Blik op Biertje

Bierpraat december 2009

56 caches gevonden (logs 2408-2463)

2408

geo 2408. Gouda: Park Atlantis - van DiedB

6 december 2009, 10:25
Vandaag op pad voor een fietstocht in en rond Gouda. De eerste lag in de voortuin van DiedB. Een mooie grote tuin, waar ik slechts een paar hondenuitlaters tegenkwam. Geen voetbalvrienden, geen kinderen in de speeltuin. De cijfertjes had ik snel op papier en gelukkig was er geen moeilijk rekenwerk nodig. Vlakbij waar ik moest zijn, stond een visser wat doelloos met zijn hengel te spelen. Even een paar prachtige foto's gemaakt en ja hoor, de visser vertrok naar een beter plekje verderop. In de haast zocht ik eerst bij de verkeerde boom, maar toen ik opnieuw begon met tellen, had ik het kokertje direct. In het water dreef een blikje bier; helaas leeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2409. Sportpark Groenhoven - van Veldfles

6 december 2009, 11:15
Voor mijn fietsdag in en rond Gouda was dit nummer twee. Ik was van plan om tegelijkertijd de 4 traditionals mee te pakken, maar kennelijk ben ik zo geconcentreerd bezig geweest, dat ik daar helemaal niet meer aan heb gedacht. Het was deze ochtend ook nog eens een drukte van belang: ik moest me een weg baan door groepen langlaufers, wielrenners, en tussendoor ook nog een blik werpen op het spel van de hockeymeisjes. Uiteindelijk had ik alle K-getallen genoteerd, en ook nog eens correct, want ik kwam uit bij een mooi gemarkeerde boom, waar ik al snel de cache uit de modder trok.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2410. Sportpark Groenhoven 5 - van Veldfles

6 december 2009, 11:30
Tijdens de rondrit voor de multi heb ik helemaal niet meer aan deze gedacht. Nu moest ik dus nogmaals een rondje door het park maken. Tijdens het wachten op een geschikt moment zag ik nog wat oudere langlaufers voorbij strompelen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2411. Sportpark Groenhoven 4 - van Veldfles

6 december 2009, 11:35
Tijdens de multi had ik helemaal niet meer aan die andere 4 gedacht, dus moest ik voor 'straf' nog een rondje maken. Inmiddels kende ik het park zo goed, dat ik er bijna blind naar toe kon. De plek kon gewoon niet missen!
Bedankt en proost, Biertje

2412

geo 2412. Sportpark Groenhoven 3 - van Veldfles

6 december 2009, 11:40
Voor het zoeken naar deze cache ging ik maar gewoon op het geschreeuw af. Dat bleek een voetbalteam dat duidelijk aan de winnende hand was, want de doelman had weinig te doen. Gelukkig keek hij niet achter zich, want dan had hij gezien hoe ik het kokertje behendig in mijn handen klemde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2413. Sportpark Groenhoven 2 - van Veldfles

6 december 2009, 11:50
Even moeten zoeken naar de juiste insteek, en daarna kon ik in een rechte lijn naar de cache. De atletiekers stonden een beetje te hangen. Ze moesten kennelijk iets opruimen, maar daar hadden ze duidelijk geen zin in. Inmiddels had ik de plek uit de hint gevonden, en ook het kokertje dat daar geklemd zat. Het was echter leeg. Ik heb nog gekeken of er nog een ander kokertje was, of het logboekje ergens op de grond lag, maar helaas. Ik heb daarom een klein strookje papier gepakt en daar mijn naam opgeschreven. Maar ik denk dat Veldfles hier even wat onderhoud moet gaan plegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2414. Triangel - van Peekonline

6 december 2009, 12:35
Op de fiets vanuit Gouda naar deze geplande nieuwbouwwijk. En helaas, de bui die gisteren was aangekondigd, barstte nu daadwerkelijk los. De eerste bewoner had zich al gevestigd. Verder heb ik helemaal niets en niemand gezien. Ook die TB King Kong niet, die zich hier schuil zou moeten houden. Nu weer terug naar Gouda...
Bedankt en proost, Biertje

2415

geo 2415. Energie home - van Cache score

6 december 2009, 13:05
Vanuit Waddinxveen kwam ik in de stromende regen aanfietsen. De energie die ik vanmorgen nog had, was nu bijna helemaal verdwenen. Gelukkig kon ik in dit huisje even schuilen, terwijl ik de logrol beschreef. Ik ben erg voorzichtig geweest en heb nergens tegenaan geleund, want ik was natuurlijk drijfnat. Hierna had ik weer voldoende energie om verder te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2416. De taartencache - van Anton B

