Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2009

36 caches gevonden (logs 2342-2377)

2342

geo 2342. MZLE2007 Het rode licht - van Sjaco

4 oktober 2009, 10:35
In februari 2008 was ik hier al eens. Het was eb, maar het begon al te schemeren toen ik aan de dwaaltocht door de Buitenlanden begon. Alle punten wist ik met enige moeite te vinden. Maar op de plek waar ik de cache vermoedde, liet het geluk me in de steek. Later hoorde ik dat dit het één na laatste wp was.
Vandaag fietste ik van Gouda naar Schoonhoven, waar ik een afspraak had. Onderweg kon ik mooi opnieuw naar het rode licht. In het zonnetje en anderhalf jaar later zag het er allemaal heel anders uit. De aanwijzing had ik nu binnen vijf tellen gevonden en ik kon op weg naar de cache. Die was listig verstopt, maar ik was nog nuchter, dus scherp!
Bedankt en proost (geo d'or is onderweg), Biertje
dnf 16 februari 2008
Op mijn fietstocht van Utrecht naar Schoonhoven was ik inmiddels op de terugweg. Het was 17:00 uur en het rode licht was duidelijk te zien. De eerste aanwijzing ook, maar daarna duurde het een stuk langer voordat ik het licht zag. De Buitenlanden is een mooi gebied, vooral als je de enige bent en er op je gemak kunt wandelen en zoeken. Uiteindelijk stond ik op het laatste punt, maar daar kon ik noch een aanwijzing noch de cache vinden. Tijdens het maken van een serie foto's, vielen me ineens de letters GC op, die met zwarte stift waren aangebracht. Onderaan die plek heb ik opnieuw uitgebreid gezocht, maar ik vermoed dat de cache weg is. Jammer, maar ik heb het coördinaat genoteerd, dus als hij wordt herplaatst, kom ik weer terug.

geo 2343. Duiten en Dukaten - van Team Dalamot

4 oktober 2009, 14:50
Vandaag had ik in Schoonhoven afgesproken met vriend en 'collega' Meeuwisdlvw voor een cursus 'geocachen voor gevorderden'. Ik kwam 's morgens op de fiets vanuit Gouda, en hij met de veerboot. Nadat mijn metgezel alsnog enkele essentiële zaken uit zijn auto aan de overkant van de Lek had opgehaald, stapten we op de fiets. Ik had een route voorbereid waarbij wij 3 multi's in één rondje zouden aandoen: Duiten en Dukaten, Monopoly Zilverstad Editie en Van Gevelsteen naar Edelsteen. Zoiets vergt wel wat voorbereiding, concentratie en nauwkeurigheid, maar we hielden elkaar goed scherp. Helaas konden we niet ontdekken van wie het gouden hoofd was, dus hadden we drie mogelijke waarden voor B. De gevelsteen boven de poort van het pakhuis vermeldt een iets ander jaartal dan het ANWB-bordje, dus dit was onze tweede variabele. Na het rekenwerk in een parkje hadden we drie mogelijkheden (afhankelijk van het gouden hoofd) plus wellicht een kleine afwijking vanwege het jaartal van het pakhuis. Op de eerste plek ontmoetten we team Snelle Edje, die alle vragen thuis hadden opgezocht. Voor A en C hadden zij andere (foute) antwoorden en E was gegokt. Wel wisten zij zeker van wie het hoofd was. Nadat we nog twee plekken hadden doorzocht, stelde Meeuwisdlvw voor om het wetenschappelijk aan te pakken. De cache moest ergens op een rechte lijn liggen en we besloten nogmaals een poging te wagen. Snelle Edje had het inmiddels opgegeven. Jammer, want wij kwamen dit keer bij een bankje uit en zagen direct waar de cache moest liggen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

2344

geo 2344. Monopoly Zilverstad Editie - van Stuurtie

4 oktober 2009, 16:30
Vandaag had ik in Schoonhoven afgesproken met vriend en 'collega' Meeuwisdlvw voor een cursus 'geocachen voor gevorderden'. Ik kwam 's morgens op de fiets vanuit Gouda, en hij met de veerboot. Ik had een route voorbereid waarbij wij 3 multi's in één rondje zouden aandoen: Duiten en Dukaten, Monopoly Zilverstad Editie en Van Gevelsteen naar Edelsteen. Zoiets vergt wel wat voorbereiding, concentratie en nauwkeurigheid, maar we hielden elkaar goed scherp. Onderweg zag het terras van eethuys De Waag er zo uitnodigend uit, dat we al snel aan het bier zaten. Toen we daarna de eindlocatie gingen berekenen, lag de cache zo ver weg, dat dit niet kon kloppen. Er moest dus toch een foutje zijn gemaakt, bij C of bij H. Hoewel ik van alle antwoorden foto's had, stapten we toch weer op de fiets en ontdekten dat we bij H het verkeerde huisnummer hadden genoteerd en gefotografeerd. Na een snelle herberekening konden we nu naar de cache. Die was groot en goedgevuld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2345. Van Gevelsteen naar Edelsteen - van Team Dalamot

