Blik op Biertje

Bierpraat september 2008

26 caches gevonden (logs 1761-1786)

1761

geo 1761. Breeje durp 2: Rondje 's Gravenzande - van ad rem

4 september 2008, 21:05
Vanavond was ik met Pino en Mighty-Mike op pad in 's-Gravenzande. Omdat we vermoedden dat de tocht nogal kriskras door het dorp zou gaan, besloten we niet te wandelen, maar in de auto te blijven zitten. Bij wp1 ging het al mis, want daar (bleek achteraf) zagen we een gekleurde paal over het hoofd. Dat merkten we al snel, omdat de molen van wp2 dan binnenin een kas zou moeten staan. Mijn metgezellen zijn fanatieke geocachers, dus een biertje bij grand-cafÚ De Buren zat er helaas niet in. Bijna alle antwoorden konden we vanuit de auto zien, alleen voor de cache moesten we een stukje lopen. Maar dat kwam omdat Pino een leuk parkeerplekje zag, terwijl we makkelijk nog wat door hadden kunnen rijden. De kist was niet moeilijk te vinden, maar door het felle licht van Pino's lamp was ik even verblind.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1762. Drive-inn Atlantic - van westlander

4 september 2008, 21:35
Op het opgegeven co÷rdinaat konden we niets vinden, dus hebben we de zoekcirkel maar wat uitgebreid. Er passeerden wat omwonenden, die het kennelijk niet vreemd vonden dat drie mannen met zaklampen het terrein afzochten. Vanuit een woning zo'n 100 meter verderop hoorden we dansmuziek en ik zag een paar mensen in de woonkamer een biertje drinken. Net toen we het wilden opgeven, knikte een man op de fiets dat we goed zaten. Nog een keer proberen dus en toen was het raak. De coin hebben we echter niet aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#154. Skip - van MacOZ58

   dnf 4 september 2008
Deze avond misten we de scherpe neus van een hond. Met de paraplu die Mighty-Mike voor 500 euro in de P.C. Hooftstraat had gekocht, zochten we naar de cache. Maar we vonden alleen veel kruipende en springende insecten. Toen het begon te regenen, liepen we terug naar de auto. Snel naar huis voor een biertje.

___________________________________________________________________


geo 1763. L.W.E.G. 2 - van MRmcb

14 september 2008, 16:00
Vandaag fietste ik langs de HSL en halverwege maakte ik even een uitstapje om Lekker Even Te Geocachen. Een hond kwam me blaffend tegemoet, maar bleef daarna gelukkig op een afstand. Op het nulpunt vond ik niets opmerkelijks, maar omdat er staat dat de eigenaar van de grond op de hoogte is, werd ik wat brutaler. Ik heb wat losgedraaid, maar daar lag niets. En toen ineens...
De logrol is nog steeds vochtig en vol. Gelukkig heb ik een korte naam, dus met wat kriebelen was ik snel klaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo L.W.E.G 1 - van MRmcb

   note 14 september 2008
In mei had ik hier al eens gezocht, maar niets gevonden. Toen ik hoorde waar de cache verstopt lag, kon ik op mijn gemaakte foto's inderdaad iets ontdekken. Vandaag nam ik opnieuw een kijkje, maar helaas: op de verwachte plek lag niets. Vluchtig nog op andere plaatsen gekeken. Hij is toch niet echt W.E.G.?
dnf 17 mei 2008
Na een korte wandeling in de regen stonden we op het nulpunt. Tenminste, dat dachten we, maar daar hebben we geen cache kunnen vinden. Helaas kwam de de maker niet op z'n fiets voorbij, zodat we geen extra aanwijzingen kregen. Met mooi fietsweer moet ik dus nog maar 's terugkomen...