6 december 2009, 13:45
Taart laat ik tegenwoordig meestal staan, want ik heb al zo'n bierbuik en op die manier wordt het geocachen steeds lastiger. En je moet kennelijk steeds méér fietsen om onder de 100 kilo te blijven... Dat zijn van die gedachten als je al ruim een uur door de stromende regen fietst en volgens mijn planning had ik nog 5 uur te gaan. Het loggen in het nieuwe boekje ging moeizaam (natte pen, nat papier) en ik besloot mijn fietstocht af te breken en terug te rijden naar het station. Thuis eerst maar eens lekker opdrogen met een biertje. De rest van de route komt volgende week wel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#210 Bruggen 3# Graafflorisbrug - van aalleexx

   dnf13 december 2009
Vandaag opnieuw een fietsdag rond Gouda, nadat ik vorige week ben weggespoeld door de buien. De eerste cache vandaag was gelijk een not-found. Na een kwartier zoeken, begon ik redelijk op te vallen. Toen er ook nog een visser aan de overkant plaats nam, ben ik maar vertrokken. Gek dat hier geen hint wordt gegeven, want ik lees achteraf in heel veel logjes dat men twee bezoeken nodig had. Ik zal dus maar wat hulplijntjes raadplegen, dan kan ik hem de tweede keer ook direct oppakken...

geo 2417. Bruggen 2# Breevaartbrug - van aalleexx

13 december 2009, 10:25
Na een mislukking bij Brug 3 fietste ik door naar Brug 2, de Breevaartbrug in Gouda. Op de eerste plek waar ik keek, zag ik direct het dekseltje van de cache schitteren. Waren alle caches van aalleexx maar zo makkelijk te vinden! Je staat wel erg in het zicht als je naast je fiets staat te loggen, maar het was hier minder druk dan bij de vorige brug. Daarna eronderdoor gefietst en ook nog een stukje erop en door naar Reeuwijk.
Bedankt en proost, Biertje

2418

geo 2418. De schitterende cache - van Dogterom0

13 december 2009, 10:45
Deze zondag was half Nederland aan het joggen. Tenminste, zo leek het toen ik over de Platteweg fietste. In de verte zag ik iets schitteren. Was dat de cache? De juiste plek was snel gevonden, maar probeer maar eens een rustig momentje te vinden om 'm te pakken! Het koekblik was gelukkig waterdicht, want er staat een paar liter water in de behuizing. Dat was waarschijnlijk de schittering die ik al van verre zag. Nadat de andere helft van Nederland nu ook gepasseerd was, heb ik de zaak weer netjes verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2419. Kleine Zwaan - van International Rescue

13 december 2009, 11:05
Op mijn fietstocht door het Reeuwijkse plassengebied passeerde ik een kleine zwaan. Waarschijnlijk niet die van de gelijknamige cache, want ik zag geen gele halsband met 145U. Wat ik wel direct zag, was de kleine cache. De micro zat op het plekje waar ik hem verwachtte. Dat was fijn, want nu hoefde ik niet langer te zoeken en had ik alle tijd om op het bankje te zitten en met een biertje in m'n hand wat te staren over de plassen. Mooi plekje om tot rust te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2420. Twaalfmorgen - van Plasmabol en Koekie

13 december 2009, 11:45
Na afloop van mijn bezoek aan Kleine Zwaan hoorde ik iemand hard door de takkenbosjes wegrennen. Was dat Oude Knaas de grasdwerg? Ik parkeerde mijn fiets bij het informatiebord en liep naar de open plek, de enorme boom, het stevige bruggetje en dan naar de schat. Die lag op een mooi stil plekje. Tijdens de hele wandeling geen mens of dwerg gezien, maar teruglopend naar mijn fiets kom ik ineens een hondenuitlater tegen.
Bedankt en proost, Biertje

2421

geo 2421. Elfhoeven van groot naar klein - van International Rescue

13 december 2009, 12:15
Vroeger lag hier ook al een cache, dus het mooie plekje kende ik al. Op de plaatsen waar ik het kokertje verwachtte, kon ik echter niets vinden. Toen nog eens goed op m'n GPS gekeken en naar het juiste nulpunt gelopen. Daar viel de fraai verborgen cache me direct op. Heel mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2422. Getrappel... - van Ma+R+J+A

13 december 2009, 12:25
De puzzel had voor mij niet veel voeten in de aarde en kon snel op de stapel met oplossingen. Vandaag paste hij mooi in mijn route van Gouda naar Bodegraven en weer terug. Op de fiets trapte ik stevig door met 7 rugzakken, met in elke rugzak 7 biertjes. Vraag: hoeveel biertjes bevonden zich in totaal op de cachelocatie?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2423. Beetje Bodegraven 3: het Kaasmuseum - van BaMoMa

