Blik op Biertje

Bierpraat december 2008

84 caches gevonden (logs 1917-2000)

1917

geo 1917. In het donker... - van aad agten & Ma+R+J+A

4 december 2008, 21:30
Het was Mighty Mike die ons op deze nachtcache had geattendeerd en deze donderdagavond reden we richting Reeuwijkse plassen voor een nat en modderig avontuur. Het had overdag weer flink geregend met ook wat natte sneeuw en ook onderweg kregen we nog een leuk buitje over ons heen. Maar eenmaal op het parkeerterrein was het droog en dat zou het gelukkig verder ook zo blijven. De eerste reflectoren had ik snel in het vizier, en daarna ging het van een leien dakje. Pino had een flink zoeklicht bij zich, Corbulo een extra pen (handig, nadat ik de mijne was verloren) en Mike controleerde of elk volgend punt wel op de kaart lag. Alleen bij punt 5 hadden we problemen met het gele stickertje. Dankzij de hint vonden we wel de reflectoren, maar het stickertje hield zich goed verborgen. Voor de waarde van E hadden we 2 mogelijkheden, en na een juiste gok arriveerden we bij het volgende punt. Twee keer kozen we een andere route dan de bedoeling was (ontdekten we achteraf, want de reflectoren zaten aan de 'achterkant' van de boom).
Maar uiteindelijk konden we op zoek naar de cache, die (logisch) door Pino werd gevonden. Mighty Mike maakte daarna nog een serie foto's van ons en de sterrenhemel en toen mochten we weer de warme auto in. Een leuke ervaring, waarbij gelukkig niemand in een sloot belandde!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1918. Kerkenpad 4 - van Larinagu

7 december 2008, 11:40
Tijdens een weekend Roermond leek kerkbezoek op zondagmorgen erg voor de hand te liggen. Eerst even op het terrein gezocht, maar toen het ineens erg druk werd, zag ik dat de cacheplek gelukkig daarbuiten lag. (Achteraf ontdekte ik dat dit ook in de beschrijving staat, maar ja, dat Limburgse bier van gisteravond...) Strategisch de rugzak neergezet, even rommelen en gelogd!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1919. Onbemind Parkje - van GeSi & Team_MaJu

7 december 2008, 12:05
Tijdens een weekendje Roermond moesten er natuurlijk wat caches gezocht worden. Dit was er een van. Een korte wandeling door een leeg parkje naar een voor de hand liggende plek. Miauw mocht van mij het kokertje pakken. Tijdens het loggen begonnen een paar eenden van plezier luid te kwaken en een zwaan kwam nieuwsgierig kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1920. Hammerveld - van Tsarina Robin & Vrouwtje Tsaar

7 december 2008, 12:30
Tijdens een weekendje Roermond moesten er op zondag nog wat caches gezocht worden. Ik had gedacht dat je deze makkelijk vanuit het Onbemind Parkje kon bereiken, maar de 'brug' op de kaart bleek de dam te zijn, die momenteel een kleine waterval veroorzaakte. Met droge voeten was de cache dus niet te bereiken. Dan maar naar het aangegeven parkeerpunt en de route via modderpaadjes afgelegd. In een prachtig najaarszonnetje had ik het kokertje snel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1921. Galgenberg aan de kapel - van Team*Smeigel

7 december 2008, 13:10
Op zoek naar de juiste weg passeerden we plotseling deze cache. Snel de auto neergezet en 50 meter teruggelopen. Gelukkig hoefde ik voor de koker niet lang te zoeken. Op de terugweg naar ons voertuig las ik de ontstaansgeschiedenis voor en leerden we wat 'kitsen' zijn. Een dergelijke straatnaam zouden we iets later tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

1922

geo 1922. Tisney Anders - van Thira en Candor ism Achtbaangek

7 december 2008, 13:40
Normaal staat de route naar een pretpark duidelijk aangegeven, maar hier wordt de argeloze bezoeker geheel aan z'n lot overgelaten! Na een weekendje Roermond wilde ik beslist deze cache bezoeken, want daarmee zou ik weer een plaatsje stijgen op de LAW-ladder van Wilxlii Carrotte. Het leek simpel: gewoon de Maastrichterweg N271 naar het zuiden nemen en op de juiste plek linksaf naar Tisney Anders. In de praktijk ging het echter Héél Anders. Topo Nederland kende de nieuw aangelegde A73 nog niet en stuurde ons via twee gloednieuwe rotondes bijna de snelweg op. Niet doen dus. Iets verderop bleek een oversteek over het spoor afgesloten en daarom besloten we de TomTom aan te zetten. Die koos een route over de Veestraat, die nu eveneens bij het spoor dood bleek te lopen. Omdat we dachten nu alle mogelijkheden gehad te hebben (en Tom wist niets nieuws te verzinnen) kozen we voor een benadering vanuit het oosten: via Melick en Sint Odiliënberg. Een behoorlijke omweg, maar uiteindelijk stonden we op zo'n 50 meter vanaf de locatie. Het was goed te zien dat hier bij elke boom onder de bladeren was gezocht. Ik keek dus even rond en zag toen al snel de werkelijke plek. De cache en inhoud zien er goed uit. De akker is leeg en is eenvoudig bouwrijp te maken. Met een extra halte aan het spoor en het doortrekken van afslag Linne bij de A73 is de bereikbaarheid goed geregeld. Laat de graafmachines maar komen!
Voor de kortste route terug naar Roermond koos TomTom voor de Leropperweg. We verwachtten dat ook die wel weer dood zou lopen bij het spoor, maar nee: de weg is verlegd en gaat óver de A73, en de spoorwegovergang bestaat nog. Binnen een paar minuten waren we terug op de N271. Onbegrijpelijk dat de VVV hier geen bordjes heeft neergezet...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1923. Kerkenpad 3 - van Larinagu

7 december 2008, 14:05
Terug in Roermond, na een bezoekje aan pretpark Tisney Anders, waren we op zoek naar een gezellig café. Eerst even de auto naast de kerk gezet (sector 4), waarna ik snel een rondje liep om het kokertje op te halen. Daarna zochten we een legale parkeerplek en dronken we op de Markt een lekker biertje ter afsluiting van dit weekend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1924. Via Ria - van Bente's Bende

8 december 2008, 16:20
Als geboren Hagenaar wist ik na het oplossen van de woordzoeker precies waar ik moest zijn. De aanwijzing zag ik direct zitten en daarna ging ik op weg naar de cache. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken, want je valt hier wel erg op. Net als mijn voorgangers heb ik ook een stempeltje naast m'n log gezet, hoewel ik niet geloofde dat dat de bedoeling was.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1925. Forens Utrecht - van Diafragma

13 december 2008, 11:50
Al eerder had ik hier gezocht. Met de verstoptechniek van de andere Forens in het achterhoofd heb ik toen heel wat fietsen (en wrakken) onderzocht, wat meestal vreemde blikken opleverde van voorbijgangers. Natuurlijk had ik ook vlakbij de werkelijke verstopplaats gekeken, op één plekje na. Een mailtje naar een bevriende plaatsgenoot leverde een Griezelig nauwkeurig antwoord, compleet met foto. Dus toch! Stom, stom, stom.
Vandaag stapte ik opgewekt uit de trein, want nu was het een fluitje van een cent. Even wachten totdat de kust veilig was en daarna de nano tevoorschijn gepeuterd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 september 2008
Tja, een nano zoeken tussen een rij oude fietsen. Na een kwartiertje heb ik het maar opgegeven, omdat steeds meer mensen zich afvroegen welke fiets ik van plan was mee te nemen. Ik ben toen maar een pilsje gaan drinken in de stationsrestauratie.

