Blik op Biertje

Bierpraat januari 2010

10 caches gevonden (logs 2464-2473)

2464       2464

geo 2464. Op een onbewoond eiland - van Jelke en Renske

10 januari 2010, 13:40
Vandaag zat ik lekker warm in de Delftsblauwe bolide van Wilxlii Carrotte, op weg naar wat eilandcaches in Rotterdam. De genomineerde voor geocacher van het jaar 2009 had mij namelijk gevraagd hem bij te staan bij deze koude klus. De eerste cache lag op een onbewoond eiland in het Beatrixpark. Daar zag het ijs er stevig uit, maar ik liet het aan Wilxlii over om dat uit te testen. Het leek nèt te kunnen en voorzichtig schuifelden we naar de overkant. Nu moesten we nog een veilige plek vinden om het eiland op te komen. Af en toe kraakte het ijs onder mijn voeten en instinctief liep ik dan snel naar Wilxlii, want daar was het veilig. Die stuurde me dan weer weg, want je moet natuurlijk nooit met z'n tweeën op een zwakke plek gaan staan. Slim volgden we de voetstappen van onze voorgangers in de sneeuw en zo ontdekten we waar we makkelijk het eiland op konden en waar de schat moest liggen. Behendig haalde Wilxlii direct de fraai verborgen cache te voorschijn op een plek waar ik over heen had gekeken en daarna kon ik mijn eerste log van 2010 schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

2465

geo 2465. 100 jaar Scouting, Allart van Heemstede - van geonauten & Cash en Carry

10 januari 2010, 14:40
Nadat ik met Wilxlii Carrotte over het ijs naar Op Een Onbewoond Eiland was geweest, stelde hij voor om deze nieuwe cache ook even te doen. Ik vond het prima, maar was verbaasd toen ik hoorde dat hij 3 sterren voor moeilijkheid en 4 sterren voor terrein had. Eenmaal ter plaatse ontdekten we waarom. Met Friese bravoure stapte Wilxlii op het krakende ijs en liep snel naar het eilandje. Ik er achteraan, want ik had de cache (en de bui) al zien hangen. Nu we al zo ver gekomen waren, wilde ik wel een poging doen en begon aan een moeizame klimtocht. Maar gebrek aan conditie, hoogtevrees en mijn bierbuik zaten vreselijk in de weg. Uiteindelijk wist Wilxlii me weer naar beneden te praten. Een tweede poging via een andere boom strandde eveneens, en we besloten terug te gaan naar de auto. Inmiddels waren er wat meer mensen op het ijs verschenen, waaronder SuusieQ die wilde weten of het ons gelukt was. Terwijl mijn metgezel uitgebreid verslag deed van onze heldhaftige pogingen, zagen wij een ander team het ijs op gaan. Het bleek Mad Ad te zijn, die even naar de boom keek, een inschatting maakte en de cache al in handen had voordat ik mijn camera kon pakken. Wat waren wij blij dat we dankzij SuusieQ en Mad Ad onze namen alsnog in het logboekje konden schrijven!
Bedankt en proost, Biertje

2466

geo 2466. May Require Wading - van Vasc0

10 januari 2010, 15:40
Na zojuist twee eilandcaches succesvol te hebben afgerond, leek me deze een fluitje van een cent. Als het ondiepe water makkelijk te doorwaden is, dan moest dat nu beslist zijn dichtgevroren. De werkelijkheid bleek echter anders. Maar eerst had ik Wilxlii Carrotte moeten overtuigen dat de kortste weg naar het eiland (via stoppelvelden, sloten, braamstruiken) beslist langer zou duren dan de omweg over het goed begaanbare voetpad over de dijk. Zo kwamen we toch nog snel bij de waadplaats, waar door de sterke stroming nauwelijks ijs lag. Aan de overkant stond het team van Geo-Ewoud. Zij hadden geen cache gevonden, maar wel een veilige oversteekplaats. Even later stonden ook wij op het eiland en waren we op weg naar de cache. Geo-Ewoud vroeg aan Wilxlii of die al veel ervaring had. "Ach, een beetje", sprak de wortelkoning bescheiden, "maar Biertje vindt altijd de cache, hoor!" Ter plaatse zochten we tussen de struiken onder de sneeuw naar houtsnippers. Terwijl ik voorzichtig rond wat stengels voelde, bleek ik ongemerkt met mijn schoenen het doosje bloot gelegd te hebben. Iedereen was blij met dit succes en zo wandelden we opgewekt terug naar de auto's.
Bedankt en proost, Biertje

