Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2012

155 caches gevonden (logs 4376-4530)

4376

geo 4376. Mini Polder Trail #01 - van Amerod

1 oktober 2012, 19:35
Op voorstel van Pino zouden de Braeckgeocachers deze avond de Mini Polder Trail gaan lopen, tussen Delft en Schiedam. Hoewel het om 19 uur nog regende, wisten wij dat het bij aanvang droog zou zijn. Op de heenweg passeerden wij nog diverse makkelijk oppikbare tradi's, maar wij besloten ons niet gek te laten maken. Zou Columbus Amerika hebben ontdekt als hij onderweg bij elk willekeurig eilandje was gestopt? Op de parkeerplaats maakten we eerst een groepsfoto en daarna wandelden we honderd meter naar de eerste cache, waar Pino de gelukkige vinder was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4377. Mini Polder Trail #02 - van Amerod

1 oktober 2012, 19:40
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Pino had zijn nieuwe lamp tevoorschijn gehaald en vergeleek die met de mijne om te zien wie de grootste en felste had. Ja, boys with toys. Mighty-Mike wilde ook wel zo'n lamp en Corbulo pakte ondertussen de tweede cache.
Bedankt en proost, Biertje

4378

geo 4378. Mini Polder Trail #03 - van Amerod

1 oktober 2012, 19:55
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Het was inmiddels donker geworden en Pino had zijn hoofdlampje opgezet. Op zijn achterhoofd had hij een rood knipperlicht aangezet, zodat we hem niet kwijt konden raken. We waren hierdoor zo afgeleid dat we te laat door hadden dat Corbulo de verkeerde kant opliep. We maakten een omtrekkende beweging door een weiland, waardoor de trail voor ons iets langer werd. Daarna hadden we ook nummer drie in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4379. Mini Polder Trail #04 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:00
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Voor nummer vier moest er geteld worden. In het donker viel het niet mee om de rijen en kolommen te onderscheiden. Om precies acht uur hadden we de juiste boom gelokaliseerd.
Bedankt en proost, Biertje

4380

geo 4380. Gewoon een leuk plekje... - van Brokling

1 oktober 2012, 19:00
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Op de kaart leek dit een leuk plekje en ik had voorgesteld om deze cache toe te voegen aan onze wandeling. Dankzij de uitgebreide hint hadden we die snel in handen. Ik probeerde nog een foto te maken van deze leuke plek, maar er bleken alleen maar wat groene struiken op m'n schermpje te staan. Mijn vrienden waren inmiddels teruggekeerd naar de trail, want die hadden alleen maar oog voor caches.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4381. Mini Polder Trail #05 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:15
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Hier was het Corbulo die (toevallig?) bij de juiste boom stond en de petling zag zitten. Omdat hij en Mighty-Mike allebei deze avond wat moeite hadden bij het schrijven van hun naam, deed Pino dat maar weer voor hun. Daarna was het tijd voor de eerste stroopwafel, want die hadden we nu wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4382. Mini Polder Trail #06 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:25
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Op de plek van nummer zes zagen we geen enkele boom. Wel iets anders, waar wel vaker een cache zit verstopt. Mike trok hier de petling ineens tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4383. Mini Polder Trail #07 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:35
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Er zouden ook een paar mijlpalen voorbijkomen: Corbulo naderde de 1300, ikzelf zou nummer 4400 vinden en dit was Pino's 2200e. Hij was heel even bang dat we weer zo'n smerige fles Jip & Janneke bubbelsap bij ons hadden, maar nee, dat doen we alleen bij de duizendtallen.
Bedankt en proost, Biertje

4384

geo 4384. Mini Polder Trail #08 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:40
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Na het oversteken van de spoorbaan zagen we dat er gelukkig maar eentje was die aan de hint voldeed, en ja, daar mocht Mighty-Mike van ons de cache gaan zoeken. En wat een geluk: hij vond hem!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4385. Mini Polder Trail #09 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:45
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Hier waren voldoende verstopplekken om ons in het donker even bezig te houden. De hint werd erbij gehaald, maar dat liet toch nog wat mogelijkheden over. In de boom die door de anderen was afgeschreven, zag ik alsnog de petling zitten.
Bedankt en proost, Biertje

4386

geo 4386. Mini Polder Trail #10 - van Amerod

1 oktober 2012, 20:55
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Bij nummer 7 hadden we Pino's 2200e cache gevierd en nu bij nummer 10 was het opnieuw feest: Corbulo vond (na lang zoeken en wat bijsturen door ons) zijn 1300e cache. Natuurlijk waren er cadeaus en kregen we gebak. Trots poseerde Corbulo voor de fotograaf en voor het eerst deze avond schreef hij zelf zijn naam op het logstrookje. Een gedenkwaardig moment.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4387. Mini Polder Trail #11 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:05
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. We hadden er weer stevig de pas in gezet en daardoor duurde het even voordat we door hadden dat we aan de verkeerde kant van de sloot liepen. Maar beter ten halve gekeerd... Nummer elf vonden we uiteindelijk een paar minuten later dan ik (strak) had gepland.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4388. Mini Polder Trail #12 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:10
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. De ervaren Pino (inmiddels 2201 gevonden caches op zijn naam) zag direct waar de petling moest liggen en haalde hem onder onze ogen tevoorschijn. We waren nu over de helft, dus een stroopwafel ging er wel weer in.
Bedankt en proost, Biertje

4389

geo 4389. Mini Polder Trail #13 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:15
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Hier konden we eerst even geen cache vinden, totdat Pino de petling ineens midden op het pad zag liggen. Ik ontdekte daarna wat vermoedelijk de verstopplek was geweest. Waarschijnlijk heeft een wandelaar er zonder te kijken tegenaan geschopt. Wij adviseren de petling iets verder van het pad te verstoppen. Daarmee kunnen ongelukjes worden voorkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4390. Mini Polder Trail #14 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:20
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. We stonden bij een leuk plekje, maar zagen geen cache. ook de hint leverde geen nieuwe inzichten op. Omdat ik niet bang ben voor water, zocht ik voorzichtig de grenzen op en kon even later mijn verbaasde vrienden de petling overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4391. Mini Polder Trail #15 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:30
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Terwijl mijn vrienden te vroeg halt hielden en gingen zoeken, liep ik iets verder door, waardoor ik ook hier weer als eerste kon toeslaan. Maar daarna hield mijn geluk op. Sterker nog: de volgende cache zou voor mij een gedenkwaardige worden...
Bedankt en proost, Biertje

4392

geo 4392. Mini Polder Trail #16 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:40
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Hier zochten we naar de juiste aanlooproute, totdat we de wankele brug ontdekten. Die herkende ik van de log van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die beweerde deze brug zelf te hebben gebouwd, inclusief leuning. Die leuning bleek inmiddels verdwenen en was vervangen door een fierljepstok van anderhalve meter. Ik hield mijn camera in de aanslag toen Corbulo als eerste de oversteek waagde. Ondanks zijn verwondingen en blessures wist hij de andere kant te bereiken. Daarna volgden Pino en Mighty-Mike. De camera kon worden opgeborgen en ik zette mijn eerste schreden op de verzwakte brug. Het was waarschijnlijk het gewicht van het vele bier in mijn rugzak waardoor de takken onder mijn linkervoet ineens braken en ik met één been in de sloot terecht kwam. Die bleek veel dieper dan verwacht, waardoor ik mijn evenwicht verloor en ook met mijn andere been in de sloot stond. Gelukkig bleef mijn rugzak droog en werd ik uiteindelijk door mijn vrienden uit het stinkende water getrokken. Soppend volgde ik hun naar de cache. Mijn nieuwe schoenen waren weliswaar waterdicht, maar dit bleek toch iets te veel van het goede. Na het loggen moesten we weer terug over de gehavende brug, maar iedereen was nu gewaarschuwd en hield het droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4393. Mini Polder Trail #17 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:50
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Na de onvrijwillige val in de sloot volgde ik mijn vrienden met natte broekspijpen. Gelukkig werd nummer 17 snel gevonden, zodat ik niet lang stil hoefde te staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4394. Mini Polder Trail #18 - van Amerod

1 oktober 2012, 21:55
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Bij deze was het Mighty-Mike die de petling vond. Maar kwam dat nou doordat hij als eerste de hint had gelezen? Corbulo beweerde dat hij vanavond toch maar mooi de meeste caches had gevonden, ondanks zijn nachtblindheid en zware fietsblessures.
Bedankt en proost, Biertje

4395

geo 4395. Mini Polder Trail #Bonus - van Amerod

1 oktober 2012, 22:00
Deze avond liepen de vier Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. Drie van ons hadden de locatie van de bonus bepaald, door zorgvuldige berekening, door nauwkeurig te tekenen of door bestudering van de kaart. Vanwege een ribblessure had Corbulo dit lastige klusje maar aan ons overgelaten. We vonden het natuurlijk wel vreemd dat we de bonus al in handen hadden voordat de trail was afgerond. Een bonus is toch een extra beloning? Maar zo'n groot formaat cache kon men natuurlijk niet achter een gewoon boomstammetje kwijt. Het was Mighty-Mike die de bergplaats uiteindelijk ontdekte, maar daarna duurde het even voordat hij de cache tevoorschijn kon halen. Terugleggen vond hij zelfs nog veel lastiger. Dit keer schreef iedereen zelf zijn naam in het logboekje. Het was tenslotte de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4396. Mini Polder Trail #19 - van Amerod

1 oktober 2012, 22:20
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. We waren nu bijna 3 uur onderweg en plukten voor de 19e keer een petling uit een boom. We hadden inmiddels een ijzeren routine ontwikkeld. Pino schreef zijn naam plus die van Corbulo en Mighty-Mike in het boekje, ik voegde mijn naam toe, alsmede de datum en gaf het boekje daarna aan Mike, die het kokertje weer terugstopte. Corbulo keek nauwkeurig toe, want door zijn fietsblessure mocht hij zich niet te veel vermoeien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4397. Mini Polder Trail #20 - van Amerod

1 oktober 2012, 22:25
Deze avond liepen de Braeckgeocachers de Mini Polder Trail. En dit was de laatste van de trail. Nadat alle namen waren genoteerd, bleek het weer tijd voor een stroopwafel. In net geen 3 uur was de afwisselende route volbracht. Door de duisternis hadden we wat minder gezien, maar ik had in ieder geval de bodem van de sloot bij #16 goed gevoeld. Deze Mini Trail zullen wij daardoor niet snel vergeten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4398. Gewoon wat oude bomen... - van Brokling

1 oktober 2012, 22:35
Na afloop van de Mini Power Trail liepen de Braeckgeocachers op weg naar de parkeerplaats ook nog langs wat oude bomen. Tja, door de duisternis konden we niet zien hoe oud ze precies waren, maar we zagen wel gewoon een cache liggen.
Bedankt en proost, Biertje

