Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2012

64 caches gevonden (logs 4092-4155)

4092

geo 4092. Keun of niet keun #1: Varkensbos - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 20:15
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Tijdens de multi Mooi Noordwijk Binnen namen we even een afslag naar het Varkensbos. Een paar jongens stonden hier wat onduidelijk te hangen rond hun auto, fiets en brommer. We groetten vriendelijk en Pino vroeg: "Mogen we er even langs? En ja, we komen zo meteen ook weer terug." Er werd gelachen en we liepen door in de richting van de cache. "Vroeger zouden ze hier gaan vissen, schaatsen, bootje varen of boomhutten bouwen. Maar vandaag de dag kan de jeugd alleen nog maar hangen", merkte ik op. "Ach, dat vinden ze tegenwoordig nou eenmaal keun", reageerde Pino gevat. De cache was daarna vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4093. Mooi Noordwijk Binnen! - van jetnop

6 augustus 2012, 20:45
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. We wilden graag een wandeling door het oude centrum van Noordwijk en die vonden we met de cache Mooi Noordwijk Binnen! Het begon al goed op wp1. Waar we ook keken, nergens zagen we langpotige dieren. Dankzij onze ervaring konden we het antwoord gelukkig wel raden en wandelden we door. Het was overal bijna uitgestorven, zodat we goed konden genieten van de rustige straatjes en oude huizen. En van de jonge meisjes die op hun fietsen allemaal ergens naar toe moesten. Hockey of tennis? Het tweede probleem ontstond bij wp5. Kennelijk heeft de gemeente hier recent een nieuw bord geplaatst, waarbij 'de andere naam' is vervangen door 'welkom'. Maar ook hier wisten we een tijdelijke mouw aan te passen en zo liepen we door naar het restaurant. Dat was helaas gesloten, dus even een biertje drinken zat er niet in. Dan maar door naar de cache. Op het door ons gegokte punt lag die niet, maar we konden er niet veel meters naast zitten. Het was Pino die met zijn scherpe blik de nano ontdekte. "Keun!" riep ik direct.
Bedankt en proost, Biertje

4094

geo 4094. De kruising - van Davevindalles

6 augustus 2012, 20:55
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Als kenner (hij heeft zelf ook zo'n soort cache) had die de cacheplek direct in de gaten. Ondertussen bekeek ik even het tuintje van Davevindalles. Dat was erg onderhoudsvriendelijk aangelegd en het was goed te zien dat het cachevirus Dave inmiddels behoorlijk had aangetast: tijd om even lekker in zijn stoel te zitten, heeft hij nu niet meer. Zijn andere caches doen we de volgende keer, want nu liepen we door naar het Kruydpark.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4095. Kruydpark - van keesmeeuw

6 augustus 2012, 21:00
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. We wandelden steeds verder va de geparkeerde auto weg en waren nu bij het natuurlijke karakter van het Kruydpark. Pino nam de kortste weg en sprong lenig over het hekje. Ik liep iets verder door naar de ingang en kon daardoor goed observeren hoe mijn metgezel te werk ging. Op de grazige ruimten kon de cache natuurlijk niet liggen, dus liep hij rechtstreeks naar de dichtstbijzijnde solitaire boom. Maar die bleek nog een stuk van het nulpunt af te liggen. Ik riep nog waar hij beslist niet moest gaan zoeken, maar dat was niet meer nodig, want het kokertje lag al in zijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4096. Keun of niet keun #3: Drie kluchtjes - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 21:25
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Naar deze keun was Pino al een keer tevergeefs op zoek geweest, dus dat was een lastige, volgens hem. Ik volgde gewoon mijn pijltje, wierp een blik op iets opvallends en deinsde direct terug. O nee, het was de cache maar. "Was dit waarnaar je zolang moest zoeken?" vroeg ik mijn metgezel, die niet begreep hoe ik dit zo snel had gedaan. Hij mompelde maar iets over ondoordringbare struiken en hoge brandnetels. Ondertussen schreef ik mijn naam op het rolletje. Deze was beslist keun.
Bedankt en proost, Biertje

4097

geo 4097. Keun of niet keun #6: Dobbelmanduin - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 21:45
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Tja, keun of niet keun? Een beetje twijfelachtig. Het nulpunt lag voor ons beiden midden op straat (en zo'n 15 meter vanaf de plek waar we later de cache zouden vinden). Vanaf hier vielen de cachepaadjes direct op, waardoor ook wij eerst tussen de struiken stonden. Dat leverde natuurlijk niets op. Daarna hebben we op veel andere plaatsen gezocht en zijn we steeds verder van ons nulpunt geraakt. Uiteindelijk had Pino de cache in de gaten. Toen was ook duidelijk waarom iemand hem binnen 15 seconden kon vinden. Dat zou ons ook zijn gelukt als Pino zijn cachemobiel een paar meter naar achteren had gezet. Maar goed, hij was "in the pocket", zoals ze dat bij ons in Leidschendam zo puntig kunnen zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4098. Het hoekje - van barsmo

6 augustus 2012, 21:55
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Deze cache stond niet in mijn gps, dus ik volgde de aanwijzingen op van mijn metgezel. Die wees eerst een verkeerd hoekje aan, waar wij met onze lampen de slakken en plantjes even in het licht hebben gezet. Een tweede blik op zijn gps leerde Pino dat we een ander hoekje moesten hebben. Daar vond hij even later de cache op een heel logische plaats. Ik maakte nog een foto van dit leuke hoekje, want ik was eigenlijk zeer benieuwd waarom de cachelegger dit zo'n bijzondere plaats vindt, dat hij die graag aan andere geocachers wil laten zien. Maar Pino was niet ge´nteresseerd en liep terug naar de auto, waar hij stil in een hoekje op me wachtte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4099. Keun of niet keun #12: Atlantikwall Noordwijk - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 22:05
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Omdat die tot nu toe bijna alle caches als eerste had gevonden, was ik er dit keer erg op gebrand om ook weer eens mijn slag te slaan. Twee milliseconden eerder dan hij scheen ik met mijn lamp op de cache en riep snel: "Hebbes!" Ja, daar had Pino duidelijk niet van terug. Stilletjes schreef hij zijn naam in het logboekje. In het vakje had hij nog wat ruimte overgelaten voor mij, zodat ik daarna ook kon loggen. Met net iets grotere letters schreef ik mijn naam, want ik was natuurlijk de vinder van deze cache. Ja, dat vond ik wel keun.
Bedankt en proost, Biertje

