Blik op Biertje

Bierpraat februari 2009

51 caches gevonden (logs 2019-2069)

2019

geo 2019. De Vogelroute - van Tornado Bram

1 februari 2009, 13:30
Dit weekend zat ik met mijn biervrienden in bungalowpark Esonstad en om de alcohol even te verdrijven maakten we een kort ritje naar de parkeerplaats voor De Vogelroute. Het had wat gesneeuwd en we liepen door het witte landschap naar de uitzichtheuvel. Een prachtige wandeling! Jammer dat hier kennelijk geen fysieke cache mag liggen. De antwoorden zijn inmiddels gemaild.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2020

geo 2020. De sleutelzet - van Grote Griezel

9 februari 2009, 12:55
Van schaken heb ik geen verstand en in mijn stamcafé wordt niet geschaakt. Daar kennen ze alleen klaverjassen en darten. Ik moest dus iets anders verzinnen en leende de schaakcomputer van m'n vader. Die gaf als oplossing een schaakmat in één zet, precies zoals IkbenMamma ook al had uitgevonden. Tja, wat nu?
Ik heb de puzzel een tijdje laten liggen, totdat ik tijdens een avondje stevig stappen ineens een nieuw idee kreeg. Dat leverde uiteindelijk 2 mogelijke coördinaten die voldeden aan de hint. Vanmiddag nam ik een kijkje. Het eerste punt zag er erg bijzonder uit: hier moest haast wel een cache liggen. En inderdaad: daar lag hij ook! Nu ik eindelijk ook de laatste Griezelcache heb gevonden, kan ik weer rustig slapen (en bier drinken, natuurlijk).
Bedankt en proost, Biertje

geo 2021. Dubbelzinnig - van MacOZ58

9 februari 2009, 13:25
Inderdaad, MacOZ58 heeft de afgelopen maanden flink onderhoud gepleegd. Het pad naar de cache is nu verbeterd en goed met de fiets te berijden. De vorige keer dat ik hier stond (in oktober) lag de cache begraven onder een dikke laag klei. Die had Mac nu wat verspreid, zodat mijn fiets er toch nog behoorlijk smerig uit kwam te zien. Die kan straks dus mooi naar de wasstraat. Later op de dag had ik een afspraak met goede vriend Mighty-Mike. Toen ik over deze cache vertelde, wilde hij er direct heen. Het laatste stukje heb ik hem maar alleen laten lopen, en met een paar kilo klei aan zijn schoenen kwam hij lachend terug.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 oktober 2008
Momenteel wordt er een prachtig nieuw pad naar de cache aangelegd, maar dat betekende dat ik een flink stuk (in de regen) door de modder moest baggeren. Op het nulpunt ben ik begonnen in de grote berg verse klei te spitten. Iets later werd ik nog geholpen door een cacher uit de buurt. Helaas, het doosje is óf verdwenen óf het ligt diep begraven. Cachecontrole is ondubbelzinnig noodzakelijk. (Foto's van de huidige situatie zijn beschikbaar.) Voor deze moet ik dus later nog een keertje terug...

geo 2022. Miles: Seven Steps To Heaven - van Team BATS

9 februari 2009, 13:50
Een muzikale cache van 7 mijlen. Dat moest toch niet zo moeilijk zijn? Toch wel, ontdekte ik een paar uur later. Toen maar even mijn muzikale goede vriend Mighty-Mike geattendeerd op dit lastige muziekstuk. Hoewel Mike geen trompet speelt, maar gitaar, had hij de volgende dag toch een aardig coördinaat op het muziekpapier gezet. Het bleek dat je met een aantal muziekwaarden totaal geen rekening hoeft te houden, dus ik had het weer veel te moeilijk gezocht.
Vanmiddag zouden we samen de laatste 7 stappen zetten en daarvoor zouden we elkaar op de berekende locatie ontmoeten. Eerst keken we op de meest logische plek, toen op nog 3 andere plekken, en toen namen we aan dat de cache weg was. Terwijl we nog even stonden te overleggen, zag Mike ineens het dekseltje bij zijn voet. Wat een geluk dat ik zo'n muzikale vriend met goede ogen heb!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#177 Actief - van Keurli

   dnf 9 februari 2009
Mijn goede vriend Mighty-Mike had deze puzzel opgelost en had groen licht gekregen, vertelde hij me toen we op weg waren naar een andere cache. We stopten even, zodat ik ook even actief kon zijn. Na een kwartiertje was ik ervan overtuigd dat het doosje geript was. Thuis las ik op de site dat de cache listig was verstopt. Gelukkig had ik nog wat foto's gemaakt, en wat zag ik op de eerste? Ja, dat moest de cache wel zijn. Dat wordt dus nog een keertje terug...

