Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2009

51 caches gevonden (logs 2278-2328)

2278

geo 2278. Een uurtje er tussenuit - van MRmcb

3 augustus 2009, 15:55
Vanmiddag reed ik met Mighty-Mike naar Nootdorp, want hij kon er even een uurtje tussenuit. Omdat hij tijdens het wandelen meestal een hoop te bespreken heeft (relatieproblemen, politieke situatie) moet ik altijd goed opletten dat we de juiste weg nemen en geen wp's voorbij lopen. Toch was ik even afgeleid, waardoor we lang bij een tussenpunt hebben gezocht naar een aanwijzing. Pas na een kwartier hadden we door dat het om een tussenpunt ging en dat daar dus niet gezocht hoeft te worden. Ook de cachelocatie liepen we in eerste instantie gewoon voorbij. Toen Mike daarna de uitgebaggerde sloot zag, besloot hij naar de auto te lopen om z'n handige prik-paraplu te pakken. Hij was nog geen minuut weg, toen ik de cache ontdekte. Omdat de auto veel verder weg stond dan Mike had gedacht, duurde het even voordat hij terug was en ook zijn naam in het logboek kon schrijven.
Na deze lekkere wandeling over onbekende paden leek me een biertje op het terras wel lekker. De brasserie was helaas dicht. Aha, vandaar dat lege parkeerterrein.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2279. Kunst- en Vliegwerk in Ypenburg - van Aweidevogel

3 augustus 2009, 18:25
Met enige regelmaat word ik naar Ypenburg gelokt vanwege een nieuwe cache. Dit keer een multi die gebaseerd is op de kunst in deze wijk. Samen met Mighty-Mike wandelde ik vanmiddag langs afwisselende bebouwing. Geen van de vragen leverde een probleem op, totdat we bij K aankwamen. We probeerden het juiste antwoord te destilleren uit de rekensom voor de cache, en ontdekten toen dat ons aantal zwarte zwanen niet klopte. Kennelijk waren die grijze zwanen vroeger zwart geweest, want met een hogere waarde voor E kwam er een coördinaat uit, waar ik direct de cache zag liggen. Na het loggen hebben we nog even gezocht waar het voorwerp uit de hint nou eigenlijk zat.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2280. TAKG Haagsche Zoo - van IkbenMamma

13 augustus 2009, 11:50
Voor de tweede keer was ik op zoek naar de dierentuin. Twee maanden geleden zocht ik aan de andere kant van het water, net als even daarvoor mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. We waren er toen beiden van overtuigd dat de cache verdwenen was. Later hoorden we waar hij wél lag. Op weg daarheen passeerde ik een paar lotgenoten: mannen die in de zon op een bankje zaten met een biertje. Vroeger deed ik dat ook, totdat ik het geocachen ontdekte.
Op de cachelocatie was het gelukkig stil, zodat ik snel de kist kon grijpen en eindelijk mijn naam mocht schrijven in het toepasselijk logboek.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 juni 2009
Rond 14:00 uur rinkelde mijn gsm en aan de speciale ringtone wist ik direct dat dit mijn goede vriend Wilxlii moest zijn. Dit keer had hij problemen in het Zuiderpark. Wat een toeval, daar moest ik vanmiddag ook nog heen. Terwijl Wilxlii nog even een multi deed, fietste ik zo snel mogelijk van Wateringen naar Den Haag. Rond 15:20 uur stond ik in de struiken tevergeefs naar de Haagsche Zoo te zoeken. Wilxlii was ondertussen ook gearriveerd, waarna we konden concluderen dat de cache echt weg was.
Nu blijkt dat de kist vandaag toch door verschillende teams is gevonden, ben ik benieuwd naar hun log-tijden. Vóór 14:00 uur? En zouden die zwervers er mee te maken hebben? Er lag daar overigens wel een leeg bierblikje...

geo 2281. TAKG LOGO - van IkbenMamma

13 augustus 2009, 12:00
Twee maanden geleden wilde ik hier ook gaan zitten, maar toen was het vreselijk druk. De plek voldeed volgens mij ook niet aan de hint. Op deze zonnige donderdagmiddag kon ik echter in alle rust de boel observeren en zag ik iets wat ik destijds over het hoofd had gezien. Vanwege de verhalen over de rat heb ik heel voorzichtig de cache gepakt. Gelukkig geen knaagsporen aangetroffen; wel een logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

2282

geo 2282. TAKG Doorenbosheuvels - van IkbenMamma

13 augustus 2009, 12:35
Op het uitkijkpunt zat een man die z'n schoenen en sokken had uitgedaan. Aandachtig telde ik de treden, palen en schroeven, en noteerde de aantallen zorgvuldig op mijn papier. Ineens vroeg de man mij wat ik voor beroep had. Nou ken ik geocachers die in zo'n geval met een stalen gezicht vertellen dat ze gemeente-ambtenaar zijn, belast met controle van zitmeubilair en dan gelijk even een enquête afnemen bij zo'n geïnteresseerde gebruiker. Ook ken ik collega's die in zo'n geval uitgebreid gaan uitleggen wat geocachen inhoudt, daarbij totaal geen rekening houdend met tijd, planning en voorbereiding. Ik hield het gewoon kort en zei dat dit geen baan was, maar dat ik een vrije dag had. Terwijl de dakloze vertelde dat hij z'n sokken en schoenen in de zon liet drogen, omdat ze drijfnat waren door de buien van gisteren, had ik inmiddels het eindcoördinaat berekend en kon ik op weg. Het duurde even voordat ik de cache zag, en hem daarna onzichtbaar en onhoorbaar achter de rug van een bezoeker kon pakken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2283. TAKG Kids in the Jungle - van IkbenMamma

13 augustus 2009, 13:20
Mijn middag verliep tot nu toe voorspoedig, maar nu was het moment aangebroken waarop ik de jungle in moest. Toch viel het erg mee, want voorgaande expedities hadden het oerwoud goed begaanbaar gemaakt. Het nadeel van een jungle is dat je er nooit een leuk café met gezellig terras tegenkomt. Zorgvuldig volgde ik de getekende route, telde bouten, planken, knoppen, varkens en letters. Onderweg kwam er ineens een groep ganzen op me toegelopen, waarschijnlijk aangetrokken door de bierwalm die om me heen hing. Uiteindelijk stond ik op de berekende plek. Daar moest ik even twee keer kijken voordat ik de fraai verborgen cache in de gaten had.
Bedankt en proost, Biertje

geo TAKG Vrouwen op Parkoers - van Matrjoschka

   note 13 augustus 2009
Ik ben onderweg geen enkele vrouw tegengekomen, wel veel mannen in oranje hesjes. Die waren overal in het park aan het maaien, harken en schoffelen. En ze ruimden de achtergelaten troep van niet-geocachers op. Hoewel ik me thuis goed had voorbereid, kwam ik toch nog wat onverwachte zaken tegen. Met logica en parate kennis kon ik uiteindelijk toch naar de cacheplek. Daar bleek net de plantsoendienst aan het werk, dus ik besloot even een rondje te fietsen. Een kwartier later bleek de schoffelaar nog op precies dezelfde plek bezig te zijn. Dat zou wel eens erg lang kunnen gaan duren, dus ik kom nog wel een keertje terug.
Oja, de aanwijzing op wp5 is fout. Het kan niet om D gaan, want die wordt al bij wp1 gevraagd.