4100

geo 4100. Keun of niet keun #10: Vuurtorenplein - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 22:15
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. We liepen in de richting van de vuurtoren en mijn metgezel rende op basis van de hint direct naar een logisch plekje. "Weet je wel zeker dat het hier is?" vroeg ik toen ik even later ook ter plaatse was. Hij keek even op zijn gps. Aha, nog 20 meter. Even later stonden we bij een vergelijkbare plek, maar nu wat hoger. Daar graaide hij dit keer triomfantelijk de cache tevoorschijn. In het licht van de vuurtoren schreven wij onze namen in het kleine boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4101. Keun of niet keun #13: Dijk in de duinen - van M.I.Casa

6 augustus 2012, 22:20
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Terwijl hij zijn cachemobiel behendig in het donker het parkeerterrein op reed, vertelde hij hoe hij hier vroeger vaak moest zijn vanwege een betaalautomaat die regelmatig storing had doordat er weer zand was ingewaaid. Dat vonden de klanten dan niet erg keun. We liepen zonder een mens te zien naar de logische plek op het duin, waar ik (net iets eerder) de cache tevoorschijn haalde. Na het loggen ging Pino even lekker over het strand en de zee schijnen met mijn 350 lumen lampje. Dat vond hij wel keun.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#25. Keun of niet keun #13: De Zuid - van M.I.Casa

   dnf 6 augustus 2012
Vanavond was ik met Pino op stap in Noordwijk. Dit zou de laatste worden, maar we denken dat de cache is verdwenen. Bij aankomst zagen we direct 2 logische plekken, maar geen van beide bevatte een kokertje. Daarna hebben we alles rondom afgezocht, totdat er twee mensen op ons afkwamen. Ze logeerden in een pension tegenover de cachelocatie, en vroegen zich af wat we zochten. Helaas wisten ze niets over de verstopplek van de cache, maar ze vonden het erg keun en wensten ons veel succes. Na bestudering van oude logjes weten we nu zeker dat de cache is verdwenen. Dat is dus niet keun.

___________________________________________________________________


4102

geo 4102. Leidschendammerhout 7 - van de landloper

8 augustus 2012, 19:10
Op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining kon ik best nog even 2 caches oppikken. Dat bleek toch wat meer tijd te kosten dan verwacht. Hier is het nog lekker dat ouderwetsche cachen van vroeger: zoek zelf je weg maar naar de cache. Heen was dat via de brandnetels. Gelukkig had ik mijn zwembroek nog niet aan. Daarna ontdekte ik het mountainbike-paadje en was de terugweg een stuk makkelijker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4103. Leidschendammerhout 6 - van de landloper

8 augustus 2012, 19:20
Na nummer 7 snel door naar 6. Dat kon gewoon op de stadsfiets. Ik hoefde alleen maar de sporen van mijn voorgangers te volgen. Hier geen hint, dus ik verwachtte weer het ergste, maar dat was helemaal niet nodig. Na de terugweg stond het zweet op mijn rug. Nu nog snel door naar het zwembad, waar ik allang had moeten zijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4104

geo 4104. De Banken van 's-Gravenzande - van schaafjes

13 augustus 2012
Vandaag zou ik samen met La Rosa (Team KIS98) voor de tweede keer de multi Even vanaf de Bank gaan proberen. Nadat we de auto voor 4 euro op een bijna leeg parkeerterrein hadden gestald, liepen we eerst naar het informatiebord voor wat extra info over het gebied. Daarna maakte La Rosa een paar foto's van mij, waarvan ik de beste bij de log heb geplaatst. De antwoorden zijn inmiddels onderweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4105. Even vanaf de Bank 5 - van De Riempjes

13 augustus 2012, 10:45
Met dit puzzeltje ben ik gisteravond nog even fanatiek bezig geweest. Daarna vond ik een oud printje terug en ontdekte ik dat ik een half jaar geleden dezelfde mogelijkheden ook al eens had uitgeprobeerd. En ja, toen waren ze ook al fout. Uit de oude logjes haalde ik dat het veel simpeler is dan iedereen denkt. Nog simpeler? Inderdaad, zo bleek een kwartiertje en een biertje later. De checker gaf groen licht en vandaag wandelde ik met La Rosa (Team KIS98) naar de uitgerekende plek. Daar had ik de petling al snel in handen. Zijn ze allemaal zo makkelijk?" vroeg La Rosa. "Ik hoop van wel", antwoordde ik. "En anders gaan we toch weer naar onze vaste strandtent?"
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#32. Even vanaf de Bank 6 - van De Riempjes

   dnf 13 augustus 2012
Dit puzzeltje had ik al een paar maanden geleden opgelost en vandaag wandelde ik met La Rosa langs de plaats van deze snelle oppikker. Maar waar we ook zochten, geen cache. We konden ook nergens een plekje ontdekken waar de cache had gezeten. En toch had de checker mijn oplossing goedgekeurd. Deze dag zouden we nog twee keer langskomen en in beide gevallen hebben we opnieuw gezocht. De laatste keer dat de cache is gevonden, was 2 maanden geleden. Ligt hij er nog wel?

geo 4106. Stranding de 'Christian Michelsen' - van De Riempjes

13 augustus 2012, 11:45
Tijdens onze strandwandeling, onderdeel van de multi Even vanaf de Bank, passeerden we de plek waar de Christian Michelsen was gestrand. Terwijl La Rosa op zoek ging op de verkeerde plek, haalde ik ongezien de cache tevoorschijn. Daarna gaf ik haar het volle logboekje. Het bijgevoegde papiertje was na onze logjes nu ook vol. De volgende cacher zal niet alleen een pen, maar ook wat papier moeten meenemen.
Bedankt en proost, Biertje

