Blik op Biertje

Bierpraat november 2009

30 caches gevonden (logs 2378-2407)

2378

geo 2378. Het Schrale End - van Stokstaartje

1 november 2009, 15:40
Ruim 5 maanden geleden heb ik hier in Utrecht de multi gelogd en nu is er van dezelfde cache een traditional gemaakt. In de regen snel door het hek en rechtstreeks naar de cache. Even droog loggen en daarna vlug terug. Behalve wat schapen verder niemand gezien.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2379. Un Poco Loco - van WijZijnLoco

2 november 2009, 09:10
Nadat ik op 31 mei flink had gezocht en niets gevonden, heb ik gedaan wat veel anderen ook deden: een hulplijntje uitgegooid. Ik ben toch niet gek?! Dankzij een Voorburgse Griezel wist ik nu wat en waar ik moest zoeken, dus het sikje was snel gewassen. De logrol was helemaal vol (sommigen hadden zelfs door oude logs heen geschreven) en er waren ook een paar losse papiertjes bijgevoegd. Op één daarvan heb ik mijn naam gezet. Na afloop heb ik mijn handschoenen schoongemaakt met wat (bok)bier...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 mei 2009
Een nano in een loco? Dankzij de hint viel gelukkig de helft van de duizend locaties af. Na een half uur vond ik het wel genoeg zo.

geo 2380. Park & Cache II - van GeoGup & Zoefff

2 november 2009, 09:50
Twee keer eerder was ik hier al, in 2007 en in 2008. En in beide gevallen kon ik de cache niet vinden. Nu stond ik hier opnieuw, maar wat was de situatie veranderd! Wat destijds nog een modderpad was in een woestenij is nu een geasfalteerd pad door een netjes aangelegd parkje. Voor fietsers zoals ik dus een hele verbetering. En hoera, de cache had ik nu in één keer gevonden. Zat die daar twee jaar geleden ook al? Had ik destijds soms iets te veel aandacht besteed aan het meegebrachte bier? Hoe dan ook, er kon gelogd worden en dat deed ik dus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Met knikkende knieën en twee linker handen betrad ik deze ochtend het zoekgebied, maar deze verstopmethode bleek veel te creatief voor mij. Waarschijnlijk heb je ook nog twee scherpe ogen en een helder verstand nodig, dus ik had met die twee biertjes beter even kunnen wachten. Maar ik kom nog wel eens terug als ik nuchter ben!

2381

geo 2381. Hoogtevrees - van GeoGup & Zoefff

2 november 2009, 10:45
Een jaar geleden stond ik ook al bovenaan de trap, maar doordat ik de Romeinse cijfers niet kon vinden, bleef de cache onbereikbaar. Hoewel ik wel wat heb uitgeprobeerd, lukte het me toen niet om WP2 te vinden. Vandaag, voorzien van wat extra informatie, keek ik nogmaals op de snelweg neer, vond ik daarna moeiteloos de benodigde cijfers en fietste ik (na enig zoekwerk) tot vlak aan de cache. Mijn eerste ingeving bleek juist en vlot had ik het lilapotje in handen. De hoogtevrees was overwonnen!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 september 2008
Moeilijkheidsgraad slechts anderhalve ster? Nou, doe er voor mij maar een sterretje bij, hoor!
Iets te enthousiast al bij de eerste trap begonnen met tellen. Eenmaal boven ontdekte ik het kunstwerk. Aha, nog een keertje tellen. Daarna op zoek naar een jaartal dat begint met 19. Wel een jaartal in de vorm 'xx aangetroffen en dat maar als B genomen. Helaas, de Romeinse cijfers blijken nog steeds erg goed verstopt. Toch maar het fietspad opgelopen en hoera: iets gezien wat een beetje voldeed aan de omschrijving van D. Terugrekenend kreeg ik alsnog een waarde voor C. Maar het bovenste getal naast de streepjes? Er stond slechts één getal naast de streepjes. Dat leverde een niet erg logische cacheplek op. Een herberekening met een (hogere) waarde gaf zelfs een negatief coördinaat. Dan maar iets anders proberen: terug naar de auto en van daaruit 1100 meter wandelen langs de Vecht. Een mooie wandeling, maar het leverde helaas geen cache op. Hier moet ik dus nog een keertje voor terug, bijvoorbeeld als ik nuchter ben...

