Blik op Biertje

Bierpraat maart 2008

42 caches gevonden (logs 1527-1568)

1527

geo 1527. Een raadselachtige vondst - van MacDuc

3 maart 2008, 10:35
Gelukkig bevat de cachebeschrijving voldoende aanknopingspunten om de enige plaats waar je niemand in de weg staat te vinden, alsmede de daarbij horende plek van de cache. Want de puzzel blijft raadselachtig. Er is nu ook een hint bijgezet, maar zelfs nu ik weet wat het antwoord is, zie ik er geen enkele logica in. Maar ach, vandaag fietste ik naar Boskoop en onderweg nam ik dit raadsel ook maar even mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1528. G.Zalm-tunnel - van MacDuc

3 maart 2008, 11:00
Op weg naar Boskoop passeerde ik ook de G. Zalm-tunnel. Ik trof het: Zalm was vandaag aanwezig, want ik zag zijn auto staan. De cache zag ik gelukkig ook erg snel. Ik moest alleen uitkijken dat de storm het logrolletje niet uit m'n handen blies. Tja, 450 miljoen euro. Daar kan je heel wat biertjes voor kopen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1529. Laat de hele handel achter je - van MacDuc

3 maart 2008, 11:55
Deze locatie had ik al eens eerder geprobeerd te bereiken, en wel in het donker via de kortste weg. Dat bleek dus niet mogelijk. Vandaag, met daglicht en harde wind lukte het wel. Ik fietste zelfs voorbij de parkeerplek, maar iets verder werd ik tegengehouden omdat iemand z'n hele handel op het pad had achtergelaten. Die hindernis was gelukkig niet zo lastig, maar voor het vinden van de cache moest ik toch wel even mijn goede vriend Loze Jorry bellen. Het blijkt dat je de hint een flink stuk ruimer moet nemen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1530. Met je billen in de brandnetels - van brigus

3 maart 2008, 14:00
Gehaast fiets ik door de lege straten van Waddinxveen. We zijn op zoek. Mijn GPS en ik.
We zoeken de cache van Manon en Adriaan. In de bibliotheek van Voorburg heb ik hun verhaal gelezen. Over hun boomhut en ook over hun cache. En vandaag ga ik die zoeken.
Ik zet mijn fiets tegen de heg. Zou het hier zijn? Stilletjes loop ik naar voren.
Er staat een doos met een briefje. Het verhaal van Manon en Adriaan gaat nog verder. En ook ik moet verder.
Ik stap weer op mijn fiets en volg de pijl van de GPS. Even later sta ik bij wat bomen. Waar zouden ze hem verborgen hebben?
Hier! denk ik. Hier moet het zijn. Met mijn handen duw ik de struiken weg. In een vierkant gat ligt hij. Groen en geheimzinnig.
Mijn hart bonkt. Langzaam haal ik de kist uit het gat. Met een luide klap springt het deksel open. Tussen allerlei spulletjes ligt het logboekje.
Glunderend schrijf ik mijn naam erin. Dan stop ik de kist weer terug. Blij fiets ik het pad weer af, op weg naar de volgende cache.
Bedankt en proost, Biertje

1531

geo 1531. Het politieke bos - van aad.agten

3 maart 2008, 14:30
Toen ik 's middags het huis van mijn goede vriend Loze Jorry passeerde, moest ik gelijk binnenkomen. Direct werd er een glas voor me neergezet. Zónder citroen, natuurlijk. Zodra ik hem vertelde welke caches ik nog ging zoeken, kreeg ik een tip over het politieke bos dat er sinds gisteren ligt. Ik kreeg de pittige politieke puzzel voorgelegd en wist 4 vragen foutloos te beantwoorden. Bij eentje zat ik er een jaar naast (maar C is niet erg belangrijk) en vraag D zou ik moeten opzoeken. Maar die gaf Jorry me cadeau.
Na een stukje stevig fietswerk (met wind tégen) arriveerde ik bij het bos. Ik was de enige. Na het loggen merkte ik dat al dat fietsen dorstig maakt. Maar gelukkig had ik nog wat blikjes bij me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1532. Hoogspannings cache - van tejoos

3 maart 2008, 15:40
Gelukkig zijn er ook eenvoudige puzzeltjes. Ik verkeerde dus niet onder hoogspanning toen ik deze oploste. Er moest wel een stevig stuk worden gefietst. Vanwege de woeste wind was het niet druk op de dijk en kon ik de kist kordaat oppakken. Ik heb hem daarna wel een beetje beter uit het zicht gelegd. Op deze winderige maandag heb ik 79 km gefietst en 6 caches gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1533. De Viaan - van Gina en Reimer

