Blik op Biertje

Bierpraat januari 2013

25 caches gevonden (logs 4620-4644)

4620

geo 4620. De vogel is gevlogen - van rissie1983

1 januari 2013, 15:35
Na een flink aantal eindejaarsbiertjes gisternacht werd ik vanmiddag al vroeg gewekt door een lekker zonnetje en het irritante gefluit van een vroege vogel. Tijd om eruit te gaan en een cache te vangen. Op een plekje waar ik al heel wat jaren ongemerkt voorbij ben gefietst, vond ik een fraaie constructie, die overigens niet meer zo soepel werkte als vorig jaar was bedoeld. Na het loggen heb ik nog even een biertje gedronken om te proosten op mijn eerste cache van dit nieuwe jaar. Op naar de 5.000!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#340. Het gras bij de buren is altijd groener - van rissie1983

   dnf 1 januari 2013
Ter plekke heb ik nergens iets van gras gezien, wel heel veel klimop. Zorgvuldig heb ik eerst alle cachepaadjes gevolgd, maar niets bijzonders ontdekt. Dan maar het gebied wat ruimer genomen en de hint ook maar wat ruimer geïnterpreteerd. Het mocht allemaal niet helpen. Zou de vogel soms gevlogen zijn? Nadat ik voldoende aarde had verzameld in mijn profielzolen, vond ik dat het genoeg was voor vandaag. Ik kom wel weer eens terug als ik heb gehoord waar hij zit...

___________________________________________________________________


4621

geo 4621. Het gras bij de buren is altijd groener - van rissie1983

2 januari 2013, 16:15
La Rosa (van Team KIS98) aan de telefoon: of ik haar wilde helpen bij het vinden van die lastige grascache. Zij hadden een hele middag doorgebracht bij dit hoekje van de vijver, maar toen ook niks kunnen vinden. En al die logjes van 'in een handomdraai gevonden' begonnen nu wel heel erg te irriteren. Zodoende stond ik een dag later weer bij de klimop en liet ik La Rosa zien waar ik vorige keer al gekeken gehad. Een half uur later waren er een hoop cachepaadjes bij gekomen en had het groen er flink van langs gehad. Ik was inmiddels aan mijn 4e blikje begonnen en ik liet me steeds negatiever uit over deze cache. Hoe moest dat nou verder, want ik wist zeker dat ik binnen een paar dagen door mijn goede vrienden Pyne en Wilxlii Carrotte gebeld zou worden om ze te helpen bij deze frusti-cache. Als helpdesk moet je dan wel weten waar dat ding verstopt zit. Van de huidige vinders kon ik niemand bellen, dacht ik. Maar in mijn gsm bleek het telefoonnummer van Bosscout te staan en die wist me haarfijn uit te leggen hoe je de micro in een handomdraai kon pakken. En even later deed ik dat ook, gewoon op de plek waar we allebei al twee keer hadden gekeken. Als beloning kreeg ik van La Rosa een flesje witbier, dat ik vanavond zal openen. Opgelucht fietsten we weer naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4622

geo 4622. 1/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:30
Het eerste deel van deze trail heb ik in oktober wandelend afgelegd, maar voor deel 2 kozen we de auto, maar dan wel 's avonds en in de sneeuw. Vanmiddag was het in het westen van Nederland gaan sneeuwen en het vroor, maar Pino, Corbulo en ik houden wel van een extra uitdaging. Terwijl Pino voorzichtig de auto keerde, gingen Corbulo en ik op zoek naar nummer 1. Die zag ik gelukkig snel zitten en met (nu al) verkleumde vingers schreven wij onze namen op de logrol. Op naar nummer 2!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4623. 2/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:35
Nadat we in Pino's auto weer wat waren opgewarmd, mochten Corbulo en ik er opnieuw uit. Corbulo scheen op een boom die een geschikte kandidaat leek, maar in zijn lichtstraal zag ik het witte vogelhuisje een paar bomen verderop weerkaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4624. 3/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:40
Terwijl Corbulo en ik met onze bevroren vingers de logrol uit het kokertje wurmden, kwam Pino ineens de behaaglijk warme auto uit. Kennelijk was het daar niet om uit te houden. Ook dit kokertje en de logrol werden aan alle kanten onderzocht op een aanwijzing voor de bonus. We gokten dat die in nummer 8 zou zitten, of nummer 10.
Bedankt en proost, Biertje

