Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2014

261 caches gevonden (logs 7433-7693)

7433a       7433b

geo 7433. Het oranje huisje - van mva1997

1 oktober 2014, 14:40
Omdat het doosje gistermiddag (een paar uur na publicatie) alsnog is geplaatst, kon ik vandaag met een gerust hart naar het Oranje huisje fietsen. Station Den Haag Moerwijk werd geopend in 1996 en de oranje overkapping over de trappenhuizen werd aangelegd om verloedering tegen te gaan. Bijzonder vreemd dat gisteren Gewoonjeanpaul logde dat hij de cache na een uur zoeken had gevonden en zijn naam op een leeg logrolletje had geschreven. Ik vond de cache echter binnen 3 seconden (gewoon op het nulpunt), maar op het logrolletje stond nergens de naam van Gewoonjeanpaul. Grapje?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7434

geo 7434. Sportief Wassenaar - van rissie1983

2 oktober 2014, 17:05
Er scheen een sportief zonnetje toen ik vanmiddag richting Wassenaar fietste. Op weg naar het berekende punt kwam ik steeds meer hockeymeisjes tegen, dus ik was op de goede weg. Gelukkig had ik de oude logjes en de note van 24 februari 2013 gelezen. Dat verklaarde ook waarom de cache niet (meer) op het nulpunt lag. De jeu-de-boulers heb ik niet gezien. Die zaten waarschijnlijk binnen achter een biertje. In het groen vond ik eerst een vol (!) bierblikje en daarna de pot. Sportief krabbelde ik mijn naam op het logrolletje, waarna ik juichend naar huis reed.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7435

geo 7435. Het zwembad - van Murdockje

3 oktober 2014, 12:50
Het was nog steeds prachtig nazomerweer, dus ik stapte op de fiets voor een ritje naar Pijnacker. Het water zag er helaas niet al te fris uit, dus zwemmen zat er niet in. Tot ik me bedacht dat het openluchtzwembad al lang verdwenen was en plaats had gemaakt voor woonwijk Wilgenhof. Bij een zeer toepasselijke liggende boom lag ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7436. TB Hotel Datreco - van Team Datreco

3 oktober 2014, 14:25
In Delft was vorige maand een nieuw hotel geopend, dat een aantal goede recensies had gekregen. Omdat ik vandaag in de buurt was, besloot ik er even langs te fietsen. Bij gebrek aan voortuin was er gekozen voor een voorgevel-cache. Maar wel een fraaie crea-cache waar de TB's goed verwend worden met eigen kamertjes. Tevreden schreef ik mijn naam in het register.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7437

geo 7437. Langs de snelweg? - van Deagon1ord

4 oktober 2014, 15:35
Om Zoetermeer 'leeg' te houden fietste ik vanmiddag naar een nieuwe cache bij het water naast de Kersengaarde. Van hier had ik een mooi uitzicht op de fietssnelweg, de Zegwaartseweg. Toen ik met mijn camera klaar stond voor een leuke actiefoto, kwam er alleen een bejaarde met een rollator voorbij, 'achtervolgd' door twee meisjes op de fiets. De petling had ik toen al gevonden. Overigens pas na drie keer bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7438. De wraak van het spook bij de Rottemeren - van Papermill

4 oktober 2014, 16:05
Van Zoetermeer was het maar 6 kilometer naar de Rottemeren, dus ik fietste nog even door. Vorige week hadden we hier 's avonds het spook bij de Rottemeren moeiteloos verslagen, dus voor de wraak was ik niet bang. Gelukkig was ik hier overdag en was het door het fraaie zomerweer niet drassig, dus na even koekeloeren kon ik de cache simpeltjes uit de klauwen van het spook grissen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7439

