Blik op Biertje

Bierpraat mei 2009

52 caches gevonden (logs 2152-2203)

2152

geo 2152. Medemblik 2 - van sprokkie

2 mei 2009, 14:20
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in het bungalowpark op flesworp afstand van Medemblik 2. Tijdens een wandelingetje naar kasteel Radboud passeerden we de cache, die door Bozo werd gevonden op een iets andere plek dan waar mijn GPS mij heen stuurde.
Bedankt en proost, Biertje

2153

geo 2153. Medemblik 1 - van sprokkie

2 mei 2009, 15:50
Na bezoek aan kasteel Radboud liepen we door naar het station, waar de twee treinliefhebbers hun hart konden ophalen aan de reeds klaarstaande stoomtram naar Hoorn. Ik liep ondertussen even naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2154. Westerhavensluis - van Moriaantje

2 mei 2009, 17:25
Terwijl mijn vrienden het genuttigde bier zouden afrekenen, liep ik even naar de Westerhavensluis. In de gaten gehouden door de camera's van de brugwachter zocht ik eerst op de logische plaatsen, daarna op de onlogische plekken en tenslotte op de plaats waar de cache lag. Kwam waarschijnlijk door dat ene biertje...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#190 Medemblik Bonus - van sprokkie

   dnf 3 mei 2009
Hoewel ik niet bij de Waterberging was geweest, had ik met de overige gevonden getallen toch een mooi plekje voor de Bonus uitgerekend. Terwijl mijn vrienden nog even wat extra bier inkochten, liep ik even door naar de mogelijke locatie van de cache. Die voldeed precies aan de hint, dus ik zat goed. De kist trof ik om 12:45 uur helaas nergens aan...

geo 2155. Het mysterie van de Ceut - van grootjes

3 mei 2009, 17:25
Met wat biervrienden zat ik dit weekend in Medemblik, slechts een paar kilometer verwijderd van het startpunt van deze fraaie cache. Toen het 's middags eindelijk begon op te klaren, konden de wandelschoenen aan en gingen we op zoek naar de Ceut. Omdat ik thuis al wat voorwerk had gedaan, verliep de zoektocht voorspoedig. Een goede reden om bij de Vlietlanden een biertje te drinken. Helaas, mijn vrienden wilden verder en thuis was er nog genoeg bier, dus liepen we door. Waarschijnlijk daardoor maakte ik de vergissing door op wp9 te zoeken naar het antwoord van de vraag bij wp10. Na correctie wandelden we langs het uitnodigende terras van Hotel Restaurant de Vooroever, maar ook hier gingen we aan voorbij. Het gebrek aan bier begon me op te spelen, want na de (juiste) berekening van het eindcoördinaat kon ik m'n handschrift niet meer goed lezen, waardoor we zo'n 50 meter te vér zochten, op een plek die toevallig ook goed aan de hint voldeed. Pas toen ik vertelde dat de cache van het formaat 'large' moest zijn, herinnerde Miauw zich dat hij een kist had zien staan die volgens hem veel te groot was voor een cache. Het was wat wij zochten en blij liepen we naar de auto, snel naar het beloofde bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2156. Draaikonten - van Henzepens

17 mei 2009
Vandaag fietste ik een dagje door Alphen in de motregen. Met de kont stevig op het zadel reed ik allereerst naar deze puzzelcache, die gelukkig niet zo moeilijk was. Als grote fan van deze mooie meneren kon ik een enkele vraag zelfs uit het hoofd beantwoorden! Ter plaatse hoefde er niet veel gedraaid te worden. Alleen even aan het dopje.
Bedankt en proost, Biertje

2157

geo 2157. Rondje Sportief Alphen: American Football - van Brouwertjes

17 mei 2009, 10:15
Alphen schijnt een zeer sportieve gemeente te zijn, die een aantal bekende topsporters heeft gekend. American Football was deze zondagmorgen duidelijk niet erg populair, want het veld was volkomen leeg en verlaten. De cache was er gelukkig wel. Pas na het ontcijferen van de hint las ik dat ik aan de verkeerde kant van het hek stond. Toen dus even teruggefietst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2158. Storm op komst - van Brouwertjes

17 mei 2009
'Vlissingen, Hoek van Holland, IJmuiden, Texel: zuid tot zuidwest 6. Overige districten: geen waarschuwing.' Aldus de KNMI vanmorgen. Ik had tijdens mijn fietstocht vandaag dus af en toe flink wind tegen. Met de puzzel zat het echter mee: daarvoor had ik al snel een goede ingeving, dus hoefde hij niet op de ignore-lijst. Daarna gaf de checker me groen licht en leidde me naar een groen plekje met de omgewaaide boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2159. Rondje Sportief Alphen: Voetbal - van Brouwertjes