geo 2382. This Charming Man #1 - van WijZijnFan

2 november 2009, 12:40
De puzzel zag er simpel uit, en na twee keer proberen had ik de juiste methodiek te pakken. De checker gaf groen licht en vandaag was ik in de buurt en fietste ik even door naar het gebied waar de Charming Man (nog nooit van die zanger gehoord) zou moeten wonen. Dat bleek een mooi plastic huisje te zijn, waarvoor je inderdaad geen hint nodig hebt.
Bedankt en proost, Biertje

2383

geo 2383. Castellum Fectio - van Limescaching

2 november 2009, 13:30
Een korte multi: daar hielden die Romeinen van. En ik ook. Eerst even naar de oude mijlpaal gefietst, die er nog erg goed uitzag. Vervolgens alle toegangspoorten geteld en vervolgens naar de boomgaard. Het gele bordje heb ik daar niet aangetroffen, maar voor het vinden van de cache was dat ook niet echt noodzakelijk. De Romeinse legercommandant had een forse kist voor me achtergelaten. Terwijl het verkeer over de Limes raasde, schreef ik stilletjes mijn naam in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2384. Houtense Bos 1/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 13:40
Omdat deze nano vorige week een aantal keren niet gevonden was, verbaasde het me dat ik bij de eerste greep al beet had. Nu snel naar het bos!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2385. Houtense Bos 2/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 13:50
Hier moest ik op zoek naar een nano die niet op de grond ligt. Dat staat in de hint. Ook hier was ik verbaasd, want de cache bleek een micro (petling) die wél op de grond lag, onder wat mos. Toch maar mijn naam neergekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2386. Houtense Bos 3/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 14:00
Hier was werkelijk overal water: ik stond op een brug en het regende. Het duurde even voordat ik de nano zag, hoewel hij niet moeilijk was geplaatst. Van al dat water kreeg ik wel een behoorlijke dorst.
Bedankt en proost, Biertje

2387

geo 2387. Houtense Bos 4/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 14:25
Even moeten zoeken naar de juiste (dus niet de kortste) aanrij-route, maar toen kwam ik weer een bekend bouwwerk tegen. Volgens de beschrijving ligt hier een micro, maar uiteindelijk bleek dat een nano te zijn. Tja, dan zoek je toch even anders...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2388. Houtense Bos 5/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 14:40
Het einde van het bos, een beetje identiek aan 1/6. Dit maal moest ik 3x graaien, maar toen had ik 'm. Nu nog de laatste...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2389. Houtense Bos 6/6 - van bas@dikkenberg.net

2 november 2009, 14:45
De laatste bomen van het bos staan vlakbij deze cache. Dankzij de duidelijke hint had ik het doosje direct en onopvallend te pakken. Nu weer dat hele stuk terug fietsen...
Bedankt en proost, Biertje

2390

geo 2390. 'T Geintje - van Team Guppie

2 november 2009, 15:55
In februari vorig jaar heb ik deze cache gelopen, maar op de eindlocatie werd destijds fors huisgehouden en was het één kale vlakte. De kist moest dus wel verdwenen zijn. Geinig genoeg meldde de cachelegger daarna dat de cache nog volledig in tact was, maar dat er even gewacht moest worden totdat de gemeente klaar was met dit geintje.
Vandaag fietste ik linea recta naar de cache. Het gebied was al aardig begroeid en de kist bleek er net iets buiten te liggen. Daar had ik destijds niet gekeken. Opgelucht dat deze not-found eindelijk was weggewerkt, stapte ik weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 februari 2008
Precies om tien uur stond ik voor het open hek van de kinderboerderij. Nadat ik de juiste cijfers had genoteerd, zette ik mijn fiets op slot, want die mocht niet mee naar binnen. Terwijl ik de coördinaten van WP2 intypte, liep ik het terrein op. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat de plaquette niet in een uithoek van de dierenweide lag, maar een flink stuk buiten het terrein. De ezels keken me grijnzend aan. Na de bomen van het IJsselbos nageteld te hebben, kon ik op weg naar de cache. Daar hebben enkele mannen van de plantsoenendienst zich deze week behoorlijk uitgeleefd. Het hele terrein is op de schop genomen, omgeploegd, platgezaagd en afgevoerd. Slechts een kale vlakte met een enkele boom is er voor de geocachers achtergelaten. Een leuk geintje! Toch nog maar even gekeken of er nog een kistje lag, maar helaas. Ik denk dat Team Guppie hier even een kijkje moet komen nemen...

