Blik op Biertje

Bierpraat mei 2008

77 caches gevonden (logs 1603-1679)

1603

geo 1603. Laat mij maar schuiven - van Grote Griezel

1 mei 2008, 15:20
"Hier heb ik een leuk Chinees puzzeltje voor jullie", zei ik vorige week tegen m'n vrienden in m'n stamcafé. Ik legde de puzzelstukjes op de bar en terwijl ik een rondje bier bestelde, werd er driftig geschoven. Binnen een uurtje waren de prachtigste figuren gelegd: een piramide, een konijntje en zelfs een bierflesje! Elke keer moest ik weer uitleggen dat ze een vierkant moesten maken, en ik wees op de vierkante bierviltjes op de bar. Toen dat eindelijk was gelukt en ik het coördinaat had overgeschreven, schoof ik op deze regenachtige Hemelvaartsdag op m'n fiets naar de cache. Ik zag dat de Kleine Griezels een groene fles voor me hadden neergelegd: geen bierfles, maar eentje voor frisdrank. Blijkbaar vinden ze dat ik te veel bier drink. Hoe komen ze daar nou bij? wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1604. China town - van MCMAL

3 mei 2008, 08:20
De oude Chinees waar ik elke zondag mijn Babi Pangang (nr. 126) afhaal, keek heel even vreemd toen ik hem de puzzel van China Town onder zijn neus duwde. Maar daarna klaarde zijn gezicht op en begon hij te lachen. "Mooi plekje!" zei hij. Maar waar dat dan precies was, wou hij niet zeggen. Wel schreef hij snel een paar cijfers op het papier rond mijn bestelling. Nadat ik thuis mijn maaltijd had opgegeten, keek ik nog eens wat de restauranteigenaar had opgeschreven. Was dat een telefoonnummer uit Sjanghai of de bestelling voor een uitgebreide rijsttafel? Of...
Vanmorgen vroeg stond ik in het centrum van een nog slapend Amsterdam. Moeiteloos pakte ik het Chinese stokje en schreef mijn naam op het papiertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#141. Wladiwostok - van Jean-Paul

   dnf 3 mei 2008
Tijdens een fietsdagje rond Amsterdam bezocht ik ook het oude havengebied. WP1 was geen probleem. Maar op WP2 kon ik nergens een schilder ontdekken. Met wat logica en alcoholica vond ik WP3, maar ook mét natte voeten bleef het plaatje daar onvindbaar. Dan maar naar WP4 om te gaan powerliften. Een toepasselijk punt, maar helaas, geen sporttoestel gevonden. Ik zal maar 's een lijntje uitgooien om dit Russische visje te verschalken...

1605

geo 1605. IJ-zicht - van cache_who

3 mei 2008, 09:35
Tijdens een fietsdagje rond Amsterdam was er tijd en gelegenheid om uit te waaien. Vanwege de drukte moest ik alle behendig- en slimmigheid aanwenden om ongemerkt te zoeken en daarna te loggen. Uiteindelijk gelukt dankzij de camera-truc en de gespeelde toeristische verbazing over al het moois dat hier te zien is. De TB die hier in de buurt moet zitten, heb ik echter niet kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1606. Loran's verjaardag - van klaproos

3 mei 2008, 11:45
Bij de ingang van het park staat duidelijk dat alcohol hier verboden is. De meegenomen blikjes moesten dus in de rugzak blijven. De vragen en opdrachten blijken ineens bijzonder makkelijk als je nuchter bent. Dat zou ik vaker moeten doen! wink Alleen bij vraag G had ik kennelijk vier andere letters gezien dan de makers, want ik kreeg een onmogelijk cijfer voor het eindcoördinaat, maar gelukkig zag ik direct wat het juiste antwoord moest zijn. Op naar de cache! Om niet op te vallen heb ik de toverspreuk maar niet hardop geroepen. Zoals eerder gemeld: de cache was leeg en het kookboek was weg. Dan maar wat foto's gemaakt als bewijs. Eenmaal buiten het park kon ik eindelijk proosten op Loran's (inmiddels 11e?) verjaardag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1607. Dicto logo - van De Buurtjes

3 mei 2008, 15:15
Tijdens mijn fietsrondje door Amsterdam stond ik ineens in een stukje bos met een doosje in m'n hand. Maar een foto zegt meer dan duizend woorden, dus ik heb niet te veel geschreven in het logboekje, maar wel een aantal foto's gemaakt. Zeerovers voelen zich hier thuis en racen mag hier niet. Daarom:
Bedankt en proost, Biertje

geo 1608. De eerste maandag van de maand - van De Buurtjes

3 mei 2008, 15:45
Vandaag was het de eerste zaterdag van de maand, dus bang voor geluid hoefde ik niet te zijn. Komende maandag wordt de sirene overigens ook niet getest, omdat het dan 5 mei is. Dit was inmiddels de derde cache die ik bij een luchtalarmsirene heb gevonden, en gelijk de kleinste én de makkelijkste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1609. Trammelant in Mokum - van Polmske

3 mei 2008, 17:20
Op mijn fietstochtje door Mokum had ik nauwelijks trammelant:
Geen regenbui, of tegenwind, nee zelfs geen lekke band.
Het puzzeltje vlot opgelost, een leuke variant,
Dit plekje kende ik nog niet, het leek me interessant.
Vanwege alle drukte heb ik wat gelanterfant,
Want graaien met dat volk erbij leek me tamelijk riskant.
Pas na de tweede keer had ik 't doosje in m'n hand,
Dat heb ik na het loggen weer zorgvuldig teruggeplant.
M'n missie was voltooid en gelukkig niet gestrand,
Nu snel een biertje halen bij de plaatselijke middenstand.
Bedankt en proost, Biertje

1610

Ra ra, welke fiets is van Biertje?

geo 1610. Forens Amsterdam - van Diafragma

3 mei 2008, 17:45
Niet alleen doordeweeks, ook op zaterdag is het hier erg druk. Ik heb m'n fiets daarom brutaalweg naast de cache gezet en tijdens het maken van wat foto's ondertussen de juiste plek gelokaliseerd. Dan nog even wachten totdat de bus het zicht ontneemt en huppekee!
Bedankt voor deze uitdaging, en proost, Biertje

1611

geo 1611. Nano @ Weteringcircuit - van GeoAlmere

3 mei 2008, 18:05
Vanwege wat zittende toeristen op 10 meter afstand gebruikte ik de camera-truc om een paar ongelooflijk interessante foto's te maken en tegelijkertijd de cache te pakken. Omdat iedereen schrijft dat het logrolletje proppievol is, heb ik dat maar niet afgerold en mijn naam gelijk op het losse papiertje gepriegeld. Daarna nog even een blik geworpen op die bekende Amsterdamse brouwerij waar echter al sinds 1980 geen bier meer wordt gebrouwen. Ja, geocachen maakt dorstig!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1612. Brilsmurf - van Pallasiet

3 mei 2008, 18:50
Mijn fietsrondje door Amsterdam verliep minder voorspoedig dan ik had verwacht. Door het mooie weer zat er veel volk op plaatsen waar dat voor geocachers niet handig is. Gelukkig ligt de Brilsmurf op een weinig belopen pad, en kon ik het doosje makkelijk vinden (maar daar had ik wel de hint voor nodig). Waarom de cache nou Brilsmurf heet, is me echter niet duidelijk. Is dat misschien de bijnaam van de cachelegger?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#142. Lambertus home - van Tracker577

   dnf 3 mei 2008
Een eenvoudige cache? Nou, dat viel tegen! Al snel kwamen er een paar kinderen vragen of ik iets zocht. Ik vertelde dat ik mooie foto's ging maken. Waarom? Waarvoor? Voor wie? Alles wilden ze weten. Maar ik kreeg ook te zien waar wel eens fikkie wordt gestookt en waar het ene jongetje met z'n fiets over de rand was gevallen. Toen ze gingen voetballen kreeg ik de kans om verder te zoeken. Helaas, geen kist gevonden. Gewoon verdwenen? Of begon de alcoholconsumpties me parten te spelen?

