Blik op Biertje

Bierpraat juli 2012

155 caches gevonden (logs 3937-4091)

3937

geo 3937. Ik zie er geen gat meer in - van rissie1983

2 juli 2012, 15:40
Poepoe, geen makkelijke cache. Zoek je hier nou naar een gat of juist géén gat? Ik zag er zelf na een tijdje ook geen gat meer in, want je valt toch behoorlijk op als je in het volle zicht vanuit drie flats een kwartier een beetje vreemd rondloopt. Daarom maar snel een hulplijntje gebeld en La Rosa van Team KIS98 wist me de goede richting op te krijgen. Ik vond het kleine kokertje met een afwijking van 40 meter op N52°05.447 - E4°21.119. Snel naar de kroeg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3938. Fietsverhuur??? - van Team KIS98

2 juli 2012, 16:05
In mijn achtertuin schijn je fietsen te kunnen huren. Tenminste, volgens het bordje waar Team KIS98 ons op attendeert. Op mijn huurfiets reed ik vanmiddag even naar deze cache. Nergens een fiets of satellietwagen te zien. Wel zag ik een nano zitten, die ze toch wel heel wat logischer (=makkelijker) hebben verstopt dan bij hun beeldencache The Rainbow Nation. Ik heb nog een foto van een bizar bord bijgevoegd dat ik heb gemaakt op het Prins Hendrikplein in Den Haag. Nu nog even op zoek naar het bordje 'satellietwagens verhuur'...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3939. HansKitty's jeugd #4 Stappen? - van Hanskitty

2 juni 2012, 19:20
Vanavond waren de Braeckgeocachers weer samen op stap en dit keer in Zoetermeer-Noord. Als eerste gingen we naar de Boerderij, waar Mighty-Mike met zijn bandje vroegâh wel eens heeft opgetreden. Corbulo kon zich alleen nog maar de oude boerderij herinneren, van nog véél vroegâh. Ondertussen waren Pino en ik op zoek naar de nano. Waar iedereen al had gekeken, plukte ik het dingetje toch ineens tevoorschijn. Gelukkig maar, want het was hier zo druk als op een zaterdagavond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3940. Krokodillenvoer - van Skeletontail

2 juli 2012, 19:40
Vanavond waren de Braeckcachers op pad in Zoetermeer en deze cache had ik speciaal voor de sportieve Corbulo uitgezocht: een paar weken geleden had hij de Alpe d'Huzes beklommen, dus een boompje beklimmen moest voor hem een eitje zijn. Maar welke boom? Mighty-Mike zocht een paar stevige bomen uit waar je alleen met een ladder in zou kunnen. Corbulo vond een struikje van anderhalve meter hoog al eng genoeg. Gelukkig was het Pino die een geschikte klimboom vond, waarin hij het krokodillenvoer ook ineens zag zitten. Met 2 behendige stappen wist hij de prooi te pakken. De Zoetermeerse krokodil blijkt gek te zijn op groene plastic badeendjes! Tevreden krabbelden wij onze namen op het strookje, waarna Pino nogmaals zijn truc mocht uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

3941

geo 3941. Hondenrondje - van Skeletontail

2 juli 2012, 20:10
Vanavond waren de Braeckgeocachers op stap in Zoetermeer. Voor dit rondje had ik helaas geen hond bereid gevonden, maar in plaats daarvan had ik een blauwe vogel, een Romeins veldheer en een rockgitarist bij me. Pino had een spiegeltje meegenomen van een gepensioneerd gynaecoloog, Corbulo en Mighty-Mike zochten de aanwijzingen en deden het globale telwerk. En ik hield het overzicht en corrigeerde als dat nodig was, zoals bij het tellen van de hekken. Die zaten overigens nog keurig strak in de verf. Het mysterie wie die elke maand verft, konden wij niet zo snel oplossen. Het puzzeltje waar de cache lag, gelukkig wel. Vrolijk dansten wij rond de opvallende boom om te zien of zich daar ergens een doosje bevond. Totdat Corbulo zijn zojuist aangezette GPS eens goed bekeek en op een heel andere boom toeliep. Daar haalde hij vlot de cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3942. Zoetermeerse Plas - van Team Nosce Orbis

2 juli 2012, 20:20
Vanavond waren de Braeckgeocachers op stap rond de Zoetermeerse plas. Lopend vanaf het Hondenrondje arriveerden wij bij het water. De vissers naast de cache wisten al direct waarvoor wij kwamen: dat kistje in de struiken. Nou, bijna goed dus. Het was Mighty-Mike die de gelukkige graai deed en de nano pakte. Ja, wij hadden toch heel wat sneller beet dan die knullen met hun hengels. Trots toonden wij onze vangst. Nee, voor de foto poseren wij nooit met een centimeter naast elke cache...
Het logrolletje was aan alle kanten beschreven, zelfs aan de zijkant. Ik krabbelde daarom ergens 2-7 plus onze 4 initialen doorheen. Graag dus snel vervangen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3943. Het vogelhuis - van Boekenhoek

2 juli 2012, 20:30
Vanavond waren de Braeckgeocachers op stap in Zoetermeer. Deze cache had ik speciaal voor vogelkenner Pino uitgezocht, want die heeft sinds 2003 al een cache met de naam 'Vogelvilla'. Helaas kwam onze blauwe vriend vast te zitten in het struikgewas (dat cachepaadje dat ik aanwees, was dus geen cachepaadje). Maar gelukkig had Mighty-Mike het juiste spoor te pakken en kon ons de goede richting op sturen. Pino bestudeerde aandachtig de bijzondere constructie en toverde ineens de logrol tevoorschijn. Direct kwaakten, tjilpten en kwetterden wij van blijdschap!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3944. Archeologische cache - van Skeletontail

2 juli 2012, 20:40
Vanavond waren de Braeckgeocachers in Zoetermeer. Vanaf het Vogelhuis wandelden wij naar het archeologische gebied. Het bruggetje stond niet op onze OpenFietsMap-kaarten en het grindpad naar de cache zag er erg nieuw uit. Dat weerhield ons allemaal niet om het opgravingsterrein te betreden. Als oudste van het stel wist ik het meest van oude beschavingen, zodat ik al snel de juiste plek kon aanwijzen. Pino pakte het tere aardewerk voorzichtig op. Voor de 4e keer deze avond moesten wij onze namen op een nano-strookje krabbelen. Vooral Mighty-Mike had spijt dat hij zich 9 jaar geleden niet simpel als 'Mike' had aangemeld...
Bedankt en proost, Biertje

3945

geo 3945. Zoetermeers ijsdoosje - van Andreas1982

2 juli 2012, 20:55
Vanavond waren de Braeckgeocachers in Zoetermeer. Toevallig zijn we alle vier dol op rozen en gek op ijs, dus dat konden we nu prachtig combineren. Terwijl iedereen zich verspreidde rond het nulpunt, zag ik het doosje direct zitten. Om de rest nog even te laten genieten van het zoeken, heb ik mijn mond gehouden totdat Mighty-Mike ineens de bingo had. Behendig klauterde hij omhoog en reikte ons de ijsdoos aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3946. Ongezouten mening - van lindootje

2 juli 2012, 21:05
Vanavond waren de Braeckgeocachers in Zoetermeer. Volgens de beschrijving mogen we deze cache niet bezoeken voor en na achten. Dus alleen om acht uur precies? Het was precies een uur later toen Pino de auto parkeerde. Hij wist waar de cache lag en nadat we hem hadden beloofd op onze tenen te lopen en geen woord te zeggen, nam hij ons mee. Hij wees op de cache en wij knikten en pakten voorzichtig het kokertje. Nadat we hadden gelogd (het enige geluid was het krassen van de slecht werkende pen van Mighty-Mike) slopen we weer terug naar de auto, waar we opgelucht konden ademhalen. Ja, hiervoor hadden we wel een stroopwafel verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3947. Uitzicht op thuis! - van Team Jopy

2 juli 2012, 21:15
Vanavond waren de Braeckgeocachers op zoek in Zoetermeer en dit was de eerste waar we het even moeilijk hadden. Was het kokertje gewoon weg of hadden we hier te maken met een 'ingenieuze constructie'? Pino raadpleegde even de laatste logjes. Aha, Mighty-Mike wist meteen wat er werd bedoeld en ontdekte hoe de cache in elkaar zat. Corbulo, die beweerde vanmorgen al om 8 uur een natte rug te hebben van het werk (als semi-ambtenaar, jaja...) moest dit keer zelf de logrol tekenen. Meestal roept hij dat een van ons dat maar even moet doen voor hem, maar Mike had daar nu geen zin meer in. Na afloop zwaaiden we nog even richting het ouderlijk huis, maar we konden niet zien dat er werd teruggezwaaid. Misschien was LuckyStar vanavond ook op pad?
Bedankt en proost, Biertje

geo De andere kijk op Oosterheem - van Team Bolle

   note 2 juli 2012
Vanavond waren de Braeckgeocachers op pad in Zoetermeer en dit had onze 9e moeten worden. Dat is (nog) niet gelukt, want ondanks dat we met z'n vieren ruim 8.000 founds hebben, vonden we dit toch wel een behoorlijk pittige multi. Na een uitgebreide discussie bij wp1 over de juiste interpretatie waren we het ook bij de volgende wp's nooit direct eens over de juiste antwoorden. Op weg naar Zeg Eens Boe riep ik al direct dat dit niet kon: meer dan 600 meter lopen naar een punt buiten de wijk? Hadden we een bankje niet geteld of een balkon gemist? Even terug, maar dat bleek allemaal prima te kloppen. Toch maar lopen en toen we in het talud naast de Randstadrail stonden, ontdekte ik dat zowel Corbulo als ik onafhankelijk van elkaar dezelfde rekenfout hadden gemaakt. Mighty-Mike beweerde nu ineens dat hij een ander antwoord voor het Oost-coördinaat had genoemd, maar niemand kon zich herinneren dit gehoord te hebben. Toen we uiteindelijk bij Boe aankwamen, moesten niet alleen de cacheradars aan, maar ook onze lampen. Hoewel we een ruim zoekgebied hebben genomen, konden we hier niets vinden. Het was inmiddels 23.00 uur en we besloten deze tocht af te breken en terug te lopen naar de auto. We moeten dus nog een keertje terug...

3948

geo 3948. Dare #1 - van nl_daredevils

2 juli 2012, 23:10
Vanavond liepen de Braeckgeocachers in Zoetermeer. Nadat we de multi Andere Kijk op Oosterheem hadden afgebroken door de duisternis en weinig resultaat, passeerden we deze Echte Uitdaging. Ik had al gewaarschuwd dat het niet te veel voorstelde en dat klopte ook. Terrein 3 sterren? Anderhalf is voldoende. Op een behoorlijke afstand van het nulpunt vond ik bij toeval het kokertje, op een plekje waar ook anderen al hadden gezocht. Nog een laatste stroopwafel en dan terug naar huis!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#316. Leidschendammerhout 4 - van de landloper

   dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit. Slechts 2 van de 5 heb ik gevonden. Achteraf vermoed ik dat door mijn zoekactie anderen het nog lastiger hebben gekregen...

geo 3949. Leidschendammerhout 5 - van de landloper

4 juli 2012, 14:00
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Gelukkig kon ik hem daarbij steeds goed van dienst zijn. Vandaag zou ik zelf dit spoor gaan volgen en bij de eerste de beste cache (Leidschendammerhout 4) zat ik al met de handen in het haar. Nee, ik heb niet de telefoon gepakt om te bellen voor een wederdienst. Gewoon doorfietsen naar Leidschendammerhout 5. Die heb ik gelukkig wel kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#317. Leidschendammerhout - van de landloper

   dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit. Nummer 2 al die ik niet kon vinden.

geo NF#318. Leidschendammerhout 2 - van de landloper

   dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit! Nummer 3 al die ik niet kon vinden.

