Blik op Biertje

Bierpraat december 2012

78 caches gevonden (logs 4542-4619)

mossel

geo NF#335. De Bruse mossel - van peterseli

   dnf 1 december 2012
Dit weekend zat ik met mijn vrienden in een bungalowpark op een flesworp afstand van de Bruse Mossel. Nadat we een nieuwe voorraad bier hadden ingekocht, maakten we een kleine wandeling naar de twee caches van Bruinisse. Deze heeft een moeilijkheidsgraad van 1 ster, maar toch konden we met 4 personen het kokertje nergens vinden. Misschien weggespoeld?
Teleurgesteld liepen we daarna naar de gigantische mossel voor de gevraagde foto, zodat in ieder geval een deel van de opdracht was geslaagd.
Biertje

geo 4542. Zicht op sluizen van: Bruinisse - van peterseli

1 december 2012, 12:25
Na de mislukking bij de mossel wandelde ik met mijn biervrienden naar de sluizen van Bruinisse. Leidschendam heeft ook een sluisje, maar deze is een stuk groter en minder druk. De cache was op een logische plek verstopt, zodat we terug konden naar het bungalowpark voor ons eerste biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


Trailer

geo NF#336. Daf's Trailer #1 - van daf105+trailer

   dnf 7 december 2012
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar gewone en simpele caches doen. De eerste bleek helemaal niet zo simpel. Nu kon dat komen door de duisternis of door de sneeuw, maar we hebben alle logische verstopplekken afgezocht en zelfs nog een paar onlogische, maar de cache bleef hier voor ons goed verborgen. De avond begon dus lekker!

geo 4543. Rondje Overschie: Legakkerpad - van daf105+trailer

7 december 2012, 18:00
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar simpele caches doen. Na de not-found bij Daf's Trailer reden we naar het Legakkerpad. Hier moesten we in het donker zoeken naar een 'small', dus dat moest wel lukken. Maar ook hier zochten we tevergeefs. Totdat ik ineens in het licht van mijn lamp een groene geo-sticker zag reflecteren. Maar hoe konden we bij dat doosje komen? Daar was behoorlijk wat graafwerk voor nodig, maar daarna konden we eindelijk voor de eerste keer deze avond onze namen in een logboekje schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

4544

geo 4544. Rondje Overschie: Landzicht - van daf105

7 december 2012, 18:05
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar simpele caches doen. Na de vondst bij het Legakkerpad parkeerden we voor Landzicht. Ondanks de duisternis had ik de nano direct in de gaten, terwijl mijn metgezel meer aandacht had voor de lokale geschiedenis die in de etalages getoond werd. Of ik soms wist dat hier in 1941 de eerste paal de grond in ging voor de bouw van 200 semipermanente woningen? Nee, dat wist ik niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#337. Rondje Overschie: Wapen van Overschie - van daf105

   dnf 7 december 2012
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar simpele caches doen. Het viel niet mee, want dit werd onze tweede not-found van vanavond. Hoewel we van alles hebben onderzocht, konden we deze micro van anderhalve ster nergens vinden. Ook het wapen heb ik niet gezien. Misschien moeten we nog maar eens bij daglicht gaan kijken.

geo 4545. Rondje Overschie: Strijpesingel - van daf105

7 december 2012, 18:25
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar gewone en simpele caches doen. De score stond inmiddels op 2 gevonden en 2 niet-gevonden, dus we waren erg benieuwd wat we hier zouden aantreffen. De hangjongeren waren allemaal al naar het cafÚ, dus we konden hier ongestoord gaan zoeken. Binnen 3 tellen had ik de nano te pakken. Een moeilijkheid van tweeŰnhalve ster? Dan is het onbegrijpelijk dat we die anderhalve ster-caches eerder op de avond niet konden vinden...
Bedankt en proost, Biertje

4546

geo 4546. Rondje Overschie: Kleinpolderplein - van daf105

7 december 2012, 18:35
Vanavond stond er weer een nachtcache op het programma, maar voor die tijd kon ik met Boswijk Posse nog wel een paar simpele caches doen. We wandelden even onder het verkeersknooppunt door en het was mijn metgezel die op de juiste plaats de gelukkige greep deed. Daarna namen we een kijkje bij de beelden, die iets verderop in de spotlights stonden. Boswijk ging op mijn verzoek op een sokkel staan, zodat het even leek alsof er voor hem een standbeeld was opgericht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4547. De nacht der duistere lieden - van mp3crew en team-caes