4399

geo 4399. Werk aan de A4 - van debruin4u

1 oktober 2012, 22:45
Na afloop van de Mini Power Trail reden de Braeckgeocachers ook nog langs deze cache. Op dit tijdstip werd er echter niet gewerkt en de A4 was zelfs nauwelijks te zien. De GroenLinks-stemmer onder ons beweerde nog dat er een belangrijk en zeldzaam stuk groen was opgeofferd, maar wij zagen alleen maar een zandvlakte. Terwijl Corbulo en ik bij de verkeerde boom zochten, kwam Pino snel aangelopen en deed voor ons het werk. Daardoor hebben we hier uiteindelijk toch nog iemand aan het werk gezien!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4400. Geen brug te ver - van debruin4u

1 oktober 2012, 22:55
Na afloop van de Mini Power Trail reden de Braeckgeocachers ook nog langs deze cache. Pino zag een prachtige verstopplek onder de brug, waar makkelijk een small of regular cache verstopt kon worden. Maar de micro bleek heel ergens anders te liggen, zo ontdekte Corbulo. En daarmee was er ook voor mij een feestje, want dit bleek mijn 4400e cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4401. Kapel - van debruin4u

1 oktober 2012, 23:00
Na afloop van de Mini Power Trail reden de Braeckgeocachers ook nog langs deze cache. Terwijl Pino de auto ging keren, Mighty-Mike en ik op logische plekken keken, kwam Corbulo zonder lamp of GPS ons helpen. Geheel toevallig vond hij het kokertje, waarna wij zijn naam op het strookje mochten schrijven. Hierna stopten we ook nog bij Monopoly-Dorpsstraat, Gemalen Delfland 2 en MDECC, maar die caches had ik al eerder gevonden. Ik kon dus lekker toekijken. Met ons vieren scoorden wij deze avond in totaal 112 keer, zodat wij hiermee weer een flink eind op weg waren naar onze 10.000e cache.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4402

geo 4402. Hagelslag(man) Cache - van fire dragon T

2 oktober 2012, 13:10
Vanmiddag zou ik met Mighty-Mike Pijnacker schoonvegen, en op weg naar ons afspreekpunt kon ik mooi even langs deze cache. Ik hou niet van zoet beleg, dus hagelslag heb ik niet in huis. Er zijn wel bieren waarbij chocolade-mout wordt gebruikt, zoals de stout-bieren, maar daar ben ik geen liefhebber van. Inmiddels had ik het berekende punt bereikt, waar een mooie hagelslagdoos op me lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

4403

geo 4403. Een weids uitzicht over het begrazingsgebied - van daanjunior

2 oktober 2012, 13:30
Op weg naar Pijnacker maakte ik even een uitstapje naar dit mooie plekje. Tijdens het Meet & Greet-Event in Zoetermeer had ik daanjunior ontmoet, die toen enthousiast vertelde over zijn tweede cache. Ik was wel benieuwd naar dat uitzicht en toen ik eenmaal boven op de berg stond, ontdekte ik een fraai verstopte kist. Die rust op een soort vluchtheuveltje, zodat hij nooit in het water kan staan. Zoiets heb ik nog niet eerder gezien, mooi gedaan! Op het bankje genoot ik van het uitzicht en van een biertje. Daarna wandelde ik weer terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4404. De tiende mijlpaal - van team fleur

2 oktober 2012, 15:00
Met Mighty-Mike fietste ik vandaag door Pijnacker. Deze paal had ik snel in de gaten, terwijl Mike nog wat rond keek. Een dergelijke constructie was ik al eens in het Schotse Edinburgh tegengekomen, maar dan kleiner en geniepiger. Blij krabbelden wij onze namen op de logstrook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4405. Koekoek - van cheffers

2 oktober 2012, 15:05
Met Mighty-Mike fietste ik vandaag door Pijnacker. De sticker had ik snel in de gaten, maar dan? Wij keken eerst aan de overkant, maar dat leek ons niet logisch. Toen we onze ogen eindelijk echt open hadden, was de oplossing dichtbij. Terwijl wij nog overlegden over onze route, kwam mevrouw Cheffers naar buiten, want ze hoopte dat wij de stapel coins hadden meegenomen. Nee, met TB's en coins ben ik gestopt, omdat ongeduldige cachers ze meestal al uit de nieuwe cache hebben gegrabd nog voordat ik thuis ben om ze op internet in die cache te kunnen droppen. Dat schijnt bij het nieuwe cachen te horen, maar ik kan daar maar niet aan wennen.
Bedankt en proost, Biertje

4406

geo 4406. Het wippertje - van mepako

2 oktober 2012, 15:15
Met Mighty-Mike fietste ik vandaag door Pijnacker, op zoek naar het wippertje. Dat was dus geen flessenwipper, zoals ik thuis had gedacht, maar van een heel andere soort. Gelukkig was het terrein helemaal leeg en wilde er niemand wippen, want we hadden nogal lang nodig voordat Mike uiteindelijk het kokertje tevoorschijn wipte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4407. Het dopje - van cheffers

2 oktober 2012, 15:25
Op de cachepagina staat de oproep om de dopjes op de speeltoestellen niet te beschadigen, zo vertelde ik aan mijn goede vriend Mighty-Mike, terwijl wij onze fietsen naast het speeltuintje neerzetten. Hij onderzocht welke dopjes daar inmiddels al los zaten, maar ik keek dit keer goed uit mijn doppen en had het juiste dopje snel ontdekt. Zonder extra beschadigingen wisten wij onze namen toe te voegen en de zaak weer netjes achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

4408

geo 4408. Fayline - van SamenFay1207

2 oktober 2012, 15:35
Vandaag deed ik met mijn goede vriend Mighty-Mike een onderzoekje naar de tuinen van Pijnacker. Soms bestaan die uit een enkele bloempot naast de voordeur en soms uit een betegeld terras met één boom. Hier hadden de bewoners een bankje buiten gezet, waar ik eens lekker op ging zitten, terwijl ik Mike het zware werk liet doen. Die had de pot al snel gevonden, waarna we uitgebreid en uitgerust onze namen in het boekje schreven. Volgens mijn administratie bleek dit precies mijn 250e voortuin-cache te zijn, en ik kan me inderdaad voorstellen dat je er helemaal verslaafd aan raakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4409. Wandelen in Koningshof - van SamenFay1207

2 oktober 2012, 15:50
Hoewel ik met mijn goede vriend Mighty-Mike vandaag op de fiets door Pijnacker reed, wilden wij ook een stukje wandelen. Dat kon in dit hoekje van de wijk Koningshof van Pijnacker, waar het bladerdak echter een goede satellietontvangst bemoeilijkte. Daardoor waren we lang bezig om het nulpunt te bepalen. In een paar logjes had ik iets gelezen over een leuk verstopte cache, en in combinatie met de hint fantaseerden wij erop los. Gelukkig waren er voldoende plekken die precies aan de hint voldeden, zodat we extra lang konden wandelen. Uiteindelijk zag ik iets schitteren en haalde ik het potje naar boven. "Vond je dit nou leuk verstopt?" vroeg Mike aan mij, terwijl hij het rolletje beschreef. "Laten we maar snel wat Fietsen in Pijnacker", antwoordde ik diplomatiek en we liepen terug naar onze fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4410. Fietsen in Pijnacker 4 - van team mathijs

2 oktober 2012, 16:00
Er viel genoeg te fietsen in Pijnacker, toen ik vanmiddag met mijn goede vriend Mighty-Mike door dit dorp reed. Mike staat bekend als een flinke knuffelaar en beschikt over een lange lijst van ex-vriendinnetjes die ooit in zijn armen hebben gelegen. Maar of hij ook een boomknuffelaar is, betwijfel ik. Hij stond een beetje onhandig toe te kijken, terwijl ik op mijn bagagedrager klom om enkele hogere holtes te onderzoeken. Uiteindelijk zag ik de petling zitten en konden wij het logboekje even lekker knuffelen.
Bedankt en proost, Biertje

4411

geo 4411. In vogelvlucht - van Team OHRCBH

2 oktober 2012, 16:20
Speciaal voor de huis- en oeverzwaluwen waren mijn goede vriend Mighty-Mike en ik naar de wijk Rietlanden in Pijnacker gefietst en hadden we een rustig plekje gevonden op een van de drie zitbanken. Toevallig lag hier ook een cache, die snel door Mike uit een van de holtes was geplukt. Terwijl ik wat zenuwachtig naar de donkere lucht keek, begon Mike rustig een boterhammetje te eten, want zijn lunch was er een beetje bij ingeschoten. De eerste druppels begonnen te vallen en wij besloten toch maar even de regenjassen aan te trekken en een droger plekje op te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4412. Het boomkevertje - van mepako

2 oktober 2012, 16:45
De bui die mijn goede vriend Mighty-Mike en ik fietsend in Pijnacker over ons heen kregen, was kort en niet hevig, zodat we weer bijna droog op zoek konden gaan naar de Boomkever. Dankzij de duidelijke hint stonden we al snel op de juiste plek bij de juiste boom, waar ik het micro-kevertje vlot aan een verbaasde Mike kon laten zien. We waren benieuwd hoelang dit plekje verborgen blijft, want aan de omgeving te zien, komen hier ook wel eens niet-geoachers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4413. Fietsen in Pijnacker 5 - van team mathijs

2 oktober 2012, 16:55
Deze serie was ons op het lijf geschreven, want vanmiddag reden mijn goede vriend Mighty-Mike en ik op onze fietsen door Pijnacker. We arriveerden bij een lange bank waar ik links ging zitten (of rechts) en Mike rechts (of links). Geen van ons had direct beet, dus we wisselden van plaats en deden een nieuwe poging. Nu was het Mike die opgelucht de nano tevoorschijn haalde, op een gekke plek. Maar het maakte ons niet meer uit, want we konden ook hier onze namen op het logrolletje priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4414. Tussen moeders armen - van mepako

2 oktober 2012, 17:10
We waren het al direct eens over de plek waar de nano moest zitten, dus Mighty-Mike en ik onderzochten grondig de achterkant van het ding. Mijn goede vriend en ik waren vanmiddag op de fiets om Pijnacker even schoon te vegen. Hij ontdekte ook dat het nulpunt iets verder lag en zag toen direct de kleine rakker zitten. Daarmee werd ook de naam van de cache duidelijk en konden wij opgelucht onze namen op het strookje priegelen.
Bedankt en proost, Biertje