9 maart 2008, 09:15
Door vertraging veroorzakende werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Amsterdam, besloot ik op het laatste moment om mijn rondje Amsterdam te schrappen en te kiezen voor het altijd avontuurlijke Alkmaar. Gelukkig had ik mijn regenjas meegenomen, want toen ik om 09:00 uur op mijn al klaarstaande OV-fiets stapte, waren de weergoden reeds behoorlijk ontstemd. En dat zou de hele dag zo blijven. Als eerste stond de grondzeiler De Viaan op mijn programma. In het kleine natuurgebied naast de molen kwam ik in dit hondenweer natuurlijk niemand tegen. Wčl een kokertje. Ik bleek vandaag niet de eerste te zijn: Team Waterdaantje had ook op 9-3-2008 gelogd, maar om 16:45 uur. Die komen dus vanmiddag nog een keertje terug! wink Daar bleef ik maar niet op wachten. Ik trok de capuchon weer over m'n hoofd en ging verder...
Bedankt en proost, Biertje

1534

geo 1534. The Goose goes - van ardligthart

9 maart 2008, 10:00
Op weg naar deze cache werd ik vlak voor de rotonde aangevallen door twee wilde ganzen. Ondanks het slechte weer hadden ze zich brutaal op het fietspad geposteerd en ze waren duidelijk niet van plan te wijken. Bij het passeren probeerde de ene in m'n kuiten te pikken, terwijl de ander het vermoedelijk voorzien had op m'n biervoorraad in m'n rugzak. Tenminste, dat was het enige van waarde dat ik bij me had. Een paar minuten later stond ik naast de gigantische granieten gans, die ook al begerig naar de inhoud van m'n rugzak keek. Daar haalde ik alleen m'n neopreen handschoenen uit om de cachelocatie eens grondig te onderzoeken. Het regende nog steeds en toen ik m'n log schreef, zag ik eindelijk de eerste mens: een man die door z'n hond werd uitgelaten. Alle kinderen zaten waarschijnlijk binnen met hun spelcomputer voor de tv...
Bedankt en proost, Biertje

geo 925 jaar Langedijk deel3 - van roestje

   note 9 maart 2008
Inmiddels bestaat Lagendijk alweer 928 jaar en is het anderhalf jaar geleden dat ik hier ook al eens tegenover de bank stond. Om 10:15 uur was de winkelstraat helemaal verlaten, want het regende nog steeds. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om ongestoord te zoeken. Ik had inmiddels bij andere cachers geďnformeerd aan welke kant van de straat het kokertje moest liggen, en met allerlei extra info zou het een eitje gaan worden. Maar helaas...
Dit laatste cijfertje voor de finale cache is toch wel bijzonder lastig te verkrijgen! Hopelijk heb ik een volgende keer meer succes. Drie keer is scheepsrecht, zeggen ze weleens na twee keer een Not Found...
dnf 21 oktober 2006
Vandaag ging ik een dag geocachen in Noord-Holland. Vanuit Alkmaar vertrok ik voor een fietstocht van 125 km via Langedijk, Heerhugowaard, Purmerend en weer terug naar Alkmaar. De derde micro van Langedijk heb ik niet kunnen vinden. De twee geldautomaten waren continu in bedrijf, want half Langedijk heeft op zaterdag geld nodig. Uiteindelijk heb ik het opgegeven. Nergens een micro kunnen ontdekken, terwijl ik na een half uur rondsnuffelen bij het bankgebouw wel erg begon op te vallen. Voordat de politie zou komen, ben ik daarom maar vertrokken.

1535

geo 1535. POL-HOL 2006 Exchange - van geokunis2

9 maart 2008, 11:00
Een heel leuk plekje, vooral omdat er bijzonder veel verstopplekken zijn. Tijdens het zoeken passeerde een toeterende auto. Waren dat soms Polen van het uitwisselingsprogramma? Door de regen was alles glad en glibberig, en terwijl ik voorzichtig onder de steiger zocht, probeerde ik om niet in het water te glijden. Stel je voor dat ik gered moest worden door een stel Polen?! Uiteindelijk vond ik het kokertje op een logisch plekje. Ik had weer eens veel te moeilijk gezocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1536. Op die fiets! - van Badeendjes