17 mei 2009, 10:40
Tijdens mijn sportieve fietsrondje was ik nu bij het voetbalveld aangekomen. Maar ook hier trof ik geen enkele sportieve Alphenaar aan. Ik heb nog wel eventjes moeten zoeken naar de cache, maar toen ik die in handen had, bleek ik mijn fiets op 1 meter afstand neergezet te hebben. Later op de dag ontmoette ik Team Brick. Zij bleken veel hulp gehad te hebben van mijn bandensporen... Op de logrol schreef ik als 44e mijn naam. Een beetje een tegenvaller, want bij American Football was ik nog 41e.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2160. Rondje Sportief Alphen: Honkbal - van Brouwertjes

17 mei 2009, 11:00
De derde sportieve plek van Alphen, maar ook het honkbalveld was weer volkomen verlaten. Waar zaten toch al die sportieve Alphenaren? Allemaal in de kerk of in de kroeg? Hier finishte ik als nummer 42 op de logrol. Mijn sportieve prestaties namen dus weer toe.
Bedankt en proost, Biertje

2161

geo 2161. Klim er maar op - van Brouwertjes

17 mei 2009, 11:15
"Klim er maar op." Maar wáárop, eigenlijk? Ik was vanmorgen al op mijn fiets geklommen en ik ben wel eens in een café geweest waar de dames op de bar klommen. Nu keek ik over de Zegerplas uit en zag de masten van de kabelskibaan. Was dit misschien een voorloper van het sportieve rondje? Maar ook hier was er niemand die op zijn ski's was geklommen: de hele plas was leeg. Dan maar met m'n fiets over het zandpad naar de cache. Ook die was weer prachtig verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2162. Rondje Sportief Alphen: Tennis - van Brouwertjes

17 mei 2009, 11:35
Mijn eerste idee bleek goed, alleen keek ik slecht. Maar toen ik mijn rolmaat uit m'n rugzak had gehaald, wist ik het zeker. Daarna fietste ik het hoekje om, om naar de tennissers te kijken, maar zoals bij alle voorgaande sportieve plekjes was ook hier weer niemand te zien die zich in het zweet werkte. Zat iedereen soms in de kantine?
Bedankt en proost, Biertje

geo 2163. OEPS Oudshoornsch Eenige Pleisterplaets Schat - van Opa Knossos

17 mei 2009, 11:45
Voor mij was dit een bekend plekje: café De Heul. De afgelopen jaren ben ik hier al meerdere keren geweest: voor een getal op een gebouw aan de overkant (inmiddels gesloopt), voor een puzzelcache, voor een brug, voor een jaartal op de ruit. En elke keer was wel een goede reden om even naar binnen te stappen voor een biertje. Zou de eigenaar mij nog herkennen? Na het loggen van de cache zette ik mijn fiets in het rek en opende ik de deur. De barman leek even verbaasd, maar reageerde enthousiast: "U bent toch Biertje uit Leidschendam? Dan wilt u vast weer een lekker wit biertje zonder citroen!" Oeps...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2164. ATCC Alphen's Tweede Carpool Cache - van BRAXOS Alphen

17 mei 2009, 12:05
Op mijn fietsronde door Alphen maakte ik even een uitstapje naar deze Carpool Cache. Op zondag is het daar gelukkig nooit zo druk: in het rek stond maar één fiets. Ik heb eerst vijftien minuten om me heen gekeken, een broodje gegeten en een biertje gedronken. Na dit genieten heb ik de cache gegraaid en gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2165. Rondje Sportief Alphen: Golf - van Brouwertjes

17 mei 2009, 12:55
Het wordt een beetje eentonig, maar ook de golfbaan was volkomen verlaten. Maar dat gaf mij mooi de gelegenheid om ongestoord op zoek te gaan naar de cache. Met een kleine afwijking dacht ik deze gevonden te hebben, maar de zwarte koker wilde niet uit de grond komen. Ik begon te twijfelen of ik wellicht onbedoeld bezig was met de sloop van een deel van het drainagesysteem en ik besloot mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te raadplegen. Die wees mij op een geheel ander plekje en een geheel ander formaat van de cache, zodat ik uiteindelijk als 27e finishte op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

