Blik op Biertje

Bierpraat december 2014

96 caches gevonden (logs 7906-8001)

___________________________________________________________________


1 december: een fraai kunstwerk van een waternimf ontdekt in Zoetermeer (1 cache)

7906

geo 7906. Xyje Melite - van Team Xyje

1 december 2014, 15:15
Team Xyje had in Zoetermeer weer een fraai kunstwerk ontdekt. Het is Melite, gebaseerd op de waternimf Najade met haar onbereikbare schoonheid. Je kunt wel naar haar kijken, maar niet bij haar komen. Nadat ik mijn fiets tegen de gevel had gezet, pakte ik mijn camera om een paar prachtige natuurfoto's te maken. Er was namelijk iemand naar buiten gekomen om een sigaretje te roken en die moest ik even van mijn onschuld overtuigen. Mijn GPS had even moeite met het nulpunt: dat kon ik wel naderen, maar er niet bij komen. Maar toen ik de kist eindelijk had gevonden, toonde Melite direct haar schoonheid voor mij. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2 december: na het herkennen van bekende Delftenaars kon ik naar de cache (1 cache)

7907

geo 7907. Bekend Delft - van vanBaarsel

2 december 2014, 10:50
Als je bezig bent met de kalenderjacht en alle caches in de omgeving zijn al gevonden, dan moet je uiteindelijk toch maar eens naar de puzzels kijken. En deze leek me wel te doen. Ik ben namelijk al jaren bekend in Delft: cafés, bierproeverijen en -festivals. Een paar foto's van bekende Delftenaars herkennen, bleek niet zo moeilijk. Toch miste ik bekende namen als Peter Tetteroo, Jody Bernal en Wilxlii Carrotte. wink Vanmorgen moest ik in de buurt van de cacheplek zijn, dus kon ik gelijk deze opgeloste puzzel als Cache van de Dag verzilveren. Op de verwachte plaatsen ving ik bot, maar met een wat ruimere blik viel de petling ineens in het oog.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3 december: bij de Haagse Uithof dook ik in een labyrint en zocht ik een nat pak (2 caches)

7908a       7908b

geo 7908. Labyrinth - van Rvelleko

3 december 2014, 15:30
In dit doolhof bij de Uithof heeft van 2009 t/m 2012 ook al een cache gelegen. Die micro had ik toen pas bij mijn tweede bezoek gevonden. Dat kwam door het jaargetijde (alles groen), maar ook door de vage hint. Dit keer was het bijna winter (weinig bladeren), maar de hint vond ik wat misleidend. Na lang dolen rond het nulpunt kreeg ik de zeer kleine micro uiteindelijk toch in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7909. Nat pak - van Rvelleko

3 december 2014, 15:40
Achterin boomgaard De Uithof moest ik een nat pak gaan halen. Maar het liefst zonder zelf nat te worden. In alle rust kon ik op zoek naar het doosje en toen ik dat in het vizier kreeg, kon het hengelen beginnen. De cache bleek niet helemaal waterdicht, maar de dubbele plastic bescherming zorgde ervoor dat ik in een volkomen droog logboekje mijn bierkrabbel mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 december: de 4 Braeckgeocachers deden een nachtcache in Rotterdam (2 caches)

7910

geo 7910. Park 16 Hoven Nightcache vol:2 - van fam. basher

4 december 2014, 20:50
Voor hun maandelijkse cache-avond hadden de 4 Braeckgeocachers weer eens een nachtcache uitgezocht. In Park Zestienhoven bij Rotterdam hadden we in 2010 de eerste tocht van deze cacheleggers gelopen, die we ons allemaal nog goed konden herinneren. We waren toen al snel het spoor bijster, maar wisten toch de cache te vinden. Deze tweede versie zat goed in elkaar. Als snel na de start werden we kortaf aangesproken door een vreemde man, die wilde weten wat deze nachtelijke lieden uitspookten. We lieten de verbaal goed communicerende Corbulo dit even oplossen, terwijl de anderen doorliepen. Hoewel we langere tijd geen needles vonden, wilden Pino en Corbulo niet van stoppen weten. Uiteindelijk zagen zij ook in dat we kennelijk een afslag hadden gemist en vanaf dat moment liep alles van een leien dakje. Mighty-Mike bleek zijn brillenglazen opgepoetst te hebben en zag de needles al van verre en ook zonder bril wist ik door mijn scherpe blik een paar keer het juiste pad te vinden. Door de extra aanwijzing in de hint ging het nergens mis en na 50 minuten stonden we op de berekende locatie. Daar was het de slechtziende Corbulo die ondanks een magere voorbereiding de kist ineens tevoorschijn trok. Tevreden schreven wij onze namen in het logboek en deelde ik de beloofde stroopwafels uit om weer wat op te warmen.
Bedankt en proost, Biertje

7911a       7911b

geo 7911. Met STIP op de kaart... Overschie - van Buitenlucht

4 december 2014, 21:10
Deze avond waren de 4 Braeckgeocachers in Overschie. In de Piet Cottaarstraat parkeerde Pino zijn auto op nog geen 2 meter van de cache, zo ontdekten we na het lezen van de hint. De lange Corbulo mocht het kokertje graaien, maar zijn stramme vingers hadden wat moeite. Vingervirtuoos Mighty-Mike mocht daarna de logrol beschrijven met onze tijdelijke groepsnaam Geo Braeck. Ik legde mijn vrienden uit wat de betekenis was van het verkeersbord ("Hebben jullie dan wel eens een auto gezien van 10 meter breed?"). Daarna bekeek Pino de kaart en besloten we welke caches we nog meer zouden zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 december: naar een cache in een pas geopende minibieb in Zoetermeer (1 cache)

7912

geo 7912. The Little Free Library - van rolokawasaki

5 december 2014, 16:40
Later dan gepland vertrok ik op de fiets naar Zoetermeer. In de regen reed ik naar de minibieb die daar pas was geopend. Die schieten tegenwoordig als paddestoeltjes uit de grond, want dit was voor mij inmiddels al de 8e met een cache. Toen ik de Velddreef inreed, was het gelukkig weer droog. Toch was ik wat in de war, want ik dacht dat de vorige loggers (Alphen114 en Runnie3) op de verkeerde dag had gelogd. Maar thuis ontdekte ik dat het inmiddels al 5 december was en niet 4. Wat vliegt de tijd!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 december: in Den Bosch zocht ik naar de Verborgen Stad en een gezellig café (1 cache)

7913a       7913b

geo 7913. De verborgen stad - van Le Comte

6 december 2014, 16:20
Met een aantal muzikale vrienden wandelde ik door Den Bosch, zoekend naar de Verborgen Stad. Op weg naar de oase van rust en speelplezier kwamen we team Marjole tegen, die met een andere multi bezig waren. Het volgende waypoint was een complete verrassing! Eén keer ging het bijna mis, toen ik bij de poort met de dubbele letters per ongeluk de vraag van het volgend waypoint wilde beantwoorden. Toevallig was daar ook een speeltuintje (voor de kleine mensen, zo concludeerden wij direct) met een toestel met platforms van houten plankjes waar je onder kon staan. Gelukkig zag ik tijdig mijn vergissing in en tien minuten later liepen we alsnog op een verrassende plek onder de houten balkjes. Op de cachelocatie liet ik mijn vrienden even zoeken, maar daarna trok ik zelf de pot tevoorschijn. Nu was het tijd voor een biertje in café Hart van Brabant, waar team Marjole toevallig ook bleek te zitten en waar we nog heel gezellig (en leerzaam) hebben gekletst. Een echte aanrader, deze mooie multi!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 december: op weg naar het station van Den Bosch nog een cache gevonden (1 cache)

7914

geo 7914. Heilig Hart - van EAM Team

7 december 2014, 12:00
Op weg naar het station van Den Bosch kon ik nog mooi even langs het Heilig Hartmonument uit 1925, dat in 2008 grondig was gerestaureerd. Geroutineerd haalde ik hier het fotokokertje tevoorschijn. Daarmee kwam er helaas een eind aan een gezellig weekend in de Brabantse hoofdstad.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 december: twee keer een hagelbui bij bezoek aan de bibliotheek van Zoeterwoude (1 cache)

