Blik op Biertje

Bierpraat februari 2008

72 caches gevonden (logs 1455-1526)

1455

geo 1455. Tot hier en niet verder - van Sandraak+Beamer

2 februari 2008, 11:50
Vandaag maakte ik een tochtje van Wassenaar naar Katwijk en daarbij passeerde ik het plekje bij de Atlantic Wall waar de cache 'Tot hier en niet verder' ligt. Vijf jaar geleden stond ik hier ook al eens. Toen was het al schemerig en had ik de grootste moeite om 'Groeten uit China' te vinden. Dat was mijn 44e cache. Nu, 1411 caches later, had ik opnieuw moeite om een cache te vinden. Van het voorwerp uit de hint staan er hier voldoende en ik heb ze allemaal gevoeld! Nadat ik de fototruc uithaalde om een passerende vogelaar niets uit te hoeven leggen, vond ik de kist uiteindelijk bijna op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1456. Dune - van Pyne

2 februari 2008, 12:30
De eerste zaterdag van februari, einde van de winterslaap. Om het prille geojaar te beginnen had ik zin in een mooie multi met een luchtige lengte door divers duingebied zonder rottig rekenwerk. Eentje met correct uitgemeten coords waarbij de parameters prachtig zijn uitgevoerd en ook leesbaar voor slechtzienden, met halverwege een hutje voor dorstige drankzuchtigen, en op het eind een kloeke kist. Tja, voor zo'n cache hoefde ik niet lang te zoeken: Dune dus! Al snel zette ik deze ochtend mijn biermobiel gratis tegen het hekje en begon aan een fraaie tocht door de duinen. Terwijl ik wat later op het bankje zat met zicht op zee en een biertje onder bereik, bedacht ik: Pyne, hij is weer toppie, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1457. Schipper mag ik overvaren? - van Flora Bora

2 februari 2008, 13:30
Het was stil, erg stil, deze zaterdag. Tijdens een monumentenroute passeerde ik het pontje, dat rustig lag te wachten. Na het loggen kwam er een fietser aan die naar de overkant wilde. Voor mij was het de hoogste tijd voor een biertje in het Wapen van Valkenburg.
Bedankt en proost, Biertje

1458

geo 1458. Monumentaal Oegstgeest #4 Bonuscache - van cachorganic

2 februari 2008, 14:25
In oktober was ik al eens aan deze bonustocht begonnen. Dat ging erg voorspoedig, ondanks het feit dat de Geko201 alleen met afstanden van 100 meter kan projecteren. Uiteindelijk wist ik (na wat omzwervingen in het laatste park) het monumentale bankje te vinden. Tenminste, het was inderdaad incompleet, maar was dit wel het bedoelde plekje? Ik besloot nog maar 's een blikje open te trekken en de berekeningen te maken. Toen bleek dat de cache ver buiten Oegstgeest zou liggen, wist ik dat hier iets niet klopte. Eenmaal thuis (en nuchter) ontdekte ik dat ik een monumentale leesfout had gemaakt (M=C en niet: M=D). Nu bleek de cache op een logische plek te liggen.
Vandaag fietste ik richting Katwijk en passeerde onderweg wat bekende monumentale plekjes van eerdere caches. Sinds november 2006 heb ik Oegstgeest grondig leren kennen! Bij het bordje van de stasharea heb ik netjes de biermobiel neergezet en de laatste meters gelopen. Gelukkig had ik mijn neopreen handschoenen bij me, want de kist lag diep onder de modder. Het laatste monument ging open en leverde het logboekje.
Bedankt voor de leuke serie en proost, Biertje

geo 1459 Sport op de Stort - van Flora Bora

2 februari 2008, 16:40
Tijdens een monumentenroute besloot ik even een uitstapje te maken naar de vuilstort. Het leek me geen moeilijke tocht, maar al bij het eerste WP zat ik diep in de problemen. Hoe ik ook keek, geen telefoonnummer te bekennen. Uiteindelijk maar een gokje gewaagd met een nummer dat ik bijna 30 meter verderop tegenkwam. Hierna was er geen vuiltje meer aan de lucht. Ik telde en noteerde overal de cijfertjes en bereikte de ingang van de stort. De hangjeugd had hier kennelijk gisteravond nog een feestje gehouden. Bij de checksum had ik een afwijking van 8, dus ik moest het zoekgebied rond mijn berekende nulpunt iets vergroten. Met dat in het achterhoofd was de kist snel gevonden. Achteraf kon ik mijn schoonheidsfoutje ook nog verklaren. Met een schone lei kon ik dus mijn weg vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1460

geo 1460. Droog onder water - van de schippertjes

9 februari 2008, 8:10
Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan voor een fietsrondje vanaf Gouda. Droog én onder water, dat leek me een moeilijke combinatie. De cache was in ieder geval droog, maar lag gelukkig niet onder water. Dat water lag een stukje verderop. Bij het loggen bleef ik dus droog. Maar in m'n rugzak had ik voldoende goudgeel vocht bij me...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1461. File kijken... - van aad.agten

9 februari 2008, 8:40
Vanmorgen was ik vroeg van huis vertrokken voor een pittig fietsrondje vanuit Gouda. Deze cache is voor fietsende geocachers een eitje. Voor fietsende bierdrinkers kan het pakken wat lastig zijn, maar ik had vandaag nog geen druppel op, dus dat ging in één keer goed. Daarna ben ik tien minuten bezig geweest om het horloge weer goed te zetten, want de vorige bezoekers hadden daar blijkbaar geen tijd voor. En omdat het uurwerk niet meer goed werkt, moet je 24 uur doordraaien om de dagaanduiding één dag te verzetten. En terugdraaien werkt niet... En daarna volgde er nóg een tegenvaller: geen file. Sterker nog: nauwelijks verkeer te zien!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1462. Platvertaald: watereend - van aad.agten

9 februari 2008, 9:05
Vanmorgen was ik vroeg vertrokken vanuit Gouda om eerst nog wat caches in die omgeving te doen. Na het bekijken van de file fietste ik door naar de watereend. De cacheplek was duidelijk gemarkeerd, dus dat leverde geen problemen op. Maar toen ik daarna een foto van de watereend wilde maken, bleek die nergens te vinden. Lag die misschien nog op z'n waterbed?
Bedankt en proost, Biertje

1463

                  Blik over het water

geo 1463. Door Gouda ingepikt - van aad.agten

9 februari 2008, 9:40
Vanmorgen ben ik vroeg opgestaan voor een pittig fietsrondje. Eerst zocht ik in en rond Gouda een paar caches en dit was de derde van aad.agten: een leuke route door 't Weegje, dat populair is bij hondenbezitters en vissers. De wp's en vragen vlogen voorbij en voor ik het wist zat ik aan een tafeltje om de cacheplek te berekenen. In het zonnetje keek ik over de plas. Hier had ik graag nog even gezeten, maar helaas: er moest gewerkt worden. De cache was groter dan een micro, dus ik kon er een geocoin achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1464. Groenhovenpark - van dortmunder

9 februari 2008, 10:35
Vanmorgen was ik vroeg opgestaan voor een pittig fietsrondje. Eerst stonden er wat caches in en rond Gouda op het programma. Toen ik op het parkeerterrein stond, stopte er een busje met een groepje voetballers dat wilde weten waar het sportpark was. Tja, ik was hier net. Of zij soms wisten waar de cache lag? Nee, zij waren hier ook voor het eerst. Zo gingen we elk ons weg, ik op zoek naar wat lantaarnpalen en zij op zoek naar wat doelpalen. Hoewel mijn Geko 201 slechts afstanden met veelvouden van 100 meter kan projecteren, heb ik hier inmiddels wat ervaring mee, en leverden punt 2 en de cache geen probleem op. Ook een kwestie van goed lezen natuurlijk, want een foutje is zó gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1465. Hier en niet verder - van aad.agten

9 februari 2008, 11:10
Mijn fietstocht van vandaag startte in Gouda. Deze cache zou de laatste in Gouda zijn, want hierna vertrok ik naar Reeuwijk, Montfoort en terug via Oudewater en Haastrecht. De brandnetels waren gelukkig weg, maar de blubber lag er nog. De cache gelukkig ook, en na wat gepriegel om die naar boven te krijgen, kon de log geschreven worden. En nu dus verder!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1466. Reeuwijkse Hout - van Ma+R+J+A