13 december 2009, 13:10
Na een flinke fietstocht was ik dan eindelijk in Bodegraven beland. Een stukje kaas bij m'n biertje vind ik altijd erg lekker, dus eerst maar eens naar het kaasmuseum. Dat is dus op zondag dicht, maar in een bijgebouw stond gelukkig toch nog een fraaie beker op me te wachten. Bijna zat ik alweer op mijn fiets, toen ik me bedacht dat ik nog wat cijfers nodig had. Nogmaals naar binnen en mijn Bonuskaart getoond. Hierna kon ik alsnog op weg naar de Phoenix.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2424. Beetje Bodegraven 1; Phoenix - van BaMoMa

13 december 2009, 13:20
Hoog torende het gebouw en schoorsteen van de Phoenix boven alles uit, toen ik de Nieuwstraat infietste. Eerst maar even zitten en wat in mijn papieren snuffelen. Daarna kordaat de koker geklauwd en mijn naam gekrabbeld. Jarenlang heb ik mijn haar gewassen met biershampoo, misschien wel van Andrélon. Pas daarna begon ik het te drinken. Het bier natuurlijk, niet de shampoo. Dat herinnerde me er gelijk aan dat ik nu naar brouwerij De Molen moest.
Bedankt en proost, Biertje

2425       2425

geo 2425. Beetje Bodegraven 2; de Arkduif - van BaMoMa

13 december 2009, 13:25
Daar was ik dan eindelijk beland bij mijn hoofddoel van vandaag: brouwerij De Molen in Bodegraven. Het is een van de weinige brouwerijen waar ik nog nooit binnen was geweest. Maar eerst ging ik op zoek naar de cache. Als bierkenner rook ik direct waar ik moest zijn, maar ik kan me voorstellen dat koffieleuten en frisklanten hier wat moeite mee hebben.
Daarna heb ik binnen in het proeflokaal een Hel & Verdoemenis van het vat geproefd (imperial stout, gerijpt op eikenhouten vaten, 10%). Terecht dat dit bier zoveel prijzen heeft gewonnen. Helaas had ik een overvol programma, dus waggelde ik hierna naar buiten, op zoek naar de Bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2426. Ken dit? - van BaMoMa

13 december 2009, 14:00
Ken dit? Yes, we ken! De puzzel was niet zo moeilijk en de checker gaf me gelijk. Na mijn bezoek aan brouwerij De Molen fietste ik nog even langs dit plekje. Daar bewonderde ik eerst de fraaie constructie en pakte daarna voorzichtig het logboek. Heel mooi uitgewerkt, dus een terechte Geo d'Or!
Bedankt en proost, Biertje

2427

geo 2427. Beetje Bodegraven BONUS - van BaMoMa

13 december 2009, 14:20
Vorige week waren mijn goede vrienden Corbulo en Mighty-Mike in Bodegraven geweest, maar de Bonus hadden ze toen niet kunnen vinden. Stonden ze op de verkeerde plek of was de cache gewoon heel goed verstopt? Toen ik vandaag het terrein betrad, had ik ook mijn twijfels. Maar toen ik na 10 minuten de kist in handen had, moest ik even grijnzen om het feit dat ik kennelijk toch iets slimmer ben dan zij. Of kwam dat door dat biertje dat ik in brouwerij De Molen had gedronken? Het slot van een mooie, zeer verzorgde serie. Een Geo d'Or is onderweg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2428. Appeltje voor de dorst - van aalleexx

13 december 2009, 14:55
Inmiddels was ik vanuit Bodegraven weer terug in Gouda. Daar zette ik mijn fiets tegen de appelboom van aalleexx. Die eet kennelijk elke dag een appeltje voor de dorst. Tja, zelf drink ik elke dag een biertje voor de dorst, dus over appels wist ik niet veel. Maar als je goed zoekt, kom je een heel eind. En de appel valt niet ver van de boom, dus ik stond hier goed. Maar de boom was leeg en er was niemand thuis, dus helaas ook geen potje appelmoes. Dan maar naar de Koebrug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2429. Bruggen 1# Koebrug - van aalleexx

13 december 2009, 15:00
De derde brug van deze serie en ook zonder hint had ik deze zo snel als een haas opgepakt. Nu weet ik dus hoe een koe een haas vangt. Zondagmiddag valt het wel mee met de verkeersdrukte, dus kon ik weer snel weg en viel ik niet op.
Bedankt en proost, Biertje