9 maart 2008, 11:40
Omdat ik bijna alle caches op de fiets bezoek, was dit puzzeltje natuurlijk een kolfje naar mijn hand! Gisteravond, bij de voorbereiding van mijn fietstocht door Alkmaar en omgeving, had ik de puzzel gezien en met een vers glas bier begon ik aan de opgaven. Gelukkig wist ik alle antwoorden direct uit mijn hoofd en nog vóór ik m'n eerste slok had kunnen nemen, stond er al een correct coördinaat op het kladblok.
Vandaag in de regen kwam het moeilijkste deel: met natte en verkleumde vingers de nano openmaken en met een slecht schrijvende pen m'n naam op het pietepeuterige papiertje priegelen. Ja, op die fiets dus! Het enige voordeel van de regen was dat er geen pottekijkers op straat waren. Blauwbekkend vervolgde ik mijn route op m'n OV-fiets zonder versnellingen...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#134 Archimedes - van Turbohimself

   dnf 9 maart 2008
Uit de statistieken blijkt wel dat dit een lastige cache is: 45 founds en 20 Not Founds (en wellicht wat meer, omdat niet iedereen een NF meldt). De regen van vandaag zorgde voor een extra dimensie bij mijn eerste poging. Door logisch denkwerk dacht ik te weten waar de micro verstopt zat. Maar ik had niet de juiste spullen bij me; de meeste ruimte in m'n fietstas werd ingenomen door blikken bier. Toen ik ook nog eens op de glibberige oever uitgleed en voorover viel, hield ik het voorlopig voor gezien. Maar ik kom terug!

geo 1537. De Reiger - van Team Scouting Angela

9 maart 2008, 12:55
Het regende nog steeds toen ik op mijn fietsrondje door deze regio eerst op WP2 belandde. Dat bleek later nog een voordeel te hebben! Zonder in het water te vallen kon ik het aantal centimeters aflezen en daarna fietste ik naar de planken van het voetpad. En daarna direct door naar de cache. Ondanks het slechte weer waren er behoorlijk wat honden hun baas aan het uitlaten. Omdat ik zelf een flink aantal jaren op scouting heb gezeten, was het vinden van de cache niet moeilijk. De scouts van Scouting Angela zijn inmiddels 3 jaar ouder. Ik ben benieuwd of ze verslaafde geocachers zijn geworden en of ze nog steeds lid van Scouting zijn.
Bedankt en proost (als je 16 bent), Biertje

1538

geo 1538. Een rondje rond de kerk - van kcbotr

9 maart 2008, 14:10
Bijna alle caches bezoek ik met de fiets. Voor caches buiten mijn regio neem ik de trein en de OV-fiets. De treinplanner gebruik is dus regelmatig. Aanvankelijk had ik een dagje Amsterdam gepland, maar door werkzaamheden op het traject Schiphol-Amsterdam zouden de ingezette bussen voor een aanzienlijke vertraging zorgen. En ik had al zo'n druk programma! Vandaar mijn gewijzigde keuze voor het altijd avontuurlijke Alkmaar. Een rondje rond de Alkmaarse kerk leek erg simpel, maar toch bleken niet al mijn cijfertjes correct. Gelukkig kreeg ik hulp van de Hoofdconducteur, zodat het sein toch op groen kwam te staan. Volgens mijn planning zou ik om 13:45 uur bij de cache moeten zijn, maar met enige vertraging kon ik om 14:10 uur alsnog mijn log in het spoorboekje schrijven. (Pas om 22:50 uur was ik weer terug op station Alkmaar, waar ik om 23:07 uur de stoptrein naar overstapstation Haarlem nam. Maar het zojuist gekochte biertje maakte veel goed!)
Bedankt en proost, Biertje

geo 1539. Onderweg naar het werk - van Muiz99

9 maart 2008, 14:35
Ik kan me voorstellen dat je als plantsoenarbeider op weg naar je werk hier gaat zitten om te genieten van het uitzicht. Tenslotte ben je dan al op je werk. Maar de meeste werkers zullen hier zo snel mogelijk voorbij rijden om te zorgen op tijd te zijn. Op deze regenachtige zondag hoefde er kennelijk niemand te werken, want het bankje was leeg. Omdat ik vermoedde dat de cache op een slinkse manier verstopt was, heb ik veel te lang en te moeilijk gezocht. Gelukkig was ik vandaag vrij, want anders was ik beslist te laat gekomen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1540. De Hoevervaart - van kcbotr

9 maart 2008, 15:05
Ook op een regenachtige zondag is dit een mooie wandeling en een logisch vervolg op de cache 'Onderweg naar het werk'. Na de OV-fiets goed verankerd te hebben, vertrok ik voor een 2 km tocht naar de cache. Het klim- en klauterwerk viel niet mee met een rugzak vol bier, maar door de wachtende beloning hield ik het vol. Geen van de bewoners bood weerstand; door het slechte weer zaten ze kennelijk binnen bij de tv. Ik vond een droge plek om te loggen en daarna wandelde ik weer 2 km terug. En gelukkig, mijn fiets stond er nog!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1541. 't Keetje - van De Keetjes