1764

geo 1764. Zicht op de HSL - van orm en de geitjes

14 september 2008, 18:10
Deze tocht stond al een hele tijd op m'n lijstje. Vanwege het mooie weer dacht ik vanmiddag dat ik best een mooie multi kon fietsen. Het werd dus deze. Onderweg passeerde ik een paar punten die ik al kende van andere caches. Tussendoor ook nog even een uitstapje gemaakt naar een andere cache, waardoor het aantal kilometers wat opliep. Pas bij wp11 had ik voor het eerst zicht op de HSL. Binnenkort gaan daar de testritten beginnen, maar nu was er nog niets te zien. Na het laatste punt maakte ik de eindberekening, en gelukkig, die bleek goed. De cache was zeer fraai verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1765. Zaanzicht - van Eline

20 september 2008, 08:30
Vandaag was ik weer eens een dagje op pad met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Vanwege de waarschuwing dat deze cache lastig ongezien te loggen is, waren wij al vroeg van huis gegaan. Toch had op dit tijdstip al een rij-instructeur een lijn met pilonnen neergezet, waarlangs twee motorrijders een slalom moesten maken. Gelukkig waren zij hiermee zo geconcentreerd bezig, dat ze geen oog hadden voor ons gestuntel. Rond de cacheplek voldeed namelijk bijna alles aan de hint, zodat ik het zoekgebied steeds ruimer nam. Toch was het Wilxlii die ineens het doosje vond. Van blijdschap maakte hij bij het wegrijden met zijn Delftsblauwe bolide een foutloze slalom, wat beloond werd met een applaus van de rij-instructeur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1766. De Ham - van De Bryrup Ploeg

20 september 2008, 09:10
Voor mijn chauffeur Wilxlii Carrotte was de Hamvraag: rij ik gewoon naar de cache of toch maar naar het opgegeven parkeerplekje? Wij kozen voor het laatste en volgden dus het mooie korte wandelpad van 750 meter. Onderweg maakte Wilxlii een paar prachtige foto's, vooral van passerende dames met hondjes. Terwijl ik rechts in het water keek, graaide hij ineens de fraai verborgen cache. Zo vroeg in de ochtend ben ik niet op m'n best, maar dat zou later op de dag veranderen. Elswarth's TB niet aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1767. Om de hoek - van Ed, Edwin en Bram

20 september 2008, 09:45
Zo vroeg in de ochtend was het hier toch nog erg druk. Waar moesten we nu parkeren? "Om de hoek", stelde ik voor, maar Wilxlii vond toch nog een leeg plekje pal voor de deur. Terwijl ik tegen het hek leunde (dat dichtgehouden werd met een baksteen), wees mijn ervaren metgezel direct naar de verstopplaats. Daar lag inderdaad de fraai verborgen cache. TB Buddha echter niet aangetroffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1768. Geestmolen - van kcbotr

20 september 2008, 10:10
Inmiddels waren we in het altijd aangename Alkmaar gearriveerd. Terwijl ik overal naar de cache zocht, was Wilxlii eens lekker gaan zitten en vertelde hij me allerlei wetenswaardigheden over Hollandse molens. In de afgelopen jaren had hij al heel wat molenaars gesproken, dus het binnenkruien en de stand van de wieken kennen voor hem geen geheimen meer. Toen ik hem uiteindelijk de nano kon overhandigen, wees hij me nog op een paar grappige details van het oude molenaarshuis. Nadat ik de cache weer netjes had teruggestopt, stond hij rustig op en zei dat hij het jammer vond dat ik zo weinig aandacht voor deze bijzondere poldermolen had gehad, maar dat we nu toch echt verder moesten.
Bedankt en proost, Biertje

