Blik op Biertje

Bierpraat juni 2008

64 caches gevonden (logs 1680-1743)

1680

      Blik op de zeven stenen

geo 1680. Zeven dagen op een eiland - van Grote Griezel

1 juni 2008, 17:40
In m'n log voor de Zeven Stenen had ik de hoop uitgesproken dat de volgende van deze serie over zeven cafés zou gaan. Dat is blijkbaar niet helemaal gelukt, maar Bomans en Wolkers staan op de foto wel beiden met een glas in hun hand. Nee, geen bierglas, maar toch een glas.
De vragen waren niet zo moeilijk, behalve die over de producer. Daarvoor had ik eerst een andere naam gevonden en dat scheelde ruim 10 meter. Maar daar zat wel wat water tussen. Maar nadat ik de zeven stenen had gevonden, wist ik dat ik goed zat. Toen ik daarna één voet verkeerd neerzette, wist ik dat ik fout zat... Soppend legde ik de laatste meters af naar de cache. Gaat de laatste van de trilogie over zeven zonnige terrassen? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1681. A4'tje - van Team KIS98

1 juni 2008, 19:05
Ook voor Biertje zat het bij deze cache niet mee: bij de start ontdekte ik dat ik ergens onderweg mijn pen was verloren. Met m'n fototoestel kon ik natuurlijk wel alles vastleggen, maar de waardes van A t/m F moest ik onthouden. Het lukte me om op die manier de hele route foutloos af te leggen. De vraag over het bier sprak me natuurlijk het meeste aan, want die plek kende ik. Het lastigst was het vinden van de juiste lantaarnpaal, maar toen ik daarna bij de deur uitkwam, wist ik dat ik goed zat. Dit stukje groen kende ik nog niet en op de fiets had ik geen last van de brandnetels. Gelukkig had ik de hint, want mijn pijltje wees de tegenovergestelde kant op. De cache lag er goed bij en de doos puilde uit. Ik heb wat ruimte gemaakt door de TB te ruilen voor een kleine coin.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1682. Reflex - van Zwerver

2 juni 2008, 10:30
Vandaag had ik gekozen voor een fietsrondje Gouda-Bodegraven-Haastrecht voor een aantal multi-caches. De eerste was een nachtcache die je (met enige moeite) ook overdag kon doen. Dat bleek inderdaad mogelijk, hoewel ik heel wat extra meters heb afgelegd om bij kruispunten de juiste afslag te vinden. De laatste reflector was het lastigst, want de zomerse natuur houdt geen rekening met geocachers. Toen ik weer op de parkeerplaats was, stond er een auto van de plantsoenendienst. Als die een beetje doorwerken, wordt het weer wat makkelijker voor ons.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1683. Coenecoop - van Vasc0

2 juni 2008, 10:55
Een bedrijventerrein zonder eigen geocache? Dat bestaat (bijna) niet in Nederland. Na mijn vorige fietsronde in deze regio was er bij Coenecoop een doosje gelegd, en op een mooie bosrijke groenstrook. De aanwezige TB en geocoin nam ik mee en daarvoor legde ik een ander TB en coin terug. Een hoop bedrijvigheid, dus!
Bedankt en proost, Biertje

1684

geo 1684. "Wie durft???" - van aad.agten

2 juni 2008, 11:25
Nadat ik gisteravond de foto's van njoyliving had gezien, besloot ik deze cache toch maar toe te voegen aan mijn rondje voor vandaag. Toen ik bijna op de plek was aangekomen, zag ik dat een tegemoetkomende fietser net was gestopt en al bezig was z'n schoenen uit te trekken. Het bleek Skoenoe te zijn, die hier al eerder was geweest, maar toen tegenover een stel koeien stond. Achter elkaar waagden we de oversteek en bereikten we de cache. Op de terugweg viel Skoenoe bijna nog in de sloot, maar koelbloedig hees hij zich weer omhoog en wist hij uiteindelijk toch de veilige oever te bereiken. Na nog wat tips uitgewisseld te hebben (fietsers onder elkaar) namen we onder het viaduct afscheid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1685. Bruggetjes - van aad.agten

2 juni 2008, 12:40
Gezien de nummering moeten er meer dan honderd bruggetjes in deze wijk liggen en 8 daarvan zijn gebruikt voor deze cache. Fietsend bezocht ik ze allemaal en daarna kon ik op zoek naar de cache. Ik moest even wachten totdat de passanten gepasseerd waren, de schooljeugd weer in de klas zat en de bewoners weer naar binnen waren, maar om precies 12:40 uur was de kust veilig en kon ik de doos pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1686. Thuglife Ratelband - van Pablo Gregorian

2 juni 2008, 14:45
Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en het zweet liep over m'n rug toen ik de vogelobservatiepost bereikt had. Waarschijnlijk was ik tijdelijk door de hitte bevangen, want ik was ervan overtuigd dat de cache erg hoog moest zitten. Ruim een kwartier heb ik de bomen afgezocht. Na een koel biertje kwam het verstand weer terug en zocht ik op de meest voor de hand liggende plek op het oorspronkelijke nulpunt. Daar lag het doosje, waarin ik als dank voor deze zwetende zoektocht een TB achterliet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1687. Het zit in mijn hoofd - van tuitje

2 juni 2008, 15:55
Een vreemde naam voor een cache, want de benodigde jaartallen wist ik helemaal niet uit mijn hoofd. De berekening was echter snel gemaakt en daarna kon ik op weg. De kaplaarzen waren niet nodig en nadat ik eerst aan de verkeerde kant had gezocht, kwam uiteindelijk de cache boven water. Nou heb ik na een avondje stevig bierdrinken ook wel eens een houten kop, maar dit sloeg werkelijk alles. Fraai gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1688. Hekendorpse Dorpscache - van Team van Druten

2 juni 2008, 16:45
In Hekendorp was ik al eens eerder voor een cache geweest, maar toen was het een stuk rustiger dan op deze warme maandagmiddag. Een lange sliert auto's kronkelde zich over de nauwe weg, terwijl ik op mijn fiets daar tussendoor op zoek was naar jaartallen en pijpjes. Uiteindelijk had ik het eindcoördinaat bij elkaar gesprokkeld en kon ik op weg naar de cache. Op zo'n 30 meter afstand bleek ik toch niet op het juiste pad te staan. Gelukkig wist een dorpsbewoner mij te vertellen waar de drukke wandelroute zich bevond, zodat ik ietsje later de kist kon openen.
Bedankt en proost, Biertje

