Blik op Biertje

Bierpraat juni 2009

41 caches gevonden (logs 2204-2244)

2204

geo 2204. Grens van Hilversum 3 - van Ameland

1 juni 2009, 10:30
Op deze zonnige Tweede Pinksterdag fietste ik door en rond Hilversum en de eerste cache vond ik aan de grens. Hij lag nogal opvallend verstopt, dus ik hoefde niet te zoeken. Bedankt daarvoor. Later op de dag zou ik het een stuk lastiger krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2205. Zwerfkeien - van technetium

1 juni 2009, 10:55
Van het westen van Hilversum ben ik naar het noorden gefietst. Het eerste steentje dat ik zag liggen, stelde niet veel voor. Maar iets lager lagen de grotere zwervers. Even zitten en een foto maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#195 HECC: Huizens Eerste Carpool Cachex - van Fire5

   dnf 1 juni 2009
Een snelle oppikker? Ik heb hier een half uur gezocht, maar niets gevonden. De Eerste Carpool Cache die ik niet kon vinden...

geo 2206. De Ladder - van mindhunters

1 juni 2009, 12:45
Dit puzzeltje heb ik vorig jaar even voorgelegd aan een afgestudeerd wiskundige. Met een eenvoudig zakrekenmachientje leverde hij mij binnen een paar minuten de juiste waarden voor x en y. Het stevige werk kwam vandaag, tijdens een fietstocht rond Hilversum. Bij het uitzetten van de route wilde ik ook de ladder aandoen. Ter plekke begon ik even te twijfelen of ik wel goed zat, maar ineens zag ik de cache. Het geeft altijd een fijn gevoel om als eerste in een maagdelijk logboekje te mogen schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2207. Zeecontainercache - van Voodoo Chile ism Nightfire

1 juni 2009, 13:10
Tijdens het avondeten op het GME2007 hebben we deze puzzel in een gezamenlijke actie opgelost. Toch duurde het meer dan 2 jaar voordat ik hier in de buurt zou komen. Vandaag fietste ik een dagje rond Hilversum en zou ik de plek passeren waar de zeecontainer moest staan. En inderdaad, de container lag er, al was hij iets kleiner dan een echte zeecontainer.
Bedankt en proost, Biertje

2208

geo 2208. Paddo - van Aladdin

1 juni 2009, 14:10
Nadat ik net een biertje had gedronken terwijl ik op Paddo nr. 1 zat, kwamen Tejoos en Kifootje aanfietsen. Bij toeval ontdekten we dat Tejoos eerste gelogde cache er eentje van mij is geweest en dat ik vrijdag nog een cache van hem had gelogd. Nadat we het rekenwerk hadden gedaan, fietsten we naar cache nr. 1. De plek werd ontdekt door Kifootje, maar we hadden niet gelezen dat die cache inmiddels verdwenen was. Op naar de reservecache. Die bleek uiteindelijk ietsje verder van het pad te liggen en het was Tejoos die hem uiteindelijk vond. Hierna fietsten we gezamenlijk naar de Gooise Stuwwal; ik vanwege de earthcache, zij voor een kopje thee in Theehuis 't Bluk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2209. Aardkundig monument Gooise stuwwal - van Apemo

1 juni 2009, 14:35
Terwijl Tejoos en Kifootje een kopje thee gingen drinken bij Theehuis 't Bluk, zocht ik een mooi plekje voor een foto van de stuwwal.
Bedankt en proost, Biertje

2210

geo 2210. Achter kasteel Groeneveld - van zoekmachine

1 juni 2009, 15:55
Eerst ben ik aan het rondje Rond kasteel Groeneveld begonnen, maar 2 punten leken onbereikbaar en op 2 andere punten kon ik geen plaatje vinden. Kennelijk had ik mijn voorbereidingen gisteravond beter zónder biertje moeten doen... Daarna ben ik doorgefietst naar het achterste puntje van het landgoed. Daar had ik de cache redelijk snel in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2211. Monnikenbergen - van Boetsie

1 juni 2009, 17:15
Bij het plannen van mijn fietsdag rond Hilversum ontdekte ik dat ik nog voldoende tijd over had om een paar multi's in te plannen. Monnikenbergen was daar een van. Alle punten waren goed te vinden, evenals de cache. Ik ben weer helemaal tot rust gekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2212. The Road to Nowhere - van thegrantshilversum

1 juni 2009, 17:35
Op de terugweg van mijn fietsdag rond Hilversum passeerde ik deze cache. Vanaf het fietspad was het nog geen 30 meter door de struiken. Omdat ik ook nog even de 'road to nowhere' wilde zien, ben ik nog een stuk doorgekropen. Er passeerden een paar fietsers over die weg. Zouden ze weten dat ze nergens heen reden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2213. Hillywood: Center - van Wandelende Takken