9 februari 2008, 12:25
Na een maand van geo-stilte, maar des te meer interesse in het winterbier, stond vandaag de eerste grote fietstocht op het programma. Via Gouda e.o. en Reeuwijk, naar Montfoort en terug via Oudewater en Haastrecht. Door het onverwacht mooie weer was er vandaag een hoop volk op de been. Het eerste stuk bevatte behoorlijk wat blubber en daar moest ik mijn huurfiets stevig doorheen sleuren. (Na afloop de ergste modder weggepoetst, niet wetende wat me vandaag nog méér te wachten stond...) Onderweg passeerde ik voldoende bankjes om even lekker met een biertje te genieten, maar met tegenzin hield ik me aan mijn strakke planning, zodat ik (na eerst 4x gebukt te hebben om de verkeerde plek) als eerste team van vandaag het doosje kon openmaken. Mijn goede vriend Loze Jorry had er gisteren nog TB Romeo in gedaan, en die nam ik liefdevol in ontvangst.
Toen ik om half zeven weer op station Gouda arriveerde, stond de tripteller op 110 km. en had ik inmiddels de nodige biertjes weggewerkt.
Bedankt voor de mooie tocht, en proost, Biertje

1467

geo 1467. Hekendorpse Micro - van Team van Druten

9 februari 2008, 13:15
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, Hekendorp, naar Montfoort en weer terug. Vijf maanden geleden had ik hier ook al eens gestaan. Ik heb toen behoorlijk gezocht, gegraaid, foto's boven m'n hoofd gemaakt om te zien of daar wat op stond. Maar helaas... Kennelijk had ik die dag één blikje te veel genuttigd. Vandaag de herkansing. En ongelooflijk: de eerste greep was raak! Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik heb de cache op precies dezelfde plek teruggelegd. Mocht er zowaar nog iemand ná mij komen, dan heeft die een oprapertje! wink
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Ik was weer op de terugweg en stond op de plek van deze cache in Hekendorp. Alles klopte met de hint, maar ik heb er niets kunnen vinden. Ik heb nog wat foto's boven m'n hoofd gemaakt om te zien of daar wat op te zien was, en zelfs nog geprobeerd te klimmen. Ben benieuwd of iemand hem na mij wél kan vinden...

geo 1468. Het spoor van hier naar daar - van tuitje

9 februari 2008, 14:00
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. Vijf maanden geleden was ik hier ook al eens geweest, maar ondanks een half uur zoeken heb ik de cache toen niet kunnen vinden. Vandaag de herkansing. Bij het aanrijden zag ik al twee OV-fietsen staan plus Team Shela81. Na een korte kennismaking zag ik dat Tuitje inmiddels de aanwijzing iets had aangepast. Ik liep nu naar de juiste plek en zag de cache al van een afstandje. In februari is het een stuk makkelijker dan in de zomer! Gezamenlijk fietsten we verder naar Linschoten, maar daar scheidden onze wegen. Shela81, leuk kennisgemaakt te hebben en veel succes verder!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Ongezien loggen is nooit moeilijk, maar hoe kan je een half uur ongezien zoeken op een drukke fietsroute? Tientallen passanten zullen zich wel afgevraagd hebben wat ik daar aan het doen was. Ik kan daarom goed begrijpen dat de cache al vijf keer is geript. Zonder duidelijke hint ben je hier heel lang zichtbaar bezig. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven. Deze cache is óf alweer geript, óf is zo goed verstopt dat de maker niet bang hoeft te zijn voor een nieuwe rip...

1469

geo 1469. Puzzelkampioen opgave 7: Rebus - van Team Femlep

9 februari 2008, 14:40
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. In Montfoort was ik in september al bezig geweest met deze cache, maar door een troebele blik (het warme weer in combinatie met het koude bier) had ik één cijfertje van de cacheplek verkeerd ingevuld, zodat ik een paar honderd meter naast de cache heb lopen zoeken. Vandaag de herkansing en ach... in één keer goed. Geen omstanders, dus het was nu loggen en wegwezen. En nee, het terras heb ik dit keer overgeslagen. Voor PK 4 moet ik me namelijk straks ook nog even herkansen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat uiteindelijk net niet gelukt, want ik kwam terecht in de tuin van een uroloog. Dat leek me niet de bedoeling. Helaas had ik de originele opgaven niet meegenomen, en pas thuis ontdekte ik dat ik iets slordig had overgeschreven. Ik weet nu waar de cache moet liggen, dus ik kom hier zeker nog eens terug!

geo 1470. Stilte in Montfoort? - van Dr. Faustus

9 februari 2008, 14:55
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. Moeiteloos reed ik het stiltegebied in. Uit voorzorg had ik mijn mobiele telefoon uitgezet. Nadat ik de cache had gevonden, heb ik in alle stilte genoten van het uitzicht en een (meegebracht) biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1471. Puzzelkampioen opgave 4: Logiquiz - van Team Femlep

9 februari 2008, 15:25
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. In september had ik hier al eens eerder gestaan, maar toen was de cache niet te vinden: mijn voorgangers hadden de hele omgeving afgegraven en er was niets (meer) van de hint te zien. Ik heb nog wat zitten wroeten en prikken, maar helaas... Gelukkig heeft Team Femlep daarna de plek wat beter gemarkeerd en de hint aangepast. Vandaag kon er dus niets mis gaan, en opgetogen haalde ik het doosje direct tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Op het laatste moment dacht ik nog wel even wat puzzeltjes op te kunnen lossen, zodat ik die in mijn route kon inplannen. Bij deze is dat uiteindelijk ook gelukt, want de checker gaf groen licht. De locatie valt al van verre op, want het terrein is over een flinke breedte afgegraven en alle wortels zijn inmiddels flink blootgelegd. Omdat ook ik niet wist waar de cache verborgen lag, begon ik eerst tussen alle wortels te peuteren en in de losgeraakte graspollen te wroeten. Tevergeefs. Na een half uur ben ik maar vertrokken. Ik zou graag een foto plaatsen om te tonen wat de gevolgen zijn van een té goed verstopte cache, maar dat wordt waarschijnlijk als een spoiler-foto van de locatie opgevat.

geo 1472. [MZLE2007] Ruilverkaveling - van mzle2007@gmail.com

9 februari 2008, 15:45
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. Ik had nog wat tijd over, dus ik kon nog even een uitstapje maken naar de haakse bocht. Helaas past het logrolletje nauwelijks in z'n behuizing (het nadeel van het gebruik van logstickers), zodat het erin zit gepropt en redelijk gehavend is. Op een onbeschadigd stukje kon ik nog net mijn naam krabbelen...
Bedankt en proost, Biertje

1473

geo 1473. Wilhelmina - van Vissertje

9 februari 2008, 16:40
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. In september stond ik ook al eens op deze plek, maar toen kon ik de cache niet vinden, hoewel ik heel erg goed had gezocht. Vandaag stond ik hier weer, maar nu zo'n 70 meter verder. Kennelijk had ik de vorige keer een fout cijfertje in m'n GPS gezet. Nu was het ongelooflijk simpel, want het doosje lag nauwelijks afgedekt. Daarna heb ik nog even gekeken waar de Wilhelminaboom staat, maar die kon ik niet vinden. Misschien verplaatst? Daarom heb ik me maar even verdiept in het kunstwerk van Fuad Aziz.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. De eerste cache in Oudewater was Wilhelmina. Ik was er een half uur ná de vondst door Boudewijn, er was geen mens te zien, en tóch kon ik de cache niet vinden. Vreemd. Hier moet ik dus nog een keertje voor terug.

geo 1474. [MZLE2007] Lopikerwaard - van mzle2007@gmail.com

9 februari 2008, 17:10
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en daarna via Oudewater en Haastrecht weer terug. In september had ik hier al eens eerder gestaan, maar ondanks de cachepaadjes en een vermoedelijk logische plek kon ik de cache tóch niet vinden. Vandaag was ik op de terugweg naar Gouda en ging ik in de herkansing. Maar wat is de situatie hier veranderd! Het oerwoud is gekapt, het gras is gemaaid, er is een heel mooi en stil overzichtelijk stukje groen overgebleven. En ja, daar zag ik ook direct de cache!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 8 september 2007
Vandaag fietste ik van Gouda, via Woerden en Montfoort richting Oudewater. Nu was ik weer op weg naar Gouda en stond ik nog even in de Lopikerwaard. Ik wist dat ik goed was, want ik trof er een paar gebruikte tissues op de grond. Helaas vond ik geen cache op de meest logische plek. Ook alle cachepaadjes leverden niets op. Dan maar naar Gouda en dan naar huis... Resultaat van deze dag: 92 km gefietst in 11:30u en daarbij 16 caches gevonden en 6 niet.