4 oktober 2009, 16:45
Vandaag had ik in Schoonhoven afgesproken met vriend en 'collega' Meeuwisdlvw voor een cursus 'geocachen voor gevorderden'. Ik kwam 's morgens op de fiets vanuit Gouda, en hij met de veerboot. Ik had een route voorbereid waarbij wij 3 multi's in één rondje zouden aandoen: Duiten en Dukaten, Monopoly Zilverstad Editie en Van Gevelsteen naar Edelsteen. Zoiets vergt wel wat voorbereiding, concentratie en nauwkeurigheid, maar we hielden elkaar goed scherp. De Duiten gaven de meeste problemen, bij Monopoly zagen we al snel dat we een foutje hadden gemaakt, maar bij de Gevelstenen hadden we gelukkig alles goed. Sommige jaartallen waren lastig te zien (handig, die zoomfunctie op mijn camera), bij Sint Joris konden we nog een ander team de goede richting op sturen, maar de afbeelding op de gevelsteen die zijdelings iets met de cache te maken moest hebben, konden we niet thuis brengen. Een bijl? Een wegwijzer? Op een bankje met uitzicht op de Lek maakten we de berekening. Toen we daarna op de locatie arriveerden, zocht ik eerst een plekje waar we onze fietsen kwijt konden. Gelukkig waren wij de enige bezoekers en was er voldoende plaats. Meeuwisdlvw had inmiddels al de cache gevonden en overhandigde mij de koker. Die zat ingenieus verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

2346

geo 2346. De kluis van Stuuridius - van Stuurtie

4 oktober 2009, 17:15
Vandaag had ik in Schoonhoven afgesproken met vriend en 'collega' Meeuwisdlvw. Samen hebben we drie multi's gefietst en onderweg nog wat traditionals opgepikt. Het raadsel rond de diamant hadden we beiden thuis opgelost (mijn controlegetal klopte eerst niet, maar gelukkig was Meeuwisdlvw nuchter), zodat we tot slot nog even naar de locatie van de kluis reden. De hele familie Stuuridius zat al voor het raam te wachten en keek toe terwijl wij het nummer draaiden. De verassing was groot, de diamant ook en ik hoorde ook nog mijn favoriete muziek!
Meeuwisdlvw, bedankt voor de gezellige dag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2347. One Four Seven - van Cleangardens

4 oktober 2009, 17:40
Het spelletje heb ik nooit begrepen, maar voor dit puzzeltje moest ik me dus eerst in de spelregels verdiepen. Vanwege een vreemde kronkel heb ik daarna de checker toch nog een paar keer nodig gehad, voordat ik groen licht kreeg. Nadat ik afscheid had genomen van Meeuwisdlvw na een dagje cachen in Schoonhoven, fietste ik nog even langs deze plek om dit kokertje te scoren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#207 Zicht op Hoevesteijn - van Swieb

   dnf 4 oktober 2009
Mijn GPS stuurde me naar een plekje achter een hek, dat zo te zien recent was geplaatst. De schapen kwamen gelijk aangerend. Omdat ik vermoedde dat het niet de bedoeling was dat je over het hek klom, heb ik nog wat in het rond gekeken, maar daarna mijn weg vervolgd. Nu lees ik over afwijkingen van minstens 17 meter. Misschien dat de coördinaten kunnen worden aangepast?