9 maart 2008, 15:55
Op weg naar de cache bleek dat de gemeente hier nogal wat van plan is. Ik fietste over de stoepen van openliggende straten en tenslotte moest ik m'n fiets door het zand slepen om de ingang van het parkje te bereiken. En het regende nog steeds. Geen pretje dus. Maar het vinden van de cache (mooie constructie!) maakte een hoop goed. Voor een bijpassende foto liep ik even over het grasveld. Dat bleek op sommige stukken onder water te staan. Maar m'n sokken en schoenen waren al doorweekt, dus dat maakte niets meer uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1542. Oosterbos - van The Martians

9 maart 2008, 16:30
Zoals aanbevolen heb ik deze cache op zondag bezocht. Het was inmiddels middag geworden, maar dat kwam omdat ik een nogal vol programma voor deze fietstocht had. Doordat het al de hele dag regende was het niet druk. De pot kon ik dus ongestoord zoeken. Hij zat echter zó vol dat de grote TB er niet meer bij kon. Op het golfterrein was het ook erg stil. De mooi-weerspelers zaten kennelijk allemaal in de bar van het clubhuis...
Bedankt en proost, Biertje

1543

geo 1543. Tussen huis en werk 4 - van no-name

9 maart 2008, 17:15
Op deze regenachtige zondagmiddag fietste ik de route andersom, dus van werk naar huis. Eerst naar nummer 4, dat geen problemen oplevert als je op de goede plek zoekt. Vlakbij staat een leuk bankje, waar je even kan zitten om een biertje te drinken. Tenslotte moet je nog een flink stuk fietsen voordat je thuis bent...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1544. Tussen huis en werk 3 - van no-name

9 maart 2008, 17:35
Op deze regenachtige zondagmiddag fietste ik de route andersom, dus van werk naar huis. Na nummer 4 volgde nummer 3, waar het bankje kennelijk was weggehaald. Een druk en gevaarlijk punt overigens, want in de paar minuten dat ik hier stond, draaiden drie auto's en een motor met wat moeite het fietspad op. Kennelijk allemaal snel op weg naar huis? Het biertje heb ik dus maar even staande gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1545. Tussen huis en werk 2 - van no-name

9 maart 2008, 17:55
Op deze regenachtige zondagmiddag fietste ik de route andersom, dus van werk naar huis. Na nummers 4 en 3 volgde nummer 2, waar gelukkig weer een bankje stond. Het was immers weer hoog tijd voor een biertje. Ik was weliswaar halverwege, maar ik moest nog even het Marquettebos in. En ik wist niet of daar bankjes zouden staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1546. Het Marquettebos - van Muzikantjes

9 maart 2008, 18:10
Het regende al de hele dag en ik was inmiddels helemaal doorweekt. Eigenwijs koos ik voor de snelste route, stak de weg over en zette m'n fiets tegen de paal. Na een korte wandeling bereikte ik de cache, die goed gecamoufleerd was. Nog geen uur geleden waren de Kalkendotters hier geweest, las ik. In het bos heb ik verder niemand gezien, wel hoorde ik het geschreeuw van dieren (wilde zwijnen? roofvogels?). Voor de zekerheid maar snel het bos verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1547. Tussen huis en werk 1 - van no-name

9 maart 2008, 18:40
Op deze regenachtige zondagmiddag fietste ik de route andersom, dus van werk naar huis. Dit was de laatste. Ook hier stond gelukkig weer een bankje, zodat ik het volbrengen van de tocht kon vieren met een biertje. Het zou immers nog een paar uur duren voordat ik zelf weer thuis was. Ik had natuurlijk ook even kunnen doorrijden naar het zwembad van Beverwijk om bij de cachelegger een biertje te gaan drinken, maar ja, waar was dat precies? Ik wist helaas zijn naam niet... wink
Bedankt en proost, Biertje

1548

geo 1548. De walvis - van no-name

9 maart 2008, 18:55
Op mijn rondje van Alkmaar naar Beverwijk en weer terug fietste ik al de hele dag in de regen. De nano van de walvis had ik in het donker gelukkig snel gevonden, maar het moeilijkste moest nog komen: met natte en verkleumde vingers de cache open krijgen en met een weigerachtige pen m'n naam priegelen. Ik was zo slim om onder het trappetje te schuilen, maar daar bleek het te lekken, want er viel ineens een druppel op de logrol. Ik heb toen geprobeerd alleen een B te schrijven, maar op de vage foto kon ik achteraf niet zien of dat gelukt is.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1549. Gemaal Buitenlanden - van no-name