1475

geo 1475. Het kabouter gat - van rowdy's

9 februari 2008, 18:00
Vandaag was ik bezig met een fietsrondje van Gouda, Reeuwijk, naar Montfoort en via Oudewater en Haastrecht weer terug. Ik was bijna weer terug in Gouda, maar ik besloot nog even het nieuwe huisje van de kabouters te bezoeken. Ze moeten wel hele goede laarsjes hebben, want de route ging over een vies blubberpad. Daar had ik even niet opgerekend! Terwijl de zon onderging boven het water klopte ik op de deur van hun nieuwe huisje. De kaboutertjes waren kennelijk even voetballen of zwemmen, maar ze hadden een paar leuke spulletjes achtergelaten. Toen ik om 18:40 weer op het station van Gouda stond, had ik 110 km afgelegd (in 10:50 uur) en 16 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#126. Monumentenroute Katwijk - van florabora

   dnf 11 februari 2008
Vorige week zaterdag heb ik me het grootste deel van de dag beziggehouden met de monumenten in Katwijk, en dat zijn er heel wat! Struikelblok bleek het bord van WP5. Met enige twijfel koos ik voor het bord op de sokkel van het standbeeld. Later ontdekte ik dat tóch de liggende bronzen plaat was bedoeld. Bij de berekening van het N-coördinaat kwam ik nu negatief uit. Omdat de cache op de weg naar het beginpunt zou liggen, besloot ik die richting te fietsen, totdat ik het berekende E-coördinaat zou snijden. Met wat geluk zou ik dan bij (of in de buurt van) de cache komen. Ik kwam inderdaad op een verrassend plekje uit, maar ondanks stevig prikken was daar geen kist te vinden. In de schemering bedacht ik dat het ontbrekende getal te berekenen was vanuit de gegeven checksum. Helaas maakte ik daarbij een rekenfoutje, waardoor ik het duingebied ingestuurd werd waar fietsen niet was toegestaan. Dit kon dus niet kloppen.
Eenmaal thuis ontdekte ik de vergissing en vandaag leek me een geschikt moment om nogmaals naar Katwijk te fietsen en de kist te lichten. Dat is me helaas niet gelukt. Ik stond op de juiste plek, want ik kon duidelijk zien hoe hier tientallen mensen intensief gezocht hebben. Dat kan toch nooit de bedoeling van geocachen zijn? Zoals al eerder gemeld gaat de GPS hier alle kanten op, dus dat maakt het zoekgebied steeds groter. Na ruim een half uur prikken besloot ik Florabora om hulp te bellen. Helaas, alleen een voicemail...
Misschien is het een goed idee om vlakbij de verstopplek een punaise te prikken of een lintje te hangen. Want als je niet zo lang hoeft te zoeken, val je ook minder op bij wandelaars en joggers.

geo 1476. QVO VADIS - van Faming

11 februari 2008, 14:45
Potius sero quam numquam. Beter laat dan nooit. Deze cache staat al sinds het begin (2004) in mijn watchlist en pas na 4 jaar puzzelen heb ik eindelijk de oplossing. Tjongejonge, daar was heel wat bier voor nodig! wink
In de log van mlvdburg werd een molen genoemd en dat leek me een nuttige aanwijzing. Leiden kent 9 molens, dus die zou ik gewoon stuk voor stuk bezoeken. En met wat geluk kreeg ik dan ook de cache wel te pakken. Maar vanmorgen ontdekte ik tot mijn verrassing dat de cachepagina nu een uitgebreide stap-voor-stap-instructie voor dummies bevat! Snel haalde ik mijn oude aantekeningen weer tevoorschijn. De eerste stappen had ik destijds al gezet, maar nu kon ik eindelijk het in situ punt vaststellen. Toen ik dat plekje op de kaart bekeek, herinnerde ik me ineens dat ik daar pas geleden langs was gereden. Ach ja...
In een heerlijk zonnetje fietste ik naar de plek, waar wat simpel rekenwerk me uiteindelijk naar de cache bracht. Wat leuk gedaan! Tevreden schreef ik mijn naam in het logboek. Mooi, nu kan ik me eindelijk op de Koffer storten...
Bedankt en proost, Biertje

1477

geo 1477. Navigatielichten - van cve.gps

11 februari 2008, 15:45
Bij het uitkomen van de cache, nu een jaar geleden, had ik er al wat tijd ingestopt. Daarna nog eens een collega met een vaarbewijs ingeschakeld en toen de print op het stapeltje TZT gegooid. Helaas, onze ideeën raakten kant noch wal. Maar vorige week kreeg ik ineens een tip dat er op de cachepagina wat extra informatie wordt verstrekt: zoiets als 'navigeren voor dummies'. Inderdaad, dit bracht nieuw licht op de zaak en het navigeren kan nu met de ogen dicht. Even later had ik een mooi puntje dat groen licht kreeg van de checker. Dankzij twee zelf meegebrachte navigatielichten had ik de cache snel boven water. Een leuk fietstochtje naar een plekje uit mijn scoutingverleden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1478. Drempelpest - van Shadowman

16 februari 2008, 09:20
Vandaag fietste ik van Utrecht CS naar Schoonhoven en weer terug. Ik was nog maar net onderweg of ik had de eerste serie verkeersdrempels al te pakken. Dat krijg je dus als je van de hoofdroutes afwijkt. Drempelpest noemen ze dat hier. Hoewel het magazijn met drempels inmiddels leeg schijnt, ontdekte ik tijdens het rondje door de wijk dat er toch nog een paar plekjes zijn waar makkelijk een extra drempeltje neergelegd zou kunnen worden. Wellicht dat die er ooit nog komen, als het magazijn weer is aangevuld? Eigenwijs als ik ben, deed ik de berekeningen uit het hoofd, zodat ik de eerste keer geen object met nummers vond. Maar na hulp van de rekenmachine stond ik al snel bij de listig verstopte micro. Op dit vroege tijdstip waren er maar een paar honden op straat. Ze hadden nog niet veel achtergelaten, dus ik hoefde niet uit te kijken waar ik liep.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#127. 't Geintje - van Team Guppie

   dnf 16 februari 2008
Precies om tien uur stond ik voor het open hek van de kinderboerderij. Nadat ik de juiste cijfers had genoteerd, zette ik mijn fiets op slot, want die mocht niet mee naar binnen. Terwijl ik de coördinaten van WP2 intypte, liep ik het terrein op. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat de plaquette niet in een uithoek van de dierenweide lag, maar een flink stuk buiten het terrein. De ezels keken me grijnzend aan. Na de bomen van het IJsselbos nageteld te hebben, kon ik op weg naar de cache. Daar hebben enkele mannen van de plantsoenendienst zich deze week behoorlijk uitgeleefd. Het hele terrein is op de schop genomen, omgeploegd, platgezaagd en afgevoerd. Slechts een kale vlakte met een enkele boom is er voor de geocachers achtergelaten. Een leuk geintje! Toch nog maar even gekeken of er nog een kistje lag, maar helaas. Ik denk dat Team Guppie hier even een kijkje moet komen nemen...

