Blik op Biertje

Bierpraat april 2009

38 caches gevonden (logs 2113-2151)

2113

geo 2113. Het Streek BBW - van 't B Team

10 april 2009, 09:15
Goede Vrijdag leek me een goede reden om me naar de streek rond Ede te begeven. Na aankomst op het station fietste ik richting de Streek. Gisteravond had ik de website bekeken en de vragen beantwoord. Die waren gelukkig niet van gymnasium-niveau, dus al snel had ik een co÷rdinaat op papier. Soms ontdek je bij het zoeken naar een cache dat ze je een gemene streek leveren, maar in het gemeentebosje had ik de schuilplaats al snel ontdekt. Daar hadden zich ook een hoop kleine grijze leerlingen verzameld, die kennelijk erg nieuwsgierig waren naar de inhoud van de vochtige plastic zak. De inhoud is echter kurkdroog. Zo droog dat je er bijna dorst van zou krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2114. Brandweer Bennekom, deel 1 - van Team Nessa

10 april 2009, 09:35
De eerste brandweerkazerne van vandaag. Op dit tijdstip was er bij de brandweer weinig activiteit te bespeuren. Dat had als voordeel dat ik ongemerkt de cache kon pakken. In het Activiteitencentrum aan de overkant was het een stuk drukker. Een rolstoelbusje leverde een paar bezoekers af. Maar ik ging op zoek naar mijn volgende activiteit: de kinderdorp cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2115. Kinderdorp cache - van Team DataStar

10 april 2009, 09:45
Gisteravond had ik alles gelezen over kinderdorp, maar nu ik voor de slagboom stond, leek het terrein me een stuk kleiner dan ik had verwacht. Fietsend naar de cacheplek probeerde ik me voor te stellen hoe hier 1600 kinderen gillend en schreeuwend rond zouden rennen. Omdat ik zelf jarenlang leider bij Scouting ben geweest, leek me dat een behoorlijke opgave. Later ontdekte ik dat het terrein nog een flink stuk naar achteren doorloopt en zich (gelukkig) niet beperkt tot dat eerste open veldje. Met het plaatsen van mijn log bedank ik tevens alle vrijwilligers voor hun inzet de afgelopen jaren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2116. Waterzuiveringsinstallatie - van Team Lex en Leo

10 april 2009, 10:40
Het stukje ingeklemde natuur houdt moedig stand, want deze cache ligt er inmiddels al 6 jaar. Het kokertje zit mooi verstopt en het is verrassend dat je hier zo'n stukje 'ongerepte' natuur kunt vinden. Op de heenweg probeerde ik nog een blik op te vangen van de waterzuivering. Het was moeilijk te zien, maar het water leek me erg schoon.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2117. Dwaaltuin Kernhem - van Team Fixitwellxx

10 april 2009, 11:15
Een dwaaltuin is dus geen doolhof, zoals ik had verwacht toen ik hierheen fietste. Toch duurde het behoorlijk lang voordat ik de cache vond. Op het nulpunt lag hij namelijk niet. De hint was zo cryptisch, dat leek wel een beschrijving van een Mystery-cache. Nadat ik aan beide kanten van het water had gezocht, vroeg ik me af waar ikzelf een cache zou neerleggen. En inderdaad, daar lag hij ook! Ik keek nog eens naar de hint, maar die zin bleef nog steeds een raadsel voor me. Misschien moest ik eerst maar eens een biertje drinken...
Bedankt en proost, Biertje

2118

geo 2118. De Doesburgermolen - van GreekDutch Alliance

10 april 2009, 11:30
Het zonnetje begon door te breken en naast een van de oudste nog werkende molens was een picknicktafel geplaatst, zodat ik daar rustig m'n eerste biertje van vandaag kon drinken. Voor het zien van een werkende molen was ik een dag te vroeg, maar voor een biertje is het nooit vroeg genoeg. Daarna wandelde ik naar de cache. Grappig dat de term 'Carrotte-pot' vanuit Delft inmiddels ook naar de Veluwe is overgewaaid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2119. Brandweer Lunteren, deel 6 - van Team Nessa

