Blik op Biertje

Bierpraat april 2008

34 caches gevonden (logs 1569-1602)

1569a       1569b

geo 1569. [GME2008] Hey-who-are-you-cache - van Scouting Erica

5 april 2008, 10:55
Bij aankomst op het terrein, samen met Pyne en Quaerens, zagen we al snel een bekend gezicht. Het was Boswijk Posse die toevallig net een kaartje met de juiste kleur om z'n nek had. Nadat we hem hadden uitgelegd hoe deze cache opgelost moest worden, gingen we eerst binnen wat koffie halen en bekijken welke nieuwe caches er waren uitgezet. Toen we terugkwamen, had Boswijk Posse keurig alle kleurtjes en vormpjes verzameld, en het coördinaat uitgerekend. De Watjes waren inmiddels ook gearriveerd en opgewekt gingen we met z'n allen op weg, blij dat we de Thex-tactiek niet nodig hadden gehad. Zowaar! sloot zich bij ons aan en we zagen nog meer groepen dezelfde kant op wandelen. Bij de cache aangekomen, bleken we helaas net geen goud te hebben. Maar de kennismaking met zoveel nieuwe geocachers maakte een hoop goed!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1570. Geoacaching Multi Event 2008 - van Scoutinggroep Erica

5 april 2008, 11:05
Voor de vijfde keer stond ik op het GME. Helaas was het dit keer niet dat prachtige weer waarbij je al om 10 uur trek in een biertje krijgt. Maar samen met Pyne, Quaerens, de Watjes, Boswijk Posse en Gpsgek hebben we een kloek aantal caches gelopen, behoorlijk bijgekletst en stevig stroopwafels gegeten. De organisatie had alles weer goed voor elkaar, het eten was weer top en het bier raakte niet op. Omdat we om 8 uur al klaar waren met eten en de avondcache pas om 9 uur zou beginnen, zijn we door de kou eerder naar huis gegaan. Maar volgend jaar ben ik er weer!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1571. [GME2008] Groengordel - van Thyrof

5 april 2008, 11:25
Nadat Boswijk Posse zijn dubbelgeparkeerde auto even netjes had weggezet, gingen we in twee auto's op weg naar de Natuurbrug. Al bij het eerste kruispunt meldde Boswijk Posse dat we beter eerst even langs de Groengordel konden gaan, want daar reden we langs. Flexibel stuurde Pyne direct de woonwijk in, waar nog voldoende parkeerruimte was. In het park waren geen andere geocachers, dus we moesten dit keer zelf de kist zoeken. Dat lukte wonderwel, waarna we onze namen op één logblaadje persten.
Bedankt en proost, Biertje

1572

geo 1572. [GME2008] Natuurbrug - van Nightfire

5 april 2008, 12:05
Nadat we de auto's bij restaurant Robert hadden gezet, stelde ik voor om daar eerst even wat te drinken. Helaas wilde de meerderheid naar de Natuurbrug, dus dat witbiertje moest even wachten. Tijdens de wandeling raakten we zo in gesprek dat we al kletsende de cache al lang gepasseerd waren. Het langste ecoduct ter wereld hebben we dus twee keer bewandeld. Gelukkig was de cache in goede staat en hadden we geen moeite om onze namen tussen de lijntjes te schrijven (stickerplakkers hebben hier minstens twee hokjes nodig, waardoor de telling niet meer klopt).
Bedankt en proost, Biertje

geo 1573. [GME2008] Find the questions: Crailo - van Nightfire

5 april 2008, 14:10
Na bezoek aan de Natuurbrug moesten we eerst weer terug naar het parkeerterrein van restaurant Robert, omdat daar het eerste wp van deze multi te vinden was. Tja...
Omdat Quaerens z'n GPSr en z'n pen vergeten was mee te nemen, namen Watje 5 en Boswijk Posse het navigatiegedeelte op zich, en zorgde Pyne voor de stroopwafels. Onderweg stopten we even voor de webcamcache, kregen we een buitje over ons heen, passeerden we een groepje reeën, liepen we voor de derde keer over de natuurbrug, had Watje 5 als eerste de cache te pakken en scoorde hij daarmee brons. Een mooie tocht door zeer afwisselend terrein.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1574. [GME2008] Cryptocache - van geopeter