2348

geo 2348. Weg met al dat water - van Track_leader

4 oktober 2009, 18:10
Inderdaad, het is een kwestie van goed zoeken. Drie jaar geleden ben ik aan deze cache begonnen. Door een rekenfoutje (en het gebrek aan een kaart) kon ik wp5 niet vinden. Vorig jaar deed ik een nieuwe poging. Ik wist toen zelfs de eindlocatie te bereiken, maar waar ik ook zocht: geen cache.
Vandaag was het scheepsrecht. Op de terugweg van Schoonhoven naar Gouda fietste ik opnieuw naar de eindlocatie en ontdekte daar dat de deur dit keer stevig op slot zat. Het was duidelijk dat men aan het klussen was. Hoewel ik er niet in geloofde, liep ik toch even rond, vond ineens het listig verstopte pakje shag plus aansteker, en toen ontdekte ik de juiste deur! Wat een opluchting, want daar lag ook de cache. Eindelijk, dit stipje is Weg!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 februari 2008
Anderhalf jaar geleden, in juni 2006, fietste ik ook al door Cabauw. Toen ging het mis bij de Plattelandswinkel. Daar nam ik alleen de achternaam en heb toen heel wat gefietst om een weggetje te vinden dat naar dat plekje in het weiland zou moeten leiden. Na thuis de kaart en de foto's nog eens bestudeerd te hebben, en aanvullend contact met Track_leader, wist ik waar ik had moeten zijn. Toch raakte ik vandaag even in twijfel, omdat het lijkt dat je een boerenerf op moet. Toen zag ik ineens het bord en kon ik de eindbestemming gaan berekenen. Voor het gemak gelijk maar even een blikje bier opengetrokken, want al dat water maakt dorstig. Iets later bereikte ik de verstopplaats. Hoewel de deur openstond en ik direct het voorwerp uit de hint zag staan, bevatte die niet de gezochte cache. Hoe kan dat nou? Uit het e-mailcontact dat ik met mijn biervriend Bitte ein Bit een dag later voerde (hij vond de cache wel die dag!) blijkt dat ik de verkeerde deur ben binnengestapt. Waarschijnlijk was ik een meter van de kist verwijderd, alleen stond er een muur tussen ons in. Ik hoop dat ik de volgende keer (weer over anderhalf jaar?) meer geluk heb. Wordt beslist vervolgd...
dnf 17 juni 2006
Het zou vandaag een lekkere zomerse dag worden, dus prima fietsweer voor een aantal caches in de polder van Lopik. Tussen de vele traditionals had ik deze multi gepland, van twee sterren, dus dat moest makkelijk te doen zijn. Bij de start leverde het huisnummer van de vaste spreker geen probleem op. Daarna ging ik op zoek naar een straatnaam en een routelengte. De groenwitte bordjes die ik zag, vermeldden echter geen afstand. Het duurde even voordat ik door had dat ik eerst naar wp2 moest en pas dáár moest gaan zoeken... Bij de plattelandswinkel ging het opnieuw mis. Mijn berekening leidde naar een plek die onbereikbaar leek. Ik heb daarna nog wat variaties op de naam genomen, maar ook dat leverde niets bruikbaars op. De zoektocht naar de plek waar al dat water blijft, heb ik dus helaas voortijdig moeten opgeven.
Thuis heb ik de verschillende mogelijkheden nog even op de kaart gezet. Het blijkt dat ik een zijweggetje over het hoofd heb gezien. Wordt dus vervolgd...

geo 2349. MZLE2009 Water in de knoop? - van Sjaco

4 oktober 2009, 19:10
Op de terugweg van Schoonhoven naar Gouda maakte ik een nog een kort uitstapje om even langs de Waterknoop Polsbroek te fietsen. Even het waterpeil gecontroleerd en daarna de cache. Die lag er nog goed bij. Ondanks de hoge waterstand was de logrol kurkdroog. Om precies 20:00 uur arriveerde ik op station Gouda. Ik had toen 72 km gefietst, 8 caches gevonden en 1 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2350