7915

geo 7915. Het verhaal van een kikker - van Sund@y

8 december 2014, 15:55
Ik was deze middag op weg naar de bibliotheek in dorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude. Gelukkig had ik me dankzij mijn regenpak goed voorbereid, want zowel op de heen- als terugweg fietste ik door een hagelbui. Zoals altijd bij bibliotheek-caches moest ik op zoek naar een boek, maar met wat logisch nadenken had ik dat snel gevonden. Grappig dat het logboekje in een extra plastic zakje zat, want de kans dat het hier binnen het gebouw nat wordt, is toch wel heel erg klein. En ik zag dat iets eerder ook Voetbal Smurf was geweest. Boeken over bier bleken ze hier niet te hebben, dus na het loggen ben ik weer vrolijk huiswaarts gegaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


9 december: voor een opgeloste dierenpuzzel fietste ik naar Benthuizen (1 cache)

7916

geo 7916. Dierenserie: de hond - van Ed&Pluis

9 december 2014, 13:15
Bij dit eenvoudige puzzeltje voelde ik me als een vis in het water. Voor de laatste meters moest ik even uitvogelen hoe ik de waakhond zonder kleerscheuren kon benaderen, maar ik bleek ten onrechte een angsthaas geweest te zijn. Het hondje zat me poeslief aan te kijken en keek kwispelend toe hoe ik mijn bierkrabbel in het logboek zette. Helaas gaat de rest van de dierenserie aan mijn neus voorbij, want die zijn alleen voor Premium Members beschikbaar.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 december: door een bezorgde moeder aangesproken in een speeltuintje in Loosduinen (1 cache)

7917

geo 7917. +39-Compositie - van zohlandt

10 december 2014, 14:10
Een nieuwe cache met een mysterieuze naam, waar ik ook na afloop van mijn bezoek de betekenis niet van snapte. Ik stond vanmiddag bij het Cantateplein in Loosduinen en was verbaasd dat ik het echt het kinderspeeltuintje binnen moest gaan. Als man alleen val je dan wel even op, vooral als je dan nogal langdurig rondhangt. De cache bleek namelijk niet op de meest logische plek te zitten, waardoor het wat langer duurde voordat ik hem vond. Ik had het potje net weer teruggelegd, toen ik aangesproken werd door een bezorgde moeder die wilde weten wat ik kwam doen. Gelukkig had ze van dat GPS-spel gehoord, maar ze vond het niet erg handig om een cache in een kinderspeeltuintje te verstoppen. Ik was dat helemaal met haar eens en heb haar beloofd dit in mijn log te vermelden. Ik heb wel gewaarschuwd dat hier nog wel vaker mensen zullen rondhangen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 december: op mijn ouderwetse fiets naar de Zoetermeerse digi-talen snelweg (1 cache)

7918

geo 7918. De digi-talen snelweg- van Wii-Search

11 december 2014, 13:20
Deze talenpuzzel heb ik op een alternatieve wijze opgelost, maar daardoor werd mijn eerste poging al direct door de checker goedgekeurd. Op de ouderwetse fiets trapte ik mezelf daarna naar de Zoetermeerse snelweg. De pot was vlot gespot, dus mijn voorbereide huiswerk was correct. Het analoge logboekje viel helaas een beetje uit elkaar. Dat was kennelijk niet zo vochtbestendig, ondanks het plastic zakje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 december: in de Zoetermeerse wijk Leijens bekeek ik 4 social bollen (1 cache)

7919

geo 7919. Social Bollen - van MollenJagers

12 december 2014, 15:40
Tussen de buien door fietste ik naar Zoetermeer. De social sofa's kende ik wel, die betonnen bankjes die de buurt zelf met mozaïeksteentjes mag beplakken. Bij sommige heb ik wel eens naar een cache moeten zoeken. De 4 social bollen kende ik nog niet. Deze mozaïekbollen staan bij de 4 ingangen van de wijk Leijens en ik heb ze vanmiddag allemaal grondig bestudeerd. Bij 3 van mijn 5 antwoorden had ik twijfels, maar de checksum bleek goed en het coördinaat leek logisch. Toen ik de hint zag, wist ik dat ik goed zat en even later kon ik mijn bierkrabbel in het logboekje zetten. Leuke opzet en mooi uitgewerkt!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


13 december: fietsknooppunten en tussendoortjes in Berkel en Rodenrijs (7 caches)

7920

geo 7920. FKP 12 Rondom Berkel - van Mon-Roe

13 december 2014, 11:55
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die fietsknooppunten op de kaart
Waar zit die petling? was op de Kleihoogt de grote vraag
Hij zat niet hoog en hij zat niet laag
Bedankt en proost, Biertje

geo 7921. Wat ben ik? - van Artis1009 adopted by Mondriaantje

13 december 2014, 12:15
Het Wat-ben-ik-gedeelte was makkelijker dan verwacht, want de raadsels lieten zich snel oplossen. Vanmiddag volgde het Waar-ben-ik-gedeelte. Dat bleek een veel groter probleem, want de nano zou overal kunnen zitten. Toch bleek hij op een logisch, maar lastig bereikbaar plekje te schuilen. Dankzij mijn soepele lijf en friemelende vingertjes kreeg ik de rakker toch nog te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

7922

geo 7922. FKP 20 Rondom Berkel - van Mon-Roe

13 december 2014, 12:30
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die fietsknooppunten op de kaart
Een stoppende automobilist riep: "Hij zit er toch echt!"
Hij had gelijk, ik keek een beetje slecht
Bedankt en proost, Biertje

geo 7923. Tijdverdrijf-4 - van 4duckies

13 december 2014, 12:40
Gelukkig hoef ik tijd nooit te verdrijven: die vliegt namelijk voorbij. Ik fietste vanmiddag door Berkel en Rodenrijs om wat stipjes te verdrijven. In de Julianastraat herkende ik de bergplaats van de cache direct en door mijn bier-bike strategisch te plaatsen, kon ik het potje ongezien pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7924. Tijdverdrijf-1 - van 4duckies

13 december 2014, 12:45
Het legpuzzeltje was snel gelegd en daarna moest er goed worden getuurd naar het juiste coördinaat. Ik kwam terecht op een logisch plekje, waar ik al bij de eerste poging een glazen pot aantrof. Hiermee had ik alle 4 de tijdverdrijven gevonden. Het werd dus tijd voor een tussendoortje.
Bedankt en proost, Biertje

7925

geo 7925. Tussendoor(tje): Brommer - van Badgast

13 december 2014, 13:20
Vanuit Berkel en Rodenrijs koos ik voor een tussendoortje richting Delft. Niet op de brommer, maar op de bier-bike. Aan de Laan van Ruyven heb ik geen brommer gezien, dus de waarschuwing dat het niet nodig was aan de brommer te zitten, snapte ik niet. Er was wel onlangs stevig gezaagd, waardoor het kokertje goed opviel. De logrol bleek bomvol, dus ik heb mijn naam maar ergens doorheen geschreven. Misschien dat de cachelegger een keertje tussendoor een nieuw rolletje kan plaatsen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7926. Nananananano - van Big-S

13 december 2014, 14:05
Toen ik deze nanananamiddag in de achtertuin van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte nanananadacht of de cache misschien weer op de grond lag, begon het ineens te regenen. De nananatuur nanananam wraak. Behoorlijk nanananat besloot ik nananana een kwartiertje een hulplijntje uit te gooien, want Wilxlii had deze nanananano destijds binnen een minuut gespot. Meestal is dat andersom. Ook zijn nanananauwkeurige aanwijzingen hielpen me niet uit de nananarigheid. Pas bij behoorlijk nananavragen bleek dat ik naar de verkeerde plaats was gestuurd. De verstopplek was nog extra afgeschermd, maar toen ik die hindernis had weggenomen, konden we nog even nanananababbelen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


14 december: naar het duin waar vroeger de zendmasten van Radio Scheveningen stonden (1 cache)

7927

geo 7927. Omroepscheveningen #3: Radio Scheveningen - van razor151987

14 december 2014, 11:35
Inderdaad, het duin waar vroeger de zendmasten van Radio Scheveningen stonden, was helemaal leeg. De laatste mast was op 31 oktober 2014 weggehaald. Ik had alle tijd om eens goed te kijken, want het was hier op zondagochtend spitsuur, met hardlopers, wandelaars, Duindorpers en strandgangers. Ik moest dus behoorlijk lang wachten voordat ik het kokertje kon graaien en daarna ook weer ongemerkt terug kon leggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 december: naar Woerden en Kamerik, waar het ook 4 keer goed mis ging (9 caches)

7928

geo 7928. Moving cache - van straategisch geodaan

15 december 2014, 10:25
Toen ik op mijn OV-fiets Woerden inreed, was het net gestopt met regenen. De moving cache was mijn eerste stop en die leek meer op een sinking cache, want er stond behoorlijk veel water in. Het logboekje was drijfnat en ook het extra papiertje was inmiddels doorweekt. Straat-egisch en Ge(o)daan weten altijd fraaie creaties te maken, maar in het onderhoud hebben ze meestal geen zin. Dat is jammer, want dat betekent dat deze cache binnenkort door de reviewers wordt gearchiveerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7929. Vakantiehotel - van TCMoniek