9 maart 2008, 19:30
Natuurlijk had ik niet gelezen dat deze cache op het terrein van de Beverwijkse Zwarte Markt lag. Ik was dan ook erg verbaasd toen de Ringvaartweg afgesloten bleek met een levensgroot hek, dat pas om 20:00 uur weer open zou gaan. Ik had geen zin om nog driekwartier in de regen te wachten en fietste dus door om een alternatieve route te zoeken. Aan de andere zijde werden alleen auto's tegenhouden, maar voetgangers konden gewoon passeren. Ik zette de fiets goed op slot en sloot me aan bij een groepje buitenlandse bezoekers. Met de GPS losjes in m'n hand (de kleine Garmin Geko 201 lijkt op een mobieltje) zocht ik m'n weg naar het gemaal. Gelukkig had ik geen lamp nodig om de cache te vinden. Iets verderop in het licht gelogd en daarna snel weer teruggestopt. En hoera: m'n fiets was inmiddels niet van eigenaar gewisseld, maar bleek er nog gewoon te staan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1550. Gemaal 1879 - van onneb

9 maart 2008, 21:00
Het regende nog steeds, maar ik was inmiddels op de terugweg van mijn fietstocht van Alkmaar naar Beverwijk. Kennelijk had ik onderweg één biertje teveel gedronken, want bij het intoetsen van de coördinaten ging iets mis, waardoor ik wat extra kilometers moest maken om het gemaal te bereiken. Maar daar maalde ik niet om. Met de zaklamp volgde ik de hint en keek eerst in de ogen van een levensgrote spin. Daarna keek ik iets lager en vond de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1551. Groene stroom - van Kwibus

9 maart 2008, 22:00
Goed beschermende kleding had ik al de hele dag aan. Niet tegen wilde plantengroei, maar vanwege de regen die vandaag met bakken naar beneden kwam. Vlak voor het einde van de dag wilde ik deze korte multi nog even doen. Eerst met de fiets naar WP1 en daarna naar WP2. Er was pas gemaaid, dus met wat extra spierkracht lukte het. Ook in het donker was de cache goed te vinden. Daarna nog even rondgekeken waar nou precies de huisvuilcentrale stond. Op goed geluk een foto gemaakt van wat lampjes van 40 Watt in de verte...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1552. AZ - van ina&gabriel

9 maart 2008, 22:30
Mijn fietstocht van vandaag was bijna ten einde; ik was weer vlakbij mijn vertrekpunt: station Alkmaar. De hele dag had ik in de regen gefietst en ik was inmiddels doorweekt tot op mijn tanga. Op weg naar de cache hadden ze ook nog eens een stuk fietspad opgebroken, maar zoiets houdt mij niet tegen! Om 22:30 uur schreef ik mijn laatste log en een half uur later leverde ik mijn OV-fiets weer in. Vandaag had ik in bijna 14 uur 135 km gefietst (Alkmaar - Heerhugowaard - Heiloo - Beverwijk - Alkmaar), 20 caches gevonden en 2 niet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1553

geo 1553. Geo musica - van De Mol

11 maart 2008, 14:50
Het was mijn goede vriend Mighty-Mike die me attent maakte op deze puzzel. Als muzikant en geluidstechnicus had hij wel een idee voor een oplossing. Uiteindelijk wisten we de noot te kraken, en gaf de checker een stemmig akkoord. Nu we weten dat Dennis Weening de mol was (ik vermoedde het al vanaf aflevering 3) was het tijd om de juiste toon te vinden. Mike was een beetje zenuwachtig, want dit zou z'n 200e cache worden. Hoewel hij erg z'n best deed, bleef de jampot verborgen. Uiteindelijk heb ik even geholpen, zodat hij niet uit de toon viel. Na het loggen liep hij luid zingend terug naar de auto. Gefeliciteerd, Mike!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1554. Millennium Babybos Kindercache - van Pitjes

11 maart 2008, 15:25
In de regen liep ik met Mighty-Mike langs de rand van het millenniumbos van 404 bomen. Ik had net verteld dat ik gelezen had dat een vorig team letterlijk over de cache was gestruikeld, toen Mike hetzelfde meemaakte. De koker bleek in een kuil vol water te liggen. Kennelijk was het deksel niet goed dichtgedraaid, want er zat minstens een liter water in. Alles was doorweekt. Het logboekje was met wat moeite nog te beschrijven, maar ik denk dat hier toch even wat onderhoud nodig is.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#135 Archimedes - van De 4 Windstreken

   dnf 11 maart 2008
Mijn goede vriend Mighty-Mike vertelde me dat hij deze puzzel met wat wiskunde had opgelost, waardoor ik besloot me ook eens aan de berekening te wagen. Vanmiddag liepen we in de regen naar het startpunt, waar ik al snel de eerste aanwijzing ontdekte. Ook de tweede was vlot gevonden, maar daarna liep het spoor dood. Had hier de cache moeten liggen? Zagen we door het slechte weer iets over het hoofd? We zullen de makers even mailen en daarna nog een keer teruggaan.