1 juni 2009, 18:30
Vanmorgen wilde ik mijn fietsroute rond Hilversum op deze Tweede Pinksterdag beginnen met deze cache, maar de kerkdienst gooide wat roet in het eten. Nu ik 9 uur later weer in het centrum terug was, en de locatie geheel verlaten leek, waagde ik een nieuwe poging. Hoewel ik erg hoog keek, kon ik de cache niet vinden. Maar opeens zag ik het kokertje op de grond liggen. Na het loggen heb ik het (rechtop) teruggezet waar ik vermoed dat hij hoorde.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2214. Op Hodenpijl (St. Jacobskerk) Schipluiden - van Louismbu

7 juni 2009, 15:15
Op de terugweg van ons halfjaarlijkse Braeckweekend herkende Corbulo ineens de kerk waar we twee weken geleden ook waren geweest. Snel geparkeerd voor een herkansing. Pino wilde z'n GPS pakken, maar ik gaf aan dat dit niet nodig was omdat het coördinaat een behoorlijke afwijking heeft. Uit de logjes had ik inmiddels wel begrepen waar we moesten zoeken, en daar vond ik uiteindelijk ook het doosje. Weer een not-found van m'n lijstje gestreept.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2009
Samen met Mighty-Mike en Corbulo flink gezocht en van alles geopend en beklommen. Vlak voordat we vertrokken arriveerde Team Kevida. Na het lezen van de logjes vermoed ik waar de cache moet liggen. Dat zal toch zo'n 20 meter vanaf het nulpunt zijn. Ik kom dus nog een keertje terug en kan dan ook eens dat terras bekijken.

___________________________________________________________________


2215

geo 2215. Javier - van Team KIS98

13 juni 2009, 17:20
Traditiegetrouw is er in juni weer een beeldencache op het Lange Voorhout. En traditiegetrouw is daar dan iets mee: een foutje in de formule, een steeds verdwijnend kokertje... Op de dag van uitkomen werd ik al direct gebeld door Wilxlii Carrotte. Geen verrassing, want ik word bijna wekelijks door deze sympathieke Delftenaar gebeld vanwege kleine foutjes in zijn voorbereidingen. Dit keer had hij wat telefoonnummers en een pen nodig. Gelukkig kon ik de oude man weer voldoende helpen en een paar uur later verscheen zijn log.
Vandaag ging ik zelf op pad. Moeiteloos wurmde ik me tussen alle belangstellenden en noteerde ik de juiste getallen. Alleen bij G kon ik geen correct cijfer vinden, maar dat had ik ook eigenlijk niet nodig. Even later stond ik op de juiste locatie. Daar ontmoette ik Hoftouw, die blij was met wat versterking. Gezamenlijk hebben we overal gevoeld, gekeken, betast en geloerd. Sommige restaurantbezoekers kregen geen hap meer door hun keel! Toen hebben we nog even onze uitkomsten vergeleken: Hoftouw had bij vraag D álle verbindingsplaatjes geteld, zowel van paard als ruiter, maar in de opgave staat alleen 'paard'. Vreemd ook dat er 1 bij opgeteld moet worden, terwijl in de formule er weer 1 afgetrokken moet worden...
Tijd voor een coördinatencheck. Gelukkig nam Wilxlii direct op. We stonden dus op de verkeerde plek. En dus zat onze fout in de interpretatie van vraag A. Volgens Wilxlii heeft de cachelegger altijd gelijk, maar ook al gaat ie op z'n kop staan, hier klopt iets niet. Fietsend naar de juiste locatie zag ik al van verre waar de cache moest liggen. En daar lag ie ook. Opgelucht schreef ik m'n naam op de logrol. Daarna nog even terug voor een foto. Favoriet zijn de 9 imposante ruiters, maar voor de foto koos ik een toepasselijke kop. Daarna naar het terras van De Posthoorn, want een biertje had ik nu wel verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2216

geo 2216. TAKG Take A Kid Geacaching Event Den Haag - van IkbenMamma en Josée

14 juni 2009, 15:05
Vanmorgen kwam het met vaten naar beneden en dat is een tegenvaller als je met de fiets bent. Ik besloot daarom onderweg even in een café te schuilen. Een hele opgave, want van IkBenMamma moest ik nuchter aan de start verschijnen! Had te maken met zoiets als 'voorbeeldfunctie voor de kids' ofzo, ik kan me dat mailtje niet meer zo goed herinneren. Ik ben in ieder geval nuchter gebleven, heb me prima vermaakt en weer veel bekenden en onbekenden ontmoet. Tot volgend jaar?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2217. TAKG 1ste Hapje... - van IkbenMamma