10 april 2009, 11:55
Mijn tweede brandweerkazerne voor vandaag. "Als je maar weet wat je doet", lees ik in de informatieve cachebeschrijving. Dat geldt natuurlijk ook voor geocaching en bierdrinken, toevallig twee van mijn favoriete hobby's.
Dankzij de duidelijke hint kon ik de cache snel pakken en daarmee voorkom je dat mensen langdurig (en dus verdacht) bij de kazerne rondhangen. Ook in Lunteren bleef het tijdens mijn bezoek stil en was er kennelijk geen brand, ernstige aanrijding, auto te water of omgeslagen tankauto. En gelukkig maar!
Bedankt en proost, Biertje

2120

geo 2120. Brandweer De Valk, deel 5 - van Team Nessa

10 april 2009, 12:30
Voor mij was dit nummer drie van de serie. Zestig jaar na oprichting stond ik voor het nieuwe kazernegebouw. Ik kon het brandweervoertuig zien staan, dus er hoefde deze middag geen kalf uit een put of een oude koe uit een sloot worden gehaald.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2121. Maak me compleet! - van Hoei! Hoei! Haja!

10 april 2009, 13:15
Fietsend vanuit Ede was ik inmiddels in Lunteren aangekomen. In het Lunterse Bos lag een nog niet complete puzzel op me te wachten. De cache was gelukkig snel gevonden. Ik zou deze metalen doos geen 'small' willen noemen, maar 'regular'. Er was nog voldoende ruimte om goodies te ruilen. Dat heb ik niet gedaan, maar ik heb wel even naar de ingeleverde puzzelstukjes gekeken. Dat zijn er op dit moment 23, dus net iets meer dan de helft. Ik ben benieuwd hoelang het nog duurt voordat het laatste stukje terug is...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2122. Edese bos (west) - van zeh

10 april 2009, 14:00
Na een vergeefse zoektocht naar Puntjes 1 fietste ik door naar het westelijke deel van het Edese Bos. Deze cache ligt op een imposante plek, maar de inhoud is behoorlijk vochtig geworden. Ik heb alles maar dichtgelaten en alleen een TB toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2123. Brandweer Ede-Centrum, deel 2 - van Team Nessa

10 april 2009, 14:30
Wat een geluk: toen ik bij de cacheplek aankwam, vertrokken net de twee meest-in-de-weg-staande auto's. Ruimte genoeg nu om mijn fiets neer te zetten en het kokertje te pakken. Slim ook om een brandweerkazerne neer te zetten naast een boom met een onbrandbare schors. Die blijft dus nog wel even staan. Tot slot nog snel aan de andere kant van het complex gekeken of er nog wat te beleven viel. Nee dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2124. Market Garden - van FastRonald & Marjo

10 april 2009, 15:00
Met de fiets een kortere aanrijroute gevonden, tot aan de laatste 200 meter. Daar heb ik de biermobiel aan de hand moeten voortslepen, steeds achterom kijkend of er niet toevallig een tank aankwam. Op de plek waarvan ik dacht 'hier zou hij best kunnen liggen', lag hij ook. Nog even de verzamelde militaria bestudeerd en daarna heb ik de Landing Zone weer verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

2125

geo 2125. Magic Square 2 - van Twumi

10 april 2009, 15:20
De magische puzzel was gelukkig niet zo moeilijk als de drieŰnhalve ster die de maker eraan gegeven heeft. Gisteravond veranderden de letters een voor een in cijfers. Toch moest ik de checker 3x raadplegen, voordat ik groen licht had (hoofdrekenen en bierdrinken kan je maar beter niet combineren). Vandaag in het veld was het een stuk makkelijker. Op de grote stille heide kreeg ik al snel een voorgevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2126. Kroonjuwelen van Ede: natuurtuin Hindenkamp - van team Korilu

10 april 2009, 16:00
Geen traditional, zoals je zou denken, maar een multi cache (dit kan alleen door een reviewer gewijzigd worden, dus stuur even een mailtje naar Kruimeldief). Ik stond dus eerst naar de antwoorden te zoeken op het infobord op de parkeerplaats. Daarna naar de natuurtuin gezocht en de fiets geparkeerd. De bijen waren blijkbaar allemaal in diepe rust, want meestal komen die beestjes direct op mijn bierwalm af. Tijdens het wandelrondje hadden mijn scherpe ogen ineens de cache in de gaten. Na het loggen heb ik ook nog even de laatste vraag beantwoord om het co÷rdinaat te controleren. Tot slot nog even een biertje gedronken in het zonnetje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2127. Two worlds - van Urban vlo

