Blik op Biertje

Bierpraat januari 2009

18 caches gevonden (logs 2001-2018)

2001

geo 2001. Led-Zeppelin - van Westlander

2 januari 2009, 15:50
De vragen over deze rockband (de beste aller tijden?) waren gelukkig niet al te moeilijk. Vanmiddag stond ik dan ook driftig rond de hondenpoep te prikken. Net toen ik het op wilde geven, stopte er een auto met Koos de Kapper en HarmenGerke. Die lieten me even zien hoe je een kistje moet zoeken. Waarschijnlijk waren het ook echte Led Zeppelin-fans, dat ben ik ze vergeten te vragen. Na het logritueel vertelden ze dat ze net als ik naar Erwtje 197 gingen. Snel fietste ik ze achterna, want misschien had ik daar ook wat hulp nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2002. Eerst Erwtje 197 - van dijk6jes

2 januari 2009, 18:00
Toen ik bij de cache aan kwam fietsen, stonden Koos en HarmenGerke al te loggen en waren ze in gesprek geraakt met IkbenMama. Ik kreeg het logrolletje netjes overhandigd, zodat ik niet de poep in hoefde en daarna toonde HarmenGerke me de verstopplek. Ik was blij dat ik op deze manier mijn schoenen schoon kon houden, maar toen ik een foto wilde maken van het drietal, trapte ik toch ongemerkt in een ferme groenbruine bolus. Krijgen de honden hier soms erwten te eten?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2003. Even vanaf de Bank! - van De Riempjes

2 januari 2009, 17:15
Na erwtje 197 fietste ik nog een stukje door naar de Banken. Het duurde even voordat ik de bedoelde borden had gevonden, maar al snel daarna kon ik naar de cache. Van Koos de Kapper had ik al gehoord dat die niet te vinden was, maar dat viel ondanks de invallende duisternis erg mee. Terwijl ik m'n log priegelde, stopte er ineens een fietser naast me. Een andere geocacher, dacht ik, maar ik ging gewoon door met schrijven. De man had echter alleen maar belangstelling voor wat dieren en stapte zonder iets te zeggen een minuut later weer op z'n fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2004. Bloedberg - van Prinskok

2 januari 2009, 17:45
Voor de geocachers die al wat langer bezig zijn en ook van een puzzeltje houden, is dit een bekend plekje. Dit keer stond ik er in het donker, dus van het uitzicht kon ik niet genieten. Dan maar van de cache, die ik even later vlot uit de struiken trok.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2005. Aan de waterkant - van deejaykb

3 januari 2009, 15:15
Even op en neer naar Zoetermeer. Niet op de schaats, maar gewoon op de fiets. Aan de waterkant moest een nieuwe cache liggen. Ik kende dat plekje, want ik was hier al eens langsgereden voor een ander cache. Op de Zoetermeerse Plas werd druk geschaatst, maar zij hadden geen aandacht voor mij. Ongezien raapte ik snel de doos op en schreef mijn log.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2006

geo 2006. Kinderen in het park - van Team Piepie en Knuffel

5 januari 2009, 17:00
Vanmiddag ging ik even een stukje wandelen in het park. Maar daar heb ik echter geen kind gezien, wellicht vanwege de kou. Een leuke opzet: activiteiten zoeken. Mijn favoriete activiteit (biertje drinken op een bankje) stond er echter niet bij... Op 2 wp's kon ik aanvankelijk geen activiteit ontdekken, terwijl ik bij wp5 er wel 3 zag! Ik passeerde de plek waar ik in maart 2005 in alle vroegte de cache 'Waar? Daar! Quaoar' heb ontmaagd, en mooie herinneringen kwamen weer boven. Ook kwam ik langs het clubhuis van de Stanleygroep, waarmee mijn eigen scoutinggroep goed bevriend was. Uiteindelijk wist ik toch alle cijfertjes netjes te plaatsen. Daarbij bleek ik de foto van PiePie de muis helaas gemist te hebben. De kist lag op een logisch plekje en was mooi gecamoufleerd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2007. Zeven Schrijvers - van Grote Griezel