1479

geo 1479. Grootste kerstboom 2007 - van Nightwish &: Team Simpson

16 februari 2008, 11:20
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Daarbij passeerde ik de grootste kerstboom van Nederland. Hoewel? Het is inmiddels februari en de lichtjes waren dus al van de tuikabels gehaald. De cache lag nogal in het zicht, iets dat vorige teams ook al in het logboek schreven. Na afloop dus maar even goed afgedekt met wat dennentakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1480. Ramen en deuren gesloten houden! - van Team Guppie

16 februari 2008, 12:00
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Daarbij passeerde ik ook de sirene die waakt over de burgers in deze buurt. Het viel me op dat iedereen zijn ramen en deuren gesloten hield. Maar dat kan ook geweest zijn omdat het in februari behoorlijk koud is. Precies om twaalf uur vond ik het kokertje. Gelukkig was het vandaag geen maandag...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1481. Getal_Systeem_1 (op de kade) - van Track_leader

16 februari 2008, 12:25
Dit is de enige van de serie waar ik het getalsysteem van begreep. En omdat ik tijdens mijn fietstocht toch over deze kade moest, kon ik die mooi even meepikken. Het was er deze zaterdagmiddag erg rustig: geen verkeerd geparkeerde auto's van cachers, geen aangemeerde pleziervaartuigen en er werd niet gevochten, zoals op de bierkaai nog wel eens gebeurt. Alleen een bejaarde wiskundige slofte voorbij. Maar daarna kon ik toeslaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1482. [MZLE2007] Voetbal - van Team Guppie

16 februari 2008, 12:55
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven. Onderweg passeerde ik ook een voetbalveld, waar ik even een voetbal moest ophalen. Mijn vrienden in mijn stamcafé hadden me vorige week al geholpen met de oplossing, want van voetbal weet ik helemaal niets. Hoewel de puzzel voor iedereen duidelijk was, leverde het veel discussies op over de beste en slechtste club, en hun favoriete spelers. Door af en toe een nieuw rondje bier aan te laten rukken, wist ik de gemoederen weer te bedaren, zodat er na een half uur een mooi coördinaat op papier stond. Van een afstandje nog even naar de voetballers gekeken, maar daarna moest ik toch echt weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo Weg met al dat water - van Track_leader

   note 16 februari 2008
Anderhalf jaar geleden, in juni 2006, fietste ik ook al door Cabauw. Toen ging het mis bij de Plattelandswinkel. Daar nam ik alleen de achternaam en heb toen heel wat gefietst om een weggetje te vinden dat naar dat plekje in het weiland zou moeten leiden. Na thuis de kaart en de foto's nog eens bestudeerd te hebben, en aanvullend contact met Track_leader, wist ik waar ik had moeten zijn. Toch raakte ik vandaag even in twijfel, omdat het lijkt dat je een boerenerf op moet. Toen zag ik ineens het bord en kon ik de eindbestemming gaan berekenen. Voor het gemak gelijk maar even een blikje bier opengetrokken, want al dat water maakt dorstig. Iets later bereikte ik de verstopplaats. Hoewel de deur openstond en ik direct het voorwerp uit de hint zag staan, bevatte die niet de gezochte cache. Hoe kan dat nou? Uit het e-mailcontact dat ik met mijn biervriend Bitte ein Bit een dag later voerde (hij vond de cache wel die dag!) blijkt dat ik de verkeerde deur ben binnengestapt. Waarschijnlijk was ik een meter van de kist verwijderd, alleen stond er een muur tussen ons in. Ik hoop dat ik de volgende keer (weer over anderhalf jaar?) meer geluk heb. Wordt beslist vervolgd...
dnf 17 juni 2006
Het zou vandaag een lekkere zomerse dag worden, dus prima fietsweer voor een aantal caches in de polder van Lopik. Tussen de vele traditionals had ik deze multi gepland, van twee sterren, dus dat moest makkelijk te doen zijn. Bij de start leverde het huisnummer van de vaste spreker geen probleem op. Daarna ging ik op zoek naar een straatnaam en een routelengte. De groenwitte bordjes die ik zag, vermeldden echter geen afstand. Het duurde even voordat ik door had dat ik eerst naar wp2 moest en pas dáár moest gaan zoeken... Bij de plattelandswinkel ging het opnieuw mis. Mijn berekening leidde naar een plek die onbereikbaar leek. Ik heb daarna nog wat variaties op de naam genomen, maar ook dat leverde niets bruikbaars op. De zoektocht naar de plek waar al dat water blijft, heb ik dus helaas voortijdig moeten opgeven. Thuis heb ik de verschillende mogelijkheden nog even op de kaart gezet. Het blijkt dat ik een zijweggetje over het hoofd heb gezien. Wordt dus vervolgd...

1483

geo 1483. [MZLE2007] De Belg - van Dalamot

16 februari 2008, 14:05
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Voor mij is de bekendste Belg het Hoegaarden witbier, dat door zijn populariteit ervoor gezorgd heeft dat de Nederlandse brouwers met een eigen versie kwamen. Andere bekende Belgen zijn natuurlijk de Koninck en Palm, en dan heb je natuurlijk nog de Trappisten- en Abdijbieren. Deze gedachten gingen door mij heen terwijl ik op zoek was naar de micro. Toen ging ineens de telefoon. Het was Wilxlii Carrotte die hulp nodig had bij een Voorburgse cache. Daarna vertelde ik hem waar ik stond en dat het niet wilde lukken. Ik hoorde Wilxlii gemeen lachen. "Die cache is toch van Dalamot, hè? Die zijn altijd goed gecamoufleerd." Tja, daar moest ik het mee doen. Maar nadat ik het bier uit m'n ogen had gewreven, zag ik ineens het licht en de cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1484. [MZLE2007] De Duitser - van Dalamot

16 februari 2008, 14:15
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Na mijn bezoekje aan de Belg, mocht de Duitser natuurlijk niet ontbreken. Die zie je namelijk steeds vaker in onze cafés. Het zijn vooral Bitburger ('Bitte ein Bit') en Warsteiner ('die Königin unter den Biere') die een plekje aan de tap hebben veroverd. Gelukkig had ik de Duitser die zich hier verstopt hield, snel in handen. Want al dat denken aan bier maakt dorstig. Op het terras van Eethuys de Waag kon ik daarna even genieten van een vers witbiertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1485. [MZLE2007] Makkie - van sjaco

16 februari 2008, 14:35
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven. Voordat ik weer terug zou rijden, had ik nog even zin in een makkie. Bij van die eenvoudige caches heb je vaak een toestroom van geocachers. Het was fijn om te zien dat er daarom een flinke fietsenstalling was neergezet, met voldoende ruimte voor de fietsende geocachers. Dank daarvoor, en voor de cache, die ik in een snelle greep te pakken had. Na het loggen bleek mijn fiets er nog gewoon te staan. Waar maak je dat nog mee?!
Bedankt en proost, Biertje

1486

geo 1486. Krimpenerwaard: de Nes - van de duintoppers

16 februari 2008, 15:00
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Toch nog een paar extra kilometers langs de dijk gemaakt om de Nes ook even te bekijken. Wat een interessant verhaal over de proef met de oude dijk en leuk om de resten daarvan te kunnen zien. Maar lang genieten van het uitzicht kon echter niet, want ik had een strak tijdschema voordat de zon onder zou gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1487. [MZLE2007] Buitendijks - van sjaco

16 februari 2008, 15:35
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug. Bij de Snakkert zette ik de fiets even neer en sopte me een weg naar de cache. Die lag gelukkig droog en bevatte twee coins, die nu naar het westen reizen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1488. De Snakkert - van brilstar

16 februari 2008, 15:50
Nu ik toch in de Snakkert was, liep ik gelijk maar even door naar de micro van Brilstar. Van te voren had ik uitgezocht dat het hoog water om 12:30 uur zou zijn, maar na 14:00 uur zou de waterstand weer tot 100cm zijn gezakt. Het was nu bijna 16:00 uur, maar ik kon niet zien dat het water een paar uur geleden hier nog had klotst. Het kokertje lag los op de grond (gelukkig niet weggedreven met de stroom) en ik heb het weer netjes in z'n klemmetje geduwd.
Bedankt en proost, Biertje

