Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2008

106 caches gevonden (logs 1787-1892)

1787

geo 1787. Mr Frog jumped out of the pond one day - van Maryland

2 oktober 2008, 20:10
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op pad. In het donker in de regen zochten we met z'n vieren naar Mr Frog. Met dit weer zou hij wel eens nat kunnen worden en kou kunnen vatten. We moesten ons dus haasten. Omdat we niets konden vinden, was ik bang dat hij al weer terug in de vijver was gesprongen. Uiteindelijk besloot Pino aan te bellen voor een extra hint. Die kregen we gelukkig. Het bleek dat Mr Frog een flinke sprong had gemaakt. En dat hij een prima schutkleur heeft. In de auto (droog!) schreven we onze namen op een vol logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1788. View or No-view - van Team Happyfeet

2 oktober 2008, 21:10
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op stap. Dit keer kon Mighty-Mike er niet bij zijn. Dat was jammer, want deze cache had hij destijds ontmaagd. Nu moesten wij dit klusje op eigen kracht gaan klaren. In het donker, tussen twee buien door, zochten we onze weg naar de top. Met onze lantaarns hadden we weinig tot geen view. Maar op dit tijdstip en met dit weer waren er gelukkig geen dreuzels, dus we konden uitgebreid zoeken. Uiteindelijk vond Corbulo de cache. En iets later vond ik de aanwijzing. We hadden dus de goede pot gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1789. Gigantische cache - van GpsLeiden

2 oktober 2008, 21:50
Vanavond waren we weer met de Braeckgeocachers op pad. Terwijl Pino de auto netjes ging parkeren, waren wij al op zoek naar de cache. Die vonden we vlakbij een boom waar een tijdje geleden nog een micro lag. We schreven onze namen in het logboekje vlak voordat er weer een gigantische regenbui zou losbarsten. Snel terug naar de auto en naar het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1790

geo 1790. Groeve Einde Plenkertweg - van De Scheertjes

4 oktober 2008, 15:20
Met m'n biervrienden zat ik dit weekend in Valkenburg. Tijdens een rondje passeerden we deze groeve. Het was mijn eerste cache in Limburg, de enige provincie die ik nog niet met m'n GPS had bezocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1791. iii - van gps_floris

4 oktober 2008, 16:30
Tijdens het Rondje Valkenburg passeerden we dit informatiepunt. Snel de benodigde info opgedoken en onze route vervolgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1792. Rondje Valkenburg - van schatzoeker

4 oktober 2008, 17:55
Dit weekend zat ik met mijn biervrienden in een bungalowpark op de Cauberg. In plaats van een ordinaire kroegentocht besloten we een cultureel verantwoorde cache te doen: Rondje Valkenburg dus. Vanaf ons huisje wandelden we de kortste weg naar de parkeerplaats, om daarna te ontdekken dat we deze weg nogmaals mochten doen. Alle wp's waren prima te vinden, behalve het quadrant van wp8. Het antwoord zou K3 moeten zijn, maar dit klopte niet met de berekening die daarna gemaakt moest worden. Nadat we een logisch punt voor wp9 hadden beredeneerd, hebben we aangenomen dat waarschijnlijk bedoeld is dat je de hokjes moet tellen, te beginnen linksboven. Gezien de vele opmerkingen hierover zou een korte toelichting op z'n plaats zijn.
Vlak voordat we de cache zouden zoeken, besloten we nog even een biertje te nemen met wat vlaai. De checksum bleek te kloppen en moeiteloos bereikten we de kist. Een mooie wandeling, vonden we allemaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1793. iiii - van gps_floris

4 oktober 2008, 19:30
Terwijl mijn vrienden aan het kaarten waren, liep ik even het bungalowpark af voor deze cache. Snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1794. Gevallen Limburgers - van gps_floris

4 oktober 2008, 19:45
Een korte avondwandeling vanaf het bungalowpark op de Cauberg. Hoewel mijn GPS de andere kant van de weg aanwees, zei de hint iets anders. Dat advies toch maar opgevolgd en daardoor de cache vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

1795

geo 1795. %tje - van gps_floris

4 oktober 2008, 20:15
Bij de voorbereiding van mijn weekendje Valkenburg leek me deze cache, vanwege mijn nickname, een heel toepasselijke. De puzzel was snel opgelost (gedeeltelijk uit het hoofd natuurlijk) en terwijl mijn biervrienden in onze bungalow nog een kaartje legden, wandelde ik naar de cacheplek. Het zoeken in het donker viel tegen, maar ik gaf niet op, en ja hoor, vlakbij de plek waar ik m'n rugzak had neergelegd trof ik het bierkratje aan. Thuis heb ik er nog even een witbiertje (Valkenburgs Wit natuurlijk) op gedronken!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1796. i - van gps_floris

5 oktober 2008, 10:25
Op de terugweg na een weekendje Valkenburg passeerden we deze i. Ik kreeg van mijn vrienden 2 minuten de tijd om te loggen en foto's te maken. Langer had ik ook niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1797. Clarissa - van IkbenMamma

7 oktober 2008, 11:55
Ook met de hint kwam ik er niet uit: waar was nou de opgave? Een mailtje naar mama bracht uitkomst. Daarna kon ik beginnen met het draaien aan de kroonkurken.
Toen ik vandaag de cache naderde, dacht ik: O ja, logisch!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1798. Mooi Voorburg nano#3 de Buitenplaats - van Grote Griezel

8 oktober 2008, 18:20
Van veel plaatsen wordt beweerd dat ze mooi zijn. Scheveningen zou op de mooiste plek op aarde zijn neergezet en Delft wordt door sommigen zelfs paradijselijk genoemd. Toch halen die steden het niet bij het mooie Voorburg en dat is niet alleen omdat mijn stamkroeg daar staat. Nee, een bezoekje aan de buitenplaats zegt voldoende. Ik had een lekker biertje meegenomen om na het loggen rustig op dat bankje in het herfstzonnetje te genieten. Heerlijk! Na een half uur besloot ik weer verder te gaan. Maar dit keer nam ik netjes alle lege blikjes en flesjes mee, want anders zou ik weer commentaar krijgen van de kleine Griezels. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1799. Voor de hand liggend - van Grote Griezel

8 oktober 2008, 18:55
Na de meest voor de hand liggende oplossing geprobeerd te hebben, kon ik naar een verrassend Voorburgs plekje fietsen. Aan de hand van m'n gps bereikte ik het begin van het pad, waar nu een bord staat dat er alleen toegang is voor bouwverkeer. Een man in een shovel was druk bezig met het verplaatsen van stalen rijplaten. Daar draaide ik m'n hand niet voor om en ik ging achter z'n rug verder te voet op pad. Gelukkig had ik nog een blikje bier achter de hand, zodat de wandeling voorspoedig verliep. De cache bevond zich op een voor de hand liggend plekje en er was inmiddels een prachtig paadje ontstaan. Iets later had ik het kokertje in handen. Een beetje bibberig (vanwege de emotie, niet door de drank!) schreef ik m'n 1799e log.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1800

geo 1800. De ketting van Maxima - van Naaktslakkies

9 oktober 2008, 18:00
Ja, opnieuw is een mijlpaaltje bereikt en alweer voor de 7e keer is het een cache van de Naaktslakkies die een honderdtal bekroont. De ketting van Maxima lag al een tijdje op me te wachten, maar pas vandaag fietste ik er na werktijd even naartoe. Wordt #1900 dan misschien toch het Water van de Prins? Brouwwater, hoop ik dan maar, met wat gerst en hop... wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1801. Laapersveld / Laapersheide - van JeroenvdBerg

10 oktober 2008, 19:20
Vanavond had ik een afspraak met tante Sas en Pino in Hilversum. Dankzij een grondige voorbereiding kon ik mooi eerst nog even een cache doen. Vanaf station Sportpark wandelde ik goed rondkijkend naar wp1. In het bos ben ik geen vee tegengekomen, wel wat wandelaars. Het kostte me meer tijd dan gedacht om de cacheplek te berekenen, dus ik moest me haasten om op de afgesproken tijd aanwezig te zijn. In het laatste avondlicht vond ik tenslotte de kist, iets verder weg dan verwacht. Daarna heb ik tante Sas even geattendeerd op deze leuke wandeling, zo dicht bij haar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1802. Maastoren - van mlvdburg