2429no

geo Sportpark Groenhoven 2 - van Veldfles

   note 13 december 2009, 15:25
Vorige week stond ik hier ook al, maar toen vond ik een leeg kokertje, waarin ik toen maar een briefje met mijn naam heb gestopt. Na contact met Veldfles bleek dat de echte cache (mét logboekje) nog gewoon op z'n plek lag, aan de ándere kant van het pad! Het verkeerde kokertje was al eens eerder gevonden, maar daarna weer verdwenen. Op mijn aanwijzingen heeft Veldfles die nu eindelijk weg kunnen halen en vandaag heb ik mijn naam in het échte logboekje in het juiste kokertje geschreven. Probleem opgelost en de administratie klopt weer.
Bedankt en proost, Biertje
2413. 6 december 2009; 11:50
Even moeten zoeken naar de juiste insteek, en daarna kon ik in een rechte lijn naar de cache. De atletiekers stonden een beetje te hangen. Ze moesten kennelijk iets opruimen, maar daar hadden ze duidelijk geen zin in. Inmiddels had ik de plek uit de hint gevonden, en ook het kokertje dat daar geklemd zat. Het was echter leeg. Ik heb nog gekeken of er nog een ander kokertje was, of het logboekje ergens op de grond lag, maar helaas. Ik heb daarom een klein strookje papier gepakt en daar mijn naam opgeschreven. Maar ik denk dat Veldfles hier even wat onderhoud moet gaan plegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2430. Van Bergen IJzendoornpark - van Veldfles

13 december 2009, 16:10
Voordat ik de trein terug naar Leidschendam zou nemen, maakte ik nog even een rondje door dit Goudse park. Een oude dame met een hondje en een rollator had gezien dat ik de namen van de bomen goed bestudeerde. Ze vertelde dat deze bomen er al in haar jeugd stonden. Ze was nu 85 en had vroeger in een huis aan de rand van het park gewoond. Als kind speelde ze altijd in en tussen de bomen. Hierna wandelde ze weer verder en kon ik de cache pakken. Het was de laatste van vandaag. In 7 uur tijd had ik 45 km gefietst, 14 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2431

geo 2431. Speel je mee?! - van Bonzo B.

15 december 2009, 11:15
Vandaag had ik een aantal caches in Den Haag op mijn lijstje gezet, te beginnen in Rijswijk. De route was duidelijk, de vragen helder en ik was zonder kinderen en op de fiets, dus het ging allemaal als een speer. Ik had me voorgenomen om een paar leuke foto's te maken bij het klimrek van wp12, maar het was dinsdagochtend en toen ik het schoolplein op kwam, keken de schooljuffen (en de bovenmeester?) verstoord op. Wat wou die vreemde man daar met die fiets met 6 bierblikjes achterop? Om te voorkomen dat Bonzo B. op de eerstvolgende ouderavond wat uit te leggen had, ben ik maar niet met m'n biertjes in het klimrek geklommen en ben ik weer snel vertrokken. Door naar de cache, waar ik zonder rekenfouten arriveerde. Nu nog even de doos pakken. Maar dat viel tegen, omdat ik weer veel te moeilijk dacht. Gelukkig werd ik op tijd nuchter en zag ineens mijn vergissing, nog geen 2 meter naast mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2432. Kans - van Bonzo B.

15 december 2009, 12:00
De kans dat ik deze cache vandaag zou vinden, leek me 0,937. Gisteravond had ik op de kaart de twee objecten gelokaliseerd, wat cirkels getrokken en 4 posities bepaald. Daarvan voldeed er maar eentje en daar zou ik heen gaan. Nu was er in theorie nog de mogelijkheid van lekke band, geripte cache of ander ongemak, maar op zo'n 200 meter afstand wist ik zeker dat ik goed zat. Ik hoorde achter me een andere fietser aankomen, die ineens naast me stopte. "Biertje?" Het bleek Bonzo B. himself te zijn, die een zwalkende fietser, gehuld in alcoholdampen kennelijk van grote afstand kan herkennen. Ik vertelde dat ik zojuist zijn multi Speel je mee? had gedaan, en nu op weg was voor Kans. De cache trof ik inderdaad op de berekende plek aan, en wat was ie grappig verpakt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2433. TAKG Vrouwen op Parkoers - van Matrjoschka

15 december 2009, 12:50
Het parkoers had ik al op 13 augustus afgelegd, maar toen werd er in heel het park (en ook op de cachelocatie) veel geschoffeld en geharkt, waardoor onopvallend zoeken erg lastig was. Ik heb even geprobeerd met de camera als dekmantel wat plantjes te fotograferen, maar kon zo snel geen cache ontdekken. Ik besloot om later terug te komen. Dat 'later' is dan 4 maanden later geworden, maar op deze stille dinsdagmiddag kon ik direct naar de cache fietsen. Daar eenmaal aangekomen was ik erg verbaasd. Heb ik dit de vorige keer dan zomaar over het hoofd gezien? Waarschijnlijk had ik toen een biertje te veel op...
Bedankt en proost, Biertje
note 13 augustus 2009
Ik ben onderweg geen enkele vrouw tegengekomen, wel veel mannen in oranje hesjes. Die waren overal in het park aan het maaien, harken en schoffelen. En ze ruimden de achtergelaten troep van niet-geocachers op. Hoewel ik me thuis goed had voorbereid, kwam ik toch nog wat onverwachte zaken tegen. Met logica en parate kennis kon ik uiteindelijk toch naar de cacheplek. Daar bleek net de plantsoendienst aan het werk, dus ik besloot even een rondje te fietsen. Een kwartier later bleek de schoffelaar nog op precies dezelfde plek bezig te zijn. Dat zou wel eens erg lang kunnen gaan duren, dus ik kom nog wel een keertje terug.
Oja, de aanwijzing op wp5 is fout. Het kan niet om D gaan, want die wordt al bij wp1 gevraagd.