5 april 2008, 15:25
We waren even terug op het fort omdat Gpsgek net was gearriveerd. Samen met Boswijk Posse loste ik de cryptocache op en daarna bepaalden we onze route voor de middag. We parkeerden bij de Gooische Hockey Club, waar Quaerens een paar leuke hockeymeisjes voorbij zag komen. Tevergeefs stelde hij voor om even in de kantine een biertje te drinken. Helaas, hij moest mee om eerst de crypto te pakken. Ter plekke kwam de locatie ons redelijk bekend voor. Gelukkig hoefde Quaerens dit keer niet de modder in. Hoewel, dat zouden die hockeymeisjes wel stoer gevonden hebben...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1575. [GME2008] Ronduit Jammer - van Pallas Athene

5 april 2008, 16:00
De bedachte parkeerplaats bleek al helemaal vol, zodat we iets terug moesten rijden om de auto's neer te zetten. Daarom liepen we iets meer dan de beloofde 1 km. Het eerste stuk van de wandeling deed me terugdenken aan de legendarische avondcache van 2004 (Elfencache), toen we voor het eerst in HCT-verband opereerden. Dat is alweer 4 jaar geleden! Quaerens kwam vandaag al met het idee van stammtisch-avonden, en diverse geocachers hebben al gevraagd wanneer we weer naar het Comomeer gaan. Het is duidelijk dat we de Hard Core Triangle dit jaar weer even stevig op de kaart moeten zetten.
Inmiddels kwamen we bij een groepje aan dat rond een kistje stond. We namen in dank het logboekje over en schreven onze namen neer.
Bedankt en proost, Biertje

1576

geo 1576. [GME2008] Oud Naerden - van Pallas Athene

5 april 2008, 17:00
We hadden na Ronduit Jammer afscheid genomen van De Watjes. Met z'n vijven in Pyne's auto reden we nog even naar Oud Naerden. Dat bleek niet de naam van een gezellige bruine kroeg in het vestingstadje, maar een mooi stukje bos tussen Huizen en Naarden. Parkeren deden we bij restaurant 't Vossenhol, waar ze een lekker biertje tapten. Helaas, dat moest wachten tot later, vonden de anderen. Eerst de cache! Hoewel ik direct door de verstopplek werd aangetrokken, bleek de kist nog in handen te zijn van de zittende groep cachers. Gpsgek had hierover de grootste lol en toen hij klaar was met lachen maakten we nog een fraaie groepsfoto met het Gooimeer op de achtergrond.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1577. Stuivend zand - van JPenM

5 april 2008, 17:35
Vanaf Oud Naerden was Stuivend Zand slechts 800 meter lopen, volgens Boswijk Posse. Of zouden we met de auto gaan? Nee, natuurlijk niet, dat stukje konden we desnoods nog wel kruipen. Maar dat een paar huizen en hekken in de weg stonden en onze route flink langer zouden maken, had hij er niet bij verteld. Maar zo konden we des te langer genieten van landgoed De Limieten, aldus BP. Gelukkig wist ik de sfeer te redden door wat stroopwafels uit te delen... Na 35 minuten bereikten we het zand. Quaerens klom direct in een boom en Gpsgek ontdekte de juiste graafplek. Hierna gingen we terug naar het fort voor het avondeten. Boswijk Posse heeft daarna alles weer goed gemaakt door ons een biertje aan te bieden. Stuivend Zand bleek uiteindelijk de laatste cache voor vandaag, want de avondcache hebben we door het wachten en de kou toch maar geschrapt.
Boswijk Posse, Gpsgek, Pyne, Quaerens en de Watjes, bedankt voor de gezellige dag en tot binnenkort!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1578

geo 1578. Puinbal Kijkduin - van Cafetante

10 april 2008, 19:10
Even wat cacheruimen in de puinduinen. Mijn wandeling werd wat opgeleukt omdat de gemeente bezig was een trap te herstellen en het pad was afgezet met rood-witte linten en er ook nog een aantal treden ontbraken. Maar daar laat een geocacher zich natuurlijk niet door afschrikken. De puinbal lag immers al in het zicht. Gelukkig was de cache niet moeilijk verstopt, zodat ik de groene gladjakker gelukkig snel en ongezien kon grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#138 Bridge over troubled water - van Cafetante

   dnf 10 april 2008
Niet alleen het water was troebel, kennelijk gold dat ook voor mijn blik. Hoewel ik op, onder, achter en naast de brug heb gelegen, kon ik deze simpele oppikker niet vinden. Toen er ineens van alle kanten groepen joggers verschenen (vanaf 19:30 uur is het hier jogging time) hield ik het maar voor gezien. Ik ben benieuwd of hunters zoals pyne deze cache wèl kunnen vinden...

