Blik op Biertje

Bierpraat november 2012

11 caches gevonden (logs 4531-4541)

4531

geo 4531. 1e prop van Proppie - van Proppie

3 november 2012, 16:20
Op weg naar Leiden zou ik vandaag precies de plek van de eerste prop van Proppie passeren. Vanwege de vele regenbuien had ik een klein beetje modder verwacht, maar het was nog veel erger: mijn fiets bleef al direct vastzitten en toen ik afstapte, zakte ik tot mijn enkels in de donkere drab. Soppend en klotsend vervolgde ik mijn weg, tot aan de fraai verstopte kist. Ik moest even lachen toen ik zag dat het logboek zat in een plastic zakje met een sticker van een Endurance Classic Aquashort. Die ken ik! TB Pub Crawl heb ik hier achtergelaten, als troost voor de volgende modderworstelaar.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4532. Mysterie van de nacht - van RoMi2011 en Leli2

5 november 2012, 20:00
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer op stap voor een nachtcache, dit keer in de Delftse Hout. Ik had iedereen gewaarschuwd dat de moeilijkheidsgraad 3,5 ster was en dat dit geen gemakkelijke route betrof met simpel wat reflectoren volgen. Iedereen was dus uiterst scherp. Op weg naar het startpunt zag Corbulo al een reflector zitten, maar Pino riep ons dat hij op wp1 stond en daar de eerste brief van Linda had gevonden. In die brief werd een object genoemd dat ik al op een afstandje zag staan. Vanaf die plek ontdekte ik door mijn goed felle lamp in de verte een dubbele reflector. Daar vonden wij opnieuw een brief. Het was niet duidelijk of dit de tweede of misschien wel de vijfde was. Het bleek uiteindelijk toch de laatste brief van Linda te zijn, want even later stonden we ineens bij de forse cache. Die was van binnen goed waterdicht gemaakt, dus het regenwater van de laatste dagen kon er niet uit en stond behoorlijk hoog. Wij hadden ons verheugd op een moeilijke tocht van minstens anderhalf uur, maar schreven onze namen al na 15 minuten in een kletsnat boekje. Waarom deze cache dus 3,5 ster heeft, blijft een Mysterie... van de nacht.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4533. Gebroederlijk - van Tinka&Nick

16 november 2012, 19:25
Omdat we nog tijd over hadden vˇˇr onze nachtcache-afspraak reden muziekkenner Boswijk Posse en ik eerst even naar Zwijndrecht. Moeiteloos had Boswijk de juiste titels en artiesten bij de vertaalde songteksten gevonden, maar het lastigste bleek om een parkeerplaatsje te vinden op aanvaardbare loopafstand. Voor de cache moest nog een extra handeling worden verricht, maar ook daar kwamen we dankzij gebroederlijke samenwerking weer uit.
Bedankt en proost, Biertje

4534

geo 4534. t'weetpunt bruggetje - van littlehummer

16 november 2012, 19:45
Omdat we nog tijd over hadden vˇˇr onze nachtcache-afspraak reden Boswijk Posse en ik ook nog even naar Zwijndrecht. Na een korte wandeling door een verlaten parkje had Boswijk het kokertje weer snel gevonden. In alle stilte schreven wij onze namen op de logrol. Daarbij schrokken we ons allebei een beroerte toen een grote hond (type: kalf) achter ons was geslopen en ineens keihard begon te blaffen. Nadat de eigenaar ons weer had gereanimeerd, konden we de koker terugstoppen en met flink wat siervuurwerk op de achtergrond wensten we elkaar een gelukkig nieuwjaar en verlieten we dit bijzondere park.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4535. Klooster Eemsteijn - van abcmkroon

16 november 2012, 21:15
Op initiatief van Boswijk Posse hadden we een geschikte datum en wat geschikte nachtcaches uitgezocht en om 20:00 uur stonden we met 7 personen op de Kijfhoekse parkeerplaats. Met Bonzo B, Boswijk Posse, Pyne en Mighty-Mike zou ik vanavond en vannacht een aantal nachtcaches lopen, te beginnen met Klooster Eemsteijn. Na een korte discussie over de juiste plek van oversteek stonden de neuzen snel allemaal in dezelfde richting en liepen we straal voorbij het startpunt. Ach, gewoon wat opstartprobleempjes... Uit veiligheidsoverwegingen liep ik een paar meter om, want mijn ervaring met slootjes is nogal nat. Nadat we de eerste aanwijzing hadden ontdekt, konden we op weg. Bij nachtcaches gaat het al snel om wie de grootste en de beste heeft. En dan heb ik het natuurlijk over de zaklantaarns. Door al die lumen waren de reflectoren snel gevonden en ook het zoeken naar de aanwijzingen kostte nooit veel tijd. Hierbij speelde Bonzo junior een belangrijke rol. Na ruim een uur vonden we de cache en konden we onze namen in het grote logboek schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4536. Twinkle twinkle - van Aliante2006