1489

geo 1489. [MZLE2007] De rode dominee - van sjaco

16 februari 2008, 16:50
Op mijn fietstocht van Utrecht naar Schoonhoven en weer terug, was ik nu in Ammerstol beland. De vragen leken niet moeilijk, alleen het aantal dieren in het wapenschild kon ik nergens vinden. Maar ach, dat zullen er vast geen 15 zijn geweest. Na mijn berekeningen twee keer aangepast te hebben, stond ik op een plek waar ik toch m'n twijfels over had. Is dit privéterrein of niet? Na een beetje voorzichtig rondgekeken te hebben, raadpleegde ik voor de zekerheid toch maar even de hint. Mmm, zou ik dat hek moeten openmaken? Het zou kunnen, want het was slechts met een touwtje dichtgemaakt. Omdat het aantal dieren in het wapenschild voor mij een onbekende was, breidde ik het zoekgebied nog wat uit. Zou ik in een schuur van dat rijtje huizen moeten zijn? Uiteindelijk besloot ik maar te vertrekken, tenslotte had ik nog een ritje van 40 km voor de boeg. Maar op dat moment kwam er een vrouw naar buiten (de dochter van de dominee of de moeder van Brilstar?) en riep waar ik de cache kon vinden. Aha, dat is dus geen regular, maar small. Maar de cache is gevonden en er zit ook nog een coin in!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#128. [MZLE2007] Het rode licht - van sjaco

   dnf 16 februari 2008
Op mijn fietstocht van Utrecht naar Schoonhoven was ik inmiddels op de terugweg. Het was 17:00 uur en het rode licht was duidelijk te zien. De eerste aanwijzing ook, maar daarna duurde het een stuk langer voordat ik het licht zag. De Buitenlanden is een mooi gebied, vooral als je de enige bent en er op je gemak kunt wandelen en zoeken. Uiteindelijk stond ik op het laatste punt, maar daar kon ik noch een aanwijzing noch de cache vinden. Tijdens het maken van een serie foto's, vielen me ineens de letters GC op, die met zwarte stift waren aangebracht. Onderaan die plek heb ik opnieuw uitgebreid gezocht, maar ik vermoed dat de cache weg is. Jammer, maar ik heb het coördinaat genoteerd, dus als hij wordt herplaatst, kom ik weer terug.

geo 1490. 't Boenhuuske - van Team ELMO

16 februari 2008, 18:35
Vandaag fietste ik van Utrecht naar Schoonhoven en op de terugweg passeerde ik 't Boenhuuske. Tenminste, dat had ik zo berekend. Het was inmiddels donker en dat maakt het altijd een stuk lastiger. Maar gelukkig lag de kist op een logisch plekje. Hij was van binnen lekker schoon, zodat ik er een TB in heb gestopt. Door de duisternis kon ik niet ontdekken of er hier flink schoongemaakt wordt en op de foto bleek ook niet veel te zien. Op naar Utrecht dus.
Bedankt en proost, Biertje/

1491

geo 1491. De Bol - van Team Dutchcollies

16 februari 2008, 19:10
Inmiddels was ik weer op de terugweg van mijn fietstocht van Utrecht naar Schoonhoven. Het was allemaal iets later geworden dan ik had gepland, dus het was al donker toen ik eindelijk bij De Bol stond. Helaas heb ik er dus weinig van kunnen zien, maar de foto is (na 2x) goed gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1492. Charlie oscar delta echo - van tuitje

16 februari 2008, 19:25
Dit was de een-na-laatste voor vandaag, tijdens mijn fietstocht van Utrecht CS naar Schoonhoven en weer terug. Deze puzzel deed me weer terugdenken aan mijn diensttijd, waar jaren geleden de basis werd gelegd voor mijn nickname. De drank was daar goedkoop en wat kan je 's avonds anders dan bierdrinken? In Amersfoort lag ik op een kamer met Mike en Oscar. Zouden die nog steeds zoveel zuipen? wink
Ondanks de duisternis toch kunnen vinden. Mooi gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1493. Cliffy - van Swieb

16 februari 2008, 19:45
Dit was de laatste voor vandaag, tijdens mijn fietstocht van Utrecht CS naar Schoonhoven en weer terug. In totaal heb ik 118 km gefietst, 16 caches gevonden en 2 niet, en dat alles in 14 uur en 10 minuten. Het begin van deze cache heb ik in juni 2006 gereden, maar mijn route ging toen vérder en niet terug. Vandaag heb ik de tocht afgemaakt en de cache (ondanks de duisternis) gevonden. Leuk gedaan! Ik dacht eerst dat het een zakje snoep was, maar toen ik in het logboek las dat er een TB in moest zitten, keek ik nog eens goed. Aha, geen snoep, maar Poke-parels...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1494. Twins - van belbor

17 februari 2008, 15:15
(Van de cachelegger mocht er bij deze mystery alleen gelogd worden met datum en tijd)

1495

geo 1495. Monumentenroute Katwijk - van florabora

17 februari 2008, 16:25
Voor de derde keer deze maand fietste ik naar Katwijk. De eerste keer was om de hele monumentenroute te fietsen. Daar miste ik één monumentale waarde om de juiste plek van de cache te kunnen bepalen. De tweede keer in Katwijk had ik de juiste locatie, maar kreeg ik de kist maar niet boven water. En ik was niet de eerste die dat probleem had. Gistermiddag kwam het bericht dat de locatie nu was opgesierd met wat kleurige punaises en een monumentale steen. Daar liet ik geen gras over groeien en vanmiddag was ik opnieuw op weg. Eenmaal ter plekke had ik de kist ongezien binnen 5 seconden in handen. En nadat ik had gelogd, kon ik de cache ook weer ongezien terugstoppen. Dit keer heeft niemand me gezien!
Bedankt voor de cache en de aanpassing, en proost, Biertje
dnf 11 februari 2008
Vorige week zaterdag heb ik me het grootste deel van de dag beziggehouden met de monumenten in Katwijk, en dat zijn er heel wat! Struikelblok bleek het bord van WP5. Met enige twijfel koos ik voor het bord op de sokkel van het standbeeld. Later ontdekte ik dat tóch de liggende bronzen plaat was bedoeld. Bij de berekening van het N-coördinaat kwam ik nu negatief uit. Omdat de cache op de weg naar het beginpunt zou liggen, besloot ik die richting te fietsen, totdat ik het berekende E-coördinaat zou snijden. Met wat geluk zou ik dan bij (of in de buurt van) de cache komen. Ik kwam inderdaad op een verrassend plekje uit, maar ondanks stevig prikken was daar geen kist te vinden. In de schemering bedacht ik dat het ontbrekende getal te berekenen was vanuit de gegeven checksum. Helaas maakte ik daarbij een rekenfoutje, waardoor ik het duingebied ingestuurd werd waar fietsen niet was toegestaan. Dit kon dus niet kloppen.
Eenmaal thuis ontdekte ik de vergissing en vandaag leek me een geschikt moment om nogmaals naar Katwijk te fietsen en de kist te lichten. Dat is me helaas niet gelukt. Ik stond op de juiste plek, want ik kon duidelijk zien hoe hier tientallen mensen intensief gezocht hebben. Dat kan toch nooit de bedoeling van geocachen zijn? Zoals al eerder gemeld gaat de GPS hier alle kanten op, dus dat maakt het zoekgebied steeds groter. Na ruim een half uur prikken besloot ik Florabora om hulp te bellen. Helaas, alleen een voicemail... Misschien is het een goed idee om vlakbij de verstopplek een punaise te prikken of een lintje te hangen. Want als je niet zo lang hoeft te zoeken, val je ook minder op bij wandelaars en joggers.

___________________________________________________________________


geo 1496. Schaatsen de wereld rond - van coppi

18 februari 2008, 12:00
De laatste dagen vriest het 's nachts weer. Bij een bekend geocacher uit Boskoop heerst er dus weer schaatskoorts. Net zoals de dag dat deze cache online kwam. Uit het hoofd zette Loze Jorry toen in één keer de juiste coördinaten neer. Goud kon hem haast niet ontgaan. Maar zijn log bleef uit. Waar ging het dan mis? Zaten de schaatsen te diep in het vet? Pasten de mutsen niet meer? Of was het coördinaat misschien toch niet helemaal juist? Misschien krijgen we het ooit nog eens te lezen...
Het is lang geleden dat ik zelf op schaatsen stond. Meestal was ik te vinden bij de Koek & Zopie. Zonder schaatsen natuurlijk, want dat is alleen maar lastig als je al wat wankel op je benen staat. Nadat ik de cache had gevonden, keek ik even hoe sterk het ijs was. Een leeg bierblikje bleef rustig liggen, zo zag ik. Maar toen ik met een voet voorzichtig voelde, begon het direct te kraken...
Bedankt en proost, Biertje

