Blik op Biertje

Bierpraat februari 2012

32 caches gevonden (logs 3532-3563)

3533

geo NF#292. EEN - van M.I.Casa

   dnf 15 februari 2012
Met Mighty-Mike en Pino reed ik na afloop van onze wekelijkse zwemtraining naar de parkeerplaats. Het was gaan regenen en daardoor zagen we ook de weerkaatsing van druppels, natte bladeren en boomstammen. Maar de 3 fireneedles waren gelukkig goed herkenbaar. Nu nog een tiental meters. Maar ja, is dat dan ongeveer 12 meter of ongeveer 20 tot 30 meter? Ruim zes keer hebben we het traject minutieus afgezocht. Helaas, alleen 2 lege bierblikjes gevonden. Volgende week proberen we het opnieuw. Hopelijk is het dan droog.

geo 3532. Gejat 2 - van Opaprikstok

15 februari 2012, 23:25
Na onze mislukking bij EEN reed ik met Mighty-Mike en Pino naar een slim parkeerplekje, een stukje terug. Omdat Pino sinds Kerstmis elke dag een cache heeft gevonden, moesten we dus vóór middernacht een andere hebben gescoord. De tijd begon te dringen. Gelukkig had Opa Prikstok vanmorgen een nieuwe neergelegd en daar wandelden we nu heen.
Het was gestopt met regenen toen we de locatie naderden. Heeft hier in een ver verleden ooit een andere cache gelegen? Terwijl ik daar nog over piekerde, had Mike ineens iets vreemds in handen. Helaas kan ik mijn humoristische reactie hier niet vermelden vanwege het spoilereffect. Technicus Pino moest erbij gehaald worden om de rol te pakken. Zo waren we er getuige van hoe Pino zijn eerste nieuwe logsticker plakte. Tevreden wandelden we terug naar de auto's. Missie geslaagd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3533. Even geduld aub... - van M.I.Casa

22 februari 2012, 22:30
Na de wekelijkse zwemtraining reden Mighty-Mike en ik op de terugweg pal langs deze cache. Hoewel het de hele dag droog was geweest, viel de regen 's avonds gestaag naar beneden. Net als vorige week. Waarom doen we de caches van M.I.Casa altijd in de regen? vroeg ik me af, terwijl ik naar het nulpunt liep en Mike zorgvuldig de auto afsloot.
We verdeelden de taken en zochten ieder aan een kant. Niets. Dan maar even van plek wisselen. Gelukkig zag ik toen de cache direct zitten. Van het kasteel was in de duisternis helaas niets te zien. En ik had ook niet het geduld om nog lang in de regen te blijven staan. Gauw naar huis en naar het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3534. We gaan zoeken naar... - van team paddestoel

26 februari 2012, 11:15
Mijn cachedag richting Oegstgeest en Leiden begon bij een cache dicht bij huis. Deze korte multi staat al drie maanden op unavailable. Maar waarom? Bij WP1 kon ik eerst geen kokertje vinden. Uiteindelijk besloot ik door te lopen naar WP2. Daar viel me iets op en dat bleek de aanwijzing te zijn. Dus snel weer terug naar WP1, want iets dergelijks had ik ook daar gezien, maar er toen geen aandacht aan besteed. Tenslotte wandelde ik door naar WP3 en daar maakte ik de slotberekening. Ook de cache was snel gevonden. De aanwijzing dat er niet gegraven of gespit hoeft te worden, zorgde ervoor dat ik even rustig rondliep en mijn ogen goed te kost gaf. De cachebehuizing stond vol water, dus die heb ik even leeggegoten. Wat mij betreft kan de cache gewoon weer online komen. Niet te lang wachten, team Paddestoel, want anders stoppen de reviewers 'm in het archief. En dat is nergens voor nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#293. Gewoon_Makkelijk - van Gewoon_Wij

   dnf 26 februari 2012
Al meer dan 2 jaar laat ik de Mystery-caches lekker links liggen. Het bestuderen van krankzinnige puzzels vind ik zonde van mijn tijd. Dan zit ik liever in het café. Onlangs kreeg ik een tip dat dit een zeer makkelijke puzzel zou zijn. Dat klopte inderdaad. Maar het vinden van de cache was dat niet. Na het inschakelen van een hulplijntje wist ik precies wat voor constructie ik moest zoeken en waar. Maar dat mocht niet helpen. Ik ben de 4e met een not-found. Is de cache er nog wel?