11 oktober 2008, 08:10
Vandaag was ik met mijn goede vriend Loze Jorry op pad voor zijn halfjaarlijkse geo-opfriscursus. Speciaal voor deze dag had ik een gevarieerd programma samengesteld in en rond Rotterdam en een hoekje Brabant. Rotjeknor was nog bezig te ontwaken toen wij op zoek gingen naar het gratis parkeerplekje. Terwijl mijn metgezel direct naar de juiste hoek snelde en driftig begon te zoeken, inspecteerde ik op mijn gemak de vorderingen van de bouw van de hoogste 'toren' van Nederland. Daarna schreef ik mijn naam op het logrolletje, dat Jorry mij gedienstig overhandigde. "Zo, de eerste voor vandaag was in de pocket", zoals de bekende wortelkoning uit Delft dan pleegt te zeggen. Op naar het Zuiderpark!
Bedankt en proost, Biertje

1803

geo 1803. Zuiderpark vijver - van Vasc0

11 oktober 2008, 08:40
Nadat Loze Jorry het enige nog vrije parkeerplekje had benut, wandelden we in een opkomend herfstzonnetje in de richting van het park. Na de ingrijpende renovatie van 2006 heeft men gelukkig voldoende rotsblokken achtergelaten, zodat we even tijd nodig hadden voordat we het juiste blok hadden gevonden. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1804. Wereldpark op Zuid - van oom Fred

11 oktober 2008, 09:05
Ik had even moeite om het juiste pad naar de cache te vinden, want het was erg lang geleden dat hier een fiets had gecrosst. Gelukkig had Loze Jorry vandaag een scherpe blik, zodat hij mij eerst de juiste route kon aanwijzen en daarna de plek van de fraai verborgen cache. Een tegenvaller voor hem was dat bij terugkomst bij de auto de voetballertjes in Feyenoord-shirts ineens waren verdwenen, zodat ik helaas geen groepsfoto van hem en zijn favoriete team kon maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1805. EK pool cache Rotterdam 2008 - van TuuronTour

11 oktober 2008, 09:55
De puzzel was al in een grijs voetbalverleden opgelost en lag klaar om verzilverd te worden. De toen al lastige vraag C was inmiddels vervangen door een nóg moeilijkere, maar met één blik op de kaart en de ander op de checker had ook Loze Jorry het groene licht gekregen. Zo wandelden wij vandaag over de grasmat in de richting van ons doel. Precies op het nulpunt troffen we de beschrijving in de hint aan, maar geen kist, hoe grondig we ook zochten. Geript? Een hulplijntje gaf uitkomst. Bij een veel minder dikke trof Loze Jorry de fraai verborgen cache aan, goed gecamoufleerd. Opgelucht liepen we terug naar de kleedkamer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1806. Telecom - van Banjobende

11 oktober 2008, 10:30
Nadat Loze Jorry de auto geparkeerd had en ik de Telecommast op de foto had gezet, wandelden we naar de cache. Een half jaar geleden had ik hier in het donker al naar verbinding gezocht, maar niets kunnen ontdekken wat op de hint leek. Nu bij daglicht en met hulptroepen was het geen punt. Jorry had al snel contact met de cache, waarna we onze namen in het telefoonboekje konden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1807. Gebarentaal in Barendrecht - van De Jonkies & PluNijTo97

11 oktober 2008, 10:45
We parkeerden in het gebied waar De Jonkies verdergaan en CachingPol moet stoppen, en wandelden voor de tweede keer langs het bordje van het losloopgebied. Er liep al een duidelijk cachepaadje en daar troffen we dan ook snel het kokertje. Vervolgens discussieerden we nog even over de juiste interpretatie van de hint om daarna terug te lopen naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

1808

geo 1808. M&M's trouwcache - van missym

11 oktober 2008, 11:25
Loze Jorry wilde de laatste 50 meter naar de cache in een rechte lijn lopen en ik vroeg hem hoe hij dan dat water wilde oversteken. Water, welk water? Het bleek dat hij nog de kaart van Europa in z'n GPS had zitten, in plaats van de gedetailleerde Nederlandse. Tja, een kwestie van voorbereiding. Braaf wandelde hij dus achter me aan, maar vlak bij de cacheplek waren ineens mijn batterijen leeg en kon hij zich revancheren door het doosje soepeltjes tevoorschijn te trekken.
Nog gefeliciteerd met jullie huwelijk, bedankt en proost, Biertje

geo 1809. Waar CachingPol stopt, gaan De Jonkies verder... - van De Jonkies

11 oktober 2008, 11:55
"Denk jij wel eens aan stoppen?" vroeg Loze Jorry mij, terwijl hij de auto net buiten de gemeentegrens parkeerde. "Met drinken?" vroeg ik verbaasd. "Nee, stoppen met geocachen", antwoordde Jorry. Hij wees op de titel van de cache. De Jonkies waren gewoon verder gegaan, las ik. Terwijl mijn metgezel het kokertje pakte en de logrol beschreef, zat ik na te denken. "Maar die CachingPol is toch helemaal niet gestopt?" vroeg ik weer. Verderop lag immers nog een cache van hem. "Jij moet 's stoppen met drinken", reageerde Jorry zuchtend terwijl hij de auto weer startte. "Dan ben je niet zo verward. Stap nou maar in."
Bedankt en proost, Biertje

geo 1810. Music Maestro - van ShadowXs

11 oktober 2008, 12:20
Vijftien LP-hoezen: Eén had ik er in mijn kast staan en twee andere herkende ik direct. Dat schoot niet erg op. Ik nam de uitdraai daarom mee naar m'n stamcafé en duwde hem barman Bob onder de neus. Die moest eventjes zoeken, maar legde daarna triomfantelijk 7 cd's op de bar. Mooi zo. Dan nog even een biertje aanbieden aan wat rockers, punkers en liefhebbers van R&B, soul, disco en hip-hop voor de ontbrekende titels. Uiteindelijk bleef er één hoesje onbekend. Zoiets had ik al eerder in de logs gelezen. Het is dus duidelijk dat ShadowXs een wat afwijkende muzikale smaak heeft...
Vandaag reden Loze Jorry en ik naar de muziekwijk van Barendrecht waar het LP-koffertje snel gevonden werd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1811. Waar de Jonkies stoppen, gaat CachingPol verder... - van CachingPol

11 oktober 2008, 13:10
Uit eerdere logjes dachten we begrepen te hebben waar we moesten zoeken. Maar toen Loze Jorry en ik op de cacheplek stonden, bleek het gelukkig een stuk simpeler. Opgelucht verlieten we het gebied van CachingPol en De Jonkies.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1812. Rondje Heinenoordtunnel (Noord) - van De Jonkies

11 oktober 2008, 13:35
Voorzien van het bordje 'bestemmingsverkeer' reed Loze Jorry zorgeloos naar het rondje. Daar zochten we systematisch naar het kokertje, dat zich uiteindelijk liet prijsgeven. Terugstoppen was makkelijker dan grijpen. Snel de tunnel in voor de andere helft van het rondje!
Bedankt en proost, Biertje

1813

geo 1813. Rondje Heinenoordtunnel (Zuid) - van De Jonkies

11 oktober 2008, 13:50
Na een ritje door de Heinenoordtunnel reden we nu in één keer naar de juiste plek. Er was dit keer rekening gehouden met de beperkte lengte van Loze Jorry, die het kokertje moeiteloos kon grijpen. Hierna reden we over de parallelweg naar de Haringvlietbrug. Op de A29 stond een lange file, die wij dus lachend passeerden. Maar bij het begin van de brug bleek de parallelweg volledig afgesloten. Dus snel de auto omgekeerd en het programma omgegooid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1814. Trainspotting - van Knight of Ni

11 oktober 2008, 15:00
De weg naar de cache was snel gevonden, en ook het doosje hadden we vlot in handen. Nu nog even wachten op een passerende trein. Van al dat bier had ik inmiddels een behoorlijke aandrang gekregen en ik zocht snel het toilet op. Daardoor miste ik de trein van Roosendaal naar Dordrecht van 15:07. Maar gelukkig had ik de camera weer paraat voor de (vertraagde) intercity van Breda naar Rotterdam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1815. Keizersveersebrug Noordzijde - van Bitte ein Bit