2023

geo 2023. Slingeren door Den Hoorn - van iemval

9 februari 2009, 18:00
Met mijn goede vriend Mighty-Mike zou ik nog eens een multi-cache lopen om onze nieuwe GPS'sen te vergelijken en uit te proberen. De dichtstbijzijnde lag in Den Hoorn. Bij de voorbereiding gisteravond zag ik ineens dat het een pittige was. Geen enkel team had het in één keer en zonder hulp tot een goed einde gebracht. Zou het ons dan wél lukken?
Nadat Mike de auto had geparkeerd, wilde ik al op zoek naar de spanning. Volgens Mike hoefde dat (nog) niet, want hij had wp2 al berekend en hij bleek gelijk te hebben. Daarna maakten we de berekening voor het gebouw met de gevel. Op dit berekende wp3 hing een vogelhuisje, maar dat klopte niet. Ik had namelijk de sudoku al opgelost, dus gingen we maar gelijk door naar wp4. Op dat pleintje hebben we heel lang gezocht naar een aanwijzing, totdat ik uiteindelijk maar de Naaktslakkies heb gebeld. Terwijl ik probeerde duidelijk te maken waar we stonden, ontdekte ik dat het E-coördinaat niet 004.20 maar 004.19 moest zijn. We zaten dus een kilometer te ver naar het oosten! Eenmaal op het juiste wp4 was de aanwijzing snel gevonden, en iets later stonden we bij het letterpuzzeltje. Ik dacht dat wel even uit het hoofd te doen, maar op het berekende wp5 zaten we dus niet goed. Ik had inmiddels wel een idee wat er met dat Tring-hekje bedoeld werd, en op 45 meter afwijking zag ik de oplossing. Het berekende wp6 met treden en banden zou dus ook wel zo'n afwijking hebben, en dat bleek te kloppen. Maar vanaf hier konden we de juiste positie bepalen van het raam. Het was inmiddels gaan regenen en het bier was op. Snel doorlopen dus. Het raam had inderdaad geen glas, en nu ging het erom wat er bedoeld werd met de aanwijzing voor de cache. Met de hint in het achterhoofd waren er weinig mogelijkheden, maar toch konden we niets vinden. Het begon te schemeren en ik belde opnieuw mijn hulplijntje. We zochten inderdaad op de juiste plek, maar met de andere tips konden we niets. Uiteindelijk deed ik toch nog de gouden greep. Kennelijk is de cache tussentijds iets verlegd.
Eenmaal thuis met een biertje ontdekte ik waar het mis was gegaan. Bij de berekening voor wp3 hebben we niet "richting westen" gerekend, maar richting oosten. Tja. En bij het letterpuzzeltje hebben we zowel in het N- als in het E-coördinaat een rekenfout gemaakt. Het juiste wp5 lag op 47 meter afstand, wat ik dus al vermoedde. Conclusie: deze cache is best te doen, mits je goed blijft lezen, elkaar stevig controleert en niet al te veel bier drinkt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2024. Met een open blik - van MacDuc

15 februari 2009, 14:20
Na een paar biertjes krijg ik altijd een scherpe blik. Maar een open blik? Met de 'foto' kon ik helemaal niets. Ook in mijn stamcafé had men geen idee. Dan maar alle mogelijkheden open houden en een andere benaderwijze proberen. Maar toen dat ook niets opleverde, kwam de puzzel op de stapel terecht.
Vorige week was ik op stap met mijn goede vriend Mighty-Mike (brildragend, dus dubbel scherpe blik). Het is algemeen bekend dat in de muziekwereld stevig wordt geslikt, gesnoven en geblowd, dus met zijn open blik zat het ook wel goed. Toevallig kwam deze cache ter sprake en ik legde hem uit waarom het doosje maar op een beperkt aantal plekken kon liggen, en dat ik al eens een voorzichtige blik had geworpen toen ik daar in de buurt was. Mike had kennelijk heel goed geluisterd, want gistermiddag belde hij enthousiast op dat hij de cache in handen had. Nee, méér wilde hij niet zeggen, ook niet als ik hem zou trakteren op een biertje.
Maar zoiets gaat toch knagen en vandaag besloot ik dus even de fiets te pakken en de mogelijkheden nog eens nauwkeurig te onderzoeken. En inderdaad, dankzij de hint had ik dit keer redelijk vlot de pot te pakken. Blij meldde ik Mike het resultaat. Met de cachecoördinaten konden we de woordwaarde terugrekenen. Nu nog even een woord zoeken dat hieraan voldoet...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2025

geo 2025. Almere Centrum NS - van Het Noord-Zuid Team

16 februari 2009, 11:00
Eindelijk, vandaag was het de derde keer dat ik hier stond te zoeken, maar nu had ik de cache binnen een minuut in handen. Na twee keer tevergeefs zoeken had ik stiekem wat extra info ingewonnen. Nu wist ik bijvoorbeeld dat ik dus niet aan de spoorzijde hoefde te zoeken. Ik vond de micro op N52°22.503 - E005°13.140. Wellicht is dit niet helemaal de juiste plek, maar met dit coördinaat kom je in ieder geval niet tussen de spoorbanen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 december 2008
Deze cache is goed verstopt, want ik kon 'm niet vinden. Volgens Topo Nederland zou de micro tussen spoor 4 en 5 moeten liggen, maar dat klopte niet met de hint. Thuis lees ik in de logjes dat het opgegeven coördinaat zo'n 25 tot 45 meter afwijkt. Tja...

geo 2026. Caviga's First - van cagiva

16 februari 2009, 11:25
Twee maanden terug stond ik op deze plek in het donker te tasten. Vandaag was het weliswaar bewolkt, maar met daglicht viel de juiste plek direct op. Opgelucht haalde ik het potje tevoorschijn. Als dank heb ik een toepasselijke TB achtergelaten, want honden zijn hier genoeg te vinden!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2008
De puzzel leek me niet moeilijk, dus ik had deze ingepast in mijn fietstocht voor vandaag. Inmiddels was het veel later geworden dan gepland, en ik voelde me niet zo op m'n gemak toen ik in het donker met een zaklamp de schuttingen van wat achtertuinen moest controleren. Er was daar ook niets dat leek op de hint, dus misschien zat ik wel helemaal verkeerd. Ik ben daarom maar vertrokken voordat ik ontdekt zou worden...

