Blik op Biertje

Bierpraat september 2014

229 caches gevonden (logs 7204-7432)

___________________________________________________________________


4 september: gestart om elke dag een cache te vinden, om te beginnen in Wateringen (3 caches)

7204a       7204b

geo 7204. De boekenkas - van tapt

4 september 2014, 12:25
De minibiebs schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en zo ook de bijbehorende caches. Deze hier, in De Witte Emile in Wateringen, was inmiddels de zesde die ik bezocht, zo zag ik in mijn statistieken. Het logboek bleek behoorlijk groot, waardoor ik eerst het halve kastje moest leeghalen om ruimte te maken. Nadat ik dit succesje had geboekt, kon ik op zwierige wijze mijn naam boekstaven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#542. YppY - van Xiefehl

   dnf 4 september 2014
Hier viel weinig te yippy'en, want zowel in de binnenhoek als buiten, boven en beneden, heb ik tevergeefs naar deze 'oppikker' gezocht. Hij zal toch niet door een bezoeker van het Hornbach Afhaalcentrum meegenomen zijn?

7205

geo 7205. Met STIP op de kaart... Kwintsheul - van w.schenkeveld

4 september 2014, 12:50
Eerst nam ik een kijkje bij het mozaïekbankje en het beeldje van de tuindersknecht met een hoog opgeladen roburwagen. Maar mijn GPS zei me dat ik voorbij de snackkar moest zijn. Daar trof ik inderdaad een onopvallende petling met een opvallende dop aan. Ja, dit stipje minder op mijn kaart zorgde voor een verhoging van mijn levensstandaard!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7206. De Waterpas cache - van Mirjam101

4 september 2014, 13:30
Er stonden twee knotwilgen langs de Waterpas, een rustige straat in een door Den Haag geannexeerd bedrijventerrein. Toen ik bij die ene uit de hint niet snel iets vond, keek ik ook maar even bij de andere, en aan de sporen in het gras te zien was ik niet de eerste. Toch bleek de hint volkomen te kloppen, want in tweede instantie grijnsde de nano me gewoon recht in mijn gezicht aan. Met mijn timmermansoog zag ik dat hij niet helemaal waterpas zat, dus na het loggen heb ik dat even gecorrigeerd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 september: een fietsdag door Haarlem, Santpoort en Aerdenhout (41 caches)

7207

geo 7207. Nelson Mandela meets Archimedes TB & Coin Hotel - van CaroJas

5 september 2014, 09:55
Het was prima fietsweer toen ik vanmorgen door Haarlem reed, op weg naar het Nelson Mandelapark. Hier zou een historische gebeurtenis plaatsvinden: Nelson Mandela en Archimedes zouden Biertje gaan ontmoeten. Nadat ik de ontmoetingsplek had vastgesteld bleek 1 bierblikje voldoende voor de eerste stap. Tot mijn verrassing kreeg ik het op een andere plek weer terug, maar het smaakte toen iets minder. Nadat ook de laatste hindernis was genomen, kon dit historische moment in het geschiedenisboek worden vastgelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7208. Het Spaarne stroomt 8 - van Yuné

5 september 2014, 10:05
Twee weken geleden had ik deze fietsdag door Haarlem voorbereid en gisteravond ontdekte ik dat de Spaarne-serie ineens PM-caches waren geworden. Nummer 8 was mijn eerste en dat zou een lastige moeten zijn. Ik vond alleen een plastic zakje met een logpapiertje. Niets magnetisch dus. Hier is duidelijk wat onderhoud nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7209. Obi Woodcock - van OptEndeBende

5 september 2014, 10:20
In eerste instantie werd ook ik naar de speeltuin gezogen, maar daar moest ik dus niet zijn. In het gangetje bij de Obistraat trof ik nergens een vogeltje aan en ook geen gaatje. Op mijn knieën zocht ik de hele muur af. Nadat ik het had opgegeven en naar mijn verderop neergezette fiets liep, viel me ineens iets op. Ha, daar had ik de listig verstopte zeer kleine micro toch nog gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

7210

geo 7210. Het Spaarne stroomt 6 - van Yuné

5 september 2014, 10:25
Ik fietste weer verder over de Spaarndamseweg en bekeek de aangelegde bootjes. Ik laat nooit iets in het water vallen en zeker niet een cache. Maar met deze waarschuwing bleven er weinig verstopmogelijkheden over. Ik maakte nog wat extra foto's en schreef mijn naam op een van de twee vochtige logrolletjes. Toch hadden mijn activiteiten de aandacht getrokken van een jongetje dat verderop aan het vissen was en nu nieuwsgierig kwam vragen wat ik deed. Foto's maken van het schip en het water, luidde mijn antwoord en dat bleek voldoende. Snel bracht ik het gesprek over op het vissen, zijn vangst van vandaag en de vergunning, die hij altijd bij zich had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7211. Kick's snelle wiekjes - van Yuné

5 september 2014, 10:35
Het molentje in de tuin van Kick was een achtkantige stenen stellingmolen, zo constateerde ik direct als kenner. Daar had ik namelijk in de loop der jaren wel vaker een cache gevonden. De molenaar was vandaag niet thuis, maar had wel een klein doosje voor me achtergelaten. Daarin zat een logrolletje waar ik snel en gewiekst mijn naam op heb geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7212. Gak-gak - van vrijenblij

5 september 2014, 10:40
In het piepkleine mini-voortuintje in de Timorstraat was nog net ruimte voor een cache. De bewaker liet geen kik horen toen ik vanmorgen razendsnel toesloeg. Fiets neergezet, potje gepakt, naam genoteerd. Binnen stond de tv aan, maar Moeder de Gans zat niet te kijken. Misschien was ze even naar de (mini-)achtertuin?
Bedankt en proost, Biertje

7213

geo 7213. Het Spaarne stroomt 5 - van Yuné

5 september 2014, 10:45
Vlakbij de brug over de Jan Gijzenvaart stond een halfronde bank waar je prachtig een cache kon verstoppen. Overal ben ik even gaan zitten, wat een raar gezicht moet zijn geweest voor de automobilisten die bij het stoplicht wachtten. Ik zou het formaat een nano noemen en geen micro, want met moeite krabbelde ik mijn naam op het piepkleine logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7214. Het Spaarne stroomt 2 - van Yuné

5 september 2014, 11:00
Nu fietste ik verder naar het noorden over de Spaarndamseweg richting Spaarndam. Ter hoogte van een visser moest ik aan de andere kant van de weg even de struiken in. Mijn 'hoge nood' bestond uit een huisje dat brutaal in bezit was genomen door een grote familie oorwurmen. Na de ontruimingsprocedure kon ik moeiteloos het kokertje pakken. Juist op dat moment moest de visser even in zijn geparkeerde auto zijn (of wilde hij weten wat ik uitspookte?), maar mijn onschuldige hoofd zag er gelukkig betrouwbaar uit.
Bedankt en proost, Biertje

7215

geo 7215. Het Spaarne stroomt 1 - van Yuné

5 september 2014, 11:05
Ook bij dit bruggetje over de Heksloot stond een visser z'n vreemde, maar wereldwijde hobby uit te oefenen. Ik keek even voorzichtig en zag de nano eigenlijk direct zitten. Bij mijn neergezette fiets heb ik gelogd en daarna heb ik het dingetje weer voorzichtig teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7216. Het Spaarne stroomt 4 - van Yuné

5 september 2014, 11:15
Ik fietste Spaarndam binnen en keek naar het boezemgemaal Spaarndam, dat in 1844 was gebouwd als uitvloeisel van de drooglegging van de Haarlemmermeer. De deur stond open en twee mannen van het Hoogheemraadschap van Rijnland waren iets aan het droogmaken. Door de uitgebreide hint had ik de cache direct in de gaten en op een onbewaakt moment deed ik een greep. Ik keek nog even naar de in de kademuur gebeeldhouwde tekst 'Het Spaarne stroomt, het Spaarne stroomt voorbij'. Dat was een stukje uit het lied 'Het Spaarne' van Boudewijn de Groot, van het album De Eenzame Fietser uit 1973. Als een eenzame fietser reed ik nu naar de sluis van Spaarndam.
Bedankt en proost, Biertje

7217

geo 7217. Sluis van Spaarndam, de Kolk - van Yuné

5 september 2014, 11:30
Bij de sluis van Spaarndam uit 1280, de oudste sluis van Europa, was het niet zo druk als bij 'mijn' sluisje van Leidschendam. Sterker nog: het was er compleet uitgestorven. Alleen twee wielrenners zaten op het terras van Café Spaarndam met een flesje Radler. Bij het fietsenrek kon ik niets vinden, dus ging ik maar even te rade bij de kastelein. Die overhandigde me direct het doosje. Deze cache is dus een eigenlijk een (korte) multi en geen traditional, want de cache ligt niet op de coördinaten die bovenaan de cachepagina staan. Ik heb nog even staan kletsen met 2 nieuwsgierige bartypes, maar toen moest ik helaas weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7218. Kerkje Oost - van Rietmap

5 september 2014, 11:40
Het kerkje van Spaarndam-Oost was in 1923 midden tussen de akkers gebouwd, maar stond inmiddels ingeklemd in een woonwijk. In de hint las ik waar de cache niet lag en ook had ik al begrepen dat het geen voortuincache was. Tja, dan bleven er hier weinig verstopmogelijkheden over. Ik keek nog eens goed rond en had tot mijn eigen verrassing bij de tweede poging beet. Daarna liet ik de Sint Adelbertuskerk vredig achter me.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7219. In de schaduw van de Stompe Toren - van de Munkie

5 september 2014, 11:50
De Stompe Toren van Spaarnwoude heb ik niet gezien, omdat ik naar het oosten keek in plaats van naar het zuiden. Het weer was een beetje heiig, dus ik zag ook geen schaduw. Wel zag ik een micro (en geen 'small') die aardig was weggewerkt, maar niet kon ontgaan aan mijn redelijk scherpe blik. Na dit kleine uitstapje richting Spaarndam keerde ik terug.
Bedankt en proost, Biertje

7220

geo 7220. Slapen Dijkjes? - van Yuné

5 september 2014, 12:00
Op de Slaperdijkweg waren meerdere caches gelegd. Bij de eerste was net iemand van de plantsoenendienst aan het maaien. Ik moest dus even wachten voordat ik mijn slag kon slaan. In de hint stond nog dat ik goed moest kijken. Dat hoefde ik niet, want ik zag de cache direct zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7221. Slapen Dijkjes? #2 - van Yuné

5 september 2014, 12:10
Bij het Oude Spaarndammer gemaal stond een witte damesfiets. Was er iemand van het Hoogheemraadschap aan het werk? Het hek en de deur zaten dicht, dus ging ik maar op zoek naar de cache. Op het nulpunt vond ik een bekende kant-en-klare verstopmethode.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7222. Historisch Velserbroek - van team Dommel

5 september 2014, 12:15
Volgens mijn statistieken had ik deze maand nog geen fotokokertje in een knotwilg gevonden, dus daarom fietste ik naar Velserbroek, het jongste gemeentedeel van Velsen. Hier op de hoek van de Westlaan (de oude verbindingsweg tussen Santpoort en Spaarndam) en de Oostlaan had ik uitzicht op drie oude boerderijen uit de tijd dat Velserbroek nog een polder was. De gemeente had ook nog voor een handig opstapje naast de wilg gezorgd, zodat ik makkelijk mijn nek kon uitsteken.
Bedankt en proost, Biertje

7223

geo 7223. Niet ver van huis - van fervanhuis1

5 september 2014, 12:30
Toen ik de Weid inreed, bevond ik mij behoorlijk ver van huis. Ik zette mijn fiets neer en bekeek de nieuwbouwhuisjes. Waar zouden ze de cache hebben gehangen? Aha, achter me. De logrol was nu helemaal vol. Misschien kan de cachelegger een nieuw rolletje plaatsen? Anders is de volgende bezoeker nog veel verder van huis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7224. Speeltuin Santpoort - van Kesj-Sjeng

5 september 2014, 12:45
De speeltuin van Santpoort heb ik helemaal niet gezien, want voor de cache moest ik naar een park dat zich achter de speeltuin bevond. De cache lag er een beetje open en bloot bij en het logboek was vol. Ook het extra papier dat iemand had toegevoegd was aan beide kanten volgeschreven. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7225. Simon Vestdijk Park - van jacco50

5 september 2014, 13:00
Deze cache lag niet in het park en de beschrijving is ook nog niet aangepast. Je hoeft niet door het park te wandelen om naar een magneetstrip te zoeken. Uit de oude logjes had ik al begrepen dat dit vroeger een verkapte multi was geweest, waar de buurvrouw niet blij mee was. Met de hint was het doosje gelukkig snel gevonden. Nu moet alleen de cachebeschrijving nog even worden bijgewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

7226

geo 7226. Nummer 5 - van team.wijkstra

5 september 2014, 13:05
In de Maasstraat werd mijn blik direct getroffen door het Grolsch-uithangbord, maar ik moest aan de overkant zijn, bij nummer 5. Ik had al gelezen dat de cache moeilijk te openen was, maar het is me na veel vijven en zessen toch gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7227. Leeuwerikje - van kaagman023

5 september 2014, 13:10
Wat doe je als je graag een cache wilt plaatsen, maar je hebt geen voortuin? Inderdaad, dan maak je een voorgevel-cache. Ik kom ze steeds vaker tegen en dus ook hier in de Haarlemse Leeuwerikstraat. Zouden er steeds meer mensen zonder tuin gaan geocachen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7228. Flower Power TB Hotel - van Yuné

5 september 2014, 13:20
Een hotel? Ik vond het meer een noodopvang voor zwervers: het kistje valt uit elkaar en het deksel is verdwenen. Zo vlak bij het water leek het me niet verstandig om hier een TB of Coin achter te laten, dus dat heb ik ook maar niet gedaan. Bij het schrijven van deze log ontdekte ik dat de cache op 1 september is gearchiveerd, maar op 5 september was het logboek nog aanwezig en mijn naam staat erin.
Bedankt en proost, Biertje

7229a       7229b

geo 7229. Station vroeger en nu 1 - van jacco50

5 september 2014, 13:30
Bij het naderen van de cache bij station Santpoort Zuid begonnen spontaan de bellen van de overweg te rinkelen, waardoor ik gelijk in de stemming kwam. De cache vond ik geheel op de tast, maar ik schrok nogal bij de eerste aanraking omdat er een vreemd aanvoelend materiaal om het glazen potje was geplakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7230. Op weg naar school - van jelletje

5 september 2014, 13:40
De scholen zijn weer begonnen, las ik op het spandoek. En wat een feest moet het dan zijn om op weg naar school langs een cache te fietsen. Het potje was door de duidelijke hint (en het oranje dekseltje) snel gevonden. Op de tennisbaan was niemand te zien, maar ik heb wel een honkbal gevonden. Die heb ik maar even over het hek teruggegooid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7231. Station vroeger en nu 2 - van jacco50

5 september 2014, 13:45
Het oude stationsgebouw werd in 1997 een conferentie- en vergaderlocatie. De cache lag overigens een stuk voorbij station Bloemendaal. Ik wachtte even met het pakken van het potje, omdat er een knul met een bladblazer aan kwam lopen. Hij vroeg of ik het ding aan kon zetten, want het knopje werkte erg stroef. Ondanks het jarenlang oefenen met kroonkurken zat er vandaag toch te weinig kracht in mijn vingers om hem te helpen, zodat hij teleurgesteld verder liep en ik eindelijk mijn slag kon slaan. Het bonuscoördinaat had ik nu compleet, maar het punt lag helaas niet op mijn geplande route.
Bedankt en proost, Biertje

7232

geo 7232. Huis te Zaanen en Bordesjes - van Ioverbeek

5 september 2014, 14:00
In het Zaanenpark moest ik op zoek naar een boom. Niet zomaar een, maar eentje met een cache. Ik vond een geschikte en tot mijn geluk sprong het kokertje direct in mijn oog. Daarna heb ik nog even een kijkje genomen bij het Huis te Zaanen, tot 1989 nog een bibliotheek, maar nu een multi-educatieve ruimte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7233. Kenau - van myadventures

5 september 2014, 14:15
Het Kenaupark is een park in het centrum van Haarlem en in 1865 ontworpen door Jan David Zocher. Het huisje bevatte behalve veel oorwurmen alleen wat stukken papier met een paperclip. Bijna alles was volgeschreven. Jammer dat de cachelegger geen tijd heeft om hier een goed doosje met een nieuw logboekje neer te leggen.
Bedankt en proost, Biertje

7234

geo 7234. Dood Spoor - van Hooningkorf

5 september 2014, 14:25
Zonder moeite had ik het juiste pad gevonden, waar geen einde aan leek te komen. Ik zag een paar leuke wagons en een locomotief, maar uiteindelijk liep het spoor dood. Ik vond er wel een grappig doosje met een zware magneet, waardoor je erg sterk moet zijn om de cache te bemachtigen. Wat een mooie verlaten plek!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7235. Oostkolk - van leendertpeter

5 september 2014, 14:45
Het Brouwerskolkpark was vroeger onderdeel van landgoed Belvedère. De hier in de jaren 30 geplande villawijk werd nooit uitgevoerd, omdat landschapsarchitect Zocher jr. weigerde een verkavelingsplan te maken. Het is toen ingericht als park. Het kokertje had ik snel ontdekt. Het logrolletje bestond uit een soort perkamentpapier, dat ik nog nooit eerder in een cache ben tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

7236

geo 7236. E.R.G.(1)ste - van E.R.G.

