Blik op Biertje

Bierpraat september 2012

220 caches gevonden (logs 4156-4375)

4156       4156

geo 4156. Alleen bij EB 1 (Strandje) - van Nep-Tunus

2 september 2012, 12:10
Een viertal lastige caches rond de havenhoofden van Scheveningen, die alleen bij eb bereikbaar waren. Dat vroeg om een gezamenlijke aanpak. Met Bonzo B, Boswijk Posse, IkBenMama, Naaktslakkies, Pien321, Pino, Pyne, de Watjes en Wilxlii Carrotte had ik afgesproken om een uur voor laagwater bij nummer 1 te verzamelen. Door wat overdadig cafébezoek gisteravond was ik zelf ietsje later, maar gelukkig nog net op tijd om de logrol te kunnen tekenen. Zo hoorde ik dat de kleine rakker weliswaar snel was gevonden, maar niet van zijn plaats wilde. Fijn dat er voldoende materiaal aanwezig was om de cache te pakken te krijgen, maar achteraf bleek dat je alleen maar hoefde te draaien. Vol goede moed klommen we hierna weer omhoog tegen de blokken en wandelden we over het zuiderhavenhoofd naar nummer 2.
Bedankt en proost, Biertje

4157       4157

geo 4157. Alleen bij EB 2 (Klimmen & Klauteren) - van Nep-Tunus

2 september 2012, 12:15
Een viertal lastige caches rond de havenhoofden van Scheveningen, die alleen bij eb bereikbaar waren. Dat vroeg om een gezamenlijke aanpak. Met Bonzo B, Boswijk Posse, IkBenMama, Naaktslakkies, Pien321, Pino, Pyne, de Watjes en Wilxlii Carrotte stond ik nu bijna op het eind van het zuiderhavenhoofd. De ankers op de reusachtige betonblokken wezen ons de weg. Nadat ik zag hoe 'makkelijk' Bonzo B en IkBenMama naar zeeniveau afdaalden, stortte ik me ook enthousiast naar beneden. Glibberend bereikte ik de plek waar Junior B zojuist het kokertje had gevonden en trots liet zien. Hierna kon de logrol door iedereen worden getekend. De visser iets verderop heeft hiervan niets gemerkt, want de kinderen van de Watjes, Pien321 en Pino stonden allemaal om hem heen om nieuwsgierig naar de gevangen krabbetjes te kijken. Hierna wandelden en fietsten we naar de haven om te vissen.
Bedankt en proost, Biertje

4158       4158

geo 4158. Alleen bij EB 4 (Vissen in de haven) - van Nep-Tunus

2 september 2012, 12:50
Een viertal lastige caches rond de havenhoofden van Scheveningen, die alleen bij eb bereikbaar waren. Dat vroeg om een gezamenlijke aanpak. Met Bonzo B, Boswijk Posse, IkBenMama, Naaktslakkies, Pien321, Pino, Pyne, de Watjes en Wilxlii Carrotte stond ik nu bij de Eerste haven. Hier ontdekten we dat dit eigenlijk een multi was. Enthousiast liepen we naar het volgende punt, waar we mochten vissen. Pyne ving eerst bot, maar Wilxli zag al snel waar de cache verstopt moest zitten. De vissersvrouwen mochten de buit binnenhalen en daarna viel er voldoende te griezelen voordat we de cache eindelijk in handen hadden. Dit vond ik echt de mooiste van de vier, vooral door de verrassende opzet.
Bedankt en proost, Biertje

4159       4159

geo 4159. Alleen bij EB 3 (Noorderhavenhoofd) - van Nep-Tunus

2 september 2012, 13:20
Een viertal lastige caches rond de havenhoofden van Scheveningen, die alleen bij eb bereikbaar waren. Dat vroeg om een gezamenlijke aanpak. Met Bonzo B, Boswijk Posse, IkBenMama, Naaktslakkies, Pien321, Pino, Pyne, de Watjes en Wilxlii Carrotte stond ik nu op het noorderhavenhoofd. De kinderen hadden het al snel gezien: als die ladder er nog had gehangen, was het een eitje geweest. Nu daalde Pyne als eerste af en zocht zich voorzichtig een weg tussen de betonblokken. Ik volgde hem al snel, zodat we uiteindelijk samen bij de cache stonden. Inmiddels had het zoontje van Pien zich bij ons gevoegd, want die had een kortere weg gevonden. Hij kreeg de taak om de logrol naar boven te brengen, want even overgooien vonden we toch net iets te link. Nadat we allemaal weer boven stonden was het tijd om stroopwafels uit te delen, maar alleen voor degenen die een cache hadden gevonden. Gelukkig had iedereen, van groot tot klein, wel een cache gevonden, aangewezen, in handen gehad of gewoon gezien. Inmiddels hadden de fotografen hun camera's opgesteld voor de traditionele groepsfoto. Terwijl de flitsers afgingen riep iedereen netjes "eb!" in plaats van het gebruikelijke "cheese". Sommigen gingen hierna nog een paar caches in de buurt doen, anderen gingen naar huis terwijl de dorstigen nog even het dichtstbijzijnde strandpaviljoen indoken. Het was een prachtig avontuur en beslist voor herhaling vatbaar. En Nep-Tunus: wat een geweldige caches waren dit!
Bedankt en proost, Biertje

4159       4159

___________________________________________________________________


geo 4160. Kenny in the dunes 2 - van de-fam

3 september 2012, 19:45
Vanavond waren de Braeckgeocachers weer op pad en dit keer in Katwijk. Tijdens de multi Zeedorp Katwijk maakten we even een klein uitstapje voor Kenny in the Dunes 2. Aan de oorspronkelijke cache hadden ik (op 29-11-2003), Pino (op 22-12-2003) en Mighty-Mike (op 7-2-2008) nog mooie herinneringen, maar voor Corbulo waren de Coepelduinen nog onbekend gebied. Hij voelde zich daarom ook een beetje als Columbus die een paar jaar te laat was voor een mooie ontdekking. De oude Kenny was een munitiekist die destijds gewoon op een vlak stuk hei lag, maar voor de jongere versie moesten we diep de prikkelstruiken in. Pino haalde de kist tevoorschijn, waarna we om beurten onze naam in het logboekje schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4161. Zeedorp Katwijk - van Los Rositas

3 september 2012, 20:45
Vanavond waren de Braeckgeocachers weer op pad en dit keer in Katwijk. We begonnen met een multi van Los Rositas, die wij al 'kenden' van de multi Ganzenhoek, waar wij in mei door de haast van Pino volkomen de mist in gingen. Hier hadden we van geleerd, want hoewel Pino opnieuw de vaart erin hield, werd bij elk waypoint door de anderen goed gewikt en gewogen voordat het antwoord werd genoteerd. Zo vroegen wij ons af waar dat bord 'paardenvijgen' dan wel bevestigd zou hebben gezeten en of je ruiters kunt verplichten die op te ruimen (moeten ze dan steeds achterom kijken en een schep en een rol vuilniszakken bij zich hebben?) en of het bovenste plateau nou ook een traptree is en hoe diep de trap in het zand verscholen zat. Uit de formules bleek al snel dat ons aantal treden niet juist kon zijn, maar dankzij het controletotaal konden we dit vlot herstellen. Nadat iedereen de berekeningen had gemaakt en de meeste uitkomsten overeen kwamen, gingen we op weg naar de cache. Na wat ronddwalen was het Corbulo die de kist ontdekte. Hierna had iedereen recht op een stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4162. #9 Keun of niet keun (Estec/Space Expo) - van M.I.Casa

3 september 2012, 21:10
Op weg naar de volgende multi parkeerde Pino de auto even naast Estec voor een korte wandeling naar de 9e Keun. De ontdekking was een beetje een teleurstelling, want exact dezelfde constructie hadden we onlangs tussen Leidschendam en Voorschoten gevonden. Met drie meegebrachte magneten was het niet moeilijk de nano te pakken en Mighty-Mike, de man met het mooiste handschrift, priegelde de namen op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

4163

geo 4163. Sport op en rondom de stort - van aturenhout

3 september 2012, 22:15
Vanavond waren de Braeckgeocachers weer op pad en dit was de tweede multi in Katwijk. Pino parkeerde de cachemobiel naast wp3, waar we ontdekten dat het reclamebord inmiddels was verdwenen, zodat dit geen verwarring meer kon leveren. We bewonderden even de fanatiek spelende hockeymeisjes (zelfs Pino was even stil en vergat om te zeggen dat we moesten doorlopen). Daarna wandelden we naar de tennisbaan om de vrouwelijke tennissers te bestuderen en daarna naar het ingangshek van wp5, waar een paar voetbalmeisjes op de bank zaten. Door een opsplitsing in twee tweetallen konden we vraag 1 en 2 sneller beantwoorden, en berekenden we uit het hoofd de eindlocatie. Daar hebben we bijzonder lang in het donker gezocht. Hoewel Pino gelukkig 2 zaklampen bij zich had, waren Corbulo ("ligt nog in de auto"), Mighty-Mike ("kan hem negens vinden") en ik ("helaas vergeten") lang bezig om de meest logische plekken te onderzoeken. Uiteindelijk vond ik de kist op een plaats waar Pino en Corbulo al hadden gekeken, maar pas nadat Mike in een oude log iets over een prikstok had gelezen. Zo konden we deze tocht over de vuilstort toch nog positief afsluiten, maar daar zullen mijn stroopwafels ook aan hebben bijgedragen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4164. Roadkill - van EV1978 PVDS89

3 september 2012, 22:40
Hoewel ik voor vanavond een route langs zo'n 15 caches had uitgezet, hadden we er om half elf pas 4 gedaan. De multi's hadden veel meer tijd gekost dan ik had voorzien. Om het vijftal compleet te maken, wist Pino nog een nieuwe cache bij het voetgangersbruggetje over de A44. Dat kende ik wel, omdat ik daar wel eens met de fiets overheen was gegaan. Inmiddels was het aantal zaklampen uitgebreid tot 4, maar ik was degene die direct vermoedde waar de micro verstopt zou zitten. Ik moest alleen even een lamp lenen om het ding ook daadwerkelijk te voorschijn te halen. Hierna reden we terug naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4165. Voorschotense Beelden en Kunstwerken - van Styledancing Animals

5 september 2012, 20:35
Aan deze puzzel was ik al een tijd geleden begonnen, maar ergens halverwege liep ik vast. Toen ik afgelopen maandag van Pino hoorde dat hij de cache die dag had gevonden, wilde ik direct een paar van mijn antwoorden laten controleren. Maar mijn Voorschotense vriend vond dat ik zelf de juiste oplossing moest zoeken, het was hem tenslotte ook gelukt. In een avondje had ik daarna de puzzel grotendeels af. Met behulp van de checker vielen daarna ook de laatste cijfers op hun plaats. Op de kaart bleek het een bekende plek, waar ik al jaren wekelijks langs fiets. Zo ook deze avond. Voordat ik mijn wekelijkse zwemtraining zou ondergaan, wierp ik een blik op de berekende locatie en zag de cache direct zitten. Nadat ik de logrol had beschreven, ontdekte ik tot mijn schrik dat het dopje van mijn zadel was afgegleden. In de schemer heb ik een kwartier het gras doorzocht, maar helaas. De volgende ochtend nog eens teruggeweest en een behoorlijk stuk gras doorwoeld en uitgekamd. Geen resultaat. Ik heb de open cache met logrol afgedekt met een steentje en zal de cachelegger van het droeve nieuws op de hoogte stellen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4166

geo 4166. Polderzicht - van PD2AVE

6 september 2012, 12:20
Vanmorgen fietste ik opnieuw naar Voorschoten en daarbij maakte ik een klein ommetje door de polder. Voor de 5e keer had ik een prachtig zicht op de weilanden, de koeien en de rust.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4167. Oostbosch - van famvanweerlee

6 september 2012, 13:05
Hoewel de cache precies op het nulpunt bleek te liggen, was ik even op het verkeerde been gezet door de beschrijving in de hint. Ik zou zoiets geen poort, maar een steeg noemen. Maar goed, toen ik opnieuw bij het nulpunt uitkwam, zag ik daar ineens iets opvallends. Ik ben maar gewoon de tuin ingestapt om het te onderzoeken. Even snel de cache pakken, was er niet bij, want het zakje was propvol en iemand had er ook nog eens een grote TB bijgewurmd. Die heb ik maar meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Travel Bug Hotel - van HashCachers

   note 6 september 2012
Onlangs vroegen twee verschillende personen mij of ik het TB Hotel in Leidschendam al kende. De naam zei me niets, maar een duik in het archief leerde me dat ik de cache al in september vorig jaar heb gevonden. Destijds vond ik het niet zo bijzonder, maar vanwege de verhalen nam ik deze middag opnieuw een kijkje. Ik had ook een TB bij me die ik uit een te volle cache had gehaald. Hier was behoorlijk wat ruimte en ik kon de TB er makkelijk achterlaten. De eigenaar heeft heel wat moeite gedaan om zijn hotel te verfraaien. Mooi gedaan!