14 juni 2009, 16:00
Van alle puzzelcaches van dit event was dit de enige die ik begreep. Een felgekleurd object, wat cijfertjes en een projectie. Fietsers zijn hier in het voordeel!
Vanwege de drukte heb ik heel snel gelogd en pas later een foto van de cache gemaakt. Dat was toen team A'Tuin aan kwam fietsen. Zij ontdekten ook nog dat er een lekker hapje verstopt zat en attendeerden me terloops op snackbar Het Hapje, waar ik na afloop van het event nog even op onderzoek ben gegaan.
Mijn eerste biertje kan ik me nog goed herinneren. Ik vond het maar niks. Maar ja, als je ouders je de naam 'Biertje' hebben gegeven, zijn hun verwachtingen hoog gespannen. Wat waren ze trots toen ik m'n eerste witbiertje helemaal opgedronken had. En zonder citroen! Tegenwoordig lust ik er wel pap van...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2218. TAKG Spelen bij Ot en Sien - van IkbenMamma

14 juni 2009, 16:35
Bij toeval heb ik deze cache gevonden: een hele groep geocachers bij elkaar, daar moet dus wat te loggen zijn. "Hebben jullie 'm al gevonden?" vroeg ik toen ik aan kwam fietsen. Een klein knulletje kwam me vertellen dat hij de schat al had gezien. Of ik misschien de hint wilde weten? Ik wou niet onaardig doen, dus zei ik maar "ja". En toen zag ik hoe er op die plek in de struiken stiekem gelogd werd. Ach, soms zit het mee, en soms zit het tegen. Dat zeiden Ot en Sien vroeger ook al.
Bedankt en proost, Biertje

2219

geo 2219. TAKG Beildûh in ut Zuidâhparruk - van FraCaMen

14 juni 2009, 17:05
Op advies van team A'Tuin ben ik aan deze multi begonnen, want fietsers zijn hier in het voordeel. Alle beelden makkelijk gevonden, ook die paar die zich verstopt hadden tussen de struiken. De cache was simpel, maar zeer effectief verstopt. Zo mogen er meer zijn!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo TAKG Tortoise and the hare - van Chelysxx

   note 15 juni 2009
Gisteren tijdens het event leek dit een ingewikkeld verhaal, maar 's avonds met een biertje erbij was de opgave een stuk makkelijker. Eerst een paar aannames gedaan, de tekst nóg eens goed gelezen, een correctie toegepast en uiteindelijk had ik een heel aannemelijk punt. Vanmorgen eerst langs de finish voor een check en een foto bovenop een schildpad, en toen naar de cache. Daar waren mooie plekjes waar een haas zou kunnen slapen, maar een kistje heb ik er niet gevonden. Een (Pools) bierblikje achtergelaten voor het geval er toch nog een schildpad langs komt...
Oja, in de opgave staat een klein foutje; ik zal de maker daarover mailen.

geo NF#197 TAKG Vlaggetjesdag - van IkbenMamma

   dnf 15 juni 2009
Vanmorgen even naar Scheveningen gefietst om in de lucht van vis en friet te zoeken naar deze nieuwe cache. Het (inmiddels verroeste) bierblikje dat ik een paar jaar geleden hier achterliet, heb ik weer teruggevonden. Maar daar bleef het bij. Ik kom wel weer eens terug als er meer hints staan, dacht ik nog. Die staan er nu, en inderdaad, dáár heb ik dus niet gekeken...

geo NF#198 TAKG De Kabouterboom in... - van IkbenMamma

   dnf 15 juni 2009
Gisteravond was ik hier ook al en toen kon je al zien dat er grondig was gezocht. Vanmiddag, na mislukkingen bij Tortoise and the hare en bij Vlaggetjesdag, fietste ik nogmaals langs de Kabouterboom. Ik wist inmiddels dat er tóch een cache lag en dat ie meesterlijk verstopt moest zijn. Ik zag dat er opnieuw stevig gezocht was. De bloemen in het kabouterhuisje lagen nu op de grond en er was wederom in het zand en onder de bladeren gezocht. Ik vergrootte dit keer mijn zoekcirkel en keek nu alleen op de onlogische plekjes, maar helaas...
Na zoveel tegenslag op één dag besloot ik maar direct naar mijn stamcafé te fietsen om alles te kunnen vergeten...