16 november 2012, 22:00
Met onze groep van 5 durfden we deze nacht een 5-sterrencache wel aan. Bij de eerste locatie mocht ik de tekst van het verhaal bij deze cache voordragen. Het leek ons inderdaad een nuttige geschiedenis, maar we werden er niet veel wijzer van. Hierna volgde er een discussie over de interpretatie van de hint en van de (mogelijk) ontdekte aanwijzingen. Daarbij moest ik de ongelovige Mighty-Mike even hardhandig laten voelen wat we bedoelden. We namen een besluit en gingen op zoek. Op een logische plek waar volgens mij iedereen al had gekeken, raapte ik de nauwelijks verstopte koker op. Toen bleek ineens dat niemand daar nog had gezocht, omdat men dacht dat het geen logische plek was. Met de betrekkelijk makkelijke vondst van deze 5-sterrencache zou de rest van deze nacht een eitje zijn, zo verwachtten we.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4537

geo 4537. Nachtelijk Albrantswaard - van *Bajo*

17 november 2012, 00:35
Op initiatief van Boswijk Posse hadden we een geschikte datum en wat geschikte nachtcaches uitgezocht en zo stond ik met Bonzo B, Boswijk Posse, Pyne en Mighty-Mike op het startpunt vlakbij Rhoon. Volgens de beschrijving moesten we zoveel mogelijk gebruik maken van de paden, met uitzondering van sommige waypoints en de cache. Al bij het eerste waypoint hadden we al een discussie: moesten we nu via het pad of was dit een uitzondering? Ook bij het volgende waypoint waren er mensen die dachten dat dit wel weer een uitzondering zou zijn. De grootste uitdaging vonden we bij waypoint 7 waar het plaatje inmiddels bijna door de boom was verzwolgen. Alle gereedschappen werden tevoorschijn gehaald en met messen en schroevendraaiers gingen we aan de slag. We begrepen niet waarom de cachelegger hier zelf niets aan gedaan heeft, want dit probleem bleek al vaker gemeld te zijn. Of zou hij het soms leuk vinden om elke keer 's nachts uit bed te worden gebeld? Daarna bleken we last te hebben van een acuut suiker-tekort, want bij het laatste wp konden we zo snel geen plaatje vinden en liepen we maar door. Gelukkig zorgden de meegebrachte stroopwafels voor redding en konden we toch nog op zoek naar de cache. Die werd met een lichte afwijking gevonden en voldaan schreven we onze namen in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4538. Lady's of the Night - van Hopmaniak

17 november 2012, 03:30
Op initiatief van Boswijk Posse hadden we een geschikte datum en wat geschikte nachtcaches uitgezocht en zo stond ik met Bonzo B, Boswijk Posse, Pyne en Mighty-Mike op het startpunt vlakbij Geervliet. Dit was onze laatste voor vanavond en het bleek een pittige. De eerste aanwijzing had ik snel gevonden, maar naar de tweede hebben we zeker zo'n twintig minuten gezocht. Daarna ging het even voorspoedig, maar bij Lady Helga werden we weer volkomen op het verkeerde been gezet. De gigantische reflector hadden we wel opgemerkt, maar we zochten naar iets subtielers. Na het lezen van wat logjes besloten we toch maar een kijkje te nemen en met succes. Een verse stroopwafel bracht onze suikerspiegel weer op peil, zodat we weer goed scherp waren. De volgende Lady was daardoor sneller gevonden, maar liet zich moeilijk fotograferen. Toen we uiteindelijk na ruim 2 uur nachtelijk dolen de beslissende formule vonden, kwam het moment van de waarheid: waren mijn foto's duidelijk genoeg om het bloedboek te vinden? Er ontstond in ieder geval een logisch co÷rdinaat en opgelucht haalden we daar de cache tevoorschijn. Wij vonden dit de beste cache van deze avond/nacht: een mooi spannend idee, dat zorgvuldig is uitgewerkt. Je hebt een goede lamp nodig en gezond verstand. En een pak stroopwafels!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4539. Je kunt de pot op! - van rissie1983

21 november 2012, 16:30
Vanmiddag werd ik door La Rosa (Team KIS98) gebeld om haar te helpen zoeken naar de Pot. Een cache om de hoek die volgens de co÷rdinaten in het water zou moeten liggen. Haar voorstel voor een biertje na afloop trok me over de streep. We besloten niet te water te gaan, maar gewoon langs de oever te zoeken. Uiteindelijk hadden we bijna tegelijk de pot in het zicht, op slechts 25 meter van het opgegeven co÷rdinaat. Ik vond hem op N52░ 05.369 E004░ 21.487. Tja, kennelijk is er bij het plaatsen een smartphone gebruikt met Apple-kaarten. Dat zie je steeds vaker en schijnt onderdeel te zijn van het 'nieuwe cachen'. Ik heb daar wat moeite mee, maar anderen zullen wel zeggen dat ik de pot op kan. Met de juiste co÷rdinaten kan dat nu.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4540

geo 4540. Je kunt me de bout hachelen! - van rissie1983

29 november 2012, 11:50
Met zowel steeksleutel 13 (oorspronkelijk) als 17 (na bezoek van Team Xyje) fietste ik vandaag naar het kunstwerk De Moderne Stad in Mariahoeve, want ik kon wel weer wat negativiteit gebruiken. Eigenlijk had ik ook een goede helm moeten meenemen, want in de logjes las ik dat onfortuinlijke collega's zich hier behoorlijk hebben gestoten. Voorzichtig zocht ik dus mijn weg in de moderne stad, waar ik pas na mijn tweede rondgang de cache ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4541. Voor de vaas - van Caspermalta

29 november 2012, 12:15
In mijn stamcafÚ bestel ik regelmatig een vaasje, maar die zijn een stuk kleiner dan de witte vaas die hier in het sterrenbos bij de buitenplaats Duindigt staat. Ik fiets hier vaak voorbij, maar dit was compleet nieuw voor mij. Daarna ben ik op zoek gegaan naar de bijbehorende cache. Daarvoor volgde ik eerst wat verkeerde cachepaadjes, maar uiteindelijk had ik beet. Mooi verzorgd en fraai verstopt. Mijn complimenten voor de locatie en uitvoering van jullie eerste cache.
Bedankt en proost, Biertje

4541

Terug naar boven

Door naar december