___________________________________________________________________


geo 4168. Fret en Erna - van flup&klots

7 september 2012, 15:05
Vanmiddag besloot ik er toch nog even op uit te gaan. Even op de fiets door Wassenaar. Daar waren de laatste dagen ineens wat nieuwe caches verschenen die schreeuwden om gevonden te worden. De eerste was bij een achtertuin in Kerkehout. Het is heel erg lang geleden dat ik hier voor een cache ben geweest, dus dat hier een cache moest komen was duidelijk. Maar of dit nou het mooiste plekje van het dorp is, betwijfel ik. De log was snel gezet. Zowel ervoor als erna heb ik in de tuin gekeken, maar ik zag daar geen fret...
Bedankt en proost, Biertje

4169

geo 4169. De vrolijke fierefluiter - van Rick1210

7 september 2012, 15:25
Dat was nog even lastig, hier in Wassenaar. Op welk pad ik ook liep, mijn GPS wees steeds zo'n 35 meter het bos in. Uiteindelijk ben ik maar de struiken ingedoken, waardoor ik de flierefluiter van de voorkant bleek te benaderen. Ik zag hem dus eerder dan hij mij, zodat hij wat tijd nodig had om een leuk wijsje te fluiten. Maar daarna bleek hij niet te stoppen. Ik zei nog "Sstt", want ik zag iemand over het pad naderen, maar hij was zo blij om mij te zien dat hij steeds weer opnieuw begon. Pas toen ik weer vertrok, werd het stil. Leuk gedaan, Rick! Maar de grootte van de cache is geen 'regular' (dat is een munitiekist), maar 'small'. Pas je dat nog even aan op je cachepagina?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4170. Naar het kasteel - van PvdS89 EV1978

7 september 2012, 15:45
Van de Flierefluiter fietste ik door Naar het kasteel. Ik was al even aan de achterkant van Kasteel de Wittenberg geweest, waar toen een drummer hevig aan het repeteren was. Waarschijnlijk voor een feest van vanavond. Eenmaal op de cachelocatie was daar gelukkig niets meer van te horen. Hier duurde het toch wel even voordat ik het doosje in de gaten had. En daarna snapte ik ook de hint. Mooi zo. Hierna fietste ik Wassenaar weer in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4171. Voor Emma - van PvdS89 EV1978

7 september 2012, 16:05
Ik was Emma op zo'n 200 meter genaderd, toen mijn blik op een bekende auto viel met een bekende vrouw: het was La Rosa van Team KIS98, die net haar spullen achterin had gestopt. Ik liet haar even schrikken door vlak achter haar rug flink met mijn fietsbel te bellen. Wat was ze verrast om mij hier te zien! Het is de afgelopen 9 jaar heel vaak voorgekomen dat we bij toeval op dezelfde dag allebei in dezelfde stad of regio bezig waren, maar we zijn elkaar nog nooit tegengekomen. Behalve dan die eerste keer op 25 november 2003, toevallig ook in Wassenaar (bij de nog steeds bestaande multicache Brrr! van Bosscout -GCH7VR-). La Rosa was erg benieuwd hoe snel ik Emma zou vinden en liep dus even mee. Gelukkig had ze even de tijd, want door de hint heb ik eerst bijna alle bomen doorzocht, voordat ik ontdekte dat het hier om een formaat 'small' ging en niet om een micro. Maar uiteindelijk was ook deze cache weer in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4172. The Blitz - van PvdS89 EV1978

7 september 2012, 16:15
Nadat ik bij toeval La Rosa was tegengekomen bij de cache Voor Emma, bleek dat zij bijna dezelfde caches op haar lijstje voor deze middag had staan. Zo fietste ik dus over het fietspad naar The Blitz, terwijl La Rosa met haar auto een geschikte alternatieve route zocht. Tegelijkertijd waren wij ter plekke. Door de ietwat misleidende hint keek zij op de verkeerde plek, terwijl ik daarna bliksemsnel en triomfantelijk de cache tevoorschijn haalde. Daarmee had ik mijn gestuntel bij Emma weer ruimschoots goedgemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4173. Kwak - van rissie1983

7 september 2012, 16:30
La Rosa (van Team KIS98) moest nog arriveren, maar op de fiets was ik hier in Wassenaar steeds net iets sneller. Die voorsprong gebruikte ik door eerst op de verkeerde plek te zoeken. Omdat La Rosa dacht dat ik de cache al had, kwam ze naar me toe wandelen. Samen ontdekten we waar we wèl moesten zijn. De cache bleek vlak bij een bankje te liggen, waar twee bejaarde Wassenaarders zaten. Wij gedroegen ons daarom als vakkundige gemeente-ambtenaren die de toestand van de bomen kwamen onderzoeken. In Alphen lukte dat en kwam er direct een bewoonster op ons af die bang was dat we de oude vlier wilden rapporteren om te rooien. Terwijl mijn metgezel, gek op dieren, steeds maar "Kwak kwak kwak" riep tegen alles wat voorbij zwom, haalde ik achter haar rug de cache tevoorschijn. Zocht je deze soms?
Bedankt en proost, Biertje

4174

geo 4174. Wat eten we vandaag? - van EV1978 PvdS89

7 september 2012, 16:50
Caches bij horecagelegenheden hebben altijd direct mijn aandacht. Op de vraag "Wat drinken we vandaag" had ik natuurlijk wel een passend antwoord. Maar eerst moest er een cache gevonden worden. Met de fiets was ik er net iets eerder dan La Rosa (van Team KIS98), maar in die 5 minuten kon ik nergens een micro vinden. Toen zij kwam aanlopen, zei ik alleen maar: "Eens kijken hoelang het duurt voordat jij hem vindt." Ze dacht daardoor dat ik allang had gelogd en keek op de zelfde plekken waar ik ook al had gekeken. Totdat ik nog eens goed keek en ineens de nano zag zitten. MP1982, die zojuist had gelogd en nu een biertje op het terras dronk, wilde nog assisteren, maar dat was niet nodig. Vakkundig kriebelden wij onze namen op het smalle strookje. Het zou fijn zijn als op de cachepagina het formaat van 'micro' wordt gewijzigd in 'other'. Er is helaas geen keuzemogelijkheid voor 'nano', maar micro is toch echt een maatje te groot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4175. Magneet aan het hek - van PD2AVE

7 september 2012, 17:10
Vanaf herberg 't Hoekje wandelden La Rosa (van Team KIS98) en ik het bos in voor de magneet aan het hek. Beiden hadden we de cryptische tekst meerdere malen doorgelezen (zij op de iPad, ik op mijn printje), maar toen ik even later de cache in handen had, snapten we nog steeds niet wat de cachelegger nou bedoeld heeft...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4176. Elephas maximus - van rissie1983

7 september 2012, 17:35
Met de fiets was ik hier een stuk sneller dan La Rosa (van Team KIS98) die ging lopen. Maar in die voorsprong van 10 minuten wist ik deze cache toch niet te vinden. Toen zij eraan kwam, keek ze eerst even op het nulpunt, maar daarna zocht ze wat ruimer en haalde ineens het doosje tevoorschijn. De hint bleek achteraf heel erg misleidend, want wat daar wordt genoemd, is volkomen onzichtbaar. En is dit nou echt het mooiste plekje van Wassenaar?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4177. Red brick - van Rick1210

7 september 2012, 17:50
Op mijn fietsroute door Wassenaar was ik nu op het noordelijkste puntje aangekomen. Langs een slootje met een mooi rustiek uitzicht mocht ik even stoppen om een doosje te rapen. Dat was natuurlijk snel gevonden. Het was nummer 10 voor vandaag. La Rosa moest hier nog (met de auto) komen, maar dit kon ook voor haar geen problemen opleveren, dacht ik. Daarom fietste ik door naar Havenzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4178. Havenzicht - van EV1978 PvdS89

7 september 2012, 18:25
De juiste aanrijroute voor Havenzicht heb ik niet kunnen vinden. Ik kwam uiteindelijk uit in een hoek van de parkeergarage, waar ik mijn fiets heb achtergelaten om daarna een duik in de struiken te nemen. Ik kwam precies bij de cache uit, dus dat was weer een meevaller. Eerder had ik al gezien dat er bij de jachthaven een receptie bezig was en nu hoorde ik hoe iemand een lange speech aan het houden was. Iedereen stond met z'n rug naar me toe, zodat ik ongezien kon loggen. Tot slot maakte ik nog een paar foto's van wat eenvoudige bootjes. Daarna nam ik een alternatieve weg terug, maar die bleek nog lastiger te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

4179

geo 4179. Offshore - van ph7fe

7 september 2012, 19:10
Al twee keer had mijn goede vriend Mighty-Mike mij gebeld dat hij bij deze cache stond en of ik hem wilde helpen. En elke keer moest ik weer zeggen dat ik die nog niet had gedaan. Vandaag besloot ik op de terugweg naar huis een klein stukje om te rijden. Dan kon ik zelf even kijken of dit inderdaad nou zo'n lastige was. Gelukkig had ik de kleine rakker binnen een paar minuten in handen. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voordat Mike ontdekt dat ik deze heb gevonden en me opnieuw gaat bellen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4180. Tazzies home 2 - van tazmanian-devil

8 september 2012, 12:00
Vandaag was het historisch bierweekend in Delft, zodat ik al vroeg van het station naar Tazzies Home wandelde. Die kon ik nog mooi even oppikken, voordat ik aan het meer serieuzere (proef)werk zou beginnen. De weg langs de Schie bleek afgezet, omdat daar vanmorgen een 20 meter hoge hijskraan was omgevallen en op het wegdek terechtgekomen. De bestuurder had op het laatste moment uit zijn cabine weten te springen en was niet gewond. Er was gelukkig ook geen passerende auto geraakt, zodat ik dus gewoon kon doorlopen naar de cache. Volgens de kaart ligt Tazzies Home precies midden in de Schie, dus ik was erg benieuwd hoe de cachelegger dit had opgelost. Ik moest gokken aan welke oever ik zou starten en ik gokte goed: vanaf mijn plek kon ik prachtig de hint zien. En nadat ik op de foto inzoomde, zag ik ook de cache zitten. Nu nog even over de brug en het kleine huisje bezoeken. Daarna kon ik mijn weg naar het gereedschapsmuseum vervolgen, waar een aantal lekkere historische Delftse bieren op me stonden te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4181. Meerzicht - van jwgl

9 september 2012, 10:15
Vanwege het Meet and Greet-event in Zoetermeer was ik deze ochtend al vroeg op de fiets gestapt om wat caches in deze slaapstad te zoeken. Als eerste was daar Meerzicht. Op precies dezelfde plek heb ik een paar jaar geleden al eens een nano gevonden. Nu had ik het wat makkelijker, want ik zag de kleine rakker al direct zitten. Ik schreef mijn naam in vakje 21.
Bedankt en proost, Biertje

Dare3

geo Dare #3 - van nl_daredevils

   note 9 september 2012
Durf je zondagochtend in een boom te klimmen midden op een pleintje, terwijl er regelmatig hondenuitlaters voorbij komen? Nou, ik wel. De Zoetermeerse jeugd is door al dat klimwerk kennelijk op een idee gebracht. Er lag al een winkelwagentje op z'n kant dat makkelijk als opstapje kon dienen. En er zat bovenin een grote gele Jumbotas vastgeknoopt. Maar een cache heb ik er niet gezien. Dat kon kloppen, want hij was gisteren al als vermist opgegeven en de cache was offline. Maar dat had ik niet gezien, want toen zat ik nog in het café.

geo 4182. Voor de hand liggend? - van Team BDMD

9 september 2012, 10:55
De puzzel was erg voor de hand liggend. Daar had ik zelfs geen hint voor nodig. Lastiger werd het toen ik ter plekke was. In welke van de twee tuinen moest ik zijn? Gelukkig viel me iets op, waardoor ik bij toeval de piepkleine sticker ontdekte. En het eerste recht. Tot scheepsrecht is het niet gekomen, want de tweede bleek onvindbaar. Maar ik had daarna wel ineens de cache in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4183. Eendjes voeren... is verboden - van flup&klots

9 september 2012, 11:05
De Zoetermeerse eendjes lagen er deze zondagochtend nog wat slaperig bij en hadden niet in de gaten dat ik van mijn fiets was afgestapt om hier een cache te vinden. Eerst trapte ik nog in het kleine grapje, maar daarna kon ik vlot mijn naam krabbelen in het logboekje. Of de eendjes ook van bier houden, weet ik niet. Ik heb ze maar niet (dronken) gevoerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#331. Verrassende opluchting - van jwgl

   dnf 9 september 2012
In deze Zoetermeerse straat heb ik eerst mijn fiets tegen een schaftkeet gezet. Mijn GPS wees precies naar een stukje groen tussen de huisnummers 9 en 10 in. Bij de een kon je direct zien dat er niets lag, bij de ander moest je goed tussen de groene struiken kijken of een van de bruine keien wellicht de cache bevatte. De bewoner van nummer 9 was door mijn zoekactie verrast, vond het allemaal maar vreemd en wist niets over een verstopt doosje. "Waar ligt dat dan?" vroeg hij argwanend. Ja, dat zou ik ook graag willen weten. Hij belde de politie, die even later arriveerde. De ene agent had nog nooit van geocachen gehoord, maar zijn collega gelukkig wel. En op de meldkamer wisten ze er ook van. Er kwam nog een derde agent bij op een scooter, die het spel ook kende. Het bleek dat er onlangs op nummer 10 was ingebroken. De buurvrouw van nummer 11 kwam ook nog even uit het raam hangen. Maar niemand wist waar de cache lag. Uiteindelijk mocht ik gaan, tot mijn verrassende opluchting. De politie vertrok daarna ook. Is het misschien handiger om in de hint het juiste huisnummer te vermelden? En kan iemand de argwanende bewoner van nr. 9 geruststellen en vertellen waar het doosje verstopt ligt? Ik kom nog wel eens terug zodra ik zeker weet waar ik precies moet zijn...

geo 4184. Badminton - van Pluimpje

9 september 2012, 11:40
Het puzzeltje was al tijden geleden opgelost en deze zondag was ik in Zoetermeer om te ontdekken of mijn antwoorden correct waren. Bij nadering zag ik al een bekend object en toen ik even later ook het badmintondoosje in handen had, was ik helemaal blij. Juichend schreef ik mijn naam in het scoreboekje.
Bedankt en proost, Biertje

4185

geo 4185. Tree hole - van jwgl

9 september 2012, 11:50
Na een tochtje over het Zoetermeerse Meerpad bereikte ik de boom die hier bekend staat vanwege een gat. En sinds vorige maand ook vanwege een cache. Ik kon mijn fiets eenvoudig tegen de forse stam zetten en had mijn vervoermiddel niet eens nodig om het kokertje te graaien, want het gat zat voor geocachers op een zeer handige hoogte. Ik liep net terug naar het pad, toen een kinderrijk gezin om de hoek kwam. Die hadden mijn actie dus mooi gemist.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4186. Zoetermerse meerpolder - van WiBo54

9 september 2012, 12:00
Ja, de Zoetermeerse meerpolder ken ik wel. Aan de overkant van de polder ligt namelijk mijn eigen cache: FiLoZoVi #2 Meer. Vanaf deze plek kon ik helaas niet goed zien of mijn cache er nog goed bij lag. Mijn ogen worden wat minder, maar het kan natuurlijk ook aan de afstand liggen. Ik moest de neiging onderdrukken om even over het hekje te klimmen en naar het elektriciteitshuisje te lopen. Maar in de hint staat dat het doosje op openbaar gebied ligt en dat bleek ook te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Turncace Zoetermeer - van eli-n

   note 9 september 2012
De turnvragen had ik al een tijdje geleden beantwoord en vandaag was ik in Zoetermeer, zodat ik kon kijken of mijn oplossing correct was. Ik kwam inderdaad bij de brug met gelijke leggers uit, maar er was met dit fraaie weer zoveel publiek op de tribunes dat ik het niet aandurfde om nu mijn kunsten te vertonen. Vooral ook omdat ik niet direct zag waar het kokertje precies zou moeten zitten. En voor je het weet, belt er iemand met de politie en die had ik vandaag al een keertje ontmoet. Maar ik kom nog wel eens terug.

geo 4187. Zoedokoe - van carasadie

9 september 2012, 12:35
Puzzelen is mijn lust en mijn leven. Het liefst zit ik een zomers weekend de hele dag binnen om eens lekker naar allerlei breinbrekers en piekerpuzzels te staren. Is de code eenmaal gekraakt, dan komt de oplossing op de grote stapel 'nog te loggen' te liggen. Door al dat gepuzzel heb ik voor het loggen steeds minder tijd, maar vandaag was ik even in Zoetermeer vanwege het Meet and Greet-event, en dus kon ik gelijk even dit puntje meegraaien. Het duurde even voordat ik de gecamoufleerde cache ontdekte, en daarna had ik even tijd nodig om het leger oorwurmen te verwijderen, dat hier zijn toevlucht had genomen. Maar daarna kon ik zwierig mijn naam op het logrolletje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo De andere kijk op Oosterheem - van team Bolle

   note 9 september 2012
Aan deze multi was ik al eens in juli begonnen, samen met mijn goede vrienden Pino, Corbulo en Mighty-Mike, maar wij liepen toen vast bij Zeg eens boe. Vandaag was ik toch in Zoetermeer en zou ik de draad zelfstandig opnieuw oppakken. Dit keer was de aanwijzing snel gevonden (in het donker is dat toch een stuk lastiger) en kon ik op weg naar het Lichtje. Ik kwam eerst in een tuin terecht waar een mooi Ikea-lampje stond (met op de onderzijde een fraaie cijfercode), maar daarna zag ik de werkelijke bedoeling. Zo bereikte ik Lekker Fit, met een afwijking van meer dan 15 meter, waardoor ik eerst nog twijfelde. Maar uiteindelijk stond ik dan bij de tuin van WP8. Maar was dit wel de goede tuin? Bij de buren ontdekte ik een gc-sticker, maar daar was niets verstopt en ook niemand thuis. Omdat ik vanmiddag al een keer met de politie in aanraking was geweest omdat ik in de verkeerde tuin stond, besloot ik deze multi opnieuw af te breken. Ik kom nog wel eens terug.