4415

geo 4415. Het Monnikje - van mepako

2 oktober 2012, 17:30
Op onze hurken onderzochten we het voornaamste object en Mighty-Mike had het geluk dat de grote doos aan zijn kant lag. Dit was de laatste cache die ik vanmiddag met mijn goede vriend in Pijnacker vond. Uiteindelijk hebben we zo'n 35 km gefietst en daarbij 15 caches (Mike) of 14 caches (ik) gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4416. Even een lijntje uitzetten - van Grote Griezel, geadopteerd door Feoraz

3 oktober 2012, 16:30
Het plaatje van de puzzel herkende ik wel, dus de eerste stap was snel gezet. Maar dan? Ik besloot diverse lijntjes uit te zetten en schakelde een aantal niet-geocachende puzzelvrienden in. Het duurde even, maar eindelijk kwam het verlossende bericht met het juiste coördinaat. Vanmiddag besloot ik tussen de buien door het lijntje te volgen en op m'n gemak een kijkje te nemen. Een mooi plekje en een fraai verstopte cache. Ik heb daarna het lijntje weer ingerold en ben tegen de wind in terug naar huis gefietst voor een lekker bokbiertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4417. Ons oude stekkie - van Team RicoP98, Badgast en Labrat

4 oktober 2012, 15:40
Vandaag fietste ik in Den Haag, waar ik gelijk een paar caches kon meenemen. De eerste was op een oud visstekje, waar nu inderdaad niemand meer zat te vissen. Tegenwoordig zie je het steeds vaker: een hint in de vorm van een cryptische puzzel, die je eerst thuis op internet moet uitvogelen. Waarom doen cacheleggers dat toch? En in dit geval heb je helemaal niets aan deze hint, want dat het om een nano gaat, kan je al zien aan de cache size. Een hint is er om je te helpen de cache snel te vinden, zodat je niet al te lang verdacht hoeft rond te hangen. Zeker op drukke locaties is dat het behoud van je cache. Ik hoop ook maar dat er door de gemeente toestemming is verleend voor deze plek, zodat we ons om het bordje met 'videobewaking' geen zorgen hoeven te maken: men weet immers wat we hier komen doen.
Bedankt en proost, Biertje

4418

geo 4418. De kei - van DeDullies

4 oktober 2012, 16:05
Bij het binnenrijden van het Zuiderpark lag er al direct een rij keien op me te wachten. Welke was er nou anders? Het duurde echter niet lang voordat ik het glazen potje had gevonden. Na het loggen heb ik het voorzichtig tussen de stenen teruggegooid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4419. Glossy - van Badgast

4 oktober 2012, 16:15
Dit vind ik altijd erg leuk: een cache ongemerkt onder de ogen van voorbijgangers of omwonenden weghalen en terugplaatsen. Maar dan moet je wel van te voren weten waar hij precies zit. Toevallig stond ik met mijn fiets op de juiste plaats, zodat ik de lipgloss nog net zag schitteren. Achteloos nam ik plaats, pakte wat uit mijn tas en had ineens het logrolletje in handen. Simpel, maar wel leuk.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4420

geo 4420. Trail Kaag & Braassem #2 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 12:40
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Bij de opzet van de trail is geen rekening gehouden met geocachers die met de auto komen en daarna willen wandelen, want noch bij #1 noch bij #2 vonden wij een (legale) parkeerplaats. Nu we toch bij #2 stonden, hebben we eerst deze maar even gezocht. Even? Hier waren we de meeste zoektijd kwijt, hoewel we toch met z'n drieën waren. Uiteindelijk vond Corbulo de koker diep in de modder zitten. Kennelijk heeft de laatste bezoeker met de hak van zijn schoen een extra duwtje gegeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4421. Trail Kaag & Braassem #15 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 12:55
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Op zoek naar een parkeerplek voor de auto kwamen we uiteindelijk in Rijnsaterwoude uit. Vlak over de brug, tussen #15 en #16, lieten we ons voertuig achter en wandelden daarna terug naar #1. Met enige afwijking wist ik deze cache te vinden, maar ik had alvast stiekem even naar de hint gekeken. Ook hier moest ik flink wroeten om de koker weer uit de modder te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4422. Trail Kaag & Braassem #14 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:00
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Volgens de hint moesten wij hier oppassen voor vissers. Inderdaad, die lui kunnen soms heel erg gevaarlijk zijn. Maar ze waren allemaal gevlucht voor de grote graafmachine die bezig was om twee pontons netjes langs de kademuur te leggen. Ondertussen had Mike de koker reeds ontdekt en schreef moeizaam de namen van hem en Corbulo op de logstrook. Hij was dat duidelijk niet zo gewend. Daarna zette ik mijn naam en de tijd eronder en konden we deze gevaarlijke plek verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

4423

geo 4423. Trail Kaag & Braassem #13 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:05
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. De GPS leidde ons naar het water, waar Corbulo de koker vond op een logische plek. Zorgvuldig noteerden wij de bonuscode, hoewel de bonus nog steeds niet gepubliceerd is en wij dezelfde code ook nog bij #16 zouden vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4424. Trail Kaag & Braassem #12 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:10
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Ook deze was niet moeilijk te vinden. Corbulo schreef de namen op het strookje, ik maakte een foto en wij wandelden weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4425. Trail Kaag & Braassem #11 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:15
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Wij arriveerden bij een duidelijk geaccentueerd object. Omdat we de route terugliepen naar #1, was dit de eerste van een lange rij.
Bedankt en proost, Biertje

4426

geo 4426. Trail Kaag & Braassem #10 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:20
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. En weer vonden we een kokertje op een duidelijk aangegeven plek. Zorgvuldig noteerden we de bonuscode voor E, zoals de hint ons aangaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4427. Trail Kaag & Braassem #9 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:25
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Mijn vrienden gaven mij de gelegenheid om ook eens een cache te vinden. Voor de spanning zocht ik eerst op verkeerde plekken en pas daarna bij de geaccentueerde locatie. En ja hoor, daar lag hij!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4428. Trail Kaag & Braassem #8 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:30
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. De koeien hadden geen aandacht voor ons, toen wij op een plek die wij al van verre zagen, het volgende kokertje uit de grond trokken.
Bedankt en proost, Biertje

4428

geo 4429. Trail Kaag & Braassem #7 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:35
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Hier stond geen rood-wit gestreepte paal, dus we moesten weer eens echt gaan zoeken. Gelukkig zag Mike al snel een verdachte plek, die hij mij achteloos aanwees. Ik bukte even en had de cache in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4430. Trail Kaag & Braassem #6 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:40
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Op deze plek bleek hevig gezocht te zijn, want de paal stond behoorlijk los. Waar zat dat kokertje nou? Mike vond hem en wij moesten even lachen. Daar waren wij mooi even helemaal op het verkeerde been gezet!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4431. Trail Kaag & Braassem #5 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:45
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Dit zou Mike's 1100e cache worden, dus Corbulo en ik hielden wat afstand en lieten onze jonge vriend het zware werk doen. Gelukkig had hij de koker snel in de gaten, want van de cacheleggers moest deze dop zichtbaar blijven.
Bedankt en proost, Biertje

4432

geo 4432. Trail Kaag & Braassem #4 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 13:50
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Ook deze koker vonden wij op een voor ons inmiddels bekende plek, want we liepen van #15 terug naar #1.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4433. Trail Kaag & Braassem #3 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:00
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Het werd wat eentonig, want ook deze koker lag weer op een goed aangegeven plek, die wij al van verre konden zien. We noteerden de bonuscode voor A. Gelukkig was dat hetzelfde getal als we al eerder bij #14 hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4434. Trail Kaag & Braassem #1 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:05
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Omdat we terugliepen vanaf #15, was dit voor ons al de 15e van deze serie. Van de hint begrepen we niet veel, maar goed, we hadden de koker in handen.
Bedankt en proost, Biertje

4435

geo 4435. Trail Kaag & Braassem #16 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:40
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Omdat er bij #1 noch bij #2 een parkeerplek was, hadden wij de auto in Rijnsaterwoude tussen #15 en #16 gezet en waren we eerst teruggelopen richting #1. Daarna liepen we van #16 naar #24. Ik zocht hier naar een listig verstopte cache, maar Mike haalde hem gewoon uit de grond. De bonuscode voor C bleek gelukkig dezelfde als die we al eerder bij #13 hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4436. Trail Kaag & Braassem #17 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:45
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Rijnsaterwoude is een gezellig dorpje, dat sinds 2 weken opeens veel drukker bezocht wordt door mensen met een vreemd apparaatje in hun hand. Nu stonden we op een parkeerplaats, waar we ons verspreidden over de mogelijke bergplaatsen. Maar het was Corbulo die de koker vond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4437. Trail Kaag & Braassem #18 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:50
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. En ook hier vond Corbulo de koker als eerste, ondanks zijn ernstige blessures door een val van zijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4438. Trail Kaag & Braassem #19 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 14:55
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. We moesten hier een stukje van de weg af en zochten op diverse plekken. Uiteindelijk was het opnieuw Corbulo die de cache ontdekte, op een plek die volkomen voldeed aan de hint.
Bedankt en proost, Biertje

4439

geo 4439. Trail Kaag & Braassem #20 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 15:05
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Hier bleek de hint geheel overbodig, want de cache was zeer duidelijk "gecamoufleerd". Daarna maakten we een rondje om de eeuwenoude Nederlands Hervormde Kerk. Vooral Mike (die zelf Nederduits Hervormd is) was erg onder de indruk van de 26 meter hoge toren, waarvan het onderste deel opgetrokken is uit baksteen, terwijl de hoekblokken en traceringen in Bentheimer zandsteen zijn uitgevoerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4440. Trail Kaag & Braassem #21 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 15:10
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Van verre was al duidelijk waar we de cache moesten zoeken. Corbulo deed opnieuw de gelukkige greep. Daarna wandelden we Rijnsaterwoude uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4441. Trail Kaag & Braassem #22 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 15:20
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. In dit stuk werden de onderlinge afstanden ineens een stuk groter. Waarschijnlijk omdat hier weinig rood-witte palen staan. Mike vond het kokertje op de 3e plek die we onderzochten. Voor de tweede keer vandaag noteerden we de bonuscode voor F.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4442. Trail Kaag & Braassem #23 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 15:30
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Op dit kruispunt zochten we eerst de koker en daarna de juiste weg. We moesten hierna nog 1 koker vinden en dan zat dit deel van de trail er op.
Bedankt en proost, Biertje

4443

geo 4443. Trail Kaag & Braassem #24 - van Paddingtons&De Graaf

5 oktober 2012, 15:40
Vanmiddag liep ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van deze trail. Hier stond een auto in de berm, waarvan de bestuurder ons via het raampje de koker aanreikte. Dat was makkelijk, waarna we terugliepen naar de brug van Rijnsaterwoude, waar wij onze auto hadden neergezet. Het eerste deel van dit rondje ligt er nu 2 weken en wij zijn erg benieuwd wanneer de rest online komt. Het kleingeld voor de twee veerpontjes hadden we nog steeds in onze zak zitten en ik stelde voor om daar een lekker bokbiertje voor te kopen. Maar eerst maakten we nog een groepsfoto bij het water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4444. Nietvandeslager's platenkast (2) - van nietvandeslager