___________________________________________________________________


2220

geo 2220. TAKG Tortoise and the hare - van Chelys

16 juni 2009, 21:25
FTF! (oftewel: hoe Biertje een haas vangt...)
Aan het eind van de fabel staat de moraal: "hardlopers zijn doodlopers, dus watch out FTF-jagers." Uitkijken heb ik dan ook goed gedaan, maar gisterochtend heb ik tevergeefs naar de slapende haas lopen zoeken. Ik had wel een foutje in de opgave ontdekt, maar dat maakte voor de berekening niets uit. Was ik dan toch een hardloper?
Toen ik vanavond na het eten besloot om even naar m'n stamcafé te gaan, ontdekte ik een berichtje van de maker: mijn berekening was correct en de haas lag er echt. Tja, dat biertje moest dan maar even wachten, dus toch maar weer op pad. Het gisteren achtergelaten bierblik bleek inmiddels verdwenen. En tenslotte vond ik de slapende haas op zo'n 40 meter van mijn berekend punt. En ik bleek (na ruim 2 dagen) toch nog de eerste te zijn die daarna de schildpad mocht feliciteren met zijn overwinning. In de kist zaten ook nog eens 4 verschillende schildpad-TB's, waarvan ik er eentje heb meegenomen.
De cache is mooi in stijl verzorgd. Ik wens de volgende hazenvangers veel succes.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 juni 2009
Gisteren tijdens het event leek dit een ingewikkeld verhaal, maar 's avonds met een biertje erbij was de opgave een stuk makkelijker. Eerst een paar aannames gedaan, de tekst nóg eens goed gelezen, een correctie toegepast en uiteindelijk had ik een heel aannemelijk punt. Vanmorgen eerst langs de finish voor een check en een foto bovenop een schildpad, en toen naar de cache. Daar waren mooie plekjes waar een haas zou kunnen slapen, maar een kistje heb ik er niet gevonden. Een (Pools) bierblikje achtergelaten voor het geval er toch nog een schildpad langs komt...
Oja, in de opgave staat een klein foutje; ik zal de maker daarover mailen.

___________________________________________________________________


geo 2221. Traditional Cache - van morel003

21 juni 2009, 12:15
Bij het uitkomen van deze cache had ik al een vriend (geen geocacher) gewaarschuwd dat er op de hoek van zijn straat een cache was neergelegd. Op 30 april belde hij me op om te vertellen dat hij hem (met hulp van de hint) had gevonden. Later heeft hij ook contact gehad met de maker, morel003, die hij daarna ook nog eens in Voorburg is tegengekomen toen die daar op zoek was naar een gevelsteen.
Op deze zonnige zondag fietste ik naar Nootdorp, waar ik deze traditionele cache snel zag liggen. Even tussen de losse blaadjes gezocht naar de krabbel op 30 april en daarna nog even langs de vriend verderop in de straat gegaan om een biertje te halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo VerBergen #4: Een streepje voor hebben - vdbergjes

   note 21 juni 2009
Hoewel ik geen netjes deelbare getallen had gevonden, dacht ik dat mijn oplossing niet veel van de werkelijke plek vandaan kon liggen. Op deze zonnige zondag kon ik dus best een gokje wagen. Maar ik was vandaag niet de enige in dit gebied: ik had te maken met (van groot naar klein) heel veel dreuzels, honden en muggen. Geen goed moment om ongezien te zoeken, dus ik kom nog wel eens terug.

2222

geo 2222. Kan jij dit vertalen!! - van Keurli

21 juni 2009, 13:35
Nee, ik geef het eerlijk toe, ik kon dit niet vertalen. En nu nog steeds niet. Maar ik ben niet dom. De coördinaten moeten natuurlijk ergens in de tekst staan en na een biertje zag ik ook waar. En nog een biertje later had ik 2 mogelijkheden op papier, waarvan er eentje mooier lag dan de ander. Daar fietste ik dus vandaag heen en daar vond ik inderdaad de cache aan een constructie waardoor je even bezig bent voor je hem in handen hebt. Geen snelle opraper dus. Later op de dag kwam ik Wilxlii nog tegen, en die onthulde me hoe hij de tekst had vertaald. Zonder biertje, overigens.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#199 Le Tour 1903: sixième étappe, Nantes-Paris - van coppi

   dnf 21 juni 2009
De checker gaf OK, daarna de correctie toegepast en vandaag stond ik tussen de brandnetels. Ik heb voldoende bomen gezien, maar helaas geen cache. Eerst maar eens de Tourdirectie raadplegen voordat ik terugkeer...