1613

geo 1613. Amsterdam Sloten - van mvs Team Pooh

3 mei 2008, 20:15
Op mijn fietstochtje rond Amsterdam arriveerde ik veel later dan gepland in Sloten. Vorig jaar juli had ik de fraaie route al eens afgelegd, maar door m'n vertroebelde blik en een vaag zichtbaar huisnummer kwam ik toen in tuin 'Eigen hof' terecht. Oók een heel mooi plekje, waar je makkelijk een vogeltje in de klimop had kunnen aantreffen. Maar ik zat daar helemaal mis, liet Pooh me weten.
Vandaag was ik eindelijk weer eens in de buurt en doordat ik de eerste keer veel foto's had gemaakt, had ik de antwoorden op de nieuwe vragen thuis al kunnen beantwoorden. Ik kon zó naar de nieuwe locatie fietsen. Ging dat dus in één keer goed? Welnee! Als je twee cijfertjes verwisselt, zit je zo maar 450 meter verderop. Alweer een fraai plekje, bij een paadje langs het water. Het duurde even voordat ik m'n fout inzag, maar daarna ging het snel. Even wachten, graaien, loggen. Als bedankje voor deze mooie route had ik voor Pooh een klein kratje bier meegebracht, dat hij gretig in ontvangst nam (zie foto).
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 juli 2007
Achteraf gezien had ik beter één biertje minder moeten drinken, want wellicht was ik hierdoor ietsje minder scherp dan normaal. Het gevolg was dat ik in zeven Sloten tegelijk liep. Figuurlijk dan...
De klok van de gerestaureerde dorpskerk sloeg precies twee uur, toen ik arriveerde op het grappige parkeerterreintje aan de rand van het dorp. Ik haalde de (oude) print te voorschijn, die ik vanmorgen nog gecontroleerd had, waardoor ik wist dat de eindformule en de vragen J en K waren gewijzigd. Die had ik netjes aangepast. Opgewekt fietste ik terug naar de banpaal en ik telde met een scheel oog het aantal letters. Het kleine politiebureautje was gesloten; kennelijk is er op zondag geen kleine misdaad. Via een kerk, een boerderij en een villa bereikte ik de Kleine Geer, waar ik netjes de fiets liet staan. Toen ik op het bruggetje stond, kreeg een groep ganzen mij in de gaten, en luid kwakend en snaterend zwommen ze op me af. Al eerder had ik ontdekt dat ik kennelijk iets aantrekkelijks heb voor ganzen, want ik heb al vaker met zo'n groep om me heen gestaan. Misschien is het de bierlucht die rond me hangt, die ganzen met hun sterke reukzin natuurlijk al van verre opmerken. Op het bankje maakte ik zorgvuldig mijn berekeningen. Twee keer, want de eerste keer kwam ik op een afstand van anderhalve kilometer. Dat kon niet kloppen. Bij de banpaal bleek ik een letter te weinig geteld te hebben (handig, die digi-camera's!). Ik kwam nu op een verrassend mooi plekje terecht, maar waarvoor ik de laatste 30 meter privégrond zou moeten betreden. Zou de kleine Pooh hier een optrekje hebben of zat ik toch verkeerd?
Voor de zekerheid besloot ik mijn altijd wakkere vriend Wilxlii te raadplegen. Die had zich zojuist op de Delftse Markt naast een levensgroot draaiorgel genesteld (vreemde hobby's heeft die man eigenlijk), en kon mij daardoor niet verstaan. Uit zijn geschreeuw maakte ik op dat hij me door de kennelijke verplaatsing van de cache niet verder kon helpen. Ik besloot geen overtredingen te begaan en verliet de plek. Een mailtje naar Pooh zal wel ontnuchterend werken, vermoed ik. En het is beslist geen straf om nog eens naar Sloten terug te keren!

geo NF#143. Kunst in Osdorp 3: het kleine huis - van Baci team

   dnf 3 mei 2008
Het vinden van deze cache zou geen kunst zijn. Tenminste, als mijn voorganger hem op dezelfde manier heeft teruggelegd als gevonden. Eerst een kwartier onopvallend gezocht, daarna nog een kwartier zeer opvallend. Het resultaat was hetzelfde: alle voorbijgangers keken verbaasd en ik heb niets gevonden. Misschien moet ik de volgende keer wat minder drinken tijdens het cachen?

geo 1614. De verdwenen boer - van MCMAL

3 mei 2008, 21:25
Vorig jaar juli bleek niet alleen de boer verdwenen, maar ook de cache. Vandaag was ik opnieuw in Sloterdijk en bezocht ik de nieuwe cachelocatie. Gezien de achtergelaten tissues wordt die ook voor andere zaken gebruikt. Gelukkig had ik het kokertje snel gevonden. Op de muur stond nog een prachtige tekening. Een waarschuwing?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 juli 2007
Niet alleen de boer, maar ook de cache lijkt verdwenen. Op de plek van de hint ligt alleen wat zand en takjes. Erachter trof ik de onvermijdelijke lege bierblikjes en zelfs een wijnfles aan (het etiket was helaas niet goed meer te lezen). Ongezien zoeken is hier niet mogelijk, want dit paadje is ook zondag een drukke verbindingsweg. Misschien moet ik nog eens komen als de boer weer terug is. Dan kan hij me even helpen.

geo NF#144. Voeten (herstart) - van Klaproos

   dnf 3 mei 2008
De laatste voor vandaag op mijn fietstocht rond Amsterdam. Het was inmiddels donker geworden, maar dit was een eitje. Ik had immers alle antwoorden en de coördinaten van de cache bewaard in m'n archief (twee flinke bierkratten). Moeiteloos reed ik dus naar de brug en zocht met m'n lampje aan de westzijde. En daarna aan de oostzijde. En toen op alle vier de hoeken. Ik snapte er niets van. Thuis ontdekte ik dat de vragen weliswaar hetzelfde waren gebleven, maar dat de formule (en dus de cacheplek) volledig gewijzigd waren. Ik moet dus nog eens terug voor een her-herstart...
Uiteindelijk 106 km gefietst, 11 caches gevonden en 4 niet; en dat in 14:30 uur.

___________________________________________________________________


1615

geo 1615. EK Pool Cache Westland 2008 - van belbor

4 mei 2008, 14:25
Vandaag ging ik met mijn goede biervriend Mighty-Mike een middagje naar het Westland. Doordat Mike wat moeite heeft met de autoritaire vrouwenstem van z'n TomTom, nam hij de verkeerde afslag en na het omkeren passeerden we de eerste benenstrekker. De plannen werden direct omgegooid en na wat zigzaggen om wat stilstaande motorrijders bereikten we het nulpunt. Hier steeg de spanning ten top, Mike greep nog in een bundel kabels, maar nee, geen cache. Ik had inmiddels de helpdesk gebeld. Vandaag had Wilxlii dienst en die vertelde dat ik niet bang hoefde te zijn voor elektrocutie, want de glazen pot zorgde voor voldoende isolatie. Ik heb daar dus vol vertrouwen m'n poolformulier in achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1616. Mirrorhouse - van Edwin van Dijk

4 mei 2008, 14:45
Vandaag was ik op pad met mijn goede biervriend Mighty-Mike. Nadat we het nummer van de poortwoning hadden verwerkt in de projectie, liep ik naar de cache, terwijl Mike de auto nam. Terplekke zag ik een buurtbewoner z'n auto uitladen, dus besloot ik eerst maar even aan de overkant te kijken. Het zoontje riep direct dat ik verkeerd liep en wees op de cache. Zo maakte ik dus kennis met de cachelegger en z'n gezin, net terug uit Brabant. Nadat ik had gelogd, arriveerde Mike met z'n auto. Hij had kennelijk lang moeten wachten bij de tram-oversteekplaats...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1617. Paddo - van inkesa

4 mei 2008, 15:45
Vanmiddag was ik met mijn goede vriend Mighty-Mike in het Westland. Ik ben een liefhebber van bier, maar Mike heeft ook wel eens met hallucinerende middelen geëxperimenteerd. Toen ik 'Paddo' noemde, was zijn aandacht dus direct gewekt. De gedroogde zijn al verboden, en de verse binnenkort ook. De ijzeren paddo is nog wél toegestaan en die troffen we hier in het wild aan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1618. Zoek en je zal vinden... - van De Mol

4 mei 2008, 16:15
Omdat ik vandaag met mijn goede vriend Mighty-Mike naar het Westland zou gaan, had ik hem gewezen op deze Bijbelcache. Als goed gelovige waren de teksten voor hem natuurlijk gesneden koek, na 6 jaar zondagschool en wekelijks kerkbezoek vanwege de biecht. Nadat ik hem ter plekke eerst even liet kennismaken met de mollenstreken (wat nog een flinke vloek opleverde), liet ik zien waar de cache verstopt was. Inderdaad, voor het openmaken heb je behoorlijk wat kracht nodig. Gelukkig kreeg ik voldoende kracht van boven, zodat we onze namen eindelijk konden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 maart 2008
De puzzel gaf weinig problemen en het bereiken van de cachelocatie tijdens mijn fietstocht vanaf station Rotterdam CS ging ook prima. Maar daar hield het mee op; de cache was onvindbaar. Schematisch zocht ik het gebied af. Als ongelovige had het weinig zin de hulp van Hogerhand te vragen. Niets was wat het leek. Maar toen de eerste sneeuwbui van vandaag over me losbarstte, besloot ik het voor gezien te houden.
De mol kan tevreden zijn: weer een deelnemer die het spel teleurgesteld moest verlaten. Toch vond ik het televisieprogramma leuker...

