Blik op Biertje

Bierpraat september 2009

13 caches gevonden (logs 2329-2341)

2329

geo 2329. Twee Bruggetjes - van PYKeTo

13 september 2009, 16:40
Vandaag was de Braeckfamiliedag op Uytwijck. Tante Sas wist echter niet dat er inmiddels twee caches in de buurt lagen. In een lekker middagzonnetje wandelden we 's middags eerst naar de twee bruggen. Joris had de GPS en hij rende met Niek vooruit om te zien welke snelheid ze konden bereiken. Bij de bruggetjes aangekomen moest er eerst naar de automobilisten worden gezwaaid, net zo lang tot iemand terugzwaaide. Daarna volgde hetzelfde ritueel bij de spoorlijn. Pas daarna kon er naar de cache worden gezocht. Hoewel we met 10 personen de omgeving bekeken, was het toch Joris die iets opmerkelijks zag en het kokertje vond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2330. Zwarte Berg - van PYKeTo

13 september 2009, 17:05
Vandaag was de Braeckfamiliedag op Uytwijck. Tante Sas wist echter niet dat er inmiddels twee caches in de buurt lagen. In een lekker middagzonnetje wandelden we 's middags eerst naar de twee bruggetjes en daarna naar de Zwarte Berg. Hier hebben we in het verleden heel wat keren prunussen getrokken, maar het was goed te zien dat deze plant steeds weer terugkomt. Sanne ging voorop met de GPS en in de buurt van het nulpunt waaierde de groep uiteen. Alice liep de doos eerst voorbij, maar toen ze omkeek, zag ze ineens iets blauws schitteren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2331       2331

geo 2331. 4.UR.I'S ONLY finale: de koffer - van Faming

14 september 2009, 14:25
Ik wil toekomstige speurneuzen niet ontmoedigen, maar voor deze cache ben ik 2 jaar bezig geweest, ontving ik 4 e-mails van GéCé met aanvullende informatie en had ik vandaag toch nog 2 hulplijntjes nodig. De moeilijkheid van drieënhalve ster vind ik toch minstens een ster te laag. Maar de koffer is gevonden, hoewel GéCé het me heel erg lastig heeft gemaakt. Dat begon natuurlijk al met het vinden van het Sleutelwoord. Toen bleek dat niemand dat kon achterhalen, volgde een e-mail met meer toelichting. Voor mij bleef het abracadabra en ook deze puzzel verdween onder het stof. De derde e-mail kwam vorig jaar december en ik besloot samenwerking te zoeken met Loze Jorry. Twee caches uit deze serie hadden wij immers ook samen gevonden. Maar ook dit leverde geen nieuwe inzichten op. Tot een paar weken geleden. Voor het laatst probeerde GéCé mij te bewegen om nog eens naar alle informatie te kijken. Hierop stelde ik Loze Jorry voor nog één keer een poging te wagen. Een half uur later kreeg ik bericht dat de code gekraakt was. Het Sleutelwoord bleek zó moeilijk te vinden, dat je wel heel veel bier gedronken moest hebben om de kronkels van GéCé te kunnen volgen. Maar we hadden eindelijk een startlocatie en deze maandag om 12 uur zou ik Loze Jorry daar ontmoeten. Onderweg kon ik nog wat gegevens verzamelen voor een andere cache, waardoor mijn collega alvast op zoek kon naar de eerste info. Dat werkte prima, totdat we op een punt kwamen waar we niet verder kwamen. Ik besloot een informant te bellen, die bevestigde dat bijna iedereen op dat punt gaat bellen. We moesten nog dieper gaan, en inderdaad dat hielp. Maar nu? Uiteindelijk concludeerden we dat we terug moesten naar het startpunt. Daar zagen we ineens ook nog een zaak die prachtig paste in het code-verhaal. Maar nadat alle mogelijkheden vruchteloos bleken, besloot ik opnieuw te bellen. En toen bleek dat we de oplossing al in handen hadden. Ach ja... Loze Jorry was blij dat ik de zaak goed had voorbereid en samen fietsten we naar de plek waar ik de koffer kon pakken. Deze onopgeloste zaak kon na jaren toch nog met positief resultaat gesloten worden.
Hiermee is deze originele en fraai uitgewerkte serie tot een einde gekomen en kan ik eindelijk onthullen dat ik veel hulp had aan het handboek van DTM/MW. Het kan haast niet anders dat GéCé datzelfde boek in zijn kantoor had staan...
Bedankt en proost (geo d'or is onderweg), Biertje

geo 2332. Tekenmeester van de Prins - van Boekiezoekie

14 september 2009, 15:25
Op weg naar mijn afspraak met Loze Jorry in Leiden fietste ik toevallig langs WP1 en WP2, zodat ik de gevraagde gegevens om 12 uur lachend aan mijn collega kon overhandigen. Eerst gingen we samen nog even op zoek naar een koffer, maar toen we die eenmaal gevonden hadden, ging Loze Jorry op een bankje zitten om de cacheplek te bepalen. Als een echte tekenmeester trok hij drie cirkels, die natuurlijk precies één snijpunt hadden. Daar troffen wij het uithangbord en de bekende sticker aan. En de cache, natuurlijk. Hier scheidden onze wegen. Loze Jorry, bedankt voor de prima samenwerking!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2333. De gummen ruilbeurs - van jolroz

