Blik op Biertje

Bierpraat april 2012

71 caches gevonden (logs 3599-3669)

3599

geo 3599. Sarah Zien - van WickedGirl666

2 april 2012, 20:55
Vanavond was ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike op stap. Voor onze eerste maandelijkse cachetocht van dit jaar had Pino deze multi rond Sarah uitgekozen. Als Sarah gewoon 50 jaar in het zelfde huis had gewoond, hadden we een simpele voortuincache gedaan. Dat was echter niet het geval, zodat we ruim 10 kilometer door Voorschoten hebben gewandeld, langs diverse woonadressen, werk- en sportlocaties. We zagen dat de boom in de tuin van Sarah's eerste woning, en waar ze als kind nog in geklommen heeft, op dit moment wordt verplaatst. In stukken. Tegenover de handbalclub werden we even afgeleid door wat fanatiek spelende hockey-meisjes. Maar Pino riep ons tot de orde en dus liepen we weer verder. Vanwege een opmerking in een vorig logje verwachtte ik problemen bij het WP met STAR, maar dat konden we zelfs zonder bril nog vinden. Bij de huidige woning van Sarah was het donker, waarschijnlijk omdat ze nu aan het handballen was. Bij huisnummer 5 stond men voor het raam om te kijken wat we bij de lantaarnpaal deden. We wisten niet of hier nog familie woont, maar we hebben wel even vriendelijk gezwaaid.
Rond de cachelocatie was het druk: niet alleen fietsers, maar ook joggers kwamen hier langs. De schemering was ingevallen en ik had niet aan mijn lamp gedacht. Terwijl we ons verspreidden over het terrein, wist ik al binnen een minuut de cache op de tast te vinden. Voor iedereen was er daarna de gebruikelijke stroopwafel. Een tegenvaller was dat we hierna nog ruim 2 kilometer moesten lopen naar de geparkeerde auto, terwijl het huisje van Pino (en het bier) zo dichtbij waren...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3600. LVC, Waterland - van jolroz

6 april 2012, 10:35
Vandaag was ik een dag op stap met Pien321 voor een fietstocht van zo'n 50 km door Leidschenveen, Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw en Ypenburg. In een prachtig voorjaarszonnetje reden we allereerst naar de plek die ik had berekend en waarvan de checker had gezegd dat die klopte. Ter plaatse liet ik Pien321 even zoeken en al gauw kwam zij met het doosje tevoorschijn. Mooi zo, de eerste cache was in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3601. Hitparade - van MrFrancey

6 april 2012, 11:15
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. De hoesjes van de singeltjes kwamen me niet meer zo bekend voor, dus ik moest even graven in m'n geheugen. De Nederlandse Top 40 heb ik gelukkig op cd-rom, dus het laatste stukje van de puzzel was een eitje. De locatie past mooi bij de opgave, maar daar bleek zich net een papierprikker op te houden. Daarna graaide Pien321 snel de nano en logden we even om de hoek. Bij het terugplaatsen was het ineens spitsuur met een vrachtwagen, een dame met een volbeladen karretje en onze bekende papierprikker met z'n tweelingbroer.
Op de terugweg naar onze fietsen kwamen we nog een goede vriend tegen met zijn 2 kinderen en we werden uitgenodigd om straks even een kopje thee te komen drinken in het voortuintje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3602. Het Molenpad - van only only

6 april 2012, 12:45
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Via het Molenpad reden we even Pijnacker uit, omdat er hier een cache ligt. Pien zag al snel waar het kokertje verstopt moest zitten, want de bergplaats was heel goed afgedekt. Daarna keerden we de fietsen om, want we moesten nu naar de Goudenregensingel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3603. De Goudenregen singel - van only only

6 april 2012, 13:00
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Na een bezoekje aan het Molenpad fietsten we naar de Goudenregensingel. Hoewel de hint heel duidelijk is (en klopt), duurde het even voordat ik het kokertje zag zitten. Op een iets andere plaats dan ik had verwacht. Het was deze zonnige dag Goede Vrijdag, dus de school was dicht. Daardoor konden we fijn ongezien loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3604. Oma's Halte - van Team Lana

6 april 2012, 13:10
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Bij het neerzetten van onze fietsen zagen we al direct waar de cache moest zitten: in het vogelhuisje in de voortuin. Helaas, daar zat ie dus niet. Toen maar even naar de hint gekeken: aha, dus niet in de voortuin. Misschien is het handiger om dat in de beschrijving te zetten en niet in de hint? Snel keken we om ons heen en gelukkig zagen we toen de echte verstopplek. Helaas stond het doosje vol water en was het logboekje nogal nat. We zijn even in de bushalte gaan zitten om te loggen. Terwijl ik een foto maakte van Pien, kwam net de bus eraan. We hebben nog gekeken of Oma uitstapte, maar misschien was ze vandaag wel lekker aan het cachen met dat fraaie weer.
Bedankt en proost, Biertje

3604

geo 3605. Julianalaan - van team fleur

6 april 2012, 13:55
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Zij wilde heel graag een niet al te lange multi doen door een mooie brede laan in het centrum van Pijnacker. Dat kwam goed uit, want de Julianalaan werd met dit fraaie lenteweer druk bezocht. Toch stonden we hier wel een beetje te stuntelen. Pien had wat moeite om van de derde letter van de school er eentje af te halen en ik probeerde op WP4 vraag 4 te beantwoorden in plaats van vraag 5. Op de berekende eindlocatie vroegen we ons eerst nog even af of we hier wel goed zaten. Maar toen herkende ik de verstopmethode en kon ik Pien vertellen hoe ik hier in het verleden toch wel een paar keer ben ingestonken. Toch hadden we het gevoel dat alle bewoners met ons meekeken toen we de cache tevoorschijn haalden en onze namen in het logboekje schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3606. Fietsen in Pijnacker 3 - van team mathijs & SOS team