7 december 2012, 19:45
Na ons succesvolle nachtelijk avontuur vorige maand had ik met Boswijk Posse, Bonzo B en Mighty-Mike een nieuwe afspraak gemaakt voor een paar nachtcaches. Om 19 uur stonden we klaar op het parkeerterrein voor een nacht vol duistere lieden. Nadat ook Mike was gearriveerd, konden we op pad.
Het Vroesenpark werd door ons even goed in het licht gezet, zodat de reflectoren snel zichtbaar werden. Het zoeken naar de aanwijzingen kostte echter wat meer tijd. Na wp4 hield het spoor op. Door eerdere logjes waren we hiervoor gewaarschuwd, maar we wisten ook dat het toch mogelijk was om de cache te vinden. Nadat we systematisch het park hadden afgezocht, vonden we een aanwijzing die ons bij het doosje bracht. Toen werd ook de naam van de cache duidelijk. Lachend schreven wij onze namen in het logboekje. Voor Bonzo B was dit zijn 2200e cache en dat smaakte naar meer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4548. Rotterdam-Architectuur #13 Blijdorpkerk - van Gio53

7 december 2012, 19:55
Nadat we met Bonzo B, Boswijk Posse en Mighty-Mike de Nacht der Duistere Lieden hadden volbracht, konden we nog wel wat oppikkers in het donker proberen. Als groot architectuur-liefhebber leidde Bonzo B ons naar dit plekje, waar wij echter meer aandacht hadden voor de micro dan voor de Blijdorpkerk.
Bedankt en proost, Biertje

4549

geo 4549. Rotterdam Toen: Keezending - van mar-ine

7 december 2012, 20:05
Nadat we met Bonzo B, Boswijk Posse en Mighty-Mike de Nacht der Duistere Lieden hadden volbracht, konden we nog wel wat oppikkers in het donker proberen. Voor de afwisseling gingen we met de lift naar het perron van station Blijdorp, want daar lag een earthcache. De 2 gevraagde woorden waren snel gevonden en Boswijk Posse mailde die direct naar de cachelegger.
Ik moest mijn onwennige OV-vrienden er even aan herinneren dat ze ook weer moesten uitchecken en daarna gingen we weer met de lift naar de bovenwereld. Boswijk ontving daar de bevestiging dat onze antwoorden correct waren. Dat wisten wij natuurlijk ook wel, maar nu konden we met een gerust hart loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4550. Het Daltonveld - van Team Layton

7 december 2012, 20:30
Nadat we met Bonzo B, Boswijk Posse en Mighty-Mike de Nacht der Duistere Lieden hadden volbracht, konden we nog wel wat oppikkers in het donker proberen. Vanaf station Blijdorp wandelenden we naar het Daltonveld, waar deze bijbehorende cache ons even goed heeft beziggehouden. Maar Bonzo B had de minste last van de duisternis en de sneeuw en vond het kokertje op de enige plek waar we nog niet hadden gekeken.
Bedankt en proost, Biertje

4551

geo 4551. De Zware Jongens en de verloren kluis - van Braboloco

7 december 2012, 21:30
Nadat we met Bonzo B, Boswijk Posse en Mighty-Mike de Nacht der Duistere Lieden hadden volbracht, en we daarna ook nog een paar oppikkers hadden gevonden, reden we naar het startpunt voor onze volgende uitdaging: het zoeken naar een gestolen kluis. Hoewel niemand van ons zich echt 'zwaar' wilde noemen, vonden we ons wel prima geschikt voor deze tocht. Nadat we de voertuigen in een nieuwbouwwijkje (veilig?) hadden achtergelaten, gingen we op pad. De aanwijzingen waren ook in het donker goed te vinden, de hindernissen werden overwonnen, inclusief het slootje voor een kortere weg. Uiteindelijk vonden we de achtergelaten kluis en nog iets later had ik ook de code gevonden. Die las ik luid en duidelijk voor, zodat Boswijk Posse de kluis kon openen. Dat lukte pas bij de vijfde keer, want door de kou, duisternis, alcohol en leeftijd had Boswijk grote moeite om mijn aanwijzingen foutloos op te volgen. Maar toen zwaaide de stalen kluisdeur eindelijk open en konden we onze namen in het kasboek schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4552. RFC Xerxes - van Lmax

7 december 2012, 21:45
Nadat we met Bonzo B, Boswijk Posse en Mighty-Mike de Nacht der Duistere Lieden hadden volbracht, en we daarna ook nog een paar oppikkers plus de Verloren kluis van Duckstad hadden gevonden, wandelden we nog even rond de oude velden van Xerxes. De kou en duisternis begonnen hun tol te eisen, want het duurde redelijk lang voordat we de plastic doos vonden. Of kwam dat door het gebrek aan stroopwafels? Gelukkig deed Mighty-Mike de gouden greep in de juiste hoop sneeuw. We liepen terug naar de auto's. Boswijk Posse en ik namen hier hartelijk afscheid van de vermoeide Bonzo en Mike, want wij gingen nog even door. Rotterdam was nog lang niet leeg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4553. Voor paal - van bunnyspotter

7 december 2012, 22:25
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. Nadat de auto netjes was geparkeerd, gingen we op zoek naar de juiste paal. Daarvan hebben we er heel wat onderzocht. Trots als een pauw liet ik mijn metgezel ineens de fantastisch verborgen cache zien. Die stond toen behoorlijk voor paal, want dat had hij niet verwacht. Heel erg leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