geo NF#211 De kei van Exloo - van AHKoeleman

   dnf 15 december 2009
Even een paar caches in Den Haag doen, was mijn plan. Deze is niet gelukt, hoewel ik heel wat stenen heb bekeken. Ik trof ook nog een paar (lege) bierblikjes en wat flessen aan. Nou heb ik gezocht naar een micro, maar ik vraag me nu af of dit soms een nano is... Ik kom nog wel eens terug als ik zeker weet dat ie er (weer/nog) ligt.

2434

                         Mijn hobby: bieren

geo 2434. Mijn Hobby: Lezen - van Ma-Bu

15 december 2009, 13:35
Even naar binnen en naar het boek van Gerardo Eduardo Otello Caching gevraagd. Een vriendelijke dame overhandigde het me lachend. Na het loggen informeerde ik of ze ook boeken over bier hadden. Een blik in de computer leerde dat het boek De beste Bieren van de Wereld vlak achter me stond. Nadat ik daarin inspiratie had opgedaan voor mijn cafébezoek van deze avond, heb ik de dame vriendelijk bedankt en ging ik op weg naar de volgende hobby.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2435. Mijn Hobby: Birdwatching - van Ma-Bu

15 december 2009, 13:55
Terwijl ik met mijn ene oog twee zwanen in de gaten hield, pakte ik met mijn andere hand de cache. Ook vandaag werd er hard door de gemeente gewerkt: uit de perken zijn veel stenen en keien gehaald, die op de hoeken zijn verzameld om afgevoerd te worden. Dit was de tweede hobby van Ma-Bu en hierna ging ik door naar de derde en laatste (die elektronica-puzzel sla ik maar over, daar snap ik toch niets van).
Bedankt en proost, Biertje

geo 2436. Mijn Hobby: Wraak - van Ma-Bu

15 december 2009, 14:05
De eerste keer dat ik een nano zag, was in april 2006. Het was een extra bonus cache (GCV7Z6 in het Zoetermeerse Westerpark) waarvoor van te voren was gewaarschuwd dat je er niets over mocht onthullen. Met een groep gingen we 's nachts op pad en toen we hadden berekend dat de cache onder een bruggetje moest liggen, dook iedereen er van 4 kanten op af. Na 10 minuten zoeken zei Quaerens dat hij 'm had. Dacht ie. Hij liet een klein zwart dopje zien. Toen daarin een logstrookje bleek te zitten, wisten we dat dit de cache was en waarom je dus niets mocht onthullen. Waarschijnlijk was dit ook de eerste nano in Nederland.
Als je eenmaal weet dat je een nano moet zoeken, valt het best wel mee. Deze had ik dan ook direct in de gaten. Gelukkig heb ik niet zo'n lange naam en kan ik klein schrijven. Het lastigste is meestal het eruit priegelen van het rolletje en het daarna weer strak oprollen. Maar het is me ook hier weer gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2437. Altijd wat te beleven in de bosjes van Pex - van jolroz

15 december 2009, 14:30
Ja, er valt altijd wat te beleven tijdens het geocachen en niet alleen in de bosjes van Pex. Toevallig was ik 's ochtends Bonzo B. tegengekomen bij zijn eigen cache Kans, en al pratende had ik verteld dat ik ook nog langs de bosjes van Pex zou gaan. De geochecker wilde me echter geen groen licht geven, hoewel ik ervan overtuigd was dat ik alle antwoorden goed had. Toch had ik mijn twijfels over het oost-coördinaat vanwege ****. Bonzo kon me bevestigen dat ik vraag G fout had, maar het werkelijke antwoord wist hij niet meer. Met die wetenschap in het achterhoofd besloot ik toch de gok te maken en het zoekgebied iets te vergroten. Dat was eigenlijk niet nodig, want de cache valt voor geoefende zoekers direct op. Thuis nog eens even naar de kleine lettertjes van de annuleringsregeling gekeken en gezien waar het mis was gegaan. Tja, wie annuleert er in een café nou een biertje nadat hij dat besteld heeft?
Bedankt en proost, Biertje