4625

geo 4625. 4/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:45
Nummer 4 alweer, dus dat schoot lekker op. Dat mocht ook wel, want door de snijdende wind was het buiten momenteel geen pretje. Liever zat ik in een warm café, maar daar waren we helaas nogal ver vandaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4626. 5/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:50
Voor Corbulo viel het allemaal niet mee: haperende pen, haperende zaklamp (door Pino 'gerepareerd' door iets aan te draaien) en tot overmaat van ramp ook nog een blinde vlek voor vogelhuisjes. Precies op de plek waar hij stond, ontdekte ik even later de witte cachebehuizing. Ja, wat minder in het zicht voor een Romeins veldheer, maar voor bierdrinkers en Pinovogels goed bereikbaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4627. 6/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 19:55
Is deze smalle weg eigenlijk wel geschikt voor auto's, of waren we soms ongemerkt op een fietspad terechtgekomen? Terwijl we bijna klaar waren met loggen, stond er ineens een auto achter ons. Snel instappen en wegrijden dus. En tijd voor de eerste stroopwafel, want we waren immers op de helft van de trail.
Bedankt en proost, Biertje

4629

geo 4628. 7/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:10
Pino's luxe cachemobiel had de scherpe draai naar het houten ophaalbruggetje een kwartier geleden niet kunnen maken, dus moesten we achteruit het hele stuk weer terug. Aha, vandaar dus dat bord met 'doodlopende weg'. Nu navigeerde ik onze chauffeur feilloos naar de volgende cache. Het laatste stuk moesten we lopen. Terwijl Corbulo liever een ijsbeer in het vet ging zetten, had Pino de cache ineens gespot. Ja, dat was een echte vogelkenner!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4629. 8/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:20
Ook voor deze cache moesten we allemaal de auto uit en een flink stuk over de dijk marcheren. Met twee zeer slechte ervaringen met slootjes vorig jaar liet ik Corbulo hier de cache pakken. Op z'n knieën zat die langdurig te wurmen en te draaien, terwijl Pino vanaf de oever de hele omgeving in het licht zette. Na het loggen bood ik barmhartig aan om het kokertje terug te plaatsen. Toen ontdekte ik ook dat het allemaal een stuk makkelijker kon. Terug bij de auto werden we aangesproken door de buurvrouw ("ja, jullie zagen er wel betrouwbaar uit, dus ik durfde wel te vragen wat jullie daar nou hebben gedaan"). Na onze uitleg werd het haar duidelijk waarom het hier de laatste weken ineens zo druk was geworden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4630. 9/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:30
Ook hier moesten we de warme auto laten staan en eerst een stuk lopen voordat we konden loggen. Op het meest uitdagende stuk moest natuurlijk de cache liggen en Pino nam een kijkje. Na een tijdje rondfladderen had hij het huisje uiteindelijk toch in de gaten. Moeiteloos haalde hij het kokertje tevoorschijn en kwam het ons daarna netjes brengen, zodat we (steeds moeizamer) met onze koude handen onze namen konden schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

4630

geo 4631. 10/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:40
Na de lange wandeling voor nummer 9 liepen we terug naar de auto, maar daarna doken we bijna gelijk weer de struiken in voor nummer 10. Die werd (ook) weer direct door vogelkenner Pino ontdekt. Dat kwam natuurlijk door zijn haviksogen. Of misschien door het simpele feit dat hij voorop liep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4632. 11/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:45
Terwijl ik stroopwafels uitdeelde alsof het bierblikjes waren, was ik inmiddels zo scherp dat ik nummer 11 als eerste ontdekte. Een logische plek, vond ik zelf. Voor Pino en Corbulo kennelijk niet, want die keken op heel andere plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4633. 12/12 Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

14 januari 2013, 20:55
De laatste van de trail en die was voor Pino. Zelf had ik dicht bij de verstopplek gestaan, maar ik was even volkomen afgeleid door een weggeworpen bierblik dat in de struiken flink reflecteerde in mijn lamp. We waren de eersten die op een spiksplinternieuwe logrol mochten schrijven. Ook hier keken we naar een aanwijzing voor de Bonus, maar het was snel duidelijk dat die er niet was. Hebben we door de duisternis of de sneeuw iets over het hoofd gezien? De route van deel 2 vond ik overigens veel mooier dan van het eerste deel. Overdag en in de zon moet dit een hele mooie wandeling zijn.
Bedankt en proost, Biertje