5 oktober 2012, 16:30
Vanmiddag had ik met Mighty-Mike en Corbulo het eerste deel van de Kaag & Braassem Trail gelopen. Op de terugweg naar huis passeerden we deze cache, dus we besloten nog even in de platenkast van nietvandeslager te kijken. Mike stopte zijn handen in de brandnetels en haalde de doos tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4445. Delfshaven: Lock of Love - van mp3crew

6 oktober 2012, 13:55
Vanmiddag was ik met wat biervrienden in Delfshaven voor een bezoek aan brouwerij de Pelgrim. Maar eerst moesten er natuurlijk een paar caches gevonden worden. Daarom wandelden we in een lekker najaarszonnetje naar het rode hart met de sloten. Daar was het Miauw die de juiste aanwijzing ontdekte, waarna ik op zoek mocht naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

4446

geo 4446. Delfshaven: de Destilleerketel - van mp3crew

6 oktober 2012, 14:10
Vanmiddag was ik met wat biervrienden in Delfshaven voor een bezoek aan brouwerij de Pelgrim. Maar eerst moesten er natuurlijk een paar caches gevonden worden. De tweede was bij de ronde stenen stellingmolen. Achter de rug van een paar zittende dreuzels haalde ik ongezien het doosje weg.
Bedankt en proost, Biertje

4447

geo 4447. Delfshaven: Piet Heyn Brug - van mp3crew

6 oktober 2012, 14:20
Vanmiddag was ik met wat biervrienden in Delfshaven voor een bezoek aan brouwerij de Pelgrim. Maar eerst moesten er natuurlijk een paar caches gevonden worden. De derde was bij de Piet Heynbrug. Hierna namen we nog een kijkje bij Piet's geboortehuis. Toen was het tijd voor het Pelgrim bier. Later bezochten we ook nog even Tapperij 't Kraantje en café Ooievaar.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4448. Het Stopcontact - van TheSixFounders

7 oktober 2012, 12:00
Zondagmiddag fietste ik even naar Wassenaar voor 2 caches. Het stopcontact had ik me toch iets anders voorgesteld. Het is een plekje dat ik zonder cache nooit bezocht zou hebben. Positief vind ik wel dat er gekozen is voor een grote munitiekist, in plaats van het bekende kokertje onder een baksteen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 44. Hier is echt geen zak aan! - van rissie1983

7 oktober 2012, 15:25
Zondagmiddag fietste ik even naar Wassenaar voor 2 caches. Na het stopcontact zocht ik een zak. Ik kwam terecht in een leuk parkje en na even zoeken trof ik de cache ook nog eens leuk verstopt aan. Dit parkje is kennelijk niet erg bekend, want ik zag er verder niemand. Daardoor kon ik lekker rustig loggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4450

geo 4450. Polderzicht 7 - van PD2AVE

8 oktober 2012, 15:25
Op de kaart dacht ik een prima wandelroute gezien te hebben via Hoeve Cronesteijn aan het Cronesteinpad. Ik had net mijn fiets neergezet, toen Iris naar buitenkwam en mij waarschuwde voor de stier in het weiland. Ze adviseerde me het fietspad af te rijden en de brug op 150 meter van de cache te nemen. Dat deed ik dan ook en in de verte zag ik in het aangrenzende weiland inderdaad een zwarte stier tussen de koeien lopen. Volgens de kaart zat er nog wel een slootje tussen ons, maar ik liep toch maar even snel naar de cache, maakte een foto van mijn log en ging snel weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4451. I love geocaching - van PD2AVE

8 oktober 2012, 16:00
Naar deze cache had ik al eens tevergeefs gezocht en daarna ben ik eerst maar eens wat gaan rondsnuffelen in de logs. Met de hint van Dolleboel en wat extra attributen (zoals een centimeter en 2 bierblikjes) ging ik vanmiddag opnieuw op pad. Dit keer pakte ik het wat systematischer aan en weldra had ik het logboekje in handen. Tevreden schreef ik mijn naam erin. Ja, ik hou van geocaching. Maar alleen als ik de cache heb weten te vinden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4452. Karate in Mariahoeve 2 - van macron2

8 oktober 2012, 21:00, TTF
Bij het zoeken op de kaart naar een cache om morgen te doen, ontdekte ik onder Karate 1 ineens een tweede. Die bleek helemaal nieuw, want er waren nog geen logjes. De checker kreeg ik snel op groen en ik zette het coördinaat in mijn gps voor morgen. Of zou ik toch maar even vanavond...? De fiets was nog warm van vanmiddag en startte direct. In een paar minuten was ik in de juiste straat. Nu nog de cache. Die had ik (dankzij mijn meegebrachte zoeklicht) ook snel in de gaten. Om precies 21:00 uur schreef ik mijn naam met een wat onwillige pen als derde op het strookje. Mijn twee tegenstanders waren al vertrokken, dus ik hoefde mijn karate-pak niet aan te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4453. DCS 2012 #001 Go to the start - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 11:40
In juli had ik met Corbulo precies 100 caches van deze serie wandelend gevonden en vandaag fietste ik met Mighty-Mike langs de resterende caches. Met de trein arriveerden wij om 11:18 uur in Nunspeet en vandaar reden we naar #001. Van het startpuzzeltje had ik de vorige keer al niets begrepen en ik bleek niet de enige. Ook de collega-cachers die ik om hulp vroeg, snapten het niet, maar ze hadden voor mij wel de eindcoördinaten. Daar trof ik vandaag inderdaad de cache aan.
Bedankt en proost, Biertje

4454

geo 4454. DCS 2012 #012 Rustgebied - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 12:00
Deze hadden we de vorige keer niet kunnen vinden, ondanks telefonische hulp van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Nu trof ik er een grote pindasausemmer aan, met daarin een kokertje en de logrol. Die emmer lag er destijds beslist niet, maar veel tijd om daarover na te denken was er niet, want we moesten loggen en weer verder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 juli 2012
Vandaag wandelde ik met Corbulo langs de Dutch Caching Survival. Ons doel was om minstens 100 caches te vinden. We begonnen om 06:35 uur bij #130 en zijn om 20:40 uur gestopt bij #100. Dit was de enige van de 100 die we niet konden vinden. Ik belde speciaal mijn goede vriend Wilxlii Carrotte uit bed die me bevestigde dat de cache goed zichtbaar tussen de stenen moest liggen. Deze cache was dus verdwenen. Ik heb dit daags hierna aan de cacheleggers gemeld, maar ik zie nu dat het kokertje na ons 'gewoon' weer is gevonden. Was de cache zo snel al vervangen of hebben we hier toch iets over het hoofd gezien?

geo 4455. DCS 2012 #125 Uitdaging Hole in one - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 12:25
De cache had ik snel gevonden en de golfballen waren grappig. Maar wat we ermee moesten doen? Ik heb een foto gemaakt voor mijn archief en daarna de hele ballenbups aan Struijsvogels overhandigd, die net kwam aanlopen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4456. DCS 2012 #105 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 12:40
Hier moesten we even zoeken, want we keken op de verkeerde hoogte. Pas van een afstandje zag Mike de verstopplek ineens zitten.
Bedankt en proost, Biertje

4457

geo 4457. DCS 2012 #106 Op 't hoekie - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 12:50
Bij deze was ik weer helemaal scherp, want ik zag hem eerder dan mijn metgezel. Maar dat was niet zo moeilijk, want het kokertje was opvallend van kleur en nauwelijks verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4458. DCS 2012 #107 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:00
Terwijl mijn metgezel diverse gevelde woudreuzen onderzocht, had ik de verstopplek snel in de gaten. Ik stond al te loggen, toen mijn actie werd ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4459. DCS 2012 #104 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:05
En ineens had ik een mooie paarse pot in mijn handen. Van dat wasmiddel van de reclame wist ik, maar ik kon niet op de naam komen. Mike gebruikt het spul altijd na een dagje cachen, zei hij, maar hij wist de naam ook niet. Later schoot het me te binnen: Cillet Bang, Mike, het heet Cillet Bang.
Bedankt en proost, Biertje

4460

geo 4460. DCS 2012 #103 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:15
Hier kwam mijn metgezel in actie, want hij liep direct op de verstopplek af. Trots toonde hij mij het kokertje, waarna wij beiden onze naam op de logrol schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4461. DCS 2012 #102 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:20
Mijn GPS wees op een opvallend voorwerp, maar volgens mijn metgezel moesten we 35 meter de andere kant op. Nadat zijn GPS weer tot rust was gekomen, liep hij uiteindelijk naar dezelfde plek. Daar vond ik de cache op een iets andere manier verstopt, maar ik had hem toch te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4462. DCS 2012 #101 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:30
Mijn metgezel liep de verstopplek straal voorbij, maar ik vond de stam nogal kaal. Daarna ontdekte ik ook waarom. Maar de cache was nog helemaal droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4463. DCS 2012 #108 Categorie makkelijk - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:35
Hier was het mijn metgezel die als eerste het juiste voorwerp in handen had. Hij was dan ook uit de categorie 'heel erg makkelijk'. Nadat we hadden gelogd, zagen we nog een tweede kokertje liggen. Hierin zat een los papiertje waar een paar teams op 5 en 7 oktober hun naam hadden gezet. Omdat twee caches op deze plek wel heel erg makkelijk is, heb ik het tweede kokertje meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

4464

geo 4464. DCS 2012 #109 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:45
Hier liepen we de cache eerst voorbij, maar toen we ons omdraaiden, zagen we allebei waar het kokertje zich verstopt hield.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4465. DCS 2012 #110 Veel blaadjes - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 13:55
De hint luidt "veel blaadjes", maar met het begin van de herfst lagen er overal veel blaadjes. Toch viel me iets anders op, en daar vond ik dan ook het potje met de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4466. DCS 2012 #111 Stronkie - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 14:00
Diverse stronkies hebben we hier onderzocht, totdat ik uiteindelijk het juiste stronkie in handen had. Het viel me op dat dit de enige stronk was met een ketting. Zoiets zouden we later nog eens tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