10 april 2009, 17:00
Een makkelijke cache? Toen ik fluitend aan kwam fietsen zag ik dat een kudde Schotse Hooglanders breeduit op het pad stond, precies voor de cache. Er was ook een jong kalfje bij, dus ik besloot geen gekke dingen te doen. Meestal komen dieren direct op mijn bierwalm aangelopen (ganzen, schapen, jonge bokjes, koeien, ik ben kennelijk erg aantrekkelijk), maar nu hoopte ik dat ze wat afstand zouden bewaren. Langzaam probeerde ik, zoveel mogelijk langs het hek sluipend, de groep met een onschuldig gezicht te passeren, terwijl ze me argwanend aan bleven kijken. Ik schrok van een piep die m'n GPS maakte, me niet realiserend dat dit de cache moest zijn. Toen ik weer op veilig grondgebied stond, ontdekte ik dat ik over de cache heen was gelopen en dat ik dus weer terug moest. Terwijl ik met ÚÚn oog de Schotse Hooglanders in de gaten hield en met het andere de cache pakte, werd ik ineens vanachter het hek aangesproken. Het bleek een naburig wonend echtpaar te zijn, dat dacht dat ik de grote grazers bestudeerde. Die kregen genoeg van alle belangstelling en verdwenen langzaam het bos in. Na een korte uitleg van mijn doel en wat verhalen over de psychiatrische instelling nam ik een kwartiertje later afscheid. Ik moest immers nog naar Otterlo.
Bedankt en proost, Biertje

2128

geo 2128. Brandweer Otterlo, deel 3 - van Team Nessa

10 april 2009, 17:50
Ik was bijna aan het einde van mijn fietstocht door Ede en omgeving. Ik fietste nog even naar de brandweerkazerne van Otterlo, waar ik erg moest lachen om de hint. Opgewekt begon ik aan de terugtocht naar Ede.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2129. Ditjes en datjes - van GreekDutch Alliance

10 april 2009, 18:50
De laatste voor vandaag, en een hele mooie. Maar om op deze onverwachte plek te belanden, heb ik heel wat werk moeten verrichten: een e-mail naar de tekenstudio van Willy van der Steen, contact met de Edese stadsarchivaris en bezoek aan diverse kaaswinkels en gespecialiseerde boekhandels. Tenslotte had ik alle antwoorden verzameld en kon het zoeken beginnen. Wat was ik blij dat ik de spoilerfoto bij me had, want dat maakte de zoektocht een stuk makkelijker. (Hoewel het even duurde voordat ik plek had gevonden vanwaar de foto was gemaakt.)
Om precies 19:00 uur stond ik daarna weer bij station Ede-Wageningen. In 10 uur tijd had ik 95 kilometer gefietst en 17 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2130. BeestenBoel - van De Hooydonkies

13 april 2009, 12:10
Vanaf mijn balkon kijk ik al een maand op deze cache uit. Vandaag, na mijn Tweede Paaseitje besloot ik om nu maar eens het bijbehorende kippetje te gaan zoeken. Dat ging allemaal erg voorspoedig: er waren geen mensen die op m'n vingers keken en de beestjes zaten vast en konden niet vluchten. Al snel had ik daarna de forse curverbak in handen. Leuk gedaan (simpel maar doeltreffend)!
Bedankt en proost, Biertje

2131

geo 2131. Vriendendienst - van Team JenR

13 april 2009, 13:10
Omdat ik een stel goede scouting-vrienden wilde blijven zien, heb ik ooit een vriendenclub opgericht met als doel 2 keer per jaar een weekend op stap te gaan. Tijdens zo'n weekend maakten we dankzij Pino kennis met geocaching en dat leverde uiteindelijk 7 geocachers op (waarvan er nu nog 4 actief zijn). Destijds dachten we dat onze club (en onze vriendschap) het een paar jaar zou volhouden, maar morgen bestaan we precies 20 jaar! En dat gaan we 's avonds vieren in het cafÚ waar we destijds zijn opgericht.
Bij voortuincaches kom ik altijd in de verkeerde tuin terecht. Hier dus ook. En een sticker zag ik niet. Toen ik daarna bij de buren ging kijken en daar de cache vond, heb ik ook daar tevergeefs naar een (minuscule?) sticker gezocht. Later hoorde ik van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte dat die sticker gewoon op het raam zit. Tja...
Bedankt en proost, Biertje