1689

geo 1689. "Waar? Daar!": Steinse Tiendweg - van Quaerens

2 juni 2008, 17:40
Dit was de enige cache van Quaerens die ik nog moest doen en het bleek vandaag een ongelooflijk warme maandag te worden. Naast de slagboom van de brug van Bodegraven heb ik me eerst goed voorbereid in grand café Maestro, waar ze mijn favoriete bier tapten. Daarna kon ik op weg. Al na een kwartier vroeg ik me af of de 4 resterende blikken wel voldoende zouden zijn... Een prachtige route lag voor me, die mooie vergezichten opleverde. Bij de Oukoopse molen passeerde ik een tamme kudde schapen en later moest ik ook nog langs twee koeien die juist voor een ligplaats op het pad hadden gekozen.
Onderweg maakte ik nog een uitstapje naar Hekendorp, waar een prachtig gelegen café met terras helaas gesloten bleek te zijn. Uiteindelijk had ik alle benodigde cijfers verzameld en kon ik op weg naar de cache. Maar die plek kwam niet logisch uit en het was maar de vraag of ik er dichter dan 80 meter zou komen. Ik bekeek mijn antwoorden nog eens en paste een twijfelachtige waarde aan. En ja hoor, Quaerens' voorliefde kennende kwam ik nu exact op de verstopplek uit. Waarschijnlijk had ik hetzelfde probleem als mijn voorganger, maar deze cachelegger zal wel zeggen dat hij altijd gelijk heeft. wink
Bedankt voor deze fraaie tocht, en proost! Biertje

geo 1690. Iets hoger op - van rowdy's

2 juni 2008, 19:10
Een mooi en rustig park, waar alle punten makkelijk te vinden zijn. Een passerende boer vroeg me of ik een puzzeltocht aan het uitzetten was. Nee, ik doe er juist eentje. Dat vond hij vreemd, want dan verwachtte hij juist de hele dag groepen mensen met papieren in hun hand. Nou, die komen nog, stelde ik hem gerust. Waar de tocht heen ging? Ik wist het niet, maar ik zou wel ergens een molen kunnen zien. Nu kreeg ik gelijk wat wetenswaardigheden over de molens in de omgeving te horen en met die kennis wandelde ik weer verder. Nadat ik alle cijfertjes verzameld had, kon ik op zoek naar de cache. En daar bleek de naam goed van pas te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1691. De bijgelovige Theunis - van Team van Druten

2 juni 2008, 19:30
Nou ben ik zelf niet bijgelovig, maar wat ik hier meemaakte was toch wel erg mysterieus. De hele dag was het al warm en broeierig geweest en er was aan het begin van de avond onweer voorspeld. Donkere wolken pakten zich samen en het begon ineens flink te waaien. Ik fietste nog maar een paar honderd meter van de cache, toen er in het donker plotseling twee ogen oplichtten. Er klonk een zacht gebrom dat steeds luider werd: het dier kwam snel dichterbij. Ik was afgestapt om beter te kunnen kijken, maar door de duisternis kon ik de vorm van het zwarte beest niet goed onderscheiden. De ogen straalden fel en zag ik daar ook een rij glimmende tanden? Verstijfd van schrik bleef ik staan. Ik kon niet meer vluchten. Het monster was nu vlakbij. Met een laatste brul schoot het langs me heen. Gelukkig, het had me blijkbaar niet gezien. Twee rode stipjes gloeiden nog na en verdwenen in het donker. Ik herinnerde me dat ik bij het passeren een flits van een steigerend paard had gezien. Of had ik me dat nou verbeeld? Snel liep ik naar de cacheplek en schreef mijn naam op de logrol. Ik besloot de volgende keer niet meer zoveel bier overdag te drinken...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1692. Het boezemgemaal - van de schippertjes

2 juni 2008, 20:05
De laatste voor vandaag, die me wat extra kilometers bezorgde. Door onoplettendheid (één biertje te veel gedronken onderweg?) koos ik de verkeerde afslag en fietste ik aan de verkeerde kant van de Gouwe. Dat merkte ik veel te laat en dus fietste ik maar door naar de veerpont van Moordrecht. Daar stond al een knul met z'n brommertje te wachten. "Dag meneer op een OV-fiets", zei hij. "Dag jongeman op een brommer", groette ik terug. Hij wilde weten wat een OV-fiets was en ik legde uit dat ik die vanmorgen op station Gouda had gehuurd en nu weer terug ging brengen. Maar eerst moest ik nog even langs het gemaal. De visser daar had niet in de gaten dat ik achter zijn rug om de cache pakte. Nog een laatste foto en dan naar het station. Deze dag had ik 86 km gefietst en 11 caches gevonden in 11:15 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1693

geo 1693. Freedom - van Team KIS98

6 juni 2008, 19:25
Brons
Je kan natuurlijk glunderen achter je computer, maar in het veld viel het vandaag niet mee! Het was de openingsdag van de elfde editie van Den Haag Sculptuur, en dat betekent traditiegetrouw een nieuwe cache van Team KIS98. Als bier- en kunstliefhebber had ik me al een beetje voorbereid en alle antwoorden kon ik dan ook in één rechte wandeling foutloos noteren. Mijn favoriet is het witte huis uit de horrorfilm Psycho van Alfred Hitchcock.
En dan op weg! Gelukkig was ik op de fiets, want er moest een flinke afstand worden afgelegd. Vertwijfeld stond ik daarna (waarschijnlijk net als mijn voorgangers) bij de fontein. Dit kon niet goed zijn. De enige mogelijkheid was een andere waarde voor D en daar bleek de cache dan ook te liggen. De formule was al aangepast, zag ik toen ik weer thuis was.
Het is onduidelijk of er volgend jaar opnieuw een tentoonstelling komt, want er ligt een advies om de gemeentelijke subsidie te stoppen...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1694. Stoned als een garnaal - van Grote Smurf

7 juni 2008, 15:30
Vorige maand heb ik hier een beetje versuft lopen zoeken. Kennelijk was de alcohol uit die paar biertjes van de avond ervoor nog niet helemaal uitgewerkt. Toch vond ik dat ik vrij aardig mijn fiets kon besturen. Maar voor het vinden van deze cache moet je kennelijk toch helemaal nuchter zijn. Na een coördinaatcontrole en wat opbeurende woorden van Grote Smurf heb ik het deze zaterdagmiddag opnieuw geprobeerd. Er stonden al een paar fietsen in het rek, dus de mijne viel niet op. En waar ik vorige keer vergeefs had gevoeld, vond ik nu een doosje verstopt. Mijn methode om 24 uur nuchter te blijven, had dus geholpen. Ik wilde dit gelijk vieren door een van de meegebrachte blikjes open te trekken, maar ik besloot nog even te wachten...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 mei 2008
Omdat ik vandaag toch in Leiden moest zijn, kon ik dat mooi combineren met deze cache. Dacht ik. De vragen (redelijk) goed beantwoord, want ik kwam bij het juiste gebouw uit. Maar niet bij de plek die in de hint wordt genoemd. Of moet de hint nog worden aangepast? Nou ben ik al geen liefhebber van voortuincaches, maar hier staan ook nog eens diverse bewakingscamera's op je gericht. En omdat de cache verplaatst is, zou de gewaarschuwde politie mij ook niet verder kunnen helpen. Ik heb de ruimte rond drie potentiële verstopplekken grondig onderzocht, maar ben tenslotte met een kater naar huis gefietst...

