Blik op Biertje

Bierpraat januari 2012

24 caches gevonden (logs 3507-3531)

3507

geo 3507. Lars' Leuke Lantaarnpalen #1b: Bogaard - van schaafjes

2 januari 2012, 11:00
Vandaag fietste ik naar het Westland. In Rijswijk moest ik even stoppen naast een lantaarnpaal. Lars had daar namelijk weer een cache neergelegd. Niet alleen de lantaarnpaal vond ik leuk, ook de stieren die in het gras stonden vond ik opmerkelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3508. Cache en Kerrie - van schaafjes

2 januari 2012, 11:30
Op weg naar het Westland fietste ik ook langs deze cache. De eerste Cash & Carry winkels, waar je zelf je boodschappen kon pakken, verschenen eind jaren '60. Bij deze Cache & Kerrie moet je ook zelf het doosje pakken, maar dat was nog niet zo eenvoudig. Eerst zocht ik het te hoog, maar na het lezen van de hint was het makkelijk. Bij de picnicktafel ontbreekt helaas een prullenbak. Bierliefhebbers werpen nu hun lege blikjes in het gras. Ik aarzelde even of ik mijn lege bierblikje ernaast zou gooien, maar ik besloot dat niet te doen. Voor je het weet denken de mensen als ze ergens een leeg bierblikje zien, dat ik daar ben geweest! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 3509. Mijlpaal 3: 1500 founds - van schaafjes

2 januari 2012, 11:40
Op weg naar het Westland fietste ik langs deze mijlpaal. Thuis had ik de foto's en instructies goed bestudeerd, maar toch zette ik mijn fiets een beetje onhandig neer, waardoor juist de cache aan mijn oog werd onttrokken. Of lag dat aan dat ene blikje bier dat ik onderweg had gedronken? Zelf ben ik al mijn 7e mijlpaal gepasseerd, dus dat moest hier even gevierd worden met een vers biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3510. Earthcache - van schaafjes

2 januari 2012, 12:05
Op weg naar het Westland had ik mijn route aangepast om deze aparte Earthcache aan te doen. Nadat ik mijn fiets tegen het informatiebord had neergezet, kon ik de gestelde vragen snel beantwoorden. Het maken van een foto van een teamlid bleek wat lastiger. De wandelaar die ik benaderde, liep haastig door toen hij mijn bierwalm bemerkte. Voor het eerst dat mijn andere hobby een ongunstige uitwerking had! Ik heb daarom maar een foto gemaakt vanaf het bruggetje, hoewel ik wat moeite had om mijn camera recht te houden. Leuk gedaan, Schaafjes!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3511. Nieuwe Tuinen #-1 - van Eikenhofjes

2 januari 2012, 13:15
Vandaag zou ik een paar caches in het Westland doen, waaronder de 5 in de Nieuwe Tuinen. Dit was de eerste, of eigenlijk de min eerste. Die min begreep ik direct, want zo bijzonder is dit plekje nou ook weer niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3512. Nieuwe Tuinen #0 - van Eikenhofjes

2 januari 2012, 13:20
De tweede van de serie Nieuwe Tuinen. Het viel me op dat de achtergrondfoto op de cachepagina niet bij deze cache hoort, maar waarschijnlijk bij #1 of #3. Het kokertje was snel gevonden op het 0-punt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3513. Nieuwe Tuinen #1 - van Eikenhofjes

2 januari 2012, 13:30
Nummer drie van de Nieuwe Tuinen. De verstopplek was al van grote afstand te zien. Een prikstok is dus helemaal niet nodig. De bekisting en de curverbox stonden echter tot aan de rand vol met regenwater. Kennelijk zitten er geen gaten in de bodem van de bekisting, waardoor het water niet kan weglopen. De box zat stevig vastgeschroefd aan de bekisting, dus die kon ik helaas niet makkelijk leeggieten. Van de twee plastic doosjes was die voor de goodies stuk. De spulletjes dreven in het water. Met dat bakje heb ik de box zo goed mogelijk leeggehoosd. De plastic doos voor het logboek is nog in tact, maar het boekje was een beetje vochtig. Na afloop van mijn herstelwerkzaamheden, heb ik de zaak wat beter toegedekt en een biertje gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3514. Nieuwe Tuinen #2 - van Eikenhofjes