2467

geo 2467. Waterval van Heenvliet - van searcher195

10 januari 2010, 16:15
Tot nu toe waren we droog gebleven en dat wilde ik graag zo houden. Het enige nat waar ik van hou is natuurlijk gerstenat. Maar de waterval van Heenvliet leverde alleen helder water. Voor bier hadden we natuurlijk naar Biervliet gemoeten. Terwijl Wilxlii Carrotte en ik naar de diepte beneden ons staarden, zagen we bijna tegelijkertijd de cache. Ik durfde de uitdaging wel aan, terwijl mijn metgezel mij vasthield om mij voor een misstap te behoeden. Het kletsnatte logrolletje hebben we maar laten zitten. Het losse blaadje dat iemand had toegevoegd, hebben we een beetje gedroogd en daarna voorzichtig beschreven. Hoewel het logisch was om de cache op dezelfde wijze weer terug te leggen, wist Wilxlii het zeker dat een nauwkeurige basketball-worp van hem veel makkelijker was. Hoofdschuddend liet ik hem zijn gang gaan. Daarna heb ik gewacht totdat hij uit de auto allerlei hulpmiddelen had gehaald om zijn fout alsnog te corrigeren. Toen ik na afloop informeerde wat er nu zo makkelijk was, viel de Delftse spraakwaterval even stil. "Laten we nog even naar Hertenkamp Pernis rijden", stelde hij voor. "Dat is echt een makkelijke cache."
Bedankt en proost, Biertje

geo 2468. Hertenkamp Pernis - van Team-Roodkapje

10 januari 2010, 16:50
De laatste cache voor vandaag, want het begon al te schemeren. Wilxlii Carrotte had zijn Delftsblauwe bolide uiterst fraai naar het bijna geheel lege parkeerterrein gereden. Door de sneeuw waren de parkeervakken niet te onderscheiden en mijn metgezel maakte zich zorgen of hij zijn voertuig wel correct had neergezet. Uiteindelijk wist ik hem ervan te overtuigen dat er uitsluitend een probleem zou kunnen ontstaan als er het komende kwartier ineens een stoet van 50 auto's zou arriveren, maar dat de kans hierop bijna precies nul was. De kans een hert te zien, was op dit tijdstip ook bijna nul. Waarschijnlijk zaten die ergens binnen bij de kachel. Zo filosoferend bereikten we de stash-area. Helaas waren er geen voetstappen die rechtstreeks naar de cache leidden, dus doken we het struikgewas in, op zoek naar spijkerhard bewijs. Even later gaf mijn metgezel een luide schreeuw. Ik dacht eerst dat hij op z'n duim had geslagen, maar hij bleek de jachtroep van een wolf te imiteren. Tja, de herten zouden nu helemaal niet meer tevoorschijn komen, dus nadat we onze log hadden geschreven, wandelden we terug naar de auto. Opgelucht constateerde Wilxlii dat het parkeerterrein nog steeds leeg was.
Tevreden reden we terug naar huis. Met 5 gevonden caches, waarvan 3 op een eiland, had ik vanavond wel een biertje verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2469

geo 2469. Roode Steen (nano) - van BBosman

30 januari 2010, 13:00
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Omdat het bier al snel op was, wandelden we zaterdag door Hoorn, op zoek naar een supermarkt. Op de Roode Steen waarschuwde ik dat er nog even naar een nano gezocht moest worden. Gelukkig zag Miauw het ding direct zitten, dus hoefde er alleen nog maar even gepulkt en gepriegeld te worden om m'n naam op het strookje te krijgen. Hoewel café-restaurant De Waag er uitnodigend uitzag, liepen we toch iets verder door. We kwamen tenslotte terecht in 't Sneeker Veerhuys (waar we morgenavond terug zouden komen), voor een lekker glas Texels Winterbier van het vat.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#214 Op een klein stationnetje (1) - van Shidarfle

