Blik op Biertje

Bierpraat november 2014

212 caches gevonden (logs 7694-7905)

___________________________________________________________________


1 november: in Den Haag naar een begrafenis en naar een cache (1 cache)

7694

geo 7694. De gevallen reus - van chokotoff

1 november 2014, 09:25
Vanmorgen moest ik naar de begrafenis van mijn oude hopman. Hij was 92 jaar geworden, dus je kon echt spreken van een gevallen reus. Toevallig lag er een gelijknamige cache in de buurt, zodat ik even in recreatiegebied Madestein een kijkje nam. Deze gevallen reus was twee weken geleden weggehaald, maar het kokertje was gebleven. Jammer voor de reus, maar voor hem was het toch echt "einde spoor".
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2 november: met Team KIS98 naar Hoorn en bij toeval de eindcaches van 2 multi's gevonden (9 caches)

7695a       7695b

geo 7695. De boot van Jaap - van team Hardy

2 november 2014, 11:25
Om te vieren dat zij vandaag precies 12 jaar geocachen had Team KIS98 mij uitgenodigd mee te gaan naar Hoorn. Tijdens de wherigo Heinz! wandelden wij door het Julianapark en bereikten we het piertje dat het water inloopt. Dit werd vijftig jaar geleden door de moeder van de cachelegger gekscherend 'de boot van Jaap' genoemd. Achter de rug van een paar dreuzels die genoten van de warmste 2 november ooit, graaide Schevy stiekem het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7696. Historisch Hoorn - van team Hardy

2 november 2014, 11:55
Terwijl ik met Team KIS98 door Hoorn wandelde voor een wherigo, zag ik ineens in een voortuin een bruine ammobox staan. Hoewel mijn metgezellen het maar onzin vonden, wilde ik toch even kijken. En tot mijn verbazing zaten er een logboek en een logrolletje in. Het ging om de cache van de multi Historisch Hoorn, waarvan de laatste logjes in het logboek uit 2011 dateerden. De bewoner kwam naar buiten en vertelde dat hij de kist een paar jaar terug voor zijn deur had gevonden. Hij had hem maar op het bankje gezet en had verwacht dat iemand hem een keer zou komen ophalen. Waarschijnlijk wil de cachelegger deze in oktober 2011 verdwenen kist weer terug hebben. Ik zal hierover een apart mailtje sturen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7697. Rondje Hoornse havens - van 9tails

2 november 2014, 12:25
Tijdens het wandelen van een wherigo door Hoorn met Team KIS98 stopten we ergens om een stuk tekst te lezen. Zowel La Rosa als ik zagen iets opmerkelijks. Ik besloot een kijkje te nemen en het bleek inderdaad de verstopplek van een cache te zijn. Enthousiast noteerden we onze namen in het logboekje. Dit was al onze tweede bij toeval gevonden multi. Alle cacheleggers bedankt!
Bedankt en proost, Biertje

7698

geo 7698. Heinz! - van Hoorns Cache Gilde

2 november 2014, 13:25
Met Team KIS98 heb ik deze wandeling door Hoorn gemaakt ter ere van hun 12-jarig geo-jubileum. In het begin hebben we niet goed geluisterd, waardoor we een wp terug moesten lopen. Daarna ging alles gesmeerd. Het boodschappenlijstje van het kruidenvrouwtje met het vele heen-en-weer vond ik een straf, dus ik was opgelucht dat we Heinz eindelijk hadden gevonden. Ik verwachtte in de cache een pluchen of stenen Heinz te vinden (ik weet dat die bestaan), maar er lag slechts een los logboekje. Tijdens deze wandeling heb ik bij toeval ook nog de eindcaches van 2 multi's gevonden, dus dat maakte alles weer goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7699. Hardlopen 4 - van Ruert

2 november 2014, 13:45
Op weg naar deze cache kwamen Team KIS98 en ik inderdaad een hardloper tegen, maar die had duidelijk een andere route op het oog. We hadden eigenlijk een lastig te vinden nano verwacht, maar het bleek een fotokokertje dat makkelijk te graaien viel.
Bedankt en proost, Biertje

7700

geo 7700. 1e Gruzielement: dagboek van Marten Vilijn - van martienu

2 november 2014, 14:00
Dit gruzielement zou mijn 7700e cache worden, maar hij bleek lastiger dan we hadden verwacht. Eigenlijk had Team KIS98 het al opgegeven, totdat ik alsnog de listig weggewerkte petling in handen kreeg. Ze stonden stomverbaasd toen ik ze lachend het logboekje overhandigde. Daarna maakte La Rosa nog een foto van mij ter herinnering.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7701. Coin & TB Hotel Oostereiland - van Team JoWi

2 november 2014, 14:35
Het TB Hotel bleek zich te bevinden in een Toeristisch Informatie Punt (iets wat we vroeger een VVV-kantoor noemden). Het meisje achter de balie zei dat we zelf op zoek moesten, maar dat was niet nodig omdat ik het al na 2 tellen zag staan. Het logboek werd getekend en Team KIS98 ruilde nog wat TB's.
Bedankt en proost, Biertje

7702

geo 7702. Op stap met Padde - van Hoorns Cache Gilde

2 november 2014, 15:25
Dit werd de tweede wherigo die ik vandaag met Team KIS98 in Hoorn zou doen. Padde, een van de drie scheepsjongens van de Bontekoe, leidde ons rond door Hoorn. Verrassend was dat we een paar keer een keuze kregen voorgelegd, die van invloed was op het verloop van de tocht. Nadat we de cache hadden gevonden, dronk ik in 't Sneeker Veerhuys nog een lekker glas Texels bokbier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7703. HTCC: Hoorns Tweede Carpool Cache - van Huntpostmus

2 november 2014, 17:25
Het dagje Hoorn zat erop, maar we hadden vandaag nog geen Carpool Cache gevonden. Ik lees regelmatig dat je ze nogal veel ziet dit jaar, maar volgens mijn eigen statistieken was dat niet waar: dit bleek pas mijn 9e van 2014. En dat op zo'n 1700 founds. Ook deze tweede hier in Hoorn, maar de rij auto's voor de Mac kon mij niet bekoren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3 november: tussen de buien door vond ik in Zoetermeer mijn dagelijkse cache (1 cache)

7704

geo 7704. Puente - van Fam.Vrolijk

3 november 2014, 11:55
Tussen de buien door bezocht ik voor mijn dagelijkse puntje deze Zoetermeerse Puente. Na een leuke wandeling langs het meanderende riviertje mocht ik op zoek naar de cache. Door de natte boombladeren stuurde mijn GPS me eerst alle kanten op, totdat ik een vermoeden kreeg wat er met de hint bedoeld kon zijn. De derde poging bleek raak en tevreden zette ik mijn bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 november: in het Zoetermeerse Balijbos had ik een weids uitzicht (1 cache)

7705

geo 7705. Een weids uitzicht over een broed- en rustgebied - van Coefcollectief

4 november 2014, 12:35
In mijn lunchpauze fietste ik even naar deze uitkijktoren in het Balijbos. Ik dacht dat ik hier vorig jaar al een tradi had gevonden, maar dat bleek een identieke toren te zijn, 900 meter verderop. Bij deze moest ik op verzoek van het Coefcollectief wat zaken nauwkeurig tellen. Natuurlijk nam ik ook even tijd voor het weidse uitzicht over het broed- en rustgebied. Met de zelfontspanner maakte ik een leuke foto op de trap, waarvoor ik 4 sprintjes nodig had. Je zou hier op een mooie dag heerlijk met een biertje kunnen zitten! Het werd echter tijd om de cache op te halen. Die bleek al van grote afstand zichtbaar. Na het loggen heb ik hem daarom wat beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 november: een puzzeltje bracht me bij een nog niet gevonden stipje in Voorburg (1 cache)

7706

geo 7706. 2451 - van Marc en kyra

5 november 2014, 14:30
Op zoek naar de zeldzame nog niet gevonden stipjes in de regio stuitte ik gisteravond ineens op dit puzzeltje. Tot mijn verrassing kwamen alle namen in de opgave mij zeer bekend voor. Een toepasselijk coördinaat was dus ook snel gevonden en vanmiddag fietste ik naar Voorburg om de micro op te halen. De logrol bleek wat vochtig, maar dat was logisch. wink Zelf ben ik begonnen bij JV3, daarna lange tijd bij 2375 en tenslotte naar 2436.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 november: de Braeckgeocachers gingen terug naar de Rottemeren voor de laatste 2 multi's (2 caches)

7707

geo 7707. De Rotte cache - van tejoos

6 november 2014, 19:45
Vorige maand probeerden de Braeckgeocachers de 3 multi's bij de Rottemeren in één avond te doen, maar door tijdgebrek werd alleen het Spook verslagen. Deze avond werden de laatste puntjes op de i gezet. Voor de Rotte Cache misten we nog de waarde van H, maar met een slimme gok konden we maximaal 10 meter van de cache uitkomen. Helaas had niet iedereen zich voorbereid: Pino ontdekte dat hij slechts het coördinaat van een oude opgeloste puzzel in z'n GPS had staan, Corbulo had niet eens een GPS bij zich en Mighty-Mike kwam een kwartiertje later. Gelukkig parkeerde Pino de wagen op een slimme plek, waarna ik de mannen het donkere bos in stuurde. Nadat we de hint hadden geraadpleegd, was het Corbulo met zijn slechte rug, die het plastic doosje mocht vinden. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7708. Go with the Flo - van strikersteef

6 november 2014, 21:30
Vorige maand probeerden de Braeckgeocachers de 3 multi's bij de Rottemeren in één avond te doen, maar door tijdgebrek werd alleen het Spook verslagen. Deze avond werden de laatste puntjes op de i gezet. Nadat we de Rotte Cache hadden gevonden, wandelden we in het licht van de volle maan naar wp's 2, 3 en 4. Gelukkig had Mighty-Mike gisteravond al ontdekt dat zijn genoteerde antwoorden niet konden kloppen en gelukkig had ik de foto's nog. Corbulo en Pino vinden het altijd onzin dat ik opnames maak van de bordjes, putdeksels en telefoonnummers, maar moesten nu toch toegeven dat dit ze toch een extra wandeling had bespaard. Nadat we de laatste cijfers hadden verzameld, berekenden we de cacheplek. Daar hebben we toch heel wat lopen zoeken naar de gekortwiekte stam. Uiteindelijk besloot Pino een hulplijntje te raadplegen, die bevestigde dat we het juiste coördinaat hadden. We zochten nogmaals langs het pad en op de plek waar mijn vrienden al een paar keer hadden gekeken, haalde ik nu de cache tevoorschijn. De gekortwiekte stam bleek bijna verdwenen te zijn en bestond alleen nog uit wat brokken. Iedereen feliciteerde me met mijn scherpe blik en dus was het tijd voor een stroopwafel. We hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 november: ondanks de niet voorspelde regen had ik in Zoetermeer twee keer succes (2 caches)

7709

geo 7709. Onze wijk - van thespot

7 november 2014, 11:40
Volgens de buienradar had ik anderhalf uur de tijd om droog op en neer naar de Zoetermeerse wijk Rokkeveen te fietsen. Dat ik geen regenjas had meegenomen, was waarschijnlijk een grote provocatie, want al halverwege namen de weergoden wraak. Een beetje nat arriveerde ik op het plekje dat de checker gisteren had goedgekeurd. Tot mijn vreugde zag ik daar voldoende aanknopingspunten om al bij de eerste greep de cache bloot te leggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7710. Natuurlijkhuis - van boekenhoek

7 november 2014, 11:55
Nu ik toch nat en in Zoetermeer was, kon ik natuurlijk mooi een bezoek brengen aan het Natuurlijkhuis. Het puzzeltje was nog makkelijker dan ik in eerste instantie dacht, zodat ik vlot het verzoekje kon versturen om het coördinaat te ontvangen. Die locatie leek zelfs met de fiets lastig legaal te bereiken, maar natuurlijk stond ik tenslotte nieuwsgierig op het nulpunt. De looppaadjes hebben ook mij even op het verkeerde been gezet, maar omdat ik vanmorgen met het goede been uit bed was gestapt, zag ik de cache toch snel liggen. Het formaat was natuurlijk geen 'regular', maar een 'small'. Maar mij hoor je natuurlijk niet klagen, want zwierig zette ik mijn bierkrabbel in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 november: na 50 km fietsen rond Zaandam had ik in 8 uur tijd 40 caches gevonden (40 caches)

7711no

geo NF#563. Station Zaandam - van Buitengewoon...

   dnf 8 november 2014
Mijn dag in Zaandam begon met een teleurstelling. Volgens de cachelegger was er geen moer aan, maar dan zat er kennelijk bij mij een schroefje los. Ik heb namelijk wel dertig keer mijn veters gestrikt in een ruime omgeving van het nulpunt, maar de nano heb ik niet zien zitten.

geo 7711. Dit nooit meer - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 10:00
Met het monument op de begraafplaats aan de Westzanerdijk worden alle Joodse mensen herdacht die na de oorlog niet levend naar de Zaanstreek terugkeerden. In een lekker zonnetje fietste ik over de dijk om op het juiste moment af te stappen en de petling te pakken. Ik was nu ruim een half uur in Zaandam en de eerste cache was eindelijk in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7712. Binderij Zaandam - van witte willem

8 november 2014, 10:20
Op bedrijventerrein Westerspoor op de grens met Amsterdam was deze zaterdagochtend weinig bedrijvigheid te zien. De enige die druk bezig was, was ik. Met de hint in het achterhoofd maakte ik voorzichtig een strook bladervrij, want dat belette mijn scherpe blik. Ineens bleek ik de verstopplek in handen te hebben. Het dopje was nog steeds weg, maar er was een steentje als afsluiting gebruikt. Dat had gevolgen voor het logboekje, want dat was beschadigd en diep weggedrukt. Maar mij hoor je niet klagen, want opgelucht zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

7713

geo 7713. Hem van de Zaan - van Buitengewoon...

8 november 2014, 10:35
Hier bij het Noordzeekanaal lag vroeger de Hembrug, die overbodig werd door de Coentunnel. Maar het pontje naar Amsterdam vaart nog steeds. Er stonden al een paar auto's te wachten. Het geluk was op mijn hand, want met mijn eerste buk en blik had ik de listig weggewerkte nano direct in de gaten. Uit de tas met tools pakte ik iets dat ik vandaag voor een andere cache had meegenomen, maar dat hier ook mooi van pas kwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7714. Zaans 2 - van Buitengewoon...

8 november 2014, 10:45
Het Zaanse dialect heeft weinig overeenkomsten met het Haags, dat ik veel beter beheers. Maar toch lukte het me om met de vreemde woorden een coördinaat te vormen, dat me ook nog eens naar een mooi plekje zou brengen. Daar kon een cache met het formaat 'small' maar op één plekje zitten en dat bleek te kloppen. De logrol was wat vochtig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7715. Zaans 1 - van Buitengewoon...

8 november 2014, 10:50
Het Zaanse dialect bevat zoveel vreemde woorden dat er makkelijk nog een tweede puzzeltje gemaakt kon worden. En ook dat leverde een mooi coördinaat op. De plastic doos was helegaer kneppele: een zijkant en een van de afsluitclips waren afgebroken, waarschijnlijk door een forse maaimachine. Hier moet dus horrie op wat onderhoud aan de skandelesatie worden gepleegd.
Voor nou en naggers, zoipe zwager ome Jan is jareg (Bedankt en proost), Biertje

geo 7716. Galgezagers - van Buitengewoon...