18 januari 2009, 10:37
Wat heeft Grote Griezel toch met het getal zeven? Is hij geboren in Zevenaar? Woont hij op nummer zeven? Is de Kleinste Griezel soms 7 jaar..?
Zaterdagavond zat ik als zovaak te zuipen in m'n stamcafÚ, en zoog aan m'n zevende biertje. Gedachteloos genoot ik van 'n groot glas geurige Grimbergen. M'n gsm gaf geluid. Gerrit? Met 'n ge´rriteerd gezicht gehoorzaamde ik 't gerinkel. Gerrit gromde gehaast: "Geen grap! Grote Griezel geeft 'n gratis geocoin!" Goeie grutten, een gratis geocoin. Geschrokken gooide ik 't glas op de grond. Gelukkig glimlachte men om m'n geklungel en ik gebaarde gauw om 'n getapt glas goedkoop gerstenat.
Barman Bob bracht me 't bier en bood z'n laptop aan. Zeven Schrijvers? Gek genoeg had Bob vroeger wel eens een boek gelezen en hij herkende een paar foto's. Wat andere vaste bezoekers bogen zich eveneens over de puzzel en gaven tips. Het begon al licht te worden, toen ik met alle verzamelde aanwijzingen naar buiten waggelde. M'n fiets stond er nog en ik zette m'n GPS aan. Met nog wat biertjes voor onderweg ging ik op pad. Gelukkig begon het al snel te regenen. Echt lekker weer om bij de open haard een goed boek te lezen. Of op de fiets wat schrijverswoningen te bezoeken. De eerste punten pasten prima in m'n plan. Helaas was ook dit keer cafÚ The Fox nog gesloten...
Onderweg kwam ik nog een griezelig gemenigheidje tegen, maar toen ik tijdens het overleg met een vroege buurtbewoner de keuzemogelijkheden opsomde, zag ik ineens het licht. De getallen JT8 en M had ik destijds voor de zekerheid op een bierviltje genoteerd en wist ik nog uit m'n hoofd. Bij de cacheplek (welke schrijver zou hier willen wonen?) dronk ik m'n laatste biertje. Er was gelukkig nog ÚÚn gratis geocoin over en die graaide ik gauw mee.
Grote Griezel, een originele opzet en geen lastig rekenwerk. Daar houden bierdrinkers van!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2008

geo 2008. Tussen de sporen - van De Gouwtjes

25 januari 2009, 09:40
Vanmiddag moest ik aanwezig zijn op het Winterbierfestival, dus 's ochtends kon ik nog mooi een paar caches bezoeken. Op het moment dat ik me tussen de sporen begaf, was het heerlijk rustig. Een gelukkige greep en daarna geruisloos wat TB's gewisseld. Bij het terugplaatsen leek ineens geheel Gouda deze fietsroute ontdekt te hebben, want ik moest behoorlijk lang mijn truc als ge´nteresseerde natuurfotomaker volhouden. Gezien de logjes zou deze cache vandaag nog goed bezocht gaan worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2009. Onder de regenboog - van klob

25 januari 2009, 10:05
Toen in mei 2008 bekend werd dat de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Vrom en LNV 1650 lantaarnpalen langs de A12 had beplakt met stickers (kosten: 120.000 euro), ontstond er natuurlijk een hoop commotie. Met dit project probeert men de samenhang tussen snelweg en omgeving te versterken: rood staat voor de stad, paars voor wonen, werken en recreatie, lichtgroen voor weide en donkergroen voor bos. Vandaag had ik de gelegenheid zo'n stickertje eens van heel dichtbij te zien, op een plekje waar ik in een lang cache-verleden al eens was geweest. Hoewel de echte regenboog 7 kleuren heeft, is vanaf deze plek goed te zien dat de stickers er maar 4 hebben. Geen echte regenboog, dus. Maar anders was het project waarschijnlijk te duur geworden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2010. Rondje A12: nr.2 geluidswal - van DiedB

25 januari 2009, 10:15
Vanmorgen was hier een cross-parcours uitgezet voor een groep mountainbikers. Met mijn camera als duidelijk zichtbaar alibi heb ik als een echte sportfotograaf een serie 'spannende plaatjes' geschoten, en tussentijds snel de cache gepakt. Op de terugweg herinnerde ik me ineens dat ik de aanwijzingen vergeten was te noteren. Nog een keer terug dus en weer noodgedwongen wat foto's gemaakt. Op naar nr. 1!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2011. Hier ligt ie... - van Ma+R+J+A

25 januari 2009
Een puzzeltje zonder opgave, zo lijkt het. Na 2 biertjes zag ik ineens de oplossing en vandaag bleek die (natuurlijk) te kloppen. Mooi en rustig plekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2012. Rondje A12: nr.1 de groene wal - van DiedB

25 januari 2009, 10:45
Geen mountainbikers hier, wel een dame die een voor een de honden uit haar dierenpension ging uitlaten. Tussendoor snel de juiste locatie bepaald, de cache gepakt en de aanwijzingen genoteerd. Later ontdekte ik dat het pad hier 'De Groene Wal' heet. Aha!
Bedankt en proost, Biertje