___________________________________________________________________


geo NF#165. Almere Centrum NS - van Het Noord-Zuid Team

   dnf 14 december 2008
Deze cache is goed verstopt, want ik kon 'm niet vinden. Volgens Topo Nederland zou de micro tussen spoor 4 en 5 moeten liggen, maar dat klopte niet met de hint. Thuis lees ik in de logjes dat het opgegeven coördinaat zo'n 25 tot 45 meter afwijkt. Tja...

1926

geo 1926. Het Leeuwardenplein - van Het Noord-Zuid Team

14 december 2008, 13:55
Als dit plein het visitekaartje van Leeuwarden moet voorstellen, begrijp ik goed waarom dit team verhuisd is naar het gezellige Almere. De cache zat niet waar ik 'm verwachtte, maar toen ik weer overeind kwam, zag ik 'm open en bloot op de grond liggen. Na het loggen maar even goed toegedekt en snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1927. Almere Muziekwijk NS - van Het Noord-Zuid Team

14 december 2008, 14:10
Achteraf bleek dat ik de fiets naast de cache had kunnen zetten, maar ik had 'm bij het hekje laten staan zodat ik minder zou opvallen tijdens het zoeken. Eerst even bovenaan een andere gekeken, maar daarna op de juiste plek. Geen mens gezien op deze koude zondagmiddag. Die zaten zeker allemaal in een warm café.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1928. Tb en coin hotel Muziekwijk 1, glenmiller - van novw

14 december 2008, 14:35
Meestal zit ik bij voortuincaches in de verkeerde tuin te wroeten, en dat was ook nu weer het geval. Ik heb goed gezocht naar de sticker, die ik maar niet kon vinden. Zat die soms op een listige plek verstopt? Gelukkig kwam er een buurvrouw naar buiten die wilde weten wat ik deed. Toen ik antwoordde dat ik op zoek was naar die ingegraven kist, wees ze me dat ik om de hoek moest zijn en ook bij welke deur. Daar zag ik direct de verstopplek, en later ook de sticker. Tijdens het loggen en ruilen hoorde ik vanachter de deur vaag het geluid van jazzmuziek. Glenn Miller, waarschijnlijk...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1929. Muziekwijk 2, top 40 - van novw

14 december 2008, 14:45
Vanaf januari 1970 haalde ik wekelijks het gedrukte exemplaar van de top 40 bij m'n platenzaak op de hoek. Hele jaargangen had ik liggen, totdat ik die 20 jaar later bij een verhuizing allemaal heb weggegooid. De top 40 werd door Lex Harding de nationale zaterdagmiddag gebeurtenis genoemd en Radio Veronica ging direct aan als ik uit school kwam. Daarom ken ik nog steeds allerlei obscure bandjes en eendagsvliegen uit de jaren 70. Op deze koude zondagmiddag was het erg stil in de muziekwijk. Weinig muziek en weinig mensen. Gelukkig maar, want zo kon ik ongemerkt de cache pakken en een TB achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

1930

geo 1930. (FPE2008) Timkers travel, Maleisië - van timker

14 december 2008, 15:10
Op de fiets naar Maleisië. Niet letterlijk, want ik zat in een stuk bos buiten Almere. Lastig, met zoveel verstopruimte. Met de hint kwam ik niet veel verder, want ik had niet verwacht dat de kist in een boom zou hangen. Maar ik had geluk, binnen 5 minuten hoorde ik de verwachte 'plok' en had ik een fraaie plastic doos in handen. De diabetes-coin heb ik zeker over het hoofd gezien, of hij zat er niet meer in. Maar er was nog genoeg ruimte voor een ridder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1931. Polderland (Meer zien van Almere 1) - van TARCI en Enrico

14 december 2008, 15:30
Deze serie had ik bijna compleet, alleen Polderland moest ik nog bezoeken. Vandaag was ik weer eens in Almere en fietste ik door de koude polder. De laatste aanwijzing was precies wat ik had verwacht, maar voor de eindcache had ik vandaag geen tijd meer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1932. (FPE2008) Timkers Travel, Costa Rica - van timker

14 december 2008, 15:55
Bij het bereiken van Costa Rica zakte de moed even in de schoenen. Veel bladeren, gebundelde stammetjes (zonder cache natuurlijk) en voldoende ruimte om het hele Costa Ricaanse leger te verbergen. Maar net als in Maleisië had ik hier het geluk dat ik al heel snel op iets stuitte dat daar niet hoorde. En daaronder lag de cache.
Bedankt en proost, Biertje

1933

geo 1933. Muziekwijk 5, stones - van novw

14 december 2008, 16:10
Ik heb niet zoveel met de Stones, want ik ben een Beatles-fan. Daar bestaan natuurlijk óók een aantal (lastige) caches over. De Stones maakten het me makkelijk, want ik fietste in een bijna rechte lijn naar de cache. Het laatste stukje heb ik gelopen, want ik had net de meeste modder van m'n OV-fiets geschraapt. Na het loggen was er natuurlijk de voldoening; satisfaction dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#166. Stukje Dordrecht in Almere - van Het Noord-Zuid Team

   dnf 14 december 2008
Toen ik op het Dordrechtplein kwam, zag ik direct de overeenkomst met het Leeuwardenplein: dezelfde hekken en daarachter ook weer van die grijze containers. Ongezien loggen is geen probleem, maar hoe kan je ongezien zoeken als er geen enkele hint wordt gegeven? De gps wees in een heg van een achtertuin. Met weinig hoop toch maar even gekeken. Daarna bij de wortels van de bomen aan de andere kant van het straatje. Na ruim een kwartier begon ik toch wel op te vallen bij sommige bewoners en voorbijgangers. Teleurgesteld vertrokken...

geo 1934. Nano en Mega 2 - van Apied@k

14 december 2008, 16:50
Het was inmiddels donker geworden, terwijl ik door Almere fietste. De hoogste lantaarnpaal zou ik nu dus makkelijk moeten vinden. Gelukkig had ik van te voren uitgezocht waar hij ongeveer moest staan, want wat bleek: het lampje bovenin brandde niet. Misschien kan Apied@k even wat onderhoud plegen en een nieuw peertje indraaien? [;)] Gelukkig heb ik niet zo'n lange naam, en kan ik goed priegelen, dus het loggen was geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1935

geo 1935. Crag & Tail [Edinburgh] - van Haggis Hunter

19 december 2008, 14:05
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. Standing at the square in front of the Castle it was just a few metres to Crag & Tail. But the gate was closed so I had to look for an entrance from the side of Princes Street. It was raining and there was a stormy wind. I reached the cache by a slippery muddy trail, but I managed to write in the logbook while the storm was trying to blow the pages out of my hand.
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1936. Alexander Graham Bell Birthplace - van manylegs

19 december 2008, 20:55
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. After a lot of pints in different pubs I noticed that I was near the birthplace of Alexander Graham Bell. In the dark I searched (with my little pocket torch) all the logical places, eventually to find out that the cache was a lot smaller than a micro.
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1937. Let's Get Radical - van Haggis Hunter

20 december 2008, 15:45
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. Today it was a nice day and after visiting Leith harbour we took bus 35 to Holyrood Park. We started the Just Plain Radical route and I felt lucky I hadn't had any beers till now. Making pictures of the magnificent view suddenly I found out that I had passed the cache without noticing. I looked back and saw the hiding place at 50 metres. Just sitting and grabbling...
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1938. Chameleon - van skinnymalinky

20 december 2008, 16:15
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. For the shortest way I needed some climbing gear, so we searched for the right path that became very muddy and slippery. The last metres were easy and I didn't need a hint to find the cleverly hidden cache. Well done!
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1939. Two Unicorns - van roolku