2438

geo 2438. Mooi Voorburg Nano #4, de Begraafplaats - van Grote Griezel

15 december 2009, 17:00
Deze stond eigenlijk als eerste op mijn lijstje voor vandaag, maar toen ik vanmorgen arriveerde, stond er een vrachtwagen met draaiende motor en een rokende chauffeur op de cacheplek, waarna ik na 10 minuten besloot het op de terugweg nog maar eens te proberen. Nu was het inderdaad doodstil, maar het begon ook donker te worden. Op de plek waar ik de nano vermoedde, heb ik toch alles grondig bevoeld en betast en daarna (vanwege de dubbelzinnigheid van de hint) toch ook maar eens de roestbruine plaats. Toen maar even mijn goede vriend Corbulo telefonisch geraadpleegd en net toen die wilde vertellen waar dat kleine kreng moest zitten, had ik 'm in handen. Op dat moment sloeg de klok vijf uur. Gauw naar huis om dit te vieren!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2439

geo 2439. Strand?! - van for4

16 december 2009, 10:30
De eerste van mijn fietsdag door Rotterdam. Dit strand is niet zo groot, want het is een particulier initiatief. Maar het leek me een prima plek om te genieten van een biertje. Helaas, het nuttigen van alcohol is niet toegestaan. Dan maar weer opstaan en naar de cache zoeken. Ik was hier tenslotte tóch. De hint leek me eerst overdreven, maar was toch wel handig. De koker kwam na twee pogingen te voorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2440. Jachthaven 3 - van Bankstel

16 december 2009, 10:45
Ik zou vandaag heel wat havens gaan zien, en dit was de eerste. Trots torent Piet Hein over het water uit. Een duif was op zijn hoofd geland en keek toe hoe ik snel en behendig het kokertje tevoorschijn haalde. Waarschijnlijk had hij dit wel vaker gezien, want hij keek niet verbaasd. En Piet Hein had helemaal niets in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2441. Sparta Rotterdam - van Bankstel

16 december 2009, 11:05
Geen risicowedstrijd, want het was een gewone woensdagochtend. Toch werd er gewerkt op het dak, want ik hoorde veel kabaal. Brasserie Kasteel Spangen was dicht helaas, want ik had inmiddels weer dorst gekregen. Dan alleen maar even de cache zoeken. Die was gelukkig snel gelicht.
Bedankt en proost, Biertje

2442

geo 2442. Moskee - van Bankstelxx

16 december 2009, 11:15
Omdat ik wel weet dat je bij een moskee geen alcohol hoeft te verwachten, ben ik maar direct op zoek gegaan naar de cache. Die was duidelijk gemarkeerd, waardoor ik me afvraag of het potje er lang blijft liggen. Maar voorlopig is het geen echt golf-weer, dus misschien gaat het wel goed. Nadat ik met het gezicht naar het oosten mijn naam op de logrol had geschreven, vervolgde ik mijn fietstocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2443. Giessenbrug - van Bankstel

16 december 2009, 11:30
Gevonden zonder te bellen naar de cachelegger of door achter een ander aan te lopen! Toch blijft het lastig om tien minuten naar een nano te zoeken, daarna te peuteren, te priegelen en hem weer terug te plaatsen, zonder dat dit opvalt. De camera-truc durfde ik hier niet te gebruiken, bang dat iedereen zich af zou vragen waarom die man zoveel foto's van de gevangenis aan het maken was. Ik heb het al vaker geschreven: op zo'n plek is een extra duidelijke hint het behoud van je cache. Met een toevoeging van bijvoorbeeld "xxx cm boven de grond" zal iedereen de nano sneller vinden, en daarna dus ook weer sneller verdwenen zijn. En dan valt het allemaal veel minder op. Zo, en nu door de kou naar de vierde jachthaven fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2444. Jachthaven 4 - van Bankstel

16 december 2009, 11:50
Een heerlijk rustig plekje, waar je redelijk ongezien het potje kunt pakken. Terwijl ik daarna terug naar mijn fiets liep, had ik even het idee dat de vloer wat bewoog, maar daar heb ik wel vaker last van als ik iets te veel op heb.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2445. Havens Rotterdam (2) - van Bankstel

16 december 2009, 12:15
Toen ik aan kwam rijden, zag ik direct het voorwerp uit de hint. Snel de fiets neergezet en gaan zoeken. Helaas. Nou zijn er niet veel plekken waar het kokertje zou kunnen liggen, dus op mijn knieën de betonrand afgezocht, eronder gekeken en foto's gemaakt om te zien of er een bijzondere ophangconstructie te ontdekken viel. Niets van dit alles. Was de cache dus toch weg? Ik keek nog eens op mijn GPS en zag dat ik nog 50 meter van de cache verwijderd was. Aha, er blijken 2 identieke voorwerpen uit de hint te zijn en ik stond dus bij de verkeerde. Toen ik bij de andere keek, viel de cache direct in het oog. Daar had ik echt geen behulpzame buurman voor nodig! Na deze stommiteit besloot ik even te ontnuchteren en het bier voorlopig in de rugzak te laten.
Bedankt en proost, Biertje