1497

geo 1497. DeBi - van Keske27

18 februari 2008, 12:25
Toen deze cache uitkwam, in 2006, heb ik van alles geprobeerd om tot een oplossing te komen. Door de titel snapte ik wel wat de bedoeling moest zijn, maar een correct coördinaat kreeg ik maar niet op karton. De puzzel verdween op de stapel en raakte uit het zicht. Van de week keek ik bij toeval nog eens naar de opgave en ineens kreeg ik een idee. Zou het soms...? Even later had ik een punt in de regio en vandaag fietste ik daar naar toe. Ik had wat spullen meegenomen, zodat ik een toepasselijke foto kon maken en volgens mij ben ik daar goed in geslaagd.
Keske en Wilxlii, bedankt en proost, Biertje

geo 1498. Rekenen in Schipluiden - van De Cabaleurs

18 februari 2008, 15:30
Rekencaches zijn niet mijn favoriet: een foutje is zo gemaakt en het zorgt voor extra kilometers en veel gepuzzel. Maar op weg naar mijn 1500e cache moest ik er uiteindelijk toch aan geloven. Dankzij wat hulp van buitenaf is het me gelukt de tocht tot een goed einde te brengen.
Op het beginpunt heb ik ooit eens kruisjes geteld. Nu waren binten en bogen aan de beurt. Het leverde een vis op, waar ik een klein rekenfoutje maakte in de letterwaarde, waardoor het mis ging met c en e. Het viel me wel op dat ik bij de volgende wp's een afwijking van zo'n 20 meter had, maar zolang ik de objecten kon vinden, maakte mij dat niet veel uit. Een forse tegenvaller was natuurlijk dat café Sport gesloten was. Eén (of twee) verfrissende biertjes moest ik daardoor aan mij voorbij laten gaan. Die hadden me ongetwijfeld geholpen bij het vinden van het mysterieuze jaartal bij wp6. Een hulplijntje naar mijn goede vriend Wilxlii Carrotte bracht uitkomst en opgewekt vervolgde ik de tocht. Zo bereikte ik uiteindelijk wp9, maar een trap vond ik daar niet. En ook de micro bleef onvindbaar. Opnieuw raadpleegde ik het orakel van Delft. Dankzij Google Earth kon Wilxlii zien waar ik me bevond en handig stuurde hij me de juiste kant op. Tegelijkertijd ontdekten we ook de foute waarden van c en e, zodat ik nu foutloos naar de cache kon fietsen. Daar was het nog even zoeken, maar gelukkig had ik geen hulp van een boer of EOD nodig. wink
Wilxlii, bedankt voor de hulp, en De Cabaleurs, bedankt voor de leerzame tocht door dit mooie dorp. Proost! Biertje

geo 1499. Knoopje? - van MacOZ58

18 februari 2008, 15:55
De eerste keer dat ik naar de puzzel keek, had ik wel een (goed) idee, maar zat ik danig in de knoop bij de uitwerking. Een paar weken en wat biertjes later lukte het ineens wél, en had ik een coördinaat dat er gunstig uitzag. Vandaag naderde de ontknoping, want ik had een route uitgestippeld die langs deze locatie zou leiden. Op een mooi en rustig plekje haalde ik de cache te voorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

1500       1500

               Hulptroepen                                               Het lijkt wel getover, mijn 1500e vond ik in het lover

geo 1500. Loverboy Ruurd - van Wilxlii Carrotte

18 februari 2008, 18:00
Voor mijn 1500e zocht ik een passende prijs
Lag er misschien nog wat in het geocache paradijs?
Wilxlii haalde me uiteindelijk over:
"Ik help je wel met dat lastige lover"

Pas na een kwartier ontdekte ik het geheim:
Het gaat niet om de inhoud, maar let op het rijm
Wat was die Ruurd een vreselijke uitslover
Zijn fantasie stroomde rijkelijk over

Was dit nou een schut, een sluis of een stuw?
En waarom lachte die Wilxlii zo sluw?
Ik liet het maar geheel aan hem over
En volgde hem verbaasd door het lover

De plek leek me zeer dubieus
Een rekenfout of verkeerde keus?
De hints waren nogal pover
Snel sloeg ik een fles bier achterover

Drieletterwoorden schoten door m'n kop
Maar het juiste kwam niet in me op
De fouten werden alsmaar grover
Ik was al blind en werd nu ook steeds dover

Opnieuw stond ik met m'n handen in het haar
Maar volgens Wilxlii was het zonneklaar
De wind stak op en blies door het lover
Het werd nogal frisjes, zo in m'n slip-over

Een paal, een hek, een paardenspoor?
Ik las alle gedichten nog maar eens door
Er bleven niet veel mogelijkheden over
Vertwijfeld strompelde ik door het lover

Was dit het nu, of miste er een gedicht?
Nee, de pot kon eindelijk worden gelicht
Daar stond natuurlijk wel iets tegenover:
Dank aan de maker middels een lofdicht over het lover

Proost!
Biertje

geo 1501. Delft nano cache - van pioneer

18 februari 2008, 18:25
Na de nervositeit rond nummer 1500 navigeerde ik deze namiddag nog naarstig naar een nabijgelegen nano. Ondanks de onlangs opgebrachte schutkleur ontdekte ik de onverlaat op een ouderwets overblijfsel. Na een potje priegelen plaatste ik probleemloos m'n paraaf op het papiertje.
Bedankt en proost, Biertje

1502

geo 1502. Dr. Ruurd Draaisma - van Wilxlii Carrotte

18 februari 2008, 18:25
Het was een bijzonder bericht dat Ruurd had bereikt. Onder genot van een Brabants biertje beluisterde ik belangstellend het bandje. De boodschap bevreemdde me buitengewoon. Het klonk alsof een bejaarde bouwvakker bromde: "Cachen is gezond, cachen maakt je blij!" Een beetje bijstellen van de balans en de betekenis werd ineens begrijpelijk. Blindelings bereikte ik de berekende boom. De broodbelegpot kwam boven, de buit was binnen!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1503. Het Sterrenbos - van mopishima

24 februari 2008, 08:00
Vandaag zou ik een dagje fietsen in Rotterdam en omgeving (Schiedam, Hoogvliet, Spijkenisse, Barendrecht). Om 7:20 uur vertrok ik vanaf Rotterdam CS en om 8 uur stond ik in het Sterrenbos. De cacheplek was gemarkeerd door middel van fors houtsnijwerk. Mooi gedaan! Mopishima moet daar een flinke tijd mee bezig zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#129. Het Julianapark - van mopishima

   dnf 24 februari 2008
Om half negen stond ik in het Julianapark, en ik was duidelijk de eerste: heel Schiedam lag nog te slapen. Mijn GPS stuurde me naar de omgeving van de imposante koepel. Dat klopte niet met de tekst van de hint. Toch nog op wat andere plekken gezocht, maar helaas niets gevonden. Kennelijk zat de slaap nog in m'n ogen, want later op de dag is deze cache wél gevonden...

geo 1504. Park 't Hof - van ippons

24 februari 2008, 08:55
Het derde parkje van deze ochtend en hier had ik méér succes. Er liepen al wat hondenuitlaters rond, dus ik was druk in de weer met m'n fototoestel om mijn aanwezigheid te verklaren. Toen er geen hond meer te zien was, kon ik het kokertje snel terugplaatsen. De groene stoeltjes nodigden uit om een groen blikje te nuttigen, maar ik besloot toch maar door te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1505. The missions to seamen - van mlvdburg

24 februari 2008, 09:55
Vanuit Schiedam was het nog een leuke puzzel om de juiste fietsroute naar deze cache te vinden. Die ouwe zeelui hebben het natuurlijk een stuk makkelijker met hun bootje. Gewoon varen en aanleggen! Toch zag ik er dat er vandaag eentje op de fiets was gekomen, want er stond een roestig exemplaar naast de voordeur. De cache was creatief verstopt, ik moest erg lachen!
Bedankt en proost, Biertje

1506

geo 1506. Arboretum Hoogvliet - van Vasc0

24 februari 2008, 10:05
De antwoorden op de vragen waren snel gevonden, behalve het adres van het Arboretum. Vreemgenoeg is dat niet op hun site te vinden. Maar gelukkig bleef er maar één mogelijkheid over, dus kon ik deze cache probleemloos in mijn fietsroute inplannen. Ter plekke zag ik door alle bomen direct de cache liggen. Geen filmkokertje dit keer, maar een glazen buisje. Zoiets had ik nog niet eerder gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1507. De dode wilg - van Footman Bas

