Blik op Biertje

Bierpraat maart 2012

35 caches gevonden (logs 3564-3598)

3564

geo 3564. Gewoon_Makkelijk - van Gewoon_Wij

1 maart 2012, 13:15
Na mijn 'noodkreet' van gisteren heeft de eigenaar direct een controle gedaan. En zoals ik al vermoedde: er bleek een kilo zand bovenop de cache te liggen. Dat is nu weggehaald en vanmiddag ben ik gelijk op de fiets gestapt om te loggen. Het noodzakelijke cafébezoek moet dan maar even wachten. De cache ligt nu goed zichtbaar en precies op het randje tot waar ik onder het zand had gezocht. Ik was er dus bijna...
In de cachebeschrijving staat dat je alles moet bekijken wat er in de cache zit. Er zat echter alleen een logboekje in. Dat heb ik dus maar goed bekeken. En ik heb een TB achtergelaten, zodat de volgende vinder ook wat te bekijken heeft.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
Al meer dan 2 jaar laat ik de Mystery-caches lekker links liggen. Het bestuderen van krankzinnige puzzels vind ik zonde van mijn tijd. Dan zit ik liever in het café. Onlangs kreeg ik een tip dat dit een zeer makkelijke puzzel zou zijn. Dat klopte inderdaad. Maar het vinden van de cache was dat niet. Na het inschakelen van een hulplijntje wist ik precies wat voor constructie ik moest zoeken en waar. Maar dat mocht niet helpen. Ik ben de 4e met een not-found. Is de cache er nog wel?

___________________________________________________________________


geo 3565. De Bakesteinpoort - van Jurgen

2 maart 2012, 11:10
Voor vandaag had ik een fietsdag langs 24 caches rond Zwijndrecht gepland. De eerste kon ik aanvankelijk niet vinden, daarom fietste ik door naar nummer twee. Geen fris plekje, dus ik heb eerst even mijn rubberen handschoenen aangetrokken. Uiteindelijk zag ik dat de cache maar op één plekje kon zitten, en daar zat ie ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3566. Afrit 22, TB-Hotel - van abcmkroon

2 maart 2012, 11:15
Voor mijn fietsdag rond Zwijndrecht had ik mij goed voorbereid. Daarom wist ik zeker dat ik op zoek moest naar de letters 'GPS' (volgens de spoilerfoto). Die kon ik helaas nergens vinden en daarom fietste ik maar door naar de volgende. Daar ontdekte ik dat die dus de spoilerfoto-hint had. Na de vondst reed ik terug naar Afrit 22 en had het TB-hotel nu direct in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3567. Zeven kikkertjes II - van StarTracking

2 maart 2012, 11:35
Deze plek kende ik nog uit begin 2005. Pas bij mijn 2e bezoek had ik toen de zeven kikkertjes eindelijk te pakken. De nieuwe cache ligt op een veel makkelijker plekje. In één keer had ik 'm beet. Opgelucht kon ik deze plaats dus met een goed gevoel weer verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3568. Munniken Devel: lekker lopen - van blonkies

2 maart 2012, 11:45
Lekker lopen, zeggen de Blonkies. Lekker fietsen, zegt Biertje. De cache is namelijk prima op de fiets te vinden. Ik moest wel even de natuurliefhebber-met-camera-truc uitvoeren, toen er een paar wandelaars voorbij kwamen. Maar daarna was het klusje snel geklaard.
Bedankt en proost, Biertje

3569

geo 3569. Develbos: langs het pad - van blonkies

2 maart 2012, 12:00
Het viel me op dat alle caches van deze serie exact op het nulpunt liggen. Dat scheelt een hoop onnodig zoek- en bukwerk. Bedankt daarvoor! Deze eerste lag niet echt langs het pad, maar een paar meters van het pad af. Maar precies op het nulpunt. Dus dat werd een snelle vondst in dit verder verlaten gebied.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3570. Develbos: de bosvijver - van blonkies

2 maart 2012, 12:10
Was deze weg? Op het nulpunt kon ik helemaal niets vinden. Moest ik een not-found noteren en dus over een paar maanden nog eens terugkomen? Bij toeval kwam ik de cache toch nog tegen. Gewoon op het nulpunt. Was ik er dus toch nog bijna ingetrapt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3571. Develbos: aan de overkant - van blonkies

2 maart 2012, 12:25
Na een korte wandeling was ik aan de overkant van de vijver. Precies op het nulpunt kon ik de derde van deze serie oprapen. Door de struiken zag ik het fietspad waarlangs ik straks verder zou fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3572. Develbos: de kruising - van blonkies