geo 1619. Bb's Benenstrekker #5 - van Belbor

4 mei 2008, 16:55
Op onze tocht door het Westland met mijn goede vriend Mighty-Mike passeerden we deze Benenstrekker. Mike had hem snel gespot en parkeerde een beetje slordig, zodat we onze benen niet erg hoefden te strekken.
Bedankt en proost, Biertje

1619noa       1619nob

geo De meelfabriek - van Gangsters

   dnf 4 mei 2008
Vandaag was ik met mijn goede vriend Mighty-Mike in het Westland. Hij had de Meelfabriek nog niet gevonden, dus stopten we hier even. De oppas-oma kwam even kijken en toen ze mijn naam op m'n T-shirt zag staan, wist ze nog precies wat ik op 23 november 2005 had geschreven in mijn log! Ik heb haar toen niet aangetroffen en kwam toen dus ook niet te weten hoe je nou aan gratis bier kon komen. Dat had ze namelijk destijds wel aan Pyne verteld en ik kreeg het nu ook te horen: de overburen hebben hun huisje genoemd naar hun favoriete Luxemburgse biermerk Bofferding. Na het opsturen van een foto naar de brouwerij, ontvingen ze een groot pakket aan bier en reclame-artikelen. Ada wilde ook nog even weten wie er momenteel nummer 1 is (Wilxlii Carrotte) en hoeveel caches die inmiddels heeft gevonden (4500). Binnen bekeken we nog een foto van de fabriek in vroeger jaren, en toen moesten we weer verder. Leuk, zo'n onverwachte ontmoeting na tweeëneenhalf jaar!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1620. De Kwakel - van Koos de Kapper

4 mei 2008, 17:35
Het middagje Westland met mijn goede vriend Mighty-Mike viel toevallig precies op de dag dat De Kwakel-cache in de vaart was. Toen we bij de steiger stonden te wachten, zagen we in de verte het stampvolle bootje al aankomen. Tussen alle opvarenden herkende ik Keske27 en Inkesa. Toen iedereen van boord was, sprong ik direct op de cache af. Schipper Koos wilde dat ik wat TB's zou meenemen, en ik heb geleerd altijd naar de Schipper te luisteren. Mike was het liefst aan boord gebleven, maar ik herinnerde hem eraan dat we nog een lijstje moesten afwerken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#145. Niets is wat het lijkt... - van De Mol

   dnf 4 mei 2008
Met Mighty-Mike heb ik hier een leuke tijd doorgebracht. Vanwege de rust konden we hier de zaak goed doorzoeken. Wel een leuke verstopplaats ontdekt, maar geen cache. Nu maar hopen dat ik het aantal planken goed heb geteld...

geo 1621. Bb's Benenstrekker #4 - van Belbor

4 mei 2008, 18:50
Vandaag reed ik met mijn goede vriend Mighty-Mike een middagje door het Westland. Terwijl hij bezig was de auto netjes te parkeren, had ik de cache al in m'n handen. Toen hij uitstapte, had ik al gelogd. Tijd om de benen te strekken was er dus bijna niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1622. Archimedes - van De 4 Windstreken

4 mei 2008, 19:25
Twee maanden geleden waren Mighty-Mike en ik hier ook al. Toen bleek de aanwijzing bij WP3 verdwenen. We stonden nu verbaasd over de veranderde natuur. Alles was groen en in bloei en het modderige pad was nu haast overwoekerd. WP3 vonden we met een afwijking (gelukkig wisten we waar we moesten zoeken), maar daarna was de cache makkelijk te vinden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 maart 2008
Mijn goede vriend Mighty-Mike vertelde me dat hij deze puzzel met wat wiskunde had opgelost, waardoor ik besloot me ook eens aan de berekening te wagen. Vanmiddag liepen we in de regen naar het startpunt, waar ik al snel de eerste aanwijzing ontdekte. Ook de tweede was vlot gevonden, maar daarna liep het spoor dood. Had hier de cache moeten liggen? Zagen we door het slechte weer iets over het hoofd? We zullen de makers even mailen en daarna nog een keer teruggaan.

geo 1623. Ombra - van MacOZ58

4 mei 2008, 18:00
Vandaag was ik met mijn goede biervriend Mighty-Mike een middagje op stap. Ik dacht dat ik dit gebiedje niet kende, maar hier heeft MacOZ58 dus hun eerste cache gevonden. Ik heb nu even opgezocht welke dat was: Toet's Skeelerrondje #2-Zoek Stok. Die cache heb ik al in april 2004 gevonden, en het gebied is dus in 4 jaar behoorlijk gewijzigd. Leuk om hier weer eens terug te zijn. Mike geloofde niet dat de cache daar zou liggen en ging elders zoeken. Maar ik vertrouwde op m'n GPS, en terecht!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1624

geo 1624. Nauerna T-cache - van Shamrock Stone

10 mei 2008, 08:00
Voor mijn fietsdagje Zaandam - Assendelft - Zaandijk - Koog aan de Zaan - Jisp - Purmerend - Broek in Waterland - Zaandam was ik om kwart over zes met de trein vertrokken, zodat ik om half acht voor het station van Zaandam stond. Van daar is het één rechte weg naar Nauerna, dat deze stralende zaterdagochtend rustig lag te wachten op mijn komst. In de haven lagen prachtige jachten, maar mijn interesse ging voornamelijk uit naar het sluisje verderop, bekend om zijn T-cache. Dat begrip kende ik nog niet en ik was benieuwd wat ik daar zou aantreffen. De cache was snel gelokaliseerd en had de vorm van een... T! Drie doppen sloten de uiteinden af. Eentje voor de logrol en eentje voor goodies. De TB van kapitein Dai Sea nam ik mee om Scheveningen te laten zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1625. Noordzeekanaal - van GeoGerard

10 mei 2008, 08:15
De tweede cache op mijn fietsrondje door de regio. Je moet even naar de ingang zoeken, maar dan sta je ineens in een verrassend stukje natuur. Als stadsmens die voornamelijk in cafés zit heb ik geen verstand van vogels. Er was op dit vroege tijdstip ook van alles te zien en te horen. Storend in het geheel waren helaas de stalen vogels die regelmatig luid grommend overvlogen...
Bedankt voor dit mooie plekje, en proost, Biertje

geo 1626. Familie uit Schotland? - van Paular

10 mei 2008, 08:40
Tijdens de voorbereiding voor mijn fietstocht door deze regio zag ik dat ik dit mooi kon combineren met wat familiebezoek. Bij het aanrijden op deze vroege zaterdagochtend zag ik dat iedereen nog lag te slapen. Daarom ben ik eerst maar op zoek gegaan naar de cache. Gelukkig was de grond inmiddels hard en droog, maar ik kan me goed voorstellen hoe het hier na een paar regenbuien moet zijn! Bij het wegfietsen passeerde ik de slapende Schotse familie opnieuw. Toen ik stopte voor een foto, kwam een tante langzaam overeind. Ze keek nog wat slaperig uit haar ogen. Geen blik van herkenning dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1627. Koogerpark - van Geonoria

10 mei 2008, 09:30
Op mijn fietstocht door de regio was ik inmiddels in Zaandijk beland. In dit fraaie parkje was niemand te zien, zodat ik rustig en ongezien de cache kon pakken. Net toen ik een krentenbol in m'n mond had geduwd, passeerde onverwacht een man met hond die mij vriendelijk groette. Met volle mond probeerde ik iets terug te zeggen, maar dat lukte niet erg. Alsnog mijn welgemeende excuses hiervoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1628. Hercules - van Opa81

10 mei 2008, 10:10
Dankzij het prachtige fietspad is het monument moeiteloos te bereiken. Terwijl ik er bijna vóór stond, had ik pas door wat bedoeld wordt met dit mysterieuze monument, waarvan geen foto's gemaakt mogen worden. Nadat dit geheim was onthuld, kon ik beginnen aan het tweede geheim: de bergplaats van de cache. Net toen ik dacht dat die verdwenen was, en ik nog wat foto's had gemaakt van de lege bergplaats, kreeg ik ineens een helder moment!
De cache was duidelijk een keer in het water gevallen, want de inhoud was nat en het logboek is onbruikbaar. Op het papiertje van mijn voorgangers heb ik mijn naam bijgeschreven. Het enige droge voorwerp was de in dubbel plastic verpakte geocoin. Die heb ik dus meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1629. Jagersveld - van GeoGerard

