Blik op Biertje

Bierpraat juli 2009

33 caches gevonden (logs 2245-2277)

2245

geo 2245. De Goudmijn - van De Goudzoekers

16 juli 2009, 20:15
Vandaag was het maandelijkse geo-avondje met Corbulo en Pino. Corbulo wilde z'n nieuwe eTrex Legend HCx uitproberen en had continu mijn hulp nodig. Dat ik vergeten was de klaargelegde uitdraaien in m'n rugzak te stoppen, was geen probleem. De wél ingepakte strooptafels maakten een hoop goed. Terwijl ik wat foto's knipte, liet ik mijn vrienden het tel- en rekenwerk doen. Pas op het laatst kwam ik in actie, toen ze de cache niet konden vinden. Ik wees op een opvallende plastic zak en haalde de kist moeiteloos tevoorschijn. Heerlijk, al die blijde gezichtjes! De stroopwafels lokten ook een kudde geitjes naar ons toe, die ons nog een hele tijd met vragende ogen volgden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2246. R.I.P. Halifax HR836 - van cve.gps

16 juli 2009, 21:10
Nadat Pino de auto aan de overkant van het Oegstgeestkanaal had geparkeerd, moesten we eerst nog zo'n 500 meter lopen naar de gedenkplaat. Nadat ik mijn vrienden had geholpen met de juiste functies en de letterwaardes wandelden we ruim een kilometer naar de begraafplaats. Hier heeft vroeger ook nog een cache gelegen, herinnerde ik me. Op weg naar de cache zagen we een jonge Oegstgeester die z'n hond uitliet door vanaf een parkeerplaats een paar keer een stok weg te gooien, terwijl hij de motor van z'n auto stationair liet lopen. Even later werden we gepasseerd door een andere jongeling die z'n opgevoerde brommer even flink wilde laten knallen, maar ineens met een plof tot stilstand kwam. Een toepasselijke stilte, waarin we even konden nadenken over wat hier 66 jaar geleden gebeurd is.
Bedankt en proost, Biertje

2247

geo 2247. Eerst water, de rest komt later - van ...---...

16 juli 2009, 22:20
De laatste voor vanavond. De invallende duisternis bemoeilijkte het zoeken naar de aanwijzing. Met m'n goedkope zaklampje probeerde ik wat licht te laten vallen op stammen en struiken. Het was Corbulo die bijna struikelde over de lange grijze jongen. Het meegebrachte water en bier hoefde niet gebruikt te worden, want er bleek nog ruim voldoende aanwezig, waardoor de informatie simpel bereikbaar was. Daarna wandelden we naar de cache, die net zo lastig te vinden was. Bij toeval schopte ik tegen een stam, waardoor ik ineens het geluid van de plastic doos hoorde. De derde stroopwafel was verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2248. Aan de Schie (oudste eik van Rotterdam) - van Bankstel

18 juli 2009, 08:25
Een regenachtige zaterdagochtend in Rotterdam. Samen met Loze Jorry ben ik op weg naar de oudste eik van Rotterdam. Die hebben we echter niet gezien. Wel een fotokokertje zonder dop. Omdat ik alleen maar ronde reservedopjes bij me had, kon ik hier niet veel aan veranderen. De logrol was wonderlijk genoeg nog steeds droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2249. Aan de Schie (laatste) - van Bankstel

18 juli 2009, 08:45
'De laatste' was onze 2e van vandaag: Loze Jorry en ik reden een rondje Rotterdam. Nadat mijn metgezel zijn auto in drie parkeervakken had neergezet, zagen we vanaf verschillende kanten tegelijkertijd de cache zitten. De hint was dus niet nodig. Omdat op de cachepagina staat dat we de Code moesten noteren, hebben we die zorgvuldig opgeschreven. Thuis ontdekte ik dat de Bonuscache niet meer bestaat. Ook de Code was dus niet nodig...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2250. Aan de Schie 2 - van Bankstel

18 juli 2009, 09:05
Een beetje eigenwijs parkeerde Loze Jorry op deze regenachtige zaterdagochtend zijn wagen voor de deur van de autorijschool. Vanaf hier was het maar een heel klein stukje lopen. Op het bankje opende ik de eerste biertjes van vandaag. Mijn metgezel hield het echter bij wat vruchtensap. Nadat we voldoende hadden genoten van het uitzicht en het bier, pakten we de cache.
Bedankt en proost, Biertje