4188

geo 4188. Spotlight - van Lindootje en Team Havik

9 september 2012, 13:50
Een bijzondere wandeling door een onbekend stukje Zoetermeer. Ja, dat leek me wel wat. Via het opgegeven parkeerterrein vond ik het houtsnipperpad en zocht ik mijn weg naar het nulpunt. Daar ging ik op zoek naar de goed verstopte cache. Al snel kreeg ik hulp in de vorm van PeterCoef, die uiteindelijk de creatieve verstopplek ontdekte. Nadat we de logrol weer hadden teruggestopt, stond ineens Firechief voor ons. Die had niet in de gaten dat de cache zich pal achter onze rug bevond en zocht nog even de hele omgeving af. Geintje! wink We bleken alle drie op weg te zijn naar het Meet and Greet-event en wilden onderwijl nog wat caches meepikken. Tijd om lang te kletsen was er nu dus niet. Bij onze fietsen namen we afscheid. PeterCoef zou ik later nog eens tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4189. Dare #2 - van nl_daredevils

9 september 2012, 14:20
Bij aankomst had ik mijn fiets net tegen een elektriciteitskastje gezet en kreeg daar de cache al aangereikt door Arendsoog35. Dat scheelde hem weer een loopje naar boven. Kennelijk durfde hij niet meer... wink
Ik wilde net het kokertje terugplaatsen, toen PeterCoef eraan kwam. Ik overhandigde hem de logrol en wees op het kokertje. En nog een keer, want hij zag het ding finaal over het hoofd. Hij mompelde iets over een blinde vlek, maar ik had sterk het idee dat er alcohol (vermoedelijk bier) in het spel was. Ik besloot de man nog even naar de volgende cache te vergezellen, om nog meer ongelukken te voorkomen. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 4190. Colorful-Art-Pyramid - van HansKitty

9 september 2012, 14:30
Samen met PeterCoef fietste ik naar de piramide. We waren beiden op weg naar het Meet and Greet-event en bleken op die route nog dezelfde caches te willen zoeken. Dat kwam goed uit, want bij de piramidepuzzel had ik de checker niet op groen weten te krijgen. In de logjes had ik al gelezen dat op internet niet overal dezelfde antwoorden circuleren. De tijd van de piramides is natuurlijk al een tijdje geleden. Maar ik had voldoende tussen de regels gelezen waardoor ik de cache wel dacht te vinden. Onderweg vergeleek ik mijn coördinaat met dat van mijn metgezel en bleek dat ik zowel Noord als Oost niet correct had. Maar ter plekke had ik het kokertje direct in de gaten en kon ik dat nonchalant aan mijn verblufte fietsvriend overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4191. TB Hotel de Stenen Goudvis - van wij-twee

9 september 2012, 14:40
Op weg naar het Meet and Greet-event fietste ik met PeterCoef naar de Stenen Goudvis. Gelukkig stond er in de hint het juiste huisnummer, want onze GPS'sen wilden ons naar de overkant van de straat sturen. Soepeltjes haalde ik de glazen pot tevoorschijn en zocht mijn metgezel een mooie TB uit. Daarna mocht ik de pot nog een keer pakken, want hij vond dat er ook weer een TB teruggeplaatst moest worden: "Want een TB Hotel zonder TB is als een Biertje zonder alcohol." En daar had hij helemaal gelijk in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4192. Meet and Greet-event Zoetermeer - van Paul

9 september 2012
Op de heenweg had ik PeterCoef ontmoet en samen fietsten wij de laatste kilometers naar het event-terrein. Daar heb ik kennis gemaakt met een nieuwe generatie geocachers. In de schaduw met een biertje werden ervaringen en (sterke) verhalen uitgewisseld. Een beetje overmoedig door alle alcohol besloten we met een groepje ook nog even het vlot te gebruiken om het natte TB Hotel te loggen. Het was een hele gezellige middag.
Bedankt en proost, Biertje

4193       4193

geo 4193. A very wet TB hotel - van Paul

9 september 2012, 16:20
Een beetje overmoedig door alle alcohol stelde Itaatje voor om met het door de scouts gebouwde vlot naar het TB Hotel te peddelen. Samen met PeterCoef, Frezona en nog wat kinderen gingen we te water. Letterlijk, want mijn broek werd toch nog nat door de onevenredige verdeling van gewicht. Maar we peddelden in een rechte lijn naar de mast, waar de jongste de cachebox mocht openen en Frezona daarna de koker pakte. Het logboekje ging rond, waarna de terugweg werd ingezet. Gelukkig hadden de stuurlui aan de wal al een biertje voor me klaargezet om deze dappere durfal te bedanken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4194. I do not know (2) - van Paul

9 september 2012, 17:20
Samen met PeterCoef had ik hier voorafgaand aan het Meet and Greet-event al gezocht. Daarbij maakten we allebei een fout. Mijn metgezel had de grove fout gemaakt door een verkeerd cijfertje in z'n GPS te zetten en was dus blij dat ik het juiste coördinaat (en de print om hem te overtuigen) bij me had. Daarna maakte ik een hele kleine vergissing door te zeggen dat we een 'small' zochten. Die konden we niet vinden. Logisch, want de cache bleek een nano te zijn, zoals we later op het Event hoorden. Met die kennis was het niet moeilijk de kleine rakker op de terugweg direct te grijpen en alsnog mijn naam op de volle logrol te krabbelen, nog net op het allerlaatste lege plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4195. Reverse cache - van Paul

9 september 2012, 17:30
Dit puzzeltje lag al tijden in de map 'Zoetermeer' te wachten totdat ik weer eens in die groeikern zou zijn. Vanwege het Meet and Greet-event was het vandaag zover en op de terugweg kon ik uitzoeken of mijn gokje (dat in de buurt van beide parkeerplaatsen lag) ook correct was. En dat bleek zo te zijn, constateerde ik toen ik de glazen pot en de logrol n mijn handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4196. Vlinder verzamelplaats - van team BDMD

9 september 2012, 17:40
"Ze is er niet", zei de buurman tegen me op het moment dat ik net wilde vertrekken. Ik antwoordde dat ik niet voor de bewoonster kwam, maar voor het doosje dat daar lag. Hij keek me vreemd aan en ik legde het spelletje aan hem uit. En ook dat er gevraagd wordt om meegebrachte vlinders op te hangen. Ik zag hem denken: Rare hobby's hebben die mensen tegenwoordig, toen hij zijn tuintje inliep en het poortje sloot. Maar ach, deze cache was weer in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

4197

geo 4197. HansKitty's jeugd #5 Wedstrijdje? - van HansKitty

9 september 2012, 17:50
Na bezoek aan het Meet and Greet-event zou ik op de terugweg nog een paar Zoetermeerse caches bezoeken. Mijn GPS stuurde me hier naar een plek waar nevernooit een micro kon zitten. Dacht ik. Want hij zat er natuurlijk wel. Toen ik alles weer had teruggeplaatst, herinnerde ik me weer dat ik nog een bonuscode moest noteren. Ondanks alle geconsumeerde alcohol (het was weer gezellig geweest) wist ik gelukkig nog waar de cache zat en kon ik met de nodige informatie mijn reis weer vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4198. Buurman Mol - van Melkhagelslag

9 september 2012, 18:00
Dankzij de overduidelijke hint zat ik dit keer niet in een verkeerde tuin, maar had ik de cacheplek direct in het zicht. De buurman heb ik niet gezien, maar de mol heeft een behoorlijke tunnel gegraven om deze cache te verstoppen. Ik kreeg met moeite het deksel eraf, maar daarna kon ik mijn naam op het logrolletje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo Ben je kleurenblind? - van lemonjr

   note 9 september 2012
Hoewel ik niet kleurenblind ben, was het toch nog lastig om het (juiste) coördinaat te ontdekken. Ik dacht dus dat ik goed zat, toen ik hier in Zoetermeer op mijn nulpunt een logisch bouwwerk ontdekte. Maar niets van roze. Wel vond ik een paar grote spinnen. Die waren zwart. Ik heb een paar foto's gemaakt van de uithoeken, zodat ik die op veilige afstand kon inzoomen, maar ook daar kon ik niets opvallends ontdekken. Of de cache is weg, of ik zat hier helemaal verkeerd...

geo 4199. Er lag, er ligt, er kan gelogd! - van pingwing

9 september 2012, 18:20
Dat was een mooi plekje hier, langs het fietspad dat Zoetermeer Rokkeveen met Bleiswijk en Berkel Rodenrijs met elkaar verbindt. Ik was namelijk op de terugweg van het Meet and Greet-event en kon nog snel dit puntje scoren. Ik dacht nog even dat ik een verkeerd coördinaat had ingevoerd, want hoe kan je hier nou een 'small' verstoppen? Maar ineens zag ik hem!
Bedankt en proost, Biertje

4200

geo 4200. Turbinehuis - van Boekenhoek

9 september 2012, 18:50
Een korte multi met 3 wp's die een woord van 3 letters en een cijfer moest opleveren en daarna naar de cache zou leiden. Thuis had ik al zitten bedenken wat dat woord zou kunnen zijn. Maar de praktijk was toch weer heel anders. Ik had me het zelf nog wat lastiger gemaakt om de route in omgekeerde volgorde af te leggen, omdat ik nu eenmaal wp3 het eerst zou tegenkomen. Toen het woord was samengesteld, had ik een vaag idee wat er bedoeld zou kunnen zijn, en dat klopte ook. Daarna stond ik bij de cache, waar ik ook nog even heb staan zoeken voordat ik het rolletje eindelijk in handen had. Een mooie constructie die ik in de afgelopen 9 jaar nog niet eerder ben tegengekomen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4201. Kantelen!!! #4 - van Team Xyje

9 september 2012, 19:20
Van deze serie was dit de derde die ik bezocht. Geen van de kantelcaches bevindt zich echter bij een café. Mag dat niet van de reviewers, is er geen geschikt café in Zoetermeer of is dat omdat alleen Appie het sein "Kantelen!" mag geven? Appie had ik toevallig net een paar uur geleden ontmoet, op het Meet and Greet-event. Altijd leuk om een biergenoot te ontmoeten. Daar had ik ook kennis gemaakt met Team Xyje, die deze cache heeft neergelegd. Op een mooi rustig plekje, dat wel. Mijn favoriete kantelplek? Met vrienden. Dat kan in een gespecialiseerd biercafé zijn, of op een bierproefavond, of tijdens brouwerijbezoek. Maar ik moest eerst nog een stukje fietsen voordat ik thuis kon kantelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4202. XYJE op de driehoek! - van Team Xyje

9 september 2012, 19:30
Dit is echt zo'n locatie in Zoetermeer die schreeuwt om een cache. Team Xyje had ik vanmiddag ontmoet op het Meet and Greet-event en ik had al aangekondigd dat ik op de terugweg nog een paar van hun caches ging bezoeken. Voor deze micro keek ik eerst op een paar geniepige plekjes, maar dat had ik niet hoeven doen, want het ding zat veel logischer en makkelijker dan ik dacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4203. Yyje Ra(ad) hierogliefen - van Team Xyje

9 september 2012
Het gebruikte schrift bleek van een iets ander dialect dan ik vroeger op school had geleerd, maar het is net als met geschreven plat Haags: als je het hardop leest, snap je wat er wordt bedoeld. Ik had hier een redelijk goed gevoel bij, en toen ik op mijn berekende locatie ook een toepasselijk object vond, wist ik dat ik goed zat. De micro was snel gespot en dat was meteen ook de laatste voor vandaag. Mijn dagje Zoetermeer had mij 23 caches opgeleverd plus een hoop nieuwe vrienden en daarvoor heb ik in totaal 60 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4204

geo 4204. Petroleumgeologie - van Think Ink

10 september 2012, 16:30
Een mooi monumentje trof ik hier aan langs de Haagse Mient. Ter herinnering aan de eerste olievondst van West-Nederland. Een goed idee om hier een cache neer te leggen, maar waar zat dat ding nou? Omdat ik me in de habitat van mijn goede vriend Pyne bevond, besloot ik die even te raadplegen. Toevallig was hij net op zoek naar een cache in de buurt van mijn bierpaleis en kon hij wel wat hulp gebruiken. De petroleum-hint bleek een zeer cryptische te zijn. Ik had hem wel gezien, maar niet herkend als hint. Daarna was het allemaal een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4205. Volg het licht - van Serendipitwo

10 september 2012, 18:00
Het idee achter de puzzel begreep ik wel, maar oplossen? ik heb simpelweg achterstevoren geredeneerd: waar zou ik een cache kunnen verstoppen met op 280 meter een licht. Al snel had ik het mogelijke snijpunt gevonden en daarmee ook de vermoedelijke cacheplek. Vandaag nam ik even een kijkje. Zou ik geluk hebben? Inderdaad, met slechts 10 meter afwijking zag ik de plastic zak en het doosje duidelijk liggen. Het logboekje was wat vochtig en bleek al 2 maanden niet geopend te zijn. Daar kon ik nu mooi mijn naam bijschrijven. Daarna heb ik alles weer teruggestopt en goed afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4206. Park Clingendael - van EV1978 PvdS89