geo 2132. Actief - van Keurli

13 april 2009, 13:40
Toen ik hier in februari had gezocht, was ik ervan overtuigd dat de cache geript moest zijn. Toen ik later m'n foto's bestudeerde, zag ik 'm meteen!
Vandaag was ik weer in de buurt en toen de kust veilig was had ik in een paar tellen de cache te pakken. Het bleek dat Team Pooh net iets eerder op bezoek was geweest. Helaas, net gemist dus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 februari 2009
Mijn goede vriend Mighty-Mike had deze puzzel opgelost en had groen licht gekregen, vertelde hij me toen we op weg waren naar een andere cache. We stopten even, zodat ik ook even actief kon zijn. Na een kwartiertje was ik ervan overtuigd dat het doosje geript was. Thuis las ik op de site dat de cache listig was verstopt. Gelukkig had ik nog wat foto's gemaakt, en wat zag ik op de eerste? Ja, dat moest de cache wel zijn. Dat wordt dus nog een keertje terug...

2133

geo 2133. De Watertoren - van pionier

13 april 2009, 14:00
De waterwinkel was dicht. Dat was niet erg, want ik hou meer van water als er gerst en hop aan is toegevoegd... Gisteravond had ik al gelezen dat de nano niet op de juiste plek was teruggestopt. Toen ik 'm dus niet kon vinden, besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te raadplegen. Die reed toevallig in de buurt en stond binnen 10 minuten naast me om aan te wijzen waar de nano had moeten zitten. Gelukkig zag ik 'm nu ineens wÚl en na het kriebelen heb ik 'm weer op z'n oorspronkelijke plekje teruggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2134. Stamboomonderzoek - van Rijnvis

13 april 2009, 14:35
Ook ik ging de mist in door Pieter Rijnvis. Het blijkt dat je niet het aantal unieke personen met die naam moet tellen, maar het aantal keer dat er 'Pieter Rijnvis' op de website staat. Ik kreeg namelijk onverwachts hulp aangeboden toen ik Wilxlii vertelde dat ik op weg was naar deze cache. Hij zei me direct dat ik niet het goede co÷rdinaat had. Helaas kan ik hier niet onthullen wat er daarna precies is gebeurd, maar tenslotte was hij er getuige van hoe ik lachend de logrol tekende met uitgebreide vermelding van zijn hulp.
Bedankt en proost, Biertje
Edit 14 april: van de cachelegger kreeg ik bericht dat het NIET om het aantal Pieter Rijnvissen op zijn website gaat, maar om het aantal dat genoemd wordt op Geanet. De opgave is inmiddels aangepast, en mijn log nu dus ook.

2135       2135

geo 2135. Mooi Delft: klompenretourbox - van fscheerhoorn

13 april 2009, 15:30
Toen ik gisteren een route naar Delft zat te plannen, viel mijn oog ineens op deze klompenretourbox. Hoewel de verplichte logvoorwaarde door Com sinds kort niet meer is toegestaan, ben ik gisteren toch even het klompje gaan halen uit Mooi Mariahoeve. Toen ik vanmiddag Wilxlii Carrotte tegenkwam en mijn plannen vertelde, fietsten we samen naar de Retourlocatie. De box zat behoorlijk vol, dus ik moest even persen om klomp 005 erin te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF# 188 Speelplaatscache - van pionier

   dnf 13 april 2009
Verrassend dat er toch nog zoveel kleine speelveldjes zijn in de stad. Maar als je als man alleen op een kinderspeelplaats rondzoekt, val je toch wel een beetje op. De favoriete speeltuin was echter verlaten, dus kon ik er ongestoord zoeken, me niets aantrekkend van de borrelende buren. Echter geen cache kunnen vinden. Ik kom nog wel eens een keertje terug als de kinderen van Pioneer er zijn om me te helpen...