geo 1555. Het geheim van Veerle en het huis Anubis - van coppi

11 maart 2008, 18:00
Ik blijk niet de enige te zijn die nog nooit van deze serie had gehoord. En dat terwijl vanavond aflevering 176 is uitgezonden. "Huis Anubis" geeft in Google 152.000 hits, dus de antwoorden zouden daar wel ergens te vinden zijn. Alleen voor H en I kon ik geen oplossing vinden, maar uit de berekeningen bleef maar één mogelijkheid over. Daar ging ik vandaag met mijn goede vriend Mighty-Mike een kijkje nemen. Die wilde de auto eerst een heel eind verderop parkeren, maar na wat aandringen durfde hij hem toch wat dichterbij neer te zetten. Ik bleek alle vragen goed te hebben, want het kokertje lag er. Om niet te spoileren heb ik dit keer geen foto van de omgeving geplaatst, maar van de hoofdrolspelers van deze serie.
Bedankt en proost, Biertje

1556

geo 1556. WAS - van Edwin van Dijk

11 maart 2008, 18:15
Op weg naar huis stuurde ik mijn goede vriend Mighty-Mike nog even naar het Waarschuwing Alarm Systeem. Door de regen was er weinig volk op straat, maar toch val je hier erg op als je de cache pakt. In de auto konden we even droog loggen, waarna we het logboekje weer netjes opborgen. Ik ben benieuwd of iemand deze cache op de eerste maandag van de maand om 12:00 uur durft te loggen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1557. Mooi Voorburg Nano#1, het Gemaal - van Grote Griezel

11 maart 2008, 18:45
Ondanks de aangepaste hint hadden Mighty-Mike en ik toch zeker een kwartier nodig voordat we de nano vonden. We waren al een paar keer vreemd aangekeken en een van de buren kwam informeren wat hier de laatste dagen toch te doen was. Waren we van de gemeente? In één minuut legden we uit dat het om een spel ging en dat we op zoek waren naar een minuscuul magneetje. Het klonk vrij onschuldig, zodat we onze zoektocht konden voortzetten. Persoonlijk denk ik dat een fotokokertje onder een steen sneller gevonden wordt en dus minder aandacht trekt. Maar de tijd zal het leren...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 1558. Polder Espańa - van searcher195

24 maart 2008, 09:25
Ondanks het slechte weer moest ik deze 2e Paasdag een rondje Rotterdam - Maassluis - Spijkenisse - Hoogvliet fietsen. De serie Ketelbinkies, waarvan ik er nog twee moest doen, zou volgende week gearchiveerd worden, dus dit was mijn laatste kans. Vanaf station Rotterdam CS fietste ik eerst even langs de Spaanse Polder. Op dit tijdstip was het daar volkomen verlaten, dus kon ik deze cache makkelijk meenemen op mijn route. Gelukkig viel de bergplaats me direct op, zodat ik snel kon loggen. Grappig dat mijn goede vriend Mighty-Mike later op de dag hier ook zou komen...
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#136. Jeneverneus 1 - van Plauke

   dnf 24 maart 2008
Op mijn fietstocht van Rotterdam naar Maassluis passeerde ik de jeneverstad. Hoewel mijn voorliefde bij het bier ligt, had ik de puzzel opgelost tussen twee kopstoten door. Ik stond dan ook op een mooi en toepasselijk plekje, maar ik heb daar helaas geen cache kunnen vinden. Er was ook niets wat ik met de hint in verband kon brengen. Stond ik op de verkeerde plek of had ik met m'n (jenever)neus gezocht?
Biertje

1559       1559

geo 1559. Het Julianapark - van mopishima

24 maart 2008, 10:20
Precies een maand later stond ik opnieuw in het Julianapark. De vorige keer had ik me te veel op de hint geconcentreerd en niet op m'n GPS. Met een kleine afwijking kon ik nu de cache op een redelijk voor de hand liggende plaats te voorschijn toveren. Bij een bankje trof ik nog een bizar stilleven aan: twee achtergelaten sportschoenen plus een leeg bierblikje. Wat was hier gisteravond gebeurd?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 februari 2008
Om half negen stond ik in het Julianapark, en ik was duidelijk de eerste: heel Schiedam lag nog te slapen. Mijn GPS stuurde me naar de omgeving van de imposante koepel. Dat klopte niet met de tekst van de hint. Toch nog op wat andere plekken gezocht, maar helaas niets gevonden.
Kennelijk zat de slaap nog in m'n ogen, want later op de dag is deze cache wél gevonden...

geo NF#137. Zoek en je zal vinden... - van De Mol

   dnf 24 maart 2008
De puzzel gaf weinig problemen en het bereiken van de cachelocatie tijdens mijn fietstocht vanaf station Rotterdam CS ging ook prima. Maar daar hield het mee op; de cache was onvindbaar. Schematisch zocht ik het gebied af. Als ongelovige had het weinig zin de hulp van Hogerhand te vragen. Niets was wat het leek. Maar toen de eerste sneeuwbui van vandaag over me losbarstte, besloot ik het voor gezien te houden. De mol kan tevreden zijn: weer een deelnemer die het spel teleurgesteld moest verlaten. Toch vond ik het televisieprogramma leuker...