geo 1579. Plain Sight - van pyne

10 april 2008, 19:50
Troebele blik. Dat is een glas bier waarin alle gist uit het flesje is meegeschonken. Je hebt het ook wel eens bij puzzels waar de oplossing mistig blijft. Het is dan de kunst om een heldere kijk te krijgen. Bij Plain Sight bleef het echter lang wazig. Daarom gooide ik het vorige maand over een geheel andere boeg: goed lezen en goed kijken. Iets waar bierdrinkers bekend om staan, dus. En daarna nóg eens kijken. En ter plekke ontdekken dat dit het niet kan zijn. Maar dan ineens is ie er: Zuiver Zicht!
Vandaag 't vervolg. Einde werktijd even westwaarts. Eerst wat wandelen en dan: woepie! De locatie was kundig gekozen: prima parkeergelegenheid, zacht zitmeubilair en een ultiem uitzicht. Terwijl ik de zon zag zakken, butste ik een biertje naar binnen. Dit was de enige cache van pyne die ik nog niet had gelogd en hiermee had ik ze nu alle 37 gevonden. Nu nog nummers narekenen om te proberen de puzzel te pureren...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1580. De Zeven Stenen - van Grote Griezel

13 april 2008, 18:55
Mijn aandacht was direct gewekt toen ik de namen las van 't Goude Hooft en de Zwarte Ruiter. Twee cafés met een terras waar je prima een biertje kan drinken. Maar helaas, de 7 stenen bleken niet op de gevels van 7 cafés te zitten. Een tegenvaller, maar misschien een idee voor de tweede cache uit dit drieluik?
Tussen 7 buien door fietste ik door Voorburg. Alles leek goed te gaan, zelfs het weer droeg z'n steentje bij. Totdat... Ik liet geen steen op de andere, maar de gezochte steen bleef zoek. Eerst maar even een biertje in een gezellige kroeg. Het was behoorlijk druk, maar voordat ik steen en been kon klagen, had ik al een vol glas in m'n hand. Hierna kon ik weer helder denken en ik kreeg een steengoed idee. Ik pakte de fiets en even later stond ik met de cache in m'n handen. Dat was een steen van m'n hart. Thuis ontdekte ik dat ik één cijfertje verkeerd had ingetoetst. Dat overkomt me anders nooit!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1581. Het kleine geheim van de vuilstort - van wii-search

14 april 2008, 12:20
Even een middagje zoeken in Zoetermeer. De vuilstort was mijn eerste stoppunt. Bij WP2 bleek een deel van de wegwijzer afgebroken te zijn. Gelukkig lag dit stuk leesbaar op de grond, zodat ik het aantal routes toch kon bepalen. Voor het laatste traject heb ik de fiets toch maar even achtergelaten. Na een wandeling langs de achterkant van de kou ontdekte ik ineens het kleine geheim.
Bedankt en proost, Biertje

1582

geo 1582. PikOp1: Ode aan Barny - van Kiddooz

(Met extra opdracht: schrijf een ode aan Barny in zijn eigen taalgebruik)
14 april 2008, 13:10
Een oppikkertje? Vroger bestond een oppikertje uit: blauwe fietsie neerzetten, bukken, log schryven als ik tenminste m'n pen bij me had en daarna weer op m'n blauwe fietsie stappen op naar de volgende opraper. Maar deze oppikertje was wel erg grondig vertsopt dat ik een hulpleintje nodig had maar er was natuurlijk geen Vriend die deze cahce al had gevonden dus ik kon alleen m'n eigen bellen maar dat numer bleek in gesprek. Dus uiteidelijk vond ik de box op ruim 25 meter, maar wel verbogen op een loggische plek met erin een opblasbare versie die ik een fers biertje aanboodt om hem milt te stemmen tijdens het uitspraken van mijn ode aan deze Grote Vriend. Biertje