10 september 2012, 18:25
Dit park ken ik goed, want op het aangrenzende landgoed Oosterbeek staat het clubhuis van mijn oude scoutinggroep. En op 160 meter afstand ligt mijn eigen (virtuele) cache SuperSeyss. In Clingendael heeft al vaker iets gelegen, zoals de multi Knight 's Move (helaas in 2009 gearchiveerd). Vandaag rond etenstijd was het park bijna geheel verlaten, zodat ik ongezien het kokertje kon pakken en het logboekje kon beschrijven. Ik was verrast dat er een grote magneet aan de cachebehuizing was bevestigd. Zit er soms ijzer in de boom?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4207       4207

geo 4207. Welkom op Goeree Overflakkee: Haringvlietdam - van de duintoppers

16 september 2012, 08:30
Op uitnodiging van Boswijk Posse zoefde ik vandaag in zijn cabrio over het eiland Goeree-Overflakkee. Een paar dagen geleden had hij per e-mail voorgesteld om zondag samen wat caches te gaan zoeken in Ouddorp en omgeving. Omdat ik in die buurt nog nooit ben geweest wegens een gebrek aan NS-verbindingen en OV-fietsverhuurders, greep ik dit aanbod dan ook direct met beide handen aan. Gelukkig waren er nog een paar avonden om me voor te bereiden. Boswijk had zich al in wat Omloop-puzzels vastgebeten en ik zette me in voor de Ouddorp-en-omgeving-serie en de Molenpuzzels. Samen met alle aanwezige traditionals, earthcaches en wat korte multi's hadden we al snel een programma voor meerdere dagen. Op de heenweg bespraken we onze tactiek: via het zuiden zouden we naar het westen rijden en daarna bovenlangs weer terug. Hoofddoel was de bonuscache 'de dertiende maand'. Dat is ons ook gelukt. Uiteindelijk stonden er 85 gevonden caches op de teller.
Om half negen stonden we op de bijna volledig lege parkeerplaats bij de Haringvlietdam voor onze eerste cache: Welkom op Goeree-Overflakkee. Helaas was er niemand om ons welkom te heten. En we konden best wel iemand gebruiken, want het duurde even voordat we de cache hier hadden gevonden. Kennelijk moesten we nog even warm draaien of ontnuchteren. Het was uiteindelijk Boswijk Posse die de listig verborgen micro ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4208. Peterseli's 1000e - van de duintoppers

16 september 2012, 08:45
Vorige maand had ik nog een cache van Peterseli op Texel gevonden, maar nu reed ik op Goeree om de opgeloste puzzel rond zijn 1000e cache te gaan verzilveren. Wij lieten ons niet door de vroege visser afschrikken, want tussen hem en ons bevonden zich gelukkig nog wat struiken. Daardoor konden we snel en ongezien onze namen op de logrol achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4209. Ooievaarsdijk - van de duintoppers

16 september 2012, 08:50

geo 4210. Oude Trambaan - van de duintoppers

16 september 2012, 09:00

4211

geo 4211. Ouddorp en omgeving, november - van de duintoppers

16 september 2012, 09:05

geo 4212. Straatnamen #11: Nieuw Westerloose Galgeweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 09:10

geo 4213. Straatnamen #13: Oude Westerloosedijk - van livingdreams<3

16 september 2012, 09:15

geo 4214. Ouddorp en omgeving: september - van de duintoppers

16 september 2012, 09:15

geo 4215. Straatnamen #12: Nieuwe Westerloosedijk - van livingdreams<3

16 september 2012, 09:20

logs #4209 - #4215
Via de Ooievaartsdijk reden we naar de Oude Trambaan. Ik zag daar al snel een mooi plekje, terwijl Boswijk Posse zijn aandacht op de schaapomheining richtte. Nadat we uiteindelijk van positie waren gewisseld, was het mijn metgezel die de listig verstopte cache toch ineens in de gaten had.
De maandpuzzels waren niet zo moeilijk en gelukkig was ook de bijbehorende november-cache snel gevonden. De petling op de Nieuwe Westerloose Galgeweg zag ik in eerste instantie over het hoofd, maar gelukkig was mijn metgezel zo scherp dat hij me snel kon corrigeren. Op de Oude Westerloosedijk kon ik mij revancheren door het kokertje direct aan te wijzen, maar bij de september-cache ging ik opnieuw de mist in. Door het gestorte puin en een afgedankte barbecue was ik even mijn scherpte kwijt en vergat ik de hint te noteren en te fotograferen. Daar kwam ik helaas pas later achter.
Bedankt en proost, Biertje

4216

geo 4216. Goedereede: Deltapad - van de duintoppers

16 september 2012, 09:25

geo 4217. Bever.vw op Goeree OverFlakkee - van de duintoppers

16 september 2012, 09:35

geo 4218. Omloop Goeree-Overflakkee #045 - van de duintoppers

16 september 2012, 09:40

4219

geo 4219. Omloop Goeree-Overflakkee #046 - van de duintoppers

16 september 2012, 09:50

geo 4220. Straatnamen #14: Kortedijk - van livingdreams<3

16 september 2012, 10:10

geo 4221. Ouddorp en omgeving: maart - van de duintoppers

16 september 2012, 10:15

4222

geo 4222. Afwateringssluisje #6: langs de Jillesweg - van de duintoppers

16 september 2012, 10:25

logs #4216 - #4222
Na het vinden van het Deltapad trokken wij de jungle in. Door het hoge natte gras waren onze broekspijpen al snel doorweekt. En het beloofde zonnetje liet zich voorlopig nog niet zien. De bever had ervoor gezorgd dat we moesten gokken wie als eerste de logrol in handen had. En daarna liepen we een beetje om naar Omloop #45 en #46. Hier hadden we een mooi uitzicht op het Grevelingenmeer.
Het afwateringssluisje maakte het ons heel even lastig. Wij hadden netjes het zoekgebied verdeeld, maar het verlossende "Hebbes!" bleef uit. Daarom draaiden wij de rollen om en gingen opnieuw aan het werk. Na wat rondlopen ging uiteindelijk een ieder weer op eigen terrein aan het werk en toen pas had ik de kleine rakker in de gaten. Hierna reden we naar het fietstunneltje waar we volgens de GPS op 30 meter van de cache konden parkeren. Ik heb wel vaker een fotokokertje bij een fietstunnel gevonden, maar hier was echt veel tijd en zorg aan besteed. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4223. Fiets- en voetgangerstunneltje onder de N57 - van de duintoppers

16 september 2012, 10:30

geo 4224. Zicht op de Vluchtheuvel - van de duintoppers

16 september 2012, 10:35

geo 4225. Zicht op de Schans - van de duintoppers

16 september 2012, 10:35

geo 4226. Straatnamen #4: Zuidweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 10:45

4227

geo 4227. Ouddorp: de Schans, uitzichtpunt - van de duintoppers

16 september 2012, 10:55

logs #4223 - #4227
Bij de Vluchtheuvel was ik door de duidelijke hint niet veel tijd kwijt, zodat mijn metgezel in de auto kon blijven zitten totdat ik het rolletje kwam brengen. Ook bij Zicht op de Schans waren we blij dat er een goede hint was, want ik stond te popelen om het grote object te openen. Gelukkig kon Boswijk mij hiervan weerhouden door snel het kokertje te tonen.
De mooiste cache van vandaag vonden we bij Uitzichtpunt de Schans. We waren hier de enige bezoekers en konden dus naar harte lust zoeken, wroeten en voelen. Van de makers moesten we bouten en moeren met rust laten, maar dan nog bleven er voldoende mogelijkheden over. Uiteindelijk waren we het er bijna over eens dat de cache geript moest zijn en Boswijk wilde eigenlijk al terug naar de auto. Toen vertelde ik hem hoe ik dacht dat het kokertje verstopt zou moeten zitten en terwijl ik een voorbeeld gaf, had ik het ding ineens in mijn handen. Fantastisch gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

4228

geo 4228. Ouddorp: sluisje - van de duintoppers

16 september 2012, 11:00

geo 4229. Omloop Goeree-Overflakkee #050 - van de duintoppers

16 september 2012, 11:10

geo 4230. Ouddorp in of uit? #2 - van livingdreams<3

16 september 2012, 11:10

geo 4231. Zonnepanelen boven het water - van de duintoppers

16 september 2012, 11:20

geo 4232. Locked up - van livingdreams<3

16 september 2012, 11:25

logs #4228 - #4232
Vol ontzag keken we naar het 130 jaar oude sluisje van Ouddorp, een mooi voorbeeld van historisch erfgoed van de strijd tegen het water. Bijna vergaten wij dat hier ook een earthcache gelogd kon worden, dus gingen we op zoek naar informatie. Vanaf de iPad las ik de vragen voor en Boswijk gaf direct de juiste antwoorden. We zullen ze ook nog even mailen. Daarna was er even tijd voor een (niet verplicht) fotomomentje.
Een stukje terug vonden we nog een leuk verstopt kokertje bij Omloop #50. Daarna reden we Ouddorp in. De hint was erop gemaakt dat je Ouddorp juist uit zou moeten rijden, dus keerde Boswijk snel de auto en reden we het stadje weer uit. Ondanks de hint konden we hier geen cache vinden. Maar dat kwam ook omdat mijn metgezel mij had gezegd dat het om een nano ging. Dat bleek achteraf een grapje van hem. Toen ik de hint nog eens rustig voorlas, had hij de cache direct te pakken. Een kwestie van goed lezen dus.
Bij de zonnepanelen liet ik zien dat ik ook snel een cache kon vinden. Bij Locked Up hadden we verstopplek vlot gevonden, maar wat had dat nou te maken met de hint? Dat bleek al snel, want het kokertje was dus letterlijk opgesloten.
Bedankt en proost, Biertje

4230

geo NF#332. Molens op Goeree Overflakkee: Ouddorp, de Hoop - van de duintoppers

   dnf 16 september 2012
In Ouddorp gingen we op zoek naar de twee molens. De kerk was zojuist uitgegaan, dus het was ineens erg druk op straat. Bij de Zwaan maakten we de gevraagde berekening en ook bij de Hoop deden we dat. Vanwege de uitkomsten besloten we eerst naar de Hoop-cache te rijden. Nadat Boswijk de auto netjes had geparkeerd, gingen we op zoek. Of we nou een tel- of rekenfout hebben gemaakt, of dat we het gewoon niet zagen, we weten het niet. De grote boom is waarschijnlijk in de afgelopen drie jaar net zo groot geworden als alle andere bomen hier. Uiteindelijk besloten we verder te gaan. Misschien komen we nog eens terug.

geo 4233. Ouddorp in of uit? #1 - van livingdreams<3

16 september 2012, 11:55

geo 4234. Ouddorp en omgeving: december - van de duintoppers

16 september 2012, 11:55

geo 4235. Straatnamen #1: Dijkstelweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 12:00

geo 4236. Zicht op de Westduinen - van de duintoppers

16 september 2012, 12:05

4237

geo 4237. Een bankje #33: langs de Klepperweg - van de duintoppers

16 september 2012, 12:15

geo 4238. Een bankje #27: langs de Langedijk - van de duintoppers

16 september 2012, 12:15

geo 4239. Een bankje #20: langs de Westduinweg-1 - van de duintoppers

16 september 2012, 12:20

geo 4240. Een bankje #21: langs de Westduinweg-2 - van de duintoppers

16 september 2012, 12:25

geo 4241. Een bankje #22: langs de Westduinweg-3 - van de duintoppers

16 september 2012, 12:25

logs #4233 - #4241
We reden Ouddorp uit, maar we moesten hier eerst nog even een cache vinden. Die raapte Boswijk geroutineerd op, waarna hij de log schreef, ik mijn naam toevoegde en het papier weer oprolde. Mijn metgezel hield het kokertje al klaar, dat ik daarna snel terugstopte. Inderdaad, we hadden inmiddels een geroutineerd systeem ontwikkeld. De december-cache zat ook weer mooi verstopt. Geen filmkokertje onder een steen, maar degelijk vakwerk, waardoor de cache niet snel ontdekt zal worden.
De Dijkstelweg en de Westduinen leverden geen moeilijkheden op, maar bij Bankje #33 werden we weer even wakker geschud. Uiteindelijk vond Boswijk de cache, zowat op het nulpunt, maar je moet het maar net even zien. Gelukkig waren de bankjes daarna een stuk makkelijker. Op Bankje #21 zat een echtpaar. We besloten toch maar naar het opstapje te lopen. Daar greep ik eerst een paar keer mis, voordat ik zachtjes "Hebbes" kon sissen. Boswijk was inmiddels naar het echtpaar gelopen om ze met een praatje wat af te leiden, maar ze bleken ons spel al te kennen en wisten precies wat we aan het doen waren.
Bedankt en proost, Biertje

4242

geo 4242. Naar links of rechts? - van de duintoppers

16 september 2012, 12:30

geo 4243. Een bankje #23: langs de Westduinweg-4 - van de duintoppers

16 september 2012, 12:30

geo 4244. Verdraaid nog aan toe! - van livingdreams<3

16 september 2012, 12:40

geo 4245. Ouddorp: Westduinen - van de duintoppers

16 september 2012, 12:45

geo 4246. Een bankje #9: langs de Blomweg - van de duintoppers

16 september 2012, 12:50

geo 4247. Ouddorp: Kilhaven - van de duintoppers

16 september 2012, 12:55

4248

geo 4248. Een bankje #8: langs de Blomweg - van de duintoppers

16 september 2012, 13:00

logs #4242 - #4248
Boswijk had als eerste Naar links of rechts in de gaten en hij mocht dus het werk doen, terwijl ik hem aanmoedigde door af en toe "rechts" of "links" te roepen. Dat hielp, want even later mocht ik het kokertje pakken. Terugstoppen ging gelukkig een stuk makkelijker.
Verdraaid was van de zelfde maker, maar toch heel anders. Omdat we zelf maar moesten uitzoeken wat en hoe we moesten draaien, hebben we bijna alles geprobeerd. Vooral het draaien van de twee grote stenen viel erg tegen. Bijna wilde ik mijn metgezel vragen om zijn auto even te draaien, toen die ineens iets zag en mij daarna de cache kon overhandigen. Ik mocht nog wat draaien en daarna konden we onze namen priegelen.
De grenzen van de Westduinen worden goed aangegeven. Dat ontdekten we toen we op zoek gingen naar deze cache. Leuk gedaan! De hint die bij de Kilhaven wordt genoemd, is daar volop te vinden. Van de verbergplek van de cache was er echter maar eentje, dus die had Boswijk direct in handen. Daarna reden we terug naar Bankje #8, waar de twee rustende fietsers inmiddels vertrokken waren en wij de gelegenheid hadden alsnog de cache te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