6 april 2012, 14:20
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Op de fiets van Leidschendam-Voorburg naar Pijnacker. Mijn GPS leidde ons eerst naar een plek aan de verkeerde kant van het water, waardoor we wat extra kilometers moesten maken om bij de nano te komen. Ik had Pien321 van te voren gewaarschuwd dat sommige cachers hier lang moesten zoeken, maar zij vond het ding 1-2-3.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3607. Fietsen in Pijnacker 2 - van team mathijs & SOS team

6 april 2012, 14:30
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Op de fiets van Leidschendam-Voorburg naar Pijnacker. Na nummer drie fietsten we door naar nummer 2 bij station Pijnacker Zuid. Er zijn meer stations in Zuid-Holland waarbij de cache op deze manier is verstopt. Vaak is het dan een micro, maar hier is het een groter doosje. Pien gooide na het loggen nog even een stel fietsen om (domino-effect) en nadat alles weer keurig was teruggezet in de klemmen van optimale kwaliteit (Fietsparkeur), gingen net de overwegbomen naar beneden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3608. Fietsen in Pijnacker 1 - van team mathijs & SOS team

6 april 2012, 14:50
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Op de fiets van Leidschendam-Voorburg naar Pijnacker. Na de nummers 3 en 2 moest nu ook nummer 1 eraan geloven. Terwijl ik nog op mijn GPS tuurde en het aantal meters zag teruglopen, had Pien de verstopplek al in de gaten. Ja, met zo'n jarenlange ervaring is dat natuurlijk niet verwonderlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3609. De Eikenhofjes - van de Zaaiers

6 april 2012, 15:25
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Met de fiets waren we nu in Delfgauw beland. Op het bekende bankje zat een man rustig een sigaretje te roken. Gelukkig met zijn rug naar de cache, maar hoe konden we die ongezien te pakken krijgen? We bedachten het volgende plan: ik wandelde met mijn fiets naar de plek waar zijn blik op was gericht en hield zijn aandacht vast door daar te rommelen in m'n rugzak, wat te drinken en de fiets te controleren. Ondertussen was Pien achter de rug van de man naar de cacheplek geslopen en ging heimelijk op zoek. Toen ze minuten later weer opdook, kon ik mijn theaterspel beëindigen en openden we op veilige afstand de koker. Op dat moment stapte de man weer op zijn fiets, zodat het terugleggen een stuk eenvoudiger kon.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#299. Kleurrijk Delfgauw - van lemonjr

   dnf 6 april 2012
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. We waren inmiddels Delfgauw in gefietst en onze route leidde naar de verstopplek van Kleurrijk Delfgauw. De oplossing had ik gisteravond al berekend en ter plekke leek de locatie zeer geschikt voor een Carrottepot met daarin een micro. Helaas, hoewel wij erg ons best deden, leek de cache verdwenen. Of stonden we op de verkeerde plaats? Team Bierman kwam eraan en bevestigde dat we goed zaten. Maar ook zij konden niets vinden. Was er hier sprake van te veel Bier? wink We vervolgden onze weg. Bierman fietste in de richting waaruit wij kwamen, en wij kozen de weg die zij al hadden gedaan.
Thuis was er al een mailtje van de cachelegger met excuses dat wij voor niets naar Delfgauw waren gekomen. Ach, dat viel wel mee. We hebben een mooie tocht gemaakt en alle andere caches wél gevonden. Voor deze komen we nog wel een keertje terug.

3610

geo 3610. Backstreet cache - van Golddiggers2645

6 april 2012, 15:45
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Van te voren had ik een fietsroute gemaakt en Pien was erg benieuwd naar deze cache. Helaas draaide het niet om de Backstreet Boys, de populaire jongensgroep uit de jaren 90, maar om een achterafsteegje in Delfgauw. Daar kostte het ons toch nog even voordat we de juiste verstopplek hadden gevonden. De hint hadden we echt wel nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3611. Schrikkel - van vanbaarsel

6 april 2012, 16:00
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. We hadden inmiddels een flink aantal kilometers afgelegd en waren op de terugweg van ons fietsrondje. Iets meer dan 29 dagen na schrikkeldag bereikten we de locatie, waar Pien een opvallende plek aanwees. Inderdaad, daar lag de koker verstopt. Een mooie constructie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3612. Mooi Delft: Insectenhotel - van fscheerhoorn

6 april 2012, 16:10
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Nadat we even hadden moeten zoeken naar de juiste weg voor onze fietsen, stonden we ineens voor het hotel. Het was er erg rustig, totdat Pien de ingenieuze behuizing van de cache had ontdekt. Toen moest er opeens een bus langs onze neergezette fietsen. De insecten trokken zich nergens wat van aan en hielden zich koest. Gelukkig maar, want ik hou er niet van als er wespen rond m'n bier zoemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3613. Ypenburg ILSY - van GeoSchaaP

6 april 2012, 16:50
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Zij is dol op honden en daarom had ik deze cache voor haar uitgezocht. Helaas werd er op deze Goede Vrijdag geen training gegeven en was het veldje helemaal leeg. Dan maar op zoek naar de cache. Mijn GPS wees in de richting van de heg, maar gelukkig had ik de hint van te voren gelezen. Dat beperkte het zoekgebied behoorlijk en het kokertje bleef daarom niet lang voor mijn getrainde ogen verborgen.
Bedankt en proost, Biertje

3614

geo 3614. Hofbad - van mars2204

6 april 2012, 17:00
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Zij hoopte dat het bad al klaar was, maar toen we aan kwamen fietsen, bleek dat niet het geval. Op deze Goede Vrijdag werd er zelfs helemaal niet gewerkt. De zwemkleding kon dus in de rugzak blijven en we gingen op zoek naar de cache. Die bleek geen micro maar een nano te zijn. Even kriebelen dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3615. LVC, Filosofen - van jolroz