8 november 2014, 11:00
Zaandammers worden Galgezagers genoemd, vanwege het illegaal omzagen van de galgen waaraan de aanstichters van het turfoproer in 1678 waren opgehangen. Ik kwam terecht op een plek waar geen galg stond, maar wel een constructie die een kokertje verhulde. Terwijl achter me iemand in zijn volkstuintje lekker aan het werk was, zette ik er een punt achter en plaatste de cache weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

7717

geo 7717. Staakt! Staakt! Staakt! - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 11:10
Ter nagedachtenis aan de Februaristaking in 1941 stond er bij de Wilhelminabrug een beeldengroep. Daar keek ik eerst finaal overheen, want ik had iets veel groters verwacht. Daarentegen was de cache weer veel forser dan gedacht en die zat ook nog eens vol in het zicht. Als je tenminste de juiste kant opkeek. Behendig haalde ik de koker tevoorschijn en zette daarna groots mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7718. Gekapseisd op de Gracht - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 11:20
Hier op de Gedempte Gracht moest ik toch twee keer kijken voordat ik het gekapseisde schip herkende. Misschien was het schip inderdaad omgeslagen, maar dan is de achtersteven daarna toch weer rechtop gezet. De nano was vlot gespot en toen ik zittend op het bankje de logstrook beschreef, werkte dat kennelijk aanstekelijk, want er kwamen ineens meer mensen zitten. Gelukkig zaten ze wat verspreid, want anders was er grote kans dat de boot weer was gaan kapseizen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7719. Wilhelminasluis - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 11:40
De Wilhelminasluis was in 1903 in bedrijf gesteld door koningin Wilhelmina. Met een schutlengte van 120 meter en een breedte van 19 meter was hij toch wel een maatje groter dan het bekende sluisje van Leidschendam (lengte 70 meter, breedte 7 meter). Nadat ik overal in, op of onder naar de cache had gezocht, besloot ik mijn fiets te pakken en naar de volgende cache te rijden. Juist op dat moment kwam de sluiswachter naar buiten om te vragen of ik soms op iemand wachtte. Ik legde hem uit dat ik naar een kokertje zocht , maar dat niet kon vinden. "En dan ga je zomaar weg?" vroeg de man verbaasd. Hij ging ergens staan vanwaar hij de cache kon zien en toen ik dat ook deed, zag ik het ding inderdaad zitten. Het was de plek waar ik het eerst had gekeken, maar kennelijk niet scherp genoeg. Blij dat ik geen not-found hoefde te loggen, dankte ik de behulpzame man en deed een greep. Dit was al de tweede keer dat ik door een sluiswachter was geholpen (eerder gebeurde dat in Purmerend in 2013), dus ik besloot hiervoor een aparte categorie aan te maken in mijn persoonlijke statistieken.
Bedankt en proost, Biertje

7720

geo 7720. Verzet in de Zaanstreek - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 11:50
Bij dit forse beeld van Theo van Reijn op het Plantsoen van het Verzet worden op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Op het monument staan 36 namen. Ik liep er een keertje omheen, niet alleen om het van alle kanten te bekijken, maar ook voor de cache die hier lag verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7721. Rondje de Gouw 3.0 - van Batex

8 november 2014, 12:00
Rondje de Gouw is natuurlijk geen echt rondje, want dit watertje stroomt van noord naar zuid door Zaandam en alle caches liggen aan de oever. Thuis had ik dit puzzeltje opgelost en ik had net de koker zien zitten, toen een dam met een hondje op me af kwam en vroeg wat ik aan het doen was. Ik vertelde een verhaal over foto's maken voor een speurtocht en bracht het gesprek behendig op het fraaie weer, het vele groen in Purmerend en haar lieve hondje. Toen ze gerustgesteld weer verder liep, greep ik gauw de grijze cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7722. Rondje de Gouw 1.0 - van Batex

8 november 2014, 12:10
Deze cache in het groen bij de brug was niet lastig te vinden. De hint sprak al over een cachepaadje langs het water, wat in werkelijkheid veel minder gevaarlijk was dan ik had verwacht. Ik maakte een foto van de QR-code om daarmee thuis de coördinaten van nummer 2 te ontdekken. Het oplossen van dat puzzeltje was me gisteren namelijk niet gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#564. Rondje de Gouw 4.0 - van Batex

   dnf 8 november 2014
Ook ik kon hier niets vinden. Misschien is de cache inderdaad verdwenen, want ik ben de 6e die een DNF logt. Tussendoor waren er wel 2 logs van 2 teams die samen op pad waren gegaan, maar die schreven een algemene tekst. En de log van vorige maand was eigenlijk meer reclame voor een eigen event. Misschien dat de cachelegger eens kan gaan kijken?

7723

geo 7723. Hanenpadsluis - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 12:30
Het was erg stil bij de Hanenpadsluis. Niet alleen op het water (de sluis was op zaterdag alleen tussen 9 en 11 geopend), maar ook op het land. Mijn eerste blik was mis, maar de tweede was raak. De petling verscheen op mijn pad en met hanenpoten schreef ik mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7724. Rondje de Gouw 6.0 - van Batex

8 november 2014, 12:40
Mijn bedachte oplossing van dit puzzeltje leek me goed en na enig speuren vond ik op de berekende locatie inderdaad een plastic doosje. Hier eindigde vandaag mijn 'rondje', want de nummers 3 en 5 heb ik thuis niet kunnen oplossen.
Bedankt en proost, Biertje

7725a       7725b

geo 7725. De Zaanse Vijfhoek - van jdekeij

8 november 2014, 13:00
Het Vijfhoekpark ligt ingesloten tussen verschillende uitvalswegen, maar tijdens mijn wandeling heb ik daar weinig van gemerkt. Bij de ingang werd ik door de jongste dochter van een familie gewaarschuwd voor de Schotse Hooglanders. Die zagen er vervaarlijk uit, maar deden geen vlieg kwaad. De cache lag helemaal aan de andere kant, waardoor ik nog verder uitliep op mijn schema. Maar de wandeling door het rustige park met dit mooie weer maakte een hoop goed. De cache bevond zich op een mooi plekje met uitzicht over het water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7726. Calimero kan de boom in - van Batex

8 november 2014, 13:20
Nee, dit was geen boomklimcache. Dat had ik thuis al aan het aantal sterren gezien. Ik kon zelfs met beide voeten op de grond blijven staan, zo merkte ik toen ik de cache na goed speuren in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7727. Booth - van witte willem

8 november 2014, 13:30
Voor deze cache fietste ik even onder de A8 door om uit te komen bij een bedrijventerrein. Daarachter begon een vlonderpad door drassig laagland. De cache was een drinkbeker waar met grote letters 'lunch' op stond. Gezien het tijdstip leek me dat een goed idee en ik haalde snel een blikje bier uit mijn rugzak.
Bedankt en proost, Biertje

7728

geo 7728. Rondje Peldersveld 1 - van Sparta-Berend

8 november 2014, 13:45
Peldersveld is een wijk in het oosten van Zaandam. Langs de Watering lagen een viertal caches plus een bonus, mits je de codes niet vergat te noteren. De eerste was de lastigste. Terwijl verderop twee vissers stonden te kijken of ik de cache kon vinden, vond ik voornamelijk lege bierblikken. Toen ik het zoekgebied wat vergrootte, zag ik ineens het verstopte kokertje. Volgens de logrol was het vanmorgen door Sammels gevonden, al heeft die op internet op 9 november gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7729. Rondje Peldersveld 2 - van Sparta-Berend

8 november 2014, 13:55
Ook de tweede was vlot gevonden. Ik moest wel eerst even een slenterende vrouw met hond laten passeren, maar ik doodde de tijd door het maken van interessante foto's van de volgelopen roeiboot. Die kon wel wat onderhoud gebruiken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7730. Met STIP op de kaart... Zaandam-Peldersveld - van Sparta-Berend

8 november 2014, 14:05
De levensstandaard was hier sinds augustus 2013 sterk verhoogd, want toen werd er in de Brigantijnstraat een cache neergelegd. De onbegrijpelijke hint ('niet meer magnetisch') was waarschijnlijk bedoeld voor mensen die de petling voor een tweede keer gingen zoeken. Ik had de hint gelukkig niet nodig, want de plek was voor geocachers erg herkenbaar. Op het juiste moment sloeg ik toe. En hoera, ik was de eerste die op het nieuwe logrolletje zijn krabbel mocht zetten.
Bedankt en proost, Biertje

7731

geo 7731. Rondje Peldersveld 3 - van Sparta-Berend

8 november 2014, 14:10
Na het uitstapje voor de Stip van Peldersveld vervolgde ik mijn route langs de Watering. Deze boom schreeuwde al van een afstand om er een cache neer te leggen en die lag er dan ook. De derde bonuscode werd ijverig genoteerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7732. Pelderdoku - van Sparta-Berend

8 november 2014, 14:15
Sinds de sudoku door puzzelende geocachers werd ontdekt, heb ik er al 31 opgelost om de coördinaten van een kokertje te vinden. In de wijk Peldersveld bleek nog ruimte genoeg voor een eigen sudoku-cache, die ik overigens pas na vier keer bukken zag liggen.
Bedankt en proost, Biertje

7733

geo 7733. Rondje Peldersveld 4 - van Sparta-Berend

8 november 2014, 14:20
De vierde en laatste in deze serie en dat was een leuke grap: het duurde even voordat ik het kokertje (figuurlijk) in het oog kreeg. Toen ontdekte ik ineens dat ik niet overal de codes voor de bonus had genoteerd, zodat ik nog even fanatiek op en neer moest fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7734. Rondje Peldersveld Bonus - van Sparta-Berend

8 november 2014, 14:40
Mijn berekening voor de bonus heb ik nog twee keer gecontroleerd, want ik kwam heel ergens anders uit dan ik had verwacht. Maar op de kaart in mijn GPS zag het er veelbelovend uit, dus fietste ik naar de plek waar ik al snel het doosje zag liggen. De naam van Sammels, die ik al 4 keer eerder vlak voor me op de logrol had zien staan, stond helaas niet in dit boekje. Was hij vergeten de codes te noteren?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7735. Uitzicht op het Oostzanerveld - van adoY

8 november 2014, 14:45
Opnieuw maakte ik een kort uitstapje naar de andere kant van de A8. Vanaf hier had je een prachtig uitzicht op het Oostzanerveld. Het is het resterende deel van de polder Oostzaan, het laagveengebied dat van betekenis is vanwege het voorkomen van de Noordse woelmuis en veenmosbegroeiingen. En ook de bruine kiekendief en de zeldzame roerdomp voelen er zich thuis. Net als de cache. Onder het bruine doosje lag ook nog een pakje shag met vloei, maar dat was niet droog gebleven. Het logboek gelukkig wel en naast de naam van Sammels, die ik vandaag al vaker had gezien, zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

7736

geo 7736. Joris in 't Veld - van MKB-Nekwerf

8 november 2014, 14:55
Joris in 't Veld was burgemeester van Zaandam en bij zijn afscheid in 1948 (hij werd minister van Wederopbouw en Volkshuisvesting) heeft men dit park naar hem vernoemd. Bij het pakken van de munitiekist moest ik goed uitkijken, want je kunt van twee kanten onverwachts worden betrapt. Het geluid van een naderende hond deed me vermoeden dat er direct een baasje om de hoek zou verschijnen, dus ik heb eerst een paar fantastische foto's gemaakt om mijn onschuld te ondersteunen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7737. Sophelien schrijft een brief - van DeWolffies

8 november 2014, 15:00
De route die de brief van Sophelien moest afleggen, was zo duidelijk, dat ik de cache kon vinden ook al benaderde ik die van de andere kant. Het doosje was vlot gespot, maar het wachten was op een geschikt moment. Sophelien had namelijk wel een heel druk punt uitgezocht om als brievenbus te fungeren. Ik dronk even snel een blikje bier om de wachttijd te verkorten, waarna ik een snelle duik onder de brug nam.
Bedankt en proost, Biertje

7738

geo 7738. Jagersveld #2 pas op waterval(t) - van zaanse meid

8 november 2014, 15:25
In recreatiegebied Jagersveld lagen 7 caches, waarvan 2 multi's. Die waren allemaal in hetzelfde rondje te bezoeken, mits je je goed had voorbereid. De puzzel van nummer 2 was niet moeilijk, want spreekwoorden met water ken ik op mijn duimpje. Water is immers het hoofdbestanddeel van bier. Op het juiste moment tijdens de multi van nummer 1 zette ik mijn fiets even neer om de nano te graaien. Daarbij moest ik goed oppassen dat noch mijn bier-bike noch de cache in het borrelende water zou vallen. Gelukkig is alles en iedereen droog gebleven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7739. Jagersveld #3 ff plassen - van zaanse meid

8 november 2014, 18:00
Voor deze korte multi hoefde ik alleen maar even te kijken hoe het toiletgebouw heette, om daarna nauwkeurig de letterpuzzel op te lossen. Een korte wandeling en een duik tussen de struiken. Door de slechte ontvangst moest ik even dwalen totdat ik de micro zag zitten. Ik was er namelijk eerst, geheel ten onrechte, vanuit gegaan dat ik naar een ammobox zocht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7740. Jagersveld #4 ff hangen - van zaanse meid

8 november 2014, 15:55
Bij dit hek tegenover de spoorlijn bleef ik even hangen. Gelukkig niet aan het prikkeldraad, want daarvoor was ik in de hint al gewaarschuwd. Nee, ik zocht hier naar een cache, maar mijn scherpe blik had die al razendsnel ontdekt. Zonder ongelukken wist ik mijn naam in het logboekje achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7741. Jagersveld #5 Thomas de trein - van zaanse meid

8 november 2014, 16:05
Thomas de trein, wie kent hem niet? Nou, ik dus. In de bierwereld is hij een volslagen onbekende, maar gelukkig was er op internet veel over hem en zijn vrienden te vinden. De puzzel had ik daardoor foutloos opgelost en op het juiste moment verliet ik de route van de multi om de bijbehorende cache te zoeken. Die had niet de vorm van een trein, maar van een vierkant plastic doosje. Thomas bleek aan de binnenkant van het dekseltje te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

7742

geo 7742. Jagersveld #6 ouwe holle boom - van zaanse meid

8 november 2014, 16:10
De ouwe holle boom kon gewoon niet missen en de verstopmethode was ik al zo vaak tegengekomen, dat ik hem blindelings greep. Het einde kwam langzaam in zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7743. Jagersveld #7 ff vissen - van zaanse meid

8 november 2014, 16:15
Bij dit bruggetje mocht ik even vissen. Als hengel gebruikte ik hier de uitschuifbare magneet, waardoor ook deze cache razendsnel in mijn handen viel. Nu moest ik alleen de multi nog even afronden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7744. Jagersveld #1 rondom de Jagersplas - van zaanse meid

8 november 2014, 16:30
Op het bankje bij het laatste waypoint kon de slotberekening worden uitgevoerd. Die leidde me naar een rustig stukje van het terrein, want in de tijd dat ik zocht en logde, heb ik geen mens gehoord of gezien. Dit was een mooie tocht door een prachtig gebied. Deze combinatie van multi, mystery's en tradi's was ik nog niet eerder tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7745. Kinderspel - van Resara

8 november 2014, 16:35
Vlak buiten recreatiegebied Jagersveld was een paar maanden geleden een speciale kindercache geplaatst. Bij aankomst las ik eerst het spandoek van René, Sam en Rachel tegen de hondenpoep, waardoor ze in hun tuin veel last hebben van vliegen en stank. Daarna mocht ik op zoek naar de cache met het formaat Large. Toen ik die in handen had, was ongezien loggen een hele klus. Ik vraag me daarom af hoelang deze het hier volhoudt. Hij zat wel tot aan de rand toe vol, dus ik moest flink persen om de deksel er weer op te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

7746

geo 7746. Blub blub - van cajoja

8 november 2014, 16:50
Met uitzicht op het water van de Zaan mocht ik op dit gladde steigertje mijn visserstalenten tonen. Aas of hengel waren niet nodig, want ik had onmiddellijk beet. Mijn vangst betrof echter geen schoen of paling (Volendam lag in de buurt), maar een fraaie cache. Alles was droog, behalve mijn handen. Dat was nog even lastig bij het loggen en fotograferen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7747. Jeugd sentiment - van Marka1508

8 november 2014, 17:00
Jeugdsentiment, wat zou dat zijn? Een munitiekist op een onverwachts mooi plekje? Het bleek de plaats waar vroeger de Noorderbrug lag en nu een kokertje. Dat zou overal kunnen zitten en in de schemering viel het nog niet mee. Ik had het geluk dat de Zaanse hangjongeren deze plek nog niet hadden ontdekt, waardoor ik ongestoord mijn gang kon gaan. Toen ik me bedacht waar ik zelf een petling zou plakken, had ik beet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7748. Pas op! 2 - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 17:05
Fietsend over de Oostzijde, op weg naar het station, passeerde ik deze cache. De 'pas op'-waarschuwing telde hier dubbel, want de Cornelis van Uitgeeststraat bleek compleet opgebroken en ik moest springen om bij het nulpunt te komen. Daar had ik met één blik en één greep de koker te pakken. Ook de sprong achterwaarts ging me goed af.
Bedankt en proost, Biertje

7749

geo 7749. Richards verjaardags cache - van Nifkin

8 november 2014, 17:10
Wat een grappig draaibaar bankje met uitzicht op de Zaan hadden de feestgangers hier neergezet. Thuis moest ik even zoeken welke Richard hier vorig jaar zijn verjaardag had gevierd, maar dat bleek RichardV60 te zijn. Bier en bitterballen waren er helaas niet meer, maar nog wel een glazen potje met een logboekje. Daarin zette ik vandaag voor de 39e keer mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7750. Verzet aan de Zaan - van MKB-Neknerf