5 september 2014, 15:05
Vorige maand dacht ik nog dat hier een nano lag, dus zocht ik voornamelijk bij het (toegangs)hek. Toen ik later ontdekte dat het om een 'regular' ging, was het duidelijk dat ik terug moest. Die herkansing had ik vandaag, toen ik vanuit Haarlem naar Aerdenhout fietste. Nu was het een koud kunstje om het doosje te vinden, want het lag toch wat opvallend verstopt. En inderdaad niet op het scoutingterrein.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 9 augustus 2014
Vanuit Haarlem fietste ik vanmorgen met Miauw richting Zandvoort. Bij scoutingterrein het Naaldenveld bij Aerdenhout gingen we op zoek naar de cache. Helaas dacht ik dat dit een nano was, dus we hebben op de verkeerde plekken gekeken. Volgende keer beter.

geo 7237. Op zoek naar Kareol - van MasterAndMargarita

5 september 2014, 15:15
Naar het Kareol hoefde ik niet op zoek, want dit Art Deco/Jugendstilhuis uit 1908 was in 1979 gesloopt, toen het geheel vervallen was. In 1968 lanceerde Boudewijn de Groot hier nog zijn LP 'Nacht en Ontij', waarbij het Kareol ook de hoes sierde. Op dezelfde plek is nu een nieuw Kareol gebouwd van dezelfde grootte, maar verdeeld in koopappartementen. Dankzij de duidelijke hint kon ik de cache gewoon niet missen, ook al was hij erg goed gecamoufleerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7238. 't Wilgenveld - van carton98

5 september 2014, 15:30
Het Wilgenveld is een ruig stukje natuur in de bocht van de Westelijke Randweg. Mijn GPS leidde me naar de juiste wilg, waar ik direct iets opvallends zag. Volgens het logboekje waren Team Binkieh + Doppie hier 25 minuten geleden nog geweest, dus die had ik net gemist.
Bedankt en proost, Biertje

7239

geo 7239. Warm he? - van jankoljr

5 september 2014, 15:50
Het was 23° Celsius vandaag en dat was behoorlijk warm voor de tijd van het jaar. Gelukkig had ik de hint gisteravond al bekeken, want als je dat ter plekke doet, heb je er weinig aan. Door de GC-sticker keek ik eerst in een lege bak, maar al snel viel mijn blik op de juiste plek. Ik mocht als eerste mijn naam op de reserve logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7240. L-space - van the Librarian

5 september 2014, 16:00
Wat een vreemd verhaal stond er op deze cachepagina. Wat L-space nu is, werd me niet duidelijk. Ook de hint snapte ik niet. Gelukkig zag ik in dit stukje groen in Schalkwijk, het grootste stadsdeel van Haarlem, wel gelijk iets vreemds. Het bleek inderdaad de cache te zijn. Er was nog voldoende space op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7241. Molenburgpark - van Team salt Ice

5 september 2014, 16:10
Het Molenburgpark is een van de kleinere parken in Schalkwijk en is in de jaren 70 aangelegd als reactie op de massale aanleg van hoogbouw in de jaren 60. Van de cryptische hint kon ik geen chocola maken en ik bleek niet de enige, als ik de logjes zo lees. Gelukkig viel mijn blik direct op het juiste plekje.
Bedankt en proost, Biertje

7242

geo 7242. Cache je fit - van TeamPepaPivo

5 september 2014, 16:20
Het was druk in het recreatiepark aan de Molenplas, maar de trimtoestellen werden niet gebruikt. Sporten is mijn lust en mijn leven, dus snel werkte ik alle toestellen af. Bij eentje vond ik terloops nog een nano. Voelen werkte niet, maar door mijn scherpe blik zag ik ineens iets glimmen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7243. De Meerwijkplas - van Carpangler

5 september 2014, 16:35
Wat een mysterieuze plek hier aan de Meerwijkplas. Eerst zag ik een plastic tasje met een hamburgerdoosje hangen aan een boomtak. Iets verderop zat een groene doek rond een stam gebonden en tot slot vond ik een roodwit tafelkleed (of was het een jurk?) in een boom gedrapeerd. Ik had verwacht dat deze cache de lastigste voor vandaag zou zijn, maar de petling bleek opvallend 'onopvallend' verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7244. Gezichtsbedrog - van Carpangler

5 september 2014, 16:40
Was dit nou gezichtsbedrog? Ja, dan kan je elk kokertje onder een tak of steen wel gezichtsbedrog noemen. Met mijn not-found van Gezichtsbedrog #2 nog scherp in mijn geheugen gegrift, was ik verbaasd dat #1 zo kinderlijk eenvoudig was. Maar mij hoor je niet klagen, want zonder gezichtsverlies of bedrog schreef ik mijn naam op het logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

7245

geo 7245. Carpangler 2nd - van Carpangler

5 september 2014, 17:00
Bij dit bruggetje in de Poelpolder werd mij gevraagd om ongemerkt te zoeken en te loggen. Ik heb daarom even gewacht tot de groep ongeoefende nordic walkers gepasseerd was en ging toen ijverig aan de slag. Op de tweede van de door mij ongemerkt gemaakte foto's zag ik het kokertje zitten, zodat ik gericht kon grijpen. De logrol was ongemerkt helemaal vol geraakt, maar gelukkig heeft de cachelegger dit opgemerkt en 2 dagen later vervangen door een nieuw exemplaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7246. Reinalda Park 2014 - van Carpangler

5 september 2014, 17:15
Dit plekje in het gloednieuwe Reinaldapark was ook al door anderen ontdekt, want ik vond er een matras, kussens, een groot plastic zeil en een bolletje touw. Voor de zekerheid toch maar even de andere kant geïnspecteerd en daarna weer teruggekeerd. Tot mijn verrassing vond ik ineens een houten kistje. Het was niet van de zwerver, want er zat een gloednieuw logboekje in. Als derde heb ik er mijn bierkrabbel in gezet. Ik vraag me af hoelang dit goed gaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo Gezichtsbedrog 2 - van Carpangler

   note 5 september 2014
Voor de tweede keer stond ik hier, maar dit keer met frisse blik en nieuwe ideeën. Waarschijnlijk heb ik vlakbij de cache gezeten, maar 'm niet herkend. Drie keer wordt dus scheepsrecht.

7247

geo 7247. Spiegeltje, spiegeltje... - van AnJoKi

5 september 2014, 18:00
Het enorme beeld De Zonnespiegel is gemaakt van staal en aluminium. Toch was er ook wat plastic gebruikt. Dat kokertje vond ik namelijk toen ik op een logische plek op zoek ging naar een cache. Het was de laatste voor vandaag, want ik was bijna weer terug bij mijn vertrekpunt van vanochtend: het station van Haarlem. Na 8,5 uur en 70 kilometer fietsen had ik 41 caches gevonden. Een leuke score voor een doordeweekse vrijdag, dus opgewekt ging ik naar de VrijMiBo (vrijdagmiddagborrel).
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 september: de helft van de Powertrail bij Veenendaal afgewerkt (73 caches)

7248

geo 7248. Powertrail Veenendaal 041 - van Team Geomeintjes en Team Gewei

6 september 2014, 08:50
Veenendaal staat opnieuw op de kaart en dit keer dankzij een Powertrail van 100 stuks. Op mijn bier-bike zou ik er daar vandaag 56 van vinden en 7 helaas niet. Tevens ben ik ook her en der gestopt of omgereden voor 17 andere caches. Na 10 uur en 50 kilometer nam ik de trein naar huis en stond de teller op 72 stuks.
Nadat ik met mijn fiets op station Veenendaal-de Klomp was uitgestapt, hoefde ik maar een paar meter te rijden voor mijn eerste vondst. Bij een wit paaltje op de hoek van de Stationsweg moest ik even bukken en de eerste cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7249. Powertrail Veenendaal 043 - van KaRo team

6 september 2014, 08:55
Op het bedrijventerrein in Veenendaal-Noord was het erg rustig, behalve op de plek waar ik naar de cache zocht. Eerst werd ik door mijn GPS naar een bedrijf gestuurd, maar met een kleine afwijking kon ik de petling heel ergens anders uit de grond trekken. Ik bleek in de gaten te worden gehouden door een wantrouwige chauffeur van een bestelbus, die niet van plan was om weg te rijden. Daarom ben ik de straat uitgereden om voorbij de hoek te wachten totdat de kunst veilig was. Daarna heb ik de cache snel teruggelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#543. Powertrail Veenendaal 045 - van KaRo team

   dnf 6 september 2014
Al binnen het half uur had ik mijn eerste not-found. Op alle logische plekjes aan de overkant van de Voortpoort heb ik gezocht. Later op de dag bleek de cache alsnog gevonden te zijn, maar het afwijkende dopje was waarschijnlijk niet van mijn favoriete merk.

7250

geo 7250. Powertrail Veenendaal 047 - van KaRo team

6 september 2014, 09:15
Er was hier genoeg geel te vinden, een stukje verderop aan de Voortpoort. En de plek van de petling was goed gemarkeerd. Doordat nagenoeg alle caches prima te vinden waren, was het des te frustrerend dat ik vandaag toch een paar keer flink mis heb gegrepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7251. Powertrail Veenendaal 049 - van KaRo team

6 september 2014, 09:20
Bij Caravan-recreatie De Greeff moest ik even de bosjes in. Na het loggen werd ik opgewacht door twee nieuwsgierige medewerkers die wilden weten waarom de laatste tijd toch zoveel mensen achter het elektriciteitshuisje moesten zijn. Van dat wereldwijde spel met GPS-coördinaten hadden ze wel eens gehoord, maar dat er ook hier in Veenendaal een doosje was verstopt, hadden ze nooit verwacht. Wat, zelfs een serie van 100 stuks? Stomverbaasd liet ik ze achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7252. Powertrail Veenendaal 051 - van KaRo team

6 september 2014, 09:25
Fijn, weer zo'n makkelijke oppikker. Dit keer bij wat elektrisch straatmeubilair op de hoek van de Remise en de Nieuweweg-Noord. Ook hier schreef ik mijn naam weer naast The Sugars, die dit stuk gisteren hadden gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

7252no

geo NF#544. Powertrail Veenendaal 053 - van KaRo team

   dnf 6 september 2014
Nadat ik de overweg was gepasseerd, mocht ik mijn geluk beproeven bij een vijfstammige eik, die ook nog eens begroeid was met klimop. De hint was nogal dubbelzinnig, want die bleek op bijna alles te kunnen slaan. Later op de dag hoorde ik van The Sugars dat deze er gisteren in ieder geval nog hing, maar heel anders dan ik had gedacht.

geo 7253. Powertrail Veenendaal 055 - van KaRo team

6 september 2014, 09:35
Het weggetje naast het spoor was verboden voor alle verkeer, behalve bestemmingsverkeer, fietsers en wandelaars. Geocachers vallen onder bestemmingsverkeer, had ik ooit een keer gelezen op het forum, dus ik maakte me geen zorgen. Vooral toen ik de cache ook nog eens veel sneller dan verwacht tussen al dat groen tevoorschijn had getoverd.
Bedankt en proost, Biertje

7254

geo 7254. Powertrail Veenendaal 057 - van KaRo team

6 september 2014, 09:40
Ook hier langs De Schalm was de juiste boom snel bepaald en de petling was niet te missen. Het viel me nu pas op dat de cacheleggers geprobeerd hebben om elke dop weer anders te laten zijn. Hier was het een zwarte van Coca-Cola Zero.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#545. Powertrail Veenendaal 059 - van KaRo team

   dnf 6 september 2014
Er stond een zeer kenmerkende boom en er was een klein cachepaadje, maar geen cache. Ook geen behuizing. De cache bleek inderdaad verdwenen, want later op de dag zouden de cacheleggers hier een nieuwe petling plaatsen. Ik was dus gewoon iets te vroeg.

geo 7255. Powertrail Veenendaal 061 - van KaRo team

6 september 2014, 09:55
Bijna had ik ook hier een not-found moeten noteren, maar met een afwijking van zo'n 15 meter vond ik alsnog de petling achter een boom zitten. In het vervolg moest ik dus rekening houden om het zoekgebied wat uit te breiden als ik niet direct iets zou vinden.
Bedankt en proost, Biertje

7256

geo 7256. Dubbele verjaardagscache - van KaRo team

6 september 2014, 10:05
Na het passeren van de spoorweg ging ik rechtsaf, via de Eneco Veluwe Route. Een van die andere caches die ik zou passeren, was de Dubbele Verjaardagcache. Volgens de beschrijving was dit een snelle oppikker, maar dat viel dus vies tegen. Ik had geluk dat ik al snel hulp kreeg van ZoukTeam, die uiteindelijk het doosje wist te vinden. Er was net een nieuwe cache geplaatst en we schreven onze namen op het eerste blaadje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7257. Powertrail Veenendaal 063 - van KaRo team

6 september 2014, 10:10
Iets voorbij de Dubbele Verjaardag lag de volgende van de Trail. De schaapjes kwamen direct nieuwsgierig op me toe gerend, zodra ik mijn fiets neerzette. Vol bewondering keken ze toe hoe ik voor de tiende keer vandaag mijn naam in een logboekje krabbelde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7258. Langs de Grift - van KaRo team

6 september 2014, 10:20
Nadat ik de fiets even tegen het houten hek had neergezet, maakte ik een korte wandeling langs de Grift. In mijn enthousiasme liep ik iets te ver, omdat ik had verwacht dat de cache aan het einde van de landtong zou liggen. Met uitzicht op de volledig geautomatiseerde stuw Roode Haan graaide ik de petling vanachter een van de vele paaltjes.
Bedankt en proost, Biertje

7259

geo 7259. Powertrail Veenendaal 020 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 10:30
Na het wandelingetje langs de Grift zat ik nu weer stevig in het zadel. Een duidelijk cachepaadje leidde me naar de juiste wilg aan het Mahlerpad. De petling was met blauwe tape gecamoufleerd; waarschijnlijk vanwege de blauwe dop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7260. Powertrail Veenendaal 022 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 10:35
Precies 164 meter verder stond er weer zo'n kenmerkende boom, met zo'n typerend platgetreden paadje en een nauwelijks weggewerkte petling. Dit keer eentje met een rode dop. Nog steeds leek ik de enige die vandaag op pad was, want ook hier was de laatste log van gisteren, van Diogenes of Sinope.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#546. Knikker Cache - van Nanithym / emcdre

   dnf 6 september 2014
De oplossing van de knikkerpuzzel bracht me bij de geitjes, maar de cache kon ik hier niet vinden. Later zou ik de cachelegger tegenkomen en kreeg ik een betere aanwijzing. De volgende keer moet het lukken.

