Blik op Biertje

Bierpraat juli 2014

124 caches gevonden (logs 6896-7019)

6896

geo 6896. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Metaal - van Smurf&Co

3 juli 2014, 19:55
Voor de maandelijkse avond met de Braeckgeocachers had Pino het rondje Raven en Ruiters in Zwaansbroek bij Nieuw-Vennep uitgezocht. Nadat de auto onder het viaduct was neergezet (TomTom dacht eerst dat we er bovenop moesten zijn) bleek dat Corbulo weer niets had voorbereid. Dat kwam door het WK voetbal en de naderende Tour de France. De om zijn nek bungelende GPS was dus helemaal leeg. Waarschijnlijk zaten er zelfs geen batterijen in. Daarom was ik driftig met Mighty-Mike en Pino op zoek naar het metaal, terwijl Corbulo vanaf het pad slechts ongeduldig vroeg of we hem al hadden. Pino deed tenslotte de gelukkige greep. Die had duidelijk geen last van metaalmoeheid. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6897. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Aarde - van Smurf&Co

3 juli 2014, 20:00
Na een stukje wandelen wilde Corbulo zomaar ergens de struiken in duiken, maar Pino wees hem op een duidelijk cache-paadje aan de overzijde van het wandelpad. Aha, dat zou best wel eens naar de cache kunnen leiden. Inderdaad vonden we daar Aarde zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6898. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Hout - van Smurf&Co

3 juli 2014, 20:05
Op zoek naar Hout zagen we opnieuw een overduidelijk cachepad de struiken in gaan. Pino fladderde er direct op af en wist de pot zonder hulp van een hint of van ons te vinden. Hoera! IJverig noteerden we de nieuwe bonusgetallen.
Bedankt en proost, Biertje

6899a       6899b

geo 6899. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Water - van Smurf&Co

3 juli 2014, 20:15
Nummer vier van de serie lag op een logische locatie, bij het kanaal. Corbulo durfde niet zo goed, want die was afgelopen zaterdag al een keer kopje onder gegaan in de Ardennen. Maar onze held Mighty-Mike dook in het diepe en kreeg de pot boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6900. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Vuur - van Smurf&Co

3 juli 2014, 20:20
We liepen weer terug en kozen het pad richting Vuur. Ik was benieuwd of dat dag en nacht brandde, maar dit was op een andere creatieve wijze opgelost. Ook hier nam Pino weer de leiding om het brandje figuurlijk te blussen en de laatste codes te bemachtigen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6901. Waar Raven Ruiters zullen zijn: Raveleijn - van Smurf&Co

3 juli 2014, 20:30
Met de gevonden codes berekenden we de locatie van de poort van Raveleijn en vonden daar opnieuw een creatieve verstopmethode. Jammer dat er bij het uitzetten van de route niet goed is nagedacht, want in plaats van een rondje liepen we nu in de vorm van een hoefijzer, en daarna datzelfde hoefijzer weer helemaal terug.
Bedankt en proost, Biertje

6902

geo 6902. SS Sunny Sunday #1e: de Velden - van de-trompetter

3 juli 2014, 20:55
Het was geen zondag, niet zonnig, maar wel warm. De 4 Braeckgeocachers hadden Nieuw-Vennep uitgekozen om deze donderdagavond hun slag te slaan. De auto werd zorgvuldig geparkeerd en we liepen iets terug naar de verstopplek van de cache. Die hadden we natuurlijk direct in de gaten. Pino deed de greep en Corbulo mocht schijven. Mighty-Mike keek toe en ik maakte een foto. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6903. Mario the plumber - van de-trompetter

3 juli 2014, 21:00
Het tuintje van loodgieter Mario bleek te staan aan de Stepelerveld in Nieuw-Vennep en bestond uit een grote plantenbak en 2 stoelen, waar je prima een biertje zou kunnen drinken. Maar wij waren op zoek naar de cache en hadden haast, want die mocht uitsluitend tussen 8 en 21 uur worden gelogd. Snel en vakkundig werden de mogelijkheden onderzocht, waarna Pino uit zijn auto vlug een aantal tools haalde. Inmiddels was de complete familie De-trompetter in de deuropening verschenen om vol bewondering toe te kijken hoe Pino razendsnel de cache tevoorschijn haalde, waarna Corbulo mocht loggen. Ik vertelde de-trompetter dat het niet altijd zo eenvoudig ging, want vorige maand hadden we met ons vieren zijn simpele cache Turfspoor 2 volledig over het hoofd gezien. Maar dat zouden we straks gaan goedmaken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6904. Zondag - van de-trompetter

3 juli 2014, 21:10
Hoewel we de dichtbij liggende Maandag wilden doen, stuurde Pino's TomTom ons heerlijk om, zodat we eerst kennis maakten met Zondag. Terwijl Corbulo op mijn aanwijzingen de struiken in liep en ik hem volgde met m'n blik gericht op mijn GPS, was het Mighty-Mike die zijn ogen open had en zag dat we de cache straal voorbij liepen. Hij snapte alleen niet hoe het ding open moest, maar gelukkig vond ik dat niet zo moeilijk.
Bedankt en proost, Biertje

6905

geo 6905. Maandag - van de-trompetter

3 juli 2014, 21:20
In het uiterste hoekje van de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep wandelden de 4 Braeckgeocachers op een donderdagavond door het groen, op zoek naar Maandag. Terwijl Pino, Corbulo en Mighty-Mike bij een heel andere boom stonden te zoeken, had ik de (inmiddels bekende) verstopmethode al snel ontdekt. We logden met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6906. Linquenda 2 - van TeamM&E

3 juli 2014, 21:30
In februari hebben we met 7 personen en een hond de hele groenstrook in de wijk Linquenda afgezocht, maar niets gevonden. Dat klopte, want een maand later constateerden de cacheleggers dat het ding inderdaad weg was. Vanavond was ik terug met Pino, Corbulo en Mighty-Mike en hadden we de pot vlot gespot. Mooi zo, weer een oude not-found weggewerkt. We logden met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 februari 2014
Tijdens onze nachtwandeling maakten we een klein uitstapje naar deze cache. Hoewel we met 5 teams (7 personen en 1 hond) hebben gezocht, konden we het doosje niet vinden.

6907

geo 6907. Jerry's badderplek - van Padzoekers

3 juli 2014, 21:50
Vanmorgen had ik het puzzeltje van hond Jerry nog even opgelost, zodat we de badderplek vanavond in levenden lijve konden zien. Hoewel we met z'n vieren tussen al het groen hebben gezocht, kostte het vinden van deze cache meer tijd dan ik met de puzzel bezig was geweest. Uiteindelijk liep Corbulo er toevallig tegenaan en hij was direct de held van de dag. Dat hij voor vanavond (weer) helemaal niets had voorbereid, werd hem spontaan vergeven. Opgelucht deelde ik een rondje stroopwafels uit, terwijl we terugliepen naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6908. Dinsdag - van de-trompetter

3 juli 2014, 22:10
Na Zondag en Maandag was Dinsdag aan de beurt. Toen we in de buurt kwamen, zag ik de cache al zitten en stuurde Corbulo erop af. Die dacht eerst dat ik een grapje maakte en vroeg zich af of ik nou zo'n scherpe blik had of dat hij nou zo dom was. Wij wisten natuurlijk allemaal het antwoord. We hebben gelogd met de verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

6909

geo 6909. Nog ééntje dan - van de-trompetter

3 juli 2014, 22:25
Terug in de auto overlegden we wat we zouden doen. "Nog eentje dan", stelde ik voor. Corbulo, die niets had voorbereid, vroeg welke het zou worden, maar Pino stelde direct de TomTom in. Mighty-Mike legde Corbulo uit dat dit de naam van de cache was. Samen mochten ze naar boven klauteren, wat een echte slapstickvertoning opleverde. Toen ze de cache hadden gevonden, bleken ze geen pen bij zich te hebben. Die moest Pino uit de auto halen en naar boven gooien, waarna ze alsnog konden loggen met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6910. Turfspoor 2 - van de-trompetter

3 juli 2014, 22:30
Dit was de laatste voor vanavond en ons hoogtepunt. Vorige maand hadden we het gecamoufleerde ding kennelijk volkomen over het hoofd gezien, maar na raadpleging van de vinders na ons wisten we waar we moesten zoeken. De heg bleek onlangs flink gesnoeid en dat maakte het zoekwerk een stuk makkelijker. Hoewel, zoekwerk? Doordat ik wist waar ik moest kijken, zag ik het ding direct zitten. Corbulo en Mighty-Mike konden dat niet geloven, maar toen ik met een snelle greep de cache liet zien, moesten ze me wel gelijk geven. Opgelucht schreven we alsnog onze verzamelnaam Geo Braeck in het logboekje, waarna we terugreden naar Voorschoten. Maar eerst moest Pino nog even een zak goedkope aardappelen uit de automaat halen, hoewel hij geen gepast geld bij zich had en aanvankelijk niets terugkreeg. Gelukkig kwam de boer uit z'n bed om hulp te bieden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 5 juni 2014
Met 4 man hebben we hier naar het doosje gezocht. Niet alleen op de meest logische plekken, ook in onlogische en vreemde plaatsen staken wij onze hoofden en/of handen. Volgens oude logjes was dit een oppikkertje die meestal in één greep werd gevonden. Het zoekgebied werd daarom vergroot en we hebben nogmaals de plekken bekeken die door een ander al waren doorzocht. Helaas...