4554

geo 4554. Radza - van Gio53

7 december 2012, 22:50
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. Tijdens een wandeling door het Roel Langerakpark konden we gelijk even Radza meenemen. Dit olifantje uit Blijdorp is inmiddels een behoorlijk zwaargewicht, maar ook de cache heeft een behoorlijk formaat. Geen kokertje onder een steen, maar een forse munitiekist. Er zat zelfs een houten beeldje van Radza in. Met zijn slurf reikte hij ons liefdevol het logboekje aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4555. Roel Langerakpark - van Bankstel, adopted by Otterwise

7 december 2012, 23:00
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. Een wandeling door het Roel Langerakpark zou ons goed doen, dacht mijn metgezel bij het verlaten van de warme auto. Gelukkig viel het mee met de kou en konden we in het donker alle aanwijzingen vinden. Moeiteloos telden we plantenrekken, stoelen, bomen en masten. Tenslotte maakten we samen de eindberekening, want we wilden natuurlijk geen foutje maken. Daarna gingen we voorzichtig op zoek naar de cache, die door Boswijk triomfantelijk werd gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4556. Rondje Overschie: Paadje van 1000 tree - van daf105

7 december 2012, 23:30
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. De cachemobiel werd geparkeerd en we wandelden over het zwak verlichte fietspad naar het tunneltje met de cache. Daar werd het zoekgebied eerlijk verdeeld en het was Boswijk die de nano uit zijn veilige plekje peuterde.
Bedankt en proost, Biertje

4557

geo 4557. Molen De Speelman - van Gio53

7 december 2012, 23:45
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. Op weg naar het Houten Bruggetje passeerden we deze molen. In het donker lijken alle molens op elkaar en ik vroeg me af of ik hier jaren geleden ook al eens was geweest. Met de hint in het achterhoofd had ik de verstopplek snel in de gaten, maar het was mijn metgezel die aan de juiste kant stond en de micro uiteindelijk wist te bemachtigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#338. Rondje Overschie: Het houten brugggetje - van daf105+trailer

   dnf 7 december 2012
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. Het gammele bruggetje hebben we van alle kanten bekeken en daarna ook de omgeving. Tenslotte zocht Boswijk naar wat extra aanwijzigen in de oude logjes, maar uiteindelijk gaven we het op. Dit was onze 3e not-found deze nacht en het zoeken in het donker en de sneeuw maakten het ons niet makkelijker. Alweer een cache van anderhalve ster uit deze serie die we niet konden vinden. Misschien kan je Overschie beter overdag in de zomer bezoeken.

geo 4558. Rondje Overschie: Delftweg - van daf105

8 december 2012, 0:20
Eerder op de avond hadden Boswijk Posse en ik al een paar avonturen beleefd met Bonzo B en Mighty-Mike, maar tot slot zochten we samen nog wat caches in nachtelijk Rotterdam. We waren om 17:30 uur begonnen met een not-found en bijna waren we ook nog geŰindigd met een not-found. Maar we wilden de dag positief afsluiten, dus reden we naar de Delftweg voor onze laatste. Het was inmiddels al zaterdagochtend toen we naar het nulpunt liepen. Aanvankelijk snapten we de hint niet, maar dat kwam vermoedelijk door de kou en de vermoeidheid. We waren immers al zo'n 16 uur op. Uiteindelijk deed ik de gelukkige greep, zodat we deze dag konden afsluiten met 16 gevonden caches. Plus een hamburger bij de McDrive.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4559

geo 4559. De Lierse haven - van coolkippie

10 december 2012, 19:50
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer gezamenlijk op pad en deze maand zouden we De Lier onveilig maken. Allereerst stopte Pino bij de haven, waar we op zoek gingen naar het roestige blikje met het kletsnatte logboekje. Al snel zag ik dit liggen en Corbulo kreeg opdracht om onze volledige namen, de datum en een leuk verhaaltje te schrijven. Helaas had hij geen watervaste stift meegenomen, dus volstond hij met het kerven van onze 4 voorletters. Jammer dat Coolkippie geen onderhoud meer pleegt, maar dat schijnt te horen bij het Nieuwe Cachen: zo snel mogelijk een eigen cache neerleggen en er daarna niet meer naar omkijken. Snel gingen we weer terug naar de warme auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4560. Speeltuincache Jarnouk - van Jarnouk

10 december 2012, 20:00
In mei heb ik hier op een zonnige middag al eens gezocht naar de nano, maar die heb ik toen niet gevonden. Nu was ik er op een winterse avond, maar ik had mijn vrienden Pino, Corbulo en Mighty-Mike meegenomen. Die bleken echter niet nodig, want dit keer leidde mijn GPS me binnen 5 seconden naar het zwarte dingetje. De vorige keer stond ik echter zo'n 10 meter naar rechts te zoeken. Kennelijk waren de satellieten me toen niet gunstig gezind. Snel kriebelden we onze namen op het rolletje en daarna zochten we weer de warmte van de cachemobiel op.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 mei 2012
Tijdens mijn fietstocht door de regio belandde ik ook in de speeltuin van Jarnouk. Gelukkig was er helemaal niemand aanwezig, want ik vraag me af hoe ik dan een kwartier lang onopvallend naar de nano had kunnen zoeken. Het was helaas allemaal tevergeefs. Omdat van de 100 founds alleen SopLes en Renshir melden dat de nano flink verstopt zat, vermoed ik dat hij niet meer op de plaats zit waar Jarnouk hem in maart heeft gelegd. Ik kom nog wel een keertje terug.