6 april 2012, 17:20
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Inmiddels waren we weer terug in Leidschenveen. Op het berekende plekje stond ik even te filosoferen: hoe kan hier nou een 'small' verstopt liggen? Maar toen herinnerde ik me weer dat we op zoek moesten naar WP1. Pien was nog helemaal scherp en wees me op de aanwijzing. Mooi zo, nog maar een klein stukje fietsen. Opgelucht haalde ik even later het trommeltje tevoorschijn. Weer een cijfertje voor de Bonus erbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#300. LVC, de verzetshelden - van jolroz

   dnfo 6 april 2012
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. Terug in Leidschenveen stonden er nog 2 caches op het programma. Het verzetspuzzeltje had ik al een paar maanden geleden opgelost, maar gisteravond gaf de checker gelukkig nog steeds een akkoord. Maar helaas, deze cache bleek behoorlijk ondergedoken. Hoewel we met z'n tweeën waren en de locatie van beide kanten grondig hebben onderzocht, pleegde de geniepige nano behoorlijk veel verzet. Wij hebben het tenslotte maar opgegeven. Hiervoor moet ik dus nog eens terug. Het was mijn 300e not-found, dus toch nog een klein feestje!

geo 3616. LVC, ADO - van jolroz

6 april 2012, 17:45
Deze ADO-puzzel heeft me behoorlijk lang bezig gehouden. De naam van de baltovenaar bleef onbekend. Zelfs twee ingeschakelde 'kenners' konden me geen juiste naam leveren. Dan maar 10 keer de checker proberen. Helaas, kennelijk had ik ook nog een ander antwoord fout. De opgave verdween dus op de stapel 'frusticaches'. Maar ter voorbereiding van deze fietsdag heb ik de opgaven nogmaals bekeken en ontdekte ik een foutje in het aantal behaalde punten in seizoen 2008/2009. En de vraag over Aad Mansveld bleek inmiddels gewijzigd. Nogmaals de checker uitproberen leverde dit keer bij de 2e poging al groen licht. Eindelijk...
Vandaag was ik de hele dagje op pad geweest met Pien321. Van Leidschenveen via Nootdorp en Pijnacker naar Delfgauw en Ypenburg. Dit was de laatste voor vandaag en 5 minuten later dan mijn planning voor deze dag noteerden we onze namen op het strookje. Hierna hebben we nog even een afsluitend witbiertje gedronken in restaurant Centraal. Pien, bedankt voor de leuke dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3617. Kleurrijk Delfgauw - van lemonjr

7 april 2012, 20:50
Na de snelle cachecontrole door de eigenaar en de ontdekking dat de Carrottepot te water was geraakt, besloot ik direct voor de herkansing te gaan. Dat kwam goed uit, want ik moest vanavond naar een verjaardagsfeestje op 700 meter afstand. Voordat ik aan het bier kon, moest ik dus eerst even de kleurrijke pot pakken en mijn naam op de logrol schrijven. Dat is gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 april 2012
Vandaag was ik een dagje op pad met Pien321. We waren inmiddels Delfgauw in gefietst en onze route leidde naar de verstopplek van Kleurrijk Delfgauw. De oplossing had ik gisteravond al berekend en ter plekke leek de locatie zeer geschikt voor een Carrottepot met daarin een micro. Helaas, hoewel wij erg ons best deden, leek de cache verdwenen. Of stonden we op de verkeerde plaats? Team Bierman kwam eraan en bevestigde dat we goed zaten. Maar ook zij konden niets vinden. Was er hier sprake van te veel Bier? wink We vervolgden onze weg. Bierman fietste in de richting waaruit wij kwamen, en wij kozen de weg die zij al hadden gedaan.
Thuis was er al een mailtje van de cachelegger met excuses dat wij voor niets naar Delfgauw waren gekomen. Ach, dat viel wel mee. We hebben een mooie tocht gemaakt en alle andere caches wél gevonden. Voor deze komen we nog wel een keertje terug.

___________________________________________________________________


geo 3618. Roxanne & Ricky - van jolroz

10 april 2012, 13:50
Met Pasen had ik het geluk dat ik ineens de coördinaten van deze cache kreeg toegespeeld. Vanmiddag ben ik dus op de Biermobiel gestapt en ernaartoe gefietst. Jolroz vraagt zich waarom het hoefijzer van Roxanne & Ricky bij de kringloopwinkel is beland. Ik vraag me eigenlijk af: wie neemt er nou zo'n hoefijzer uit de kringloopwinkel mee? Of je moet natuurlijk Roxanne heten. Of Ricky. Of je zoekt een idee voor een cache. Dat laatste is gebeurd en Roxanne & Ricky zijn nu voor eeuwig terug te vinden op internet. Dit soort gedachten kwam bij me op, terwijl ik naar de verrichtingen van de beginnende golfers keek. Het leek me dat die wel wat geluk konden gebruiken. Of wat bier...
Bedankt en proost, Biertje

3619

geo 3619. Wat zie ik daar? - van team paddestoel

10 april 2012, 14:25
Na mijn succes bij 'We gaan zoeken naar..' besloot ik ook eens naar de andere caches van Team Paddestoel te kijken. Van paddestoelen weet ik echter weinig. Ooit, jaren geleden, heb ik eens een flink aantal stevige bieren gedronken tijdens een weekend in Baarle-Nassau. Tussendoor kwam er een pannetje oesterzwammen langs. Dat het die avond vreselijk is misgegaan, lag beslist aan die oesterzwammen, hoewel mijn 'vrienden' iets anders beweren...
De paddestoelpuzzel zag er zeer ingewikkeld uit, maar zelfs ik wist de checker in één keer op groen te krijgen. Hoewel het gisteren de hele dag en nacht had geregend, bleven mijn voeten vandaag lekker droog. Gelukkig hebben de Hooydonkies een los papiertje bijgevoegd, zodat ik het kokertje met het bomvolle logrolletje maar heb dichtgelaten. Voor de volgende paddestoelliefhebber ligt er nu een coin te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3620. LVC, Mag het een boekje meer zijn? - van jolroz