___________________________________________________________________


geo NF#203 Westerhaar First - van Erickje

   dnf 15 augustus 2009
Terwijl mijn vrienden in de tuin van onze villa in Sibculo zaten te kaarten, ging ik op mijn huurfiets naar het nabijgelegen Westerhaar voor een "makkelijk te vinden" cache. Zoeken in voortuinen zonder hint of geoache-sticker vind ik altijd het leukste. Door de afwijkingen in het coördinaat zit ik meestal eerst in de tuin van de buren, wat vaak erg leuke gesprekken oplevert.
Na 5 minuten bij de oprit van Erickje's moeder gezocht te hebben, toch maar even gecontroleerd of ik het juiste coördinaat had ingevoerd. Daarna maar wat brutaler geweest en bloempotten opgetild, witte beelden verplaatst en zelfs onder de deurmat gekeken. Helaas. Tenslotte besloot ik aan te bellen om te vragen waar deze "makkelijk te vinden" cache nou precies lag. Helaas, niet alleen de cache, maar ook de bewoonster was weg. Teleurgesteld verliet ik Westerhaar...

2284

geo 2284. Tjorfoe 1 - van diwil

15 augustus 2009, 16:55
Terwijl mijn vrienden in de tuin van onze villa in Sibculo zaten te kaarten, ging ik op mijn huurfiets naar de begraafplaats van Vriezenveen voor "een klein pvc-containertje". Klein? Ik moest behoorlijk wroeten, maar toen had ik een flinke cache in handen. Beslist geen micro, maar een small. Ik was net klaar met loggen, toen er een dame met een hondje kwam kijken. Terwijl ik druk bezig was mijn rugzak op orde te brengen, kon ik met mijn andere hand ongemerkt de cache terugplaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#204 Rustpuntje - van Catweazle

   dnf 15 augustus 2009
Nummer drie op mijn route was Rustpuntje. Voor de vorige twee caches had ik erg veel zoektijd nodig gehad, dus ik liep al achter op mijn planning. Gehaast liep ik de laatste meters naar het bankje en begon te zoeken. De cache was mooi verstopt, want na een kwartier had ik hem nog steeds niet gevonden. Zou hij dan toch begraven liggen? Tijd voor rust en bezinning had ik niet. Behoorlijk gestresst verliet ik deze plek.

___________________________________________________________________


geo 2285. TB Hotel Westerhaar - van Gerben&Ilona

16 augustus 2009, 13:50
Deze cache bevindt zich schuin tegenover het villapark waar ik dit weekend met mijn biervrienden verbleef. Toen ik zei dat ik even naar een Hotel ging, wilden er twee wel even meelopen. Zij mochten mooi het rekenwerk doen, waarna ik de cache kon openen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2286. Aan de Duitse grens - van vechtdal

16 augustus 2009, 15:35
Terwijl mijn vrienden met een biertje in de tuin bleven kaarten, stapte ik op de huurfiets voor een ritje naar de Duitse grens. Er loopt een prima fiets- en wandelpad langs de grens en naar de cache, dus ik had grenspaal 98 vlot bereikt. De cache was daarna ook snel gevonden. De twee TB's (Snausje en Jamkhed) bevinden zich echter niet in de kist.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2287

geo 2287. Sporen van vroeger 1 (Amsterdam) - van Greatwhitexxl

21 augustus 2009, 10:10
De eerste cache van mijn dagje Amsterdam. Gelukkig lag er deze ochtend geen zwerver te slapen en de folkloristische dansgroep moest nog arriveren. Geen enkel probleem om te loggen dus. Terwijl ik met m'n ene hand achteloos een blikje bier opende, kon ik met m'n andere hand stiekem het kokertje graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2288. Opzij - van IkbenMamma

21 augustus 2009, 10:30
Toen ik gisteravond mijn route door Amsterdam aan het voorbereiden was, kwam ik ineens Opzij tegen. Een cache van Mamma in Amsterdam? Ach ja, ik heb er ook al 's eentje van haar in Zeeland gevonden. De tweede rij letters was voor mij geen probleem, voor de eerste rij moest ik nog even googelen. Maar dan nog de coördinaten... Achteraf bleek dat ik weer veel te ingewikkeld had zitten denken.
Vandaag op de fiets begon ik even te twijfelen of ik geen rekenfoutje had gemaakt. Maar toen ik het infobordje zag, wist ik dat ik goed zat. Een verrassend plekje, en erg ver van Scheveningen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2289. Wladiwostok - van Jean-Paul

21 augustus 2009
Meer dan twee jaar heeft Wladiwostok me bezig gehouden. De eerste keer (juli 2007) kwam ik door een rekenfoutje niet verder dan wp1. Thuis wat schildersnamen uitgeprobeerd en in mei 2008 stond ik op waterniveau. De schilder had ik overigens niet gevonden, en het plaatje met het cijfer ook niet. Opnieuw wat uitgeprobeerd, zodat ik toch naar wp4 (ongeveer) kon gaan. Maar de powerlift zag ik nergens staan. In februari van dit jaar was ik voor de derde keer terug en heb ik alles met 4 poten uitgebreid onderzocht. En toen gaf ik het op. Dankzij een tip van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kwam ik er eindelijk achter waar ik kon powerliften. En vandaag ben ik daarheen gefietst. Toch nog iets verder dan ik had verwacht. Het doosje lag gelukkig op een logisch plekje, zodat ik eindelijk "Nasdrovje!" kon uitroepen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 3 mei 2008
Tijdens een fietsdagje rond Amsterdam bezocht ik ook het oude havengebied. Wp1 was geen probleem. Maar op wp2 kon ik nergens een schilder ontdekken. Met wat logica en alcoholica vond ik wp3, maar ook mét natte voeten bleef het plaatje daar onvindbaar. Dan maar naar wp4 om te gaan powerliften. Een toepasselijk punt, maar helaas, geen sporttoestel gevonden. Ik zal maar 's een lijntje uitgooien om dit Russische visje te verschalken...