15 december 2014, 10:55
Het vakantiehotel bevond zich onder de brug over de Oude Rijn. Niet op de plaats waar ik hem verwachtte, maar op een veel fraaier plekje, mooi uit het zicht. Met de OV-fiets was het overigens geen enkel probleem om onder de brug te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7930. Picknickplek 2 - van TCMoniek

15 december 2014, 11:05
De picknickplek was nat van de regen, dus ik concentreerde me op het vinden van de cache. Die was niet helemaal afgedekt en viel daardoor een beetje op. Verderop waren ze bezig de sloot uit te baggeren, maar ze hebben niet kunnen zien hoe ik op slinkse wijze de cache wist te plukken.
Bedankt en proost, Biertje

7931

geo 7931. Het experiment met de scheikundedoos - van straategisch geodaan

15 december 2014, 11:30
Van het gevaarlijke experiment met de scheikundedoos was nog één onderdeel overgebleven. Dat ding zag ik direct staan en nadat ik hem langzaam had uitgepakt, hield ik de cache over.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#589. Molletje - van straategisch geodaan

   dnf 15 december 2014
Deze cache was voorheen bekend als Fietsrondje Kamerik #31 en dankzij mijn uitgebreide foto-databank wist ik precies wat ik kon verwachten. Maar dat was vreemd: ondanks die kennis heb ook ik het molletje niet kunnen vinden. Na 6 DNF's lijkt het erop dat het diertje is verdwenen.

geo 7932. Re-cycle #1 - van straategisch geodaan

15 december 2014, 12:15
Deze cache was voorheen bekend als Fietsrondje Kamerik #30 en dankzij mijn uitgebreide foto-databank wist ik precies wat ik kon verwachten. In de hint stond dat die ijzerdraadjes er niet voor niets hingen. Nou, die ijzerdraadjes heb ik nergens zien hangen. Voor het graaien van de cache was dat ook helemaal niet nodig. Daar was inmiddels een veel makkelijker oplossing voor gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

7932no

geo NF#590. Re-cycle #2 - van straategisch geodaan

   dnf 15 december 2014
Deze cache was voorheen bekend als Fietsrondje Kamerik #29 en dankzij mijn uitgebreide foto-databank wist ik precies wat ik kon verwachten. Maar dat was vreemd: ik heb wel de bevestigingsbout in de boom gevonden, maar niet de cachebehuizing. Die leek gevlogen. Toch grappig, al die logjes van mensen die deze cache snel hadden gevonden.

geo NF#591. KODK De Put - van De Hammies

   dnf 15 december 2014
Door de naam van deze cache was ik volkomen op het verkeerde been gezet. Ik was ijverig op zoek gegaan naar een ingegraven waterputje, maar nu lees ik dat deze recreatieplas in de volksmond De Put wordt genoemd. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 7933. KODK H5N8 - van De Hammies

15 december 2014, 13:10
Kamerik is op de kaart gezet door wilde eenden die besmet zijn met het vogelgriepvirus. Om deze zeldzame eend te vinden, werd beschermende kleding geadviseerd en door de regen en het drassige land was dat geen overbodige maatregel. Er stond ook wat water in de cache, maar het logboekje was gelukkig kurkdroog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7934. Kamerik onder spanning - van straategisch geodaan

15 december 2014, 13:45
Ik had de cache net gegraaid en stond rustig buiten de tuin bij mijn fiets te loggen, toen de deur openging. De cachelegster dacht dat ik tevergeefs had gebeld, maar ik liet het logrolletje zien, want ik was voor iets heel anders langsgekomen. Ze ging weer snel naar binnen, want ze had niet verwacht dat iemand op een maandagmiddag in december zou gaan cachen.
Bedankt en proost, Biertje

7935

geo 7935. KODK Krijg nou het heen en weer - van De Hammies

15 december 2014, 14:05
Bij boerderij de Boerinn had ik al vaker een cache gevonden. Nu moest ik op een wankel vlot naar de overkant. Dat viel nog niet mee, maar toen ik eenmaal (droog) de overzijde van de sloot had bereikt, was het kokertje gelukkig snel gevonden. En daarna moest ik weer terug. Ook dat is me gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#592. Draaien maar! - van Snoeckies!

   dnf 15 december 2014
Zelfbedieningspontje De Hoge Boom is een klein pontje over de Grecht, even ten westen van Woerden. Een cache met een moeilijkheid van 1,5 ster en volgens de logjes een eitje, snel gevonden, snelle oppikker en snel te pakken. Wat vreemd dat ik hier alleen maar bot ving.

geo 7936. Wat een lucht! - van Snoeckies!

15 december 2014, 15:05
En dit was het doel van mijn reis rond Woerden en Kamerik. Ik had een coin die voor 21 december in Woerden moest zijn. Dan vierden de Snoeckies hun trouwdag. Gelukkig was ik verkouden en rook ik de rioolwaterzuiveringsinstallatie niet. Maar de cache was vlot gevonden.
In: coin
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 december: twee nieuwe caches bij de Haagse Trekvliet, dus eerst naar Huize Cromvliet (1 cache)

7937

geo 7937. Trekvliet: Huize Cromvliet - van panomaki

16 december 2014, 16:30
Tot mijn vreugde waren er zondag twee nieuwe caches langs de Trekvliet verschenen, zodat ik voor mijn Cache van de Dag niet zo ver weg hoefde. Huize Cromvliet was volgens de beschrijving de derde van deze serie, dus er zit er nog eentje in de pijplijn. Het 17e eeuwse herenhuis is tegenwoordig opgedeeld in appartementen. Mijn GPS stuurde me hier letterlijk van het kastje naar de muur. Ik had wel iets gezien, maar even (slecht) gekeken. Maar hoera: 5 minuten later vond ik er alsnog de petling.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 december: de andere nieuwe cache in Den Haag lag bij de molen (1 cache)

7938

geo 7938. Trekvliet: de molen - van panomaki

17 december 2014, 15:45
De andere Trekvliet-cache had ik bewaard voor woensdagmiddag, omdat ik dan toch naar Den Haag moest en makkelijk via de 8-kante grondzeiler uit 1699 kon fietsen. In 2012 werd precies naast de molen een fietsbrug geopend als onderdeel van het Trekfietstracé en daar maakte ik vanmiddag handig gebruik van. In eerste instantie zocht ik veel te moeilijk. Nadat ik twee keer diep door het stof was gegaan (en daarbij verrassende voorwerpen had ontdekt), vond ik de reuze-petling ineens op een plek die ook in je nette kerstkleding bereikbaar is.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 december: boerderij Akkerlust in Stompwijk had een open-front ligboxenstal (1 cache)

7939

geo 7939. Stompwijk: Akkerlust - van Dragon1ord

18 december 2014, 10:15
Langs boerderij Akkerlust uit 1765 in Stompwijk ben ik al heel wat keren gefietst. De open-front ligboxenstal was me daarbij wel opgevallen, maar ik wist toen nog niet dat dit zo uniek was. Vanmorgen zette ik de bier-bike even op het erf om daarna snel en geruisloos de cache te graaien. Die bleek uit meerdere boxen te bestaan, maar in eentje zat een logboek waarin ik zwierig mijn bierkrabbel heb gezet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19-22 december: met Miauw een paar dagen naar Londen en Cambridge (7 caches)

7940

geo 7940. Covent Garden [Londen] - van purple.haze

19 december 2014, 13:30
After visiting Bond in Motion, the exhibition with James Bond vehicles, we had to find a geocache in the neighborhood. The place was crowded because of shopping people and a funny street artist. After thoroughly reading and carefully interpreting the hint we decided that our first choice had to be the right place. And it was!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

7941

geo 7941. Go Fish! [Cambridge] - van crb11

20 december 2014, 19:15
Finding a nano in the dark proved to be very difficult. Finally I went to the Chapel of St John Fisher to find a micro. The hint put me on the wrong track. A quick examination showed nothing and I had to wait until the other people had left the bench. After dinner I came back. In the most logical place according to the hint there was nothing to find, but eventually in a different spot I found the cache.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

7942

geo 7942. The lost packed lunch [Cambridge] - van bouncyball

21 december 2014, 11:35
My second day in Cambridge started very windy. Behind an old closed chapel we were looking for a lunch box. After 10 minutes I was lucky to see something shining and somewhere under a big bush I pulled the box out.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 7943. 1496 and all that [Cambridge] - van alirob