17 september 2009, 19:35
Vanavond weer met de Braeckgeocachers op stap, dit keer in Leidschenveen. Als eerste naar de gummetjes. Corbulo had dezelfde oplossing als ik, Mighty-Mike miste nog een paar cijfertjes. Eerst keken we in de verkeerde tuin, maar de sticker wees ons de weg. Gelukkig zag ik het verscholen voorwerp uit de hint, en dus de cache. Direct kwam de hele familie Jolroz naar buiten om kennis te maken. Omdat we allemaal met een pen schrijven, had niemand een gummetje om te ruilen. Nu naar de ratten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2334. Schattige ratten en muizen - van jolroz

17 september 2009, 19:50
Nummer twee van deze avond met de Braeckgeocachers. Deze puzzel bleek de meeste verschillende oplossingen te geven, maar na wat overleg werden we het uiteindelijk eens. Mighty-Mike en ik herkenden de plek van een eerdere cache die hier heeft gelegen, zodat we nog wat herinneringen hebben opgehaald. Na het loggen stuurde Joeri een sms'je naar zijn nieuwe liefde: 'Tweede cache gevonden, eerste stroopwafel verslonden.'
Bedankt en proost, Biertje

2335

geo 2335. Tweedehandsjes - van jolroz

17 september 2009, 20:10
Nummer drie van deze avond met de Braeckgeocachers. Dierenvriend Mighty-Mike wist bijna alle antwoorden uit z'n hoofd. Alleen met de kleur van kat Chucky had hij problemen, want de twee mogelijkheden die hij had gevonden, leverde vreemde locaties op. Gelukkig heb ik nog lang geen bril nodig (alleen als ik in de snackbar de prijslijst boven de frituur moet lezen), dus kwamen we toch bij de juiste plek uit. Corbulo zag wel een verstopmogelijkheid, maar die zag er zo tweedehands uit, dat hij toch maar ergens anders ging zoeken. Ik nam wél een kijkje en vond een oude zak. Met de cache, gelukkig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2336. De Bunuel - van Gekkenhuis

17 september 2009, 20:45
Onze vierde cache van deze avond met de Braeckgeocachers. Terwijl wij turend naar onze GPS richting cache liepen, hadden wij niet in de gaten dat onze chauffeur nog moest afsluiten en daardoor niet zag waar wij ineens tussen de huizen waren verdwenen. Nadat Corbulo de cache had gevonden, ging mijn telefoon. "Waar zijn jullie nou?" "Bij de cache, natuurlijk", antwoordde ik. In het lantaarnlicht zag het er allemaal een beetje mistroostig uit; overdag zal het wel mooier zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 't Smurfenbos - van Rick de Kikker

   note 17 september 2009
Vanavond zouden we met de Braeckgeocachers tot slot deze multi gaan doen. Het was de tweede keer dat hij op ons programma stond, want vlak voor de eerste keer bleek de cache geript. Groot was natuurlijk de teleurstelling toen dit weekend de melding kwam dat de smurf opnieuw was gesmurft. Toch zijn we aan de wandeling begonnen, want we vertrouwen erop dat Rick een nieuw verstopplekje gaat zoeken. Gelukkig hadden we onze nieuwe zaklampen bij ons, zodat we in het donker 5 punten hebben gevonden en 2 (nog) niet. Omdat Joeridepoeri graag zijn vlakbij gelegen nieuwe flat wilde laten zien, waar zijn vriendin met bier al op ons zat te wachten, hebben we de verstgelegen plekjes overgeslagen en kozen we uiteindelijk voor het bier. We hopen binnenkort terug te kunnen komen voor de finale.

___________________________________________________________________


2337

geo 2337. Crazy World [Luxemburg] - van Serendipities & Olivetree

19 september 2009, 11:15
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. There were no kids around at this time (saterday morning), so it was easy to search and to find the cache. I also found some (empty) beer bottles and cans.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 2338. Above the rooftops - Bouillon [Luxemburg] - van thilo2621

19 september 2009, 11:45
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. There were no cars at the top floor this time, so it was easy to search and find the cache. Nice view!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 2339. ISL Class of 2009 Memorial Cache [Luxemburg] - van K.O. Tic

19 september 2009, 12:10
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. It was a short walk from Bouillon to the International School of Luxemburg and luckily for me at this saterday there were no students or teachers at the campus. The cache was cleverly hidden, but my experienced eyes saw it immediately.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo NF#206 Märeler Park [Luxemburg] - van Bushytail

   dnf 19 september 2009
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. After a walk from the International School of Luxemburg I reached this nice park. I searched for 15 minutes, but couldn't find the cache. Maybe it is very well hidden or else it has gone. To forget this unhappy experience I drank a glass of beer in the sun at the terrace near the water.
Biertje (from Holland)

2340

geo 2340. Pendulum [Luxemburg] - van gotchanope

19 september 2009, 14:40
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. It was sunny and warm, and I spend a time searching for the right spot, climbing up and down the stairs. Finally I found the cache, simply but effectively hidden.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo Above the rooftops - Neipperg [Luxemburg] - van thilo2621

   note 19 september 2009
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. This parking lot has a new security system, because you need a ticket to enter (or you wait till someone else opens the door). It was a pitty that this saterday the top floor was closed, so I couldn't reach the cache area, but some metres below I still had a nice view at the railway yard.
Biertje (from Holland)

geo 2341. Alstad #2 [Luxemburg] - van jeweiler

19 september 2009, 17:10
This weekend I was in Luxemburg to taste some of the local beers. This was the last cache and it was the most difficult hidden one. I searched at three (!) levels and finally I saw something strange. Yes, it was the (orange, not black) canister. After logging I really enjoyed the beers!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

2341

Terug naar boven

Door naar oktober