geo 2290. Oostelijk Havengebied - van Zilvervloot

21 augustus 2009, 12:15
Een mooie fietstocht door het Oostelijk Havengebied. De route zit goed in elkaar en alle wp's zijn prima te vinden. Vooral wp8 sprak me aan: 'Bier'. Helaas, café Oceano ging pas om 17:00 uur open. Dan maar verder fietsen. Bij wp9 zit restaurant Jaap Hannis, dat met een groot spandoek zijn coördinaten buiten heeft hangen. Speciaal voor ons geocachers waarschijnlijk. Maar ook hier zat de deur nog op slot. Verder maar weer! De simpele controle bij de eindberekening ( KLM=(NOP+5)*8 ) vond ik erg handig. Bij mij klopte de formule (natuurlijk), zodat ik met een gerust hard naar de cache kon fietsen. De TB's waren wat vochtig, dus die heb ik meegenomen. Een geo d'or is onderweg!
Bedankt en proost, Biertje

2291

             Blik op de IJbrug

geo 2291. Erwtje 37: IJbrug - van Zilvervloot

21 augustus 2009, 12:45
Vanaf het Centraal Station van Amsterdam fietste ik over de IJbrug naar Erwtje 37. Ik dacht dat het oppikkertje vanaf de fiets te rapen viel, maar ik moest toch echt even afstappen en naar beneden glibberen. Dat glibberen kwam vooral omdat ik wat bier had gemorst uit een halfvol bierblikje dat ik in m'n hand had. Zonde natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

2292

geo 2292. Omfietskunst: het nijlpaard - van klaproos

21 augustus 2009, 13:05
Omdat er vlakbij de cache drie dames zaten te lunchen, ben ik eerst naar de overkant gefietst om wat foto's te maken van het nijlpaard. Daarna was de kust veilig en kon ik op zoek. Ik verwachtte een micro, maar die vond ik niet. Maar opeens voelde ik iets bewegen, en dat bleek een nano te zijn. Het logrolletje was aan beide kanten vol, maar ik heb helemaal op het eind nog een B kunnen kriebelen. De volgende logger heeft dus een probleem...
Een leuke serie, die omfietskunst! Daar fiets ik graag een stukje voor om.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2293. Diederik: ga(at) toch weg! - van Bente's Bende

21 augustus 2009, 13:35
Wandelen doe ik niet zo vaak; de meeste caches bezoek ik met de fiets. Voor mijn fietsdagje door Amsterdam had ik daarom ook deze eenvoudige offset-cache toegevoegd. Even een paar jaartallen opschrijven en daarna op weg. Ik was vandaag de enige die de Diemerzeedijk bezocht, zo leek het wel. Al snel had ik het berekende punt bereikt. Gelukkig was er van de hint maar eentje, dus het was even zoeken naar de cache. Die bestond helaas uit een kapot ijsbekertje, maar de inhoud was droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2294. De Vijfhoek - van Syntonix, geadopteerd door MCMAL

21 augustus 2009, 14:20
Zelf heb ik een cache die De Driehoek heet en die is lastig. Dit is De Vijfhoek en die heb ik vandaag alle 5 gezien. Een mooi stukje jungle in Amsterdam, waarbij je je alleen op de wereld voelt. De vragen waren goed te beantwoorden en door de deelbaarheidscontrole wist ik dat mijn ogen nog goed waren én dat ik met een gerust hard naar de cache kon. Die was fraai verstopt, maar het smalle cachepaadje verraadde voor geoefende ogen de juiste plek. Ik schreef mijn log op het laatste blaadje van het boekje, dus dit moet vervangen worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2295. Babe cache - van De Wijngemachtigde

21 augustus 2009, 15:30
Een pittige puzzel, want ik had nog de oude versie met de inmiddels bijna-vergeten babes. Ik heb daar heel wat mannen in mijn stamcafé en op het werk voor moeten raadplegen. Eentje (nr. D) bleek zelfs door niemand herkend te worden! Logisch dat er een update nodig was.
Vandaag fietste ik door Amsterdam, op weg naar deze cache. Ik passeerde nog wat babes, maar het waren geen bekende, dus fietste ik door. Op de juiste locatie aangekomen zag ik al snel in een hoekje een glazen pot staan, maar dat bleek niet de cache. Die zat op een gewaagd plekje, maar daar durfde ik met mijn hand wel te komen.
Bedankt en proost, Biertje

2295no

geo NF#205 Anna's Hoeve - van Isabelle01

   dnf 21 augustus 2009
Tijdens mijn fietstocht door Amsterdam zou ik ook langs Anna's Hoeve komen. Van te voren had ik aan wat vrienden gevraagd wie er vrijdag een screenshot van de webcam kon maken. Mijn goede vriend Pino zat daarom de hele middag klaar en zag mij om 15:45 uur uitbundig zwaaien. Nadat dit onderdeel was gelukt, kon ik op zoek naar de gemakkelijke (?) aanwijzing voor de cache. Nadat ik heel veel zaken uitgebreid had onderzocht, ben ik uiteindelijk toch maar tevergeefs verder gefietst. Ik zal de makers maar eens een hint gaan vragen. De foto heb ik alvast geplaatst. Volgens mij ligt de bouw (tijdelijk) stil...

geo 2296. Oranje Nassau Kazerne - van Team40

21 augustus 2009, 17:30
Voor mijn fietsdagje in Amsterdam had ik ook een paar multi's uitgezocht. Dit was er een van. Het hele terrein heb ik gezien en ook veel bewoners. De vragen waren makkelijk te beantwoorden, behalve het aantal lichtblauwe driehoekjes. Onopgemerkt tellen is niet mogelijk en de gemeente had de moeilijkheidsgraad wat verhoogd door er tijdelijk een verrijdbare bouwkeet neer te zetten. Bij het daaropvolgende wp kwam ik dus niet goed uit: geen plek om uit te rusten en ook geen geocacher te zien. Gelukkig is er een controlesom, waardoor ik ontdekte dat het aantal driehoekjes iets hoger moest zijn. Omdat de eindlocatie binnen de 10 meter van de eindberekening moest liggen, deed ik wat aannames, zette mijn fiets strategisch neer en zag direct de verstopplek van de cache. Nu nog even onopvallend pakken met de rugzak-neerzet-truc. Team40 had mij echter bezig gezien en maakte zich zorgen, want ze dachten dat ik de cache niet kon vinden. "Heb je hem al?" vroeg er ineens iemand achter me. Nadat ik ze had gerustgesteld, pakte ik het doosje en heb als dank een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2297. Haven - van zowaar!