geo 2223. Theorie - van Jarish

21 juni 2009, 14:55
Hoewel ik bijna alle caches op de fiets vind, ben ik al jaren in het bezit van een rijbewijs. De theorie was echter behoorlijk weggezakt, want ik moest toch nog even op internet zoeken naar de betekenis van de meeste borden. Inmiddels was gebleken dat de gewone oplossing teveel afweek van de werkelijke cache-plek en was er een correctie verschenen. Toch moest ik nog even zoeken voordat ik het kokertje zag. Zelf had ik vroeger ook een cache op zo'n plek, maar die PiLiTri ging helaas verloren...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#200 TAKG Haagsche Zoo - van IkbenMamma

   dnf 21 juni 2009
Rond 14:00 uur rinkelde mijn gsm en aan de speciale ringtone wist ik direct dat dit mijn goede vriend Wilxlii moest zijn. Dit keer had hij problemen in het Zuiderpark. Wat een toeval, daar moest ik vanmiddag ook nog heen. Terwijl Wilxlii nog even een multi deed, fietste ik zo snel mogelijk van Wateringen naar Den Haag. Rond 15:20 uur stond ik in de struiken tevergeefs naar de Haagsche Zoo te zoeken. Wilxlii was ondertussen ook gearriveerd, waarna we konden concluderen dat de cache echt weg was.
Nu blijkt dat de kist vandaag toch door verschillende teams is gevonden, ben ik benieuwd naar hun log-tijden. Vóór 14:00 uur? En zouden die zwervers er mee te maken hebben? Er lag daar overigens wel een leeg bierblikje...

2224

geo 2224. TAKG De Villierskopje - van IkbenMamma

21 juni 2009, 15:55
Nadat Wilxlii mij in paniek had gebeld dat hij de Haagsche Zoo niet kon vinden en ik direct naar het Zuiderpark was gefietst om te helpen zoeken, zijn we samen naar het Villierskopje gewandeld. Terwijl ik keek welk merk bier die hangjongeren dronken, ging Wilxlii op zoek naar de cache. Toen hij die had gevonden, zette ik mijn fiets strategisch neer en ging uitgebreid in m'n rugzak zoeken. Tegelijkertijd pakte ik de cache op, waarna we beiden iets verderop konden loggen. Nadat ik het doosje zorgvuldig had gesloten, wilde Wilxlii dat nog eens goed controleren. Omdat oude mensen het nooit willen geloven als jongeren zeggen dat ze iets goed gedaan hebben, overhandigde ik hem het doosje, waarna hij verbaasd constateerde dat ik het inderdaad goed had afgesloten...
Tijd om iets te drinken! Ik wist nog waar snackbar Het Hapje zat en Wilxlii bestelde een biertje en zelf nam ik een warme chocolademelk (kan ook andersom zijn geweest, ik weet het niet meer). Op het terras namen we de laatste geo-nieuwtjes door en mijmerden we over die goede oude tijd. Anderhalf uur later namen we afscheid.
Bedankt en proost, Biertje

2225

geo 2225. TAKG Bb's Badmutsen - van Belbor

21 juni 2009, 17:30
Hoera, de eerste puzzel van Belbor die ik heb kunnen oplossen. En die had maar een moeilijkheidsgraad van anderhalve ster. En toch heeft me dat heel wat moeite gekost. Gelukkig wisten ze in mijn stamcafé de namen van de voor mij onbekende badmutsen. Op eentje na: niemand herkende foto G. En ook leverde sommige berekeningen negatieve getallen op. De puzzel lag al in de prullenbak, toen ik door het lezen van alle logjes ineens een idee kreeg. Hoewel ik de juiste waarde van G niet kende, was er maar één mogelijkheid die in het Zuiderpark uitkwam. Nadat ik vanmiddag afscheid van Wilxlii had genomen, fietste ik nog even naar het berekende plekje. Ook daar was het weer ongelooflijk druk. Gewacht en gewacht en toen razendsnel ongezien de cache gepakt, gelogd en weer snel vertrokken. De foto met de badmuts is dus niet daar gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2226. TAKG De Kabouterboom in... - van IkbenMamma

21 juni 2009, 18:50
Vandaag bezocht ik voor de derde keer deze week de Kabouterboom. Doordat het coördinaat zo'n 25 meter het bos in wees, zat een FTF er voor mij niet in. Na een tweede zoektocht, het nalezen van de eerste logs en wat uitgewisselde e-mails wist ik uiteindelijk waar ik moest zijn. De daarna door Mamma geplaatste hint bevestigde mijn vermoeden. Vandaag stond ik dus voor de derde keer bij de bewuste boom. Eerst heb ik de kabouters naar buiten gelokt door een geopend blikje bier neer te zetten. Dat gaf direct al een paar leuke reacties. Moeiteloos haalde ik daarna de cache tevoorschijn. Het volle blikje heb ik achtergelaten als dank. Mocht iemand vanavond wat dronken kabouters tegenkomen, sorry, maar dit feestje hadden ze verdiend, want drie keer is kabouter-recht.
Oja, de cache vond ik volgens mijn Garmin eTrex Legend HCx op N52° 06.084 - E004° 19.624. Zou die Nokia N95 zo onnauwkeurig zijn?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 juni 2009
Gisteravond was ik hier ook al en toen kon je al zien dat er grondig was gezocht. Vanmiddag, na mislukkingen bij Tortoise and the hare en bij Vlaggetjesdag, fietste ik nogmaals langs de Kabouterboom. Ik wist inmiddels dat er tóch een cache lag en dat ie meesterlijk verstopt moest zijn. Ik zag dat er opnieuw stevig gezocht was. De bloemen in het kabouterhuisje lagen nu op de grond en er was wederom in het zand en onder de bladeren gezocht. Ik vergrootte dit keer mijn zoekcirkel en keek nu alleen op de onlogische plekjes, maar helaas...
Na zoveel tegenslag op één dag besloot ik maar direct naar mijn stamcafé te fietsen om alles te kunnen vergeten...