4633

geo 4634. Bruggetje 4 - van Team Plop

14 januari 2013, 21:10
Na het tweede deel van de Kaag & Braassem Trail in het donker en in de sneeuw passeerden we ook dit bruggetje met een 4 sterrencache. Een echte uitdaging dus, zeker nu. Terwijl Corbulo en ik hardop plannen maakten hoe we dit varkentje zouden wassen, had Pino de cache al gevonden. Hoewel, was dit natte papiertje de cache? Aan de ene zijde stond het GC-nummer en aan de andere kant hebben we met moeite onze 3 initialen gezet. Het terugstoppen bleek ineens een stuk lastiger. Maar dat kwam ook door onze koude vingers. Hier is dringend onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#341. Bonus Deel 2 Kaag & Braassem Trail - van Team Plop

   dnf 14 januari 2013
Het eerste deel van deze trail heb ik in oktober wandelend afgelegd, maar voor deel 2 kozen we de auto, maar dan wel 's avonds en in de sneeuw. Vanmiddag was het in het westen van Nederland gaan sneeuwen en het vroor, maar Pino, Corbulo en ik houden wel van een extra uitdaging. Na 12 gevonden caches met 12 unieke logjes (ook bij een trail schrijf ik bij elke cache een unieke log) was het tijd voor de Bonus. Waarschijnlijk kwam het door de duisternis en de sneeuw, of anders door de kou en de drank, maar nergens hebben we het bonusgetal kunnen ontdekken. Dan maar alle 5 de mogelijkheden af.
Natuurlijk was het de laatste die ons het meest logische leek en de meeste verstopmogelijkheden bood. Maar helaas. Pino zocht nog in oude logjes naar extra aanwijzingen en we vroegen ook aan de overburen of ze wisten waar de cache lag, maar het mocht niet baten. Jammer dat de afsluiting van een leuke Trail bestaat uit een moeilijk verstopte cache zonder enige hint.

___________________________________________________________________


4635       4635

geo 4635. Gouda station - van DiedB

20 januari 2013, 12:45
Deze zondagmiddag was ik op weg naar het Winterbierfestival in Gouda. Er stonden dit jaar 101 bieren op de lijst, dus ik had de hulp ingeroepen van een aantal vrienden. Als iedereen steeds een ander glas zou halen en met kleine slokjes proeven en het glas weer doorgeven, konden we een aardig eind komen.
Op station Gouda moest ik even wachten op mijn Delftse vrienden die via Rotterdam zouden reizen. Ik kon dus mooi even met neef Rein naar het perron voor deze makkelijke nano. Tijdens het loggen stopte er een trein, precies ter hoogte van de cache. Maar nee, DiedB stapte niet uit. Ook later op het festival heb ik hem niet gezien. Daar zijn we overigens tot bier nummer 50 gekomen. Toen vonden we het tijd voor de traditionele afsluiting in pizzeria La Piazza.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4636. Loop niet zo te zwammen! - van rissie1983

30 januari 2013, 15:30
Met de nalopers van de storm in de rug en in een lekker winterzonnetje fietste ik vanmiddag door Wassenaar. Nu de sneeuw en de regenbuien waren verdwenen, was het een mooi moment om wat negativiteit weg te werken. De eerste was 'Loop niet zo te zwammen'. Hier trof ik een fraai exemplaar aan, vergelijkbaar met die ik tijdens de trail in Nunspeet was tegengekomen. Een moeder met luid zwammende kinderen betrapte me pas toen ik mijn fiets weer wilde pakken. Het loggen en terugplaatsen was dus ongemerkt gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4637. Het zal me een worst wezen! - van rissie1983

30 januari 2013, 15:40
Nog meer negativiteit in Wassenaar. Het Unox-product zag ik pas nadat ik de cache had opgeraapt. Of ik worst lust? Nou, graag met wat stamppot en een kuiltje jus. Maar een kokertje met een logrolletje vind ik ook prima, hoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4638. Daar heb ik schijt aan - van rissie1983

30 januari 2013, 16:10
Wat een negativiteit vanmiddag hier in Wassenaar. En de cache kon ik ook al niet vinden! Snel een hulplijntje geraadpleegd in de vorm van La Rosa van Team KIS98. Gelukkig bleek ze al uit bed en kon ze mij de cryptische hint uitleggen. Na nog eens goed kijken zag ik de cache gewoon liggen. Waarschijnlijk zat er even wat stront in m'n ogen...
Bedankt en proost, Biertje

4639       4640

geo 4639. Een zacht eitje? - van rissie1983

30 januari 2013, 16:20
Het vinden van deze cache was een eitje. Er lag namelijk een lege wijnfles naast. Het was me al eerder opgevallen dat je in Wassenaar nooit bierblikjes op straat ziet liggen, maar alleen lege wijnflessen. Hier is nog een hoop werk te doen voor de bierlobby. Met een veiligheidsspeld wist ik het eitje te pellen. Het was toch harder dan ik dacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4640. Rolschaatsen - van SylBom