1695

geo 1695. Zwanburger - van Yannis52

7 juni 2008, 16:30
Een cache die al 2 jaar op mijn lijstje stond. Vandaag, op weg naar nummer 1700, voegde ik hem toe aan mijn fietsschema.
Na zo'n tien minuten wachten op de steiger kwam de salonboot 'De Heere Schouten' aanvaren. "Ik kom voor dat kistje dat aan de overkant ligt", vertelde ik aan de schippers. Die bleken geheel op de hoogte en we spraken af dat ze mij over zouden zetten en weer op zouden pikken bij dat andere steigertje. Op die manier bleef er voor mij een (eenmalige) wandeling over van zo'n 1,5 km naar de cache. Lopend passeerde ik diverse bootjes met zonnende en zwemmende gezinnetjes. Tenslotte pakte ik probleemloos de plastic doos, plaatste een TB en pende m'n naam in het boekje. Daarna wandelde ik naar het afgesproken opstappunt, en wachtte met een blikje bier op de komst van de boot.
Bedankt voor deze mooie tocht, en proost, Biertje

geo 1696. Windroos - van p.broersma

7 juni 2008, 17:55
Vanuit Warmond was ik naar Voorhout gefietst. Het leuke Windroospuzzeltje had mij deze kant opgestuurd. Na bezoek aan de toren en het hek, passeerde ik een ander prachtig punt. Op 150 meter van WP2 ligt namelijk Grand café de Toog, dat al helemaal klaar was voor het EK. Er was op mijn komst gerekend, want een witbiertje was snel getapt.
Hierna had ik weer voldoende energie voor het laatste stukje naar de cache. Mijn scherpe ogen hadden de verstopplek snel in de gaten en genietend van het uitzicht schreef ik mijn log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1697. Woordenwisseling - van Smurfin & Grote Smurf

7 juni 2008, 18:35
Kaartspelletjes zijn aan mij niet besteed. Maar taalspelletjes wél. Over homoniemen hoefde ik niets meer te weten, want ik kon het coördinaat zo op de achterkant van een kaart schrijven. Om die plek te bereiken zijn de fietsende geocachers flink in het voordeel. Op de meest logische plek was echter niets te vinden. Dan maar wat verder kijken. Uiteindelijk zag ik een soort van aanwijzing en daarna ook de cache. Kennelijk was mijn blik wat vertroebeld door de inhoud van een zojuist genuttigd blik!
Bedankt en proost, Biertje

1698

geo 1698. Zoek rond de kerk! - van GPSLEIDEN

7 juni 2008, 19:25
Vandaag terug naar de kerk. Bij aankomst bleken dit keer de deuren open te staan. Ook stonden er wat fietsen tegen de muur die ik de vorige keer had onderzocht. Toen had ik niet goed gelezen, want er staat toch duidelijk dat je in een groenperkje moet zijn. De cache was nu dus direct gespot. Maar helaas: alle vakjes op de logrol bleken vol; er was zelfs al een los papiertje bijgevoegd. Ik heb mijn naam maar in het eerste hokje erbij geschreven. Heb ik toch een beetje dat FTF-gevoel. Daarna gauw het perkje uit voordat het zingen begint!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 mei 2008
Na de kater bij Stoned Als Een Garnaal, volgde een tweede domper deze zondag bij de kerk. Dat kwam omdat ik niet rónd de kerk heb gezocht, maar alleen bij het stukje muur dat mijn GPS aanwees. Nu ik thuis de logjes lees, blijkt dat ik niet bij de juiste muur heb gestaan, want ik heb geen lege flessen drank van zwervers en ander vuil gezien. Volgende keer beter.

geo 1699. Gek op bomen - van Babcia

7 juni 2008, 19:40
Gek op bomen? Nou, Biertje is meer gek op iets anders dat met een B begint... wink Op mijn fietstocht was ik weer terug in Leiden. Op de cachelocatie bemerkte ik ook veel balkons en buren. En een mooi veld om te ballen of te barbecuen. Het buisje was snel bereikt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1700. The Beatles - Magical Mystery Tour - van naaktslakkies

7 juni 2008
Hoewel ik de steden uit de vorige Beatles-caches op chronologische wijze had gezet en diverse (on)logische berekeningen had uitgevoerd, bleek ook deze puzzel geen ABC'tje. Onder invloed van grote hoeveelheden zwak alcoholica besloot ik daarom een alternatieve Tour uit te proberen, minder Magisch, maar die wel tot een oplossing van het Mysterie moest leiden...
Vandaag bereikte ik dan het einde van de reis: een prachtig kunstwerk markeerde het einde van de Tour. Het is inderdaad jammer dat slechts weinigen dit kunnen aanschouwen, maar Biertje was er dus één van! Het was tevens mijn 1700e cache, en opnieuw eentje van de Naaktslakkies. Ik ga ervan uit dat ze inmiddels bezig zijn met een nieuwe creatie voor mijn 1800e?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1701

geo 1701. Swindregt: het Kijfhoekkerkje - van Cachingpol

8 juni 2008, 07:35
Vandaag was ik als cursusleider op pad met cursist Loze Jorry, voor een 1-daagse cursus die in het teken stond van 'Dat overkomt me anders nooit'. Aan bod zouden komen: het correct invoeren van coördinaten, het maken van eenvoudige berekeningen, goed lezen, zoeken op de juiste plaats en de voordelen van een goede voorbereiding.
Al snel bleek het nut van deze training, want Loze Jorry had de coördinaten van de caches niet in de TomTom gezet, waardoor we de juiste afslag misten en we de eerste cache op onze buik konden schrijven. Nummer twee was het kerkje van Kijfhoek. Hier namen we de juiste afslag, maar zochten we eerst op de verkeerde plek. Uiteindelijk pakte ik het kokertje en konden we tevreden onze eerste log schrijven. Gelukkig wees mijn metgezel me nog even op het feit dat ik in mijn euforie 19:35 had gekrabbeld, in plaats van 07:35. "Dat overkomt me anders nooit", reageerde ik ad rem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1702. Eén zwaluw 3: Gemaal - van wanzelaartje

