Blik op Biertje

Bierpraat juli 2008

10 caches gevonden (logs 1744-1753)

1744       1744

geo 1744. Historisch Berkel en Rodenrijs - van Mon-Roe

3 juli 2008, 22:25
Een historische avond in Berkel, waarbij het handig bleek dat we met een groep waren. Bij wp1 bleven Pino en Joeridepoeri in de auto wachten totdat we het antwoord hadden gevonden. Omdat wp2 daarna slechts 100 meter verder was, liepen we gelijk maar even door. Na een kwartier ging Mighty-Mike maar eens bellen waar de auto bleef.
Na dit misverstand reden we de rest van de wp's af. Vaak werden we aangesproken door de bewoners die nog niet wisten dat hun woning een belangrijk onderdeel van een puzzeltocht was. Bij de letters boven het raam van wp5 ging het mis. Na een discussie wat de juiste voorletter was (waarbij de huidige bewoonster ook een duit in het zakje deed) reden we het erf van een boerderij op. De bewoners daar konden ons helaas niet verder helpen. Ook met de andere voorletter zouden we (in een weiland) niet goed uitkomen. Ik stelde voor de tekst aan te houden en op zoek te gaan naar de boerderijen op nr. 485 en 509. Die vonden we uiteindelijk, evenals de gezochte taartpunten. Zo konden we terugrekenen wat de lettersomwaarde van E had moeten zijn.
Bij de sluis hadden Corbulo en ik eerst de verkeerde peilschaal te pakken. Gelukkig had Pino goede ogen. Ook de betonnen treden van wp11 gaven weer voldoende stof voor discussie wat een tree, een opstapje en een rand zou kunnen zijn. De eindberekening leverde eerst nog een vraagteken rond het aantal en de juiste plek van de haakjes op. Mighty-Mike (met zijn scientific calculator) had ineens door wat de bedoeling moest zijn. Inmiddels was het schemerig geworden toen we bij de cacheplek aankwamen. Daar duurde het nog even voordat we de doos vonden. Gelukkig kregen we onverwachts hulp aangeboden en werd het letterraadsel van wp5 ook onthuld. Een pittige cache, die ons behoorlijk bezig heeft gehouden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1745. Vendôme - Au fil des années - van Maribal

7 juli 2008, 15:50
During our holiday in France we visited the city of Vendôme. Luckily there was a new cache, so we walked in the rain from the tree to the church and the castle. For the year of planting of the tree a helpful lady at the tourist office told me where I could find the plate (it was more than 50 meters from the coordinate). And searching for the orientation table near the castle it took us some time before we realised we had to climb a lot higher.) Afterwards we drank a few beers in the Irish Pub. Thanks for the cache and greetings from Holland.
Biertje & friends

1746

geo 1746. Chambord - van campa

9 juli 2008, 15:50
During our holiday in France we visited the castle of Chambord. In one of the rooms we found old pictures of the castle were we saw the arches without windows. And standing at the top, just a few meters from the lily flower we found out the real number of petals. It was very hot today, so we had to drink a few beers before we walked to the cache. There we met Fred-54 and we talked somewhat. (Did you found it? Of course!) Thanks for the cache and greetings from Holland.
Biertje & friends

geo 1747. Under the watchtower - van GarenKreiz and family

9 juli 2008, 18:30
During our holiday in France we visited today the castles of Chambord and Blois. On our way back we searched for the right way to the watchtower and made a walk for the last meters. When I took the box from its hidden place I was sting three times by a (German?) mosquito. Thanks for the cache and greetings from Holland.
Biertje & friends

geo 1748. Rochambeau - van Maribal

11 juli 2008, 14:00
During the last day of our holiday in France we visited the village of Rochambeau, best known for its castle and its cache. First we searched with 5 persons at the wrong spot, between and under a lot of branches and thorn bushes. And then we found out that we had to follow the curved road and to search somewhat higher... after a short trip we found the cache easily, took some pictures and went home to drink a lot of beer! Thanks for the cache and greetings from Holland.
Biertje & friends