geo 2136. Hertenspoor - van DeStampertjes

13 april 2009, 18:05
Ongelooflijk wat een problemen ik met deze cache heb gehad. Vorig jaar had ik op wp2 niets kunnen vinden, maar kreeg ik wel een lekke band.
Op deze zonnige Tweede Paasdag zou dit mijn laatste cache worden. Het begon goed: ik koos dit keer het juiste pad en vond dus een ander getal. Op het juiste wp2 trof ik nu aan wat ik had verwacht, zodat ik snel door kon naar wp3. Nu nog even de conversie en dan naar de cache. Toen sloegen de warmte en het bier genadeloos toe. Ik kwam uit op de rand van het golfterrein. Dat kon niet goed zijn. Conversie en berekening nog eens gecontroleerd en wat andere mogelijkheden uitgeprobeerd. Toen in een rechte lijn gelopen op zoek naar iets wat op de hint leek. En tenslotte Wilxlii Carrotte gebeld, die me uitlegde waar ik de cache kon vinden. Thuis ontdekte ik waar de fout zat: de conversie (en getal R) had ik juist berekend, maar de vermenigvuldiging (uit het hoofd) was volkomen fout. Volgende keer dan toch alleen maar water meenemen?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 oktober 2008
Het speuren naar dit spoor viel erg tegen,
Na een fietstocht door wind en harde regen.
Op wp2 slaakte ik vertwijfeld een harde kreet.
Ik vroeg me inderdaad af wat ik hier deed.
Had ik wel het juiste nummer genoteerd?
Of deed ik soms wat anders verkeerd?
Iets later ben ik definitief gestrand.
Ik kreeg toen ook nog een lekke band.
Ik kom nog wel eens terug een andere keer
Met hopelijk wat beter weer.

___________________________________________________________________


2137

geo 2137. Torenfort - van mindhunters

18 april 2009, 09:45
Hoewel Pyne en ik allebei 10 minuten te vroeg op de afgesproken verzamelplaats waren, zagen we elkaar niet en vertrokken we uiteindelijk 10 minuten later dan gepland. Op weg naar het GME zouden we een paar caches oppikken, maar vanwege mijn enthousiaste bierverhalen miste Pyne een paar afslagen en besloten we eerst het wonderschone Weesp te bezoeken. Fort Uitermeer lag in de zon te schitteren en na uitvoerig de restauratievorderingen bekeken te hebben, reden we door naar Naarden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2138. Postpigeon Race #3 (Magenta) [hitchhiker] - van Team Kleijn

18 april 2009, 10:25
Op het GME-terrein aangekomen wilde ik net naar de bar lopen voor mijn eerste biertje van vandaag, toen ik werd teruggeroepen door de Watjes. Zij hadden zojuist deze postduif in handen gekregen en stonden op het punt om 'm weer los te laten. Daarom snel even m'n naam op het rolletje gekrabbeld en daarna vlug terug naar de bar!
Bedankt en proost, Biertje

2139       2139

geo 2139. [GME2009] Dvorak - van Thyrof

18 april 2009, 11:45
FTF ! Zo zie je maar weer dat een goede voorbereiding tot resultaat leidt. Nadat de leden van de Hardcore Triangle, aangevuld met Team KIS98 en Boswijk Posse, zich op het GME-terrein hadden verzameld, werden de nieuw uitgebrachte caches bestudeerd. In goede samenwerking werd Dvorak aangepakt en de ochtendroute samengesteld. Op het eindco÷rdinaat liep een groep Tsjechen nogal chaotisch rond. Terwijl Pyne en Boswijk Posse ieder een andere plek onderzochten, trok ik de kist met het maagdelijke logboekje tevoorschijn. Na mijn krabbel gaf ik dit door aan mijn goede vrienden, zodat de Tsjechen beteuterd de eerste drie plaatsen aan hun neus voorbij zagen gaan. Het eerste biertje was hiermee verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2140. [GME2009] Het bos van de kluiszenaar - van Thyrof

18 april 2009, 13:35
Na het succes bij Dvorak gingen we op zoek naar de kluiszenaar. Met Pyne, Quaerens, Thex, de Watjes, Boswijk Posse en Team KIS98 trok ik het bos in. De taken waren verdeeld tussen de cijfer-zoekers, GPS-gebruikers, fotografen, koekuitdelers, controleurs en een co÷rdinator. Na een mooie tocht waarbij we onderweg nog diverse teams geholpen hebben, kwamen we uiteindelijk bij de cache uit. Even nog een grap uitgehaald door een verkeerd cijfertje te roepen, maar daarna konden we ook hier onze namen noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2141. [GME2009] Hey-wie-ben-jij-cache - van Scouting Erica