11 oktober 2008, 15:35
Volgens ons programma zouden we eerst de zuidzijde bezoeken en daarna pas de noordzijde. De navigatieapparatuur dacht echter dat de zuidcache op de vangrail lag, dus met hoge snelheid reden we de donkere tunnel in. O nee, omdat de brug nu geheel wit geverfd is, kwam hij een stuk lichter over en voor we het wisten waren we aan de overkant. De weg naar de noordcache was een stuk makkelijker. Mijn GPS was echter volkomen van streek en reageerde nergens meer op. Ik besloot een biertje te pakken en liet het werk over aan de ervaren Loze Jorry. Die zag al snel een bekend verstopplekje waar hij zijn arm niet voor omdraaide.
Bedankt en proost, Biertje

1816

geo 1816. Keizersveersebrug Zuidzijde - van Bitte ein Bit

11 oktober 2008, 16:00
Na bezoek aan de Noordzijde reden we terug over de witte brug en deden een tweede poging om een weg naar de zuidcache te vinden. Na een lastige doorsteek over een crossterrein bereikten we een steile helling, die we zonder trapleuning niet durfden af te dalen. Hoe moest dat over een paar jaar met onze rollators? wink
Gelukkig vond ik een makkelijk paadje en ook nog de cache. Loze Jorry was zo blij dat hij me graag op de foto wilde zetten en trots poseerde ik voor de brug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1817. Polder het Jannezand - van Bitte ein Bit

11 oktober 2008, 16:20
Door tijdgebrek hadden we in juni deze plek overgeslagen, maar vandaag reed Loze Jorry er linea recta heen. Met een strakke blik op de GPS dirigeerde ik hem naar de cacheplek. Nog nooit hebben we een cache zo makkelijk gevonden en gelogd. Proestend van het lachen vertrokken we naar Westkil.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1818. Westkil - van Bitte ein Bit

11 oktober 2008, 16:30
In juni waren Loze Jorry hier ook al eens geweest, maar toen gooiden een paar vissers roet in het water. Ik heb nog geprobeerd om op het nulpunt ongemerkt met m'n voet wat te wroeten, terwijl ik een foto maakte van de onder water liggende bureaustoel. Later hoorden we bij toeval waar de cache ligt: op zo'n 25 meter van het nulpunt. Vandaag waren we er weer. Geen vissers, wel een cache. De bureaustoel bleek inmiddels opgevist.
Bedankt en proost, Biertje
note 8 juni 2008
Met Loze Jorry was ik inmiddels in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Op de parkeerplaats van Westkil stonden twee auto's en aan de waterkant zaten 2 vissers plus 4 toeschouwers, die verrast naar ons opkeken. We probeerden nog nonchalant wat foto's te maken van de onder water liggende bureaustoel en tegelijkertijd de juiste plek te spotten. Dat bleek naast een van de vissers te zijn, en met zoveel ogen op ons gericht, besloten we maar te vertrekken...

geo 1819. Papsluis - van Bitte ein Bit

11 oktober 2008, 16:50
Nadat we de auto netjes hadden geparkeerd, wandelden Loze Jorry en ik over het fietspad naar de sluis. "Zie je dat het een waaiersluis is?" wees ik mijn metgezel op het prachtig gerestaureerde houten skelet. Jorry stond versteld van mijn kennis, vooral toen ik daarna ook nog eens vlot de cache tevoorschijn toverde. Het was de laatste voor vandaag. Terug bij de auto groetten we de bewoner die in z'n tuintje stond te werken. "Naar de sluis geweest?" informeerde de man. "Jazeker", zei Jorry, "wist u dat het een waaiersluis is?"
Loze Jorry, bedankt voor de gezellige dag en veel succes tot aan de volgend cursus. wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1820. Drunen op kaart 1 - van Team Cupido, Tommetjuh & Beedion

12 oktober 2008, 09:30
Vandaag was ik een dagje met gpsgek op stap. Konden we gelijk eens overleggen hoe we dat Comomeer zouden gaan leegvissen. Ik had een route van Drunen, via Waalwijk naar Udenhout voorgesteld, en zodoende stonden we om half tien op een stukje groen aan de rand van Drunen. Gpsgek had voor de zekerheid (laaghangende uitlaat) de auto op de verharde weg laten staan en terwijl ik met wat frisse ochtendlucht m'n bierkegel probeerde te laten verdwijnen, had hij het doosje al gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

1821

geo 1821. Folly Drunen - van ziedeognix

12 oktober 2008, 09:45
De cache was snel gevonden, vlakbij een plek waar een luie bezorger wekelijks zijn drukwerk achterlaat. Daarna reden we even naar de folly en daar keken we echt onze ogen uit! We vroegen ons af of de cachelegger de bewoner is, of een van de buren. En wat doe je als je dit huis wilt verkopen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1822. Gp's fietsroutes 5: Ede 1. De Lieve Vrouwepad - van Geopatra

12 oktober 2008, 10:10
Terwijl gpsgek de auto door Drunen stuurde, vertelde ik hem de legende over de boer en Maria. Bij de kapel was niemand te zien, maar onder het Mariabeeld brandden al een paar devotielichtjes. Ik had dus goede hoop dat we de cache zouden vinden. Inderdaad, gpsgek deed de gouden greep en in alle stilte schreven we onze logs.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1823. DK: Waalwijk Oost 2 - van Geopatra

12 oktober 2008, 10:20
Het was ons niet helemaal duidelijk waar de route moest beginnen, dus gpsgek zette de auto op een handig plekje. Hierna was het niet zo ver meer naar de cache. Na het loggen zouden we doorlopen naar het broertje verderop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1824. DK: Waalwijk Oost 1 - van Geopatra

12 oktober 2008, 10:35
Vanaf Waalwijk Oost 2 wandelden we over de dijk richting fietsbrug. De warme vlaaien lagen overal voor het oprapen. Iets later zagen we de makers. Terwijl gpsgek stond te twijfelen of hij nou over het prikkeldraad moest klimmen of niet, hoorde ik wat geluid achter me. De koeien waren kennelijk op de bierlucht in m'n rugzak afgekomen en een paar bruine ogen keken me vragend aan. Dus toch maar over het draad en daarna een weg zonder vlaai gezocht naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1825. Peerkes Oost West thuis best - van Peerke de Zwerver

12 oktober 2008, 11:20
Samen met gpsgek bevond ik me nu in Waalwijk, de woonplaats van Peerke de Zwerver. Omdat hijzelf deze multi als 'pittig' omschrijft, waren we erg gespannen. De sticker was snel gevonden, en dankzij de fire needle ook wp1. Bij het weglopen kwam Peerke naar buiten om te vragen of alles lukte. Natuurlijk! Gpsgek had me even uitgelegd waar ik het projecteerknopje kon vinden op mijn nieuwe eTrex Legend, en iets later stonden we bij de volgende fire needle. Dankzij mijn ervaring herkende ik direct wp2 en zo konden we naar de cache. Die werd vlot door mijn metgezel gevonden. Het lastigste was nog het loggen, want het rolletje was kletsnat. Een heel leuke cache en een prachtig voorbeeld hoe je er ook op een klein terrein iets moois van kan maken.
Bedankt en proost, Biertje

1826

geo 1826. Peerkes Stamcafé - van Peerke de Zwerver

12 oktober 2008, 12:50
Als frequent cafébezoeker verheugde ik me al de hele dag op deze cache. Gpsgek had de auto pal voor het café geparkeerd, dat helaas nog gesloten bleek. Wp1 en wp2 waren vlot gevonden, hoewel we geen fire needles aantroffen. Maar het beruchte wp3 leverde grote problemen op. Ook hier vonden we geen fire needle die ons kon helpen. En waar we ook keken en zochten: geen wp3. Na een half uur besloot ik Peerke te bellen. Die had het even druk met iets anders, maar zou straks terugbellen. Na tien minuten belde gpsgek met de vorige loper: onze goede vriend Wilxliii Carrotte. Die had de cache niet kunnen vinden, maar wp3 wel. Met zijn tip zochten we opnieuw op en rond het nulpunt. Helaas. We aten een boterham en wachtten op het reddende telefoontje van Peerke. Tenslotte liep mijn metgezel nogmaals naar het bouwwerk, pakte iets vast en had bij toeval de aanwijzing in handen. Hoe was dit nou mogelijk, want op dezelfde plek (precies het nulpunt) hadden we beiden goed gezocht. En ook vanaf de andere kant, waar ik nog had gestaan om gpsgek's verrichtingen te volgen, bleek de aanwijzing goed zichtbaar! We snapten er niets van, maar we konden nu gelukkig verder naar wp4 en naar de cache. Die kan je zelfs in het donker nog in 1 seconde vinden, dus kennelijk had Wilxliii destijds een foutje gemaakt bij het projecteren...
Opgelucht schreven we onze logs. Helaas was Peerke's stamcafé om 13:00 uur nog steeds gesloten, dus dat biertje drink ik dan maar de volgende keer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1827. 81 Spoorbielzen - van Orteeltjes