4107

geo 4107. Even vanaf de Bank 7 Finale! - van De Riempjes

13 augustus 2012, 12:25
Een maand geleden ben ik aan deze multi begonnen, samen met La Rosa van Team KIS98. Alleen op wp1 en wp3 vonden we toen een aanwijzing, zodat we tenslotte ons verdriet maar hebben verdronken op een bank in strandtent Zomertijd. Na een snelle controle door de cachelegger en de toevoeging van extra hints (waarvoor onze hartelijke dank!) gingen we vandaag op pad voor een herkansing. Op de plekken waar we vorige maand nog uren hadden lopen zoeken, vonden we nu moeiteloos de aanwijzingen. We snapten er niets van. Waren we destijds zo blind geweest of was het verlangen naar een koud witbiertje sterker geweest? Toen we strandtent Zomertijd passeerden, werden we direct herkend door de vrouw van de eigenaar. Ze was blij ons weer te zien, maar nee, we gingen niet naar het terras, maar naar het strand. Eerst moest deze multi worden afgemaakt. Waarschijnlijk hadden de weermannen gisteren weer gezegd dat het een slechte dag zou worden, want er was nauwelijks iemand op de vlakte te zien. Stevig doorstappend liepen we uiteindelijk op de cache af. Die had ik 1 seconde eerder in de gaten dan La Rosa. Tevreden schreven we onze namen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje
note 5 juli 2012
Vandaag was ik met La Rosa van Team KIS98 op stap in 's Gravenzande. Wij waren inmiddels wel toe aan een multi en van te voren had ik al gewaarschuwd dat uit de logjes blijkt dat deze heel wat moeilijker is dan de 2,5 ster die er nu nog staat. Maar ik had er voldoende vertrouwen in: samen komen we op bijna 19 jaar cache-ervaring en 7.000 founds. Toch hadden we A pas na enige tijd in de gaten. En La Rosa herkende er ook nog een getal in. Onder een brandende zon wandelden wij naar wp2. Een belangrijk getal, maar hoe ruim we het zoekgebied ook namen (en ook nog opnieuw zochten waar de ander al had gekeken), hier konden we niets vinden. Bij wp3 was het opnieuw La Rosa die na tien minuten toch ineens de bingo had. Waarschijnlijk door de zandsuppletie van het Hoogheemraadschap moest zij hier flink dieper graven dan verwacht. Nu we zeker wisten waarnaar wij op zoek waren, besloten we nogmaals ons geluk te beproeven bij wp2. Helaas. Dan maar door naar wp4. Dat getal was niet van belang, dus toen we ook hier niets vonden, liepen we door naar wp5. Hier konden we wel een schep gebruiken, en er bleek ook nog glas van een gebroken bierflesje rond te slingeren. Na opnieuw 10 minuten vruchteloos gezocht te hebben, besloten we deze cache maar af te breken. In nabijgelegen strandtent Zomertijd gingen we even lekker onderuit op de bank. En na 2 witbiertjes had ik geen zin meer om van die bank af te komen. Als de route weer gecontroleerd is, of iemand alle wp's heeft gevonden, kom ik weer terug.

geo 4108. Even vanaf de Bank 4 - van De Riempjes

13 augustus 2012, 13:05
Nadat we de multi hadden volbracht, besloten we nog even door te lopen naar Bank 4. Die was gelukkig een stuk makkelijker verstopt dan de onvindbare Bank 6.
Bedankt en proost, Biertje

4109

geo 4109. Stranding de 'Ping An' - van De Riempjes

13 augustus 2012, 13:20
De stranding van de Ping An kon ik me nog goed herinneren. Als klein jongetje ben ik destijds met mijn ouders naar het gestrande schip gaan kijken. Dat moet dus eind november 1965 zijn geweest. We waren niet de enigen, want het strand stond toen vol met nieuwsgierigen. Vandaag kwam ik opnieuw voor de Ping An in 's Gravenzande. Dit keer met La Rosa. Die had de cache direct in de gaten, terwijl ik op een heel andere plek aan het kijken was.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#327. Westlander - van Geestjes

   dnf 13 augustus 2012
Na de vondst van de Ping An wandelden La Rosa en ik nog even door. Volgens haar lag deze cache op nog 800 meter, maar dat was hemelsbreed en we moesten eerst nog een geschikte weg vinden. Uiteindelijk waren we bij de cachelocatie, waar ik direct neerplofte op de bank. Vanaf mijn plek zag ik geen cache en La Rosa ook niet. Toch maar even opgestaan en alles onderzocht. Toen ik in de prullenbak keek, kwam er net een wagen van de gemeente om de volle vuilniszak te vervangen. Zo kon ik ook even een blik in het binnenste werpen. Ook niets. We denken dus dat deze cache verdwenen is.

geo Even vanaf de Bank! - van De Riempjes

   note 13 augustus 2012
Na de not-found bij Westlander wandelden La Rosa en ik terug om deze korte multi nog even op te lossen. Zelf had ik de cache al in januari 2009 gevonden, maar ik kon me niet meer herinneren waar de nano zat. Dus moest La Rosa zelf gaan rekenen. Daarna gingen we op pad naar onze vaste strandtent en tussendoor zouden we langs de cache komen. Toen La Rosa weer eens op haar gps keek, waren we al kletsend 300 meter voorbij die plek. Dan eerst maar door naar het witbier en de wijn (helaas, iemand had al het witbier opgedronken, dus dan maar Leffe Blond) en op de terugweg alsnog de nano gevonden.
We eindigden deze maandag op een terras in Leidschendam, waar ik eindelijk aan het witbier kon. Een mooi einde van een leuke dag.

___________________________________________________________________


geo 4110. Je ziet het... of je ziet het niet! #2 - van Flange75 & Johanlenie

18 augustus 2012, 19:20
Vandaag was het Internationale Geocaching Dag, dus moest er natuurlijk wel even een cache gevonden worden. Dat kon mooi gecombineerd worden met een dagje op het Scheveningse strand, want het zou meer dan 30 graden worden. Na lekker internationaal tussen Duitse, Engelse en andere nationaliteiten gebivakkeerd te hebben, fietste ik aan het einde van de dag terug via de Blinkerd voor een geocache. Ik had hier al eens eerder een kijkje genomen, maar toen was het giga-druk en wees mijn GPS alle kanten op. Nu was het zwembad dicht en kon ik dus rustig zoeken. Dat hoefde niet echt, want ik had inmiddels een tip gekregen van Pino. Daardoor kon ik al snel mijn naam in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4111

geo 4111. Bartholomeus - van noebiwan

19 augustus 2012, 12:50
Vanmiddag fietste ik via Nootdorp naar Delft. Onderweg passeerde ik de statige Bartholomeus. Het was zondag, maar de kerkgangers waren al naar huis. Een leeg parkeerterrein en niemand om iets te vragen. Maar dat hoefde ook niet, want door de duidelijke hint had ik de nano snel gevonden. Die zat op een heel andere manier verstopt dan gebruikelijk is voor die dingetjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4112. Simba - van noebiwan

19 augustus 2012, 13:00
Vanmiddag fietste ik via Nootdorp naar Delft. In de achtertuin waar ik hier zou moeten zijn, was een jongeman bezig met wat planten en een tuinslang. Nadat ik twee maal voorbij was gelopen, besloot ik maar even te vragen of dit wel de tuin van Simba was. Er werd direct in de richting van de cache gewezen en tegelijkertijd zag ik het geniepige ding zelf ook zitten. Toen ik weer terugfietste, kwam een vrolijk kwispelende hond op me af. "Is dat Simba?" vroeg ik aan het baasje. Maar nee, het bleek een ander.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4113. Oma's gezwam - van mepako