2251

geo 2251. Aan de Schie (Coolhaven) - van Bankstel

18 juli 2009, 09:30
Loze Jorry kon maar geen genoeg krijgen van de Schie. Nu reden we naar de Coolhaven. Terwijl ik daar op zoek ging naar iets drinkbaars, zocht hij de cache. Tot mijn verrassing vond ik nog een achtergelaten blikje met wat bier erin. En mijn metgezel vond bijna op dezelfde plek het kokertje. Wat waren we allebei blij! Een gedurfde plek, maar zeer origineel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2252. Scheepswerf 'De Delft' - van de Kogakes

18 juli 2009, 09:40
Zelfs op deze regenachtig zaterdagochtend was het erg druk op het parkeerterrein. Met draaiende motor wachtte Loze Jorry daarom totdat ik het kokertje had gepakt. Dankzij de hint werd ik gelukkig niet erg nat. Nadat wij onze namen hadden bijgeschreven, mocht ik er weer uit om de cache terug te plaatsen. Toen we even later wegreden, vroeg ik mijn metgezel waarom ík steeds de regen in moest. "Ja knul", zei Loze Jorry op vaderlijke toon, "zie het maar als een soort werkervaringsproject. Net als bij die scheepswerf." Oh ja, zo had ik het nog niet gezien. Tevreden nam ik weer een slok van m'n biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2253. Wat zeg je? - van zitawalk

18 juli 2009, 10:10
Anderhalf jaar geleden had ik al eens naar dit potje gezocht. Maar toen was het donker en had ik iets te veel gedronken. Later bleek dat het niet aan mij lag, want zelfs de cachelegger kon 'm niet meer terugvinden. Uiteindelijk kwam de pot toch weer boven water en vandaag kon ik 'm eindelijk van mijn frusti-lijst wegstrepen. Ik had het geluk dat ik deze regenachtige zaterdag met Loze Jorry op stap was, want die had deze cache een paar weken geleden nog in handen gehad. Toch duurde het even voordat hij de juiste plek weer had gelokaliseerd. "Hierzo!" riep hij. "Wat zeg je?" antwoordde ik ad rem, terwijl ik bijna m'n evenwicht verloor. Zonder ongelukken wist ik hem te bereiken en uit dankbaarheid heb ik een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 januari 2007
Op de terugweg van mijn fietsrondje passeerde ik de plek waar deze cache zou moeten liggen. Het was inmiddels 21:00 uur en vanwege het tijdtip kon ik hier rustig zoeken. Maar de duisternis (en wellicht de onderweg genuttigde biertjes) maakten het me weer een stuk lastiger. Wellicht heb ik erop gestaan, maar het geluk zat me dit keer niet mee. Omdat ik nog met de trein terug moest, blijft deze nog even liggen totdat ik opnieuw in Rotterdam ben.

Speerpunt

geo NF#201 Speerpunt - van Team Pingui

   dnf 18 juli 2009
Dankzij wat hulp van een collega die een fanatiek aanhanger is van de club, wist ik de naam van de bedoelde aanvaller. Mooi op tijd, want vandaag reed ik met Loze Jorry een rondje door Rotterdam. Terwijl hij op de meest logische plek naar de cache zocht, passeerde een dame (Anneke?) die ons bevestigde dat we goed bezig waren. Toch konden we niets vinden. De nano bleek (opnieuw) verdwenen. Hoolicans?
Thuis ontdekte ik dat Team Pingui de handdoek in de ring heeft geworpen en de cache heeft gearchiveerd. Jammer.

geo 2254. Mega Micro - van Nuwel

18 juli 2009, 11:00
Dankzij de regen was er niemand op straat. Wel mega-veel verkeer, dus Loze Jorry moest even zoeken naar een geschikt parkeerplekje. Direct na het uitstappen had ik de mega-container al in handen. Snel terug naar de auto om even droog te loggen. Daarna volgde er nog een mega-bui en toen die bijna voorbij was, hebben we samen de cache teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2255. Ridderkerks trots 4 - van KoeKoeLooKoe