3950

geo 3950. Leidschendammerhout 3 - van de landloper

4 juli 2012, 14:15
Wat een leuke serie is dit: 2 van de 5 wist ik toch maar mooi te pakken te krijgen. Die andere 3 komen nog wel eens in de herkansing. Ik reed vandaag in de bandensporen van Wilxlii Carrotte, die hier gisteren nog had gefietst. Die 3 not-founds gooiden mijn schema danig in de war, omdat ik vóór 5 uur in Leiderdorp moest zijn. Daar wilde ik zo'n handige magneet op telescoopsteel kopen, die maandenlang was uitverkocht maar nu weer leverbaar was. Ik dacht op de heenweg nog makkelijk 16 caches te kunnen doen, maar dat bleek achteraf iets te optimistisch. Deze had ik direct in de gaten, omdat ik de methode herkende. Bij de picknicktafel ontbreekt een prullenbak. Dat was goed te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3951. Polderzicht 6 - van PD2AVE

4 juli 2012, 14:45
Vandaag reed ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier gisteren nog had gefietst. Toen ik het houten kistje opende en de logrol bekeek, straalde zijn worteltekening me al tegemoet. Een mooie plek met mooi uitzicht: een statige rij bomen, een graafmachine en de Passemolen, waar ik in de nacht van 10 maart 2004 nog probeerde een maagd te scoren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3952. Boerenpad of Snelweg - van M.I.Casa

4 juli 2012, 15:15
Op weg naar Leiderdorp fietste ik over het Boerenpad. Dat hield ineens op. zodat ik de laatste meters naar de cache door het gras moest lopen. Ter hoogte van nummer 5 moest ik even zoeken. Gelukkig heb ik altijd een flessenopener op zak, zodat ik de logrol snel te pakken had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3953. Boerenpad of Mountainbike parcours - van M.I.Casa

4 juli 2012, 15:25
Vanmiddag reed ik de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier gisteren nog had gefietst. Op het juiste moment week ik van het Boerenpad en pakte ik het mountainbike parcours. Met mijn stadsfiets viel dat in het begin wat tegen, maar al snel had ik het juiste ritme te pakken en laveerde ik behendig langs plassen en andere obstakels. Op het juiste moment sprong ik soepeltjes van mijn zadel en graaide behendig de petling uit z'n verstopplek. Wilxlii bleek zijn worteltekening gisteren om 15:25 uur te hebben gezet en precies 24 uur later zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3954. Drassig Geopad - van ph7fe

4 juli 2012, 15:40
Het was hier inderdaad nogal drassig, maar dat was tegelijkertijd een voordeel. Ik volgde namelijk de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die hier precies 24 uur eerder had gefietst. Mijn immer scherpe blik zag ogenblikkelijk de plek waar iemand kort te voren lelijk onderuit was gegaan en daar vond ik dan ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

3955

geo 3955. Afgezaagd - van ph7fe

4 juli 2012, 15:45
Met de hint was ik erg blij, want dat scheelde een hoop tijd. En die had ik niet zoveel, want ik moest vóór 17:00 uur in Leiderdorp zijn. En ik had nog 7 caches op mijn lijstje staan. Daarom was ik opgelucht dat al mijn geo-materiaal in de tas kon blijven en ik alleen mijn ogen hoefde te gebruiken. Die waren nog goed in orde, zo bleek al snel.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#319. Boerenpad of Boerensloot - van M.I.Casa

   dnf 4 juli 2012
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Zo ook bij deze, die ik zelf nog niet gevonden had, maar waar ik wel wat opmerkingen uit de spaarzame logjes had gehaald. Maar ook met die tips kon de wortelkoning niet uit de voeten. Vandaag zou ik zelf dit spoor gaan volgen en bij de sloot aangekomen, liet ik de voor de hand liggende plekje direct varen en boog me over de wat onorthodoxere methodes. Helaas, ook dat hielp niet. Daarbij kwam dat ik al in tijdnood was omdat ik voor sluitingstijd nog bij een winkel in Leiderdorp moest zijn. Hier kom ik dus nog wel eens voor terug.

geo 3956. Polderzicht Twee - van PD2AVE

4 juli 2012, 16:00
Een mooi uitzicht en een mooie, degelijke cache. Ik kan me dus goed voorstellen dat die hier op veler verzoek is geplaatst. Hoewel het bord suggereert dat het gebied na het einde van het broedseizoen weer betreden kan worden, ziet het hek er behoorlijk permanent uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo Polderpark Cronesteyn, Landgoedbos - van nl13286

   note 4 juli 2012
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Zo ook bij deze, die ik zelf nog niet gevonden had, maar waar ik wel wat aanwijzingen uit de logjes had gehaald. Wilxlii maakte het nog wat ingewikkelder door eerst te bellen voor 'Moestuin'. Daarmee bedoelde hij 'Moerastuin', terwijl hij dus stond bij het Landgoedbos. Dankzij mijn tips heeft hij de cache kunnen vinden. Vandaag was ik hier voor de tweede keer, herkende wat foto's, ontdekte nog niet eerder opgemerkte verstopplekken maar de cache bleef verborgen. Nou leefde ik ook nog een met een enorme tijdsdruk, want ik had nog een half uur om voor sluitingstijd bij een winkel in Leiderdorp te zijn. Ik heb de fiets dus omgekeerd en kom hier nog eens terug. Drie keer is immers scheepsrecht.

3957

geo 3957. Bellissimo - van RemyD

4 juli 2012, 17:10
Deze woensdagmiddag waande ik me inderdaad even aan de Italiaanse Zee. De zon scheen overdadig, een ijsverkoper kwam voorbij, een Italiaanse 'mama' hing uit het raam en er werd luidruchtig op straat geleefd. Door al die bedrijvigheid wist ik de cache snel en ongezien te pakken te krijgen. Daarbij scheelde het dat ik dezelfde constructie al eens in Utrecht en in Assen was tegengekomen. In de piepkleine vakjes op de logrol kan je weinig kwijt. Ik heb alleen '4-7 B' gekrabbeld. Maar veel cachers schrijven over de volle lengte uitgebreid hun naam. Tja, dan is de rol wel heel snel vol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3958. P&R - van RemyD

4 juli 2012, 17:25
Omdat ik uit de logjes begreep dat deze fiets op een verkeerde plek is gestald en binnenkort door de gemeente wordt afgevoerd, was haastig handelen geboden. Ik plaatste mijn eigen fiets daarom in het rek ernaast en deed alsof ik wat in m'n rugzak zocht. Tegelijkertijd graaide ik het doosje. Verrassend dat dit nog steeds niet is gestolen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3959. Nog even geduld a.u.b! (even geduld revisited) - van M.I.Casa

4 juli 2012, 18:20
Vandaag trad ik letterlijk in de bandensporen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Gisteren moest ik namelijk de hele dag thuisblijven, omdat ik steeds door deze myriacacher werd gebeld voor hulp bij het vinden van wat simpele caches tussen Leidschendam en Leiden. Deze had hij geheel zelfstandig kunnen vinden, ondanks de uitdaging. Die uitdaging viel me overigens erg mee: de nano rolde bij toeval en zonder hulpmiddelen in één keer in mijn handen. Daarbij kreeg ik ook wat water over me heen. Ik snapte direct wat voor stoms Wilxlii gisteren had uitgehaald. Nou ja, dat lag dus aan zijn slecht buigbare oude rug en zijn twee linkerhanden. Alles is inmiddels weer hersteld. Behalve die rug, dan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3960. Stranding de 'Berlin' - van De Riempjes

5 juli 2012, 10:25
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 een dagje op stap. We waren naar Hoek van Holland gereden, waar La Rosa de auto in de buurt van Ina's Snackbar zette. Daarna raakten wij in verwarring over de tegenstrijdige borden richting Pier, dus besloten we eerst maar eens de Berlin te bezoeken. Terwijl ik vlak naast de cache stond, moest La Rosa mij daar op attenderen. O, dat opvallende ding dus? Maar nummer 1 was in de pocket, nu alsnog naar de Noorderhaven.
Bedankt en proost, Biertje

3961

geo 3961. Noorderhoofd- van parreg

5 juli 2012, 11:00
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 op stap in Hoek van Holland. Voor deze cache op het Noorderhavenhoofd hadden wij ons, zoals gebruikelijk, goed voorbereid. Wij hadden rekening gehouden met de waterstand, de weersomstandigheden en eventueel gevaarlijke golfslag door de scheepvaart. Aangezien ik verstand heb van zowel levensverzekeringen (met ongevallendekking) als aansprakelijkheidsverzekeringen, wist ik de waarschuwing dat wij dit gebied op eigen risico gingen betreden, op zijn juiste waarde in te schatten. Toch hielden wij zowel de dreigende lucht achter ons, als de opzwiepende golven voor ons, nauwlettend in de gaten. Per abuis had geen van ons bij het viapunt gekeken of de pier wel begaanbaar was. Wij realiseerden ons dit toen wij al bijna bij de cache waren aangekomen. Deze donderdag was de visvangstvoorspelling zwaar negatief, waardoor er gelukkig geen visser te zien was. Behendig wilde ik de cache pakken, om daarna te ontdekken dat dit geen magneet was. Dat weerhield me niet om als een ware evenwichtskunstenaar de logrol alsnog te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3962. Halverwege - van parreg

5 juli 2012, 11:35
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 een dagje in Hoek van Holland. Na de vondst van het Noorderhoofd wandelden wij richting Halverwege. Daarbij hadden wij meer aandacht voor elkaars enthousiaste geo-verhalen dan voor de GPS, zodat wij pas 350 meter voorbij de cache tot de ontdekking kwamen dat we weer een flink stuk terug moesten. Gelukkig was iedereen of aan het werk of op het strand, zodat ik deze nano zonder veel moeite ongezien kon grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

3963

geo 3963. Het Kleine Bos - van John & Chantal

5 juli 2012, 12:00
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 in Hoek van Holland. Vanaf het Noorderhoofd wandelden wij naar het Kleine Bos. Doordat wij (opnieuw) niet op onze GPS letten, maar lekker babbelend het fietspad afliepen, had ik te laat door dat we de afslag hadden gemist. Dan maar een ander paadje gekozen, waarna wij via een handige ANWB-paddestoel alsnog de juiste richting wisten te bepalen. Op de cachelocatie had mijn geoefend oog de plek direct in de gaten, zodat wij de hint niet nodig hadden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3964. De Zeetoren - van De Riempjes