geo 2027. Erwtje 188: Schanulleke - van Bosdymf

16 februari 2009, 11:55
Vandaag fietste ik van station Almere naar Lelystad en weer terug. Van de 16 geplande caches was dit nummer drie. Waarom dit erwtje Schanulleke heet, bleek toen ik de naam van de brug zag staan. De cache vond ik niet op het nulpunt, maar wel op een logische plek. Daarna heb ik op het bankje heerlijk een biertje gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

2028

geo 2028. Kotterbos (meer zien van Almere 5) - van TARCI en Enrico

16 februari 2009, 12:30
Dit was de laatste van deze serie. Elke keer als ik in Almere was, zag ik iets meer en zo sprokkelde ik weer een paar cijfertjes voor de eindcache. Ik benaderde het Kotterbos vanuit het zuidwesten en ik moest mijn fiets door de klei voortslepen. Het laatste stuk kon ik gebruik maken van een zandpad, waardoor ik uiteindelijk licht bezweet op het parkeerterrein van het Kotterbos aankwam. Eerst maar even een biertje drinken. Daarna terloops de cache gepakt en het laatste cijfertje genoteerd. Nu op naar de eindcache!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#178 De Eindcache (meer zien van Almere) - van TARCI en Enrico

   dnf16 februari 2009
Nu ik alle cijfertjes had verzameld, kon ik op weg naar het startpunt voor de slotmulti. Moeiteloos fietste ik van de brug via de steen en het paaltje naar de richtingaanwijzers. En toen kon ik naar de eindplek. Daar werd het lastig: een plek met slecht ontvangst, waar van alle kanten wandelaars en hondenbezitters opduiken zodat onopvallend zoeken haast niet mogelijk is, en er is geen hint. Je gaat je afvragen of de makers eigenlijk wel willen dat je hun cache vindt.
Uiteindelijk vond ik een kuil met bekisting en nog wat delen van een deksel. Maar geen cache. Geript of was dit een oude locatie? Ik lees nu in de logjes dat men vaak voor een tweede of derde keer terug moest komen en dat de cache onder een flinke hoop bladeren ligt. Misschien dat een gekleurd lintje of een punaise in de juiste boom een hoop frustratie kan wegnemen. Voor mij was dit in ieder geval een flinke domper na een overigens leuke, afwisselende reeks.

geo 2029. Route of Nature - van Lelystad

16 februari 2009, 15:00
Al fietsend van Almere naar Lelystad passeerde ik de route van de natuur. Omdat er alleen een Engelse cachebeschrijving is, vermoed ik dat de maker een Engelsman is. Toch schrijf ik deze log gewoon in het Nederlands. Het doosje zag ik al vanaf een afstand liggen. Het was helaas net iets te klein voor de TB's die ik bij me had.
Bedankt en proost, Biertje

2030

geo 2030. Droge Voeten 1 - van AMTS

16 februari 2009, 15:10
Zoals bijna iedereen heb ik deze cache gecombineerd met de Route of Nature. Met de fiets reed ik over het smalle sluispaadje naar de overkant, en zo hield ik mijn voeten droog. Wel spannend om al fietsend een blik over de railing te werpen. Het kokertje lag precies waar ik dat verwachtte: goed uit het zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#179 Staal in het bos - van AMTS

   dnf16 februari 2009
Al meer dan een maand had ik de AMTS 250 Finds Geo-Achievement Geocoin in mijn bezit. Die had als doel terug te keren naar een cache van AMTS voordat die hun 500e cache had gevonden. Toen ik de coin vond, stond hun teller op 499. De opdracht had kunnen slagen, maar een reisje richting Flevopolders stond voorlopig niet op mijn programma.
Vandaag was het dan zover: tijdens een fietstocht van station Almere richting Lelystad zou ik langs Staal In Het Bos komen, waar ik deze coin eindelijk kon achterlaten. Toen ik de laatste meters richting parkeerterrein fietste, begon het langzaam te regenen. Het staal was snel gevonden, maar waar was de cache? Staatsbosbeheer bleek flink de botte bijl (lees: motorzaag) te hebben gehanteerd. Vermoedelijk ook op het voorwerp uit de hint. Ik heb in de regen een ruim gebied afgezocht, maar niets gevonden. Hebben de werklui de kist soms meegenomen? Of ligt hij onder een flinke laag snoeihout? Ik heb de coin uiteindelijk vlak in de buurt achtergelaten. De juiste coördinaten zal ik mailen, zodat AMTS hem kan ophalen...

geo NF#180 Feel Free - van Lelystad

   dnf 16 februari 2009
Niet gevonden, maar dat kwam omdat ik verkeerde cijfers had overgeschreven, zo bleek later toen ik thuis kwam. De volgende keer iets minder drinken dus.

geo 2031. Moeilijk bereikbaar - van Erickje

16 februari 2009, 17:25
Vanuit Almere komend fietste ik nu al 2 uur in de regen. Ik was blij dat ik van te voren m'n route had uitgestippeld, want snelwegen en fietsen gaan vaak niet samen. In het verleden ben ik wel eens met fiets en al over de vangrails geklommen, maar nu tijdens de avondspits en de invallende schemering kan ik dat niemand aanraden. Hoewel ik dacht dat de cache op een doodlopende weg lag, kwam ik nog heel wat auto's tegen. En terwijl ik stond te loggen, stopte er een busje achter me van iemand die z'n honden ging uitlaten. Het kokertje was leuk verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2032. Dit wil ik niet zien ;-) #6 - van Masterchef