24 februari 2008, 10:15
"De cache is zeer makkelijk te vinden", schrijft Footman Bas op de cachepagina. Dus zocht ik deze ochtend naar een dode wilg, maar ik kwam uit bij een nog levende. Voorzichtig zette ik m'n fiets tegen de stam en keek om me heen. Ik zag dat de gordijnen bij Bas nog dicht waren, hoewel het al kwart over tien was. Aha, daarom noemt hij zich dus 'de luie logger'. dnf
Ik besloot om hem te laten slapen en vertrok weer stilletjes...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1508. Draai ut maar om - van searcher195

24 februari 2008, 10:30
De puzzel was gelukkig niet al te moeilijk, maar om de cache deze ochtend te pakken...? Nou had ik vandaag weer niet mijn duikbril en waterfiets bij me, dus moest ik wat improviseren. En dat moest ook nog stilletjes gebeuren, want de hele buurt lag nog op één oor. Na afloop heb ik nog even gedweild, zodat er geen zichtbare sporen zijn achtergebleven...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1509. WK cache Hoogvliet - van Roeliboeli

24 februari 2008, 11:05
M'n GPS gaf een plek aan die precies lag tussen een groep voorwerpen uit de hint. Eerst aan de ene kant gezocht, daarna aan de andere kant. Af en toe een hondenuitlater laten passeren, terwijl ik met m'n fototoestel deed alsof ik een paar unieke opnamen aan het maken was. Na het nogmaals lezen van de cachebeschrijving bleek dat ik niet achter het hek had hoeven te zoeken. Dus tóch aan de andere kant? Toen ik uiteindelijk wist dat daar géén cache kon liggen, had ik 'm ineens in handen! Gelukkig, nu hoefde ik dus niet nog een keertje terug... Mijn eigen sportervaringen zijn op de rand van 1 bierviltje te schrijven: fietsen (tijdens het geocachen), wekelijks een half uurtje zwemmen en natuurlijk veel tapdansen (voornamelijk in mijn stamcafé dnf)
Bedankt en proost, Biertje

1510

geo 1510. Noorder en oosterbaken - van mlvdburg

24 februari 2008, 11:20
Een leuk puzzeltje dat ik gelukkig nu eens wél kon oplossen. Eerst fietste ik naar het Noorderbaken om in de hal het aantal naambordjes te tellen. Een paar bewoners keken me vreemd aan, maar dat zal wel komen doordat ik ondertussen een blikje bier leegdronk. Daarna naar Oosterbaken, waar ik met de lift naar de bovenste verdieping zoefde, terwijl ik snel de etages telde die voorbij schoten. Vanaf de top kon ik de cache goed zien liggen, ondanks de fraaie verstopmethode. Snel naar beneden en de pot pakken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1511. Het hofje - van 'Bajo'

24 februari 2008, 11:35
Bij de naam van deze cache moest ik denken aan de caches die langs de hofjes in Den Haag en Leiden voeren. Toch een ander soort dan dit hofje in Hoogvliet. Toen ik mijn fiets neerzette, dacht ik de cache al gezien te hebben. De waarschuwing 'rattengif' voorkwam dat ik mijn hand erin stak. Een stukje verder vond ik het stadstuintje van een beginnend groenliefhebber. De grond was al klaar voor het voorjaar, want die inmiddels flink omwoeld. Nu nog wat groens erin! Twee passerende bewoners keken me argwanend aan. Kennelijk zijn de buren niet op de hoogte. Ik groette vriendelijk, maar ze zeiden niets terug. Maar om nou direct te beweren dat ze wat uit de hoogte deden...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1512. De weg van rozen - van Roeliboeli

24 februari 2008, 12:05
Tja, wie rozen zaait...
Tussen alle voortuincaches door had ik voor vandaag ook deze korte multi gepland. Toen ik een beetje rozig door het bier op het startpunt aankwam, verwachtte ik daar de eerste roos te vinden, maar die was kennelijk verwelk. Het schip was nog niet vergaan, want ik pakte de beschrijving erbij en las nog eens goed. Aha, de prinses moest gevonden worden. Maar dat pad liep duidelijk niet over rozen. Ik eindigde namelijk bij een leuk plekje, maar zonder cache. En het aantal was veel minder dan de hint. Ergens had ik dus een roosje teveel geteld. Ik doolde wat door de omgeving en zag ineens iets wat beter klopte. Kennelijk was ik ergens aan de achterzijde van het paleis verzeild geraakt. Nog een paar keer bukken en ineens had ik de schone slaapster te pakken. Er zat ook nog een gemene heks bij haar. O nee, dat bleek een TB te zijn...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1513. Stoomtrammetje - van marcoR1

24 februari 2008, 12:55
Omdat ik op mijn route door Rotterdam en omstreken langs het stoomtrammetje zou komen, had ik besloten toch maar even een kijkje te nemen. Nog voor ik mijn fiets neer kon zetten, zag ik het doorzichtige kokertje (zonder dop) in het gras liggen. Er zat 1 vochtig blaadje in, waar ik mijn naam bijgeschreven heb. Ook vond ik tussen de lege bierblikjes een fotokokertje (zonder dop) en ook nog een verfrommelde logrol. Die was inmiddels kurkdroog, maar er viel weinig meer te lezen. Nadat ik van de restanten een foto had gemaakt, heb ik alles stiekem achter de rug van twee schipspotters teruggestopt. Ik lees nu dat marcoR1 op 23 februari de cache weer heeft geactiveerd. Maar een nieuw kokertje met logrol heb ik niet aangetroffen, en de oude kokers zijn niet weggehaald. Vreemd...
Desondanks toch bedankt en proost, Biertje/

geo NF#130. Vallend water - van marcoR1

   dnf 24 februari 2008
De spoilerfoto lijkt totaal niet meer op de huidige situatie: het gras is weggemaaid en er ligt nu een stenen stoep. In alle mogelijke plekken heb ik m'n hand gestoken, maar nergens een spoor van een (vochtig) kokertje. Ik lees nu dat marcoR1 op 23 februari de cache weer heeft geactiveerd. Vreemd...

1514

geo 1514. CSI # The Dutch episodes - van de 4 puzzelaars

24 februari 2008, 13:20
Als fan van CSI had ik geen moeite met de Engelse tekst, noch met de vragen. Ik kreeg een mooi plekje op de kaart, waar ik vandaag tijdens mijn rondje door Rotterdam en omstreken wel even heen zou fietsen. Toch ging er iets mis... Op mijn routebeschrijving had ik per abuis de fictieve cachecoördinaten genoteerd, in plaats van de berekende. Daarom stond ik met mijn onderzoekskoffertje op een leuk pleintje en wilde net de rubberen handschoenen aantrekken om een paar plantenbakken te gaan visiteren, toen ik bedacht dat er een waarschuwing was voor loslopend vee. Een kat of hond? Toen bemerkte ik mijn vergissing. Snel naar de échte locatie, waar de cache zich gelukkig vlot te pakken liet nemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1515. Eindpunt metro - van Doggie Team

24 februari 2008, 14:05
De hangjeugd lag kennelijk nog in bed of hing in de snackbar, want er was deze zondagmiddag niemand te zien. Ik had dus alle tijd om de staarten te fotograferen. Gelijk maar even een bierblikje leeg gedronken op het bankje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#131. De Vlotgras cache - van Team Luchtloper

   dnf 24 februari 2008
Het wilde niet vlotten met de Vlotgras cache. De GPS stuurde me een achtertuin in, maar dat leek me niet de bedoeling. De dichtstbijzijnde losse steen een paar keer bekeken (hol?) en de aarde eronder flink doorwoeld. Daarna nog wat andere stenen bij andere schuttingen opgetild en onderzocht. Had ik dan toch wat tuindeurtjes moeten openen? De cache ligt immers op gebied van de eigenaar. Ik hoopte dat er iemand kwaad naar buiten zou komen, maar dat gebeurde niet. Kennelijk is de buurt dit wel gewend...

geo 1516. Schuttingtaal - van Kevida

24 februari 2008, 14:55
Het bijzondere aan deze schutting is dat er helemaal niets op geschreven staat. Dus ook geen schuttingtaal. Zou ik dan toch wel goed zitten? Voorzichtig loggen was geen probleem. Maar hoe zoek je op zondagmiddag een kwartier bij een schutting zonder op te vallen? Dankzij een ongevraagde hint eerder deze dag wist ik de cache toch te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