21 december 2008, 11:05
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. On our way to the Whisky Experience we walked along the Unicorns and found the cache without being seen by the dogs (and the owners).
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

1940

geo 1940. Visiting the Whale Way - van BarcodeBattler

21 december 2008, 11:20
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. On our way to the Whisky Experience we walked underneath the bones and found the cache without being seen.
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1941. Greyfriars Bobby - van Haggis Hunter

21 december 2008, 11:45
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. On our way to the Whisky Experience we walked along the Greyfriars pub and we visited Bobby's grave.
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

geo 1942. St Andrew Square - van skinnymalinky

21 december 2008, 16:10
During my visit to Edinburgh this weekend I had to search for a few geocaches. For this one I searched yesterday evening in the rain without any luck, but this afternoon I found it. Never seen such one. It's very sneaky, but I love it!
Greetings and Slainte Mhath! Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


1943

geo 1943. Battlefield - van de Hooydonkies

25 december 2008, 09:45
Het is Eerste Kerstdag, vrede op aarde. De ultieme dag om het battlefield te betreden. Dankzij mijn vriend G. waren de juiste antwoorden snel gevonden en zo leerde ik dat het strijdgewoel zich vlak in mijn buurt afspeelt. Maar vandaag dus niet. In alle rust betrad ik het speelveld, raapte de pot en scoorde een punt. Snel naar de kantine!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1944. Park Rozenrust - van Team Red-one

25 december 2008, 10:00
Voor een andere cache was ik hier twee jaar geleden al eens geweest, maar dit keer moest er wat méér gelopen worden. Het park was uitgestorven, maar over de Vliet passeerden een stuk of wat roeiers. Het was direct duidelijk waar de cache moest liggen. Helaas bleek ik de TB die ik hier wilde achterlaten, nog thuis te liggen. Andere keer dan maar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1945. Rainbow Bridge: Tribute to Amigo - van Team JenR

25 december 2008, 11:05
Er zijn op de wereld 17 caches met de naam Rainbow Bridge, maar dit is de eerste in Nederland. Ik moest even wachten tot de wandelaars over de brug waren gekomen en toen kon ik gaan zoeken. Op de plekken waar ik de kist verwachtte, lag echter niets. Totdat ik ontdekte dat ik weer eens veel te moeilijk deed. Ach, die broek moest toch in de was...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1946. Barbie in de film - van coppi

25 december 2008, 11:40
Van Barbie wist ik helemaal niets en ook de vrienden in mijn stamcafé die ik nog wel 's te hulp roep, konden mij dit keer niet helpen. Dan maar op eigen kracht. En dat poppetje had ik vlot gewassen, want de checker gaf al snel groen licht. Eindelijk weer een puzzeltje van Coppi dat ik kon oplossen, want bij Le Tour ben ik vlak voor de finish noodgedwongen afgestapt. In een rechte lijn fietste ik vanmorgen naar de cache. Even wachten totdat de kust veilig was en toen kon ik Barbie uit haar schuilplaats bevrijden. En daarna was het: Poppetje gezien? Kastje dicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1947. Hulplijn - van Keurli en Geohulp

25 december 2008, 12:05
Deze cache was beslist geen oppikkertje. Nog nooit heb ik zoveel (verschillende) hulplijntjes nodig gehad. Gelukkig was de cache uiteindelijk snel gevonden, want anders had ik nog iemand om hulp moeten bellen! Originele opzet, leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1948. Erwtje 72: strippen maar 2 - van MacOZ58

25 december 2008, 12:30
Gisteravond, toen ik m'n route ging samenstellen, zag ik dat ik die 2 erwtjes nog wel even kon oplossen. (Slecht Howr was te lastig, dus de bonus moest ik ook laten schieten.) Na de fiets achtergelaten te hebben, en ruim 300 meter door de blub gebaggerd te hebben, ontdekte ik dat er ook een prachtig fietspad bij de cache uitkomt. Ach, die broek moest toch in de was... Gauw verder, want ik moest op tijd thuis zijn voor het kerstdiner. Misschien erwtensoep?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1949. Erwtje 29: strippen maar 1 - van MacOZ58

25 december 2008, 12:50
Nog zo'n erwtje dat makkelijk op te lossen was. Strips heb ik vroeger eigenlijk nauwelijks gelezen. Van Suske en Wiske ken ik alleen maar Lambiek, vanwege dat bier dus. Maar met hulp van mijn vriend G. kwam er toch al snel een mooi coördinaat op papier. Nadat ik het kokertje had gevonden, heb ik nog wat bier gedronken en een foto gemaakt. Daarna de fiets weer opgepakt en m'n route vervolgd.
Bedankt en proost, Biertje

1950

geo 1950. Bb's Benenstrekker Finale - van belbor

25 december 2008, 13:15
Bijna alle benenstrekkers heb ik dit jaar met de auto bezocht. Precies zoals de bedoeling was. Zorgvuldig heb ik alle aanwijzingen genoteerd, maar een logisch coördinaat kon ik er niet uit distilleren. Foutje gemaakt? Toen ik op een event een bevriend geocacher tegenkwam (aan de bar) gooide ik een klein balletje op. Oei, dat ik dáár niet aan had gedacht. Thuis gelijk de aantekeningen erbij gepakt en ja hoor: daar was ie dan. Vanmiddag ben ik er even naar toe gefietst. Ik moest wel even plat op de buik. Maar daarna kon ik voor de laatste keer de benen strekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1951. Op bezoek bij oma in Delf(t)(gauw) - van Team 40

25 december 2008, 14:450
Oma is niet altijd even gastvrij. De eerste keer dat ik op bezoek ging, heb ik erg lang gezocht naar haar voordeur. Later bleek dat ze even weg was. Uit de logjes die daarna via de watchlist binnenkwamen, leerde ik dat oma erg populair is bij de plaatselijke jeugd. Vaak word je al direct op haar woning gewezen, maar soms is ze weer eens vertrokken. Gisteravond las ik dat iemand haar gewoon bovenop het dak had aangetroffen en dat ze ergens tussen de stenen was weggestopt. En dat net nu ik haar op Eerste Kerstdag wilde bezoeken! Systematisch heb ik het hele dak afgezocht en gelukkig: oma was thuis. Via een zolderraampje kon ik haar zien zitten. Omdat ik dus niet weet wat haar vaste plekje is, heb ik haar maar op dezelfde plaats teruggezet. Prettige kerstdagen, oma!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 augustus 2008
Samen met Mighty-Mike ging ik vanavond op bezoek bij Oma. Die bleek een bijzondere woning te bezitten. Met onze zaklampen hebben we ruim een half uur gezocht naar deuren die we konden openen. Flink wat stenen verplaatst, maar niets gevonden. Passerende fietsers en hondenuitlaters keken verbaasd wat we daar aan het doen waren. Overdag zal het hier waarschijnlijk nóg drukker zijn. Oma moet nog maar 's kijken waar haar deuren zijn gebleven. Misschien kom ik dan nog eens terug...