7261

geo 7261. Powertrail Veenendaal 024 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 10:45
Het Mahlerpad was ongemerkt overgegaan in het Verdipad. Toen ik mijn fiets neerzette ter hoogte van de juiste boom, liet ik eerst even een man met hond passeren. Daarna dook ik even snel de struiken in om dit keer een zwarte dop te zien zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7262. Liverpool FC - van KaRo team

6 september 2014, 10:55
Het Engelse voetbal is mijn lust en leven. Zo ga ik in december weer een paar dagen naar Cambridge. Voor een bezoek aan FC Liverpool stuurde mijn GPS me eerst over de weg aan de verkeerde kant van het spoor, dus dat zorgde voor wat extra fiets-kilometers. Op het stille landgoed De Laan scoorde ik moeiteloos een bus in de juiste clubkleuren. Daarna schreef ik juichend mijn naam in het clubboek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7263. Ronald en Daphne - van KaRo team

6 september 2014, 11:05
Ronald en Daphne zijn geocachers onder de naam Jayleighs en ze stapten drie maanden geleden in het huwelijksbootje. De aangeboden cache zag er keurig verzorgd uit. Ik moest daarvoor wel eerst aan de andere kant van de spoorlijn zijn en na een zonnige wandeling over landgoed De Laan was de juiste plek snel gespot.
Bedankt en proost, Biertje

7264

geo 7264. De Rode Haan - van KaRo team

6 september 2014, 11:15
De wandeling vanaf de parkeerplaats van recreatiegebied De Rode Haan was niet meer mogelijk, dus ik moest 1,2 km afleggen vanaf de Haarweg. Dat was beslist geen straf, want het pad door het uitgestorven landgoed De Laan werd geflankeerd door enorme woudreuzen. En helemaal aan het eind lag de cache. De hint zei nog dat je "bij de goede boom" moest zoeken. In eerste instantie had ik die hint niet gelezen en koos ik dus de verkeerde boom. Maar nummer vier bleek tenslotte de juiste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7265. Powertrail Veenendaal 026 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 11:20
Ik was weer terug op de Slaperdijk voor het vervolg van de Trail. Het uitgesleten cachepaadje leidde me naar een eenzaam boompje met uitzicht op een leeg weiland. Ik had natuurlijk eerst de hondelaar en zijn viervoeter laten passeren, voordat ik razendsnel toesloeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7266. Bonus cache Veenendaal-West - van emcdre / PietjeJ

6 september 2014, 11:35
De hint was duidelijk, maar het duurde behoorlijk lang voordat ik doorhad waar ik precies moest zijn. In eerste instantie zag ik niets opmerkelijks, maar de buurvrouw bevestigde me dat ik wel degelijk goed zat. De cachelegger hielp me verder op weg en daarna pakte ik het doosje zonder dat het spelende zoontje dat in de gaten had. Ik kreeg ook nog een tip voor de Knikkercache, want die bleek ook net iets anders weggestopt dan ik had verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

7267

geo 7267. Powertrail Veenendaal 028 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 11:45
Uitgebreid bewonderde ik een prachtige gespleten wilg naast het fietspad van de Jan Campertsweg. Mijn GPS zei me namelijk dat ik hier moest zijn, maar pas bij de 28e blik zag ik het kokertje zitten. En eigenlijk helemaal niet moeilijk verstopt. Begon de vermoeidheid nu al toe te slaan?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#547. Powertrail Veenendaal 030 - van jayleighs-junior

   dnf 6 september 2014
En hier greep ik opnieuw mis, bij het bruggetje en het toegangshek tot het hondenuitlaatgebied. Hoe ik ook zocht: geen cache te vinden. Een behulpzame voorbijgangster die haar hond zocht, bevestigde dat ik toch echt goed zat. Later hoorde ik van The Sugars dat de cache er gisteren in ieder geval nog zat. Volgende keer beter.

geo 7268. Powertrail Veenendaal 032 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 12:00
Er kwam gelijk een jong geitje op me af rennen, toen ik hier bukte om de petling te pakken. Vreemd genoeg zat er geen dop op. Was die door een voorbijganger meegenomen, door een van de geiten opgepeuzeld of gewoon opgestookt in de sauna?
Bedankt en proost, Biertje

7269

geo 7269. Powertrail Veenendaal 034 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 12:05
De oranje dop van River Orange Classic zorgde ervoor dat ik deze petling niet kon missen. De zwarte camouflage-tape rond het plastic was dus niet nodig, want ik had het ding hier langs het modderpad al te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7270. Powertrail Veenendaal 036 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 12:15
Dit was weer een lastige, want naar alle bomen in de omgeving liepen zoek-paadjes, zowel aan de linker- als aan de rechterkant van de weg. Uiteindelijk vond ik de petling op een iets andere manier verstopt, en ook nog met een grotere afwijking dan normaal. Maar de aanhouder wint.
Bedankt en proost, Biertje

7271

geo 7271. Hardloop Cache - van emcdre / PietjeJ

6 september 2014, 12:50
Tussendoor deed ik ook nog deze hardloopmulti. Het viel niet mee om zowel de diverse trailcaches als de wp's in de gaten en het stuur recht te houden. De modderpaden waren misschien leuk voor de hardlopers, maar voor fietsers beslist niet. Ik had te laat door dat er bij wp2 twee vragen beantwoord moesten worden, dus ik heb hier moeten gokken. Het blauwe bordje bij wp3 heb ik niet kunnen vinden, wel een waterputje. Dat werd daarom opnieuw gokken. Het verdwenen hondenbord van wp7 ontdekte ik een stuk verderop langs de toegangsweg, voorbij het bord 'verboden toegang'. Maar hierop stond een andere hond afgebeeld dan een herder, dat als antwoord gegeven was. De overige vragen waren prima te vinden en nadat ik alle gokantwoorden op de kaart had ingetekend, bleek er maar een locatie het meest logisch te liggen. Daar vond ik dan ook de plastic doos tussen twee enorme naaktslakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7272. Powertrail Veenendaal 038 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:00
Nadat ik tussendoor de route van de Hardloopcache fietsend had afgelegd en het doosje had gevonden, kon ik me weer concentreren op het vervolg van de Trail. Aan het Utrechtse Spoor, een bospad langs de zuidgrens van Veenendaal, stond een eik op me te wachten. Hier zat was voor mij de 21e cache van deze Trail, dus ik was nog niet eens op een kwart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7273. Powertrail Veenendaal 040 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:05
Aan de rand van dit fietspad langs landgoed Nieuw Westveen stond een fonkelnieuw groen hek. Een prima plek om een petling met Coca-Cola Zero-dop weg te stoppen. Mijn scherpe blik zag het ding echter direct zitten, zodat ik vlot mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7274. Powertrail Veenendaal 042 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:05
Hier trof ik een rechtopstaande houten biels aan. En zag ik daar een zwart afgeplakt dopje zitten? Het bleek inderdaad nummer 42 van deze trail. Na het loggen zou ik weer de bebouwde kom van Veenendaal inrijden.
Bedankt en proost, Biertje

7275

geo 7275. Marit en Reinouts voortuincache - van Remaanje

6 september 2014, 13:10
Marit en Reinout uit Veenendaal zijn al een jaar actief als geocacher onder de naam Remaanje. Al na 5 maanden vonden ze het tijd worden voor een voortuincache en die is inmiddels al 300 keer bezocht. Er was een prachtige zwevende constructie geknutseld, die een plastic potje bevatte met een logboekje. Op plekje 301 zette ik dus mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7276. Rondweg-West #9 - van te&ti

6 september 2014, 13:15
Voordat ik de trail weer zou volgen, fietste ik even naar de Rondweg-West. Deze weg is aangelegd om het centrum van Veenendaal te ontlasten en wordt gekenmerkt door een breed profiel en een groen karakter. De brede bermen zijn voorzien van verspreid opgaand groen. Door deze 'groene sluier' is de achterliggende bebouwing zichtbaar. Maar ook het huisje van deze cache, merkte ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7277. Powertrail Veenendaal 044 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:20
Via de Houtwal fietste ik weer naar het zuiden. Bij een van de stenen woningen was een houten huisje voor een cache opgehangen, dus dit keer had ik een klein doosje in handen in plaats van de bekende petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7278. Powertrail Veenendaal 046 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:35
De Koesteeg had wel een duidelijke vermelding van 'eigen weg', maar er was volgens mijn GPS ook duidelijk een cache aanwezig. Hier moest ik al mijn zoekkwaliteiten uit de kast trekken om in het verruimde zoekgebied de geniepig verstopte cache te ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

7279

geo 7279. Powertrail Veenendaal 048 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:40
Langs de Zandheuvelweg stond het restant van wat eens een reusachtige boom moet zijn geweest. De stronk stond er nog om voorbijgangers te imponeren en om er een cache in te verstoppen. De rode dop verraadde de plek waar de petling zich gezellig in het rottende hout had genesteld.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#548. Powertrail Veenendaal 050 - van jayleighs-junior

   dnf 6 september 2014
En hier greep ik mis. Vele paadjes tussen de bomen verraadden dat hier vaker lang was gezocht. Er waren ook honderden mogelijkheden, maar niet een leverde mij een cache op. Volgende keer beter.

geo 7280. Powertrail Veenendaal 052 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 13:55
Zo lastig als de vorige was, zo simpel was deze. Er stond nog net geen bord met een pijl naast de cache, maar er stond een duidelijk kenmerkende boom op het nulpunt en de petling stak behoorlijk uit de grond. Ja, zo zie ik ze liever. Op de zwarte dop stond 'made in Switzerland', dus die kwam van ver, net als mijn bier-bike.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7281. Powertrail Veenendaal 054 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:00
Het bospad leidde me naar een plek waar duidelijk rond elke boom stevig was gezocht. Dat deed ik dus ook maar. Uiteindelijk vond ik de petling zeer opvallend zitten op een plek waar ik 'm niet had verwacht en ook iets verder van het pad af. In het logboekje zag ik dat dit stuk van de route vandaag ook door ProjectOne was gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

7282

geo 7282. Powertrail Veenendaal 056 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:10
In de verte hoorde ik het verkeer over de Rondweg-West razen en hier over het bospad (waar fietsen was toegestaan) raasde ik naar de volgende petling. Die lag op 287 meter afstand, dus ik moest bijtijds in de remmen knijpen. Een onverwachts oppikkertje, want hij zat gewoon lachend op me te wachten achter de dikke eik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7283. Powertrail Veenendaal 056a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:15
Op de Cuneraweg was nog ruimte genoeg, dus werden hier later ook de nummers 56a en 56b gelegd. Nummer 56a bleek een plastic doosje dat nauwelijks verstopt achter een te kleine veelstammige eik lag. Het logboek zat in een rood zakje en ik schreef er met blauw mijn naam in.
Bedankt en proost, Biertje

7284

geo 7284. Powertrail Veenendaal 056b - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:25
Wie 56a zegt, moet ook 56b zeggen. Daarom fietste ik even door naar de volgende petling, die ergens in de struiken zou moeten liggen. Een verdwaalde mountainbiker stopte om te vragen waar zijn MTB-route begon. Dat wist ik net zo min als hij wist waar de cache lag. Gelukkig kwam er snel versterking in de vorm van The Sugars uit Berkel en Rodenrijs. Ze fietsten al de hele ochtend achter me aan en zagen aan de tijd in de logboekjes dat ze me langzaam aan het inhalen waren. Nadat ze mij even lieten zien waar ik het kokertje had kunnen vinden als ik had gelet op de zoeksporen, hebben we nog lang naast onze fietsen staan kletsen. De mountainbiker kwam weer voorbij, dit keer vergezeld door zijn vrienden die wisten waar hun route begon. Ik herinnerde me ineens dat ik vandaag een trail wilde doen en we besloten samen verder te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7285. Powertrail Veenendaal 058 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:45
Ik liep nu een uur achter op mijn schema, maar gelukkig had ik hulp gekregen in de vorm van The Sugars. De volgende was dus snel gevonden, maar dat zou ook kunnen komen door het brede cachepad dat naar de juiste eik liep, en door de opvallende rode dop die op de petling zat te schitteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7286. Powertrail Veenendaal 060 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 14:50
Het tempo lag hoog en ik kreeg nauwelijks tijd om foto's en aantekeningen te maken. The Sugars hadden de volgende petling al weer tussen de klimop gepakt, gelogd en gaven het boekje daarna aan mij door. Tussendoor werden er ook nog ervaringen en tips voor de niet gevonden trailcaches uitgewisseld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7287. Powertrail Veenendaal 062 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:00
Aan dit smalle bospaadje stonden genoeg bomen om een petling onder wat takjes te verbergen. We waren hier terechtgekomen via een raar weggetje, maar een bewoner had ons de juiste route aangewezen.
Bedankt en proost, Biertje

7287no

geo NF#549. Powertrail Veenendaal 064 - van jayleighs-junior

   dnf 6 september 2014
Samen met The Sugars heb ik de muur van dit fabrieksgebouw een paar keer afgezocht en ook alle stenen, struiken en ander opvallend materiaal bekeken. Een cache hebben we echter niet gevonden. Gezien het feit dat bijna iedereen deze wel heeft gelogd (en dus gevonden), moet ik hiervoor nog een keertje terug.

geo 7288. Powertrail Veenendaal 066 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:15
Tijd voor een hellingproef, hier langs het pad naast Rondweg-Oost. The Sugars hadden de makkelijk zichtbare petling gevonden en ik klom nog even naar boven voor een foto van de verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7289. Powertrail Veenendaal 066a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:20
Samen met The Sugars vond ik hier een fraai en degelijk winddicht houten huisje naast het stenen elektriciteitsgebouw. Alle gegevens werden genoteerd en we sloegen de hoek om, de Verlengde Spoorlaan in.
Bedankt en proost, Biertje

7290

geo 7290. Powertrail Veenendaal 068 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:25
Het was duidelijk dat we bij de witte berk moesten zijn. Nadat we hadden gelogd, stopte er een auto en stapte Stefine12 uit. Zij deed de trail met de auto, want ze kwam uit Zuid-Holland, zo legde ze uit. "Ja, wij ook", reageerden The Sugars en ik in koor en we stapten weer op onze fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7291. Powertrail Veenendaal 068a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:30
We fietsten over de Verlengde Spoorlaan en stopten bij een witte berk. Zonder te bukken pakten The Sugars de petling en ik schreef mijn naam naast die van hun. Hoewel ik pas halverwege de trail was, waren The Sugars gisteren al begonnen en hadden ze er nog maar 10 te doen.
Bedankt en proost, Biertje