8 november 2014, 17:15
Bij de Bernhardbrug stond een monument ter herinnering aan de 5 mannen uit Alkmaar die hier op 10 maart 1945 waren gefusilleerd. En in de serie van Verzetsmonumenten in de Zaanstreek zocht ik hier 69 jaar later naar een cache. Met de hint was die gelukkig vlot gevonden, want het was op dit tijdstip ineens erg druk. Dit was tevens de laatste voor vandaag. Het was al aan het schemeren en ik fietste terug naar het station van Zaandam. De fraaie score van vandaag: 40 caches in 8 uur en 50 kilometer.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


9 november: in de Rijswijkse Hoekpolder moest een behoorlijke schat liggen (1 cache)

7751

geo 7751. Wat een schat! - van t@bgirls

9 november 2014, 14:50
Alweer zo'n zonnige novemberdag, dus vrolijk fietste ik naar de Rijswijkse Hoekpolder waar een behoorlijk schat moest liggen. Ik had een rugzak vol bier meegenomen, want dat kon goed van pas komen. Toen ik na halsbrekende toeren met beide benen plus mijn zware rugzak op het schateiland stond, kon ik op zoek. De vreemde hint had ik daarbij niet nodig, want de schatkist stond open en bloot te pronken. De gouden munten waren al meegenomen, maar er lag nog wel een logrol in. Daar heeft schatzoeker Biertje dus zijn krabbel op achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 november: een fietsrit naar Benthuizen in een stralend zonnetje (4 caches)

7752

geo 7752. Welkom bij sv DSO - van LuckieStar

10 november 2014, 15:35
Ook vandaag scheen er weer een stralend zonnetje, dus pakte ik de bier-bike voor een ritje richting Benthuizen. Bij sportvereniging DSO (Door Samenspel Overwinnen) was weinig activiteit te bespeuren. De enige die hier bezig was, was ik: bij een aantal flinke boomstammen zocht ik naar de geniepig verstopte micro. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, die vorige week zijn 20.000e cache vond, heeft hier destijds peentjes gezweet. Hij moest op hangende pootjes terugkomen met een extra hint om het kokertje alsnog te graaien. Dat had ik allemaal niet nodig. Mijn scherpe blik zag iets vreemds en schaterlachend hield ik het ding in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7753. Verdwaald - van Team Jopy

10 november 2014, 15:55
Wie of wat was er verdwaald, hier in de buurt van Benthuizen? Ik zette mijn fiets langs de kant van het puinpad en dook de struiken in. Er waren meerdere cachepaadjes, maar ineens voelde ik wat ik zocht. De cachetitel was verklaard en grijnzend zette ik mijn bierkrabbel op de logrol. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

7754

geo 7754. Pendelbus Boskoop-Enschede - van bassie26

10 november 2014, 16:25
Deze pendelbus rijdt op onregelmatige tijden tussen Boskoop en Enschede en ruilt dan de ingeleverde TB's en coins. Ik moest even zoeken naar de ingang van het terrein, maar er bleek een parkeerterrein te zijn, waar ik netjes mijn fiets kon stallen. Daarna volgde ik het laarzenpad om tenslotte in het Bentwoud de bushalte te vinden. Jammer dat het logboekje uit een schrijfblok bestaat, waarvan de blaadjes allemaal los en rommelig in een zakje gepropt zitten. Verkopen ze in Boskoop (of Enschede) geen kleine notitieboekjes?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7755. Bentwoud - van Fishfreaks

10 november 2014, 16:50
Vanaf de cache de Pendelbus moest ik nog een stuk verder over een modderpad, een betonpad en dan over grasland naar een stukje bos van het Bentwoud. Een gevarieerde wandeling dus. In het bosje was het even speuren rondom de baksteen, maar toen kon de log worden gezet. Nadat ik weer terug was in Leidschendam, bleek ik voor de 4 caches van vandaag toch nog 50 kilometer gefietst te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 november: bij station Rijswijk was ik de 4e die de nieuwe cache vond (1 cache)

7756

geo 7756. Kijk uit je doppen! - van t@bgirls

11 november 2014, 10:35
De glazen dakplaten van het station van Rijswijk lag stralend in de zon toen ik mijn fiets tegen de Metro-krantenbak neerzette. Ik was hier voor een nieuwe cache die gisteravond was verschenen. Natuurlijk keek ik goed uit mijn doppen en dankzij die scherpe blik had ik de petling in een mum van tijd in handen. Ik was de vierde vinder, dus het (bier)blik was voor mij!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 november: een verdwenen Ferrari in Den Haag, maar succes in Leiden (1 cache)

geo NF#565. Louwmanmuseum - van ThijsNL

   dnf 12 november 2014
Hopelijk was de Ferrari goed verzekerd, want dit was typisch een geval van 'Gone in 60 Seconds'. Vanmiddag ben ik toch maar even op de plaats delict gaan kijken, maar behalve een paar leuke verstopplekken heb ik niets gezien.

7757

geo 7757. ZW100 - van Stuiterkip

12 november 2014, 20:45
Vanmiddag was het niet gelukt om mijn Cache van de Dag te vinden, omdat die al een paar uur na plaatsing was verdwenen. De herkansing was 's avonds in Leiden, op weg naar de wekelijkse zwemtraining. Thuis had ik al bepaald waar de cache moest liggen en ondanks het duister en de vreemde hint wist ik het kokertje snel te vinden. Daarna reed ik nog even naar het monument voor het 25-jarig bestaan van deze bewonersvereniging, maar in het donker heb ik dat niet kunnen vinden. Volgens de GPS moest ik ergens in een tuin zijn, maar dat klopte niet met de cachepagina.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


13 november: 24 uur nuchter gebleven om Den Haag met andere ogen te kunnen bekijken (1 cache)

7758

geo 7758. Met andere ogen - van DeEindbazen

13 november 2014, 13:00
Om speelterrein de Verademing met compleet andere ogen te bekijken, was ik speciaal 24 uur nuchter gebleven. Een zware opgave, maar met positief resultaat: toen ik het terrein van de voormalige Haagse vuilverbranding betrad, zag ik de verstopplek van de cache direct zitten. Zonder dat er iemand op mijn vingers keek, kon ik het logboekje als 6e beschrijven. En nu snel naar het café!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


14 november: naar de kerk van Stompwijk, maar voor het zingen weer vertrokken (1 cache)

7759

geo 7759. Stompwijk: Laurentiuskerk - van Dragon1ord

14 november 2014, 15:35
De Laurentiuskerk in Stompwijk dateert uit 1873. Architect Margry ontwierp een driebeukige neogotische kruiskerk, die 3 jaar geleden grondig werd gerestaureerd. In de motregen fietste ik naar Stompwijk, waar op dat moment niemand te zien was. De cache was rap geraapt. Het bleek een blikken doos met een fraaie afbeelding van de kerk. Voor het zingen ben ik weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 november: nog niet eerder had ik in Almere op één dag 25 caches gevonden en 7 niet (25 caches)

7760

geo 7760. Slootwater: niets is wat het lijkt - van Erwin-en-Irma

15 november 2014, 10:25
Er bestaat inderdaad een bier dat vaak 'slootwater' wordt genoemd, of ook wel 'computerpils'. Dat is natuurlijk niet het bier dat ik drink of in huis haal. Vandaag in een regenachtig Almere had ik natuurlijk bier bij me van een gerenommeerd merk. Volgens de cachebeschrijving was een liter genoeg, maar ik neem altijd ruim voldoende mee in mijn rugzak. Nadat er eigenlijk maar één (vreemde) plek overbleef waar ik dat kwijt kon, kwam toch nog onverwachts het kokertje naar boven. Mooi verstopt!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#566. Cachen met kids - van Goacid

   dnf 15 november 2014
Het ziet er wat vreemd uit als je als man alleen met een fotocamera en een blikje bier een kinderspeeltuin inloopt. Door de motregen waren er vanmorgen gelukkig geen kinderen met verontruste moeders, maar je wordt hier wel vanuit de omliggende huizen goed in de gaten gehouden. Van de cryptische hint begreep ik niets en toen de nano niet op de voor de hand liggende plaatsen bleek te zitten, ben ik maar weggegaan. Dit is geen leuke plek.

geo 7761. 11,/1/% - van Dr. Explain

15 november 2014, 10:55
Met 9 putjes had je 11,1% kans dat de eerste gelijk de juiste zou zijn, maar dan moet je ze wel kunnen vinden. De herfst in Almere had namelijk voor veel bladval gezorgd, waardoor het even duurde voordat ik bij toeval de eerste vond. Die bleek leeg. Bij elk volgend putje werd de kans groter dat ik de cache zou vinden, maar pas na nummer vier kon ik mijn modderige handen aan het natte gras afvegen.
Bedankt en proost, Biertje

7762

geo 7762. De boswandeling - van kaylee1993

15 november 2014, 11:20
Om dit stukje bos in Almere Buitenhout te bereiken, moest ik eerst behoorlijk omfietsen. Maar ter compensatie bleek het fotokokertje heel simpel verstopt. Het was juist opgehouden met regenen, dus het logrolletje bleef lekker droog toen ik er mijn bierkrabbel op zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#567. Willem Bever - van VosjeNL90

   dnf 15 november 2014
De plek van Willem Bever was per fiets moeilijk te bereiken. In ieder geval niet vanaf het fietspad aan de overkant van de N703. Toen ik eindelijk bij het reclamebord stond, kwam de volgende tegenvaller: geen kokertje te vinden. Volgens de beschrijving was de cache niet moeilijk en volgens de hint had ik geen hint nodig. De automobilisten bij het stoplicht keken hun ogen uit, maar ik besloot te stoppen met mijn capriolen en teleurgesteld ging ik verder.

geo 7763. Brandhout - van Venzent

15 november 2014, 11:40
Door de regenbui die vandaag over het land trok, hoefde de boswachter van het Buitenhout niet te vrezen voor een bosbrand. Alles en iedereen was kletsnat, behalve de cache. Die haalde ik kurkdroog uit z'n beschermplekje tevoorschijn. Daarna fietste ik de stad weer in.
Bedankt en proost, Biertje

7764

geo 7764. De schat van de Buccaneer - van De Buccaneer

15 november 2014, 12:00
Dat was wel een beetje vreemde schat, die de Buccaneer in de Waterleliestraat had achtergelaten. Niet alleen omdat de cijfercode niet direct duidelijk was, maar ook omdat ik achteraf nog steeds niet begrijp wat er met de extra hint werd bedoeld. Maar mij hoor je niet klagen, want ik heb gelukkig mijn naam in het schatboekje kunnen schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7765. Dragon's view: de spontane cache - van BlueMaster27

15 november 2014, 12:10
De 3 kilometer lange middenberm van de Evenaar is een bijzonder lengtepark met ruimte voor sport en poëzie, eten en gezelligheid. En geocachen, natuurlijk. Bij de Beauty Clinic lag een gedicht in cortenstaal en er stond een wintergroene eik met een langwerpig randgelobd blad. En ik vond er spontaan ook nog een cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7766. Bosrand - van WindtCache

15 november 2014, 12:20
Aan deze bosrand lag een soort muur van boomstronken. Kennelijk was het bos eerst groter, maar waren er bomen aan de rand gesneuveld ten behoeve van huizen of wegen. In Almere wordt echter niets weggegooid, maar alles hergebruikt, zelfs de koffieblikken! Mijn scherpe blik voelde zich gelijk thuis.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#568. Verdwaalde kogel in de Bouwmeester - van damen133

   dnf 15 november 2014
Die kogel was behoorlijk verdwaald, want ik heb hem niet kunnen vinden. Wel vijf of zes keer ben ik rond de boom gelopen en heb ik door de klimop gewoeld. De gestage motregen maakte het ook niet makkelijker en dit werd dus de 3e not-found van vandaag.

7767

geo 7767. Stammetje - van damen133

15 november 2014, 12:45
In het voorbijlopen viel me dit fraaie stammetje direct op en het bleek inderdaad de cache te verbergen. Het logboekje was helemaal vol, zelfs de kaften aan voor- en achterzijde waren helemaal beschreven. In zo'n geval zet ik mijn bierkrabbel dan dwars door de FTF, maar dat hadden al meerdere mensen gedaan. Jammer dat de cachelegger zo weinig tijd heeft om het logboekje te vervangen, maar ik lees nu dat hij dat dit weekend gaat doen. Fijn!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7768. De pyromaan - van Satellietje, geadopteerd door Betmen13

15 november 2014, 12:55
Deze cache lag achter de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Almere, zo lees ik achteraf, maar daarvan heb ik niets gezien of geroken. Ik had netjes mijn fiets neergezet en direct was mijn scherpe blik op de listig weggewerkte cache gevallen. Daar zou ik jaren geleden nog veel moeite mee hebben gehad, maar nu zette ik grijnzend mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#569. Dierenthuis: op steenworp afstand - van Satellietje

   dnf 15 november 2014
Terwijl op steenworp afstand continu honden blaften, was ik op zoek naar een cache met het formaat 'regular'. Zo'n kist kon natuurlijk niet moeilijk te vinden zijn, maar door de regen, de gevallen bladeren en het irritante geblaf gaf ik het snel op en noteerde ik mijn 4e not-found van vandaag.

7769no

geo NF#570. Rondje Lepelaarplas (1) Overloop - van Langzaam

   dnf 15 november 2014
Nergens in Flevoland komt het samenspel tussen land en water zo goed tot zijn recht als in de Lepelaarplassen. Vorige maand was ik hier met mijn vrienden van Stichting Braeck geweest voor een boswandeling en een biertje, maar vandaag fietste ik een rondje rond de plas. De eerste is altijd het lastigste, omdat je nog niet weet hoe de caches eruit zien. Zwart was er hier voldoende, maar de petling heb ik niet kunnen vinden. Mijn 5e not-found voor vandaag.

geo 7769. Rondje Lepelaarplas (2) Hut - van Langzaam

15 november 2014, 13:35
'Wat er vanuit vogelobservatiehut De Lepelaar te zien valt, kan nog het beste worden omschreven als de Hof van Eden voor natuurliefhebbers.' Ik las deze wervende tekst op het grote bord aan het begin van het 400 meter lange pad naar de hut. Daar hoefde ik niet heen, want de Hof van Eden voor cacheliefhebbers bevond zich gelukkig veel dichterbij. Voorzichtig peuterde ik de nano uit z'n holletje en krabbelde mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7770. Rondje Lepelaarplas (3) Bankje - van Langzaam

15 november 2014, 13:45
Vanaf dit bankje had ik prachtig uitzicht over de Noorderplassen. Door de buien die de hele dag over het land trokken, viel er helaas weinig te zien. Gelukkig zag ik er wel snel een petling liggen, zodat ik na het loggen weer verder kon met mijn fietsrondje.
Bedankt en proost, Biertje

7771

geo 7771. Rondje Lepelaarplas (4) Uitzicht - van Langzaam

15 november 2014, 13:50
De beloofde lastige flinke klim omhoog met een terrein van 3,5 ster viel in de praktijk reuze mee. Het was niet lastiger dan het naar huis lopen na een avondje stevig cafébezoek. wink Eenmaal boven bij de kijkwand had ik uitzicht op de Noorderplassen en op een passerende petling, waar ik achteloos mijn naam op krabbelde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7772. Rondje Lepelaarplas (5) Oeverloper - van Langzaam

15 november 2014, 14:00
De Natte Graslanden bestaat uit een groot aantal greppels en ondiepe sloten. Daardoor zie je hier het hele jaar door geregeld veel vogels. Vanuit observatiehut de Kiekendief wierp ik een blik naar buiten. Ik zag een paar slobeenden, maar de meeste vogels zaten ergens te schuilen voor de regen. De paarse petling liet zich gelukkig goed spotten, dus mijn bezoek was niet voor niets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7773. Rondje Lepelaarplas (6) Kiekendief - van Langzaam

15 november 2014, 14:05
Observatiehut de Oeverloper stond aan de westkant van de Lepelaarplassen. Vreemd genoeg heet deze cache Kiekendief, maar dat is toch echt de naam van de hut op punt (5). De cachenamen (of de bordjes op de hutten) zijn dus verwisseld. Lastiger vond ik het om de cache te vinden. De hint begreep ik eerst niet, totdat ik mijn blik wat verruimde. Toen viel eerst het kwartje en daarna de petling.
Bedankt en proost, Biertje