___________________________________________________________________


6911

geo 6911. Vallende Ster 5.1. - van Team Vallende Ster

6 juli 2014, 14:40
Sommige sterren vallen onder een slecht gesternte. Al na een paar maanden doofden Vallende Sterren 1 en 5 uit, maar onlangs vielen hun opvolgers naar beneden. De nieuwe nummer 5 kwam terecht naast de Velostrada in Leidschendam, de snelfietsroute tussen Den Haag en Leiden. Deze zondag besloot ik tussen twee buien door de velo te pakken om dit sterretje te laten stralen. Het ding bleek nogal diep gevallen, maar voor mij was dat geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6912. Vallende Ster 1.1. - van Team Vallende Ster

6 juli 2014, 14:50
Sommige sterren vallen onder een slecht gesternte. Al na een paar maanden doofden Vallende Sterren 1 en 5 uit, maar onlangs vielen hun opvolgers naar beneden. De nieuwe nummer 1 lag niet ver van het bruggetje in park Prinsenhof waar zijn broertje had gelegen. Ik keek naar 4 kleine boompjes die hier sinds 2005 als 'klimaatbosje' bezig zijn om mijn CO2 te ontbinden. Om ze weer wat lucht te geven heb ik snel gelogd en ben ik weer naar huis vertrokken om een biertje in te schenken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6913

geo 6913. Stuyvesantplein - van ThijsNL

9 juli 2014, 14:55
Toen ik vanmiddag in Den Haag was, stopte ik even op het Stuyvesantplein. Niet voor een broodje haring bij het visstalletje, maar voor de nieuwe cache die hier nu twee weken ligt. Precies op het nulpunt zag ik hem rustig zitten en daar had ik de hint niet voor nodig. Er stond een stormachtige wind, dus ik moest het logpapiertje goed vasthouden. Code oranje, volgens het KNMI. Maar daar kon ook de halve finale Nederland-Argentinië vanavond mee worden bedoeld. In ieder geval waren er weinig mensen op straat, dus ook geen pottenkijkers. In mijn oranje regenjack fietste ik daarna naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6914

geo 6914. Essesteijn #2: het voetgangerspad - van pb77tt

11 juli 2014, 12:40
Toevallig had ik gistermiddag de cachelegger ontmoet en hoorde ik van hem dat er in Essesteijn om 20.00 uur een nieuwe cache online zou komen. Maar omdat pb7tt dit al aan zoveel collega's had verteld, besloot ik 's avonds gewoon naar mijn stamcafé te gaan en de jacht aan anderen over te laten. Vanmiddag fietste ik even naar de achtertuin van de Naaktslakkies om het kokertje alsnog te graaien. Daar was overigens behoorlijk wat kracht voor nodig. Maar uiteindelijk zette ik tevreden mijn naam als 6e op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6915

geo 6915. Pas op je hoofd - van daan.bressers

12 juli 2014, 10:40
Tijdens mijn zware zwerftocht over de Loonse en Drunense duinen met Bonzo B en Boswijk Posse (wij staan sinds kort bekend als de 3 B's) passeerden wij ook de traditional Pas op je Hoofd. Omdat ik zelf nog met een bonzend hoofd rondliep (gisteravond toch iets te laat gemaakt) zag Bonzo jr. direct waar hij de glazen pot moest graaien. Al na anderhalf uur konden wij onze eerste log voor vandaag schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

6916

geo 6916. NpfW Stuifduinen - van Team WilP

12 juli 2014, 12:15
De Loonse en Drunense duinen zijn opgebouwd uit jonge en oude dekzanden die hier in het midden en eindperiode van de ijstijd zijn afgezet. Tijdens mijn zwerftocht met Bonzo B en Boswijk Posse passeerden we ook het tweede fotopunt, waar ik even heb geposeerd om deze earthcache te mogen loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6917. De ring van Gisela- van Team Alink

12 juli 2014, 12:35
Ergens gedurende de multi Schat der Eindeloze Verte zouden we een aanwijzing krijgen voor de bergplaats van de Ring. Daarom werd alles wat we tegenkwamen onderzocht, gecheckt en gefotografeerd. De 3 B's (Bonzo B, Boswijk Posse en Biertje) lieten niets aan het toeval over. Met de foto's van Biertje en de kennis van Boswijk zette mama B een coördinaat op papier. Een interpretatiefout van papa B werd snel gecorrigeerd en ergens tussen 2 wp's duikelden we de ring op. De namen van GeoMisty en Miracle1900, die we al een paar keer hadden gezien en die ons een kwartier eerder hadden ingehaald, zagen we echter niet op de logstrook staan.
Bedankt en proost, Biertje

6918a       6918b

geo 6918. Schat der eindeloze verte - van Ralph en Thomas

12 juli 2014, 17:55
Na een gedegen voorbereiding gingen de 3 B's (Bonzo B, Boswijk Posse en Biertje) rond 9:15 uur van start vanaf de parkeerplaats bij Kaatsheuvel voor een barre tocht door de Loonse en Drunense duinen. Bij wp6 ontmoetten we GeoMisty en Miracle1900, die we nadien nog een paar keer hebben gezien, totdat ze ons definitief voorbij stoven. Tussendoor pikten we nog een traditional op, noteerden wat gegevens voor een mini-multi en een earthcache en vonden we de Ring van Gisela. Alle valstrikken en listigheden werden moeiteloos omzeild en daardoor hebben we geen meter verkeerd of omgelopen. De tracklog van mijn Garmin Legend HCx gaf achteraf 16,6 km aan.
De motregen tijdens de autorit was gelukkig bij aanvang van onze trip gestopt en de jassen konden uit. De verrekijker bleek niet nodig dankzij de zoomlenzen van onze camera's en de klimkunsten van Bonzo jr. Pas bij wp33 hadden we voor het eerst hulp nodig. Dat was de beruchte geniale verstopmethode, waar iedereen problemen mee heeft. Uiteindelijk stonden we na precies 8 uur bij de kist, waarna we nog driekwartier nodig hadden voordat we onze namen in het logboek konden schrijven.
Voor het onwillige stroeve cijferslot werden verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd, maar een tweede hulplijntje bracht licht in de duisternis. Achteraf was het allemaal erg duidelijk, vonden mijn collega's. Daarna kwam de beloofde tweede verrassing. De gouden munt bij de boom op zo'n 15 meter afstand werd ontdekt, waarna we die omgeving grondig hebben afgezocht en volledig lekgeprikt. Achteraf bleek die munt gewoon een dwaalspoor. Een derde hulplijntje was nodig, maar Knuffel wist niet meer precies waar het gezochte zich precies bevond. De schroevendraaier werd driftig gehanteerd, totdat na wat brute kracht de oplossing tevoorschijn kwam. Deze extra hindernis (zonder enige hint) was volkomen onnodig en kennelijk alleen maar om ons te pesten. Nou, dat is gelukt, want na een prachtige tocht bracht het vinden van de cache voor mij geen voldoening, maar slechts teleurstelling. We zijn hierna snel naar De Roestelberg gereden, want ik had vreselijk behoefte aan een halve liter Schneider Weisse en wat bitterballen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6919. Rondje door de duinen - van Patje en N0kk0

12 juli 2014, 18:15
Deze multi hebben we in gedeelten gecombineerd met een andere multi op de Loonse en Drunense duinen. Bonzo B had al het nodige voorwerk gedaan en aan het eind van de dag zouden we deze kist oppikken. Terwijl iedereen er straal voorbij liep, had ik de verstopplek scherp in de smiezen. Lachend schreef ik mijn naam onder die van mijn goede vriend Loze Jorry, die hier blijkbaar 10 dagen eerder was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

6920

geo 6920. De uitkijk - van Team Meelhopper

12 juli 2014, 20:15
Het ene wp van deze mini-multi passeerden Bonzo B, Boswijk Posse en Biertje tijdens een andere multi over de Loonse en Drunense duinen, zodat we nu de cijfertjes compleet hadden. Na het avondeten (satéschotel en pannenkoeken) stapten we in de auto om de cache te gaan graaien. Hoewel we geen bordje zagen, werden we teruggestuurd vanwege privéterrein. Met een omtrekkende beweging via het officiële wandelpad bereikten we alsnog het berekende nulpunt. Daar vond Bonzo jr al heel snel het kokertje. Voordat we weer naar huis reden, kreeg iedereen nog de beloofde stroopwafel. Die had ik de hele dag meegesjouwd, maar was ik na de vondst van de Schat der Eindeloze Verte helemaal vergeten uit te delen. Sorry, jongens!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6921. 80 van de langstraat post 15 - van CyberTazz & Team Kelvin

12 juli 2014, 21:05
Op de terugweg van een dagje Loonse en Drunense duinen passeerden Boswijk Posse en ik ook nog nummer 15 van de Langstraat. Of het gevonden tooltje echt zou werken, heb ik niet uitgeprobeerd, want ik heb altijd een handzaam exemplaar bij me. Daarmee was het kokertje snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 6922. Kunst in Overvecht 1 Artemis en Apollo - van indersas

13 juli 2014, 10:00
Om 3 oude not-founds alsnog op mijn naam te schrijven, fietste ik deze zondag opnieuw door Utrecht. Om kwart over tien had ik een afspraak bij de cache Vleerwilliger en op weg daarheen kon ik nog snel wat kunst opsnuiven. Artemis en Apollo waren de eerste, maar de beelden heb ik niet kunnen vinden. De cache bleek uit te kijken op een hondentoilet. Thuis ontdekte ik later dat beide beelden een flink stuk verderop stonden. Jammer, maar de eerste cache was wel in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

6923

geo 6923. Vleerwilliger - van Mongoosita

13 juli 2014, 10:15
Elke keer als ik in Utrecht ben, probeer ik een cache van Mongoosita te doen. Voor Vleerwilliger had ik echter een ladder nodig. Gelukkig loopt zij elke maand een rondje langs de 280 vleermuiskasten die de gemeente in de bomen heeft opgehangen, zodat ik vandaag op de afgesproken tijd onder de boom op haar stond te wachten. Even later kwam Mongoosita met haar laddertje en kon ik de boom in. We hebben nog even gekletst, maar daarna moest ik verder, want we hadden allebei nog een heel programma af te werken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6924. Park de Watertoren - van Team Ampere

13 juli 2014, 10:35
De jongste watertoren van Utrecht stamt uit 1934 en is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Met zijn acht zijden en een hoogte van 48,5 meter schatte ik de inhoud op zo'n 500 m3. In alle rust zette ik hier mijn OV-fiets neer en naderde doelgericht het nulpunt. Door mijn jarenlange ervaring had ik de listig verstopte cache direct in de gaten en kon ik snel mijn bierkrabbel kwijt op het logpapiertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6925. Kunst in Overvecht 2 Fe-Niks - van indersas

13 juli 2014, 10:55
Nadat ik eerst de vogel van dichtbij had bewonderd, ging ik op zoek naar de cache. Uiteindelijk besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen, een kunstkenner die de route vorige week nog foutloos had afgelegd. Die begon direct te vertellen over kippen en eieren, en hoe ik moest staan en waar ik moest graaien. Zijn altijd hulpvolle aanwijzingen brachten mij echter niet verder. Nadat hij geduldig zijn verhaal vijf keer had herhaald, zag ik licht. En wel in de vorm van een half ei. Waar had ik dat nou eerder gehoord?
Bedankt en proost, Biertje

6926

geo 6926. Kunst in Overvecht 3 Jupiter - van indersas

13 juli 2014, 11:10
Waarom de kunstenaar dit messing beeld Jupiter heeft genoemd, snapte ik niet. Misschien omdat het op de letter J lijkt? Ik besloot me maar te concentreren op het vinden van het doosje. Mijn GPS stuurde me eerst een beetje van hot naar her, totdat ik ineens een duidelijk verstopte cache zag. Het laatste woord kon nu worden gestapelteld, waarna ik op zoek mocht naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6927. Kunst in Overvecht Bonus - van indersas