geo 3535. Somewhere in time - van ph7fe

26 februari 2012, 12:15
Wat een Geo-Syborg is, weet ik nog steeds niet. Maar het puzzeltje was gelukkig niet zo moeilijk, dus op mijn fietstocht door Oegstgeest en Leiden kon ik de Geo-Syborg gelijk even meenemen. Het bleek een ding te zijn ter grootte van een petling met wat papier erin. Daar heb ik mijn naam maar opgeschreven. Hopelijk komt het toch nog goed met dit project. Na 26 jaar hard werken mag je toch wel eens wat resultaat verwachten, vind ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3536. Maison de l'amour - van Valentine

26 februari 2012, 12:25
Op mijn fietstocht naar Oegstgeest en Leiden passeerde ik ook het liefdesnestje van Gewoon_Wij. Tja, wat doe je als je graag een voortuincache wil plaatsen, maar je hebt geen voortuin? Dankzij het geocachen kom je nog eens op plaatsen waar je anders nooit zou komen.
Bedankt en proost, Biertje

3537

geo 3537. / - van Gewoon_Kim

26 februari 2012, 12:35
Voor vandaag had ik een route uitgestippeld naar Voorschoten, Oegstgeest en Leiden. Toch ook maar even de puzzeltjes bekeken, en daar zaten er een paar tussen die eigenlijk best wel te doen waren. Zoals deze dus. De naam van de cache kon ik niet plaatsen (schuine streep?), maar de rasters en de bolletjes kwamen mij heel bekend voor. Al snel stond er een goed coördinaat op papier en vandaag fietste ik naar dit plekje, waar een mooie doos lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3538. Tiemwerk #1 - van Gewoon_Marlo

26 februari 2012, 12:50
Team Biertje bestaat al jaren uit Biertje, zijn Biermobiel (fiets) en een sixpack bier. Daarmee zou deze cache toch te vinden moeten zijn? In eerste instantie zag ik de micro over het hoofd. Dat kan misschien ook komen doordat er al 2 blikjes leeg waren. Voor de zekerheid toch maar even aan de overkant gekeken. Ook niets. Toen weer terug en nu wat nauwkeuriger gewerkt. En ja hoor, bingo!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#294. Sportief bezig zijn - van PD2AVE

   dnf 26 februari 2012
Hoewel de sportieve toestellen zeer uitnodigend klaar stonden, besloot ik eerst maar even te gaan zitten en een biertje te drinken. Pas daarna ging ik op zoek naar de micro. Maar hoe ik ook zocht, voelde en graaide, dat domme ding bleef onvindbaar. Het zweet gutste van m'n rug en van al dat bukken kreeg ik ook nog last van verzuurde benen. Tijd om te gaan, dus. Volgende keer beter. Eerst maar even thuis wat oefenen.

geo 3539. Petling in een boom - van Gewoon_Wij

26 februari 2012, 13:15
Het was snel duidelijk welke boom ik moest hebben en direct had ik een filmkokertje in handen. Vreemd. Dat kon het niet zijn, want het ging hier om een petling in een boom. Verder gezocht en ook de boom ernaast maar eens onderzocht. Uiteindelijk nogmaals het filmkokertje gepakt om eens te kijken wat daar in zit. Een logrolletje? Ik heb toch mijn naam er maar opgeschreven, hoewel ik betwijfel of dit wel de goede cache is.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#295. Rijksweg A44, afrit 8 - van scojesa.monic

   dnf 26 februari 2012
Als je weet dat er al een paar not-founds zijn geweest, ga je ervan uit dat de cache weg is. Toch heb ik even op de meest logische plekken gezocht. Een nano is tenslotte magnetisch. Daarna maar door naar afrit 7. Thuis zag ik dat de cache vandaag toch nog is gevonden. Hij is dus niet weggewaaid. Volgende keer beter.