2 maart 2012, 12:30
De laatste van deze serie in het Develbos was bereikbaar via een modderig pad en een modderige kruising. Al snel viel me de verstopplek op. Het kokertje had geen last van de modder of de regen. Ik moest helaas nog een keer terug via het modderpad. Deze vrijdagmiddag heb ik maar één wandelaar (met hond) gezien. Het was droog en lichtbewolkt, maar voor de locale bevolking was het kennelijk niet mooi genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

3573

geo 3573. Weg van de snelweg 8 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 13:00
Mijn fietstocht vanaf station Zwijndrecht liep voornamelijk langs de snelweg. Op deze plek vond ik een bierflesje. Helaas leeg. Maar de cachekoker was gevuld: er zat een nieuwe logrol in, waarop ik als tweede enthousiast mijn naam schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3574. Weg van de snelweg 2 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 13:05
Vanaf de cachelocatie had ik een mooi overzicht op de omgeving en op mijn fiets. Die had ik beneden moeten laten staan. Niemand was echter geïnteresseerd in mij of in mijn fiets. Na het loggen reed ik daarom opgewekt Rijsoord binnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3575. Cachy-licious - van Kircy-licious

2 maart 2012, 13:15
Hoewel dit straatje in Rijsoord eigenlijk nauwelijks voortuinen kent, is er toch wel wat werk gemaakt van deze cache. Op de meest logische plaatsen greep ik mis en toen keek ik pas eens goed naar een plek waar je een doosje van het formaat 'small' zou kunnen verstoppen. De derde greep was dus scheepsrecht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3576. Capitulatie monument - van Weather Report

2 maart 2012, 13:20
Nadat ik eerst mijn fiets strategisch had neergezet, maakte ik een foto van het monument. Daarna controleerde ik mijn achterband, schreef mijn naam op het logstrookje en controleerde nogmaals mijn band. Aan de overkant zaten namelijk twee mensen die zich natuurlijk afvroegen wat die man kwam doen. Nadat ze gerustgesteld waren door mijn onschuldige handelingen, kon ik weer rustig verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3577. Kersenboom - van Speakerpunch

2 maart 2012, 13:30
De molen was vandaag niet in bedrijf, dus ik hoefde niet te vrezen voor draaiende wieken of ander gevaar. Dankzij de uitgebreide aanwijzingen in de beschrijving kon ik het doosje snel pakken. Daarna heb ik nog even een biertje gedronken, want dat leek me hier wel toepasselijk. Voor witbier wordt namelijk tarwe gebruikt.
Bedankt en proost, Biertje

3578

geo 3578. Weg van de snelweg 6 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 13:50
Deze was toch wel wat listig verstopt. Aanvankelijk liep ik eerst naar boven en zocht op de bekende plaatsen. Daarna keek ik maar eens op mijn GPS en zag dat ik toch wel wat uit de buurt was. Op het nulpunt kon ik eerst niets vinden. Rustig bepaalde ik opnieuw de plek waar de cache zou moeten liggen. En bij toeval ontdekte ik daar alsnog de verstopplaats.
Bedankt en proost,
Biertje

geo 3579. Weg van de snelweg 7 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 14:00
Het duurde even voordat ik deze in handen had, want het kokertje heeft een afwijking van een paar meter. Maar als je een beetje (nuchter) rondkijkt, zijn er eigenlijk niet veel logische plekken. Op één daarvan was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3580. Lucky Seven - van Kircy-Licious

2 maart 2012, 14:10
Door het aantal sterren voor terrein en de opmerkingen in de logjes, dacht ik dat me hier een vreselijk moeilijke klimpartij stond te wachten. Toen ik vanmiddag de locatie had bereikt, leek me dit geen lastige cache. Ik had wel vaker een micro op een dergelijke plek moeten loggen. Aan de zijkant ben ik omhoog gegaan en daarna heb ik via een zijwaartse beweging alle gaten met mijn lamp onderzocht. Veel te laat had ik de (duidelijke) hint pas in de gaten...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3581. Weg van de snelweg 3 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 14:20
Na de klauterpartij bij Lucky Seven had ik weer een makkelijke cache op mijn lijstje. Ik was niet de enige bierdrinker die hier wel eens stopt, zag ik toen ik op de grond keek. Schooldreuzels heb ik niet gezien en de spijbelaars zaten waarschijnlijk al in het winkelcentrum.
Bedankt en proost, Biertje