5 juli 2012, 12:30
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 op stap in Hoek van Holland. Vanuit het Kleine Bos wandelden we door naar de Zeetoren. La Rosa wilde eerst nog gaan zoeken bij een vuilcontainer met volle vuilniszakken, maar ik wist haar ervan te overtuigen dat die toren in de verte veel meer op een Zeetoren leek. Omdat zowel het restaurant als de toren gesloten zijn, konden wij ongestoord op de cachelocatie gaan zoeken. Al snel had ik de oude kist in handen en La Rosa wist hem daarna behendig te openen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3965. Een karwei voor je eigen - van Monstertjes

5 juli 2012, 13:30
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 op stap. Na Hoek van Holland onveilig te hebben gemaakt, reden we nu naar 's Gravenzande. Ook hier lagen nog een paar caches op ons te wachten. Nadat mijn chauffeuse de cachemobiel naar tevredenheid had geparkeerd, wandelden wij eerst naar Opa's dagelijkse karwei. Ik vermoedde al wat ik daar zou aantreffen, want ik had zoiets al 2 keer eerder in handen gehad. Vakkundig greep ik de logrol en voegde mijn naam toe aan de lange rij van bewonderaars van deze Opa.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3966. Stranding de 'Stardust' - van De Riempjes

5 juli 2012, 14:00
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 in 's Gravenzande. We hadden hier beter niet eerst de hint kunnen lezen, want daardoor hebben we behoorlijk omgelopen. Ter hoogte van de cache kan je namelijk prima de dijk oversteken. Maar van welke kant je ook komt, je zal toch over minimaal één hekje moeten klimmen. Daar had ik geen moeite mee, en terwijl La Rosa geduldig bleef wachten, liep ik naar de cache, die ik natuurlijk direct in de gaten had. Dan even het logrolletje overhandigd, zodat ook Team KIS98 er weer een puntje bij had. En alle puntjes tellen, want op 2 november, als ze precies 10 jaar met dit spelletje bezig zijn, willen ze hun 3.000e found loggen. Hierna wandelden wij opnieuw langs de doorgesneden tomaat en het huis-in-aanbouw, naar Even vanaf de Bank 7.
Bedankt en proost, Biertje

Even vanaf de Bank

geo Even vanaf de bank 7 (Finale) - van De Riempjes

   note 5 juli 2012
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 op stap in 's Gravenzande. Wij waren inmiddels wel toe aan een multi en van te voren had ik al gewaarschuwd dat uit de logjes blijkt dat deze heel wat moeilijker is dan de 2,5 ster die er nu nog staat. Maar ik had er voldoende vertrouwen in: samen komen we op bijna 19 jaar cache-ervaring en 7.000 founds. Toch hadden we A pas na enige tijd in de gaten. En La Rosa herkende er ook nog een getal in. Onder een brandende zon wandelden wij naar wp2. Een belangrijk getal, maar hoe ruim we het zoekgebied ook namen (en ook nog opnieuw zochten waar de ander al had gekeken), hier konden we niets vinden. Bij wp3 was het opnieuw La Rosa die na tien minuten toch ineens de bingo had. Waarschijnlijk door de zandsuppletie van het Hoogheemraadschap moest zij hier flink dieper graven dan verwacht. Nu we zeker wisten waarnaar wij op zoek waren, besloten we nogmaals ons geluk te beproeven bij wp2. Helaas. Dan maar door naar wp4. Dat getal was niet van belang, dus toen we ook hier niets vonden, liepen we door naar wp5. Hier konden we wel een schep gebruiken, en er bleek ook nog glas van een gebroken bierflesje rond te slingeren. Na opnieuw 10 minuten vruchteloos gezocht te hebben, besloten we deze cache maar af te breken. In nabijgelegen strandtent Zomertijd gingen we even lekker onderuit op de bank. En na 2 witbiertjes had ik geen zin meer om van die bank af te komen.
Als de route weer gecontroleerd is, of iemand alle wp's heeft gevonden, kom ik weer terug.

___________________________________________________________________


geo 3967. Leidschendammerhout 4 - van de landloper

9 juli 2012, 17:55
Vandaag was het geen terras-weer, dus fietste ik even naar het Leidschendammerhout om 3 not-founds weg te werken. De cache vond ik nu op een plek waar ik een paar dagen geleden nog uitvoerig had gekeken. De oorspronkelijke plek was kennelijk niet bruikbaar meer. De meegebrachte gereedschappen om het kokertje te bevrijden, hoefde ik dus niet te gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit. Slechts 2 van de 5 heb ik gevonden. Achteraf vermoed ik dat door mijn zoekactie anderen het nog lastiger hebben gekregen...

3968

geo 3968. Leidschendammerhout - van de landloper

9 juli 2012, 18:00
Het was vanmiddag geen terras-weer, dus fietste ik naar het Leidschendammerhout om 3 not-founds weg te werken. Dankzij ondersteuning van een bevriend Delfts geocacher was ook de tweede geen probleem meer. De vorige keer had ik de cache wel gezien, maar niet ontdekt. Grappig, want deze verstopmethode was ik al eens eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit. Nummer 2 al die ik niet kon vinden.

geo 3969. Leidschendammerhout 2 - van de landloper

9 juli 2012, 18:05
Het was vanmiddag geen terras-weer, dus fietste ik even naar het Leidschendammerhout om 3 not-founds weg te werken. Ook deze laatste was nu vlot gevonden. Daarbij had ik wat ongevraagde hulp gekregen van een cacher die niet kon aanzien hoe ik hier aanvankelijk zat te stuntelen. Een leuke gevarieerde serie, landloper!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 juli 2012
Wat een leuke serie is dit! Nummer 3 al die ik niet kon vinden.

___________________________________________________________________


geo 3970. Peanuts - van famvanweerlee

13 juli 2012, 11:05
Vandaag zou ik met Pino, Corbulo en Prutsdoos een paar Kaagcaches doen. De vriendelijke vrouw van de verhuur wilde vanwege de regendruppels geen boot meegeven, want dan werd alles nat. Dan maar eerst even een cache in de buurt doen. We vonden dit doosje op een vreemd plekje. Wat voor bijzonders wil de cachelegger ons hier laten zien? Ik had verwacht een pindadoosje te vinden, maar het bleek huzarensalade.
Bedankt en proost, Biertje

Jeneverboom

geo Kaagcache: Jeneverboom - van w2app

   note 13 juli 2012
Vandaag vaar ik met Pino, Corbulo en Prutsdoos op de Kaag. Op weg naar de Lakerpolder leggen we eerst even aan bij de Jeneverboom, om de situatie even in ogenschouw te nemen. Inderdaad, veel jenever- en wijnflessen. Helaas geen enkele bierfles. Ook met het eerdergenoemde 'provisorisch trappetje' lukt het ons niet om Pino in de boom te krijgen. En ook de vervolgroute naar de haast onbereikbare fles lijkt zowat onmogelijk. We laten de zaak rusten, maar zijn blij na veel zeil-jaren op de Kaag ook eens onderaan de voet van deze bijzondere boom te hebben gestaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3971. Kaagcache: Vissen - van w2app

13 juli 2012, 13:40
Vandaag voer ik met Pino, Corbulo en Prutsdoos op de Kaag. Na een veilige landing op de Lakerpolder (door de bezuinigingen was de steiger niet meer dan een wankele plank) kwamen we tijdens de multi voorbij de plek waar de Vissen zouden zitten. Corbulo gaf het al snel op. Ik had gelezen dat de cache creatief was verstopt en bekeek zorgvuldig een duidelijke nep-steen. Maar vanaf een afstand hadden mijn metgezellen ineens de verstopmethode in de gaten. Pas na minuten begreep ik iets van hun enthousiaste maar onduidelijke geschreeuw en even later konden wij onze namen op de logrol schrijven. De zenuwachtige Pino dacht door alle stress dat dit zijn 2000e cache was. Helaas, dat zou pas de volgende worden.
Bedankt en proost, Biertje

3972       3972

geo 3972. Kaagcache: Lakerpolder - van w2app

13 juli 2012, 14:20
Vandaag voer ik met Pino, Corbulo en Prutsdoos op de Kaag. Na een kijkje bij de Jeneverboom hadden we aangelegd bij de steiger (type: wankele plank) van de Lakerpolder. Na bepaling van de waarden van X en Y maakten Corbulo en ik de berekeningen voor de wp's. Wij zijn immers nog uit de tijd van het hoofdrekenen. Pino geloofde het allemaal niet zo, en pakte zijn rekenmachine. Voor hem hing er veel van af, want dit zou zijn 2000e cache worden. Hierna sopten we de polder door. Pino vond wp2, Corbulo vond wp3, en wp4 bleek inderdaad weg. Tussendoor namen we ook Vissen nog even mee (Pino's 1999e). Daarna vonden we wp5 en het draadje van wp6. Konden we met 3 van de 5 cijfers en zonder formule toch een cache vinden? Vorige teams was het ook gelukt, dankzij hun cachersgevoel. Terwijl Corbulo vloekend en steunend achter ons aan sjokte, zochten Pino en ik gedreven op alle logische plekken. Dat aantal was gelukkig beperkt. Ik wees de jonge Prutsdoos op een mooi plekje. Hij wierp een vage blik en zag niets, zei hij. Maar gelukkig haalde ik even later triomfantelijk de doos te voorschijn.
Pino is de enige Braeckgeocacher die niet van bier houdt. Bij zijn 1000e cache had Corbulo daarom de vreselijke zoete Jip & Janneke Champagne (aardbeismaak) meegenomen. Pino bleek geen aardbei-liefhebber. Daarom haalde ik nu de appelvariant uit mijn rugzak. Nadat de jubilaris de kurk had laten ploppen en de bekers waren vol geschonken, dronken wij op dit heuglijke feit. En natuurlijk waren er weer stroopwafels, onder het motto: 2000e cache gevonden, stroopwafel verslonden!
Op de terugweg naar de vriendelijke vrouw van de verhuur wilde Corbulo ook even aan het roer van ons motorbootje. Het was snel duidelijk dat hij teveel champagne op had, want we zigzagden als een dronken aardbei. Pino greep gelukkig snel in. Drie uur na vertrek meerden wij weer aan. Het was een gedenkwaardige dag, deze vrijdag de 13e.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3973. NTCC: Nunspeets Tweede Carpool Cache - van team-rtna

20 juli 2012, 06:30
Samen met Corbulo zou ik vandaag de Dutch Caching Survival gaan lopen. Als opwarmertje deden we eerst even een carpool cache. Corbulo vond het kokertje op de plek waar ik hem verwachtte. Mooi zo, en nu snel de bossen in!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3974. DCS 2012 #130 Finish - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 06:35
Vandaag wandelde ik met Corbulo langs de Dutch Caching Survival. Ons doel was om minstens 100 caches te vinden. We begonnen om 06:35 uur bij #130 en zijn om 20:40 uur gestopt bij #100. Voor ons was #130 de eerste. Al finishen nog voordat je echt begonnen bent. De gps stuurde ons eerst de verkeerde kant op, maar iets later had ik de verstopplek in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3975. DCS 2012 #002 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 06:45
Omdat we niets begrepen van de startpuzzel hebben we #001 maar overgeslagen. Daarvoor in de plaats deden we dus #130. En vandaar was het maar een klein stukje naar #002. Die was voor ons direct duidelijk herkenbaar.
Bedankt en proost, Biertje