13 juli 2014, 11:20
Het vierde kunstwerk was de bonus van deze korte kunstroute. Ik moest hier even wat uit mijn ogen wrijven voordat ik ontdekte waar het potje was neergezet. Maar toen was het een koud kunstje. Het bloemetje had kennelijk iets te veel water gehad, want de inhoud was nat. Gelukkig waren de logboekjes helemaal droog. Voor de vierde keer vandaag schreef ik mijn naam onder die van Wilxlii Carrotte.
Bedankt en proost, Biertje

NF525

geo NF#525. Un Poco Loco (2) - van Mongoosita

   dnf 13 juli 2014
Je moet inderdaad wel een beetje gek zijn als je ook de tweede versie van deze cache wil vinden. Maar gelukkig had ik wat extra informatie gekregen van de cachelegster. Niet haar standaardhint, maar wat algemener. De kleine locomotief stond lekker te stralen in het zonnetje, maar de kleine cache heb ik niet gezien. Waarschijnlijk stond ik op de verkeerde plek. Volgende keer beter.

geo 6928. From Russia With Love in Utrecht! - van Zugführer i.s.m. irisisleuk

13 juli 2014, 12:05
Deze cache had helemaal niets te maken met de gelijknamige James Bond-film uit 1963. Toch had ik de meeste vragen snel beantwoord, eentje gegokt en van eentje kon ik nergens de oplossing vinden. Tijd dus voor het echte puzzelwerk. Alle mogelijkheden werden op de kaart gezet, het gegokte antwoord bijgesteld en oude logjes doorgelezen. Naar de meest logische plek fietste ik vandaag om te kijken of die voldeed aan de beschrijving van de hint. Tot mijn verrassing bleek mijn vermoeden na twee keer kijken bewaarheid: ik zag een plastic potje met een kletsnat logboekje. Daar heb ik met wat moeite mijn naam ingekrast.
Bedankt en proost, Biertje

6929

geo 6929. Kantonneze vogel - van mikedv

13 juli 2014, 12:25
Ik had net ontdekt waar de vogel zich verscholen zou moeten houden, toen de vriendelijke buurman langs kwam lopen en nieuwsgierig wilde weten hoe wij toch wisten waar we moesten zoeken. Ik heb hem de werking van het GPS-systeem uitgelegd en gedemonstreerd hoe het pijltje van mijn GPS-ontvanger naar de cache wees. Daarna toonde ik mijn vaardigheid om ook de wat moeilijk bereikbare caches te pakken te krijgen, waarna de buurman vol bewondering weer in zijn woning verdween.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6930. Gaat het lampje al branden - van Jvu power

13 juli 2014, 12:35
Vanuit Utrecht was ik nu naar Maarssenbroek gefietst. Omdat daar niet veel caches waren, heeft jvu power (met wat hulp van mama power) hier iets neergelegd. Hoewel ik wel een paar meter afwijking had, ging bij mij het lampje al snel branden en kon ik de ammobox vlot tevoorschijn trekken. Ik had net het logboekje beschreven en alles weer netjes opgeborgen, toen er een dame met een hondje aan kwam en informeerde of ik het gevonden had. Dat was waarschijnlijk mama power en ik kon haar geruststellen: mijn scherpe blik was ik nog niet kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

6931

geo 6931. Dopje er op - van Jvu power

13 juli 2014, 12:40
Bij aankomst op de Maarssenbroeksedijk zag ik dat bijna alle dopjes erop zaten, op eentje na. Het was voor mij dus niet moeilijk waar ik moest zijn en even later stond ik met een klein kokertje in mijn handen. Kwestie van even loggen en dan weer verder op de fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6932. MECC: Maarssense Eerste Carpool Cache - van marjanenluuk

13 juli 2014, 12:55
Bij de eerste carpoolplaats van Maarssen stond een jongeman te wachten om opgepikt te worden. Om niet op te vallen, zette ik mijn fiets in het rek en wachtte totdat hij met zijn rug naar me toe stond. De op de cachepagina genoemde 'lokale vegetatie' bleek te bestaan uit een baksteen, waardoor er inmiddels een gat en een paar barsten in de glazen pot zaten. Voorzichtig heb ik het logboekje eruit gehaald, want ik had geen pleisters bij me. Misschien dat de cachelegger voor een nieuwe pot kan zorgen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6933. Park B - van Wilcyweg & tuinkabouter

13 juli 2014, 13:00
De straten rondom werden opnieuw geasfalteerd, maar hierna belandde ik in het uitgestorven park Boomstede. De scherpe blik van mijn geoefend oog zag eigenlijk maar 2 geschikte verstopplekken en de eerste was al meteen raak. Hoewel, verstopt? De pot lag eigenlijk best in het zicht en zou door een ijverige plantsoenarbeider makkelijk als zwerfvuil beschouwd kunnen worden. De logrol was kletsnat en met moeite kraste ik wat in het papier. Bij het terugplaatsen moest ik even wachten op een hond met een jongeman, die direct vroeg of ik hem had gevonden. Het was niet de cachelegger, maar hij wist dat er verderop nog eentje lag. Dat klopte, want daar ging ik straks ook naar toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6934. Bloemstede - van EliJan

13 juli 2014, 13:25
De wijk Bloemstede heeft sinds kort een eigen cache. Dat vond ik toch nog een behoorlijk lastige, hoewel hij slechts 1 ster had en aangeprezen werd voor de beginnende geocacher. In zo'n geval had ik een GC-sticker verwacht, zodat je in ieder geval zeker bent van de juiste tuin. Uit wanhoop heb ik tenslotte maar een buurvrouw aangesproken, die helaas van niets wist, maar wel weer een andere buurvrouw inschakelde, die vanuit het raam riep dat de kist al was gevonden en weggehaald. Toen ik zei dat dit niet kon, omdat het de bedoeling is dat anderen hem ook vinden, gaf ze een summiere aanwijzing. Daarmee kreeg ik de cache uiteindelijk toch in handen. Met hartelijke dank aan 2 buurvrouwen en hun kinderen.
Bedankt en proost, Biertje

6935

geo 6935. IG:GK - van Sletje Paula

13 juli 2014, 13:40
Deze cache ligt er ter herinnering aan de vader van de cachelegster. Vandaar de naam: In Gedachten: Gerrit Kamp. Gerrit hield van stripboeken en gelukkig kende ik er een aantal. Het puzzeltje bleek uiteindelijk niet zo moeilijk. Ter plaatse had ik wel wat afwijking, maar door een ingeving en wat improvisatie wist ik de cache toch te vinden en naar boven te hengelen. Er zat een TB in die naar IJsland wilde en die heb ik dus meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6936. Rijnveldsche Pad - van GegGup & Zoefff

13 juli 2014, 14:00
Voor de tweede keer reed ik over de slingerende fietsbrug boven de A2. De vorige keer had ik de nano niet kunnen vinden. Logisch, want iemand had hem 15 meter verderop gelegd. Gelukkig had Apenluider het ding toch zien zitten en hem op de plek van de hint teruggeplaatst. Ik had daarom nu maar 2 tellen nodig om de rakker te graaien. Zo, de eerste oude not-found van vandaag was alsnog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 20 juni 2014
Dit leek me geen lastige klus, maar zowel van bovenaf als vanaf de grond kon ik geen nano zien zitten. Heeft iemand die soms laten vallen? Helaas...

6937

geo 6937. Teunisbloem - van 5Jutters

13 juli 2014, 14:35
De letterbox in het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht was niet moeilijk te vinden. Gewoon de instructies opvolgen. Ik plaatste mijn OV-fiets in de stalling en wandelde naar binnen. Eerst heb ik aandachtig de kinderkijkdoos met medische situaties bekeken en daarna het logboek gepakt. Leuk gedaan! Kerngezond stapte ik daarna weer naar buiten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6938. De puntjes van Geo3hoek #47 - van Geo3hoek

13 juli 2014, 15:35
Van Maarssenbroek was ik via Leidsche Rijn naar Nieuwegein gefietst. Van de serie die Geo3hoek hier langs de kanalen had neergelegd, was er eentje die ik destijds niet had gevonden. Toen ik later hoorde waar die moest liggen, bleek het witte kokertje bij het sterk inzoomen toch op een van mijn gemaakte foto's te staan! Daarom was ik vandaag even terug om bij de reservedeur van de Beatrixsluizen alsnog mijn slag te slaan. Gek genoeg greep ik eerst mis. Toen ik met een spiegeltje de locatie afzocht, bleek het kokertje inmiddels op een heel andere plaats te liggen. Vreemd, maar de tweede oude not-found van vandaag was alsnog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 mei 2014
Dit plekje bij de reusachtige reservesluisdeur was het enige puntje dat ik niet heb kunnen vinden, ook al was dit de enige met een hint. Ik heb gevoeld en gekeken met een spiegeltje, maar niets gezien. Thuis zag ik dat ik de enige was en dat 20 andere teams hem vandaag wel hebben kunnen graaien. Helaas.

geo 6939. Tussen bruggetjes en sloten - van Kathode

13 juli 2014, 16:00
Omdat ik nog wat tijd over had, besloot ik Nieuwegein in te fietsen. In een vergeten stukje van Park Oudegein moest ik ergens tussen sloten en bruggetjes zijn. De cache kon door mijn scherpe blik niet over het hoofd worden gezien en even later stond ik met een zwarte kop in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

6940

geo 6940. Heb ik al post - van Geo3hoek

13 juli 2014, 16:20
Nadat ik 2 uur geleden in het Sint Antonius Ziekenhuis al een letterbox had gevonden, vond ik in kinderboerderij IJsselstee nummer twee. Natuurlijk had ik niet alle tekst bestudeerd, dus stond ik eerst te kijken bij de (echte) groene voordat ik de witte letterbox in de gaten kreeg. Zonder de hint gelezen te hebben wist ik hem te openen en daarna was ik verrast door de volle inhoud. Ik heb me echter alleen over het logboek ontfermd en daarin zwierig mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#526. New Fun City Center - van g8berg

   dnf 13 juli 2014
Het was kennelijk koopzondag, want vanmiddag was het razend druk in het nieuwe stadshart van Nieuwegein. Hoewel ik een paar keer op en neer ben geweest, heb ik de nano niet gevonden. Helaas...

geo 6941. Het huis van Carboteris Metropolis - van Captain Cageman

13 juli 2014, 16:55
Ergens langs het Vreeswijkserijpad moest het huisje van de Carboteris Metropolis staan. Door mijn kennis van Latijn (altijd handig, zo'n klassieke opleiding) wist ik dat hiermee de stadskabouter werd bedoeld, niet te verwarren met de veel bekendere tuinkabouter. Gelukkig was dit fietspad geen doorgaande route meer, want ik had hier toch heel wat tijd nodig. Van de in de hint genoemde verstopplek stonden er rond het nulpunt zo'n stuk of twintig en ik heb die allemaal een of meerdere keren onderzocht. Gelukkig was de laatste de juiste en kon ik mijn naam toch nog op het piepkleine papiertje krabbelen. De kabouter zat kennelijk ergens in de stad op een terrasje, want die heb ik niet gezien.
Bedankt en proost, Biertje