3582

geo 3582. Weg van de snelweg 1 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 14:35
Voor deze cache moest ik even klimmen, maar gelukkig niet zo hoog als bij Lucky Seven. Om even te wachten totdat alle hardlopers, fietsers en wandelaars voorbij waren, heb ik maar even een biertje gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3583. Weg van de snelweg 4 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 14:40
Dit was de een-na-laatste van deze serie en nummertje 19 op mijn fietsdagje rond Zwijndrecht. Het kokertje was snel gevonden. Ik was wat langer bezig met het maken van een toepasselijke foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3584. Weg van de snelweg 5 - van Physicsteacher

2 maart 2012, 14:50
Voor mij was dit de laatste van deze serie. Hierna zou ik weer richting het station van Zwijndrecht fietsen. Bij het maken van de foto werd ik een beetje vreemd aangekeken door twee wandelaars. Ach, dat gebeurt me wel vaker...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3585. Sandelingen-Ambacht: het informatiebord - van blonkies

2 maart 2012, 15:10
Nadat ik mijn fiets tegen het informatiebord had gezet, was de cache al snel gespot. Nu nog even een rustig momentje vinden, maar het leek wel alsof heel Hendrik-Ido-Ambacht op dit moment zijn hond moest uitlaten. Het was een af- en aanrijden van auto's, in- en uitladen van blaffende viervoeters en daar tussen stond Biertje heel rustig een foto van het infobord te maken.
Bedankt en proost, Biertje

3585

geo 3586. Rare Vogels - van HalveZool

2 maart 2012, 15:30
Toen ik met de fiets de straat kwam inrijden, werd de weg versperd door een rare vogel die achterwaarts zijn auto met aanhanger zijn oprit wilde inrijden. Daarbij moest hij veel heen en weer steken, want hij wilde het fraaie hek niet beschadigen. Toen de auto eindelijk netjes op zijn plaats stond, kon ik op zoek naar de cache. De plek was snel gevonden, maar er ontbrak iets. De rare vogel was inmiddels uit zijn auto gekomen en constateerde eveneens dat het vogeltje was gevlogen. Het potje en het logboek waren er nog wel, dus loggen was geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3587. Ambacht-Sophiaspoortunnel 1: de toren - van blonkies

2 maart 2012, 15:50
Op de cachepagina staat een heleboel informatie over de tunnel, die je echter alleen te zien krijgt als je machinist op de Betuwelijn bent. Voorbijgangers, hangjongeren en geocachers zien alleen de vluchtuitgang. Dit was de tweede keer dat ik hier stond, want op 21 juni 2008 zocht ik hier ook al eens een kokertje. Dat was de cache Sophiaspoortunnel GC1CEN0, die in 2009 in het archief is gegaan. Misschien sta ik hier dus over 4 jaar weer...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3588. Ambacht-Sophiaspoortunnel 2: spinnenweb - van blonkies

2 maart 2012, 16:10
Na een bezoekje aan de Toren was het logisch dat ik ook naar het Spinnenweb reed. De cache werd vlot gevonden, en de drie sterren voor moeilijkheid is dus (ook) een verluchtende overdrijving. Hierna fietste ik terug naar station Zwijndrecht. In 6 uur had ik 40 km gereden en 24 caches gevonden. Het was een mooie cachedag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3589. De nieuwe kerk - van de beebees

5 maart 2012, 16:45
Vandaag was ik weer eens in het centrum van Den Haag en ik besloot een oude not-found opnieuw op te zoeken. Ik had wat oude logjes gelezen, dus ik was goed voorbereid. De GPS had ik thuisgelaten en op de tweede plek die ik onderzocht, vond ik de kleine geniepigerd zitten. Had ik hier vorige keer ook gekeken, of had ik dit plekje overgeslagen? Ik wist het niet meer, maar deze cache heb ik nu ook in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 januari 2012
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een bungalow in Kijkduin. Vrijdagmiddag, op de heenweg, fietste ik langs deze cache, maar door de drukte kon ik niet lang zoeken. Vandaag, op de terugweg, had ik meer tijd en bleek het gebied helemaal uitgestorven. Mijn nulpunt viel echter midden op het gras uit en vanuit die positie heb ik alle objecten in alle mogelijke richtingen bekeken. Kennelijk heb ik één plekje over het hoofd gezien. Volgende keer beter...