2166

geo 2166. Het Amulet van Trulagon - van Immortal

17 mei 2009, 13:55
In april 2008 heb ik behoorlijk wat tijd besteed aan de zoektocht naar de onvindbare waterput. Nu, een jaar later, was ik opnieuw in Alphen en volgde ik nogmaals de route van Trulagon. Na twee rondjes was ik de wanhoop nabij: hoe kon het dat anderen die put direct wisten te lokaliseren? Net toen ik het bijltje erbij neer wilde gooien, keek ik toch even verder dan m'n rode neus lang was en ja hoor: daar was ie! Het amulet was in bezit genomen door wat kruipend en wriemelend ongedierte en heb ik niet aangeraakt. Later bedacht ik dat ik in mijn enthousiasme ook vergeten was de bezwering uit te spreken. Hopelijk heeft dat geen gevolgen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 april 2008
Helaas, waarschijnlijk door gebrek aan positieve energie en krachten heb ik de put niet kunnen vinden. Na m'n derde (fiets)rondje had ik slechts één waterput gevonden, maar die zat op slot, dus die was niet verlaten. Ik laat het maar aan anderen over om het amulet te vinden; drieënhalve ster is duidelijk te moeilijk voor mij!

geo 2167. Rondje Sportief Alphen: Hengelsport - van Brouwertjes

17 mei 2009, 14:30
De hengelplek lag een stuk buiten Alphen, dus ik moest hiervoor eerst wat verder fietsen en daarna een geschikte plek zoeken om de weg over te steken. De sportieve vissers van Alphen waren kennelijk afgeschrikt door de voorspelde buien, want ik kon ongestoord het paadje langs de waterkant volgen tot aan de cache. De groene dop met het Heineken-logo deed me glimlachend een greep in mijn rugzak doen. En terwijl ik mijn verdiende biertje dronk, berekende ik de locatie voor de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2168. TB Hotel "Het Groene Hart" - van Dikke Leo

17 mei 2009, 15:00
Ook met de fiets is dit TB Hotel bereikbaar, want bijna tegenover de 'oprit' houdt het hekje op en is er dus een mogelijkheid om de weg over te steken. Het hotel bezit een ruime kamer met een prachtig uitzicht over een veld boterbloemen. De aanwezige gasten wilden graag met me mee.
Bedankt en proost, Biertje

2169

geo 2169. Rondje Sportief Alphen: Bonus - van Brouwertjes

17 mei 2009, 15:30
Een leuk rondje, maar helaas heb ik nergens sportende Alphenaren gezien. De enige die sportief (alles op de fiets!) bezig was, was ikzelf. Toch heb ik genoten van de verschillende vindingrijke verstopmethoden. Een welverdiende geo d'or, dus. Na het loggen (34e plaats) liep ik ineens Team Brick tegen het lijf, die mij natuurlijk direct herkenden omdat ik met een bierblikje in mijn hand stond. Ze hadden al de hele dag mijn fietssporen gevolgd, dus het vinden van de bonus zou ook niet moeilijk moeten zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2170. 0172 Zaanse Rietveld #1 - van Team Knossos

17 mei 2009, 17:45
De laatste voor vandaag. Na het vinden van de bonus van het Sportieve Rondje moest ik een handige fietsweg zoeken en daarbij een paar flinke rivieren en snelwegen oversteken. Het kostte wat tijd om de juiste route te vinden en gelukkig brak er ook nog even een hoosbui los, zodat ik weer helemaal in m'n element was. Toen ik tenslotte aan de wandelroute begon, was het net weer droog en in een lekker zonnetje telde ik planken, spijlen, bruggen en populieren. Dat ging klaarblijkelijk goed, want ik kwam precies bij de juiste plek uit, waar het toch nog even duurde voordat ik daadwerkelijk de pot te pakken had.
Dit dagje in Alphen heeft me 15 caches opgeleverd. Dat lukte me in precies 8 uur en kostte me 45 kilometer fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2171. Piertje PA(kken) - van HarmenGerke

21 mei 2009, 10:55
Een jaar geleden was ik hier ook al eens geweest. Het was een zonnige dag, het terras was vol, er werd gesprongen en ik zocht tevergeefs naar de cache. Vandaag stond ik hier weer, samen met mijn goede vriend Corbulo. Het terras was leeg, de bungy jump was gesloten en ik wist inmiddels waar ik moest zoeken. Op mijn aanwijzingen pakte Corbulo het doosje en schreven wij onze naam op de logrol. Een lastig stipje was eindelijk van de kaart. Hier moest op gedronken worden en ik wees op het terras. Maar Corbulo wilde nog naar een andere cache. Vooruit dan maar.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 mei 2008
Mooi weer op deze zondag, dus veel mensen om je onopvallend tussen te bewegen. Met de camera als dekmantel heb ik de locatie op diverse hoogtes doorzocht, af en toe m'n pen laten vallen en m'n veters gestrikt. Toch bleef de cache goed verborgen. Omdat hij deze dag (en later) toch is gevonden, moet hij er wel gelegen hebben. De volgende keer ga ik gewoon met een biertje op het terras zitten (witbier kost hier € 2,60) en stiekem toekijken hoe andere cachers dit aanpakken. Zie ik iemand twee keer op dezelfde plek verdacht doen, dan kan ik daarna in dat plekje ook eens mijn neus steken...