8 juni 2008, 08:15
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. Het gescheurde plastic zakje, dat van binnen en buiten drijfnat was, hebben we weggegooid. Op de achterkant van de vochtige rol was gelukkig nog plaats voor onze namen. Schaatser Gianni Romme hebben we niet gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1703. Eén zwaluw 4: Jachthaven - van wanzelaartje

8 juni 2008, 08:30
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. Het kokertje was snel gevonden, maar het was nat en vies door het natte plastic zakje. De logrol was helemaal vol, maar anderen hadden inmiddels twee losse blaadjes toegevoegd. Op eentje daarvan was gelukkig nog plaats voor onze namen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1704. Eén zwaluw 1: Monument - van wanzelaartje

8 juni 2008, 08:40
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. Bij deze is het kokertje verdwenen en liggen de (droge!) logstroken in een plastic zakje. De spoilerfoto heeft niets met de huidige plek te maken. De plaatselijke folderaars kennen deze plek inmiddels ook...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1705. Eén zwaluw 6: Protestantse Kerk - van wanzelaartje

8 juni 2008, 09:00
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. Hier was de logrol één vieze natte prop. Erg moeilijk om je naam op te schrijven. Nog veel moeilijker was het om de aanwijzing te vinden. Met CSI-technieken wist Loze Jorry blaadje voor blaadje af te pellen, totdat hij een strookje vond met een leesbare letter. Geocachers die de cache hebben gevonden, maar de aanwijzing niet konden lezen, mogen mij mailen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1706. Eén zwaluw 2: Beverpad - van wanzelaartje

8 juni 2008, 09:40
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. De bevers en de schapen waren nog niet op, dus konden we ongestoord wroeten. Het kokertje en de logrol waren helemaal droog, dus het loggen en het lezen van de aanwijzing waren geen enkel probleem. Met 5 cijfers van de 6 gingen we op weg naar de Bonus...
Bedankt en proost, Biertje

1707

geo 1707. Eén zwaluw maakt nog geen zomer - van wanzelaartje

8 juni 2008, 10:30
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Met 5 van de 6 cijfers arriveerden we op het parkeercoördinaat. Het bord op het hek gaf echter aan dat parkeren hier niet mocht. Dan maar in de berm. Het informatiebord vonden we met 33 meter afwijking. Dat betekent dat je voor de bij het Monument gevonden waarde van E beter 3 lager kunt nemen, dan vindt je alle WP's (en de cache) zonder problemen. Terwijl we lekker wandelden probeerde Loze Jorry steeds het juiste antwoord van de volgende vraag te voorspellen aan de hand van de mogelijke coördinaat-berekeningen. En dat ging hem goed af! Uiteindelijk bereikten we de cache, waar een groot aantal TB's en coins van eigenaar wisselden.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#150 Eén zwaluw 5: Klooster - van wanzelaartje

   dnf 8 juni 2008
Vandaag was ik met Loze Jorry op pad en reden we door Lage Zwaluwe. Het is jammer dat Wanzelaartje deze serie niet meer wil onderhouden: de meeste logrollen zijn vol, nat en onleesbaar. Nadat we de Bonuscache al gevonden hadden, passeerden we bij toeval het klooster, zodat we toch even een blik konden werpen op de poort. De renovatie is bijna afgerond en de nieuwe heg begint al te groeien. Misschien dat de huidige bewoners ook de cache kunnen renoveren?
Gelukkig is de waarde van C niet echt van belang.

geo 1708. De mysterieuze molen - van wanzelaartje

8 juni 2008, 11:10
Tijdens mijn dagje met Loze Jorry bezochten we ook de mysterieuze molen. Tot zijn grote verbazing vond mijn metgezel hier twéé kokertjes. De vieze canister bevatte de natte prop die Wanzelaartje niet wilde vervangen. Het schone kokertje werd vorige maand door PaLPiTaTioN neergelegd en heeft een schone en droge logrol waarop we met plezier onze naam schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1709. Rendez-vous - van svenska co

8 juni 2008, 11:40
Loze Jorry had de auto netjes geparkeerd en samen wandelden we de laatste drie honderd meter naar de cache. Op het pad lagen een paar zwarte hopen: het waren honderden strontvliegen die aan het lunchen waren en door onze nadering allemaal ineens opvlogen. Na deze rendez-vous kwamen we bij de doos die al van een afstand goed te zien was. Na het loggen toonde Jorry mij hoe je een cache moet verstoppen. Inderdaad, dat was vakwerk!
Bedankt en proost, Biertje

1710

geo 1710. Afslag Oosterhout - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 12:15
Vandaag was ik op pad met Loze Jorry. Zijn TomTom was onderweg uitgevallen, dus met behulp van de kaart zochten we de juiste weg om/door de haven van Drimmelen. De zon was inmiddels doorgebroken en zwetend bereikten we het puntje. Daar moesten we even zoeken, maar uiteindelijk zag Jorry het kokertje liggen. De cache lag dus NIET op het noordelijkste puntje, maar iets zuidelijker. Daarna keken we nog even hoe het zwarte geld voorbij voer...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1711. Op een bewoond eiland - van metahara

8 juni 2008, 12:50
Vanuit Drimmelen moesten Loze Jorry en ik een omtrekkende beweging maken om de oude toegangsweg te bereiken. Er stond al een auto voor het hek, maar daarin lagen een paar hengels. Geen concurrentie dus. Terwijl Jorry een vreemde route door de struiken nam, pakte ik de plastic doos. Daarna keken we nog even naar het geld dat voorbij kwam varen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1712. De Peuzelaar - van coteam

8 juni 2008, 14:10
Nadat we de auto veilig hadden geparkeerd tegenover het politiebureau, gingen Loze Jorry en ik op weg naar het zonenummer. Omdat we zojuist het Bewoonde Eiland hadden bezocht, vermoedden we al waar we terecht zouden komen. De vragen waren simpel, de berekeningen deden we foutloos en zo naderden we de cacheplek. Terwijl Jorry grondig in en achter een boom zocht, vroeg hij of ik kon kijken hoe groot de cache was. "Het is een doorzichtige tupperware doos, met een deksel met een blauw randje en een zwart elastiek eromheen", antwoordde ik. "Nou, hier ligt ie niet", verzuchtte mijn metgezel tien minuten later. "Dat klopt", antwoordde ik rustig. Hoe ik dat zo zeker wist, wilde hij weten. "Heel simpel, want ik sta ernaast", antwoordde ik lachend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1713. TB Hotel: Effe lunchen II - van de hangijzers + the Mailers