21 december 2014, 12:10
For this cache we visited the Jesus College, founded in 1496. After a puzzling tour through the buildings and gardens, we finally reached ground zero. I did not expect it, but I saw the nano within 5 seconds. We found this by far the most unexpected place we visited abroad. Great cache!
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

7944

geo 7944. Centre of the Uni-verse [Cambridge] - van Balsham Boxters

21 december 2014, 12:40
Yesterday night it proved to be too difficult to find this nano in the dark, but today in broad daylight it was much easier. After logging we visited the Great St Mary's (the University Church of Cambridge) and climbed the tower to enjoy a wonderful view.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

7945

geo 7945. Off yer trolley (Beehive Centre, Cambridge) - van Tonythetiger412

22 december 2014, 11:30
This was the last day of our trip to London and Cambridge, and we went to the railway station. We passed the mall, where it was ridiculously busy for a regular Monday morning. I had to bend down three times, but afterwards I had the film canister in my hands.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

geo 7946. SideTracked: Cambridge - van CJ&CN

22 december 2014, 11:50
Before we took the train to the airport I had to hire a bike. Not really, of course. Behind the sign I found a very small micro. Someone put an extra piece of paper in it, but that was wet too. I managed to write my name on it and we left Cambridge.
Thanks and cheers, Biertje (from Holland)

___________________________________________________________________


23 december: een korte wandeling door het Seghwaertpark in Zoetermeer (1 cache)

7947

geo 7947. Seghwaertpark - van Dragon1ord

23 december 2014, 14:20
In de woeste wind, maar in een zalig zonnetje fietste ik naar Zoetermeer voor een korte wandeling door het Seghwaertpark. Even was er twijfel bij het aantal kleine lantaarnpaaltjes, want waar begint 'in de verte'? Gelukkig was de formule dusdanig dat er maar één antwoord mogelijk was, zodat ik al snel met de cache in handen stond. En wat een verrassing: ik krabbelde mijn naam onder die van mijn goede vrienden van Team KIS98 die hier 2 weken geleden waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo Een heel bijzonder huis - van wijvandejong

   note 23 december 2014
Na de wandeling door het Seghwaertpark besloot ik nog even langs het Bijzondere Huis te fietsen. De vorige keer, in november, heb ik wel iets bewegelijks gevoeld, maar daar kon ik toen niet bij. Nu was ik terug met voldoende bijzondere gereedschappen, maar na een kwartier peuteren heb ik het opgegeven. Als het de cachelegger niet is gelukt om de cache weer boven water te krijgen, zou het wel heel bijzonder zijn als het mij wel zou lukken.

___________________________________________________________________


24 december: een nieuwe cache in Pijnacker bij het bestuurscentrum (2 caches)

7948

geo 7948. Het Bestuurscentrum - van Speurneusjes.Jense

24 december 2014, 15:15
Een paar dagen geleden klonk ineens de bekende 'Plop!' uit de telefoon: een nieuwe cache op 600 meter! Ik zat op dat moment namelijk in eetcafé De Guyter in Pijnacker, met een nog openstaande rekening en een vol glas, dus snel even wegrennen zat er niet in. Vanmiddag kon ik de locatie bij daglicht bekijken. Ik zag dat er inmiddels al een letter U van het Bestuurscentrum van de gevel was gehaald, waarschijnlijk als gevolg van de bezuinigingen. De andere zijkant van het pand kende ik al uit 2005 vanwege het Geheim van de Molenaar, een oeroude multi. De grote nano (of zeer kleine micro) kon maar op één plekje zitten en daar vond ik 'm ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7949. Hier geen kakkers - van Speurneusjes.Jense

24 december 2014, 15:35
De oproep had duidelijk geholpen, want op dit veldje in Nootdorp was geen kakker te vinden. Die zaten natuurlijk allemaal in Wassenaar en Aerdenhout met een glas prosecco. Ik ben eerst even rustig op een bankje gaan zitten, want er was een auto gestopt van Hoogheemraadschap Delfland, waaruit een man stapte die met een stok op diverse plekken in de sloten ging prikken. Dat was duidelijk geen geocacher. Of anders een heel slechte. Toen hij uit het zicht was, stond ik snel op en pakte prompt de petling.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


25 december: lekker de natuur in van het Bentwoudse Bos bij Zoetermeer (1 cache)

7950

geo 7950. Lekker de natuur in... griezelig? - van LuckieStar

25 december 2014, 16:20
Fietsen in de stromende regen naar het Bentwoudse Bos is het mooiste wat er is. Was er soms iets bijzonders dat ik daar op Eerste Kerstdag heen ging? Jazeker, er moesten staanders, planken, bouten en schroeven worden geteld! Het bruggetje zat degelijk in elkaar, maar de bankjes bij het tafeltje hadden hun beste tijd wel gehad. Eentje was er geheel uit de grond getrokken en de ander was helemaal scheef geduwd. Die Bentwoudse beesten kunnen hier dus behoorlijk huishouden. Inmiddels was het even droog, zodat ik lekker door de natuur kon struinen, op zoek naar de verstopte cache. Vooral als je van moerasachtig terrein houdt, kan je hier je lol op. Mijn pijltje wees de een na de andere mogelijke boom aan, maar toen ik de cacheconstructie ontdekte, viel mijn mond even open. Mooi gedaan, hoor. Gelukkig begon het op de terugweg weer te regenen, zodat deze kerstdag in stijl werd afgesloten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 december: naar Monster, 's-Gravenzande, Naaldwijk, Maassluis en Delft (22 caches)

7951

geo 7951. Het loze vissertje - van nokki

26 december 2014, 11:35
Mijn fietsdag door het Westland begon in recreatiegebied Madestein, in het westen van Den Haag. Hier heeft de 's-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging GHV haar nieuwe clubhuis, dat 2 jaar geleden aanleiding was voor een puzzeltje en een cache. De vragen waren niet moeilijk en deze Tweede Kerstdag ging ik proberen de vis binnen te halen. Ik had verwacht te moeten 'hengelen' met een touwtje en een magneet, maar de koker was zo ruim dat ik er makkelijk mijn hele arm in kon stoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7952. Luca's Letters - van dijk6jes

26 december 2014, 11:45
Deze zomer zou ik met La Rosa van Team KIS98 de kanotrail doen, waardoor zij gelijk het eerste deel van dit vlakbij gelegen puzzeltje oploste. Omdat we het allebei zo druk hadden, is de afspraak verschoven naar volgend jaar. Maar nadat ik ook de tweede stap had genomen, kon ik Luca's Letters mooi opnemen in mijn fietsroute voor vandaag. Ik kwam terecht bij een grappig plekje waar op dit moment weinig te zien viel. Wel wist ik een piepklein doosje tevoorschijn te peuteren, dat vol zat met kleine blaadjes papier. Op een daarvan heb ik daarna mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7953. Grensgeval - van korvus

26 december 2014, 11:55
Op de grens van gemeente Den Haag en gemeente Westland was een cache gelegd die ik niet wist te openen zonder mijn handen vuil te maken. Gelukkig kon ik die wat schoon vegen aan mijn oude broek, zodat de logrol niet meteen onder de modder zat. Bij het sluiten werden mijn schone handen opnieuw vies. Kwam dat nou door de cacheconstructie of door mijn eigen onhandigheid? Ik beschouw het maar als een grensgeval.
Bedankt en proost, Biertje

7954a       7954b

geo 7954. Vul Varken - van dijk6jes

26 december 2014, 12:05
Varkentjes Bram en Bart waren lekker aan het schrokken uit hun zojuist gevulde trog en hadden daardoor geen enkele aandacht voor de fotograaf die dit tafereeltje leuk in beeld wilde brengen. Dan maar op zoek naar het andere varkentje. Dat was gelukkig ook snel gewassen. Dankzij de heldere instructie was meteen duidelijk wat de bedoeling van het vullen was, zodat ik keurig aan de opdracht kon voldoen. Leuk bedacht!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7955. Iona - van De Schatrovers

26 december 2014, 12:15
Wie of wat Iona is, werd me uit de cachebeschrijving niet duidelijk. Ook ter plaatse werd ik niets wijzer. Voor een mooi uitzicht op natuurgebied Solleveld was ik namelijk vanmiddag de duinen bij Monster ingegaan, het leef- en racegebied van de wielrenners. Die waren deze Tweede Kerstdag behoorlijk actief. Tot mijn verrassing vond ik hier een echte ouderwetse schatkist. Die is in de zomer vast een stuk lastiger te vinden. Trots liet Boekanier Biertje in het logboek zijn bloedrode bierkrabbel achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7956. Voortuin - van Isabeau1990