21 augustus 2009, 18:00
Een eenvoudige offset, dacht ik. De juiste boot was namelijk snel gevonden. Even de fiets neergezet en de projectie uitgevoerd. Daarna kwam het moeilijkste: onopgemerkt de cache pakken. Vermomd als geïnteresseerde toerist had mijn camera het cacheplekje al snel ontdekt, maar het wachten tot een rustig moment duurde lang. Het terugplaatsen was nog veel lastiger, want ineens kwam er van alle kanten continu publiek aan. Toen ik iets verderop wat ging staan lezen, kwam er een jong stelletje dat precies naast de cacheplek een fotoreportage van elkaar ging maken. Ik ben nog nooit zo lang bezig geweest met een oppikkertje, maar ik heb heel wat over de historische schepen geleerd.
Bedankt en proost, Biertje

2298

geo 2298. The Netherlands - van jef499

21 augustus 2009, 18:20
Wat grappig: een Duitser die een earthcache maakt in Amsterdam. Op deze plek lag al een virtuele cache, die ik in 2005 heb gelogd. Na 4 jaar ben ik hier weer eens terug voor een foto en een e-mail.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2299. Van Lennep - van Teams Emperors Boyz & Healthy People

21 augustus 2009, 18:50
De laatste op mijn fietstochtje door het zonnige Amsterdam. Het kokertje bleef lange tijd voor mij verborgen. Pas toen ik een aantal foto's ging maken om te 'bewijzen' dat hier echt geen cache lag, zag ik ineens het licht. Ik had hier zo lang gezocht, dat alle waterfietsen inmiddels ingeleverd waren. Ze lagen in de avondzon te wachten op een nieuwe dag...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2300

geo 2300. De Kil - van Donrober

22 augustus 2009, 08:05
Vandaag was ik een dag op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. De laatste maanden had deze vriendelijke Delftenaar mij wekelijks als hulplijntje geraadpleegd op momenten dat zijn voorbereiding hem weer eens in de steek liet. Mijn aanbod om hem een dagje te helpen was natuurlijk meer dan welkom, want dat scheelde hem enorm in telefoonkosten!
Op weg naar de Seuter-serie in 's Gravendeel stopte Wilxlii opeens bij de Dordtsche Kil, omdat daar ook nog een cache moest liggen. Nieuwsgierig keek ik toe hoe hij in een rechte lijn naar een opvallend object liep en daar vervolgens onder keek. Ook rond het nulpunt tilde hij diverse stenen op en zelfs een lege fles afwasmiddel werd door hem grondig bestudeerd, want dit zou best de cache wel eens kunnen zijn. Toen hij terugliep naar zijn Delftsblauwe bolide voor het opzoeken van de hint, haalde ik in één snaakse graai het kokertje uit zijn bergplaats. Blij kwam Wilxlii weer terug: zijn eerste cache van vandaag was in de pocket, en dat zonder een hulplijntje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2301. Bird Protection - van Toyeco

22 augustus 2009, 08:25
Vandaag was ik op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Na De Kil reden we natuurlijk langs het huis van vogelbeschermer Toyeco. Terwijl Wilxlii probeerde zijn Delftsblauwe bolide precies in het parkeervak te plaatsen, was ik al uitgestapt om de cache te pakken. Hoewel de auto nog niet helemaal perfect naar z'n zin stond, was mijn metgezel wel erg content met het kokertje. Hij kon mooi blijven zitten en goed op krachten komen voor de lange wandeling door Groot Koninkrijk (de Seuter-serie), die we hierna zouden doen.
Bedankt en proost, Biertje

2302

geo 2302. Seuter Groen 3: Bankje - van Toyeco

22 augustus 2009, 09:05
Hoewel Wilxlii Carrotte en ik niet uit deze puzzel kwamen, hadden wij genoeg ideeën om deze cache toch tijdens onze wandeling te kunnen graaien. Daarbij bleek mijn metgezel een scherp oog te hebben, waardoor het juiste verstopplekje hem niet ontging.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2303. Seuter Groen 4: Viervoeter - van Toyeco

22 augustus 2009, 09:40
Terwijl Wilxlii Carrotte op de verkeerde plaatsen zocht, haalde ik moeiteloos het kokertje tevoorschijn. Ik deed nog even of ik de cache had gevonden op de plek waar mijn metgezel zojuist had gezocht, maar daar trapte die ervaren cacher natuurlijk niet in. Op dat moment passeerde een man met een fiets en zijn viervoeter. Die was wat schuchter omdat hij in zijn jeugd was geslagen. Ook de hond had het niet makkelijk gehad. Wilxlii probeerde nog een gesprek met de mededeling dat hij iemand kende die ook een hond had, maar de man nam dat voor kennisgeving aan, groette vriendelijk en liep verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2304. Seuter Groen 5: Gekronkel - van Toyeco

22 augustus 2009, 10:15
Omdat Wilxlii vandaag pas 1 cache had gevonden en ik al 3, gaf ik hem een kleine voorsprong. Hoewel hij direct bij de juiste boom ging zoeken, was hij stomverbaasd toen ik daar 5 minuten later alsnog de cache tevoorschijn toverde. "Waar precies?" wilde hij van me weten. "O, daar had ik niet gekeken", luidde daarna zijn simpele verklaring. Maakt niet uit, het puntje was in de pocket, zoals Engelse geocachers dat zo puntig kunnen zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2305. Seuter Groen 6: Er is er maar 1 van - van Toyeco

22 augustus 2009, 10:35
Er is er maar 1 van. Gelukkig, want als hier méérdere filmkokertjes zouden liggen, dan zou het een stuk lastiger zijn. Want welke was dan de échte cache? Met de ogen en de rug van mijn metgezel Wilxlii bleek helemaal niets mis: soepel bukte hij zich om op de juiste plek de cache op te pakken. "Het gaat een stuk beter met je rug", constateerde ik. "Jazeker, ik doe erg voorzichtig, want ik heb er maar 1 van", antwoordde de Wortelkoning. Nadat hij nog even één foto had gemaakt voor zijn omvangrijke foto-archief, wandelden we verder.
Bedankt en proost, Biertje