3976

geo 3976. DCS 2012 #003 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 06:50
Ook #003 viel voor onze geoefende ogen snel op. Van Corbulo mocht ik geen foto's maken, want dat hield te veel op. Stiekem toch gedaan dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3977. DCS 2012 #004 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:00
Corbulo zag de constructie al direct en ik waarschuwde hem nog om heel voorzichtig te zijn. Dat stond namelijk in de hint. Cachers die de hint niet van te voren ontcijferen, zullen hier waarschijnlijk heel ruw te werk gaan. Maar dat is duidelijk niet de bedoeling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3978. DCS 2012 #005 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:05
Ook #005 was niet zo moeilijk te herkennen. Corbulo wilde steeds dat ik ook zijn naam op de logrolletjes zou schrijven. Dan hoefde hij alleen maar achter mij aan te lopen. Maar dat heb ik geweigerd. Ik ben nog van de oude geocache-generatie waarbij iedereen zelf zijn naam in het logboekje zet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3979. DCS 2012 #006 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:10
Deze was al iets lastiger. Er waren meerdere mogelijkheden en geen van alle leken te cache te verbergen. Totdat Corbulo ineens het kokertje vond op de plek waar hij als eerste was heengelopen. Geniepig dus.
Bedankt en proost, Biertje

3980

geo 3980. DCS 2012 #008 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:25
Eerst even #008 gedaan voordat we naar #007 liepen. Dat leek me logischer. Corbulo de klimmer had hier een kleine voorsprong. Met z'n tweeën kun je zo'n gebied sneller doorzoeken. Bijna gaven we het op, maar Corbulo had de cache toch ineens gevonden. En hij was eigenlijk niet eens erg moeilijk verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3981. DCS 2012 #007 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:30
Na #008 liepen we naar #007 die toch al 37 not-founds had staan. Gek eigenlijk, want wij zagen de opvallende verstopplek direct. Of had dat voetstuk iets onder de grond moeten zitten?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3982. DCS 2012 #009 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:35
Voor deze was er geen hint, maar die was ook niet nodig. We zagen de verstopplek al van verre. Genoeg ruimte voor TB's, maar het potje was verder helemaal leeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3983. DCS 2012 #010 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:45
En ook hier was er geen hint nodig, want het kokertje hadden we direct in handen. Waar bleven nou toch die moeilijk en listig verstopte caches?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3984. DCS 2012 #011 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 07:55
Deze was inderdaad lastig, ondanks de hint. In een eerder logje had ik gelezen dat iemand de arm twee keer grondig had afgezocht, en toen pas de cache had gevonden. Daarom zochten we ieder een helft af en daarna nogmaals en pas bij de derde keer zag ik het geniepig weggestopte kokertje ineens zitten. En daar hadden we toch al twee keer goed gekeken?
Bedankt en proost, Biertje

#012 Rustgebied

geo NF#320. DCS 2012 #012 Rustgebied - van The Dutch Phantoms

   dnf 22 juli 2012
Dit was de enige van de 100 die we niet konden vinden. Ik belde speciaal mijn goede vriend Wilxlii Carrotte uit bed die me bevestigde dat de cache goed zichtbaar tussen de stenen moest liggen. Deze cache was dus verdwenen. Ik heb dit daags hierna aan de cacheleggers gemeld, maar ik zie nu dat het kokertje na ons 'gewoon' weer is gevonden. Was de cache zo snel al vervangen of hebben we hier toch iets over het hoofd gezien?

geo 3985. DCS 2012 #013 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 08:20
Na de tegenslag bij #012 probeerden we ons te herpakken. We lieten ons niet uit het veld slaan en graaiden direct de volgende cache uit z'n holletje. De ware mentaliteit was weer snel terug. En een stroopwafel doet wonderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3986. DCS 2012 #014 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 08:30
Dit was onze favoriet. Niet alleen zat hij heel sneaky verstopt, maar deze methode kende ik nog niet. Natuurlijk hadden we de juiste spullen meegenomen en die hebben we ook allemaal gebruikt (behalve de flessenopener). De logrol viel bijna uit elkaar van het vocht van de afgelopen dagen. Toch lukte het om onze namen achter te laten. Heel mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

3987

geo 3987. DCS 2012 #015 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 08:35
Eigenlijk is dit een multi, want de cache ligt niet op de coördinaten die bovenaan de pagina staan. Bij de voorbereidingen was me dit al opgevallen, dus we wandelden nu in één keer door naar de voor mij duidelijk herkenbare verstopplek. Het was Corbulo's 1100e cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3988. DCS 2012 #016 Aan de rand van het pad - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 08:45
In een oud logje had ik gelezen dat hier de meeste tijd werd besteed om de cache uit zijn behuizing te pulken. Daar hadden we echter geen enkele moeite mee, want aan het dopje zit een handig vastpak-pinnetje. Maar dan moet je het kokertje dus niet op z'n kop terugplaatsen, wat kennelijk een keertje is gebeurd. Het viel me op dat de caches vanaf #014 duidelijk op een andere manier zijn verstopt dan daarvoor. Het werk van een ander lid van The Dutch Phantoms?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3989. DCS 2012 #017 Yin - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 08:50
Corbulo hoefde nauwelijks te kijken of hij had de cache te pakken. Mooi zo. Maar snapte hij ook de naam van deze cache: Yin? Nee, daarop moest hij het antwoord schuldig blijven. Volgens hem had deze cache net zo goed Yang kunnen heten. Of Yen. Of Yup.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3990. DCS 2012 #018 Bankie - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:00
Bij de voorbereiding had ik de geheimzinnige term 'geo-stokjes' al gezien. Team Wobs had hier in hun log ook al vraagtekens bij gezet, met de humoristische toevoeging 'Maar alles went.' Terwijl ik nog stond te prikken, had Corbulo de cache al in de gaten. Dankzij de geo-stokjes. Ik had speciaal vervaardigde, handgemaakte of in de goodyshop verkrijgbare stokjes verwacht. Maar inderdaad, zo kan het ook.
Bedankt en proost, Biertje

3991

geo 3991. DCS 2012 #019 Kanon - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:10
Nee, dit bleek geen achtergelaten roestige tank of ander oorlogstuig, zoals ik had verwacht. Maar het kanon was duidelijk herkenbaar. De cache in eerste instantie niet. Totdat ik de gelukkige greep deed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3992. DCS 2012 #020 Op hoge poten - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:15
Door de cachenaam was deze snel gevonden. Ach, dat mag ook wel eens. Tijd voor een boterhammetje, want we zijn al bijna drie uur pad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3993. DCS 2012 #021 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:20
Op deze cacheplek kregen we direct een aha-erlebnis. Geroutineerd zochten we de juiste plek en haalden de spullen uit de tas. Ook hier bleek het logrolletje helemaal doorweekt. Nogmaals: mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3994. DCS 2012 #022 Trio - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:25
Bij 'trio' dacht ik direct aan het Cocktail Trio, nog slechts bekend bij de oudere generaties. Maar de vunzige Corbulo had weer iets heel anders in zijn hoofd. De cache hadden we gelukkig 1-2-3 te pakken. En dat telt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3995. DCS 2012 #023 Eikeltje - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:30
Vanwege de hint had ik een heel geniepig gecamoufleerd klein kokertje verwacht, maar de cache was gelukkig wat opvallender en goed vindbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3996. DCS 2012 #025 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:40
Om tactische redenen liepen we eerst naar #025 en daarna pas naar #024. Vanaf nu zaten we op het Hulshorsterzand. Het was twijfelachtig of we hier nog steeds onze planning van 4 km/uur zouden halen. Maar het was volkomen uitgestorven en we genoten. Terwijl Corbulo van een veilige afstand toekeek ging ik de boom in. Na een tijdje zag ik het kokertje ineens zitten.
Bedankt en proost, Biertje

3997

geo 3997. DCS 2012 #024 Geen earthcache zandverstuiving - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 09:45
Slechts 53 founds, maar dat kwam omdat deze pas op 1 juli online is gekomen. Terwijl ik een slokje nam, mocht Corbulo de cache vinden. Hij vond ook deze niet moeilijk verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3998. DCS 2012 #026 Copy right - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:05
De titel van deze cache begrepen we niet. Waarschijnlijk van de zelfde maker als Yin. Hier hadden we toch echt de hint nodig. En behoorlijk wat tijd. Op de logische plekken vonden we niets. Totdat ik ineens de juiste prik deed. Inderdaad, precies volgens de hint. Natuurlijk hadden we het juiste gereedschap bij ons. We twijfelden even welke van de 2 logrollen we zouden beschrijven en hadden net alles afgedekt, toen we Lelydancer en Team W3M tegenkwamen. Zij deden de tocht in etappes en hadden vandaag voor het zand gekozen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3999. DCS 2012 #027 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:25
Via een vreemde kruip-door-sluip-door route leidde Corbulo me naar een opvallende boom met voldoende dood hout. Of leefde die boom nog? Terwijl hij nadacht of hier misschien geklommen moest worden, had ik de cache al op een heel andere plaats ontdekt. De bevestiging van de behuizing viel me namelijk erg op.
Bedankt en proost, Biertje

4000       4000

geo 4000. DCS 2012 #028 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:30
Mijn 4000e cache, dus die moest ik natuurlijk helemaal alleen op eigen kracht gaan vinden. Daarom liet Corbulo mij voorop lopen. De hint 'schutkleur' deed me het ergste vrezen. Het zou toch niet zo zijn dat ik deze niet zou kunnen vinden? Of dat ik uiteindelijk Corbulo om hulp zou moeten vragen? Maar ter plekke bleek alle vrees ongegrond. De cache was al vanaf 10 meter (volgens Corbulo 25 meter) zichtbaar. De plastic zak wapperde me tegemoet. Tja, eigenlijk een belediging voor de ervaren cacher, maar elke cache is er één. En zou Columbus Amerika hebben ontdekt als hij bij elke kleine tegenslag zat te kniezen? Corbulo had helaas geen champagne meegenomen ("Ik wist het niet"), maar maakte me wel blij met een lauw blikje bier in de auto, na afloop van onze tocht. Daar doe je het toch allemaal voor?!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4001. DCS 2012 #029 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:35
In oude logjes had ik gelezen dat hier soms lang was gezocht. Met z'n tweetjes hoefden we hier echter weinig tijd te besteden en konden we al snel onze namen op de logrol bijschrijven. We waren nu vier uur onderweg en onze voorsprong op de strakke planning was nog steeds 25 minuten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4002. DCS 2012 #030 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:45
Waarom we hier moesten oppassen, snapten we niet. Zaten er gevaarlijke beesten in de boom? Of kon deze ineens omvallen als je de cache te wild terugplaatste? We namen het zekere voor het onzekere en zetten eerst onze meegebrachte helmen op. Met speciale handschoenen aan en met behulp van een lange stok opende Corbulo voorzichtig de cache. Ik graaide pijlsnel het kokertje en op veilige afstand schreven we onze namen op de logrol. Dat was gelukkig goed afgelopen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4003. DCS 2012 #031 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 10:50
Door een slordigheidje had Corbulo deze niet in zijn gps staan en moest hij volledig op mijn deskundigheid vertrouwen. Dankzij de zeer duidelijke hint hadden we de cache snel gevonden. We hadden alleen geen fietsen bij ons, dus die konden we niet laten staan.
Bedankt en proost, Biertje