2446

geo 2446. Havens Rotterdam (1) - van Bankstel

16 december 2009, 12:20
Het ging lekker met mijn fietstocht langs de Rotterdamse havens. Het was wel koud, maar de alcohol hield me warm. Ook het kokertje bij de Alblashaven had ik snel in het vizier en heb ik na het loggen weer zorgvuldig op dezelfde plek teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#212 Havens Rotterdam (4) - van Bankstel

   dnf 16 december 2009
Geen hint, dus dit was een makkie. Dat dacht ik. De mogelijke verstopplek zag ik namelijk direct toen ik mijn fiets tegen de lantaarnpaal zette. Nee, dus niet. Nog wat rondgekeken. Vreemd, op 13 december was deze cache door 5 teams gevonden, en iedereen vond het makkelijk. Is ie weg? Hij ligt in ieder geval niet onder die twee stenen...

geo 2447. Schie Overzijde - van Bankstel

16 december 2009, 13:05
Ik stond nu dus aan de overzijde van de Schie. Dat was vreemd, want ik was nog niet aan de andere (goede) zijde geweest. Daar zou ik pas over een uur of twee langs fietsen. Dus voor mij was dit de Zijde en zou ik straks pas aan de Overzijde zijn. Nog wat in de war liep ik naar de cache. De alcohol begon al goed te werken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2448. Jachthavens (1) - van Bankstel

16 december 2009, 13:20
Tijdens de multi Schiedam Kethel passeer je deze jachthaven en kan je met een snelle beweging het kokertje meepakken. Dat deed ik dus ook. Er lagen een paar mooie bootjes, zag ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2449. Polderweg Schiedam-Kethel (Onder de kastanje) - van Louis Mbu

16 december 2009, 13:30
Tijdens mijn fietstocht door Kethel passeerde ik deze forse kastanjeboom. Onder de hint zaten alleen maar pissebedden, maar toch kon ik de cache makkelijk vinden. Wat een grote lege doos! Het logstrookje (in plastic) was droog, maar de binnenkant van het deksel was drijfnat. Zo goed als mogelijk drooggemaakt, de zaak zorgvuldig gesloten en tot slot de hint weer bovenop de cache gelegd.
Bedankt en proost, Biertje

2450       2450

geo 2450. Rondje voor de koningin - van Plauke

16 december 2009, 13:45
Als je zelf een cache hebt die Oranje Boven! heet, en een andere in de buurt van Paleis Huis ten Bosch, dan kan je dit rondje voor de koningin niet laten liggen. Gisteravond heb ik de koninklijke vragen nog even opgezocht, want die wist ik niet allemaal meer uit mijn hoofd. Vandaag kon ik deze cache mooi combineren met mijn fietstocht door het noorden van Rotterdam. Ter plekke was het direct duidelijk waar de koninklijke kist moest zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2451. Schiedam Kethel, Polderwatering, Poldervaart - van Louis Mbu

16 december 2009, 14:45
Bij mijn voorbereidingen voor mijn fietsrondje door het noorden van Rotterdam had ik ook deze multi meegenomen. Thuis had ik al een aantal antwoorden beredeneerd, en die bleken ook in de praktijk te kloppen. Net zoals veel anderen had ik bij F een logische letterwaarde gekozen, waardoor Y ineens belachelijk groot werd. Achteraf kon ik wel bedenken wat de maker met F heeft bedoeld, zodat ik tenslotte toch bij de cache uitkwam. Het was een leerzame tocht door een gebied waar je niet veel mensen tegenkomt.
Bedankt en proost, Biertje

2452

geo 2452. Aan de Schie nieuw - van Bankstel

16 december 2009, 15:10
Nu stond ik opnieuw aan de Schie, maar aan de overzijde van Schiedam Overzijde. Deze nieuwe cache was leuk verstopt, want het duurde even voordat ik (opnieuw) probeerde of dit hem wel was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2453. GamePlay - van Dave & Fayola

16 december 2009, 15:25
De meeste puzzels laat ik links liggen, maar opzoekvragen probeer ik meestal wel. Gelukkig zijn de antwoorden ook voor niet-gamers te vinden en het coördinaat lag klaar voor de dag waarop ik weer naar Rotterdam zou fietsen. Vandaag was die dag, en ik had GamePlay ingepast in mijn route. De objecten die veel voorkomen in de Mario game-reeks kende ik niet, maar de checker gaf groen, dus ik zou wel zien. Ter plaatse was er geen enkel probleem en met gemak won ik de pot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2454. Voor een VOR - van Team Sweetlake