1769       1769

geo 1769. 925 jaar Langedijk deel 3 - van roestje

20 september 2008, 10:45
Dit was voor mij ÚÚn van de lastigste caches uit Noord-Holland. Op zaterdagmiddag 21 oktober 2006 was ik hier voor het eerst en heb ik tevergeefs de verkeerde straatkant afgezocht. In maart van dit jaar was ik hier opnieuw, nu op een regenachtige zondag, zodat ik meer tijd had en minder opviel. Hoewel ik toen precies wist waar ik moest zoeken, bleef de koker opnieuw goed verborgen. Vandaag had ik mijn goede vriend Wilxlii als versterking meegenomen. Terwijl hij de Delftsblauwe bolide nog netjes aan het inparkeren was, had ik de logrol al in handen. Gelukkig, dit frusti-puntje was nu van de kaart. Een biertje in cafÚ De Babbelaar had ik nu wel verdiend, vond ik zelf. Mijn chauffeur had daar echter andere ideeŰn over. Hij wilde eerst naar zijn eigen frusti-puntje, Ommetje Schagen. Met het vooruitzicht van twÚÚ biertjes stapte ik snel in.
Bedankt en proost, Biertje
note 9 maart 2008
Inmiddels bestaat Lagendijk alweer 928 jaar en is het anderhalf jaar geleden dat ik hier ook al eens tegenover de bank stond. Om 10:15 uur was de winkelstraat helemaal verlaten, want het regende nog steeds. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om ongestoord te zoeken. Ik had inmiddels bij andere cachers ge´nformeerd aan welke kant van de straat het kokertje moest liggen, en met allerlei extra info zou het een eitje gaan worden. Maar helaas...
Dit laatste cijfertje voor de finale cache is toch wel bijzonder lastig te verkrijgen! Hopelijk heb ik een volgende keer meer succes. Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze weleens na twee keer een not-found...
dnf 21 oktober 2006
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. De derde micro van Langedijk heb ik niet kunnen vinden. De twee geldautomaten waren continu in bedrijf, want half Langedijk heeft op zaterdag geld nodig. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Nergens een micro kunnen ontdekken, terwijl ik na een half uur rondsnuffelen bij het bankgebouw wel erg begon op te vallen. Voordat de politie zou komen, ben ik daarom maar vertrokken.

geo 1770. Ommetje Schagen - van Ingas

20 september 2008, 11:15
Vandaag was ik op pad met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om hem te helpen met een paar van zijn frusti-puntjes. Dit was de eerste. Ik had inmiddels zijn antwoorden vergeleken met mijn uitkomsten, en zijn berekende eindco÷rdinaat leek me correct. Toch had hij de cache daar niet kunnen vinden.
(Goed)gelovig als hij is, parkeerde Wilxlii de Delftstblauwe bolide deze ochtend op een passend parkeerplekje. Daar hadden ze inmiddels hoge hekken geplaatst, zodat hij niet nˇg een keer op dat terrein kon scharrelen. Dat hoefde ook niet, want mijn gps wees een heel andere richting aan. Toen ik die kant opliep en Wilxlii al een paar kinderen zag, wilde hij eigenlijk direct naar de auto. Hier had hij ook al gezocht en dit zou toch niets worden en waar ik heen wilde kon je vanwege het water toch niet komen. Volgens mij kon je daar met een ommetje omheen, maar ik moest al mijn overredingskracht gebruiken om deze tegensputterende vutter mee te krijgen. Na een wandeling van nog geen 100 meter stonden we op de berekende locatie en wees ik op de cache. Hier werd mijn collega voor het eerst even stil. Hoe kon dat nou, want hier was hij nog nooit eerder geweest. Inderdaad erg vreemd, maar als die andere frusti-caches van hem ook zo simpel waren, zou het nog een mooie dag worden.
Bedankt en proost, Biertje

1771

geo 1771. The search for the red cross - van teamklorre

20 september 2008, 13:10
Deze middag parkeerden wij op de Westfriesedijk van Kolhorn. Op wp1 ontmoetten wij direct al de makers van deze cache. Geniepig probeerde Wilxlii bij het jongste teamlid de verstopplaats te ontfutselen, maar die trapte daar mooi niet in. Een mooie wandeling door een bijna uitgestorven dorp viel ons ten deel. Op het uitnodigende terras van cafÚ Schippers Welvaren wilde ik graag naar het rode kruis zoeken, maar mijn wijze collega vond het voor mij nog te vroeg voor een biertje. Zo liepen we verder naar de school en maakten daar de berekening voor de eindlocatie. Dat leek ons wel erg ver weg, dus gingen we terug naar de auto. Na een korte rit troffen we daar inderdaad de verstopte verbanddoos aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1772. De Kolk - van Geitel