18 juli 2009, 11:20
Nadat Loze Jorry de auto voor het gesloten hek had gezet, tuurde ik door de regen of ik het landhuis kon zien. "Kijk eens achter je", adviseerde mijn metgezel vriendelijk. Aha! Terwijl ik hardop las dat van het 22 hectare park dat sinds 1979 op de Monumentenlijst staat circa 10 hectare vrij uitzicht heeft vanuit het 20 kamers tellende in 1746 gebouwde landhuis dat al 2,5 eeuw in bezit is van familie Van Zoelen, had mijn metgezel de cache al lekker snel gevonden. Fijn, want de opa en oma van Nienke zaten al op ons te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2256. De opa en oma van Nienke - van Superstein

18 juli 2009, 11:40
De website van Superstein is al een paar dagen uit de lucht, waardoor de foto's niet zichtbaar zijn. Gelukkig voor Loze Jorry had ik de pagina vorige week al geprint, zodat we de opa en oma van Nienke toch konden bezoeken. In de regen reden we een rondje waarbij we 6 van de 7 voordeuren vonden. Eén van de bewoners had kennelijk genoeg van al die spiedende geocachers en was bezig zijn gevel drastisch te veranderen. Na een tweede rondje parkeerde mijn metgezel bijna voor de deur en konden we op zoek naar de cache. Die had ik gelukkig vlot gevonden. Ik wilde nog aanbellen om een biertje te drinken, maar Loze Jorry dacht dat het beter was om door te rijden.
Bedankt en proost, Biertje

2257

geo 2257. Rotterdamse weg - van RR de Jong en Kjuimpie

18 juli 2009, 11:50
"Stoppen!" riep ik, terwijl Loze Jorry net bezig was naar z'n 5 te schakelen. Behoedzaam zette hij zijn Boskoopsblauwe bolide op de parkeerstrook. Toen ik uitstapte, zag ik de cache al snel liggen, links van de puntje-puntje-puntje. Vlot loggen en snel weg. De Rotterdamse weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2258. Coärdirant - van Nuwel

18 juli 2009, 12:10
Vandaag reed ik met Loze Jorry een rondje door het regenachtige Rotterdam. Volgens hem was dit een simpele cache. "Oja? Wat is dan een coärdirant?" wilde ik weten. Dat wist hij niet, maar hij had wel de oplossing voor deze puzzel. Het was net weer even droog en gelijk kwamen we een hondenuitlater tegen. Die wist helaas ook niet wat een coärdirant was. Ach ja, sommige puzzels blijven een mysterie, ook al heb je de cache gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2259. Ridderkerks trots 1 - van KoeKoeLooKoe

18 juli 2009, 12:25
Volgens mij moet KoeKoeLooKoe lid zijn van de vrijwillige brandweer van Ridderkerk, want wat weet hij veel over dit korps en de organisatie te vertellen! Terwijl Loze Jorry met gebruik van alle mogelijke optische en geluidssignalen de snelste weg naar de kazerne zocht, las ik ademloos alle informatie door. Bijna had mijn metgezel zijn auto voor het hek geparkeerd, maar gelukkig was er aan de overkant ook nog een plekje vrij. Hoewel de cache goed gecamoufleerd is, wist Jorry het doosje trots en zonder brandwonden te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

2260

geo 2260. Ridderkerks trots 2 - van KoeKoeLooKoe

18 juli 2009, 12:40
Terwijl Loze Jorry naar een parkeerplek zocht en ik naar de cache, zagen we dat de kerk opnieuw gerestaureerd wordt. Was er wellicht weer een stoof met gloeiende kolen omgetrapt? Terwijl we naar de cacheplek wandelden, riepen we om beurten waar het kokertje verstopt zou moeten liggen. Mijn metgezel had geluk en gelijk. Terwijl ik na het loggen de cache met een boogje teruggooide, kwam er ongemerkt juist een dame voorbij. Zij keek echter niet op of om. Kennelijk had ze dit tafereeltje wel vaker gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2261. Ridderkerks trots 3 - van KoeKoeLooKoe