4004

geo 4004. DCS 2012 #032 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:00
We staken opnieuw een stuk zand over en vonden de cache op een duidelijk plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4005. DCS 2012 #033 Just in time - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:10
Dit was weer een geniepige, want hier zijn we toch wel een paar minuten bezig geweest voordat ik de verstopplek ineens blootlegde. Een van The Dutch Phantoms heeft onlangs zijn keuken verbouwd, vermoedden wij. Maar waarom de cache Just in Time heet? Waarschijnlijk van dezelfde legger als Yin en Copy Right...
Bedankt en proost, Biertje

4006

geo 4006. DCS 2012 #034 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:20
Een cache met 44 favo's, daar waren we erg benieuwd naar. En vooral Corbulo, want die heeft onlangs twee parkieten gekocht. Deze zat nogal stil in z'n kooitje. Corbulo had veel moeite om het kokertje eruit te wriemelen en verrekte daarbij een spiertje in z'n schouder. Ik wees hem op de handige constructie waarmee de bergplaats volledig vrij kwam. Ach, het is een gave... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 4007. DCS 2012 #035 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:25
Hier konden we zien dat de zwijnen behoorlijk hadden huisgehouden. Het was duidelijk dat zij de cache niet hadden kunnen vinden, want hij zat nog steeds veilig in zijn verstopplekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4008. DCS 2012 #036 Mul zand - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:30
Ik sjokte achter Corbulo aan door het mulle zand. De cache zat niet duidelijk in het zicht, maar we wisten hem natuurlijk toch vlot te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

4009

geo 4009. DCS 2012 #037 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:35
Corbulo wist een kortere weg en scheldend en vloekend volgde ik hem door het dichte naaldbos. Bij de cache aangekomen wees ik hem op de veel makkelijkere route over het zand, maar hij bleef maar kerstliedjes zingen. Waarschijnlijk had hij de hint gelezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4010. DCS 2012 #038 Grens van Zand en Bos - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:45
De titel van de cache deed me denken hoe Den Haag vroeger was verdeeld in het Zand en het Veen en dat de grens over de Laan van Meerdervoort liep. Die gedachte hield me waarschijnlijk scherp, want even later kon ik Corbulo moeiteloos de cacheplek aanwijzen. Precies op de grens van Zand en Bos. We bleven sportief en met het juiste sportieve gereedschap was het kokertje ook hier pijlsnel boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4011. DCS 2012 #039 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:50
We hadden het zand verlaten en liepen nu weer over de paden. Hier wilde Corbulo al de opblaasbare scheppen tevoorschijn halen, maar ik zei: Nee, niet graven! Ik had immers de cacheplek al gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4012. DCS 2012 #040 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 11:55
Dankzij de hint kon Corbulo de cache direct aanwijzen en mocht ik het potje met daarin het doosje en daarin het kokertje pakken. Die matroesjka-methode waren we al een paar keer eerder tegengekomen. Het is wat meer werk, maar het houdt de logrollen wel goed droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4013. DCS 2012 #041 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:05
Wat een lastige hint: een staande boom. Zijn er dan ook liggende? Ja, maar heet dat dan nog wel een boom, of is dat niet een stam? We puzzelden en piekerden en zochten in een steeds groter gebied. Totdat Corbulo ineens de cache zag. Inderdaad, in een staande boom. De logrol was helaas drijfnat.
Bedankt en proost, Biertje

4014

geo 4014. DCS 2012 #042 Polifinario of Kroet - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:10
Terwijl ik Corbulo vertelde welk geluid deze vogels maken, waarna bleek dat hij de humor van Toon Hermans aan hem niet was besteed, wandelden we op deze cache af. Ondanks de camouflage was die groot genoeg om toch door onze scherpe ogen opgemerkt te worden. Maar een extra stroopwafel was geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4015. DCS 2012 #043 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:15
Het duurde lager om de hint te ontcijferen dan om de cache te vinden. Daarom hielp ik Corbulo maar even door de verstopplek voor hem aan te wijzen. O daar? Ja, waar jij dus net had gekeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4016. DCS 2012 #044 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:20
Een duidelijke hint en een duidelijke cache. Hier houden we van. Onze 25 minuten voorsprong op de strakke tijdsplanning waren we nu helemaal kwijt. We waren bijna 6 uur onderweg en we hadden nog helemaal niet gepauzeerd. Dat zouden we pas bij #050 doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4017. DCS 2012 #045 Leuvenhorst - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:25
Geen hint. Geroutineerd zochten we alle verstopplekken af. Eerst de logische, daarna de wat minder logische en dan de vreemde en zal-wel-niet-plekken. Totdat ik toch nog maar eens op de meest logische plek keek. En ja hoor! Kennelijk waren mijn ogen door het gebrek aan alcohol wat vertroebeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4018. DCS 2012 #046 Afgezaagd? - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:30
De gps leidde ons eerst naar een mierenhoop. Dat kon dus niet goed zijn. We zochten daarom wat ruimer en het was Corbulo die hier de (achteraf toch best wel duidelijke) verstopplek ontdekte. Tot slot was het nog even puzzelen om alle stukjes weer netjes terug te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

4019       4019

geo 4019. DCS 2012 #047 Hulplijn - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:40
Een cache met een duidelijke naam en 42 favo's. Ja, wij snappen nu wel wat de bezoekers van deze survivaltocht leuk vinden. Een hulplijn hadden we natuurlijk niet nodig, want wij doen altijd alles volledig op eigen kracht. En hier dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4020. DCS 2012 #048 Niet te veel zwammen - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 12:45
Aan oesterzwammen heb ik nog steeds slechte herinneringen. Er hier waren zwammen genoeg; de grootste liep zelfs naast mij. Corbulo had dus geen moeite met het vinden van deze cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4021. DCS 2012 #049 Holle bolle boom - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 13:00
De titels van de caches hebben nu weer namen die we begrijpen. Je kunt dus merken dat The Dutch Phantoms uit minstens 3 leden bestaan. Op de enige logische plek graaiden we hier de cache. We waren hier wel eerst voorbij gelopen, omdat Corbulo ineens gebeld werd door Mighty-Mike, waardoor we de 'piep' van onze gps niet hoorden. Hierdoor raakten we 5 minuten achter op ons schema.
Bedankt en proost, Biertje

4022

geo 4022. DCS 2012 #050 Tussen boomstammen in - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 13:05
In de verte zagen we al iemand op de cacheplek zitten. Een collega-cacher? Nee, het bleek een vrouw met een hondje die hier wel vaker wandelde en dan met de bus weer terugreed. We legden onze komst uit en ze was zeer geïnteresseerd want ze wilde de moderne tijd zoveel mogelijk blijven volgen. Ze vertelde dat aan het einde van de weg een bankje was, waar meestal fietsers uitrustten. Aha, dat moest de plek van #052 zijn en daar zouden we dan even pauzeren. We namen vriendelijk afscheid en vervolgden onze weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4023. DCS 2012 #051 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 13:15
Corbulo had net de cache weer weggestopt, toen de vrouw voorbij kwam die we bij #050 hadden gesproken. Ja, hier ligt er ook eentje, legden we uit. Gezamenlijk liepen we verder. Het hondje (wit, type 'keffertje') duldde niet dat er iemand voor hem liep, dus wij hielden wijselijk wat afstand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4024. DCS 2012 #052 Lunchroom in het bos - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 13:25
Samen zochten we hier naar het kokertje. Toen ik het had gevonden op een plek waar hij zojuist had gestaan, beweerde Corbulo doodleuk dat hij daar helemaal niet had gekeken. Daarna maakte hij zijn rugzak leeg met allerlei meegenomen etenswaren en een broodmes. Daarmee sneed hij eerst twee verse boterhammen af van het halfje bruin en begon die daarna uitgebreid te smeren met roomboter. Uit de meegebrachte tupperware doosjes koos hij eerst voor de rosbief (de pepermolen en het ongemalen zeezout zaten in het voorste zakje). De andere boterham werd voorzien van drie plakjes komijnekaas. Terwijl hij de kaasschaaf weer opborg, vertelde hij dat hij dit sinds een welpenweekend op het Kaageiland altijd zo deed, geleerd van de alom geliefde Schipper van der W. Oude anekdotes kwamen weer naar boven, maar uiteindelijk moesten we verder. Het zuiden roept!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4025. DCS 2012 #053 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:00
Na de uitgebreide lunch waren we weer helemaal fris. Daardoor had ik deze cache direct in de gaten. Maar dat zou ook door de duidelijke hint kunnen komen. Achteraf konden we dat niet meer zuiver vaststellen.
Bedankt en proost, Biertje

4026

geo 4026. DCS 2012 #054 Woudreusje - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:05
Hier hadden we weer met zo'n geniepige te maken. Nadat we alle mogelijkheden hadden afgezocht, kreeg Corbulo ineens een ingeving. Wat stom dat we deze in eerste instantie over het hoofd hadden gezien!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4027. DCS 2012 #055 Roversholletje - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:15
Dankzij de naam van deze cache was de verstopplek duidelijk en trok ik de pot vlot uit zijn holletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4028. DCS 2012 #056 Woudreus - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:20
Van verre wees ik de woudreus al aan, maar het bleek uiteindelijk toch een andere te zijn. Corbulo keek in het rond, maar had de cache niet direct in de gaten. Ik heb hem daarom even geholpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4029. DCS 2012 #057 Tussen twee heuveltjes - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:30
Toen wij net bij de cacheplek aankwamen, kreeg ik telefoon. Het was La Rosa die met mij 2 nieuwe caches in de Leidschendammerhout wilde doen. Ondertussen ging Corbulo op zoek naar de cache. Ik zag hem steeds verder van het nulpunt zoeken, totdat hij ineens met de pot in zijn handen stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4030. DCS 2012 #058 Stronkie zoveel - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:35
We waren nu acht uur onderweg. Hoeveel stronkjes hadden wij vandaag al opgeraapt of omgekeerd? Honderd? En ook onder stronkie zoveel lag weer een doosje verborgen. De logrol was echter kletsnat. We konden niet wachten totdat die in het zonnetje was opgedroogd, maar stopten het gewoon nat weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4031. DCS 2012 #059 Nog meer dood hout - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:45
De verstopmethode bij deze en de vorige cache deden ons denken aan het begin van de serie. Hier was duidelijk dezelfde hand in te zien. Gelukkig hoefden we niet al het dode hout te onderzoeken. Eentje viel duidelijk op en bevatte inderdaad de cache.
Bedankt en proost, Biertje