7774

geo 7774. Rondje Lepelaarplas (7) Natte Zone - van Langzaam

15 november 2014, 14:10
De Natte Zone is een kwetsbaar natuurgebied en daardoor niet toegankelijk. Een houten slagboom versperde de toegang. Ik trof er wel een petling aan. Tot mijn verrassing zag ik in dit boekje als laatste log een andere naam staan, dan bij de vorige van deze serie. Arjo was hier op 2 november geweest, maar had kennelijk (nog) niet gelogd op internet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7775. Rondje Lepelaarplas Bonus - van Langzaam

15 november 2014, 14:20
Met de bonuscodes op zak fietste ik naar het berekende coördinaat. Daar volgde ik het cachepaadje naar het water, maar hier ving ik alleen maar bot. Door de duidelijke hint kon de cache gelukkig op niet veel plekken zitten. Kennelijk was hij in de loop der tijd iets verplaatst, want ik vond hem een stukje lager dan de hint en op 15 meter van het nulpunt. Een mooie afsluiter van dit rondje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7776. Puntje voor onderweg (Alex) - van Langzaam

15 november 2014, 14:35
Na 5 niet gevonden caches kon ik vandaag elk puntje wel gebruiken. Toen de nano op dit knooppunt echter niet op de gebruikelijke plekken bleek te zitten, keek ik naar de hint. Daar zat het ding alsnog geniepig op mij te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

7777

geo 7777. Muziekwijk - van Oemoemenoe22

15 november 2014, 14:50
Toen ik de Muziekwijk infietste, klonk er een flink getoeter. Kennelijk een muzikale automobilist die trots was op zijn wijk. In de Symfoniestraat twijfelde mijn GPS even tussen 2 tuinen, maar na wat prutsen had ik de nano in handen. Toen ik weer wegreed, viel mijn blik ineens op de keurige geocache-sticker op het raam. Gelukkig bleek dat ik bij de juiste tuin was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#571. Een Rus in het Beatrixpark? - van Oemoemenoe22

   dnf 15 november 2014
Uit de cachebeschrijving had ik begrepen dat een Rus een boom is die in vakantietijd plotseling kan omvallen. In het Beatrixpark lagen heel veel stammen die aan de hint voldeden en gezien de oranje kringen gaan er binnenkort meer omvallen. Het nulpunt heb ik kunnen bepalen, maar de cache bleef onvindbaar. De Rus werd mijn 6e not-found vandaag.

geo 7778. Groen in Muziekwijk - van jackskellington20

15 november 2014, 15:20
Deze cache bleek achteraf veel makkelijker dan ik dacht. Volgens de hint moest ik mijn handen in de bosjes steken en dat heb ik dus op heel veel plekken gedaan. Toen dat niet werkte, keek ik eens om me heen. Dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen, want ik zag de opvallende verstopplek meteen. De cache was overigens niet groen, maar wit. Toch heb ik mijn naam in het logboekje gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

7779

geo 7779. Nog lang geen kien... - van Oemoemenoe22

15 november 2014, 15:45
De mysterieuze titel beloofde niet veel goeds, maar toen ik het juiste voorwerp in handen had, kon ik aan de slag. Gelukkig kwam er al snel hulp in de vorm van Gietertje en Witzel. Die laatste had destijds bij deze cache goud gescoord en zei dat dit niet nodig was, toen ik een zakmes als tool wilde gaan gebruiken. Gietertje ging op zoek en samen vonden we de nano. Helaas waren ze vandaag voornamelijk in Almere Haven bezig geweest, dus konden ze me niet helpen met mijn not-founds van vandaag. Toen ze mijn fietsschema zagen, kreeg ik toch nog een handige tip mee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7780. Met Stip op de kaart... De Velden, Almere - van DyslecTiz

15 november 2014, 16:00
Ook in Almere de Velden was de levensstandaard vorig jaar flink verhoogd, want sindsdien prijkt er een extra stip op de kaart. Die was niet lastig te vinden in dit struweel, zelfs zonder gebruik van een pikhouweel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7781. #1 JIF PindaCache Hotel- van Oemoemenoe22

15 november 2014, 16:15
In de beschrijving las ik dat de cacheleggers in Amerika verrast waren door de 250 soorten bier die ze daar zagen. Voor mij is zoiets niet vreemd; ook in Nederland zijn er cafés die 250 bieren op hun kaart hebben staan. Daarentegen ben ik geen liefhebber van pindakaas, dus dat die Amerikaanse Jif lekkerder is dan Calvé, geloof ik direct. Misschien was dat ook de reden dat het schuurmiddel Jif zijn naam in 2001 veranderde in Cif. Op de oude havenplaats van de veerdienst naar Huizen had ik na twee keer kijken (en goed ruiken) de overvolle pindakaaspot vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7782. De Werven: MaYo's eerste - van Team MaYo

15 november 2014, 16:20
De Werven is een wijk in Almere Haven met (in 2010) 1310 huishoudens, 1245 woningen en 925 personenauto's. En 2 caches. Aan de Achterwerf leverde dat vieze handen op, maar die heb ik na het loggen aan het natte gras weer schoongeveegd.
Bedankt en proost, Biertje

7783

geo 7783. Het kleine bos - van hlly12

15 november 2014, 16:30
In het kleine bosje tussen de Schapenmeent en de Grasmeent waren op dit tijdstip geen wandelaars of honden te vinden. Het regenachtige weer hield iedereen binnen. Alleen geocachers waren vandaag op pad. Voor de fraaie constructie die ik hier aantrof, was een speciale handeling nodig, die ik intuïtief aanvoelde. Toen plofte de cache keurig in mijn schoot. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#572. (N)ow (C)ome (C)loser (W)inners! - van jeromexl

   dnf 15 november 2014
Ik kwam steeds dichterbij, maar volgens mijn GPS lag de cache onder een enorme berg snoeiafval. Daar zag ik ook wat houten palen, dus het leek erop dat ik te laat was. Iets verderop had de sportieve jeugd een plek gevonden voor lege blikjes en verpakkingsmateriaal, maar ook daar zag ik geen cache. Thuis las ik dat het doosje vandaag toch 4 keer was gevonden. Helaas...

geo 7784. Magnetic Leafs - van jeromexl

15 november 2014, 17:00
Volgens mijn eigen statistieken had ik in Flevoland nog nooit op één dag 25 caches gevonden en 7 niet. Ik moest er vandaag dus nog eentje te pakken krijgen. Ondanks de tip die ik vanmiddag van Witzel en Gietertje had gekregen, duurde het toch vrij lang voordat ik dit magnetische kokertje in het licht van mijn zaklamp had gevangen. Maar voor de 25e keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel. Nu kon ik opgelucht en tevreden naar het station van Almere fietsen voor de thuisreis.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 november: in stevig regenpak fietste ik naar de Zoetermeerse klei (1 cache)

7785

geo 7785. El Barro - van Fam. Vrolijk

16 november 2014, 16:55
Het zou de hele dag blijven regenen, dus gehuld in een stevig regenpak fietste ik naar El Barro bij Zoetermeer. Omdat er op de cachepagina niets wordt uitgelegd over deze bijzondere Spaanse naam, had ik ter voorbereiding thuis al opgezocht wat El Barro betekende: klei. Ik verwachtte daarom een gebakken pot of iets dergelijks te vinden, maar dat bleek niet zo. Een andere verrassing was dat deze cache vandaag ondanks het slechte weer al door 3 anderen was gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 november: fietsknooppunten en bubbels bij Berkel-en-Rodenrijs (5 caches)

7786

geo 7786. FKP 68 Rondom Berkel - van Mon-Roe

17 november 2014, 12:30
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die Fietsknooppunten op de kaart
Hier bij de Pastoor Verburghweg
Zag ik de cache zelfs zonder bril snel zitten, zeg
Bedankt en proost, Biertje

geo 7787. FKP 71 Rondom Berkel - van Mon-Roe

17 november 2014, 12:40
Nee, ik voel me nog lang niet bejaard
Dankzij al die Fietsknooppunten op de kaart
Ook aan het einde van het Ruyvensepad
Vond ik zonder moeite een kleine schat
Bedankt en proost, Biertje

7788

geo 7788. Bubbels - van Mozique

17 november 2014, 12:50
Caches over drank hebben beroepsmatig natuurlijk direct mijn aandacht. Hoewel ik zelf niet zo van bubbels hou, lusten ze er in Pijnacker wel pap van. Het bankje met uitzicht over het water leek me inderdaad een prima plek om aan het eind van een mooie middag een flesje open te trekken. Maar het vinden van de bubbels viel nog niet mee. Na 5 minuten besloot ik er toch maar een hulpmiddel tegenaan te gooien, zodat onoverzichtelijke hoekjes ook bereikbaar werden. Toch nog bij toeval kwam ik de bubbelfles tegen. Helaas bevatte die alleen een leeg glas. Maar gelukkig ook een logrolletje, waar ik dorstig mijn naam op heb gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7789. Règâh stègâh - van Xiefehl

17 november 2014, 13:00
De steiger bij de Duikersloot kwam me bekend voor. Hier had ik in vroegere jaren ook al eens een cache opgevist. Mijn scherpe blik zag vrij vlot waar de koker zat en knielend naast mijn fiets haalde ik hem tevoorschijn. Dat viel toch wat minder op dan plat liggend op mijn (bier)buik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7790. Global warming - van Sijno

17 november 2014, 13:10
In de beschrijving las ik dat deze cache gaat verdwijnen. Want door het stijgen van de zeespiegel komt deze brandgang binnenkort onder water te staan. Er was dus geen tijd te verliezen, want voor het zo ver was, moest ik deze gevonden hebben. Gelukkig lukte dat razendsnel, omdat ik precies dezelfde verstopmethode al eens eerder was tegengekomen. Zo, en laat nu dat water maar komen!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 november: gehengeld voor een walvis in Wateringen (1 cache)

7791

geo 7791. De walvis - van Rvelleko

18 november 2014, 16:45
Al heel wat keren ben ik langs deze walvis in Wateringen gefietst. Aan het eind van de middag is het er altijd gezellig druk, maar ik liet me door niets of niemand afleiden. Met m'n meegebrachte hengel probeerde ik het visje te verschalken, totdat ik ontdekte dat het ook anders kon. Toen ik het logrolletje in handen had, passeerde er een dame met een hond. Ze vroeg zich af wat ik aan het doen was en was bang dat ik aangereden zou worden door een brommer. Ik heb haar even gerustgesteld en daarna het visje weer teruggeworpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#573. Onze voortuin - van Rvelleko

   dnf 18 november 2014
Nu ik toch in Wateringen was, besloot ik de prachtige voortuin van deze cachelegger te bewonderen. In de straat bevond zich een tuintje met een beeld van een groot wit varken, maar de eigenaar kwam naar buiten en wist van niets. Kennelijk zijn nog niet alle buren op de hoogte. Ook de 6 cijfers van de hint kwam ik nergens tegen. Achteraf las ik dat de cache niet op de opgegeven coördinaten ligt. Tja, dat verklaarde een hoop...

___________________________________________________________________


19 november: in Den Haag had Daandebanaan geen banaan bij zich en ik geen bier (1 cache)

7792

geo 7792. Tellertje - van daandebanaan

19 november 2014, 15:15
De Zonnebloemstraat in Den Haag kende ik nog uit mijn middelbare schooltijd, maar ik was er sindsdien niet meer geweest. Vanmiddag zocht ik hier naar Tellertje, die volgens de beschrijving zo heette omdat hij makkelijk op te tellen was bij mijn aantal gevonden caches. Daandebanaan stond al te wachten bij de voordeur, maar had geen banaan bij zich. Dat was niet erg, want ik had vandaag ook geen bier bij me. Na het loggen hebben we nog even leuk gekletst over onze hobby.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 november: voor een cache die groeide na veel positieve logs fietste ik naar Zoetermeer (1 cache)

7793

geo 7793. Tamagotchi (groeicache) - van Dragon1ord

20 november 2014, 12:15
Nou heb ik in de 11 jaar dat ik aan geocachen doe al heel wat meegemaakt, maar een cache die groeit als er veel positieve logs verschijnen, had ik nog niet eerder gezien. Wat een leuk idee! Op 26 oktober verscheen hij als een nano en een dag later was het al een micro. Op 10 november groeide hij uit tot een 'small' en in die toestand trof ik hem vanmiddag ook aan. Het vinden van het huisje kostte me wel wat moeite, want ik werd eerst de bosjes ingestuurd. Maar toen ik ontdekte dat je er ook gewoon om heen kon lopen, was het door mijn scherpe blik al snel gepiept. Omdat dit mijn 100e found van deze maand is, was het groot feest. Ik heb een blikje bier opengetrokken en samen met Tamagotchi geproost dat die nog veel groter mag groeien.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#574. Een heel bijzonder huis - van wijvandejong

   dnf 20 november 2014
Het huis vond ik niet zo heel bijzonder, want zo staan er wel meer in Nederland. Wat ik wel bijzonder vond, was het feit dat de hint zegt 'treed binnen', maar dat er op het hek twee bordjes zitten met 'Verboden toegang voor onbevoegden'. Of was ik als geocacher ineens bevoegd? Ik keek omhoog of daar het antwoord zou verschijnen, maar toen ging ik snel op zoek. Op een geniepig plekje voelde ik iets dat los zat en magnetisch was, maar ik kon er niet (meer) bij. Als dat de cache was, dan mag de volgende bezoeker wel eerst een schietgebedje doen...

___________________________________________________________________


21 november: een paar multi's en wat tradi's gevonden in Delft (8 caches)

7794a       7794b

geo 7794. De Delftse Molenbuurt - van Gold Diggers Delft

21 november 2014, 12:20
Vrijdagmiddag fietste ik fris en fruitig naar de Delftse Molenbuurt. Daartoe had ik gisteren een handige toolbox aangeschaft, die afneembaar op een bagagedrager van een fiets kan worden geplaatst. Er pasten precies 12 identieke tools in, die voor mij onmisbaar zijn tijdens een lange cachetocht. Opgewekt reed ik Delft binnen, het vroegere cache-paradijs. Mijn oude molenhart ging open bij de gedachten aan bovenbonkelaars en Vlaamse blokvang. Op de Molensingel moest ik zijn. Bij gebrek aan voortuin was hier een voorgevel-cache geplaatst, nogal klein voor een 'small'. Maar het bevatte een logboekje, waarin ik wat draaierig mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7795. Micro #2 in Tanthof: Zonnepanelen - van vanBaarsel

21 november 2014, 12:40
In de wijk Tanthof zijn 11 jaar geleden al heel veel zonnepanelen geplaatst, waarmee een groot aantal koelkasten van stroom kon worden voorzien. Hoeveel panelen en koelkasten? Die getallen had ik nodig om na een simpele berekening dit kokertje te kunnen vinden. Na wat rondturen zag ik het kokertje zitten. En wat attent: in de hint werd ik nog extra gewaarschuwd voor mogelijke nattigheid.
Bedankt en proost, Biertje

geo Geen gemekker, geblaat en geknor aub - van Wilxlii Carrotte

   note 21 november 2014
Aan het hek van de kinderboerderij hing een briefje dat men was gesloten vanwege de uitbraak van de vogelgriep. Aha, vandaar dat ik nergens gemekker, geblaat en geknor hoorde. Toen ik later in de middag Wilxlii Carrotte nog even aan de telefoon had, vond hij dit zo spijtig dat hij mij aanbood de coördinaten van de cache te verklappen. Maar resoluut wees ik dit van de hand, want ik ben een groot voorstander van ethisch cachen en loggen. Zonder te mekkeren verliet ik het terrein. Binnenkort kom ik nog wel eens terug naar Delft.