2172       2172

geo 2172. Woekerd en Manou, I.M. - van IkbenMamma

21 mei 2009, 11:15
Na een strandwandeling vanaf het Zwarte Pad bereikten Corbulo en ik zonder problemen de juiste paal. Ik had mijn goede vriend al verteld dat deze cache behoorlijk diep kon zitten, dus groot was onze verbazing toen hij zijn hand in het zand stak en direct de koker voelde. Na het openen zag ik een pasfoto van Quaerens. Nog meer verbazing, want die heeft deze cache nog nooit bezocht. We hebben de koker maar wat dieper teruggestopt.
Woekerd en Manou heb ik slechts één keer ontmoet. Dat was tijdens onze groepsactie op het Comomeer in oktober 2007. De drijvende plastic fles die, verankerd op de bodem, het nulpunt moest aangeven, bleek voor Manou erg interessant te zijn. Die wilde er zwemmend mee vandoor gaan. IkBenMamma kon dat gelukkig nog net voorkomen. Dankzij deze cache blijft de herinnering aan deze trouwe viervoeters nog levend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2173. Dameshockey - van coppi

21 mei 2009, 13:10
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo. Onze tocht door het Westland kon heel goed met deze cache beginnen, mits de puzzel op tijd was opgelost. Hoewel Corbulo en ik verschillende websites hebben gebruikt, kwamen wij toch met dezelfde oplossing. Mighty-Mike kwam na het langdurig bekijken van de korte rokjes niet meer aan de opgave toe. We hebben het hem maar vergeven en hem naar dit plekje meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#191 Op Hodenpijl (St. Jacobskerk) - van Louismbu

   dnf 21 mei 2009
Samen met Mighty-Mike en Corbulo flink gezocht en van alles geopend en beklommen. Vlak voordat we vertrokken arriveerde Team Kevida. Na het lezen van de logjes vermoed ik waar de cache moet liggen. Dat zal toch zo'n 20 meter vanaf het nulpunt zijn. Ik kom dus nog een keertje terug en kan dan ook eens dat terras bekijken.

2174

geo 2174. Villa weideblik - van muppert

21 mei 2009, 14:10
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo. Na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats bereikten we de fruitboompjes. Mighty-Mike ging hier direct op zoek naar de dame van de foto die zo verleidelijk tussen het fruit staat te wachten. Helaas, zij bleek inmiddels naar huis. De villa zagen wij in eerste instantie ook over het hoofd, maar gelukkig had Corbulo z'n nieuwe bril bij zich.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2175. Zomaar een leuk plekje - van Keske27

21 mei 2009, 14:30
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo. Corbulo was op zoek naar zomaar een leuk plekje in het Westland. Toevallig wist Mighty-Mike zoiets wel te vinden, hij was er immers al eens geweest. In alle rust wandelden we naar de juiste plek. Toen ik de koker goed bekeek, dacht ik dat ik die al eens eerder in handen had gehad, maar toen zat er een magneet aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2176. Krimsloot - van parreg

21 mei 2009, 15:05
Vanmiddag was ik op stap met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo. Mike kende deze plek al goed, want hier had hij al eens uitgebreid gezocht naar een regular cache, niet wetende dat het om een nano gaat. Die had ik dus al snel in handen en trots schreef ik mijn naam als eerste op het nieuwe logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

2177

geo 2177. UGL - van parreg

21 mei 2009, 15:20
Als je hele leven in het teken staat van Bier, dan is zo'n UGL-puzzeltje natuurlijk een fluitje van een cent. Even blazen en het antwoord staat op papier. Vanmiddag ging ik met muzikant Mighty-Mike (minimaal 1 fles whisky per optreden) en verhalenschrijver Corbulo (inspiratie komt pas na 5 borrels) op pad om even snel te scoren. Na een bizarre wandeling waardoor we alle drie weer volkomen nuchter waren, trof ik de kist op een mooi plekje aan. Helaas, mijn rugzak met TB's had ik met m'n dronken kop in Mike's auto laten liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2178. De Pijp - van parreg

21 mei 2009, 15:45
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Dit gebied kende Mike op z'n duimpje omdat hij hier in z'n jeugd vaak gespeeld heeft. Waar vroeger z'n skelter stond, zette hij nu z'n Alfa Romeo neer. Hij kende de pijp al, dus Corbulo en ik liepen er samen op af. Terwijl mijn metgezel de pijp al aan Maarten wilde geven, overhandigde ik hem de pot. "Het leven is een pijp kaneel", declameerde hij spontaan. Ik pakte snel mijn deel plus de geocoin.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2179. 107° - van parreg