4467

geo 4467. DCS 2012 #112 Piptoporus Betulinus - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 14:10
Mijn metgezel wist niet wat een Piptoporus Betulinus was. Daardoor zocht hij op de verkeerde plekken. De Piptoporus die ik in de gaten had, zag er een beetje kunstmatig uit. Even later wist ik waarom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4468. DCS 2012 #113 waschkolk - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 14:15
Op het bankje bij de Waschkolk zaten twee bejaarden te genieten. Wij zagen al snel waar de cache moest zitten en mijn metgezel ging met zijn fiets dusdanig staan dat hij mijn actie afschermde. Op die manier kon ik ongezien het doosje pakken en weer terugleggen. Het dekseltje bleek verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4469. DCS 2012 #114 Twee emmertjes water halen - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 14:30
Speciaal voor deze cache had ik een paar extra blikjes bier meegenomen, waardoor het kokertje snel naar boven kwam. Het logboekje was vochtig en vol, dus we krabbelden onze namen maar ergens tussen.
Bedankt en proost, Biertje

4470

geo 4470. DCS 2012 #115 Dopheideveldje - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 14:55
Helaas kwamen we hier zelfstandig niet uit. Mijn metgezel had slechts een halve hint in zijn GPS staan en zocht via zijn smartphone naar de rest. Ook daarmee lukte het ons niet. Gelukkig arriveerden Maarten & Diana, die we al twee keer eerder hadden gezien. Die wilden eerst niet geloven dat we deze cache niet konden vinden. Binnen 2 seconden kon Diana ons het doosje laten zien. Verheugd schreven we onze namen in het logboekje en maakten daarna een foto op het bankje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4471. DCS 2012 #116 Zandenbos - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:05
We waren inmiddels ruim over de helft en we reden nu door het Zandenbos. Hier moesten we op zoek naar een goed gecamoufleerde cache, dus het was mijn metgezel die het kokertje het eerst ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4472. DCS 2012 #131 Slot Akkoord - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:15
Dit is een cache die later is toegevoegd en daardoor qua nummering erg onlogisch ligt. Op het parkeerterrein hadden we het slot snel gevonden, maar nu nog het akkoord. Gelukkig had Mike zijn nieuwe bril op, zodat hij de cache vlak onder mijn neus kon aanwijzen.
Bedankt en proost, Biertje

4473

geo 4473. DCS 2012 #117 Zandenbos etc. - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:25
Deze manier waren we al twee keer eerder tegengekomen, dus geroutineerd haalde ik de magneet tevoorschijn. Na het loggen wilden we net verder rijden, toen HeHen aan kwam wandelen. Dit zou haar laatste voor vandaag worden, maar ze had helaas geen magneet bij zich. Natuurlijk waren wij zo sportief om voor haar het logrolletje nogmaals tevoorschijn te halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4474. DCS 2012 #118 Zandenplas - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:35
We waren net onder de snelweg door gereden en stonden nu in de buurt van de Zandenplas. Maar eerst moesten we nog een kokertje vinden. Bij een opvallend object dacht ik te weten hoe de cache verstopt zou zitten en het was Mike die mij daarna gelijk kon geven.
Bedankt en proost, Biertje

4475

geo 4475. DCS 2012 #119 Effe rusten - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:45
Wij zaten inmiddels 4 uur op de fiets, maar we hadden nog geen behoefte aan rust. Nee, we wilden een kokertje. Dat was hier gelukkig niet moeilijk verstopt en dus snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4476. DCS 2012 #120 Mos, mos en nog eens... - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:50
Uit de logjes had ik al begrepen dat de titel van deze cache niets met de verstopmethode te maken had. De werkelijke bergplaats had ik snel in de gaten, want die was ik al een paar keer eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4477. DCS 2012 #121 Fairway Nunspeet - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 15:55
Hier moesten we een klein stukje klimmen, voordat we de bergplaats zagen. Het dakje was gedeeltelijk gesloopt, waarschijnlijk omdat men het kokertje niet snel genoeg te pakken kon krijgen. Tja, dat zijn helaas de uitwassen van het nieuwe cachen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4478. DCS 2012 #122 Golfpicknick - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 16:25
Over de golfpicknick had ik al een hoop gelezen. Deze listig verstopte cache wordt slechts in de helft van de gevallen gevonden, als ik de aantallen found-logjes vergelijk. Eerst onderzochten wij de picknicktafel en banken op verborgen vakjes of wegschuivende onderdelen. Daarna pakten we de prikstokken en verdeelden de taken. Een passerende wandelaar riep dat hij er toch echt lag en gaf ons een zetje in de goede richting. Toen we het doosje eenmaal in handen hadden, snapten we niet dat we dat we daar zolang over hebben gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

4479

geo 4479. DCS 2012 #123 Irritantje 1 langs de A28 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 16:35
Nadat we de irritante cache bij de golfpicknick hadden gelogd, viel alles hierna ontzettend mee. Het verkeer op de A28 maakte een hoop lawaai, waardoor Mike mij minstens twee keer moest roepen dat hij de cache had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4480. DCS 2012 #124 Irritantje 2 langs de A28 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 16:45
Ook deze cache vonden wij niet irritant, maar wel het razende verkeer op een paar meter afstand. Opnieuw moest Mike hard schreeuwen om mij te waarschuwen dat hij de cache had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4481. DCS 2012 #127 - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 16:55
Hier hebben we even lopen zoeken, totdat ik ineens een mooi plekje ontdekte. Kennelijk heeft een van de Dutch Phantoms onlangs zijn keuken verbouwd, want ik trof een nieuw wit tegeltje aan.
Bedankt en proost, Biertje

4482

geo 4482. DCS 2012 #128 Quizvragen - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 17:40
Nadat we de quizvragen hadden gevonden, zagen we al snel dat dit geen simpel kwisje was. Hier was een wiskundige achtergrond of kennis van (internet-)raadsels vereist. We besloten het daarom anders aan te pakken. Thuis had ik al in de logjes ontdekt dat de cache ook met een andere soort intelligentie gevonden kon worden. Ik had daarvoor al 2 punten geselecteerd en we gingen op pad. Het kostte wat tijd, maar uiteindelijk wist mijn metgezel de verstopplek te lokaliseren. Toen ik vroeg waar het kokertje dan was, rolde het ineens tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4483. DCS 2012 #129 Dwarsligger - van The Dutch Phantoms

9 oktober 2012, 17:55
We naderden het einde van de serie, want #130 en #131 had ik al gevonden. Na wat rondzwerven bereikten we van twee verschillende kanten de dwarsligger. Het was Mike die de gelukkige greep deed en voor de 31e keer vandaag schreven wij onze namen op een logstrook. Hierna fietsten we terug naar het station van Nunspeet, waar ik uiteindelijk 23,5 km op de teller zag staan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4484. (Ant)arctica - van M.I.Casa

10 oktober 2012, 20:40
Vandaag moest er nog een cache worden gevonden en gelukkig kon ik dat mooi combineren met mijn wekelijkse zwemtraining. Naar dit puzzeltje had ik een hele tijd geleden al eens gekeken, maar pas recentelijk heb ik de checker een akkoord weten te ontfutselen. Met het juiste coördinaat op zak fietste ik vanavond richting Voorschoten en na wat ronddrentelen zag ik ineens een ijsschots liggen. Even later had ik de Zuidpool te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4485

               Blik op de groenteman

geo 4485. April's fool - van nickborst

11 oktober 2012, 13:00
Wat een grap, hier was ik toch nog met beide benen ingetrapt! Volgens de cachebeschrijving moest ik op de stoep blijven, maar nergens kon ik een groentewinkel ontdekken. Stond ik wel op de juiste plek of was de cache soms vlak voor het opnieuw online komen een stuk verplaatst? Ik besloot de helpdesk te bellen in de vorm van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die legde me eerst uit wat er bedoeld werd met de groenteman en vertelde daarna waar de cache lag. Nou, dan moet je wel een soort slangenmens zijn als je met beide benen op de stoep toch het kokertje wilt pakken. Ik ben dus maar even ongehoorzaam geweest en kon daarna lachend mijn naam op de logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4486. Haagse (69,4) en Babantse (69,2) - van coppi

11 oktober 2012, 13:35
De oplossing van deze puzzel heeft toch nog lang geduurd. Omdat ze er in mijn stamcafé niet uit kwamen, heb ik maar een aantal printjes verspreid onder diverse vrienden met een goede kijk op vrouwelijk schoon. Langzaam druppelden de mogelijkheden binnen en uiteindelijk kon ik de checker op de proef stellen. Met het juiste coördinaat op zak fietste ik vandaag door Den Haag, op zoek naar een Haagse pot. Die vond ik op een mooie plek in een fraai herfstzonnetje.
Bedankt en proost, Biertje

4487

geo 4487. Het Akkertje - van Prinskok & De Kokkies 2

11 oktober 2012, 14:20
Vanwege de openingstijden had ik een bezoek aan kinderboerderij Het Akkertje al een jaar voor me uitgeschoven. Maar vandaag was ik in Rijswijk en op een gunstig moment. De cache was snel gevonden en zat boordevol dierenspulletjes. Ik kreeg het logrolletje er slechts met moeite uit. Maar daarna ging ik even in het herfstzonnetje zitten om mijn naam te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4488. Municipium Aelium Cananefatium (MAC) - van Team KIS98

12 oktober 2012, 12:55
Toen deze cache online kwam, ben ik niet direct op de fiets gesprongen. Ik had die middag namelijk al een cache gevonden. En de waarschuwing dat er pas tegen het eind van de tocht wat horecagelegenheid was, maakte me ook al niet enthousiast. wink Toen daarna de eerste loggers schreven over hun voorbereidend huiswerk, heb ik me gisteravond ook maar eens in de leunstoel genesteld. Met een biertje, natuurlijk. De trappen herkende ik direct. In een ver verleden heb ik daar regelmatig met de fiets gesjouwd als ik bij Voorburgse vrienden op bezoek was en we buitenshuis nog wat wilden drinken. De beelden met de beide achternamen herkende ik van een multi uit de oertijd en bij de plek met veel lawaai was ik onlangs nog geweest. Zo verscheen de hele route virtueel op mijn netvlies. Er waren uiteindelijk 2 bokbiertjes nodig om 2 mogelijke eindpunten te destilleren. Die waren afhankelijk van het nummer van het huis met de rode ramen. Daar reed ik vandaag dan ook heen en daarna naar de cache. Met daglicht was de plastic beker (inderdaad, ik zou dit ook 'small' noemen en geen 'regular') heel snel gevonden, waarna ik mijn naam in het logboekje kon schrijven. De TB Pub Crawl kon ik natuurlijk niet laten liggen. Op weg naar huis passeerde ik nog een paar van de overgeslagen wp's, die ik toch maar even heb gefotografeerd want ik wil mijn archief natuurlijk wel compleet houden. Een leuke (deels virtuele) tocht door mooi Voorburg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4489. Nog één kleintje dan, om het af te leren... - van jolroz