7796

geo 7796. Langs de lange lindenlaan - van vanBaarsel

21 november 2014, 13:05
Inderdaad, het paadje was geen laan en de bomen waren geen linden. Maar na het nauwkeurig tellen van bomen, banken en bakken, kon ik wel een leuk coördinaat berekenen. Extra leuk, want ik bleek me toevallig precies naast de cache te bevinden. Ik hoefde alleen maar mijn arm uit te strekken en daar had ik de petling te pakken. Die formule en berekening waren dus eigenlijk helemaal niet nodig geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7797. Micro #1 in Tanthof: de Spreuk - van vanBaarsel

21 november 2014, 13:20
In de buurt van de keerlus van tram 1 stond ik op een putdeksel en keek ik naar de spreuk. Met het aantal letters viel er eenvoudig een coördinaat te vormen. Maar het graaien van de petling had heel wat meer voeten in de aarde. Staande op het zadel van mijn bier-bike bekeek ik nauwkeurig de meest logische plek. Niets. Toen ontdekte ik dat de hint nog een tweede deel had. Dat leverde bij de derde poging een prachtige petling op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7798. Micro #3 in Tanthof: Snoepgoed - van vanBaarsel

21 november 2014, 13:45
Om kinderen de weg naar school te laten vinden, was er kunstig met snoepgoed gestrooid. Toevallig fietste ik de route van achter naar voren en dat leverde mij een klein voordeel op. Na een beetje hoofdrekenen kon ik daarna met wat moeite de petling uit z'n plekje peuteren.
Bedankt en proost, Biertje

7799

geo 7799. Pompen of verzuipen - van vanBaarsel

21 november 2014, 14:00
De evenwichtsbalk over deze sloot in het stiltegebied ten zuiden van Delft was veel breder dan ik had verwacht. Hoewel ik tijdens het geocachen bijna elk jaar wel een keer in een sloot stap of val, leek me hier de oversteek redelijk ongevaarlijk. Moedig balanceerde ik naar de overkant en haalde de petling van zijn plekje. Veilig met beide voeten in het gras beschreef ik de logrol en daarna trotseerde ik opnieuw de statistieken door een tweede keer naar de overkant te stappen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7800. Yesterday's View - van namibia4ever

21 november 2014, 14:10
Een stukje natuur uit grootmoeders tijd. Wie wil dat nou niet zien? Ik wel en vooral omdat in dit stukje natuur mijn 7800e cache zou liggen. Een koe keek een beetje schaapachtig toe hoe ik het doosje uit zijn opvallende verstopplaats haalde. Dat zat vol met geocoins, maar die heb ik laten liggen. Wat een mooi plekje!
Bedankt en proost, Biertje

7801

geo 7801. 380kV ondergronds - van vanBaarsel

21 november 2014, 14:30
Ik had altijd al eens de plek willen zien waar de nieuwe Randstad 380 kilovolt-hoogspanningsverbinding onder de grond verdwijnt en daar dan 20 kilometer doorloopt. Het was dus een groot toeval dat de plek waar deze petling lag door Tenet was uitgekozen om wat palen en hekken neer te zetten. Er stond ook een bordje met 'extreem zachte berm', maar dat vond ik wat overdreven. 'Zachte berm' was voldoende geweest. Hierna fietste ik naar de Beestenmarkt voor een lekker bockbiertje, want dat had ik wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 november: in Gouda en Moordrecht stootte ik maar liefst 9 keer mijn neus (25 caches)

7802

geo 7802. Stationsgarage Gouda - van Anapost

22 november 2014, 09:30
Gouda was de afgelopen week volop in het nieuws: door de demonstraties bij de Sinterklaasintocht met stroopwafelpieten en de eerste uitbraak van vogelgriep in het nabijgelegen Hekendorp. Tijd om de kaasstad weer eens met een bezoekje te vereren. Met de trein arriveerde ik op een stille zaterdagochtend en ik dook direct de parkeergarage in. Met de cryptische hint in het achterhoofd ging ik op zoek en na 10 minuten kreeg ik de geniepig verstopte cache alsnog in de gaten. Mooi zo, de scherpe blik was aanwezig en de eerste voor vandaag zat in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7803. St. Barbarahof TB-hotel - van ome.cor

22 november 2014, 09:45
De St. Barbarahof bezat een speeltuintje waar op dit vroege tijdstip nog niets of niemand te zien was. Mijn GPS stuurde me echter naar de andere kant, waar de grote kist al snel opviel. De eigenaar van dit TB hotel had in de beschrijving en in de hint gevraagd om het slot heel te houden en dat heb ik dus ook gedaan. De sleutel was overigens niet moeilijk te vinden. De slapende gasten heb ik niet gestoord, maar ik heb alleen even snel mijn naam in het gastenbezoek geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

7804

geo 7804. Gekke lijsterbes - van duiker66

22 november 2014, 09:55
Ik had al gelezen dat er in de Lijsterbesstraat helemaal geen lijsterbes te zien viel, dus deze cache moest ergens anders zitten. Toen ik op mijn OV-fiets de straat binnenreed, kreeg ik direct een gekke ingeving. Dat bleek een geweldige gedachte te zijn, want in drie tellen had ik de cache in mijn hand. Na het loggen kwam de cachelegger nog naar buiten, maar zijn hulp had ik niet meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#575. Rondje Moordrecht 11: Moerhoutpark/Schoolbrug - van Clavootjes

   dnf 22 november 2014
Vanuit Gouda fietste ik naar Moordrecht voor een leuk rondje rond dit dorp. Ik begon met nummer 11, een nano midden op het Schoolbruggetje. Die heb ik helaas niet kunnen vinden. Goed verstopt!

geo NF#576. Rondje Moordrecht 10: het Ambacht - van Clavootjes

   dnf 22 november 2014
Mijn tweede cache van dit rondje en ook die kon ik niet vinden. Vlakbij de benzinepomp van het nieuwe merk Peut moest ik zijn. Vanwege de locatie en de hint kon de cache (formaat 'small') eigenlijk maar op één plek liggen. Ook na vier keer bukken bleef ik met lege handen staan. Goed verstopt!

geo NF#577. Rondje Moordrecht 9: kinderboerderij In De Krom - van Clavootjes

   dnf 22 november 2014
En dit was nummer drie van mijn rondje en ook deze heb ik niet kunnen vinden. Ik bleef netjes buiten het terrein van de kinderboerderij, maar ook hier ving ik bot. Met drie not-founds op een rij leek het erop dat de hele serie vanmorgen was opgedoekt...

7805

geo 7805. Rondje Moordrecht 8: in de polder - van Clavootjes

22 november 2014, 10:50
En gelukkig, na 3 not-founds werd dit de eerste van deze serie die ik wel wist te vinden. Ik fietste het rondje achterstevoren en hier in het zonnetje op de Oude Spoorbaan bleek het grijze potje simpel te snaaien. Maar zou het me lukken om met zoveel ontbrekende codes toch de bonus te vinden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7806. Rondje Moordrecht 7: Zuidplas - van Clavootjes

22 november 2014, 10:55
Sportcentrum Zuidplas moest ik nog tegenkomen, maar de cache had ik al gevonden. Met uitzicht op de weilanden kon hij eigenlijk maar op één plekje zitten en daar zat hij dan ook. Sportief krabbelde ik mijn naam in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7807. Rondje Moordrecht 6: nogmaals Ringvaart - van Clavootjes

22 november 2014, 11:05
Zo lastig als de nummers 9, 10 en 11 waren, zo simpel waren de andere. Op de West Ringdijk hoefde ik alleen maar even te wachten tot de twee wandelaars waren gepasseerd, om daarna razendsnel om te keren en toe te slaan. De plek was namelijk goed gemarkeerd en een hint was daarom terecht onnodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7808. Rondje Moordrecht 5: langs de Ringvaart - van Clavootjes

22 november 2014, 11:10
Vlak voor de bocht en met uitzicht op de Ringvaart mocht ik opnieuw stoppen. Een snelle blik leerde me dat mijn eerste ingeving juist was.
Bedankt en proost, Biertje

7809

geo 7809. Rondje Moordrecht 4: de Snellesluis - van Clavootjes

22 november 2014, 11:15
De Snelle Sluis uit 1829 was het eerste werk voor de droogmaking van de Zuidplaspolder, het laagste punt van Nederland. Volgens de hint moest ik hier goed voelen, maar goed kijken kon natuurlijk ook. Mijn scherpe blik was weer helemaal terug en het kokertje kon me na een vluchtige inspectie niet ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7810. Rondje Moordrecht 2: Oude Gemeentehuis - van Clavootjes

22 november 2014, 11:30
Omdat nummer 3 was weggehaald na klachten van de overburen, fietste ik nu naar nummer 2. In een parkje achter het vroegere gemeentehuis viste ik het kokertje op uit zijn verstopplekje. Hierna hoefde ik alleen nog naar nummer 1, maar eerst passeerde ik de veerboot naar Gouderak.
Bedankt en proost, Biertje

7811

geo 7811. Veerstoep Moordrecht - van Clavootjes

22 november 2014, 11:35
De veerdienst Moordrecht-Gouderak vaart met een voorlader: het pontje wordt aan dezelfde kant betreden en verlaten. Midden op de Hollandse IJssel maakt hij dus een halve slag. Tijdens mijn onopvallende zoektocht naar de nano kwam er een wat gezette vrouw aan, die me lachend vertelde dat ze met haar privébootje naar de overkant ging. Een kwartier later had ik dezelfde ervaring, want toen ik de oversteek maakte, was ik ook de enige passagier op de veerdienst. Voor 90 cent zette de schipper mij en mijn fiets af in Gouderak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7812. Rondje Moordrecht 1: Dorpsstraat - van Clavootjes

22 november 2014, 11:40
Omdat ik het rondje achterstevoren had gefietst, was dit mijn laatste. Na een snelle vondst bleek dat ik maar 4 van de 6 cijfers voor de bonus had. Dat was net iets te weinig om zinvol te zoeken, dus ik nam de veerpont naar Gouderak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7813. Veerstoep Gouderak - van Clavootjes

22 november 2014, 12:00
Ook aan de overzijde van de Hollandse IJssel lag een nano. Nadat ik de veerpont had verlaten, fietste ik naar het kruispunt. Hier hoefde ik minder lang te zoeken, want de cache lag op de verwachte plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7814. De kleine Grutto - van Cpt. Baconstrips

22 november 2014, 12:10
Pas toen ik weer thuis was om te loggen, ontdekte ik dat deze cache eigenlijk 'disabled' was. Dat had de eigenaar gedaan vanwege de schade aan zijn planten. Bij een voortuincache loop je dat risico natuurlijk, tenzij je in de hint duidelijk aangeeft dat het kokertje alleen vanaf de stoep is te pakken. Ik had het ding namelijk binnen drie tellen in handen. Het logpapier was vochtig, maar nog wel beschrijfbaar.
Bedankt en proost, Biertje

7815

geo 7815. TB B&B De Zwarte Kraai - van gemini96

22 november 2014, 12:30
Voor deze cache in natuurgebied Stolwijkse Boezem moest ik de OV-fiets laten staan en 2 x 700 meter wandelen, maar dat was beslist de moeite waard. Het gebied bestond uit eilandreeksen, water, moerasbos en nat schraalgrasland. Gelukkig heb ik het droog gehouden. De cache viel niet te missen en in alle rust voegde ik mijn naam toe in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7816. Gouderaksebrug - van Wagenaars

22 november 2014, 12:55
Na mijn bezoek aan Moordrecht en Gouderak fietste ik terug naar Gouda. Bij de nieuwe Gouderaksebrug, die in 2012 over de Hollandse IJssel werd gelegd, zocht ik een bankje op. Van hieruit was het maar een klein stukje naar de cache, die ik met kennersblik al van verre had herkend. Na het loggen wilde ik net het kokertje gaan terugstoppen, toen er een andere fietser bij het bankje stopte. Dat moest haast wel een geocacher zijn. Maar nee, hij sprak me niet aan en ging ook niet op zoek. Met het kokertje in mijn hand fietste ik weg en vanaf de brug keek ik toe hoe de andere fietser weer opstapte. Nadat de kust veilig was, heb ik de cache alsnog (op de juiste wijze) teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7817. Spooky - van gemini96

22 november 2014, 13:20
Deze cache lag achter begraafplaats IJsselhof, maar vanaf deze plek aan het Jaagpad had ik slechts uitzicht op een zandvlakte en helaas niet op eeuwenoude zerken of graven. Er was dus niets griezeligs aan mijn zoektocht, maar misschien is dat 's nachts heel anders. Door de duizenden herfstbladeren leek het na 10 minuten zoeken eigenlijk onbegonnen werk, totdat ik in een gekke bui besloot om eens de andere zijde van het pad te proberen. En daar was het al snel raak. Met de meegebrachte hulpmiddelen uit mijn toolbox was het openen een fluitje van een cent en fluitend schreef ik mijn naam (een beetje spookachtig) in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7818. Het einde - van gemini96

22 november 2014, 13:30
Aan het einde van de kleine en gezellige Hertzogstraat, vernoemd naar een Zuid-Afrikaans generaal en premier, moest ik op zoek naar een ziplockzakje dat geen lucht mocht bevatten en echt goed dicht moest. Natuurlijk viel mijn scherpe blik direct op de juiste plek en het goed gesloten zakje kreeg van mij weer wat frisse lucht.
Bedankt en proost, Biertje

geo Onderkin - van Koene Speurders

   note 22 november 2014
Gisteren was er al gewaarschuwd dat de graffiti werd verwijderd en de cache daarmee waarschijnlijk ook. Vanmiddag fietste ik hier voorbij en ik constateerde dat de muren van dit fietstunneltje weer helemaal schoon waren. Maar de nano was weg, want die heb ik er niet gevonden.

7819

geo 7819. Kin uit de bocht - van Koene Speurders

22 november 2014, 13:40
In de bocht van het fietspad door de Van Henegouwentunnel zette ik voorzichtig mijn fiets neer. Bijna alles had hier de kleur van de hint, maar door een soort voorgevoel liep ik direct naar de juiste plek. De cache was kennelijk niet waterdicht, want de logrol was helemaal nat. Ook het nieuwe papiertje dat Pieterrietveld had toegevoegd, was inmiddels nat geworden. Met wat moeite voegde ik er toch mijn naam aan toe. Op de cachepagina stond nog een oproep om ook de Bonuscache te doen, maar helaas was die alleen beschikbaar voor Premium Members.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#578. Station Gouda Goverwelle - van nash0610

   dnf 22 november 2014
Met de hint stevig in het achterhoofd ging ik met de lift naar boven om een kijkje te nemen op station Gouda Goverwelle. Op de plekken waar ik een nano zou verwachten, viel echter niets te zien. Maar dit was ook niet op het nulpunt. En later las ik ook dat de cache inderdaad niet op het perron lag. Maar toen ik beneden naar de mogelijkheden keek, bleef het dingetje nog steeds onzichtbaar voor mij. Hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 7820. Vlietdijk - van kram94

22 november 2014, 14:15
De Vlietdijk is een plattelandsweggetje aan de rand van de Reeuwijkse Plassen. Er zit een scoutinggroep (die ik later zou passeren terwijl ze bezig waren met bootonderhoud) en een cache. Die had ik net gevonden toen er een auto naast me stopte en de dame zei: "Mooie hobby, hè?" Vanwege het onverwacht mooie weer ging ze nog even naar Bergambacht voor een paar caches. Nadat ze weer was doorgereden, plaatste ik de cache weer terug. Vanwege het formaat zou ik het een 'small' noemen en zeker geen micro, zoals nu bovenaan de cachepagina staat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7821. Goudse Hout cache - van The-White-Tigers

22 november 2014, 14:25
In dit natuurgebied was ik de afgelopen jaren wel vaker geweest om er een cache te zoeken. Met z'n 83 hectare is het groot genoeg. Dit paarse trommeltje was volgens de cachebeschrijving op een willekeurige plek in het Goudse Hout neergelegd. Niet helemaal willekeurig, want het had een infrastructurele beschutting gevonden. Met de camera constateerde ik content dat mijn vermoeden correct was.
Bedankt en proost, Biertje

7822

geo 7822. GeoCacheBrothers #1 - van MartijnSmitt & Jaap_NL

22 november 2014, 14:40
Geocachebroertjes Martijn en Jaap hadden een nano verstopt aan de rand van de Breevaart. Dankzij mijn scherpe blik had ik hem echter direct in de smiezen. Maar daarna kwam het moeilijkste onderdeel: ik moest proberen mijn naam op het overvolle logpapiertje te krijgen. Gelukkig heb ik een klein handschrift en een korte naam, maar de volgende vinders krijgen het behoorlijk lastig. Tenzij de geocachebroertjes snel een nieuw logrolletje plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7823. Kleine dreuzels - van damver

22 november 2014, 14:50
Op zaterdag waren hier geen kleine dreuzels te vinden, want dan is kindercentrum De Harlekijn gesloten. Een goed moment dus om de hier verstopte cache te zoeken. Volgens de hint waren kleine bewoners in het voordeel, dus het was logisch dat ik hier wat meer tijd nodig had. Nadat ik alle (lastige) mogelijkheden had onderzocht, bleef er nog maar één ding over. En daar vond ik de zwarte pot dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7824. Graaf Adolf - van damver

22 november 2014, 14:55
Graaf Adolf was een jongere broer van Willem van Oranje, die sneuvelde in de slag bij Heiligerlee, het begin van de 80-jarige oorlog. In de rustige Graaf Adolfstraat hoefde er niets te sneuvelen, want deze behuizing ben ik al vaker tegengekomen. Uit mijn toolbox haalde ik het juiste gereedschap, maar dit bleek nutteloos omdat de vorige vinder de koker op z'n kop had teruggeplaatst. Het kostte me wat meer gepriegel met een ander hulpstuk, maar daarna kon ik het logboek zien wie de schuldige was: idefix33. Die had zeker erg veel haast om te vertrekken of had hij misschien iets te veel gedronken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7825. LuMina - van gemini96

22 november 2014, 15:10
De Christelijke Jongeren Vereniging in Gouda (CJV Gouda) organiseert haar activiteiten in verenigingsgebouw LuMina aan het Omlooppad. Gezien de neonreclame schenken ze er ook bier, maar op deze zaterdagmiddag waren ze nog dicht. Dat gaf me alle gelegenheid om de cache te zoeken. Die was drie meter naar rechts verplaatst, maar ik heb hem toch kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

7826

geo 7826. Watch out for the dog - van malouwxv

22 november 2014, 15:20
Voor een achtertuincache in de nette wijk Bloemendaal moet je bij het Albrechtsveld zijn. Nadat ik de cache had gevonden en mijn naam in het logboekje schreef, vroeg ik me af wat die gevaarlijke hond ermee te maken had. Die liet ineens zijn vrolijke koppie boven de schutting zien, nieuwsgierig wie vandaag zijn doosje had gevonden. Hij was al weer verdwenen toen ik mijn camera had gepakt, maar bij de tweede keer kon ik dit leuke tafereel vastleggen. Daarna sprak ik nog even met zijn baasjes en beloofde ik de foto bij mijn log te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#579. Noorderhout - van pim&es

   dnf 22 november 2014
Op dit paadje tussen de knotwilgen was de stip vlot gespot. Maar de cache leek in rook opgegaan. Aan de verse afsnijdingen te zien was er recentelijk gesnoeid. Zou de cache daarbij verdwenen zijn?

geo NF#580. Bloemendaalse polder - van tijodiri

   dnf 22 november 2014
Bij de waterscheiding aan de Bloemendaalseweg ving ik bot. Ook de visser aan de andere kant van het water kon me niet helpen. Na mijn bezoekje aan de Winterdijk kwam ik opnieuw hier langs. De visser was verdwenen en ik kon ook 'zijn' zijde onderzoeken. De cache bleek echter goed verstopt.