21 mei 2009, 16:00
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Nadat Mike de auto naast een betonblok had neergezet, wandelden we naar het baken. Bij het trappetje waren de sporen van een gezellige bijeenkomst nog goed te zien. Terwijl ik de bierblikjes een voor een optilde om te kijken of er nog een restje in zat, riep Corbulo dat hij de cache gevonden had. Maar dat was nadat hij de hint ontcijferd had, want anders was dat vast niet zo snel gelukt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2180. Berghaven - van parreg

21 mei 2009, 16:20
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Bij het naderen van de haven van Hoek van Holland ontstond er in de auto een discussie over de handigste parkeerplek. Mijn metgezellen wilden beslist niet te veel lopen! Hier had Mike al eens eerder tevergeefs gezocht. Onbegrijpelijk, want ik zag de cache al van een afstand zitten. Daarom kon ik opnieuw als eerste op het nieuwe logrolletje mijn naam krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

2181

geo 2181. De Rode Lichtlijn - van wilconl

21 mei 2009, 16:45
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Deze puzzel had ik al een paar jaar geleden opgelost. Daarbij zijn twee antwoorden mogelijk. De spannendste plek leek bij nader inzien toch heel onwaarschijnlijk, dus gingen we op zoek naar de tweede optie. Mike had daarbij een kleine voorsprong genomen en het was vandaag zijn eerste keer dat hij de cache vond. Voor Corbulo was het óók feest, want dit was voor hem nummer 300. En het feest was compleet toen ik drie TB's ontdekte en die snel verving door drie andere exemplaren.
Omdat Mike zo min mogelijk wilde lopen, had hij de auto geparkeerd op een zanderig braakliggend terrein. Bij het wegrijden wist hij de voorwielen diep in het zand vast te zetten, tot plezier van wat voorbijgangers. Er moest flink geduwd worden om de kar weer vlot te trekken. Een geschrokken Mike: "De volgende keer zet ik hem weer gewoon op de stoep." Wat een gedenkwaardige dag!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2182. Even vanaf de Bank 3 - van De Riempjes

21 mei 2009, 17:30
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Van zo'n hele dag zitten op de achterbank van een auto wil je wel eens van die bank af. En hier kon dat dus. Toen we eenmaal ter plekke waren, hebben we behoorlijk moeten zoeken. Corbulo was er eerst van overtuigd dat de cache weg was, maar waar die dan zou hebben gezeten, kon hij niet aangeven. Net toen Mike en ik dachten dat we beter door konden rijden, haalde Corbulo ineens het kokertje te voorschijn. Natuurlijk op de enige plek waar we niet gekeken hadden. Wat een gedenkwaardige dag!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2183. Mini Monster 1 - van dijk6jes

21 mei 2009, 17:40
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Hoewel ik in mijn omgeving genoeg liefhebbers ken, heb ik zelf niet zoveel met wijn. Voor het museum had ik dus geen interesse, maar wel voor de cache. Toevallig had Mike op de juiste plek geparkeerd. Terwijl Corbulo op een heel andere plaats ging zoeken, schreven Mike en ik snel onze namen op de logrol. Daarna gingen we Corbulo 'helpen' met zoeken. Uiteindelijk kwam ook hij op de juiste plaats uit. Terwijl hij de logrol afwikkelde, informeerden wij nieuwsgierig wanneer er voor het laatst was gelogd. Even was het stil en toen proestten we het uit. Wat een gedenkwaardige dag!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2184. Mini Monster 3 - van dijk6jes

21 mei 2009, 17:55
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Nadat we snel en discreet de cache hadden gelogd, hebben we nog even naar de grafheuvel/kelder gekeken. Inderdaad uniek dat zoiets hier nog staat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2185. Mini Monster 2 - van dijk6jes

21 mei 2009, 18:05
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. Mike wilde graag vlak voor de kerk parkeren (misschien omdat hij nogal gelovig is en het was tenslotte Hemelvaartdag), zodat we daarna een paar honderd meter extra moesten lopen. Behendig haalde ik de cache tevoorschijn, waarna wij nog even het stevige steigerwerk rond de kerk hebben bewonderd.
Bedankt en proost, Biertje

2186       2186

geo 2186. Lost Place - jeugdherberg Ockenburgh - van Team Cafetante

21 mei 2009, 18:30
Vanmiddag was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo op stap. In de jeugdherberg ben ik nog nooit geweest. We liepen om het gebouw heen en ook langs de villa, die nog bewoond wordt (anti-kraak?). Bij de cache stonden drie verdachte mensen, dat moesten dus wel geocachers zijn. We hebben even gewacht en daarna de cache-constructie bewonderd. Heel erg leuk gedaan! We hebben onze namen op de laatste plek van logrol 1 geschreven.
Team Cafetante, danke sehr für deine Caches, alle mit einem besonderen Konstruktion, und prosit, Biertje

geo NF#192 Langs de Vliet - van pioneer (origineel van Pupske)

   dnf 21 mei 2009
Nadat ik afscheid had genomen van mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo, besloot ik nog even langs de Vliet te fietsen. op hetzelfde plekje als 2005 lag nu opnieuw een cache. Destijds kon ik die de eerste keer niet vinden, maar de tweede keer zag ik hem direct. En nu ging het precies hetzelfde. Met een stok heb ik nog langs de hele muur geschraapt, maar tegen de muur ligt hij dus niet. Waarschijnlijk zie ik 'm de volgende keer direct liggen...