geo 2391. Blokhoeve Buiten - van The Muppets

2 november 2009, 16:25
Een voortuincache of toch niet? Terwijl ik door de wijk fietste, begon het ineens weer te regenen. Snel mijn regenjack gepakt en even geschuild onder de hoge brug. Toen het vlak daarna weer opklaarde, kon ik droog loggen en ook nog even van bovenaf van het uitzicht genieten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2392. Lunchbreak 3: Groenewoudsedijk - van Track_leader

2 november 2009, 16:50
De lunch was al lang achter de rug, de meeste kantoormensen waren al op weg naar het diner, en ik kreeg trek in een biertje. De verstopplek deed me aan een identiek geval denken, waar ik destijds (stom stom stom) wel heel erg lang in steeds grotere cirkels heb lopen zoeken. Maar verstand komt met de jaren en nu had ik de cache dus direct in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2393. De Dolle Jonker - van Abbring

2 november 2009, 17:25
De laatste voor vandaag. De dolle jonker liet de Amersfoorters met veel bier in het vooruitzicht een gigantische kei verslepen. Ik kan me zoiets goed voorstellen, want zonder bier in het vooruitzicht had ik aan het einde van de dag dit parkje nooit bereikt. Zoals eerder gemeld had de blowende hangjeugd bezit genomen van de bankjes. Ik stopte mijn bier maar snel weg, want ik had niet genoeg voor iedereen. Geluidloos zocht ik achterlangs een weg naar de cache met behulp van een afgeschermde zaklamp. Net toen ik het bijna op wilde geven, zag ik iets schitteren. De cache! Als een dolle het logboekje ingevuld en daarna weer zachtjes weggeslopen.
Terug op het Centraal Station bleek ik vandaag 70 km gefietst te hebben en 15 caches gevonden (en 1 niet) in precies 9 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2394

geo 2394. Te Pau - van Team Bosscout

12 november 2009, 15:05
Mijn eerste Wherigo, en waarschijnlijk ook mijn laatste. Begin dit jaar kwam deze cache toevallig ter sprake in een gesprek met mijn goede vriend Mighty-Mike. We hadden allebei het idee dat met alle informatie uit de logs en de spaarzame foto's de munitiekist met wat gericht zoeken te vinden zou moeten zijn. In februari waren we in Wassenaar voor een multi en daarna hebben we het park eens goed doorzocht. We hebben die middag veel interessante plekjes gezien, maar niet de cache. Toch bleef hij op mijn watchlist, en zo kwam in augustus ineens de log van Besem voorbij. Aan het installeren van de player had ik wel eens gedacht, maar het leek me omslachtig en het zou vast niet lukken. Tot mijn verbazing was het allemaal erg eenvoudig (wel even de handleiding van Delta123 op het forum doorgelezen) en ik noteerde de vragen die ik moest gaan beantwoorden. Ook maar even Mighty-Mike gewaarschuwd, die daarna ook aan de slag ging. Op eigen gelegenheid is ieder van ons terug gegaan naar Wassenaar om de antwoorden op de vragen te zoeken en ze daarna thuis in de player in te voeren. Eentje bleek niet goed, maar wat uitproberen leverde uiteindelijk het juiste getal op. Ik was blij dat ik dat niet ter plekke heb hoeven doen!
Vandaag hadden Mike en ik om 15:00 bij de cachelocatie afgesproken. Het leek even onbegonnen werk, maar de verstopplek was toch duidelijk herkenbaar. Na 9 maanden hadden we de kist in handen en konden we eindelijk onze namen in het logboek schrijven. Een mooie ervaring.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2395

geo 2395. Ascensor da Ribeira [Porto] - van KinderPT

14 november 2009, 11:45
My first cache in Portugal. It was Saturday morning, but the elevator was closed. Needs maintenance? So I climbed all the stairs up, found out that the upstairs door to the elevator was also closed, searched for the cache and enjoyed the view.
Thanks for the cache, Biertje (from Holland)

2396

geo 2396. Barcos Rabelo - Rabelo's Boats [Porto] - van Insano

14 november 2009, 12:15
After Ascensor da Ribeira we walked over the bridge to the Rabelo's boats. Because of all the people around I used the old camera trick: pretending I was making beautiful pictures I searched with my other hand for the cache. And found it.
Thanks for the cache, Biertje (from Holland)

geo 2397. Funicular dos Guindais [Porto] - van Macafe

14 november 2009, 14:35
Although there were not many places to hide a cache, it took me about fifteen minutes to find it. Simple, but very cleverly done!
Thanks for the cache, Biertje (from Holland)