geo 1560. Palen! - van HarmenGerke

24 maart 2008, 12:50
Nu ik eenmaal met de fiets in Maassluis was aanbeland, zou ik hier twee caches van HarmenGerke gaan zoeken. Toevallig was hij vandaag juist richting Leidschendam gereden voor een cache van mij! Voor Palen! bleek ik toch wat hulp nodig te hebben. Eerst zocht ik bij het verkeerde bankje, want er blijken er hier in de omgeving meerdere te staan. Uiteindelijk wees een behulpzame dame me in de goede richting. Ik had ook niet gelezen dat ik een nano moest zoeken, waarschijnlijk vanwege de sneeuw in mijn ogen... Net toen het opnieuw begon te hagelen, kon ik mijn log op het strookje priegelen. Met verkleumde handen was dat nog een heel gedoe. Nu snel op weg naar de verwarmde veerpont!
Bedankt en proost, Biertje

1561

geo 1561. Ponten PA(kken) - van HarmenGerke

24 maart 2008, 13:30
Hoe vaak ik voor een cache al met deze veerpont ben overgezet, weet ik niet meer. Waarschijnlijk had ik destijds beter een jaarabonnement kunnen nemen... Vandaag ging ik opnieuw aan boord en ik zette direct mijn fiets op een strategische plek zodat ik ongemerkt de cache kon pakken. Hoewel ik vanuit Maassluis gezien aan stuurboord stond, vaart de pont dan kennelijk achteruit, want de cache lag aan de andere kant. Nadat de laatste auto's weer van boord waren, kon ik het doosje ongezien terugleggen. Er werd niet geapplaudisseerd vanaf de brug, dus óf de bemanning raakt eraan gewend óf ze hebben die eenzame fietser niet opgemerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1562. Ketelbinkie #9 Botlek - van delta123

24 maart 2008
Dit was de laatste Ketelbinkie die ik nog moest vinden, voordat ik aan de bonus kon beginnen. Met wat uitproberen had ik wel een vermoeden wat het cijfer zou zijn wat ik hier zou vinden, maar waar lag KB#9 nou toch?
In april 2006 was ik al eens op pad geweest, maar niet op de juiste plek. Met een ruime afwijking had ik daar wel een infobord gevonden, maar geen cache. Zat mijn fout in de 8,02 kettinglengtes of bij de draai van 285 graden naar het westen? Op de kaart had ik al de omgeving afgezocht, maar die voldeed eigenlijk niet aan de ervaringen (en foto's) van eerdere logschrijvers. Totdat ik gisteravond voor de grap nog eens de andere mogelijkheden bekeek voor de lading. En daarbij vond ik tot mijn verrassing een plekje dat niet alleen erg fraai gelegen was, maar ook voldeed aan de beschrijvingen en foto's. Hoopvol wijzigde ik mijn fietsroute richting dit punt en vandaag werd mijn werk beloond: ik stond oog in oog met het rode lichtbaken dat al zo vaak op de foto was gezet. Feestelijk trok ik een blikje open en maakte mijn eigen foto. Het potje lag onbedekt en dat heb ik dus na het loggen diep weggestopt.
Volgens de logrol zou Snuffeldoos een coin hebben achtergelaten, maar die zat er niet in. Vergissing?
Bedankt en proost, Biertje

1563

geo 1563. Ketelbinkie #12 In 't vooronder - van delta123

24 maart 2008
Fietsend vanaf Rotterdam CS had ik eindelijk het hoofddoel van mijn reis bereikt: Ketelbinkie #12, die volgende week gearchiveerd zou worden. Delta123 had rekening gehouden met de combinatie bier + fietsen en aangeboden het eindcoördinaat te geven, zodat ik me een aantal kilometers kon besparen. Van dat aanbod heb ik dankbaar gebruik gemaakt. Ik had inmiddels al een flink aantal kilometers en twee sneeuwbuien achter de rug, toen ik via het achterdek aan boord sloop. Ik moest even wat laveren voordat ik het vooronder had bereikt, maar daar lag mijn beloning reeds te wachten. En ik was de eerste die dit jaar zijn naam in het logboekje schreef!
Er was nu een einde gekomen aan een serie waaraan ik op 8 april 2004 (KB#4) ben begonnen en waardoor ik heel wat verrassend mooie plekjes in de Rotterdamse havens heb mogen bezoeken. Delta123, bedankt hiervoor, en proost!
Biertje