20 september 2008, 14:00
Terwijl Wilxlii Carrotte de auto netjes parkeerde, had ik met mijn scherpe blik een bordje en een juten zak ontdekt. Mijn collega wilde best even poseren, zodat ik een leuke foto kon maken van een zak Wortels. Dit hele tafereel werd verbaasd gadegeslagen door het net gearriveerde Team Geokunis2, waarna we gezamenlijk de tocht naar de cache maakten. Daar wisselden wat TB's, coins en hints van eigenaar, zagen we nog een paard dat in galop over een geit sprong en liepen toen weer terug naar de auto's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1773. Megatramulmysearletvirwebeve: Sudoku - van Badeendjes

20 september 2008, 14:50
Toen Wilxlii Carrotte gisteravond de lijst met caches voor onze gezamenlijke cachedag doormailde, stond daar ook dit puzzeltje op. Gelijk uitgeprint en een pen plus een biertje gepakt. Het was precies mijn 25e Sudoku-cache, dus dat was een feestje!
Het vinden van de micro bleek iets lastiger. Grondig doorzochten wij het terrein. Uit de logjes bleek dat iedereen het kokertje pas na lang zoeken had gevonden. Zouden wij de eerste zijn met een not-found? Terwijl ik naar de auto terugliep voor wat hulpmiddelen, had Wilxlii de cache tˇch ineens in handen. Terwijl hij tevreden logde, bekeek ik nogmaals de locatie. Daarna draaide ik me om, zodat mijn metgezel de micro weer ongezien kon terugstoppen. Met de stopwatch in z'n hand gaf hij mij een tweede kans. Binnen 15 seconden toonde ik hem nu de cache, op dat ene plekje dat we dus niet hadden bekeken. Mooi gedaan, vonden we beiden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#155. In den echt... - van ML1

   dnf 20 september 2008
Bij het binnenrijden van Opmeer werden we al opgewacht door een man in een oranje hesje die ons feilloos de weg naar locatie 1 uitlegde. Daar vergaten we natuurlijk het jaartal te noteren, zodat we nog een keertje terug mochten. Voor locatie 2 deden we een beroep op het geheugen van een oude vrouw met twee nordic walking krukken. Terwijl ik nog even een foto maakte, had Wilxlii al wp3 en de cachelocatie bepaald. Een kwestie dus van parkeren en pakken, maar dat viel vies tegen. Rekeninghoudend met meetfouten hadden we het zoekgebied inmiddels vergroot. Nadat dezelfde jogger ons voor de zesde keer passeerde, besloten we verder te gaan. Maar we komen terug!

geo 1774. Kat in 't bakkie - van Turbohimself

20 september 2008, 16:40
De eerste van een serie van Turbohimself die ik vandaag kon loggen. Op weg naar Snelle Jelle wilde ik even langs dit raadseltje. Chauffeur Wilxlii Carrotte stopte keurig op het door mij berekende co÷rdinaat en bleef netjes in de auto wachten totdat ik was uitgegraaid in de kattenbak. Hij had deze cache al veel eerder bezocht en wist dus dat ik goed zat. "En?" vroeg hij toen ik weer instapte. "Kat in 't bakkie!" grijnsde ik.
Bedankt en proost, Biertje