2398       2398

geo 2398. Cais da Estiva [Porto] - van Insano

14 november 2009, 16:40
It was time for a drink, but first I wanted to find this cache. The street was empty, but it took me several minutes to discover the right meaning of the hint. After that it was very easy. I celebrated this found with a large glass of beer (Super Bock).
Thanks for the cache,v Biertje (from Holland)

geo 2399. Go Quicky Go! [Porto] - van Quicky friends

15 november 2009, 12:10
It was raining all day, but I had to go out to find a cache. There were lots of hiding places, so it took me a long time to find this little green box. Luckily there was no one else around.
Thanks for the cache, Biertje (from Holland)

geo 2400. Igreja Evangélica Metodista do Mirante [Porto] - van Catials e Ricardo

16 november 2009, 12:00
It was my last day in Oporto, and it was raining again. Totally wet I reached the church. The cache was well hidden and dry. Now first I needed a drink (beer or port) and then back to the airport.
Thanks for the cache, Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


geo 2401. De Bult - van Team Blackie

19 november 2009, 20:05
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers weer gezamenlijk op pad. Natuurlijk had iedereen zich weer goed voorbereid, dus waren er pennen vergeten, uitdraaien in de auto achtergelaten en werd er onderweg steeds weer gevraagd welke (van de drie caches) we nu aan het doen waren. We verzamelden bij de nieuwe woning van Pino en na een korte rondleiding door de vogelvilla konden we vertrekken, nadat Superwams terug was met Pino's auto. Eerst naar het parkeerterrein van de Bult. Het was donderdagavond, maar toch konden we nog een plekje bemachtigen. Via een omtrekkende beweging bereikten we de top. Die leek in het donker niet erg op de spoilerfoto's. Nadat Pino mij eerst had weggelokt door te roepen dat dit hier de boom moest zijn, haalde hij daarna de cache tevoorschijn op de plek waar ik zojuist nog had gestaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2402. Een brug te ver - van globe_explorer

19 november 2009, 21:00
De tweede cache voor deze avond. Pino reed ons snel naar het parkeerterrein en daarna gingen we het park in. Al snel hadden we een goede brug te pakken. Met 4 GPS'sen hadden we twee verschillende antwoorden, maar gelukkig was er een extra hint. We roken dat we de boerderij passeerden en daarna het pannenkoekenhuis. Na twee rondjes hadden we 5 van de 6 cijfers gevonden. Maar de laatste brug hield zich goed verborgen. Volgens Pino bevonden we ons nu op een plek die erg geschikt leek voor de cache. Met de verschillende uitgeprobeerde mogelijkheden voor B was het Corbulo die al snel de koker in handen had. De stroopwafels konden dus worden uitgedeeld.
Bedankt en proost, Biertje

2403       2403

geo 2403. Een koninklijk paleis - van hatebe

19 november 2009, 21:15
Dit was de derde cache die we met de Braeckgeocachers vanavond zouden doen. Maar 's middags kreeg ik van Mighty-Mike een e-mail met de door hem berekende eindlocatie. Ik heb me daarna ook eens over de opgave gebogen en zag dat Mike nog een klein foutje had gemaakt (letterwaardes en hoofdrekenen waren niet zijn sterkste punten, had hij erbij geschreven). Toen ik Pino dit mailde, kwam hij een half uur later eveneens met de oplossing.
Vanavond parkeerden we aan het begin van de straat, zodat we toch nog een wandelingetje door Leiderdorp konden maken. De paleistuin was snel herkend, en wij ook. Nu nog even de cache zoeken en loggen. En tot slot een biertje bij Pino.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2404. Hallo Bandoeng - van meryl

21 november 2009, 14:50
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een bungalowpark bij Kootwijk. Omdat het zaterdag onverwacht prachtig weer was, wilde men wel een wandeling maken voordat we de biervoorraad zouden aanvullen. Radio Kootwijk lag hemelsbreed nog geen 2 km van ons huisje, maar toch moesten we nog een flinke autorit maken om de parkeerplaats te bereiken. De Kathedraal bleek dicht, dus de binnenkant hebben we niet kunnen zien. Vlakbij wp4 ontmoetten we twee rustende dames naast hun racefiets die direct zagen dat wij studenten waren, op zoek naar hagedisjes. Ze bleken echter niet van bier te houden, dus na een kwartiertje kletsen namen wij hartelijk afscheid en vervolgden we ieder onze weg. Die van ons bleek echter niet over de hei te gaan, maar terug te leiden naar de Radioweg. Helaas hadden we niet begrepen dat de route slechts rond het gebouw ging en dat we weinig van bos en hei zouden zien. Terwijl ik tenslotte met mijn neus voor de cache stond, was het Miauw die de verstopplek herkende en triomfantelijk het doosje pakte.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2407

geo 2405. De boot Vlissingen - van snerty53

28 november 2009, 16:55
Vandaag was ik met mijn goede vriend Miauw een weekend in Vlissingen. bij het binnenrijden van dit havenstadje dirigeerde ik mijn chauffeur direct naar het station, waar we de auto even achterlieten en ons tegen de harde wind in naar de cache begaven. Al snel hadden de kattenogen van Miauw gezien hoe geniaal deze cache verstopt zit. Heel mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2406. Bestevaer - van VictorviX