geo 1583. Count me in! - van gpsgek

14 april 2008, 14:30
Een middagje zoeken in Zoetermeer. Eerst even wat gaatjes tellen. Vorige maand had ik dat ook al 's gedaan, maar ondanks het correcte stapelcijfer, kwam één van de berekeningen negatief uit. Op de gemaakte foto's heb ik thuis het aantal gaatjes per plaat nog even nageteld. Dat klopte. De fout zat dan ook in het verkeerde aantal platen. Vandaag keerde ik terug met een frisse blik. En het eerste wat ik zag, was een weggehaalde plaat. Was dat gedaan door een gefrustreerde geocacher? Of had Gpsgek dit gedaan zodat het aantal gaatjes zou kloppen met de nieuwe cachelocatie? Ik ben er maar vanuit gegaan dat je de ontbrekende gaatjesplaat gewoon mee moet tellen. Toen ik al tellende aan de andere kant van de brug stond, zag ik dat Gpsgek daar zijn handtekening had achtergelaten in de vorm van opvallende graffiti. Ondertussen had ik de cachelocatie berekend en kon ik op pad. Maar na wat klauterwerk dacht ik: ik ben toch niet gek?! Dus even contact gezocht met de cachelegger. Die had last van slecht bereik. Kennelijk volgde hij een college onderin de kelders van het TU-gebouw... wink Met de paar woorden die ik opving, lukte het me de cache boven water te krijgen. Voor het schrijven van mijn naam wist ik gelukkig nog een gaatje te vinden op de logrol!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1584. De kleinste Pokemon - van Pokemonstrijders

14 april 2008, 15:10
Een middagje zoeken in Zoetermeer. Dit zou de kleinste cache worden van vandaag. Maar met het meeste rekenwerk. Dat kon ik gelukkig nog allemaal uit het hoofd. Een wandeling in het zonnetje langs een Delflandse zuil, Zoetermeerse bogen en Haagse stoepranden. Ik zocht de nano eerst op het verkeerde object, want dat leek me logischer. Het peuteren viel mee. Ik kriebelde m'n naam op plekje 8, maar er was inmiddels ook al op de achterkant van het strookje gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1585. Vandaag gaan we speeltuinen - van ORM en de geitjes

14 april 2008, 15:55
Een middagje zoeken in Zoetermeer. Na het vinden van de kleinste Pokemon ging ik op zoek naar de speeltuinen. Op de fiets en zonder kinderen duurde dat niet zo lang. Op deze maandagmiddag zag ik overigens nergens kinderen spelen. Waarschijnlijk worden de speeltoestellen alleen in het weekend gebruikt. Een aantal WP's kende ik van andere caches en vlakbij de cacheplek was ik ook al eens eerder geweest. Maar dat was 's nachts en een paar jaar geleden. Het logblocnote is uit elkaar gevallen en bestaat nu uit een stapel losse blaadjes. De TB's gaan komend weekend mee naar Zeeland.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1586

geo 1586. "Rob" - van IkbenMama

18 april 2008, 14:15
Op weg naar onze bungalow voor een bierweekend in Zeeland, dirigeerde ik onze chauffeur even naar een parkeerplaats aan het water. Met mijn kennersoog had ik de cache snel in de gaten. Rob de zeehond kon ik vandaag echter niet ontdekken. Misschien is die inmiddels vertrokken naar een plekje voor de kust van Scheveningen, iets dichter bij het (nieuwe) huisje van IkBenMama?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1587. Eichsfeld greets The Netherlands - van Berbli

18 april 2008, 14:30
Op weg naar onze bungalow voor een bierweekend in Zeeland, passeerden we deze cache. Even de benen strekken om Eichsfeld te kunnen groeten. Het was (de ervaren) Ko de boswachter die de verstopplek ontdekte, dankzij een nieuwe applicatie op zijn telefoon. Groeten terug!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1588. Paalvoetseinde - van De Stropers

20 april 2008, 13:15
Tijdens ons bierweekend in Haamstede moest er natuurlijk ook wat gewandeld worden om de calorietjes kwijt te raken. Op een paar minuten afstand van onze résidence startte de tocht naar Paalvoetseinde. Hoewel het eb was, hebben we daar echter niets van gezien. Het weer was prachtig en de taken waren goed verdeeld: Miauw deed het hoofdrekenwerk, Ko de boswachter las het jaartal en de som, Treintje herinnerde zich de knooppunten en zelf berekende ik de oplossing van de formule. Zo naderden we de berekende locatie, waar Ko de cache vond. Omdat we thuis nog voldoende bier koud hadden staan (lentebokjes), kozen we niet voor een terras, maar reden we lekker uitgewaaid terug.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1589            1589