10 mei 2008, 10:30
Een cache die prima met de fiets te doen is. Daarom had ik hem ingepland op mijn fietstocht door deze regio. De hondenuitlaatster vertrok net toen ik arriveerde. Ongestoord kon ik de kist te voorschijn trekken en m'n log schrijven. Met dit warme weer zat iedereen waarschijnlijk op het terras. De GeoGerard TB heb ik niet aangetroffen, maar misschien moet die nog door de vorige vinder gelogd worden.
Bedankt en proost, Biertje

1630       1630

geo 1630. Onder de 'Rook van Amsterdam': Oostzaan - van Madmull

10 mei 2008, 11:15
Tijdens mijn fietstocht onder de rook van Amsterdam stonden er 3 caches van Madmull op het programma en dit was de eerste. Met de fiets is deze cache een peuleschil: geen gezoek naar een legale parkeerplaats en geen wandeling naar (verkeerde) plekken. De juiste cijfertjes had ik snel op papier en het coördinaat kwam bekend voor: was ik daar niet onlangs voorbij gereden? De moeilijkheid bleek in de staart te zitten, want hoe ik ook mijn best deed: geen kist te vinden. Wel geniepige brandnetels, merkte ik te laat. Uiteindelijk maar een biertje gepakt om op te frissen. Daarna opnieuw alle mogelijkheden afgezocht en foto's gemaakt als 'bewijs' dat de cache geript moest zijn, en toen ineens...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1631. Grafiek - van Geonoria

10 mei 2008, 11:50
In eerste instantie leek de grafiek precies op mijn bierverbruik gedurende een dagje geocachen. Maar bij nadere bestudering zou je er ook een coördinaat in kunnen zien. Vandaag, tijdens mijn fietstocht door de regio, ontdekte ik dat het coördinaat correct was. En mijn bierverbruik? Dat blijkt een rechte lijn te zijn. Met af en toe een uitschieter naar boven! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1632. Het adres van de kat 1 - van Eline

10 mei 2008, 12:15
Op mijn fietsrondje door de regio was ik in Jisp aangekomen. Het adres van de kat was snel gevonden, want met mijn arendsogen had ik al gezien dat er niet veel verstopmogelijkheden waren. Ik heb mijn naam op het rolletje gepriegeld; gelukkig heb ik geen hanepoten! wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1633. Het adres van de kat 2 - van Eline

10 mei 2008, 13:05
Het was vandaag de zaterdag voor Pinksteren. De kermis stond al opgebouwd, maar was nog niet in bedrijf. Voor het pad naar de cache stond een caravan. De eigenaresse was bezig het raam schoon te maken. "Even m'n kat zoeken", zei ik tijdens het passeren. Dat was geen probleem, en ongehinderd en ongezien kon ik daarna loggen. Toen ik opnieuw langs kwam, was de vrouw weg. Zeker binnen een biertje pakken?
Bedankt en proost, Biertje

1634

geo 1634. Aan de kaak - van Shamrock Stone

10 mei 2008, 13:30
Op mijn fietstocht door de Zaanse regio was ik in Jisp terechtgekomen. Voor 2 andere caches had ik de Dorpsstraat al een paar keer afgereden. Voor het zoeken naar de kist van de Kaak was ik blij dat ik op de fiets was. Omdat het bord van Natuurmonumenten zegt dat het vogelreservaat verboden gebied is, dacht ik eerst een foutje bij het decoderen gemaakt te hebben. Of misschien was de cache in het broedseizoen niet te doen? Of... Pas toen ik besloot mijn tocht dan maar te vervolgen, ontdekte ik bij toeval de oplossing. En ja, de kist lag netjes op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1635. Lancaster - van Team ADME en Arend en Patries

10 mei 2008, 13:45
Tijdens mijn fietsronde door de regio stond ik even stil bij deze plaats. Op het bankje zat een man te peinzen, maar bij mijn komst stond hij op en pakte zijn fiets. Dat gaf mij de gelegenheid de krantenknipsels te bestuderen en daarna snel de cache te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1636. De afleiding - van Aloys-kylian

10 mei 2008, 14:20
Even wat afleiding tijdens mijn fietstocht door de Zaanse regio kon ik wel gebruiken. Het begin van het bospad was nog goed te doen, maar daarna werd het steeds lastiger. Een mooi stukje wilde natuur! Uiteindelijk heb ik de fiets achtergelaten en me de laatste meters een weg gezocht door de jungle. De cache was uiteindelijk makkelijk gevonden, maar daarna moest ik op zoek naar m'n fiets! Na wat omzwervingen vond ik ook die weer terug en kon ik weer naar de bewoonde wereld.
Bedankt voor deze jungletocht, en proost, Biertje

geo 1637. Isis - van Cybirian

10 mei 2008, 14:55
Op mijn fietstocht door de Zaanse regio was ik inmiddels in Purmerend terechtgekomen. Ik herinner me nog dat Isis de Egyptische godin van de tuinen was. Op mijn weg naar de cache kwam ik dan ook diverse fraai aangelegde tuinen tegen. Vlakbij het nulpunt zaten twee mensen van de zon (en hun tuin) te genieten. Ik waarschuwde maar even dat ik voor dat kistje kwam. Dat was geen probleem, en ze lieten me rustig aanmodderen. Het duurde even voordat ik de box in de gaten had. Gelijk maar even TB's ruilen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1638. Dierenverhalen - van Buzzardseye

10 mei 2008, 15:25
Nee, een huisdier heb ik niet. Maar tijdens het geocachen heb ik wel ontdekt dat sommige dieren mij erg aantrekkelijk vinden. Ganzen, schapen en geiten komen namelijk regelmatig enthousiast op me toegelopen, vooral als ik een paar biertjes op heb. Vrienden zeggen dat dit waarschijnlijk komt door de lucht van de gerst waarmee het bier gebrouwen wordt, en waarvoor sommige dieren een scherpe neus hebben. De cache 'dierenverhalen' ligt niet (zoals ik had verwacht) bij een kinderboerderij of dierenweide, maar heeft uitzicht op een golfterrein. Het fraaie terras bij het clubgebouw lokte. Zou ik even snel...?
Bedankt en proost, Biertje

1639

geo 1639. Purmer - van Piet144

10 mei 2008, 15:45
Fietsers hebben het hier makkelijk: geen gezoek naar een parkeerplek en het scheelt 3 km wandelen. Het fietspad naar de cache zag er keurig uit en ik zette er de vaart in. Onderweg passeerde ik twee wandelaars. Met een blik op de afstandsmeter moest ik de cache gelogd kunnen hebben voordat ze die plek zouden bereiken. Maar dan moest ik de kist wel snel kunnen vinden. Een beetje stampen hielp dit keer niet. Totdat ik ineens iets vreemds zag... In de verte waren de wandelaars te zien, maar toen zat ik alweer op de fiets, op weg naar de volgende cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1640. Purmerend - van Madmull

10 mei 2008, 16:20
Op deze warme zaterdag was het rond de cacheplek niet erg druk: iedereen zocht kennelijk snel de koelte binnen op. Nadat ik het kokertje had ontdekt, hoefde ik niet veel moeite te doen om te graaien, te loggen en terug te plaatsen. Daarna binnen wat te drinken besteld. Nee, de Mac verkoopt (nog) geen bier, dus maar een cola-light genomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1641. Het Atoom - van Madmull

10 mei 2008, 16:50
Tijdens mijn fietstocht door de Zaanse regio kon ik mooi dit opgeloste puzzeltje inpassen. Bierbrouwen is natuurlijk een kwestie van chemie, dus het coördinaat schreef ik na 2 biertjes moeiteloos op. De weg ernaar toe verliep anders dan ik had verwacht. Kennelijk had ik door die 2 biertjes niet goed op de kaart gekeken. Maar uiteindelijk stond ik op een heel rustig plekje met prachtig uitzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1642. Waterland cache 2: Broekje - van Shamrock Stone

10 mei 2008, 18:20
Dit was de cache die mij vandaag de meeste tijd kostte, maar dat lag geheel aan mijn voorbereiding. Een wandelpad door het weiland (dat nu in het broedseizoen afgesloten is) had ik aangezien voor een fietspad. Daar sta je dan met je simpele GPS (Geko 201) en geen kaart van het gebied. Maar dat vind ik dan het uitdagende van mijn hobby: lukt het me om tóch bij de cache te komen? Gelukkig was ik met de fiets en niet te voet, want ik heb heel wat extra kilometers moeten trappen. Tot twee keer toe was de afstand hemelsbreed minder dan 800 meter, maar dan lag er ineens weer een plas water of boog de weg de andere kant op. Maar eindelijk, daar was ie dan! En wat een uitzicht...
Bedankt en proost, Biertje