18 april 2009, 14:35
Door gedegen voorbereiding en grondige samenwerking had Boswijk Posse als eerste alle cijfertjes verzameld. Met Pyne, de Watjes, Quaerens, Team KIS98 en Thex verliet ik dus snel het terrein. Waar ligt nou die cache? Dat was wat lastiger: het geheugen van de GPS van Boswijk Posse bleek vol en de batterijen van Quaerens bleken leeg. Toen we ontdekten dat de kist meer dan een kilometer van het terrein af zou liggen, besloot Boswijk Posse toch maar even het laatste (gegokte) cijfertje te verifiŰren. Correct en dus toch maar op weg. De cache moest in de sloot liggen, dus aan beide kanten gezocht. De plek leek ons niet erg geschikt om 1000 cachers te ontvangen, maar toch (globaal) in de struiken en onder het bankje gezocht. Omdat de noodlijn niet opnam, zijn we hier vertrokken, zodat een half uur later Smeule alsnog het goud kon pakken...
Na gehoord te hebben dat de kist toch echt in de struiken lag, zijn we 's middags opnieuw gaan kijken. Inmiddels lag hij onder de gele prullenbak en konden we alsnog loggen. Bij het vertrek kwam er nog een onbekende man aangelopen die onleesbaar iets krabbelde dat begon met een B...
Bedankt en proost, Biertje

2142

geo 2142. Geocaching Multi Event - van Scoutinggroep Erica

18 april 2009, 15:20
Voor mij is dit inmiddels de 6e keer dat ik op het GME aanwezig ben en ook dit jaar was alles weer goed geregeld. Er was voldoende witbier, het eten was top, we hadden prachtig zonnig weer en de samenwerking tussen de teams uit de Randstad was weer uitstekend. Organisatie, Pyne, Watjes, Quaerens, Thex, Boswijk Posse, Team KIS98 en IkbenMamma:
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#189 Streepje voor streepje - van Scouting Erica

   dnf 18 april 2009
De puzzel had ik een half jaar geleden opgelost, toen product C nog volop te krijgen was. Alleen product B bleek tijdelijk uitverkocht. Met de stelregel dat de cache binnen een straal van 3 km rond het virtuele co÷rdinaat moest liggen, waren er maar 2 oplossingen mogelijk. De meest logische lag niet ver van een andere cache en samen met Pyne, de Watjes, KIS98, Quaerens en Boswijk Posse hebben we dat gebied goed doorzocht, totdat andere geocachers ons vertelden dat we verkeerd zaten en dat er op de pagina staat dat de cache binnen een straal van 3,5 km ligt. Na de juiste oplossing voor B te hebben gekregen, reden we naar de juiste plek. Hier was de hint volop aanwezig, maar de kist helaas niet. Bij het cache-uitgiftepunt kregen we later de bevestiging dat we goed zaten en dat er 3 dagen geleden nog een controle was geweest. Opnieuw met 10 personen uitgebreid gezocht (IkBenMamma had zich inmiddels aangesloten), maar we denken nu toch echt dat de kist weg is...

geo 2148. [GME2009] Back to Basic - van Pallas Athene

18 april 2009, 16:55
Bij aanvang van de tocht zag ik al dat die niet voldeed aan de regels van Groundspeak. Toch zijn we, onder enthousiaste leiding van Boswijk Posse en z'n jonge assistent Quaerens, aan de wandeling begonnen. Onderweg passeerden we nog een plek waar we al eerder gezocht hadden. Opnieuw doken de Watjes, Team KIS98, Pyne en IkBenMamma tevergeefs tussen de klimop. Daarna richtten we ons weer op de Basis, die we uiteindelijk in goede toestand aantroffen. Fijn dat deze cache in aangepaste vorm alsnog is gepubliceerd.
Bedankt en proost, Biertje
pas later op Internet gelogd; deze cache werd (na aanpassing) alsnog goedgekeurd en gepubliceerd