26 december 2014, 12:30
Ik was inmiddels Monster ingefietst en zocht naar de Rijnweg. Daar moest een bijzondere voortuin liggen. Dat tuintje bleek niet heel erg groot te zijn, maar de cache paste er nog net in. Onder toeziend oog van een verzameling vrolijke kerstmannen en versierde boompjes zette ik mijn bierige kerstkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

7957

geo 7957. Challenge .com membership moment - van dijk6jes

26 december 2014, 12:35
Het was donderdag 29 mei 2003 toen ik mij aanmeldde bij geocaching.com. Ik moest dat even opzoeken in mijn profiel, want als 'verjaardag' hou ik zelf 24 mei 2003 aan. Op die dag vond ik namelijk mijn eerste cache. Precies op mijn 10e verjaardag (24-05-2013) vond ik nummer 5000 en momenteel ben ik op weg naar nummer 8000. Die staat gepland voor 31 december. Met zoveel founds moest deze challenge niet moeilijk zijn. En inderdaad: op 29 mei heb ik tot nu toe 27 caches gevonden, dus ruimschoots meer dan de gevraagde 6. Ook het vinden van de cache was niet moeilijk. De grootste uitdaging zat nog in het probleem om mijn naam op het logpapiertje te krijgen. Dat was namelijk helemaal vol. Misschien wordt het tijd voor een echt logboekje?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7958. Arendsduin - van Rvelleko

26 december 2014, 12:45
Bij de ingang van strandopgang Arendsduin was deze micro vlot gevonden. Het logrolletje was een natte prop, maar gelukkig had iemand een extra papiertje bijgevoegd. Hier kon ik zonder moeite mijn bierkrabbel kwijt. Daarna heb ik alles weer teruggestopt, inclusief de natte prop.
Bedankt en proost, Biertje

7959

geo 7959. Tralalalalaaala - van NARA

26 december 2014, 12:55
Er was eens een bierdrinker uit Leidschendam
Die vandaag een fietstocht door het Westland ondernam
Bij elke cache was het vaste prik
En opende hij een nieuw blik
Dus om 5 voor 1 was hij al helemaal lam
Bedankt en proost, Biertje

geo 7960. Bedankt voor je bezoek - van hoog70

26 december 2014, 13:00
Daar stond ik met een klein boekje in mijn handen bij een achtertuin in 's-Gravenzande. Na het loggen heb ik nog gekeken of ik oma ergens zag. Waarschijnlijk was ze even gaan liggen, vermoeid door de drukte van deze Tweede Kerstdag. Jammer, want ik had graag even samen met haar een biertje gedronken. Een andere keer dan maar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7961. Oranjepark - van gewoonjeanpaul

26 december 2014, 13:15
Volgens de cachelegger is deze cache niet meer vindbaar, maar ik vond 'm (na wat rondzwerven) gewoon op ooghoogte. Er is wel een stukje af en het logpapier is wat klam, maar goed beschrijfbaar. Het Oranjepark in 's-Gravenzande werd op Tweede Kerstdag voornamelijk bevolkt door luidruchtige honden, dus ik ben weer snel vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

7962

geo 7962. Zie ommeZijde - van Westland Scouts

26 december 2014, 13:25
Vandaag kwam ik op mijn route door het Westland veel natte proppen en kletsnatte logboekjes tegen, maar deze pracht-cache in de 's-Gravenzandse Bosjes maakte mijn hele dag weer goed. Wat vreselijk knap en leuk in elkaar gezet! Ook de titel is goed gekozen en later zag ik dat de hint, hoewel cryptisch, ook treffend was gekozen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7963. De Koepelwoning - van Ponkeltje

26 december 2014, 13:50
De oude vervallen Koepelboerderij aan de Zuidweg in Naaldwijk werd eind vorige eeuw afgebroken. Op deze plek staan nu een aantal twee-onder-een-kapwoningen en bij eentje lag een listig verstopte cache. Dat had ik inmiddels uit de logjes begrepen. Zou het mij lukken de micro in één keer te vinden? Het eerste wat ik in handen had, was een lege chipsverpakking. Het was niet de cache. Het duurde toch nog ruim 5 minuten voordat ik het juiste voorwerp oppakte en het kokertje ontdekte. Dat was een beetje gebarsten, waardoor het papier wat vochtig en schimmelig was. Maar ik kon er prima mijn bierkrabbel op kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

7963no

geo NF#593. 2e cache van Marius/Cornelis - van Marius/Cornelis

   dnf 26 december 2014
Hoewel de laatste 4 loggers allemaal een DNF hadden achtergelaten, besloot ik toch op zoek te gaan naar het verstopte popcorn-emmertje. De hint ('kijk goed in de bosjes') was niet erg behulpzaam en de vele bladeren maakte het ook niet makkelijk. Misschien is hij dus inderdaad verdween. Jammer dat Marius en Cornelis zo weinig tijd hebben voor onderhoud.

geo NF#594. Van Maasdijk tot aan de Lier #2 - van De Doppies

   dnf 26 december 2014
Dit tankstation was vandaag gesloten. Dat was gunstig, want ik heb er een behoorlijke tijd rondgelummeld. Wat er met de hint wordt bedoeld, werd me niet duidelijk. Hiervoor moet ik dus nog eens terug.

geo NF#595. Meertje Maasdijk - van Marius/Cornelis

   dnf 26 december 2014
Ook de eerste cache van Marius en Cornelis heb ik niet kunnen vinden. Dit meertje is een mooie plek, maar achteraf las ik dat de cache geen 'small' is, maar een petling (dus een micro). De laatste vondst was 2 maanden geleden. Jammer dat Marius en Cornelis zo weinig tijd hebben voor onderhoud, waardoor deze cache binnenkort door de reviewers wordt gearchiveerd.

7964

geo 7964. 3e cache van Marius/Cornelis - van Marius/Cornelis

26 december 2014, 15:10
De eerste 2 caches van Marius en Cornelis heb ik niet kunnen vinden, maar de derde gelukkig wel. Die lag op een braakliggend bouwterrein. Het doosje was verdwenen; er was alleen een nat stuk papier in wat plastic. Met moeite heb ik er mijn naam op gekrabbeld. Jammer dat Marius en Cornelis zo weinig tijd hebben voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7965. Madelon's paarden cache - van m@delon

26 december 2014, 15:20
Deze paardencache lag niet bij een manege, maar bij een rij bomen aan de Maasdijk in Maasdijk. Ik keek eerst bij de verkeerde boom, maar het nestje dat daar zat, bleek volkomen echt (en leeg). Gelukkig had ik bij de buren meer succes. Ik zag dat er ook 3 kastanjes waren achtergelaten. Wintervoorraad voor een eekhoorntje?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7966. Welkom in Maasdijk - van Ouzoboy jr

26 december 2014, 15:30
Gelukkig was ik op de fiets, want automobilisten worden hier welkom geheten met een parkeerverbod. Er waren niet zoveel mogelijkheden om een fotokokertje te verstoppen, dus mijn eerste greep was direct raak. Voordat mijn bier-bike weggesleept kon worden, had ik gelogd en was ik weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

7967

geo 7967. Natuur rondom Maassluis - van Pip&co

26 december 2014, 15:35
Dit plekje aan het water maakt kennelijk erg dorstig, want ik vond er belachelijk veel weggeworpen lege bierblikjes. Ook vond ik er een wit fotokokertje met een klein logboekje. Dat had zich hoog en droog genesteld. Veilig voor de bierdrinkende Maassluizers, maar niet veilig genoeg voor mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7968. Borzl - van HarmenGerke

26 december 2014, 15:55
Omdat Borzl hun het geocachen heeft geleerd, hebben HarmenGerke een speciale cache neergelegd. Volgens mijn GPS zou die achter het bordje 'niet betreden' moeten liggen, maar dat geloofde ik niet. Dankzij de handige hint ('bekend plekje!') heb ik eerst alle bekende plekjes bekeken en daarna de nog niet bekende plekjes. Toen ik tenslotte het kokertje vond, was het plekje ook bij mij bekend! wink Zoals veel logrolletjes in Maassluis en Maasdijk was ook deze erg vochtig. Toch is het me gelukt om mijn naam op het papier te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#596. 't Komt goed! - van meer & meer

   dnf 26 december 2014
Een cache met zo'n titel zou geen probleem moeten geven. Waarschijnlijk heb ik hem wel gezien, maar niet als zodanig herkend. Hiervoor kom ik dus nog een keertje terug.