7292

geo 7292. Powertrail Veenendaal 070 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:35
Bij de wortels van deze eik was kennelijk geen plek, dus daarom zat de petling wat hoger. Ik zag hem het eerst en schreef daardoor ook als eerste mijn naam in het logboekje. The Sugars moesten dus even wachten. In die tijd konden ze mooi even een foto maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7293. Powertrail Veenendaal 070a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:35
Nadat The Sugars de petling net hadden teruggestopt achter de groene kast, kwam Gruit aangefietst die vandaag aan het tweede deel van de trail was begonnen. Na een kort gesprekje gingen we weer verder, rechtsaf de Kampjeweg in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7294. Powertrail Veenendaal 072 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:50
Naast de fabriek was een soort dijkje met bomen en struikgewas waar ergens petling 072 zou moeten zitten. René van The Sugars klauterde moeiteloos naar boven en had de cache snel gevonden. Met een gerichte worp kreeg ik het ding in handen, zodat er gelogd kon worden.
Bedankt en proost, Biertje

7295

geo 7295. Powertrail Veenendaal 072a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 15:50
Achter een elektriciteitshuisje van Stedin moesten we zijn. The Sugars gingen rechtsom en ik linksom. Op de plek waar we elkaar weer tegenkwamen, moest er even worden gebukt. Daarna was ook deze cache in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#550. Powertrail Veenendaal 074 - van jayleighs-junior

   dnf 6 september 2014
Het was duidelijk dat de cache bij dit schrikhek aan de Cuneraweg te vinden was. Na goed zoeken bleek de petling losgeraakt en gevallen op een plek waar we niet bij konden. Ook een magneet kon ons niet helpen. The Sugars en ik moesten hier dus een not-found noteren, hoewel we er met onze neus bovenop zaten.

geo 7296. Powertrail Veenendaal 074a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:05
Vlak voor de overweg moest de volgende liggen. De petling bleek verstopt in een tweestammige V-vormige eik. Het ding werd afgedekt door een sinaasappel, die waarschijnlijk door iemand was vergeten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7297. Powertrail Veenendaal 076 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:10
Langs de Noordelijke Meentsteeg lagen 10 caches. Bij de eik met het platgelopen gras zat een petling met een zwarte dop op ons te wachten. Tijdens het fietsen naar de volgende deden we het spelletje wie het eerst de juiste boom kon aanwijzen.
Bedankt en proost, Biertje

7298

geo 7298. Powertrail Veenendaal 076a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:10
Voor de volgende cache moesten we 180 meter verder zijn. Ook hier zat de petling naast een forse eik, maar dit keer was de dop donker groen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7299. Powertrail Veenendaal 078 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:15
We stapten weer op de fiets om 185 meter later weer af te stappen. We stonden alweer bij een dikke eik met een bekende petling. De dop was hier zwart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7300. Powertrail Veenendaal 078a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:15
Voor The Sugars was dit hun laatste. Na 2 dagen hadden ze de hele trail afgerond. Ik was bijna halverwege, maar het was leuk dat ze nog net konden meemaken hoe ik mijn 7300e cache vond. Het was een petling zonder dop. Daarna kreeg ik nog een paar tips mee en namen we afscheid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7301. Powertrail Veenendaal 080 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:20
Nu The Sugars mij hadden verlaten, moest ik het weer op eigen kracht doen. De volgende drie caches bleken allemaal aan de linkerkant van de weg te liggen. Dat was vast gedaan voor de Engelse geocachers, die massaal waren overgekomen om deze trail te doen.
Bedankt en proost, Biertje

7302

geo 7302. Powertrail Veenendaal 080a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:25
Vanmorgen was ik nog overal de eerste die deze zaterdag zijn naam in de logboekjes zette, maar nu, aan het eind van de middag zag ik dat ook Tossie en Emileria dit stuk van de trail hadden gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7303. Powertrail Veenendaal 082 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:25
De achterstand op mijn tijdschema had ik van een uur teruggebracht tot 25 minuten en ik zat al een beetje te kijken welke caches ik moest laten schieten, om niet te laat thuis te zijn. Na een zwarte Made in Switzerland-dop bij 080a trof ik hier weer een groene van River Lemon Classic.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7304. Powertrail Veenendaal 082a - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:30
Deze cache zou later bij mij voor verwarring en lichte paniek zorgen. Hij stond namelijk wel in mijn GPS en op de gemaakte foto's, maar niet in mijn schema. Ik bleek dus ongemerkt een cache meer gevonden te hebben, wat mijn nummering even in de war schopte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7305. Powertrail Veenendaal 084 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:30
En dit was de laatste cache langs de Noordelijke Meentsteeg. Van The Sugars had ik al de tip gekregen om vooral niet bij de voor de hand liggende boom te zoeken op het nulpunt, want daar lag hij niet. Om de een of andere reden was hier gekozen om de petling op een willekeurige plek in een struik te hangen. Ondanks die voorkennis kostte het me toch flink wat minuten voordat ik het ding zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

7306

geo 7306. Powertrail Veenendaal 086 - van jayleighs-junior

6 september 2014, 16:35
Op de Wageningselaan stond het plaatsnaambord van Veenendaal, maar de cache lag ietsje verder. Nadat ik de Coca-Cola Zero-dop had losgeschroefd, zag ik de bekende namen van mijn voorgangers: The Sugars, Gruit en Emileria.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7307. Powertrail Veenendaal 088 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:40
Voor deze moest ik een paar meter de hoek om, in de Transformatorstraat. In een perkje stond hier kennelijk de dichtstbijzijnde boom, maar ik viste er de cache moeiteloos uit het groen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7308. Powertrail Veenendaal 090 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:45
Ik bevond me nu op een uitgestorven bedrijventerrein. Op de kruising van de Accustraat en de Turbinestraat waren weinig kenmerkende bomen te vinden. De petling zat hier dus naast iets anders in de grond gestopt. Mijn GPS kon de plek niet goed aanwijzen, dus moest ik het doen met logica en gevoel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7309. Powertrail Veenendaal 092 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:50
Ik was weer terug op de Wageningselaan en aan de platgetreden grond te zien stond ik naast de juiste boom. Deze trail was in etappes gelegd. De lagere nummers, bij station Veenendaal de Klomp, hebben ruim 650 founds, maar hier stond de teller pas op 130.
Bedankt en proost, Biertje

7310

geo 7310. Powertrail Veenendaal 094 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:50
Terwijl het autoverkeer langsstoof, deed ik alsof ik hier van de natuur genoot. Die natuur bestond uit een smal strookje groen naast het fietspad, met om de 200 meter een boom. En wat een toeval, precies waar ik stond, vond ik er ook een cache. Het was een petling met een volkomen zwarte dop.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7311. Powertrail Veenendaal 096 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:55
Het schrikhek vanwege de afslag naar de Inductorstraat schreeuwde me al van verre toe dat ik daar moest zijn. Er was namelijk geen enkele boom in de buurt. De petling zat hier op dezelfde manier bevestigd als bij nummer 074, alleen was de dop hier goed vastgelijmd. Een val in de diepte zat er dus niet in en tevreden zette ik voor de 64e keer vandaag mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7312. Powertrail Veenendaal 098 - van Blauwkous

6 september 2014, 16:55
Naast de groene lantaarnpaal aan de Groeneveldselaan begon een duidelijk zichtbaar paadje in de richting van de wilg bij het water. Ik besloot om daar maar eens een kijkje te nemen en vond petling 098, die geduldig op me lag te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

7313

geo 7313. Powertrail Veenendaal 100 - van Blauwkous

6 september 2014, 17:00
Dit was de laatste van de trail en die deed zijn naam (nummer 100) eer aan. Leuk gedaan en ook nog eens een hint om de hint niet te vergeten. O ja, ik kreeg dus nog een onverwachts cadeautje in mijn schoot geworpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7313. Powertrail Veenendaal Bonus 6 - van Blauwkous

6 september 2014, 17:05
Er waren diverse bonussen te vinden tijdens deze trail, maar ik heb alleen de coördinaten van Bonus 3 (die doe ik dus de volgende keer) en Bonus 6 gevonden. Van Bonus 5 had ik alleen het oost-deel. Bonus 6 lag gelukkig in de buurt, dus die heb ik nog even bezocht. Als dank aan de leggers van deze trail heb ik voor elke cache (ook de niet gevonden) een aparte log geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7315. Stadspark De Groene Velden - van bert4169

6 september 2014, 17:10
Na de trail fietste ik naar het stadspark. Begin januari was ik hier al eens geweest met Pino, Corbulo en Mighty-Mike na afloop van de Wintertrail, maar de cache bleek toen verdwenen. De revanche vandaag was toch nog lastig, want vlakbij zat een groepje hangjongeren, waarvan een paar in een auto waaruit luide basklanken klonken. Met mijn camera als alibi maakte ik eerst wat fraaie foto's vanaf de cachelocatie, waarna ik razendsnel de inmiddels gespotte doos greep.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 januari 2014
Na afloop van de Wintertrail liepen de 4 Braeckgeocachers nog even Veenendaal in. Een cache in het stadspark met een moeilijkheid van anderhalve ster, dat leek ons wel wat. Hoewel we met 4 personen alles hebben afgezocht, en voor de zekerheid toch ook maar bij het water, konden we deze makkelijke cache niet vinden. En we bleken niet de enigen, zoals Pino ontdekte toen hij de laatste logjes ging lezen. Een dag later constateerde de cachelegger dat deze inderdaad was verdwenen. Helaas voor ons.

7316

geo 7316. Met Stip op de kaart... Veenendaal - van jayleighs

6 september 2014, 17:15
Na al heel wat stipjes weggewerkt te hebben, was vandaag Veenendaal aan de beurt. Op een soort parkeerplaats moest ik op zoek naar iemand die een dansje wilde maken. Het bleek een cryptische hint, want dansen was helemaal niet nodig. De achterstand op mijn schema van ruim een uur had ik inmiddels weer helemaal weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7317. Hubi - van Team Hubi

6 september 2014, 17:25
Hubi zijn Hunkie en Binkie, en zij kennen elkaar sinds 2009. In 2013 zijn ze getrouwd en werden ze ook een geocache team. In de Achterkerkstraat mocht ik op zoek naar hun nano. Eerst bedacht ik waar ik zelf zo'n nano zou verstoppen en mijn idee bleek juist, want in één greep had ik het dingetje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

7318

geo 7318. Alleen overdag - van Chrissie1002

6 september 2014, 17:35
Op de Oude Begraafplaats had ik lang werk nodig. Alle mogelijke objecten heb ik onopvallend onderzocht, met mijn camera als alibi, totdat ik het jonge stel op het bankje moest lastigvallen. Zij bleken wel eens van geocachen gehoord te hebben, maar wisten niet dat ze de hele tijd op een cache zaten. Na een gezellig gesprek ben ik weer teruggelopen naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#551. De Nieuwe Molen Veenendaal (reloaded) - van te&ti

   dnf 6 september 2014
De ronde stellingmolen met bovenkruier uit 1911 stond er door de restauratie weer keurig bij. De hint hielp me niet echt, want wat is er hier nou altijd dicht? De deur van de molen? Het putje? De geparkeerde auto? Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kon me ook niet helpen, want deze cache had hij destijds overgeslagen toen hij in Veenendaal was. Hier moet ik dus nog eens voor terug.

geo 7319. Rondweg-West #4 - van te&ti

6 september 2014, 18:15
Tijdens de trail had ik al een stuk van de Rondweg gezien, maar op weg naar het station kwam ik er opnieuw langs. De cache was mooi weggewerkt, maar ik had de constructie snel door. De code voor de bonus heb ik echter nergens kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

7320

geo 7320. Rondweg-West #7 - van te&ti

6 september 2014, 18:25
En dit zou de laatste worden voor vandaag. Vlakbij de spoorwegovergang liep er een behoorlijk cachepaadje naar de juiste boom, dus ik had het makkelijk. Ook hier kon ik nergens een code voor de bonus vinden. Die bonus gaat dus aan mijn neus voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 september: naar Zoetermeer voor het jaarlijkse Meet and Greet-event (7 caches)

7321

geo 7321. Bij het Water Aquaduct - van LuckieStar

7 september 2014, 14:10
Voor de derde keer stond ik hier aan het water en tot mijn stomme verbazing zag ik dit keer de cache direct zitten. Had ik dus helemaal voor niets een extra hint aan Bussie&Co gevraagd. Maar mij hoor je niet klagen, want opgelucht zette ik mijn bierkrabbel. Het volgende team stond al in de startblokken, maar wilde eerst even weten of ik 'm had gevonden of niet.
Bedankt en proost, Biertje
note 24 mei 2014
Voor de tweede keer stond ik hier bij het water, maar dit keer had ik wat hulpmiddelen meegebracht. Niet dat dit wat uitmaakte voor het resultaat, maar het toonde wel mijn inzet en optimisme. Het zal dus scheepsrecht moeten worden, maar voor die tijd raadpleeg ik eerst even een stuurman aan de wal.
dnf 25 april 2014
Eerst heb ik op de meest logische plek gekeken en daarna op alle andere logische plekken. Kennelijk ben ik één plekje vergeten, want de cache bleef voor mij verborgen. Ook de hint hielp me niet op weg.

geo 7322. Tussen de gele stippen - van LuckieStar

7 september 2014, 14:30
Bij dit plekje onder de brug over het Heemkanaal in Zoetermeer was ik al eens langsgefietst, maar toen hingen er wat jongeren en ben ik doorgereden. Maar op zondagmiddag lagen ze waarschijnlijk nog in bed, dus had ik vrij spel om de gele stippen te gaan zoeken. Toen dat was gelukt, bleek het vinden van het blikje keelpastilles een koud kunstje, vooral als je de aanbevolen magneet bij je hebt.
Bedankt en proost, Biertje

7323

geo 7323. De poort van Zoetermeer - van LuckieStar

7 september 2014, 14:45
Voor de tweede keer stond ik voor de poort, maar vandaag lukte het me om hem te openen. Ik heb daarvoor wel eerst zo'n vijf minuten staan vingeren, maar ineens voelde ik wat. Waarom me dat de eerste keer niet is gelukt, was me een raadsel. Zo moeilijk was deze cache uiteindelijk toch niet. Enthousiast geworden besloot ik ook nog even over de Spiegeldijk te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 augustus 2014
Vangrailcaches zijn mijn lust en leven. Volgens mijn statistieken heb ik er inmiddels 27 gevonden, de meeste pas na de tweede of derde keer. Hoewel er meestal makkelijk een small of micro geplaatst kan worden, kiezen de meeste cacheleggers voor een nano, het liefst een zilvergrijze. Ook hier op het viaduct over de Australiëlaan op de grens van Zoetermeer zat het kreng prachtig verstopt. De poort bleef dus gesloten, maar ik kom terug zodra ik een bruikbare hint heb gevonden.

geo 7324. Prisma, Spiegeldijk - van LuckieStar

7 september 2014, 14:55
Nadat ik de juiste plek had bepaald, kon het speuren beginnen. De caches van LuckyStar zijn allemaal anders en ook nog eens verrassend, dus wat zou ik hier nu weer kunnen verwachten? Pas bij m'n derde blik zag ik iets verdachts. Gelukkig had ik m'n neopreen handschoenen bij me, maar dat bleek achteraf wat overbodig. Leuk gedaan en extra leuk dat ik de cachelegger een paar uur later op het Event de hand kon schudden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7325. Boomgaard - van Dragon1ord