13 oktober 2012, 14:55
Omdat het bijna de hele dag zou regenen, moest ik snel toeslaan tussen de buien door. Speciaal voor zo'n moment had ik deze nano nog even laten liggen, maar vanmiddag sprong ik vlugl op de fiets om hem alsnog te loggen. Ja, ik zeg het zelf ook wel eens in mijn stamcafé, meestal tegen sluitingstijd: "Nou, nog één kleintje dan, om het af te leren..." wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4490

geo 4490. Herberg en Regthuys de Bonte Koe - van team coeltjes

14 oktober 2012, 11:25
Vandaag fietste ik naar Noordwijk vanwege het Meet and Greet Event en op de heenweg kon ik mooi even stoppen bij deze oude herberg. Caches over cafés hebben natuurlijk altijd direct mijn volle aandacht. Te laat had ik echter in de gaten dat dit café er al een tijdje niet meer is en dat de toepasselijke cache de herinnering in stand moet houden. Dat is goed gelukt. Het graaien van de pot en het openen daarvan uiteindelijk ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4491. #8 Keun of niet keun: Golf Centrum Noordwijk - van M.I.Casa

14 oktober 2012, 11:40
Op zondagochtend is deze plek echt wel keun, want ik kon nergens enige storende activiteit ontdekken. Ik had ook alle tijd om rustig wat foto's te maken en daarna uitgebreid mijn naam op het logrolletje te schrijven. Misschien hadden de voorspelde regenbuien de golfers afgeschrikt. Ach, dan doe je toch gewoon een regenpak aan, zoals ik?
Bedankt en proost, Biertje

4492

geo 4492. Meet and Greet Event Noordwijk - van Los Rositas

14 oktober 2012, 11:25
Om kennis te maken met wat nieuwe cachers uit deze regio had ik me al snel voor dit Event opgegeven. Bij binnenkomst (vlak voordat de buien losbarstten) kon ik gelijk Los Rositas een hand geven. De naamstickers waren een goed idee. Al snel raakte ik daardoor in gesprek met die Holländer en Maarjoor. En eindelijk zag ik Cliff-diver weer en nu eens niet op een bierfestival. wink Daarna aan de praat geraakt met M.I.Casa en met Team Hebbes, die ik ook nog nooit eerder had gesproken. Het was een heel gezellig event en ruim na sluitingstijd vertrok ik als een van de laatsten. Ik had me weer in mijn regenpak gehesen, maar het zou de rest van de middag droog blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4493. De vloek van de FTF #24: het busje komt zo - van keesmeeuw

14 oktober 2012, 15:15
Na bezoek aan het Meet and Greet Event zou ik nog een paar caches doen, mits het droog bleef. Hoewel ik mijn regenpak aan had, heb ik op de heenweg naar Noordwijk geen enkele druppel gezien. Tijdens het Event braken de buien los, maar toen ik rond drie uur vertrok, was (en bleef) het droog. Ik had dus een heleboel geluk, maar dat werd hier door de Vloek danig op de proef gesteld. Eerst liep ik achter het pijltje aan via een veel te moeilijk pad (zag ik achteraf) en daarna had ik zeker 10 minuten nodig om de eenvoudig verstopte cache uiteindelijk te vinden. Gelukkig viel het met de Vloek daarna wel mee, want ik zou hierna nog 11 caches gaan vinden, en maar eentje niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4494. NoordCachers #1: een leuk begin - van NoordCachers

14 oktober 2012, 15:25
Na bezoek aan het Meet and Greet Event in Noordwijk zou ik nog een paar caches zoeken, mits het droog bleef. Hier stuurde mijn GPS me eerst naar een gekke plek, maar dankzij de hint had ik het doosje toch snel in handen. Het dekseltje kreeg ik niet goed dicht (het klikt niet meer), of ik ben hier gewoon niet handig in.
Bedankt en proost, Biertje

groene strook

geo 4495. Professor Layton - van Team Ronald.123

14 oktober 2012, 15:40
Hier ben ik toch wel even mee bezig geweest. Sommige oplossingen zag ik direct, maar voor andere moest ik even mijn vrienden in het stamcafé raadplegen. Daarna heb ik toch nog wat tijd met de checker doorgebracht om uit de twijfelgevallen te komen. Maar uiteindelijk had ik dan toch het juiste coördinaat en vandaag fietste ik door Noordwijk om de spelkist te gaan vinden. Er was eigenlijk maar één plek waar die verstopt zou kunnen liggen en daar lag hij dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#334. De groene strook 2 - van Team Alpha Romeo

   dnf 14 oktober 2012
Met mijn regenpak aan heb ik hier toch wel wat capriolen uitgehaald, maar een kokertje zag ik nergens zitten. Ik was eerst van plan om nog eens terug te komen als de sloot bevroren is, maar nu ik wat logjes heb gelezen, denk ik dat ik de hint toch anders had moeten interpreteren. Is een cryptische hint eigenlijk nog wel een hint?

geo 4496. Going back to my roots - van keesmeeuw

14 oktober 2012, 16:05
Nu ik de roots van de cachelegger heb gezien, meen ik toch een gezamenlijke oorsprong ontdekt te hebben. Het strookje grond lag namelijk vol met lege bierblikjes. Toen ik nogmaals op mijn GPS keek, zag ik dat ik daartussen gelukkig niet hoefde te gaan zoeken. Vlak daarna zag ik de cache mooi verscholen zitten en kon ik mijn naam op het strookje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4497. Villa Ruys - van keesmeeuw

14 oktober 2012, 16:20
Ik fietste nog steeds rond in Noordwijk, want nu ik er toch was, kon ik maar beter gelijk alle caches even 'meenemen'. Op de oude foto ziet villa Ruys er indrukwekkend uit. Het enige wat nog over is, zijn een pad en een cache. Die spotte ik vrij snel, waarna ik ook hier mijn naam op het strookje kon noteren.
Bedankt en proost, Biertje

4498

geo 4498. #4 Keun of niet keun: de Zuid - van M.I.Casa

14 oktober 2012, 16:30
Op een avond in augustus was ik hier al eens geweest samen met mijn goede vriend Pino, maar toen hebben we de cache niet kunnen vinden. Wij concludeerden dat die weg moest zijn en dat bleek ook zo. Vandaag was ik opnieuw in Noordwijk, maar nu bij daglicht. Het was vanmiddag ook een stuk drukker, dus zette ik mijn fiets strategisch neer, maakte wat foto's en rommelde in mijn rugzak. Precies wat een geocacher moet doen als hij onopvallend een kokertje wil rapen. Dat lukte dus ook en na het loggen voerde ik mijn toneelstukje nog eens op. De meeste voorbijgangers vonden dat wel keun, geloof ik.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 augustus 2012
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Dit zou de laatste worden, maar we denken dat de cache is verdwenen. Bij aankomst zagen we direct 2 logische plekken, maar geen van beide bevatte een kokertje. Daarna hebben we alles rondom afgezocht, totdat er twee mensen op ons afkwamen. Ze logeerden in een pension tegenover de cachelocatie, en vroegen zich af wat we zochten. Helaas wisten ze niets over de verstopplek van de cache, maar ze vonden het erg keun en wensten ons veel succes. Na bestudering van oude logjes weten we nu zeker dat de cache is verdwenen. Dat is dus niet keun.

geo 4499. Doodlopend - van Davevindalles

14 oktober 2012, 16:45
Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte zei ooit eens: "Aha, dit is een doodlopende weg, dan rijden we goed." Veel caches liggen namelijk aan het eind van een doodlopende weg. En dat was ook hier in Noordwijk het geval. Eerst zocht ik op de logische plek waar duidelijk al vaker was gekeken. Maar iets later had ik de werkelijke verstopplaats in de gaten en kon ik ook hier mijn log noteren.
Bedankt en proost, Biertje

4499

geo 4500. It's so easy - van PD2AVE

14 oktober 2012, 17:00
Dit zou mijn 4500e cache worden, en na al heel wat grappige (en soms moeilijke) caches van PD2AVE gevonden te hebben, hoopte ik nu eens op een hele makkelijke. En ja hoor, mijn wens kwam uit. Deze plek was niet te missen en er is genoeg ruimte voor wel 2 bierkratten. Maar dan alleen de flesjes, natuurlijk. wink Op mijn gemak schreef ik mijn naam een beetje feestelijk in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4501. With or without you - van PD2AVE

14 oktober 2012, 17:05
Deze cache was toch beslist de leukste die ik vandaag op mijn fietsroute van Noordwijk naar huis heb gevonden. Het begon al dat ik ontdekte dat ik aan de verkeerde kant van het slootje stond. Maar dit keer kwam ik gelukkig droog aan de overkant. De verstopplek is leuk gemarkeerd en de cache ook nog eens fraai verstopt. Een tweetrapsraket die ik op deze manier nog niet eerder was tegengekomen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4502 Valuable desire - van PD2AVe

14 oktober 2012, 17:20
Op de terugweg vanuit Noordwijk passeerde ik ook deze oude hit van U2. Vijf jaar geleden heb ik nog een cache bij het Ierse huis van zanger Bono gevonden en vlak daarbij ook de allereerste cache van Europa (Europe's First, GC43). Nu liep ik opnieuw door een stukje niemandsland. Ik verlangde naar huis, een warme kachel en een biertje. Maar eerst nog even deze cache vinden. Die zag ik ineens liggen. Na het loggen zocht ik ook nog even naar de hint (die zat er) en heb ik de cache wat beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

4503

geo De bolle cache - van Team Ronald.123

   note 14 oktober 2012
Bij het uitkomen van deze simpel ogende puzzel ben ik een lange tijd bezig geweest om de checker op groen te krijgen, maar dat is me toen niet gelukt. Toen ik een jaar later nogmaals keek, ontdekte ik dat ik destijds veel te moeilijk had gedacht. Maar het was pas vandaag dat ik weer eens op de fiets zo ver naar het noorden zou rijden. Ter plekke ontdekte ik de hint en keek ik in de container. Er lag een plas water in, maar geen doosje. Was de cache soms geniepig in het deksel of ergens anders verstopt? Er kwam haastig iemand aanfietsen, die uitlegde dat zijn zoon vanmorgen het doosje had verwijderd na een melding over waterschade. Voor de Bolle Cache moet ik dus nog een keertje terug. Misschien als de bollen weer mooi in bloei staan?

geo 4503. Precious possession - van PD2AVe

14 oktober 2012, 17:40
Mijn kostbaarste bezit zijn mijn fonkelnieuwe waterdichte schoenen. Na dit wandelingetje door het sompige grasland fonkelen ze wat minder, maar mijn voeten en sokken bleven kurkdroog. Later ontdekte ik dat er op een andere plek een veel kortere doorsteek was. Die route nam ik daarom voor de terugweg. Voor de cache hoefde ik niet lang te kijken. Een deel van de verstopconstructie was goed zichtbaar. Bij het terugleggen dacht ik dat wel eventjes beter te doen, maar dat bleek (inderdaad) veel lastiger dan ik dacht. Het logboekje is nu helemaal vol, want ik krabbelde mijn naam op het laatste plekje op het kaft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4504. Merovingisch grafveld - van aturenhout