___________________________________________________________________


geo 2187. Geluidswal - van JoWi

23 mei 2009, 14:20
Voor deze cache had ik speciaal een Utrechtse vriend van meer dan 2 meter lengte meegevraagd. Op een acrobatische manier zouden we samen de hoogte van 4 meter makkelijk kunnen halen. Na een jungletocht bereikten we de locatie. De eerste poging mislukte en daarna kreeg mijn metgezel een helder idee en haalde met een tak moeiteloos de cache naar beneden. Nadat ik de log had getekend, plaatste hij het kokertje op dezelfde manier weer behendig terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2188. Salamanderpoel - van HJMABKGB

23 mei 2009, 14:40
Een vriend uit Lunetten heb ik vandaag meegenomen voor een geo-wandeling door zijn eigen wijk. De salamanderpoel kende hij niet. We hebben nog geen salamanders gezien, maar wel een cache.
Bedankt en proost, Biertje

2189

geo 2189. Langs het water - van HJMABKGB

23 mei 2009, 14:45
Met een Utrechtse vriend maakte ik vandaag een zonnige wandeling door zijn eigen wijk. Bij het eerste punt konden we geen van beiden een aanwijzing vinden. Toch maar door naar wp2. Daar vonden we gelukkig wél wat en daarna zijn we toch maar even teruggelopen. Vreemd genoeg zat er nu ineens wel een letter, dus kennelijk waren we daarnet nog wat slaperig. Hierna wandelden we probleemloos langs diverse watertjes, zagen we 2 hangbruggen en 2 andere caches, en toen stonden we naast de cache. Leuke wandeling!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2190. Terug langs het water - van HJMABKGB

23 mei 2009, 16:20
Met een Utrechtse vriend maakte ik vandaag een zonnige wandeling door zijn wijk Lunetten. Na een drankje en een ijsje gingen we weer terug langs het water. Deze tocht was een stuk korter dan het eerste deel, en al snel waren we op het eindpunt. Daar zat geen zwerver, maar toch duurde het even voordat we de cache hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2191. Het Schrale End - van Stokstaartje

23 mei 2009, 16:45
De tocht door Rotsoord heb ik al op 19 april gemaakt, maar toen bleek de cache onbereikbaar. Vandaag was ik opnieuw in Utrecht en kon ik een tweede poging wagen. Terwijl ik dacht dat ik een rustig moment had uitgezocht, kwamen er ineens een paar nieuwsgierige kopjes kijken hoe ik de logrol beschreef. Erg origineel verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2192

geo 2192. Langs de Vliet - van pioneer (origineel van Pupske)

25 mei 2009, 14:20
Vandaag een tweede poging en dit keer de cache direct gevonden. Hij ligt nu (weer) volgens de hint, maar daar lag hij vorige week beslist niet. De moeilijkheidsgraad hangt dus vooral af van de vorige vinder. Geen tijd voor een biertje op het bankje, want ik moest nog langs Bij de buren.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2009
Nadat ik afscheid had genomen van mijn goede vrienden Mighty-Mike en Corbulo, besloot ik nog even langs de Vliet te fietsen. op hetzelfde plekje als 2005 lag nu opnieuw een cache. Destijds kon ik die de eerste keer niet vinden, maar de tweede keer zag ik hem direct. En nu ging het precies hetzelfde. Met een stok heb ik nog langs de hele muur geschraapt, maar tegen de muur ligt hij dus niet. Waarschijnlijk zie ik 'm de volgende keer direct liggen...

geo 2193. Bij de buren - van Team JenR

25 mei 2009, 14:35
Op het nulpunt moest ik kiezen: Links of rechts? Bij de buren of bij de overburen? De verstopplek was zelf ook nog eens verstopt, maar op dit tijdstip was ik nog nuchter, dus het kokertje had ik toch redelijk snel in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2194. Opgesloten/Locked up - van pioneer