16 februari 2009, 17:50
Een plek die ik niet wil zien? Dat moest ik zien! Ook met de fiets is dit parkeerterreintje goed bereikbaar. Daarna is het gewoon doorrijden naar de lantaarnpaal aan het eind, links van dat transformatorhuisje. Het fotokokertje zat met een magneetje onderaan de paal, dus ik moest even bukken. Na deze cache ben ik erg benieuwd naar die 5 andere plekken die Masterchef ons niet wil laten zien.
Bedankt en proost, Biertje

2033

geo 2033. Lelystad Airport 2 - van Team Fam-Bruil

16 februari 2009, 18:15
Op mijn fietstocht vanuit Almere was ik inmiddels bij het vliegveld van Lelystad aangekomen. Tenminste, dat vermoedde ik, want in het donker kon ik daar weinig van zien. De cache lag open en bloot, en is waarschijnlijk door de boer gevonden. Maar het was duidelijk in welk holletje hij hoorde en daar heb ik 'm teruggestopt en goed afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2034. Waterpijp - van AMTS

16 februari 2009, 18:45
Door de naam van de cache vermoedde ik al wat ik zou aantreffen en daarom had ik vanochtend wat extra bier meegenomen. Dezelfde constructie was ik al eens in Noord-Holland en in Zuid-Holland tegengekomen, maar die zijn een stuk geniepiger. In het donker en in de regen viste ik het kokertje op en schreef m'n naam op het vochtige papier.
Bedankt en proost, Biertje

2035

geo 2035. The sky is the limit - van Erickje

16 februari 2009, 19:10
Met een zaklamp beklom ik in de regen de toren naar de hemel. Terwijl ik boven op handen en voeten naar de cache zocht, begon de toren steeds meer te wiebelen. Waarschijnlijk zitten er ergens halverwege twee moertjes los. Tijd voor wat onderhoud? wink
Tijdens het loggen bedacht ik dat de cachebeschrijving wel veel informatie geeft over allerlei trappen, maar er wordt met geen woord gerept over déze trap. Wie heeft hem ontworpen? Ter gelegenheid van wat? Onthuld door wie? Waarom zijn er twee trappen, en gaat de ene een stuk hoger dan de ander? Vol vragen liep ik weer naar beneden. Gelukkig, m'n trapfiets stond er nog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2036. Radio Netherlands Flevo transmitter - van Stitch & Co

16 februari 2009, 20:20
Op mijn fietstochtje van Almere naar Lelystad en weer terug was ik nu op de terugweg. Ik fietste inmiddels 4 uur in de regen en ik was behoorlijk doorweekt. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken. Leuk om mijn naam vlak onder die van Biertjuh te schrijven. Nu nog maar 30 kilometer fietsen naar het station van Almere...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2037. Zendstation Flevoland - van Stitch & Co

16 februari 2009, 21:05
Dit was de laatste cache voor vandaag. In het licht van de lantaarnpaal gevonden. De micro was groter dan verwacht. Ik ben nat en heb het koud. Nu nog terugfietsen naar Almere. Uiteindelijk ben ik 12 uur bezig geweest, heb ik 98 km gefietst (waarvan 6 uur in de regen), en van de 16 caches kon ik er 3 niet vinden. Thuis eerst maar eens bijkomen met een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2038             2038

geo 2038. Dom - van Geogup & Zoefff

21 februari 2009, 13:45
Eindelijk! Na een stevige wandeling (de fiets mocht niet mee) stond ik op het bovenste plateau van de Dom (95 meter). Vanaf deze plek kon ik, dankzij mijn scherpe ogen, een flink aantal caches zien liggen. wink
Op de terugweg naar beneden heb ik nog een paar foto's in de kapel gemaakt om de vraag goed te kunnen beantwoorden. Beneden in het voorportaal zag ik ineens een heel groot logboek liggen, waar al vele bezoekers hun naam en commentaar hadden achtergelaten. Natuurlijk heb ik dat ook gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2039. Tankstation - van BigFurryMonster

21 februari 2009, 15:05
De vorige keer had ik dankzij mijn smalle fiets totaal geen moeite deze versperring te passeren. Maar het vinden van het kokertje is me toen niet gelukt. Toen ik later de logjes bestudeerde en las dat bijna iedereen de cache direct had gevonden, was ik erg verbaasd. Vanmiddag (nog geheel nuchter) zette ik m'n fiets opnieuw neer en haalde ik in een vloeiende beweging direct de micro te voorschijn. Had die echt al die tijd daar gelegen? Ik kon het me eigenlijk niet voorstellen. Maar lang dacht ik hier niet over na, want nu had ik wel een lekker biertje verdiend!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 december 2008
De tankversperring bleek gelukkig niet bestand tegen mijn fiets, maar pas daarna kreeg ik problemen. Op de plek die ik vermoedde, lag geen cache. En ook op andere plaatsen vond ik niets. Achteraf lees ik hoe anderen moeiteloos een greep deden. Kwam het doordat ik wist dat er bier op me stond te wachten, op het verjaardagsfeest waarnaar ik op weg was?