___________________________________________________________________


geo 2227. AECC: Alphen's Eerste Carpool Cache - van Braxos

22 juni 2009, 11:55
Vandaag was ik op stap met een collega uit Alphen die wel eens wilde weten wat geocaching nou precies in hield. Ik had daardoor vandaag de beschikking over een auto met chauffeur. De bruggen- en sportveldenseries had ik al gedaan, dus we reden eerst maar naar de eerste van de Carpoolserie. Nadat hij op een paar plekken had gezocht en toen afwachtend naar mij keek, wees ik op een plek die ik wel opmerkelijk vond. En inderdaad, daar zat de cache.
Bedankt en proost, Biertje

2228

geo 2228. Want stof zijt gij - van Magere Hein

22 juni 2009, 12:35
Deze korte multi begon bij een begraafplaats en leidde via een asschuur naar een grafkist. Een mooi opgezet thema met een cache die stijlvol was gevuld. Fraai gedaan, Magere Hein!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2229. VRSP - van Ex-penningmeester

22 juni 2009, 13:35
Het Ringslootpad heb ik een paar keer op en neer gelopen. Eerst van de parkeerplek naar het begin bij de (openstaande) slagboom. Toen er voor het eerst gerekend moest worden, ontdekte ik dat een van de getallen niet goed kon zijn. Eventjes terug dus. Daarna ging alles van een leien dakje. De cache heb ik pas in tweede instantie gevonden, nadat ik alle mogelijke plekjes opnieuw onderzocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2230. Nono-cache - van O-jishi

22 juni 2009, 14:10
Dit puzzeltje had ik gisteravond opgelost. Het leek me eerst onbegonnen werk, maar gaandeweg werd het steeds leuker. Vandaag kon ik controleren of het klopte. Het duurde even, maar na het lezen van de hint bleven er niet veel mogelijkheden over. Eigenlijk maar eentje, en daar lag hij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2231. KleinNieuwkoop - van DutchCacher

22 juni 2009, 14:45
Vandaag was ik met een collega uit Alphen op stap, die de Heemtuin (nog) niet kende. Normaal gesproken staan bij een multi de parkeercoördinaten bovenaan de cachepagina, maar bij deze cache bleken dat de coords van wp1 te zijn. Daardoor reden we in eerste instantie de tuin voorbij.
Na een mooie en rustige wandeling, waarbij ik mijn collega al het zoekwerk liet doen, konden we op weg naar de cache. Terwijl ik op een heel andere plek zocht, had mijn collega tot zijn blijdschap de doos al snel in de gaten. Goed gedaan, Charles!
Bedankt en proost, Biertje

2232

geo 2232. Ex-Jacobswoude: Bilderdam - van LARS Hakker

22 juni 2009, 15:25
Een korte wandeling door Bilderdam. Met z'n tweeën gaat het zoeken twee keer zo snel. Verkeersborden, huisnummers, witte hoedjes, moeiteloos telden en rekenden we. Het atelier bleek gesloten. Terwijl mijn collega als eerste de cache vond en pakte, riep een bewoner van een afstand: "Niet stelen, hoor!" Mijn collega dacht dat het over de cache ging en riep dat hij 'm terug zou stoppen. Maar het bleek dat het om een nabij gelegen voorwerp ging. Want, zo legde ik uit terwijl we terugliepen, je moet niet denken dat dit hele dorp weet dat hier een cache ligt. "O nee?" vroeg mijn collega verbaasd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2233. Ex-Jacobswoude: Rijnsaterwoude - van LARS Hakker