___________________________________________________________________


3590

geo 3590. Sandertjes first cache - van sandertje-03-05

13 maart 2012, 18:20
Met Pino en Mighty-Mike was ik op weg naar het verzamelpunt voor de nachtcache Geocachen in het Duister. Omdat we een beetje snel gegeten hadden bij de Mac (waar we Pyne al zagen), was er nog tijd over voor een paar opwarmertjes. Eerst reden we naar het huisje van Sandertje. In het rommelige achtertuintje zag Mike de pot al snel liggen. Terwijl Pino de bolide keerde, krabbelde ik mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3591. De verloren pen - van sandertje-03-05

13 maart 2012, 18:30
Met Pino en Mighty-Mike was ik op weg naar het verzamelpunt voor de nachtcache Geocachen in het Duister. Omdat we een beetje snel gegeten hadden bij de Mac (waar we Pyne al zagen), was er nog tijd over voor een paar opwarmertjes. Na ons bezoek aan het huisje van Sandertje, reden we door naar de plek waar hij zijn pen verloren had. Op onze aanwijzingen vond Mike het ding weer terug. Zelf zou ik deze nacht ook mijn pen verliezen. Gelukkig heb ik altijd een paar reserve exemplaren bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3592. De Blauwe mol - van jepedero

13 maart 2012, 18:35
Met Pino en Mighty-Mike was ik op weg naar het verzamelpunt voor de nachtcache Geocachen in het Duister. Omdat we een beetje snel gegeten hadden bij de Mac (waar we Pyne al zagen), was er nog tijd over voor een paar opwarmertjes. Op het parkeerplekje aan de overkant stond Boswijk Posse naast zijn auto toe te kijken hoe Pien321 in de verte haar best deed om een blauwe mol te vangen. Wij besloten haar maar eventjes te helpen. Onze GPS'sen wezen een iets andere kant op en al snel hadden we het beestje gelokaliseerd. Snel kwam Boswijk Posse erbij om de logrol te beschrijven. Ik deed mijn best om te zorgen dat we met ons vijven niet gezien zouden worden vanaf het nabijgelegen druk bereden fietspad, maar ik denk dat ze ons vanaf het Defensieterrein allang in de gaten hadden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3593. Molen 't hert cache - van pk & bc

13 maart 2012, 18:45
Met Pino en Mighty-Mike was ik op weg naar het verzamelpunt voor de nachtcache Geocachen in het Duister. Omdat we een beetje snel gegeten hadden bij de Mac (waar we Pyne al zagen), was er nog tijd over voor een paar opwarmertjes. Nadat we Boswijk Posse en Pien123 hadden opgepikt bij de Blauwe Mol, reden we naar Molen 't Hert. Voor de deur was er nog voldoende plaats, vlak achter de auto van Bonzo B, die hier net had gelogd. Onze vogelkenner Pino heeft het meeste verstand van voortuinen en had de fraai verstopte cache dus direct in de gaten. Hierna konden we in colonne naar de startplek voor onze nachtcache, waar we Pyne en Knuffel ook zouden ontmoeten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3594. Gotta Catch 'Em All: Celebi 251 - van Celebi

14 maart 2012, 00:00
Tijdens Geocachen in het Donker kwamen we in de buurt van deze cache. In mijn stamcafé wist niemand iets van Pokémon, maar gelukkig hadden we vanavond Bonzo B bij ons, die ons voorstelde een paar meter om te lopen voor deze extra bonus. Het was precies middernacht toen hij ergens uit de struiken deze cache opdiepte en ons gelukkig maakte met een extra puntje erbij.
Bedankt en proost, Biertje

3597

geo 3595. GihD Bonus 1: standaard cacher - van team 21:28

14 maart 2012, 00:20
Met gelegenheidsteam de Duistere Duivels (al circuleerden er tal van variaties in onze voorbereidende mails) was dit de eerste van de serie die we konden loggen. Al jaren ben ik een Standaard Cacher, dus toen de extra informatie voor deze cache boven water kwam, hoefde ik niet lang na te denken. Snel loggen dus. Pino, Mighty-Mike, Pyne, Bonzo B, Boswijk Posse, Pien321 en Knuffel, bedankt voor deze fantastische avond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3596. GihD Bonus 2: puzzelcacher - van team 21:28