16 april 2012, 16:55
Op weg naar de Bonus. Daarvoor moest er eerst nog even een boek gelezen worden. Bij de informatiebalie werd het routineus tevoorschijn gehaald. Er was immers al 100 keer om gevraagd. Ik ging even apart zitten om rustig te kunnen bladeren. Deze verstopmethode ben ik al een paar keer eerder in Zuid-Holland tegengekomen, maar dit was de mooiste. En tijdloos.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3621. Flowerfriends - van BeBoTeam

16 april 2012, 18:00
Toen ik gistermiddag in mijn stamcafé stond, werd ik gebeld om hulp voor deze multi. Helaas moest ik de paniekerige pechvogel met lege handen laten staan, want Flowerfriends kende ik niet. Maar voor een goede vriend moet je wat over hebben, dus vandaag pakte ik de fiets en reed ik naar Rijswijk. Nauwkeurig noteerde ik de gevraagde getallen en verplaatste me daarna naar de cachelocatie. Ruim zevenendertig minuten na de Zanderijspeurders noteerde ik mijn naam op de rol. Bezorgd belde ik daarna de onfortuinlijke oudgediende om hem te informeren inzake de specifieke status. Die verhaalde van een chaotische cachedag vol van rampspoed. Plechtig beloofde hij binnenkort een meer professionele poging. Daar proost ik op.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3622. LVC, Bonus - van jolroz

19 april 2012, 12:35
Hoewel ik de Verzetshelden niet heb kunnen vinden, fietste ik vandaag met de overige cijfertjes op zak naar de locatie van de bonus. Snel had ik het eerste punt in de gaten en kon ik door naar de cache. Die lag precies zoals in de hint beschreven staat, maar ik moest me wel even in wat bochten wringen om de kist te pakken. Met dat soepele lijf van mij was dat natuurlijk helemaal geen probleem. Dat probleem zat meer in de code van het slot. Omdat ik maar 2 van de 3 cijfers had, moest ik dus 10 keer proberen. Inmiddels was er een personeelslid bij gekomen, maar die wist helaas de code ook niet. Toen ik nogmaals het rondje cijfers uitprobeerde, schoot het hangslot ineens wél open en kon ik eindelijk mijn naam in het logboekje schrijven.
Hiermee komt dan een voorlopig einde van een leuke en afwisselende serie door Leidschenveen. Zodra ik lees dat iemand de Verzetshelden alsnog heeft gevonden, zal ik daar nogmaals een poging wagen.
Bedankt en proost, Biertje

3623

geo 3623. WAS 3 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 13:00
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de eerste en ik dacht dat ik de cache al direct zag zitten. Helaas, het bleek een zwart hendeltje te zijn waarmee je waarschijnlijk het hele bord van zijn fundament kon halen. Ik heb het maar niet uitgeprobeerd, want ik wou niet opvallen. De hint had me dus volledig op het verkeerde been gezet, want even later zag ik de echte bergplaats. De eerste code was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3624. WAS 3 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 13:15
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de tweede en de lastigste. Nadat ik alle plekjes had afgezocht, keerde ik terug naar iets wat ik al eerder had gezien, maar waar ik toen geen aandacht aan had geschonken. Tja, dat was dus de geniepige bruine. Heel leuk gedaan! In mijn enthousiasme vergat ik helaas de code te noteren, zodat ik een half uurtje later hier nogmaals stond. (Maar toen had ik de nano in één greep te pakken!)
Bedankt en proost, Biertje

geo 3625. WAS 1 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 13:30
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de derde en die was op de klassieke manier verstopt. Pas bij de volgende cache ontdekte ik dat ik de bonuscode was vergeten en dus stond ik een kwartiertje later hier opnieuw. In die tussentijd bleek GIO53 ook langs geweest te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3626. WAS 6 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 13:50
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de vierde en gelukkig was dit een micro, want er waren hier wel heel veel mogelijkheden voor een nano geweest. Na eerst een grondig onderzoek van de verkeerde zijde, zag ik het kokertje ineens zitten. Bij het noteren van de bonuscode realiseerde ik me dat ik die bij de 2 nano's was vergeten. Daardoor werd mijn fietstochtje toch iets langer dan gepland.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3627. WAS 4 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 14:30
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de vijfde en ook die was grappig verstopt. Niet op de manier die ik in eerste instantie dacht, maar wel dicht in de buurt. Na het loggen en het zorgvuldig noteren van de bonuscode, heb ik wat onderhoud gepleegd, zodat er weer veilig gefietst kan worden.
Bedankt en proost, Biertje

3628

geo 3628. WAS 5 Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 14:45
Hoewel het meestal maandag wasdag is, besloot ik deze donderdag de wilde westenwind te trotseren om wat WASjes weg te werken. Dit was de zesde en de code was dus compleet. Bij de eerste greep had ik al beet, dus dat was mooi meegenomen. Voordat ik naar de bonus zou fietsen, reed ik nog even naar Ikea voor een paar kastdeurgrepen. Die waren vorige keer uitverkocht, maar ik had vandaag al zoveel gevonden, dat zou dus nu bij Ikea ook moeten lukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3629. Vogelherkenning: Eenden - van geelgors