4032

geo 4032. DCS 2012 #060 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:50
Corbulo wist dan wel de juiste boom aan te wijzen, de cache kon hij echter niet vinden. Geen probleem, dan pak ik hem toch eventjes? Ik herkende namelijk de methode van 4 caches eerder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4033. DCS 2012 #061 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 14:55
Ik raakte duidelijk helemaal in mijn element, want ook hier had ik de verstopplek weer eerder in de gaten dan Corbulo. Ik deelde nog maar eens een Mars uit, misschien had mijn metgezel wel wat suikertekort.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4034. DCS 2012 #062 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:05
Het wordt wat eentonig, want opnieuw gaf ik Corbulo het nakijken door razendsnel de verstopplek aan te wijzen. Voor hem bleef er niets anders over dan het kokertje te pakken en mij de logrol aan te reiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4035. DCS 2012 #063 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:10
"Nee, hier zit ie ook niet", zei Corbulo teleurgesteld. "Til hem eens op", stelde ik voor. En ja hoor, we hadden bingo. Corbulo bleef maar volhouden dat hij deze had gevonden. Ik liet het maar zo, maar dit objectieve verslag zegt voldoende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4036. DCS 2012 #064 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:15
Nee, Corbulo had geen cache gevonden, maar wel een kettinkje met iets eraan. "Wat dan?" wilde ik weten. Het bleek dus de cache te zijn. De functie van de ketting ontging ons. Maar dat was vandaag al vaker gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4037. DCS 2012 #065 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:25
Dit keer had ik de gelukkige greep. In een hoekje zag ik ineens iets zitten. Het was een kokertje met een logrol. We waren nu op tweederde van onze survival. Volgens Corbulo hadden we nog 5 uur voor de boeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4038. DCS 2012 #066 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:35
Ook hier was geen hint nodig, want we zagen allebei de verstopplek als eerste. Geroutineerd schreef Corbulo de datum plus zijn naam op de logrol en overhandigde die aan mij. Ik voegde mijn naam eraan toe, rolde 'm weer op en stak 'm in het aangereikte kokertje, waarna mijn metgezel de zaak weer verstopte. Snel een foto en op naar de volgende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4039. DCS 2012 #067 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:45
Terwijl Corbulo een flink stuk verderop een verdachte stronk bekeek, had ik de werkelijke verstopplek al vlot in de gaten. Ik riep mijn goede vriend er even bij om de constructie te tonen en daarna probeerden wij onze namen op de logrol te zetten. Dat viel niet mee, want die was helemaal vol. We krabbelden daarom maar wat op de zijkant.
Bedankt en proost, Biertje

4040

geo 4040. DCS 2012 #068 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:50
Nou, deze zagen we beslist niet over het hoofd. Vanwege een slepende blessure moest ik Corbulo even assisteren bij het graaien van de pot. Geen probleem, want voor een logje had ik dat er wel voor over.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4041. DCS 2012 #069 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 15:55
Ook hier zagen we de cache al van verre zitten. Of liggen. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Dankzij de duidelijke hint 'bij boom' zochten wij niet bij de lantaarnpaal. Die was er ook helemaal niet, maar het zou natuurlijk gekund hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4042. DCS 2012 #070 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:05
Corbulo begon hier driftig te zoeken, terwijl ik even de kat uit de boom keek. Waar zou ik hier zelf een cache verstoppen? Hier dus, en ik waarschuwde mijn makker dat hij zijn wild geraas kon staken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4043. DCS 2012 #071 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:10
Ja, daar was hij weer: een bekende verstopmethode. Corbulo herkende deze nu ook, dus dat ging lekker snel. We waren nu al 10 uur op pad en moesten nog 4 uur. Nog maar een stroopwafeltje?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4044. DCS 2012 #072 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:25
Hier vonden we weer zo'n lekkere eenvoudige. Een hint was niet nodig, dus die gebruikten we ook niet. We liepen nu iets meer dan een uur achter op ons strakke schema, maar dat kwam voornamelijk door een pauze van een half uur.
Bedankt en proost, Biertje

4045

geo 4045. DCS 2012 #073 Kruising in het bos - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:<35br /> We waren de N310 overgestoken en liepen nu in een heel ander soort bos. En de caches hier waren duidelijk door een ander lid van The Dutch Phantoms gemaakt. Zoals hier op deze kruising, waar we de cache al direct vermoedden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4046. DCS 2012 #074 Voor paal staan - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:40
Geen van ons wilde voor paal staan, maar ja, de cache moest toch worden opgeraapt. Corbulo offerde zich op, onder voorwaarde dat ik geen flauwe grappen in mijn log zou maken. Prima, dat doe ik dan wel in mijn volgende log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4047. DCS 2012 #075 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 16:55
Geen hint. En daardoor duurde het even voordat Corbulo de onzichtbaar verborgen cache blootlegde. Waarschijnlijk had de stronk die iets verderop lag, hier moeten staan. We lieten het maar zo, dan hadden de volgende zoekers ook wat te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4048. DCS 2012 #076 Pieter Post cache - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 17:10
Hier waren we even zoet mee. Met het vinden van de (forse) cache dan. Voor het eerst vonden we die met een flinke afwijking (25 meter). Corbulo zag ineens iets opmerkelijks en dat bleek uiteindelijk de brievenbus. Nu nog de code. Mijn metgezel wilde steeds weer weglopen om die te gaan zoeken, maar ik riep hem elke keer weer terug. Uiteindelijk kreeg hij een ingeving en inderdaad: hiermee konden we de box openen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4049. DCS 2012 #080 Pieter Post zoekt de letterbox - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 17:25
Na #076 deden we eerst even deze, dat scheelde een paar honderd meter lopen. En na 11 uur ging ik het lopen een stuk moeizamer. Een omgevallen zandhoop, hoe ziet dat eruit? Is dat niet gewoon een laagje zand? Pieter Post zocht hier de letterbox, maar Corbulo en Biertje zochten een omgevallen zandhoop. Uiteindelijk ben ik maar overal gaan prikken totdat ik wat raakte. Een beetje vaag allemaal.
Bedankt en proost, Biertje

4050

geo 4050. DCS 2012 #077 Pieter Post 3 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 17:30
Een moeilijkheidsgraad van 3,5 ster. Opletten geblazen dus. Maar Corbulo had de cache direct in handen. Gewoon 1,5 ster dus. Zoals alle andere caches in deze serie. Die Pieter Post overdrijft een beetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4051. DCS 2012 #078 Pieter Post 2 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 17:35
Na twee vage caches uit de Pieter Post-serie hadden we er hier eentje van het rechttoe-rechtaan-type: een duidelijke hint en een cache die ook op die plek te vinden is.
Bedankt en proost, Biertje

4052

geo 4052. DCS 2012 #079 Pieter Post 1 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 17:40
Nadat we deze cache dankzij de hint vlot hadden gevonden, namen we even plaats op het rustbankje. Tijd om wat te eten. En voor een foto ter herinnering aan deze dag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4053. DCS 2012 #081 Qua Vadis - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:00
Het is al vaker geschreven (maar nog steeds niet aangepast): het is natuurlijk Quo Vadis, en niet Qua Vadis. En de cache bleek ook niet bij de ANWB-paddestoel te liggen, zoals de titel suggereert, maar heel ergens anders. De hint snapten we ook al niet: 'voorzichtig zo laten'. Maar hoe moet je dan bij de cache komen? En waarom eigenlijk voorzichtig? Of was de hint bedoeld voor de wilde zwijnen, dat ze de cache met rust moesten laten? Ach, alles went.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4054. DCS 2012 #082 Houtwal - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:05
Een cache met de naam 'Houtwal' en drie hints. Natuurlijk kun je hier een half uur gaan zoeken. Maar je kunt ook even goed kijken en daarna in één greep het doosje tevoorschijn laten komen. En dat deed ik hier. Corbulo stond erbij en keek ernaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4055. DCS 2012 #083 Roostee - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:10
De naam van de cache begreep ik niet, maar de verstopplek had ik direct door. "Diedaar, jadiedaar", wees ik en Corbulo pakte gedwee het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4056. DCS 2012 #084 Eibertjespad - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:15
De caches langs het Eibertjespad waren allemaal makkelijk te vinden. Alleen bij deze stond ik eerst op de verkeerde plek. Dan maar een boompje verderop, en ja hoor, Corbulo had weer een bingo.
Bedankt en proost, Biertje

4057

geo 4057. DCS 2012 #085 Pas op: prikkeldraad - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:25
Met zijn geblesseerde schouder probeerde Corbulo de cache naar zich toe te halen. "Pas op voor het prikkeldraad", waarschuwde ik hem nog. Na het loggen mocht ik de cache van hem terugplaatsen. Dat deed ik op de meest simpele manier en zo konden we weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4058. DCS 2012 #086 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:30
Hier moest er een keuze worden gemaakt, want welke zou de cache bevatten? Eentje vond ik erg opvallend netjes liggen en dat bleek hem ook te zijn. Eén keer grijpen en een 100% score. Zoals ik thuis mijn koelkast open maak en een willekeurig flesje pak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4059. DCS 2012 #087 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:40
Dit was een lastige, vooral ook door de hint. Daarom zijn er twee aanvullende hints geplaatst. Op de plek waar iedereen kijkt, ligt ie dus niet. Dat ontdekten wij dus ook. Maar wat was nou een stam en wat was een tak? De gemoederen liepen hoog op, want deze dikke tak was beslist geen stam en die smalle stam zeker geen tak. Gewoon dom prikken, ook op de plaatsen waar je het niet verwacht, leverde gelukkig een duidelijk signaal op. En een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4060. DCS 2012 #088 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:45
Na die lastige #087 mocht er wel weer een makkelijke bij zitten. Klopt, want deze hadden we weer binnen 5 seconden. Nu nog maar 2 uur tot aan #100.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4061. DCS 2012 #089 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 18:50
Hier werden de zoektaken even verdeeld, zodat we snel een "hebbes!" konden laten horen Corbulo hield het tempo er stevig in, want pas bij #090 zouden we even mogen rusten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4062. DCS 2012 #090 Underground - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 19:00
Dit was ook weer zo'n geniepige: geen duidelijke plek, een gps die alle kanten opwees en voldoende zoekmogelijkheden. Uiteindelijk haalde ik het doosje uit zijn bergplaats tevoorschijn. Op de plek die we allebei als eerste hadden bekeken. Door alle opwinding vergaten we dat we nu even mochten rusten, want we gingen gelijk door naar de Xyloglyptiek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4063. DCS 2012 #091 Xyloglyptiek - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 19:10
"Wat is eigenlijk xyloglyptiek?" vroeg Corbulo aan mij, toen we al 5 minuten alle bomen hadden onderzocht en ik al twee keer mijn hoofd aan een laaghangende tak had gestoten. "Eh, dat is als er copy right op yin heerst", antwoordde ik gevat. Natuurlijk wist ik wel dat dit 'houtsnijkunst' betekent, maar met die kennis vind je de cache beslist niet. Dat ontdekte ik toen ik iets later alsnog het kokertje in mijn handen had. Met een stroopwafel pauzeerden we een paar minuten. Nu kwamen de laatste loodjes.
Bedankt en proost, Biertje