1643

geo 1643. FF zitten in Waterland 6 - van Waterlanders

10 mei 2008, 18:45
Het einde van mijn fietstocht door de Zaanstreek kwam in zicht. Nog een handvol Waterlanders en dan naar het station van Zaandam. De Bonuscache had ik vorig jaar al samen met Wilxlii Carrotte gelogd. Nu werd het tijd om even te controleren of ik de juiste cijfertjes had overgeschreven. Als je de eerste van deze serie hebt gevonden, weet je wat je bij de andere kunt aantreffen. Prima plek: 2 bankjes en een tafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1644. FF zitten in Waterland 2 - van Waterlanders

10 mei 2008, 19:00
De tweede Waterlander was snel gevonden. Tijd om te zitten had ik echter niet, want ik moest mijn OV-fiets terugbrengen voordat de stalling in Zaandam dicht zou gaan. Het bankje ziet er overigens degelijk uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1645. FF zitten in Waterland 1 - van Waterlanders

10 mei 2008, 19:15
Voor mij de derde Waterlander, want ik heb namelijk een andere volgorde aangehouden dan de maker. Het fietsen ging steeds vlotter en ik heb een stukje tijd ingehaald dat ik eerder deze dag was verloren. Dit plekje had de meeste zitmogelijkheden van alle 8: 2 bankjes met een tafel en iets verderop nóg 2 bankjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1646. FF zitten in Waterland 8 - van Waterlanders

10 mei 2008, 19:40
Lekker fietsen over de Uitdammerdijk. Beneden bij het bankje stopte een auto en er kwam iemand naar boven rennen. Snel pakte ik de cache plus m'n fiets en ik heb honderd meter verderop gelogd. De automobilist bleek alleen even benieuwd naar het uitzicht en vertrok weer. Het logrolletje is schimmelig van het vocht. Het cijfer op het kokertje is nauwelijks meer te lezen. Gelukkig heb ik de Bonus vorig jaar al gelogd, anders was het een beetje gokken geworden...
Het bankje beneden is kennelijk voor luie automobilisten, want op die plek mis je het uitzicht. Pak dus even de trap!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1647. FF zitten in Waterland 5 - van Waterlanders

10 mei 2008, 20:00
Ik ben nu op de helft van de Waterlanders. Hier vond ik een nieuwe logrol en een duidelijke aanwijzing op het dekseltje. Kennelijk is een deel van de serie onlangs vervangen. Het eenvoudige bankje staat iets verderop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1648. FF zitten in Waterland 4 - van Waterlanders

10 mei 2008, 20:05
Even een zijpad in voor de twee-na-laatste van deze serie. Vijftig procent kans dat je maar één keer hoeft te bukken. Ik had echter wat minder geluk... Het kokertje heeft aan de buitenkant een sticker met de aanwijzing. Waarschijnlijk waren ze aanvankelijk allemaal zo. Het bankje ziet er oerdegelijk uit. Daar kun je rustig met z'n achten op gaan zitten.
Bedankt en proost, Biertje

1649

geo 1649. FF zitten in Waterland 7 - van Waterlanders

10 mei 2008, 20:20
Op mijn fietstocht door de Zaanse regio naderde ik het einde van de serie van de Waterlanders, die mij graag overal willen laten zitten. Nou zit ik al de hele dag (op m'n fiets), maar dit bankje is het eerste dat ook echt bezet is. Gelukkig zitten de genieters met de rug naar me toe, zodat ik even doe alsof ik een paar prachtfoto's maak, terwijl ik gelijk even de cache pak.
Bedankt en proost, Biertje

geo FF zitten in Waterland 3 - van Waterlanders

   note 10 mei 2008, 20:50
De laatste in Waterland voor vandaag. En ook de lastigste, want iemand heeft hier flink de grasmaaier gebruikt, dus ik zat even met m'n handen in het haar. Op het kokertje zat wel wat tape, maar geen aanwijzing. Toen ontdekte ik dat de letterwaarde ook op de logrol staat vermeld. Met m'n pen heb ik dat getal ook maar even op het tape geschreven. Graag gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
Edit: bij het opslaan van mijn foto's ontdekte ik dat ik al foto's had van deze cache. Sterker: ik had de cache al gelogd! Op 8 juli 2007, toen Wilxlii Carrotte mij bij het passeren ineens tipte dat hier een micro lag. Het was #1155. Daarom deze found alsnog gewijzigd in een note.
geo 8 juli 2007, 12:35
1155. Vandaag was ik weer een dagje op pad met Wilxlii Carrotte. Op weg naar de Waterland Bonus passeerden we dit plekje, waar mijn chauffeur ineens vol in de remmen ging. "Hier ligt een micro" kreeg ik te horen en een minuutje later stond ik al te loggen. Wilxlii keek inmiddels naar de zwanen, die een paar maanden geleden nog een nest vlak naast de cache hadden. Nu waren ze lekker aan het snateren in het slootje, terwijl ma zwaan ons blazend op een afstand hield. Ik telde het aantal zwanen en noteerde C.

1650

geo 1650. Amateur Astronomical Observatory: Vesta - van GeoGerard

10 mei 2008, 21:50
Mijn fietstocht door de Zaanstreek leek bijna ten einde. Het was inmiddels donker geworden en tientallen sterren verlichtten mijn weg. Jammer dat het nu zaterdag was en de sterrenwacht dus gesloten. Ik keek omhoog of ik de Grote en de Kleine Bier kon zien. Nee helaas, nergens een uithangbord. wink Met één hand een paar foto's van mezelf, de GPS en Vesta gemaakt. Dat viel nog niet mee!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1651. Alles sal reg kom - van Klawertjie Klip

10 mei 2008, 22:35
Dit was de laatste op mijn fietstocht door de Zaanse regio. Het puzzeltje is niet moeilijk, maar je moet je er even in vastbijten. Dat had ik al een tijdje geleden gedaan, en vandaag kon ik kijken of de cache er nog lag. Tenslotte was ie 2 maanden geleden voor het laatst gevonden.
Het was inmiddels donker geworden en met m'n kleine lampje zocht ik de omgeving af. Aha, ik zat goed! Even later had ik het doosje in handen. Er zat een DVD in een plastic zak bij, maar daarvan was het hoesje inmiddels nat geworden. Ook het logboekje is vochtig, maar ja, alles sal reg kom.
Een mooi plekje, maar de gemaakte foto's spoileren te veel. Die laat ik dus niet zien. Hierna moest ik nog een flink stuk fietsen naar het station voor de trein naar huis.
In totaal 29 caches gevonden in ruim 15 uur; daarvoor heb ik 164 km gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1652. Mum's first house - van IkbenMamma

11 mei 2008, 14:25
Omdat er bij haar verhuizing ook een kratje bier verplaatst moest worden, was ik door Mamma uitgenodigd om te komen helpen. Helaas, dat weekend zat ik in een après-skihut in Oostenrijk, waar ze gelukkig ook voldoende bier hadden. wink
Vandaag was het Moederdag en dus een zeer toepasselijke dag om Mamma's oude en nieuwe huis te bezoeken. Haar geboortehuis had ik inmiddels al virtueel bezocht en met alle gevonden cijfertjes een coördinaat samengesteld. Dat bleek gelukkig te kloppen, zodat ik onopvallend de micro kon pakken en iets verderop kon loggen. Hoewel, onopvallend? Misschien dat ik van achter de gordijnen door tientallen ogen in de gaten werd gehouden...
Daarna ben ik doorgefietst naar het nieuwe huis. Daar zag ik Mamma's fiets al tegen de gevel staan. En wat een grappig logbankje. Daar zou je lekker kunnen zitten met een biertje! Ik heb even getwijfeld, maar ik heb toch maar niet aangebeld. Eerst moest ik nog even naar de Pier en daarna thuis nog wat projecteren... Deel 2 volgt dus wat later.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#146. Piertje PA(kken) - van HarmenGerke

   dnf 11 mei 2008
Mooi weer op deze zondag, dus veel mensen om je onopvallend tussen te bewegen. Met de camera als dekmantel heb ik de locatie op diverse hoogtes doorzocht, af en toe m'n pen laten vallen en m'n veters gestrikt. Toch bleef de cache goed verborgen. Omdat hij deze dag (en later) toch is gevonden, moet hij er wel gelegen hebben. De volgende keer ga ik gewoon met een biertje op het terras zitten (witbier kost hier € 2,60) en stiekem toekijken hoe andere cachers dit aanpakken. Zie ik iemand twee keer op dezelfde plek verdacht doen, dan kan ik daarna in dat plekje ook eens mijn neus steken...