2306

geo 2306. Seuter Groen 1: De wandeling - van Toyeco

22 augustus 2009, 11:20
Bij de planning van onze cache-dag opperde Wilxlii Carrotte de Seuter-serie in 's Gravendeel. Hoewel, die mystery's kon hij niet oplossen, dus dan bleven alleen de 3 traditionals en de multi over. De 2 mystery's snapte ik ook niet, maar nadat ik de serie goed had bestudeerd, kon ik hem antwoorden dat voor de bonus slechts de 3 traditionals nodig waren, dat ik voor de ene mystery vermoedde waar hij lag en dat ik ook een logisch idee had voor de andere mystery. Dat betekende minstens 6 van de 7, en daarvoor wilde Wilxlii wel een stukje rijden. Maar zoiets vergt natuurlijk wel een goede voorbereiding, want op de juiste momenten moet er gezocht en gelogd worden. Van terug- of omlopen hou ik niet. Regelmatig moest ik mijn metgezel uitleggen dat dit cijfer nodig was voor de multi of dat die aanwijzing alleen noodzakelijk was voor de bonus. Maar op de juiste momenten was Wilxlii ineens bijzonder scherp. Daardoor keek hij iets verder dan zijn neus lang is bij 'Bankje'. En voor de eindcache van de multi gaf hij achteraf het juiste antwoord voor de waterstand, waardoor hij die kist alsnog kon vinden. Alleen de niet-opgeloste mystery 'Met dank aan' konden we niet met logica en gevoel vinden. Een hulplijntje bood uitkomst, maar wij besloten deze cache niet te loggen. De bonus deden wij als laatste, net toen er even wat regen viel. Een mooie serie, vooral vanwege het fraaie weer.
Bedankt en proost, Biertje

geo Seuter Groen 2: Met dank aan Natuurmonumenten - van Toyeco

   note 22 augustus 2009
Bij de voorbereiding van onze cache-dag besloten Wilxlii Carrotte en ik om eerst de Seuter-serie te doen. Minstens 6 van de 7 caches moesten we kunnen vinden. Voor deze niet opgeloste mystery hadden we een idee waar hij zou kunnen liggen. Maar ter plaatse lieten logica en gevoel ons in de steek, hoewel we wisten dat we (ruim genomen) in de buurt moesten zijn. Een hulplijntje bood uitkomst. Aha. Nee, daar zouden we nooit hebben gezocht, dus hoewel we daarna geconstateerd hadden dat het kokertje er nog lag, besloten we deze niet als 'found' te loggen.
Overigens, ook nu ik de juiste coördinaten weet, blijft de puzzel een groot vraagteken...

geo 2307. Seuter Groen Bonus: TB/GC Hotel - van Toyeco

22 augustus 2009, 11:50
De laatste van de serie. In het begin had ik al een idee, halverwege zag ik de bedoeling van de aanwijzingen en tot slot kwam alles bij elkaar. Hoewel het een stralende dag was, begonnen nu ineens wat druppels te vallen. Haastig schreven we onze log. In het TB/GC hotel bevonden zich geen TB's. Die blijken allemaal een voorkeur te hebben voor de kist van de Wandeling.
Bedankt en proost, Biertje

2308

geo 2308. Van Wipmolen tot Landvast - van brilstar

22 augustus 2009, 13:15
Ruim een jaar geleden heb ik hier ruimschoots staan zoeken, helaas tevergeefs. Hoewel ik niet bij het juiste object uitkwam, was er niet veel dat aan de hint voldeed. Later een tip gekregen van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Aha. Als ik nog eens in Alblasserdam zou zijn, wist ik nu waar ik moest zoeken.
Vandaag, tijdens een cache-dag met dezelfde Wilxlii Carrotte, wilde die wel even omrijden voor dit frusti-puntje van mij. De Wipmolen was dichtgespijkerd, maar de nano vlot gespot en de opdracht snel uitgevoerd. Toch was de eindlocatie volgens Wilxlii niet helemaal goed. Hij parkeerde zijn Delftsblauwe bolide ongeveer in de buurt van de cache, maar die had ik natuurlijk direct in de gaten. Toen bedacht ik ineens wat de reden van de afwijking moest zijn: het eerste wp stond niet helemaal correct in mijn GPS. Dat verklaarde ook waarom ik vorig jaar in zo'n grote cirkel had moeten zoeken. Mooi zo, dat probleem was nu opgelost en de cache was gelogd. Met dank aan Wilxlii Carrotte.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 juni 2008
De Wipmolen was snel gevonden, maar de nano? Met behulp van de hint zag ik eigenlijk maar één plek die hiervoor in aanmerking kwam, maar dat was wel 13 meter verder. Nu ik alle logjes heb doorgelezen, blijkt dat te kloppen. Ik ben dus óók in dat achtergelegen bos geweest, maar dat hoefde dus inderdaad niet. Tja, had ik nu ook maar de grote meester Wilxlii Carrotte gebeld en hem om een hint gevraagd...

geo 2309. Brug over de Noord - van de Jongetjes

22 augustus 2009, 13:40
Vandaag was ik op stap met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Op deze locatie had hij al eens eerder een cache gelogd, dus geroutineerd reed hij naar de opgegeven parkeerplaats en begon daarna aan de wandeling. Voor mij was het allemaal nieuw. Ik keek op deze prachtige zomerdag mijn ogen uit: op de aangemeerde boten zat veel hangjeugd, nippend aan een glas witte wijn of een bier. Wilxlii had daar echter geen oog voor: hij kroop bij het juiste paadje naar boven, welke precies naar de cache leidde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2310. RECC: Ridderkerkse Eerste Carpool Cache - van blonkies

22 augustus 2009, 14:10
Ik lees de laatste tijd vaak dat je ze veel ziet dit jaar: carpool caches. Tijdens onze cache-dag zouden Wilxlii Carrotte en ik er ook eentje aandoen. Geroutineerd draaide mijn metgezel zijn Delftsblauwe bolide de Ridderkerkse parkeerplaats op, ondertussen achteloos de verwachte cacheplek aanwijzend. Daar bleek het doosje inderdaad te liggen. "Is dit nou broddelwerk?" vroeg ik aan de ervaren carpool-cacher. "Beslist niet", antwoordde Wilxlii direct. "Het fotokokertje (met het duidelijke opschrift 'logrol') zit in een fraai doorzichtig doosje. Het zelfde systeem als mijn Carrotte-pot, dus."
Bedankt en proost, Biertje

geo 2311. Kijfhoek Mooi Uitzicht - van blonkies

22 augustus 2009, 14:30
Vandaag was ik een dag op stap met Wilxlii Carrotte. Toen hij onderweg de naam 'Kijfhoek' liet vallen, was ik direct enthousiast. Kijfhoek staat immers bekend om zijn mooie uitzicht. Vlakbij de cache stopte Wilxlii zijn Delftsblauwe bolide. De beloofde vissers zaten er inderdaad en als een echte KB-inspecteur riep hij wat meetwaardes, terwijl hij gelijk de cache pakte. Daarna hebben we ongezien in de auto zitten loggen. Voordat we wegreden, vroeg ik hem nog snel waar nou dat uitzicht was. Nadat Wilxlii mij de juiste richting had gewezen, kon het grote genieten beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