18 juli 2009, 12:55
Terwijl ik in de regen naar de cache liep te zoeken, bleef Loze Jorry onder het viaduct staan. "Heb je 'm soms al gevonden?" vroeg ik na 10 minuten. "Nee", zei mijn metgezel vriendelijk, "maar hier sta ik lekker droog." Op dat moment kwam er een fietser aan die ook wilde schuilen. Ik besloot om opnieuw de regen te trotseren, terwijl Jorry gezellig een praatje maakte. Uiteindelijk had ik het kokertje te pakken. Enthousiast schreef mijn droge vriend zijn naam op de logrol, waarna ik de cache weer terug mocht brengen. "Ja", legde Loze Jorry aan de fietser uit, "hij is erg geïnteresseerd in die ruïne. Maar ik snap niet wat hij daar nou moet met al die regen."
Bedankt en proost, Biertje

geo 2262. Ridderkerks trots Bonus - van KoeKoeLooKoe

18 juli 2009, 13:50
Nadat we alle hoeken van Ridderkerk hadden gezien, zette Loze Jorry zijn Boskoopsblauwe bolide op een parkeerplaats in de buurt van het Bonusbordje. Na een wandeling door de regen maakten we een foto van het naamplaatje en gingen daarna snel terug naar de droge auto. Jammer van het onnodig ingewikkelde rekenwerk. Met het 4e cijfer van het telefoonnummer en het laatste cijfer van het huisnummer kan het toch ook?
Toen we het uiteindelijk eens waren over de cijfers van het eindcoördinaat en de code, gingen we opnieuw door de regen op pad. De box was gauw gevonden. Vanwege het rekenwerk geen geo d'or, maar wel een geocoin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2263. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 4 - van Mharst

18 juli 2009, 14:20
Nadat we alle hoeken van Ridderkerk hadden gezien, reden Loze Jorry nu naar de eerste hoek van Zwijndrecht. Het was inmiddels opgeklaard, maar onder het natte bladerdak had de GPS het lastig om het juiste beeld aan te geven. Terwijl mijn metgezel de auto keerde, wandelde ik alvast naar de cache. Die had zich verstopt in een hoekje, maar liet zich graag grijpen. Heel handig dat de cachelegger de hint voor de bonus ook al op de cachepagina heeft gezet. We konden tevreden constateren dat die klopte met het opschrift in het dekseltje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2264. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 3 - van Mharst

18 juli 2009, 14:45
Deze hoek van Zwijndrecht kwam Loze Jorry erg bekend voor, want hij had een stukje verderop een aantal jaren gewerkt. Tijd voor sentimenteel gedoe was er niet, want we moesten nog meer hoeken zien. Nadat we nog goed gekeken hadden of er geen trein aan kwam, reden we door naar het pittoreske Pietermankerkje.
Bedankt en proost, Biertje

2265

geo 2265. Swindregt: het Pietermankerkje - van cachingpol

18 juli 2009, 14:55
Mijn goede vriend Loze Jorry staat bekend als een gelovig man. Een bezoek aan het pittoreske Pietermankerkje in Zwijndrecht stond daarom hoog op zijn verlanglijstje. Toevallig reden we daar net voorbij tijdens ons rondje door de Rotterdamse regio. De prachtig aangeharkte parkeerplaats hadden we deze zaterdag helemaal voor ons alleen. Terwijl we richting cache wandelden, informeerde Jorry of ik toevallig de Red Hot Chili Peppers kende. "Jazeker", antwoordde ik. "Die draaien ze vaak in mijn stamcafé." Moeiteloos noemde ik een aantal hits van deze populaire band: Otherside, Californication, By the way, Dani California, Desecration smile. Jorry wist genoeg. Met een simpele beweging haalde hij de cache op de juiste plek tevoorschijn. "Hoe wist je dat nou?" vroeg ik hem verbaasd. "Ach, je moet niet alles geloven", antwoordde die grijnzend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2266. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 1 - van Mharst

18 juli 2009, 15:10
We moesten nog 2 hoeken zien, maar de TomTom van Loze Jorry maakte er wel een heel erg zoekplaatje van. Mijn metgezel nam daarom zelf het heft in handen, zette de auto aan de kant en we gingen de laatste tweehonderd meter lopend naar de cache. Dat had ook makkelijk met de auto gekund, bleek achteraf. Omdat de regenbuien waren geweken, kregen we ineen een mooi kijkje op een blauwe lucht boven Zwijndrecht. Er stond wel een stevige wind, dus Loze Jorry moest zijn hoedje goed vasthouden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2267. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien 2 - van Mharst