geo 3540. Rijksweg A44, afrit 7 - van scojesa.monic

26 februari 2012, 13:40
Na de teleurstelling bij afrit 8 fietste ik door naar afrit 7. Daar lag de cache me al van verre toe te lachen. Gelukkig, dat scheelde weer. Na het loggen heb ik voor de zekerheid maar even aangebeld bij de buren om te vragen naar hun huisnummer. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en heb dit getal daarna nauwkeurig genoteerd in mijn agenda.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#296. Buitenlust - van Goudvis89

   dnf 26 februari 2012
De vragen over Buitenlust waren gelukkig niet zo moeilijk op te lossen, dus de checker gaf direct groen licht. Helaas liet daarna het geluk me in de steek. Mijn GPS leidde me naar een brandgang met alleen maar achtertuinen. Nergens een geosticker te zien en huisnummers ontbraken. Had ik toch maar wat tuinen moeten uitproberen?
Op de cachepagina lees ik nu dat ik in een voortuin moet zijn. Volgende keer maar even omlopen.

3541

geo 3541. Prinsesje margriet - van ptrgr

26 februari 2012, 14:10
Niet in de tuin van de buurvrouw? Dan zijn er niet veel mogelijkheden meer. Vandaag fietste ik naar Voorschoten, Oegstgeest en Leiden. In de Prinses Margrietstraat zag mijn oog ineens iets glinsteren waar dat normaal niet gebeurt. Voor het eerst dat ik een cache op zo'n plek tegenkom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3542. 101010_NL: Electriciteitshuisjes - van wilg

26 februari 2012, 14:20
Op 5 december probeerde ik met mijn goede vriend Mighty-Mike deze cache in het donker (zonder lamp) even te vinden. Dat is ons toen niet gelukt. Vandaag fietste ik weer eens in deze buurt en kon ik het opnieuw proberen. Direct viel me een geschikte plek op, waar inderdaad de pot verborgen lag. Opnieuw blijkt maar weer dat je in het donker toch minder goed ziet dan overdag. Maar misschien hadden ze beter een lantaarnpaal naast de cache kunnen plaatsen. Tenslotte zijn hier voldoende elektriciteitshuisjes in de buurt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 december 2011
Vanmiddag had ik met Mighty-Mike afgesproken voor een paar caches in de buurt van Leiden. Terwijl wij langs de elektriciteitshuisjes wandelden, werd het al snel donker. Door de kou begonnen de batterijen ook nog eens kuren te vertonen en waren we allebei aan een reservesetje begonnen. Vlak voor de cache viel mijn GPS uit en zochten we in het donker tussen de struiken. Later las ik dat de cache bij daglicht al nauwelijks te vinden is, dus na 20 minuten zoeken in een steeds groter gebied, besloten we naar huis te gaan. We komen nog wel eens terug!

geo 3543. Dat zeg ik, G...! - van Gewoon_Wij

26 februari 2012, 14:35
Toen ik aan kwam fietsen, stond er al een geocacher driftig te zoeken. Het bleek team Sportmouse2001 te zijn, die alvast een cache had geselecteerd om op 29 februari te kunnen loggen. En dit was de dichtstbijzijnde. Nadat we rond het nulpunt hadden gezocht, herinnerde ik me uit eerdere logjes dat het om een hondenpoepveldje ging met een afwijking van 6 meter. Op een logisch plekje vond ik inderdaad het kokertje liggen. Sportmouse bekeek de plek en zou hier over 3 dagen terugkeren. Snel verlieten we deze weinig inspirerende plaats.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3544. Ons Buitenhuisje - van RemyD

26 februari 2012, 14:55
Mijn GPS had een aanfietsroute uitgezocht die in de praktijk niet meer bestond. Daardoor heb ik drie zijden van het volkstuincomplex afgereden om uiteindelijk bij de officiële poort te arriveren. Met dit mooi weer was er een hoop activiteit te bewonderen. Alleen bij het huisje van RemyD was het erg stil. De verstopplek lag voor de hand, maar de bijzondere constructie die hier bedacht is, was ik nog nooit eerder tegengekomen. Erg mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