4561       4561

geo 4561. Park and Grab de Lier - van De Doppies

10 december 2012, 21:05
Bij een naam als 'Park and Grab' denk je aan een snelle oppikker, maar dat is hier beslist niet het geval. Terwijl Pino de auto ging parkeren, zocht ik met Corbulo en Mighty-Mike systematisch alle mogelijke verstopplekken af. Ineens zagen we Pino staan, terwijl hij zijn naam in het logboekje stond te schrijven. Waar had hij dat nu ineens vandaan gehaald? Lachend liet hij zien hoe de cache verstopt zat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4562. Westland Scouts 2.0 - van eikenhofjes

10 december 2012, 21:15
Met Pino, Corbulo en Mighty-Mike stond ik op een parkeerterrein bij een Lierse voetbalclub, waar de Westland Scouts hun 2e cache hadden gepionierd. Het lijkt wel alsof alle cacheleggers in dit dorp afgesproken hebben om dezelfde verstopmethode te gebruiken, want dit was deze avond al de 6e of 7e keer dat Corbulo zijn handen vuil mocht maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4563. Split? - van nokki

10 december 2012, 21:20
Het werd deze avond steeds kouder, dus terwijl Pino de auto alvast keerde, probeerden wij zo snel mogelijk de cache te vinden. Het zoekteam had zich daarvoor opgesplitst: Corbulo zocht op de verkeerde plaats en op de plek waar Mighty-Mike net nog had staan kijken, haalde ik moeiteloos het zakje met de 2 logboekjes tevoorschijn. Eerst controleerde ik het volle boekje en daarna schreven we snel onze namen in het andere.
Bedankt en proost, Biertje

4564

geo 4564. LECC: Lierse Eerste Carpool Cache - van eikenhofjes

10 december 2012, 22:20
Er stonden weinig carpoolers op het plein deze winterse avond. Er was dus alle ruimte voor de cachemobiel van chauffeur Pino met zijn 3 carpoolers. Dankzij de duidelijke hint deed Corbulo de gouden greep en daarna mocht Mighty-Mike met zijn mooie handschrift onze namen op het logrolletje kalligraferen. Ik keek toe, want de plek kwam me bekend voor. Had hier vroeger ook al een cache gelegen? Terug in de auto was er voor iedereen weer een stroopwafel om warm te worden en bespraken we welke multi we zouden doen voor onze eindejaarscache.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________
logs #4565 - #4578 in Kopenhagen volgen nog


___________________________________________________________________


4579

geo 4579. Polder Trail #12 - van RembrandtS

28 december 2012, 12:55
Vandaag zou ik met La Rosa (Team KIS98) de Polder Trail tussen Woerden en Montfoort gaan lopen. De dag begon wat anders dan verwacht, want nadat ik was ingestapt, bleek de cachemobiel niet meer te starten. De vriendelijke man van de ANWB constateerde een defecte startmotor, die door de garage vervangen moest worden. Om 12 uur vertrokken we alsnog met een leenauto richting Woerden. Ter hoogte van de verdwenen Polder Trail #11 werd cachemobiel 2.0 geparkeerd en wandelden we in een lichte motregen over de Cattenbroekerdijk naar Polder Trail #12. Die bleek achteraf ook de lastigste van de hele dag te zijn. Eerst stuurde de GPS ons de struiken in, waar je door de schoongeveegde cirkels rond diverse bomen kon zien dat ook anderen hier gezocht hadden. Daarna bleek dat we toch bij de waterkant moesten zijn. Tenslotte vond ik het kokertje op de plek waar La Rosa al had gekeken, maar waarvoor ze net iets te kort was omdat ze 10 cm in de modder was weggezakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4580. Polder Trail #13 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:05

geo 4581. Polder Trail #14 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:10

logs #4580 - #4581
De taken waren eerlijk verdeeld: ik had de grote paraplu in mijn hand en La Rosa de GPS. Voor nummer 13 kozen we allebei een geschikte boom uit, maar ik had het geluk om de cache daarna in een boom verderop te vinden. Bij nummer 14 waarschuwde ik La Rosa dat die cache een paar dagen geleden nog uit het water was gevist vanwege een gat in de boom. Ik zocht daarom bij de sterk overhellende wilg, terwijl La Rosa aan de overkant van de weg het kokertje zag liggen, waar die nevernooitniet in het water zou kunnen vallen. Kennelijk heeft men de cache een veiliger plekje gegeven.
Bedankt en proost, Biertje