12 oktober 2008, 13:15
Een heel klein stukje van het Halvezolenlijntje is nog blijven liggen. De rest van de route is inmiddels veranderd in een fietspad. Gpsgek en ik wandelden op ons gemak naar de cacheplek. Terwijl hij de bielzen begon te tellen ("Het zijn er 81, wist je dat?") pakte ik het kokertje. Daarna liepen we even naar de parkeerplaats van de Citroën Xsara, maar de Orteeltjes waren kennelijk met dit mooie weer aan het geocachen. De auto TB hebben we dus niet gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1828. TB Depot 'van Mast tot Mast' - van Lucky Cachers

12 oktober 2008, 15:15
Nadat we de auto naast Café de Efteling hadden gezet, zagen we een ander team parkeren. Ondanks onze jarenlange ervaring en samen meer dan 3000 founds, liepen we eerst volkomen de verkeerde kant op. Gelukkig hadden we dit al snel door, keerden we om en begroetten het andere team, een gezin met een paar kinderen. Wij zetten er al snel een flinke pas in naar het monument. Gpsgek, die de hele dag bijzonder scherp was geweest, liet bij het tellen even een steekje vallen, maar gelukkig was ik nog helder. Bij de ...sprong kwamen we een echtpaar tegen dat zelf een GPS had voor op de boot, wel eens van het moderne schatzoeken had gehoord en belangstellend naar de details informeerde. Terug bij het café bekeken we aandachtig de hergebruikte stenen en dronken we een glaasje bier en cola.
Met de auto reden we naar de plek voor de slotberekening. Hier maakten we allebei een rekenfout, maar daarna konden we op weg. Halverwege moesten we onze berekening corrigeren, omdat we anders op verboden gebied uit zouden komen. Zo'n 100 meter voor ons zagen we een gezin met kinderen lopen. Was dit dat andere team? De kist was vlot gevonden, en volgens het logboekje waren er vandaag nog geen andere bezoekers geweest. Via een andere route liepen we terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1829. d'n Unent renewed 3 - van purk

12 oktober 2008, 15:45
Een jaar geleden stond ik ook al eens bij dit bosje, maar toen kon ik de juiste boom maar niet vinden. Vandaag was ik hier samen met gpsgek, en nu viel de duidelijke markering gelukkig snel op.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 augustus 2007
De derde van deze serie die ik niet kon vinden. Door het gebladerte had ik slecht ontvangst. Ik heb van twee kanten geprobeerd de juiste plek te vinden, en heb tenslotte alle dingen uit de hint afgezocht (gelukkig staan er voldoende van, zodat ik lekker lang bezig was). Vreemd dat anderen deze cache toch konden vinden. De eerste serie vond ik een stuk makkelijker!

1830

geo 1830. d'n Unent renewed 1 - van purk

12 oktober 2008, 16:05
Een jaar geleden heb ik hier ook al eens gezocht. Nu was gpsgek erbij en dus zagen we de duidelijk gemarkeerde plek al van een flinke afstand. Geen mest gezien, wel veel modder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 augustus 2007
De eerste van deze serie die ik niet kon vinden. Alle bomen afgezocht (en zo te zien was ik niet de eerste), maar nergens kon ik een kokertje te vinden. Misschien moet ik terugkomen als het water er weer is. Verbazingwekkend dat ik nu lees dat de cache op deze dag toch twee keer gevonden is...

geo 1831. d'n Unent renewed 4 - van purk

12 oktober 2008, 16:30
Een jaar geleden heb ik kennelijk het verkeerde paadje gekozen, want voor het laatste stuk naar de cache zou ik over het prikkeldraad en door een weiland moeten. Vandaag was gpsgek erbij en liepen we moeiteloos naar de juiste plek. We hebben maar gedaan of we het bordje 'eigen weg' niet hebben gezien.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 augustus 2007
De tweede van deze serie die ik niet kon vinden. Met de fiets wist ik de cache tot op zo'n 150 meter te naderen, maar prikkeldraad deed me twijfelen of dit wel de goede route was. De volgende keer wat brutaler zijn?

geo 1832. Vlogens een oznrdeeok - van Coeckymonsters

12 oktober 2008, 17:00
Een jaar geleden stond ik hier ook, maar toen was de cache verdwenen tijdens een flinke houtkap. Vandaag was ik er samen met gpsgek, die de cache onmiddellijk oppakte. Op de terugweg kwamen we nog twee 'onschuldige' wandelaars tegen, maar het koord dat uit de jaszak bungelde, verraadde de weggestopte GPS... Later zagen we dat het team Driehm moest zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 augustus 2007
En ook deze kon ik niet vinden. Op de locatie wordt stevig gewerkt: er liggen veel omgehakte boomstammen. Ook de cache-boom is volgens mij gesneuveld en de micro heb ik niet teruggevonden. Tijd voor een klein onderzoek?

1833

geo 1833. Alle 13 goed! - van Georibo

12 oktober 2008, 17:30
De puzzel was al een tijdje geleden opgelost, want van deze bekende LP-serie had ik er nog een paar in de kast staan. Gpsgek, die als ijverige student natuurlijk geen tijd heeft om naar muziek te luisteren, kreeg de oplossing van mij cadeau. Terwijl we het bos inliepen, stopte er een andere auto. Het bleek team Flet, waarmee we na het loggen gezellig een half uurtje hebben staan kletsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1834. d'n Unent renewed 5 - van purk

12 oktober 2008, 18:30
Echt een mooi plekje voor een cache. Gpsgek had deze al een tijdje geleden gevonden en wist nog dat er bijzonder beeld bij de ingang stond. Na een mooie wandeling met ondergaande zon bereikten we de rand van de Leemputten en noteerde ik de laatste gegevens voor de Finale.
Bedankt en proost, Biertje

geo d'n Unent renewed Final - van purk

   note 12 oktober 2008
Nadat we bij ondergaande zon het coördinaat van het infopunt hadden berekend, besloten we de serie af te maken. Gpsgek reed in een rechte lijn naar de plek waar we in het donker 2 van de 5 antwoorden wisten te vinden. Ik vond het een echte tegenvaller dat het opzoeken zoveel tijd moet kosten. We besloten daarom maar naar huis te gaan en een andere keer terug te komen. Thuis de ontbrekende info opgezocht en afgeleid, en het eindcoördinaat alvast in de GPS opgeslagen.

___________________________________________________________________


1835

geo 1835. Historische kerk Callantsoog - van NetteLeut(h)e

18 oktober 2008, 09:40
Dit weekend zou ik met mijn goede vriend Joeridepoeri (géén geocacher) naar Texel gaan, en onderweg een paar leuke caches bezoeken. Om 08:10 vertrokken we vanuit Leidschendam en anderhalf uur later parkeerden we voor het karakteristieke kerkje van Callantsoog. Ik was nog niet helemaal wakker, want het was mijn metgezel die me op het logisch verstopte kokertje moest wijzen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1836. Tussen Haaks en Kuitje (8) Noordduinen - van mister en miss Marple

18 oktober 2008, 10:10
Vandaag was ik met mijn goede vriend (géén bierdrinker en géén geocacher) Joeridepoeri op weg naar Texel. Bij het uitkijkpunt in de duinen van Callantsoog poseerde ik geduldig tot de foto naar zijn tevredenheid was gemaakt. Daarna wandelden we naar strandopgang Falga. Behalve een busje met 20 surfplanken op de parkeerplaats, zijn we verder niemand tegengekomen. Heerlijk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1837. Uitzicht? - van Martin-1955