19 augustus 2012, 13:15
Ik kan altijd erg van die voortuincaches genieten. Lekker ongegeneerd in iemands tuin rondstruinen (of die van de buren, zoals ik meestal achteraf ontdek), gieters optillen, vogelhuisjes openen en stenen beelden verplaatsen. Volgens de beschrijving hoefde ik de tuin niet in, maar vanaf de straatkant zag ik geen enkele mogelijkheid om een cache te verstoppen. Oma was vandaag kennelijk even niet thuis, want de gordijnen zaten potdicht. Geen hulp dus. Ik liep dus toch maar even de tuin in en onderzocht daar een aantal opvallende objecten. Vanwege de naam van de cache dacht ik te weten wat ik moest zoeken, maar het duurde even voordat ik het ding ook echt in mijn handen had. Door het onkruid was het namelijk (met opzet?) helemaal aan het oog onttrokken.
Bedankt en proost, Biertje

4114

geo 4114. Friends - van fscheerhoorn

19 augustus 2012, 13:35
Caches over bier of waarin een cafÚ voorkomt, hebben altijd direct mijn volle aandacht. Deze Delftse puzzel lag daarom al een hele tijd op de stapel 'onbegrijpelijk'. Twee jaar geleden was ik er al eens aan begonnen en later, toen ik wat logjes had gelezen, heb ik me er opnieuw over gebogen. Tevergeefs. Vandaag pakte ik het radicaal anders aan. Het ging toch over vriendschap? Ik fietste daarom naar cafÚ Friends en bestelde een biertje. Ik toonde de aardige dame achter de bar mijn printje van deze cache. Of zij dat blauwe tegeltje herkende dat daar was afgedrukt? Tot mijn verbazing knikte ze bevestigend. Dat tegeltje bleek jarenlang achter de bar te hebben gehangen. Tot zo'n 2 jaar geleden een stamgast haar had gevraagd of hij het mocht gebruiken voor een leuk puzzeltje. Ze wees me op het lege haakje. Daar had het ding altijd gehangen. Dat was mooi, maar wist ze ook wat de afbeelding betekende? Natuurlijk en uit haar hoofd dreunde ze een serie letters en cijfers op. Nu wist ik wat ik moest doen. Ik betaalde snel mijn consumptie (inclusief een ruime fooi) en pakte mijn fiets. Een half uur later had ik de cache in handen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 4115. Rue de la Trompet - van Struyk

19 augustus 2012, 13:45
Vanwege het Delftse Jazz Festival fietste ik deze zonnige zondagmiddag door Delft, op zoek naar de Rue de la Trompet. Welke bekende jazztrompettist had hier ook alweer gewoond? Ik wist het niet meer, maar eigenlijk was ik meer ge´nteresseerd naar een verstopt doosje. Daarvoor moest ik de hele straat door fietsen. Helaas heb ik daarbij geen van de aangekondigde instrumenten of bekende personages gezien. Ik moest namelijk heel goed uitkijken vanwege de vele spelende kleine kinderen, die met flessen water en ballonnen in de weer waren. De cache was gelukkig snel gevonden, maar de hint van Sinterklaas begrijp ik nog steeds niet. Speelde de Sint vroeger trompet of stond dit ding ooit op het verlanglijstje van een van de bewoners? Tja, soms levert een dagje geocachen meer vragen op dan antwoorden. Nog wat in de war fietste ik naar de Beestenmarkt, waar mijn vrienden al op me zaten te wachten...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


NF#328

geo NF#328. Kolksluis - van M en M 2

   dnf 21 augustus 2012
Vandaag was ik op weg naar Texel, maar door een file kon de geplande boot niet worden gehaald en was er tijd om nog even bij een cache te stoppen. Vorige maand had ik hier al de berekeningen uitgevoerd, maar door de aanwezigheid van een groepje jongens heb ik niet lang op de cacheplek gekeken. Deze ochtend kon ik rustig mijn gang gaan, maar hoe diep ik ook tuurde, de cache zag ik niet zitten. Wel veel spinnen. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.
note 22 juli 2012
Al van verre zag ik hoe een groepje jongens bovenaan de sluis stond, waarvan er af en toe eentje in het water sprong. Het leek me nogal koud, maar belangrijker: zou het me lukken om ongezien de cache te vinden? Toen ik van mijn fiets stapte en op ze toeliep, keken ze een beetje schuldig. Maar toen ik direct zei dat ze best mochten springen, als dat maar niet in een passerende boot was, keken ze opgelucht. Eentje was meteen bereid het jaartal op de sluisdeur te gaan zoeken en klom behendig een stukje naar beneden. De traptreden had ik inmiddels al geteld en de berekening was snel gemaakt. Heel even wierp ik een blik op de uitgekozen locatie, maar voordat 10 paar ogen zouden ontdekken wat ik hier deed, besloot ik verder te fietsen. Deze cache komt de volgende keer wel.

geo 4116. Spannend huisje 7 - van M en M 2

21 augustus 2012, 10:10
Door een file zou ik de geplande boot naar Texel niet halen en was er dus voldoende tijd om deze not-found nog even weg te werken. Vorige maand had ik hier overal tevergeefs gezocht, maar vandaag zag ik het doosje binnen 10 seconden. Dat overkomt me wel vaker en snappen doe ik het niet. Maar de eerste cache was in de pocket en opgewekt reed ik naar Den Helder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 juli 2012
Na het positieve resultaat bij huisje 6 dacht ik hier ook wel even toe te kunnen slaan. Het huisje stond overigens prachtig in de verf. Kennelijk hebben de logjes en de bijbehorende foto's de mensen van Liander aan het denken gezet. Maar hoe ik hier ook keek, voelde en graaide: geen cache. Ik heb het zoekgebied wat uitgebreid, maar uiteindelijk gaf ik het op. Misschien heeft de volgende wat meer succes.