geo 1952. L.W.E.G. 1 - van MRmcb

25 december 2008, 15:40
Voor de 3e keer stond ik op dit plekje te balanceren. De eerste keer kon ik de cache niet vinden (later bleek dat de verstopmethode op een van m'n foto's goed zichtbaar was). De tweede keer bleek de cache echt WEG te zijn, zoals me daarna door MRmcb werd bevestigd. Maar vandaag friemelde ik in één vloeiende beweging het fotokokertje te voorschijn. Dat was het sein voor de hond van de buren om naar buiten te komen en eens flink te gaan blaffen. "Weer een logje erbij" wilde hij natuurlijk zeggen. Mij maakte het niet meer uit: dit stipje is eindelijk WEG!
Bedankt en proost, Biertje
note 14 september 2008
In mei had ik hier al eens gezocht, maar niets gevonden. Toen ik hoorde waar de cache verstopt lag, kon ik op mijn gemaakte foto's inderdaad iets ontdekken. Vandaag nam ik opnieuw een kijkje, maar helaas: op de verwachte plek lag niets. Vluchtig nog op andere plaatsen gekeken. Hij is toch niet echt W.E.G.?
dnf 17 mei 2008
Na een korte wandeling in de regen stonden we op het nulpunt. Tenminste, dat dachten we, maar daar hebben we geen cache kunnen vinden. Helaas kwam de maker niet op z'n fiets voorbij, zodat we geen extra aanwijzingen kregen. Met mooi fietsweer moet ik dus nog maar 's terugkomen...

geo 1953. De Handdruk - van Rijnvis

25 december 2008, 16:15
Toen ik beeldje stond te bewonderen en er een foto van maakte, kwam Kluit eraan met een kluit kinderen. Dat kwam goed uit, want volgens de logjes kon het wel eens lastig worden. De cache is eigenlijk een multi, want de coördinaten bovenaan de pagina zijn van het beeldje, en niet van het potje. Ieder voor zich zocht daarna het zuid-oosten en telde 15 meter. Op verschillende plaatsen werd gezocht. En gezocht. Totdat ik uiteindelijk de cache in handen had. Opgelucht konden we onze naam in het logboekje schrijven en na een ferme handdruk vervolgde ik m'n weg.
Bedankt en proost, Biertje

1954

geo 1954. Rotondes in Pijnacker - van Rijnvis

25 december 2008, 16:30
Als je al een paar jaar fietsend bezig bent, zoals ik, dan ken je de rotondes van Pijnacker inmiddels wel: rotonde 1, 2 en 3 zijn een waypoint van andere multi's. Nadat ik alle cijfertjes verzameld had, fietste ik snel naar de cache. Deze rotonde heeft nog geen kunstwerk. Terwijl ik mijn naam op de logrol schreef, bedacht ik dat hier best een grote bierfles zou kunnen staan. Als waarschuwing natuurlijk! Of zou ik, net als die Heineken-dagbladadvertentie, nu ineens niet meer serieus genomen worden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1955. Goed voor de Weerstand - van Bente's Bende

25 december 2008, 17:00
De laatste voor vandaag. Een plek die de afgelopen jaren regelmatig verandert, zo merk ik steeds opnieuw als ik hier weer voor een cache moet zijn. Bij het naderen van het sportveld voelde ik al de nodige weerstand in de lucht. Van de perikelen over het verplicht samengaan had ik namelijk al genoeg gelezen in mijn dagblad.
Toen ik m'n fiets wilde stallen, verwachtte ik een lange speurtocht tussen bouw-, afval- en groenmateriaal, maar ik had geluk: mijn blik viel direct op de fraai verstopte cache. Nu snel naar huis voor het kerstdiner!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1956. Stukje Dordrecht in Almere - van Het Noord-Zuid Team

26 december 2008, 11:20
Vandaag was ik opnieuw in Almere, met een hernieuwd bezoek aan het Dordrechtplein. Typisch zo'n plekje waar je anders nooit zou komen. Ik had inmiddels contact gehad met de laatste vinder, Barny, waardoor ik nu direct naar de juiste plek kon fietsen. De vorige keer had ik achter dit kastje ook wel gezocht, maar toen was het al schemerig en had ik met een stok alleen wat steentjes weggeschraapt. Nu met daglicht zag ik het kokertje direct liggen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 december 2008
Toen ik op het Dordrechtplein kwam, zag ik direct de overeenkomst met het Leeuwardenplein: dezelfde hekken en daarachter ook weer van die grijze containers. Ongezien loggen is geen probleem, maar hoe kan je ongezien zoeken als er geen enkele hint wordt gegeven? De gps wees in een heg van een achtertuin. Met weinig hoop toch maar even gekeken. Daarna bij de wortels van de bomen aan de andere kant van het straatje. Na ruim een kwartier begon ik toch wel op te vallen bij sommige bewoners en voorbijgangers. Teleurgesteld vertrokken...

geo 1957. Apenstreken 1 - van Apiedi@k

26 december 2008, 12:25
Om zo min mogelijk last van apenstreken te hebben, had ik me gisteravond goed voorbereid. En omdat ik op de fiets was, is het me gelukt de cache binnen 25 minuten te vinden. Ik moest onderweg welk een paar keer stevig glimlachen, ook tijdens de laatste meters door de (licht bevroren) blubber. Maar de berekening was vlot gemaakt en de cache lag er goed bij. Leuk opgezet!
Bedankt en proost, Biertje

1958

geo 1958. (FPE2008) De Waterspiegel - van GeoAlmere

26 december 2008, 12:50
Het informatiebord is al een tijd geleden door het water weggespoeld, maar een foto maken in het zonnetje lukte prima. De antwoorden op de vragen heb ik elders gezocht (en gevonden).
Bedankt en proost, Biertje

geo 1959. Apenstreken 7 - van Apiedi@k

26 december 2008, 13:35
Een korte berekening en daarna op weg naar de cache. Hier moest ik nog even een show opvoeren met camera en rugzak om de passanten in het ongewisse te laten. Toen de kust veilig was, had ik na een snelle graai de doos in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1960. De Fantasie - van Effe Zitte

26 december 2008, 14:45
Wat een leuk idee en wat een mooie huizen. Goed dat hier eens de aandacht op wordt gevestigd. Je kunt dus ook leuk én spotgoedkoop wonen in Almere. Helaas, door één verkeerd cijfertje stond ik eerst zo'n 400 meter verderop. Ook een interessant plekje overigens (en daar ligt ook een cache). Toen ik mijn vergissing bemerkte en het juiste antwoord dankzij mijn gemaakte foto's van het infobord kon herleiden, was er weinig fantasie voor nodig om linea recta naar de cache te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1961. Nano & Mega 4 - van Apiedi@k

26 december 2008, 15:20
Uit voorgaande logjes begreep ik dat Nano misschien wel verdwenen was. Maar misschien had ik geluk. De aanwijzing was in ieder geval nog aanwezig en goed leesbaar. Op naar Mega! Gelukkig waren daar voldoende mogelijkheden die aan de hint voldeden. Eerst maar 's alle voor de hand liggende geprobeerd, daarna met een ijzerdraadje wat zitten pulken, tenslotte het zoekgebied uitgebreid en net toen ik dacht dat er niets te vinden was, zag ik 'm zitten. Van blijdschap heb ik maar even een blikje opengetrokken.
Bedankt en proost, Biertje

1962

geo 1962. De Kasteel?! Cache - van timker

26 december 2008, 16:05
Eigenlijk staat hier geen kasteel, maar een ruïne. Toch vind ik het elke keer weer een imposant gezicht. Ik vraag me af of het ooit wordt afgebouwd. Of wanneer er een sloopvergunning wordt aangevraagd...
De cijfertjes waren vlot gevonden en leverden een fraai coördinaat op. Eerst heb ik nog even op de verkeerde plek gezocht (invoerfoutje), maar daarna kreeg ik de kist kordaat te pakken. Voor de vermoeide ridders staat er een fijn bankje, waar ik ook mijn stalen ros tegenaan kon zetten. Terwijl ik logde, passeerden er ineens veel marskramers en dorpelingen, maar die hadden niet door wat ik in m'n schild voerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1963. Nano & Mega 1 - van Apiedi@k