18 oktober 2008, 11:00
Op weg voor een weekend op Texel was ik via Callantsoog inmiddels bij de rand van Den Helder beland. Slechts een enkele wandelaar kwam ik hier tegen en die was op dit tijdstip nog vol energie, dus alle bankjes waren onbezet. Dat kwam goed uit, want nu kon ik op m'n gemak het logboekje beschrijven en een paar foto's van het uitzicht maken. De magneet doet het nog prima.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#158. Zeehelden - van Ketila

   dnf 18 oktober 2008
Vanwege een weekend op Texel had ik me afgelopen week ook even verdiept in de geschiedenis van onze zeehelden. Na een paar biertjes en wat correcties had ik eindelijk alle cijfertjes onder de 10 en dat leverde een coördinaat in een mooi gebied op, dat ik goed kon combineren met een andere cache. Ter plekke merkte ik dat het voorwerp in de hint op zo'n 30 meter afstand stond, maar dat moest een rekenfoutje of een afrondingsverschil zijn. Maar ook na uitbreiding van het zoekgebied bleef de cache onvindbaar. Zou hij geript zijn? Eenmaal thuis ontdek ik dat er een parkeerplaats is opgegeven, en die ligt bijna 3 km van de plek waar ik heb gezocht! Mijn berekening was dus niet helemaal goed. Tijd voor een biertje en een herberekening.

geo 1838. Tussen Haaks en Kuitje (3) Mariendal - van mister en miss Marple

18 oktober 2008, 11:50
Vandaag was ik op weg voor een weekend op Texel. Een goede vriend speelde vandaag voor chauffeur en parkeerde zijn auto bij restaurant Duinoord. Een prima idee, want ik begon dorst te krijgen. Helaas, ik werd de andere kant opgeduwd, want er moest eerst een cache gezocht worden. Er waren nog meer dorstigen die het nieuwe natuurgebied introkken, maar door wat te treuzelen bleven we een beetje achter en konden zo ongezien het kokertje pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#159. Uitkijktoren (nano) - van Muiz99

   dnf 18 oktober 2008
Op handen en voeten kroop ik over het plateau, maar de nano bleef onvindbaar. Voor de zekerheid nog even een hulplijntje gebeld, waardoor ik nu zeker weet dat de cache niet meer op z'n oude plekje ligt. Met tranende ogen verliet ik de toren.

geo NF#160. Hengstepad - van Martin-1955

   dnf 18 oktober 2008
Na een wandeling vanaf de parkeerplaats over het Hengstepad moest ik in de buurt van de cache staan. Het was redelijk druk vanwege het fraaie herfstweer, dus tijdens het zoeken vielen we goed op. Jammer dat er geen betere hint wordt gegeven, want als je hier een kwartiertje bij het hek bezig bent, trek je behoorlijk de aandacht. En dat vergroot de kans op vernieling of een rip. Volgende keer beter?

1839

geo 1839. Tussen Haaks en Kuitje (6) Duinpark - van mister en miss Marple

18 oktober 2008, 13:25
Dit was voor ons de derde uit de serie Tussen Haaks en Kuitje en tevens de mooiste. Het was ook de mooiste van het hele weekend. De aanrijroute loopt langs de lelijkste delen van Den Helder en dan is het een opluchting om te zien dat men in deze gemeente eindelijk tot inzicht is gekomen. Een leuke wandeling door een grappig wijkje, waar gekgenoeg toch heel veel huizen te koop staan. Willen al die mensen misschien naar Almere of Nieuwegein verhuizen? Uiteindelijk had ik als controlegetal 29, maar dat was voldoende om de cache te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1840. Tussen Haaks en Kuitje (5) Metaheerhuisje - van mister en miss Marple

18 oktober 2008, 13:40
Tijdens deze twee dagen in Den Helder en op Texel zou ik veel kerken en begraafplaatsen bezoeken. De lange dunne grafzerken vond ik erg indrukwekkend. Toch voelde ik me niet op m'n gemak toen ik op een paar meter afstand moest gaan wroeten. Ik zou het kokertje aan de andere kant van het huisje hebben gelegd. Gelukkig was het doodstil en heeft niemand ons gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1841. Lange Jaap - van Graaf Tel Tiem

18 oktober 2008, 14:10
Op weg naar de veerboot van Texel stonden wij in middels bij Lange Jaap voor de deur. Die hield zich erg lang verborgen. Ik wilde al wat grof geschut tevoorschijn halen, toen mijn metgezel fijntjes op het dekseltje wees. Helemaal over het hoofd gezien, dus. Een dag later bleek uit een telefoontje dat we niet de enigen zijn die hier wat moeite hadden. Gelukkig kon ik als lid van de Helpdesk Noordelijk Kustgebied uitkomst bieden! wink
Bedankt en proost, Biertje

1842

geo 1842. Fort Kijkduin - van Martin-1955

18 oktober 2008, 14:20
Via een omweg bereikten we de achterkant van Fort Kijkduin. Het laatste stukje moesten we lopen. Boven zag ik dat je met de auto tot vlak naast de cache kon komen. En ik zag ook dat ze in Grandcafé Nogal Wiedus een tongstrelende tomatensoep serveerden. Echt iets voor mijn chauffeur, want die moest scherp blijven. Dan kon ik alvast aan het bier beginnen. Terwijl ik een TB tegen een coin ruilde, vroegen een paar jongeren in een roestig busje of we iets met drugs deden. Snel weg dus, voordat ik zou worden opgepakt als duindealer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1843. Zeestroom - van Capto Squad

18 oktober 2008, 15:30
Na het (te) korte verblijf in Grandcafé Nogal Wiedus hielp mijn chauffeur mij weer in z'n auto en reden we naar een plekje op de dijk waar we de Razende Bol konden zien. Ik waaide bijna uit m'n T-shirt toen we tegen de wind in naar de cache wandelden. Het kokertje lag op een logisch plekje, maar ik moest wel even uitkijken dat het logrolletje niet door de wind uit m'n hand werd geblazen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1844. Tussen Haaks en Kuitje (4) Carillon - van mister en miss Marple

18 oktober 2008, 15:40
We kwamen op een ongunstig tijdstip, precies tussen het hele en halve uur in. Daardoor hebben we de vrolijke deuntjes van het klokkenspel niet gehoord. Vrolijk was ik toch wel, want ik had de cache al snel op een leuk plekje gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1845. Leesvoer - van Capto Squad

18 oktober 2008, 16:00
Met een paar extra biertjes had ik me afgelopen week voor de computer gezet om een paar puzzeltjes rond Den Helder op te lossen. Nadat ik alle vragen had beantwoord, ontstond er een logische plek op de kaart. Op weg naar de veerboot zou ik daar mooi even kunnen aanleggen. Ter plaatse hoefde ik niet lang te zoeken, want een behulpzame dame wees me de juiste plek. Precies wat ik had verwacht en leuk gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

1846

geo 1846. Watertoren Den Helder - van Martin-1955

18 oktober 2008, 16:10
We parkeerden de auto bij het station en wierpen een klein muntje in de automaat. Binnen 10 minuten waren we toch wel terug? Dat werd nog spannend, want door de hint leek het wel alsof we middenin de bak moesten gaan zoeken. Dat zou toch niet de bedoeling zijn? Maar waar dan wel? In de laatste minuut toch gevonden en gelogd. We waren net terug bij de auto, toen twee parkeerwachters kwamen aangelopen. "We gaan al, want we hebben 'm!" riep ik ze lachend toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1847. Mosterdbrug - van Martin-1955

18 oktober 2008, 16:20
We kwamen steeds dichter bij de veerboot, maar sommige caches kan je niet laten liggen. De mosterdbrug zie je door zijn toepasselijke kleur al van verre, maar waar vind je een parkeerplekje? Even snel oversteken, bukken, loggen en weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1848. Marinemuseum - van Martin-1955

18 oktober 2008, 16:30
Terwijl een lange stoet auto's richting veerboot reed, namen wij de parallelweg naar het museum. Tegenover de cache was precies een plekje vrij, zodat we niet ver hoefden te lopen. De gevel van het museum zag er gerenoveerd uit en een aantal kanonnen was dreigend opgesteld. Jammer dat er zo'n roestig voorwerp pal in het zicht staat. Ik kon er wel mooi even m'n bierblikje op neerzetten.
Bedankt en proost, Biertje