geo 2350. De Pissenkade - van Hebbe hebbe

15 oktober 2009, 19:40
Vanavond weer eens met de Braeckgeocachers op pad in Zoetermeer en als eerste reden we naar de Pissenkade. Deze cache hadden we in mei al eens geprobeerd, maar toen bleek het doosje geript. Nu de cache na 5 maanden weer is herplaatst, waagden we een nieuwe kans. Nadat we eerst op wp3 hadden gekeken of de eindlocatie nog was gewijzigd, wandelden we naar de nieuwe verstopplek waar een behoorlijke rioollucht hing, precies zoals de naam van deze cache al beloofde. Met zijn zaklamp had Pino de nano al snel in de gaten en even later kriebelden we onze namen op het maagdelijke strookje.
Bedankt en proost, Biertje
note 29 mei 2009
Vandaag opnieuw naar de Pissenkade gefietst, want ik verwachtte dat deze cache niet lang op dit gevoelige plekje zou blijven liggen. Met de per mail verkregen extra aanwijzingen heb ik het groen haarfijn doorzocht. Daarna toch nog even met Grote Griezel gebeld, die mij bevestigde dat ik inderdaad aan het zoeken was op dezelfde plek waar hij de cache op 17 mei had gevonden. Nou, daar ligt ie dus niet meer. Daarna nogmaals de omgeving uitgekamd, maar ik weet bijna zeker dat de cache is verdwenen. Misschien dat Hebbe hebbe een controle kan uitvoeren?
dnf 28 mei 2009
Vanavond was ik met mijn goede vrienden Mighty-Mike en Pino in Zoetermeer. Ik dacht dat we deze lastige cache met z'n drieën wel zouden kunnen oplossen, maar dat is helaas niet gelukt. Bij wp1 zag ik direct wat de bedoeling was. De vragen bij wp2 waren geen probleem en bij wp3 vond Mike uiteindelijk na wat zoeken de listig verborgen aanwijzing. Daarna hebben we op de eindlocatie met z'n drieën eerst tien minuten onopvallend gezocht, maar toen dat niet hielp hebben we nog eens tien minuten zeer opvallend gezocht. Voorbijgangers keken vreemd op en er reed ook nog een politiewagen voorbij, maar de cache bleef onvindbaar. Uiteindelijk zijn we een beetje pissig vertrokken. Ik zal maar eens een hulplijntje uitgooien bij wat bevriende geocachers...

geo 2351. De Muziek Cache - van Wij-Twee

15 oktober 2009, 20:20
Voor nummer twee van deze avond reden de Braeckgeocachers naar de locatie van de Muziek Cache. Hoewel er in mijn stamcafé heel wat diverse deuntjes worden gedraaid, waren er weinig liedjes uit deze cache die ik herkende. Maar dankzij Google kreeg ik toch snel een correct coördinaat. Nadat ik mijn muziekvriend Mighty-Mike had verteld welke 2 nummers hij fout had, kwam hij daarna ook met een goede oplossing. Voor Pino (wegens verhuizing even geen internet) en Corbulo (kent alleen Bruce Springsteen, en dankzij z'n dochtertje nu ook K3) was deze puzzel te moeilijk, maar zij keken graag toe hoe Mike en ik in het donker op zoek gingen. Toen we na 10 minuten nog geen cache hadden gevonden, liepen we terug naar de auto waar Pino via mobiel internet de laatste logjes las. De cache was niet geript, maar kennelijk geniepig verstopt, want er werd meermalen flink overheen gekeken. Snel terug en opnieuw zoeken. Op de plek waar we in eerste instantie allemaal hadden gezocht, vond ik ineens de glazen pot. Opgelucht zongen we op de terugweg luidkeels onze favoriete song.
Bedankt en proost, Biertje

2352       2352

geo 2352. 't Smurfenbos - van Rick de Kikker

15 oktober 2009, 21:35
Hoewel we op 17 september al wisten dat de cache gesmurft was, hebben we die avond toch een paar smurfjes gezocht, zodat we het de volgende keer wat makkelijker hadden. De Smulsmurf en de Zaagsmurf konden we toen niet vinden, en de hint zag ik pas thuis. Deze avond was ook Pino erbij en omdat die zelf ook blauw is, had hij de kleine blauwe smurfjes verrassend snel in de gaten. Elke keer was hij Mighty-Mike, Corbulo en mij te snel af, maar hierdoor waren we al vlug bij de lastigste: de Zaagsmurf. Met z'n vieren zochten we de brug nogmaals van voor naar achter af, totdat Mike uiteindelijk de smurf op een logische (en goed zichtbare) plek ontdekte. Nu konden we naar het smurfenhuisje, maar dat viel nog niet mee. Na een kwartier vertwijfeld zoeken raadpleegde Pino het internet en ontdekte dat er een nieuwe hint was. We bleken al naast het voorwerp uit de hint te staan, maar waar was nu de cache? Het duurde toch nog een minuut of vijf voordat ik met de paraplu van Mike ineens het verlossende 'plok' te horen kreeg. Deze cache is leuk en origineel opgezet, dus een geo d'or is onderweg!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 september 2009
Vanavond zouden we met de Braeck geocachers tot slot deze multi gaan doen. Het was de tweede keer dat hij op ons programma stond, want vlak voor de eerste keer bleek de cache geript. Groot was natuurlijk de teleurstelling toen dit weekend de melding kwam dat de smurf opnieuw was gesmurft. Toch zijn we aan de wandeling begonnen, want we vertrouwen erop dat Rick een nieuw verstopplekje gaat zoeken. Gelukkig hadden we onze nieuwe zaklampen bij ons, zodat we in het donker 5 punten hebben gevonden en 2 (nog) niet. Omdat Joeridepoeri graag zijn vlakbij gelegen nieuwe flat wilde laten zien, waar zijn vriendin met bier al op ons zat te wachten, hebben we de verstgelegen plekjes overgeslagen en kozen we uiteindelijk voor het bier. We hopen binnenkort terug te kunnen komen voor de finale.