8 juni 2008, 14:50
Zonder TomTom was het even zoeken om de juiste parkeerplaats te vinden, maar uiteindelijk zette Loze Jorry de auto op de goede plek neer. We maakten een wandeling onder de brandende zon naar het hotel. De lunch hadden we al gehad, dus gingen we gelijk op zoek naar de kist. Die was makkelijk te vinden, dus achteraf toch maar wat beter bedekt. Omdat we geen coins of TB's meer bij ons hadden om te ruilen, hebben we alle hotelgasten laten liggen. Ik begrijp nu waarom TB-eigenaren zo'n hekel aan hotels hebben, want door zo'n ruilregel blijven TB's dus langer liggen in plaats van lekker te reizen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1714. Jannezandse Brug - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 15:25
Na bezoek aan Lage Zwaluwe, Drimmelen en Geertruidenberg waren Loze Jorry en ik gearriveerd in het gebied van mijn biercollega Bitte ein Bit. De eerste cache gaf uitzicht op de roestige Jannezandse Brug. Nadat Jorry overal had gezocht, pakte ik het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

1715       1715

geo 1715. Biesbosch - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 15:35
Met Loze Jorry was ik in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Na bestudering van het bord en beantwoording van de vragen konden we op ons gemak poseren met onze GPS. In mijn andere hand wilde ik een bierflesje houden, maar volgens Jorry was dat geen goed idee. "Dat flesje is geen Bitburger en lees de waarschuwing: logs met een verkeerde foto worden direct verwijderd." Ik bedankte hem voor deze wijze raad en zette het foute flesje snel op de grond. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 1716. Halifax LV905 - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 15:40
Met Loze Jorry was ik inmiddels in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Het monument voor de Halifax was ons volgende doel. Jorry pakte het kokertje snel op en geroutineerd beschreven we de logrol en maakten we wat foto's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1717. Gemaal Oostkil - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 15:50
Met Loze Jorry was ik inmiddels in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Op de parkeerplaats van het gemaal stond een auto met een jong stel erin. Duidelijk geen geocachers. Brutaal parkeerde Jorry naast hun en met de papieren in onze hand liepen we naar het gebouwtje. "Heb jij de sleutels bij je?" vroeg ik geroutineerd aan mijn collega. Het jonge stel besloot een ander plekje te zoeken en reed weg. Die wisten natuurlijk niet dat het gemaal vol-automatisch is en niet door een paar ambtenaren op zondag opgestart hoeft te worden...
Bedankt en proost, Biertje

geo Westkil - van Bitte ein Bit

   note8 juni 2008
Met Loze Jorry was ik inmiddels in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Op de parkeerplaats van Westkil stonden twee auto's en aan de waterkant zaten 2 vissers plus 4 toeschouwers, die verrast naar ons opkeken. We probeerden nog nonchalant wat foto's te maken van de onder water liggende bureaustoel en tegelijkertijd de juiste plek te spotten. Dat bleek naast een van de vissers te zijn, en met zoveel ogen op ons gericht, besloten we maar te vertrekken...

geo 1718. Bruine Kil - van Bitte ein Bit

8 juni 2008, 16:10
Na Lage Zwaluwe, Drimmelen en Geertruidenberg waren Loze Jorry en ik in het gebied van Bitte ein Bit terecht gekomen. Dit was nummer 18 en de laatste voor vandaag. Grappig was dat we de eerste bij het plaatsje Kijfhoek vonden en de laatste aan de Kijfhoekweg lag. Het was weer een gezellige en leerzame dag, die eindigde met een heerlijke maaltijd van Madame Duijv. en tot slot nog een kort bezoek aan Wilxlii Carrotte en Lady Cachetta.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1719

geo 1719. Bridge over troubled water - van cafetante

13 juni 2008, 19:15
In april was mijn blik net zo troebel als het water. Hoewel... toen de cachelegger een paar dagen later voor controle kwam, moest hijzelf ook even zoeken.
Vandaag de herkansing. Met een voetbalwedstrijd (Oranje tegen Frankrijk) in het vooruitzicht waren er natuurlijk geen joggers, fietsers of hondenuitlaters op straat. In alle rust kon ik dus zoeken en lachend haalde ik het kokertje dit keer moeiteloos te voorschijn. Nou scheelde het ook wel dat ik dit keer aan de goede kant van het water zocht...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1720. Geocacher Meetstation Den Haag - van cafetante

13 juni 2008, 19:30
Hoewel ik was gewaarschuwd voor een meetstation dat passerende geocachers automatisch scant, ben ik toch even gaan kijken. Voor deze gelegenheid had ik me vermomd als bierdrinkende wandelaar. En ja, er is inderdaad een meetstation geplaatst en dat betekent dus betalen. Het moet niet veel gekker worden! Straks gaan ze ook nog belasting heffen op mijn biertjes!
Overigens ontdekte ik dat er helemaal geen automatische registratie plaatsvindt. Nee, alle passanten laten zelf hun gegevens achter op een lijstje. Dat zouden ze bij snelheidscontroles ook zo moeten doen! wink
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1721       1721

geo 1721. Call from Zoetermeer to Komorany! - van Eniram&Andemo

16 juni 2008, 21:15
At 19:00 hours I joined Rick de Kikker and Keurli to do this cache. Driving by on my bike I had already counted all the 74 vertical plates at the rail of the bridge, so when we received the number of U from Adamos we started our journey. After 5 minutes we got the message that 74 was much too large. We went back and Keurli learned me there is a difference between horizontal and vertical plates. Aha!
For waypoint 4 Keurli took a short way and we made a little jungle trip to reach the 'windows' (Rick almost lost a shoe in the mud), finding out afterwards that there was a paved path!
We were lucky that we were with three, because not one of us made all the calculations right. After waiting for the last clue, eventually we went for the cache. It was a full ammo box and we swapped some TB's and coins. Rick, Keurli and -of course- Adamos, thank you for this nice international experience.
Cheers! Biertje