4117

geo 4117. De Hoge Berg - van Garfield 6668

21 augustus 2012, 11:15
Na 4 jaar was ik weer eens met mijn goede vriend en chauffeur Joeridepoeri terug op Texel. Er stonden zo'n 30 caches op ons programma, waaronder een not-found van destijds (geript). Eerst wandelden we naar het hoogste punt (de Hoge Berg) om daar wat richtingen en hoeken te tellen. Dat is gelukt. Daarna genoot ik even van het uitzicht over Texel, terwijl de foto werd gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4118. Caching Texel 32: Wezenputten - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 11:35
Mijn tweede Texelse cache bracht me naar de Wezenputten. Vroeger had het ijzerhoudende drinkwater op Texel een goede naam in schipperskringen, omdat het langer houdbaar was dan het Amsterdamse water. In 1627 kreeg Dirk Nannings het recht om een put te graven om dit water aan schepen te verkopen. De opbrengsten gingen naar het weeshuis in Den Burg. Vandaag hoefde ik niet op zoek naar water (dat had ik in halve liter blikken bij me, samen met wat gerst, hop en gist), maar naar een kokertje. Dat vond ik precies op het nulpunt, maar op een andere manier dan ik had verwacht. Simpel en doeltreffend.
Bedankt en proost, Biertje

4119

geo 4119. Caching Texel 34: Skillepaadje, kleine brug - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 11:40
Vanaf de Wezenputten wandelde ik over het skillepaadje naar de kleine brug. Dit was de mooiste constructie die ik vandaag zou tegenkomen. Heel erg fraai gedaan en zonder hint had ik die waarschijnlijk niet zo snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4120. Caching Texel 33: Skillepaadje, grote brug - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 11:45
Na de kleine brug wandelde ik door naar de grote brug. Hier was het mijn chauffeur Joeridepoeri die direct door had waar de cache verstopt moest zitten. Toen ik wat argwanend zijn aanwijzingen opvolgde, had ik inderdaad ineens de petling in mijn handen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 4121. Caching Texel 37: Maritiem- en Juttersmuseum - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 12:05
Met de auto reden we naar Oudeschild. Mijn chauffeur parkeerde netjes in de winkelstraat en daarna wandelden we naar de molen. Ook hier zat de cache weer slim bevestigd, waardoor hij niet op een verkeerde plek teruggeplaatst kon worden. Het logrolletje is vol, maar er was een los papiertje bijgevoegd, waarop ik mijn naam heb gekriebeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4122. Caching Texel 39: Vogelkijkhut Dijkmanshuizen - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 12:15
Samen met twee fietsers arriveerde ik bij de vogelkijkhut. Het waren duidelijk vogelkijkers, want ze hadden een verrekijker hangen waar ik een GPS had. Ze dachten even dat ik de sleutel zocht ("De deur is open, hoor"), maar ik was natuurlijk op zoek naar iets anders. Het kokertje zat inderdaad waar ik het verwachtte. Daarna heb ik nog even een kijkje in de hut genomen. Inderdaad, er zijn ook geocachers die denken dat het grote vogel-logboek ook bij de cache hoort. Ik las diverse dankbetuigingen voor de leuke cache. Daar sluit ik me graag bij aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4123. De Zandkes - van Team Nietgering

21 augustus 2012, 12:35
De Zandkes is een klein poldertje tussen twee forse dijken en bestaat uit drie waterplassen. Die vormen een eldorado voor vogels. Logisch dat hier veel vogelaars met kijkers en camera's stonden. Gelukkig was de cache een stukje verderop neergelegd, zodat niemand zag dat ik even mijn naam in een klein boekje schreef. Hierna wandelden we terug naar de geparkeerde auto.
Bedankt en proost, Biertje

4124

geo 4124. Caching Texel 13: IJzeren Kaap - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 12:55
De IJzeren Kaap dateert uit 1854. Er brandt geen vuur en het is daardoor alleen overdag een baken voor de scheepvaart van de Texelstroom. Vier jaar geleden stond ik hier ook met mijn goede vriend Joeridepoeri, maar toen was de cache geript. Dat bleek een paar dagen later, toen ik las dat er een nieuwe werd neergelegd. Vandaag kon ik eindelijk deze oude not-found wegwerken. Terwijl ik eerst aandachtig de tekst las en nog wat interessante foto's maakte, kon ik daarna ongezien het kokertje pakken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 oktober 2008
Vanmorgen om 8:45 uit Oosterend vertrokken. Dit zou de eerste moeten zijn voor vandaag. Helaas, het zou de enige cache van Texel zijn die we niet konden vinden. Hoewel we overal aan getrokken hebben (er lagen inmiddels al heel wat stenen los) hebben we de koker niet gevonden. Hij zit ˇf heel geniepig verstopt, ˇf hij is weg. Ik ben benieuwd wie er dit weekend nog meer hier heeft gezocht.

geo 4125. Caching Texel 40: Wagejot - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 13:00
Wagejot is een stukje wad dat bij de dijkverzwaringen in 1977 van de zee is afgesloten. Er ontstond daardoor een drassige vlakte, waar kluten, bontbekplevieren en visdiefjes broeden. De tekst op het informatiebord nam ik aandachtig in me op. Daarna was het een koud kunstje om de cache te pakken. Die zat fraai vastgeklit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4126. Het Boerenommetje - van Team Nietgering

21 augustus 2012, 13:15
Mijn chauffeur en goede vriend Joeridepoeri parkeerde zijn auto bij het begin van het pad. Door een file hadden we een boot later moeten nemen, zodat we ook een uur te laat bij deze cache arriveerden. Nee, het was duidelijk dat wij beslist niet van Oost kwamen. Bij de achterste piŕp keken we even naar de schaapjes en daarna pakte ik de cache. Echte boeren zouden nu doorlopen naar Oosterend, maar voor ons zat het ommetje er op en we wandelden terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

4127

geo 4127. Rood snoepgoed - van airmaxholland

21 augustus 2012, 13:25
Toen ik mijn chauffeur voorlas wat de volgende cache zou zijn, wist hij precies wat er werd bedoeld. Hij kon zich nog herinneren dat er verderop zo'n fruitstalletje stond. Daar reden we inderdaad heen. Terwijl ik onopvallend rondkeek waar de cache verborgen zou kunnen zitten, had Joeridepoeri die direct in de gaten. Op zijn aanwijzingen kon ik even later het doosje pakken en onder het toezicht van de vele videocamera's schreef ik mijn naam in het boekje. Het rode snoepgoed lieten we staan, want ik had nog voldoende goudgeel vloeibaar snoepgoed in de auto liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4128. Caching Texel 31: Vogelkijkhut Westerkolk - van van PanchoPepe

21 augustus 2012, 13:45
Terwijl we op het pad naar de vogelkijkhut liepen zag ik door de openstaande deur dat er al bezoek was. Het waren echter geen vogelaars, maar geocachers, want mij viel direct de liggende GPS op. Het bleek Team Heleenmarien te zijn, die net gelogd hadden en nu buiten even een boterhammetje gingen eten. Ik keek even rond en pakte direct het kokertje. "Hebben jullie 'm nu al?" vroegen ze verbaasd. Daar hadden ze toch heel wat langer over gedaan. Ach, we bleven bescheiden, maar ja, het is een gave... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 4129. Eierlandskanaal - van Team Nietgering