4582

geo 4582. Polder Trail #15 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:15

geo 4583. Polder Trail #16 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:20

geo 4584. Polder Trail #17 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:25

logs #4582 - #4584
Inmiddels was het harder gaan regenen en moesten we ook steeds aan de kant voor passerende auto's. Toch heel anders dan ik me een polder trail had voorgesteld: door weilanden en over boerenpaadjes. De nummers 15, 16 en 17 gaven geen problemen, maar de batterijen van de GPS van La Rosa hielden er ineens mee op en haar reservesetje bleek leeg. Gelukkig had ik nog verse batterijen bij me. "Wat ben jij toch altijd goed voorbereid", stamelde La Rosa van schaamte. "Ach ja", legde ik haar geduldig uit, "het draait bij geocachen om slechts 3 dingen: voorbereiding, voorbereiding en voorbereiding."
Bedankt en proost, Biertje

4585

geo 4585. Montfoortse Vaart - van RembrandtS

28 december 2012, 13:30
De afstand tussen de nummers 17 en 18 was een flink stuk groter omdat RembrandtS hier al een cache had neergelegd: de Montfoortse Vaart. Hoewel La Rosa haar oude wandelschoenen had aangetrokken (de nieuwe mochten namelijk niet vies worden) durfde ze toch niet de modderige helling op. Ze bleef dus op het pad staan en ik moest de cache pakken en haar de logrol aanreiken. Dat deed ik zonder te morren, want zo bleef de vaart er lekker in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4586. Polder Trail #18 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:35

geo 4587. Polder Trail #19 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:40

geo 4588. Polder Trail #20 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:45

logs #4586 - #4588
We hadden nu het ritme te pakken en een feilloze techniek ontwikkeld: als de GPS van La Rosa piepte, wisten we dat we nog zo'n 15 meter van de volgende cache verwijderd waren en keken we bij welke boom het gras was veranderd in een modderige poel vol voetstappen. Dat was de juiste wilg en daar vonden we dan ook ons volgende kokertje. Zo hielden we het tempo en de moed erin.
Bedankt en proost, Biertje

4589

geo 4589. Polder Trail #21 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:50

geo 4590. Polder Trail #22 - van RembrandtS

28 december 2012, 13:55

logs #4589 - #4590
We liepen nu al een uur in de regen en het schrijven met verkleumde vingers en onwillige pennen werd steeds lastiger. Bij nummer 21 was er een extra handicap omdat de logrol nat was. Het was de eerste natte logrol van vandaag, dus die moet even vervangen worden. De logrol van nummer 22 was helemaal verdwenen. Er zat alleen een klein afgescheurd papiertje in het kokertje, waarop technetium gisteren zijn naam had geschreven. Was de logrol soms helemaal doorweekt en slechts een natte prop en daarom weggegooid? We schreven onze namen erbij. Ook hier is dus onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4591. Polder Trail #23 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:00

geo 4592. Polder Trail #24 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:10

geo 4593. Polder Trail #25 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:15

4594

geo 4594. Polder Trail #26 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:20

logs #4591 - #4594
Nog slechts een paar te gaan. De passerende automobilisten hadden allemaal haast en zullen zich wel afgevraagd hebben wat die twee gekken daar in de regen bij die boom te zoeken hadden. Nou, een cache dus. In de verte zagen we de kerktorens van Montfoort al. Ik vroeg of er in dat dorp ook nog een cache lag, maar La Rosa had thuis al bekeken dat dit een volkomen cacheloze gemeente was. Hoe bestaat het! Hebben ze daar dan zelfs geen carpool plaats?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4595. Polder Trail #27 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:25

geo 4596. Polder Trail #28 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:30

geo 4597. Polder Trail #29 - van RembrandtS

28 december 2012, 14:35

logs #4595 - #4597
We hadden bijna het eind bereikt. De logrol van nummer 27 was zeer vochtig en die van nummer 28 was zelfs kletsnat. Met moeite krasten we daar onze namen in het papier. Hier is dringend onderhoud gewenst! Na nummer 29 hadden we alle informatie verzameld en berekenden we de locatie van de bonus. Een mooi plekje, maar nog wel een stukje lopen.
Bedankt en proost, Biertje

4598

geo 4598. Polder Trail #30, Bonus - van RembrandtS

28 december 2012, 15:20
Met de verzamelde informatie hadden we locatie van de bonus bepaald en liepen we nu die kant op. Ter plaatse zochten we de omgeving grondig af en gelukkig zag ik eerst iets opvallends en daarna het plastic hamburgerdoosje. Tevreden schreven we onze namen in het logboek. We konden nu terug richting auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4599. Polder Trail #10 - van RembrandtS