22 juni 2009, 15:45
De antwoorden had ik gisteravond even opgezocht, dus we konden snel naar de cache rijden. Vreemd, in een weiland? Even een herberekening gedaan en een essentieel cijfertje verbeterd. Nu kwam er iets beters uit. Terwijl mijn collega een plekje voor de auto zocht, zocht ik het plekje van de cache. Die liet zich snel ontdekken, zodat we weer terug naar Alphen konden. De rest van de serie volgt een andere keer.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2234

geo 2234. TAKG Vlaggetjesdag - van IkbenMamma

25 juni 2009, 20:05
Vorige week had ik hier al eens gezocht, maar vandaag had ik wat hulptroepen meegenomen. Pino, Corbulo en Mighty-Mike klauterden tussen de vaten naar boven, terwijl ik zat te wachten op een triomfantelijk "Hebbes!". Maar het bleef stil... Na tien minuten besloot ik in te grijpen, want we wilden ook nog een lastige multi doen. Ik wurmde me ertussen en graaide het doosje op een onverwachte plek. Ja, tussen de biervaten voel ik me thuis. Jammer dat ze leeg waren.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 juni 2009
Vanmorgen even naar Scheveningen gefietst om in de lucht van vis en friet te zoeken naar deze nieuwe cache. Het (inmiddels verroeste) bierblikje dat ik een paar jaar geleden hier achterliet, heb ik weer teruggevonden. Maar daar bleef het bij. Ik kom wel weer eens terug als er meer hints staan, dacht ik nog. Die staan er nu, en inderdaad, dáár heb ik dus niet gekeken...

geo 2235. TAKG Innig Verstrengeld - van IkbenMamma

25 juni 2009, 22:30
Voor onze maandelijkse geo-avond had ik twee multi's in de Bosjes van Poot uitgezocht, die goed te combineren zijn. Het lastigste voor ons was nog het vinden van de parkeerplaats. De door Pino's werkgever beschikbaar gestelde navigatie-apparatuur blijkt het soms wel, maar meestal niet te doen. Toen we de auto eindelijk hadden neergezet, moesten we nog het halve bos door om het startpunt te bereiken. Maar vanaf dat moment ging alles van een leien dakje, want iedereen had zich op mijn aanraden goed voorbereid. Alleen boom B zijn we kennelijk ongemerkt gepasseerd. Corbulo wilde al terug, maar ik zag dat de waarde niet van cruciaal belang zou zijn. Verder dus! Zelfs de als lastig bekendstaande boom F wisten we te vinden. Pino's lampje bleek hier van grote waarde. Even raakte Mighty-Mike in verwarring toen hij een tussenpunt aanzag voor een waypoint en het leek alsof we boom G hadden gemist. Maar even later kon hij opgelucht weer een aantal fraaie foto's maken. Tenslotte liepen we naar de cache. Pino en Corbulo hadden (erg slim) een korte broek aangetrokken en bleven angstig op het pad staan, terwijl Mike en ik op zoek moesten in de verstrengelde jungle. Dankzij hun inspirerende aanwijzingen ('schiet 's op, we hebben dorst!') wist Mike de kist uiteindelijk te vinden. Hij lag wel iets verder van het nulpunt dan we hadden verwacht. Een mooie tocht, die we binnen 2 uur bijna foutloos hebben volbracht. Een echte aanrader en goed te combineren met de avondcache 'Bosjes van Poot'!
Bedankt en proost, Biertje

2236

geo 2236. Bosjes van Poot - van Reisterbij

25 juni 2009, 23:20
Na de vondst van 'Innig Verstrengeld' liepen we door naar het startpunt van deze nachtcache. Het was natuurlijk een geweldig idee van mij om deze wandeling te doen tijdens de kortste nacht van het jaar. Nu het inmiddels donker was geworden, zou mijn geheime wapen (de 1,000,0000 Candle Power Cordless Spotlight, slechts 5 euro bij AH) eventjes het hele bos in het licht zetten. Helaas gaf die lamp het al na 2 minuten op. Volgens Pino kwam dat door zo'n goedkope Aziatische accu. Zijn Mini Maglite leidde ons gelukkig feilloos naar het grote bord. Bij wp2 ontstond er even discussie, maar toen Mike ineens weer nieuwe reflectoren zag, was het direct stil. Zwoegend en zwetend bereikten we de laatste boom en daarna kon ik de cache uit de struiken trekken. Wat er bedoeld wordt met 'zoek naar A+B' snappen we nog steeds niet, maar nu konden we eindelijk aan het koude bier. Helaas had Corbulo zijn koeltas in de auto gelaten, dus moesten we eerst nog driekwart bos door voordat we deze avond in stijl konden afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2237. Green Mountain - van Rory, Jamie, Ed, Roger