16 december 2009, 15:55
Vroeger was dit een Mystery en alleen voor mensen die met goed gevolg een studie Elektrotechniek of een opleiding tot Automatische Piloot hadden afgerond, dacht ik. Toen ik namelijk de futuristische tekeningen en buitenaardse formules zag, kwam deze puzzel direct op de ignore-lijst. Maar sinds februari is dit een Traditional geworden en bij het uitzetten van mijn fietsroute door Rotterdam kwam de VOR ineens weer in het bereikbare gebied. Dit keer heb ik de tekst eens helemaal doorgelezen en begrepen (ik hou wel van die kort door de bocht-verhalen) en iets voor vier uur stond ik dan eindelijk oog in oog met de VHF Omnidirectional Range. Toch leerzaam, dat geocachen!
Terug op station Rotterdam CS had ik in ruim 6 uur tijd bijna 45 kilometer gefietst, 16 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2455

geo 2455. Durban's Twin [Belfast] - van brackyboggers

19 december 2009, 13:30
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. This was my first one, after visiting the Christmas Market. There were nice beers, even a beer from Holland: Lindeboom Bockbier!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 2456. May Street (George VI Memorial) cache - van Pat&Rascal

19 december 2009, 14:00
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. After visiting the Christmas Market, I spend ten minutes to find this (easy) cache, because of misunderstanding the hints.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

2457

geo 2457. Jaffe Fountain [Belfast] - van snorkrat

19 december 2009, 14:15
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. This was the third one for this saturday, and thanks to my disguise as tourist-with-camera I managed to pick up the cache. Most difficult was to find a place for my name on the closely written log.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo NF#213 An Ode To Bats [Belfast] - van Frezeluberz

   dnf 20 december 2009
Quick cache? Easy to find? This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. But I spend a lot of time to search for this one in the phonebox, under the benches and the fence. Where should a bat hide itself? Because I stayed in a hotel nearly near this cache I came back for a second and a third chance, but I still had no luck.
Biertje (from Holland)

geo 2458. Standing on the shoulders of Giants [Belfast] - van gilliancclarke

20 december 2009, 12:30
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. During a walk to the (giant) Titanic dock I had to find this nano cache. It was much easier than expected.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 2459. Castle on the Cave Hill [Belfast] - van brackyboggers

20 december 2009, 17:15
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. After visiting the Titanic dock I took a cab to Belfast Castle. I wanted to leave some Travel Bugs in this regular cache, so I left the bar and went up the hill. When I reached the box at 50 metres, I left the path and searched my own way up the hill. It was not easy in the dark and in the snow, but in the end I reached the cache area. Afterwards I suddenly found a small path downwards!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

2460

geo 2460. Overlooking Albert [Belfast] - van brackyboggers

21 december 2009, 10:45
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. While searching for pubs I passed the Albert Clock a few times, but today it was the right time to find this cache. It took me a few minutes because I didn't know the meaning of one word in the hint, but suddenly...
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 2461. O'er The Lagan [Belfast] - van brackyboggers

21 december 2009, 10:55
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. On my way to the Central Railway Station for a trip to the castle of Carrickfergus I passed the Queens Bridge and this cache. I admired the female statue that aims "to bring people together and change hearts and minds". Isn't that the same aim of Guinness?
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

2462

geo 2462. The Gasworks [Belfast] - van MournesRambler

22 december 2009, 11:50
This weekend I was in Belfast to drink a few beers and to search for a few caches. On my last day I visited the Gasworks. First I stood at the wrong side of the railroad, but quickly I searched at the right place and found the cache.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


geo 2463. Berkhoutpark - van Rojobeveiligingen en Labani03

31 december 2009, 16:10
Traditiegetrouw sluit ik op 31 december het geo-jaar af samen met Pino, Mighty-Mike en Corbulo door het lopen van een multi in de buurt. Berkhoutpark leek daarvoor goed geschikt. Gelukkig waren we met z'n vieren, want deze cache bleek toch wat pittiger dan gedacht. Al bij wp2 ging het mis, want wij vonden een burgemeester die uiteindelijk voor B een getal van 2 cijfers opleverde. Dat kon dus niet goed zijn. Bij wp8 vonden we een boom die een verkeerde eerste letter had. Daardoor bleek de cache buiten het park te liggen. Een voortuincache dus? De bewoner kwam verbaasd naar buiten, maar dat kon ook komen door mijn opvallende kerstmuts. Corbulo wilde naar het bier, Pino kreeg het koud en Mike had trek in een oliebol. Gelukkig hield ik het hoofd koel en ontdekte dat we met een andere waarde van de boom wél in het park kwamen. In eerdere logs werd namelijk gesproken over hangjongeren en hondenpoep. Wij zagen de poep niet en de jongeren zagen ons niet. Maar ik vond de kist, die we daarna op veilige afstand hebben geopend. Opgelucht schreven we met verkleumde handen onze namen in het logboek. En nu snel naar Pino's vogelvilla, voor een oliebol en een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

2463       2463

Terug naar boven

Door naar januari 2010