6942

geo 6942. Neerlandia - van avdsman

20 juli 2014, 17:25
Ik fietste nu langs het Merwedekanaal terug naar Utrecht. Tegenover het vroegere gebouw van NV Draadindustrie Neerlandia moest ik zijn. Daar werd vroeger prikkeldraad, gaas en spijkers gemaakt, maar van de monumentale fabriekshal staan nu alleen nog de buitenmuren. Ik hoefde volgens de hint niet tussen het afval te zoeken, dus het grootste deel van de locatie viel direct af. Eigenlijk had ik een stalen doosje verwacht, maar de cache bleek een klein glazen flesje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6943. 1=0 - van Team WFB

13 juli 2014, 17:45
Voor de derde maal stond ik op dit grappige plekje. Beide vorige keren bleek de cache verdwenen en viste ik achter het net. Maar drie keer is scheepsrecht, dus nadat ik een foto had gemaakt om te checken, greep ik nu direct raak. Het logrolletje was kletsnat en begon al te schimmelen. Maar mij hoor je niet klagen, want de derde oude not-found van vandaag was alsnog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
note 4 mei 2014
Voor de tweede keer stond ik hier en opnieuw vertrok ik met lege handen. Op de gemaakte foto was helemaal niets te zien. Is de magneet nou zo zwak of ben ik nou zo blind? Graag even een cache-controle.
dnf 31 mei 2013
Puzzelen is mijn lust en leven. Maar voor dit puzzeltje heb ik ongevraagd en bij toeval wat hulp gekregen. Zo kon ik vandaag met de juiste coördinaten op zak naar de plek van de stip fietsen. Met enige afwijking trof ik die aan, maar hoe ik ook voelde, de micro bleef verborgen. Ook op de foto's die ik daarna maakte, was niets te zien, alleen een paar spinnen. Zou de cache in het water zijn gevallen?

6944

geo 6944. WPK - van Askikker

13 juli 2014, 18:00
Bij de ingang in het Wilhelminapark stond aangekondigd dat de exbunker open was. Buiten zaten onder een partytent een paar kunstenaars of vrijwilligers, dus nadat ik mijn fiets in het rek had neergezet, maakte ik een grote omtrekkende beweging om geen slapende honden wakker te maken. Met de hint in de hand ging ik voorzichtig op zoek naar de hele kleine micro. Op het bijbehorende hele kleine logrolletje schreef ik daarna heel klein mijn kleine naam. Daarna fietste ik naar café Ledig Erf waar ik een biertje zou drinken met een oud-collega. Ik kon hem vertellen dat ik bijna 70 km had gefietst, 23 caches had gevonden en 2 niet. Een goede reden voor een paar halve liters witbier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6945

geo 6945. Op bezoek bij de Trappisten - van Croegbaas

19 juli 2014, 12:30
Met onze bierclub "De Bierhoppers" ging ik vanmiddag met bus 141 op bezoek bij de trappisten. Ik ben hier al zo'n 3 of 4 keer eerder geweest, maar dat was in de tijd dat de GPS nog moest worden uitgevonden. Terwijl mijn vrienden de weg naar het proeflokaal reeds hadden ontdekt, moest ik nog op zoek naar de juiste boom. In september 2013 is de cache verplaatst en werd de hint gewijzigd, maar niet de coördinaten. Daardoor staat sindsdien in elk logje de geconstateerde afwijking vermeld, variërend van 10 tot 30 meter. Omdat de rondleiding en proeverij pas over een uur zou beginnen, heb ik de moeite genomen om het juiste coördinaat te noteren. Dat is N51°32.631 - E05°07.671. Misschien kan de cachelegger dit even aanpassen? Mijn vrienden bleken inmiddels al een Witte Trappist voor me besteld te hebben en met dat warme weer was dit een passende beloning.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6946

geo 6946. BECC: Barendrechtse Eerste Carpool cache - van Baas Jonkie

21 juli 2014, 10:55
Deze maandag had ik een fietsdag voorbereid van Barendrecht via Rhoon en Hoogvliet naar Spijkenisse en weer terug. De bedoeling was om 8 oude not-founds alsnog te vinden en tevens 36 nieuwe caches te graaien. Vanaf station Barendrecht nam ik de OV-fiets naar de carpoolplek. Hier was ik al twee keer eerder geweest, maar dit keer had ik me beter voorbereid. Na het lezen van honderden logjes en het bestuderen van tientallen foto's had ik een goed idee waar ik moest kijken, hoewel ik daar de vorige keren ook al had gezocht. Maar dit keer was mijn blik haarscherp en zag ik een detail dat eerder aan mijn aandacht was ontsnapt. Grijnzend had ik even later het kokertje in mijn hand en schreef ik de eerste van de 39 logjes voor vandaag.
Bedankt en proost, Biertje
note 18 januari 2014
Vorig jaar was ik hier ook al tevergeefs geweest, maar na het lezen van oude logjes dacht ik dat ik genoeg kennis had om de cache dit keer te kunnen graaien. Helaas, ook vandaag is dat niet gelukt.
dnf 31 augustus 2013
Tijdens een fietstocht van 40 km van Rotterdam CS naar een house warming in Barendrecht kon ik nog mooi wat caches vinden voordat ik daar mijn eerste witbiertje zou krijgen. Na precies 6 uur had ik 24 caches gevonden en 4 niet. Een carpoolcache met 2 sterren voor moeilijkheid, dat moet dus te doen zijn voor mij. Dankzij de hint heb ik overal in gekeken: in de paal, in de heg en in de put. Daarna heb ik het zoekgebied maar wat uitgebreid, want misschien waren de coördinaten niet helemaal nauwkeurig. Toen er ook nog een carpooler bij de bushalte ging staan wachten om opgepikt te worden, heb ik het maar opgegeven.

geo 6947. Satellite EPIRB - van team boon

21 juli 2014, 11:05
Bij het maritieme bedrijf op dit Barendrechtse bedrijventerrein was het maandagochtend erg stil, zodat ik ongestoord op zoek kon naar het noodradiobaken dat vooral wordt toegepast aan boord van zeeschepen als laatste redmiddel. Even snel loggen en wegwezen was er overigens niet bij, zodat een koeriersbedrijf met een fluisterstil busje me betrapte terwijl ik geconcentreerd bezig was wat vleugelmoeren los te draaien. Maar waarschijnlijk heeft hij me niet eens opgemerkt, want hij was snel weer weg. In het noodradiobakenboekje heb ik daarna mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6948. CNL: Inky - van EZKael

21 juli 2014, 11:35
In het Inge de Bruijn Sportfondsenbad heeft Inge ongetwijfeld leren zwemmen en dat deed ze waarschijnlijk beter dan hoe ik hier maandagochtend op zoek was naar de cache. Er was pas gemaaid, dus dat was een extra handicap. Na een kwartier besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen voor morele steun. Hij wist me te melden dat hij de cache op 22-02-2009 had gevonden, bij een boom op de hoek van het parkeerterrein. Die boom bleek er inmiddels niet meer te staan, maar op dat moment hoorde ik het kokertje onder het gras onder mijn voeten kraken (in het midden van de gemaaide grasstrook). Dat was kennelijk tijdens het maaien van z'n plek gerukt. Ik heb het na het loggen op een plaats gestopt waar ikzelf als eerste heb gezocht. Of dat de juiste plek was, moet de cachelegger maar even bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

6949

geo 6949. CNL: Vreemde planten en gevallen wolken - van EZKael

21 juli 2014, 11:55
Het kunstwerk De Carrousel met de pas geschoren schapen die zielig naar de weggeworpen jas kijken, vond ik een fraaier beeld dan de vreemde zwarte planten en de witte gevallen wolken. De verstopplek bezorgde me koude rillingen, want al tientallen keren heb ik vloekend in zo'n muur van stenen naar een kokertje gezocht. Gelukkig hoefde ik dit keer maar een paar stenen te verplaatsen om een zucht van verlichting te slaken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6950. Rhoon-Portland - van scfeyenoord1908

21 juli 2014, 12:05
Het kunstwerk Port du Nord op de heuvel in de wijk Portland lokte mij al van verre. Na een stevige klim leidde een lange stalen trap me naar een raam dat een stuk van het landschap omlijstte. In de bovenste tree zat een pijl die naar het noorden wees. Het gevaarte stond er al sinds 2002, maar ik zag het vandaag voor het eerst. Natuurlijk had ik de cache snel in de smiezen, want deze constructie had ik al vaker gezien. Een mooie plek voor bezinning en dus ook voor een cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6951. Blaadjes - van the alpaca

21 juli 2014, 12:20
De cachelegger waarschuwde me via de cachepagina dat ik anders moest denken. Hier hoefde ik geen doosje, blikje, buisje of flesje te verwachten. Toen ik de vreemde constructie in de gaten had, vond ik een aantal vochtige en aan elkaar gekoekte blaadjes. Waarom is er geen doosje, blikje, buisje of flesje gebruikt? Dan zou het logboekje in ieder geval droog zijn geweest. Zoals bekend is het coördinaat ook niet helemaal juist. Ik vond de cache op N51°51.161 - E04°28.299.
Bedankt en proost, Biertje

6952

geo 6952. Blauwe Verbinding: Poelweg - van mar-ine

21 juli 2014, 12:35
In klimaatbuffer Koedood wordt regenwater opgevangen en eventueel weer afgestaan in tijden van droogte. Het gebied is vrij toegankelijk, maar wordt bewoond door een kudde Schotse Hooglanders die in familieverband het hele jaar door grazen, knagen en snoeien. Vanmiddag heb ik ze hier niet gezien, zodat ik in alle rust op zoek kon naar het gecamoufleerde kokertje. Hoewel de cachelegger zijn best had gedaan om een bruikbare hint te verstrekken, vond ik alle jonge boompjes even hoog en op elkaar lijken. Als een rusteloze Schotse Hooglander graasde ik van boompje naar boompje, met mijn ene oog tussen de takken loerend en met m'n andere oog op m'n GPS turend. En ineens was het raak: veel simpeler dan ik had gedacht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6953. Natuur in Rhoon Buijtenland - van misterbaco

21 juli 2014, 12:50
Hoewel de cachelegger had gewaarschuwd dat ik in het Buijtenland van Rhoon vieze handen kon krijgen, bleven de mijne gelukkig helemaal schoon. Vanaf een afstand zag ik de cacheplek al liggen en met schone handen had ik even later de plastic pot in bezit. Maar was dit nou echt het allermooiste plekje in Buijtenland dat er te vinden was?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6954. Hertenkamp Rhoon - van Mandy&Mario