3545

geo 3545. Gewoon_Gejat - van Gewoon_Wij

26 februari 2012, 15:05
De kortste weg was via de wiebelende loopbrug, een paar boomstammen en een glijbaan. Ik had wel 2 mensen zien staan, maar ik was zo bezig om niet in het water te vallen dat ik niet zag dat het geocachers waren. Het was Bosmar, die de cache net had gepakt. Zij gingen nu op zoek naar de Helden van 3 Oktober. Daar zou ik later op de dag ook heen gaan, maar eerst moest ik weer die lastige weg terug. O, had ik er ook omheen kunnen fietsen? Tja, te laat gezien...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#297. Eén item-Maredijk - van Team K.M.K.

   dnf 26 februari 2012
Toen ik hier arriveerde was er niemand te zien. Ongestoord kon ik mijn gang gaan. Op de meest logische plaats kon ik niets vinden. Ook na het tellen en in de buikhouding trof ik niets opmerkelijks. Was de cache al geript? Er kwam een vader met 2 kinderen aan, zodat ik besloot het op een ander moment nog maar eens te proberen...

geo 3546. Het Kleine Tuintje - van Team K.M.K.

26 februari 2012, 15:55
Vanwege een tweede poging voor 'Krijg het heen en weer' kwam ik in de buurt van deze nieuwe cache. Gelukkig zijn hier niet veel tuintjes die in aanmerking komen en had ik bij de eerste greep de cache al in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3547. De Helden van 3 Oktober #1 - van Doltaro

26 februari 2012, 16:20
Tot slot van deze fietsdag stonden de Helden van 3 Oktober op mijn lijstje. Leuk dat er een serie van 'small' caches in de Leidse binnenstad ligt verstopt, en dat er niet gekozen is voor de bekende fotokokertjes. De eerste zit fraai verstopt, maar gezien het formaat waren er niet veel logische plekken. Ik ben even gaan zitten om te loggen en een biertje te drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#298. De Helden van 3 Oktober #3 - van Doltaro

   dnf 26 februari 2012
Dit zou mijn tweede Held moeten worden, maar de Prins hield zich goed verscholen. Er was eigenlijk maar één plek waar hij zou kunnen zitten, maar daar greep ik mis. Een hulplijntje om 16:30 uur naar mijn goede vriend Pino bevestigde dat ik op de juiste plek had gezocht. De doos is dus weg, tenzij een andere cacher 'm tijdelijk heeft meegenomen om elders te loggen. Ik kreeg wel het bonusgetal mee, zodat ik verder kon.

geo 3548. De Helden van 3 Oktober #6 - van Doltaro

26 februari 2012, 16:50
De derde Held zat op een logisch plekje verstopt. Ik heb even gewacht totdat de aandacht van de ouders weer op het speelterrein was gericht en de hondenuitlater zich had omgedraaid. Daarna langs de begraafplaats terug naar de volgende Held.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3549. De Helden van 3 Oktober #2 - van Doltaro

26 februari 2012, 17:00
Op het nulpunt aangekomen, kon de cache maar op één plek liggen. En tot mijn verrassing lag hij daar ook. Heel mooi gedaan! Ik wilde net loggen, toen iemand zijn fiets wilde zetten op de plek waar ik stond. Het was een bewoner die de geosticker herkende. Hij was al eens aangesproken met de vraag waar die cache lag, maar wist niet dat er eentje voor zijn eigen deur lag. Hij was net zo verrast als ik, toen ik 'm de plek onthulde. Er stond water in de cachebehuizing en dat heb ik verwijderd. Om alle logboekjes zit een plastic zakje, maar helaas niet bij deze. De inhoud van de doos was vochtig en het logboekje wordt dat dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

3550

geo 3550. De Helden van 3 Oktober #5 - van Doltaro

26 februari 2012, 17:15
Nog 2 Helden moest ik bezoeken en deze hield zich weer op een zeer logisch plekje verscholen. Er was ook helemaal niemand in de buurt, dus ik kon even genieten van de rust en het uitzicht. Helaas was ik door mijn biervoorraad heen, dus ik ging maar op weg naar de laatste Held.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3551. De Helden van 3 Oktober #4 - van Doltaro