1517

geo 1517. Wilhelmina - van De Bergjes

24 februari 2008, 15:10
Gelukkig, dankzij de duidelijke hint kon ik deze voortuincache in één keer grijpen. Meestal zit ik eerst in de tuin van de buren te wroeten, waardoor je al snel begint op te vallen. Een buurtbewoner die wat moeite had met parkeren, keek even naar me, maar toen hij naar binnen was verdwenen, kon ik de cache weer snel terugstoppen.
Aan de overkant woonden geocachers die kennelijk zojuist hun 4e cache hadden gevonden en dat duidelijk aan het vieren waren!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1518. Oostpuntgriend - van Vasc0

24 februari 2008, 15:55
Kenners weten dat ik me meestal goed voorbereid. Ik wist dus dat het laagwater zou zijn als ik hier na twee uur zou arriveren. De fiets zette ik tegen het hekje en na beklimming van de dijk had ik een prachtig uitzicht over het griend. Dat me hierna nog iets te wachten stond, had ik al gelezen. Maar wat precies...? Gelukkig kon ik op de rug van een schaap de cacheplek bereiken, waarna nog een korte worsteling volgde om de kist op de juiste manier te grijpen. Voor het uitreiken van geo d'ors moet ik nog steeds eens al m'n gevonden caches beoordelen, maar Oostpuntgriend krijgt nu direct de eerste van mij!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1519. The Bongweg cache - van dutchbasterd

24 februari 2008, 16:10
Na bezoek aan de Oostpuntgriend kwam ik langs de Bongweg. Even wachten totdat de hele weg leeg was, maar daarna had ik de cache snel in handen. Op het losse briefje heb ik m'n naam gezet. (Ik lees nu dat de prop inmiddels is vervangen door een nieuwe en droge logrol. Mooi zo!)
Bedankt en proost, Biertje

geo 1520. De oude wilg - van mlvdburg

24 februari 2008, 16:40
Dit is een makkelijke cache, waar niet veel over gezegd hoeft te worden. Het was nogal druk, en veel mensen hebben me gezien terwijl ik deed alsof ik allerlei interessante foto's maakte van de omgeving. Maar toen de kust eindelijk veilig was, kon ik het kokertje snel grijpen. Het was overigens niet moeilijk om de juiste wilg uit het rijtje te pikken, want er was er eentje duidelijk een stuk ouder dan de rest. Dat was dus de oude wilg!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1521. Valkesteinse bossen - van mlvdburg

24 februari 2008, 17:15
Bij het voorbereiden van mijn fietstocht door Rotterdam en omstreken had ik de locaties van de eerste WP's thuis al bepaald. Ik wist dus in welke richting de cache moest liggen, zodat ik mijn route hierop kon aanpassen. Vandaag reed ik vlot langs de 3 paaltjes en het visbordje, en toen stond ik vlakbij de cacheplek. Even wachten totdat de honden en hun baasjes gepasseerd waren en daarna op zoek in de bossen. De kist bevatte een mooie munt, die weer een stukje mee mag liften.
Bedankt en proost, Biertje

1522

geo 1522. Biggo - van delta123

24 februari 2008, 17:40
Bijna twee jaar geleden fietste ik hier ook al eens. Mijn zoektocht naar de cache duurde toen een stuk langer, want waar ik ook zocht: geen kokertje. Het bleek achteraf dat de cache verdwenen was. Het heeft even geduurd voordat ik weer eens in Rhoon reed. Gelukkig heeft Delta123 stevige maatregelen getroffen: de cache is met een flinke ketting vastgelegd, zodat wind, vogels en ander gespuis geen vat meer kunnen krijgen. Daarom riep ik luid: "Bingo!". En daarna: "Biggo!" Eindelijk weer eens een oude not-found die ik nu van mijn lijstje kan strepen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 juni 2006
Met de fiets ben ik naar de locatie van manier 3 gereden. Er was gelukkig voldoende plek om 'm te parkeren. Daarna onder de metro door gelopen naar de plek waar ik het coördinaat inderdaad makkelijk kon vinden. Even de berekening uitgevoerd en opnieuw een stuk gelopen. Ik kwam op een plek uit waar de micro als een naald in een hooiberg was te vinden. Niet dus. De hint hielp me niet veel: de meeste voorbijgangers zwaaiden wel terug, maar niemand kon me plek van de cache vertellen...
Gelukkig stond mijn fiets nog op het beginpunt. Ik denk dat ik beter in het najaar terug kan komen.

geo NF#132 Verzonken - van tallie27

   dnf 24 februari 2008
Het begon al te schemeren toen ik tijdens mijn fietstocht door Rotterdam en omstreken bij de Vrijheidsakker arriveerde. Tja, hier heb ik een stief kwartiertje doorgebracht om in allerlei gaten en hoekjes te zoeken. Ook nog wat foto's gemaakt om te zien wat er achter de schutting zat (de achterdeurtje was namelijk helaas op slot, dus ik kon de tuin niet in). Uiteindelijk ook nog maar eens brutaalweg in de voortuin rondgesnuffeld. Vanwege de cachenaam keek ik ook nog even in de zinken gieter, maar helaas. Na vijftien minuten voelde ik me zo ongemakkelijk, dat ik maar ben vertrokken; ik moest immers nog terug naar Rotterdam CS.

geo 1523. Feyenoord 100 jaar, jubileumcache - van delta123 + franky639

24 februari 2008, 19:45
Hoewel ik geen verstand en kennis van voetbal heb, was het puzzeltje (onder het genot van een biertje) zelfs voor mij nog op te lossen. En hoera, de checker gaf groen licht. Voor mijn fietstocht door Rotterdam en omstreken stond deze nano op de terugweg richting station gepland en het was dus al donker toen ik eindelijk op de jubileumplek stond. De cache (met nieuwe logrol) had ik vlot in handen en daarna moest ik nog uitkijken dat ie tijdens het loggen niet ergens op de grond zou vallen.
Bedankt en proost, Biertje

1524

geo 1524. Brienenoordbrug - van superstein

24 februari 2008, 20:05
Mijn fietsrondje door Rotterdam en omstreken naderde zijn einde. Via de Brieneroordbrug zou ik richting Centraal Station rijden. Het was nog even puzzelen om het juiste fietspad te kiezen dat me langs de cache zou brengen. In het donker kon ik de bijzondere verhoudingen van de boogvorm niet helemaal waarnemen, maar de cache had ik snel te pakken! Even genoten van het uitzicht, en daarna weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1525. Waterkasteel - van pietpuch

24 februari 2008, 20:30
Het was inmiddels helemaal donker toen ik het kasteel op mijn stalen ros bereikte. De slotgracht stond gelukkig droog, zodat ik met de meegebrachte fakkel de muren rustig kon inspecteren. Door een afwijking van mijn GPS zocht ik eerst even op verkeerde plekken, maar daarna leidde mijn gids me feilloos naar de verstopplek. Ik trok nog even een biertje open om dit te vieren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#133 Wat zeg je? - van zitawalk

   dnf 24 februari 2008
Op de terugweg van mijn fietsrondje passeerde ik de plek waar deze cache zou moeten liggen. Het was inmiddels 21:00 uur en vanwege het tijdtip kon ik hier rustig zoeken. Maar de duisternis (en wellicht de onderweg genuttigde biertjes) maakten het me weer een stuk lastiger. Wellicht heb ik erop gestaan, maar het geluk zat me dit keer niet mee. Omdat ik nog met de trein terug moest, blijft deze nog even liggen totdat ik opnieuw in Rotterdam ben.
Biertje

geo 1526. On Tour: Willemsbrug - van TuuronTour

24 februari 2008, 21:15
Mijn fietstour was bijna ten einde. Het was inmiddels gaan regenen en ik was moe. Gelukkig kon ik de cache zonder problemen vinden en loggen. Gezien het tijdstip en het weer was het toch nog verrassend druk, maar geen van de voorbijgangers had oog voor mij. Nu kon ik terug naar het station en met de trein naar huis. Vandaag heb ik 116 km gefietst, 24 caches gevonden en 5 niet. En daar heb ik 14 uur en 10 minuten over gedaan. Dat biertje had ik nu wel verdiend!
Bedankt en proost, Biertje

1526

Terug naar boven

Door naar maart