7826no

geo NF#581. Winterdijk 2 - van David/Yvette

   dnf 22 november 2014
Hier op de Winterdijk ten noorden van Gouda lag vroeger een ei van Pino verstopt. Nu zou er een 'small' doosje moeten liggen. Dat heb ik echter niet kunnen vinden.

geo NF#582. Winterdijk1 - van David/Yvette

   dnf 22 november 2014
Nog iets verder op de Winterdijk zou bij dit bruggetje een nano zitten. De hint leek duidelijk, maar toch was mijn scherpe blik helemaal weg. Zo eindigde mijn 50 kilometer fietsrondje door Gouda en Moordrecht met 25 gevonden caches en 8 niet.

___________________________________________________________________


23 november: succes in Leiden, met caches en als telefonisch hulpverlener (2 caches)

7827

geo 7827. Rijnzicht - van FamHerre

23 november 2014, 14:50
Voor een duidelijk zicht op de Oude Rijn fietste ik vanmiddag naar de Hoge Morsdijk in het zonnige Leiden. Zonder me te prikken viste ik rustig de hier verstopte cache op. Daarna maakte ik nog even een foto van de fraaie Stevensbrug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7828. Het Pesthuis - van Jasper zonder T

23 november 2014, 15:05
Het Pesthuis is tegenwoordig de entree voor het nationaal natuurhistorisch museum Naturalis en op zondagmiddag was ik natuurlijk niet de enige die hier wilde zijn. Maar met mijn camera als alibi kon ik rustig wat natuurhistorische foto's maken. Op het juiste moment deed ik een greep naar de cache, die precies zat waar ik 'm verwachtte. Tussendoor moest ik ook nog even telefonisch mijn goede vriend Wilxlii Carrotte helpen met een cryptische hint, die hij niet begreep, maar ik gelukkig wel. Tevreden konden we daarna allebei onze dag vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 november: tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep vond ik diverse paaltjes en bubbels (32 cache)

7829

geo 7829. TB Hotel Hoofddorp (near Schiphol Airport) - van jolroz

24 november 2014, 10:05
Om dit TB Hotel te bezoeken kwam ik niet vanaf Schiphol, maar met de bier-bike vanaf station Hoofddorp. Terwijl de vliegtuigen luid en duidelijk overkwamen, vroeg ik me af of de hotelgasten hier geen last van zouden hebben. Ik stond daar langs de Rijnlanderweg ook wel erg in het zicht, maar op het juiste moment dook ik onder. Het gloednieuwe hotel bevond zich niet op de verwachte plek, maar zat hoog en droog achter mijn rug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7830. Bubbels een - van etto

24 november 2014, 10:15
Volgens de cachelegger was deze cache het beste op de fiets te doen, dus het kwam goed uit dat ik vandaag een rondje door Hoofddorp maakte op mijn bier-bike. Het bellenblaaspotje lag bij aankomst goed in het zicht, alsof hij vanaf de brug was gesprongen. Na het loggen heb ik hem daarom maar in een rustig en donker hoekje gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7831. Schelpenpaadje #1 - van Teamschout

24 november 2014, 10:25
Kennelijk was dit vorig jaar nog een fris wit schelpenpaadje, maar nu was het meer een modderpad. Ik moest heel goed kijken om te zien of er tussen de aarde en de bladeren nog een schelpje zichtbaar was. Daarna mocht ik de steile en door de modder glad geworden heuvel beklimmen. Gelukkig was ik nog helemaal nuchter!
Bedankt en proost, Biertje

7832

geo 7832. De kapitein - van waggel 4

24 november 2014, 10:40
Geen schip te zien op dit bedrijventerrein, dus kennelijk was de kapitein alweer vertrokken. Het duurde even voordat ik begreep wat hij voor ons had achtergelaten. Dat was niet het metershoge stalen kunstwerk of de kartonnen megadoos van Kymco. Maar even later had ik het kleine potje in handen en kon ik recht door zee mijn naam op de logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7833. Bloemen voor maatje - van Yoquini

24 november 2014, 10:50
Het bloemenpuzzeltje had ik in het voorjaar al opgelost, toen ik een dagje naar Hoofddorp had uitgestippeld. Die dag bleek er geen OV-fiets meer beschikbaar te zijn en ben ik met La Rosa wandelend door de stad getrokken. De bloemen heb ik toen laten zitten, maar vandaag was ik op de bier-bike en fietste ik naar het berekende coördinaat. Daar waren geen bloemen te vinden, maar wel een grappig bouwsel en een sigarendoosje. Op het logboekje stonden naam en nummer van een andere cache, maar mij hoor je niet klagen, want onverbloemd zette ik mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7834. Op de uitkijk - van opa48

24 november 2014, 11:05
De batterij aan de IJweg uit 1906 diende destijds als een soort tussenfort dat noodzakelijk was om ondersteuningsvuur te kunnen geven aan de twee buurforten. Tegenwoordig is de batterij nauwelijks nog herkenbaar: op het heuveltje staat een onduidelijk kunstwerk en een bankje voor vermoeide geocachers. Ik keek eens om me heen, genoot van het uitzicht en vond er na even piekeren ook een keurige cache.
Bedankt en proost, Biertje

7835

geo 7835. Paaltje 3.0 - van opa48

24 november 2014, 11:15
Opa48 was zo enthousiast geworden door de serie paaltjes rond Roelofarendsveen, dat hij in Hoofddorp zijn eigen reeks heeft neergezet. Mijn fietsroute bracht me eerst bij nummer 3.0 bij een vijver aan de Waterwolf. Daar viel me direct iets op en met mijn soepele vingertjes had ik het logrolletje snel te pakken. Net toen ik weg wilde gaan, stond Jacco50 voor mijn neus. Na een gezellig praatje spraken we af om gezamenlijk het lastige Houtwijkerveld aan te pakken. Tussendoor zou ik nog even paaltje 5.0 oppikken. Ik moest Jacco50 nog wel even wijzen waar de cache zat, want het leek er even op dat hij in zijn enthousiasme heel iets anders wilde openen. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 7836. Paaltje 5.0 - van opa48

24 november 2014, 11:30
Jacco50, die ik zojuist bij paaltje 3.0 had ontmoet, wist hier vorige maand nog een FTF te scoren. Vandaag was ik de 70e bezoeker en feestelijk zette ik mijn bierkrabbel. Het busje was kennelijk zojuist geweest, want er stond niemand bij de halte, zodat ik ook niet onopvallend hoefde te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7837. Houtwijkerveld - van koos53

24 november 2014, 11:45
Via de achterkant van de huizen en een plank over de sloot was ik in dit stukje groen terechtgekomen. Daar maakte ik een praatje met wat achterburen, die helaas niets van een verstopt doosje wisten en ook nog niemand hadden zien zoeken. De cache lag dus kennelijk meer van de huizen af en ik verplaatste me richting de zoekende Jacco50, die via een minder gevaarlijke route (het fietspad langs de Goedhartlaan) was gearriveerd. Na eerst de logische plekken bekeken te hebben, viste ik ineens het potje vanonder de bladeren op. Dolgelukkig noteerden wij onze namen op de logrol. We namen afscheid, maar wellicht zouden we elkaar aan het eind van de middag nog tegenkomen in Nieuw Vennep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7838. Paaltje 4.0 - van opa48

24 november 2014, 12:15
Volgens Opa48 was dit een 'snelle cache', maar dan moeten de coördinaten wel iets nauwkeuriger worden. Nu leidde mijn GPS me naar de stenen en het riet aan de rand van het water. Zou daar soms ergens een (klein) paaltje staan? Ik glibberde en wankelde voorzichtig naar het nulpunt, maar daar vond ik niets dat op een paaltje leek. Ik keek ook nog op minder gevaarlijke plekken, maar besloot uiteindelijk mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te raadplegen. Die verwees me linea recta naar een plek 10 meter verder, die ik al even onderzocht had, maar duidelijk niet goed genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

7839

geo 7839. Paaltje 2.0 - van opa48

24 november 2014, 12:35
Dit paaltje stond midden op een grasvlakte, dus was er genoeg ruimte om mijn bier-bike te stallen. Dit was duidelijk de moeilijkste van de serie. De pot was vlot gespot, maar het naar boven krijgen bleek een stuk lastiger. Met het gebruikelijke hulpmiddel lukte het niet, omdat het paaltje van ijzer was. Toen ik het hulpmiddel van Opa48 had gevonden en uitgeprobeerd, ontdekte ik dat mijn hulpje niet sterk genoeg was. Maar in mijn toolbox had ik nog meer hulpjes zitten, waarmee ik tenslotte de vis op het droge kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7840. Onder een steen - van Ruppert27

24 november 2014, 12:45
In een brandgang tussen de Schildgronden was de juiste steen snel gevonden. Het doosje zat lieflijk tussen wat bieslook en peterselie te wachten totdat de onderste steen boven kwam. Ik zette mijn bier-bike op een steenworp afstand en schreef keihard mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7841. TB Hotel? No, bug hotel! - van Yoquini

24 november 2014, 12:50
Op 20 meter van het nulpunt stond er aan het Leenderbos een leuk insectenhotel. Toen ik daar mijn hoofd in stak, vertrok er net een zwerm vliegjes. Even zag ik niets, maar toen ontdekte ik het platte doosje. Geen van de miljoen beschreven insectensoorten had zich daar naar binnen weten te werken, want er zat alleen een onduidelijk geknoopt frutseltje in. En een logboekje, waar ik zoemend mijn naam op schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7842. Floriande eiland - van Geondre

24 november 2014, 13:10
Floriande is een nieuwbouwwijk aan de westkant van Hoofddorp. Het werd gebouwd vlak voor de opening van de Floriade, waardoor het de naam Floriande kreeg. Op een verlaten speelveldje moest ik wat getallen verzamelen en daarna fietste ik naar recreatiegebied Boseilanden. Heel even leek het me onmogelijk om ergens onder de herfstbladerzee een cache te vinden, maar de aanhouder wint, dus dat was ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7843. Donald en Katrien Duck - van Boeijkes

24 november 2014, 13:20
Nu ik toch in recreatiegebied Boseilanden was, kon ik mooi op zoek naar Donald en Katrien Duck. Die hadden zich ergens in dit gebied in een munitiekistje verstopt. Voor de hint moest nog een puzzeltje worden opgelost, maar ik probeerde het gewoon met behulp van mijn GPS en mijn scherpe blik. De waarschuwing voor dreuzels in dit drukke wandelgebied, was vandaag sterk overdreven: op maandagmiddag was ik de enige bezoeker, dus niemand was er getuige van hoe ik na wat struinen en dolen ineens de kist zag staan. In een toepasselijk logboek heb ik mijn naam achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

7844

geo 7844. In a tree - van The Four Trees

24 november 2014, 13:35
Ja, waar zou deze cache zich kunnen bevinden? dacht ik toen ik door de Moermond fietste. Gelukkig hadden de cacheleggers een passende behuizing en ophangplek kunnen vinden. En wat een grappig spiegeltje! Nu kon ik gelijk even controleren of mijn haar nog goed zat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7845. Piratenschat - van Delta77

24 november 2014, 13:40
Bij een van de bruggen over de IJtocht lag een oude piratenschat begraven. Door het lapje voor mijn ene oog duurde het even voordat ik de schatkist zag staan. Daarna moest ik nog even wachten totdat de kust helemaal veilig was. Maar toen kon ik het houten kistje openen. De glinsterende spullen heb ik laten liggen voor een andere piraat, maar ik heb wel mijn naam in het logboek geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7846. The joy of bugs - van de Frekkels

24 november 2014, 13:50
Voor de derde keer stond ik vandaag bij een insectenhotel. Heeft Hoofddorp zoveel insecten of worden ze juist gelokt door deze bouwsels? Een groot hangslot verraadde waar ik de cache kon vinden, maar eerst moest ik de sleutel vinden. Een forse kist was mijn beloning. Met veel plezier zette ik mijn bierkrabbel in het logboek.
Bedankt en proost, Biertje

7847

geo 7847. Onder de hoogspanning - van opa48

24 november 2014, 14:10
Toen ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte vanmorgen aan de telefoon had en vertelde dat ook deze lastige cache op mijn lijstje stond, was die heel benieuwd of ik die zou vinden. Hem was het na zeker een half uur zoeken niet gelukt. Trots kon ik de arme man 's middags meedelen dat het varkentje binnen een paar tellen was gepiept. Ik had er niet eens een pikhouweel voor nodig gehad! Nadat ik uitgebreid had beschreven hoe en waar het logboekje was te vinden, werd ik langdurig geprezen om mijn intelligentie en scherpzinnigheid. "Ach", antwoordde ik bescheiden, "het kwam vooral door mijn scherpe blik." Een heel mooie constructie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7848. TB Hotel 'Onder Amsterdam' - van blackscouts

24 november 2014, 14:25
Een voortuincache van een paar rasechte Amsterdammers. Dat verwachtte ik hier aan te treffen, maar het object bleek geen origineel exemplaar. Ik trof er wel een forse cache aan met een keurig logboek. Helaas was er niemand thuis. Niet vanwege de koffie die dan klaar zou staan, maar ik had wel trek in een lekker Amsterdams pilsje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7849. Paaltje nabij IJweg - van opa48

24 november 2014, 14:35
Dit was het eerste paaltje van de serie van Opa48. Het stond er een beetje verloren bij, hier in het gras nabij de IJweg. Zijn enige doel was om een klein kokertje te verbergen. Dat was hem slecht gelukt, want ik had het direct in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7850. Hoog en droog - van opa48

24 november 2014, 14:45
Van alle caches van Opa48 vond ik dit de lastigste. Mijn GPS stuurde me naar verschillende plekken, maar geen daarvan was de goede. Uiteindelijk kwam er een man op krukken naar buiten die me een bruikbare tip gaf. Pas later realiseerde ik me dat dit Opa48 moest zijn, die onlangs een heupoperatie had ondergaan. De cache zat niet hoog (zo'n 1.60 meter), maar was wel lekker droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#583. Bij het IJveld - van opa48

   dnf 24 november 2014
Nadat ik bij het IJveld lang tussen de klimop en de herfstbladeren had gezocht, besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen voor hulp. Dankzij zijn aanwijzingen kon ik de cacheplek terugvinden, maar daar bleef het bij. Met mijn hulpmiddelen kreeg ik de cache niet te pakken. Zat hij er eigenlijk nog wel?