1849

geo 1849. KIM (nano) - van Martin-1955

18 oktober 2008, 16:40
Nadat we de auto hadden neergezet, wist mijn metgezel precies waar de cache moest liggen. Wel vreemd dat dit z'n 50 meter vanaf het nulpunt was, maar hij heeft wel vaker een gevoel voor de juiste plek. Helaas, dit keer had hij het mis. We liepen nu maar naar de juiste plaats, pal tegenover de auto, en daar hing de nano al op ons te wachten. Het logrolletje is helemaal vol en ook het bijgevoegde kleine papiertje is nu zowat helemaal beschreven. Dat is het nadeel van die nano's. Gelukkig heb ik een korte naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1850. Visafslag - van Martin-1955

18 oktober 2008, 16:50
De Scheveningse visafslag is indrukwekkend, maar die van Den Helder mag er óók zijn. Een rondleiding moest ik helaas afslaan, want de boot naar Den Helder vertrok over anderhalf uur, en we moesten nog 5 andere interessante plekken bezoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1851. Koopvaardersschutsluis - van Richard-1988

18 oktober 2008, 16:55
Er lag op dit moment geen koopvaardersschip in de schutsluis, dus ik had alle tijd om de cache te zoeken. Dat leverde geen probleem op. Daarna het terrein opgereden omdat ik dacht op die manier bij Tussen Haaks en Kuitje (1) en (2) te komen, maar de marine had de weg afgesloten met een groot en stevig hek. Dan maar terug en de route iets aangepast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1852. Jeugdinrichting Doggershoek - van Richard-1988

18 oktober 2008, 18:00
Er was weinig verkeer rond de Jeugdinrichting. Terwijl wij zochten in de buurt van iets roods, bleek de cache daar dus niet te liggen. Een passerende man met rugzak keek ons vragend aan. Hij had graag meegeholpen met zoeken, maar moest de trein halen. Uiteindelijk vond mijn metgezel de geniepig verborgen cache op een plek waar ik niet diep genoeg had gekeken. Toen bleek ook dat de hint niet meer klopte. Tja...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1853. Coin Hotel - van Graaf Tel Tiem

18 oktober 2008, 17:50
Het Coin Hotel leek op dit tijdstip al in diepe rust, want de gordijnen waren potdicht. Toch was het mogelijk om een TB mee te nemen en een coin achter te laten. De buurtbewoners vonden het niet vreemd om me op de stoep zittend bezig te zien. Iedereen is hier waarschijnlijk op de hoogte van het bestaan van dit Hotel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1854. VVV Cape Holland - van Richard-1988

18 oktober 2008, 18:00
Toen de auto stilstond zagen we allebei de cache al liggen. Dat was dus makkelijk. Een stuk moeilijker was het om een leeg plekje te vinden op de volle logrol. Gelukkig heb ik een korte naam, dus kon ik die ergens op de voorpagina ertussen krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

1855       1855

geo 1855. Lichtschip Texel 10 - van Richard-1988

18 oktober 2008, 18:10
De laatste van vandaag in Den Helder, want de veerboot naar Texel zou om 18:30 uur vertrekken. De auto hebben we bij een ander oud schip neergezet en de laatste honderd meter naar het lichtschip hebben we gelopen. De cache kon maar op 1 plek liggen en daar lag ie ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1856. Caching Texel 22 NIOZ - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 19:00
Na 25 minuten oponthoud op de boot, hadden we weer vaste grond onder de wielen. Op naar de eerste eilandcache! Feilloos stuurde mijn metgezel Joeridepoeri zijn auto in de schemer naar het NIOZ. Een vriend van hem had daar ooit een paar jaar onderzoek gedaan. Op de tast zocht ik naar de cache. Maar met de zaklamp had mijn chauffeur het buisje snel te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1857. Caching Texel 17 de Schans - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 19:20
In het donker reden we naar de Schans. Het Fort lag er verlaten bij. Twee lichtbundels bestudeerden het bouwwerk. De cache was snel gevonden. Voorzichtig zocht ik mijn weg. Ik hield me natuurlijk goed vast, want je kan hier makkelijk uitglijden! Gelukkig zat de cache weer op de originele plek geklemd, want anders hadden we het lastig gehad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1858. Caching Texel 16 St. Martinus Oudeschild - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 19:35
Hoewel het donker was, hadden we deze cache toch snel te pakken. Even op de logrol gekeken of mijn goede vriend Corbulo al hier geweest was. Nog niet, of kon hij deze misschien niet vinden? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1859. Caching Texel 18 Tuinwallen - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 20:10
In het donker, op weg naar Oosterend, moesten we per se langs de Tuinwallen. Hier lagen namelijk een paar TB's al maanden te wachten op vervolg van hun reis. Helaas, de doos was leeg. Minstens 4 TB's zijn dus verdwenen. Ik heb op de desbetreffende TB-pagina's een note achtergelaten. Toch maar 2 TB's achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

1860

geo 1860. Ken je talen - van Poppentje

18 oktober 2008, 20:25
Met onze talenkennis was niks mis, dus ook in het donker wisten wij de plek te vinden. Bij het bukken nog even m'n hoofd gestoten. Daarna een creatieve foto gemaakt, zoals Poppentje graag wil. Tot slot kon ik in Bik Bar Binnenburg nog net op tijd een frietje bestellen, want van al dat bier tijdens het cachen krijg je een geweldige honger. Daarna naar de Waal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1861. Caching Texel 15 de Kerk van De Waal - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 21:15
In het donker slopen we rond het kerkje van De Waal. Gelukkig hoefden we niemand uit bed te bellen, want het kokertje kon maar op 1 plekje liggen. Na het beschrijven van de logrol konden we naar ons pension in Oosterend. Hopelijk hadden ze daar een lekker biertje klaar staan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1862. Caching Texel 14 - Oosterend/Oesterstraat - van PanchoPepe

18 oktober 2008, 21:45
Vanuit ons pension wandelden we naar de prachtig verlichte kerk, waar de cache al op ons lag te wachten. Mooi zo, nu konden we eindelijk naar dat gezellige café, waar ik een paar bockbiertjes van de Texelse brouwerij heb genuttigd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1862

geo NF#161. Caching Texel 13 IJzeren Kaap - van PanchoPepe

   dnf 19 oktober 2008
Vanmorgen om 8:45 uit Oosterend vertrokken. Dit zou de eerste moeten zijn voor vandaag. Helaas, het zou de enige cache van Texel zijn die we niet konden vinden. Hoewel we overal aan getrokken hebben (er lagen inmiddels al heel wat stenen los) hebben we de koker niet gevonden. Hij zit óf heel geniepig verstopt, óf hij is weg. Ik ben benieuwd wie er dit weekend nog meer hier heeft gezocht.

geo 1863. Caching Texel 10 Doolhof - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 09:20
Gisteravond hadden we al een poging gedaan om de cache in het donker te vinden. Hoewel we lang hebben rondgedoold, konden we het voorwerp uit de hint niet vinden. Vanmorgen liepen we er echter direct op af. De cache was geniepig verstopt, maar hij bleef niet lang verborgen voor de scherpe blik van mijn metgezel. Een leuk stukje bos!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1864. Caching Texel 12 Krassekeet - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 09:45
Een prachtig doorkijkje over een doodstille Waddenzee. Op dit tijdstip heb je het hele eiland voor je alleen. O ja, we moesten ook nog een cache zoeken. Die vonden we op een mooi plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1865. Caching Texel 26 Tropische Tuin - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 09:55
Na de Krassekeet volgde de Tropische Tuin. Ik was blij dat we met de auto waren. Stel je voor dat je met die wind zou moeten fietsen! De parkeerplaats was nog helemaal leeg. Waarschijnlijk zat iedereen nog in de kerk. Een grote arend hield ons in de gaten. De cache was leuk verstopt, maar we hadden het snel door!
Bedankt en proost, Biertje

1866

geo 1866. Caching Texel 25 Sportvliegveld - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 10:05
Het vliegveld van Texel is bekend terrein voor mij. Op 16 juni 1987 had ik hier mijn luchtdoop in een eenmotorig vliegtuigje met piloot Bob Rienk. Die moet inmiddels gepensioneerd zijn. Nu, 21 jaar later, liep ik opnieuw het terrein op. De cache zat op een ander plekje dan de hint had voorspeld, maar hij was simpel te pakken. Op de logrol zag ik dat mijn goede vriend Corbulo hier gistermiddag was geweest. Ik was benieuwd hoe vaak ik zijn naam nog zou tegenkomen. Voor de foto trok ik nog even m'n pilotenpak aan, en toen moesten we weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1867. Caching Texel 7 Slufter - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 10:15
Helaas, café-restaurant De Slufter was nog dicht. Dan eerst maar de cache gepakt. Bij een identieke verstopplek in Den Helder hadden we gisteren behoorlijk lang lopen zoeken, dus die fout maakten we nu niet nóg een keer. Hierna liepen we de Slufter in voor het maken van de foto voor de earthcache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1868. Texel: De Slufter - van Biertjuh