19 april 2012, 15:35
Voor een stadskind als ik leek dit puzzeltje er wel eentje van 5 sterren. Maar toen ik eenmaal de site had ontdekt waar de eendenfoto's vandaan kwamen, was het een eitje. Uiteindelijk heb ik 15 van de 19 originele foto's teruggevonden, dus die antwoorden waren zeker goed. De 4 resterende eendjes leken me ook wel aardig en de berekende locatie zou best kunnen kloppen. Vanmiddag fietste ik dus richting Delft. Het laatste stuk moest ik lopen, maar dat vond ik niet erg. Wat een rust! Toen ik vlakbij de eindlocatie ineens het voorwerp uit de hint zag, wist ik dat ik goed zat. Grappig dat anderhalf uur voor mij het doosje ook al was gevonden.
Op de terugweg zocht ik naar wat eendjes voor een foto bij deze log. Het duurde even, maar uiteindelijk vond ik er eentje.
Bedankt en proost, Biertje

3630

geo 3630. WAS Bonus Ypenburg - van wctank

19 april 2012, 16:30
Met alle codes op zak fietste ik naar het berekende coördinaat. Dat leek goed te zijn, want vanaf hier had ik een fantastisch uitzicht op de naderende regenbui. Maar het vinden van de cache was toch nog een gedoe. Met geen van de micro's of nano's had ik een probleem gehad (zelfs niet met die geniepige bruine), maar deze regular zat wel erg listig verstopt. Toen de hagelbui ineens losbarstte, besloot ik hulp in te schakelen. Theo Jansen is een hele vriendelijke man, die direct bereid was te vertellen waar ik moest zijn. Aha, daar had ik dus naast gestaan. Kennelijk had ik toen meer aandacht gehad voor het fantastische uitzicht dan voor de cache.
Omdat ik pas de 15e bezoeker was, waren er nog voldoende kleine lekkernijen. Het smaakte prima bij m'n blikje bier! Hiermee kwam er een einde aan een serie die heel mooi is uitgewerkt. Mijn complimenten!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3631. Secret Door - van mieg, rutra123

22 april 2012, 13:50
Op weg naar het 14e Meibockfestival in de Posthoornkerk kon ik mooi nog even deze cache bezoeken. Vanwege het debacle voorafgaande aan het Winterbierfestival in Gouda had ik dit keer alle foto's bekeken, zodat ik zeker wist dat ik deze cache zou gaan vinden. En dat is dus gelukt! Het moeilijkste bleek nog om een plekje te vinden op de volle logrol. Ik heb mijn naam daarom maar ergens tussen gekrabbeld. En nu snel op weg naar het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3632. Afkortingen - van Veldfles

27 april 2012, 11:55
Eindelijk een dag zonder regenvoorspelling, dus ik was van plan om weer eens een dag door Alphen te fietsen. Bij de fietsenzaak op het station bleek dat mijn OV-fietsabonnement (nog) niet op mijn nieuwe OV-kortingskaart stond. En mijn oude kaart had ik niet bij me. Daardoor ging ik uiteindelijk 2 uur later dan gepland op weg. Eerst naar Afkortingen, een puzzel die ik al een jaar geleden had opgelost. Maar omdat de eindplek destijds niet op mijn route lag, bleef hij liggen wachten. Nu ik dan eindelijk in de buurt was, moest blijken of ik geen fouten had gemaakt. Maar toen ik ineens het voorwerp van de hint zag, wist ik dat het allemaal goed zat. Het kokertje bevatte een maagdelijk logrolletje. Mooi, de eerste cache was in de pocket, dus daar kon op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3633. Mislukt - van Paddingtons

27 april 2012, 12:05
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aantrekkelijke Alphen. Het was al weer ruim een half jaar geleden dat ik hier voor het laatst was, dus er waren weer een hoop nieuwe caches bijgekomen. Als het de cachelegger's plan was om me om de tuin te leiden, dan is dat helaas mislukt. Want bij het aanrijden had ik de verstopplek al direct in de smiezen. Kwestie van fiets neerzetten, graaien en loggen. Daarna nog even een blik geworpen op het reuzebierblik. Die foto is goed gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

3633

geo 3634. De tweede helft - van Paddingtons

27 april 2012, 12:25
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aantrekkelijke Alphen. Na wat wroeten had ik net de cache tevoorschijn gehaald, toen er iemand vanuit het gebouw kwam aanlopen. Het bleek René, van het team Rene-Marielle. Het doosje was door Paddingtons speciaal hier neergelegd, zodat René de cache kon bewaken. We hebben even gegeokletst, maar toen moest hij weer aan het werk. Ik ook, want ik had nog 23 andere caches op mijn programma staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3635. Alpherium - van Anton B

27 april 2012, 12:40
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aantrekkelijke Alphen. Met de aanrijroute en het parkeren had ik hier geen enkel probleem. Rustig zette ik mijn OV-fiets tegen de vangrails en pakte het doosje. Daarna wierp ik nog een blik op het Alpherium. Dat blik had ik zojuist even leeggedronken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3636. Ligplaats - van Axel-F

27 april 2012, 12:50
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aantrekkelijke Alphen. Ik was op zoek naar een geschikte ligplaats. Op het bord zag ik dat de maximale ligduur 3 x 24 uur is. Zolang had ik echter niet nodig. Het doosje had ik vlot gespot. Binnen 5 minuten kon ik mijn neergelegde fiets weer oprapen en mijn weg vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3637. Bugs Bunny - van zwammetje

27 april 2012, 13:05
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aantrekkelijke Alphen. Bugs Bunny bleek zich verstopt te hebben op een plek waar je makkelijk kan parkeren. Met mijn fiets had ik daar geen last van. Wel viel me op dat iemand vlak bij de cache een bierflesje had laten vallen. Uitkijken voor de scherven dus. In de sloot lag een leeg bierblik. Van een collega-cacher? Of van Bugs Bunny zelf?
Bedankt en proost, Biertje