___________________________________________________________________


1653

geo 1653. Bb's Benenstrekker #2 - van Belbor

17 mei 2008, 07:50
Vandaag had mijn goede vriend Joeridepoeri aangeboden mij een dagje in zijn auto rond te rijden. Ik had daarvoor een mooie route rond Rotterdam uitgestippeld. Helaas was het deze zaterdag behoorlijk regenachtig. Dat had wel tot voordeel dat we geen last hadden van hangjeugd, hondenuitlaters en bankjeszitters, en we meestal ongestoord konden zoeken. Tien minuten na vertrek uit Leidschendam konden de benen alweer gestrekt worden. Mijn chauffeur was verrast: "Die is snel te doen, zonder gepuzzel en er is een parkeerplaats nabij!" Toch had hij wat commentaar op de niet echt bijzondere locatie. Dat was ik met hem eens, maar het is wel goed voor de puntenjagers.
Aan de onderkant van de glazenpot zit een gat. Een puntenjager die het deksel er niet snel genoeg vanaf kreeg?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#147. L.W.E.G. 1 - van MRmcb

   dnf 17 mei 2008
Na een korte wandeling in de regen stonden we op het nulpunt. Tenminste, dat dachten we, maar daar hebben we geen cache kunnen vinden. Helaas kwam de maker niet op z'n fiets voorbij, zodat we geen extra aanwijzingen kregen. Met mooi fietsweer moet ik dus nog maar 's terugkomen...

geo 1654. Catch this fish! - van Gpsgek

17 mei 2008, 08:50
Op 23 december was ik hier ook al eens, maar toen had het visje de vrijheid gekozen en zwom lekker richting zee. Mijn note op deze pagina leverde op 11 januari een reactie van de maker op, waarin hij met foto's aantoonde dat er een gedegen TU-waardige constructie bedacht was. Dat daarvoor een half gevuld kratje Hertog Jan nodig was, stemde mij uiterst tevreden. Toch duurde het tot vandaag voordat ik weer eens in Berkel was. Wellicht is het ontbreken van een gezellig biercafé daar debet aan, want ik ken hier alleen een snackbar waar kinderen vroeger hun verjaardag vierden... wink
Op deze regenachtige zaterdagochtend was het niet druk, zodat ik al snel ondergedoken zat. Was niet nodig, zei mijn chauffeur, die rustig staand op een droog plekje al iets had zien spartelen. Het visje had ik daarna snel op het droge. Helaas, geen flesjes Hertog Jan gezien. Die moet ik dan maar eens ophalen als ik de multi Historisch Berkel ga doen. (nummer 30, toch?) wink
Bedankt en proost, Biertje
note 23 december 2007
Voor deze cache van gpsgek is voor de verandering eens géén TU-studie noodzakelijk, dus die zou ik kunnen loggen. Helaas staat de cache op unavailable, omdat de maker hem niet meer terug kan vinden. (Net zoals bij Count Me In...) Omdat de cache vorige maand tóch is gevonden en ik er toevallig voorbij zou fietsen, dacht ik twee vissen in één klap te kunnen slaan. Helaas werkte de middenstand me fors tegen, want het bleek koopzondag te zijn, en heel Berkel kwam vandaag over de brug voor z'n kerstinkopen. Nee, de veterstriktruc of de onschuldigefotomakenafleiding zouden hier niet gaan werken. Ik kom dus nog wel een keertje terug!
note reactie van gpsgek op 10 januari 2008:
Beste Biertje, ondanks dat er voor deze cache van de hunter geen TU-studies verwacht worden, blijkt het onderhouden van deze cache een behoorlijk probleem. Immers, naast geocachers die het visje uit hun handen laten vallen blijkt de Berkelse wind óók roet in het eten te gooien. Om nu dit probleem voor eeuwig uit de wereld te helpen heb ik de hele wereld afgezocht naar de oplossing. De oplossing vond ik in Duitsland, het land waar onder andere Warsteiner en Bitte ein Bit vandaan komen. Alvorens de oplossing in het veld te gebruiken, bedacht ik dat het goed zou zijn om eerst zèlf een studie te doen naar de geschiktheid van deze producten voor het Geocachen. Zodoende startte ik een onderzoek op met als titel: 'De Bierproef'. Je weet immers; wie de Bierproef doorstaat, heeft zijn vakmanschap (= meesterschap, red.) bewezen. Het resultaat van dit onderzoek laat zich beter uitleggen door beelden dan door woorden. Ik zou zeggen: aanschouw het! Proost! Gpsgek
Ps: Hij kan dus weer. Pps: Kijk uit met bankpasjes en harde schijven. Ppps: Kijk uit voor je vingers met het terugplaatsen ("AUTSCHJ, dat deed zeer!", denkt bovengetekende...) wink
note mijn reactie op 11 januari 2008:
Beste Gpsgek, dat ziet er zeer aantrekkelijk uit! Uit de foto blijkt dat voor de nieuwe constructie minstens 15 gevulde bierflesjes nodig waren. Ik hoop dat die nog allemaal aanwezig zijn wanneer ik deze cache binnenkort ga bezoeken!

1655

geo 1655. 'k Heb een hele grote.. bloem! - van Gpsgek

17 mei 2008, 09:30
Gpsgek heeft een hele grote bloem, zegt hij, dus die moest ik dan deze zaterdag maar 's gaan bekijken. Na een wandeling in de regen ontdekten we een kudde schapen en flink aantal fel gekleurde bloempotten. Er waren wel struiken in geplant, maar nog geen bloemen. Ik vermoed dat Gpsgek die er pas later in het jaar in zal zetten. Het kokertje was vlot gevonden, want vier ogen zien meer dan twee slaperige!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1656. Bb's Benenstrekker #3 - van Belbor

17 mei 2008, 10:00
Een dagje in de auto met chauffeur is toch heel anders dan op de fiets. Toen ik te laat ontdekte dat we de parkeerplaats voorbij reden, konden we niet remmen en even achteruit. Dan maar doorrijden en kijken of we een paar kilometer verderop konden keren. Zo zie je nog wat van de omgeving. Vijf minuten later parkeerden we op het nulpunt en kon ik de cache vanuit de auto zien liggen. Toch maar even de benen gestrekt en uitgestapt.
Bedankt en proost, Biertje

geo Jeneverneus 1 - van Plauke

   note 17 mei 2008
Omdat ik m'n (bier)neus hier op 24 maart al eens had gestoten, was ik blij dat ik vandaag hulptroepen meegenomen had. Dankzij de regen was er niemand op straat en konden we ongestoord zoeken. Hoewel alle neuzen dezelfde kant op wezen, bleef de micro onvindbaar. Onbegrijpelijk dat iedereen dit een makkelijke oppikker noemt. Je moet hier blijkbaar een neus voor hebben... Drie keer is scheepsrecht
dnf 24 maart 2008
Op mijn fietstocht van Rotterdam naar Maassluis passeerde ik de jeneverstad. Hoewel mijn voorliefde bij het bier ligt, had ik de puzzel opgelost tussen twee kopstoten door. Ik stond dan ook op een mooi en toepasselijk plekje, maar ik heb daar helaas geen cache kunnen vinden. Er was ook niets wat ik met de hint in verband kon brengen. Stond ik op de verkeerde plek of had ik met m'n (jenever)neus gezocht?

geo 1657. Gaderingviaduct - van Vasc0x

17 mei 2008, 11:40
Het was nog even lastig om zonder TomTom de juiste afslag te nemen, maar iets later dan gepland stonden we dan toch op 100 meter afstand van het parkeerterrein. Ach ja, daardoor zagen we direct de ingang van het terrein en kon de tocht door het natte gras beginnen. Het was inmiddels even droog, maar de grazers lieten zich niet zien. Het was mijn chauffeur die even later de kist vond. Vlakbij de cacheplek was ook nog een handig overstapje over het hek, waardoor mijn natte sokken even tijd kregen om te drogen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1658. Bonairepark - van *BaJo*

17 mei 2008, 12:15
De plek waar de auto werd geparkeerd herinnerde me aan een multi die ik jaren geleden met de fiets had afgelegd. Maar nu moesten we het park in, over een geheimzinnig paadje dat waarschijnlijk nu alleen door geocachers wordt gebruikt. Vanwege de regen en het bladerdak vreesde ik het ergste voor de ontvangst, maar m'n Geko wees me feilloos naar de plek waar de pot zat verstopt. Hoewel het logboekje bijna alle ruimte in beslag nam, was er nog net plaats voor een plastic kopie-coin.
Bedankt en proost, Biertje