7 september 2014, 15:15
Op weg naar het Meet and Greet Event fietste ik even door de perenboomgaard in Seghwaert. Er was een groep allochtonen bezig plastic zakken met fruit te vullen, waarbij zelfs in de bomen werd geklommen. Niemand had aandacht voor de eenzame man die vliegensvlug de nano pakte en z'n naam in vakje 17 kriebelde.
Bedankt en proost, Biertje

7326

geo 7326. Meet and Greet-event Zoetermeer III - van Paul

7 september 2014, 15:30
Voor de derde keer was ik op het Meet and Greet-event in Zoetermeer. Het was erg rustig; veel mensen waren op jacht naar de vanmiddag uitgebrachte caches en de overigen zaten allemaal te puzzelen. Toch heb ik (met een biertje) nog wat kunnen kletsen met oude en nieuwe bekenden. Als een van de laatsten ben ik vertrokken en het bier in de koelkast was nog niet eens op!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7327. Vluggertje - van Paul

7 september 2014, 16:55
Tijdens het Meet and Greet-event zat ik lekker buiten met een biertje, toen er ineens een lange stoet de bergen in trok. Er was kennelijk weer een nieuwe cache gepubliceerd en overmand door de goudkoorts sloten we ons aan. Bij de groene muur werd er al driftig gezocht. Toen de koker was gevonden, duurde het lang voordat het papier van hand tot hand eindelijk mijn kant op kwam. Toch heb ik nog als 20e kunnen loggen. Daarna vlug terug voor een nieuw biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 september: in Scheveningen werd al snel het sein gegeven: Brand meester! (1 cache)

7328

geo 7328. Omroep Scheveningen #2: Hot Items - van razor 151987

8 september 2014, 14:45
Vanwege een begrafenis fietste ik naar Scheveningen om het onaangename met het aangename te combineren. Eerst wierp ik een blik in de brandweerkazerne en daarna ging ik op zoek naar de bijbehorende cache. Die lag om de hoek, in een klein stukje groen in de Sloepstraat. Binnen een minuut kon ik het geruststellende sein geven: "Brand meester."
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


9 september: met de Braeckgeocachers deden we een 5 sterren-cache in Rijswijk (2 caches)

7329

geo 7329. Pseudologica Fantastica - van schaafjes

9 september 2014, 19:35
Omdat ik de afgelopen 20 jaar al veel D5/T5-caches heb gedaan, stelde ik voor om op onze gezamenlijke avond deze onmogelijke multi aan te pakken. De normaal zo stoere Mighty-Mike zag er geen muziek in en haakte bij voorbaat af, maar Pino en Corbulo gingen de uitdaging aan. Omdat de niet zo sportieve Corbulo al na 50 meter begon te klagen over vermoeide voeten, moest Pino de rugzakken met klimspullen, duikmateriaal en andere noodzakelijke tools van hem overnemen, maar hij droeg ze met het grootste gemak. Bij de wilde dieren heb ik me opgeofferd, zodat mijn vrienden voldoende voorsprong kregen om wp1 te bereiken. Daar hadden we veel tijd nodig om de geniepig weggewerkte getallen te vinden. Ondanks mijn bebloede benen wist ook ik me naar de volgende punten te slepen, maar slechts door verdoving met veel bier was de pijn nog wat dragelijk. Uren later stonden we voor de kist, die Corbulo slechts met een laatste krachtinspanning naar boven wist te krijgen. Het fors uitgevallen logboek bleek helemaal vol, zodat ik onze verzamelnaam Geo Braeck noodgedwongen dwars door de naam van de FTF heb moeten schrijven. Ik kan me voorstellen dat de cacheleggers het niet aandurven om de route zelf nog een keer af te leggen, dus de volgende stoere waaghalzen zullen zelf voor wat extra papier moeten zorgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7330. YppY - van Xiefehl

9 september 2014, 19:55
Een paar dagen geleden heb ik me hier in het zweet staan zoeken, waardoor een bezoek aan het Fitnesscentrum niet meer nodig was. Vanavond had ik mijn Braeckvrienden Pino en Corbulo meegenomen en kon ik ze deze vreselijk lastige plek tonen. Tot mijn verbazing haalde de sportieve en daardoor altijd fitte Corbulo binnen 2 tellen het doosje tevoorschijn. Gek genoeg bleek het dekseltje verdwenen en het logpapiertje kon alleen blijven zitten door het binnen de randen te klemmen. Hier is dus even wat onderhoud nodig. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 september 2014
Hier viel weinig te yippy'en, want zowel in de binnenhoek als buiten, boven en beneden, heb ik tevergeefs naar deze 'oppikker' gezocht. Hij zal toch niet door een bezoeker van het Hornbach Afhaalcentrum meegenomen zijn?

___________________________________________________________________


10 september: in Den Haag vond ik een nano 60 meter van het opgegeven punt (2 caches)

7331

geo 7331. De Roode Leeuw - van RememberMyName

10 september 2014, 13:10
Brouwerij De Roode Leeuw in Den Haag uit 1643, ja die ken ik nog goed. Bij het uitkomen van deze cache zat ik in mijn stamkroeg met een biertje, dus pas de volgende dag had ik tijd om naar de Rode Leeuwstraat te fietsen. De cache zou vrij hoog verstopt liggen, maar gelukkig stond er een ladder voor me klaar. Toen ik helemaal naar boven was geklommen, zag ik de kleine cache ineens een flink stuk onder me zitten. Ik was de vijfde bierliefhebber die z'n naam op het viltje mocht schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7332. Met STIP op de kaart... Den Haag - van RememberMyName

10 september 2014, 13:15
Hoewel de outdoor handheld GPS steeds nauwkeuriger wordt, merk ik dat de coördinaten de laatste 2 jaar steeds meer gaan afwijken door het gebruik van smartphones met een gratis app. De grootste afwijking constateerde ik vanmiddag in Den Haag, want de nano vond ik op 60 meter van het opgegeven coördinaat. Bij een traditional hoort de cache op de opgegeven coördinaten te liggen. Of is deze afwijking met opzet gedaan? Dan is het een multi of een mystery cache. Dankzij de hint was de cache gelukkig toch te vinden, maar dat was op N52°04.195 - E004°18.054.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 september: in Voorschoten even gewandeld in het Berkhoutpark (1 cache)

7333

geo 7333. Tradi Berkhoutpark - van dolleboel

11 september 2014, 10:35
Deze tradi in het Burgemeester Berkhoutpark in Voorschoten was altijd een cache voor Premium Members geweest, maar is onlangs ook opengesteld voor gewone members. Daarom fietste ik vanmorgen naar het altijd vriendelijke Voorschoten om dit wandelpark in landschappelijke stijl eens goed te bekijken. Op de aangegeven locatie waren er tal van mogelijkheden om een cache (geniepig) weg te werken, maar het kokertje bleek uiteindelijk gewoon goed zichtbaar. Hierna heb ik nog even een stukje gewandeld om daarna weer naar huis te keren.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12-15 september: naar het eiland Kreta, waardoor Griekenland mijn 21e cache-land werd (6 caches)

7334a       7334b

geo Malia Island - van mraqua

   note 12 september 2014
Tijdens mijn korte vakantie in Malia op Kreta zou ik mijn eerste Griekse cache gaan vinden. Vlak voor de kust lag een klein eilandje met een wit kerkje, een vlaggenmast en een cache, maar die laatste was al 7 keer achtereen niet gevonden. Toch besloot ik naar het eilandje te zwemmen om zelf op onderzoek uit te gaan. Camera, pen en gps nam ik mee in een klein opblaasbaar bootje. Maar ook ik heb onder de (juiste) berg stenen geen plastic doosje kunnen vinden. De cache is dus helaas verdwenen.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

geo 7334. Stalis beach view - van juhu94

12 september 2014, 15:45
Na het mislukte avontuur bij Malia Island liep ik langs de kust naar het dorpje Stalis, waar de eerstvolgende dichtstbijzijnde cache zou moeten liggen. Na eerst de hint verkeerd geïnterpreteerd te hebben (omdat ik natuurlijk niet wist hoe lavendel eruit zag) bleek het doosje gewoon op het nulpunt te liggen. Mijn eerste Griekse cache!
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

geo 7335. Love is a journey 2 - van Stewwerter

12 september 2014, 17:15
In de heuvels buiten Stalis lag nog een cache, waarvoor ik slechts 50 meter hoefde te klimmen. Met uitzicht op Beach Road en de baai van Stalis vond ik hier mijn 2e cache in Griekenland.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

7336

geo 7336. Krines - van Omilos

13 september 2014, 12:50
Samen met mijn vriend Bozo wandelde ik langs een aantal oude Venetiaanse en Turkse fonteinen in Heraklion, de hoofdstad van Kreta. De Venetianen, die van 1200 tot 1600 de baas waren op het eiland, lieten olijfbomen planten, bouwden burchten en zorgden voor een goede watervoorziening met reservoirs en fonteinen (krines). Het eerste punt was het lastigste, omdat ik zocht naar een grote fontein zoals de Fontani di Trevi uit Rome. Toen ik eenmaal door had dat het om oude, niet meer werkende exemplaren ging, werd het een stuk makkelijker. Na een mooie en interessante wandeling was de cache snel gevonden.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

geo 7337. Saint Peter - van GeorgeTheGreek

13 september 2014, 13:20
De Kerk van St. Peter en St. Paul werd gebouwd in de eerste jaren van de Venetiaanse overheersing als Byzantijnse kerk in de Dominicaanse kloosterorde (Domenicani Predicatori). Het is een van de oudste voorbeelden van 12e eeuwse Dominicaanse architectuur, zowel in Griekenland als in de rest van Europa. Na onze wandeling langs de Venetiaanse en Turkse fonteinen (de multi Krines) stopten we naast deze kerk voor een simpel verstopte (maar lastig te ontdekken) cache. Het was mijn goede en slimme vriend Bozo die het kokertje bijna direct zag zitten.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

7338

geo 7338. View to Ha - van Omilos

14 september 2014, 16:20
De cache op het eiland Spinalonga heb ik niet kunnen vinden, maar dat was niet gek toen ik thuis ontdekte dat hij vorige week disabled was na een aantal not founds. Met de boot voeren we terug naar het havenstadje Agios Nikolaos, waar ik eerst heb gezocht naar Minos and Europe (18 not founds, dus waarschijnlijk weg). Bovenop een heuvel had ik aan de ene kant uitzicht op de kloof van Ha en aan de andere kant de zee rond de stad.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

geo 7339. Canyons crossroad E4 CTC - van Omilos

15 september 2014, 13:45
Vandaag gingen we met de bus naar het dorpje Mirtia om van daaruit een wandeling van 5 kilometer door een bergkloof te maken. Aan het eind zou de bus weer voor ons klaarstaan. Als extra beloning lag er vlak voor ons eindpunt ook nog een cache op me te wachten. Niemand van de groep begreep waarom ik zo opgewonden was toen ik na een paar minuten het kleine plastic doosje in handen had.
sas eucharisto kai ja mas, Biertje

___________________________________________________________________


16 september: een nieuwe cache van labrador Sam in Nootdorp (1 cache)

7340

geo 7340. Sam op Pad 13 FF Vangen - van GSStry2find

16 september 2014, 18:15
Gelukkig had labrador Sam net een nieuwe cache geplaatst, want anders had ik hier weinig gevangen. Op de hoek van het Nootdorpsepad en de Middelweg stond een stuk vangrails waar je gemakkelijk heel wat weg kunt stoppen. In eerste instantie zocht ik veel te moeilijk, maar tenslotte vond ik het kokertje op een ook voor mensen goed te vinden plekje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 september: in de urban jungle van Den Haag was ik iets eerder dan Wilxlii Carrotte (1 cache)

7341

geo 7341. Urban Jungle aangemeerd - van DeEindbazen

17 september 2014, 14:00
Het viel hier wel mee met de jungle in Den Haag, want vanaf de hoek van de Witte Brug liepen er twee brede trappen naar de waterkant en de cache. Die was mooi weggewerkt, maar voor insiders goed te zien. Ik was dan ook verbaasd dat ik 3 uur later werd gebeld door mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Maar dit keer was het niet voor hulp, maar omdat hij zojuist zijn worteltekening vlak onder mijn bierkrabbel had gezet.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 september: Zoetermeer had een dom aapje in een boom bij de Zoetermeerse Plas (1 cache)

7342

geo 7342. Dom aapje - van joey4501

18 september 2014, 16:50
Dit domme aapje had zich verscholen in een Zoetermeerse boom met uitzicht op de Zoetermeerse Plas. Ik wierp eerst een blik op de boom, maakte een foto en klom daarna als een aap zo lenig naar boven. Met het logrolletje op zak daalde ik weer af. Nadat ik mijn bierkrabbel had gezet en een flinke slok had genomen, klom ik weer omhoog. Ik ben benieuwd hoe deze boom eruit ziet als er 100 founds zijn geweest, want nu al waren de klim- en hangsporen goed zichtbaar.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


19 september: naar het hoogste bouwwerk van Den Haag en terug naar de Kijkduinse kust (3 caches)

7343

geo 7343. Haagse Hoogte Punten revival - van krefdebef

19 september 2014, 12:20
In augustus 2011 stond ik hier ook. Toen was deze cache nog een puzzel, waarvoor de oplossing me bij deze 156 meter hoge Digitenne zendmast aan de Kerketuinenweg bracht, het hoogste bouwwerk van Den Haag. Sinds 2012 is er een nieuwe versie, nu als traditional, waardoor ik vandaag opnieuw naar industrieterrein Zichtenburg mocht fietsen. Hoewel de cache nog prima is te vinden en het logrolletje voor driekwart leeg, bleek hij eergisteren door de reviewers gearchiveerd. Dat kwam omdat de cachelegger vergeten is de cache na het onderhoud weer te enablen, waardoor hij maanden op disabled is blijven staan. Dat is jammer, maar misschien komt er straks een derde versie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7344. Zij die hoort - van nokki

19 september 2014, 12:30
Dit fantasyboek kende ik niet, maar de symbolen van de puzzel kwamen me bekend voor. Snel had ik dus een correct coördinaat samengesteld, dat ik vanmiddag heb bezocht. Al vlot viel mijn blik op de juiste plek, waarna ik na wat prutsen mijn bierkrabbel in het boekje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

7345

geo 7345. Terug naar de kust - van carlaendick

19 september 2014, 12:45
Dit was voor mij vandaag letterlijk terug naar De Kust, want deze strandtent in Kijkduin heb ik vorige zomer ook al eens bezocht. Dit jaar is de tent opnieuw opgebouwd en de cache teruggeplaatst. Geroutineerd liep ik daardoor naar de juiste hoek en verrichte de benodigde handelingen om het logschrift in handen te krijgen. Omdat ik een lunch- en bierafspraak had in een verderop gelegen strandtent, verliet ik het terras en zat ik even later in het zonnetje achter een groot glas witbier zonder citroen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 september: voor een gewone cache fietste ik naar Wateringse Veld (1 cache)

7346

geo 7346. G.E.C. - van Het Zeepaartje

20 september 2014, 17:05
Voor de tweede keer deze maand fietste ik voor een nieuwe cache naar de wijk Wateringse Veld. Dit maal betrof het Gewoon Een Cache (GEC). Hoewel, gewoon? Op de kaart lag het ding precies in het midden van de weg, dus zonder hint, huisnummer of GC-sticker was er 50% kans dat ik bij de juiste voorgevel (geen voortuin) zou staan. Gelukkig waren er in eerdere logjes al wat aanwijzingen gegeven, want bijna iedereen heeft hier wel een bankje voor zijn gevel staan. Mijn eerste greep was raak en opgelucht kon ik constateren dat dit inderdaad Gewoon Een Cache was.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