___________________________________________________________________


1749

geo 1749. Segbroek - van Serendipitwo

23 juli 2008
Als ervaren bierproever was ik als proefloper gevraagd voor de eerste multi van Serendipitwo. Afgelopen zaterdag, nadat de ergste buien waren gevallen, begon ik aan de tocht door een gebied dat ik al enigszins kende uit mijn jeugd. Na een wandeling door het groen ging het de Fahrenheitstraat in. Daar steeg de temperatuur een flink aantal graden omdat ik de aanwijzing niet kon vinden. Ik snakte naar een biertje, maar ik besloot nuchter te blijven en verder te gaan. Via de majoor en de ingenieur bereikte ik het West End. Daar was het even zoeken, maar met wat logica vond ik het bedoelde paaltje en het bovenste getal. Helaas, ook de aanwijzing op het Goudenregenplein bleef voor mij onvindbaar. Op een bankje bestudeerde ik alvast de formules. Nadat ik de laatste cijfertjes had verzameld, bleek het mogelijk de 2 ontbrekende getallen te herleiden en kon ik toch op weg naar de cache. Hoewel ik de verleidingen van alle gepasseerde cafés had weten te weerstaan, lukte het me echter niet de listig verstopte cache in één keer te vinden. Pas toen ik een spoilerfoto onder ogen kreeg, wist ik direct waar en hoe ik om de tuin was geleid. Mooi gedaan! Een leuke wandeling door een buurt uit mijn middelbare schooltijd, waar ik toch weer wat nieuwe zaken heb gezien en geleerd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1750. Mooi Voorburg nano #2: de Molen - van Grote Griezel

28 juli 2008, 20:50
Kom je terug van vakantie, blijken er een paar nieuwe caches griezelig dicht bij je voordeur te liggen. Eerst even een biertje drinken op het terras van Volle Maan? Nee, die vlieger ging niet op. In zeven stappen bereikte ik de plek waar iemand op 5 juli meer dan een uur had gezocht. Onbegrijpelijk, want dankzij de hint had ik hem direct. Overigens had ik destijds iedereen in mijn omgeving verteld dat ik naar Frankrijk zou gaan. Alleen Wilxlii Carrotte had ik niet ingelicht. Stom natuurlijk, want pas een dag later op een Frans terras ontdekte ik dat hij me een uur lang tevergeefs had geprobeerd te bellen. Gelukkig is het allemaal nog goed gekomen. Met mijn vakantie overigens ook!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1751. Parkeervuur NaNo Prinsenpark 2 - van De Cavaliertjes

28 juli 2008, 21:15
Tijdens mijn vakantie blijken er ineens een paar caches in mijn achtertuin gedropt te zijn. Eerst maar naar het Parkeervuur. Daar wat oppervlakkig op de juiste plaats gekeken, maar daarna uitgebreid op de verkeerde plek gezocht. Dat kwam ook omdat ik het object van de achterzijde benaderde. Pas later zag ik de voorkant en toen gingen alle alarmbellen af.
Bedankt en proost, Biertje

1752

geo 1752. Prinsenpark - van De Cavaliertjes

28 juli 2008, 21:55
Terug van vakantie ontdekte ik dat er ineens een aantal caches in m'n achtertuin zijn neergelegd. Vanavond eerst maar eens naar Parkeervuur gefietst en daarna het rondje door het mooie Prinsenpark gedaan. Ik kwam groepen wandelende mannen en aparte groepen vrouwen met kinderwagens tegen. Ook werd er druk gevoetbald. Maar de te bezoeken wp's waren allemaal verlaten. Bij het maken van de berekening voor WP2 ontdekte ik dat je niet altijd kunt afgaan op je ogen. De stapstenen heb ik niet uitgeprobeerd; de laatste keer dat ik 's avonds zo'n eilandje wilde bezoeken, stond ik ineens tot m'n enkels in het water en werd er door de Watjes direct een foto gemaakt. Ook rond de cachelocatie was er niemand te zien. Hoewel ik ouder ben dan Faming had ik geen enkel probleem om de pot te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1753. Lesje Latijn - van De Knokjes

28 juli 2008, 22:10
Terug van vakantie ontdekte ik ineens dat er een paar caches in mijn achtertuin lagen. Even m'n Latijn wat opgehaald (rosa rosae rosam) en daarna naar de cache. In dit soort gevallen sta ik meestal eerst bij de buren te zoeken. Die bleken een versteend konijn te hebben. In de laatste stralen van de ondergaande zon zag ik uiteindelijk toch nog de pot.
Bedankt en proost, Biertje

1753

Terug naar boven

Door naar augustus