28 juni 2009, 12:20
Vanmorgen vertrok ik voor een fietsritje van ruim 65 km naar Meyendel, Katwijk, Leiden en weer terug. Het was lastig de juiste aanrijroute te vinden, en uiteindelijk heb ik de fiets maar neergezet en het laatste stuk gelopen. Vlakbij de cachelocatie hoorde ik kinderstemmen. Het bleek team Hardemanburg te zijn, die het doosje net had gevonden. Wij hebben allebei in het kleine logboekje geschreven, hoewel ook veel bezoekers hun naam in het schriftje ('het tweede logboek') hadden gezet. De TB die Hardemanburg had achtergelaten, nam ik gelijk weer mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2238. View the stash - van Honsbeek

28 juni 2009, 14:05
Waarom de cache juist hier ligt en wat de naam ermee te maken had, was voor mij een raadsel. Het uitzicht op de snelweg is afgeschermd door een dikke haag. Maar nu ik de cachebeschrijving nog eens lees, zie ik dat ik iets verderop naar de Rijn had moeten kijken. De cache zelf ligt precies op het nulpunt, dus die had ik snel in het vizier.
Bedankt en proost, Biertje

2239

geo 2239. KECC: Katwijks Eerste Carpool Cache - van De Wijngemachtigde

28 juni 2009, 14:20
Er was deze zondagmiddag genoeg plaats op de carpoolplaats, dus ik kon mijn fiets lekker breeduit neerzetten. Het duurde even voordat ik de hint zag, want door de hitte liep het bier langs m'n voorhoofd. Of was het bier vermengd met zweet? Wat een mooi kokertje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2240. Erwtje 65- Oegstgeest - van Team Dutchcollies

28 juni 2009, 15:00
Omdat ik de logjes had gelezen, wist ik wat me te wachten stond: een viaduct, een hek met klimop en een gebouw met kantoorpersoneel met veel vrije tijd. Vanwege dat laatste heb ik gewacht tot een rustige zondagmiddag zodat ik ongestoord kon zoeken. Ik vermoed dat Team Dutchcollies in dat kantoorgebouw werkt: een andere reden om hier een cache neer te leggen, zou ik anders niet weten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2241. Pinguinpension Leiden - van Herihor's Seven

28 juni 2009, 15:40
Het adres van het Pinguïnhotel had ik al een tijdje geleden gekregen. Bij toeval had ik in een cache een kleine pinguïn gevonden (iets groter dan een bierdopje) en vandaag fietste ik naar de opgegeven locatie. Die kwam me overigens bekend voor. Ik hoop dat er in het pension goed gezorgd wordt voor mijn kleine pinguïn (alleen in het weekend maximaal één pilsje, hoor!). Kleine pinguïn, het ga je goed.
Bedankt en proost, Biertje

2242

geo 2242. Kunst of schroot - van Anton B

28 juni 2009, 16:25
Kunst of schroot? Nou, kunst dus. Bierblikjes zie ik namelijk ook als kunst. Ik kan daar elke keer weer van genieten, maar anderen beschouwen het slechts als zwerfvuil. Tja, het is maar hoe je het bekijkt. De roestige toren heb ik ook een paar keer goed bekeken. Ik zocht namelijk naar een micro, maar de cache was groter (small) en makkelijker verstopt dan ik had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2243. De Zoetermeerse Werven - van TeamKroket

29 juni 2009, 14:20
Vanmiddag ging ik met Mighty-Mike een stukje wandelen door de werven. We hadden elkaar zoveel te vertellen, dat we al bij wp2 stonden en toen pas ontdekten dat we een bankje hadden moeten zien. En een benzinepomp. Toen we weer scherp waren, liep alles zoals vanouds op rolletjes. Bij het huis met het witte hekje was helaas ook vandaag niemand thuis. Jammer, want Mike had graag een broodje kroket meegegeten. Uiteindelijk stonden we voor de cache, leuk van vorm en goed verzorgd. Wel heb ik even een familie oorwurmen moeten wegjagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2244. Rondje Benthuizen - van Benthuisje & GuusEnLonneke

29 juni 2009, 16:50
Nadat Mighty-Mike en ik door de Zoetermeerse Werven hadden gewandeld, besloten we door te rijden voor deze "leuke eenvoudige multi" van ongeveer 3,5 kilometer. De route bleek achteraf volgens de tracklog iets langer (4,1 kilometer) en ging af en toe wat zigzag. Ook kregen we behoorlijk veel (onnodig) rekenwerk voor onze kiezen. Dankzij dubbele controle met de zakjapanner hebben we gelukkig geen rekenfout gemaakt. Bij het tellen van de dragers van de omloop had de warmte kennelijk toegeslagen, want we kwamen bij wp7 niet helemaal goed uit. Voor het vinden van de cache maakte dat niets uit: die troffen we 2 uur na de start in goede staat aan. Het kostte me wat moeite om de joekel uit de grond te krijgen, maar na afloop hebben we hem weer goed gecamoufleerd.
Bedankt en proost, Biertje

2244

Terug naar boven

Door naar juli