geo 2353. Disney in Zoetermeer - van Gekkenhuis

15 oktober 2009, 22:15
Dit was de laatste van onze avond en enthousiast door de successen bij de vorige drie caches en door mijn stroopwafels liepen we luid pratend achter Pino aan, die ons vlot door het parkje loodste. De vragen waren ook in het donker makkelijk te beantwoorden, maar gek genoeg had geen enkele iets te maken met Disney. Ook bij de cache (dankzij de hint wisten we zeker dat we op de goede plek in Zoetermeer stonden) konden we niets van Disney ontdekken. Snel reden we terug naar Leidschendam om in mijn Bierpaleis nog even een bokbiertje te drinken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 2354. De Waterman - van buntje

19 oktober 2009, 09:10
Vandaag was ik een dagje op pad met mijn goede vriend Joeridepoeri, die graag eens naar de Maasvlakte wilde. Een goed idee, want daar ligt natuurlijk ook een cache. Na de nodige voorbereiding had ik een route via het Westland en Rozenburg uitgezet en om 8:55 vertrokken we vanuit Leidschendam. Nog geen 15 minuten later stonden we in Wateringen naar het lege zwembad te kijken. Met een aantal vrienden zwemmen wij elke woensdag in Voorschoten, maar de Waterman leek ons geen goed alternatief. De overeenkomst is wel dat bij beide baden een cache ligt verstopt, en deze hier had ik snel opgedoken.
Bedankt en proost, Biertje

2355

geo 2355. Windlust - van Jarish

19 oktober 2009, 09:20
Ronde stenen stellingmolens herken ik al van grote afstand sinds ik jaren geleden een cache rond dat thema heb gedaan. En op de fiets cachend door het Westland ben ik Windlust al heel wat keren gepasseerd. Vandaag moest ik er heel dicht bij zijn, want de nano lag op bukafstand. De deur van de diervoederwinkel stond wijd open en de molenaar had de Arbeidsvitaminen aanstaan, maar ik had zijn hulp niet nodig. Doordat ik nog geheel nuchter was, had ik het toffe dopje vlot gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2356. Ammon - van Jarish

19 oktober 2009, 09:35
De oude Egyptenaren kenden bier al een paar duizend jaar voor Christus. Ze gebruikten het ook als offerdrank, waarmee plengoffers werden gebracht. Er waren meerdere soorten bier, zoals dat voor de koningen en dat voor de slaven. Het bevatte echter minder alcohol dan tegenwoordig, want aan gewone burgers werd een rantsoen van 2 liter per dag toegestaan. Een brouwer van slechte kwaliteit bier werd in zijn eigen brouwsel verdronken...
De hiërogliefen op de cachepagina bleken echter niet te gaan over een traditioneel bierrecept, maar farao Ammon beschrijft de plek waar hij op 10 meter afstand een kokertje heeft verstopt. Deze maandagochtend bevond ik mij in de delta tussen de Nijlganzen en een enkele obelisk. De kleine sarcofaag was daar na twee keer graaien gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2357. Mini Monster 5 - van dijk6jes

19 oktober 2009, 10:00
Vanmorgen bleek dat de weg naar Monster deze week is afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het kostte dus wat zoeken om een alternatief te vinden om alsnog bij de watertoren te komen. Die was helemaal ingepakt en niet goed te zien. De cache was ook niet direct zichtbaar, maar toch snel gevonden. Na het logritueel konden we verder Monster in voor de overige Mini's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2358. Timothy & Teadse - van dijk6jes