21 september: in het vriendelijke Nootdorp werd ik twee keer welkom geheten (2 caches)

7347

geo 7347. Welkom in Nootdorp: Veenweg - van Jillisvm

21 september 2014, 16:00
Omdat ik vanmiddag even in Nootdorp een verdwenen waypoint moest controleren, kon ik dat mooi combineren met een bezoek aan twee caches. Hoewel het bijna herfst is, was de beloofde bui weggebleven en fietste ik in een lekker zonnetje over de Veenweg. Zo'n doosje had ik al vaker in handen gehad en open gekregen, maar op het losse papier stonden zo'n 20 namen van geocachers die geen geduld hadden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7348. Welkom in Nootdorp: Drafbaan - van Jillisvm

21 september 2014, 16:10
Van de Nootdorpse Veenweg fietste ik naar de voormalige drafbaan, waar in 1999 de laatste koers werd gereden. Nu is daar winkelcentrum De Parade gebouwd, waarvan de straatnamen nog herinneren aan een glorieus verleden. Het cachepaadje leidde me rechtstreeks naar de cache, die ik fluitend openmaakte, waarna ik al snel mijn bierkrabbel kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 september: voor het eerst op een maandag in september een multi in Voorburg gedaan (1 cache)

7349

geo 7349. Monumenten oud Voorburg - van cadebestiar

22 september 2014, 15:35
Het zonnetje scheen en ik zag in mijn statistieken dat ik nog nooit op een maandag in september een multi in Voorburg had gevonden. Daarom stapte ik op de fiets voor een ritje langs 10 monumenten in mijn gemeente Leidschendam-Voorburg. Die had ik de afgelopen 11 jaar als geocacher allemaal wel eens eerder bezocht bij een multi of traditional, maar het kon geen kwaad om ze nog eens te bekijken. Sommige antwoorden wist ik nog uit mijn hoofd, maar toch kwam mijn checksum op 27 in plaats van 32. Het deed me sterk denken aan de jaarlijkse beeldencache op het Lange Voorhout, waarbij ik ook altijd grote moeite heb om de checksum goed te krijgen. Na wat stoeien met de jaartallen kwam ik uiteindelijk op 30. Nog 2 te weinig dus. Daarom heb ik net zo lang zitten prutsen met de aantallen luiken, lantaarnpalen, ramen en stoeptreden totdat ik uiteindelijk op 32 uitkwam. De cache lag op een monumentaal plekje waar ik pas in tweede instantie het doosje zag zitten. Ik vond dat ik nu wel een biertje had verdiend, dus ik ging nog even langs café De Fox, ook in de Herenstraat en voor mij ook een monument waar ik al jaren kom.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


23 september: een nieuw TB Hotel in Leidschendam, dat eigenlijk een korte multi was (1 cache)

7350

geo 7350. TB Hotel Abdijland - van estherdropert

23 september 2014, 19:10
Dit nieuwe TB Hotel lag op een bierworpafstand van het inmiddels opgeheven TB Hotel Leidschendam. Het coördinaat bleek echter niet helemaal nauwkeurig, want ik kwam uit op de parkeerplaats. Daar ontmoette ik MuppetsH&R en samen hebben we de zoektocht voortgezet. Deze cache is geen traditional, want het doosje ligt niet op de coördinaten die bovenaan de pagina staan. Het is dus een (korte) multi. Alleen een reviewer kan het soort cache veranderen, dus daarvoor zal de cachelegster contact moeten opnemen. Uiteindelijk heb ik Team KIS98 maar gebeld, die deze cache als eerste had gevonden. Met die hulp konden we alsnog onze namen in het hotelregister zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 september: bezoek aan een minibieb in Voorschoten op weg naar mijn zwemtraining (1 cache)

7351

geo 7351. Een uitgelezen cache - van RemyD

24 september 2014, 20:45
Voordat ik me in het zwembad van Voorschoten zou melden voor mijn wekelijkse training, fietste ik even naar het Plantsoen in Leiden. Gezien de titel van deze cache verwachtte ik daar een minibieb aan te treffen, de 7e of 8e alweer waar ik ook een logboek zou gaan vinden. Bij de tuin waar ik terechtkwam was echter geen kast of boek te zien. Mijn lamplicht lokte een verbaasde studente naar buiten, die wel eens van geocachen had gehoord en me ook nog kon vertellen dat het boekenkastje iets verderop in de straat stond. Later bleek dat ik één cijfertje verkeerd in mijn GPS had ingevoerd. Ook deze minibieb zat weer barstensvol lectuur, waardoor ik flink moest grabbelen voordat ik mijn naam in het logboekje kon krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


25 september: in Leidschenveen lag al een jaar de Muzieknoot op mij te wachten (1 cache)

7352

geo 7352. De muzieknoot - van Speurneuz

25 september 2014, 13:00
Voor mijn dagelijkse fietsrit reed ik vanmiddag even naar Leidschenveen. Al een jaar ligt daar de Muzieknoot, een nootje dat ik al die tijd niet had gehoord. Zingend bereikte ik dit prachtig plekje aan het water, typisch zo'n locatie waar een cache hoort. Op dit bankje zou ik uren kunnen bierdrinken, starend over het water naar de schaapjes aan de overkant. Helaas had ik voor dit korte ritje geen bier meegenomen, dus nuchter ben ik weer vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 september: na mijn bezoek was Zoetermeer weer helemaal 'leeg' (2 caches)

7353

geo 7353. Prisma, Zoetermeerselaan - van LuckyStar

26 september 2014, 16:15
Op mijn bier-bike reed ik vanmiddag naar Bleiswijk, net over de grens bij Zoetermeer. Nadat ik bij de Brandpuntlaan na tien minuten zoeken met lege handen was vertrokken, fietste ik een klein stukje verder. Bij de Zoetermeerselaan had ik gelukkig meer succes. Mijn eerste ingeving bleek juist en de geniepig verstopte nano lachte me toe. Ik lachte terug en krabbelde mijn naam in het 2e vakje van het nieuwe logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7354. Prisma, Brandpuntlaan-zuid - van LuckyStar

26 september 2014, 16:20
Het succes bij de Zoetermeerselaan smaakte naar meer en ik fietste opnieuw langs de Brandpuntlaan. Een kwartier geleden had ik hier tevergeefs staan kijken, hoewel ik twee keer dacht de cache gevonden te hebben. Maar met een frisse blik zocht ik opnieuw en nu wat ruimer rond het nulpunt. En ineens had ik min of meer bij toeval de cache in handen. Hoe verzin je het, maar heel slim geconstrueerd! Op dat moment begon er een klein miezerbuitje te vallen, maar ik vond dat niet erg, want ik had Zoetermeer weer 'leeg'.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


27 september: drie keer welkom geheten in het vriendelijke Nootdorp (3 caches)

7355

geo 7355. Welkom in Nootdorp: Plan West - van Jillisvm

27 september 2014, 13:00
Elke keer als ik Nootdorp binnenfiets, voel ik me altijd direct thuis. Dat is waarschijnlijk omdat ik hier de laatste tijd veel welkom wordt geheten. Vanmiddag was dat het geval op het Burgemeester Schölvinckplein. Nadat ik het Liggend Veulen van Frans Coppelmans had bewonderd, keek ik waar de cache kon liggen. Wat jammer dat het logrolletje niet in een extra (foto)kokertje zat, want het was klam en behoorlijk schimmelig. Maar mij hoor je niet klagen, want ik zette er zwierig mijn bierkrabbel op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7356. Welkom in Nootdorp: Dorpsstraat - van Jillisvm

27 september 2014, 13:10
Gelukkig lag deze cache niet echt in de Dorpsstraat maar in een zijstraatje, want het was deze zaterdagmiddag behoorlijk druk buiten. Door het lekkere nazomerweer zaten de terrassen goed vol en verlekkerd keek ik naar de grote glazen bier die op de tafels stonden. Helaas moest ik werken: bij de antieke houten ophaalbrug uit 1986 zocht ik naar een micro. Pas bij de vijfde poging zag ik ineens iets opvallends.
Bedankt en proost, Biertje

7357

geo 7357. Welkom in Nootdorp: Molen de Windlust - van Jillisvm

27 september 2014, 13:25
De achtkante stellingmolen Windlust (Vlaamse blokvang met vier stukken) is voor mij als geocacher een oude bekende. Hij was tot nu toe vaste prik in alle Nootdorpse multi's en op 10 oktober 2010 heb ik er 's ochtends om 06:45 uur staan wachten op mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, om hem te helpen bij het vinden van zijn 10.000e cache. Door een heel klein foutje van de organisatie stond hij echter een kilometer verderop, zich afvragend waar iedereen toch bleef. Gelukkig werd ik hier vriendelijk welkom geheten door een buurman die mij precies kon vertellen waar iedereen de laatste maanden aan het zoeken was. En hij bleek helemaal gelijk te hebben. Nadat ik tot slot nog een foto had gemaakt van de vrolijk draaiende wieken, bedacht ik me nog net op tijd dat ik het bonusgetal was vergeten te noteren. Maar deze keer had ik geen hulp meer nodig.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 september: terug naar Veenendaal voor de ontbrekende caches van de Powertrail (72 caches)

7358

geo 7358. Powertrail Veenendaal Bonus 3 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 08:55
Op deze stralende zondag zou ik het tweede deel van de Powertrail Veenendaal op mijn bier-bike afleggen, plus nog wat caches die ik links en rechts zou tegenkomen. Na 70 km fietsen en 9,5 uur later had ik 72 caches gevonden en 4 niet.
De start voor vandaag was gelijk al een Bonuscache, waarvan ik het coördinaat tijdens mijn eerste trip had gevonden. Bij het aanfietsen was de locatie direct duidelijk en in alle stilte zette ik voor de eerste keer vandaag mijn bierkrabbel in een keurig logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7359. Powertrail Veenendaal 045 - van KaRo team

28 september 2014, 09:00
Met de wetenschap dat deze cache nog steeds door iedereen gevonden wordt, zocht ik met verscherpte blik opnieuw aan de Voorpoort. Op 6 september had ik hier niets kunnen vinden, maar dit keer was het raak. De petling zat (bewust?) verstopt onder wat zwerfvuil.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
Al binnen het half uur had ik mijn eerste not-found. Op alle logische plekjes aan de overkant van de Voortpoort heb ik gezocht. Later op de dag bleek de cache alsnog gevonden te zijn, maar het afwijkende dopje was waarschijnlijk niet van mijn favoriete merk.

7360

geo 7360. Powertrail Veenendaal 053 - van KaRo team

28 september 2014, 09:15
Eigenlijk fietste ik vandaag dezelfde route als 6 september, maar nu hoefde ik alleen te stoppen bij de not-founds van die keer. Zo stond ik dus opnieuw bij de 5-stammige eik aan de Onderweg. Van The Sugars had ik destijds gehoord waar #053 zou moeten zitten, maar daar zat hij niet. Een behulpzame ruiter te paard passeerde en ze riep in het voorbijgaan dat ik heel ergens anders moest zoeken. Daar bleek de petling inderdaad te liggen. Kennelijk was dit een zwervende cache.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
Nadat ik de overweg was gepasseerd, mocht ik mijn geluk beproeven bij een vijfstammige eik, die ook nog eens begroeid was met klimop. De hint was nogal dubbelzinnig, want die bleek op bijna alles te kunnen slaan. Later op de dag hoorde ik van The Sugars dat deze er gisteren in ieder geval nog hing, maar heel anders dan ik had gedacht.

geo 7361. Powertrail Veenendaal 059 - van KaRo team

28 september 2014, 09:20
Ook deze moest er vorige keer gewoon gelegen hebben, maar vandaag hield ik rekening met een flinke afwijking van het coördinaat. En dat hielp, want de zwarte Coca-Cola Zero-dop grijnsde me nauwelijks verhuld tegemoet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
Er stond een zeer kenmerkende boom en er was een klein cachepaadje, maar geen cache. Ook geen behuizing. De cache bleek inderdaad verdwenen, want later op de dag zouden de cacheleggers hier een nieuwe petling plaatsen. Ik was dus gewoon iets te vroeg.

geo 7362. Powertrail Veenendaal 065 - van KaRo team

28 september 2014, 09:30
Dit stukje van de trail was nieuw. Het kwam online op de dag dat ik hier met het eerste deel bezig was, drie weken geleden. Toch was er al een zeer duidelijk cachepaadje ontstaan naar de juiste boom. Nadat ik eerst drie joggers van middelbare leeftijd had laten passeren, stormde ik zonder te aarzelen de helling op.
Bedankt en proost, Biertje

7363

geo 7363. Powertrail Veenendaal 067 - van KaRo team

28 september 2014, 09:35
Bij deze boom kwam ik Team Arti tegen. Die waren vanmorgen al in het donker op de fiets vertrokken om deze trail te gaan doen. De zwartbonte koeien in de naastgelegen wei trokken zich niets aan van onze ontmoeting en gingen gewoon door met hun dagelijks werk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7364. Powertrail Veenendaal 069 - van KaRo team

28 september 2014, 09:40
Iets verderop langs de Kooiweg moest ik weer bij een boom zijn, maar welke? De zoeksporen bleken een betere aanwijzing te zijn dan mijn Garmin eTrex Legend, want ook hier merkte ik een behoorlijke afwijking met de satellieten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7365. Powertrail Veenendaal 071 - van KaRo team

28 september 2014, 09:45
De Kooiweg leidde me onder de A12 door en na de bocht zag ik de eerste boom. Een mooie plek voor een cache. De hint luidde 'val er niet in', maar de sloot stond helemaal droog, dus ik kon me rustig laten vallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7366. Powertrail Veenendaal 073 - van KaRo team

28 september 2014, 09:50
Ik maakte een afslag naar een doodlopend weggetje waar wat witte berken stonden. De paarden in het weiland keken even op, maar zagen al snel dat ik weer zo'n maffe geocacher was die alleen maar aandacht had voor de weggestopte petling.
Bedankt en proost, Biertje

7367

geo 7367. Powertrail Veenendaal 075 - van KaRo team

28 september 2014, 09:55
Rioolwaterzuiveringsinstallatie Veenendaal zuivert per dag 26 miljoen liter afvalwater van woningen en bedrijven. Dat leek me een hele klus, dus ik besloot de mensen in dat gebouwtje achter het witte hek maar even niet te storen. Ik concentreerde me vooral op het zoeken naar een plastic doosje, dat natuurlijk niet lang verborgen kon blijven voor mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7368. Knikker cache - van Nanithym / emcdre

28 september 2014, 10:00
Dit was zo'n cache die ik passeerde en vorige keer niet kon vinden. Gelukkig had ik van de cachelegger een extra hint gekregen, zodat ik vandaag gericht op zoek kon. Het doosje heb ik dit keer keurig gevonden, maar het lag op een andere hoek, zodat de afwijking met het berekende coördinaat nogal groot was. Het verklaarde mijn not-found de vorige keer, maar mij hoor je niet klagen. Het gaat tenslotte niet om de knikkers, maar om het spel.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
De oplossing van de knikkerpuzzel bracht me bij de geitjes, maar de cache kon ik hier niet vinden. Later zou ik de cachelegger tegenkomen en kreeg ik een betere aanwijzing. De volgende keer moet het lukken.