2143

geo 2143. [GME2009] Meten is weten - van Pallas Athene + Joep

18 april 2009, 17:20
Voor de middagroute had IkBenMamma zich bij onze teams aangehaakt en de colonne auto's zocht eerst een plekje voor het meetpunt van Meten is Weten. Na het meten volgde het weten en besloten we eerst Back To Basics te lopen. Daarna reden we naar een parkeerplek voor het Weetpunt, waar precies 5 plaatsen leegkwamen. In ganzenpas liepen we naar de cache, de ongeduldige Thex natuurlijk voorop.
Ook hier toonde Boswijk Posse weer zijn geniale zoekkwaliteiten door razendsnel de koker te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2144. [GME2008] De Gooise gelijke - van Thyrof

18 april 2009, 18:05
Bij de gedegen voorbereiding voor deze dag had ik in de logs gezien dat enig thuiswerk noodzakelijk was. Een kolfje naar de hand van Boswijk Posse, die ons vandaag glimlachend kon vertellen dat hij alle Bussumse antwoorden al had gevonden. Alleen nog Naarden dus, en daar liepen we de diverse punten af, die zich helaas voor mij allemaal bij een uitnodigend terras bevonden. Volgens Quaerens was daar echter geen tijd voor, want hij wilde op tijd bij het avondeten zijn. De juiste vergelijking was snel ontdekt, waarna we nog even een stukje moesten rijden en wandelen om de kist uit z'n schuilplaats te kunnen trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2145. [GME2008] Prachtig Naarden - van Pallas Athene

18 april 2009, 21:30
Na het eten met een welverdiend biertje werd het avondprogramma besproken. Alleen Boswijk Posse en ik zagen nog iets in een prachtige wandeling. Daarom namen wij afscheid van de andere teams, met de belofte voor een vervolg in de zomer.
Direct na de start zette Boswijk Posse er een stevige pas in, zodat we de cache wellicht nog vˇˇr het donker zouden vinden. Helaas begon zijn GPS wat kuren te vertonen. Omdat mijn vriendelijke collega vandaag al heel wat had gepresteerd, nam ik zonder morren de navigatie op me. Bij het meest oostelijke punt van de route keken we naar een ondergaande zon in het Gooimeer. Op het tweede uitkijkpunt was het even zoeken naar de streepjes. Toen we naar wp8 liepen, werden we gewaarschuwd dat we niet op de wandelroute liepen. "Nee, we hebben onze eigen route", antwoordde ik in het voorbijgaan. Dat werd niet gewaardeerd, want dat was de toegang tot haar woning, zei de jonge dame. We kozen daarop toch maar voor de wandelroute, maar hadden daarom moeite met de vraag bij wp8. Omdat we met ons antwoord op een onlogisch verre cacheplek uitkwamen, hebben we een andere mogelijkheid geprobeerd, waarna ik op de tast in het donker ineens het geluid van de kist hoorde.
Boswijk Posse, bedankt voor je inzet en de plezierige samenwerking. Binnenkort gaan we beslist een keertje samen op pad.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2146

geo 2146. Griftpark 4x4 - van BigFurryMonster

19 april 2009, 12:30
Een cache in drie etappes: in september 2008 was mijn eerste bezoek, samen met een Utrechtse goede vriend. Een leuke opzet en nadat ik alle fotoplekken had gevonden zou ik thuis de cachelocatie gaan bepalen. In februari van dit jaar heb ik rond beide mogelijkheden gezocht. De ene plek was wat logischer dan de andere, dus daar heb ik wat langer gekeken. Ook nog wat foto's gemaakt van niet direct zichtbare plaatsen, maar helaas geen doosje gevonden.
Gisteren kwam ik de cachelegger tegen op het GME. Ik heb even ge´nformeerd of ik wel op de juiste plaats had gezocht. Na bevestiging gekregen te hebben, zei ik dat ik de volgende dag nog eens zou gaan kijken.
Vandaag was ik voor de derde keer in het park en op de cacheplek zag ik ineens een vol bierflesje verstopt liggen (THT 09-2009). Dat moest een extra aanwijzing van BigFurryMonster zijn, dacht ik direct. Enthousiast wurmde ik overal m'n hand tussen en net toen ik het op wilde geven, zag ik het grijze doosje. Eigenlijk helemaal niet moeilijk verstopt, en op een plek waar ik vorige keer ook al eens (slecht) gekeken had. Omdat ik het flesje bier toch een paar meter verderop had gevonden en nu ook wat lege doppen in het gras zag liggen, vermoed ik dat het hier toch niet om een extra hint van BFM ging. Het biertje heb ik overigens 's avonds toch met veel plezier gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2147. Net Even Anders 3 (NEA3) - van Tinkerteam