4249

geo 4249. Welkom op Goeree Overflakkee: Brouwersdam - van de duintoppers

16 september 2012, 13:05

geo 4250. Ouddorp en omgeving: augustus - van de duintoppers

16 september 2012, 13:05

geo 4251. Ouddorp: afwateringssluisje #2 - van de duintoppers

16 september 2012, 13:10

geo 4252. Een bankje #6: langs de Punt - van de duintoppers

16 september 2012, 13:15

4253

geo 4253. Recreatiegebied de Punt - van de duintoppers

16 september 2012, 13:30

geo 4254. Omloop Goeree-Overflakkee #054 - van de duintoppers

16 september 2012, 13:35

geo 4255. Ouddorp en omgeving: mei - van de duintoppers

16 september 2012, 13:40

logs #4249 - #4255
Het welkomstbord bij de Brouwersdam was behoorlijk gesloopt. Had iemand de cache niet kunnen vinden of waren we niet langer meer welkom? Soepeltjes haalde ik het kokertje tevoorschijn. Ondanks het geweld van de vandalen was het ongeschonden uit de strijd gekomen. Bij Bankje #6 waren we ook wat langer bezig. Ik was inmiddels het struikgewas ingedoken, maar kon daar niets vinden. Toen ik weer boven water was, ontdekte ik de verstopplaats op de plek waar Boswijk al die tijd had staan zoeken. Had hij met zijn neus gekeken of wilde hij dat ik het ding zou vinden? Hij beweerde natuurlijk het laatste.
Nu reden we naar Recreatiegebied de Punt, in het zuidwesten van Goeree. Hier was net een parkeerplekje vrij, terwijl surfers met moeite hun campers probeerden te stallen. We wandelden ontspannen naar de locatie waar ik het wel aandurfde om de boom in te klimmen. Soepeltjes wierp ik Boswijk het kokertje toe, die daarna kon loggen en een foto van mij maakte. In dit gebied vonden we ook nog een paar andere caches, voordat we weer in de auto stapten.
Bedankt en proost, Biertje

4256

geo 4256. Omloop Goeree-Overflakkee #056 - van de duintoppers

16 september 2012, 14:00

geo 4257. Ouddorp de Pu(n)t - van de duintoppers

16 september 2012, 14:10

geo 4258. Ouddorp en omgeving: februari - van de duintoppers

16 september 2012, 14:15

4259

geo 4259. Ouddorp: Volgerland, op de bunker - van de duintoppers

16 september 2012, 14:25

logs #4256 - #4259
Bij Omloop #56 zag ik beroepsmatig al snel dat het achtergelaten bierflesje helemaal leeg was. Was het door een geocacher leeggedronken tijdens het schrijven van zijn log? Op de rolletjes hadden we nog nergens geconstateerd dat er vandaag ook anderen op pad waren. Maar wij waren natuurlijk al vroeg begonnen.
Bij de Pu(n)t waarschuwde ik Boswijk dat hij niet zomaar een briefje mocht achterlaten, want dat de logrol er beslist wel was. Even later vond hij een grote box, maar die was helemaal leeg. Ik zag hoe hij geroutineerd naar het logpapier zocht, maar dat was er niet. Wij breidden het zoekgebied uit, totdat ik me ineens iets herinnerde. Triomfantelijk toonde ik mijn metgezel het papier, waar we even later feestelijk onze namen op schreven. En we bleken niet de eersten van vandaag.
Als je op de bunker staat, heb je een mooi uitzicht op de omgeving en op een leeg folderhoudertje. We keken ook in het rond of we de cache zagen, en raadpleegden toen de hint. Plop? Ik dacht direct aan een kaboutertje, terwijl Boswijk zijn prikstok wilde pakken. Maar nee, dat was 'plok'. We deden van alles om het gewenste geluid voort te brengen, totdat mijn metgezel ineens de cache had. De bergplaats sloot overigens geluidloos, dus dat was natuurlijk het probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4260. Een bankje #17: Poldersbos - van de duintoppers

16 september 2012, 14:30

geo 4261. Leon's plekje - van de duintoppers

16 september 2012, 14:35

geo 4262. Omloop Goeree-Overflakkee #057 - van de duintoppers

16 september 2012, 14:50

4263

geo 4263. Een bankje #18: langs de West Nieuwelandseweg - van de duintoppers

16 september 2012, 15:00

geo 4264. Omloop Goeree-Overflakkee #058 - van de duintoppers

16 september 2012, 15:10

geo 4265. Ouddorp en omgeving: januari - van de duintoppers

16 september 2012, 15:15

geo 4266. Fietspad Volgerland: zicht op de Vuurtoren - van de duintoppers

16 september 2012, 15:15

logs #4260 - #4266
Nadat Boswijk de auto bij de grote boom had neergezet en ik de cache daar had gevonden, wandelden we naar Leon's plekje. We snapten niet wat iemand hier nou leuk kon vinden en gingen snel weer verder.
Omloop #57 was een lastige. Voor ons dan, want we zijn er beiden langsgelopen zonder hem op te merken. Gelukkig wist ik daarna deze fout weer goed te maken. Voor Omloop #58 wandelden we in de richting van het Noordzeestrand. Op het enige verstopplekje voelde ik het kokertje zitten. Ik had wel even moeten wachten voordat alle slenterende wandelaars gepasseerd waren.
Tussen het fietspad en de autobaan was een smalle sloot. Gelukkig werd die even onderbroken ter hoogte van een cache, zodat we in het zicht van de vuurtoren toch nog konden graaien.
Bedankt en proost, Biertje

4267

geo 4267. Ouddorp, Volgerland: uitzicht - van de duintoppers

16 september 2012, 15:25

geo 4268. Ouddorp en omgeving: juli - van de duintoppers

16 september 2012, 15:35

geo 4269. Omloop Goeree-Overflakkee #060 - van de duintoppers

16 september 2012, 15:45

logs #4267 - #4269
Voor het uitzicht moesten we een kleine wandeling maken. Met de hint in gedachten pakten we alles vast wat maar scheef stond. Boswijk had de cache te pakken, maar moest even wachten omdat net een vogelaar zijn hoofd over het hekje wilde steken. Toen die constateerde dat alle vogels gevlogen waren, draaide hij zich om en konden wij snel onze gang gaan.
Ook bij de juli-cache hadden we te maken met dreuzels. Geroutineerd wees Boswijk een aantal markante punten in het landschap aan en bepaalde ondertussen de juiste locatie. Terwijl ik voorstelde een foto van hem te maken en hij de juiste houding probeerde aan te nemen, snaaide hij tegelijkertijd de cache. Nadat we iets verderop hadden gelogd en daarna het kokertje hadden teruggeplaatst, besloot de zittende familie ineens het bankje te verlaten. Vonden ze ons toneelspel soms een beetje saai?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4270. Ouddorp: afwateringssluisje #1 - van de duintoppers

16 september 2012, 15:50

4271       4271

geo 4271. Middelplaat, haven: tussenstation - van de duintoppers

16 september 2012, 16:10

geo 4272. Ouddorp en omgeving: juni - van de duintoppers

16 september 2012, 16:10

geo 4273. Straatnamen #6: Hofdijkseweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 16:35

geo 4274. Een bankje #1: langs de Middeldijk - van de duintoppers

16 september 2012, 16:40

geo 4275. Straatnamen #7: Romeinseweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 16:45

4276

geo 4276. Ouddorp en omgeving: oktober - van de duintoppers

16 september 2012, 16:50

geo 4277. Straatnamen #9: Kafhoekweg - van livingdreams<3

16 september 2012, 16:55

geo 4278. Een bankje #15: langs de Oostdijk - van de duintoppers

16 september 2012, 17:00

geo 4279. Een bankje #26: langs de Oostdijk #2 - van de duintoppers

16 september 2012, 17:05

logs #4270 - #4279
Terwijl Boswijk even ging afwateren (tenminste, dat dacht ik; hij bleek te bedoelen dat hij bij het afwateringssluisje een cache ging halen), rekende ik in de auto alvast de coördinaten uit voor de bonuscache De Dertiende Maand. Daarvoor had ik alleen nog de gegevens van juni en oktober nodig, de rest kon ik afleiden. Hoewel de juni-cache nogal uit de route lag, reden we daar toch maar even heen, waardoor we ook nog het tussenstation bij de haven van Middelplaat bezochten. Daarna reden we het eiland Goeree weer op en zochten ons een weg naar de Hofdijkseweg. Boswijk was nog scherp, want hij vond hier uiteindelijk de cache. Dat maakte ik weer goed door bij Bankje #1 al heel snel met het kokertje aan tafel te gaan zitten, terwijl mijn metgezel al plannen maakte om in de bomen te klimmen. Waarschijnlijk had de bergplaats van deze cache mij geïnspireerd. Nadat we ook de oktober-cache in handen hadden, konden we de locatie van de bonuscache bepalen. Op weg daarheen deden we nog wat bankjes en straatnamen aan.
Bedankt en proost, Biertje

4280       4280

geo 4280. Ouddorp en omgeving: de dertiende maand - van de duintoppers

16 september 2012, 17:15

geo 4281. Ouddorp: het Waternest - van de duintoppers

16 september 2012, 17:35

geo 4282. Omloop Goeree-Overflakkee #069 - van de duintoppers

16 september 2012, 17:40

geo 4283. Omloop Goeree-Overflakkee #070 - van de duintoppers

16 september 2012, 17:40

4284

geo 4284. Een bankje #30: langs de Stellingweg-1 - van de duintoppers

16 september 2012, 17:45

geo 4285. Een bankje #29: langs de Stellingweg-2 - van de duintoppers

16 september 2012, 17:50

geo 4286. Een bankje #13: langs de Breenstraat - van de duintoppers

16 september 2012, 17:55

logs #4280 - #4286
Het grote moment was aangebroken. Boswijk parkeerde zorgvuldig de auto en wij wandelden naar het toegangshek. In een prachtig stil gebied troffen wij zo'n echte ouderwetse munitiekist aan, waar speciaal voor mij een groen polsbandje met de opdruk 'biertje' was achtergelaten. Geëmotioneerd schoof ik het ding om mijn pols. Daarna schreven wij onze namen in het logboekje en maakten we nog wat foto's. Dit was een prachtige beloning voor onze mooie dag op Goeree.
Maar we waren nog niet klaar. Eerst pakte ik nog een kokertje bij het Waternest en vonden we nog wat petlings bij diverse Omlopen en Bankjes. Tenslotte bereikten we de haven van Goedereede, waar de visserman ons al toelachte. En wij lachten terug, want hij bleek 2 koude blikjes bier in zijn mand te hebben. Terwijl Boswijk nog even de bijbehorende cache ging loggen, zette ik de camera klaar om dit mooie moment vast te leggen. Met z'n drietjes proosten wij daarna op deze prachtige dag.
Bedankt en proost, Biertje

4287

geo 4287. Havenhoofd, de visserman - van de duintoppers

16 september 2012, 18:00

Bedankt en proost, Biertje

geo 4288. Een bankje #12: langs het Haveneind - van de duintoppers

16 september 2012, 18:05

geo 4289. Omloop Goeree-Overflakkee #071 - van de duintoppers

16 september 2012, 18:10

geo 4290. Een bankje #10: langs de Mr. Snijderweg - van de duintoppers

16 september 2012, 18:20

4287       4291

geo 4291. Een bankje #11: langs het Zuiderdiep - van de duintoppers

16 september 2012, 18:20

logs #4287 - #4291
Het was tijd om terug te rijden. Maar op die laatste kilometers lagen ook nog een paar caches en die konden we niet laten liggen. Bankje #12 had uitzicht op een leuk verstopte cache, waar we gelukkig geen wegvarende of aanleggende dreuzels voor de voeten liepen. Op het plankier zag ik nog twee tupperware doosjes liggen, maar die zullen wel leeg geweest zijn.
Voor Omloop #71 moesten we een stukje teruglopen, omdat Boswijk iets te ver was doorgereden. Bankje #10 kon ik zelfs als ik stomdronken zou zijn geweest nog wel vinden en voor de laatste cache moesten we naar de waterkant van het Zuiderdiep. Daarmee kwam er tevens een einde aan een bijzonder leuke dag, die beslist voor herhaling vatbaar is.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4292

geo 4292. Dreuzelpark 2e editie - van ph7fe

25 september 2012, 12:00
Vandaag fietste ik door Voorschoten op weg naar polderpark Cronesteyn. Daarbij passeerde ik eerst nog een ander gezellig park, het bekende Dreuzelpark. Vanmiddag waren de dreuzels echter allemaal op school of in de crèche, dus ik kon me even lekker uitleven. Als man alleen, met een fotocamera en een hoop alcohol op zak, voel ik me op kinderspeelplaatsen nooit echt op mijn gemak. De cache zat gelukkig op het eerste plekje dat ik onderzocht, zodat ik hier weer snel weg mocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4293. Run to the hills - van ph7fe

25 september 2012, 12:40
Op weg naar de top ontdekte ik ineens dat er een mountainbike-parcours was uitgezet, dat ik voor een deel heb kunnen volgen. Nu reed ik op mijn blauwe stadsfiets 3.0, dus een echt fantastische tijd heb ik niet neergezet. Dat hoefde ook niet, want ik had al mijn energie nodig voor het tweede deel van de tocht: zes meter recht omhoog! Nadat ik mijn fiets als opstapje had gebruikt, klom ik soepeltjes van tak tot tak, tot vlak naast de cache. Daarna draaide ik me behendig om de stam heen om het kokertje te pakken. In Duinrell zat de cache een stuk hoger en toen heb ik bovenin de boom het logboekje beschreven. Nu liet ik me even zakken en voerde daarna het hele ritueel nogmaals uit. Opgelucht en zonder kleerscheuren kon ik tenslotte door naar polderpark Cronesteyn.
Bedankt en proost, Biertje

4294

geo 4294. Pinguincamping Cronesteyn - van Herihor's Seven

25 september 2012, 13:00
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. Ongemerkt was dat de laatste maanden weer helemaal volgegroeid. Als eerste bezocht ik de pinguïncamping. Door langdurige bestudering van de foto's van hun gevolgde route leek me de locatie niet al te moeilijk. Ter plaatse bleek ook nog eens dat de verstopplek voor mijn kennersblik flink in het oog viel, dus ik heb een aantal takjes op de bodem weggehaald. De pinguïns bleken erg blij dat ze weer eens iemand zagen, vooral toen ze ontdekten dat ik ook wat blikjes bier bij me had. Ze hebben me beloofd dat het niet uit de hand zou lopen, maar mocht het vanavond toch wat luidruchtig zijn in dit gedeelte van het park, dan bied ik nu alvast mijn excuses aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4295. Polderpark Cronesteyn: Geocachepark - van PD2AVE

25 september 2012, 13:10
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. Het polderpark is erg geliefd bij geocachers, maar nog meer bij cache-leggers. Elk leeggekomen plekje wordt direct weer door een nieuwe cache opgevuld. Vier maanden geleden heb ik hier nog twee Madagascar-poppetjes gevonden, nu lag er een megabak popcorn ingegraven. Op de bodem vond ik een paar kleine speeltjes en een logboekje, maar er is nog ruimte voor minstens twee sixpacks bier. Die heb ik echter niet achtergelaten, want ik vermoedde dat ik die vanmiddag nog nodig zou hebben...
Bedankt en proost, Biertje

4296

geo 4296. Message in a bottle - van PD2AVE

25 september 2012, 13:20
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. Het polderpark is erg geliefd bij geocachers, maar nog meer bij cache-leggers. Elk leeggekomen plekje wordt direct weer door een nieuwe cache opgevuld. Vier maanden geleden heb ik hier nog een nijlpaardje gevonden, nu moest ik op zoek naar een fles. Het bleek echter geen bierflesje te zijn, want dat mocht waarschijnlijk niet van de reviewers. Ik schreef mijn boodschap op het briefje en gooide de fles daarna een flink eind weg. Ik ben benieuwd wie hem gaat vinden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4297. Home sweet home - van PD2AVE