14 maart 2012, 03:00
Met gelegenheidsteam de Duistere Duivels (al circuleerden er tal van variaties in onze voorbereidende mails) was dit de tweede van de serie die we konden loggen. Al jaren ben ik geen liefhebber van ingewikkelde puzzels, maar hier had ik de oplossing snel berekend. Gelukkig was Bonzo B het met me eens. Totdat Knuffel ons weer met beide benen op de grond zette. Inderdaad, geen speld tussen te krijgen. Op de door hem gepuzzelde locatie vonden we inderdaad de cache. Pino, Mighty-Mike, Pyne, Bonzo B, Boswijk Posse, Pien321 en Knuffel, bedankt voor deze fantastische avond.
Bedankt en proost, Biertje

3597

geo 3597. Geocachen in het donker - van team 21:28

14 maart 2012, 04:40
Met gelegenheidsteam de Duistere Duivels (al circuleerden er tal van variaties in onze voorbereidende mails) hadden we ons opgegeven voor een gezellige wandelavond in de omgeving van Rhoon. Via het zwaan-kleefaan-principe groeide ons gezelschap bijna vanzelf tijdens een opwarmrondje in de regio. Op de parkeerplaats kwam een bewoner nieuwsgierig informeren wat hier nou elk weekend 's avonds gebeurde. Was dit soms Team 21:28 in vermomming van 'argeloze bewoner' om te kijken welke gekken vanavond de uitdaging aangingen?
Om 19:00 uur werd de groepsfoto gemaakt en gingen we op pad. Alle teamleden waren zorgvuldig geselecteerd op vaardigheden, kennis of het bezit van nuttige attributen, drank of exotische vriendinnen. Daardoor wisten we bijna alle instinkers en geniepigheden te omzeilen. Alleen bij WP05 maakten we een interpretatiefoutje, waardoor we bij toeval bij WP07 uitkwamen. Toen de opdracht daar niet overeenkwam met de hint, bemerkten we onze vergissing en vonden we alsnog WP06. Via twitter kregen we om 0:00 nog een tip voor WP17. Toen we daar een paar uur later arriveerden, konden we de aanwijzing inderdaad niet vinden (is deze soms weg?) en volgden we de gegeven raad.
De problemen ontstonden pas bij WP26 en WP27. De aanwijzing bij WP26 hadden we direct gevonden, maar wat we met de beschadigde kapstok moesten? We gingen op zoek naar WP27, maar toen we dat niet konden vinden, keerden we terug om nogmaals te onderzoeken of we wel goed lagen. Uiteindelijk ging een deel van het team weer terug en vond alsnog (met een forse miswijzing) het vervolg van de tocht. Een slordige aanpak van WP27 kostte ons nogmaals wat extra tijd. Uiteindelijk stonden we met z'n allen rond de cache. Die locatie viel wat tegen. We begrepen niet wat met deze constructie bedoeld werd. Het was in ieder geval geen konijnenhol, maar het stonk wel vreselijk. Tevreden ging het logboek rond en noteerden we onze namen voor deze nu al legendarische cache.
Tegen 5 uur waren we terug bij de auto's en maakten we opnieuw een groepsfoto. Hiermee was een einde gekomen aan een prachtige belevenis, die ons nog lang zal bijblijven. Team 21:28, bedankt voor al het fraaie werk. En Pino, Mighty-Mike, Pyne, Bonzo B, Boswijk Posse, Pien321 en Knuffel, bedankt voor deze fantastische avond/nacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3598. GihD Bonus 3: allesziende cacher - van team 21:28

14 maart 2012, 04:55
Met gelegenheidsteam de Duistere Duivels (al circuleerden er tal van variaties in onze voorbereidende mails) was dit de laatste van de serie die we konden loggen. Alles zien is niet mogelijk, maar alles fotograferen helpt veel. Jaren geleden merkte ik bij een multi dat dit flink kan schelen, zodra je ontdekt dat je slordig hebt genoteerd of gerekend. Een gemaakte foto zorgt er dan voor dat je niet eerst weer helemaal terug hoeft. Daarom had ik vanavond de taak om alles te noteren en te fotograferen: bordjes, palen, nummers, wegwijzers, spinnen, roestige molens. Totdat Pyne bij WP14 ineens iets opvalt. Met behulp van het collectieve geheugen en wat Flügels wordt de ontbrekende info aangevuld. Iedereen is weer scherp. Als we dan 9 uur later de opgave voor de derde Bonus zien, blijkt Pyne gelijk te krijgen. Ook deze Bonus wordt door ons team gelogd. Met z'n allen zijn we heel even allesziend en alwetend. Pino, Mighty-Mike, Pyne, Bonzo B, Boswijk Posse, Pien321 en Knuffel, bedankt voor deze fantastische avond.
Bedankt en proost, Biertje

3597

Terug naar boven

Door naar april