7969

geo 7969. Welkom in Maassluis #2 - van Ouzoboy

26 december 2014, 16:25
Terwijl de gemeente mij welkom heette met een groot bord, verwelkomde Ouzoboy mij met een cache. Door mijn scherpe blik zag ik die tussen de bladeren op de grond liggen. Iets hoger vond ik een tak met een spijker, maar hoe of waar de constructie was, werd me niet duidelijk. Na het loggen heb ik het kokertje dus maar weer tussen de bladeren teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7970. Welkom in Maassluis - van Ouzoboy

26 december 2014, 16:30
Dit was de eerste van deze kleine serie. Hier trof ik geen gemeentebord aan, maar wel een cache. Die had ik gelukkig bij de eerste greep al beet. Het was mijn laatste cache in Maassluis. Via de Oostgaag fietste ik nu naar Schipluiden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7971. Koeienzicht - van DieMannschaft

26 december 2014, 17:00
Hoewel het inmiddels begon te schemeren, kon ik nog goed zien dat de koeien van Schipluiden niet in de wei stonden. Misschien zaten ze ergens in een gezellige stal, wat te kletsen over koetjes en kalfjes. In de cache stond een laag water, waarin het logboek vrolijk dobberde. Daar viel echt niet meer op te schrijven, want zodra ik er mijn pen op drukte, liep er een straaltje water uit. Dat gekras naast Hspier (wat voor superpen had die vandaag bij zich?) is dus van mij.
Bedankt en proost, Biertje

7972

geo 7972. Ben je thuis Wilmaaaaaaaa - van fred-flinstone

26 december 2014, 17:20
Dat deze Delftse Wilma nooit thuis is, had ik al uit de logjes begrepen. Toch nam ik vanmiddag een kijkje. Het was de laatste cache van mijn fietstocht door het Westland, waarbij ik in 7,5 uur 80 km heb afgelegd en 22 caches heb gevonden en 4 niet. En nu echt naar huis en aan het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 december: vanuit Vlaardingen fietsend door de sneeuw naar Maassluis (18 caches)

7973

geo 7973. Choose a car - van vaarten

28 december 2014, 10:10
Op station Vlaardingen had ik een OV-fiets gehuurd en hierop baande ik mij moeizaam een weg door de bevroren sneeuwresten op het fietspad. Er was deze zondagochtend nauwelijks iemand op straat en dat was maar goed ook, want een (dramatische) valpartij lag overal op de loer. Mijn eerste doel was de oplossing van een auto-puzzeltje dat ik geheel zelfstandig zonder hulp van mijn bierdrinkende auto-vrienden had opgelost. De plek werd bewaakt door een groep honden, die duidelijk liet merken dat ik beter wat afstand kon houden. Door het vriesweer lukte het me in eerste instantie niet om de cache te openen, maar dankzij mijn slimme MacGyver-technieken slaagde ik erin om alsnog mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

7974

geo 7974. Uitzicht op de Nieuwe Waterweg - van Ouzoboy

28 december 2014, 10:40
Voorzichtig fietste ik over de bevroren sneeuwresten op het fietspad langs de Nieuwe Waterweg. Een echtpaar keek vol bewondering naar mijn fietskunsten. Zij vonden het maar dapper dat ik dit durfde, maar ik kon ze geruststellen met de uitleg dat mijn OV-fiets uitgerust was met winterbanden. Ik was op weg naar een plekje waar je een prachtig uitzicht had op de Nieuwe Waterweg. En op een klein kokertje, dat ik gelukkig zonder prikstok op een grappig plekje zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7975. Tunnelvisie - van Pan & Hook

28 december 2014, 11:00
Om de Beneluxtunnel te ontlasten, is de Blankenburgtunnel bedacht. De toevoerweg komt dan door de Aalkeetpolder, waar deze tunnel-cache is geplaatst. Ik moest wel eerst even flink door het bosje struinen, voordat mijn GPS en ik de opvallende behuizing hadden ontdekt. Volgens de cachepagina en de hint had je geen stok of tools nodig, dus ik heb het kokertje op onorthodoxe wijze weten te bemachtigen. Bij het loggen ontdekte ik dat de eigenlijke bedoeling heel anders was. Maar ik had natuurlijk last gehad van tunnelvisie...
Bedankt en proost, Biertje

7976

geo 7976. Gemaal de Zaayer, Maassluis - van Dace&Munis

28 december 2014, 11:20
Voor de tweede keer fietste ik over het hellende stukje fietspad richting het gemaal. Naar boven moest ik lopen, maar naar beneden lukte het fietsend met een beetje vaart en goede stuurmanskunst (en beide voeten vlak bij de grond). De wandelaars vonden me maar gevaarlijk bezig, maar zelf zag ik dat heel anders. Voor het openen van de cache had ik vanwege het vriesweer wat hulpmiddelen nodig, maar daar maalde ik niet om. Ik was de tweede die zijn naam mocht schrijven in het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7977. Molen de Hoop - van GT Landkaartje

28 december 2014, 11:35
Bij deze ronde stenen stellingmolen met ijzeren hoepelvang en oud-Hollandse ophekking heb ik de afgelopen 12 jaar wel vaker een cache gevonden. Deze cache in een peilbuisputje ligt er echter al 4 jaar, dus ik was duidelijk lange tijd niet in Maassluis geweest. Om het putje ergens onder de sneeuw te vinden, moest ik eerst wat sneeuwschuiven, maar daarna was het varkentje snel gepiept.
Bedankt en proost, Biertje

7978

geo 7978. Sydney aan de Waterweg - van famvoskamp

28 december 2014, 11:55
Bij deze kerk, geïnspireerd door The Opera House in Sydney, of bij de kunstkoeien had ik de afgelopen jaren wel vaker een cache gevonden. Ondanks de sneeuw was deze petling hier vlot ontdekt. Na het loggen belde ik even met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die was van plan om 's middags op zijn eenvoudige stadsfiets twee caches te rapen. Vroeger hield deze man een jaarlijkse winterslaap van een paar maanden, maar sinds hij de jachtkalender heeft ontdekt, gaat hij er ook bij nacht en ontij op uit, en zelfs bij verijsde wegen. Ik waarschuwde hem nog om voorzichtig te zijn, maar luchtigjes wuifde hij mijn bezwaren weg. Als dat maar goed ging...
Bedankt en proost, Biertje

geo 7979. Van Maasdijk tot aan de Lier #2 - van De Doppies

28 december 2014, 12:35
Mijn not-found van twee dagen geleden zat me niet lekker. Hoe kon het zijn dat 300 mensen deze cache kennelijk moeiteloos vonden en ik niet? Nauwkeurig doorspitten van de oude logjes leverde me de tip 'nauwkeurig tellen' op. En bij het inzoomen op de kaart ontdekte ik dat het nulpunt daar net iets anders lag. Vanaf Maassluis besloot ik vanmiddag een stukje om te fietsen en glibberde ik over het bevroren pad over de Oranjedijk naar Maasdijk. Tot mijn eigen verrassing had ik het doosje dit keer in een paar tellen in handen. Het gaat dus inderdaad om een goede interpretatie van de hint. En om doorzettingsvermogen!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2014
Dit tankstation was vandaag gesloten. Dat was gunstig, want ik heb er een behoorlijke tijd rondgelummeld. Wat er met de hint wordt bedoeld, werd me niet duidelijk. Hiervoor moet ik dus nog eens terug.