26 december 2008, 16:25
Vanaf het punt waar ik stond, leek de Mega alleen maar bereikbaar via een pas omgeploegd mega-modderveld. Door de eerste nachtvorst bood die net voldoende stevigheid om de 400 meter hinkstappend af te leggen. Eenmaal bij de cache gearriveerd, zag ik dat er ook gewoon een pad naar toe liep. Maar goed, gelukkig had ik de Nano snel gespot en daarna kon ik weer helemaal terugbaggeren, want ik had m'n fiets aan de rand van het veld achtergelaten...
Bedankt en proost, Biertje

1964

geo 1964. AlWeerWater - van Lelystad & Angel

26 december 2008, 16:55
Tja, daar sta je dan: overal water en een hint waar je niets aan hebt. Daardoor was ik 10 minuten aan het zoeken voordat ik het doosje vond. Gelukkig was er niemand, want anders had men beslist gevraagd wat ik hier aan het doen was. Hoe je daarna nog ongezien de cache kan pakken, is me dan ook een raadsel. Een goede hint is dus van levensbelang voor een cache: hunters zijn dan niet lang op de plek aanwezig en vallen daardoor minder op, zodat er minder kans is op een geripte cache...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#167. Graancirkels - van Achtbaangek

   dnf 26 december 2008
Een spannend verhaal, UFO's en graancirkels. Daar hou ik nou van. De graancirkels had ik wel gevonden, maar de rest van het verhaal was buitenaards voor mij. Voortschrijdend-cache-inzicht doet soms wonderen en na ruim een jaar kreeg ik een ingeving en dacht ik de noodlottige UFO-vlucht gereconstrueerd te hebben. Ik had 2 mogelijkheden en die heb ik vandaag bezocht. Door wat tegenslag overdag (verkeerd lezen, slecht kijken, foutief noteren, slecht zoeken en onnodig omrijden) was het inmiddels donker geworden. Misschien dat ik daardoor de cache niet direct zag. Maar ik kom nog eens terug...
(PS: nu ik de logfoto's bekijk heb ik op een heel andere plaats gezocht. Terug naar de tekentafel, dus!)

geo 1965. De Griek - van carine-isan

26 december 2008, 17:50
De Griekse vragen waren niet zo moeilijk, dus ik hoefde alleen nog naar de Griekse tuin voor de laatste 2 cijfers. Die waren eigenlijk niet zo van belang, maar omdat het inmiddels donker was geworden, nam ik het zekere voor het onzekere. Gelukkig hoefde ik niet lang rond te kruipen en had ik het kokertje vlug in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#168. Cagiva's First - van cagiva

   dnf 26 december 2008
De puzzel leek me niet moeilijk, dus ik had deze ingepast in mijn fietstocht voor vandaag. Inmiddels was het veel later geworden dan gepland, en ik voelde me niet zo op m'n gemak toen ik in het donker met een zaklamp de schuttingen van wat achtertuinen moest controleren. Er was daar ook niets dat leek op de hint, dus misschien zat ik wel helemaal verkeerd. Ik ben daarom maar vertrokken voordat ik ontdekt zou worden...

geo NF#169. Almere Buiten NS - van Het Noord-Zuid Team

   dnf 26 december 2008
Mijn GPS bracht me inderdaad bij de plek van de hint, maar zoeken in het donker met een klein lampje naar een (ongetwijfeld zwarte) micro valt niet mee. Om niet al te erg op te vallen, ben ik na 10 minuten vertrokken. Ik kom nog wel 's terug als ik zeker weet dat de cache er (nog/weer) ligt...

___________________________________________________________________


1966

geo 1966. De Koornbloem - van The BaMi's

27 december 2008, 12:00
Vandaag had ik een fietsdagje Goes en omgeving gepland. Na een mislukking op de Oude Vismarkt arriveerde ik bij de molen De Koornbloem. Daar had ik echter weinig oog voor, ik kwam tenslotte voor die fraaie micro. Die had ik al snel in het oog en ik heb er een retesnelle racecoin bijgestopt, die alle provincies af wil reizen en nog niet in Zeeland was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1967. Het Goede Sas - van The BaMi's

27 december 2008, 12:55
Na een barre fietstocht met een snijdende wind in de vrieskou had ik het noordelijkste puntje bereikt: het Goese Sas. Heel even genoten van het prachtige uitzicht en toen weer aan het werk. Gelukkig was het laag water. Op m'n knieën zocht ik de dijk af, want er waren gelukkig voldoende verstopmogelijkheden. Door de fraaie constructie was het logrolletje kurkdroog gebleven! Daarna nog even naar café Het Loze Vissertje voor een witbier zonder citroen om weer warm te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1968. Het uitzichtpunt - van shockproof559

27 december 2008, 13:40
Vanaf het Goese Sas fietste ik verder naar het uitkijkpunt. Ik was benieuwd of dat uitzicht daar nog indrukwekkender zou zijn. Door de ijzige kou lag het tempo wat lager, maar uiteindelijk kon ik met m'n verkleumde vingers het kokertje te voorschijn peuteren. Daarna warmde het gedicht van Hans Warren me weer voldoende op om m'n rit te vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1969. De Rotonde - van The BaMi's

27 december 2008, 14:05
Grappig, zo'n rotonde beneden een rotonde. In Leiden is er ook zo eentje. Het enige verschil is dat er daar geen cache ligt. En hier wel. Er viel een steen van m'n hart toen ik 'm in handen had. Nog even een extra rondje gefietst zodat m'n GPS weer warm kon draaien, en toen weer op weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#170. Zeeuwse Parel 7: Wolphaartsdijk - van Wilde Tijger

   dnf 27 december 2008
Een bijzonder plekje. Ik heb minstens 10 minuten tussen het groen en de bladeren zitten wroeten. Wel kleine stenen gevonden, maar geen micro. Ik heb maar gedaan of ik die kijkende mensen niet zag staan en ben maar weer op m'n fiets gestapt.

geo NF#171. Zeeuwse Parel 6: Oud-Sabbinge - van Wilde Tijger

   dnf 27 december 2008
Eerst maar even nonchalant rondgelopen om te zien of ik een opvallend plekje zag. Na drie rondjes heb ik systematisch met een stok alle plekken rondom afgezocht. Tevergeefs. Zou het kokertje inmiddels door een van de omwonenden zijn meegenomen? Dit was m'n 4e not-found van vandaag en ook vanwege de kou en wind besloot ik mijn fietstocht af te breken en terug te gaan naar Goes.
(PS: ik zie nu dat Wilde Tijger naderhand een nieuw kokertje heeft neergelegd; de cache was dus inderdaad geript)

1970

geo 1970. TV Toren Soes - van The BaMi's

27 december 2008, 16:20
Vanwege de kou en de wind en 4 not-founds had ik mijn fietstocht voortijdig afgebroken en was ik weer terug in Goes. Ik besloot mijn geluk nogmaals op de TV toren te richten. Vanmorgen was ik hier al geweest, maar toen kon ik niets vinden. Het hek was nog steeds gesloten. Jammer, want ik had graag gezien hoe ze die TV-programma's in zo'n kleine ruimte kunnen maken. Maar misschien zenden ze vandaag alleen herhalingen uit.
Ik wurmde eerst wat dingen open (zo te zien was dat al vaker gebeurd), maar dat bleek niet nodig. Ineens zag ik de cache. Wat een geluk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1971. Nano @ de Oude Vismarkt - van The BaMi's

27 december 2008, 16:55
Ik was weer terug in Goes en besloot tot slot opnieuw naar de Vismarkt te gaan. Vanmorgen was ik hier al eens geweest, maar toen kon ik niets vinden. Maar nu bleek mijn eerste greep al een gelukkige. Even gaan zitten om met verkleumde vingers te schroeven, te pulken en te kriebelen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1972. Woordenboek - van KarelKraak