geo 1589. Boerhaave wandeling - van boekiezoekie

24 april 2008, 20:20
Onze eerste maandelijkse avond met de Braeck-geocachers. Hoewel ik al weken bij iedereen had aangedrongen op een gedegen voorbereiding, moest ik helaas constateren dat het weer vechten tegen de bierkaai was. Nadat de pendelbus ons bij WP1 had afgezet en Pino en ik rustig het aantal hamers telden, bleken Mighty-Mike en Corbulo de uitdraai van een heel andere cache bij zich te hebben en zochten zij naar een jaartal op de gevel. Het tweetal besloot de aandacht daarom maar op de jonge studentes te richten en wandelde druk orerend achter ons aan. Dankzij de duidelijke routebeschrijving waren we binnen het uur op weg naar de cache. Mike en Corbulo liepen vóór ons en waren zo druk in gesprek dat zij de cache al ruim honderd meter gepasseerd waren, voordat ze in de gaten hadden dat wij al aan het loggen waren. Corbulo was blij dat hij deze cache niet alleen had hoeven te doen. "Ik weet een hoop van Boerhaave, maar gewichten of sleutels tellen vind ik altijd erg lastig." Mike beaamde dit. "Het ging lekker vlot. Maar de volgende keer neem ik de juiste uitdraai mee!" wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1590. Noord-AA gebiedje - van MacDuc

27 april 2008, 11:05
Vandaag had ik een fietstochtje richting Alphen bedacht en de eerste cache was het Noord-AA gebiedje. Dat is erg populair bij jonge vissers met een tent, want die kwam ik bij zowel WP1 als WP3 tegen. Bij WP3 waren ze druk bezig een enorme karper binnen te halen, waardoor een paar nieuwsgierige schapen de kans greep om de tent van binnen te bekijken... Na een mooie wandeling was ik weer terug bij m'n fiets en kon ik naar de cache. Ik was vandaag de eerste bezoeker, en er zouden er nog een paar volgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1591. Waar is de HSL? - van MacDuc

27 april 2008, 12:20
Na het Noord-AA gebiedje fietste ik naar de nieuwste multi van MacDuc: een vogelreservaat boven de HSL-tunnel. Het zonnetje ging steeds feller schijnen en de vogeltjes kregen er duidelijk zin in. Terwijl ik bedacht dat ik dit weekend nog geen één keer door Wilxlii was gebeld voor hulp, zag ik in de verte een mannetje aankomen, zingend van "Cachen is gezond, cachen maakt je blij, cachen met je hond, of in een lange rij..." Waar had ik dat lied al eens eerder gehoord?
Precies boven de tunnel kon ik het mannetje de hand drukken. Het was Wilxlii, die zo vrolijk was omdat hij zojuist de cache had gevonden. En zonder enige hulp! Vanwege het mooie weer was hij erop uit gegaan, hoewel hij wel last van een naar hoestje. Tja, dan had ie maar een winterjas aan moeten trekken...
Na een kwartiertje babbelen gingen we elk onze weg en kon ik iets later de cache uit de grond trekken. Hoewel ik pas de 5e bezoeker was, had zich al een fraai cachepaadje gevormd. Ik ben benieuwd hoe dat er over een half jaar uit ziet...
Bedankt voor de mooie wandeling, en proost, Biertje

1592

geo 1592. De Burggooi - van -DEV-

27 april 2008, 13:50
Tijdens mijn fietstochtje richting Alphen en de Braassem passeerde ik de Burggooi. Vanwege het mooie lenteweer was het hier behoorlijk druk, dus moest ik even de foto-truc toepassen om mijn aanwezigheid te verklaren. En daarna even snel de doos graaien. Vandaag hier geen vissers gezien. Of zaten die soms allemaal op dat geheime stekkie? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#139 Het Amulet van Trulagon - van Immortal

   dnf 27 april 2008
Helaas, waarschijnlijk door gebrek aan positieve energie en krachten heb ik de put niet kunnen vinden. Na m'n derde (fiets)rondje had ik slechts één waterput gevonden, maar die zat op slot, dus die was niet verlaten. Ik laat het maar aan anderen over om het amulet te vinden; drieëneenhalve ster is duidelijk te moeilijk voor mij!