2013

geo 2013. Geflitst?!? - van aad.agten

25 januari 2009, 11:30
Vanmiddag moest ik het Winterbierfestival in Gouda bezoeken, dus kon ik 's morgens nog langs een paar caches rijden op m'n fiets. Voor flitsen hoefde ik niet bang te zijn: op mijn biermobiel kan ik niet harder dan 20 km per uur en met dit zonnige weer was het gebruik van een flits niet nodig.
Ter plekke heb ik erg lang gezocht naar wat groens. Wel trof ik opvallend veel groene bierblikken aan (in eentje zat gelukkig nog een restje bier!), maar het waren er geen 26. Toen toch maar even aan de overkant gekeken (het nulpunt viel namelijk middenin de sloot) en net toen ik het opgaf en weg wilde rijden, viel ineens het kwartje, m'n fiets, en alles op z'n plaats. Nu had ik direct een vermoeden waar de cache zou liggen, en inderdaad: daar lag ie ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#176 Rondje A12: nr.3 de bonuscache - van DiedB

   dnf 25 januari 2009
Vanmiddag moest ik naar het Winterbierfestival, dus dan kon ik 's ochtends nog wel een paar caches zoeken, dacht ik. Met het berekende co÷rdinaat kwam ik precies op de (oude) cacheplek uit. Daar heb ik behoorlijk lang in spleten en richels gezocht. Nu ik achteraf de oude logjes heb gelezen, denk ik wel te weten waar ik had moeten kijken. Maar ja, ik ben geen 25 meer en het bier stond op me te wachten...

geo 2014. 1 mei 1858: de Kaarsenfabriek - van aad.agten

25 januari 2009, 12:20
Vanmiddag zou ik het Winterbierfestival bezoeken, dus 's ochtends kon ik mooi nog langs een paar caches fietsen. Gisteravond heb ik me met een biertje over het puzzeltje gebogen. Twee codes kwamen me bekend voor, en na wat zoeken kwam ook de rest boven water. Het leverde een co÷rdinaat dat goed paste bij de tijdelijke parkeerplaats. Die had ik als fietser niet nodig. Maar op een groot bord stond dat fietsers moesten afstappen, dus dat heb ik maar netjes gedaan. De fraai verborgen cache was snel gespot en er lag een mooie coin op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2015. Wiskundeknobbel- van gpsjes

25 januari 2009, 12:45
's Middags zou ik het Winterbierfestival bezoeken, dus 's ochtends kon ik nog wel even een paar caches zoeken. De puzzel zag er vreselijk ingewikkeld uit en ik wou eerst wachten totdat het weer kermis zou zijn, om die waarzegster gewoon naar het antwoord te vragen. Maar met een stevig biertje ben ik toch maar eens aan het rekenen geslagen, en al heel snel had ik de leeftijden ontcijferd. Met het vooruitzicht van een heleboel lekkers dat op me stond te wachten, fietste ik in een heerlijk zonnetje naar de laatste cache voor vandaag. Wat een mooi gebied. Jammer dat er zo weinig cachers met een wiskundeknobbel blijken te zijn. Als je tot 100 kan tellen, is de puzzel zonder veel moeite op te lossen. Je moet natuurlijk wel kunnen lezen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2016. Monument Afsluitdijk - van gimli

30 januari 2009, 15:20
Met vier vrienden was ik onderweg voor een bier- en kaartweekend in Friesland. Een korte stop op de afsluitdijk kwam goed uit. Nadat we eerst even naar boven waren geklommen voor het uitzicht, doken we naar binnen bij lunchroom 't Monument voor een kop snert. Ondertussen liep ik even naar het standbeeld voor een foto. De antwoorden zijn inmiddels gemaild, zodat we onze reis konden vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2017

geo 2017. Light of Oostmahorn - van Meister-Jńger

31 januari 2009, 12:45
Dit weekend zat ik in bungalowpark Esonstad op 500 meter van deze cache. Het was dus niet moeilijk om mijn vrienden mee te krijgen voor een wandeling naar de dijk. Alleen Miauw en ik durfden het trappetje naar de vuurtoren te beklimmen. De cache was daar snel gevonden. Als dank heb ik een toepasselijke coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2018. De Gouden Hand - van teamjane75

31 januari 2009, 16:05
Nadat mijn biervrienden en ik de lege kratten hadden omgeruild voor volle, wandelden we Dokkum in. We waren erg ge´nteresseerd in de brouwersfamilie Hansma, maar nog meer in de cache. Ko liep voorop en zocht het doosje midden op de brug. "Waar ligt ie nou?" vroeg hij mij. Een passerende man haalde in het voorbijgaan de cache snel te voorschijn. Aha. Het bleek de bewoner van het pand met de Gouden Hand te zijn. Later spraken we ook nog even zijn echtgenote. Zij waren hier begin 1985 komen wonen, toevallig vlak voordat de Elfstedentocht werd gereden. Het keerpunt ligt hier voor de deur. Van al dat praten hadden we dorst gekregen en daarom gingen we snel op zoek naar een cafÚ.
Bedankt en proost, Biertje

2018

Terug naar boven

Door naar februari

© www.mijn-eigen-website.nl (design)