18 juli 2009, 15:20
Terwijl ik op een hoekje van de logrol mijn naam schreef, stootte Loze Jorry mij opgewonden aan. "Kijk, die vrouw achter het raam zwaaide naar mij!" Omdat ik wel gewend ben dat vrouwen naar mij zwaaien, keek ik niet om. "Ken je haar soms?" vroeg ik alleen maar. "Hoe kan dat nou", zei Jorry, "ik ben in deze hoek nog nooit geweest." Ik probeerde hem gerust te stellen. "Misschien is het de cachelegster wel. Hier, schrijf je naam nou maar even op, dan weet ze hoe je heet." Terwijl mijn metgezel met beverige hand zijn naam schreef, voerde ik het coördinaat van de Bonus in. "Kom, we moeten verder." Langzaam leidde ik hem terug naar de auto. "Maar hoe moet dat nou verder? "stamelde hij. "Laten we eerst maar naar de bonus gaan", zei ik vastberaden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2268. Ik laat je alle hoeken van Zwijndrecht zien Bonus - van Mharst

18 juli 2009, 15:40
Nadat we de auto hadden neergezet, wandelden we naar de groene omgeving van de Bonus. Die bleek er verrassend uit te zien, zo bleek toen Loze Jorry hem uit z'n donkere schuilhoekje haalde. Voor het openen heb je wel wat kracht nodig. De zon was nu volledig doorgebroken en de eerste dreuzels zaten al op de bankjes. Na het loggen verlieten we Zwijndrecht, op weg naar Barendrecht.
Bedankt en proost, Biertje

2269

geo 2269. Braille - van Banjobende

18 juli 2009, 16:10
Het puzzeltje was gelukkig niet moeilijk en er bleek ter plaatse ruim voldoende plek om de auto te parkeren. In de ruime omgeving was geen mens te bekennen, dus kon Loze Jorry ongezien de cache pakken. Om in stijl te blijven deed hij dat geheel op de tast. Hierna wandelden we terug naar de auto en reden we door naar de wijk Carnisselande.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2270. CNL: Gaatkensplas - van Han, Dave & Fayola

18 juli 2009, 16:45
De Gaatkensplas schitterde in de zon terwijl Loze Jorry een plekje zocht om de Boskoopsblauwe bolide te parkeren. Daarna wandelden we naar de plek waar de cache moest liggen. Helaas dreef die nu in het water en we hadden wat hulp nodig om die boven water te krijgen. Gelukkig arriveerde op dat moment team Vegro, waarvan de slankste helft met haar smalle pols het kokertje snel op het droge wist te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

2271

geo 2271. CNL: Gaatkensoogse pont - van Han, Dave & Fayola

18 juli 2009, 17:00
Vreemde vuurtorens en een fantastische veerpont. Wat een bijzondere wijk op een eiland, dat Carnisselande. Op mijn verzoek zette Loze Jorry de auto toch maar even op de handrem. En terwijl ik maar bleef zingen "heen en weer, heen en weer" en "de boot is vol!" zocht hij zich het heen en weer op zoek naar de cache. We zijn benieuwd of die andere twee caches nog terugkomen of dat de bonus voorgoed onbereikbaar blijft...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2272. VerBergen #4: een streepje voor hebben - van vdbergjes

18 juli 2009, 20:25
Na een geslaagde cachedag met Loze Jorry in Rotterdam en een overheerlijke maaltijd (madame Duyv. maakt zich altijd wat zorgen of ik wel goed eet) babbelden we nog wat na onder het genot van een koud witbiertje zonder citroen. Het bleek dat Jorry al twee keer op zoek was geweest naar deze cache, en na mijn note van vorige maand graag even wilde overleggen. Hij had inmiddels wél deelbare antwoorden gevonden en hij stond te popelen om te kijken of die klopten. Haastig dronk ik mijn glas leeg en even later waren we op weg naar Nootdorp. We parkeerden de auto, maakten een omtrekkende beweging om wat dreuzels te misleiden en gingen op zoek naar de cache. Terwijl Jorry zich een weg baande naar het nulpunt, had ik de Olvarit-Potte al in de gaten. Vanwege de muggen schreven we heel snel onze namen op de logrol en kozen daarna de snelste weg terug naar de auto. Een stevig staaltje van samenwerking. Loze Jorry, bedankt voor de gezellige dag en tot de volgende keer.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 juni 2009
Hoewel ik geen netjes deelbare getallen had gevonden, dacht ik dat mijn oplossing niet veel van de werkelijke plek vandaan kon liggen. Op deze zonnige zondag kon ik dus best een gokje wagen. Maar ik was vandaag niet de enige in dit gebied: ik had te maken met (van groot naar klein) heel veel dreuzels, honden en muggen. Geen goed moment om ongezien te zoeken, dus ik kom nog wel eens terug.