1775       1775

geo 1775. Archimedes - van Turbohimself

20 september 2008, 17:05
Mijn aanbod om hem te helpen met wat frusti-caches was door Wilxlii Carrotte direct met beide linkerhanden aangegrepen. Nadat hij eerst stomverbaasd was toen ik moeiteloos het 'probleem' in Schagen had opgelost, keek hij opnieuw zijn ogen uit toen hij zag welke hulpmaterialen ik voor Archimedes had meegenomen. In maart was ik nog op de oude locatie in de regen bij de oever uitgegleden, maar nu had ik het kokertje binnen een paar minuten boven water. Tja, een kwestie van een grondige voorbereiding dus. "Eureka!" riep mijn metgezel gevat, terwijl hij opgelucht zijn naam op de logrol krabbelde...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 maart 2008
Uit de statistieken blijkt wel dat dit een lastige cache is: 45 founds en 20 not-founds (en wellicht wat meer, omdat niet iedereen een NF meldt). De regen van vandaag zorgde voor een extra dimensie bij mijn eerste poging. Door logisch denkwerk dacht ik te weten waar de micro verstopt zat. Maar ik had niet de juiste spullen bij me; de meeste ruimte in m'n fietstas werd ingenomen door blikken bier. Toen ik ook nog eens op de glibberige oever uitgleed en voorover viel, hield ik het voorlopig voor gezien. Maar ik kom terug!

geo 1776. Manus(je) van Alles - van Turbohimself

20 september 2008, 17:25
Toen we op weg waren naar Snelle Jelle vroeg ik Wilxlii Carrotte of hij even bij dit co÷rdinaat wilde stoppen. Het puzzeltje had ik namelijk bijna helemaal opgelost. Alleen beroep 6 bleef voor mij een raadsel. Daardoor hield ik een zoekvierkant van zo'n 90 x 90 meter over. Op de kaart had ik gezien dat me dat wel zou lukken. Wilxlii had deze cache al in een ver verleden gedaan, maar zocht driftig mee. Toen hij op de plek keek waar ik al eerder had gezocht, vroeg hij vriendelijk waarom ik niet had gelogd. Ach, dat overkomt me anders nooit...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1777. Linke Loetje - van Turbohimself

20 september 2008, 17:45
Hoewel we op weg waren naar Snelle Jelle moesten we toch nog even langs Linke Loetje. Wilxlii Carrotte wilde wel eens zien of ik deze moeilijke cache ook zo vlot kon vinden. Terwijl Wilxlii de rol van Turbohimself speelde (lachend toekijken en vooral niet helpen) deed ik mijn best om de juiste plek niet al te snel te ontdekken. Achteraf kreeg ik van mijn observator te horen dat mijn eerste ingeving bijna helemaal goed was. Tevreden constateerden we dat Team Geokunis2 vanmorgen goed had opgelet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1778. Snelle Jelle - van Turbohimself

20 september 2008, 17:55
Vandaag was ik met Wilxlii Carrotte op pad om een aantal van zijn frusti-caches weg te werken. Nadat ik vanmorgen al moeiteloos twee probleemcaches voor hem had opgelost, parkeerden we nu bij nummer drie. Terwijl mijn metgezel zuchtend uitstapte om aan te geven welk immens gebied hij vruchteloos had afgezocht, wees ik luchtigjes op het kokertje. "Zocht je deze soms?" Een loden last viel zichtbaar van zijn schouders en steeds maar weer bedankend zette hij, trillend van emotie, zijn karakteristieke wortelteken op de logrol. Zijn aanbod om voortaan elke dag met hem op stap te gaan, moest ik beleefd afslaan. Ik wil namelijk ook wel eens gewoon lekker in de kroeg zitten. Maar bij problemen mag hij natuurlijk altijd bellen...
Bedankt en proost, Biertje

1779

geo 1779. Dieselgemaal Beetskoog - van piet144

20 september 2008, 18:20
Onze gezamenlijke cachedag liep bijna ten einde. Op weg naar huis zouden we dit dieselgemaal passeren, volgens Wilxlii's pda. TomTom bracht ons tot aan de deur. "Hoe lang ben jij?" vroeg mijn metgezel bij het uitstappen. "Ongeveer 1.80 meter", antwoordde ik, "waarom?" Tevreden ging hij op het logbankje zitten, terwijl ik de halsbrekende toeren mocht uithalen. Daarna schreven we onze naam op de logrol en genoten we nog even van het uitzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1780. Zoef zoef - van aloys-kylian