___________________________________________________________________


geo 1722. De Hangkous - van Team Tisco

19 juni 2008, 20:35
Vandaag was weer onze maandelijkse avond met de Braeckgeocachers. Vier Hillegomse caches stonden op het programma en we begonnen met de multi. Op weg naar de Oude Pomp passeerden we een fontein waar wat Hangkousjongeren een fles zeepsop hadden leeggegoten, zodat er een flinke schuimkraag was ontstaan.
Dit keer had iedereen zich goed voorbereid en de juiste uitdraai meegenomen. Pino en Corbulo namen de leiding en Mike en ik controleerden hun berekeningen. Het jongerencentrum was open en ik zag dat ze er een lekker biertje op de tap hadden, maar nee, we moesten verder. De wp's waren makkelijk te vinden en de vragen leverden geen problemen op. Na het maken van de eindberekening op het bankje konden we op weg naar de cache, die door Pino vlot te voorschijn werd getrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1723. CQ DX... - van PA1EJ

19 juni 2008, 20:55
Ook voor Biertje zorgde deze cache voor herinneringen aan zijn jeugd, toen hij in de jaren '76 tot '78 bijna elke avond wel (illegaal) op de FM-band te vinden was. Begonnen met een simpel zelfbouw-zendertje van 25 gulden en een dipoolantenne aan het plafond van het zolderkamertje, later met een 3-traps torrenbak en een 8 meter mast op het dak. Mijn verste verbinding was met Vroomshoop in Overijssel. Maar meestal zat ik uren te kletsen met andere Haagse 'zendamateurs', zoals we onszelf noemden. Totdat de 27 MC werd vrijgegeven en het duidelijk werd dat de Radio Controle Dienst hard zou gaan optreden. Velen zijn toen met deze hobby gestopt, sommigen kochten een 27 MC bakkie, enkelen deden examen voor de officiële 2 meter licentie. Mijn zendertjes heb ik nog steeds bewaard en mijn logboek moet ik ook nog ergens hebben. Ach ja, die goeie oude tijd...
Vanavond gingen we met de Braeckgeocachers op zoek naar de antenne van PA1EJ. De cache werd uiteindelijk door Joeridepoeri gevonden, maar de antenne is kennelijk verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

1724

geo 1724. Geen land mee te bezeilen - van Tjarda van Starkenborgh Stachouwer Stam

19 juni 2008, 21:25
Met de Braeckgeocachers waren we nu op weg naar onze derde Hillegomse cache. Als oud-lid van een zeeverkennersgroep waren de vragen voor mij natuurlijk een eitje. Zo wist ik toch zeker dat het ezelsbruggetje 'GLAS' was (een bierglas natuurlijk). Gelukkig dat schipper Pino nog nuchter was. Daardoor reden we in een rechte lijn naar de cache, die door landrot Corbulo kordaat boven water werd gehaald.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1725. Elsbroek - van Spajaard

19 juni 2008, 21:45
Met de Braeckgeocachers maakten we vanavond Hillegom onveilig. De laatste daar was Elsbroek. Pino probeerde de auto zo dicht mogelijk bij de cache te parkeren, maar we moesten toch een stukje lopen. Terwijl iedereen op de verkeerde plaatsen zocht, haalde ik de pot op het nulpunt te voorschijn. Er had toch iemand de cachepagina slecht gelezen en zijn hondenuitwerpselen niet opgeruimd, want ik bleek met beide schoenen in een verse hoop gestaan te hebben... In het volle logboekje vonden we gelukkig toch nog een blanco plekje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1726. @Home (EWT) - van EastWood Team

21 juni 2008, 09:45
Vandaag deed ik een rondje Dordrecht - Papendrecht - Alblasserdam - Zwijndrecht - Dordrecht. Met de fiets heb je natuurlijk geen last van dat eenrichtingsverkeer en al snel stond ik met het kokertje in handen. Het was m'n eerste deze ochtend. Bij het EastWood Team waren de gordijnen nog dicht, dus ik heb maar niet aangebeld voor een biertje...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1727. Sheep Head 3 - van jarga

21 juni 2008, 10:45
Deze cache stond al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik hier in september 2006 naar op zoek was, bleek die net herplaatst op een iets andere locatie. Met het nieuwe coördinaat op zak fietste ik nu direct naar de juiste plek. In twee jaar tijd was er een hoop gegroeid, behalve ik. Gelukkig kon ik het kokertje vlot pakken en eindelijk mijn naam toevoegen aan de logrol.
Een paar uur later zou ik de cachelegger in Barendrecht tegenkomen. Wat een toeval!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1728. Sint Elisabethsvloed Ramp - van mlvdburg

21 juni 2008, 11:25
Op mijn fietstocht van Dordrecht naar Papendrecht maakte ik even een uitstapje naar de Biesbosch. Vorig jaar ben ik hier geweest en hebben we gekanood en bier gedronken. Ook toen hebben we geen bevers gezien; wel schildpadden. Ik dacht even dat de opdracht luidde dat je samen met een bever op de foto moest staan, maar gelukkig was het wat makkelijker. wink
Bedankt en proost, Biertje

1729

geo 1729. Ruïne - van gerdian

21 juni 2008, 11:50
Dit is voor mij een bekende ruïne, want al 2 keer eerder stond ik hier te zoeken. Eerst in december 2005 samen met Quaerens, die de Edward Scissorhands' Cache (GCGWMX) al eerder gevonden had en mij wel even wilde helpen. Helaas, we konden die toen niet vinden. In september 2006 kwam ik terug en vond toen uiteindelijk het kokertje na langdurig kloppen en betasten van alle muren. Edward Scissorhand is vorig jaar gearchiveerd, maar dit blijft een mooie imposante plek voor een cache. Dit keer was het geluk aan mijn zijde, want binnen de minuut had ik de cache te pakken. Daarna wierp ik nog een blik op die andere burcht, waar veel mannen zitten die (net als ik) wel trek in een biertje hebben...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1730. Noordhoekse Wiel - van jacobthomas

21 juni 2008, 12:25
Via een omweggetje bereikte ik het park Noordhoekse Wiel. Ik begrijp niet waarom hier gekozen is voor een nano, want een micro of small is veel makkelijker en sneller te vinden. Ondanks de hint heb ik hier redelijk lang moeten zoeken, terwijl diverse hondenbezitters voorbij kwamen en zich duidelijk afvroegen waarom ik daar rondhing. Zoiets verhoogt de rip-kans. Hoe je hier langdurig kunt zoeken zonder dat iemand je ziet, is mij een raadsel. Als een cache snel gepakt en gelogd kan worden, wordt de rip-kans veel kleiner. Zomaar even een tip, hoor. wink
Toen ik de constructie eenmaal gevonden had, was het nog een hele toer om de nano te bevrijden. Gelukkig heb ik altijd m'n flessenopener bij me. Opgelucht fietste ik weer verder...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1731. De Grote Nes - van brilstar