___________________________________________________________________


geo NF#181 Duizend keer Zilvervloot - van Zilvervloot

   dnf 22 februari 2009
Dat leek me wel wat: geen moeilijke puzzel, geen ellenlange wandeling, maar een snelle oppikker waarbij je naast de cache kunt parkeren. Vol goede moed vertrok ik vanaf het Centraal Station. Ik kon m'n fiets zelfs tegen de cacheplek neerzetten, maar helaas: nergens een blauw doosje te zien. Tenslotte kroop ik onder de roestbak door, waarbij ik natuurlijk m'n hoofd lelijk heb gestoten. Achteraf lees ik dat ik niet de enige was. Het Zilverdoosje is helaas opnieuw gestolen...

geo 2040. Flevopark - 1 - van normalesbild

22 februari 2009, 12:35
Al in mei vorig jaar was ik hier eens geweest, maar toen was het zo druk dat ik maar ben doorgereden. Vandaag was het bewolkt, maar toch waren er enkele Amsterdammertjes in het park. Achteloos haalde ik het kokertje te voorschijn, maakte een paar foto's en ging weer weg. Daarna moest ik weer terug, omdat ik m'n handschoenen had laten liggen.
Bedankt en proost, Biertje

2041

geo 2041. De Gooyer - van zoeker11

22 februari 2009, 13:30
Al in mei vorig jaar was ik hier geweest, maar toen was het markt en heb ik in de drukte tevergeefs naar het gedicht gezocht. Vandaag was het een bewolkte zondag, maar toch heb ik de Dapperstraat twee keer op en neer moeten fietsen voordat ik eindelijk de (bekende) poëzieregels in het oog kreeg. De eindberekening was nu snel en foutloos gemaakt en in een slok en een zucht stond ik op de cachelocatie. Een plek die ik natuurlijk al meerdere malen heb bezocht. wink
Dit keer bleef ik buiten en priegelde m'n naam netjes op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2042. Kredietcrisis - van Diafragma

22 februari 2009, 14:40
Wat nou kredietcrisis? Gewoon lekker op de fiets gaan geocachen! Ik had er vandaag zoveel zin in, dat ik pardoes de cacheplek voorbij reed. Aan de overkant ontdekte ik m'n vergissing. Gauw terug en na het loggen nog even wat gedronken en een blik op de bank gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2043. A is for Alfabet - van TerminalSump

22 februari 2009, 15:15
Onder het oog van drie camera's heb ik de brug helemaal afgezocht. Het nulpunt bevindt zich namelijk zo'n 15 meter van de walkant. Uiteindelijk toch maar op de meest logische plek gekeken, en ja, daar was ie. Op de logrol kon ik mijn naam vlak onder die andere bierliefhebbers schrijven: de Brouwertjes. En nu lees ik in hun log dat zij precies hetzelfde hebben gedaan als ik. Ja, de A is voor Alfabet, maar de B is voor Bier(tje)!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2044. Kunst in Osdorp 3; het kleine huis - van Baci team

22 februari 2009, 16:20
Al in mei vorig jaar heb ik hier gezocht en gezocht, maar niets gevonden. Inmiddels is de groene petling vervangen door een blauw doosje, dat ik al van verre zag schitteren. Hier had ik geen hint voor nodig. Het doosje is helaas bezweken onder het gewicht van het huisje, want het bestaat nu uit meerdere stukken. Na het loggen heb ik de cache toch maar afgedekt met wat takjes.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 3 mei 2008
Het vinden van deze cache zou geen kunst zijn. Tenminste, als mijn voorganger hem op dezelfde manier heeft teruggelegd als gevonden. Eerst een kwartier onopvallend gezocht, daarna nog een kwartier zeer opvallend. Het resultaat was hetzelfde: alle voorbijgangers keken verbaasd en ik heb niets gevonden. Misschien moet ik de volgende keer wat minder drinken tijdens het cachen?

geo 2045. Haarlemmervaart / Teleport - van Telewerker

22 februari 2009, 16:40
De laatste voor vandaag. Nog even een klein stukje fietsen in een lichte motregen. De pot was snel gevonden. Handig, dat logstoeltje dat iemand heeft achtergelaten!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2046

geo 2046. Rondje oud-nieuw en natuur-rijk Wassenaar - van de Knokjes

23 februari 2009, 16:45
Met mijn goede vriend Mighty-Mike zou ik vandaag een rondje door Wassenaar fietsen. Slechts 8 km, dus in een half uurtje zouden we weer terug zijn. Uiteindelijk bleken we tweeëneenhalf uur nodig te hebben om de cache te vinden. Dat kwam niet alleen door al het rekenwerk (met kans op fouten), maar ook door de discussies over de vragen die werden gesteld, zoals bij wp3. Bij wp5 hebben we geen naam tussen puntjes gevonden, maar dat kwam omdat die kennelijk is afgeplakt door een poster van een vermiste kat. We hebben maar de naam op de sticker, omgeven door rode puntjes genoteerd, bijna zeker weten dat die fout zou zijn. Daarna bleek het aantal bruggetjes tussen wp7 en wp8 niet voor te komen in het rijtje van gegeven mogelijkheden, dus ook voor de waarde van E noteerden we een vraagteken. De overige vragen konden we waarschijnlijk foutloos beantwoorden, hoewel je nooit zeker weet of je álle wassende manen en straatnaambordjes met Molenplein hebt gevonden.
Dan kwam de slotberekening. Met 4 van de benodigde 6 cijfers moesten we de cache gaan zoeken. Door de drie mogelijkheden van het aantal bruggetjes uit te proberen en de meest logische waarde te gebruiken, misten we alleen nog de waarde van '4'. Door de mogelijkheden af te fietsen bleek Mike uiteindelijk op de derde plek een luidkeelse bingo te hebben. Het was een aardige tocht met voor mij wat onbekende plekjes van Wassenaar, maar het is jammer van al dat rekenwerk...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#182 Rondje Amersfoort 17: Centrum - van Biegstra