19 oktober 2008, 10:25
Twee vliegen in één klap: een micro en een earthcache. Vanwege het fraaie weer waren er al veel wandelaars naar de Slufter gekomen. Bij het uitkijkpunt wilde iedereen graag op de foto, dus het was even dringen voor een goed plekje. Daarna liepen we naar beneden om het hoogteverschil te meten. Mijn metgezel en chauffeur voor vandaag had hier nog het Texelpad gelopen en wilde graag even bij de wegwijzer staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1869. Caching Texel 2 Goede uitzicht - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 11:05
Vanaf de parkeerplaats van Paal 21 liepen we de duinen in. Een mooie route, die voor ons eindigde bovenop het duin. We keken onze ogen uit. Ondertussen had ik de cache gevonden en een paar foto's gemaakt. Halverwege de terugweg ontdekte ik ineens dat ik m'n rugzak had achtergelaten. Gauw terug. Gelukkig stond m'n tas nog op de tafel en zaten alle blikjes bier er nog in!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1870. Caching Texel 3 Paal 21 - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 11:40
Paal 21 is een bekend strandpaviljoen, maar het ligt net iets te ver weg. Nadat we de cache bij paal 21-a hadden gevonden, besloten we om dat biertje niet hier, maar iets verderop te gaan drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1871. Caching Texel 27 de Wije Blick - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 11:50
Bij de Wije Blick was er op dit tijdstip nog geen enkele bezoeker, dus ik kon ongestoord de cache tevoorschijn trekken. Ook bij deze tuin hielden twee (roestige) arenden een oogje in het zeil.
Bedankt en proost, Biertje

1872

geo 1872. Caching Texel 28 Juttersmuseum - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 11:55
Na jarenlange ruzies en conflicten tussen de strandjutters en het Texels Museum moest de rechter in 1999 de knoop doorhakken. De jutters namen hun 'schatten' mee en begonnen in een voormalige bollenschuur hun eigen Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. Hier ligt ook de cache verstopt. Bij de haven van Oudeschild bleef de schuur van het Maritiem en Juttersmuseum met tal van lege plekken achter.
Hoewel het museum op zondag gesloten is, reden wij toch het parkeerterrein op en zetten de auto naast de cache. Ongezien kregen we die boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1873. Caching Texel 9 Jac P. Thijsse- van PanchoPepe

19 oktober 2008, 12:10
De makkelijkste cache tot nu toe. Dat kwam omdat het kokertje gewoon al van verre zichtbaar op de grond lag. Kennelijk door een nieuwsgierig Texels woelmuisje uit z'n verstopplekje gepeuterd. Of misschien niet goed teruggestopt? In ieder geval hebben we 'm na het loggen goed teruggestopt en afgedekt. Meneer Thijsse kan trots op ons zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1874. Caching Texel 24 Grondwatermeter - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 12:30
De grondwatermeter was duidelijk ten prooi gevallen aan de dronken dorpsjeugd. Drank maakt meer kapot dan je lief is. Toch kon ik nog aflezen dat het grondwater in het geel stond (-25 cm) en dat is te hoog voor de natuur. Ik kreeg er zelf dorst van, maar eerst moest ik de cache nog vinden. Door de opvallende afdekmethode was dat gelukkig snel gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1875. Caching Texel 11 Uitkijkpunt - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 12:45
Even de auto uit om naar het uitzichtpunt te klimmen. Staat daar nou een zandbak in het midden of heeft iemand het tafelblad meegenomen? De cache was vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

1876

geo 1876. Caching Texel 4 Prot. kerk Den Hoorn - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 13:00
Dit beroemde witte kerkje ligt vreemd genoeg aan de rand van Den Hoorn. Vroeger lag het wél in het centrum, want Den Hoorn was toen veel groter. Maar nadat de zeevaart sterk verminderde, kwamen veel huizen leeg te staan, waarna ze werden gesloopt. Ik liep het kerkpad op en met een omtrekkende beweging benaderde ik de cache, die niet moeilijk was verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1877. Caching Texel 21 Rondom uitzicht - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 14:00
Nadat we in Den Hoorn een kop erwtensoep hadden gegeten, reden we naar de bunkers. Dit was een lastige cache, maar dat kwam omdat de GPS ons in de eerste bunkerruimte stuurde. Voorzichtig heb ik m'n hand in allerlei gaten gestoken. Voor de zekerheid nog maar een paar foto's gemaakt om te zien of er geen vreemde beesten zaten. Alleen veel muggen, want de vloer van het achterste deel stond onder water, zo merkte ik iets te laat. Tot slot keek ik in de afgesloten ruimte. Ja, met een afwijking van zo'n 20 meter bleek daar het kokertje te zitten. De Hooglanders hebben we niet gezien, maar ze hadden wel wat hoge hopen achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1878. Caching Texel 5 Schotse hooglanders - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 14:30
We benaderden de slaapplaats van de Hooglanders via de zuidzijde, een wandeling van zo'n 800 meter. Geen enkel beest gezien, waarschijnlijk waren ze even op familiebezoek. Het was tenslotte zondagmiddag. De cache bevindt zich in een vreemd bosje, waar de bomen behoorlijk te lijden hebben van de striemende wind en de bijtende Schotse urine. Ik heb daarom eerst maar m'n rubber handschoenen aangedaan voordat ik de cache oppakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1879. Caching Texel 20 De Horstmeertjes - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 15:00
Volgens de kaart zou je met je auto tot aan de cache kunnen rijden, maar het laatste stuk moet toch echt te voet worden afgelegd. Geen bezwaar, want het uitzicht op het meertje maakte een hoop goed. Op de cacheplek hoefde niet echt gezocht te worden, want dit kleurtje valt goed op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1880. Caching Texel 19 't Licht van Troost - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 15:20
Bij de Horstmeertjes hadden we 't Licht al gezien, en nu stonden we er bijna recht onder. De cache was goed gecamoufleerd, maar toch hadden we 'm snel in de gaten. Hierna zouden we onze laatste Texelse cache bezoeken en dan weer op de boot stappen.
Bedankt en proost, Biertje

1881       1881

geo 1881. Caching Texel 23 TB Hotel - van PanchoPepe

19 oktober 2008, 15:35
De TomTom wilde ons eerst de veerboot opsturen, maar op het laatst greep ik gewoon in. Terug en gewoon op 30 meter van het Hotel geparkeerd. Volgens de site zou het vol moeten zitten met TB's, maar ik trof er slechts 2 aan. Dit was onze laatste cache op Texel. Alleen voor de IJzeren Kaap moet ik ooit nog een keertje terug...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1882. Lands End (nano) - van Muiz99

19 oktober 2008, 16:30
Gisteravond, op de boot naar Texel, passeerden we deze cache op een paar meter afstand. Vandaag kwamen we terug en reden we eerst even naar dit uiterste puntje van Noord-Holland. De logrol was nog niet vol (zie foto), maar ik heb dan ook een erg korte naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1883. Tussen Haaks en Kuitje (2) Balgzandpolder - van mister en miss Marple

19 oktober 2008, 16:50
We waren weer terug in Den Helder en er lagen nog 2 van deze serie te wachten, voordat we de bonus konden verzilveren. De cache blijkt alleen vanuit het zuiden te bereiken, zodat het handiger is om deze als eerste te doen, en niet als laatste. De vogels hebben dit weekend weinig rust gehad, want in het logboekje zag ik dat het een komen en gaan van geocachers is geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1884. Tussen Haaks en Kuitje (1) 't Kuitje - van mister en miss Marple

19 oktober 2008, 17:00
De laatste van de serie en nu had ik alle cijfers compleet. Op deze plek begint de landingsbaan van het vliegveld, zodat een overvliegend piloot je goed kan zien als je de cache teruglegt. Op dit moment was er echter niets in de lucht, maar er passeerde wel ineens een bestelbusje. Snel naar het park om de bonus op te halen.
Bedankt en proost, Biertje

1884no

geo NF#162. Tussen Haaks en Kuitje (7) Bonus - van mister en miss Marple

   dnf 19 oktober 2008
Helaas, dit zou de laatste cache worden van dit weekend, maar de kist bleek verdwenen. Alleen het houten deksel dat het gat moest afdekken, lag er nog, plus een aantal op maat gezaagde takken. Ik moet dus nog een keertje terugkomen.
Van de 55 caches hebben we er 50 gevonden, 3 bleken er geript, 1 was te goed verstopt en voor 1 mystery had ik een verkeerd coördinaat berekend. Ondanks dit tegenvallende slot was het toch een prachtig weekend.