___________________________________________________________________


geo 2273. De Steenplaetsbrug - van Team JenR

26 juli 2009, 14:50
Vanmiddag fietste ik naar een barbecue in Delft en kon ik mooi onderweg nog wat caches oprapen. De eerste lag bij een brug waar ik al heel wat keertjes met m'n biermobiel overheen ben gereden. Precies waar ik wilde stoppen stond er iemand met een papiertje en een gsm (Spekkie?), dus ik fietste eerst maar even door, om daarna om te keren en de cache gelukkig direct te zien. Het wachten op een geschikt moment voor de terugplaatsing duurde wat langer, maar door het maken van een fiks aantal fraaie foto's kon ik mijn gedrag daar goed verklaren.
Bedankt en proost, Biertje

2274

geo 2274. KESH - van Lady Cachetta

26 juli 2009, 15:10
Op de dag van publicatie werd ik gebeld door een opgewonden Wilxlii Carrotte. Had ik al gezien dat er een nieuwe cache was verschenen? Nee. Ik stond op dat moment wel in Delft, blij dat ik net een andere lastige puzzel had kunnen loggen. Ik kon de arme man helaas niet verder helpen, en Team Pooh sloeg die dag dus zijn slag. Thuisgekomen zag ik dat het om een cache van Lady Cachetta ging. Herinneringen aan een stormachtige periode kwamen weer boven. Ons eerste contact dateert van begin 2004 (e-mail), gevolgd door een legendarische tango in een dansschool (onder toezicht van haar vader). De oprichting van de Hard Core Triangle, een eerste optreden tijdens de avondcache van het GME 2004, deelname aan het Watch-it Event... Dat zij geregeld op stap ging met Pyne (autobezitter, altijd nuchter, destijds nr. 1 van Nederland) maakte het voor mij erg lastig. Na haar vertrek uit de geocachewereld probeerden wij haar geest binnen de HCT levend te houden, maar dat werd steeds moeilijker. En nu was daar zomaar een nieuwe kesh van haar hand...
De puzzel leek me niet lastig, maar de checker wilde maar geen groen licht geven. Knarsetandend moest ik toezien hoe Pyne triomfantelijk zijn log plaatste. Met de spoilerfoto van Loze Jorry en de foto's van Wilxlii had ik een mogelijke locatie bepaald. Maar net toen ik vorige maand op weg was, belde Wilxlii met problemen in het Haagse Zuiderpark. Natuurlijk gelijk het stuur omgegooid en naar Den Haag gefietst om samen 1 cache wél en 1 cache niet te vinden...
Vanmiddag moest ik in Delft zijn voor een barbecue en een biertje, dus ik had mijn route opnieuw gepland via de Kesh. Lang hoefde ik daar niet te zoeken. Ontroerd schreef ik mijn log in haar boekje.
Bedankt en proost, Biertje (je grootste fan)

geo 2275. De watertoren van Rijswijk - van Bonzo B.