30 januari 2013, 16:30
Zonder rolschaatsen, maar wel op de fiets, stond ik naast het grappige kunstwerk. Ook grappig waren de breiwerken rond de bomen, die het daardoor vast minder koud hadden. Op een (zeldzaam) rustig moment haalde ik razendsnel de cache tevoorschijn. Na het priegelwerk voerde ik dezelfde truc nogmaals uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4641. Met stip op de kaart... Wassenaar - van SylBom

30 januari 2013, 16:40
Vooor mij was dit de eerste stip van een waarschijnlijk zeer grote serie. En dan ook nog eens heel geniepig verstopt. Het toeval was dat ik iets dergelijks al eens in Engeland was tegengekomen en dat mijn eerste blik dit keer gelijk goed was. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

4642

geo 4642. Daar aan de haven - van JGinty

30 januari 2013, 17:00
Caches met in de beschrijving het woord 'café' hebben altijd direct mijn aandacht. Het haventje van Wassenaar vond ik niet zo interessant, maar wel het kleine café aan de haven. Er was helaas geen tijd voor een bezoekje, want het was inmiddels al veel later dan gepland. Mijn GPS had me eerst naar plaatsen gestuurd waar geen cache lag en pas na een hulplijntje met La Rosa (de tweede keer al vanmiddag) bleek dat de verstopplek werd geblokkeerd door een slordig neergezette bromscooter. Toch is het me uiteindelijk gelukt het flesje te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4643. Houtje trekken - van Odie!

30 januari 2013, 17:15
De routeplanner op mijn GPS stuurde me via de kortste weg, maar dat was wel dwars door een drassig weiland. Gelukkig zijn mijn schoenen bier- en waterdicht, zodat ik volkomen droog bij het hout uit kwam. Hier viel voldoende te trekken, maar één houtje sprong er een beetje uit. Dat bevatte ook nog eens een klein (vochtig) logrolletje, waarop ik glimlachend mijn naam zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4644. Abrajan - van naj16

30 januari 2013, 17:40
Op 31 december stond ik ook al bij dit bord, maar toen lukte het ons niet om de cacheplek te lokaliseren. We hadden kennelijk een fout gemaakt bij de bepaling van de kwadranten. Hoewel het vanmiddag al begon te schemeren, wilde ik toch een nieuw gokje wagen. In mijn GPS had ik daarom thuis alle mogelijkheden op een afstand van X meter van het infobord gezet en de tweede gok was raak. Hier zag ik iets wat niet direct op een cache leek, maar best wel eens de "mooie constructie" kon zijn die in eerdere logjes was genoemd. Toch duurde het nog een tijdje voordat ik snapte hoe de cache open moest. Mijn complimenten voor deze fraaie constructie!
Mijn vrienden heb ik alleen maar verteld dat ik de cache heb gevonden, maar niet waar en hoe. Ze zullen de rest dus helemaal op eigen kracht moeten doen. Dat is mij tenslotte ook gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 december 2012
Traditiegetrouw sluiten de 4 Braeckgeocachers het geo-jaar af met een gezamenlijke cache. Behalve Pino, Corbulo en Mighty-Mike waren dit keer ook goede vriend James en 5 kinderen mee voor een korte multi bij het Valkenburgse Meer. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus uit de oude logjes had ik al de nodige informatie gehaald. Want dit zou beslist geen oppikkertje worden. De vijftigers waren vanmiddag sterk in de minderheid: alleen Corbulo en ik. Nadat we de auto's hadden geparkeerd, wandelden we naar het bankje en vandaar naar het bord met de landkaart. Bij het fietspad deelde James kruidnoten uit, terwijl we discussieerden of we links- of rechtsaf zouden gaan. Op basis van de tracklog namen we een (redelijk) logische beslissing en gingen op pad. Na een kwartier wandelen kreeg ik ineens een ingeving en wist ik iedereen te overtuigen dat we toch echt de andere kant op moesten.
Het volgende discussiepunt was het bord met de kwadranten, want wat is nou het eerste kwadrant en wat het vierde? Het ligt er maar aan welke methode je hanteert. Toch kwamen we hier uit en maakten we de projectie. Die plek bleek echter onbereikbaar. We probeerden andere dorpen en andere letters, maar dat leverde weinig verschil op. Dan maar een 'logische' weg ingeslagen en het berekende aantal meters afgelegd. Daar stond het voorwerp uit de hint en hebben we met 5 man en 5 kinderen gezocht. Het zoekgebied werd uitgebreid, maar ook dat mocht niet helpen. Teleurgesteld liepen we terug naar de auto's. Dan doen we maar een makkelijke tradi in de wijk Stevenshof, want we moeten we het jaar wel eindigen met een vondst!

4644

Terug naar boven

Door naar februari 2013

© www.mijn-eigen-website.nl (design)