19 oktober 2009, 10:15
Vandaag was ik in een auto met chauffeur op pad door het Westland. Dringend adviseerde ik hem om niet met de wagen het laantje in te rijden en zeker niet bij het eerste huis links te parkeren. We reden dus naar het aangewezen parkeergebied en liepen daarna naar de manege. Hoewel het een maandag in de herfstvakantie was, bleek het terrein volkomen verlaten. We hoefden dus niet stiekem te zoeken, maar keken overal op en onder. Nou was me wel iets geks opgevallen, maar mijn metgezel moest me even wijzen op een klein detail waardoor hij grijnzend de cache in handen kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2359. Mini Monster 4 - van dijk6jes

19 oktober 2009, 10:30
Toen we naar het nulpunt liepen, herkende ik de plek. Op bijna dezelfde plaats heeft een paar jaar geleden ook al een cache gelegen. Die was echter een stuk lastiger te vinden, achter een loszittende steen in de oude muur. Met de duidelijke hint en twee paar ogen was dit nieuwe monstertje gelukkig snel ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

2360

geo 2360. Mini Monster 6 - van dijk6jes

19 oktober 2009, 10:45
De laatste van de Mini Monsters lag verstopt achter de kerk. Terwijl we de replica van de grot in Lourdes bewonderden, raakten we in gesprek met twee mannen die het onderhoud deden. Tussen door had ik de cacheplek al ontdekt, gelogd en de cache weer weggestopt. Terug bij de auto merkte ik dat ik zo was afgeleid dat ik helemaal vergeten was de code te noteren, waardoor ik nog even terug moest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2361. Monster pracht en gruwel - van Monstertjes

19 oktober 2009, 11:15
Deze cache kon ik mooi combineren met wat andere caches die ik in Monster moest zoeken. Een paar wp's waren ook nog eens gelijk, dus dat waren de spreekwoordelijke vliegen in één klap. Uiteindelijk stonden we op zo'n 15 meter van de cache. Ik zie nu dat de hint momenteel veel uitgebreider is, maar op mijn oude uitdraai bestond die nog maar uit één regeltje. Een buurvrouw was aan het vegen en haar man kwam ook naar buiten. Ze wisten van de cache, maar wilden alleen maar zeggen dat we op de verkeerde plek stonden. Bij de andere buren was al een zolderraam opengegaan en kregen we te horen dat we in de buurt waren. Met een omtrekkende beweging kwamen we inderdaad dichter bij het nulpunt en zagen we ook de buurman weer. Ik bleek inmiddels de cache reeds voorbijgelopen te zijn, want mijn metgezel wees me op een plastic doosje dat een beetje achteloos was weggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2362. Mega Monster - van dijk6jes

19 oktober 2009, 11:45
Met de 6 Mini codes op zak reden we naar het eerste berekende wp. Daar zocht ik naar een geo-logo, maar mijn chauffeur ontdekte iets heel anders. Daarna naar wp2, dat een stuk makkelijker bleek. Maar nu wisten we ook waarnaar we moesten zoeken. De Mega Monsterkist kwam eindelijk in zicht. Nog een klein stukje rijden naar een plek met voldoende parkeerruimte en een klein stukje lopen naar de keurig ingerichte cache. De dijk6jes waren kennelijk niet thuis, want er kwam helaas niemand naar buiten om me een biertje aan te bieden. Nadat ik alles weer netjes had afgesloten, ontdekte ik dat het zakje waar het logboek in hoort nog naast me lag, zodat ik de hele operatie nogmaals mocht uitvoeren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2363. Even vanaf de Bank 2 - van De Riempjes

19 oktober 2009, 12:20
Het lastigste was nog om TomTom te overtuigen dat we met de auto hemelsbreed misschien wel erg dichtbij waren, maar dat er nog heel wat water tussen ons en de cache lag. Met behulp van de GPS dan maar een betere plek gezocht en dat bleek toevallig ook de parkeerplaats van het Prinsenbos te zijn. Na een korte wandeling langs kikkerpoel en vlinderbos bevonden we ons in de buurt van de cache. Daar viel me ineens iets op en dat bleek inderdaad de cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

2364

geo 2364. De omgekeerde bloempot - van buntje

19 oktober 2009, 12:45
Bij deze bloempot lag vroeger ook al een cache (achter de heg), maar die is kennelijk uitgebloeid. Vandaag voerde mijn route door het Westland opnieuw langs deze pot. Vorige keren was ik op de fiets en was het hier op zondag helemaal uitgestorven; nu was ik met de auto op een maandag en dan is het een stuk drukker! Na twee rondjes toch maar de auto op de parkeerplek aan de parallelweg gezet. Pas bij het oversteken van de veilingroute zag ik dat je het water vanaf de kant van het veilingterrein tóch over kan steken. De cache kon maar op één plek liggen en daar lag ie dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2365. Pompen of verzuipen - van parreg