21 juli 2014, 13:10
De herten in de hertenkamp hadden er met dit warme weer weinig zin in: ze lagen een beetje lui in het gras, ver weg van mijn camera. Dan maar op zoek naar de cache. Die lag ook ver weg, want ik moest een behoorlijk lang paadje volgen door een stuk struikgewas met heel veel zwerfvuil. Bij iedere boom die aan de hint voldeed, ging ik driftig op zoek om dan weer op mijn GPS te zien dat ik nog veel verder moest zijn. Uiteindelijk zag ik de cache zitten en kon ik na het loggen weer terug naar de schone bewoonde wereld.
Bedankt en proost, Biertje

6955

geo 6955. Met Stip op de kaart... Rhoon - van hans-sch

21 juli 2014, 13:20
Nu was ik in het middelpunt van Rhoon beland, waar het drukker was dan ik had verwacht. Gelukkig had ik een hulpmiddel bij me, dus ik zette mijn OV-fiets op de juiste plek en klom op het zadel. Deze cache is al 135 keer gevonden, dus even vaak moeten buurtbewoners dit hoogstandje hebben gezien. Kennelijk valt het niet op of vindt niemand het gek. Maar ik had in ieder geval deze stip van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6956. De kabouters van opa Piet - van team van Deuzen

21 juli 2014, 13:35
De vroeger zo rustige Van Leeuwenhoekstraat in Poortugaal wordt tegenwoordig geterroriseerd door een groep hang-kabouters, die met dennenappels gooien naar niets vermoedende voorbijgangers. De plek waar de onruststokers zich hadden verzameld, viel niet te missen want opa Piet had houten Sjaakkie neergezet om de boel in toom te houden. Nadat ik even naar opa en oma had gezwaaid, stapte ik kordaat op de kaboutergroep af om ze even bestraffend toe te spreken. Dat scheen te helpen, want ze hielden zich ineens opvallend rustig. Ik kon dus even uitrusten op een van de twee houten stoeltjes, terwijl ik mijn naam in het logboekje schreef.
Bedankt en proost, Biertje

6957

geo 6957. Feyenoord vakkie DD - van team van Deuzen

21 juli 2014, 13:50
Hoewel ik later zag dat de hint het juiste huisnummer vermeldde, stond ik dus eerst bij de buren in de tuin te zoeken. Een overbuurvrouw kon me melden dat deze mensen net op vakantie waren gegaan, maar wist niets over een verstopt doosje. Toen ik mijn vergissing had bemerkt en even later bij de juiste tuin stond, had ik spijt dat ik vandaag mijn rubberen handschoenen niet had meegenomen. Om de cache te bereiken moest ik namelijk eerst twee grote volle vuilniszakken verplaatsen. Ze waren doorzichtig, dus ik kon goed zien (en ruiken) wat de cacheleggers de afgelopen dagen hadden gegeten. Ik heb snel gelogd en ben nog sneller weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6958. Albrandswaardsedijk: de Parel - van Frans92

21 juli 2014, 13:55
Eerst bekeek ik het gebouw van basisschool De Parel, waar de zomervakantie net was begonnen, en daarna beklom ik de dijk om op zoek te gaan naar de gecamoufleerde petling. Mijn geoefende oog had het ding natuurlijk vlot gespot, zodat ik weer voorzichtig kon afdalen naar mijn slordig geparkeerde OV-fiets.
Bedankt en proost, Biertje

6959

geo 6959. Albrandswaardsedijk: de oude lantaarnpaal - van Frans92

21 juli 2014, 14:00
Op de hoek van de Albrandswaardsedijk en de Welhoeksedijk trof ik de oude lantaarnpaal aan. Ik zag direct dat het hier ging om een gietijzeren kooimast uit 1920, die gebruikt werd als elektriciteitsverdeelpaal, alsmede als lantaarnpaal. De oorspronkelijke functie kwam te vervallen na de aanleg van het ondergronds elektriciteitsnetwerk, maar als lantaarnpaal doet dit oudje het nog goed. Vanwege de cultuurhistorische, de architectuurhistorische, de situationele en de zeldzaamheidswaarde moet deze paal haast wel op de Monumentenlijst staan. Nadat ik mijn fiets had neergezet, moest ik precies vier keer bukken voordat ik de petling zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6960. Roodkapjes: Keurmerken - van Team-Roodkapje

21 juli 2014, 14:10
Op mijn fietsdag van Barendrecht via Rhoon en Poortugaal naar Hoogvliet en Spijkenisse en weer terug, passeerde ik ook de keurmerkenpuzzel van Team-Roodkapje. De oplossing was al een flinke tijd geleden gevonden en met het juiste coördinaat op zak fietste ik vandaag naar de berekende plek. Gelukkig had ik bij de voorbereiding gisteravond gezien dat er sinds kort nog een correctie moest worden toegepast, maar daardoor stond ik direct bij de goed gemarkeerde slakkenput. Hier hadden zich namelijk vele dikke naaktslakken verzameld om het kokertje te bewaken. Ik heb ze lekker laten zitten en voorzichtig mijn bierkrabbel op de logrol gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6961. De houtwurm - van martodia

21 juli 2014, 14:20
De houtwurm had genadeloos toegeslagen bij de forse boomstammen langs het fietspad in het zuiden van Hoogvliet. Gelukkig was er nog voldoende stam overgebleven om een potje te verstoppen, dat ik na twee keer bukken kon oppakken. Fijn dat er nog geen plasticwurmen bestaan, dus deze cachelegger hoeft niet bang te zijn dat zijn creatie langzaam verdwijnt.
Bedankt en proost, Biertje

6962

geo 6962. De beestjes: de slakkenput - van scoutsmart

21 juli 2014, 14:25
Een kwartier geleden had ik een cache gevonden waarbij tientallen dikke naaktslakken zich aan het hout hadden vastgezogen. Maar in deze put viel het wel mee: slechts 3 wijngaardslakken zaten er op de glazen pot geklemd, die ik onder het toeziend oog van een forse hond in de vensterbank tevoorschijn haalde. Na het loggen wierp ik nog even een blik in de tuin (figuurlijk), waar zo te zien al een tijdje een flinke renovatie aan de gang was. Voorlopig was gezellig zitten met een biertje hier nog niet mogelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6963. De Tuinkamer van Hoogvliet - van BCDN

21 juli 2014, 14:55
Een cache met een moeilijkheid van 1 ster met een duidelijke hint. Hoe moeilijk kon dat zijn? Voor mij toch een hele klus, want na een kwartier op, onder en tussen de verstopplek gekropen en gezocht te hebben, vermoedde ik dat de gevraagde 'stealthmodus' bij mij inmiddels was uitgewerkt. Ik besloot mijn goede vriend Wilxlii Carrotte om morele steun te bellen en nadat ik verteld had dat ik in Hoogvliet in een klein stukje groen tussen flats stond, ging hij voor mij op zoek naar de laatste logs. Misschien was er al gemeld dat de cache was verdwenen. "Een makkelijke cache, meepakkertje" kreeg ik te horen. Huh? Maar op hetzelfde moment zag ik het kokertje ineens zitten, natuurlijk op de enige plek die heel even aan mijn aandacht was ontsnapt. Nadat ik Wilxlii uitvoerig had bedankt, ging ik even zitten voor het logritueel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6964. HeJa #5: Westerstein - van Team Bussi

21 juli 2014, 15:10
In april had ik hier tevergeefs staan zoeken, aan de zijkant van Westerstein, een centrum voor wonen, kleinschalige verpleeghuiszorg en welzijn. Na mijn not-found-log kreeg ik een mail van de cachelegger met excuses en aanvullende tips. De cache werd daarna alleen nog voor Premium Members beschikbaar (was dat vanwege de vele DNF-logjes?), maar gelukkig had ik de coördinaten nog in mijn GPS staan. Op een heel andere plek dan waar ik eerder had gezocht, zag ik nu al snel de micro zitten. De logrol was kletsnat, maar mij hoor je niet klagen want deze cache was nu in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 april 2014
Dit werd de derde uit deze serie die ik niet kon vinden. Ik vermoedde wat met de cryptische hint werd bedoeld, maar die heb ik nergens gezien. Ook hier werd ik na een kwartiertje wat argwanend bekeken. Ik besloot de rest van de HeJa-serie maar over te slaan. Het was me ook niet duidelijk wat HeJa betekende. Hè Jakkes?

6965

geo 6965. HeJa #7: Groene Kruisweg - van Team Bussi

21 juli 2014, 15:30
In april had ik ook hier tevergeefs staan zoeken, in een stukje groen achter de Groene Kruisweg. Na mijn not-found-log kreeg ik een mail van de cachelegger met excuses en aanvullende tips. De cache werd daarna alleen nog voor Premium Members beschikbaar, maar gelukkig had ik de coördinaten nog in mijn GPS staan. Op een andere hoogte dan de cachelegger mij gemaild had, vond ik het kokertje alsnog zitten. Waarschijnlijk was het haakje iets verschoven, maar mij hoor je niet klagen want deze cache was nu in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 april 2014
Een cache met een moeilijkheid van anderhalve ster en er was geen hint, dus die was kennelijk niet nodig. Maar dat viel dus allemaal vies tegen. Ik ben de eerste die hier een not-found logt. Het was me ook niet duidelijk wat HeJa betekende. Hé Jammer?

geo Kunstenaarsverzet - van Fleetwoods

   note 21 juli 2014
Het verzet was langduriger en hardnekkiger dan ik had verwacht, want voor de tweede keer heb ik hier tevergeefs staan zoeken. Helaas...