geo 1593. Indoctrinatie - van Breenwosj

27 april 2008
De vragen leverden niet veel problemen op, dus vandaag kon ik het veld in om te controleren of ik dezelfde ideeën heb als de cachelegger. Met de fiets is dit plekje goed te bereiken en ik had ook nog het geluk dat er tien minuten lang geen dreuzels passeerden. Voldoende tijd om de cache te vinden, te loggen en een foto te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1594. Polderpark - van Axel-F

27 april 2008, 16:05
Een eenvoudige multi? Ja, de vragen waren inderdaad eenvoudig. Maar het vinden van de micro kostte me toch zeker een kwartier. Uiteindelijk viel me een afwijkend kleurtje op. Dat was duidelijk niet de bedoeling, en ik heb alles teruggezet zoals het bedoeld is. De volgende geocacher zal het dus weer moeilijk hebben. Maar het kokertje zit er nu wél goed in, zodat je geen mes nodig hebt om te peuteren. wink
Bedankt en proost, Biertje

1595

geo 1595. Bolknak - van Figurado

27 april 2008, 16:25
Hoewel ik al van jongs af aan drink, heb ik echter nog nooit gerookt. Maar in mijn stamcafé staat het meestal blauw van de rook, dus vorige week heb ik m'n stamtafelvrienden even de sigarenvragen voorgelegd. Dat leverde natuurlijk een hoop discussie op, voornamelijk over wat de beste sigaar is. Uiteindelijk kreeg ik toch nog een mooi coördinaat op papier en vandaag bleek het ook nog eens correct te zijn. Op de cachelocatie zag ik dat er wel eens vuur gestookt wordt en dat men er van (goedkoop) bier geniet. Maar de kist was in tact en bevat inderdaad een aantal sigaren. Die heb ik laten liggen voor de liefhebber; de coin nam ik mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1596. Het profielwerkstuk - van Pipo&Mammaloe

27 april 2008, 17:50
Vanuit Alphen was ik inmiddels aan de rand van de Braassemermeer beland. Eerst maar 's wat hekken bekijken. Dat viel nog niet mee, want het laatste hek bleek omgewaaid, waardoor ik het in eerste instantie niets vermoedend passeerde. (Misschien kan Pipo het herstellen?) Ik heb het weer overeind gezet, maar ik denk dat het morgen weer plat ligt. Hierna kon ik het werkstuk met succes afronden. Peerke de zeerover maakte kennis met Sherlock Holmes. Ik liep daarna de fraaie route over de dijk terug en werd begroet door tientallen schapen, die waarschijnlijk aangetrokken werden door de bierlucht die om me heen hing. Vervolgens deed ik 'Langs de Braassem', waardoor ik nog eens heen en weer over de dijk moest (en opnieuw de kudde achter me aan kreeg). Gelukkig was het mooi weer en ben ik dol op schapen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1597. Langs de Braassem - van kapiteintje

27 april 2008, 19:00
Na het Profielwerkstuk plakte ik deze route erachteraan. Eerst even een biertje op WP1 en dan verder op de fiets. Het beeld van WP3 staat inmiddels niet meer verscholen tussen de struiken, want de gemeente heeft hier rigoureus gehakt en gekapt, zodat de paardrijdende bekende voetballer al van verre te herkennen is. Iets voorbij WP4 liet ik mijn fiets achter en ging ik de dijk op. Helaas dezelfde route (en daarna weer terug) die ik een uur eerder al had gewandeld. De schapen herkenden me al van verre en renden weer enthousiast op me af. Na het loggen liet ik ook nog eens m'n GPS liggen, wat ik pas na 800 meter ontdekte, zodat ik nog wat extra meters heb kunnen genieten van het uitzicht over het meer!
Bedankt en proost, Biertje

1598

geo 1598. Het verdwenen dorp - van De tand des tijds

27 april 2008, 20:05
Mijn fietstochtje naar de Braassemermeer had wat meer tijd gekost dan ik had verwacht, maar nu was ik dan eindelijk op de terugweg. Voor de fietsende geocacher is deze cache een stuk makkelijker dan voor automobilisten: m'n fiets kon ik gewoon tegen de stenen bank neerzetten. Na wat eenvoudig rekenwerk ging ik snel op weg naar de cache. Die was van het type OeW, las ik in de beschrijving. Ik heb nog zitten piekeren wat dat zou kunnen betekenen. Onderwijs en Wetenschappen? De tand des tijds zal het leren...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1599. Wiskunde in het Weteringpark #1 - van AntonvH