   dnf 28 februari 2009
Vandaag had ik een fietstochtje door en rondom Amersfoort gepland Deze fotocache in het centrum zou mijn eerste worden, want om 9 uur 's ochtends is het nog erg rustig op straat. Ik had verwacht dat het lastig zou zijn, maar moeiteloos noteerde ik achter elkaar de cijfertjes. Totdat ik één foto overhield: nummer twee met de omgekeerde L op de gevel. Omdat het mij toen wel duidelijk was in welk stuk van de cijferreeks die zou moeten zitten, heb ik dat deel van de Langestraat nog een paar keer afgelopen. Helaas. Daarna heb ik alle mogelijke coördinaten uitgeprobeerd, waarvan er maar eentje in aanmerking kwam. Dat bleek een verrassend plekje, dat ik toch nog wist te bereiken. Maar dat voldeed niet aan de hint, dus dubbel teleurgesteld (café Hemels was namelijk nog gesloten) verliet ik het terrein...

geo 2047. Rondje Amersfoort 12: Bokkeduinen - van Biegstra

28 februari 2009, 10:10
Na een teleurstellende start in het centrum van Amersfoort fietste ik naar de Bokkeduinen. Die zijn niet zo hoog als de duinen in Scheveningen, maar je hebt wel een mooi uitzicht op de omgeving en op de cache. Die zag ik al snel liggen, want het kokertje lag onbedekt. Hoewel ik de serie nooit zal kunnen afmaken (de puzzels zijn me veel te moeilijk) heb ik voor de zekerheid toch maar de code genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2048. Eene01 - van EenE

28 februari 2009, 10:30
Hoera! Dit was de 25e mystery-cache die ik door middel van een Sudoku moest oplossen! Het vinden van de cache was gelukkig ook niet moeilijk. De inhoud van het zakje was helaas erg vochtig. In het kokertje zat een natte prop papier, daar heb ik verder maar niet naar gekeken. Het reserve logboekje is ook al vochtig. Ik zie nu dat EenE al sinds oktober 2008 niet meer ingelogd is geweest. Het onderhoud zullen we dus voortaan zelf moeten doen. Want het Belgenmonument verdient beslist een cache.
Bedankt en proost, Biertje

2049

geo 2049. De Amersfoortse Berg (earthcache) - van Geo Bear

28 februari 2009, 11:10
Met de gehuurde OV-fiets (inderdaad, zonder versnellingen)heb ik uiteindelijk ook deze berg bedwongen. Vanaf het infobord nam ik de kortste weg naar object 8. Die zal wel behoorlijk groot zijn en goed bewegwijzerd, vermoedde ik. Niet dus. Gelukkig wist een vriendelijke hondenuitlaatster de juiste weg, want ik was er gewoon voorbij gelopen. Even uitrusten, want het was tijd voor het eerste biertje van vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2050. De Ladder - van CorgiTeam

28 februari 2009, 11:35
Nu je de achtergrond en betekenis van de Ladder weet, passeer je hem voortaan met andere ogen. Vandaag stond ik met mijn fiets onderaan de voet. Daar was overduidelijk al heel wat keren door anderen gezocht. Na mijn zoekgebied wat uitgebreid te hebben, bleek het onmogelijk de cache over het hoofd te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2051. Rondje Amersfoort 13: Nimmerdor - van Biegstra

28 februari 2009, 11:55
Tijdens mijn fietsrondje rond en door Amersfoort was ik nu in het zuiden aanbeland. Nimmerdor is een bosgebied dat de meeste Amersfoortse honden op hun duimpje kennen. Gelukkig ligt de cache aan een rustig paadje. Ik kreeg namelijk alle tijd om ongestoord te zoeken. Met een (achteraf onnodige) omtrekkende beweging vond ik het doosje op een leuk plekje.
Bedankt en proost, Biertje

2052

geo Listen to the message - van Team Kleijn

   note28 februari 2009
Tijdens mijn fietsrondje rond Amersfoort leek me deze luistercache wel een leuke onderbreking. De teksten had ik onder het genot van een biertje aangehoord en opgeschreven. Maar vandaag ging het gelijk bij de start al mis. Was het telefoonnummer gewijzigd? Had ik iets verkeerds genoteerd? Had ik dat biertje beter kunnen laten staan? Het twijfelachtige WP1 leek op privégebied te liggen achter een behoorlijk breed stuk water. Eerst thuis nog maar een paar keer luisteren, dus...

geo 2052. Rondje Amersfoort 7: het PON-lijntje - van Biegstra

28 februari 2009, 12:45
In de laatste 5 logjes lees ik dat iedere vinder iets aan de zichtbaarheid van deze cache heeft gedaan. Tevergeefs kennelijk, want ook ik zag het kokertje al van een afstand schitteren. Na een blik op het PON-lijntje geworpen te hebben, heb ook ik geprobeerd de cache toch weer goed af te dekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2053. The Center I - van Team Kleijn

28 februari 2009, 13:20
Op mijn fietsroute rond Amersfoort was ik inmiddels in Leusden aanbeland. Zaterdagmiddag, dus het was lekker druk op het parkeerdek. Eerst bij Center II gezocht en gezocht, en toen maar naar Center I gereden. Hier was ik op een avond in september 2006 al eens geweest, maar toen ook al niets kunnen zien (en vinden). Nu had ik meer geluk. Wat is dat? O, dat is de cache! Hierna snel terug naar Center I, want die zal wel op dezelfde manier verstopt zitten...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 september 2006
Deze zonnige zondag had ik een fietsroute uitgezet van Amersfoort - Soesterberg - De Bilt - Zeist - Leusden en weer terug naar Amersfoort. Inmiddels was ik in Leusden en bijna terug. Hoewel het donker was geworden, besloot ik toch nog even naar het winkelcentrum te rijden. Daar parkeerde ik mijn fiets op het nulpunt en zocht met een klein lampje de omgeving af. Niets verdachts gevonden. Wellicht heb ik bij daglicht meer succes. Nu snel naar het station en naar huis. En aan het bier!