21 juni 2008, 13:30
Op de parkeerplaats stond een groep mannen met een blaffende meute. Voor de honden was er een soort speurtocht uitgezet. Ik had mijn eigen speurtocht en ging op weg naar de Grote Nes. Die bleek al gevonden te zijn door team Jarga (vader en zoon), zodat ik de logrol simpelweg kon aanpakken. Samen liepen we daarna naar het windmolentje, een cache die zij nog niet kenden.
Bedankt en proost, Biertje.

geo 1732. Op Kruistocht in Alblasbos 2: Windmolentje - van Jacobthomas

21 juni 2008, 13:40
Een half uur geleden had ik hier ook al gestaan, maar toen had ik de cache niet kunnen vinden. Bij de Grote Nes ontmoette ik daarna Jarga, die niet wist dat er nóg een cache in dit bos lag. Nadat ik had laten zien waar ik overal al had gezocht, zei Jarga: "En heb je hier ook gekeken?" En tegelijkertijd toonde hij me triomfantelijk zijn vondst. We waren beiden blij dat we konden loggen. Teruglopend naar de parkeerplaats wisselden we nog wat ervaringen uit en daarna stapte ik weer op mijn OV-fiets. Leuk kennis gemaakt te hebben!
Bedankt en proost, Biertje

1733

geo 1733. Op Kruistocht in Alblasbos 1: Kortland - van Jacobthomas

21 juni 2008, 14:15
Net nadat ik had gelogd, kwam er een man met hond voorbij. "Ben je soms naar iets op zoek?" vroeg hij met een knipoog. "Nee, want ik heb 'm al", antwoordde ik gevat. Hij wist waar het kokertje moest liggen, maar dat er nóg een cache in dit bos lag, was hem onbekend. Maar zijn vrouw wist het vast wel. Kennelijk een team waar de echtgenote aan het geocachen is, en de man (plus hond) erachteraan hobbelt. Toen hij weer verder ging, zag ik op mijn GPS dat ik dezelfde kant op moest. Ik besloot dus maar even te wachten...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1734. Alblasserbos - van Jacobthomas

21 juni 2008, 14:30
De man met hond die ik bij Kortland had ontmoet, bleek precies de route te volgen die ik ook moest hebben. Op grote afstand volgde ik hem en toen hij uit het zicht was verdwenen, deed ik een snelle greep voor de cache. Ik was net klaar om verder te gaan, toen ik in de verte de hond alweer zag aankomen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1735. Een Kei van een Cache - van Jacobthomas

21 juni 2008, 15:05
De puzzel had ik niet opgelost, want het woord kon ik niet vinden. Toch had ik genoeg gegevens verzameld om met een gerust hart naar de parkeerplaats te fietsen. Vandaar was het even puzzelen hoe ik verder moest, maar toen ik eenmaal op de goede weg zat, kon er niets meer misgaan. Dankzij de hint en de naam van de cache kon ik makkelijk loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#151. Lastige Letters - van Jacobthomas

   dnf 21 juni 2008
Ook deze woordpuzzel heb ik niet op kunnen lossen, maar ook hier wist ik voldoende gegevens te verzamelen om daarmee de checker te proberen. En al bij mijn tweede poging kreeg ik groen licht! Ter plekke was snel duidelijk waar de cache moest liggen, maar hoe ik ook zocht: niets gevonden...

geo 1736. Mijnenveger - van brilstar

21 juni 2008, 16:00
Tijdens mijn fietsrondje was ik nog steeds in Alblasserdam. De mijnen had ik thuis behendig omzeild en met een logisch coördinaat was ik vandaag op weg voor de grote klap. Door het gebladerte ter plekke was het lastig om het nulpunt te bepalen. Gelukkig kreeg ik snel versterking in de vorm van Nikkie72 met zoontje en oma, die mijn fiets al hadden zien staan. Uiteindelijk zag Nikkie te doos liggen. Het was de tweede keer vandaag dat ik onverwachts hulp kreeg bij een moeilijk te vinden cache. Nikkie72, bedankt!
Bedankt en proost, Biertje

1737

geo 1737. Rustig Alblasserdam - van brilstar

21 juni 2008, 16:35
Het was hier inderdaad bijzonder rustig: geen mens gezien. Door het gebladerte werd ik eerst wat verderop gestuurd, maar daarna wees mijn GPS precies naar de juiste plek. De constructie had ik al wat vaker gezien, dus hoefde ik niet lang te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#152. Van Wipmolen naar Landvast - van brilstar

   dnf 21 juni 2008
De Wipmolen was snel gevonden, maar de nano? Met behulp van de hint zag ik eigenlijk maar één plek die hiervoor in aanmerking kwam, maar dat was wel 13 meter verder. Nu ik alle logjes heb doorgelezen, blijkt dat te kloppen. Ik ben dus óók in dat achtergelegen bos geweest, maar dat hoefde dus inderdaad niet. Tja, had ik nu ook maar de grote meester Wilxlii Carrotte gebeld en hem om een hint gevraagd...

geo 1738. Noordtunnel - van Tita NL

21 juni 2008, 17:25
De cache mag dan wel uit het zicht zijn gelegd van het fietspad, maar toch word je van bovenaf van alle kanten bekeken als je de pot probeert te pakken. Snel handelen is daarom vereist en daarna heb ik de neergesmeten fiets weer opgepakt en ben de brug overgereden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1739. Sophiaspoortunnel - van SS50

21 juni 2008, 17:55
De cachepagina bevat een hoop informatie over de spoortunnel, die je echter alleen te zien krijgt als je goederenmachinist bent op de Betuwelijn. Als fietser merk je er weinig van. Maar gelukkig wordt je aandacht gevraagd voor een futuristisch vluchtgebouw, waar sinds vorige maand een cache ligt. Het duurde overigens even voordat ik hem zag en het duurde nog wat langer voordat ik hem te pakken had, want m'n voorgangers hadden het kokertje op een onbereikbaar plekje gerold. Gelukkig heb ik altijd voldoende gereedschap bij me, zodat ook deze operatie weer gelukt is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1740. Drierivierenpunt Zwijndracht - van Pu1sar's Forum