28 december 2012, 15:40

geo 4600. Polder Trail #9 - van RembrandtS

28 december 2012, 15:45

geo 4601. Polder Trail #8 - van RembrandtS

28 december 2012, 15:50

4602

geo 4602. Polder Trail #7 - van RembrandtS

28 december 2012, 15:55

logs #4599 - #4602
Na het vinden van de bonus liepen we terug naar de auto die we op de Zeeweg, vlakbij de verdwenen nummer 11 hadden geparkeerd. Team KIS98 had de eerste 10 van deze trail al met Kerst gelopen, maar omdat het nu weer even droog was, kreeg ik de gelegenheid om deze caches ook te doen. De logrol van nummer 10 was nat, dus die mag vervangen worden. Een uurtje op de verwarming kan ook. De logrol van nummer 8 bleek helemaal vol, net als die van nummer 7. In beide gevallen heb ik mijn naam ergens op de zijkant gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4603. Polder Trail #6 - van RembrandtS

28 december 2012, 16:00

geo 4604. Polder Trail #5 - van RembrandtS

28 december 2012, 16:05

4605

geo 4605. Polder Trail #4 - van RembrandtS

28 december 2012, 16:10

logs #4603 - #4605
Bij nummer 5 was ik verbaasd dat die er zonder magneetje nog steeds zat en bij nummer 4 moest ik goed uitkijken om niet in de hondenpoep te gaan staan. En er zijn ook honden (of baasjes) die de poep tegen de achterkant van de prullenbak weten te smeren! Omdat we nu helemaal doorweekt waren, besloten we de nummers 1 t/m 3 te laten zitten. Die lagen op een modderpad en waren met dit weer beslist geen feest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4606. Nano Sneekermeer - van RembrandtS

28 december 2012, 16:25
Nadat ik in de regen met La Rosa (Team KIS98) de Polder Trail tussen Woerden en Montfoort had gelopen, wilde zij beslist nog even naar het Sneekermeer. Niet in Friesland (bedankt voor de hint!), maar in Woerden. We schuilden even onder een overhangende woonkamer om de juiste co÷rdinaten op te zoeken en daarna liepen we naar de blauwe brug waar de nano zou moeten zitten. Ik vond het ding in een plas, want de magneet was uitgewerkt. En de logrol bleek ook nog barstensvol. In zo'n geval schrijf ik mijn naam dwars door de naam op de eerste plek. Die is vaak het meest weggesleten en dan heb je toch weer even dat gevoel van een FTF. Een voorbijgangster kwam informeren wat al die mensen daar toch steeds bij die brug deden. Ze had zelf al eens gekeken, maar niets gezien. We gaven een korte uitleg en liepen daarna snel naar de (droge) auto. Terug in Leidschendam konden we (eindelijk) aan het bier en de wijn. Toen ik laat op de avond eindelijk weer thuis was, zag ik dat RembrandtS inmiddels zowel de nano als de logrol had vervangen. Dat is snel! Nu ook nog even wat onderhoud aan de Polder Trail graag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4607

geo 4607. Lars' Leuke Lantaarnpalen #4 (ex) vliegveld - van schaafjes

29 december 2012, 14:10
Gisteren heb ik de hele middag in de regen gewandeld voor een trail in Woerden, maar vandaag zou het de hele dag droog blijven. Prima weer voor een fietsritje door Nootdorp en Pijnacker langs 12 caches. De eerste was een Leuke Lantaarnpaal van Lars. Toen ik het voorwerp uit de hint zag, wist ik dat ik goed zat. Even later dacht ik dat de cache weg was. Maar bij een tweede onderzoek zag ik dat het ding heel geniepig weggestopt zat. Wat een opluchting. Zorgvuldig noteerde ik de bonuscode, maar thuis ontdekte ik dat die bonus voor mij niet meer bereikbaar is. Dat komt omdat de 4 caches die ik nog zou moeten doen, inmiddels al gearchiveerd zijn. Maar de bijzonder leuke lantaarnpaal op dit plekje maakte een hoop goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4608. Het boomkevertje 4 - van mepako/scheffers

29 december 2012, 14:40
In een lekker winterzonnetje (het was vanmiddag 12░C) fietste ik door Nootdorp op zoek naar een boomkevertje. Als stadsmens wist ik natuurlijk niet of dit een vogeltje of een insect was, maar eenmaal ter plaatse bleek het om een plastic kokertje te gaan met een logrol erin. Het was doodstil op het fietspad, dus kon ik makkelijk een foto maken van het rijtje wilgen. Toen ik daarna de cache wilde pakken, bleek het ineens topdrukte met van alle kanten komende fietsers en wandelaars. Ik deed of ik een beetje telefoneerde, wat notities maakte en mijn camera inspecteerde, totdat ik eindelijk weer alleen was met het boomkevertje. Snel deed ik mijn greep, schreef en plaatste het ding weer terug, voordat er weer mensen aan zouden komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4609. Wilhelmientje - van scheffers/mepako