20 september 2008, 19:35
Dit was de laatste van de vier frusti-caches van Wilxlii Carrotte die ik voor hem moest oplossen. De vorige drie waren moeiteloos gelukt, maar dit bleek inderdaad een lastige. Wilxlii wees me aan waar hij vorige keer geprobeerd had de metershoge rietstengels en brandnetels te doorklieven. Ik besloot voorop te gaan en langzaam ploeterden we ons een weg. We bereikten een open plek, maar op zo'n 35 meter van de cache moesten we opnieuw het struikgewas in. Doornige braamstruiken en drassige grond probeerden ons te ontmoedigen, maar ik ging stug door. Wilxlii was inmiddels elk gevoel voor richting kwijt en wilde alleen maar naar huis. Ik riep naar hem dat het elk moment donker zou worden, en dat hij nog even vol moest houden. We stonden inmiddels 5 meter van het nulpunt. De stekels gingen dwars door m'n broek, maar ineens zag ik de oplossing. Iets later wees ik op het fraai verborgen kokertje. Onze tocht was dus niet helemaal voor niets geweest. De volgende cachers hebben het weer een stuk makkelijker...
Wilxlii, bedankt voor de gezellige dag en de vruchtbare samenwerking.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1781. Jula - van BigFurryMonster

27 september 2008, 16:45
Een weekendje in Utrecht, dus dan moeten er ook een paar caches gedaan worden. Eerst naar het Julianapark. Daar merkte ik dat op mijn printje twee cijfers bij twee figuurtjes waren weggevallen. Dat maakte de cache een klein stukje moeilijker. Gelukkig verliep de wandeling voorspoedig en kon ik zelfs de twee onbekende cijfers uiteindelijk plaatsen. Het doosje lag goed bedekt in het zonnetje op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1782. Park & Cache III - van GeoGup & Zoefff

27 september 2008, 17:15
Een jaar geleden had ik nog vruchteloos gezocht op de oude locatie. Vandaag was ik opnieuw in de buurt en waagde ik een nieuw gokje. Op de nieuwe locatie is het zoekgebied een stuk kleiner en tot mijn vreugde bleek de cache al vanaf een afstandje goed zichtbaar. Toen ontdekte ik ook de camouflage, waardoor ik begreep waarom ik het potje de vorige keer over het hoofd heb gezien. Leuk!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 april 2007
Omdat ik vanavond een (bier)feestje in Utrecht had, was ik vanmorgen al vroeg vertrokken om overdag nog een paar caches te bezoeken. Na een flink aantal successen was dit het tweede Parkje waar ik m'n neus stootte. Na het lezen van de hint heb ik m'n handschoenen uitgedaan, maar dat hielp niet veel. Het is blijkbaar niet wat het is, maar wat ik zag was wel wat het was. Ik lees nu dat sommigen hier 4 of 6 keer zijn teruggeweest. Tja, dan heb ik nog 3 of 5 keer te gaan...

1783

geo 1783. A.d. Vecht - van Jmeent

27 september 2008, 17:55
Op weg naar het startpunt voor een andere cache reed ik langs het water en passeerde ik Maarssendorp A.d. Vecht. Een mooi plekje voor een cache. Iemand had de sluisdeuren wijd open laten staan, dus je kon vandaag moeiteloos het Amsterdam-Rijnkanaal invaren. Het logboekje is al een tijdje propvol en dus dringend aan vervanging toe. De cachelegger is na 9 december 2007 niet meer op de site geweest, dus er zal voorlopig niets aan gedaan worden. Gelukkig heb ik een korte naam, dus kon ik m'n log nog ergens tussen proppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#156. Hoogtevrees - van GeoGupp & Zoefff