2 januari 2012, 13:45
Bij deze vierde Nieuwe Tuinen had ik de hint van de vorige nog in mijn hoofd. Daardoor zocht ik veel langer (op de verkeerde plaatsen) dan nodig was. Maar ineens zag ik het licht en daarna de cache. Alles was hier gelukkig droog.
Bedankt en proost, Biertje

3515

geo 3515. Nieuwe Tuinen #3 - van Eikenhofjes

2 januari 2012, 13:55
De laatste van deze serie. Na regenval een beetje drassig? Nou, het hele gebied rond de cache stond onder het water! Gelukkig had ik voldoende (volle) bierblikjes bij me, waarmee ik een wankel looppad kon maken, zodat mijn broekspijpen droog bleven. Na afloop heb ik mijn sokken en schoenen weer aangetrokken en mijn route door het Westland vervolgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3516. Loggen en wegwezen - van Team Lana

2 januari 2012, 14:15
Op mijn route door het Westland passeerde ik ook dit leuke molentje. Terwijl ik aan kwam fietsen, zag ik net een auto stoppen. Het bleek mijn goede vriend Pyne te zijn, die nog mooie herinneringen had aan deze windmolen. Nadat ik had aangewezen waar de cache lag, hebben wij gelogd en plannen besproken om een vervelende not-found weg te werken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3517. Koeienbocht (Burgerdijkseweg) - van bestfriends1

2 januari 2012, 14:45
Op mijn dagje door het Westland fietste ik ook langs de Koeienbocht. Gelukkig stonden er geen koeien in de bocht, zodat ik het bakje zonder problemen kon pakken. Ook de schapen hielden zich lange tijd verborgen. Pas toen ik mijn fiets weer pakte, kwam er eentje nieuwsgierig aanlopen.
Bedankt en proost, Biertje

3518

geo 3518. Biertje? - van bestfriends1

2 januari 2012, 15:00
Op mijn route door het Westland moest ik natuurlijk ook deze (naar mij vernoemde) cache bezoeken. Ik had de nodige attributen meegenomen, waaronder een paar halveliterblikken. Daardoor was het kratje snel boven water en kon ik proosten op deze fraaie vondst. Het was helaas te koud om in mijn toepasselijke Biertje-shirt te poseren, maar de vreugde was daardoor niet minder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3519. Het Kraaiennest - van noordammetjes

2 januari 2012, 15:25
Het was goed te zien dat het Kraaiennest voor de opvang van het overtollig regenwater zorgt, want het waterpeil stond vanmiddag bijzonder hoog. De cache lag gelukkig nog op een droog gedeelte, hoewel de logrol drijfnat was. Met moeite kraste ik mijn naam op het papiertje. Vervanging zou fijn zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3520. 19-afdva - van keske27

2 januari 2012, 15:50
Eindelijk was ik weer eens in het Westland en kon ik deze cache bezoeken. Toen ik aan kwam fietsen, herkende ik het plekje direct. Hier had ik al eens eerder een creatie van Keske27 (1.000) gevonden. Nu vond ik er een houwitser, waarvan de loop iets te lang is, waardoor de doos niet goed dicht kan. Dat verklaart waarom er een beetje water in stond. Dat heb ik er even uitgegoten. Het logboekje zit apart verpakt en was droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#289 Leeuweriknest - van hspier

   dnf 2 januari 2012
Helaas. Waar ik ook keek: geen kraai en geen cache. Op de cachepagina staat het verzoek om zo onopvallend mogelijk te loggen. Dat lijkt me geen probleem, maar hoe kan je onopvallend zoeken? Na twintig minuten ronddolen in steeds grotere kringen, begon ik toch echt wel op te vallen. Is de cache weg of had ik vandaag iets te veel bier gedronken?

geo 3521. De Zaaiers - van eikenhofjes

2 januari 2012, 16:20
Op mijn route door het Westland passeerde ik ook de achtertuin van de Eikenhofjes. Van die tuin viel echter weinig te zien. Ik heb me dus alleen maar op de cache geconcentreerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3522. TB hotel Druivenbuurt - van noordammetjes