25 september 2012, 13:30
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. Het is duidelijk dat deze cache-legger een grote fan is van U2, want al zijn caches zijn vernoemd naar hits van deze Engelse rockband. Dit keer moest ik op zoek naar een zoet huisje. Dat bleek geen bijenkorf of vogelhuisje te zijn, zoals ik aanvankelijk had verwacht. Gek genoeg heb ik hier veel langer lopen zoeken dan eigenlijk nodig is, maar uiteindelijk kreeg ik de behuizing dan toch in de gaten. Het logboekje is drijf-en-drijfnat. Het is dat ik ervaring heb in het beschrijven van natte bierviltjes, maar het was nauwelijks te doen. Gelukkig is het boekje bijna vol, dus het kan mooi in één keer worden vervangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4298. Moerastuin - van nl13286

25 september 2012, 13:40
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. Het polderpark is erg geliefd bij geocachers, maar nog meer bij cache-leggers. Elk leeggekomen plekje wordt direct weer door een nieuwe cache opgevuld. Al twee keer eerder heb ik in het moeras moeten zoeken naar een doosje, maar deze derde was groter en lag op een heel ander plekje.
Bedankt en proost, Biertje

4299

geo 4299. Boerenpad of Boerensloot - van M.I.Casa

25 september 2012, 14:00
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. De vorige keer kon ik deze cache niet vinden en ik bleek niet de enige. Dat de hint erg misleidend is, wist ik al. En ik weet nu ook dat de petling alleen nat te krijgen is door een wildplasser. Of als iemand zijn volle bierblikje omstoot. Vandaag heb ik opnieuw alle plekjes onderzocht, foto's gemaakt met flits en een spiegeltje gebruikt. Ik wilde bijna opnieuw opgeven, toen ik de cache ineens zag liggen. Gewoon in het zicht, dus helemaal niet moeilijk. Ik snapte er niets van, maar ik schreef toch maar snel mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 juli 2012
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Zo ook bij deze, die ik zelf nog niet gevonden had, maar waar ik wel wat opmerkingen uit de spaarzame logjes had gehaald. Maar ook met die tips kon de wortelkoning niet uit de voeten. Vandaag zou ik zelf dit spoor gaan volgen en bij de sloot aangekomen, liet ik de voor de hand liggende plekje direct varen en boog me over de wat onorthodoxere methodes. Helaas, ook dat hielp niet. Daarbij kwam dat ik al in tijdnood was omdat ik voor sluitingstijd nog bij een winkel in Leiderdorp moest zijn. Hier kom ik dus nog wel eens voor terug.

geo 4300. Verbreding A4 - van WiBo54

25 september 2012, 14:15
Is deze cache wel voor fietsers bereikbaar of alleen voor wegenbouwers? Met de log van Iemand Anders in gedachten heb ik mijn fiets bij de bushalte gezet en ben twee keer 375 meter burgerlijk ongehoorzaam geweest. Ik volgde het vage cachepaadje naar de plek waar het doosje lag. Van de hint klopt niet veel en hij is ook nog verkeerd gespeld. Maar je kan het doosje niet missen, en dat deed ik dus ook niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4301. Polderpark Cronesteyn: Landgoedbos (revisited) - van nl13286

25 september 2012, 14:40
Vandaag ben ik naar Leiden gefietst om park Cronesteyn even leeg te schoffelen. De eerste keer dat ik hier stond, heb ik overal mijn neus en handen ingestoken, maar niets gevonden. Een tweede keer ontdekte ik ook nog een (leeg) vogelhuisje dat ik de eerste keer niet had gezien. Uit de logjes had ik inmiddels zoveel info gehaald, dat ik dacht te weten wat ik moest zoeken. Toen ik kort daarna door Wilxlii Carrotte om hulp werd gebeld, kon ik hem mijn vermoedens doorgeven, waarna hij inderdaad de cache vond. Vandaag zag ik binnen een paar seconden op het nulpunt wat ik had verwacht en even later kon ik eindelijk mijn naam toevoegen. Prachtig gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
note 4 juli 2012
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Zo ook bij deze, die ik zelf nog niet gevonden had, maar waar ik wel wat aanwijzingen uit de logjes had gehaald. Wilxlii maakte het nog wat ingewikkelder door eerst te bellen voor 'Moestuin'. Daarmee bedoelde hij 'Moerastuin', terwijl hij dus stond bij het Landgoedbos. Dankzij mijn tips heeft hij de cache kunnen vinden. Vandaag was ik hier voor de tweede keer, herkende wat foto's, ontdekte nog niet eerder opgemerkte verstopplekken maar de cache bleef verborgen. Nou leefde ik ook nog een met een enorme tijdsdruk, want ik had nog een half uur om voor sluitingstijd bij een winkel in Leiderdorp te zijn. Ik heb de fiets dus omgekeerd en kom hier nog eens terug. Drie keer is immers scheepsrecht.
dnf 25 mei 2012
Na de mislukking bij de waterval volgde opnieuw een teleurstelling, toen ik ook het landgoedbos niet kon vinden. Deze cache is heel erg goed verstopt, zo las ik later thuis in de oude logjes. Ook hiervoor kom ik nog eens terug.

4302

geo 4302. Sportpark (revisited) - van nl13286

25 september 2012, 15:05
Op dit fietspad tussen de twee Leidse sportparken heb ik vroeger ook al eens naar een kokertje gezocht en vanmiddag mocht ik dat nog eens overdoen. Ook deze keer is het me weer gelukt en toen het even stil was op deze drukke fietsroute, kon ik de cache weer ongezien terugleggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#333. I love geocaching - van PD2AVE

   dnf 25 september 2012
Dit zou de laatste worden van vandaag. Je moet de lastigste namelijk altijd aan het eind van je route plannen, zodat je schema niet in de war kan worden gestuurd. Uit de logjes had ik inmiddels wat extra informatie gehaald, maar dat leverde helaas geen positief resultaat op. Inmiddels ben ik ook op de hoogte van de hint van Dolleboel, dus de volgende keer moet het lukken...

___________________________________________________________________


4304      .  4304

geo 4303. Leidschendammerhout 8 - van de landloper

26 september 2012, 14:50, FTF
Vanmiddag was ik net van plan om naar mijn stamkroeg te gaan, toen ik een laatste blik op Twitter wierp en zag dat er 3 minuten geleden twee caches in de Leidschendammerhout waren gepubliceerd. Zou ik…? Kan ik…? Toch maar even een oude broek aangetrokken en op de fiets gesprongen. Ik was erg benieuwd welke goudjagers ik bij de cache zou aantreffen. De laatste 300 meter moest ik lopen. Er kwam me een vrouw tegemoet, maar ze had een hondenriem in haar hand en geen GPS. Verder was er niemand te zien. De cache had ik direct in de gaten en ik bleek inderdaad de eerste. Mooi zo. Na het loggen maakte ik rustig nog wat foto's van de omgeving en daar zag ik in de verte ineens iemand aan komen rennen. Het bleek GIO35, die dacht nu nog een kans te hebben bij nummer 9...
Bedankt en proost, Biertje

4305      .  4305

geo 4304. Leidschendammerhout 9 - van de landloper

26 september 2012, 14:55, FTF
Nadat ik nummer 8 als eerste had gelogd, maakte ik rustig nog wat foto's van de omgeving. Ineens zag ik in de verte iemand aan komen rennen. Het bleek GIO35, die dacht nog een kans te hebben bij nummer 9… Ik zette een sprintje in en was als eerste bij het hek. Aan de ene kant niets, aan de andere kant ook niets. GIO35 zocht inmiddels aan de andere kant van de weg. Maar het nulpunt lag toch iets verder. Ik volgde het pijltje en zocht tussen de bomen. Niets. GIO35 bleef de hekken afzoeken en zag niet hoe ik ineens de cache pakte en stiekem het logrolletje tekende. Daarna legde ik de cache weer terug. Toen ik daarna Opa Prikstok zag aankomen, waarschuwde ik GIO35 dat ik de cache inmiddels had gevonden. Samen gingen ze op zoek, terwijl ik nummer vier, La Rosa van Team KIS98 begroette. Nadat het kokertje was ontdekt en iedereen had gelogd, gingen GIO en Opa snel naar nummer 8. Ik liep er met La Rosa achteraan, en zij was de mannen net iets te slim af. Daarna ben ik met haar nog even een eitje gaan tikken en een wijntje/biertje gaan drinken op ons vaste terras bij winkelcentrum Leidsenhage. Wat een bijzondere middag!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4305. Tik een (diervriendelijk) eitje - van jolroz

26 september 2012, 15:35
Nadat ik in de Leidschendammerhout bij 2 net gepubliceerde caches goud had gepakt, fietste ik met La Rosa naar de locatie van het eitje. Ze had het puzzeltje opgelost en vertelde me ook de hint. Bij het afzoeken van de mogelijkheden zag ik ineens de kleine rakker zitten op een plekje waar we beiden al uitgebreid hadden gezocht. La Rosa bleek hier toch nog brons te hebben gehaald. Daar moest op gedronken worden, en opgewekt reden we naar het terras van Volle Maan voor een witte wijn en een witbiertje zonder citroen. Wat een bijzondere middag!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4306

geo 4306. Fresh air - van Badgast

27 september 2012, 14:55
Voor deze cache ben ik heel wat keren langs gereden. De eerste keer zat er een visser, die verbaasd omkeek toen ik mijn fiets neerzette en de graffiti begon te bewonderen. Na 5 minuten ben ik maar vertrokken. Ook op andere momenten dat ik hier langs fietste, zaten er dreuzels. Twee weken geleden had ik geluk: niemand te zien. Haastig dook ik in de struiken en onderzocht alles wat maar op een cache zou kunnen lijken. Uiteindelijk heb ik toch maar de helpdesk gebeld, want ik wilde nu mijn log zetten, nu het eindelijk kon. Ik kreeg mijn goede vriend Pyne aan de lijn en die wist me gelukkig te vertellen waar ik deze geniepige gluiperd kon vinden. Wat een opluchting. En wat een domper, want ik had geen pen bij me!
Vandaag fietste ik weer eens in de buurt en kon ik eindelijk mijn naam krabbelen. Wat een kunstig gemaakte cache. Mijn complimenten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4307. Flame - van IkbenMamma

27 september 2012, 15:10
De stippenkaart van Den Haag is bijna helemaal leeg, maar er staan nog een paar vraagtekens. Eentje bleek al een wat oudere vlam van Mum te zijn, die ik nog niet eerder had opgemerkt. Het leek me allemaal niet zo moeilijk en na het mini-event bij de Eb-caches in Scheveningen (waar ik Mum nog sprak) fietste ik nog even langs het Vredespaleis. Na een paar rondjes dacht ik alles gevonden te hebben. Maar wat moest ik met die gegevens? De simpelste oplossing leidde me naar een parkeerdek bij de Bataaf, dat ik van de bovenkant benaderde. De prachtige verstopplek aldaar bevatte echter geen cache. Terug naar de tekentafel? Ik koos ervoor eerst alle logjes grondig door te spitten. Het kokertje bleek ook met de Carrotte-methode te vinden en Bonzo B had er al eerder een cache willen leggen. Met die extra informatie besloot ik vanmiddag nog even nuchter te blijven en mijn scherpe cachebril op te zetten. Daarmee had ik al snel een mooi plekje gevonden, waar ik inderdaad het kokertje vond liggen. Met mijn bierflesopener moest ik het dekseltje loswippen, maar daarna kon ik dan eindelijk mijn log zetten. Ook nu ik het juiste coördinaat weet, zie ik nog geen logica in die cijfers. Zonder de juiste vlam blijft het allemaal duister...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4308

geo 4308. Raaks - van Sierk en Bo

28 september 2012, 17:25
Vanmiddag was ik met een paar oud-collega's in Haarlem om bij de Jopen Brouwerij een aantal bieren te proeven. Terwijl zij binnen alvast een rondje Jopen Adriaan Wit bestelden, zocht ik buiten naar de cache. Die viel wat tegen: het kokertje heeft geen deksel meer en het logpapiertje viel er dus direct uit. De strookjes bleken ook volledig volgeschreven. Ik zette daarom mijn naam daarom bovenaan, bij de FTF. Die gebruiken meestal veel ruimte om hun naam te vermelden. Daarna haastte ik mij naar binnen. Misschien kunnen Sierk en Bo wat onderhoud plegen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4309. De Bieslandcache - van RobertN

29 september 2012, 14:35
Vandaag fietste ik via Leidschenveen naar Delft. Ik had een route van 50 km langs 20 caches uitgezet. Daarvan zou ik er 18 gaan vinden. De eerste was de Bieslandcache. Ik vond het potje met een afwijking van zo'n 15 meter op N52°01.239 E004°23.308. Vreemd dat iemand die geen GPS heeft, al binnen 2 maanden zelf wat caches neerlegt. Maar ja, ik ben nog van de oude stempel en dus ook geen voorstander van dat nieuwe cachen...
Bedankt en proost, Biertje

4310

geo 4310. Klein Delfgauw - van RobertN

29 september 2012, 14:40
Ook deze cache had ik een kleine afwijking, maar dankzij de duidelijke hint wist ik waar ik heen moest. Het is kennelijk een populair gebied voor wandelaars en fietsers, want zowel bij het pakken als bij het terugleggen moest ik lang wachten voordat de kust helemaal veilig was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4311. Puntjes - van vanbaarsel

29 september 2012, 14:55
Puzzelen is mijn lust en leven, maar voor de oplossing van dit puntenprobleem heb ik wat niet-geocachende puzzelvrienden ingezet. De oplossing met het juiste coördinaat lag al een tijdje op de plank, maar ik kon dit puntje vandaag moeiteloos inpassen in mijn fietsroute naar Delft. Op een punt bij een niet-functioneel hekje trof ik het zorgvuldig geplaatste kokertje aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4312. Tazzies Delfshout - van tazmanian-devil

29 september 2012, 15:15
Drie weken geleden vond ik Tazzies Home en vandaag passeerde ik Tazzies Delfshout. Het was druk op het fietspad, zodat ik mijn zoektocht naar deze 'small' formaat cache regelmatig moest onderbreken door onschuldig naar de klepperende ooievaars op het tegenoverliggende weiland te kijken. Uiteindelijk besloot ik Helpdesk Delft te bellen. Toevalig kreeg ik Wilxlii Carrotte aan de lijn, die me opmonterde door te vertellen dat hij deze destijds binnen drie seconden had gevonden. Bij zijn beschrijving van de locatie herhaalde hij bijna letterlijk de hint, waardoor ik snapte dat ik mijn fiets op de cacheplek had gezet en ik het gecamoufleerde potje na nog eens kijken alsnog binnen drie seconden zag liggen. Daarna vertelde mijn goede vriend zijn plannen voor morgen en gaf ik hem de tip nog even te wachten met die Brasem-caches totdat de rest van de serie was geplaatst. Hij bedankte me hartelijk voor deze goede raad en wenste me nog een prettige dag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4313. De kwetsbare bloem - van fscheerhoorn