26 februari 2012, 17:30
De laatste Held en ook deze was niet moeilijk verstopt. In de doos zat ook een papier dat door 3 kinderen was beschreven. Die hadden de doos kennelijk ook gevonden. Ik had nu alle cijfertjes voor de bonus, dus ik stapte weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3552. De Helden van 3 Oktober Bonus Cache - van Doltaro

26 februari 2012, 17:45
Met alle cijfertjes op zak fietste ik nu naar de bonusplek. Daar moest ik even wachten tot alle wandelaars uit het zicht waren, waarna ik de doos kon pakken. Ik moet nog een keertje terug voor #3, want die is volgens mij verdwenen. Bedankt voor deze leuk verstopte serie.
Bedankt en proost, Biertje

3553

geo 3553. Veenpad - van Opaprikstok

26 februari 2012, 18:15
De laatste voor vandaag, vlakbij het huis van mijn goede vriend Pino. Bijna dagelijks moet hij geocachers helpen omdat ze radeloos om zich heen kijken waar Opaprikstok die micro heeft verstopt. Ik had echter geen hulp nodig. Mijn GPS leidde me precies naar de juiste plek. Tot mijn verrassing bleek Mighty-Mike hier ook net geweest te zijn. In het vogelhuis van Pino, Superwams, Prutsdoos en Proppie werd ik hartelijk onthaald. Ik kreeg gelijk een stuk zelfgemaakte pizza voorgezet, want ze hadden toch genoeg.
Pino bekeek mijn lijstje. Van de 27 caches had ik er 20 gevonden, ik had daarvoor 51 km gefietst en ben 8 uur onderweg geweest.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3554. Ouwe l*llencache - van Gewoon_Wij

29 februari 2012, 13:35
Vandaag wilde ik even wat not-founds wegwerken en met een fietsroute via Wassenaar kon ik ook nog een paar nieuwe caches meenemen. Het puzzeltje was niet moeilijk, want alle liedjes waren uit mijn tijd. Daarna de rollator achterop de fiets gebonden en op weg!
Ik kwam op een plek waar je inderdaad een stel ouwe l*llen zou verwachten, maar die zaten deze middag kennelijk thuis achter hun geraniums. Toen ik door het logboekje bladerde, zag ik alleen maar namen van 65-plussers. Die van mij kon er dus mooi bij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3555. HansKitty's jeugd #2 Schaapjes tellen? - van Hanskitty

29 februari 2012, 13:55
Via Wassenaar fietste ik vandaag richting Leiden om een aantal not-founds weg te werken. Daarbij passeerde ik het weiland waar Kitty heel lang geleden de schapen moest tellen. Dat heb ik ook gedaan, omdat ik dacht dat dit het bonusgetal was.
Net nadat ik gelogd had en weer op de fiets zat, kwam ik de luxe limousine van de Naaktslakkies tegen. Ze waren even een frisse neus halen. Na 5 minuten gezellig kletsen, wilden ze weer verder. Ze kregen het namelijk een beetje koud, met dat open portierraampje... wink
Bedankt en proost,
Biertje

geo 3556. Geschrikt voor een dag - van Gewoon_Wij

29 februari 2012, 14:20
Toen ik vanmorgen mijn fietsroute voor deze schrikkeldag aan het samenstellen was, zag ik dat er ineens een nieuwe cache bijgekomen was. Volgens de eerste logjes was dit een makkelijke puzzel, maar ik moest toch eerst twee koppen thee drinken voordat ik het zag. Bijna had ik me al aan het bier vergrepen, maar dat hoefde nu dus niet. Het kon gewoon mee in de fietstas.
Op het nulpunt aangekomen kon de cache maar op één plek liggen. En daar lag ie ook!
Bedankt en proost, Biertje