27 april 2008, 20:40
Op de terugweg naar Leidschendam passeerde ik het geometrische Weteringpark. Het wiskundesommetje had ik thuis al opgelost, zodat ik direct naar de cachelocatie kon. Kennelijk had de spiegeling een lichte afwijking veroorzaakt, want de cache (of iets opmerkelijks) kon ik niet vinden. Vanwege de tijd heb ik toch maar even een hulplijntje gebruikt (doe ik anders nooit), dat opgenomen werd vanaf een terras op Corsica, waar Loze Jorry net een fles wijn had opengetrokken. Daarna werd de cache op enige afstand van mijn berekend nulpunt aangetroffen. Mooi zo, nu op naar nummer 1600!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1600. The Beatles: Ticket to Ride - van Naaktslakkies

28 april 2008
Eindelijk! Nou rijd ik op mijn fiets heel wat kilometertjes af, maar het heeft toch lang geduurd voordat ik dit stipje van de kaart af had. Met de extra verkregen hint kon ik helemaal niets, maar door mijn inzet als hulplijntje plus een bezoek aan het huisje van de Naaktslakkies, kreeg ik te horen dat ik de hint op een andere manier moest interpreteren. Met die nieuwe informatie lukte het me eindelijk om een mooi coördinaat te verkrijgen en kon ik eindelijk m'n bus- en treinticket gebruiken. Op het eindstation was de cache duidelijk zichtbaar. Vier maanden geleden was hij voor het laatst geopend en de inhoud was wat vochtig. Helaas had ik dit keer niets bij me om de bodem droog te maken. Het knuffeldier in een plastic zak bleek achteraf geen TB te zijn, maar gewoon een knuffel. Die heb ik dus weer teruggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

1600       1600

             Het hoedje van de Koningin...                                              ...en het petje van Biertje

geo 1601. Hoedje van de Koningin - van Naaktslakkies

28 april 2008, 18:35
Na de stropdas van Claus is er nu het hoedje van Beatrix. Daarvoor hoefde ik niet ver te fietsen. Het wandelpad van onze vorstin wordt ook veel gebruikt door hondenbezitters en moeders met kinderwagen. Ik ben echter niet onder één hoedje te vangen, dus met m'n camera maakte ik de fraaiste foto's om mijn aanwezigheid te verklaren. Toen de kust eindelijk veilig was, deed ik een gouden greep om mijn log te kunnen schrijven.
Om de verrassing voor de volgende hoedenzoekers te bewaren heb ik geen foto van het hoedje van de Koningin gemaakt, maar wel een foto van het petje van Biertje. Volgt hierna het pilsje van de Prins? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#140. Over the Top 2 - van Ameland

   dnf 28 april 2008
Vanavond moest ik met Pino even in Hilversum zijn, en daar zou ik wel even tonen hoe een 1600-cacher een multi aanpakt. WP1 en WP2 had ik snel gevonden (Pino verbaasd: "Hè, daar had ik toch al gekeken?"). Op naar de cache. De GPS stuurde ons naar een plek waar (waarschijnlijk recentelijk) hard was gewerkt. Als echte doorzetters hebben we flink ons best gedaan, maar nadat ik me ook nog eens verwond had, besloten we om tante Sas niet langer te laten wachten. Eenmaal thuis blijkt dat de eigenaar inmiddels op de hoogte is van de veranderingen. Wordt vervolgd...

geo 1602. De begroeide drie - van TeamBram&Bram

28 april 2008, 23:20
Deze avond moest ik met Pino in Hilversum zijn en ik zou hem wel even laten zien hoe een 1600-cacher een lastige cache vindt. Pino had daarom De Begroeide Drie uitgekozen: goed verstopt, nog maar 2 van de 3 bomen over, en het moest ook nog eens in het donker. Na het parkeren gingen we op de lucht af om de hondenuitlaatplek te vinden. Terwijl Pino met het zaklampje de afgezaagde stomp aanwees, hoefde ik maar een paar keer te prikken en binnen 10 seconden had ik de cache boven water. Zo doe je dat dus. Onder een straatlantaarn wel even de schoenzolen geïnspecteerd voordat we weer in de auto stapten.
Bedankt en proost, Biertje

1602

Terug naar boven

Door naar mei