2054

geo 2054. The Center II - van Team Kleijn

28 februari 2009, 13:30
Op mijn fietsroute van Amersfoort naar Leusden zou ik eerst deze even oppikken. Omdat dat niet lukte, ben ik doorgereden naar Center I. Omdat de afwijking daar een stuk minder was, lukte het me om die toen wél te vinden. Snel terug naar Center II, want die zou vast op dezelfde manier verstopt zijn. Inderdaad. Met een afwijking van meer dan 25 meter kon ik het kokertje nu toch grijpen. Mooi zo, nou nog even m'n lege flesjes inleveren voor het statiegeld, want op zo'n dag drink je heel wat af...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2055. Upside down - van Team Kleijn

28 februari 2009, 14:05
Na mijn bezoekje aan het winkelcentrum fietste ik naar de villa van Team Kleijn. Die was snel gevonden, nu de cache nog. Nadat ik een flink stuk klimop op m'n kop had onderzocht, heb ik m'n aandacht naar wat andere tuinen verlegd. Tenslotte heb ik maar een hele serie foto's over alle schuttingen gemaakt, totdat...
De in de hint genoemde cryptische "tweede" zou ik overigens vervangen door "vierde".
Bedankt en proost, Biertje

geo 2056. In de buurt 3: weide zicht - van Geoknarf

28 februari 2009, 14:35
Vanaf station Amersfoort was ik nu, al fietsend via Leusden, in de buurt van Achterveld beland. Voor deze cache was een groot parkeerterrein aangelegd, waar deze zaterdagmiddag echter geen enkele auto stond. Vlakbij de cacheplek was een kantoortje neergezet, met een bordje 'administratie' erop. Er stonden ook wat tafels en banken, zodat zelfs grote groepen gerieflijk kunnen loggen. Ook zag ik een hele rij klompen staan. De bedoeling hiervan werd me pas duidelijk nadat ik halverwege was: mijn schoenen waren een paar kilo zwaarder geworden door de vette klei. Toch maar doorgebaggerd en tijdens het loggen even een blik op de weide geworpen.
Bedankt en proost, Biertje

2057

geo 2057. Cambrinus - van acadvice

28 februari 2009, 15:25
Koning Cambrinus, wie kent hem niet? Nou, ik in ieder geval wél. Zijn beeltenis staat op alle bieretiketten van Hertog Jan. En ik heb zelfs een beeldje van hem in de kamer staan.
Vandaag zou ik deze koning in levende lijve gaan ontmoeten. Ik had mijn fietsroute dusdanig gepland dat ik na 14:00 uur in Leusden zou arriveren. Dat lukte en ook tijdens de wandeling door het grappige parkje ging alles goed. Al snel kon ik op weg naar het paleis om audiëntie aan te vragen. Een hofdame heette me welkom en zei dat ik zelf op zoek moest naar de koning. Toen ik die had gevonden, toonde hij mij het logboek, waarin ik graag mijn naam schreef. Tegelijkertijd nipte ik van mijn drankje (Affligem Blond). Graag had ik hier nog wat uurtjes doorgebracht, maar ik liep al achter op mijn planning. Daarom nam ik afscheid van de koning en zijn bedienden en liep met onvaste pas terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2058. Rondje Amersfoort 2: Stoutenburg - van Biegstra

28 februari 2009, 15:50
Vanuit Leusden fietste ik naar het noorden en zo bereikte ik Stoutenburg, iets ten oosten van Amersfoort. Verstopplek vlot gevonden, fotografisch vastgelegd en weer verder gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

2059

geo 2059. De Amersfoortse Kei (earthcache) - van Geo Bear

28 februari 2009, 16:25
Het was deze zaterdagmiddag kei-druk rond de Amersfoortse kei. Na een rondje erom heen wist ik alle feiten. Alleen nog even een foto maken. De andere keien had ik al eerder zien liggen, dus nu had ik de antwoorden compleet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2060. Eemhaven - van Team Amersfoort

28 februari 2009, 16:35
De haven van Amersfoort is toch iets kleiner dan die van Scheveningen, zo ontdekte ik vandaag. Misschien dat er in de zomer veel pleziervaartuigen liggen, maar nu was het er erg stilletjes. Dat was eigenlijk wel fijn, want zo kon ik ongezien het kokertje pakken. Pas na de tweede keer overigens, want op het eerste gezicht dacht ik dat ik het niet zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2061. De Oude Eem (earthcache) - van Geo Bear

28 februari 2009, 16:55
Wat een leuke wandeling door het moeras langs de Eem! Ik liep van bord naar bord en kon alle vragen moeiteloos beantwoorden. Op de terugweg heb ik een plekje uitgezocht om een foto van mezelf te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2062. Bussluis - van Team Amersfoort

28 februari 2009, 17:10
Op mijn fietsroute rond en door Amersfoort was ik nu in de wijk Schothorst terecht gekomen. Bussen kunnen hier snel passeren en geocachers kunnen hier snel loggen. Ik heb m'n fiets even in het plantsoen geparkeerd, en daarna de fraaie constructie bewonderd. Van de cache, natuurlijk, niet van de sluis. Degelijk werk!
Bedankt en proost, Biertje