3557

geo 3557. Sportief bezig zijn - van PD2AVE

29 februari 2012, 14:35
Drie dagen geleden heb ik me hier nog tevergeefs in het zweet gewerkt, maar niets gevonden. Eenmaal thuis bleek de micro door ieder ander gewoon gelogd te worden. Grrr...
Op deze schrikkeldag zou ik een aantal not-founds gaan wegwerken. En dit was de eerste. Voor de zekerheid had ik nog even aan een goede vriend een extra hint gevraagd en vanmiddag kon ik dan eindelijk mijn naam in het boekje krabbelen. Tja, dat heb je als je een cache op de tast wilt vinden, in plaats van met je ogen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
Hoewel de sportieve toestellen zeer uitnodigend klaar stonden, besloot ik eerst maar even te gaan zitten en een biertje te drinken. Pas daarna ging ik op zoek naar de micro. Maar hoe ik ook zocht, voelde en graaide, dat domme ding bleef onvindbaar. Het zweet gutste van m'n rug en van al dat bukken kreeg ik ook nog last van verzuurde benen. Tijd om te gaan, dus. Volgende keer beter. Eerst maar even thuis wat oefenen.

geo 3558. Rijksweg A44, afrit 8 - van scojesa.monic

29 februari 2012, 14:45
Drie dagen geleden was ik hier ook al eens geweest. Vanwege twee not-found-logjes nam ik toen aan dat de nano was weggewaaid. Ik heb dus even vluchtigjes gezocht, want hij was inderdaad weg. Niet dus. Eenmaal thuis zag ik dat iedereen de cache kon vinden!
Vandaag ben ik dus teruggeweest en inderdaad, op het nulpunt zag ik het dingetje direct zitten. De vorige keer had ik duidelijk een bord voor m'n kop gehad.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
Als je weet dat er al een paar not-founds zijn geweest, ga je ervan uit dat de cache weg is. Toch heb ik even op de meest logische plekken gezocht. Een nano is tenslotte magnetisch. Daarna maar door naar afrit 7. Thuis zag ik dat de cache vandaag toch nog is gevonden. Hij is dus niet weggewaaid. Volgende keer beter.

geo 3559. Buitenlust - van Goudvis89

29 februari 2012, 15:10
Drie dagen geleden stond ik tamelijk wanhopig bij een schutting van een achtertuin. Toen ik de cachebeschrijving nog eens had doorgelezen, zag ik dat ik bij een voortuin had moeten zijn.
Vandaag wilde ik een aantal not-founds wegwerken. Dit was de derde. Nu leidde mijn GPS me feilloos naar de tuin en naar de spaarpot. Vandaar fietste ik door naar de eindlocatie. Daar lag de cache al op me te wachten. Besjes waren er niet, dus die kon ik ook niet schieten. Maar ik had wel een hoop bekijks.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
De vragen over Buitenlust waren gelukkig niet zo moeilijk op te lossen, dus de checker gaf direct groen licht. Helaas liet daarna het geluk me in de steek. Mijn GPS leidde me naar een brandgang met alleen maar achtertuinen. Nergens een geosticker te zien en huisnummers ontbraken. Had ik toch maar wat tuinen moeten uitproberen?
Op de cachepagina lees ik nu dat ik in een voortuin moet zijn. Volgende keer maar even omlopen.

3560

geo 3560. Eén item-Maredijk - van Team K.M.K.

29 februari 2012 - 15:30
Drie dagen zocht ik hier ook al, maar niet goed genoeg. Vandaag was ik op pad om een aantal not-founds weg te werken. Dit was de vierde en nu lukte het dus wel. Ik heb mijn naam op het droge papiertje van mijn voorgangers geschreven. Er zit inderdaad één item in de cache, en dat is een natte prop (de oude logrol). Als je dus iets in de cache wil achterlaten, moet je die prop mee naar huis nemen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
Toen ik hier arriveerde was er niemand te zien. Ongestoord kon ik mijn gang gaan. Op de meest logische plaats kon ik niets vinden. Ook na het tellen en in de buikhouding trof ik niets opmerkelijks. Was de cache al geript? Er kwam een vader met 2 kinderen aan, zodat ik besloot het op een ander moment nog maar eens te proberen...