1659

geo 1659. De oude zwemplek - van Mlvdburg

17 mei 2008, 12:30
Het enige voordeel van een regenachtige dag is dat je zeker weet dat er niemand op dit bankje zit. Een leuke constructie overigens, die je steeds vaker tegenkomt. Terwijl mijn chauffeur rondkeek waar de verkleedhokjes vroeger gestaan moesten hebben, pakte ik snel de cache en schreef m'n naam op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1660. Het grasveldje - van Slomespeedy

17 mei 2008, 12:50
Terwijl mijn chauffeur van vandaag zijn auto netjes parkeerde, zag ik een buurtbewoner lopen met een steekwagentje met daarop een aantal graszoden. Hij liep precies in de richting van het grasveldje, dus op een veilige afstand volgden we hem. Zou hij ook gelijk naar de cache lopen? Nee, de GPS wees een andere kant uit. Terwijl ik halsbrekende toeren uithaalde, had mijn metgezel de koker direct in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1661. Het Wiel - van Vasc0

17 mei 2008, 13:05
'Een simpele traditional.' Nou, daar hou ik van! Mijn chauffeur was blij dat hij even de benen kon strekken. Aan het Zilvermeertje zaten (of sliepen?) twee nachtvissers. We maakten een omtrekkende beweging zodat we geen last van elkaar hadden, en iets later had ik het doosje in handen. De Racecoin mag van hier verder naar andere provincies.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1662. De Mast - van Vasc0

17 mei 2008, 13:15
Vanaf het Wiel even doorlopen. Ik had de note over het overstapje genoteerd, maar ten westen van de cache is er echt geen overstapje! We kwamen vanaf het westen aanlopen, en hebben ook op de terugweg (nogmaals) goed opgelet. Hadden de schapen het weggehaald? Of zou dat overstapje ten oosten van de cache liggen?
Nu maar de plek genomen die duidelijk al een paar keer eerder gebruikt is. Uit het logboekje bleek dat ook anderen tevergeefs de officiële toegang hadden gezocht. Misschien dat dit raadsel nog eens wordt opgelost?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1663. De Beestjes: de boekenwurm - van Scoutsmart

17 mei 2008, 14:00
Het verhaaltje van de boekenwurm was gelukkig niet moeilijk, en er kwam een mooi coördinaat uit. Op deze regenachtige zaterdag kon ik dit plekje makkelijk opnemen in mijn rondje rond Rotterdam. Bij de parkeerplek begonnen gelijk diverse honden te blaffen en te grommen, dus ik wist dat het met de beestjes wel goed zat. Rond de cache waren ook voldoende beestjes te vinden. Het logboekje had nog geen last van boekenwurmen, dus ik kon moeiteloos mijn naam toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1664. Boomgaardhoekseparkje - van *BaJo*

17 mei 2008, 14:35
Vandaag had ik de beschikking over een auto met chauffeur en liet ik me rondrijden door Rotterdam en omgeving. Mijn GPS stuurde me naar een knappe knotwilg, die we van boven tot onder onderzocht hebben. Daarna nog wat plekken in de omgeving bekeken en toen maar teleurgesteld terug naar de auto. "Kijk nog eens in je papieren", stelde mijn chauffeur voor. Hé, een glazen pot? Dat lijkt me lastig in een knotwilg. Aha, cijfertjes verkeerd ingevoerd! Snel de auto weer uit en direct naar de juiste plek gelopen om de pot probleemloos te pakken. Tja, goed lezen, hè?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1665. Gadering - van De-gewone-rat

17 mei 2008, 14:50
Waarschijnlijk door de buien van vandaag was de cacheplek onzichtbaar geworden. Maar de aanhouder wint, en met de prikstok was daar ineens een bekend geluid te horen. Ik vermoed dat de cachelegger doordeweeks vanachter de bedrijfsramen zit te koekeloeren...
Bedankt en proost, Biertje

1666

geo 1666. De oude mijn - van Mlvdburg

17 mei 2008, 15:15
Op deze regenachtige zaterdag op zoek naar een oude mijn. Met de fiets makkelijk te bereiken; met de auto moet je wat meer moeite doen. Ik was benieuwd wat er zou gebeuren als je hier een sigaretje opsteekt... Toen we de logrol in handen hadden, bleek ineens de pen zoek. Terug naar de auto voor een reserve-exemplaar. Hij was gelukkig niet gestolen, maar bleek naast de auto in het gras te liggen. Nadat ik mijn chauffeur het verschil tussen mijn en dijn had uitgelegd, konden we omkeren voor de oude afsluitput.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1667. De oude afsluitput - van Mlvdburg

17 mei 2008, 15:45
Met de fiets zou dit een peuleschil zijn, met de auto had het wat meer voeten in de aarde. Na een verkennend ritje (op een afstandje) langs de cache, toch maar de BP opgezocht en wandelend de afsluitput bezocht. Vanwege de regen waren er geen fietsers op het pad, dus konden we ongestoord zoeken en loggen. Volgens mij werden deze afsluiters vroeger gebruikt om oude bierketels af te sluiten. Maar ik kan me natuurlijk vergissen... wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1668. Sluisjesdijk - van Ronell

17 mei 2008, 16:20
Op deze regenachtige zaterdag zouden er weinig tot geen mensen in de haven zitten, dus een goed moment voor deze korte multi. Nadat we de juiste antwoorden hadden genoteerd, konden we op zoek naar de cache. Helaas, een vissersteam was iets verderop aan het werk: de ene met een hengel in de regen, de ander in de auto achter ons. We hebben eerst de stip opgezocht. Maar met alleen zitten en wat wroeten, kom je er niet. Toen de hengelaar beet had en zijn collega de auto uitkwam om te helpen, greep ik mijn kans en ook de cache. Kleine handjes zijn hier in het voordeel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1669. De Barendrechtse brug - van De Jonkies &: PluNijTo97

17 mei 2008, 17:15
Voor mijn chauffeur was dit plekje het hoogtepunt van vandaag. Nadat we samen het monument hadden afgezocht en hij uiteindelijk tóch het kokertje zag liggen, liep hij door naar het water, terwijl ik de logverplichtingen afwikkelde. Toen ik ging kijken, kwam er net een kleine duwbak voorbij met van die gekleurde kistjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1670. Dood Spoor - van ShadowXs

17 mei 2008, 17:30
Na het bezoek aan de verdwenen brug wandelden we naar Dood Spoor. Met dit weer was er natuurlijk niemand te zien. Mijn chauffeur had de cache direct in de gaten, terwijl ik nog tussen de resten van een vissersfeestje zocht.
Bedankt en proost, Biertje

1671

geo 1671. Station Hollandsche Rading - van Het Pookey Team (DS Travel)

17 mei 2008, 19:00
Na een dagje geocachen rond Rotterdam was ik met mijn chauffeur op weg naar Hilversum. In augustus vorig jaar kon ik deze niet vinden. Vandaag de herkansing. Vreemd: op een van de plekken waar we vorige keer hadden gezocht, ligt nu een stukje schors met daaronder het kokertje. En een nieuw logrolletje, dat logt altijd extra lekker!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 augustus 2007
Vrienden had ik beloofd te laten zien hoe geocachen werkt. Onderweg zouden we dit station passeren, dus op mijn aanwijzing reden we even de parkeerplaats op. "Hier moet het zijn, het is erg simpel," legde ik uit. Met m'n GPS in de hand liep ik naar het wachtende kokertje. Hoewel? Met z'n vieren hebben we in steeds grotere cirkels alle mogelijke plaatsen afgezocht. Na een half uur gaven we het op. "Tja, dat hoort er soms ook bij," zei ik toen we weer instapten. Of dat dan geen teleurstelling was, vroegen ze me. "Jazeker," antwoordde ik, "maar dan neem ik gewoon even een biertje."

geo 1672. Five * TB Hotel - van The Dutch Boyz

17 mei 2008, 19:10
Na een bezoek aan het Station is het een klein stukje naar het Hotel. Inderdaad, een vijf-sterren hotel: ruime kamer, goed geïsoleerd, fraai uitzicht en voldoende parkeergelegenheid. Wat wil een TB nog meer?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1673. Over the Top 2 - van Ameland

17 mei 2008, 21:10
Na een dag cachen rond Rotterdam met mijn chauffeur Joeridepoeri waren we naar Hilversum gereden voor de verjaardag van tante Sas. Na een kipsaté (met witbier) bij vliegveld Hilversum wilde ik nog even over de top. Nou ja, naar de eindcache dan. Op 28 april had ik met Pino al de twee tussenpunten gevonden, maar de cache bleef voor ons verborgen. De GPS wees ons toen naar de andere kant van het pad, waar de gemeente zojuist een flinke hoop snoeiafval had gestort. Nou, daaronder lag de cache dus niet, ontdekten we.
Vandaag de herkansing en dit keer wees de GPS (correct) naar de juiste kant. Gelukkig vond ik snel het doosje, want ik had inmiddels trek gekregen in een verjaardagsbiertje. Eindstand na 13:40 uur hard werken in de regen: 21 caches gevonden en 2 niet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 april 2008
Vanavond moest ik met Pino even in Hilversum zijn, en daar zou ik wel even tonen hoe een 1600-cacher een multi aanpakt. WP1 en WP2 had ik snel gevonden (Pino verbaasd: "Hè, daar had ik toch al gekeken?"). Op naar de cache. De GPS stuurde ons naar een plek waar (waarschijnlijk recentelijk) hard was gewerkt. Als echte doorzetters hebben we flink ons best gedaan, maar nadat ik me ook nog eens verwond had, besloten we om tante Sas niet langer te laten wachten. Eenmaal thuis blijkt dat de eigenaar inmiddels op de hoogte is van de veranderingen. Wordt vervolgd...