3638

geo 3638. LLL-Sit up - van Axel-F

27 april 2012, 13:35
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanlokkelijke Alphen. In een park waar ik vroeger eens gezocht had naar een waterput, nam ik nu een kijkje bij een sporttoestel. Onlangs had ik in Leiden op een identieke locatie volledig misgegrepen. Daarom ging ik dit keer wat zorgvuldiger te werk. En ja hoor, na precies 4 sit-ups had ik de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3639. Ridderbuurt - van zwammetje

27 april 2012, 14:05
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aandoenlijke Alphen. Het was inmiddels middag en ik reed langs het rechte boerderijlint dat Ridderbuurt heet. De gelijknamige cache staat gelukkig duidelijk aangegeven op het elektriciteitshuisje. Het doosje was daardoor gauw gevonden. De boerderij aan de overkant kan wel wat onderhoud gebruiken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3640. Tasmanian Devil - van zwammetje

27 april 2012, 14:20
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aangename Alphen. Na Bugs Bunny stond ook een ontmoeting met de Tasmanian Devil op mijn programma. Die had zich op een voor de hand liggend plekje verstopt. Tenminste, ik had het duiveltje al bij de eerste greep in z'n lurven. Vanwege wat voorbij slenterende vage figuren, maakte ik wat foto's van het water. Die kon ik daarna mooi bij m'n log plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3641. Jouw geluks getal 5 - van Paddingtons

27 april 2012, 14:25
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanstekelijke Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. En toen ik deze verstopplek ontdekte, zag ik dat het geluk mij opnieuw toelachte: ik bleek de eerste te zijn die in het nieuwe logboekje zijn naam mocht schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3642. Fantasia III - van Hartendief

27 april 2012, 14:45
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanwezige Alphen. Hier was ik even in twijfel: mijn gps wees naar een andere boom dan die uit de hint. Ik besloot de hint te volgen en dat bleek een juiste keus. Voor de zekerheid noteerde ik zorgvuldig de bonuscode. Misschien ga ik die reis ook nog eens maken.
Bedankt en proost, Biertje

3643

geo 3643. EK 2008 - van zwammetje

27 april 2012, 14:50
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanzienlijke Alphen. Hoewel voetbal en bier een bekende combinatie vormen, heb ik helemaal niets met dat spelletje. In de beschrijving staat dat in de onderliggende tabel de potindeling voor de loting staat, maar op de cachepagina is helemaal geen tabel te zien. Het zal wel aan mij liggen... Gelukkig zag ik de cache wél. Zonder schokken kon ik mijn naam daarna op het logrolletje schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3644. EK 2004 - van zwammetje

27 april 2012, 15:00
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanstellerige Alphen. Hoewel voetbal en bier een bekende combinatie vormen, heb ik helemaal niets met dat spelletje. Met interesse heb ik daarom het verslag doorgelezen. Daardoor wist ik ook de cache snel te lokaliseren. Maar dat kon ook komen doordat ik het gekleurde dekseltje al van verre zag. Ik heb het doosje na afloop dus maar iets beter toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3645. Eitje - van zwammetje

27 april 2012, 15:10
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanhankelijke Alphen. De uitgebreide informatie over eieren bevatte toch nog een paar zaken die ik niet wist. Zo doe je door te geocachen een hoop nieuwe kennis op. Ik verwachtte dus ook een cache in de vorm van een ei. Een uitgehold stenen, houten of plastic ei. Maar ik vond slechts een pillendoosje. Was het ei verdwenen? Hoewel ik na schooltijd kwam, bleken er toch nog kinderen op het schoolplein te spelen. Ik vraag me daarom af of dit nou wel zo'n geschikt plekje is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3646. EK 2000 - van zwammetje

27 april 2012, 15:20
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aanliggende Alphen. Hoewel voetbal en bier een bekende combinatie vormen, heb ik helemaal niets met dat spelletje. Maar omdat ik de andere EK-caches ook had kunnen vinden, besloot ik toch maar even vol te houden. Op het veld aangekomen, ontdekte ik dat voetbalvandalen het doosje ernstig hadden toegetakeld: in de bodem zitten twee grote gaten (zie foto). Hier zullen maatregelen genomen moeten worden!
Bedankt en proost, Biertje

3647

geo 3647. Winkelcentra Alphen 3: Ridderhof - van zwammetje

27 april 2012, 15:40
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aandachttrekkende Alphen. De Ridderhof bleek voor mij een van de lastigste caches van vandaag. Ruim een kwartier heb ik hier rondgescharreld, op zoek naar de micro. Dat begon mensen toch wat op te vallen. Jammer dat er geen hint in de beschrijving staat. Met een duidelijke hint kan je de cache snel pakken, loggen en weer wegwezen. Dan trek je geen aandacht en dat is toch het behoud van een cache. Toen ik in een opwelling mijn fiets een stukje verplaatste, zag ik de cache ineens zitten. Snel loggen en wegwezen voordat de politie zou verschijnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3648. Getver! - van Dekuijtjes

27 april 2012, 15:50
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aangelijnde Alphen. Op het hondenpoepgebied waren helaas geen vlaggetjes meer te zien. Het geeft dat stukje groen (bruin) juist zo'n feestelijk gezicht. Dan maar op zoek naar de cache. Getver! Toch maar voorzichtig gelogd en daarna m'n handen afgespoeld met een blikje bier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3649. WK 2006 - van zwammetje

27 april 2012, 16:00
Vandaag fietste ik weer eens door het altijd aangeklede Alphen. Hoewel voetbal en bier een bekende combinatie vormen, heb ik helemaal niets met dat spelletje. Ik las dat WK 2006 een vrij slecht toernooi was voor Nederland. En er werd ook nog eens slecht gespeeld. Ik heb 6 jaar geleden dus niets gemist. De cache kon ik ook niet missen, want die was op een zeer bekende wijze verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3650. Jouw geluks getal 7 - van Paddingtons