___________________________________________________________________


geo 1885. De treurwilg - van Serendipitwo

21 oktober 2008, 18:40
Het klinkt treurig, maar het zat me weer niet mee. De meest voor de hand liggende oplossing liet ik schieten door een dom foutje en dus een vreemde uitkomst. Daarna heb ik de meest magistrale mogelijkheden en de belachelijkste berekeningen toegepast, maar het leverde niets op. Huilen met de pet op, dus. Een paar maanden later nog eens met een frisse blik naar het treurdicht gekeken en nu druppelde de locatie van de wilg er ineens vloeiend uit. Mooi zo, nu eerst een biertje.
Vandaag was ik in de buurt en waagde ik de gok. De wilg stond er, maar waar was de cache? Van alles geprobeerd, maar de wilg deed geen mond open. Ik kon wel janken! Uiteindelijk droogde ik m'n tranen en belde ik op hangende pootjes de makers voor hulp. Ik moest diep door het stof, maar daarna volgde de beloning. Dank.
Maar niet getreurd, ik ga gewoon weer verder!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1886. Hoekpolder - van coppi

26 oktober 2008, 12:20
Er was de hele dag regen voorspeld en dat bleek te kloppen. Na een barre fietstocht kwam ik via de achterzijde in de Hoekpolder. Ondanks de buien stond het waterpeil erg laag, dus de cache was makkelijk te vinden. Onder de meegenomen paraplu beschreef ik het logrolletje. Daarna schudde ik het water van m'n capuchon en fietste ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#163. Dubbelzinnig - van MacOZ58

   dnf 26 oktober 2008
Momenteel wordt er een prachtig nieuw pad naar de cache aangelegd, maar dat betekende dat ik een flink stuk (in de regen) door de modder moest baggeren. Op het nulpunt ben ik begonnen in de grote berg verse klei te spitten. Iets later werd ik nog geholpen door een cacher uit de buurt. Helaas, het doosje is óf verdwenen óf het ligt diep begraven. Cachecontrole is ondubbelzinnig noodzakelijk. (Foto's van de huidige situatie zijn beschikbaar.) Voor deze moet ik dus later nog een keertje terug...

geo 1887. Sophie's spook gat - van vadeli

26 oktober 2008, 13:20
In de regen fietste ik verder, op zoek naar een spookachtige locatie. Vlakbij de cache stond een andere fietser. Het bleek Waterwin te zijn. Al snel had ik het kokertje gevonden en konden we beiden loggen. Hij ging terug naar huis, ik fietste door naar Delft, want ik was nog niet helemáál doorweekt...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#164. Hertenspoor - van DeStampertjes

   dnf 26 oktober 2008
Het speuren naar dit spoor viel erg tegen,
Na een fietstocht door wind en harde regen.
Op wp2 slaakte ik vertwijfeld een harde kreet.
Ik vroeg me inderdaad af wat ik hier deed.
Had ik wel het juiste nummer genoteerd?
Of deed ik soms wat anders verkeerd?
Iets later ben ik definitief gestrand.
Ik kreeg toen ook nog een lekke band.
Ik kom nog wel eens terug een andere keer
Met hopelijk wat beter weer.

___________________________________________________________________


1888

geo 1888. De KralenFee - van Naaktslakkies

27 oktober 2008, 14:05
Na het barre weer van gisteren bleek het vandaag ineens droog en zonnig te zijn. Op de fiets dus naar het park van de Kralenfee, die - zo las ik steeds - gisternacht nog had rondgewandeld, ondanks het slechte weer. Pas bij het derde punt vroeg ik me af waar nou die kralen zouden blijven. Of uh... Daarna even terug naar wp2 en vervolgens de rondwandeling weer opgepakt. Ik had het hele park voor mij alleen en bereikte al snel het laatste punt. Toen nog even een (goede) gok voor de plek van de cache, die weer mooi in stijl was aangekleed. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1889. Hooghkamer II - van Frank en Iris

27 oktober 2008, 14:40
Ik herinner me nog dat het zoeken naar Hooghkamer I destijds niet meeviel, maar gelukkig is Hooghkamer II een stuk makkelijker te vinden. Hij ligt wel op een erg open plekje, zodat je behoorlijk opvalt bij het pakken en terugleggen. Hopelijk blijft de kist ongestoord liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1890. De dagen zijn geteld - van de knokjes

27 oktober 2008, 15:15
Gelukkig, eindelijk weer eens een puzzeltje waar je met wat consequent tellen goed uit kan komen. Op weg naar Leiden zou ik hier precies langskomen, zo had ik uitgeteld. Helemaal vergeten op de raamsticker te letten, want precies op mijn berekende nulpunt zag ik zo iets moois liggen, dat ik in één greep de cache te pakken had.
Bedankt en proost, Biertje

1891

geo 1891. TB Hotel Leiden International - van Millieballon

27 oktober 2008, 15:35
Twee weken geleden had ik al een kamer gereserveerd, dicht bij de bar, en vandaag wilde ik TB UnitedSeeker afleveren voor zijn volgende reis. Het bleek dat de directrice net bezig was de verschillende kamers op orde te brengen ("Ja, af en toe is het gewoon een beestenbende") en ik werd even uitgenodigd bij de receptie. Helaas was de bar nog niet open (er wordt een streng alcoholbeleid gevoerd), maar ik kreeg wel een overzicht van alle buiten- en binnenlandse gasten. Ondertussen vertelde de directrice me nog een aantal anekdotes over recente bezoekers. Veel succes met je hotel, Millie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1892. Leiden, een stad om van te houden - van RIES, JannieC en het Bananenteam

27 oktober 2008, 17:20
Prachtig weer voor een fietstochtje naar en door Leiden. Bij wp1 begon ik al te twijfelen: een negatief cijfer? Daarna begreep ik wat de makers bedoelden met "alle". Bij wp2 kon ik nergens een jarige dame vinden. Ik begon al te wanhopen, maar daarna werden de vragen gelukkig een stuk eenvoudiger. Nergens meer problemen gehad, en achteraf bleken de antwoorden van wp1 en wp2 niet echt nodig. In de loop der jaren heb ik al heel wat multi's door het centrum van Leiden gedaan, dus een aantal plekken kwam bekend voor. De makers hebben een voorliefde voor de Breestraat, want die heb ik wel 4 keer gezien. Uiteindelijk trof ik op de cachelocatie een flinke stapel vuilniszakken aan. Zou de cache hieronder liggen? Gelukkig niet! In de waterdichte koker zat ook nog een ansichtkaart die naar mijn woonplaats Leidschendam moest. Mooi meegenomen, dus!
Bedankt en proost, Biertje

geo Biertje? - van Prof. Lupardi

   note 27 oktober 2008
De eerste keer dat ik hier stond, was op 20-07-2003. Ik bereikte een mijlpaal, namelijk mijn 10e cache, en daarvoor had ik deze toepasselijke (van prof. Lupardi) uitgezocht. Ik had bier meegenomen en ik kon een foto maken van Biertje met een biertje plus de cache biertje. Een jaar later, op 31-07-2004, was ik hier om de zojuist losgelaten TB Biertje (van collega Pino) te bevrijden. Ik maakte een nieuwe foto: Biertje met een biertje plus de cache Biertje en de TB Biertje. Deze avond kom ik een speciale TB bezorgen, the Beerhunter, die ik uit de biercache %-tje in Valkenburg heb meegenomen. Het is donker, dus dit keer geen foto. Wel een griezelige dikke spin meegenomen.
Proost! Biertje

1892       1892

Terug naar boven

Door naar november