28 december 2008, 12:40
Vlak voor een verjaardagsfeest in Utrecht bezocht ik nog wat caches. Gisteravond kwam ik dit puzzeltje tegen en zowaar: ik kreeg een ideetje en dat bleek volgens de checker ook nog eens goed te zijn. Deze zondagmorgen bleek het erg rustig en kon ik het doosje onopvallend pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#172. Tankstation - van BigFurryMonster

   dnf 28 december 2008
De tankversperring bleek gelukkig niet bestand tegen mijn fiets, maar pas daarna kreeg ik problemen. Op de plek die ik vermoedde, lag geen cache. En ook op andere plaatsen vond ik niets. Achteraf lees ik hoe anderen moeiteloos een greep deden. Kwam het doordat ik wist dat er bier op me stond te wachten, op het verjaardagsfeest waarnaar ik op weg was?

geo 1973. Hekkensluiter - van hjmabkgb

28 december 2008, 14:05
In september was deze cache geript. Ik ben toen toch maar even gaan kijken, want ik was tóch in de buurt. Met een nieuwe cache as er vandaag een nieuwe kans. Op deze zondagmiddag was er geen mens op straat en toevallig viel mijn oog direct precies op de juiste plek. Jammer dat er geen pen in deze leuke cache zit, maar gelukkig had ik er eentje bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1974. XI NX - van hjmabkgb

28 december 2008, 14:30
Eindelijk weer eens een puzzeltje dat ik kan oplossen. En binnen een paar minuten! Vandaag fietste ik naar de locatie, die ik nog wel ken van een andere cache. Vanaf een afstand zag ik de doos al glinsteren in het zonnetje, dus na het loggen heb ik deze wat beter toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1975

geo 1975. L.W.E.G. 4 - van MRmcb

29 december 2008, 11:30
Vandaag maakte ik een fietstochtje van Delft naar Benthuizen. Nadat ik wat had aangemodderd in Delft-zuid was ik nu op weg voor een korte multi. Lekker fietsen en geocachen. Hoewel het werkelijke startobject iets afweek van de spoilerfoto (en ik nog even in de rondte heb gekeken naar een tweede exemplaar met het juiste nummer linksboven), had ik de aanwijzing uiteindelijk in handen. Even lekker fietsen, waarbij ik ook nog een zwart schaap heb laten poseren voor mijn camera. Toen ik bij de cache arriveerde, moest ik even lachen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1976. Zwartepad - van Mon-Roe

29 december 2008, 11:55
Op mijn cache-fietstochten door Zuid-Holland was ik al een paar keer over dit pad gereden. Ik zag dat het station inmiddels opgeknapt is en dat het hobbelige asfalt is vervangen. De cacheplek trekt kennelijk ook rommelmakertjes aan, maar het kokertje is kennelijk nog niet ontdekt. Wel door mij, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1977. Annie M.G. Schmidt - van Mon-Roe

29 december 2008, 12:05
Leuk, een cache over/voor Annie M.G. Schmidt. De vragen waren niet al te moeilijk, dus ik kon dit puntje mooi inplannen voor mijn fietstocht van vandaag. Het was (nog) erg stil in het park, maar dat zal de komende jaren vast wel veranderen. Nu kon ik ongemerkt de cache openen en mijn log plaatsen. De trap en de rode laarsjes van Dikkertje Dap heb ik gelukkig niet nodig gehad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1978. Farogdatter - van The Sugars

29 december 2008, 12:40
Even een rustpuntje op mijn fietstocht. Blikje bier erbij en gelijk even de cache zoeken. Maar wat een ingewikkelde hint is dat, zeg! Gelukkig vond ik de pot voordat ik een tweede blik zou moeten opentrekken. Jammer dat het infobord verdwenen is. Maar daardoor kon ik weer wel een mooie foto maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1979. De Leeuwenkuil - van The DJ's

29 december 2008, 13:20
Al fietsend was ik inmiddels in Bergschenhoek aanbeland. Een leuk parkje, en wat was ik blij dat er vandaag geen Leeuwen waren. Wel twee honden, maar de eigenaar schonk mij gelukkig geen aandacht. Ik had inmiddels de rode dop van het sambalpotje al gespot, dus na het loggen heb ik het maar even omgekeerd teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

1980

geo 1980. Uitzicht op het Bentwoud - van deejaykb

29 december 2008, 14:30
Vanuit Bergschenhoek is het nog een hele fietsrit naar Benthuizen. Maar ik was erg benieuwd naar dat uitzicht, dus ik trapte er lustig op los. Voor de cache moest ik wel iets verder kijken dan mijn koude neus lang was. Maar net toen ik de prikstok wilde pakken, zag ik 'm. En daarna heb ik nog even genoten van het uitzicht. Hoewel van het toekomstige woud nog niet erg veel te zien is, zag ik in de verte toch nog een paar magere boompjes staan.
Bedankt en proost, Biertje.

geo 1981. Tigo's park & cache #1 - van Team Spaapen

29 december 2008, 14:50
Via de opgegeven aanrijroute fietste ik naar het park. Hoewel, een park zag ik niet, maar wel een cache. Die was zo simpel maar doeltreffend verstopt, dat ik er eerst een paar keer overheen keek. Op de terugweg passeerde ik een volkstuinbezitter die informeerde wat ik daar had gedaan. "Wat foto's gemaakt", antwoordde ik naar waarheid. Ik zag er natuurlijk ook erg betrouwbaar uit en de bierwalm rook hij niet vanwege dat pepermuntje dat ik net in m'n mond had gestopt. Gerustgesteld liet hij me dus verder fietsen. Nu nog terug naar Delft.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1982. Zin in een spelletje? - van Keurli

30 december 2008
Ik hou niet zo van spelletjes, zoals mijn vrienden uit m'n stamcafé inmiddels wel weten. Daar wordt zowat elke avond gekaart, gedart en gebiljart. Nee, ik hou meer van een goed gesprek bij een goed glas bier. Maar een spelletje memory leek me niet zo moeilijk. Even testen wat de alcohol met m'n geheugen heeft gedaan. Niets mis mee, want ik kreeg een paar minuten later mooi de startcoördinaten gepresenteerd. Gisteren was ik daar al bezig geweest, maar het veldwerk voor de cache zorgde toen voor extra fietskilometers, veel gezoek en een bemodderde broek. Thuis nog maar even de mogelijkheden geëvalueerd en ach, daar had ik een simpele keuze over het hoofd gezien. Vanmorgen vroeg stond ik dus in één keer op de juiste plek. Wel per abuis de ongemakkelijke route gekozen, maar ach, het was maar een spelletje...
Bedankt en proost, Biertje

1983

geo 1983. Een bijzondere woning - van kattenluik

30 december 2008
Vlak naast het nulpunt zat een bewoner aan de keukentafel te lezen. Mijn GPS stuurde me een tuin in. "Ik zoek een bijzondere woning", zei ik door het half geopende bovenraampje. "Ja, dit is een woongemeenschap", antwoordde hij vriendelijk. "Nee, ik zoek dat verstopte doosje. Ligt dat in deze tuin?" verduidelijkte ik. De man aarzelde even en sprak toen behoedzaam: "Nee, daarvoor hoef je niet die tuin in." Geroutineerd zocht ik daarna het hek af op losse of draaibare ornamenten, keek onder wat bijzondere potten, maakte het zoekgebied nog wat ruimer, maar na een kwartier besloot ik de vriendelijke bewoner nog maar eens te storen. Glimlachend wees hij me een richting aan. Aha, de satellieten stonden vandaag kennelijk wat ongunstig, want dat was meer dan de gebruikelijke afwijking. Of ik hier zou willen wonen? Nou, als ze allemaal zo vriendelijk zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1984. Leonardo da Vinci - van de 4 windstreken