2 januari 2012, 16:30
Op mijn route door het Westland kwam ik vandaag ook in de Druivenbuurt terecht. Dankzij de hint stond ik direct in de goede tuin. Waarom dit een bijzonder plekje is, snapte ik niet, want alles was betegeld. De cache was goed bereikbaar en na het loggen besloot ik (nu met wind in de rug) terug te fietsen naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3523. Droge voeten - van Team LeoCache NL

2 januari 2012, 16:55
Deze cache is goed verstopt en er staat geen hint. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat je uiteindelijk ook achter het groene hek gaat zoeken. De molenaar was al een paar keer voorbij gekomen en die heb ik maar om raad gevraagd. Toen hij aangaf dat ik me al aan de cache 'gebrand' moest hebben, doorzag ik ineens de verstopplaats. Leuk gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3524. Schaafje's Powertrail(tje) 01 - van schaafjes

2 januari 2012, 17:05
Op weg naar huis dacht ik vandaag ook nog even de Powertrail te doen. Helaas ontdekte ik dat ik mijn lamp vergeten was mee te nemen. Deze eerste was nog wel te doen, maar het logboekje was helemaal vol. Ik krabbelde mijn naam op de binnenkant van de achterflap. De volgende cacher moet dus een eigen blaadje meenemen. Nummer twee kon ik niet op de tast vinden. Ik ben daardoor maar naar huis gefietst en kom binnenkort wel weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3526         3526

geo 3526. Verzicht - van PD2AVE

15 januari 2012, 11:30
Na de not-found op 13 december zag ik dat mijn goede vriend Wilxlii Carrotte hier ook al had misgeprikt. En later overkwam dat ook Pyne en de Naaktslakkies. Hier moest dus worden opgetreden, vooral toen bleek dat anderen hier met één prik al 'plok' hadden. Samen met IkbenMamma, Team KIS98, afgestudeerd geoloog Quaerens en het nog onbekende team MarriedWithChildren gingen we deze ochtend op pad. Er was genoeg materiaal meegenomen om het duin een paar meter te verplaatsen. Terwijl het terrein werd afgezet, de taken waren verdeeld en ik een paar vierkante meter minutieus had afgezocht met satéprikkers, bleek MarriedWithChildren de cache al direct bij aankomst gevonden te hebben. Bij de eerste prik, natuurlijk. Nadat iedereen geposeerd had met het logboekje, konden de kuilen weer worden dichtgegooid.
Quaerens was bezig om mijn metaaldetector te testen met een munt van 5 cent. Als je weet waar die ligt, is het makkelijk. Ik stopte de stuiver daarom achter zijn rug ergens onder het zand, maar ondanks de metaaldetector kon hij 'm niet terugvinden. Ik ook niet meer, hoewel ik dacht dat ik de juiste plek continu in de gaten had gehouden. Mocht iemand de munt later alsnog vinden, graag even een mail via mijn profiel!
Hierna wandelden we met de hele groep naar de caches Uitzicht, de Christmas Tree, Dangerous en R.I.P.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 december 2011
De jongen aan de kassa van Duinrell keek vreemd op toen ik hem zei dat ik voor de cache kwam. Ik heb hem daarna uitgelegd dat PD2AVE een collega van hem was en dat er 4 doosjes op het terrein waren verstopt. Als eerste had ik voor Verzicht gekozen. In en rond de duinpan heb ik z'n 20 minuten staan prikken. Maar op een gegeven moment is de prik eraf en de lol verdwenen. Jammer.

geo 3527. R.I.P. - van PD2AVE

15 januari 2012, 13:35
Waarschijnlijk speciaal vanwege onze komst had PD2AVE een nieuwe cache neergelegd. Na geslaagde acties bij zijn vier andere caches, stonden we nu allemaal op een onbekend nieuw nulpunt, waar we met z'n 14-en in het rond keken. Hoewel we bij Verzicht nog zo snel succesvol waren geweest, kostte het vinden van deze nieuwe kist toch wat meer moeite. Het was de kleine José (van IkBenMamma) die ineens een lugubere ontdekking deed. Zelfs de Naaktslakkies waren sprakeloos van bewondering. Hierbij vielen hun koninklijke creaties toch in het niet. Nadat iedereen had gelogd, was het tijd voor een biertje in paviljoen Zonnehof aan de Duinrellweg.
Bedankt en proost, Biertje