___________________________________________________________________


1674

geo 1674. Hoge Mors en Rijndijk - van Boekiezoekie

18 mei 2008, 18:40
Aan deze cache was ik al op 24 april begonnen met de andere Braeck-geocachers, maar door de invallende duisternis waren we na WP3 gestopt. Het zoeken naar het jaartal van WP1 had ons teveel tijd gekost, evenals de discussie over ramen en ruiten (hiervoor is inmiddels een extra hint geplaatst, dank daarvoor). Pino had de cache inmiddels afgerond en vandaag nam ik de fiets voor het vervolg. Deze cache is niet een van de makkelijkste. Op diverse plaatsen laat de maker je behoorlijk piekeren en puzzelen.
Om 17:45 uur stoof ik de begraafplaats op. "Wat gaan we doen?" vroeg de 55-jarige portier. "Even naar het graf van Oma." Dat bleek in orde, maar hij wees me erop dat ik nog maar 10 minuten had. Dat wist ik natuurlijk en op tijd was ik weer terug bij het de poort. Na de sporthal fietste ik over de busbaan naar de Engelbertha hoeve. Volgens de beschrijving ligt die voor de brug links. Vreemd, want ik vond het restaurant voor de brug rechts...
Dan moet je teruglopen op de Hoge Morsweg naar 111. Ik was echter nog niet eerder op de Hoge Morsweg geweest. Later bedacht ik dat hier wellicht 'teruglopen naar de Hoge Morsweg 111' werd bedoeld. Het volgende probleem was de linkerkant van de bollenschuur. Een schuur heeft volgens mij een voor- en achterkant en een linker- en rechterkant. De linkerkant was vanaf de straatkant echter niet te zien. Ik heb daarom de ramen van de achterkant geteld.
De meeste twijfel had ik bij het aantal dragende stenen van de hemelwaterafvoer. Gelukkig is dit antwoord niet zo belangrijk in de formule. (Achteraf hoorde ik van Pino dat hij een ander hoofdgebouw en ook een ander antwoord had dan ik...) Na het laatste punt maakte ik de eindberekening. Foutloos (of nagenoeg foutloos), want zonder problemen vond ik daarna de cache. Als beloning voor de volgende vinder heb ik een coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF# 148. Stoned als een garnaal - van Grote Smurf

   dnf 18 mei 2008
Omdat ik vandaag toch in Leiden moest zijn, kon ik dat mooi combineren met deze cache. Dacht ik. De vragen (redelijk) goed beantwoord, want ik kwam bij het juiste gebouw uit. Maar niet bij de plek die in de hint wordt genoemd. Of moet de hint nog worden aangepast? Nou ben ik al geen liefhebber van voortuincaches, maar hier staan ook nog eens diverse bewakingscamera's op je gericht. En omdat de cache verplaatst is, zou de gewaarschuwde politie mij ook niet verder kunnen helpen. Ik heb de ruimte rond drie potentiële verstopplekken grondig onderzocht, maar ben tenslotte met een kater naar huis gefietst...

geo NF# 149. Zoek rond de kerk! - van GPSLeiden

   dnf 18 mei 2008
Na de kater bij Stoned Als Een Garnaal, volgde een tweede domper deze zondag bij de kerk. Dat kwam omdat ik niet rónd de kerk heb gezocht, maar alleen bij het stukje muur dat mijn GPS aanwees. Nu ik thuis de logjes lees, blijkt dat ik niet bij de juiste muur heb gestaan, want ik heb geen lege flessen drank van zwervers en ander vuil gezien. Volgende keer beter.

___________________________________________________________________


1675             1675

geo 1675. Opletten in de Lier - van Belbor en Keske27

29 mei 2008, 20:30
Vanavond waren we weer met de 4 Braeck-geocachers op pad en ik had De Lier uitgekozen voor een paar leuke caches. Hier moest ik inderdaad goed opletten. Opletten dat ik Pino niet kwijtraakte, want die zette er behoorlijk de vaart in, terwijl ik nog wat foto's wilde maken van de diverse beelden. Bij wp2 ging de vraag niet over het beeld van De Bierdrinker, maar over een timmerwerkplaats. Jammer, want ik weet meer van bier dan van timmeren. wink
Gelukkig waren de vragen makkelijk te beantwoorden en konden we op weg naar de cache. Onderweg vroegen we ons af of we het juiste gereedschap bij ons hadden. Ik vertrouwde volkomen op de bierflesopener die ik altijd bij me heb. En inderdaad, terwijl mijn vrienden rustig bleven wachten, pakte ik het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1676. Bb's Benenstrekker #6 - van Belbor

29 mei 2008, 20:45
Vanavond waren we met de 4 Braeck-geocachers in De Lier. Terwijl Pino de auto nog even wat beter parkeerde en Corbulo mij wist te melden dat we nog 30 meter van de cache stonden, haalde ik de pot uit z'n holletje. Ik stelde voor dat we toch maar onze namen op dit logrolletje zouden schrijven. Hierna wandelden we door naar Wind & Co, waar Corbulo en Mighty-Mike nog even lekker mochten zoeken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1677. De Lierse Dom - van Keske27

29 mei 2008, 21:45
Vanavond waren we met de 4 Braeck-geocachers in De Lier. Voor de Lierse Dom had Pino heel wat kilometers nodig om het begin van het fietspad te vinden. De navigatie-apparatuur stuurde ons steeds naar wegen die niet meer bestonden of die nog moesten worden aangelegd. "Ja, Pino", waarschuwde ik, "je moet altijd opletten in De Lier!" Hiermee verwees ik met een knipoog naar de multicache die we een uurtje eerder hadden gedaan. Uiteindelijk konden we de struiken in, op zoek naar de cache. Terwijl mijn collega's de moed al bijna hadden laten zakken, vond ik ineens het rode bandje, en daarmee ook de Dom. Een fraai stukje huisvlijt!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1678. Grote Griezel - van MacOZ58

29 mei 2008, 22:45
De laatste cache die we vanavond met de 4 Braeck-geocachers bezochten. Het was inmiddels donker geworden, maar de hoogspanningsmast is gelukkig al vanaf een grote afstand te zien. Met het lampje van Mighty-Mike zochten we bij de voet waar de nano volgens de GPS zou moeten liggen. Pino en Corbulo klommen zelfs op het beton om het nog wat hogerop te zoeken. Ondertussen zochten we ook nog maar 's bij de twee naastgelegen voeten. Na een kwartier gaven Pino en Corbulo het op en liepen terug naar de auto. Ik besloot toch nog even bij de voet te kijken die het verst van het nulpunt aflag, en ja hoor: de cache! Wat een gemene truc van Tennet. Maar iedereen was blij dat we de avond toch nog positief konden afsluiten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1679. Mum's new place - van IkbenMamma

31 mei 2008, 18:10
Zelf had ik net een bezoek gebracht aan mijn oude huis, en op weg naar het huidige bierpaleis passeerde ik de plek waar Mamma haar verhuisdoos had begraven. De benodigde projectie had ik thuis moeten doen, en dat voelde een beetje zoals Mamma in haar prille begin de caches vond: zonder GPS achter de PC met Googlemaps. Vlakbij het berekende snijpunt stond inderdaad een bankje en mijn scherpe (bier)blik zei me direct waar de cache moest liggen. De verhuisdoos bleek (zoals gewoonlijk) tjokvol. Met moeite kon ik de rode beer erbij persen. Mamma en José, ik hoop dat jullie nieuwe stek weer inspiratie mag leveren voor een stel nieuwe caches!
Bedankt en proost, Biertje

1679

Terug naar boven

Door naar juni