geo 3561. De Helden van 3 Oktober #3 - van Doltaro

29 februari 2012, 15:45
Drie dagen geleden had ik hier ook al gezocht, maar niets gevonden. Mijn goede vriend Pino bevestigde me dat het doosje inderdaad onder de glijbaan moest liggen. Niet dus. Thuis zag ik dat anderen de cache wel hadden kunnen vinden. Vreemd...
Vandaag was ik op pad om een aantal not-founds weg te werken. Dit was de vijfde. Toen ik aan kwam fietsen, zag ik een paar dames staan. Ze tuurden op hun GPS, want het doosje zou aan de overkant moeten liggen. De oplossing van het mysterie: de cache is een paar weken geleden verplaatst en ik was met een oude uitdraai op pad. Op de nieuwe locatie was het doosje snel gevonden. Daarna nog even staan praten. Van de Leidsegeocacher kreeg ik nog een tip voor een andere not-found. Tevreden namen we afscheid.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2012
Dit zou mijn tweede Held moeten worden, maar de Prins hield zich goed verscholen. Er was eigenlijk maar één plek waar hij zou kunnen zitten, maar daar greep ik mis. Een hulplijntje om 16:30 uur naar mijn goede vriend Pino bevestigde dat ik op de juiste plek had gezocht. De doos is dus weg, tenzij een andere cacher 'm tijdelijk heeft meegenomen om elders te loggen. Ik kreeg wel het bonusgetal mee, zodat ik verder kon.

geo 3562. Krijg het heen en weer - van timdrie

29 februari 2012, 16:05
In december heb ik de route al eens gelopen en alle punten kunnen vinden. Je moet wel heel nauwkeurig lezen. Alleen ging het mis bij de berekening van e en f. Kennelijk had ik een verkeerde waarde voor X genomen. Afgelopen zondag was ik hier weer eens in de buurt en ontdekte ik dat ik wel een bordje aan het hek had genomen, maar niet het bordje aan de oostzijde. En dat maakte een hoop verschil. Thuis nog eens alle berekeningen doorgenomen en een prachtige plek voor de cache gevonden.
Vandaag was ik op pad om een aantal not-founds weg te werken. Deze paste prima in mijn plannetje. Ter plekke moest ik even voorzichtig controleren of daar inderdaad een doosje lag en toen het even rustig was, kon ik eindelijk mijn naam in het logboekje bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2011
Ik blijk niet de eerste te zijn die problemen heeft met deze multi, zo lees ik nu in de oude logjes. En het begon allemaal zo goed: alle punten kon ik moeiteloos vinden, ook de witte huizen. Toen begon het rekenwerk. Uit de uitkomsten bleek dat ik in ieder geval W, Y en Z goed moest hebben. Maar voor de waarde van e kreeg ik een onmogelijke uitkomst. Ik lees nu ook dat sommigen de cache wisten te vinden door alleen de hint te lezen. Mensen uit de omgeving waarschijnlijk, want ik kon er geen chocola van maken. Jammer.

geo 3563. EEN - van M.I.Casa

29 februari 2012, 22:30
Na onze not-found van twee weken geleden bleek dat de cache verdwenen was. Dit weekend is er een nieuwe geplaatst, dus vanavond ben ik met mijn goede vrienden Pino en Mighty-Mike opnieuw naar dit leuke laantje gereden. Pino ging direct op de meest logische plek zoeken en ik nam daarom de andere kant voor mijn rekening. Al snel had Pino beet en konden we loggen. Mooi, dit lichtgevende stipje is nu ook van onze kaart verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 februari 2012
Met Mighty-Mike en Pino reed ik na afloop van onze wekelijkse zwemtraining naar de parkeerplaats. Het was gaan regenen en daardoor zagen we ook de weerkaatsing van druppels, natte bladeren en boomstammen. Maar de 3 fireneedles waren gelukkig goed herkenbaar. Nu nog een tiental meters. Maar ja, is dat dan ongeveer 12 meter of ongeveer 20 tot 30 meter? Ruim zes keer hebben we het traject minutieus afgezocht. Helaas, alleen 2 lege bierblikjes gevonden. Volgende week proberen we het opnieuw. Hopelijk is het dan droog.

3562

Terug naar boven

Door naar maart