7851

geo 7851. Boek je plekje - van jdbol

24 november 2014, 15:30
Ook Hoofddorp heeft nu een cache in een minibieb. Deze serie groeit niet zo snel als de carpoolcaches en Stippen-op-de-kaart, maar dit was al de zevende cache die ik in een dergelijke boekenkast mocht vinden. Omdat het logboek regelmatig verdwijnt (kennelijk denkt men in Hoofddorp dat het een spannend boek is) was dit vervangen door een paar losse blaadjes. Toch is het veel leuker om je naam in een echt boek te schrijven. In andere gevallen werd dit met een kettinkje 'vastgelegd'. Misschien een idee?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7852. Paaltje 6.0 - van opa48

24 november 2014, 15:35
Een keurig wit paaltje langs een fietspad. Wie zou hier nou een cache gaan zoeken? Wel nu: ik. Het was de laatste van de serie die hier in Hoofddorp was neergezet en allemaal verborgen ze op een andere wijze een kokertje. Deze was gelukkig niet lastig te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7853. Divers Cache 1. - van EpicScubaDivers

24 november 2014, 15:45
De titel van deze cache had ik steeds als Nederlands beschouwd, met 'divers' in de betekenis van 'verschillende'. Pas toen ik hier in de Annie Mankes-Zernikestraat stond, viel het bierdopje: de cachenaam was in het Engels en er moest worden gedoken. Niet in een bierketel, maar ergens anders in. Gelukkig had ik een paar jaar geleden mijn PADI-certificaten voor Open Water en Advanced Open Water gehaald, dus dit was een fluitje van een cent. Helaas bleek de logrol kletsnat en viel hij zowat uit elkaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7854. Bubbels drie - van etto

24 november 2014, 15:55
Het puzzeltje was niet zo moeilijk, maar het vinden van de cache kostte me wat meer tijd. Dat kwam ook omdat ik de locatie vanaf de achterzijde had benaderd en een hele jungletocht achter de kiezen had, toen ik eindelijk op het nulpunt stond. Dankzij de hint was de juiste boom redelijk snel gevonden en ondanks alle bladeren kon het potje bubbels me daarna niet meer ontgaan. De logrol was inmiddels toch echt helemaal bommetje vol, en omdat iedereen zijn naam nu door de vorige loggers heen schrijft, heb ik dat ook maar gedaan. Wat jammer dat de cachelegger zo weinig tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

7855

geo 7855. Geocache junkie - van Het stalen ros

24 november 2014, 16:05
Natuurlijk ben ik niet verslaafd. Maar ik wil wel elke dag een cache gevonden hebben. Tot nu toe had ik een aaneengesloten serie van 82 dagen en de 100 kwam in zicht. Aan de rand van de Toolenburger Plas wees mijn GPS me naar de struiken, maar dat leek me niet logisch. Na 11 jaar ervaring had ik wel een sterk vermoeden waar dit doosje zou liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7856. Rijkelijk groen - van de-trompetter

24 november 2014, 16:15
Langs de Nieuwe Bennebroekerweg, gelukkig vlakbij het fietspad, moest ik op zoek naar Rijkelijk Groen. De cache bleek echter helemaal grijs te zijn en daardoor viel hij me direct op. Het was eigenlijk al rijkelijk laat, maar ik wilde hierna toch nog even naar Nieuw-Vennep fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7857. Rekendieren - van Het stalen ros

24 november 2014, 16:35
Pas nadat ik de puzzel had opgelost, las ik dat de locatie alleen bereikbaar was met een auto. Als bierdrinkende fietser werd ik dus ernstig gediscrimineerd. Maar zo snel laat ik me niet afschepen, dus liftend wist ik recreatiegebied Zwaansbroek West Noordkop te bereiken. Het was nog een hele tippel, maar ik was blij dat ik vlakbij het berekende nulpunt ineens het voorwerp uit de hint zag staan. De natuur had goed zijn best gedaan om het onbruikbaar te maken, maar de cache was nog in goede staat.
Bedankt en proost, Biertje

7858

geo 7858. Stukje fietsen - van SuperWoef

24 november 2014, 17:00
Nu was ik vanuit Hoofddorp op weg naar Nieuw-Vennep en dat bleek inderdaad een stukje fietsen te zijn. Fijn dat er halverwege een cache voor mij was neergelegd. Na een paar keer tevergeefs diep bukken, bleek dat ik toch echt stevig aan de bak moest. In het lamplicht zag ik ineens een groen doosje. Het bleek inderdaad een 'Official Geocache' te zijn, zoals op het deksel stond geprint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7859. De Herfstpark cache - van jely1

24 november 2014, 17:15
In het donkere en verlaten Herfstpark in Nieuw-Vennep mocht ik op zoek naar een nano. Nadat ik die vlot had gevonden, bestudeerde ik het kunstwerk. Was het een gestyleerd dier of de kies van een mammoet? Een verklarend bordje heb ik niet gezien. Bij daglicht en in de zomer zal het wel duidelijker zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7860. Vergeten groenten en fruit - van de-trompetter

24 november 2014, 17:25
Op weg naar het station van Nieuw-Vennep passeerde ik de Vergeten groenten en fruit. Als ik in mijn stamcafé een vette hap bestel, vergeet ik meestal de groente en het fruit, dus het was even puzzelen voordat ik een coördinaat op papier had staan. Ondanks het duister had ik het potje snel gevonden. Vanwege deze mazzel en het maken van (duidelijke) foto's was ik bijna vergeten het logrolletje te tekenen, maar gelukkig had ik bijtijds een nuchter moment.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#584. Kampvuur herinneringen - van Van Slag

   dnf 24 november 2014
Omdat ik nog tijd had voordat mijn trein naar huis vertrok, besloot ik nog even naar het kampvuur te gaan. Maar in het donker en zonder een hint in een bos naar een micro speuren, was als het zoeken naar een tak in een brandstapel. Tijdens het struinen kwamen andere kampvuurherinneringen naar boven, zoals urenlang hout sprokkelen en altijd rook in je gezicht. Voor deze kom ik nog een keertje terug.

___________________________________________________________________


25 november: in Zoetermeer gebruikte ik mijn fiets als opstapje (1 cache)

7861

geo 7861. Opa en Oma kijken toe - van wijvandejong

25 november 2014, 16:35
Om te zien hoe opa en oma De Jong erbij zitten, fietste ik vanmiddag naar Zoetermeer. Bij de rotonde met de Heemsingel zocht ik eerst naar de juiste paal. Ik had al begrepen dat ik er niet zomaar bij zou kunnen, maar met mijn fiets als opstapje kwam ik een heel eind. Het duurde echter iets te lang om de minimicro tevoorschijn te peuteren, waardoor mijn fiets omviel, maar ik me snel vastgreep om daarna gelukkig weer veilig op de grond te landen. Of opa en oma mijn capriolen hebben gezien, weet ik niet. Maar deze cache had ik in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 november: op bezoek bij Rudolf de Rood Neus Rups in Wateringen (2 caches)

7862

geo 7862. Rudolf de Rood Neus Rups - van madeliefje2004

26 november 2014, 12:25
Rudolf met z'n bekende rode neus, ja die ken ik wel. Aan het eind van het jaar wordt er dagelijks over hem gezongen. Zelf heb ik na een avondje stevig drinken ook wel eens een rode neus. Hier in Wateringen was Rudolf geen rendier, maar een rups. Dat constateerde ik toen ik het grappige groene beestje in mijn handen vasthield. Het diertje had ook nog een logrolletje ingeslikt, maar dat wist ik hem netjes te ontfutselen. Ik heb er maar mijn naam op gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7863. Onze voortuin - van Rvelleko

26 november 2014, 12:35
Na een week was ik weer terug in Wateringen, op zoek naar onze voortuin. Inmiddels wist ik wat er met de hint werd bedoeld en stond ik in de juiste tuin. Hoewel tuin? Bijna alle grond was betegeld, maar er stond gelukkig wel een plantenbak. Volgens mijn GPS vond ik de cache op 19 meter van het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 november 2014
Nu ik toch in Wateringen was, besloot ik de prachtige voortuin van deze cachelegger te bewonderen. In de straat bevond zich een tuintje met een beeld van een groot wit varken, maar de eigenaar kwam naar buiten en wist van niets. Kennelijk zijn nog niet alle buren op de hoogte. Ook de 6 cijfers van de hint kwam ik nergens tegen. Achteraf las ik dat de cache niet op de opgegeven coördinaten ligt. Tja, dat verklaarde een hoop...

___________________________________________________________________


27 november: vrolijk fietste ik over de Velostrada in Voorschoten (1 cache)

7864

geo 7864. Velostrada - van GeoGabriël & DutchDavidof

27 november 2014, 13:40
Wekelijks zoef ik hier voorbij, op weg naar de zwemtraining in Voorschoten. Maar deze cache had ik speciaal bewaard voor een moment dat ik weinig tijd had en dat was vandaag. Ondanks de waarschuwingsbordjes voor de drassige ondergrond en de achtergelaten honden- en schapenpoep wist ik de locatie zonder kleerscheuren te bereiken. Van het hulpmiddel had ik verschillende versies meegebracht, want volgens de logjes was het graaien niet zo eenvoudig als het leek. Het simpele meeneemhulpmiddel kon ik al snel weggooien, want dat leek niet op te schieten. Maar met de huis-tuin-en-schuurversie lukte het onverwachts goed, want ik hoorde aan het veranderende geluid dat er schot in de zaak zat. Tot mijn verrassing had ik het kokertje binnen 15 seconden in handen. Toen zag ik dat er ook een andere methode mogelijk was...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 november: terug naar Moordrecht en nu met veel meer succes (4 caches)

7865

geo 7865. Rondje Moordrecht 9: kinderboerderij In de Krom - van Clavootjes

28 november 2014, 13:45
Na 25 km fietsen stond ik opnieuw in Moordrecht. Van het rondje had ik afgelopen zaterdag namelijk 3 caches niet kunnen vinden. Die bleken niet verdwenen, want ze werden wel gelogd door Hedwig&Peter, Stuijfzand1953 en Luckylex. Gelukkig waren die bereid me een handje te helpen, zodat ik vandaag een herkansing kreeg. Nummer 9 bij kinderboerderij In de Krom was inderdaad de geniepigste. Hoewel ik de verstopmethode veelvuldig ben tegengekomen, zat hij hier zo logisch dat ik hem vorige week volledig over het hoofd heb gezien.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 november 2014
En dit was nummer drie van mijn rondje en ook deze heb ik niet kunnen vinden. Ik bleef netjes buiten het terrein van de kinderboerderij, maar ook hier ving ik bot. Met drie not-founds op een rij leek het erop dat de hele serie vanmorgen was opgedoekt...

geo 7866. Rondje Moordrecht 10: het Ambacht - van Clavootjes

28 november 2014, 13:55
Onbegrijpelijk dat ik deze glazen pot vorige week heb gemist. Maar nu ik wist in welke hoek ik het moest zoeken, was het varkentje snel gewassen. Hoewel logischerwijze hier de laatste bonuscode zou moeten zitten, trof ik die niet aan. Nou maakte dat niet veel uit, want ik had thuis het coördinaat van de bonuscache al bepaald, dus ging ik vol goede moed op pad.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 november 2014
Mijn tweede cache van dit rondje en ook die kon ik niet vinden. Vlakbij de benzinepomp van het nieuwe merk Peut moest ik zijn. Vanwege de locatie en de hint kon de cache (formaat 'small') eigenlijk maar op één plek liggen. Ook na vier keer bukken bleef ik met lege handen staan. Goed verstopt!

geo 7867. Rondje Moordrecht Bonus - van Clavootjes

28 november 2014, 14:00
Na 11 mooie plekjes in Moordrecht te hebben bezocht, moest ik voor de bonus naar een locatie die volgens de cacheleggers zeker niet het mooiste plekje van Moordrecht is. Dat ben ik beslist met ze eens. Maar het doosje lag er prima en bevatte leuke spulletjes. Alleen zat ik nog met het raadsel van de ontbrekende bonuscode. F ben ik namelijk nergens tegengekomen. Gelukkig zijn de formules dusdanig dat die waarde simpel af te leiden valt.
Bedankt en proost, Biertje

7868

geo 7868. Rondje Moordrecht 11: Moerhoutpark/Schoolbrug - van Clavootjes

28 november 2014, 14:05
Met extra tips stond ik opnieuw op de smalle houten Schoolbrug en dit keer zag ik de nano direct zitten. Gewoon op de plek waar ik vorige week zeker 11 keer had gekeken. Kennelijk met mijn neus. Een andere verrassing was dat het logrolletje helemaal vol was. Ik heb mijn naam dus erg groot dwars door een paar andere logs geschreven. Hier is dus wat onderhoud nodig. Tevreden met mijn 4 founds van vandaag fietste ik weer 25 km terug naar het Leidschendamse bierpaleis.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 november 2014
Vanuit Gouda fietste ik naar Moordrecht voor een leuk rondje rond dit dorp. Ik begon met nummer 11, een nano midden op het Schoolbruggetje. Die heb ik helaas niet kunnen vinden. Goed verstopt!

___________________________________________________________________


29 november: in Amersfoort gelijk al 2 not-founds, maar in Leusden liep het beter (36 caches)

7868no

geo NF#585. Amersfoort in WOII (3 van 7) - van TeamZaen

   dnf 29 november 2014
De goden en de satellieten waren me vandaag niet gunstig gezind. Ik stond in Amersfoort voor het huis waar in 1943 de Raad Van Verzet was opgericht. De micro had zich goed verstopt. Waarschijnlijk zat hij ondergedoken...

geo NF#586. Amersfoort in WOII (4 van 7) - van TeamZaen

   dnf 29 november 2014
En ook bij de gedenkplaat voor geëxecuteerde gevangenen liep ik tegen een muur. Wederom had de cache zich goed verstopt. Met 2 not-founds achter elkaar was deze dag weer lekker begonnen!

7869

geo 7869. Snoeijerbosch - van dimlicht

29 november 2014, 09:55
De huidige bewoners van het huis van de schilder Cornelis Snoeijerbosch waren erg gelovig. Dat ontdekte ik toen ik hun tuin aan de Westerstraat binnentrad. Nadat ik voor het beeld devoot op de knieën was gegaan, opende ik voorzichtig de cache. Het logboekje bleek zo groot dat het niet eens in het doosje paste. Op schilderachtige wijze zette ik hier mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7870. Heel tevreden - van gerardhenny

29 november 2014, 10:00
De buurt Weltevreden is een van de nieuwste wijkjes van Amersfoort en er ligt al 2 jaar een achtertuincache. Nadat de ketting was gevonden, volgde het plastic doosje vanzelf. Zo vroeg op de zaterdag was er nog niemand op straat die me kon storen. Het kan natuurlijk ook dat de hele buurt inmiddels op de hoogte is. Slimme constructie!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7871. Park Randenbroek: kabouter Hans - van Team Snuffie

29 november 2014, 10:15
Kabouter Hans van de Burg werkte op de algemene begraafplaats. Ik had verwacht op de cachelocatie in het park een kleine kabouter te vinden, die lekker aan het vissen was. Maar dat bleek niet het geval. De cache had helaas niets met kabouters te maken. In het logboekje heb ik daarom piepklein mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

7872

geo 7872. Tjongejonge 2 - van Noeki

29 november 2014, 10:35
In dit stuk groen dat bij park Randenbroek wordt getrokken, maakten de leden van scouting Cay-Noya een hoop lawaai. En de hele ochtend kwam ik overal wandelaars tegen die bezig waren met de Sint Nicolaastocht. De cacheplek was ondanks de herfstbladeren snel ontdekt en bevatte een legerverbandtrommeltje met veel kleine ruilspulletjes. Tjongejonge!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7873. De Hertekop - van rikki_nl

29 november 2014, 10:45
Café De Hertekop moest in 1958 helaas wijken voor de gelijknamige verkeerskruising en binnenkort komt hier zelfs een fietstunneltje. Nu moest ik nog op het stoplicht wachten om aan de overkant van de N226 te komen. De cryptische hint snap je pas als je de cache al hebt gevonden, maar dat was snel gepiept. In het logboekje kwam ik voor het eerst de naam van Geonatuur tegen, die vandaag zowat hetzelfde rondje zou fietsen als ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7874. Rondom Amersfoort #25 - van LotsO