21 juni 2008, 18:25
De 2 andere punten had ik al jaren geleden bezocht, maar in Zwijndrecht had ik nog niet eerder geweest. Aan het eind van mijn fietsrondje langs de Drechtsteden zou ik de serie eindelijk compleet krijgen. Dankzij een fantastische voorbereiding thuis ging de tocht lekker van een leien dakje. Op verschillende plekken stonden of zaten mensen naar het water en de schepen te kijken. Op het drierivierenpunt was zelfs een soort venster neergezet. Uiteindelijk had ik de cache te pakken en kon ik het logboekje vullen. Als dank heb ik 2 TB's achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

1741

geo 1741. Swindregt: de Watertoren - van cachingpol

21 juni 2008, 18:50
Ik had dit weekend nog geen telefoontje van Wilxlii gekregen, dus ik maakte me een beetje zorgen of hij wel alle caches had kunnen vinden. Bijvoorbeeld die lastige watertoren van Zwijndrecht. Welzeker had hij die gevonden, zo vertelde hij me, want hij had het kokertje namelijk 4 uur geleden aangereikt gekregen van de Versluisbrigade die 'm net had ontdekt. Nadat ik had verteld waar ik al had gezocht, bleek dat ik de cache op een haartje had gemist. Tja, hoe zal ik dit uitleggen... Water vind ik pas interessant als er bier van gebrouwen wordt. En als dat gebeurd is, dan gaat het erin als water. Wilxlii vond het jammer dat we elkaar waren misgelopen. Volgend weekend beter?
Bedankt en proost, Biertje

geo 1742. @Work - van Team Swops

21 juni 2008, 19:20
Bij mijn vertrek vanmorgen vanaf station Dordrecht was dit de eerste cache op mijn lijstje. Om kwart over negen is het nog lekker stil op straat. Ik kon dus rustig zoeken: op de voor de hand liggende plekjes en op de minder logische plaatsen. Helaas... Maar had ik echt overal gekeken?
's Middags kwam ik Jarga tegen en die kon me een tip geven. Wat? Dat was dus echt de enige plek waar ik niet had gezocht. Vlak voordat ik m'n OV-fiets weer zou inleveren reed ik opnieuw naar het werk, zette de biermobiel strategisch neer, pakte de cache en schreef m'n log. Hoewel het nu een stuk drukker was, leek ik een gewone fietskoerier, die er de tijd voor nam. Rustig fietste ik daarna weg...
Op mijn rondje Drechtsteden heb ik vandaag 66 km afgelegd, 18 caches gevonden en 2 niet, in totaal 10 uur.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1743       1743

geo 1743. Klap van de molen #1 - van Smurfin & Grote Smurf

29 juni 2008, 15:35
Na een oproep op het forum hadden veertien teams zich om 9 uur verzameld voor deze tocht, in 3 kajaks, een 3-persoons kano en een 8-persoons Canadees. Samen met 4Puppies en Boswijk Posse zat ik in de 3-persoons kano. Voor Boswijk Posse was het een belangrijke dag, want dit zou z'n 1000e cache moeten worden. Normaal gesproken wordt hij altijd geholpen door Gpsgek, maar die had op het laatste moment af moeten zeggen. Daarom had Boswijk Posse (BP) aan ons een biertje na afloop beloofd als we hem vandaag zouden helpen om kilocacher te worden. Nou, voor een biertje doen 4Puppies en ik alles!
Voor de zekerheid had BP ook geregeld dat Grote Smurf meeging, zodat we geen enkel waypoint konden missen, en Cve.gps in z'n motorsloep fungeerde als volgboot, zodat BP makkelijk kon overstappen als hij moe of misselijk zou worden.
Het eerste deel ging vlot: 4Puppies en ik peddelden erop los, terwijl BP een paar foto's maakte of een flesje fris dronk. Moeiteloos haalden we iedere keer de Canadees in en vonden we als eerste het plaatje en het bijbehorend cijfer.
Tegen twaalf uur begon BP honger te krijgen en hij wees ons op een eilandje waar we goed konden lunchen. Kapiteintje had voor broodjes, fruit en frisdrank gezorgd. Er was alleen geen bier omdat hij ervanuit ging dat iemand anders dat wel zou meebrengen. Een tegenvaller, want het dichtstbijzijnde café was 5 km roeien.
Na deze korte stop gingen we weer verder. 4Puppies en ik hadden nu voldoende energie voor het tweede deel van de tocht, terwijl BP uitvoerig de kaart bestudeerde en vroeg of we niet wat harder konden peddelen. In Oud-Ade moesten we limbo-varen onder een serie steeds lager liggende bruggetjes. Plat op de bodem schoven wij de kano en BP moeiteloos overal onderdoor. In de Boekhorstvaart peddelden we pal tegen de wind in, en een knul in een motorbootje vond ons zo zielig dat hij vroeg of we een sleepje wilden. Nee, dat was niet nodig, zei BP direct, maar even later kwam het bootje langszij en kreeg ik een touw toegeworpen. Na een kilometer stopte de knul ineens en voeren wij verder op eigen kracht. Later hoorden we dat z'n benzine op was en dat hij nu zelf hulp nodig had om weer thuis te komen. Voor BP maakte dat allemaal niets uit: het eindcoördinaat was inmiddels compleet.
In de Zijl begon het te spoken. De wind was opgestoken (windkracht 5 of meer) en zorgde voor metershoge golven. Terwijl 4Puppies en ik ons best deden om de kano drijvende te houden en het drukke scheepsverkeer te ontwijken, wilde de doodsbange BP zo snel mogelijk naar de kant. Nadat wij hem uit de kano hadden getild en hij weer vaste grond onder de voeten had, gebaarde hij de volgboot om ons op te pikken. Zo was BP nog net op tijd bij de rest van de groep om zijn naam op de logrol te schrijven. Uitbundig complimenteerden wij hem met deze prachtige 1000e vondst, terwijl wij ons zachtjes afvroegen hoe het die 999 keer gegaan moest zijn...
Nadat de boten uit het water waren, gingen we nog even naar het terras van café Ut Dobbertje voor een afsluitend biertje. Hier kwamen de sterke verhalen pas goed los! Tot slot werden er nog lijsten met eindcoördinaten uitgewisseld en daarna was er een einde gekomen aan een fantastische dag.
Iedereen bedankt voor zijn/haar steun en bijdrage, Grote Smurf bedankt voor deze pracht-cache. Proost! Biertje
PS: het kan zijn dat ik me sommige omstandigheden iets anders herinner, maar dat komt ongetwijfeld doordat ik tijdens de hele tocht geen bier heb kunnen drinken. wink

1743       1743

Terug naar boven

Door naar juli