21 augustus 2012, 14:25
We hadden gedacht de auto tot op 400 meter van de cache te kunnen parkeren en dan even door te steken, maar dat bleek niet mogelijk. We reden daarom terug naar waar al een auto stond en parkeerden erachter. Die auto bleek van Team swrs te zijn, die al een kwartier vruchteloos aan het zoeken waren. Groot was hun verbazing toen ik binnen een minuut het plastic doosje in handen had. Terwijl we onze namen in het logboekje schreven, ging mijn chauffeur Joeridepoeri nog even met het zelfbedieningsvoetveer op en neer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4130. Peterseli @ Texel - van peterseli

21 augustus 2012, 14:50
Terwijl we eerst de kortste weg naar de Schorren zochten, maar daarna besloten naar De Schicht door te rijden, passeerden we het plekje waar team Peterseli graag steeds terugkomt. Terwijl ik op zoek ging naar het kruidendoosje, keerde mijn chauffeur alvast wat verderop de wagen, want ineens wilde iedereen erin of eruit. De cacheplek kon niet missen en vakkundig schreef ik mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

4131             4132

geo 4131. De Schicht - van Team Bas & Noortje

21 augustus 2012, 15:00
Nadat ik de namen van de vogels op het informatiebord had genoteerd, bestudeerde ik de beschrijving van het beeld en zijn kunstenaar. Daarna maakte mijn chauffeur een foto van mij bij het beeld van De Schicht en filosofeerden wij over de negatieve invloeden van de moderne tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4132. Bjorne's cache TB hotel De Cocksdorp - van FamilieDieks-Texel

21 augustus 2012, 15:15
We waren nu echt de Cocksdorp binnengereden en ik vertelde mijn chauffeur hoe dit dorp eerst Nieuwdorp heette, maar daarna de naam van inpolderaar de Cock (met C-O-C-K) had gekregen. We kwamen voor het TB-hotel, waar het met dit warme weer erg rustig was. Ongestoord kon ik daardoor het gastenboek tekenen. Hierna gingen we op zoek naar een terras, want ik had wel trek in een groot glas Texels Wit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4133. Caching Texel 38: Krimweg - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 16:05
Nadat mijn chauffeur Joeridepoeri zijn auto had geparkeerd bij Landal Sluftervallei, wandelden we naar het kruispunt. Het kokertje zag ik al snel liggen, maar nu nog even een moment afwachten waarop ik het ongezien kon pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4134. Eierland - van Dobermann11

21 augustus 2012, 16:25
Vanaf de Krimweg wandelden we de duinen in. Eerst maakte mijn chauffeur een foto van mij en de vuurtoren op de achtergrond, en daarna liepen we door naar het ruiterpad. Zorgvuldig noteerde ik de drie cijfers die daar stonden vermeld. Terwijl we terug naar de auto liepen, vertelde ik dat we hier eigenlijk op grond liepen die vroeger bij Vlieland hoorde. En dat de vuurtoren in 1864 op 3 km afstand van de zee was neergezet, maar dat de zee nu vlak onder de toren staat. Ja, zo leer je nog eens wat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4135. De Hertenkamp - van Team Nietgering

21 augustus 2012, 17:05
Vanuit het noorden van Texel reden we nu naar de Koog, waar vroeger boerderij De Hertenkamp heeft gestaan. Na een blikseminslag in 1963 is de boerderij afgebrand. Het enige wat hier nog aan herinnert, is de cache die we in goede staat hebben aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

4136

geo 4136. Caching Texel 35: Geocacher's Gallery - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 17:15
Het puzzeltje was gelukkig niet zo moeilijk, dus deze locatie kon ik mooi in mijn dagje Texel inpassen. Het vinden van de cache duurde iets langer, want hij bleek niet bij de opvallende boom te liggen. Gelukkig zag mijn chauffeur Joeridepoeri ineens iets opvallends, zodat ik alsnog mijn naam in het logboekje kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#329. Bella Toscana - van xamismom

   dnf 21 augustus 2012
Een vergeten stukje net buiten het centrum van de Koog? Het was ongeveer 17:30 uur, maar het was behoorlijk druk rond het restaurant. Er stond een draaimolen, diverse kraampjes en er liepen heel veel toeristen. Door de hint dacht ik dat ik wel even snel mijn slag kon slaan, maar een snelle blik en daarna een uitgebreide zoektocht leverde niets op. De man van de bak met plastic eendjes wilde al wat meer plaats voor mij maken en toen ik uitlegde wat ik deed, begreep hij ineens waarom hij daar al vaker mensen had zien zoeken. Hij hielp nog mee, maar ik gaf het al snel op. Er was toch al aangekondigd dat deze cache gearchiveerd zou worden. Er zijn waarschijnlijk wel betere plekjes in de Koog te vinden.

geo 4137. Hoog en droog - van koogertjes

21 augustus 2012, 17:40
Na een wandeling door het bos waarbij het signaal van mijn GPS af en toe wegviel, bereikten we de boom waar deze cache zich hoog en droog moest bevinden. Dat bleek te kloppen en opgelucht schreef ik mijn naam in het doormidden gescheurde schoolschrift. Wat zou er met de andere helft gebeurd zijn?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4138. De vreemde appel - van koogertjes

21 augustus 2012, 18:00
Op zoek naar de juiste weg naar Martelaarsgracht passeerden we opeens het pad waar een vreemde appel zou moeten liggen. Snel werd de auto neergezet en gingen we op pad. Terwijl mijn GPS naar de ene kant van het pad wees, wees mijn chauffeur Joeridepoeri naar een opvallend plekje aan de andere kant van het pad. De vreemde appel stak wat uit, dus ik heb het gat weer een beetje uitgediept en de pot beter verstopt. Bij Hoog en Droog bestond het logboek uit een door midden gescheurd schoolschrift en nu wist ik ook wat er met de andere helft was gebeurd: dat was het logboek van deze cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4139. Martelaarsgracht - van batex

21 augustus 2012, 18:15
Eerst stonden we aan de verkeerde kant van de sloot (was dit nou de martelaarsgracht?), dus moesten we een andere toevoerweg zoeken. Uiteindelijk konden we de auto netjes parkeren tussen die van de bewoners en liepen we naar het nulpunt. Er was geen hint, maar er was wel toestemming van eigenaar en bewoners, dus ongegeneerd voelde ik aan alles en kroop overal onder. Uiteindelijk had ik het zoekgebied zo ver uitgebreid, dat ik begon te twijfelen. Ik keerde weer terug naar mijn startpunt en had toen ineens de cache in handen. Leuk gedaan, maar het feit dat je in het zicht van zo'n 50 bewoners opvallend staat te scharrelen, gaf me geen prettig gevoel.
Bedankt en proost, Biertje