29 september 2012, 15:25
Bijna was ik tijdens mijn fietstocht naar Delft de kwetsbare bloem voorbij gereden, want ik was in gedachten nog bij de liedtekst op de cachepagina, die zelfs op een stevige bierdrinker indruk had gemaakt. Daarom moest ik een paar meter teruglopen en ontdekte hoe de bloem stond te stralen te midden van zijn grauwe omgeving. Wat een mooi uitgewerkt idee!
Bedankt en proost, Biertje

4314

geo 4314. De Liefdesbrief - van vanbaarsel

29 september 2012, 15:35
Dat dit kunst moest zijn, was me al eerder dit jaar opgevallen, toen ik in de auto van een goede vriend meereed om te helpen bij het vervoer van wat Zweedse kasten. We passeerden daarbij de beschilderde pilaren, maar ik had op dat moment geen enkele associatie met de schilder Vermeer.
Maar vanmiddag had ik alle tijd om eens goed te kijken. Ik was fietsend op weg langs zo'n 20 caches in de regio. De kleine brief vond ik precies op het nulpunt en ik voegde er mijn eigen liefdesverklaring aan toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4315. Deze haden we nog niet in Delft - van jb513

29 september 2012, 16:00
Deze cache kwam onder mijn aandacht toen ik vorige week weer eens als vrijwilliger op Helpdesk Haaglanden werkte en ik vragen kreeg over de cache-beschrijving en de inhoud van de eerste logjes. Die beschrijving is inmiddels wat duidelijker geworden en vanmiddag stond ik op het startpunt om de situatie eens eigenhandig te aanschouwen. Ik zag direct wat de bedoeling was en had zichtlijn 1 en zichtlijn 2 snel bepaald. Maar dan? Ik vermoedde dat de cache op het snijpunt van die zichtlijnen moest liggen, maar dat staat niet in de tekst. Ter plekke vond ik eerst een aanmoedigingsprijs en daarna had ik al snel de geniepige rakker in handen. Ik zag dat mijn goede vriend Pyne hier vandaag ook al was geweest. Deze verstopmethode was ik al eerder tegengekomen in Leiden, Utrecht en Assen. Maar inderdaad, in Delft hadden we deze nog niet. Dit is overigens wel de minst opvallendste van die vier, want de camouflage is hier bijna perfect uitgevoerd. Mijn complimenten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4316. ff dokke - van Wilxlii Carrotte

29 september 2012, 16:25
ff hier, ff daar
ja, je ziet ze veel dit jaar
ook in het wonderschone Delf'
deze vond ik zeker niet vanzelf
ik heb een aantal keren moeten gokken
vandaag zag ik: ben je te laat, dan moet je ff dokke
Bedankt en proost, Biertje

4317

geo 4317. Pink Floyd - van DickdeHaas

29 september 2012, 16:35
Voor de oplossing van deze Floyd-puzzel had ik de hulp ingeroepen van mijn goede vriend en PF-kenner Joeridepoeri, die moeiteloos de antwoorden kon oplepelen. De oplossing lag wat uit de buurt, maar vandaag had ik een route naar Delft samengesteld waarbij ik ook eens wat puzzels zou oppikken. Toen ik vanmiddag het nulpunt naderde, was ik eerst even bang dat ik weer in een voortuin moest rondstrompelen en dat was vanmiddag al twee keer mislukt. Maar hier was gelukkig iemand wat creatiever en zo kon ik even later het kokertje met wat friemelen uit zijn bergplaats bevrijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4318. Onder hun neus - van vanbaarsel

29 september 2012, 16:45
Een paar van de neuzen herkende ik direct, maar voor de rest moest ik toch even de hulp van mijn niet-geocachende puzzelvrienden inroepen ter bepaling van het juiste coördinaat. Vanmiddag kon ik het neuzenpuntje inpassen in mijn fietsroute door Delft, waarbij ik eindelijk eens wat opgeloste puzzels zou verzilveren. Gelukkig zocht ik hier niet met mijn neus, maar had ik de nano snel in het oog.
Bedankt en proost, Biertje

4319

geo 4319. Dags för ett mellanmål - van schaafjes

29 september 2012, 16:50
De vorige keer had ik deze tussendoor-cache hier niet kunnen vinden, terwijl de checker mij nog had gefeliciteerd omdat ik helemaal goed zat. De raarste Zweedse capriolen heb ik toen uitgehaald om het kokertje te pakken te krijgen. Thuis las ik in andere logjes dat veel collega's aan de verkeerde kant van het water hadden gestaan. Zou mij dat dan ook zijn overkomen? Vanmiddag ontdekte ik hoe de routerende fietskaart mij destijds op een dwaalspoor had gezet, want precies op het nulpunt zag ik moeiteloos de fraai verstopte cache zitten. Mooi zo, daarmee had ik weer een oude not-found weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 mei 2012
Het was een tijdje puzzelen, maar na een foutje kreeg ik dan toch de juiste waarde voor X. Vandaag had ik alle opgeloste puzzels aaneengeregen tot een fietstocht van ruim 90 km. Soms lukte het niet, zoals hier. Ik stond tot mijn schouders in het groen en moest me een weg banen naar het nulpunt. Daar trof ik helaas niets aan, ook niet toen ik mijn zoekgebied verruimde. Toen ik later thuis de logjes doorlas, vermoed ik dat ook ik aan de verkeerde kant heb gestaan. Voor deze moet ik dus nog een keertje terug.

geo 4320. Hulpmiddel (geen water) - van keurli

29 september 2012, 17:10
Een paar maanden geleden had ik de locatie al eens bezocht om te kijken welke van de meegebrachte hulpmiddelen ik nodig zou hebben. Helaas had ik toen niet het juiste voorwerp bij me, maar ik wist nu wat de bedoeling was. Vanmiddag fietste ik opnieuw door de Delftse regio. Deze cache is inmiddels alleen voor Premium Members zichtbaar, want kennelijk probeert men ook met andere middelen het kokertje te pakken te krijgen. Ik ontdekte in ieder geval wat water (ik neem aan dat het water was en niets anders...), toen ik het ding nu moeiteloos in handen kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

4321

geo 4321. Nederland Gruttoland - van vanbaarsel

29 september 2012, 17:20
Is Nederland een echt gruttoland? Ik betwijfel het. In Den Haag delen ze extra stevige vuilniszakken uit vanwege de meeuwen die ze openpikken, en op de fietspaden door Rijswijk word je gewaarschuwd voor aanvallende agressieve kraaien. Over grutto's hoor ik nooit wat en ik zie ze ook nooit, maar ik ben dan ook geen vogelaar, maar een geocacher. Daarom had ik ook nu meer aandacht voor het verstopte kokertje, dan voor beestjes in de lucht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4322. MDECC, Midden-Delfland's Eerste Carpool Cache - van vanbaarsel

29 september 2012, 17:30
Op deze gezellige "Delftse" parkeerplaats heb ik de afgelopen jaren al meerdere keren naar een verstopte cache gezocht. Dit maal was de plek aan de andere kant, maar door de hint had ik de cache snel in handen. Hoewel snel? Met moeite ging ik een voor een de verstopplaatsen af, om te ontdekken dat het ook een stuk makkelijker kon. Op zaterdag wordt er niet veel gecarpoold, dus ik pakte mijn fiets weer op en reed lekker door naar 't Woudt.
Bedankt en proost, Biertje

geo Schaafje's Powertrail(tje) Bonus - van schaafjes

   note29 september 2012
Na afronding van de minitrail op 12 mei bleef alleen de bonus over, maar die kon ik toen niet vinden. Thuis ontdekte ik dat die vlak daarvoor was verplaatst naar een andere locatie. Vandaag fietste ik weer eens in de regio Delft en mijn plan was om de bonus nu eindelijk te gaan verzilveren. Ik was behoorlijk zeker van mijn uitkomst, want zowel met de nieuwe methode als met de correctiecijfers op de oude, had ik het zelfde eindcoördinaat gekregen. Vreemd dat ik daar dan (opnieuw) nergens een cache kon vinden, terwijl in de logjes niemand problemen heeft. Ik zal dus nog een derde keer terug moeten, vrees ik...
dnf 12 mei 2012
Tja, daar stond ik dan. Op een bekende plek, want jaren geleden ben ik hier ook al eens door twee agenten gevraagd wat ik daar deed. Ze hadden me foto's zien maken en iets noteren. Ik vertelde toen niets over geocachen, maar legde uit dat ik van de natuur hield en dat ik op de kaart had gekeken hoe ik weer terug moest fietsen. Ze geloofden me en we gingen ieder een kant op. Nu moest ik hier opnieuw naar een kist zoeken en dus tegelijkertijd de weg in de gaten houden voor politiebusjes. Maar geen van beide heb ik gezien. Bijna wilde ik aan de aanwezige ijzeren paaltjes sjorren, of de gele kap verwijderen, maar gelukkig herinnerde ik me bijtijds gelezen te hebben dat dit niet mocht. wink
Omdat ik vanmorgen iets te lang met een bevriende Delftse wortelcacher heb staan bellen, bleek mijn batterij leeg en had ik geen hulplijnen meer over. Dan maar verder met mijn geplande route. Thuis ontdekte ik dat de puzzel op 20 januari is veranderd. Ik zal voor de bonus dus nog een derde keer naar Delft moeten. Gelukkig liggen daar nog meer not-founds, dus: wordt vervolgd...

4323

geo 4323. De Kyckert - van coppi

29 september 2012, 18:15
Na lang (virtueel) bezoek aan basisschool de Kyckert dacht ik voldoende opgestoken te hebben om deze cache te kunnen vinden. Tijdens mijn fietstocht vanmiddag door de Delftse regio kon ik in de pauze mooi even gaan kijken. Het kokertje bleek zich te bevinden in een mooi hoekje van een hele grote groene speelplaats, waar ik op dit tijdstip geen enkel kind ben tegen gekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4324. GetallenSoep te Rijswijk - van Gerard de Gelder

29 september 2012, 18:30
Voor de oplossing van deze getallenpuzzel heb ik even de hulp ingeroepen van wat niet-geocachende puzzelvrienden, die wat meer geduld hebben. Het juiste coördinaat lag al een tijdje op de plank, maar ik kon de soepplek vanmiddag mooi inpassen op mijn route door de Delftse regio. Ter plaatse begon ik nog even te twijfelen, maar ik besloot gewoon de hint te volgen. De soep wordt niet altijd zo heet gegeten, zodat ik even later mijn naam bij de andere cijferfreaks kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

4325

geo 4325. Spokenbos - van Junior B.

29 september 2012, 18:55
Om de regio een beetje 'schoon' te houden, heb ik dit puzzeltje de afgelopen jaren al meerdere keren aangeklikt. De recente log van mijn goede vriend Pyne was dan ook een feest van herkenning. Maar het echte feest volgde, toen hij terloops ook nog even een aanwijzing gaf naar de oplossing. Vanmiddag fietste ik wat argwanend door het spokenbos. Over een uur zou het donker worden, maar voor die tijd wilde ik de cache gevonden hebben. De ingang was ik al vele malen gepasseerd, maar ik was er nog nooit binnen geweest. Verrassend, vooral toen ik even later het spokenpotje in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4326. Vreemde eend - van fschalkwijk

29 september 2012, 19:25
Vanmorgen stond ik ook al in deze tuin te zoeken, maar toen kon ik nergens een eend vinden. Niet van plastic, niet van steen. Er stond een auto op de oprit, maar dat was geen Eend maar een Renault. Een ingeschakeld hulplijntje gaf geen gehoor. Pas uren later werd ik door Team KIS98 teruggebeld en kreeg ik te horen waar de nano was verstopt. Ik besloot aan het eind van mijn fietstocht naar Delft toch nog even terug te keren naar Leidschenveen, zodat ik de vreemde eend alsnog kon plukken. Vermoedelijk word ik binnenkort door andere cachers geraadpleegd, want deze nano zit inderdaad op een hele vreemde manier bevestigd. En de eend is kennelijk gevlogen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4327       4327

geo 4327. Stellendam: Binnenhaven - van de duintoppers

30 september 2012, 08:40
Vandaag reed ik opnieuw mee in de cabrio van Boswijk Posse over het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Twee weken geleden was ik voor het eerst in Ouddorp en omstreken geweest, en de mooie omgeving plus de nette verstopmethoden smaakten naar meer. Dit keer deden we wat korte multi's, de resterende opgeloste puzzels en alles wat we onderweg nog tegenkwamen.
We startten bij de binnenhaven van Stellendam, bijna op dezelfde plek waar onze vorige trip begon. Boswijk zag erg op tegen een wandeling naar het einde van de strekdam, maar er bleek een prachtige weg te liggen tot vlakbij de cache. Terwijl mijn metgezel zichtbaar van het uitzicht genoot, deed ik het zware werk: het oprapen van het eerste kokertje van vandaag. Hierna werden de rollen omgekeerd en na een kort loopje haalde Boswijk Omloop #73 tevoorschijn. Daarna stuurde hij de auto naar het bekendste monument van Stellendam, waar hij de vragen vanaf zijn iPad voorlas en ik de antwoorden op een bierviltje noteerde. De cache bleek gelukkig op loopafstand te liggen en even later mocht ik de struiken induiken om het glazen potje te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4328. Omloop Goeree-Overflakkee #073 - van de duintoppers

30 september 2012, 08:50

4329

geo 4329. Stellendam: Monument 1953 - van de duintoppers

30 september 2012, 09:00

geo 4330. Havens van Goeree-Overflakkee: Stellendam - van peterseli

30 september 2012, 09:30

geo 4331. Stellendam: Belevingsmonument - van de duintoppers

30 september 2012, 09:45

geo 4332. Omloop Goeree-Overflakkee #074 - van de duintoppers

30 september 2012, 09:50

4333

geo 4333. Een bankje #34: langs het Zuiderdiep - van de duintoppers

30 september 2012, 09:55

logs #4330 - #4333
In het ochtendzonnetje bood de haven van Stellendam een trieste aanblik: wrakkige aanlegsteigers en een paar half gezonken sloepjes. Maar wij kwamen voor de twee multi's die hier begonnen. Eerst noteerden we de antwoorden op de vragen over de haven en daarna liepen we naar het belevingsmonument. De oudere Stellendammers zaten kennelijk om een praatje verlegen of vertrouwden ons niet, want we werden een paar keer aangesproken. Wij zagen er natuurlijk wel een beetje officieel uit en hadden dus makkelijk voor inspecteurs van het Waterschap kunnen doorgaan. Terwijl ik moeiteloos een (onhandige) route naar de eerste cache had gevonden en het grappige bootje al in handen had, was mijn metgezel nog in gevecht met het struikgewas. Daarna wandelden we naar de andere cache, waarvoor we toch nog eventjes moesten zoeken, maar die ik uiteindelijk toch boven water kreeg. Tussendoor vonden we ook nog even een Omloop en een Bankje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4334. SECC, Stellendamse Eerste Carpool Cache - van de duintoppers