26 juli 2009, 15:35
Toen ik aan kwam fietsen zat er een gezinnetje op het bankje, dus ik zette mijn fiets tegen het nulpunt, keek even globaal en pakte toen maar een krentenbol om al slenterend de cache te spotten. Het bleken echter geen dreuzels, maar team Sleepy Doc, die zojuist al Spekkie hadden ontmoet en nu met mij kennismaakten. Na een leuk gesprekje moest ik helaas weer verder, want er stonden nog 3 caches en een barbecue (en wat bier) op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

2276

geo 2276. Le Tour 1903: sixième étappe, Nantes-Paris - van coppi

26 juli 2009, 16:10
De Tour van 1903 was zwaar, maar lang niet zo zwaar als wat ik heb meegemaakt...
De vorige vijf etappes reed ik in december 2007. Tijdens nummer 1 en 2 viel de regen met vaten uit de hemel en ondanks mijn regenpak was ik doorweekt tot op het bot, maar de finish werd bereikt. De andere 3 reed ik rond de kerst. Er was wat minder publiek langs de kant, één route werd omgeleid, maar ook hier passeerde ik elke keer weer de meet. En toen kwam de slot-etappe...
Tijdens het fietsen heb ik altijd de blik strak op het wegdek gericht zodat ik tijdig spijkers, gaten en andere hindernissen kan ontwijken. Tijd om naar kerken of kathedralen te kijken, heb ik niet. En dat brak me bij de zesde etappe vreselijk op. Ondanks hulp van diverse kanten, kreeg ik maar geen correct coördinaat en uiteindelijk verdween de opgave onder een dikke stapel uit het zicht. Tot vorige maand. Bij het opruimen kwam ik de zesde etappe ineens weer tegen, en fris begon ik opnieuw aan een zoektocht. En dit keer leek het te lukken en gaf de checker ook nog eens groen licht. Dat de cache inmiddels was verplaatst en de correctie dus gewijzigd, was mij bekend, maar in een roes (bier in de bidon!) fietste ik naar de oude finish, waar ik tevergeefs op zoek ging naar het podium en een ronde-miss. Nadat ik van de Tourdirectie toestemming had gekregen voor een herkansing, fietste ik vandaag opnieuw de etappe uit. Ondanks het warme weer was er geen volk op de been. De finish van een beschonken oude man op een roestige fiets, twee jaar na dato, werd kennelijk niet interessant geacht. Maar groot was mijn vreugde toen ik afstapte en de doos kon oppakken. Hier doe je het dus voor.
Coppi, bedankt en proost, Biertje
dnf 21 juni 2009
De checker gaf OK, daarna de correctie toegepast en vandaag stond ik tussen de brandnetels. Ik heb voldoende bomen gezien, maar helaas geen cache. Eerst maar eens de Tourdirectie raadplegen voordat ik terugkeer...

geo 2277. Volvo 850 T5 - van wicca_isis

26 juli 2009, 16:45
Op weg naar een barbecue waar ik om 17:00 uur aan het bier werd verwacht, dacht ik nog even langs deze cache te kunnen rijden. Bij de publicatie was de rekensom een stuk simpeler en kon ik het coördinaat direct opschrijven. Inmiddels is de rekensom aangepast en moet je eerst de Volvo zien te vinden.
Op weg naar de cache zag ik ineens 2 Volvo's staan. Niet de juiste overigens, maar kennelijk wonen er erg veel liefhebbers van dit merk in deze wijk. Nadat ik de cache had gevonden, heb ik nog even gekeken of de Volvo TB voor de deur stond. Inderdaad. En het getal van het kenteken klopte nog ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#202 Nico Haak - van fscheerhoorn

   dnf 26 juli 2009
Op weg naar een barbecue met veel witbier dacht ik nog even snel Nico Haak te kunnen bezoeken. Omdat ik zelf een joekelille bezit, heb ik destijds heel wat keren dit populaire nummer gespeeld. En ook het Whiskeylied was bij mij favoriet (pas veel later leerde ik het bier kennen...)
Na veel cijferen en rekenen verdween deze ogenschijnlijk simpele puzzel onderop de stapel. Pas toen de maker mij benaderde voor een probleem waarmee hij worstelde, legde ik hem al mijn probeersels voor. Aha, iets heel anders dus. De checker gaf daarna aan dat ik redelijk in de buurt zat, maar ter plekke (ook in een iets grotere straal) kon ik niets vinden. Dat ik al een half uur te laat was voor mijn eerste biertje en het vlees mogelijk al lag te verbranden, heeft natuurlijk meegespeeld. Ik kom dus binnenkort weer terug met m'n elastieken beentjes...

Nico Haak

Terug naar boven

Door naar augustus

© www.mijn-eigen-website.nl (design)