29 november 2014, 11:00
De 42 km lange fietstocht Rondom Amersfoort gaat langs 34 caches en #25 was de eerste die ik vond. In de bossen van het Leusderkwartier werden grote hutten gebouwd en op enige afstand vond ik een ander klein bouwsel. Het bevatte een petling met oranje dop en om klokslag 11 uur zette ik daar mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7875. Rondom Amersfoort #26 - van Team Fozzy

29 november 2014, 11:10
Aan de andere kant van de drukke A28 lag #26. Via de fietsbrug bereikte ik bosgebied De Treek en het eerste wat ik zag was tientallen wandelaars die stevig stappend met een papiertje in hun hand richting Leusden liepen. Ik had ook een papiertje in mijn hand, maar daarop stond mijn planning voor vandaag. Nadat ik eerst de grote boomstronk stevig had gevisiteerd, zag ik de petling zitten op een plek waar je geen vieze handen hoefde te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

7876

geo 7876. Leusden van de straat af gezien: Oud Leusden - van Team Fozzy

29 november 2014, 11:25
Na een wandeling over een bos- en een zandpad bereikte ik de Algemene Begraafplaats Oud Leusden. De toren is het restant van de kerk die in 1827 werd gesloopt en is het oudste stenen monument van Leusden. Een veel jongere steen vond ik op het nulpunt en die bleek een petling te verbergen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7877. Manitoba - van rikki_nl

29 november 2014, 11:35
Het clubhuis van scouting Manitoba was ik een kwartier geleden gepasseerd zonder in de gaten te hebben dat ik daar een cache had kunnen vinden. Maar op de terugweg kwam ik er opnieuw voorbij. Een snelle greep in het hout leverde een bekende bergplaats voor een pvc-buisje met papieren inhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7878. 't Paradijs - van AJKwak & gijsie

29 november 2014, 11:55
Dit paradijs was gelegen aan de Paradijsweg. Terwijl ik op zoek ging naar de cache, kreeg ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte aan de lijn, die dringend hulp nodig had. Terwijl ik de radeloze man in de richting van zijn cache praatte, vond ik zelf een sleutel. Nadat ik had ontdekt wat ik daarmee moest, liet ik behoedzaam de cache in mijn handen vallen. Die bleek door de vorige vinder waanzinnig stevig vastgedraaid, waardoor ik bijna wenste dat ik een pikhouweel had meegenomen. Mooie constructie!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#587. Leusden van de straat af gezien: Bavoort - van Team Fozzy

   dnf 29 november 2014
Bij restaurant Bavoort heb ik alles op 1 meter hoogte in handen gehad, maar het meeste had met de feestverlichting te maken. Ondanks de nauwkeurige hint heb ik geen nestje gevonden waar een 'small' zou zitten. Wel vond ik de Munzee-sticker.

7879

geo 7879. Rondom Amersfoort #27 - van Team Fozzy

29 november 2014, 12:15
Hier rond het nulpunt bij de Treekerweg stonden wel 4 mooie beuken, dus die heb ik allemaal even geknuffeld. Pas bij de laatste kreeg ik een goed gevoel, want hier viel mijn oog op iets wat duidelijk op een verstopte petling duidde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7880. Rondom Amersfoort #28 - van Team Fozzy

29 november 2014, 12:25
De grachten rond het afgebroken stenen huis de Ooyevaarshorst waren prachtig hersteld. Kikkers en salamanders leven hierin en planten zich in het water voort. De ringslang gebruikt het water om te jagen. Zij waren er dus allemaal erg blij mee. Ik ook, maar dat kwam doordat ik hier een petling vond.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#588. Met STIP op de kaart... Leusden - van Team Fozzy

   dnf 29 november 2014
Ik had wel een idee wat er met die rechtse glimmende werd bedoeld, maar ik moest eerst even aan twee buurtwachten uitleggen wat ik hier deed. Er wordt in Leusden namelijk veel ingebroken overdag. Bij het groene kastje was ruimte om iets te verstoppen, maar ik vond er niets. De cache bleek inderdaad (opnieuw) verdwenen en werd een dag later gearchiveerd.

geo 7881. Tabaksteeg - van rikki_nl

29 november 2014, 12:50
Tabaksteeg is de jongste wijk van Leusden, ruim opgezet en zeer kindvriendelijk. Ondanks de dorpse sfeer met een landelijk karakter werd het avontuurlijke speeltuintje op zaterdagmiddag niet gebruikt. Daardoor waren er geen kleine potjes die mij op de vingers konden kijken toen ik hier een petling plukte. In de beschrijving staat vetgedrukt dat de cache op exact dezelfde locatie moet worden teruggeplaatst en niet hoger. Maar met deze constructie is het helemaal niet mogelijk de cache hoger of lager te plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

7882

geo 7882. GeoKnooppunt 86 moved - van Team Fozzy

29 november 2014, 13:15
Bij fietsknooppunt 86, op het kruispunt van Jaagpad en Leusbroekerweg, vond ik een prima petling. Mijn blik viel direct op iets dat er veel te keurig bij lag, waarna ik de logrol netjes van mijn bierkrabbel voorzag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7883. Dit was knooppunt 86 - van Team Fozzy

29 november 2014, 13:20
Knooppunt 86 was onlangs 300 meter verplaatst en ik stond nu op de oorspronkelijke plek aan de Leusbroekerweg. De verstopmethode was hier veel leuker. Wellicht dat die ook meeverhuist, want er was al aangekondigd dat de cache per 1 december zou verdwijnen. Ik was dus nog mooi op tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7884. H2O - van Team Axe

29 november 2014, 13:30
Bij een cache met zo'n naam wist ik wel wat ik kon verwachten. Daarvan had ik er al meerdere onder handen gehad, vaak met de naam 'Archimedes'. Ik weet nog goed hoe ik in 2008 samen met mijn goede vriend Wilxlii Carrotte bij een hek in Hensbroek stond en ik dankzij mijn degelijke voorbereiding het kokertje in 3 tellen in handen had. Dit tot grote verbazing van mijn metgezel. Ook hier aan het Valleikanaal ging het van een leien dakje. Hoewel er in de beschrijving staat dat alles om de cache te pakken aanwezig was, had ik toch wat extra materialen meegenomen. Daarmee was ook dit varkentje weer lekker snel gewassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7885. Rondom Amersfoort #30 - van Team Fozzy

29 november 2014, 13:50
Een stuk verder aan de Kanaalweg stond een handig bankje. Niet alleen om op te zitten tijdens een zware geocachedag, maar ook om een cache te verstoppen. Wantrouwig als ik ben bij vreemde constructies, had ik die natuurlijk vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

7886

geo 7886. Line of Sight: Roest - van wijnkeldertjes

29 november 2014, 13:55
Aan de overkant van het kanaal zag ik de lichte kazemat S3a met drie grote schietgaten en muren van 80 cm gewapend beton. Via een brug en een wandeling over de Liniedijk naderde ik 'het Stekelvarken' van de achterzijde. Netjes op het nulpunt vond ik een doosje, dat voor fietsers soms handig kan zijn. Ik had weliswaar geen lekke band, maar wilde wel graag mijn bierkrabbel kwijt. En dat is gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7887. Plaat(s)je: het Valleikanaal - van karin_88

29 november 2014, 14:05
Voor een mooi plaat(s)je bij het 40 km lange Valleikanaal fietste ik naar deze oude reus aan de Kanaalweg. Al het water uit de Gelderse Vallei moet door dit kanaal en de Eem worden afgevoerd, dus dat was een behoorlijke plas. Het kokertje zat gelukkig op een droog plaat(s)je.
Bedankt en proost, Biertje

7888a       7888b

geo 7888. Duiventil - van start34

29 november 2014, 14:20
Jongerencentrum De Til zit sinds 1970 in de voormalige katholieke jongensschool en organiseert activiteiten voor de jeugd en ouderen binnen Leusden. Op zaterdagmiddag is er echter niets te doen, dus kon ik hier ongestoord op zoek naar de grote cache. Die wist ik na even piekeren te pakken te krijgen. De doos bleek heel toepasselijk bewaakt te worden door een duif. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7889. Frankenland4 - van Frankenland4

29 november 2014, 14:25
Aan de Korenschoof staat de voortuin van Frankenland4 en daar mocht ik op zoek naar hun eerste cache. Gelukkig was er een duidelijke hint voorzien van een huisnummer, zodat ik doelgericht op het kokertje af liep. De naam van Geonatuur, die ongeveer dezelfde route fietste als ik, stond al op het logrolletje, zodat ik daar frank en vrij de mijne onder zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7890. Zeeslag - van Team Kleijn

29 november 2014, 14:45
De verovering van deze schat verliep niet helemaal zonder slag of stoot. Eerst stond ik op het lege achterdek, daarna begaf ik me naar het drukke voordek en tenslotte nam ik voor een beter overzicht van het strijdgewoel een kijkje vanaf de brug. Bij het zoeken bleek de pot ineens los te komen en viel die vanuit de mast naar een onbereikbaar plekje. Gelukkig had niemand van de vijand me in de gaten, toen ik hangend vanuit het want met mijn degen het ding wist op te prikken. Op het natte perkament kalligrafeerde ik mijn naam: kapitein Biertje claimde de overwinning.
Bedankt en proost, Biertje

7891

geo 7891. Tjongejonge - van Noeki

29 november 2014, 14:55
Omdat er sprake zou zijn van een voordeur-cache, stond ik vanmiddag oog in oog met een luid keffend viervoetertje, dat duidelijk maakte dat ik niet welkom was in de Tjongerwijk. Gelukkig zat het beestje aan de andere kant van de voordeur, maar ik werd wantrouwend in de gaten gehouden toen ik alles onderzocht wat met de hint te maken kon hebben. Toevallig kwam de cachelegger naar buiten en wees me de juiste plek aan. Die was namelijk (tijdelijk) aan het oog onttrokken. Zonder hulpmiddelen kreeg ik het doosje daarna boven water, om tenslotte mijn bierkrabbel in het logboekje achter te laten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7892. Leusden van de straat af gezien: Alandsbeek - van Team kraai01

29 november 2014, 15:05
De wijk Alandsbeek is gebouwd rondom boerderij de Hakhorst, waarin tegenwoordig een pannenkoekenrestaurant en een bistro zitten. Ik wilde een leuk fotootje maken, maar het personeel was net lekker buiten gaan zitten om te pauzeren. Even daarvoor had ik aan de achterzijde de cache gevonden, nadat ik de uitgebreide hint zorgvuldig had gelezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7893. Rondom Amersfoort #31 - van Team Fozzy

29 november 2014, 15:15
Leusden had ik weer achter me gelaten en ik fietste verder langs het Valleikanaal. De Stuw Asschat stamt uit 1939 en regelt het waterpeil, waardoor de inwoners van Amersfoort droge voeten houden. De stuw is tevens voorzien van een vistrap en een cache. Op de vistrap heb ik niet zo gelet, maar op de cache natuurlijk wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7894. Rondom Amersfoort #32 - van Team Fozzy

29 november 2014, 15:25
In de bocht van het Valleikanaal zette ik mijn fiets opnieuw even aan de kant. Door de herfst zat er weinig blad meer aan de boom. Een nadeel als de petling ergens op de grond zou liggen, maar in dit geval was het een voordeel: hij viel direct in het oog. De hint was daardoor niet meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7895. Modderbeek - van 007lee

29 november 2014, 15:30
De Modderbeek wordt gevoed met water uit de Veluwe en stroomt op deze plek in het Valleikanaal. Voor de cache was er keuze uit een stuw, een brug en een bankje. Op het nulpunt vond ik na een tweede blik alsnog een kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

7896

geo 7896. L-Valleikanaal - van Team WM

29 november 2014, 15:40
Bovenaan de beschrijving stond bij het formaat van de cache 'unknown', maar in de tekst wordt een petling genoemd. Dat is dus een micro. De surrogaatpetling was echter niet meer waterdicht en de natte helft van de logrol viel bij het eruit pulken dus steeds meer uit elkaar. Op het droge restant was nog plaats en daar heb ik dus voorzichtig mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7897. Rondom Amersfoort #33 - van Team Fozzy

29 november 2014, 15:45
Ik naderde knooppunt 63, zo stond er op het bordje, maar volgens mijn GPS naderde ik ook een cache. Die plek was snel gevonden en dankzij de inhoud van mijn machtige materiaalkist werd het kokertje kordaat geklauwd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7898. De Schammer 1: wij Schammer - van EGG!

29 november 2014, 15:55
Natuurgebied de Schammer werd in 2011 geopend en er werd gelijk een serie caches neergelegd. "De Schammer nu is wij, niks jammer voor de rest" dichtte de Amersfoortse stadsdichter destijds. Hij dichtte, maar ik opende. Namelijk het plastic doosje dat ik na wat omzwervingen aan beide slootkanten toch nog wist te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7899. De Schammer 4: boeren hokkie - van EGG!

29 november 2014, 16:00
Onder het hockeyveld zijn de paalsporen gevonden van een boerderij uit het jaar 1000 voor Christus, die bestond uit een woonhuis, een stal voor vee en wat bijgebouwen voor opslag. De cache die ik hier vond, moet dus uit een latere periode stammen.
Bedankt en proost, Biertje

7900

geo 7900. 100 jaar Scouting: bonus cache - van Moenja

29 november 2014, 16:15
In 2010 bestond scouting 100 jaar en dat was voor veel groepen aanleiding om in hun buurt een 100 jaar scouting-cache te plaatsen. Van de 22 caches die nodig zijn voor deze Bonus, zijn er inmiddels 13 gearchiveerd. Toch is het me nog gelukt om in de loop der tijd 5 codes te verzamelen en met wat logisch nadenken leidden die me naar een toepasselijk plekje. Omdat dit mijn 7900e cache was, wilde ik er ook een toepasselijke foto maken. Toevallig kwam Team Alink voorbij, die hier een coin ging droppen. Die heb ik dus gelijk weer meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7901. De Schammer 5: grus grus - van EGG!

29 november 2014, 16:30
Al een maand na de opening van dit natuurgebied werden er kraanvogels waargenomen. De kraanvogel staat symbool voor een lang leven, hoop, geluk en tevredenheid. Een cache die hier ligt, zal dus ook een lang leven hebben. Ik hoopte hem te vinden en had het geluk dat dit lukte. Tevreden beschreef ik dus het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7902. Rondom Amersfoort #01 - van JeKa67

29 november 2014, 16:35
Ik stond nu op de plek waar de serie Rondom Amersfoort begon. Maar voor mij was mijn dag rond Amersfoort en Leusden bijna voorbij. Nadat ik nog eenmaal had gebukt, fietste ik de stad weer in, op weg naar het station.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7903. Amersfoort in WOII (6 van 7) - van TeamZaen

29 november 2014, 16:50
Met deze serie had ik vandaag geen geluk. De nummers 3 en 4 kon ik vanmorgen niet vinden, dus ik had weinig hoop voor nummer 6. Maar het geluk was met me, want op de plek die me het minst logisch scheen, zag ik wat glinsteren. Het bleek de plastic zak te zijn, die om het doosje zat. Het verzetsmonument ben ik in mijn enthousiasme hierna helemaal vergeten te bekijken.
Bedankt en proost, Biertje

7904

geo 7904. De Zweedse Viking - van ErSaBB

29 november 2014, 16:55
Het beeld van de Viking, afkomstig van sloophout van een Zweedse boerderij, werd in 1978 geplaatst ter gelegenheid van de keistadfeesten. Het hout vermolmde al snel en in 1993 plaatste de kunstenaar een nieuwe Viking. Eind 2012 kreeg het 12 meter hoge beeld eindelijk een cache; eerst een kokertje, tegenwoordig een doosje. Instinctief liep ik al naar de achterzijde en op een zeer logische plek haalde ik dat tevoorschijn. Dit werd de laatste voor vandaag. De fraaie score: in 8 uur tijd en na 45 km fietsen had ik 36 caches gevonden en 4 niet. Bij het station leverde ik mijn OV-fiets in, nam de trein en een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 november: in Delft bleek Minoesja niet thuis, wel haar cache (1 cache)

7905

geo 7905. Is Minoesja thuis? - van minoesja

30 november 2014, 15:05
Door een niet geplande regenbui fietste ik naar de Vulcanusweg in Delft, om daar te constateren dat Minoesja niet thuis was. Ze had in haar huisje wel een notitieboekje achtergelaten, dat ik zo droog mogelijk probeerde te houden toen ik mijn naam krabbelde. Daarna fietste ik naar het centrum vanwege een (wel geplande) bierafspraak.
Bedankt en proost, Biertje

7905b

Terug naar boven

Door naar december 2014