30 september 2012, 10:15

geo 4335. STCC, Stellendamse Tweede Carpool Cache - van de duintoppers

30 september 2012, 10:25

4336       4336

geo 4336. SBB, Rondje Stellebos #1 - van de duintoppers

30 september 2012, 10:40

geo 4337. SBB, Rondje Stellebos #2 - van de duintoppers

30 september 2012, 10:45

geo 4338. Adrianapolder - van de duintoppers

30 september 2012, 10:50

logs #4334 - #4338
Na ons bezoek aan de haven van Stellendam namen we een kijkje op de carpoolplek. De Stellendamse vissers carpoolen heel wat af, want ze hebben hier zelfs twee van die parkeerterreinen met op elk een verstopt kokertje. Bij de eerste bleek Boswijk de scherpste ogen te hebben, bij de tweede sprong de verstopplek direct in het oog. Daarna zochten we een handig parkeerplaatsje voor het piepkleine Stellebos. Van Staatsbosbeheer mag je hier vrij wandelen op wegen paden, maar er loopt helemaal geen begaanbaar pad door het bos. Gelukkig is er wel een pad om het bosje heen en daar troffen we dan ook de twee zeer leuk verstopte caches aan. Bij de locatie van de Adrianapolder bleken we een half uur geleden al geweest te zijn toen we de auto moesten keren. Maar zo'n polder blijft nooit vervelen.
Bedankt en proost, Biertje

4339

geo 4339. Havens van Goeree-Overflakkee: Goedereede - van peterseli

30 september 2012, 11:15

geo 4340. Goedereede: IJsbaan - van de duintoppers

30 september 2012, 11:30

logs #4339 - #4340
Terwijl de kerk uitging, reden wij Goedereede binnen. Wat een mooi authentiek haventje ligt hier! We wisten gewoon niet waar we onze camera op moesten richten. Boswijk gedroeg zich als een professioneel fotograaf, waardoor het niet verwonderlijk was dat een wat oudere dame (type: rugzakje, wandelschoenen) hem vroeg een foto van haar te maken. Ik gebruikte de tijd om de locatie uit te rekenen en zo wandelden wij een later naar de cache. Die zag ik ineens in het gras liggen en ik heb hem na het loggen teruggeplaatst op de vermoedelijke plek. Het magneetje heeft duidelijk te lijden gehad van weer en wind. Hierna liepen we naar de toren, die helaas dicht was (zoals altijd op zondag) waardoor mijn eerste chirp-cache aan mijn neus voorbij ging. Mijn metgezel bleek geen drinker, want mijn hint over de gezellige terrasjes werd niet opgepikt. Dan maar naar de ijsbaan. Die vond ik er nogal vreemd uitzien, maar Boswijk, niet alleen een kundige fotograaf maar ook een fervent schaatser, legde me uit dat ik naar een weiland keek en dat de ijsbaan achter me lag. Daar, met die lampen in het midden. Aha.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4341. Sluisje langs de Hoofddijk - van de duintoppers

30 september 2012, 11:40

geo 4342. Een bankje #2: langs de Roggedijk - van de duintoppers

30 september 2012, 11:50

geo 4343. Een bankje #14: langs de Helmdijk - van de duintoppers

30 september 2012, 12:05

4344

geo 4344. WO2: Hofdijkseweg - van de duintoppers

30 september 2012, 12:30

geo 4345. Zicht op Goedereede - van de duintoppers

30 september 2012, 12:35

geo 4346. Goedereede: de visstek - van de duintoppers

30 september 2012, 12:40

logs #4341 - #4446
Bij de sluisjes op Goeree hebben we altijd een vaste taakverdeling: de een zoekt links, de ander rechts. Daarna wisselen we van plek en vind ik de cache. Ook hier ging het op die manier. Terwijl Boswijk het al bijna wilde opgeven, bedacht ik wat de meest logische plek was en daar zat het kokertje dan ook. Hierna reden we naar Bankje #2, waar we allebei al van verre de cache dachten te zien, terwijl die op een heel andere (en makkelijke) plek zat. Maar daar hadden we toch wat tijd voor nodig voordat we dat ontdekten. Op het bord van Stichting WO2 viel een hoop informatie te lezen. Gelukkig ook de antwoorden die we nodig hadden voor de berekening van de cache. Terwijl ik op de logische plekken zocht, was Boswijk op een hele rare plaats aan het zoeken. Toen we na 10 minuten nog niks hadden gevonden, besloot ik toch maar eens te kijken waar mijn metgezel al die tijd was geweest. En daar trof ik natuurlijk de fraai verstopte cache (formaat: behoorlijk groot) aan. Het was duidelijk dat hier iemand met een ernstig suiker-tekort zat, dus ik haalde snel de stroopwafels tevoorschijn. Dat werkte wonderbaarlijk snel, want bij de visstek zocht ik tussen de bomen aan de overkant van de weg, terwijl Boswijk als een ervaren visser direct naar de waterkant liep en daar de cache vlot tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

4347

geo 4347. Goedereede: Joodse begraafplaats - van de duintoppers

30 september 2012, 12:45

geo 4348. Goederee: P+P+T - van de duintoppers

30 september 2012, 12:55

geo 4349. Havens Ouddorp, WO2 - van de duintoppers

30 september 2012, 13:20

geo 4350. Ouddorp: doorlopend herinneren - van de duintoppers

30 september 2012, 13:35

4351

geo 4351. Havens van Goeree-Overflakkee: Ouddorp - van peterseli

30 september 2012, 13:40

geo 4352. Molens op Goeree-Overflakkee: Ouddorp, de Zwaan - van de duintoppers

30 september 2012, 13:50

logs #4347 - #4352
We reden weer terug in de richting van Goedereede en stopten even bij de Joodse begraafplaats. Daar viel inderdaad weinig te zien, alleen een groene grasvlakte. Hoewel Boswijk aardig zijn best deed, zag ik dat er ook nog een listig verstopt kokertje lag. Daarna stopten we bij de P+P+T. Dat betekent Parkeren, Picknicken en Tanken. Wij hielden het bij Parkeren + Cache Zoeken. Hoewel ik toch bij het goede object stond, moest ik mijn metgezel vragen om even uit te stappen en mee te helpen. Razendsnel haalde die toen het kokertje tevoorschijn. Het haventje van Ouddorp was het startpunt van 3 korte multi's. Rustig verzamelden we eerst alle benodigde gegevens en bepaalden daarna de (kortste) looproute. Op een bankje ontdekten we onze wandelaarster uit Goedereede, die ons enthousiast begroette. Bij een van de caches werden we betrapt door 3 passerende Zwolse mountainbikers, die gelijk hun stickertje plakten, hoewel nummer 4 nog bij het infobord de gegevens stond te verzamelen. Bij een andere cache vond de zeiljachteigenaar het zo sneu dat Boswijk het doosje maar niet kon vinden, dat hij wat extra aanwijzingen gaf. De volgende cache was de oplossing voor de puzzel bij Molen de Zwaan. Vorige keer hadden we de locatie al bepaald, maar die lag toen niet op onze route. Vandaag gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4353. Boeing B17, WO2 - van de duintoppers

30 september 2012, 14:00

geo 4354. Een bankje #25: langs de Oudelandseweg - van de duintoppers

30 september 2012, 14:05

4355

geo 4355. Straatnamen #5: Klarebeekweg - van livingdreams<3

30 september 2012, 14:05

geo 4356. Straatnamen #3: Dorpsweg - van livingdreams<3

30 september 2012, 14:10

geo 4357. De Kelderweg - van livingdreams<3

30 september 2012, 14:15

geo 4358. Een bankje #72: langs de Stelleweg - van de duintoppers

30 september 2012, 14:20

geo 4359. Stelleweg - van livingdreams<3

30 september 2012, 14:25

geo 4360. Een bankje #7: langs de Punt - van de duintoppers

30 september 2012, 14:35

4361

geo 4361. Ouddorp: RTM - van de duintoppers

30 september 2012, 14:50

logs #4353 - #4361
Opnieuw parkeerden we naast een bord van Stichting WO2 en zochten we de gevraagde informatie. Boswijk had al een vermoeden waar de B-17 destijds was neergestort en haalde daar het doosje tevoorschijn. Bij de Klarebeekweg parkeerde hij de cabrio dusdanig dat hij zonder uit te stappen het kokertje kon pakken. Op onze verwarmde stoelen konden we daarna de logrol beschrijven. Bij de Dorpsweg parkeerde mijn chauffeur echter bij de verkeerde steen, zodat ik toch nog de auto uit moest om helemaal aan de overkant van de driesprong de cache voor hem te pakken. Bij Bankje #72 was een fraaie parkeerhaven aangelegd, waar Boswijk met enig manoeuvreren precies in kon steken. Daarna kwamen we tot de ontdekking dat de cache toch echt een stukje verderop lag. Puzzelen is mijn lust en leven, dus had ik me de vorige keer al op de RTM-puzzel gestort en gingen we vandaag het bijbehorende doosje ophalen. De grote boom leek een logische plek, maar ik vond er niets. Boswijk wel: een minuscule aanwijzing, waardoor hij iets later alsnog met het doosje in handen stond. Bij het hek van de remise maakten we nog wat foto's van antieke trammetjes.
Bedankt en proost, Biertje

4362

geo 4362. Ouddorp: Brouwersdam - van de duintoppers

30 september 2012, 15:05

geo 4363. Omloop Goeree-Overflakkee #055 - van de duintoppers

30 september 2012, 15:15

geo 4364. Brouwer(tje)sdam: Eric's 2000ste - van de duintoppers

30 september 2012, 15:25

geo 4365. Ouddorp: Port Zélande - van de duintoppers

30 september 2012, 15:30

geo 4366. Ontdek uw eigen land, deel 7 - van Team JoWi

30 september 2012, 15:45

Bedankt en proost, Biertje

geo 4367. Een bankje #35: Brouwersdam - van de duintoppers

30 september 2012, 15:55

geo 4368. Een bankje #19: de Vrijheid - van de duintoppers

30 september 2012, 16:00

logs #4362 - #4368
Op weg naar de Brouwersdam zagen wij haar weer lopen: de wandelaarster die we al eerder bij de haventjes van Goedereede en Ouddorp hadden ontmoet. Nu wandelden we zelf naar het eind van de strekdam, waar ik met wat moeite het verstopte doosje zag zitten en ik Boswijk aanwijzingen kon geven hoe hij er met zijn hand bij kon. Ook de puzzel rond Eric's 2500e had ik opgelost en op die plek vonden we inderdaad een doosje in de struiken. Hoewel ik in bijna alle Nederlandse bungalowparken heb gezeten, kende ik Port Zélande nog niet. Het bleef dit keer ook bij de buitenkant, want Boswijk haalde hier (met wat moeite) een PVC-buisje tevoorschijn. Aan het eind van de Brouwersdam maakten we een U-bocht , waardoor we ook nog een cache aan de andere kant konden ontdekken. Die lag verscholen in het duinzand, maar mijn metgezel leidde de nieuwsgierige wandelaar met hond op meesterlijke wijze om de tuin, waarna ik snel de koker pakte. Bij Bankje #35 moest ik volgens Boswijk op zoek naar Unox. "Soep of worst?" wilde ik weten. Ik was erg benieuwd, want dezelfde mysterieuze hint hadden we ook bij een Molen-cache gelezen, en die konden we toen niet vinden. Hier liep het gelukkig goed af, want nadat Boswijk de cache had gepakt, wees hij mij ook nog op de niet te missen hint.
Bedankt en proost, Biertje

4369

geo 4369. Ouddorp: Volgerland, laarzenpad - van de duintoppers

30 september 2012, 16:15

geo 4370. Een bankje #16: langs de Groenedijk - van de duintoppers

30 september 2012, 16:20

geo 4371. Omloop Goeree-Overflakkee #059 - van de duintoppers

30 september 2012, 16:35

4372       4372

geo 4372. Ouddorp: vuuurtoren - van de duintoppers

30 september 2012, 16:45

logs #4369 - #4372
Speciaal voor het Laarzenpad had ik mijn nieuwe waterdichte Meindl wandelschoenen aangetrokken, maar helaas voor mij (en gelukkig voor Boswijk) viel het vandaag wel mee met de drab en de modder. Maar de cache lag gelukkig op een droog plekje. Toen we daarna bij Bankje #16 arriveerden en het nulpunt hadden bepaald, kon het kokertje eigenlijk maar op één plaats liggen. Gelukkig waren er geen bankzitters die zagen wat er toen gebeurde. Op weg naar de vuurtoren van Ouddorp ontdekte ik te laat dat we de verkeerde weg waren ingeslagen. Maar dat had weer het voordeel dat we ook nog een kokertje uit de Omloop-serie konden meepikken. Dat we de vuurtoren-cache uiteindelijk toch vonden, was voornamelijk aan mijn stroopwafels te danken. Door het extra hoge glucosegehalte was Boswijk weer helemaal scherp. Hij zag daardoor direct dat de Duintoppers met de gevraagde fietsroute eigenlijk het fietsknooppunt bedoelden. Op een mysterieus plekje trok ik daarna de koker uit de struiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4373. Afwateringssluisje #7: langs de Vrijheidsweg - van de duintoppers

30 september 2012, 16:55

geo 4374. Een bankje #4: langs de Beatrixweg - van de duintoppers

30 september 2012, 17:05

geo 4375. Ouddorp: Bunkerbos - van de duintoppers

30 september 2012, 18:05

logs #4373 - #4375
Bij dit sluisje kon ik aan mijn kant niets vinden, dus alle hoop was gevestigd op Boswijk. Gelukkig haalde die na even zoeken het doosje tevoorschijn. Daarna parkeerden we bij een bankje waar ik echt nergens een kokertje kon vinden. Wel een paar lege bierblikjes. Uiteindelijk toonde Boswijk mij de cache. Kennelijk hadden de bierblikjes mij teveel afgeleid, want deze verstopmethode was bekend en echt niet te missen. Vanwege de tijd reden we nu naar de laatste cache voor vandaag: het bunkerbos. Beiden waren we enthousiast geworden door de beschrijving en de logjes, dus deze moesten we beslist nog doen. Bij het eerste punt was er even twijfel, maar daarna konden we alle cijfertjes in hoog tempo noteren. Voor de cache volgden we elk onze eigen GPS, waardoor Boswijk het eerst bij het doosje stond. Tijdens het loggen dacht ik een lichtschijnsel in de bunker te zien, maar mijn metgezel dacht dat ik weer hallucineerde en adviseerde mij het drinken wat te minderen. Toen we daarna naar de auto liepen, kwamen er ineens twee agenten uit de bunker, die open bleek te staan. Ik was blij dat ik het advies van mijn metgezel niet had opgevolgd. We liepen naar onze auto en reden terug naar huis. Boswijk Posse, bedankt voor deze prachtige dag.
Bedankt en proost, Biertje

4375

Terug naar boven

Door naar oktober