2312

geo 2312. Erwtje 183: Het oude hek - van mlvdburg

22 augustus 2009, 15:10
Zie de log van Wilxlii Carrotte.
Bedankt en proost, Biertje

(log van Wilxlii:
Vandaag maar besloten om te cachen in de buurt. Dit omdat ik net gisteren ben terug gekomen van een tv-opname. Dit vraagt toch altijd veel energie van je.
Voor de tv-opname al de planning gemaakt en ook Biertje uitgenodigd om mee te gaan.
Gelopen met Biertje
Bedankt voor de cache)

geo 2313. Erwtje 107 - Het voetbalveld - van mlvdburg

22 augustus 2009, 15:10
Zie de log van Wilxlii Carrotte.
Bedankt en proost, Biertje

(log van Wilxlii:
Vandaag maar besloten om te cachen in de buurt. Dit omdat ik net gisteren ben terug gekomen van een tv-opname. Dit vraagt toch altijd veel energie van je.
Voor de tv-opname al de planning gemaakt en ook Biertje uitgenodigd om mee te gaan.
Gelopen met Biertje
Bedankt voor de cache)

geo 2314. Spijkenopoly, Schiekamp, Hoogwerf - van De Bergjes

22 augustus 2009, 16:20
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. Vanwege een afgesloten straat zochten we een zeer alternatieve route naar het eerste wp. Daar hebben we beiden lang lopen zoeken. En toen ineens viel mijn blik erop. Gelukkig ging daarna alles vlotjes en kon ik de logrol uit het piepkleine kokertje pulken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 december 2008
De tweede van deze serie en misschien had ik hier meer geluk. Ik wist nog steeds niet wat ik moest ontdekken, dus ik heb aan alle kanten alles afgezocht. Niets gevonden. Tja, de bonus zit er vandaag dus ook niet meer in...

geo 2315. Spijkenopoly, Vierambachten, De Hoek - van De Bergjes

22 augustus 2009, 17:05
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. Het eerste wp had ik vorig jaar al gevonden, dus konden we gelijk naar wp2. Hoewel er nu minder groen aanwezig was, duurde het toch nog even voordat Wilxlii de aanwijzing ontdekte. Voor het laatste stukje naar de cache gebruikten we niet de TomTom, maar de GPS. Na heel veel kilometers besloten we de auto aan de (verkeerde) kant van het water achter te laten en lopend via een bouwterrein de cache te benaderen. Ja, met Wilxlii beleef je nog 's wat!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 december 2008
Door alle tegenslag was het inmiddels donker geworden. De vondst bij de Gevangenis/Politiebureau stimuleerde me om er toch nog eentje te proberen. Gelukkig, de aanwijzing voor wp2 zat er en ik kon verder. Maar daar liep ik weer vast. Niets te vinden, ook al duwde ik de struiken opzij. Spijkenopoly gaat voor mij nog een heel langdurig spelletje worden, denk ik. Nu eerst maar eens terugfietsen naar station Vlaardingen.

2316

geo 2316. Spijkenopoly: Centrum - van De Bergjes

22 augustus 2009, 17:45
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. We zaten nu lekker in de flow van 2 alsnog gevonden frusti's en dit zou nummer drie gaan worden. Wilxlii vond dat het nulpunt aan de andere kant van de straat lag, maar in plaats van te zoeken, zag ik hem gezellig staan praten met een aardige Centrum-bewoonster. Zij bleek op de hoogte te zijn van de aanwijzing, maar die was weg volgens haar. De oude plek wilde ze wel even aanwijzen, en toen vond Wilxlii daar in de buurt het gezochte. De dame werd snel op de hoogte gebracht van de nieuwe plek, zodat zij volgende (be)zoekers van dienst kan zijn. Hierna reden we naar de cache, die opnieuw door Wilxlii direct werd opgemerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 december 2008
De eerste van de Spijkenopoly-serie die ik vandaag zou gaan doen. Ik had geen idee wat ik op het startpunt moest zoeken. Een metalen plaatje? Een kokertje? Mijn GPS stuurde me naar de ene kant van de brug, terwijl het object van de hint zich aan de overkant bevond. Dus op beide plaatsen gezocht. Helaas, niets gevonden...

geo 2317. Spijkenopoly, Sterrenkwartier, Groenewoud - van De Bergjes

22 augustus 2009, 19:45
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. Nadat de drie frusti's alsnog gevonden waren, besloten we eerst een hapje te eten (voor mij: vooral drinken), waarna we naar het Sterrenkwartier reden. Bij wp2 bleef het onduidelijk waarom dit de Fietsenmaker heet. Geen winkel of standbeeld te zien. Zelfs geen roestige fiets in het water. Wilxlii vond wel de aanwijzing en die las hij hardop aan mij voor. Een passerende visser wilde weten wat wij deden. "Even stil", zei ik, waarna ik Wilxlii vroeg om de laatste cijfers nog even te herhalen. Voor de visser was dit voldoende en hij liep terug naar z'n stek. Bij de cacheplek was mijn metgezel ervan overtuigd dat er geen buisje lag, maar vanuit kikkerperspectief zag ik hoe het ding geniepig was weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2318. Spijkenopoly: Electriciteit en Waterbedrijf - van De Bergjes

22 augustus 2009, 20:20
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. Nadat de drie frusti's alsnog gevonden waren, pakten we een ander drietal. Bij het Elektriciteitsbedrijf moest ik de hint drie keer voorlezen, want Wilxlii vond hem niet gedetailleerd genoeg. Daarna reden we naar het water voor de cache. Doen we er nog eentje? Jazeker!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2319. Spijkenopoly: Maaswijk - van De Bergjes