3528

geo 3528. Grabbelton - van PD2AVE

15 januari 2012, 15:10
Nadat we een verfrissend biertje hadden gedronken, liepen we langs de Moppentrommel. Daar ontmoetten we Team Mus-Musculus dat al 20 minuten vergeefs had gezocht. Even hulp aangeboden en daarna liepen we door naar Grabbelton. Daar had ik op 13 december vreselijk lang gezocht, maar niets gevonden. Toen ik nu met versterking in de vorm van Wilxlii Carrotte, Quaerens, Pyne, IkBenMamma en Team KIS98 aankwam, liep Team Mus-Musculus net weg. In hun haast bleek de cache niet helemaal afgedekt, zodat we nu direct naar de juiste plek konden lopen. De lange arm van Quaerens grabbelde eerst de zak met goodies en daarna het doosje. Een mooi einde van een gezellige en succesvolle dag. Iedereen heel erg bedankt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 december 2011
Een grabbelton. Dat is toch dat je van te voren weet dat je altijd iets leuks vindt? Hier was dat helaas anders. Op de cachepagina staat dat PD2AVE het voor klein en oud zo leuk en spannend mogelijk wil maken. Maar is het leuk als je na een half uur niets hebt gevonden? Ja, wel een paar lege wijnflessen (in Wassenaar drinken zelfs de hangjongeren geen bier, maar wijn). Voordat ik hier terugkom, zal ik eerst zo hier en daar wat hints bij elkaar grabbelen.

___________________________________________________________________


geo 3529. De IJskelder - van dolleboel

18 januari 2012, 22:20
Na onze wekelijkse avond in het warme zwembad besloten Mighty-Mike en ik de dag af te sluiten in een ijskelder. Ondanks de duisternis en de dreiging van een regenbui wisten we de cache toch te vinden. De ijsblokjes bleken niet nodig, want het doosje was nog redelijk op kamertemperatuur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#290. Een goudkistje met zilver - van finfan09

   dnf 22 januari 2012
Vandaag ging ik met 3 vrienden naar het Winterbierfestival in Gouda. Zo'n 500 meter verderop bevond zich deze cache, dus ik had besloten eerst even naar het Goudkistje te gaan kijken. Dat was snel gevonden, maar de cache bleef voor ons verborgen. Uiteindelijk won de dorst het van mijn geduld en liepen we terug naar het Wellant College, waar ruim 80 bieren op ons stonden te wachten. Die wist ik gelukkig allemaal makkelijk te vinden! Volgend jaar is er weer een Winterbierfestival. Dan ga ik het nog maar eens proberen...

___________________________________________________________________


geo 3530. Vogels praten, vissen zingen - van Annelies1979

30 januari 2012, 09:50
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een bungalow op Kijkduinpark. Aan cachen ben ik niet toe gekomen, maar op de dag van vertrek kon ik nog wel even langs het kabouterhuisje fietsen. Zonder moeite klopte ik iets later aan. Ik heb de TB Levenswater (een klein flesje Amstelbier) achtergelaten. Het is precies van kabouterformaat, dus als iemand straks wat kabouters hoort lallen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3531. De stenen kamer - van Ma-Bu

30 januari 2012, 10:10
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een bungalow op Kijkduinpark. Aan geocachen ben ik niet toegekomen, maar op de dag van vertrek fietste ik langs de stenen kamer. Vanwege de waarschuwing verwachtte ik lang te moeten zoeken, maar verrassend genoeg vond ik de nano al bij de tweede greep. Dat zou me later bij de Nieuwe Kerk niet lukken...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#291. De nieuwe kerk - van de beebees

   dnf 30 januari 2012, 10:10
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een bungalow in Kijkduin. Vrijdagmiddag, op de heenweg, fietste ik langs deze cache, maar door de drukte kon ik niet lang zoeken. Vandaag, op de terugweg, had ik meer tijd en bleek het gebied helemaal uitgestorven. Mijn nulpunt viel echter midden op het gras uit en vanuit die positie heb ik alle objecten in alle mogelijke richtingen bekeken. Kennelijk heb ik één plekje over het hoofd gezien. Volgende keer beter...

3531

Terug naar boven

Door naar februari