25 mei 2009, 15:15
Eindelijk weer eens een puzzeltje dat gewoon op te lossen valt. De plek zal de wat oudere geocachers wel bekend voorkomen. Net als destijds: gewoon even zitten en ongemerkt graaien. En de fiets hoeft hier niet op slot.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2195

geo 2195. Open Huis - van the hiking zirafa

28 mei 2009, 19:35
Vanavond was ik met Mighty-Mike en Pino in Zoetermeer. Terwijl Pino de auto netjes parkeerde en z'n GPS ging zoeken, liepen Mike en ik alvast naar de cacheplek. Daar zagen we het kokertje direct liggen, zodat we snel konden loggen. Pino kwam aanlopen, maar tot onze verbazing liep hij zonder te kijken naar het open huis en begon daar uitgebreid te zoeken. Verrast stond ik met de logrol in mijn hand. Wat nu? "Leg de cache maar gewoon weer terug", zei Mike en dat deed ik dus. Daarna gingen we Pino helpen met zoeken, daarbij wat subtiele hints geven over afstand en mogelijke bergplaats. Nadat hij 10 minuten overal had gezocht, behalve op de juiste plek, kon ik het niet langer aanzien en duwde ik hem met z'n neus naar het duidelijk zichtbare kokertje. Aha! Daar had hij dus niet gekeken omdat wij daar tenslotte al gezocht hadden, gaf hij als verklaring. Snel naar de volgende makkelijke cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#193 De Pissenkade - van Hebbe hebbe

   dnf 28 mei 2009
Vanavond was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Pino in Zoetermeer. Ik dacht dat we deze lastige cache met z'n drieën wel zouden kunnen oplossen, maar dat is helaas niet gelukt. Bij wp1 zag ik direct wat de bedoeling was. De vragen bij wp2 waren geen probleem en bij wp3 vond Mike uiteindelijk na wat zoeken de listig verborgen aanwijzing. Daarna hebben we op de eindlocatie met z'n drieën eerst tien minuten onopvallend gezocht, maar toen dat niet hielp hebben we nog eens tien minuten zeer opvallend gezocht. Voorbijgangers keken vreemd op en er reed ook nog een politiewagen voorbij, maar de cache bleef onvindbaar. Uiteindelijk zijn we een beetje pissig vertrokken. Ik zal maar eens een hulplijntje uitgooien bij wat bevriende geocachers...

geo 2196. Route du Balij - van (mini) Wii-Search

28 mei 2009, 21:30
Met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Pino vertrok ik deze avond voor de route du Balij. Natuurlijk hadden we weer veel te veel bagage meegenomen en de dingen die nodig waren, hadden we per ongeluk in de auto laten liggen. Bij de parking zocht ik al naar alu-plaatjes, terwijl het om druppels koelvloeistof ging. Daarna was het even zoeken naar de juiste afslag, reden we ergens verkeerd, of toch niet, dus volop stress. De koeken van Mike maakten ons weer scherp, zodat Pino daarna de plaatjes steeds vlotter kon vinden. De micro kostte ons weer wat meer tijd omdat van het voorwerp in de hint er twee zijn en wij natuurlijk bij de verkeerde zochten. Maar toen we te horen kregen dat er geen files waren en de cache makkelijk bereikbaar leek, gaven we weer een dot gas. Nog voor het donker was, bereikten we de camping en daar trok Pino uiteindelijk de kist te voorschijn. Leuke opzet!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo De Pissenkade - van Hebbe hebbe

   note 29 mei 2009
Vandaag opnieuw naar de Pissenkade gefietst, want ik verwachtte dat deze cache niet lang op dit gevoelige plekje zou blijven liggen. Met de per mail verkregen extra aanwijzingen heb ik het groen haarfijn doorzocht. Daarna toch nog even met Grote Griezel gebeld, die mij bevestigde dat ik inderdaad aan het zoeken was op dezelfde plek waar hij de cache op 17 mei had gevonden. Nou, daar ligt ie dus niet meer. Daarna nogmaals de omgeving uitgekamd, maar ik weet bijna zeker dat de cache is verdwenen. Misschien dat Hebbe hebbe een controle kan uitvoeren?

2197

geo 2197. In de Ban van de Balij - van Wii-Search

29 mei 2009, 18:15
Gisteravond was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Pino volledig in de ban van de Balij. De zoektocht was een ware beproeving. Dat begon al op het startpunt dat nauwelijks bereikbaar was door een woud van metershoge brandnetels. Het duurde even voordat we ons verstand weer terugkregen. Pino was behoorlijk scherp, want hij wist bijna alle aanwijzingen te vinden, terwijl Mike en ik steeds in het duister tastten. Het begon inmiddels te schemeren en toen de hint bij de Bicubel-brug onvindbaar bleek, wilde Pino naar huis. Ik las nog eens aandachtig de tekst, bukte en zag bijna direct wat we nodig hadden. De Hobbits Herberg hebben we niet gevonden, wel een tweetal bouwketen en een mobiele toilet. Later bleek dat het aantal sterren eenvoudig af te leiden was. In het donker bereikten we het halve coördinaat, maakten de berekening en zochten tevergeefs naar de cache. Thuis las ik nogmaals zorgvuldig alle teksten en ontdekte onze fout bij het aantal stappen. Vandaag ben ik op de fiets naar de juiste plek gereden en heb daar eindelijk het geheim van Bherk ontdekt. Een mooi (en pittig) verhaal!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2198. Roepnaam - van MRmcb