4140

geo 4140. Marleen's cache - van koogertjes

21 augustus 2012, 18:25
Marleen heeft een mooie cache gemaakt en op een leuke plek verstopt, staat er op de cachepagina. Daar was ik wel benieuwd naar. Die plek was achter een elektriciteitsgebouwtje, waar zo te zien wel meer mensen komen. Snel gelogd en snel weer weg. Was dit nou echt het mooiste plekje in de hele omgeving?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4141. Fortuna - van xamismom

21 augustus 2012, 18:35
Aan de Pijpersdijk staat een echte Texelse stolpboerderij. Maar daarvoor had ik geen interesse. Iets daarvoor lag namelijk een cache. De verstopplek zag er een beetje vreemd uit, maar deed inderdaad wat denken aan de hint. Of aan een berg olifantenpoep. In ieder geval was de plastic trommel gevonden. Die bleek ook erg aantrekkelijk voor de vele naaktslakken uit de omgeving, dus ik heb het deksel maar niet te lang open laten staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4142. Waal en Burgerdijkje - van xamismom

21 augustus 2012, 18:45
Op de cachepagina word je al van te voren gewaarschuwd: deze plek wordt steeds vaker als toilet gebruikt en de co÷rdinaten wijken erg af. Toen we na een korte wandeling over de dijk ter plaatse waren, bleek dit allemaal te kloppen. De trommel trof ik zo'n 20 meter verder goed zichtbaar aan. Ik heb hem na het loggen wat minder opvallend afgedekt. Inderdaad geen plek om lang te blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4143. Caching Texel 30: A & N's Speciaal - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 19:05
Wie zijn A & N en waarom zijn ze zo speciaal? PanchoPepe legt het niet uit, dus moest ik zelf maar op onderzoek. Dankzij de duidelijke hint zagen we al snel iets zeer bijzonders bij deze denneboom. En er zat een cache in. Speciaal voor mij, dacht ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4144. Begrazingsgebied - van squirrel97

21 augustus 2012, 19:20
Voor deze cache moesten we de auto uit en een stukje lopen door het begrazingsgebied. We kwamen echter geen runderen tegen. Wel veel mensen rond de cacheplek, dus ongestoord zoeken was er niet bij. Mijn camera, het water en het speelse bruggetje van losse planken gaven mij een volmaakt alibi. Uiteindelijk bleek de petling precies op het nulpunt te zitten en konden we loggen op het handige bankje.
Bedankt en proost, Biertje

4145

geo 4145. Caching Texel 29: - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 20:05
Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi overzicht over de boomtoppen en over een groot deel van Texel. Hier vonden we de een-na-laatste cache van vandaag. De hint leek duidelijk, maar desondanks moesten we iets verder kijken dan onze neus lang was. Slim gedaan. Boven op het plateau genoten mijn chauffeur en ik van het uitzicht en maakten we wat foto's. Onze reis over dit eiland zat er bijna op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4146. Caching Texel 36: - van PanchoPepe

21 augustus 2012, 20:15
We waren bijna weer terug bij 't Horntje, waar we 9 uur geleden met de boot gearriveerd waren. Het was stil bij de havensluis, maar de cache was gelukkig snel gevonden. Het was de 31e voor vandaag. Een mooie score, waarvoor we uiteindelijk 372 km hebben gereden. En heel wat hebben gelopen. Texel, tot ziens!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4147

geo 4147. Deze cache is niet met de post bezorgd - van jo&iet

24 augustus 2012, 13:10
Vanmiddag moest ik in Den Haag zijn en onderweg fietste ik precies langs deze cache. Dankzij de naam vermoedde ik al waar ik moest zoeken, maar ik was vergeten dat het geen micro was, maar een small. Na twee keer misgrijpen (ik zag ook nog een leeg bierblikje) vond ik het fraaie doosje, dat inderdaad te groot was voor de brievenbus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4148. Ons oude stekkie III - van Team RicoP98

24 augustus 2012, 13:50
Vlakbij het nulpunt dacht ik al te zien waar de cache moest zitten. Maar dat waren er toch eigenlijk 4? Wat verderop stond iets dat er meer op leek. Omdat er vandaag gelukkig geen vissers zaten, had ik de cache met een snelle graai direct te pakken. Mijn blauwe fiets had ik daar dit keer niet voor nodig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 4149. Spiegelvlieger - van bertien

28 augustus 2012, 16:15
Vandaag schreef ik als 25e vinder mijn naam in het kleine logboekje. Spiegelvlieger kon ik na 4 maanden eindelijk van mijn kaart strepen.
De lastige mystery's laat ik al jaren lekker links liggen, vooral als ze er ook nog eens heel ingewikkeld uit zien. Maar na de enthousiaste verhalen van mijn goede vriend Mighty-Mike (die 'm als 8e vond) besloot ik om me ook eens in de vlieger te verdiepen. Eerst wat software gezocht om QR-codes te kunnen lezen en daarna op pad. Op 15 april bleek er juist een wandel- of puzzeltocht langs wp1 uitgezet te zijn, waardoor ik zowat onder de voet werd gelopen. Een paar dagen later ging ik nogmaals op zoek, maar pas nadat Mighty-Mike was komen helpen, kon ik wp1 (met een afwijking) vinden. Dat gold eveneens voor wp2, dat ik met wat hulp (en wat afwijking) uiteindelijk in handen had. Maar gelukkig vond ik daarna A en B geheel op eigen kracht. Thuis ging ik aan het rekenen. Volgens mij stond er in de globale tekening een spiegel radicaal fout en dat heeft me heel wat extra alternatieven opgeleverd. In mei ging ik dan op zoek naar de kleine stronk. Op de kaart zag het punt er prachtig uit, vlak naast een fietspad. Alleen: het lag in Meyendel en er was geen stronk. Hierna verdween de Spiegelvlieger onder in een stoffige stapel. Totdat Mike informeerde naar de stand van zaken. Hij zag direct waar mijn fout zat: ik had de eerste spiegel op 150░ gezet in plaats van 120░. Dat overkomt me anders nooit...! Vandaag trok ik voor de vijfde keer de vlakte in en na wat rondstrompelen vond ik de stronk. Twee keer projecteren en ik stond bij de cache. Nou, zo simpel ging dat niet, want de opgave bleek inmiddels aangepast en de SMSdienst vervangen. Zo vlak voor de finish wilde ik niet nogmaals naar huis, dus ik wierp voor de zoveelste keer een hulplijn uit, waarna ik dit hoofdstuk eindelijk kon afsluiten. Dat biertje had ik nu wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4150