6966

geo 6966. HeJa #3: Cromme Meth - van Team Bussi

21 juli 2014, 16:00
In april had ik ook hier tevergeefs staan zoeken, langs het fietspad voorbij de Cromme Meth. Na mijn not-found-log kreeg ik een mail van de cachelegger met excuses en aanvullende tips. De cache werd daarna alleen nog voor Premium Members beschikbaar, maar gelukkig had ik de coördinaten nog in mijn GPS staan. Gek genoeg zag ik de nano dit keer binnen 3 seconden zitten, maar mij hoor je niet klagen want deze cache was nu in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 april 2014
HeJa #7 kon ik niet vinden, maar HeJa #3 dus ook niet. Ook dit was een cache met een moeilijkheid van anderhalve ster en een hint was kennelijk niet nodig. Ik heb ruim een kwartier het rijtje bomen onderzocht, wat nogal vreemde blikken van voorbijgangers opleverde. Het was me ook niet duidelijk wat HeJa betekende. Hé Jandorie?

geo 6967. Het water buisje - van thygojacobs

21 juli 2014, 16:15
In de Wijtingstraat in Hoogvliet moest ik zijn, want daar had Thygo begin deze maand zijn waterbuisje verstopt. Gelukkig heb ik altijd voldoende bier bij me, dus dit varkentje was snel gewassen. Tip: wel voorzichtig schenken, want anders gaat het zo schuimen! Nadat het kokertje boven kwam drijven, heb ik het nog even snel afgelikt en daarna de rest van het blikje leeg gedronken.
Bedankt en proost, Biertje

6968

geo 6968. Uitzicht op de Oude Maas - van gitana77

21 juli 2014, 16:30
Precies onder de Spijkenisserbrug had ik mijn fiets neergezet om daarna de laatste meters over de gladde stenen te glibberen. Mijn tocht werd beloond met een prachtig uitzicht op de Oude Maas en de vondst van een nieuwe cache. Terwijl de golven tegen de wal sloegen, schreef ik mijn naam in het dubbel beschermde logboekje. Hierna waagde ik de oversteek en ging ik op zoek naar wat doosjes in Spijkenisse.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6969. Voor de wind - van Maartje24

21 juli 2014, 16:45
Molen 'Nooitgedacht' in Spijkenisse is een ronde stenen stellingmolen uit 1861, met Engels kruiwerk en Vlaamse blokvang uit vier stukken. Maar een molen zonder cache is als Biertje zonder biertje. Met de OV-fiets was ik zojuist over de Spijkenisserbrug gezoefd en remde ik op het juiste moment. De cache bestond uit een fotokokertje dat in een plastic zakje zat. Op een kurkdroog logrolletje kon ik daarom moeiteloos mijn naam krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6970. Het Moordenaartje - van Maartje24

21 juli 2014, 16:55
'Het moordenaartje' was de bijnaam van de tram die tussen Hellevoetsluis en Rotterdam reed, omdat het aantal ongelukken sterk was toegenomen. In 1966 werd de tramlijn opgeheven en sindsdien ligt er bij de oude brugportalen aan beide zijden van de Oude Maas steeds opnieuw een cache ter herinnering. Al meerdere keren heb ik hier een kokertje of doosje tussen het staal moeten plukken. Ook deze was weer snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

6971

geo 6971. Politicus - van brui5711

21 juli 2014, 17:05
Tot mijn verbijstering kwam ik niet terecht bij een standbeeld van een bekend Nederlands politicus, maar in een rommelige brandgang tussen twee huizenblokken in Spijkenisse. Hier zou je ook als politicus niet dood gevonden willen worden. Ja, met geocaching kom je nog eens ergens waar je anders nooit zou zijn geweest. Snel weg hier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6972. Beugelbekkie - van EdenCorien

21 juli 2014, 17:15
Toen ik mijn fiets hier wilde neerzetten, stopte er net een moeder met haar dochtertje dat naar de Praktijk voor orthodontie moest. Ik heb het even snel gecontroleerd: inderdaad, ze had een beugelbekkie. Gelukkig had ze ook rood haar en een brilletje. Het kokertje was simpel weggestopt, dus ik kon snel door naar de volgende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6973. Brug in de buurt 7 - van dnabbor

21 juli 2014, 17:20
Op zo'n 100 meter van de brug aan de Lange Schenkeldijk in Spijkenisse moest er ergens in de struiken een cache liggen. Het kon elk moment gaan regenen en ik had er een hard hoofd in. Toevallig was mijn tweede poging om ergens het struikgewas in te gaan een goede keuze, want ik zag iets geks en dat bleek bij nader inzien de cache te zijn. Opgelucht dat ik zoveel geluk had, stapte ik weer op de fiets voor de volgende.
Bedankt en proost, Biertje

6974

geo 6974. Water & Vuur - van Jeandix

21 juli 2014, 17:25
Vlakbij de brandweerkazerne van Spijkenisse begon het te regenen. Dat was het water; nu nog het vuur. Ik had mijn regenjack al aan en dook het groen in. Tot mijn verrassing bestond de cache niet uit een in de hoek neergegooide koker, zoals ik er in Spijkenisse al meerdere had gevonden. Nee, hier was een fraaie toepasselijke behuizing gemaakt. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#527. Kunst of niet? - van Jeandix

   dnf 21 juli 2014
Bij mijn voorbereidingen gisteravond had ik al gezien wat voor kunst ik hier zou aantreffen, maar het grasveld bleek leeg. Aan de rand zag ik wel sporen alsof er iets had gestaan wat wild uit de grond was getrokken. Volgens mij was er hier sprake van een grote kunstroof.

geo 6975. De oude haven - van Team-Budha

21 juli 2014, 18:25
Na lekker relaxed een patatje gegeten te hebben, bleek het inmiddels opgeklaard en fietste ik naar de oude haven. Eigenlijk kon de cache maar op één plekje zitten en dat bleek ook zo. Het was dus geen micro, zoals ten onrechte bovenaan de cachepagina staat, maar een nano. In alle stilte kriebelde ik mijn naam op het kleine logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

6976

geo 6976. Onder het viaduct - van The Tollies

21 juli 2014, 18:55
Via de Spijkenisserbrug was ik weer terug in Hoogvliet. Voor deze lastige en listige cache tussen het fiets- en autoviaduct langs de A-15 had ik de hulp ingeroepen van degene die deze micro het laatst had gevonden. Dankzij die aanwijzingen zag ik het kokertje nu snel zitten, op zo'n 20 meter van het nulpunt. (De gele waarschuwingsborden heb ik maar niet gelezen.) Het graaien was nog een heel gedoe. Mijn OV-fiets hielp me in eerste instantie, maar voor het terugplaatsen moest ik de zwaartekracht zien te overwinnen. Na 5 minuten was dat gelukt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 april 2013
Nu had ik al gelezen dat de titel misleidend zou zijn, maar toch wierp ik eerst even een blik onder dit viaduct tussen Pernis en Hoogvliet. Er stonden wel waarschuwingsborden 'gevaarlijke leidingen', maar daardoor liet ik me niet afschrikken. Daarna heb ik ook nog een kijkje van bovenaf genomen, maar ook vanaf die plek zag ik niets zitten. Later las ik in een logje dat de cache op z'n 10 meter van het nulpunt ligt. Volgende keer moet ik dus wat ruimer zoeken.

geo Winter Sunrise - van The Tollies

   note 21 juli 2014
Vorige keer zocht ik hier in het voorjaar en inmiddels was het zomer. Maar met wat geluk (of hulp) vind ik de cache straks in de herfst...

geo 6977. A-lanes A15 - van guppie328

21 juli 2014, 19:35
Het regende nog steeds toen ik over het fietspad langs de Vondelingenweg reed. A-lanes A15 is een samenwerkingsverband tussen Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton, en voert namens Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein in Barendrecht. Het kantoor aan de Seattleweg sluit om 17.00 uur, dus ik kon ongestoord op zoek naar de cache. De vermoeidheid sloeg toe, want het duurde even voordat ik het juiste voorwerp onderzocht. Maar het kokertje werd uiteindelijk gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

6978

geo 6978. JD's eerste cache - van MoNo_eGo

21 juli 2014, 19:55
De kleine Joshua had zijn eerste cache verstopt in bosgebied Valckestein in Rhoon. Na een lange fietstocht en een korte wandeling ontdekte ik daar een forse brandstapel, waaronder het doosje duidelijk moest liggen. Mijn voorgevoel bleek juist en na het loggen stopte ik het boekje terug in het plastic doosje.
Bedankt en proost, Biertje

6979

geo 6979. Zicht op het kasteel - van bartje60

21 juli 2014, 20:10
Vreemd: vanaf de cacheplek heb je juist helemaal geen zicht op het kasteel van Rhoon. Wel op de ingang van de kasteelgaarde. Dat pad ben ik dus even ingelopen. Volgens het bordje moeten honden aan de lijn en zijn vissen niet toegestaan. Maar daarna had ik een prachtig zicht op het kasteel. Er stond zelfs een bankje, waar je heerlijk een biertje zou kunnen drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6980. Stratego - van Bordspelevent

21 juli 2014, 20:25
Deze cache lag in een stukje bos aan het eind van een doodlopende weg. Onder de bomen begon het al te schemeren en ik was benieuwd of ik de kist snel zou vinden tussen al die stammen. Maar iemand was me al voor geweest: de blauwe ammobox lag open naast de kuil met de inhoud ernaast. Er was geen logboekje meer, maar nog wel een plastic zakje met 3 blauwe strategokaartjes. Op een daarvan heb ik mijn naam gezet. Dit zakje en het potloodje heb ik in de kist gestopt, de kuil weer wat uitgegraven en alles wat afgedekt. De papieren zakdoekjes en de pleisters heb ik meegenomen en weggegooid. Ik denk dat hier wat onderhoud nodig is (en misschien een ander plekje).
Bedankt en proost, Biertje

geo 6981. Blauwe Verbinding: Stuw Rijsdijk - van mar-ine

21 juli 2014, 20:45
Dankzij de duidelijke hint had ik de cache bij de stuw snel gevonden, want anders was ik hier een stuk langer bezig geweest met al die mogelijke verstopplekken. Ondanks al dat water heb ik het toch droog weten te houden. Vanaf hier begon ook het wandelpad naar het uitzichtpunt op Koedood en Buijtenland, maar ik koos voor het fietspad want ik was met de OV-fiets.
Bedankt en proost, Biertje

6982

geo 6982. Blauwe Verbinding: Uitzicht Koedood & Buijtenland - van mar-ine

21 juli 2014, 20:50
Bovenop deze heuvel heb je een goed uitzicht over Koedood en Buijtenland. Normaal gesproken zou ik hier gaan zitten om een blikje bier te drinken, maar nu had ik weinig tijd want om 22 uur had ik een afspraak in Barendrecht. De cache lag netjes op het nulpunt en was snel ontdekt. Na het loggen liep ik haastig terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6983. Blauwe Verbinding: Groene aansluiting - van mar-ine

21 juli 2014, 21:05
Mijn tocht langs de Blauwe Verbinding voerde me over de fietspaden langs de Rhoonse Baan. Bij deze rotonde was het fietspad richting cache nog niet af, dus moest ik even burgerlijk ongehoorzaam zijn. Daarna sprintte ik sportief de heuvel op, waar ik de cache gelukkig heel snel zag hangen. Inderdaad, aan deze zijde was het doodstil.
Bedankt en proost, Biertje

6984

geo 6984. Het uitzicht tussen 2 plaatsen - van Donsky02

21 juli 2014, 21:25
De laatste cache voor vandaag lag op een plek tussen twee plaatsen, met uitzicht op Rotterdam en Barendrecht. Het was noodzakelijk om eerst een lang wandelpad te nemen voordat ik bovenop de berg stond. Het deksel van de cache zat behoorlijk vast, dus ik moest flink mijn best doen om bij het logpapier te komen. Nu was het tijd voor een witbiertje bij grand café Double Dutch, want ik had 70 kilometer gefietst en daarbij 39 caches gevonden, waarvan 5 oude not-founds.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6986

geo 6985. Driesprong's Kaboutercache - van vangestel

26 juli 2014, 09:15
Vanmiddag moest ik naar het witbierfestival in Breda, dus 's ochtends kon ik mooi op de OV-fiets een paar caches zoeken. Driesprong's Bonuscache had ik vorig jaar in de stromende regen al gevonden en dit keer waren de wat lastig te bereiken onderdelen aan de beurt. Te beginnen met de kabouters. Die hadden hun cache bij een opvallende boom neergelegd. Op het kokertje zat echter een sticker met 'welpen'. Waarschijnlijk hadden die jongens wat geholpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6986. Driesprong's Verkennercache - van vangestel