   dnf 27 september 2008
Moeilijkheidsgraad slechts anderhalve ster? Nou, doe er voor mij maar een sterretje bij, hoor! Iets te enthousiast al bij de eerste trap begonnen met tellen. Eenmaal boven ontdekte ik het kunstwerk. Aha, nog een keertje tellen. Daarna op zoek naar een jaartal dat begint met 19. Wel een jaartal in de vorm 'xx aangetroffen en dat maar als B genomen. Helaas, de Romeinse cijfers blijken nog steeds erg goed verstopt. Toch maar het fietspad opgelopen en hoera: iets gezien wat een beetje voldeed aan de omschrijving van D. Terugrekenend kreeg ik alsnog een waarde voor C. Maar het bovenste getal naast de streepjes? Er stond slechts ÚÚn getal naast de streepjes. Dat leverde een niet erg logische cacheplek op. Een herberekening met een (hogere) waarde gaf zelfs een negatief co÷rdinaat. Dan maar iets anders proberen: terug naar de auto en van daaruit 1100 meter wandelen langs de Vecht. Een mooie wandeling, maar het leverde helaas geen cache op. Hier moet ik dus nog een keertje voor terug, bijvoorbeeld als ik nuchter ben...

___________________________________________________________________


geo 1784. Contact met Zwarte Woud - van hjmabkgb

28 september 2008, 14:35
Vanmiddag ben ik begonnen aan een fietstocht naar het Zwarte Woud. Ik was daar een stuk sneller dan ik had verwacht. Het lastigste was nog het startpunt, omdat ik niet direct doorhad welke eigen nummering de gemeente had bedacht. Op de cacheplek bleken twee jonge mensen te zitten die contact zochten. ik liet ze maar even. Toen ik een half uurtje later terugkwam, waren ze juist van plan te vertrekken. Niet veel later had ik de fraai verborgen contactdoos in handen.
Bedankt en proost, Biertje

1785

geo 1785. Ode aan de Vrienden van Amelisweerd - van Plop

28 september 2008, 15:50
Deze tocht door de bosresten van Amelisweerd heb ik in twee etappes gedaan. Het eerste deel was in november vorig jaar. Vandaag was ik opnieuw in Utrecht en zou ik het laatste stuk doen. Het verzet van destijds kan ik me nog goed herinneren. De vader van een vriendinnetje was de aannemer die betrokken was bij de aanleg, iets wat ze toen maar niet aan iedereen vertelde... De cacheplek was niet moeilijk te vinden: iets voorbij de berk lag een groot houtblok waaronder de kist natuurlijk moest liggen. Helaas... Uiteindelijk heb ik Plop gebeld, dankzij het (handig!) in de hint vermelde telefoonnummer. De eindlocatie bleek al een tijdje gewijzigd en met wat extra aanwijzingen liep ik verder, naar een mooi plekje waar de cache al op me lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1786. Tussen de rails - van hjmabkgb

28 september 2008, 16:15
'Tussen de rails' is de oude naam van het blad dat de Nederlandse Spoorwegen gratis verspreidt in de treinen; sinds 1989 heet het blad 'Rails'. Ik was dit weekend dan ook met de trein naar Utrecht gekomen, want het vertrekpunt voor deze cache-reis was station Lunetten. Van hieruit was het gewoon een kwestie van de rails volgen. Zonder enige vertraging bereikte ik het eindpunt, waar ik de cache snel in het oog kreeg. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#157. Forens Utrecht - van Diafragma

   dnf 28 september 2008
Tja, een nano zoeken tussen een rij oude fietsen. Na een kwartiertje heb ik het maar opgegeven, omdat steeds meer mensen zich afvroegen welke fiets ik van plan was mee te nemen. Ik ben toen maar een pilsje gaan drinken in de stationsrestauratie.

1786no

Terug naar boven

Door naar oktober