29 december 2012, 15:05
Samen met mijn goede vriend Mighty-Mike stond ik in oktober hier ook al en toen ontdekten we dat we het benodigde handige voorwerp niet bij ons hadden. Na mijn fietsrit door Nootdorp was ik vanmiddag weer terug op de Wilhelminasingel in Pijnacker en had ik dit keer binnen 5 seconden het kokertje in handen. Gewoon een kwestie van voorbereiding...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4610. Puzzel en gij zult overwinnen - van MRmcb

29 december 2012, 15:10
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. En sinds ik aan geocachen doe, word ik op mijn wenken bediend. Meestal neem ik de puzzels mee naar mijn stamcafÚ, want na een of twee biertjes zie je de dingen soms een stuk scherper. En aan de bar zijn vaak genoeg slimme lieden te vinden die een blik willen werpen of hun scherpe inzicht willen tonen. Zo had ik na voldoende rondjes ineens de juiste co÷rdinaten op zak en kon ik vanmiddag de Carrotte-pot uit zijn hoekje bevrijden.
Bedankt en proost, Biertje

4611

geo 4611. Yeerk - van MRmcb

29 december 2012, 15:25
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. En sinds ik aan geocachen doe, word ik op mijn wenken bediend. Voor deze puzzel hoefde ik mijn vrienden in mijn stamcafÚ niet lastig te vallen, want na een avondjes surfen over het net had ik voldoende gegevens verzameld voor het gevraagde controlegetal. Kennelijk had ik een antwoord fout of misschien wel twee, want de checker kwam niet op groen. Een tweede avond was nodig (en wat meer bier) om uiteindelijk het verlossende Proost te krijgen. Met de juiste co÷rdinaten op zak fietste ik vandaag door Nootdorp en Pijnacker en kwam ik terecht op een verrassend plekje. Daar stuurde mijn GPS me een beetje heen en weer, maar dankzij de hint wist ik uiteindelijk het kokertje toch te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4612. Bar & Boos - van MRmcb

29 december 2012, 15:30
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. En sinds ik aan geocachen doe, word ik op mijn wenken bediend. Met een printje van deze cache ging ik naar mijn vaste slijter. Dit maal niet voor wat mooie biertjes, maar voor zijn scanner. Hij stond wel even vreemd te kijken toen ik hem de puzzel liet zien, maar even later had ik het juiste co÷rdinaat op papier en kon ik de oplossing toevoegen aan mijn geplande fietsrit door Nootdorp en Pijnacker. Ik kwam terecht op een wat vreemde plek, maar de hint klopte en even later had ik het kleine kokertje in handen. Het was weer bar en boos zoals sommige geoacachers menen met deze cache om te moeten gaan, want iemand had er een roze jojo ingestopt, waardoor er nauwelijks meer plaats was voor de logrol. Met moeite perste ik alles weer terug en vervolgde mijn route.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4613. Nullenenenen - van Coefcollectief

29 december 2012, 15:45
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. En sinds ik aan geocachen doe, word ik op mijn wenken bediend. Met al deze nullen en enen kon ik gelukkig mooi terecht bij mijn Delftse ICT-vrienden, die me moeiteloos de oplossing presenteerden. Met de juiste co÷rdinaten in mijn GPS fietste ik vanmiddag door Pijnacker. Dankzij de duidelijke sticker kwam ik in de goede tuin terecht, want het leek er even op dat ik bij de buren zou moeten zijn. De fraaie schatkist bevatte een logboekje, waarin ik netjes mijn naam vermeldde.
Bedankt en proost, Biertje

4614

geo 4614. Het boomkevertje 5 - van mepako

29 december 2012, 15:55
Na de vondst van het 4e boomkevertje, zou het vinden van nummer 5 niet moeilijk zijn. Gelukkig werd ik op de cachepagina gewaarschuwd dat deze er anders uitzag en verstopt zat dan zijn 4 voorgangers. Dat klopte, maar het beestje kon zich niet lang voor mijn scherpe blik verborgen houden. Nadat ik het logrolletje had bevrijd, kon ik mijn naam toevoegen aan de lijst van kevervrienden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4615. De vissteiger - van mepako

29 december 2012, 16:10
Vissen heb ik altijd maar een vreemde hobby gevonden. Uren wachten totdat er een visje op je af komt en daarna moet je zorgen dat je 'm ook nog te pakken krijgt. Met geocachen moet je ook iets te pakken krijgen, maar daar moet je wel eerst voor op pad. Op de vissteiger op de grens tussen de wijken Tolhek en Klapwijk hier in Pijnacker was op deze zaterdagmiddag gelukkig niemand te zien. Ik kon er gerust mijn fiets neerzetten en had daarna direct de verstopplek in de gaten. Toen ik de cache wilde pakken, schoot er iets los en viel het ding onverwachts in het water. Gelukkig ben ik slank en lenig en wist ik het kokertje weer behendig uit het water te vissen. Nee, vissen is beslist niets voor mij. Ik adviseer Mepako om even de constructie te controleren, want de lijm is uitgewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4616. Naar de basisschool - van mepako