7980

geo 7980. Meertje Maasdijk - van Marius/Cornelis

28 december 2014, 12:50
Na mijn positieve herkansing bij het benzinestation besloot ik even door te fietsen naar het meertje van Maasdijk. Eigenlijk is dat waterberging Lange Kruisweg, waar 12,5 miljoen liter regenwater kan worden opgeslagen. Nou, dat zijn heel wat biertjes! De satellieten waren me vandaag gunstiger gezind, want het nulpunt lag nu zo'n 15 meter verder. En na twee keer bukken vond ik de petling zonder veel moeite. Er is hier alleen een simpel Owner Maintenance-logje nodig, maar de cacheleggers zijn echter al sinds augustus niet meer actief, dus deze cache zal binnenkort helaas door de reviewers worden gearchiveerd.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 december 2014
Ook de eerste cache van Marius en Cornelis heb ik niet kunnen vinden. Dit meertje is een mooie plek, maar achteraf las ik dat de cache geen 'small' is, maar een petling (dus een micro). De laatste vondst was 2 maanden geleden. Jammer dat Marius en Cornelis zo weinig tijd hebben voor onderhoud, waardoor deze cache binnenkort door de reviewers wordt gearchiveerd.

geo 7981. Knoest - van de Kluusjes

28 december 2014, 13:15
Na mijn uitstapje naar Maasdijk was ik weer terug in Maassluis. Met mijn OV-fiets aan de hand glibberde ik over een grappig wandelpaadje langs de A20. De juiste knoest was vlot gespot, maar door het vriesweer moest ik wat extra moeite doen om de nano te kunnen pakken. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

7982

geo 7982. Welkom in Maassluis #3 - van Ouzoboy

28 december 2014, 13:45
En dit was de laatste van deze kleine serie. Fijn om elke keer weer zo hartelijk welkom te worden geheten. Ik voelde me echt al echt een beetje thuis in Maassluis. Voorzichtig fietste ik richting het plaatsnaambord aan de Maassluiseweg. Daar ontdekte ik wat de echte inwoners van Maassluis zijn. Die waren zo opvallend aanwezig, dat de micro mij niet kon ontgaan, ondanks de gevallen sneeuw.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7983. Poldermoord 3: Dak van een miljoen boven je hoofd - van Team Moekestorm

28 december 2014, 13:55
Was die oude poldermoord nou nog niet opgelost? Brigadier Biertje moest uitkijken dat de moord niet bijna verjaard was. Pas 3 van de 8 plaatsen delict waren bezocht, maar de moordenaar had dan ook een heel groot gebied tot zijn beschikking. Onder het dak van de A20 mocht brigadier Biertje op zoek naar een doos. Van de inhoud ging hij bijna uit zijn dak, hoewel de blikjes en het flesje leeg waren. Ook trof hij er een klein kokertje aan. Op het proces verbaalrolletje schreef hij daarna ijverig zijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

7984

geo 7984. Ramkraak - van Team Moekestorm

28 december 2014, 14:15
De ramkraak bij garage Dijkstein mocht dan zijn mislukt, het leverde natuurlijk een mooi plaatje op. En een cache, die ik dankzij de duidelijke hint snel, vakkundig en hopelijk ongezien, wist te bemachtigen. Op zondag was de garage dicht, maar door de sneeuw en ijzel van gisteren en vandaag zullen ze morgen ongetwijfeld een drukke dag hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7985. Hoekse Lijn - van Norskskogkatt

28 december 2014, 14:35
Voor dit puzzeltje had ik de hulp ingeroepen van een paar bierdrinkende treinfanaten, waardoor de checker met een sneltreinvaart het sein op groen zette. Tijdens mijn fietstocht door het besneeuwde landschap rondom Vlaardingen en Maassluis zou ik de locatie bezoeken, maar net zoals de NS moest ik met een aangepaste dienstregeling fietsen. En af en toe zette ik de benenwagen in. Zo lukte het me toch om de cache op een verrassend rustig plekje te bereiken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7986. VL.U.T. 3 - van klerkie

28 december 2014, 15:05
Ik was weer terug in Vlaardingen, waar ik terecht kwam bij een bushokje aan de Billitonlaan. Na een hele rij van DNF's werd de nano door Team Nessa begin deze maand ergens op de grond teruggevonden. Gelukkig meldden ze in hun log waar ze het dingetje hebben teruggeplaatst, zodat ik niet veel tijd nodig had om te graaien en te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

7987

geo 7987. d'Engelsche Boomgaert - van Bliksem77

28 december 2014, 15:35
Ongelooflijk dat ik deze micro op 16 augustus niet kon vinden. Toch had ik alle logische plekjes afgetast. De cachelegger was net zo verbaasd als ik, maar gaf een behulpzame hint. Vandaag was de herkansing en graaide ik moeiteloos de micro uit de 'boom'. Het logrolletje was wat vochtig. Maar mij hoor je niet klagen, want finally was de English Tree Garden in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 augustus 2014
De Engelsche Boomgaert bleek een straat in Vlaardingen te zijn, op de plek waar in 1446 een kasteel heeft gestaan. Hoewel iedereen hier de cache snel weet te vinden, stond ik in de boomgaert met lege handen.

geo 7988. Vier Elementen: Vuur - van Bliksem77

28 december 2014, 15:25
De Vier Elementen zijn kunstwerken in Vlaardingen, waarbij nu ook vier caches zijn geplaatst. Zo staat er op de brandweertoren aan de Hoflaan met grote neonletters 'vuur'. Bij het zoeken naar een micro heb ik wel eens voor hetere vuren gestaan, maar hier was het (ook vanwege het vriesweer) een koud kunstje.
Bedankt en proost, Biertje

7989

geo 7989. VL.U.T. 1 - van klerkie

28 december 2014, 15:40
Dit was de eerste van de Vlaardingse Urban Trial en voor mij was het inderdaad bij een eerste poging gebleven. Op een zaterdag in augustus was het niet lekker zoeken bij dit winkelcentrum, vooral als het een nano betreft en er geen hint is. Na een serie DNF's in november kwam het kleine ding ineens weer tevoorschijn en gewapend met een spiegeltje heb ik zondagmiddag het object vakkundig afgezocht. Het bonusgetal heb ik niet genoteerd, want ik vraag me af of die er ooit nog komt. Maar mij hoor je niet klagen, want deze cache was in de pocket!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 augustus 2014
Zaterdagmiddag half zes. Een nano in een winkelcentrum in Vlaardingen. Mijn GPS bracht me precies tussen een plantenbak en een zitbank. Beide heb ik langdurig onderzocht, totdat de beveiligers voor de tweede keer langskwamen.

7990

geo 7990. What about Vlaardingen - van geonauten

28 december 2014, 15:55
Dit was mijn laatste cache in Vlaardingen, voordat ik mijn OV-fiets weer zou terugbrengen. In augustus stond ik hier ook al en dacht ik nog: Het zal toch niet... Nou, het zou toch wel. Dat begreep ik toen ik thuis eens rustig de logjes ging lezen. Was ik maar zo brutaal geweest en was ik maar beter op onderzoek gegaan. Vandaag was de herkansing, maar de gevallen sneeuw en het ijs maakte de uitdaging zeker een half sterretje zwaarder. Toch is het me zonder kleerscheuren gelukt mijn naam op een van de papiertjes te krabbelen. Mooie cache en mooi gedaan!
De score voor vandaag: 18 gevonden caches en 45 km door bevroren sneeuw en over verijsde fietspaden gereden zonder te vallen!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 16 augustus 2014
Dit roestige kunstwerk was ter herinnering aan 2009, toen Vlaardingen de titel Groenste Stad van Nederland won. Na een tijdje zoeken besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte maar eens te bellen, omdat ik vergeten was de hint te noteren. Met die cryptische omschrijving kon ik echter niets, maar toen ik later thuis wat oude logjes las, bleek mijn donkerbruine vermoeden omtrent de verstopplek helemaal waar. Ik kom dus terug.

___________________________________________________________________


30 december: op de fiets van Hoofddorp via Zoetermeer naar Leidschendam (9 caches)

7991

geo 7991. Bij het IJveld - van opa48

30 december 2014, 10:15
Om morgen, oudejaarsdag, mijn 8000e cache te kunnen loggen, moest ik er vandaag nog precies 9 vinden. Daarvoor had ik er 16 geselecteerd, waarvan ik er 7 al eens eerder zonder resultaat had bezocht. Met de trein arriveerde ik vanmorgen in Hoofddorp om vandaar met de bier-bike terug te rijden naar Leidschendam, via Nieuw-Vennep, Oude Wetering, Hoogmade, Koudekerk, Hazerswoude en Zoetermeer. De eerste cache had ik al vlot in de pocket. Bij het IJveld had ik vorige maand al eens gestaan, maar toen was het kokertje onbereikbaar. Nu een en ander was hersteld, kon ik na gebruik van het juiste gereedschap eindelijk opgelucht mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 november 2014
Nadat ik bij het IJveld lang tussen de klimop en de herfstbladeren had gezocht, besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen voor hulp. Dankzij zijn aanwijzingen kon ik de cacheplek terugvinden, maar daar bleef het bij. Met mijn hulpmiddelen kreeg ik de cache niet te pakken. Zat hij er eigenlijk nog wel?

geo Kampvuur herinneringen - van Van_Slag

   note 30 december 2014
Voor de tweede keer stond ik hier, maar dit keer bij daglicht. Ondanks een verkregen spoilerfoto van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte en zijn extra aanwijzingen heb ik het kokertje niet kunnen vinden. Een flink deel van het gebied heb ik aangeharkt, maar zonder resultaat. Zou de cache verdwenen zijn?