geo 1564. De Vlotgras Cache - van Team Luchtloper

24 maart 2008, 16:45
Precies een maand later stond ik opnieuw in de Vlotgrassteeg. Maar dit keer had ik direct succes. Met een soepele beweging trok ik in één ruk de logrol uit z'n holte. Snel schreef ik mijn naam, want de eerste vlokken van de derde sneeuwbui van deze dag begonnen al te vallen. Het vlotte succes van deze tweede poging was overigens niet het resultaat van inzicht, geluk of ontnuchtering. Ik heb gewoon de makers om een extra hint gevraagd...
Bedankt hiervoor, en proost! Biertje
dnf 24 februari 2008
Het wilde niet vlotten met de Vlotgras cache. De GPS stuurde me een achtertuin in, maar dat leek me niet de bedoeling. De dichtstbijzijnde losse steen een paar keer bekeken (hol?) en de aarde eronder flink doorwoeld. Daarna nog wat andere stenen bij andere schuttingen opgetild en onderzocht. Had ik dan toch wat tuindeurtjes moeten openen? De cache ligt immers op gebied van de eigenaar. Ik hoopte dat er iemand kwaad naar buiten zou komen, maar dat gebeurde niet. Kennelijk is de buurt dit wel gewend...

1565

geo 1565. Spijkenopoly - Vrij Parkeren - van De Bergjes

24 maart 2008, 17:15
Mijn fietsrondje rond Rotterdam begon langer te duren dan ik had gepland en de sneeuwbuien waren veelvuldiger en heftiger dan gewenst. Daarom besloot ik 3 multi's van Spijkenopoly te schrappen en alleen Vrij Parkeren te bezoeken. Het parkeren is hier inderdaad gratis en er was gelukkig voldoende ruimte om mijn fiets neer te zetten. Het vinden van de cache was iets lastiger, vanwege de schutkleur en het (nog) onbekende formaat buisje. Ook op 2e Paasdag moesten hier mensen zijn, maar een fietser die even uitrust met een biertje valt niet op...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1566. De Beestjes: Beverkraker - van Scoutsmart

24 maart 2008, 17:55
De checker gaf maar geen groen licht, wat ik ook probeerde. Uiteindelijk heb ik maar mijn oplossing aan Scoutsmart voorgelegd en hoorde ik dat ik alleen de letterwaardes van de opgeloste cijfers moest nemen, en die dus niet moest optellen bij de eerste twee opgeloste getallen (zoals ik begrepen had). Omdat ik de volgende dag een rondje Rotterdam en omgeving had gepland, kon ik deze cache nog mooi even 'meenemen' op mijn route. Natuurlijk was ik de pincet vergeten, maar met de kurkentrekker die aan mijn bierflesopener zit, lukte het ook.
Ik had overigens verwacht bij een scouting clubhuis uit te komen, maar dat was niet zo. Dus geen bevers gezien, ook geen echte...
Bedankt en proost, Biertje

geo 1567. Verzonken - van tallie27

24 maart 2008, 19:10
Precies een maand later stond ik hier weer, maar nu met wat extra informatie. Die had ik ook wel nodig, want de vorige keer had ik (in het donker) niets kunnen vinden. Toen ik de logrol pakte, begreep ik pas de naam van de cache. Die had dus inderdaad niets te maken met de zinken gieter in de voortuin. Door de maartse sneeuwbuien was dit ook gelijk de laatste voor vandaag. Ik moest tenslotte nog zo'n twee uur fietsen voordat ik weer op station Rotterdam CS terug zou zijn. Toen ik daar om 21:00 uur arriveerde, had ik 119 km gefietst, 10 caches gevonden en 2 niet. En dat in 12 uur tijd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 februari 2008
Het begon al te schemeren toen ik tijdens mijn fietstocht door Rotterdam en omstreken bij de Vrijheidsakker arriveerde. Tja, hier heb ik een stief kwartiertje doorgebracht om in allerlei gaten en hoekjes te zoeken. Ook nog wat foto's gemaakt om te zien wat er achter de schutting zat (de achterdeurtje was namelijk helaas op slot, dus ik kon de tuin niet in). Uiteindelijk ook nog maar eens brutaalweg in de voortuin rondgesnuffeld. Vanwege de cachenaam keek ik ook nog even in de zinken gieter, maar helaas. Na vijftien minuten voelde ik me zo ongemakkelijk, dat ik maar ben vertrokken; ik moest immers nog terug naar Rotterdam CS.

___________________________________________________________________


geo 1568. St. Pankraz [bij Fügen, Oostenrijk] - van die Weltenbummler

30 maart 2008, 19:20
Gefunden nach den letzten Tag Skifahren mit Kollegen. Ich habe mein Bier im aprčs-ski Bar in Fügen stehen lassen für eine Spaziergang zu dieser schöner Kirche.
Danke und Prosit! Biertje (aus Holland)

1568

Terug naar boven

Door naar april