29 december 2012, 16:15
Voor mijn fietsmiddag door Nootdorp en Pijnacker had ik een aantal tradi's en opgeloste puzzels verzameld. Daar kon ik mooi ook nog deze multi langs een aantal basisscholen aan toevoegen. Met de onderweg verzamelde cijfers kwam ik uiteindelijk uit op een plek die precies voldeed aan de hint. Het kokertje vond ik echter met een afwijking van 15 meter, dus kennelijk heb ik toch ergens een telfoutje gemaakt. Terug naar de basisschool dus?
Bedankt en proost, Biertje

4617

geo 4617. Boezemvrienden - van mepako

29 december 2012, 16:45
Inmiddels was ik weer op de terugweg van mijn fietsrit door Nootdorp en Pijnacker en was ik in de schemer op bedrijventerrein De Boezem aanbeland. Daar trof ik een toepasselijke cache aan, die door Mepako voor zijn boezemvriend Cheffers was gelegd. Mijn eigen boezemvrienden zitten zaterdagavond altijd op mij te wachten in het cafÚ, dus ik besloot hier niet lang te blijven en snel naar huis te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4618. Sint in de Balij - van Geokoekies

29 december 2012, 17:00
Biertje heeft lang moeten denken
Waar hij deze middag zijn aandacht aan zou schenken
Vanwege het mooie weer besloot ik naar Nootdorp en Pijnacker te fietsen
Daar kon ik namelijk mooi nog wat opgeloste puzzelcaches bietsen
Maar voor deze lastige Sint-puzzel viel er weinig te gokken
Dus alle mogelijke hulppieten werden uit de kast getrokken
Een voor een peuterde ik de cijfers voor het juiste co÷rdinaat los
En zo vond ik vandaag mijn 16e pakje in het Balijbos
Thuis bleek dat ik hiervoor 40 km op mijn fiets had gereden
Ik schonk dus een welverdiend biertje in, want ik was tevreden
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#339. Abrajan - van naj16

   dnf 31 december 2012
Traditiegetrouw sluiten de 4 Braeckgeocachers het geo-jaar af met een gezamenlijke cache. Behalve Pino, Corbulo en Mighty-Mike waren dit keer ook goede vriend James en 5 kinderen mee voor een korte multi bij het Valkenburgse Meer. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus uit de oude logjes had ik al de nodige informatie gehaald. Want dit zou beslist geen oppikkertje worden. De vijftigers waren vanmiddag sterk in de minderheid: alleen Corbulo en ik. Nadat we de auto's hadden geparkeerd, wandelden we naar het bankje en vandaar naar het bord met de landkaart. Bij het fietspad deelde James kruidnoten uit, terwijl we discussieerden of we links- of rechtsaf zouden gaan. Op basis van de tracklog namen we een (redelijk) logische beslissing en gingen op pad. Na een kwartier wandelen kreeg ik ineens een ingeving en wist ik iedereen te overtuigen dat we toch echt de andere kant op moesten.
Het volgende discussiepunt was het bord met de kwadranten, want wat is nou het eerste kwadrant en wat het vierde? Het ligt er maar aan welke methode je hanteert. Toch kwamen we hier uit en maakten we de projectie. Die plek bleek echter onbereikbaar. We probeerden andere dorpen en andere letters, maar dat leverde weinig verschil op. Dan maar een 'logische' weg ingeslagen en het berekende aantal meters afgelegd. Daar stond het voorwerp uit de hint en hebben we met 5 man en 5 kinderen gezocht. Het zoekgebied werd uitgebreid, maar ook dat mocht niet helpen. Teleurgesteld liepen we terug naar de auto's. Dan doen we maar een makkelijke tradi in de wijk Stevenshof, want we moeten we het jaar wel eindigen met een vondst!

geo 4619. Chill place childhood - van nick en francis

31 december 2012, 16:05
Traditiegetrouw sluiten de 4 Braeckgeocachers het geo-jaar af met een gezamenlijke cache. Behalve Pino, Corbulo en Mighty-Mike waren dit keer ook goede vriend James en 5 kinderen mee. Na de teleurstelling bij Abrajan besloten we naar een wat makkelijkere cache te rijden, zodat we het jaar toch konden afsluiten met een vondst. Tussen de vuurwerkklappen door liepen we vanaf de parkeerplaats naar de cache. Daar hoefden we niet te zoeken, want ik zag het doosje gewoon liggen.
Opgelucht schreven we allemaal onze naam in het logboekje en probeerde ik het doosje zo goed als mogelijk te verstoppen, maar een echte verstopplek zag ik niet. Ik vraag me dan ook af hoe lang de cache het vol zal houden. Tot slot maakten we nog even een groepsfoto en daarna gingen we naar het vogelhuis van Pino, voor een oliebol en een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

4619

Terug naar boven

Door naar januari 2013