14 oktober 2012, 12:00
Wat een typische grafplek is dit, waar de Merovingers hun doden begraven. Ik dacht eerst dat ik de cache snel had gevonden, maar het bleek een totaal verroest bierblikje te zijn. Ik vond ook nog een paar oude autobanden en een stapel weggeworpen natte reclamefolders. Zou ik een hulplijntje inschakelen? Maar ineens had ik, op een heel onverwachte plek, toch het graf gevonden. Snel scheef ik mijn naam in het condoleanceregister en fietste de laatste kilometers naar huis. Daar zag ik dat er 64 km op de teller stond, dat ik 15 caches had gevonden en eentje niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4505

geo 4505. De Sefardische Joden - van Sjimmies

15 oktober 2012, 15:25
De kaart van Den Haag is bijna leeg en dus koos ik voor deze multi in de Haagse binnenstad. Het rekenwerk viel heel erg mee, dat kon ik nog wel uit m'n hoofd doen. En zo fietste ik in een klein zonnetje al snel langs de eerste 4 wp's. Ik ontdekte pas dat er wat mis ging, toen ik op zoek moest naar de initialen van ir. Creveld. Die vond ik na wat omzwervingen op zo'n 30 meter afstand van mijn berekende punt. Was er soms iets gewijzigd in de nummers bij "deut." op wp4? Dat was mijn eerste gedachte. Daarna kwam ik voor wp8 terecht in een vreemde hoek van een plein. Ik begreep uiteindelijk wel waar Sjimmies me heen wilde leiden, want dat plekje mocht natuurlijk niet ontbreken. Maar voor wp9 kwam ik midden in de Vogelaarwijk uit. Dat kon niet de bedoeling zijn. Toen ontdekte ik tot mijn schrik dat ik vandaag nog helemaal geen bier had gedronken en dat ik daarom waarschijnlijk niet helemaal fris meer was. Tijd voor een time-out, waarbij ik gelijk even het hoofdrekenwerk kon controleren. Dat bleek goed, alleen had ik een verkeerd cijfertje overgeschreven voor de waarde van v (gelukkig had ik de foto's nog) en een verkeerd cijfertje in de GPS ingevoerd bij wp8. Nu klopten de locaties van wp6 en wp8 ineens wel! Vol goede moed ging ik verder en dit keer kwam ik bij wp9 op de juiste plek terecht. Bij het middelste huis was er nog even twijfel of ik hetzelfde begreep als de cacheleggers hadden bedoeld, maar toen de eindlocatie precies voldeed aan de hint, wist ik dat ik goed zat. Met de camera-truc maakte ik wat prachtige foto's en graaide onderwijl de cache. Het bleek een zelfde doosje als mijn eigen cache de Maagd!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo Kleurrijk Rijswijk - van SopLes

   note 16 oktober 2012
Door de fraaie herfstkleuren raakte ik al aardig in de stemming toen ik vandaag naar Rijswijk fietste. Vooral toen ik de eerste 3 tags redelijk snel achter elkaar had gevonden. Bij die laatste had ik echter een afwijking van 15 meter geconstateerd. In de beschrijving las ik dat de tags maximaal 10 meter van de waypoints te vinden zouden zijn. Reken daar minimaal 3 meter afwijking bij tijdens het uitmeten door de cachelegger plus minimaal 3 meter afwijking op het moment van zoeken, dan zit je al snel met een straal van 15 tot 20 meter. En gelukkig zijn er in deze wijk meer dan voldoende palen, borden, pijpen en kastjes te vinden. Toch lukte het ook mij niet om bij wp4 en wp5 een tag te vinden. Ik heb nog geprobeerd met de resterende cijfers de cache te localiseren, maar dat is me niet gelukt. Bij het meest voor de hand liggende punt ontdekte ik veel snoeiafval en dat moet dus de plek zijn geweest waar ook Nickborst heeft gezocht en dat dus niet correct is. Nu ik wat logjes heb gelezen en op de kaart een route van 2,5 tot 3 km heb uitgemeten, vermoed ik waar de cache moet liggen.
SopLes wil graag horen wat we van zijn eerste cache vinden. Tja, ik zou deze multi niet aanraden voor beginnende geocachers. En ook ervaren cachers hebben er duidelijk moeite mee. Ik adviseer daarom om de coördinaten van de waypoints aan te passen aan de exacte plek van de tags. In ieder geval bij wp4 en wp5. Dan zal de cache vaker gevonden worden en hoef je niet twee of drie keer terug te komen.

4506       4506

geo 4506. Beatrixwoud - van mudhoppers

16 oktober 2012, 18:10
Na de teleurstelling bij Kleurrijk Rijswijk fietste ik een stukje door naar het Beatrixwoud. Dit schijnt nog een van de laatste resten van het oerbos te zijn dat ooit tussen Delft en Leiden lag. Met een rugzak vol overlevingsspullen vertrok ik dus voor een moeilijke tocht door de jungle. Na de eerste doos was het even puzzelen, maar dan heb je ook wat. Soppend vervolgde ik daarna mijn route. Nadat ik (met enige moeite) ook de volgende punten had ontcijferd, zocht ik daarna mijn weg naar de cache. Het eerste deel ging over een oud voetpad, maar daarna moest ik me een weg banen door het oerwoud. Daarbij passeerde ik de oude stoel, die ook door vorige reizigers is genoemd. Daarna kwam ik terecht in het hart van het woud en ontdekte ik ook de verstopte kist. Wat een leuke tocht!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4507. Xyje Kunstkop! - van Team Xyje

17 oktober 2012, 16:45
Aan het eind van de middag fietste ik naar Zoetermeer voor een kunstige cache. Eindelijk weer eens een puzzeltje dat ik zelf heb kunnen oplossen. Het rekenwerk kon ik uit mijn kop en daarna bleek mijn oplossing volgens de checker ook nog helemaal foutloos. Ter plekke begon ik nog eventjes te twijfelen. Hier? Mijn kantoorschoenen waren niet zo handig, maar ik bereikte met wat vallen en opstaan toch het nulpunt. Even wat prikken en bingo!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4508. Kleurrijk Rijswijk - van SopLes

18 oktober 2012, 13:15
In een lichte motregen fietste ik vandaag opnieuw naar Rijswijk. Eergisteren was ik begonnen aan deze cache, maar met slechts 4 van de 6 tags is het me toen niet gelukt om de cache te vinden. Eenmaal thuis (met een bokbiertje) heb ik de 10 mogelijkheden op de kaart gezet. Vijf daarvan had ik al bezocht, maar ik ging er toen nog van uit dat de cache in de kleurrijke wijk zou liggen. Van de overige vijf viel er eentje onmiddellijk op en daar fietste ik vanmiddag dan ook direct heen. Na de zoekcirkel wat ruimer te hebben genomen, zag ik de verstopplek en kon ik eindelijk mijn naam in het kleurrijke boekje schrijven. Hoera, ik was precies de 50e die deze cache heeft gevonden! Toch denk ik dat de cache moeilijker is dan de 2 sterren die er nu staan. Als je de logs doorleest, valt het op dat bijna niemand alle tags heeft kunnen vinden en dat veel mensen wat hulp van de cachelegger nodig hebben gehad. Met een tevreden gevoel fietste ik weer terug naar huis.
Bedankt en proost, Biertje
note 16 oktober 2012
Door de fraaie herfstkleuren raakte ik al aardig in de stemming toen ik vandaag naar Rijswijk fietste. Vooral toen ik de eerste 3 tags redelijk snel achter elkaar had gevonden. Bij die laatste had ik echter een afwijking van 15 meter geconstateerd. In de beschrijving las ik dat de tags maximaal 10 meter van de waypoints te vinden zouden zijn. Reken daar minimaal 3 meter afwijking bij tijdens het uitmeten door de cachelegger plus minimaal 3 meter afwijking op het moment van zoeken, dan zit je al snel met een straal van 15 tot 20 meter. En gelukkig zijn er in deze wijk meer dan voldoende palen, borden, pijpen en kastjes te vinden. Toch lukte het ook mij niet om bij wp4 en wp5 een tag te vinden. Ik heb nog geprobeerd met de resterende cijfers de cache te localiseren, maar dat is me niet gelukt. Bij het meest voor de hand liggende punt ontdekte ik veel snoeiafval en dat moet dus de plek zijn geweest waar ook Nickborst heeft gezocht en dat dus niet correct is. Nu ik wat logjes heb gelezen en op de kaart een route van 2,5 tot 3 km heb uitgemeten, vermoed ik waar de cache moet liggen.
SopLes wil graag horen wat we van zijn eerste cache vinden. Tja, ik zou deze multi niet aanraden voor beginnende geocachers. En ook ervaren cachers hebben er duidelijk moeite mee. Ik adviseer daarom om de coördinaten van de waypoints aan te passen aan de exacte plek van de tags. In ieder geval bij wp4 en wp5. Dan zal de cache vaker gevonden worden en hoef je niet twee of drie keer terug te komen.