4064

geo 4064. DCS 2012 #092 Xint - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 19:25
Weer zo'n cachenaam uit de serie van Yin en Copy Right. Dat Xint een merk van zwembroeken is, wist ik natuurlijk wel. Maar wat dat met deze cache te maken had? Of wil de maker dat je met je Xint-zwembroek even gaat pootjebaden in het vennetje? Helaas, daarvoor hadden we geen tijd. Maar het was wel een prachtige plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4065. DCS 2012 #093 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 19:30
Hier waren weinig verstopmogelijkheden. Terwijl Corbulo op de juiste plaats ging zoeken, nam ik voor de zekerheid een kijkje aan de andere kant van het pad. Daar was nauwelijks wat te vinden, vooral toen mijn metgezel ineens een kokertje liet zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4066. DCS 2012 #094 Junctie - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 19:45
Een korte multi, maar het werd een lange, want de eerste aanwijzing konden we maar niet vinden. Totdat Corbulo ineens een heldere ingeving kreeg. Ja, dat mag ook wel na al die stroopwafels die ik hem had gegeven. Nu snel op weg naar de cache en daar vonden we een constructie die ik al bij 'Hulplijn' had verwacht. We waren nu 2 uur en 10 minuten op ons schema achtergeraakt, waarvan 1 uur door de rustpauzes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4067. DCS 2012 #095 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:00
Ja, dat was mooi: al snel vonden we de twee golfballen. Maar wat hadden die met deze cache te maken? Iemand die bij 'Hole in One' had misgeslagen? Uiteindelijk vond Corbulo de goed verstopte cache. En die golfballen zullen er wel helemaal niets mee te maken hebben, dachten we achteraf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4068. DCS 2012 #096 Yes - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:05
Het aftellen was begonnen. Geen hint, maar wel vlot een verdachte plek gespot. En een pot. Yes!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4069. DCS 2012 #097 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:15
Over het asfalt naar #097. Corbulo berekende dat we over een half uurtje bij #100 zouden staan. Ook deze gaf geen problemen, dus we konden snel weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4070. DCS 2012 #098 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:20
Weer zo'n verdacht object en ja hoor, ook weer een cache. Tijdens onze wandeling zag ik wel vaker een zeer opvallende stronk, stam of schijf liggen. Ook op plaatsen waar zich volgens mijn gps geen cache bevond. Toch wilde Corbulo nergens stoppen. Die zat zich waarschijnlijk al te verheugen op dat lauwe biertje dat hij in de auto had staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4071. DCS 2012 #099 - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:30
Corbulo dacht het te zien, maar ik wees op heel iets anders. Kijk daar maar eens, en ja hoor, ik had weer eens gelijk.
Bedankt en proost, Biertje

4072

geo 4072. DCS 2012 #100 Bergje omhoog - van The Dutch Phantoms

20 juli 2012, 20:40
Vandaag wandelde ik met Corbulo langs de Dutch Caching Survival. Ons doel was om minstens 100 caches te vinden. We begonnen om 06:35 uur bij #130 en zijn om 20:40 uur gestopt bij #100.
Met moeite kwam ik het bergje omhoog. En daar begon het zoeken naar de laatste voor vandaag. Duidelijk waren de priksporen van onze voorgangers te zien. Mooi zo, daar lag de cache dus niet. Nog maar eens een rondje. En daarna wat lager. En ineens vond Corbulo het dekseltje. Hoera, onze 100e voor vandaag! Nu nog een foto voor het archief en daarna terug naar de auto op de carpoolplek. Daar bleek dat we 40,3 km hadden gelopen, en in iets meer dan 14 uur tijd 100 caches hadden gevonden. Corbulo haalde een lauw blikje bier tevoorschijn, maar alles beter dan niets. Hierna reden we terug naar huis. Eerst de voeten in een teiltje water en een ijskoud biertje. Dat loggen komt morgen wel. Dutch Phantoms bedankt. Wat een fantastische dag!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4073

geo 4073. De Pottenwinkel - van Juttertjes

22 juli 2012, 10:20
Cachen en een café hebben. Dat lijkt mij de ideale combinatie! De vragen over het bier waren een 'fluitje' van een cent. Binnen een paar minuten had ik gisteravond de checker op groen. En vanmorgen reed ik op mijn OV-fiets vanaf station Den Helder naar de plek waar ik het coördinaat kon vinden en vandaar door naar de cache. Op dit tijdstip was er nog niemand te vinden, dus volkomen ongezien kon ik het kokertje uit z'n holletje graaien. De Pottenwinkel was nog dicht. Dan maar verder fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4074. Tussen Haaks en Kuitje 7: bonus - van mister and miss Marple

22 juli 2012, 10:30
Vier jaar geleden deed ik deze serie tijdens een weekend Den Helder/Texel. De bonus bleek toen net verdwenen: alleen het plankje dat de verstopplek afdekte, vond ik toen nog terug. Vandaag was ik opnieuw in het bonus-park voor de revanche. De nieuwe verstopplek had ik direct in de gaten. In alle ochtendrust schreef ik mijn naam in het boekje. De eerste not-found was weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 oktober 2008
Helaas, dit zou de laatste cache worden van dit weekend, maar de kist bleek verdwenen. Alleen het houten deksel dat het gat moest afdekken, lag er nog, plus een aantal op maat gezaagde takken. Ik moet dus nog een keertje terugkomen.

geo Kikker langs de fortgracht - van de kikkers

   note 22 juli 2012
Omdat ik vandaag een fietsritje van Den Helder naar Julianadorp had gepland, nam ik onderweg een kijkje bij de fortgracht. Op de cacheplek zat een visser, die vreemd opkeek toen ik precies naast hem stopte. Omdat ik ook niet zag waar en wat er opgevist moest worden, ben ik uiteindelijk weer doorgereden.

Fort Kijkduin

geo Stelling Den Helder: Fort Kijkduin - van Juttertjes

   note 22 juli 2012
Vier jaar geleden was ik in deze omgeving voor een weekendje Den Helder/Texel. En vandaag was ik weer eens terug voor een fietsritje van Den Helder naar Julianadorp en terug via De Kooy. Tussendoor had ik ook wat multi's ingepland, zoals deze. De fiets had ik bij wp1 neergezet en al direct zag ik de aanwijzing voor wp2. Na een mooie wandeling bereikte ik dit. Maar hier zocht ik tevergeefs naar de coördinaten van wp3. Alles werd betast, bekeken, los- of opengemaakt. Ik heb wel een weggeworpen bierflesje gevonden. Leeg helaas. Is de aanwijzing echt weg of soms heel geniepig verstopt?
Teleurgesteld wandelde ik weer helemaal terug naar mijn fiets. Deze moet ik over 4 jaar nog maar eens proberen...

geo 4075. Hengstepad - van Martin-1955

22 juli 2012, 12:00
Vier jaar geleden had ik hier tevergeefs gezocht, vandaag was ik terug voor een herkansing. Ik fietste de plek eerst voorbij en wandelde daarna terug via het ruiterpad. In de struiken zag ik al een familie driftig zoeken. Het bleek team Zwolfje te zijn, die erg blij waren dat ik de cache een stukje van het nulpunt had zien liggen. Mooi zo, deze oude not-found was nu ook weggewerkt. De Zwolfjes kampeerden in Julianadorp en daarheen was ik net op weg. En zij gingen juist Den Helder in. Na nog even gekletst te hebben, fietsten we ieder een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 oktober 2008
Na een wandeling vanaf de parkeerplaats over het Hengstepad moest ik in de buurt van de cache staan. Het was redelijk druk vanwege het fraaie herfstweer, dus tijdens het zoeken vielen we goed op. Jammer dat er geen betere hint wordt gegeven, want als je hier een kwartiertje bij het hek bezig bent, trek je behoorlijk de aandacht. En dat vergroot de kans op vernieling of een rip. Volgende keer beter?

geo 4076. Zeehelden - van Ketila

22 juli 2012, 12:20
Vier jaar geleden had ik hier ook al gezocht, maar omdat ik één verkeerd cijfertje had (en wat minder ervaring) heb ik de cache toen op een paar meter gemist. Vandaag ging ik dat goed maken. De natuur had de afgelopen jaren niet stil gezeten en de plek bleek haast onherkenbaar. Eerst zocht ik in de verkeerde hoek, maar toen zag ik ineens iets opmerkelijks. Ik constateerde dat het hoekpaaltje inmiddels was gedegradeerd tot een onderdeel van het verlengde hek. Maar dat maakte me niets meer uit: de derde not-found van destijds was nu ook weggewerkt. Opgewekt stapte ik weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 oktober 2008
Vanwege een weekend op Texel had ik me afgelopen week ook even verdiept in de geschiedenis van onze zeehelden. Na een paar biertjes en wat correcties had ik eindelijk alle cijfertjes onder de 10 en dat leverde een coördinaat in een mooi gebied op, dat ik goed kon combineren met een andere cache. Ter plekke merkte ik dat het voorwerp in de hint op zo'n 30 meter afstand stond, maar dat moest een rekenfoutje of een afrondingsverschil zijn. Maar ook na uitbreiding van het zoekgebied bleef de cache onvindbaar. Zou hij geript zijn? Eenmaal thuis ontdek ik dat er een parkeerplaats is opgegeven, en die ligt bijna 3 km van de plek waar ik heb gezocht! Mijn berekening was dus niet helemaal goed. Tijd voor een biertje en een herberekening.

4077

geo 4077. Polder Koegras: Julianadorp - van de Zonderlingen

22 juli 2012, 13:50
Een cache die aanbevolen wordt voor starters en zelfs uitgeroepen is tot de starterscache van 2011. Hoe gaat een geoefend cacher daarmee om? Ik had aan een half woord en een scheel oog genoeg om al heel snel op de cachelocatie te staan. Maar daar vond ik helaas geen doosje. Had ik dan toch nog ergens een foutje gemaakt? ik besloot even een biertje te gaan drinken bij Café Prins Hendrik, naast de Huisartsenpraktijk. Het café heet inmiddels Stadscafé Effe in 't Dorp. Maar ze serveren wel een lekker witbiertje op het terras. Toen ik weer helemaal helder was, nam ik mijn antwoorden nog even door en keerde terug naar de plek waar ik al eerder had gekeken. En nu zag ik dan toch waar ik de vorige keer overheen had gekeken. Rondom deze plaats krioelt het van diverse soorten verkeer, dus of al dat gezoek ongezien blijft, betwijfel ik. Maar de cache was gelukkig toch nog in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4078. Aikido - van ronkna

22 juli 2012, 14:05
Toen ik gisteren mijn fietsdagje door Den Helder en Julianadorp voorbereidde, kwam ik ook dit puzzeltje tegen. Dat zou toch op te lossen moeten zijn, dacht ik nog. Vandaag bracht mijn gps me naar de voortuin van een woning die precies aan de hint voldeed. Deskundig keek ik bij de regenpijp, achter de vuilnisbakken en richtte toen mijn blikken nauwkeurig op de boom. Of toch onder dat stoeltje? De buurman tikte op het raam. Ja, die wist ervan, stond er in de beschrijving en zou me dus wel even helpen. Het bleek dat ik in de verkeerde tuin stond, net als een groepje cachers eerder deze week, en dat ik bij de woning er tegenover moest zijn. Dat voldeed trouwens ook aan de hint. Ik maakte kennis met de cacheleggers die me terloops op de bekende GC-sticker op het raam wezen. Met iemand met de hoogst haalbare Dangraad in Aikido moet je natuurlijk geen ruzie krijgen, dus vriendelijk nam ik weer afscheid en vervolgde mijn route.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4079. Zijperzeedijk - van M en M 2

22 juli 2012, 14:40
Vanuit Julianadorp fietste ik naar het zuiden. Bij een bankje kon ik mooi even afstappen en gelijk deze cache oppikken. Hij bleek te zitten op de derde plek waar ik zocht. Ik had net gelogd, toen er een vriendelijke wandelaar aan kwam en ook op het bankje plaats nam. Ik verzette mijn fiets wat, deed of ik nog creatieve foto's maakte en plaatste tegelijkertijd het kokertje met mijn andere hand ongezien weer terug. Op naar de Kolksluis!
Bedankt en proost, Biertje