7992

geo 7992. Vrijdag - van de-trompetter

30 december 2014, 11:10
Van deze serie in Nieuw-Vennep over de dagen van de week moest ik er nog 3 doen. De eerste was een aardbeienjampotje, dat in een verrassend stukje urban jungle achter de Oosterdreef zat verborgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7993. Zaterdag - van de-trompetter

30 december 2014, 11:30
Voor deze tweede van de serie over de dagen van de week had ik een hulplijntje nodig. Ook al had ik in alle hoeken en gaten gezocht, de micro bleef namelijk onvindbaar. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte bracht (zoals gewoonlijk) uitkomst. Aan de hand van zijn foto's kon hij me precies vertellen welke hoek werd bedoeld. Maar daar zat niets. Onverstoord wees Wilxlii mij erop dat het kokertje misschien gevallen was vanwege een te zwakke magneet. Tot mijn verbazing vond ik inderdaad onder wat bladeren het kokertje liggen. Na het bedanken en het loggen heb ik de cache weer op zijn oorspronkelijke plekje teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7994. Woensdag - van de-trompetter

30 december 2014, 11:55
Bij een watertje, een dijkje en een modderpad mocht ik op zoek naar de laatste van deze serie. Het Hak-potje zat gelukkig op de bekende wijze verstopt en gaf daardoor geen enkele moeite. Hierna was ik klaar in Nieuw-Vennep en fietste ik verder naar Oude Wetering.
Bedankt en proost, Biertje

geo Paaltje 9 - van johnnycache77

   note 30 december 2014
Voor de tweede keer stond ik hier bij de paaltjes te snuffelen. Dit keer had ik al snel wat afwijkends gevonden, maar een cache kreeg ik er niet tevoorschijn. Wordt drie keer dan scheepsrecht?

7995

geo 7995. Paaltje 7 - van johnnycache77

30 december 2014, 13:00
Ook bij dit paaltje had ik een half jaar geleden al eens gezocht. Maar dit keer waren de goden (of de satellieten) mij gunstig gezind. En door mijn scherpe blik en gevoelige vingertjes had ik de micro al binnen een minuut in de smiezen. Jammer dat de logrol propvol was. Dat is al een paar keer eerder gemeld, maar kennelijk heeft de cachelegger weinig tijd. Ergens in een hoekje heb ik mijn naam gekrabbeld. Toch kunstig en mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 mei 2014
Vanaf dit moment liet mijn scherpe blik me voor bijna 2 uur in de steek. Een micro bij een paaltje aan de Poeldijk, met uitzicht op de Ade, hoe moeilijk kon dat zijn? In een logje stond dat ze hier met vier man overheen hadden gekeken, maar de cache uiteindelijk precies op het nulpunt hadden gevonden. Mij lukte dat niet, ook niet bij de aanpalende paaltjes. Wel vond ik een prachtige hamer, kennelijk achtergelaten bij het vasttimmeren van het nieuwe prikkeldraad.

geo 7996. Het drukste punt van Nederland omzeilen - van kyteluna

30 december 2014, 13:15
Ook bij deze carpoolplaats in Rijpwetering had ik al eens eerder tevergeefs staan zoeken. Vanwege opmerkingen over een afwijking in het coördinaat keek ik vandaag iets ruimer dan gewoonlijk en ik zag de cache direct liggen. Inderdaad, op een plek waar je hem eigenlijk totaal niet verwacht. Er zat een barst in het doosje, waardoor het logboek wat vochtig was. Maar mij hoor je niet meer klagen, want opgelucht drukte ik de punt van mijn Nederlandse pen omzichtig in het papier.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 mei 2014
Hier had de plantsoenendienst onlangs stevig huisgehouden. Er was eigenlijk maar één mogelijke verstopplek voor een 'small', maar daarvoor zou je nu een pikhouweel bij je moeten hebben. Daarom belde ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte voor hulp. Maar bij dit punt was hij nog nooit geweest, beweerde hij. Dat probeerde hij namelijk altijd te omzeilen. Helaas...

7997

geo 7997. Bruggetje 5 - van Team Plop

30 december 2014, 13:30
Bij dit graffiti-tunneltje ben ik in mei al eens met lege handen vertrokken, maar vandaag zat bijna alles mee. Nadat ik mijn fiets tegen de muur had gezet, viel mijn scherpe blik precies op de cache. Toch maar even in mijn ogen gewreven, want soms speelt de alcohol mij parten. Maar na wat peuteren kon ik mijn naam op het logrolletje zetten. Dat was echter helemaal vol, zodat ik maar een beetje door de eerste log heb gekrast. Tijd voor wat onderhoud?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 mei 2014
Ook hier ging het mis. Voor Team Hebbes was het hun 11.000e found, maar voor mij was het m'n 517e not-found. Toen ik opnieuw mijn goede vriend Wilxlii Carrotte wilde raadplegen, zei hem de graffiti van het podium met de namen van de eerste drie goudjagers helemaal niets. De volgende keer kan ik dus beter naar een streek gaan waar hij pas is geweest en alle caches heeft gevonden.

geo 7998. Bruggetje 3 - van Team Plop

30 december 2014, 13:45
Na het onverwachte succes bij Bruggetje 5 fietste ik enthousiast door naar Bruggetje 3. Ik wist nu hoe de cache eruit kon zien en dankzij de hint kon ik het zoekgebied beperken. En ongelooflijk: binnen een minuut had ik de gemene rakker in de smiezen. Op plekje 5 van de nieuwe logrol zette ik tevreden mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 mei 2014
De vierde not-found op rij, want in dit fietstunneltje vond ik niets. Maar de cache heet Bruggetje, dus heb ik ook bij het fietspad erboven gekeken. Het mocht allemaal niet baten. Snel hier weg dus.

7999

geo 7999. TB Hotel le kampioen - van visjes

30 december 2014, 13:55
Omdat ik morgen, oudejaarsdag, mijn 8000e cache wil loggen, moest ik er vandaag nog een paar vinden. Dat ging echter zo voorspoedig, dat ik na de vondst van dit TB Hotel verplicht was om te stoppen. De smurfen hadden een leuke creatie achtergelaten in dit stukje bos ten noorden van Koudekerk en er was voldoende ruimte voor grote TB's. Na mijn feestelijke log fietste ik naar het station van Leiden, om daar de trein naar Leidschendam te nemen. Na aankomst bleek er toch nog 55 km op de teller te staan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


31 december: jaarafsluiting met de Braeckgeocachers in Katwijk en mijn 8000e cache (2 caches)

8000a

geo 8000. Pan van Persijn Katwijk - van Los Rositas

31 december 2014, 15:45
Elk jaar op 31 december sluiten de Braeckgeocachers het geo-jaar af met een leuke multi. Dit jaar hadden we gekozen voor de wandeling van 3 km door de Pan van Persijn. Met Pino, Mighty-Mike, goede vriend James en zijn kinderen plus de zoontjes van Pino wandelde ik vanmiddag door het vroegere jachtgebied van de Heren van Persijn. We liepen over de loopbrug, langs de drakentanden en de Atlantikwall naar de eendenvijver en de geitenweide. Alle vragen leken makkelijk te beantwoorden, maar toch hadden we bij het controlegetal één cijfer minder. Hadden we misschien een platte boomstam in het pad gemist? Dat leverde echter een onbereikbaar punt op. Ik gokte dat er een horizontale hekpaal verdwenen was en maakte een herberekening. Maar op dat punt kon onmogelijk een cache liggen, zo ontdekten wij daarna. Hulplijntjes hielpen niet en toen zag ik dat ik bij mijn herberekening een plus en een min had verwisseld. Zo stonden we even later alsnog bij de cache en konden we vrolijk het logboek tekenen. Voor mij was het mijn 8000e cache en van Mighty-Mike kreeg ik daarom een grote fles Hertog Jan Blond, die ik feestelijk heb ontkurkt. Tip voor andere geocachers (en ook voor de cachelegger): neem voor de waarde van D eentje meer. Het was een mooie wandeling!
Bedankt en proost, Biertje

geo 8001. Bijen van Persijn - van dinoklein

31 december 2014
Tijdens de multi Pan van Persijn maakten we even een uitstapje naar de Bijen. Hun kasten hebben we zien staan, maar de bijen zaten kennelijk lekker warmpjes binnen. De kinderen vonden al snel het kokertje, waarna Pino en ik onze namen in het logboekje konden schrijven. Het was mijn laatste cache van 2014, het jaar waarin ik een persoonlijk record van 2001 caches heb gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

8000b

Terug naar boven

Door naar januari 2015