26 juli 2014, 09:25
Voor deze moest ik met mijn OV-fiets een stuk door het zand ploegen, maar het is me gelukt. Hierna mocht ik weer terug. Daarbij passeerde ik het traject van een mountainbikeroute en dat heb ik een klein stukje gevolgd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6987. Challenge: Alle honderd goed! - van Mathy van de Laar

26 juli 2014, 09:50
Toen ik deze cache vorig jaar tegenkwam, dacht ik met 11 jaar ervaring moeiteloos aan de eis te kunnen voldoen. Maar omdat ik bijna al mijn caches op de fiets doe, bleek ik in de regenmaanden januari t/m maart nog nooit 100 founds gelogd te hebben. Dat heb ik dit jaar dus snel even goedgemaakt.
Vanmiddag moest ik naar een witbierfestival in Breda, zodat ik dit potje in de bossen van Teteringen mooi even kon 'meenemen'. Bijna ging ik met lege handen naar huis doordat ik met de hint van een andere cache aan het zoeken ging onder de enorme houtwal. Nadat ik uiteindelijk ontdekte dat er helemaal geen hint was, kon ik bijzonder snel mijn naam op de logrol zetten. Mijn statistieken zijn te vinden op mijn website www.blikopbiertje.nl/stats
Bedankt en proost, Biertje

6988

geo 6988. Teteringen cryptografie #1 - van otherwise777

26 juli 2014, 10:00
De cryptografie volgens de Vigenèretabel kende ik goed, want al op de middelbare school stuurde ik op deze wijze berichtjes aan mijn vriendinnetje. De cachelegger had het ons makkelijker gemaakt door de tabel op de cachepagina te plaatsen, zodat ik de oplossing lekker snel kon aflezen. De juiste boom in het Teteringerwoud was snel ontdekt en dankzij mijn scherpe blik was een prikstok helemaal niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6989. Driesprong's Pivo-cache - van vangestel

26 juli 2014, 10:10
Vorig jaar greep ik bij dit Teteringer elektriciteitskastje behoorlijk mis, want onder de steen lag toen niets. Vandaag was de herkansing en hoera: de pivo's hadden een nieuw kokertje in een glazen pot voor me klaargelegd. Alle Driesprong-caches had ik nu gevonden, inclusief de bonus. Die had ik vorig jaar al bezocht, want voor een oud-padvinder was het niet zo moeilijk om de formule te kraken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 juli 2013
De bui was grotendeels voorbij en ik fietste nu Teteringen binnen. Maar al na een paar honderd meter moest ik stoppen voor de Pivocache. Het elektriciteitshuisje en de steen waren nog aanwezig, maar in het kuiltje onder de steen lag helaas geen kokertje. Hier is dus wat onderhoud nodig.

geo 6990. Teteringen cryptografie #2 ROT13 - van otherwise777

26 juli 2014, 10:15
Voor een oude rot in het vak was het niet zo moeilijk om deze code te ontcijferen. Maar van de hint bleken er hier een heleboel te staan. Ik koos een wat bijzondere, maar die was het niet. Het was zijn broer. De petling bevatte een smal logboekje, waarin ik mijn rottige bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6991. Teteringen cryptografie #3 Caesar Code - van otherwise777

26 juli 2014, 10:20
Dankzij mijn degelijke klassieke opleiding kende ik Julius Caesar en zijn encryptie al sinds mijn jonge jaren. Deze opgave was dus niet zo moeilijk, vooral als je weet te raden waarmee het bericht eindigt! Het ontcijferen kan je nog wat moeilijker maken door de letters in groepen van 5 te plaatsen. De twee- en drieletterwoorden vallen dan niet meer op. De cache leek vanaf een afstand op wat zwerfvuil, maar het bleek gewoon de dop die hier brutaal de kop opstak.
Bedankt en proost, Biertje

6992

geo 6992. Buitengebied Breda Trail #11 - van JenR

26 juli 2014, 10:35
Vanuit Teteringen fietste ik naar het buitengebied van Breda. Ik was vanmorgen extra vroeg vertrokken, zodat ik in ieder geval het grootste deel van deze trail kon doen. Met mijn OV-fiets ploegde ik de laatste 250 meter over het zandpad, want ik zou bij #11 beginnen. Bij de Groote Kruisvaart, een in 1314 gegraven vaart om het veen te ontwateren en tevens de afgestoken turf te vervoeren, mocht ik voor het eerst aan het werk. Hier had de cachelegger een grapje achtergelaten, waar ook ik ben ingestonken. Daarna was de cache snel gevonden. Het bleek een micro en geen 'small', zoals ten onrechte bovenaan de cachepagina staat vermeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6993. Buitengebied Breda Trail #13 - van JenR

26 juli 2014, 10:50
Omdat ik vanmiddag om 1 uur op het witbierfestival in Breda moest zijn, kon ik 's ochtends op de OV-fiets nog mooi een paar caches zoeken. Ik was extra vroeg vertrokken, zodat ik in ieder geval het grootste deel van deze trail kon doen.
Nadat ik tevergeefs naar #12 had gezocht, fietste ik verder naar #13. Op de hoek van het weiland stond zomaar een houten paaltje waar mijn scherpe blik direct iets opmerkelijks aan ontdekte. Even later had ik het fotokokertje in handen. Dat was dus een micro en geen 'small'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6994. Buitengebied Breda Trail #14 - van JenR

26 juli 2014, 10:55
Ik fietste nog steeds op de Middenweg en stond nu bij het hek van het volgende weiland. Daar zag ik direct een paar mooie verstopplekken en in eentje zat inderdaad de gezochte micro. Op de logrol viel me ineens de naam van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte op, die hier 2 weken geleden was geweest. Die kon me dus vast wel telefonisch een tip geven voor de niet gevonden #12.
Bedankt en proost, Biertje

6995

geo 6995. Buitengebied Breda Trail #15 - van JenR

26 juli 2014, 11:05
Nadat ik rechtsaf was geslagen, het Moerdijkje op, leidde mijn GPS me naar een object dat gewoon schreeuwde om een kokertje. Inderdaad trof ik daar de micro aan. De logrol was bijna vol, maar de cachelegger zou vanmiddag overal nieuwe rollen plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6996. Buitengebied Breda Trail #16 - van JenR

26 juli 2014, 11:10
Bij de hoop bouwafval vond ik de eerste echte 'small' van deze trail. Het doosje had een paars dekseltje dat me vriendelijk toelachte toen het ineens het daglicht zag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6997. Buitengebied Breda Trail #17 - van JenR

26 juli 2014, 11:15
Nog geen 185 meter verder trof ik de tweede echte 'small' aan, een doosje met een blauw deksel. Achterin het weiland stonden de koeien op een kluitje bij de zojuist gearriveerde boer. Kregen ze soms iets lekkers?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6998. Buitengebied Breda Trail #18 - van JenR

26 juli 2014, 11:20
Op de driesprong viel mijn oog eerst op het hulpstuk en pas daarna op de cache. Ik kende de methode, maar het was even priegelen en toen kon ik mijn naam op de logrol in deze micro schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6999. Buitengebied Breda Trail #19 - van JenR

26 juli 2014, 11:30
Nu fietste ik op het Bergsepad, op zoek naar het volgende kokertje. Bij alle bomen waren cachepaadjes te zien, dus dit was kennelijk een lastige. Pas toen ik een tweede rondje maakte, zag ik de micro zitten en niet eens zo moeilijk. De boer, die bezig was de kanten van het weiland te maaien, kwam steeds dichterbij met zijn luidruchtige benzinemaaier. Snel weg dus.
Bedankt en proost, Biertje

7000

geo 7000. Buitengebied Breda Trail #20 - van JenR

26 juli 2014, 11:35
Hier kon de cache eigenlijk maar op één plekje liggen en daar lag het kokertje dan ook. Het was mijn 7000e cache, dus trots poseerde ik met de micro en de logrol voor de foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7001. Buitengebied Breda Trail #21 - van JenR

26 juli 2014, 11:40
Terwijl ik het nulpunt naderde, viel mij een bepaald boompje op. Dat zou ik uitgekozen hebben voor een kokertje. De cachelegger had kennelijk hetzelfde idee, want ik trof er inderdaad een micro aan.
Bedankt en proost, Biertje

7002

geo 7002. Buitengebied Breda Trail #22 - van JenR

26 juli 2014, 11:45
Ik was de Blauwhoefsedreef gepasseerd en stond nu bij een grasveldje met een aantal bomen. Gelukkig kwam er hulp aangewandeld in de vorm van Pjotrt, die de route achterstevoren deed. Hij kon me vertellen dat er een spoilerfoto was. O ja, die had ik van de week bekeken en gelijk genoteerd bij de hoeveelste boom ik moest zoeken. Dat bleek allemaal te kloppen en daarna hebben we nog even gezellig gekletst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7003. Buitengebied Breda Trail #23 - van JenR

26 juli 2014, 12:00
Op de cacheplek zag ik al van verre een grote metalen buis met zo'n 'nep-bordje' met allerlei indrukwekkende cijfers erop. Een fraai stukje huisvlijt, dacht ik nog. Maar toen ik op de locatie stond, bleek het allemaal echt en origineel. De cache lag een beetje vreemd verscholen, waarschijnlijk omdat het magneetje niet meer goed vastzat. Misschien moet daar even naar gekeken worden?
Bedankt en proost, Biertje

7004

geo 7004. Buitengebied Breda Trail #24 - van JenR

26 juli 2014, 12:05
Door mijn start bij #11 was de micro bij #24 niet mijn laatste, want ik was nu pas halverwege. Verbaasd keek ik naar het witte paard dat hier op het landje stond. Het had een dekzeil over de rug en een kap over het hoofd en oren. Vroeger fietste je dan hoofdschuddend verder, maar tegenwoordig heb je Google. De kap is er als bescherming tegen steekvliegen die op het traanvocht afkomen. Het kan ook een helende wond beschermen tegen vuil of het schuren bij jeuk. Ja, tijdens het geocachen leer je steeds wat nieuws!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7005. TB Camping Meerberg - van JenR

