Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2008

7 caches gevonden (logs 1754-1760)

1754

geo 1754. L.W.E.G. 3 - van MRmcb

7 augustus 2008, 20:05
Vandaag was weer onze maandelijkse geo-avond met de Braeckgeocachers. Vanwege de vakanties was ik dit keer alleen op stap met Mighty-Mike en onze chauffeur Joeridepoeri. Eerst gingen we lekker wandelen en geocachen. De aangegeven parkeerplaats werd nu gebruikt voor de jaarlijkse kermis, en kostte 2 euro. Dan maar een ander plekje gezocht. Na een omtrekkende beweging werd de auto op een doodlopende weg neergezet en trokken we het moeras in. Gelukkig had het de hele dag flink geregend, zodat we flink in de modder zakten. Het gebied kwam me bekend voor, omdat hier al meerdere caches hebben gelegen. Het was Joeridepoeri die de cache ineens ontdekte. Daarna liepen we via een 'kortere' weg terug naar de auto, maar omdat we die plek natuurlijk niet gemarkeerd hadden, kwamen we uiteindelijk toch aan de beloofde wandeling van 3 kilometer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1755. Ikea Delft - van coppi

7 augustus 2008, 20:45
Een makkelijk puzzeltje dat ik speciaal met een Ikea-potloodje heb opgelost. Deze cache lag prachtig op de route voor vandaag, dus ik heb mijn goede vriend Mighty-Mike ook even aan het puzzelen gezet, zodat we samen in de Zweedse bossen konden zoeken. De koker (met daarin de micro) lag goed verstopt, maar in een helder ogenblik zag ik iets afwijkends, waardoor ik het Zweedse woord voor 'hebbes' kon uitroepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 1756. Mooi Delft: de schoorsteen - van fscheerhoorn

7 augustus 2008, 21:20
Jaren geleden werd het Winterbierfestival in het Techniek Museum gehouden, ik ken de plek dus goed. Maar ik dacht dat het Museum er nog steeds stond en was behoorlijk verrast door de veranderingen in deze buurt. Mighty-Mike moest even goed zoeken, maar toen kon hij het kokertje lospeuteren. Onder de monumentale es beschreven wij het gekleurde logpapier.
Bedankt en proost, Biertje

1757

geo 1757. Mooi Delft: je kan de paal in - van fscheerhoorn

7 augustus 2008, 21:30
Vanaf de schoorsteen wandelden we naar de paal. Gelukkig was het net begonnen met regenen, zodat de meegebrachte paraplu goed van pas kwam. De problemen die de eerste cachers hadden met te korte of te dikke armen, waren nu doeltreffend verholpen: we hoefden dus niet al te ver te klimmen. Een mooi plekje voor een cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 1758. Ulbe toch! - van Wilxlii Carrotte

7 augustus 2008, 22:10
Voor de maandelijkse geo-avond met Braeckgeocacher Mighty-Mike had ik dit keer een ritje door Delft bedacht. Deze cache lag mooi op die route, maar dan moest Mike het puzzeltje natuurlijk nog wel even oplossen. Nee, je krijgt ze niet cadeau! Voor geluidstechnicus Mike was dit natuurlijk een kolfje naar zijn hand. Een dagje in de studio en er stonden een paar prachtige cijfers op het muziekpapier. Helaas kende hij Ulbe niet goed genoeg, maar nadat ook die kleine hobbel was genomen, konden we vanavond tóch op weg. Cachen in het donker brengt het avontuur terug. Want is dit nou gewoon wat riet, of loopt hier een sloot? Na wat omtrekkende bewegingen zijn we het toch maar gaan proberen. Nee, geen sloot en nadat ik drie keer gebukt had, vond Mike de pot.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


1759

geo 1759. Kinderfeestje - van Keurli

21 augustus 2008, 21:15
Mighty-Mike had vorige week zijn nieuwe eTrex Venture HC binnengekregen en die wilde ik wel eens vergelijken met mijn Geko 201. Een multi over leuke paadjes door het bos, waarvan ik een deel al kende van een andere multi. Onder de bomen vergeleken we de miswijzing en hoe snel elke GPS reageerde na een plotselinge stop en ineens de andere kant op lopen. Het scheelde weinig, maar de ontvanger in de Legend is inderdaad iets gevoeliger. Op zijn kaartje zag Mike dat WP7 aan de linkerkant van het pad moest liggen en dankzij mijn gevoelige neus had ik het doosje daarna snel gevonden. Zo bereikten we uiteindelijk de cache. Op de kaart zagen we hoe we weer bij de auto konden komen, maar zonder kaart was ons dat ook wel gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#153. Op bezoek bij oma in Delf(t)(gauw) - van Team 40

   dnf 21 augustus 2008
Samen met Mighty-Mike ging ik vanavond op bezoek bij Oma. Die bleek een bijzondere woning te bezitten. Met onze zaklampen hebben we ruim een half uur gezocht naar deuren die we konden openen. Flink wat stenen verplaatst, maar niets gevonden. Passerende fietsers en hondenuitlaters keken verbaasd wat we daar aan het doen waren. Overdag zal het hier waarschijnlijk nóg drukker zijn. Oma moet nog maar 's kijken waar haar deuren zijn gebleven. Misschien kom ik dan nog eens terug...

geo 1760. Bomenwijk - van fred-flinstone

21 augustus 2008, 22:35
Hoera, mijn dertigste voortuincache! Dankzij de hint stond ik dit keer direct bij het juiste huis, en niet eerst bij de buren. Zo stil mogelijk doorzocht ik de typische jaren vijftig tuin. Terwijl ik met mijn handen in de grote bak stond te graaien, had Mighty-Mike de cache al op een heel andere plek gevonden. Bij het schijnsel van onze lantaarns zaten we te loggen, toen er langzaam een politie-auto passeerde. Kennelijk waren die op de hoogte van de cache, want ze reden rustig door.
Bedankt en proost, Biertje

1760

Terug naar boven

Door naar september