Kolksluis

geo Kolksluis - van M en M 2

   note 22 juli 2012
Al van verre zag ik hoe een groepje jongens bovenaan de sluis stond, waarvan er af en toe eentje in het water sprong. Het leek me nogal koud, maar belangrijker: zou het me lukken om ongezien de cache te vinden? Toen ik van mijn fiets stapte en op ze toeliep, keken ze een beetje schuldig. Maar toen ik direct zei dat ze best mochten springen, als dat maar niet in een passerende boot was, keken ze opgelucht. Eentje was meteen bereid het jaartal op de sluisdeur te gaan zoeken en klom behendig een stukje naar beneden. De traptreden had ik inmiddels al geteld en de berekening was snel gemaakt. Heel even wierp ik een blik op de uitgekozen locatie, maar voordat 10 paar ogen zouden ontdekken wat ik hier deed, besloot ik verder te fietsen. Deze cache komt de volgende keer wel.

geo 4080. A.P.3: Grasweg - van M en M 2

22 juli 2012, 15:20
Op de terugweg naar Den Helder kwam ik nog een paar caches in de Anna Paulownapolder tegen en dit was de eerste. De gps stuurde me eerst wat in het rond en toen naar het juiste plekje. Bij de voorbereiding was me het bestaan van een bonuscache ontgaan en ook het benodigde getal is me niet opgevallen. Maar het aardgascompressorstation stond er fraai bij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4081. A.P.2: Jaagpad - van M en M 2

22 juli 2012, 15:25
Met de duidelijke hint was ook deze cache weer snel gevonden. Ook bij nummer 2 van de serie was me het bonusgetal nergens opgevallen, anders was ik nog wel teruggereden naar A.P.3. Nu richtte ik mijn aandacht op de Tulpomanie, die iets verderop zou moeten liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4082. Tulpomanie - van M en M 2

22 juli 2012, 15:30
Ja, dat was een gekke tijd, toen er waanzinnige prijzen voor tulpenbollen werden betaald. Het deed me een beetje denken aan de bieromanie, een periode lang geleden toen er exorbitante prijzen voor flesjes bier werden gevraagd, waardoor alleen de zeer rijken zich deze drank konden veroorloven. Totdat de overheid een einde maakte aan deze handel en een maximumprijs instelde. De gedachte maakte me weer dorstig en haastig pakte ik een nieuwe blikje uit mijn rugzak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4083. A.P.1: Bergeenderweg - van M en M 2

22 juli 2012, 15:40
Voor mij was dit de laatste van het trio en hier viel me ineens het bonusgetal op. Hé, had ik die de vorige keren dan gemist? Ja dus, ontdekte ik thuis. Nou, deze had ik en misschien komt de rest ook nog wel een keer. Op mijn fietsrit vanuit Den Helder via Julianadorp en De Kooy begonnen nu de laatste loodjes te wegen.
Bedankt en proost, Biertje

4084

geo 4084. Spannend huisje 6 - van M en M 2

22 juli 2012, 15:50
Wat een spannend huisje! Eerst een halfbewaakte spoorwegovergang, dan een steil trappetje naar beneden en tot slot de kans op een paar duizend volt. Gelukkig liep dit avontuur goed af, want op de verwachte plek werd de petling in goede staat aangetroffen. Zonder kleerscheuren wist ik mijn naam op de logrol te schrijven. Hier moest op gedronken worden en het een-na-laatste blikje werd geopend. Tien minuten later liep ik met wat onzekere pas terug naar het trappetje...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#321. Spannend huisje 7 - van M en M 2

   dnf 22 juli 2012
Na het positieve resultaat bij huisje 6 dacht ik hier ook wel even toe te kunnen slaan. Het huisje stond overigens prachtig in de verf. Kennelijk hebben de logjes en de bijbehorende foto's de mensen van Liander aan het denken gezet. Maar hoe ik hier ook keek, voelde en graaide: geen cache. Ik heb het zoekgebied wat uitgebreid, maar uiteindelijk gaf ik het op. Misschien heeft de volgende wat meer succes.

4085

geo 4085. Knooppunt De Kooy - van M en M 2

22 juli 2012, 16:25
De coördinaten van wp1 had ik in mijn gps gezet en met mijn fiets stond ik bovenop het viaduct. Moest ik daar bij die vangrail een aanwijzing zoeken? Nee, dat zal wel niet en al snel zocht ik het wat lager op. Daarna kon ik op weg naar de cache. Een bord waarschuwde me nog. Maar voor wat eigenlijk? De cache zat uiteindelijk leuk verstopt. Maar ik was blij dat ik niet op weg was naar een trouwerij of sollicitatiegesprek in Den Helder en hier even mijn benen wilde strekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4086. Boeiend - van M en M 2

22 juli 2012, 16:35
Bij de voorbereiding van mijn fietstocht voor vandaag was ik ook dit boeiende puzzeltje tegengekomen. Even zoeken op internet en ik kwam de oorspronkelijke opgave tegen. Toch duurde het even voordat ik de checker op groen kreeg. Dat kwam doordat ik '384' in het N-coördinaat gewoon opvatte als '384' en niet als formule, omdat er geen plus- of maaltekens in stonden. Vandaag zag ik dan wat die 220 mensen voor me ook zagen: een boeiende cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4087. Projecteren maar - van de kikkers

22 juli 2012, 17:15
Ik was inmiddels weer terug in Den Helder en stond nu bij het monument van wp1. De berekening van woordwaarde, afstand en graden deed ik geroutineerd uit het hoofd. Met de fiets hoefde ik me niet druk te maken om parkeervakken enzo. De gps stuurde me naar een beetje onhandige plek. Daar vond ik dan ook geen verstopt kokertje. Zo'n 50 meter terug had ik veel logischer gevonden. Daar reed ik dan ook maar even heen. En ja hoor, daar zag ik het ding al snel zitten. Mijn cache-gevoel had me gelukkig niet in de steek gelaten.
Dit was de laatste voor vandaag en ik reed terug naar het station. Vandaag had ik 55 km gefietst en gewandeld, en daarbij in 7,5 uur 15 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4088. Ons ouwe stekkie II - van RicoP98, Badgast &asp; Labrat

26 juli 2012, 13:10
Op weg naar een dagje loungen in een Scheveningse beachclub kon ik mooi nog even twee caches meenemen. Dit stekkie was de eerste en gelukkig had ik mijn fiets bij me. Ik vraag me af hoe lang het duurt voordat deze cache door de buurt wordt opgemerkt, want vinden en loggen doe je hier niet ongezien. Maar dat is niet mijn probleem, ik fietste door naar de haven om lekker wat te spuien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4089. Spuien - van Badgast &asp; Geronimo

26 juli 2012, 13:20
Vanmiddag was ik op weg naar een Scheveningse beachclub om met wat vrienden een paar uurtjes te loungen met een witbiertje. Op de heenweg kon ik mooi een paar nieuwe caches meenemen, waaronder Spuien. De plek kende ik al van een waypoint van een multi door Scheveningen. Daardoor had ik het doosje snel in de gaten. Gelukkig maar, want ik begon al dorst te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

4090

geo 4090. Fier op de pier - van Annelies1979

26 juli 2012, 20:05
Voor de oorspronkelijke cache ben ik destijds twee keer terug geweest voordat ik hem te pakken had. Als je eenmaal weet waar je het zoeken moet, is het makkelijk. Met een strategisch neergezette rugzak en een losse veter was het doosje dit keer snel gegraaid. Even om het hoekje gelogd en bij het terugplaatsen wat spannende foto's gemaakt van het bungyjumpen, vanuit kikkerperspectief. Tegelijkertijd met de andere hand de cache weer teruggeduwd. Ondanks de drukte weet ik zeker dat niemand iets is opgevallen. Hoogstens dat ik wel heel erg snel ging zitten om een witbiertje te bestellen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#322. Bredase Parken: Het van Koolwijkpark - van Team van de Laar

   dnf 28 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Door wat vroeger te komen kon ik nog mooi een paar caches doen. De eerste was het Van Koolwijkpark. De eerste twijfels kwamen al bij vraag A: "dit stukje van het park". Is dat ook om de hoek? Door wat te variëren kreeg ik uiteindelijk het controlegetal op 50. Dan naar de cachelocatie. Op het nulpunt was slechts één plek die voldeed aan de hint. Dat heb ik opengewurmd, maar het bleek leeg. Daarna wat ruimer gekeken en ook op plekken die ikzelf geschikt vond, maar behoorlijk uit de buurt lagen. Helaas, dan maar door naar Park Hooghout.

geo NF#323. Bredase Parken: Park Hooghout - van Team van de Laar

   dnf 28 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Door wat vroeger te komen kon ik nog mooi een paar caches doen. Na de mislukking bij het Van Koolwijkpark wandelde ik door naar Park Hooghout. Het nulpunt ligt prachtig in het zicht van 3 bankjes, maar gelukkig was er deze ochtend nog niemand te zien. Ook geen cache overigens, hoewel ik ook hier het zoekgebied zeer ruim heb genomen. Pas later ontdekte ik de spoilerfoto's. Die plek heb ik beslist niet op het nulpunt gespot. Helaas, dan maar door naar Ons hart is...

geo 4091. Ons hart is... - van fejuched

28 juli 2012, 14:00
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Door wat vroeger te komen kon ik nog mooi een paar caches doen. Na twee mislukkingen in Bredase parken wandelde ik door naar deze voordeurcache. En ik had geluk! Niet alleen had ik de cache direct in handen, ik kreeg ook nog eens kopjes van de lieve rode kater. Mijn vrienden zouden weldra op het station arriveren, dus ik begon nu aan de terugweg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


witbier

geo NF#324. Bredaas kwartet - van Basocl

   dnf 29 juli 2012
Dit weekend was het Wit + Weizen Weekend bij café Zeezicht in het centrum van Breda. Na een heftige zaterdag, een overnachting en een laat ontbijt was er zondag nog genoeg tijd voor een wandeling door zonnig Breda. Thuis had ik al uitgezocht welke vraag bij welke kwartetkaart hoorde, zodat we ons ter plekke alleen nog maar op het juiste antwoord hoefden te concentreren. We begonnen bij wp7 (het borstbeeld is nog steeds weg) en alles leek goed te gaan. De antwoorden bij wp11 en wp12 vonden we zelfs zonder te weten dat er hints voor worden gegeven. Na wp6 hadden we alle vragen gehad en liepen we een klein stukje door naar Zeezicht, waar we eerst een witbiertje bestelden. En nog een paar... Inmiddels had ik al uitgevonden dat het antwoord van wp2 (de ligplaats van de boot) cruciaal was en dat ons (foute) antwoord ons ruim 2 km uit de buurt van start en finish zou brengen. Logisch nadenken leverde maar één mogelijk antwoord op. Aan het eind van de middag liepen we eerst naar de berekende locatie. Die voldeed helemaal aan de hint, maar we troffen er helaas geen cache aan.
Thuis las ik in oude logjes hoe iemand tevergeefs in een tuin had gezocht, maar er 100 meter naast zat. 100 meter? Daarmee ontdekte ik dat mijn fout in vraag 9 zat, waar ik ook de dakkapel om de hoek (maar niet zichtbaar vanaf wp9) had meegeteld. Als ik volgend jaar weer in Breda ben, kan ik dus direct naar de cache. Toch bedankt voor de mooie wandeling.

Bredaas Kwartet

Terug naar boven

Door naar augustus