29 november 2009, 11:15
Dit weekend was ik in Vlissingen en dan moet er natuurlijk ook een cache worden gedaan. De stadswandeling van Bestevaer leek me wel geschikt, want de opmerking dat de route genoeg gelegenheden voor een hapje en een drankje passeerde, sprak me erg aan. Ik had helaas wel een zondag met storm en regen uitgezocht. Na het ontbijt snel van start, want het was nu nog even droog. Er waaide hier maar één wind, en die kwam steeds van voren. Tijdens een korte maar hevige bui ben ik maar even een kroegje ingedoken. Toch wist ik uiteindelijk alle cijfertjes op het vochtige papier te noteren. Tenslotte stond ik voor de cache, die ik na enig prutsen open kreeg. Op een warme zomerse dag met al die terrasjes en cafés zou deze wandeling voor mij een stuk lastiger zijn geweest. Maar nu kon ik nuchter en uitgewaaid mijn naam in het logboek schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2407. Nico Haak - van fscheerhoorn

29 november 2009, 14:30
Van mijn vader heb ik ooit een joekelille gekregen en vooral nadat Nico Haak dit populaire nummer had uitgebracht, zong ik vaak met vrienden "Wij spelen zo graag, graag, op de joekelille". Slechts drie akkoorden en een simpele tekst. Maar deze cache was heel wat lastiger. Want als je alle denkbare mogelijkheden hebt geprobeerd, blijkt de oplossing in een heel andere richting te liggen. Maar ook als je uiteindelijk een correct coördinaat hebt gevonden, ligt de cache echt niet voor het grijpen. Toen ik in juli voor de eerste keer ging zoeken, viel me wel direct een mooie verstopplek op, maar die kon het natuurlijk niet zijn. Toen ik achteraf hoorde dat dit 'm wél was, heb ik mij tijdens een tweede bezoek in alle mogelijke bochten gewrongen, bier gebruikt als smeermiddel, foto's gemaakt ter controle, maar Nico was niet thuis. Tenminste, zo leek het. Vandaag voor de derde keer op stap, en nu had ik die rakker ineens vlot te pakken. Ik had 'm aan een Haak (of zo) verwacht, maar dat bleek niet het geval.
Bedankt en proost, Biertje
note 30 augustus 2009
Voor de tweede keer op zoek naar Nico Haak. Na mijn vorige poging heb ik eerst alle logjes gelezen en toen wist ik dat ik destijds vlak bij de cache mijn fiets had neergezet. De verstopplek was me toen wel opgevallen, maar daar zou de cache natuurlijk nooit zitten, dacht ik nog. Op deze stille zondagochtend heb ik de plek dit keer grondig doorzocht, maar Nico hield zich goed verstopt. Ook op de gemaakte foto's was niets te zien. Ik vraag me af of hij nog wel zit op de manier zoals was bedoeld...
dnf 26 juli 2009
Op weg naar een barbecue met veel witbier dacht ik nog even snel Nico Haak te kunnen bezoeken. Omdat ik zelf een joekelille bezit, heb ik destijds heel wat keren dit populaire nummer gespeeld. En ook het Whiskeylied was bij mij favoriet (pas veel later leerde ik het bier kennen...)
Na veel cijferen en rekenen verdween deze ogenschijnlijk simpele puzzel onderop de stapel. Pas toen de maker mij benaderde voor een probleem waarmee hij worstelde, legde ik hem al mijn probeersels voor. Aha, iets heel anders dus. De checker gaf daarna aan dat ik redelijk in de buurt zat, maar ter plekke (ook in een iets grotere straal) kon ik niets vinden. Dat ik al een half uur te laat was voor mijn eerste biertje en het vlees mogelijk al lag te verbranden, heeft natuurlijk meegespeeld. Ik kom dus binnenkort weer terug met m'n elastieken beentjes...

2407

Terug naar boven

Door naar december