geo 7369. Powertrail Veenendaal 077 - van KaRo team

28 september 2014, 10:05
Het kruispunt Slaperdijk/Haarweg, vlak voor de spoorwegovergang, was ik vorige keer een paar keer gepasseerd en nu had hier een nieuwe cache het licht gezien. Het ding had ik snel gevonden, maar aan de hint heb je pas iets als je de cache al in handen hebt.
Bedankt en proost, Biertje

7370

geo 7370. Powertrail Veenendaal 079 - van KaRo team

28 september 2014, 10:10
Toen ik op de Haarweg fietste, schatte ik al in dat ik bij de groene elektriciteitskast zou uitkomen. Ik moest me even inhouden, zodat een vader met kinderwagen kon passeren, waarna ik razendsnel en ongezien mijn slag kon slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7371. Powertrail Veenendaal 081 - van KaRo team

28 september 2014, 10:15
Bij de groene struiken naast het groene hek waren veel zoeksporen te zien, maar ik zag er geen cache. Iets verderop gelukkig wel. Alles was hier groen, dus met een hint als 'groen' zit je hier dus overal goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7372. Powertrail Veenendaal 030 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 10:25
Nu ik de nieuw verschenen trail-caches had gedaan, kon ik me weer concentreren op de not-founds van de vorige keer. Zoals deze hier, bij de brug naar de hondenuitlaatplaats aan de Betje Wolffstraat. Van The Sugars had ik achteraf een extra tip gekregen, maar daar had ik vorige keer ook al gekeken. Nu zag ik er weer niets, totdat ik net iets verder keek dan mijn bierblikje lang was. En ja hoor, geniepig weggestopt zat petling #030 hier toch te wachten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
En hier greep ik opnieuw mis, bij het bruggetje en het toegangshek tot het hondenuitlaatgebied. Hoe ik ook zocht: geen cache te vinden. Een behulpzame voorbijgangster die haar hond zocht, bevestigde dat ik toch echt goed zat. Later hoorde ik van The Sugars dat de cache er gisteren in ieder geval nog zat. Volgende keer beter.

geo Powertrail Veenendaal 050 - van jayleighs-junior

   note 28 september 2014
Op dit stukje aan de Zandheuvellaan had ik vorige keer ook al tevergeefs gezocht en vandaag weer. Van The Sugars had ik gehoord dat de cache op hoofdhoogte zou zitten, maar ook daar zag ik niets. Gezien de vele zoeksporen was ik niet de enige.
dnf 6 september 2014
En hier greep ik mis. Vele paadjes tussen de bomen verraadden dat hier vaker lang was gezocht. Er waren ook honderden mogelijkheden, maar niet een leverde mij een cache op. Volgende keer beter.

7373

geo 7373. 't Zwervershonk - van Voldemort & Justitia

28 september 2014, 11:05
Het zwervershonk was de naam van het clubhuis van scoutinggroep De Zwervers en lag vroeger aan de andere kant van de weg. De cache was al van een afstandje te zien. In de koker stond een laagje (regen)water, dat ik er eerst maar uit heb gegoten. Het logboekje zat in een apart plastic potje en was nog droog. Ik heb de cache wat beter afgedekt, maar de koker bleef boven het hout uitsteken. Later deze dag is hij kennelijk toch door anderen gevonden en is het logboek verscheurd. Jammer.
Bedankt en proost, Biertje

geo Powertrail Veenendaal 064 - van jayleighs-junior

   note 28 september 2014
Langs de stenen muur van dit fabrieksgebouw had ik de vorige keer niets gevonden en nu weer niet. Voor de zekerheid heb ik ook maar op wat andere plekken gekeken en zelfs bij de tuinen aan de overkant van het fietspad...
dnf 6 september 2014
Samen met The Sugars heb ik de muur van dit fabrieksgebouw een paar keer afgezocht en ook alle stenen, struiken en ander opvallend materiaal bekeken. Een cache hebben we echter niet gevonden. Gezien het feit dat bijna iedereen deze wel heeft gelogd (en dus gevonden), moet ik hiervoor nog een keertje terug.

geo 7374. Powertrail Veenendaal 074 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 11:30
Bij dit schrikhek aan de Cuneraweg kon ik de vorige keer niet loggen, omdat de petling onderin de buis was gevallen. Nu zat er een nieuwe (steviger) vast en was het een eitje. Hierna verliet ik deze trail voor een kort uitstapje naar de Slagsteegtrail.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
Het was duidelijk dat de cache bij dit schrikhek aan de Cuneraweg te vinden was. Na goed zoeken bleek de petling losgeraakt en gevallen op een plek waar we niet bij konden. Ook een magneet kon ons niet helpen. The Sugars en ik moesten hier dus een not-found noteren, hoewel we er met onze neus bovenop zaten.

7375

geo 7375. Knotsgek - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 11:50
Ik maakte tussendoor een kort uitstapje naar de Slagsteegtrail tussen Veenendaal en Wageningen. Op het eind lag nog een extraatje: Knotsgek. Deze cache lag echter niet bij de knotwilg op het nulpunt, maar bij die andere. Een beetje gek, inderdaad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7376. Slagsteegtrail: Bonuscache - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 11:55
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Ik verwachtte de bonus op het eind, voor mij dus het begin. Door mijn ervaring en door heel goed op te letten zag ik een mogelijke plek voor die bonus. En ik bleek gelijk te hebben. In de doos zat iets dat in de cache moest blijven zitten en ineens herinnerde ik me de hint. Zo heb ik ook nog het grapje gevonden. Hierna hoefde ik me geen zorgen meer te maken over de bonuscodes en kon ik lekker onbevangen aan de trail beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7377. Slagsteegtrail #7 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:00
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Achter een fraaie eik zag ik een hoopje stenen liggen. Zomaar wat stenen? Nee, er lag een fotokokertje onder. Het bleek #7 van deze trail.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7378. Slagsteegtrail #6 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:05
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Op de hoek met de Heuvelweg kwam ik Team Zoey tegen. Samen vonden we nummer 6. Na het loggen hebben we nog even gekletst, maar niet te lang, want we hadden natuurlijk allemaal nog veel meer te doen vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7379. Slagsteegtrail #5 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:10
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Nummer 5 lag in de buurt van een roestig hek van een weiland en daar hoefde ik niet lang te zoeken. De weg bestond vanaf hier ineens uit betonplaten.
Bedankt en proost, Biertje

7380

geo 7380. Slagsteegtrail #4 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:10
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Nadat ik nummer 4 had gelogd, wierp ik nog even een blik op het weiland. Nadat ik het blik leeg had, stapte ik weer op mijn fiets. Maar daarbij verloor ik ongemerkt mijn schema met route, tijden en aantekeningen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7381. Slagsteegtrail #3 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:15
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. De roodbont koeien lagen heerlijk te herkauwen en ik vond kokertje nummer 3. Daarna ontdekte ik dat ik mijn schema was verloren en moest ik terugfietsen naar nummer 4. Gelukkig lag het papier daar op de grond en kon ik mijn laatste vondst alsnog noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7382. Slagsteegtrail #2 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:25
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Ook dit leek een appeltje-eitje te zijn, maar op eigen kracht kon ik het kokertje niet vinden. Nadat ik de hint had bekeken, was nummer 2 ook in de pocket. Kennelijk waren de satellieten hier even van Slag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7383. Slagsteegtrail #1 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 12:30
De Slagsteegtrail was een uitstapje dat ik achterstevoren zou doen. Bij het begin van dit klompenpad vond ik (voor mij) de laatste van deze korte trail. De Slagsteeg liep echter nog anderhalve kilometer door, dus de trail had nog uitgebreid kunnen worden.
Bedankt en proost, Biertje

7384

geo 7384. 't Neske - van De zoeklichten

28 september 2014, 12:35
Ongemerkt was ik bij de grens van Wageningen beland. Hier liep een klompenpad langs de rand van het weiland, waar ook nog eens een cache was geplaatst. Ik kwam van de kant van de Slagsteeg, dus ik naderde het huisje via de achterzijde. Voor het openen en sluiten was gebruik gemaakt van een bijzondere magnetische sluiting, maar dat was voor mij geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7385. Rondje pensionstallen 2 - van Team Blanche

28 september 2014, 13:00
Na mijn uitstapje langs de Slagsteegtrail bereikte ik het rondje pensionstallen in de Kraats, een buurtschap tussen Veenendaal en Bennekom. Vanwege de vele paarden zijn er ook veel pensionstallen in deze buurt. In de bocht van de Langesteeg stond het Monument voor de Middeleeuwen. En er lag ook een forse koker. De logrol was vochtig en iemand had er een vervangend blaadje in gedaan. De grazende paarden keken niet op of om toen ik mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7386. Rondje pensionstallen 3 - van Team Blanche

28 september 2014, 13:05
Om de hoek, aan de Vier-Morgenweg, stapte ik opnieuw van mijn fiets. Het fotokokertje zat hier op een plaats waar wij in de stad alleen maar een nano durven te leggen. Maar kennelijk gaat dat hier in de Kraats, het buurtschap tussen Veenendaal en Bennekom, al jaren goed. En zo hoort het ook. De logrol was vochtig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7387. Rondje pensionstallen 5 - van Team Blanche

28 september 2014, 13:10
Op weg naar pensionstal nummer 5 werd ik begeleid door een meisje op een pony. Ik fietste rustig achter haar aan, maar ze reed niet tot aan de cache. Daar moest ik dus zelf naar op zoek. In het kokertje zat alleen maar een klein afgescheurd noodpapiertje, zonder bonuscode. Leuk, want dat betekende dat ik straks moest puzzelen en gokken.
Bedankt en proost, Biertje

7388

geo 7388. Rondje pensionstallen 1 - van Team Blanche

28 september 2014, 13:20
Hier aan de Zwartesteeg stond in de beschrijving dat de cache vanaf de weg was te pakken en in de hint stond een hoogte waar ik nog net bij zou kunnen. Het leek me dus niet moeilijk om het laatste bonusgetal te bemachtigen. Maar dat viel erg tegen. Ook toen ik mijn uitschuifbare spiegeltje inzette, bleef het kokertje onzichtbaar. Ik ben toen maar over het slootje gesprongen en ben in de wilg geklommen. De rakker zat dus op een plek die totaal niet klopte met de beschrijving en de hint. Na het loggen heb ik dat dus maar weer in orde gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7389. Rondje pensionstallen Bonus - van Team Blanche

28 september 2014, 13:40
Met slechts 3 van de 4 bonusgetallen bleven er dankzij de formules slechts 2 mogelijkheden over voor de bonus. De ene plek lag midden in een weiland en de ander iets van de weg af. En dat klopte precies met de hint. Vol goede moed volgde ik het pijltje van mijn GPS. Maar op die plek vond ik niet de beloofde plastic doos. Ik riep de hulp in van een stel klussende meiden, die direct de cachelegster gingen halen. Zij toonde me waar ik beter had moeten kijken, zodat ik tenslotte toch nog blij mijn naam in het logboek kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7390. Heltrail 1 - van jayleighs

28 september 2014, 14:00
De avond voor vertrek viel me ook nog deze serie puzzels op, waarbij ik slechts de eerste direct wist op te lossen. Die lag ook nog eens mooi op mijn geplande route. De puzzel was geen hel en het vinden van het kokertje ook niet.
Bedankt en proost, Biertje

7391

geo 7391. Sportieve verhuizingen - van Blauwkous

28 september 2014, 14:05
Ik was weer terug in Veenendaal en wel op het fietspad langs de Polderweg in de buurt van sportpark Spitsbergen. Hier hadden 4 sportverenigingen hun onderkomen gekregen en ter ere van al die voorafgaande verhuizingen lag er een petling verstopt. Voor het graaien hoefde ik nauwelijks sportief uit de hoek te komen, dus klimmen, springen, slaan of racen was er niet bij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7392. Langs de Grote Beer: sporten - van te&ti

28 september 2014, 14:10
Sportpark Spitsbergen hield nog een andere cache verborgen, zo'n 180 meter verderop. Hier werd wat meer speurzin van mij gevraagd, want de cache was fraai verstopt. Toch viel me iets op en dat bleek het dekseltje van het kokertje te zijn. In de beschrijving stond dat het er zaterdag druk kon zijn, dus ik was blij dat het zondag was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7393. De Rondweg-West #1 - van te&ti

28 september 2014, 14:45
Dit bleek toch wel een lastige, want ik kon het kokertje niet direct oprapen. Later ontdekte ik ook waarom: door zijn schutkleur ging hij goed op in zijn omgeving. Veel langer dan me lief was, stond ik dus in de uitlaatgassen te zoeken. Een bonuscode heb ik nergens kunnen ontdekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7394. De Rondweg-West #2 - van te&ti

28 september 2014, 14:50
Zo'n 185 meter verderop stond ik opnieuw in de berm van de Rondweg. Hier had ik echter de slinkse verstopmethode direct door. Even peuteren en mijn naam kon op het logrolletje. Van de cryptische hint begreep ik ook achteraf helemaal niets. En ook hier kon ik nergens een bonuscode ontdekken. Hoe het mensen het dan toch lukt om die bonus te vinden, bleef me een raadsel.
Bedankt en proost, Biertje

7395

geo 7395. Powertrail Veenendaal 018a - van KaRo team

28 september 2014, 15:00
Na uitstapjes richting het zuidoosten (richting Wageningen en Bennekom) was ik dwars door Veenendaal gefietst om in het noordwesten weer de trail op te pakken. Omdat alle caches op simpel bereikbare plaatsen lagen, verwachtte ik dat ook hier bij dit bruggetje over het Valleikanaal. Toen ik na 5 minuten slechts bot had gevangen, moest ik "behoorlijk stevig aan de bak", zoals mijn goede vriend Wilxlii Carrotte dat pleegt te noemen. Toen ik eindelijk de koker in handen had, hoorde ik in gedachten de stramme rug van Wilxlii heftig protesteren, maar voor mij gold vooral dat deze ook in de pocket was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7396. Powertrail Veenendaal 018 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:05
Hierna liep de trail over bedrijventerrein De Faktorij, waar het op zondag gelukkig lekker rustig was. Uit de logjes begreep ik later dat het doordeweeks geen pretje is om hier onopvallend met je GPS bezig te zijn. Maar deze was makkelijk op te pikken als je van spanning houdt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7397. Powertrail Veenendaal 016 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:10
Langs het bedrijventerrein liep ook een smalle groenstrook en daar werd ik overheen gestuurd. Door The Sugars was ik voor deze lastige cache van te voren al uitgebreid gewaarschuwd, maar de Coca-Cola Zero-dop was heel goed te zien. Met dank aan de vorige vinder, dus.
Bedankt en proost, Biertje

7398

geo 7398. Powertrail Veenendaal 014 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:10
Aan het einde van de groenstrook zat er nog iets klem. Ik wil niet spoileren wat precies, maar ikzelf was het in ieder geval niet. De logrol was hier bijna helemaal vol, dus ik schreef mijn naam wat kleiner om ruimte te besparen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7399. Powertrail Veenendaal 012 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:15
Toen ik bij #014 wegreed, kwam er net een wandelend stel met een hond aan. Dat bleken later Flossdukeigor te zijn. En bij #012 ontmoette ik de Oopies die af en toe wat ondersteuning kregen van H & M die de trail al hadden afgerond. Na een kort praatje gingen we ieder weer een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7400. Powertrail Veenendaal 010 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:20
Ik reed nog steeds over bedrijventerrein De Faktorij en op de Koningsschot kon ik mijn fiets even tegen een hek zetten. De petling was goed aan het oog onttrokken, maar mijn voorgangers hadden genoeg sporen achtergelaten om de juiste plek te kunnen bepalen. Het was feest, want dit werd mijn 7400e gevonden cache.
Bedankt en proost, Biertje