   dnf 30 januari 2010
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Omdat het bier al snel op was, wandelden we zaterdag door Hoorn, op zoek naar een supermarkt. Terwijl mijn vrienden bij AH naar binnen gingen, liep ik naar het stationnetje. Ik ontdekte een paar verse voetstappen in de sneeuw tussen de struikjes, dus hier was kortgeleden nog een ander team geweest. Hoewel ik uiteindelijk wel het object van de hint zag, wist ik niet hoe ik dat zonder klimmen moest bereiken. En toen de parkeerpolitie voor de tweede keer voorbijreed, besloot ik het op te geven. Het voordeel was dat ik nu de rest van deze serie dit weekend ook niet hoefde te doen. Ik kom nog wel eens terug als de sneeuw weg is.

___________________________________________________________________


geo 2470. Uitzicht op het station Enkhuizen - van Redhorses

31 januari 2010, 12:20
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Twee daarvan moesten vandaag even naar Amsterdam en ik besloot samen met de achterblijvers een kijkje in Enkhuizen te nemen. Voor de treinfanaat reden we eerst langs het station. Vandaar hadden we een mooi uitzicht op de cache, dus daar liepen we ook nog naar toe. Miauw wees aan waar de cache moest liggen en hij bleek nog gelijk te hebben ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2471. Kaatje - van Redhorses

31 januari 2010, 12:40
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Twee daarvan moesten vandaag even naar Amsterdam en ik besloot samen met de achterblijvers een kijkje in Enkhuizen te nemen. Na het uitzicht op het station wandelden we naar Kaatje. Ik had m'n vrienden niet verteld wat ze daar zouden vinden, dus die waren erg verrast om ineens een zeilschip op de binnenplaats te zien liggen. Hoewel ze erg hun best deden, moest ik ze de verstopplek van de cache toch nog aanwijzen. Was het al tijd voor een biertje? Nee, nog niet.
Bedankt en proost, Biertje

2472

geo 2472. De Drommedaris - van Redhorses

31 januari 2010, 13:00
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Twee daarvan moesten vandaag even naar Amsterdam en ik besloot samen met de achterblijvers een kijkje in Enkhuizen te nemen. Na Kaatje wandelden we naar het bekendste gebouw: de zuidelijke toegangspoort van Enkhuizen. Omdat ik vanmorgen nog de beschrijving had gelezen, kon ik m'n vrienden de twee verklaringen voor de scheepsankers uitleggen. Toen het even rustig was, greep ik de cache en liep naar een plekje om ongestoord te loggen. Het terugplaatsen duurde wat langer, omdat er ineens veel wandelaars voorbij kwamen. Hierna hadden we wel een biertje (Gulpen Wintervrund) verdiend, dus liepen we snel naar café De Boei.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2473. De Zuiderkerk - van Redhorses

31 januari 2010, 14:40
Dit weekend zat ik met een paar biervrienden in een huisje in de sneeuw in de buurt van Hoorn. Twee daarvan moesten vandaag even naar Amsterdam en ik besloot samen met de achterblijvers een kijkje in Enkhuizen te nemen. Na een wandeling langs een paar caches en twee glazen Gulpen Wintervrund wandelden we terug naar de geparkeerde auto. Hierbij passeerden we de Zuiderkerk, dus ik vroeg m'n vrienden om even naar een stukje PVC-pijp van 11 cm te zoeken. Waarschijnlijk had het bier ons wat beneveld, want het duurde een tijdje voordat ik eindelijk het ding (op een logisch plekje) in de gaten had. Gelukkig hadden we daarna de auto een stuk sneller in zicht!
Bedankt en proost, Biertje

2473

Terug naar boven

Door naar februari