15 maart 2009, 14:00
Na afloop van een bierweekend in Drenthe bezocht ik nog een serie caches in Borger. Deze was net even anders: er lag een paraplu op de grond (vergeten door een ander team?) en ik vond twee logrolletjes! De ene bestond uit een aantal natte blaadjes in een lek plastic zakje, de ander was een droog opgerold rolletje dat ik met wat peuteren tevoorschijn haalde. Voor de zekerheid heb ik maar op beide logrollen m'n naam gezet.
Bedankt en proost, Biertje
pas later op Internet gelogd; deze cache bleek ineens 'members only' geworden te zijn

___________________________________________________________________


geo 2148. [GME2009] Back to Basic - van Pallas Athene

18 april 2009, 16:55
Bij aanvang van de tocht zag ik al dat die niet voldeed aan de regels van Groundspeak. Toch zijn we, onder enthousiaste leiding van Boswijk Posse en z'n jonge assistent Quaerens, aan de wandeling begonnen. Onderweg passeerden we nog een plek waar we al eerder gezocht hadden. Opnieuw doken de Watjes, Team KIS98, Pyne en IkBenMamma tevergeefs tussen de klimop. Daarna richtten we ons weer op de Basis, die we uiteindelijk in goede toestand aantroffen. Fijn dat deze cache in aangepaste vorm alsnog is gepubliceerd.
Bedankt en proost, Biertje
pas later op Internet gelogd; deze cache werd (na aanpassing) alsnog goedgekeurd en gepubliceerd

___________________________________________________________________


2149

geo 2149. Dwaallicht - van Grote Smurf

23 april 2009, 22:20
De eerste geo-avond met Pino, Mighty-Mike en Corbulo. Ik had een handige wandelroute uitgezocht langs de 29 punten, waardoor we net geen 10 kilometer hebben gelopen. Van de 15.000 Merenwijkers hebben we er slechts een handjevol gezien, waaronder (vermoedelijk) een ex-vriendinnetje van Mike. Die schijnt overigens in de buurt van elke cache die we gezamenlijk doen een ex te hebben wonen...
In een bushokje maakte Corbulo de eindberekening en daarna reed Pino ons naar de cache, die hij dankzij z'n eigen (dwaal)licht snel wist te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2150. Is Afrikaans Nederlands? - van besem

23 april 2009, 22:55
Corbulo zou dit puzzeltje wel even oplossen, maar daar bleken toch een paar foutjes in te zitten, want 3 van de 8 cijfers waren negatief. 's Morgens nog een paar mogelijkheden uitgeprobeerd en op weg naar Pino en Mighty-Mike vonden we nog een paar alternatieven. Op zijn mobieltje checkte Pino deze mogelijkheid, waarna we alsnog het groene licht kregen. Van de 'ingang' in het bos en de grote open plek had ik me iets anders voorgesteld, maar Pino had ook deze kist weer snel getraceerd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2151. Speelplaatscache - van pioneer

30 april 2009, 10:25
Op Koninginnedag ben ik altijd in Delft, dus voordat ik me op het bier zou gaan storten, kon ik mooi nog even naar de speelplaats. Twee weken geleden had ik hier ook al gezocht, maar niets gevonden. Ik heb daarom even mijn goede vrienden De Naaktslakkies benaderd voor wat hulp. Daarom kon ik vanmorgen snel en in alle stilte mijn log plaatsen, want alle kinderen zaten natuurlijk met hun spulletjes op de vrijmarkt. Zo, en nu snel naar het bier! Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 april 2009
Verrassend dat er toch nog zoveel kleine speelveldjes zijn in de stad. Maar als je als man alleen op een kinderspeelplaats rondzoekt, val je toch wel een beetje op. De favoriete speeltuin was echter verlaten, dus kon ik er ongestoord zoeken, me niets aantrekkend van de borrelende buren. Echter geen cache kunnen vinden. Ik kom nog wel eens een keertje terug als de kinderen van Pioneer er zijn om me te helpen...

2151

Terug naar boven

Door naar mei

© www.mijn-eigen-website.nl (design)