27 april 2012, 16:10
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. Toen ik bij deze verstopplek arriveerde, had ik opnieuw geluk: de cache was duidelijk zichtbaar en lachte me al van verre toe. Toen ik dichterbij kwam, bleek dat de inhoud geript was. Ik heb de omgeving nog afgezocht, maar het logrolletje en het bonusgetal heb ik niet teruggevonden. Ik heb daarom een eigen briefje in het potje gedaan en het netjes afgesloten. Alles is weer goed verstopt, dus Paddington mag van geluk spreken dat ik net op tijd langskwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3651. Winkelcentra Alphen 1: Herenhof - van zwammetje

27 april 2012, 16:25
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Winkelcentrum Herenhof was het tweede centrum voor vandaag. Nu ik wist hoe de cache eruit zag, had ik 'm ook direct in de gaten. Ik moest wel even wachten totdat de bewoner klaar was. Dit is een wat rustiger plekje, maar ik ben niet langer gebleven dan noodzakelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3652. Jouw geluks getal 1 - van Paddingtons

27 april 2012, 16:40
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. En opnieuw lachte het geluk mij toe, want nadat ik een aantal hondenuitlaters had laten passeren, dook ik de struiken in en zag direct de verstopplek. Snel volbracht ik het logritueel, want in de verte hoorde ik opnieuw geblaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3653. Jouw geluks getal 6 - van Paddingtons

27 april 2012, 16:45
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. En opnieuw lachte het geluk mij toe, want nadat ik een paar kwebbelende schoolmeisjes had laten passeren, wierp ik een blik op de juiste plaats en zag het doosje direct zitten. Het graaien was nog even een kleine operatie, maar behendig volbracht ik deze taak. Even loggen en nogmaals aan de bak. Wat voelde ik me hier gelukkig!
Bedankt en proost, Biertje

3654

geo 3654. Jouw geluks getal 3 - van Paddingtons

27 april 2012, 16:55
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. En opnieuw lachte het geluk mij toe, want nadat ik eerst een blik onder de brug had geworpen, zag ik het doosje ineens zitten. Gelukkig kwam er niemand langs, want ik had even tijd nodig om het los te peuteren. Daarna kon ik snel mijn naam in het logboekje schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3655. Jouw geluks getal 2 - van Paddingtons

27 april 2012, 17:10
Vandaag fietste ik weer eens door Alphen. Tot nu toe had ik veel geluk gehad, want alle caches waren vlot gevonden. En opnieuw lachte het geluk mij toe, want nadat ik op een paar vreemde plekken had gekeken, had ik ineens onverwacht het doosje in mijn handen. Gelukkig kwamen er eventjes geen fietsers voorbij, zodat ik geroutineerd het logritueel kon uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

3656

geo 3656. De Duintoppers in Alphen - van brouwertjes

27 april 2012, 17:35
Van de 241 caches die de Duintoppers hebben gelegd, heb ik er 3 gevonden. Dat was in de Krimpenerwaard en die waren een stuk simpeler dan die ene die ik vandaag in Alphen tegenkwam. Het was op het eind van de dag en dan ben ik meestal niet meer op m'n best. De biertjes voor onderweg hebben dan al hun tol geëist. Nadat ik mijn fiets in de buurt had neergezet, kon ik aan het avontuur beginnen. Het zag er allemaal wel erg makkelijk uit, maar dat bleek schijn. Na een kwartiertje zoeken, moest ik toch een hulplijntje bij de brouwerij inschakelen. Toen bleek dat ik de cache wel had gezien, maar niet had ontdekt. Tja, dat belooft wat als ik ooit eens naar Ouddorp ga...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3657. Matroesjka 2011, fantastic in plastic! - van Team Haaz

27 april 2012, 18:30
Vandaag had ik de hele dag door Alphen gefietst en ik naderde mijn laatste opdracht voor vandaag. De matroesjka-cache was een leuke afsluiting van een afwisselende fietstocht, waarbij ik in precies 7 uur tijd bijna 40 km heb gefietst om 26 caches te vinden. Tevreden leverde ik mijn OV-fiets weer in op het station.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3658. BECC: Bussums Eerste Carpool Cache - van Fire5

28 april 2012, 10:45
Op weg naar ons eigen Goois Mini Event reed Team KIS98 nog even langs deze carpoolplaats voor een makkelijk puntje-erbij. Nadat we hadden gelogd, probeerde ik nog even een lift te krijgen, maar dat leek kansloos op deze verder lege parkeerplaats. Of zag ik er niet representatief genoeg uit?
Bedankt en proost, Biertje

3659

geo 3659. Achterhethobbelpad - van Visserjr

28 april 2012, 13:05
Naar deze was ik twee jaar geleden al eens eerder op zoek geweest, maar toen wist ik niet dat de micro net was verplaatst. Vandaag was de herkansing, want met Team KIS9, pyne, Watjes en IkbenMamma hielden we ons eigen Goois Mini Event 2012. Deze was prima te combineren met de multi Gebed zonder end. Team KIS98 had het kokertje al in zijn handen terwijl wij nog lekker aan het hobbelen waren.
Bedankt en proost, Biertje
note 1 juni 2009
Hier heb ik heel lang lopen zoeken. Thuis ontdekte ik dat de cache op 10 mei was verplaatst en dat ik nog met een printje van vlak daarvoor op pad was gegaan. Volgende keer beter...