19 oktober 2009, 13:10
De zon scheen en het zou de hele dag droog blijven. Er hoefde vandaag dus niet gepompt te worden. Daarom was het ook erg stil bij gemaal Westland en konden we ongestoord naar de cache zoeken. Die was snel gevonden, want ik heb daar een neus voor. Het logrolletje was kurkdroog, dus het gemaal werkt echt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2366. Sneak Preview - van parreg

19 oktober 2009, 13:30
Van de 15 films kon ik er 8 direct opnoemen. Tijdens het voorprogramma heb ik daarom maar even m'n broertje gevraagd naar de overige. In de pauze kreeg ik de antwoorden en toen kon het puzzelen beginnen. Nog vóór de aftiteling gaf de checker het groene licht. Met het coördinaat op zak verliet ik gehaast de bioscoop en kon ik naar de plek waar het filmblik was verstopt. Daar waren heel wat plekken waar geprikt kon worden, maar wat een geluk: bij de tweede prik hoorde ik al 'plok'!
Bedankt en proost, Biertje

geo 2367. Snuffeldoos' Picknickplaats - van Snuffeldoos

19 oktober 2009, 14:50
Na de overtocht met de veerpont reden we naar de picknickplaats. Vreemd genoeg zagen we allebei het P-bord over het hoofd, dus moest er 500 meter later omgekeerd worden en probeerden we het opnieuw. Op zo'n lege parkeerplaats is het altijd lastig het mooiste plekje te vinden, maar daarna konden we naar de oever om de cache te zoeken. Het was laag water, dus we hielden het droog. Een leuk plekje om een biertje te drinken, maar helaas, we moesten nog naar de Maasvlakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2368. 52-1 - van team de ridders

19 oktober 2009, 15:15
Met dat drukke trainingsprogramma valt het wel mee, want terwijl we op en rond de cacheplek aan het zoeken waren, kwamen de brandweermannen naar buiten om even te 'helpen' door het roepen van allerlei tegenstrijdige aanwijzingen. Ze hadden de grootste lol, terwijl wij ons in het zweet stonden te werken. Uiteindelijk had ik de juiste plek gevonden en kon ik het sein "Brand meester!" geven.
Bedankt en proost, Biertje

Futureland

geo NF#208 FutureLand - van applecache

   dnf 19 oktober 2009
Helaas, het nulpunt bevindt zich naast het parkeerterrein in een zandvlakte. Met z'n tweeën hebben we alle 4 de voorwerpen die aan de hint voldeden van boven tot onder onderzocht. De meest logische daarna nog eens. Tja, de cachelegger woont in Duitsland, dus de kans dat hij komt kijken om het coördinaat aan te passen, is erg klein. Net zo klein als de kans dat ik hier nog eens kom...

geo 2369. Gammo's Maritime: The second Maasvlakte - van gammo_team

19 oktober 2009, 16:05
De laatste voor vandaag en ons eigenlijke doel: de tweede Maasvlakte. De auto in het zand laten staan en de laatste paar honderd meter gelopen. Precies op het berekende nulpunt lag de glazen pot op me te wachten. Nog even naar de schepen gekeken en toen weer terug. Om 17:15 uur was ik weer thuis. In 8 uur en 20 minuten en na 205 km had ik 16 van de 17 caches gevonden. Een prachtige dag; daar mag best een biertje op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2370

geo 2370. Slaaf van Kantoor - van Team Kleijn

22 oktober 2009, 14:55
Als kantoorslaaf mag ik elk jaar een paar vrije dagen opnemen, zoals vandaag, toen ik naar Amsterdam reisde voor een Brand Dubbelbock bij Herberg Hooghoudt en een toneelvoorstelling in het CREA Theater. Eerst even een foto laten maken door goede vriend Loze Jorry, die mij direct (heel attent) waarschuwde voor de graafmachine die vlak achter de gele prullenbak gevaarlijk bezig was. Van de 3 shots die hij van me maakte, was dit de beste. Hierna zou ik een kijkje gaan nemen bij de kantoorslaven van De Bank.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2371. De Bank - van Profweirdo