22 augustus 2009, 20:50
Vorig jaar op 30 december ben ik begonnen aan deze serie. In de schemer en in het donker op de fiets resulteerde dat in 2 founds en 3 not-founds. Tijdens de cache-dag met Wilxlii Carrotte wilde ik daarom graag een herkansing. Korte multi's, dat sprak mijn chauffeur wel aan. Nadat de drie frusti's alsnog gevonden waren, pakten we nieuw drietal. Dit zou de laatste worden, want de zon ging onder. Op wp1 vond ik precies op het nulpunt de nietjes van vermoedelijk de oorspronkelijke plek, maar Wilxlii vond een stuk verderop de nieuwe aanwijzing. Daarna parkeerde hij de auto tegen wp2 en vervolgens konden we naar de cache, welke wij lopend hebben bereikt. Een einde van een prachtige cache-dag met 20 founds, waarvan 4 weggewerkte frusti-puntjes. Wilxlii, bedankt voor de gezellige dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2320       2320

geo 2320. Het DRAKENs.p.o.o.r. - van zoekmachine

23 augustus 2009, 14:10
De langverwachte trainingsdag van de Hardcore Triangle was aangebroken. Er moesten twee draken verslagen worden, dus in de auto van Pyne reden we deze ochtend naar het verzamelpunt achter kasteel Drakesteyn. Daar bleek de invloed van de draak al merkbaar, want de navigatie-apparatuur liet ons op de laatste paar honderd meter in de steek, waarna ik gelukkig een route zag die ons toch nog bij de Watjes en Team KIS98 bracht. IkbenMamma maakte eerst een foto van de nieuwe TB Biertje's Bierpul, Quaerens vroeg waar ze hier koffie hadden en Josée (4 jaar) maakte kennis met Watje15 (2 jaar).
Gelukkig had iedereen zich goed voorbereid, zodat ik slechts twee keer een samenvattende uitleg hoefde te geven over de opzet van deze tocht. Toen konden we op weg. Bij wp1 kwamen we De eenzame zoeker, Astrid & Rick en webmasterB tegen. Ik vroeg ze lachend of ze misschien hulp nodig hadden, maar dat was niet nodig. Haastig vertrok dit groepje naar het volgende punt. Terwijl Quaerens vroeg of ze hier koffie hadden, bogen onze beste puzzelaars zich over de aanwijzing en ontwikkelden verschillende ingewikkelde theorieën. Er was natuurlijk ook een simpele mogelijkheid, en die besloten we maar eerst even uit te proberen. Daar vonden we inderdaad de volgende aanwijzing. Watje15 en Josée hadden weinig vertrouwen dat wij met ons gestuntel de draak zouden verslaan en begonnen tijdens het lopen alvast een verzameling dennenappels te hamsteren (die IkbenMamma daarna in de toepasselijke plastic tas mocht dragen). Het tempo lag hierdoor niet erg hoog, maar alle punten werden gevonden (sommige listig verstopt), totdat we ineens vlak voor het einde werden ingehaald door De eenzame zoeker, Astrid & Rick en webmasterB. Die waren na wp1 de verkeerde kant opgelopen, verdwaald, maar toch weer op het juiste spoor terechtgekomen.
Toen we uiteindelijk op het laatste punt waren beland, moest er eerst worden overlegd. Opeens toonde Watje5 een groene kist: "Zoeken jullie deze soms?" Stomverbaasd keek iedereen op. Pyne bood zijn excuses aan over zijn opmerking die ochtend dat de Watjes altijd te laat komen, IkbenMamma begon een giga-verzameling TB's te ruilen, Quaerens vroeg of er ook koffie was en Team KIS98 pakte het logboekje. Het was nu ook duidelijk hoe de tweede draak aangepakt moest worden, dus opgewekt gingen we verder.
Bedankt en proost, Biertje

2321

geo 2321. De DRAKENr.i.n.g. - van zoekmachine

23 augustus 2009, 14:55
Vandaag was de langverwachte trainingsdag van de Hardcore Triangle. Er moesten twee draken verslagen worden, dus na de vondst van het Drakenspoor liepen we door naar de Drakenring. De onderweg ontwikkelde theorie hoe deze cache in elkaar zou zitten, bleek helemaal te kloppen, inclusief het degelijke slot. Hoewel ik de hele dag nog geen druppel alcohol had kunnen drinken, was ik zo scherp als een mes. Terwijl Quaerens en Team KIS98 op de verkeerde plekken zochten, had ik de cache al direct in het oog. Ook over de laatste hindernis hoefde ik niet lang na te denken. Opgelucht dat ook deze tocht tot een goed einde was gebracht, schreef iedereen zijn naam in het logboekje.
Terug bij de auto zagen we De eenzame zoeker, Astrid & Rick en webmasterB. De puzzel voor de Drakenring bleek voor hun te moeilijk, hoewel ze toch aardig op weg waren. Ik gaf ze nog een klein duwtje en opgewekt gingen ze opnieuw op pad. Wij besloten naar Lage Vuursche te rijden, waar Pyne wel een geschikt terras wist. Quaerens vroeg of ze daar ook koffie hadden, maar IkbenMamma wilde graag een witbiertje inclusief bierdop, die ze nodig had voor een TB. Genietend in het zonnetje maakten we daar al weer plannen voor een nieuwe uitdaging.
Pyne, Quaerens, Watjes, Team KIS98 en IkbenMamma: bedankt voor deze gezellige dag.
Zoekmachine: bedankt voor de cache en proost (mijn geo d'or is onderweg), Biertje

___________________________________________________________________


geo 2322. Rondje Hoekstrapark - van pingwing

27 augustus 2009, 20:25
Vanavond was het de maandelijkse geo-avond van de Braeckgeocachers. We begonnen met de multi in het Hoekstrapark. Alle wp's waren makkelijk te vinden, maar Mighty Mike had nog wat moeite met het tellen van de letters op het straatnaambordje en Pino dacht dat een 4-letter dier uit 5 letters bestaat. Gelukkig hielden we elkaar scherp en zorgde Joeridepoeri ervoor dat we niet door elkaar heen schreeuwden. Omdat Pino het wandeltempo er stevig inhield, konden we 55 minuten na de start al het logboekje van Pingwing aftekenen. Vanwege de haast (we voelden ons tussen alle dreuzels niet op ons gemak) schreef ik per ongeluk als datum 21-08.
Terug bij de auto was er even paniek bij Corbulo. Die dacht dat hij onderweg zijn rijbewijs uit z'n open jaszak was verloren. Gelukkig ontdekte ik het mapje in de spleet tussen de achterbank en het portier. Voor de schrik kreeg iedereen een stroopwafel. Nu konden we door naar de Balij.
Bedankt en proost, Biertje

geo In de Ban van de Balij - van Wii-Search

   note 27 augustus 2009
Met Pino, Corbulo en Mighty-Mike naar het juiste eindpunt van deze cache. Ik had die plek alsnog op 29 mei gevonden, vanavond kon de rest (met wat hulp van mij) ook hun naam in het logboekje schrijven.

geo 2323. Westerpark - van wij-twee

27 augustus 2009, 21:20
Vanavond was het de maandelijkse geo-avond van de Braeckgeocachers. Inmiddels was het gaan schemeren en kwamen de nieuwe zaklampen goed van pas. De kortste weg bleek geblokkeerd door een hek, maar gelukkig herinnerde ik me waar de ingang zat, waarna we in ganzenpas naar de cache marcheerden. Daar aangekomen gaf ik mijn collega's nog even een voorsprong, maar toen er maar geen gejuich wilde klinken, ben ik toch ook maar door de knieën gegaan. Dat bleek op exact op de juiste plek, want met een soepele snaai had ik het doosje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