3660       3660

geo 3660. Het gebed zonder end - van Explorist_4

28 april 2012, 13:20
Om in april toch wat om handen te hebben, had ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma ons eigen Goois Mini Event afgesproken. Een multi van 4 km met 35 favorites en pittig verstopte wp's, dat leek ons wel wat. Om 11 uur verzamelden we op de parkeerplaats en zagen hoe een ander team al voortvarend van start ging. Een kwartier later vertrokken wij ook richting wp1. En dat bleek ook meteen de lastigste van de hele tocht, want hier hebben wij met 7 volwassenen toch zeker wel een kwartier gezocht. Toen we uiteindelijk de aanwijzing zagen, begreep niemand hoe we hier nou allemaal overheen hadden kunnen kijken. Maar dat zou ons niet meer overkomen. Iedereen in ons gezelschap kon wel een keertje zijn/haar genialiteit tonen. Zelfs Watje 5, die meestal achteraan liep met de kinderwagen. De spannende ontmoeting met de Schotse hooglanders was voor sommigen een reden om een omtrekkende beweging te maken. Maar uiteindelijk konden we op zoek naar de kist. José en de kleine Watjes 15 en 18 deden heel erg hun best, totdat ze ontdekten dat Team KIS98 er per ongeluk bovenop stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3661. Rondje Bussum 1 Station NS - van zonnebaars

28 april 2012, 15:50
Na ons eigen Goois Mini Event even onderbroken te hebben voor een lekker witbiertje van de tap in Het Hert, het oudste café van Naarden vesting, reden we naar Bussum. Door een communicatiestoornis parkeerden we niet op de geadviseerde locatie, maar achter het station. Van hieruit vertrok ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma voor een rondje door Bussum. Watje 9 leerde wat een petling was en de eerste bonusletter werd ijverig genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3662. Rondje Bussum 2 Prins Hendrikpark- van zonnebaars

28 april 2012, 16:00
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Bij de Evangelisch-Lutherse kerk zat de micro niet op de verwachte plekken. Toen Watje 9 terloops vroeg of we daar al hadden gekeken, leek me dat geen logische plek, maar tot mijn verrassing zat het kokertje er toch.
Bedankt en proost, Biertje

3663

geo 3663. Rondje Bussum 3 Bilderdijkpark - van zonnebaars

28 april 2012, 16:20
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. In het Bilderdijkpark werd overal druk gemediteerd. Daarom had men geen oog voor ons toen we ook even gingen zitten en de micro ongemerkt tevoorschijn haalden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3664. Rondje Bussum 4 Mariakerk - van zonnebaars

28 april 2012, 16:40
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Nadat Schevy van Team KIS98 na punt 2 even terug naar de auto's was gelopen, wandelde hij gelijk door naar het 4e punt van dit rondje, de Mariakerk. Terwijl hij daar op ons zat te wachten had hij alle tijd om dit kokertje te zoeken. En die tijd had hij wel nodig, want het ding zat lastig verstopt. Toen wij eindelijk arriveerden, hoefden we alleen nog maar onze namen te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3665. Rondje Bussum 5 Wilhelminakerk - van zonnebaars

28 april 2012, 16:50
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Dit was al de derde kerk die we bezochten. Bussum is kennelijk een zeer gelovige gemeente en zonebaars wil ons dat graag tonen. Naast het kokertje stonden een aantal zakken met spulletjes. Alvast voor de vrijmarkt op Koninginnedag? Volgens La Rosa van Team KIS98 waren het gewoon de goodies die niet in de bonuscache pasten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3666. Rondje Bussum 6 Studio Irene - van zonnebaars

28 april 2012, 17:00
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Alweer een kerk? Nee, die was in de jaren 90 al gesloopt. Daarom zochten we bij een hek van een bankgebouw. Toen de rest van de groep dit punt eindelijk had bereikt, dachten ze dat we gewoon stonden te wachten. Wat waren ze blij dat hier ook al een kokertje lag en dat we dat al hadden gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3667. Rondje Bussum 7 Klooster Mariënburg - van zonnebaars

28 april 2012, 17:10
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Na al die kerken hadden we even behoefte aan een diepzinnige overpeinzing. Bij een klooster bijvoorbeeld. Hier hadden we alle tijd voor die overpeinzing, want dit kokertje was lastig verstopt. We begrepen niet dat Schevy van Team KIS98 hier zo lang over deed, want het was dezelfde constructie als bij punt 4. En daar had hij het volgens eigen zeggen in een paar minuten gevonden. Maar zorgvuldig noteerde ik de bonuscode. Nog eentje te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3668. Rondje Bussum 8 Spieghelkerk - van zonnebaars

28 april 2012, 17:30
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Er was nog één kerk in Bussum die we nog niet hadden gezien en dat was de Spieghelkerk. En die kenden we al, want hier hadden we oorspronkelijk moeten parkeren. Hier hadden we ook de meeste tijd nodig, want het eerste del van de hint zet je volkomen op het verkeerde been. Dardoor neem je het met het tweede deel wat minder nauw, en dat is inmiddels ook goed te zien. En dat versterkt weer de indruk dat je dus tóch tussen het groen moet zoeken. Maar dat hoeft dus niet. Gelukkig was het IkbenMamma die ineens het licht zag. Daarna vertaalde ik de bonusletters in bonuscijfers, plaatste die in de bonusformule en daarna konden we op weg naar de bonuscache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3669. Rondje Bussum bonus - van zonnebaars

28 april 2012, 17:55
Tijdens ons eigen Goois Mini Event wandelde ik met Team KIS98, pyne, Watjes en IkbenMamma een rondje door Bussum. Had ik de slordig neergekrabbelde bonusletters op de goede plaats genoteerd en de juiste codering gebruikt en de berekening foutloos gemaakt? De kans dat er bij die ingewikkelde methode iets mis was gegaan, is natuurlijk groot. Maar gelukkig vond Schevy van Team KIS98 direct de fraai verstopte pot, zodat we tenslotte allemaal onze naam in het boekje konden schrijven. Achter het station namen we daarna afscheid. Collega's, bedank voor de leuke dag. Denken jullie nog na over een gezamenlijke teamnaam voor volgend jaar?
Bedankt en proost, Biertje

3669

Terug naar boven

Door naar mei