30 december 2008
De grootste helft van de antwoorden had ik direct paraat en voor het andere deel werd ik geholpen door mijn vriend G. Een mooi coördinaat werd mijn deel. Deze ochtend fietste ik naar de parkeerplaats en vond al snel de eerste duidelijke aanwijzing. En zo ging het verder. Omdat ik op de cachelocatie in eerste instantie naar een nieuwe aanwijzing zocht, had ik pas laat door dat hier de kist moest liggen. Heeft Leonardo niet ooit eens gezegd: "Als je het niet kan vinden, moet je ergens anders zoeken"?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1985. Romeins klokkijken - van De Mol

30 december 2008
Het enige Romeinse puzzeltje dat ik kon oplossen. Gelukkig bleek het voorwerp uit de hint er te staan, dus ik zat goed. Ook letterlijk, want genietend van het uitzicht trok ik maar weer 's een biertje open. Ik dacht na over de gevonden caches van het afgelopen jaar en of het me zou lukken nummer 2000 morgenmiddag te loggen. Ineens schrok ik op. Het leek wel of ik hier al uren zat, maar volgens mijn horloge waren het slechts 5 minuten. Ik nam een laatste slok. Ik moest weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1986. Maasland in RGB - van muppert

30 december 2008
Een kleurrijke fietstocht door Maasland, de geboorteplaats van Bridget. Er moest wel (onnodig) veel gerekend worden, zag ik. Zoals +7+4+5-2-1. Dat is toch gewoon +13? En faculteit en machtsverheffen zou ik zelf nooit in een formule gebruiken, want er zullen altijd geocachers zijn die iets minder wiskundig onderlegd zijn en pas tijdens de route tot de ontdekking komen dat er 'rare' tekens in de formules staan. Met zoveel kansen op reken- en telfouten besloot ik deze tocht eerst thuis eens goed voor te bereiden. Het zou anders niet de tweede keer zijn dat ik na een uur fietsen de cache niet kon vinden door een domme reken- of invoerfout.
Door die grondige voorbereiding kon er vandaag weinig meer misgaan. De route liep langs een aantal bekende plekjes, maar de meeste plaatsen had ik nooit gezien. Toen ik uiteindelijk de cachelocatie naderde, voelde ik dat het goed zat. "Retegoed Gedaan, Biertje", zei ik tegen mezelf, geheel in RGB-stijl. Er stond wat water in de pot, maar de logrol was droog door de dubbele bescherming.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1987. NaNo-1 (PA)kken - van HarmenGerke

30 december 2008, 09:50
Nadat ik mijn fiets pontificaal voor het bord had gezet en direct werd begroet door een zwart schaap, kon de zoektocht beginnen. Daarbij deed ik er alles aan om mezelf niet te verwonden. Uiteindelijk waren mijn ogen zover dat ze de nano ontdekten. Nu nog even voorzichtig pakken. Na het priegelwerk maakte ik de weg weer vrij voor de volgende bezoekers van de kleine boerderij van Henk.
Bedankt en proost, Biertje

1988       1988

geo 1988. Museum (PA)kken - van HarmenGerke

30 december 2008, 10:15
Hoewel de schaats-koorts momenteel door het land waart, was er nog weinig activiteit te bespeuren in het Westlands Schaatsmuseum. Graag had ik de Friese doorlopers bewonderd waarop mijn goede vriend Loze Jorry in die beruchte winter van 1948 de marathon van Poeldijk heeft gewonnen. Maar ik had nu wel alle rust om naar de fraai verborgen cache te zoeken. Eerst heb ik voor de zekerheid nog op de plekken gekeken waar ie niet lag. En toen ineens... Heel mooi gedaan, mijn complimenten!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1989. Langs de snelweg - van APBonsai

30 december 2008, 11:05
Zou deze cache ook voor geo-fietsers, zoals ik, te doen zijn? Tenslotte rij ik nooit op de snelweg. Maar ik had geluk: er loopt een flitsend fietspad naar de paal en het kokertje kon ik ook nog eens moeiteloos vinden. Dat is wel eens anders geweest, maar ik ben inmiddels ervaren, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1990. De vrijheid - van Renske

30 december 2008, 11:30
Deze Schiedamse ronde stenen stellingmolen kende ik al van een andere cache, maar een regular op deze plek vond ik verrassend. Even op de juiste plek mijn rugzak neerzetten om daarin wat te zoeken, en tegelijkertijd de doos tevoorschijn trekken. Deze truc had ik al vaker uitgehaald en ook nu lukte het me om de cache ook weer onopvallend terug te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

1991

geo 1991. Jeneverneus 1 - van Plauke

30 december 2008, 11:50
Drie keer is scheepsrecht. Al in maart en mei ben ik hier op zoek geweest. De eerste keer zou het nog om een micro gaan en luidde de hint nog "gedichtjes en versjes". Nooit iets van begrepen. Pas na mijn 2e bezoek ontdekte ik dat het nu om een nano ging. Met wat extra opgeduikelde info aan de borreltafel zou het dan vandaag moeten lukken. Met verkleumde vingers peuterde ik inderdaad de cache tevoorschijn en priegelde ik mijn naam op het strookje. Nu snel wat drinken om dit te vieren, maar geen jenever!
Bedankt en proost, Biertje
note 17 mei 2008
Omdat ik m'n (bier)neus hier op 24 maart al eens had gestoten, was ik blij dat ik vandaag hulptroepen meegenomen had. Dankzij de regen was er niemand op straat en konden we ongestoord zoeken. Hoewel alle neuzen dezelfde kant op wezen, bleef de micro onvindbaar. Onbegrijpelijk dat iedereen dit een makkelijke oppikker noemt. Je moet hier blijkbaar een neus voor hebben... Drie keer is scheepsrecht?
dnf 24 maart 2008
Op mijn fietstocht van Rotterdam naar Maassluis passeerde ik de jeneverstad. Hoewel mijn voorliefde bij het bier ligt, had ik de puzzel opgelost tussen twee kopstoten door. Ik stond dan ook op een mooi en toepasselijk plekje, maar ik heb daar helaas geen cache kunnen vinden. Er was ook niets wat ik met de hint in verband kon brengen. Stond ik op de verkeerde plek of had ik met m'n (jenever)neus gezocht?