2063

geo 2063. Rondje Amersfoort 18: Schothorst - van Biegstra

28 februari 2009, 17:20
Op mijn rondje door Amersfoort kwam ik steeds noordelijker terecht. In het Schothorsterpark staat een mooie zonnewijzer. Eerst heb ik het informatiebord aandachtig bestudeerd. Het was helaas bewolkt, dus ik kon niet zien hoe laat het was. 'Gezelligheid kent geen tijd' staat er op een bordje in mijn stamcafé. Maar na het loggen ben ik hier toch maar weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2064. Kerstbox - van Richard Schut

28 februari 2009, 17:30
Toen ik mijn fietsroute voor vandaag aan het uitstippelen was, kwam ik ook deze mystery tegen. Toen ik het filmpje had bekeken, wist ik direct waar ik het zoeken moest. Maar toen ik vandaag de plek naderde, dacht ik toch even dat ik mis zat, want dit was duidelijk geen dennenbos. Maar ineens moest ik erg lachen...
Originele opzet en leuk uitgewerkt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2065. Rondje Amersfoort 11: Hoogland - van Biegstra

28 februari 2009, 17:45
Het begon al te schemeren en ik had nog zo'n 7 caches te gaan. Ik fietste nu door Hoogland, een door Amersfoort ingelijfd dorp. Naast het fietspad moest ook een cache liggen, tegenover het huis waar de bewoner flink wat oud papier in zijn zwarte container stond te proppen. Terwijl hij verbaasd keek hoe ik (zogenaamd) foto's stond te maken van wat stronken en struiken, wachtte ik geduldig tot de kust weer veilig was. Daarna sloeg ik geroutineerd m'n slag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2066. Niet de Titel - van Biegstra

28 februari 2009, 17:55
Wat een leuke toepasselijke muziektitels, daar zou je best een cache van kunnen maken... wink
Bij het voorbereiden van mijn fietsroute rond Amersfoort kwam ik ook deze mystery tegen. Gelukkig heb ik voldoende muziekkennis om dit raadseltje op te lossen, zodat ik vandaag in de schemering de kletsnatte logrol uit het kokertje viste. Met een vaste hand en een watervaste pen wist ik toch mijn naam te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

2067

geo 2067. Stadstuinen - van Pupske

28 februari 2009, 18:15
Tijdens mijn fietsrondje reed ik nu in Nieuwland, een Vinex-wijk in het noorden van Amersfoort.
'Stadstuin' staat er op een toegangsbrug naar de wijk. We hebben hier dus te maken met zo'n typische stadstuin-cache. wink
Terwijl de passerende automobilisten zich afvroegen waarom ik hier zo nodig foto's moest maken, wachtte ik het juiste moment af om de cache op te vissen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#183 De bank - van Pupske

   dnf 28 februari 2009
Een prima bankje om een biertje te drinken of een kokertje te verstoppen. Maar het zat me hier niet mee: mijn biervoorraad was op en het kokertje kon ik niet vinden. Ik ben twee keer onder het bankje gekropen, heb richels, randen en naden betast en daarna het zoekgebied vergroot. Hij ligt toch niet ergens onder die stenen? Omdat er geen hint staat vermeld, kan ik niet met zekerheid zeggen dat de cache weg is. Maar het lijkt er wel op. Misschien een snelle cache-controle? Of een tip waar ik wél had moeten kijken?

geo 2068. Rondje Amersfoort 19: Vathorst - van Biegstra

28 februari 2009, 19:00
Na 15 minuten fietsen bevond ik me nu in het noordoosten van Amersfoort, in de nieuwbouwwijk Vathorst. In het donker probeerde ik hier het kokertje te voorschijn te peuteren. Dat viel nog niet mee. Pas later ontdekte ik dat het veel simpeler kon. Tja, misschien toch iets te veel gedronken onderweg?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2069. Take 5/ - van opa en oma beertje

28 februari 2009, 19:35
Wonder boven wonder had ik het puzzeltje snel door, en het gevonden coördinaat kon ik dus prima inpassen in mijn fietstocht rond Amersfoort. Tuincaches in het donker zijn bij mij favoriet. Een beetje ongezien wroeten in de spullen van een ander en je test ook een beetje de alertheid van de buurtbewoners. Er was maar één voorwerp dat aan de hint voldeed: het verlichte huisnummer. Of zat ik toch in de verkeerde tuin? Tenslotte maar even de zaklamp gepakt en toen ontdekte ik ineens de geparkeerde auto met TB-sticker. En daarna de raamsticker. En toen de cache. Tijdens het loggen kwam de buurman naar buiten om te vragen of ik 'm had gevonden...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#184 Window cache - van papillonphoto

   dnf 28 februari 2009
Als je de logjes leest, is het overdag te druk om ongezien te zoeken. Ik was hier zaterdagavond om 20:00 uur, aan het eind van een lange cachedag. Ook dan is het druk. Men kijkt hier toch wel even vreemd op als je met een zaklamp aandachtig de rolluiken staat te bestuderen. En de geplaatste extra spoiler heb ik helaas ook niet kunnen vinden. Omdat ik na 15 minuten erg begon op te vallen en ik elk moment een politie-auto of een beveiligingsbedrijf verwachtte, ben ik maar doorgefietst naar het station.
Vandaag heb ik in ruim 11,5 uur 23 caches gevonden en 3 niet (de eerste en ook de laatste van mijn route). Daarvoor heb ik 70 km gefietst. Gelukkig geen regen of lekke band, en al het meegebrachte bier is opgedronken.

Window

Terug naar boven

Door naar maart