2324

geo 2324. Een andere kijk op het Westerpark - van Wii-Search

27 augustus 2009, 22:45
Vanavond was het de maandelijkse geo-avond van de Braeckgeocachers. Hoewel het inmiddels half tien was geworden, besloten we toch om het Westerpark eens op een andere manier te bekijken. Vorig jaar had ik al eens bij daglicht geprobeerd wp1 te vinden, maar dat is me toen niet gelukt. Nu, met een betere GPS, met fire needles en met 4 vrienden met Maglite LED-zaklampen probeerde ik het opnieuw. Pino had de eerste fire needle zó gevonden, evenals wp2. Voor wp3 hebben we lang lopen zoeken, maar uiteindelijk vond Mighty Mike eerst het plaatje en tenslotte ook de fire needle. Het vinden van de juiste (kortste) weg naar wp4 was een probleem en het tellen van bomen viel in het donker ook niet mee. Of we dus de juiste antwoorden hadden, was nog maar de vraag.
Corbulo had een balspel méér gevonden, dus zijn antwoord hebben we voor de slotberekening gebruikt. Het punt leek er op de kaart goed uit te zien, maar het kostte ook hier weer even tijd voordat Mighty Mike (op aanwijzingen van Joeridepoeri) de cache had ontdekt. Daarna controleerde Pino nog even of er een fire needle zat bevestigd, en dat was gelukkig zo. We hadden dus de juiste cache gevonden. Met een volledig andere kijk op het Westerpark liepen we naar de auto, genietend van mijn stroopwafels. Dit was een lastige cache, maar met stug volhouden best te doen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2325. Jeugdherinneringen - van fscheerhoorn

30 augustus 2009, 09:25
Helaas, in de Professorenbuurt staat geen enkel café. Ik kon er dus het beste op zondagochtend heen, regelrecht vanuit mijn Haagse stamkroeg. Ik had grote informatiepanelen verwacht, waar op of onder een minuscule aanwijzing zou zijn verborgen. Maar nadat ik de eerste jeugdherinnering had ontdekt, zag ik dat het allemaal een stuk simpeler was. Snel fietste ik door de lege straten en af en toe stopte ik om iets te noteren. Al snel had ik het eindcoördinaat compleet en kon ik op zoek. Hebben Frans en Corry destijds hier hun eerste zoen uitgewisseld?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2326. Ni hao - van Hutspot

30 augustus 2009, 09:50
Een Chinese puzzel en toch geen Sudoku! Dankzij de verscheidenheid aan onderwerpen moest ik me eerst even in de Chinese cultuur verdiepen. Bij de locale afhaal-Chines kon dat prima. Er was helaas geen vraag over het Chinese bier Tsingtao, dat ik toevallig twee weken geleden nog heb gedronken (overigens geen aanrader, alleen de lucht al!). De Chinese checker zei uiteindelijk Go! (Chinees bordspel), waarna ik vanmorgen de pot op een prachtig plekje pakte.
Bedankt en proost, Biertje

2327

geo 2327. Geheim van de Nano - van fscheerhoorn

30 augustus 2009, 10:20
Wat heb ik weer gelachen om dat gestuntel van Grote Griezel op 31 mei! Deze sympathieke man slaat flater op flater, maar blijft stug volhouden. Dat verdient toch wel respect. Natuurlijk zou ik zo'n stommiteit nooit uithalen, dacht ik zelf. Na 5 minuten zoeken naar de micro vond ik het wel best. Stond ik hier wel goed? Bij controle van mijn invoergegevens bleek ik toch een foutje gemaakt te hebben. Ai, gelukkig kwam ik daar al snel achter, en niet na een uur. Op de juiste plek lag de pot al op me te wachten. Een mooie kijk op kunst.
Bedankt en proost, Biertje

geo Nico Haak - van fscheerhoorn

   note 30 augustus 2009
Voor de tweede keer op zoek naar Nico Haak. Na mijn vorige poging heb ik eerst alle logjes gelezen en toen wist ik dat ik destijds vlak bij de cache mijn fiets had neergezet. De verstopplek was me toen wel opgevallen, maar daar zou de cache natuurlijk nooit zitten, dacht ik nog.
Op deze stille zondagochtend heb ik de plek dit keer grondig doorzocht, maar Nico hield zich goed verstopt. Ook op de gemaakte foto's was niets te zien. Ik vraag me af of hij nog wel zit op de manier zoals was bedoeld...

___________________________________________________________________


geo 2328. Are you NUTS? - van Fantasties

31 augustus 2009, 20:30
Direct na afloop van ons Drakenavontuur bij Lage Vuursche vorige week, kwam deze nieuwe 5 sterren-multi al ter sprake. Tot dat moment had nog niemand de cache zonder hulp kunnen vinden, en voordat er teveel hints zouden verschijnen of er een sterretje af zou gaan, wilden we dit avontuur nog gaan volbrengen.
Vanavond had ik met Pyne, Boswijk Posse en Schevy van Team KIS98 afgesproken bij Billie en Bessie, en na een gezonde snack (ik moest verplicht nuchter blijven!) stonden we om 17:45 uur bij wp1. Gelukkig had iedereen zich goed voorbereid, waardoor we direct op weg konden naar het als 'lastig' bekend staande wp2. Hier had Boswijk Posse al direct de aanwijzing te pakken, zodat we lekker door konden wandelen. In een supermarkt kochten we een zak Nuts en ontmoetten we bij toeval La Rosa, de andere helft van Team KIS98. La Rosa bewonderde de spiegelreflexcamera van Pyne, maar helaas, Grote Griezel had 4 dagen nodig gehad voor deze tocht, en wij wilden dat record niet verbreken. In tegendeel: we wilden hier een zeer scherpe tijd tegenover stellen!
De route verliep voorspoedig, vooral door de stimulerende werking van mijn stroopwafels, en al snel hadden we de tool in handen en daarna de slotopdracht. Die leek even te lastig voor ons, maar mijn voorstel bleek succesvol, zodat we nog binnen de 3 uur onze namen in het logboekje konden zetten. Grote Griezel, die onderweg met Twitter steeds op de hoogte was gehouden van onze voorspoedige vorderingen, kwam haastig aangefietst om zich te verbazen en ons te feliciteren. Hierna gingen we naar Billie en Bessie om nog even af te pilsen en nieuwe plannen te smeden.
Fantasties, wat een fantastische cache,
Bedankt en proost (geo d'or is onderweg), Biertje

2328       2328

Terug naar boven

Door naar september