___________________________________________________________________


4509

geo 4509. Reis om de wereld in 15 steden - van de beebees

19 oktober 2012, 10:15
Dit was een reis die voor mij wel een behoorlijke tijd heeft geduurd. Van de foto's herkende ik er maar eentje, want op die brug had ik ooit een cache gevonden. Voor de overige 14 heb ik een stel puzzelliefhebbers en reislustigen ingeschakeld, die mij na een paar dagen aan 12 goede antwoorden wisten te helpen. Voor de resterende 2 had ik wat tegenstrijdige oplossingen ontvangen, dus die heb ik zelf nog maar eens bekeken. Uiteindelijk had ik het juiste coördinaat, want de checker gaf groen licht. Vandaag moest ik toch in Den Haag zijn, zodat ik op deze zeer drukke plek maar eens van de fiets ben afgestapt. Gelukkig was de cache snel gespot en kon ik hem daarna vlot naar boven krijgen. De logstrookjes zijn inmiddels behoorlijk vol, dus heb ik mijn naam ergens tussen gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4510. Barbarosa Ruïne - van Ralf van dieKratzer

20 oktober 2012, 16:25
Dit weekend was ik in Nijmegen en bezocht ik daar de ruïne van het Valkhof. Op school heb ik geleerd dat dit het paleis van Karel V is geweest, maar nu las ik dat het al in 1155 door Keizer Barbarossa is gebouwd. Het staat er dus al ruim 850 jaar. De cache lag er echter nog niet zo lang, maar die vond ik wel op een logisch plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4511. De Waalbrugcache - van Vader + zoon

20 oktober 2012, 12:00
Na de Barbarossa Ruïne was het slechts een klein stukje verder naar de Waalbrug van Nijmegen. Hier was het veel drukker met fietsers en wandelaars, die nog even wilden genieten van het fraaie nazomerweer. Het kokertje kon ik dankzij de uitgebreide hint met één graai pakken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4512

geo 4512. Anthonispoort - van Anthony (& Wammus)

21 oktober 2012, 10:05
Thuis had ik het leuke puzzeltje van Anthony al opgelost en deze zondagochtend wandelde ik eerst naar de Nijmeegse Anthonispoort voor een toepasselijke foto. Daarna liep ik naar de locatie van de cache. Daarvoor moest ik wel even diep door de knieën voordat ik die kleine rakker in de gaten had.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4513

geo 4513. Hartekamp - van TheSixFounders

22 oktober 2012, 14:35
In een heerlijk herfstzonnetje fietste ik vanmiddag naar Wassenaar. Afgelopen nacht was daar een nieuwe cache verschenen, maar toen zat ik in het café en was ik niet meer in staat mijn GPS aan te zetten. Inmiddels waren de coördinaten iets aangepast en de eerste logjes verschenen. Onder de bomen was het lastig om het nulpunt te bereiken. Elke keer liep ik tegen een sloot aan. Uiteindelijk besloot ik me op de bankjes te concentreren en kwam ik weer uit bij het punt waar ik een kwartier eerder ook al had gestaan. Daarna vond ik de veelbelovende knuffelboom, maar ook na een half uur schuiven en prikken kwam het doosje niet tevoorschijn. Het bleek toch niet de juiste boom te zijn, want een stuk verder liep ik ineens tegen de cache aan, bij een heel normaal boompje. Op mijn GPS las ik N52°07.801 E004°23.512.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4514. HansKitty's jeugd #7: Het is iets meer, mag dat? - van Hanskitty

22 oktober 2012, 14:55
In Wassenaar was ik nu op zoek naar slagerij Van Veen, want die stond centraal in de 7e cache over de jeugd van Hans en Kitty. De advertentie uit 1973 had een coördinaat opgeleverd en daar fietste ik nu heen. Dankzij de hint had ik het plastic doosje snel in handen en iets verderop schreef ik mijn naam in het slagersboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4515. Nee hè, alweer een brug - van Hanskitty

22 oktober 2012, 15:30
In Cache-paradijs Delft ligt al sinds 2003 onder bijna alle bruggen en bruggetjes een cache, maar in Wassenaar begint dat nu pas. Vandaag zou ik er twee bezoeken. De eerste petling was bijzonder. Niet omdat ik (toevallig) gelijk aan de juiste zijde van de juiste kant van de brug zocht en de dop direct zag schitteren. Nee, het kwam doordat er aan de petling twee magneetjes waren geplakt die volgens mij geen enkel nut hadden. Of had deze cache eerst aan een andere brug gezeten?
Bedankt en proost, Biertje

4516

geo 4516. Brug - van faunders

22 oktober 2012, 15:40
In Cache-paradijs Delft ligt al sinds 2003 onder bijna alle bruggen en bruggetjes een cache, maar in Wassenaar begint dat nu pas. Vandaag zou ik er twee bezoeken en dit was de tweede. 'Goed kijken' is hier het advies. Samen met 'goed lezen' en 'goed invoeren' zijn dat de drie belangrijkste tips bij het geocachen. Ik was dus blij dat ik mijn leesbril bij me had, maar die bleek ik niet nodig te hebben. Ik verwachtte een zware, goed gevulde cache, maar hij bleek zo licht als een veertje. Als dat maar goed gaat met die najaarsstormen straks...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4517. De Renner: Zwaluw - van naj16

22 oktober 2012, 15:55
Vandaag maakte de internationale wielerunie UCI bekend dat zij Lance Armstrong zijn zeven tourzeges heeft afgenomen. Een goed moment om even naar Wassenaar te fietsen om de puzzel rond wielrenner Tim Krabbé te verzilveren. Met hulp van een tour-kenner en een wiskundige had ik het juiste coördinaat geconstrueerd en op mijn stadsfiets met 3 versnellingen reed ik vandaag naar die locatie, via een paar andere caches en waarvoor ik iets minder dan 30 kilometer moest trappen. Ik had ook nog 100 kroonkurken meegenomen, afkomstig van de leeggedronken flesjes van afgelopen week. Helaas raakte ik ergens na de 50e dop de tel kwijt, waardoor het niet mogelijk is om af te leiden waar ik precies ben gestopt. Maar ik viste er wel een mooie koker op, met daarin een toepasselijk boekje waarin ik trots mijn prestatie noteerde.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4518

geo 4518. Twee emmertjes water halen - van Team OHRCBH

23 oktober 2012, 14:55
Vanmiddag fietste ik naar de Zoetermeerse Plas om drie geuzen-caches te zoeken. Bij de eerste verwachte ik een bekende constructie te vinden, maar ik vond helemaal niets. Ook geen emmertje. Wel zag ik een plastic doosje in het water drijven en met enige moeite wist ik dat op het droge te krijgen. De inhoud was niet drijfnat, maar kurkdroog. En het bevatte geen logboekje, maar een los droog papiertje, waarop 2 teams op 30 september gelogd hebben. Dat is nog voordat de cache werd gepubliceerd. Het deksel heeft een groene sticker van Team OHRCBH, maar heeft een blauw randje. Het is dus een ander doosje dan het doosje dat op 21 oktober is gefotografeerd door Daripa. Na het loggen heb ik doosje niet in het water teruggegooid, maar (tijdelijk) onder de dichtstbijzijnde prullenbak verstopt, zodat Team OHRCBH het daar kan ophalen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4519. Rare vogels die Geuzen - van Team OHRCBH

23 oktober 2012, 15:05
Nadat ik de cache 'Twee emmertjes water halen' zonder emmertje uit het water had gehaald, fietste ik nu naar een bos om daar een rare vogel te zoeken. Die vogel heb ik niet gevonden, maar wel zijn nest. De ingang was met een traliehekje afgesloten, dus de vogel moet wel heel erg raar doen om binnen te komen. Veel vogelruimte was er niet, want de cache nam de meeste plaats in. Maar tevreden schreef ik mijn rare naam in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4520. Vinger in de dijk - van Team OHRCBH

23 oktober 2012, 15:15
Na het emmertje water en de rare vogel fietste ik naar de vinger in de dijk. Dit leek me de lastigste van het drietal geuzen-caches, maar het viel best mee. Even goed kijken en twee keer verkeerd bukken, maar daar had ik het vingertje ineens in mijn handen. Opgelucht fietste ik in een heerlijk zonnetje terug naar Leidschendam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4521. Foetsie - van Odie!

24 oktober 2012, 20:40
Op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining maakte ik een klein uitstapje via Wassenaar, want daar was gisteravond weer een nieuwe cache online gekomen. Ik had gelezen dat het uitgezochte plekje nogal ripgevoelig was, dus ik wilde er snel bij zijn. Hoewel er staat dat de buis niet uit de grond getrokken moet worden, zag ik geen andere oplossing om bij het zakje met het kleine logboekje te komen. Pas na het loggen ontdekte ik wat de bedoeling was en begreep ik ook ineens de cryptische hint.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4518       4518

geo 4522. De zee - van team Marilemon

25 oktober 2012, 14:30
Vanmiddag wandelde ik in het Westduinpark, tussen Scheveningen en Kijkduin, op zoek naar de zee. En naar een doosje. Ik liep een smal paadje omhoog, tussen meidoorns en andere duinstruiken. En ineens zag ik haar in de verte: de zee. Met aan de horizon een vrachtschip en op het smalle strand een paar wandelaars. Wat krijsende meeuwen kwamen langs en verder was er stilte. De gouden pot was snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4523. Egeltje prik - van team Marilemon

25 oktober 2012, 15:10
Vlakbij de egelopvang in het Westduinpark was het druk. Vier Schotse Hooglanders stonden op het pad en ouders met kinderen keken toe en aarzelden of ze er langs durfden of niet. Ik deed ook of ik twijfelde, maar eigenlijk keek ik voorzichtig om me heen naar de cache. Met mijn camera zocht ik steeds naar mooie plekjes om foto's van de dieren te maken en ineens had ik het kokertje in mijn handen. Helaas voor de egeltjes, maar die grote grazers vond ik toch net iets indrukwekkender.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4524. Westduintoppers #1 - van team Marilemon

25 oktober 2012, 15:20
Het pad naar deze duintop in het Westduinpark was helemaal onder het zand verdwenen en ik liep hier echt in mijn eentje. Nadat ik van het uitzicht had genoten, keek ik rond waar een kokertje verstopt zou kunnen liggen. Al snel had ik de plek in de gaten en kon ik mijn naam toevoegen in het bijbehorende boekje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4525. Kings Scholar Passage [Londen] - van Loony Londo

26 oktober 2012, 22:25
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. This was the first one and the closest one to my hotel. Luckily I found the nanocache quite easy in the dark, thanks to my mini torch light.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

4526       4527

       De Odeon bioscoop op Leicester Square                       Het gebouw van de Britse geheime dienst MI6

geo 4526. Tiggopoly 6: Leicester Square [Londen] - van The Tigglets

27 oktober 2012, 10:50
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. The Odeon theatre at Leicester Square is just a few steps away. Yesterday night I searched here in the dark, but this morning I stood at the right side and found the cache easily.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 4527. Carry on Spying [Londen] - van bevroutley & Laurinque

27 oktober 2012, 17:30
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. The MI6 buildings have an important part in the movie, so I went to this place to find out what has left of all the damage. The little black box was a quick find.
Bedankt en proost, Biertje

4528

geo 4528. Three London Icons [Londen] - van purple.haze

27 oktober 2012, 18:15
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. One of the icons was empty, but there was no cache to find. The other icon was occupied with an old lady waiting for the bus. So I had to wait some minutes and eventually I could take the little box.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 4529. Tiggopoly 14: Northumberland Avenue [Londen] - van The Tigglets

27 oktober 2012, 18:25
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. At this place I needed a lot of time to find the cache. At last I took my pocket torch and I found the box right in front of my (blind) eyes. Maybe I needed a drink...
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 4530. Carry on Cleo [Londen] - van bevroutley & Laurinque

27 oktober 2012, 18:35
During my visit to London for the premiere of the new James Bond movie Skyfall I had to find some geocaches as well. It started to rain, so I had to find this one very quickly. I was so happy that there was an useful hint, so I took the box, wrote my name and replaced it before I got soaked wet.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

4530

Terug naar boven

Door naar november