1992

geo 1992. De Peperbus - van Vasc0

30 december 2008, 12:35
Uit m'n kindertijd kan ik me de peperbus nog goed herinneren. Eigenlijk ongemerkt zijn ze verdwenen. Vierkante betonnen gebouwtjes kwamen ervoor in de plaats. De plek waar deze oude peperbus staat, is wel bijzonder, want hier verwachtte ik 'm niet. Zo'n monument verdient een prominentere plek, midden in de stad bijvoorbeeld. En met oude reclameposters erop. Met de fiets kon ik 'm makkelijk benaderen. De laatste 50 meter moest ik lopen, over het bevroren hobbelige grasland.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1993. Polderzicht Hoogvliet - van Mlvdburg

30 december 2008, 13:00
Hoogvliet, dat is toch alleen industrie? Welnee, een klein stukje fietsen en je vindt ook nog polders. Op zo'n 200 meter van de cachelocatie passeerde ik een man die naar een boerderij staarde. Vreemd. Ik dacht eraan om te stoppen en hem te wijzen op een mooier plekje, iets verderop. Maar nee, dan zou ik niet ongemerkt de cache kunnen pakken. Na het loggen en het maken van wat foto's fietste ik weer terug. De man stond er nog en hij staarde nog steeds naar de boerderij. Zijn ouderlijke woning? Het droompaleis als hij de loterij wint? Vroeger familiebezit? Helaas, ik had geen tijd om stil te staan, ik moest nog naar Spijkenisse.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1994. Pittig Hoogvliet - van searcher195

30 december 2008, 13:45
Dankzij de vrieskou is de pittigheid iets verminderd: bevroren blub en harde drab zorgden ervoor dat ik bijna helemaal schoon bleef. De kist hangt er open en bloot bij. Logisch, want wie komt hier nou vrijwillig? Toch een paar geocachers, las ik. Een mooi spookachtig plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1995. Graag gedaan! - van rittap

30 december 2008, 14:50
Deze multi zag er op het oog eenvoudig uit. Toch raakte ook ik bij wp2 even in verwarring. Gewaarschuwd door de vorige log besloot ik gewoon het meest logische antwoord te volgen, en inderdaad: hierna liep alles op rolletjes. Instinctief voelde ik aan wat het laatste wp moest zijn. Hier was het even worstelen met de natuur, maar toen ik eenmaal de doos in handen had, was alle leed vergeten. Jammer dat deze cache slechts eens in de vier maanden wordt bezocht, want hij zit leuk in elkaar. Misschien schrikt de 2,5 ster voor moeilijkheid en 3 sterren voor terrein veel mensen af. Zelf vond ik het 1,5 ster voor moeilijkheid en 2 voor terrein. Dus kom op, watjes!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#173. Spijkenopoly Centrum - van De Bergjes

   dnf 30 december 2008
De eerste van de Spijkenopoly-serie die ik vandaag zou gaan doen. Ik had geen idee wat ik op het startpunt moest zoeken. Een metalen plaatje? Een kokertje? Mijn GPS stuurde me naar de ene kant van de brug, terwijl het object van de hint zich aan de overkant bevond. Dus op beide plaatsen gezocht. Helaas, niets gevonden...

geo NF#174. Spijkenopoly Schiekamp-Hoogwerf - van De Bergjes

   dnf 30 december 2008
De tweede van deze serie en misschien had ik hier meer geluk. Ik wist nog steeds niet wat ik moest ontdekken, dus ik heb aan alle kanten alles afgezocht. Niets gevonden. Tja, de bonus zit er vandaag dus ook niet meer in...

1996

geo 1996. Spijkenopoly Op bezoek in de gevangenis - van De Bergjes

30 december 2008, 17:05
De derde van deze serie die ik vandaag probeerde. Na twee keer niets gevonden te hebben op het startpunt, had ik dit keer meer geluk. De aanwijzing voor wp2 had ik snel gevonden en ik wist nu eindelijk hoe ze eruit zagen. Voor het politiebureau moest ik nog wel een flink stuk fietsen, maar het klopte met de hint en de cache had ik ondanks de ingevallen duisternis vlot te pakken. Hoera! Ik ben nog nooit zo blij geweest bij een politiebureau.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#175. Spijkenopoly Vierambachten-De Hoek - van De Bergjes

   dnf 30 december 2008
Door alle tegenslag was het inmiddels donker geworden. De vondst bij de Gevangenis/Politiebureau stimuleerde me om er toch nog eentje te proberen. Gelukkig, de aanwijzing voor wp2 zat er en ik kon verder. Maar daar liep ik weer vast. Niets te vinden, ook al duwde ik de struiken opzij. Spijkenopoly gaat voor mij nog een heel langdurig spelletje worden, denk ik. Nu eerst maar eens terugfietsen naar station Vlaardingen.

___________________________________________________________________


geo 1997. Rondje Kerk Vlaardingen - van ippons

31 december 2008
In alle vroegte een rondje rond de kerk gefietst. Wielrenners doen dat wel vaker. Ik had de antwoorden op alle vragen, op eentje na: die over het APV-artikel voor geen drank op straat. Dat soort bordjes zie ik blijkbaar altijd over het hoofd. Toch kon ik een coördinaat reconstrueren, en daar viel me direct iets op. Met verkleumde vingers wurmde ik het kokertje open en schreef m'n log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1998. Rondje Vlaardinger-Ambacht - van APBonsai

31 december 2008
De tweede voor deze ochtend. Dit kostte wat meer rekenwerk en dat deed ik erg zorgvuldig, want ik kon me geen not-found veroorloven omdat ik vanmiddag m'n 2000e cache gepland had. Op de fiets is de route goed te doen en na de eindberekening vond ik de zwarte pot.
Bedankt en proost, Biertje

1999

geo 1999. Spelen met de M - van mlvdburg

31 december 2008
Een paar maanden geleden ben ik al eens bij de oude locatie gaan kijken wat me te wachten stond en welke M ik nodig had. Een dergelijke constructie was ik in een andere provincie al eens tegengekomen, dus dat was gesneden koek. Vandaag fietste ik met voldoende M & M's naar de plek, deed geroutineerd wat van me verwacht werd en pakte op tijd het kokertje. Zo, met een gerust hart kan ik vanmiddag aan nummer 2000 beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 2000. Voorschoten 'in beeld' - van naaktslakkies

31 december 2008, 16:00
Mijn 2000e cache. De afgelopen dagen had ik een forse eindsprint ingezet, zodat ik deze mijlpaal precies op oudejaarsdag zou kunnen halen. Maar dan moest er natuurlijk niets mis gaan. Daarom had ik mijn (geo)vrienden van Stichting Braeck gevraagd om te assisteren. Mighty-Mike bracht me in zijn luxe wagen naar het startpunt, zodat ik daar op het afgesproken tijdstip arriveerde. Voorschotenaren Pino en niet-cacher Joeridepoeri hadden thuis al enkele plekken herkend en wezen me steeds op de juiste foto, zodra ik weer eens verdwaasd in het rond keek. We passeerden de schaatsbaan en ons zwembad Het Wedde en diverse jongeren die alvast met vuurwerk bezig waren vanwege de naderende apotheose. Halverwege belden de Naaktslakkies bezorgd op om de vorderingen te vernemen, maar zij konden gewoon thuisblijven en doorgaan met oliebollen bakken, want alles verliep op rolletjes. Mijn vrienden herkenden onderweg zelfs de foto's die niet nodig waren, zodat ik die niet per abuis zou aanwijzen.
Gisteren had Pino al naar het potje gezocht en de complete inhoud gefotografeerd en rondgemaild. Zodoende had hij niet veel tijd nodig om samen met Corbulo de puzzel te ontwarren en mij te helpen bij het eindcoördinaat. Opgelucht dat ook deze hobbel was genomen, deelde ik stroopwafels uit om iedereen scherp te houden, want nu zou het erop aan komen. Op de berekende locatie waren genoeg verstopplekken, maar die bleken leeg. Hadden we een rekenfoutje gemaakt? Terwijl Corbulo al met de champagnefles klaar stond, was het Joeridepoeri die mij op een opmerkelijk object wees. En hij had gelijk. De kurk knalde en de champagne stroomde en wij proostten op het heuglijke feit dat ik volkomen zelfstandig mijn 2000e cache had weten te vinden.
Ondertussen kwamen de eerste felicitaties binnen. De Naaktslakkies hadden nog een verrassing en inmiddels ook al 2000 oliebollen gebakken, maar die moesten even wachten. Wij gingen nog even met Pino mee voor een biertje en om terug te kijken op een geslaagde middag.
Bedankt en proost, Biertje

2000       2000

Terug naar boven

Door naar januari 2009