7401

geo 7401. Powertrail Veenendaal 008 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:25
Door een telfoutje dacht ik destijds dat deze petling mijn 7400e zou worden. Kennelijk was de 'spanning' mij wat te veel geworden. Met de zelfontspanner had ik wat foto's gemaakt van mij en deze cache, maar 7401 is natuurlijk geen getal om uitgebreid te vieren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7402. Powertrail Veenendaal 006 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:30
Op dit postzegeltje groen aan de Schutterij, met uitzicht op wat water, zocht ik naar de volgende petling. Vanwege de bedrijvigheid op het bedrijventerrein was dit deel van de trail natuurlijk wat minder opzichtig neergelegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7403. Powertrail Veenendaal 004 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:30
Een stukje verder lag nummer 004. Het heette hier dus Vendelier en ik had geen uitzicht op een rivier, maar op een roestige damwand van een kanaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7404. Powertrail Veenendaal 002 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 15:35
De spanning was te snijden, want ik naderde zo langzamerhand het beginpunt van de trail. De cacheleggers waren hier overgestapt van Coca-Cola Zero naar Coca-Cola Light. Iets meer suiker dus. Het vinden van de petling smaakte daardoor lekker zoet.
Bedankt en proost, Biertje

7405

geo 7405. De nieuwe molen Veenendaal (reloaded) - van te&ti

28 september 2014, 15:50
Drie weken geleden had ik hier al uitgebreid gezocht en twee uur geleden nogmaals. Beide keren verliet ik de molen met lege handen. Maar toen ik onderweg de Oopies tegenkwam, geholpen door H & M, kon ik mooi even om een extra hint vragen. Ik dacht dat ik hun opmerking goed begrepen had, maar toch duurde het even voordat ik de juiste plek en daarna ook de listig verstopte cache ontdekte. Ik kende het systeem, maar had het hier niet verwacht.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 6 september 2014
De ronde stellingmolen met bovenkruier uit 1911 stond er door de restauratie weer keurig bij. De hint hielp me niet echt, want wat is er hier nou altijd dicht? De deur van de molen? Het putje? De geparkeerde auto? Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte kon me ook niet helpen, want deze cache had hij destijds overgeslagen toen hij in Veenendaal was. Hier moet ik dus nog eens voor terug.

geo 7406. Powertrail Veenendaal 000 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:00
Het beginpunt van de Powertrail lag bij het water naast de KFC. Hier was ik toch nog even bezig om alle plekjes rond het nulpunt af te zoeken. Men zal zich hier wel afvragen wat al die mensen komen doen. Uiteindelijk ben ik maar op zoek gegaan naar een logisch plekje en daar vond ik de petling dan ook. Dus wel met een flinke afwijking van het coördinaat. Maar mij hoor je niet klagen, want deze cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7407. Powertrail Veenendaal 001 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:05
Nu reed ik over het fietspad langs de A12. We werden echter gescheiden door een wal en een muur van draadstaal, opgevuld met stenen: de nachtmerrie van iedere geocacher. Gelukkig was hier een hint gegeven en die bleek zeer nuttig, want nu had mijn scherpe blik de weggeduwde petling snel in de gaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7408. Powertrail Veenendaal 003 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:10
Aan de andere kant van de muur van draadstaal en stenen liep een sloot. Daar stonden ook wat bomen en bij die ene met dat platgelopen gras eromheen moest ik even stoppen. Overal stond de naam van de Oopies als laatste in de logboekjes (ik was ze een uur geleden tegengekomen), dus ook hier krabbelde ik gewoon mijn naam ernaast.
Bedankt en proost, Biertje

7409

geo 7409. Powertrail Veenendaal 005 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:15
In de betonnen wand zat een groot vierkant gat, waarachter ik het nodige zwerfvuil (niet mijn merk) zag liggen. Zou ik hier ook naar een cache moeten zoeken? Gelukkig niet, want die lag iets verder aan de andere kant van het pad en netjes afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7410. Powertrail Veenendaal 007 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:15
Bij deze boom moest dringend wat onderhoud worden gepleegd. Niet aan de boom zelf, maar aan de cache. Het logboekje bleek namelijk helemaal vol. Ook beide kaften waren al aan voor- en achterkant beschreven. Cachers met een korte naam en een klein handschrift, zoals ik, hadden het hier makkelijk. Die konden altijd wel ergens wat tussen priegelen en dat deed ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#552. Powertrail Veenendaal 009 - van jayleighs-junior

   dnf 28 september 2014
Een moeilijkheid van slechts 1,5 ster en toch waren er al 38 not-found-logjes. En ik werd nummer 39. Het nulpunt lag middenin het gras, dus het plaatsnaambord lag het meest voor de hand. Ook langs het water en bovenop de helling heb ik gezocht. Onder veel bekijks natuurlijk. Helaas...

7411

geo 7411. Powertrail Veenendaal 011 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:30
Even maakte ik hier de fout door het gras- en modderpad langs de snelweg te volgen, maar ineens zag ik dat de trail gewoon over de Einsteinstraat liep. Met uitzicht op het watertje had deze petling een leuke plek gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7412. Powertrail Veenendaal 013 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:35
Alweer fietste ik over een bedrijventerrein. Dit keer de Compagnie-Oost. Op het kruispunt met de Copernicusstraat stond een opvallende boom. En mensen met een scherpe blik zouden daar ook een afgedekte petling kunnen zien. Die zag ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7413. Powertrail Veenendaal 015 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:40
Aan de Galileistraat stond een grappige wilg. Ik zag direct dat er iets niet klopte en had dus snel de kunstig verstopte cache in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

7414

geo 7414. Powertrail Veenendaal 017 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:45
Bij dit stukje water had de cachelegger me bijna tuk. Ik zag namelijk nergens een petling uit de grond steken, ook niet op de minder logische plekken. Even dacht ik dat ik weer een DNF moest noteren, totdat ik een gevaarlijk besluit nam. Maar toen zag ik wel ineens de cache zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7415. Powertrail Veenendaal Bonus 1 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 16:55
Dit bonuscoördinaat had ik ergens onderweg opgeduikeld, maar ik heb lang moeten wachten totdat ik hem kon verzilveren. Ook de juiste route ernaartoe was nog een kleine puzzel. Maar toen ik de laatste hindernissen in de jungle had genomen, stond ik op het nulpunt. Of in ieder geval dicht in de buurt. Nadat ik alles had afgegraasd, bleef er eigenlijk nog maar één plekje over. En ja hoor, daar lag het doosje netjes op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#553. Powertrail Veenendaal 019 - van jayleighs-junior

   dnf 28 september 2014
In de beschrijving stond dat ik vóór dit hek aan de Grote Beer moest blijven. Dat advies heb ik dus netjes opgevolgd, maar mijn vingers en neus heb ik wel overal ingestoken. Niet diep of niet ver genoeg? Ik weet het niet. Ik werd de 58e die deze cache niet kon vinden. Dat is ruim 10% van de loggers, dus die moeilijkheidsgraad van slechts 1,5 ster begreep ik echt niet.

7416

geo 7416. Powertrail Veenendaal 021 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 17:15
Gelukkig bleek #021 weer een makkelijke. Ook deze had een moeilijkheid van 1,5 ster, maar hier klopte dat wel. Onder het viaduct van Rondweg-Oost was het eerst even goed kijken en daarna wachten op het juiste moment om snel en ongezien toe te slaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7417. Powertrail Veenendaal 023 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 17:15
Op de rand van Veenendaal, bij het fietspad langs Buurtlaan Oost, zag ik een kale plek rond een boom. Een vertrouwde Coca-Cola Zero-dop bewees dat ik hier goed zat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7418. Powertrail Veenendaal 025 - van jayleighs-junior

28 september 2014, 17:20
Op de hoek bij de Dragonderweg stonden een heleboel verkeersborden en ook een boom. Plekken genoeg om een petling weg te stoppen. Deze was wat toegedekt, maar ik vond hem toch.
Bedankt en proost, Biertje

7419

geo 7419. De Groene Grens - van jvdberg68

28 september 2014, 17:25
De groene grens is de natuurlijke groene zone tussen Veenendaal en Ede, de zogenaamde natuurontwikkelingzone. Om deze cache te bereiken deed ik natuurlijk weer veel te moeilijk. Eerst volgde ik een modderpaadje langs de volkstuintjes en daarna maakte ik een jungletocht door braamstruiken en brandnetelvelden. Tenslotte stond ik bij een elektriciteitshuisje dat ook gewoon vanaf de Buurtlaan bereikbaar was. De cache was snel gevonden en voordat de batterij van mijn camera echt helemaal leeg was, maakte ik nog snel een foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7420. Zicht op de A12 - van jvdberg68

28 september 2014, 17:35
Voor een goed zicht op de A12 fietste ik over de Maanderbroekweg tot aan de bocht met de vangrails. Precies op het nulpunt zette ik mijn fiets neer en wierp ik een blik. De petling grijnsde me vriendelijk tegemoet. Hierna keerde ik mijn fiets weer om, waardoor ik geen zicht meer had.
Bedankt en proost, Biertje

7421

geo 7421. Het Pakhuis - van jvdberg68

28 september 2014, 17:40
Dit restaurant en cafetaria was op zondag gesloten, dus een biertje drinken op het fraaie terras ging helaas niet. De cache vinden lukte echter wel. Ik zocht naar een bekend object en toen ik dat in de gaten kreeg, zong ik zoals ik gebekt was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7422. Powertrail Veenendaal 027 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 17:50
Vanaf de weg moest ik eerst door een droge sloot kruipen om de geluidswal te bereiken. Toen ik een kapotte pen op de grond zag liggen, wist ik dat ik goed zat. Ik wrong me door diverse struiken op zoek naar het kokertje en had ineens een achtpotige vriend op mijn schouder zitten. Na een tijdje begon ik me af te vragen wat ik hier eigenlijk deed. Ik besloot nog maar wat verder van het nulpunt weg te lopen en zo vond ik bij toeval toch nog het paarse potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7423. Powertrail Veenendaal 029 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 17:55
Langs het rechte stuk van de Pakhuisweg stonden natuurlijk een paar bomen. Bij een grappig exemplaar zette ik mijn fiets even neer en wierp ik een blik. Tot mijn verrassing vond ik er een klein zwart potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7424. Powertrail Veenendaal 031 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 17:55
Bij deze boom zag ik een grote platgetreden plek. Hier hadden duidelijk al meer dan 500 teams gestaan en gebukt. De logrol was vol en vochtig, dus ik krabbelde mijn naam maar ergens tussen.
Bedankt en proost, Biertje

7425

geo 7425. Powertrail Veenendaal 033 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 18:00
Net toen ik wilde zoeken, gingen de spoorbomen dicht. De intercity naar Ede raasde langs de cache, die ik al had zien liggen. Toen het gerinkel ophield en iedereen was gepasseerd, wandelde ik naar de bewuste plek om even later geroutineerd mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7426. Powertrail Veenendaal 035 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 18:05
Bij deze indrukwekkende meerstammige boom langs de Dokter Hoolboomweg mocht ik op zoek naar de volgende. Even later kon ik melden dat de klus was geklaard. Omdat er echter niemand stond om dit te melden, doe ik het maar in deze log.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7427. Powertrail Veenendaal 037 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 18:10
Nadat ik bij de juiste boom was gestopt en had gelogd, wilde ik het bonusgetal noteren. In het deksel vond ik echter geen cijfer of letter. Dat was leuk, want dat betekende dat ik straks voor de bonus extra moest puzzelen en gokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7428. Powertrail Veenendaal 039 - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 18:15
Zo'n 20 meter vóór het bankje moest ik even bij een boom zijn. Gelukkig zat er niemand op dat bankje die argwanend naar mijn activiteiten kon loeren. Geheel onopgemerkt logde ik dus de laatste cache op mijn planning. Of zou ik de bonus nog gaan vinden?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7429. Powertrail Veenendaal Bonus De Klomp - van Team Geomeintjes

28 september 2014, 18:30
Met slechts 2 van de 6 cijfers maakte ik een kleine kans om deze bonus te vinden. Maar mijn ervaring, scherpe blik en vasthoudendheid zorgden ervoor dat ik een logisch plekje herkende. En daar stond inderdaad de bonus op me te wachten. Ik kon nu met een gerust hart naar het station fietsen en daar de trein naar huis nemen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


29 september: naar Nootdorp voor wat bling bling en een bonus (2 caches)

7430

geo 7430. Bling bling in the bush bush - van mudhoppers

29 september 2014, 14:00
Dit leek me een leuke cache voor een maandagmiddag, vooral nu ik de fotogenieke Moeder Mudhopper begin deze maand had ontmoet tijdens een nachtelijke zoektocht naar de Hunkerbunker. Bij de laatste honderd meter door het Baliebos passeerde ik een bruidspaar en een fotograaf die wat leuke plaatjes aan het maken waren. Zij wisten natuurlijk niet dat op korte afstand in de bush bush een tweede fotoshoot plaats zou vinden. Toen ik de kist opende, merkte ik dat beide scharnieren inmiddels door ongeduldigen of nieuwsgierigen waren gesloopt. Het slot heeft dus eigenlijk geen functie meer. Het duurde even voordat ik tevreden was over de schuimkraag, maar daarna ging Bling Bling Biertje op de foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7431. Welkom in Nootdorp: De Dobbeplas Bonus - van Jillisvm

29 september 2014, 14:25
Nu ik alle cijfertjes had verzameld, werd het tijd voor de Bonus. De Dobbeplas lag er deze maandagmiddag vredig bij. Hoewel het nog geen 1 oktober was, liepen er al twee wandelaars met een losse hond. Die voelden zich hier kennelijk ook erg welkom. Op een prachtig plekje, waar naar mijn weten nog nooit eerder een cache had gelegen, vond ik de fraaie behuizing en grote kist.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 september: met de Braeckgeocachers 3 multi's gedaan bij de Rottemeren (1 cache)

7432a

geo 7432. Het spook bij de Rottemeren - van Papermill

30 september 2014, 22:55
Op de maandelijkse geo-avond van de Braeckgeocachers reden we in de Pino-mobiel naar de Rottemeren. Het spook aldaar moest worden gevonden en we combineerden die multi met 2 andere multi's in dit gebied. Om het nog wat lastiger te maken, deden we dat ook nog in het donker. Corbulo en Mighty-Mike hielden elk de wp's van de andere multi's in de gaten, Pino joeg op het Spook en ik hield het overzicht en deelde regelmatig stroopwafels uit om iedereen scherp te houden. Het ging slechts één keer mis, en dat was bij wp7. In het donker hadden we niet ontdekt dat we bij de drinkbakken stonden en na een half uur zoeken raadpleegden we een hulplijntje. Een tweede probleem ontstond toen we ontdekten dat Corbulo met een oortelefoontje naar de wedstrijd van Ajax zat te luisteren en daardoor geen aandacht meer had voor de waypoints. Het duurde daardoor allemaal langer dan verwacht, dus we besloten alleen nog het Spook te grazen te nemen en de andere twee multi's volgende maand af te maken. Na een nachtelijke wandeling van 3,5 uur mocht Corbulo uiteindelijk de grafkist pakken, als troost voor de jammerlijke nederlaag van zijn voetbladcluppie.
Bedankt en proost, Biertje

7432b

Terug naar boven

Door naar oktober 2014