geo 4150. Paddestoelenroute - van zwammetje

29 augustus 2012, 11:00
Gisteren was ik door La Rosa van Team KIS98 gevraagd om mee te gaan naar Alphen. Daar wilde ze vandaag wat paddestoelen zoeken. Een leuk idee en zo dwaalden wij door de paddestoelenwijk om gleuven en palen te tellen. Uiteindelijk stonden we voor de tuin met de cache. Dachten we, maar waar kon je hier nou een small verstoppen? Het enige twijfelachtige antwoord was lantaarnpaal F, en ik stelde voor om die waarde eentje hoger of lager te nemen. Even later stonden we bij een schutting met klimop (klopte goed met de hint). De cachelegster had ons echter al zien stuntelen en kwam vertellen dat wij hier niet goed zaten. Dankzij een combinatie van logica en goede ogen pakte La Rosa iets later alsnog het doosje. Mijn voorspelling dat het om een paddestoel in een tuintje zou gaan, zoals laatst in Nootdorp, bleek echter niet te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#330. Tweety - van zwammetje

   dnf 29 augustus 2012
Na een korte wandeling stonden La Rosa en ik op een vreemd plekje. Moest hier de cache liggen? We hadden verwacht dat Tweety in een vogelhuisje verstopt zou zitten, maar op dat idee was men niet gekomen. We hebben van alles overhoop gehaald, maar kennelijk heeft de vorige vinder de hint (hoewel, is "weer goed bedekken" eigenlijk wel een hint?) erg goed opgevolgd, want de cache was zo goed bedekt, dat we hem niet hebben gevonden. Of is het vogeltje soms gevlogen?

geo 4151. Sylvester - van zwammetje

29 augustus 2012, 12:30
Na de mislukking bij Tweety gingen La Rosa (van Team KIS98) en ik op zoek naar Sylvester. Die lag een stuk makkelijker verstopt, want dit poesje hadden we binnen 2 tellen in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 4152. LEIP Luierpark - van Axel-F

29 augustus 2012, 13:50
Vandaag wandelde ik met La Rosa (van Team KIS98) door Alphen. Luieren was er echter niet bij, want in de noord-oost hoek van deze stad hebben Axel-F, Zwammetje en Brouwertjes heel wat caches neergelegd. We stonden nu aan de rand van de Zegerplas. Ik hoopte maar dat we hier geen achtergelaten volle luier zouden vinden. Maar terwijl ik wat smachtend naar een (vol?) bierblikje keek dat in het water lag, had de vingervlugge La Rosa de cache al in handen. Had ik die verstopmethode niet al eens eerder gezien?
Bedankt en proost, Biertje

geo 4153. Daffy Duck - van zwammetje

29 augustus 2012, 14:10
Vanaf het Luierpark wandelde ik met La Rosa door naar Daffy Duck. Deze cache stond niet meer op haar kaart, dus moest ze 'm al gevonden hebben. Maar de plek kwam haar niet bekend voor, dus kon ik dit keer niet achter haar aan lopen, maar moest ik zelf aan de bak. Gelukkig had ik het goed bedekte doosje toch ineens in de gaten. Omdat een dwalende moeder met kind en hond ineens ook hier moest zijn, hebben we even op een afstandje gelogd en zijn daarna met een omweg weer naar het pad gelopen.
Bedankt en proost, Biertje

4154       4154

geo 4154. Foto's maken - van zwammetje

29 augustus 2012, 14:45
Volgens La Rosa hadden we een ladder mee moeten nemen, maar om nou de hele dag met zo'n gevaarte rond te zeulenů Toch wilde ik de verstopplek wel even bekijken, tenslotte liepen we er zowat langs. De kortste weg naar de boom was inmiddels door de gemeente afgezet met een stukje prikkeldraad, zodat we een alternatieve route moesten zoeken. Uiteindelijk stond ik op de juiste plek en zag ik waar de cache moest liggen. Met wat aanwezige materialen, slimmigheid en volharding had ik even later de camera in handen. La Rosa was zo opgewonden dat mij dit gelukt was, dat ze helemaal vergeten was om wat foto's te maken! Nadat we onze namen op het filmstrookje hadden gezet, moest ik nog proberen om de cache weer netjes terug te leggen. Ook dat is me gelukt. Voldaan vertrokken we naar de Tribune van de Arena.
Bedankt en proost, Biertje

geo EK 2008 - van zwammetje

   note 29 augustus 2012
Hier had Team KIS98 al eens eerder tevergeefs gezocht, maar vandaag was redder-in-nood Biertje erbij. Ik had deze in april al gevonden, dus dat moest wel gaan lukken. Vanwege een auto met twee starende plantsoenarbeiders liet ik La Rosa eerst even onschuldig poseren bij het kastje. Dat zag er zo gek uit, dat passerende schoolmeisjes vroegen wat we daar aan het doen waren. Daarna hurkte La Rosa om de cache te pakken en te loggen. "Wat sta je daar nou te lachen?" vroeg ze toen ze weer uit de struiken tevoorschijn stapte. Ik legde uit dat het precies leek alsof ze hoognodig moest plassen en dat ik de nieuwsgierige kerels uit de buurt moest houden. Ze vond dat maar een gek idee, want volgens haar had niemand haar gezien. Even later passeerden we een bejaarde die zijn zeiljacht schilderde. "Hebben jullie 'm gevonden?" vroeg hij argwanend. "Natuurlijk", antwoordde ik, "want ik heb vandaag nog niets gedronken."

geo 4155. De Tribune van de Arena (TB Hotel Colosseum) - van Figurado

29 augustus 2012, 15:20
Toevallig waren La Rosa (van Team KIS98) en ik allebei onlangs in Rome en in het Colosseum geweest, dus we wisten wat we konden verwachten. Eenmaal op het juiste niveau kon ik haar al snel op de aanwijzing attenderen. De cache was daarna vlot gevonden. Door het loggen, stempelen en ruilen van coins, blokkeerden we zo lang de trappen dat de vrouw en het dochtertje van de cachelegger een alternatieve route moesten nemen. Kennelijk waren ze dat wel gewend. Overigens heb ik geen sigaar meegenomen. Het is een leuk idee, maar roken doe ik niet. Nadat we weer terug waren in Leidschendam, heb ik wel een extra witbiertje gedronken. Dat smaakte weer voortreffelijk.
Bedankt en proost, Biertje

4155

Terug naar boven

Door naar september