29 mei 2009, 18:40
De roepnaam Biertje heb ik nu precies 6 jaar. Destijds heb ik die naam zelf gekozen. De 11 roepnamen van de puzzel zijn destijds ook zelf gekozen. Ik moest even wat uitproberen, maar toen stond er een keurig coördinaat op papier. Vandaag bleek dat inderdaad de plek te zijn waar de cache lag. Of de 11 roepnamen uit de puzzel hier kunnen komen? Ik denk het niet, maar Biertje was er in ieder geval wél. TB Smiley heb ik niet aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2199. Bertus Botervloot uit Zoetermeer - van Tejoos

29 mei 2009, 19:20
Een rechttoe-rechtaan rekenpuzzeltje. Daar kan ik gelukkig iets mee. En met een originele manier om je antwoord te checken. Ik kreeg dan ook direct automatisch bericht van Bertus dat ik het juiste aantal pakjes boter had berekend, dus vanavond kon ik op pad om het bijbehorende botervlootje te zoeken. Dat zat in een grote witte plastic zak, zodat ik 'm al van verre zag liggen. Daarna iets beter weggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

2200

geo 2200. Watermanagement van Pr. Willem Alexander - van Naaktslakkies

29 mei 2009, 20:05
Het is natuurlijk geen toeval dat ik de 20e cache van de Naaktslakkies had uitgekozen voor mijn 2200e vondst. Zij hebben inmiddels een indrukwekkende serie 'huisjes' in deze regio neergelegd. Willem Alexander was de enige die ik nog moest bezoeken. "Prins Pils" werd hij vroeger genoemd, nog voor hij zich met watermanagement ging bezighouden en nog voor ik de naam Biertje had. Vanavond schreef ik die naam voor de 2200 keer op een logrolletje. Nog even een foto en daarna op naar nummer 2300! Het Jurkje van Amalia? De Piano van Pieter? Ik ben erg benieuwd...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2201. Nano: vogeltjes kijken! - van Team Red-one

29 mei 2009, 20:20
Toen ik vanavond aan kwam fietsen zag ik dat er al een fiets naast de deur van de hut stond. Toch ben ik maar naar binnen gegaan. Er zat een vogelaar met een reusachtige telelens door een van de luiken te loeren. Ik besloot om eerst maar aan de andere kant van de hut te gaan zoeken en al bij de eerste buk zag ik de nano zitten. Snel m'n naam gepriegeld, nog even een foto gemaakt en dan weer weg. Die vogelaar zal zich wel afgevraagd hebben wat ik nou eigenlijk kwam doen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2202. Mother Nature - van HJMABKGB

31 mei 2009, 13:45
Op de bloemenplek was niets meer te zien, dus fietste ik naar het alternatief. Om de exacte plek van de cache te achterhalen heb ik eerst nog wat toeren moeten uithalen, maar toen ik ineens iets zag glinsteren wist ik waar ik moest zijn. Even onopvallend de achterband checken en bingo!
Bedankt en proost, Biertje

2203

geo 2203. Muurbloempje - van Struisvogel

31 mei 2009, 15:10
Caches waarin bier of bierbrouwerijen worden genoemd, hebben altijd direct mijn volle aandacht. Op deze warme Eerste Pinksterdag liep ik dus een mooie route langs het water. De verschillende consoles vond ik erg interessant. Het duurde even voordat ik door had welke verwees naar de vele bierbrouwerijen. Op het eind van de route zag ik nog een bijzondere sticker zitten. Daarna kon ik naar de cachelocatie, waar gelukkig niemand aanwezig was. De plastic zak rond de doos was bezaaid met pissebedden en slakken, dus ik heb heel voorzichtig de zaak uitgepakt. En daarna op een terras een biertje gedronken, want al dat lezen over bier maakt dorstig. Een geo d'or voor de route, de opmerkelijke punten en de eindlocatie!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#194 U-trechters - van WijZijnUtrechters

   dnf 31 mei 2009
Omdat ik gelezen had dat het coördinaat nogal afweek, heb ik ruim gezocht. Ik kom nog wel eens terug als er meer hints staan.

geo NF#195 Un Poco Loco - van WijZijnLoco

   dnf 31 mei 2009
Een nano in een loco? Dankzij de hint viel gelukkig de helft van de duizend locaties af. Na een half uur vond ik het wel genoeg zo.

Poco Loco

Terug naar boven

Door naar juni