26 juli 2014, 12:10
TB Campings ben ik wel vaker tegengekomen. Ze liggen meestal in een bosrijke omgeving, zijn wat gemoedelijker dan de deftige stadse hotels en ook belangrijk: ze zijn veel goedkoper! Deze TB Camping lag vlakbij minicamping De Kleine Abtshoeve. Men had er wat last van wateroverlast, dat (tijdelijk?) opgelost was door wat extra takken in de natte holte te leggen. Het logboekje zat slechts in een plastic zakje, maar was nog kurkdroog. TB's heb ik er niet gezien, of zaten die misschien in of onder de tent en caravans?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7006. Buitengebied Breda Trail #1 - van JenR

26 juli 2014, 12:10
Omdat ik anderhalf uur geleden bij #11 was gestart, was dit niet mijn 1e. Terwijl ik naar mijn pijltje tuurde zag ik in mijn ooghoek een opmerkelijke constructie. Om geen argwaan te wekken bij het jonge gezinnetje dat net voorbij wandelde, maakte ik eerst wat interessante natuurfoto's. Pas toen de kust weer veilig was, sloeg ik razendsnel toe. Met een schok viel de micro in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7007. Buitengebied Breda Trail #2 - van JenR

26 juli 2014, 12:15
De ingang van landgoed Bergvliet ("golf, business en culinair genieten") was ik net gepasseerd, toen mijn GPS waarschuwde dat er weer 'business' was. Ik zag iets geks, maar dat bleek allemaal zo te horen, want de micro zat daar met een keurig klemmetje bevestigd. Op het golfterrein sloeg men een balletje en ik schreef een logje.
Bedankt en proost, Biertje

7008

geo 7008. Buitengebied Breda Trail #3 - van JenR

26 juli 2014, 12:25
Nummer 3 van deze serie lag in het gebied Linie van de Munnikenhof, een verdedigingswerk dat in 1701 was aangelegd. Het bestond uit een aarden wal die zigzag door het landschap loopt, met daarvoor een gracht. Door de opkomst van het vliegtuig was dit soort verdedigingswerken tijdens de Eerste Wereldoorlog al achterhaald. Om de cache te bereiken moest ik ook even zigzag over het smalle paadje. Op de verwachte plek lag niets, maar even later kreeg ik de micro toch in het oog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7009. Buitengebied Breda Trail #4 - van JenR

26 juli 2014, 12:30
Via een hobbelig graspad bereikte ik de Middenweg, waar de micro zich niet lang aan mijn scherpe blik kon onttrekken. Vanwege de tijd heb ik de weilandwandeling langs #5 t/m #10 laten zitten. Wellicht doe ik die volgend jaar.
Bedankt en proost, Biertje

7010

geo 7010. Buitengebied Breda Trail #12 - van JenR

26 juli 2014, 12:45
Voor de tweede keer binnen 2 uur tijd stond ik hier op de T-splitsing te zoeken. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte had me telefonisch nog verteld waar ik moest kijken, maar daar vond ik natuurlijk niets. Wel een hoop (lege) bierblikken. In de verte naderde een groepje van 4 vrouwen, gevolgd door een auto met de cachelegger die juist de logrollen ging vervangen. De dames Madeleinloz, Little Shamrock en hun mugglezussen gingen enthousiast aan de slag, terwijl ik nog zei waar de cache zou moeten liggen, maar nu niet meer. Het was zus Ria die binnen 2 tellen triomfantelijk het doosje omhoog hield. Stomverbaasd, maar zeer dankbaar, nam ik het logboekje in ontvangst. Het lag natuurlijk allemaal aan die voortdurende drang naar bier...
Bedankt en proost, Biertje

geo 7011. Ode aan Jacci - van Tim&Anzzz

26 juli 2014, 12:55
Terug in Breda was dit de laatste voor vandaag. Ik werd om 1 uur op het witbierfestival verwacht, zodat ik nog heel snel een korte ode aan Jacci, de verdwenen parkiet, kon brengen. Zijn dakje bleek door iemand gesloopt, waardoor het hier af en toe behoorlijk nat en koud moest zijn. Zo, en nu snel naar de Grote Markt voor een lekker biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7010

geo 7012. s'Morgens in de vroegte - van Mandy Curiosa

29 juli 2014, 11:30
Op de cachepagina werd nergens de naam van het station genoemd, maar dat was dus Leidschendam-Voorburg, gebouwd in 1908. Het was oorspronkelijk een spoorwegstation van de Hofpleinlijn. In 2006 werd het omgebouwd voor de RandstadRail. De lijnen 3, 4 en E stoppen hier. Vanmiddag stopte ik hier ook, want nu de coördinaten en de hint waren verbeterd, ging ik met goede moed op zoek naar de cache. Het doosje kon eigenlijk maar op twee plekken liggen. Ik zag nog net RR3 vertrekken, toen ik na het loggen even snel een foto maakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7013. Sam op Pad 9: Waar is mijn kluif? - van GSStry2find

29 juli 2014, 11:50
Toen ik gisteravond bedacht had om vandaag Sam 8 te graaien, verscheen daar ineens de puzzel van Sam 9. Het aflezen van het coördinaat kostte me wat moeite, want 's avonds zie ik vaak de dingen wat dubbel. Ter plaatse kwam ik op een logische plek uit. De kluif bleek heel stevig vast te zitten, maar ineens zag ik dat de micro gewoon los kon.
Bedankt en proost, Biertje

7014

geo 7014. Sam op Pad 8: Langs het water - van GSStry2find

29 juli 2014, 12:05
Op weg naar deze cache bij de Plas Boswijk kwam ik geen hond tegen. Wel twee vissers, die op zo'n 50 meter van de cache zaten. Daarom had ik graag een hint gehad, zodat ik snel weer weg kon. Nu heb ik beide zijden van het pad onderzocht en uiteindelijk het zoekgebied verruimd. Gelukkig kreeg mijn scherpe blik ineens de goed gecamoufleerde cache in het oog.
Bedankt en proost, Biertje

7015

geo 7015. Naturistenwijk - van Knarfie

29 juli 2014, 12:15
De naturisten in deze wijk waren vandaag waarschijnlijk te vinden op het naaktstrandje langs de Grote Plas in de Delftse Hout. Hoewel de burgemeester van Delft het strandje gesloten had, werden de bekeurde naturisten begin deze maand in hoger beroep vrijgesproken. In dit stukje van de Oeverwallaan speelden kinderen bij het vijvertje, zat een man in zijn tuintje en onderzochten twee ambtenaren van de gemeente de speeltoestellen. Tussen al die drukte gedroeg ik me onopvallend, graaide heimelijk de nano, logde stilletjes en gooide het ding stiekem weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#528. Brain and Pinky have a dream - van Brain and Pinky

   dnf 29 juli 2014
Mijn droom was het om deze cache in één keer te vinden, maar dat is niet gelukt. Volgens de hint moest ik mijn blik verruimen, dus ik had van te voren al een paar halveliterblikken achterover geslagen. Helaas was dat niet voldoende.

___________________________________________________________________


7016

geo 7016. De molendriegang - van Radiofreak1041 & DutchDavidof

30 juli 2014, 14:50
Bij de Leidschendamse molendriegang heeft de afgelopen jaren wel vaker een cache gelegen: een keer bij de achterste molen onder een op z'n kop liggend bootje en een keer bij de stalen binnenroede met een lengte van 28,5 meter uit 1896. En daar stond ik vanmiddag dus weer. De laatste twee zoekers hadden hier niets gevonden, dus ik was benieuwd of de cache er nog lag. Na zorgvuldig tellen deed ik mijn eerste poging. Niets. Ook op andere plekken ving ik bot. Tenslotte belde ik mijn goede vriendin La Rosa van Team KIS98. Haar advies luidde: vergeet de hele hint en ga op je GPS en je gevoel af. Met wat extra bijsturing (mijn gevoel was een beetje weg) had ik drie tellen later het kokertje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7017a       7017b

geo 7017. Kijk op het plein - van DeEindbazen

31 juli 2014, 12:45
Volgens de cachelegger is het Koningsplein het mooiste plein van Den Haag. In 2012 kozen de Hagenezen zelf voor het Sweelinckplein en volgens website foursquare.com staat de Grote Markt bovenaan, gevolgd door Spuiplein en Het Plein. Het Koningsplein volgt pas op de 6e plaats, na Plein 1813 en het Prins Hendrikplein. Toen ik er vanmiddag weer eens een kijkje kwam nemen, vond ik het een rommelige zandvlakte en niet erg bijzonder. Gelukkig maakte de cache weer een hoop goed, want die was heel creatief weggewerkt. Toen ik hem opende, viel het rolletje er van blijdschap direct uit.
Bedankt en proost, Biertje

7018

geo 7018. 3B: bollen, bloemen en bedrijvigheid - van kuijkies

31 juli 2014, 22:35
Met de Braeckgeocachers was ik vanavond op (wandel)pad tussen de bollenvelden. Pino had deze route van 11 kilometer uitgezocht en gelukkig waren Mighty-Mike en ik erbij om zijn lees- en gedachtefoutjes te corrigeren. Het enige moeilijke punt was wp3, waar de lantaarnpaal op de brug nu een tweecijferig nummer heeft, in plaats van viercijferig. We hebben dit opgelost door ook de 2 cijfers van een andere lantaarnpaal te nemen, maar dan kom je niet helemaal correct uit. Misschien dat de cachelegger hier even naar kan kijken? De beschrijving gaf overal voldoende aanknopingspunten om ons op het rechte pad te houden. Toch was het al donker toen we bij wp8 arriveerden. Hier zat een groepje jongeren zich te vervelen, maar zij kwamen nieuwsgierig vragen wat wij aan het doen waren. Met zoveel opdringerige 16-jarige meisjes om zich heen kon Pino zich niet meer concentreren op de slotberekening, dus moesten wij hem even helpen. Tenslotte had Mighty-Mike de eer om de mooie ammobox uit de struiken te plukken, zodat wij tevreden onze namen konden noteren. Ik wilde nog een fraaie foto maken van het uitzicht op de bollenvelden, maar het bleek om half elf toch net iets te donker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7019. Afgegraven duinen in Hillegom - van MesdagLoopers

31 juli 2014, 23:30
Tijdens het lopen van een andere multi konden we al een paar vragen beantwoorden en de locatie van deze cache grotendeels bepalen. Een extra moeilijkheid was dat het inmiddels donker was geworden en Pino en Mighty-Mike hun zaklampen in de auto hadden laten liggen. Nadat alle materialen alsnog waren verzameld, konden we op pad. Bij een logische plek gingen we op zoek. Hoewel het onbegonnen werk leek om hier in het donker een micro te vinden, zag ik het ding ineens zitten. Voor iedereen was er als beloning een stroopwafel met honing.
Bedankt en proost, Biertje

7019

Terug naar boven

Door naar augustus 2014

© www.mijn-eigen-website.nl (design)