22 oktober 2009, 15:10
Vanaf station Zuid was het maar een klein stukje lopen naar De Bank. De vragen waren thuis al correct opgelost, dus ik hoefde me alleen maar te concentreren op het pijltje van m'n GPS. Dat ging in de buurt van de cache ineens alle kanten op, dus ik heb wat extra meters gelopen totdat ik uiteindelijk weer op dezelfde plaats terug was. Toen herkende ik iets en had ik na een korte strubbeling de cache in handen. Op een (geel groen?) bankje heb ik rustig het logboekje beschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2372. Bulderbaan - van De Buurtjes

22 oktober 2009, 15:45
Even een half uurtje lopen vanaf station Zuid voor deze cache. Ik zag direct een aardige verstopplek, maar mijn GPS wees toch nog 15 meter de andere kant op. Daar kon ik echter niets vinden, dus toch maar terug. Nu viel me ineens iets op en daardoor had ik het doosje snel in handen. De wind was helaas ongunstig, want ik zag/hoorde geen enkele ijzeren vogel. Dat geklaag over geluidsoverlast is dus duidelijk sterk overdreven, want vandaag viel het best mee.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2373

geo 2373. Vinden is (g)een kunst - van Team DeFret

24 oktober 2009, 16:05
Een rustig fietsrondje door mijn achtertuin, waar ik veel bekends tegenkwam. Gelukkig kwam er ook nog wat Kunst aan te pas. Moeiteloos vond ik alle gezochte punten. Graag had ik hier uitgebreid geschreven over onverwachte wendingen, unieke beuken, zijbalkjes, schorren en stutten, maar de cachelegger heeft dat helaas verboden.
Vrij vlot stond ik al de eindberekening te maken, maar die bleek uit te komen bij het hek van een voortuin. De bewoner zat voor het raam een krantje te lezen. Ik twijfelde, want nergens in de logjes stond iets over een tuin of naar buiten komende cacheleggers. Een tweede blik leerde me dat ik ergens een min voor een plus had aangezien, en nu kwam ik op een logisch plekje uit. Daar zag ik de cache gelukkig direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2374. Van der Sar - van Labani03 & Rojobeveiligingen

24 oktober 2009, 16:30
Hoewel bier en voetballen onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken, heb ik helemaal niets met dit spelletje. Maar met hulp van mijn goede vriend Google waren de antwoorden toch snel gevonden. Vandaag reed ik even naar Voorschoten voor een schot in open doel. Dankzij de checker wist ik dat ik goed zat en dat bleek ook toen ik de pot snel klemvast in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2375. Rondje zwembad - van sandrakim72

24 oktober 2009, 17:10
In dit bad zwem ik al een paar jaar elke woensdagavond wat baantjes met o.a. mijn geo-vrienden Pino en Mighty-Mike. Na een half uur intensief power-zwemmen wordt er in het warme instructiebad nog wat bijgekletst met een beker koffie van badmeester Pieter. Maar vandaag werd er niet gezwommen, maar gelopen. Van het rondje had ik me van te voren al een voorstelling kunnen maken, en de cache lag precies waar ik hem verwachtte: op een heel druk punt waar het dus even duurde voor ik hem kon pakken en ook weer terug kon leggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2376. Lieve kids! - van sandrakim72

24 oktober 2009, 17:30
Deze cache heeft een moeilijkheid van 1 ster, maar dat zouden er best 2 mogen zijn. De geo-sticker op het raam lokte mij dus toch naar de auto's waar ik me met moeite tussendoor kon wurmen. Na 10 minuten besloot ik maar aan te bellen om Sandrakim72 te vragen waar de cache lag. Zij wees me lachend naar een plek waar ik al eens gezocht had en waar ik nu opnieuw 5 minuten vruchteloos besteedde aan het doorzoeken van de struiken. Nogmaals aanbellen dus, en nu kwam de cachelegster mee naar buiten. Het bleek dat de plek die mij het meest logisch leek, inderdaad de cacheplek was. Ook na het loggen snapte ik de hint niet, maar die moest ik als een cryptisch doordenkertje opvatten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2377. Michael Jackson - van sandrakim72

24 oktober 2009, 17:35
Door een draadje op het forum werd mijn aandacht op deze cache gevestigd. Waren de vragen over Michael Jackson nu echt zo onduidelijk? Ik probeerde het uit en had alleen problemen met de laatste vraag. Maar met het geduldig uitproberen van de checker kwam er uiteindelijk groen licht. Vandaag liep ik door het groen van Voorschoten en zag de cache al snel zitten.
Bedankt en proost, Biertje

2377

Terug naar boven

Door naar november

© www.mijn-eigen-website.nl (design)