geo 7439. Landgoed Rijnweyde - van aturenhout

5 oktober 2014, 16:05
Door een binnengetrokken storing vannacht was het vandaag 4 graden koeler en stond er een windkracht 4. Maar af en toe brak de zon even door de wolken, terwijl ik rustig naar Oegstgeest fietste. Het coördinaat van de cache bij de ingang van landgoed Rijnweyde was iets gewijzigd en vandaag probeerde ik het voor de tweede keer. Eerst stuurde mijn GPS me naar binnen, maar bij het rijtje bomen lag niets. Ik besloot de GPS aan de wilgen te hangen en in de buurt van de lamp te zoeken. Binnen 2 tellen had ik het kokertje te pakken. Had het hier de vorige keer ook gelegen? Ik kon het bijna niet geloven, maar mij hoor je niet klagen. Tevreden krabbelde ik mijn naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 augustus 2014
Landgoed Rijnweyde is een oase van rust en jong groen aan de Oude Rijn in Oegstgeest. Die rust werd heel even verstoord toen ik bij de ingang naar een cache kwam zoeken. Dat ding zat zo goed verstopt dat ik een tweede (en misschien wel een derde) bezoek nodig heb. Grappig dat ik de eerste ben die hier een not-found heeft!

geo 7440. Jachthaven Poelgeest - van Irene11

5 oktober 2014, 16:25
Bij jachthaven Poelgeest in Oegstgeest worden sloepen, tenders en motorboten verkocht, onderhouden en gestald. En in de haven bevinden zich 220 zomerligplaatsen in het hart van een prachtig vaargebied. Terwijl ik even keek of er een geschikt bootje voor me lag, zocht mij GPS naar de plek van de cache. Er viel weinig te klauteren, want de koker was simpel te pakken. Het logboekje begon door het steeds weer oprollen al helemaal uit elkaar te vallen, maar beschrijven was geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje

7441

geo 7441. Poelgeest - van Irene11

5 oktober 2014, 16:35
De wijk Poelgeest in Oegstgeest bestaat nu een jaar of tien, dus het werd tijd voor een cache. Op een stuk groen te midden van de flats moest ik even wachten totdat de wandelaars en hondelaars waren gepasseerd, om daarna razendsnel toe te slaan op het meest logische plekje. Een fraaie plastic doos was mijn beloning. Op het kaft van het logboekje stond dat het terug moest in het zakje. Dat had echter weinig nut, want dat zakje was helemaal opengescheurd. Was dit veroorzaakt door een nieuwsgierige hond of door iemand die het ziplockzakje niet snel genoeg open kon krijgen?
Bedankt en proost, Biertje

7442

geo 7442. De bijzondere wijk - van Jip12311

5 oktober 2014, 16:45
De bijzondere wijk van deze cache bleek Nieuw Leyden te zijn, een nieuwe woonwijk in Leiden. Hier is elk huis anders en dat geeft een fris en spannend straatbeeld. in de Jonas Daniël Meijerstraat werd een beroep gedaan op mijn sportieve kwaliteiten. Uit de bedoelde woning was net een klein meisje gekomen dat zag hoe ik probeerde ongemerkt een blik te werpen. Ze kon haar lachen slechts bedwingen door haar handje voor haar mond te houden en ik begreep dat ze wist waar de cache moest liggen. Maar ze was goed geïnstrueerd niets te verklappen, want ik moest het helemaal zelf uitzoeken. Daarna kreeg ik nog uitleg dat het gevouwen beestje dat in het doosje zat, van haar oudere zus was. Inderdaad, een bijzondere cache in een bijzondere wijk.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7443

geo 7443. TOP in Katwijk! - van bhfoto

6 oktober 2014, 16:35
De locatie is misschien wel top, maar de coördinaten zijn dat niet. Toen ik hier twee maanden geleden ook al zocht, wist ik nog niet dat de cache zo'n 12 meter van het nulpunt lag. De hint was in dat opzichte ook nog eens dubbelzinnig. Vandaag was ik even terug in Katwijk, en niet alleen vanwege de gemoedelijke sfeer en de afwisselende natuur, zoals ik las op het informatiebord bij het Toeristisch Overstap Punt. Nee, de oude not-found moest worden weggewerkt en dat is prima gelukt. Ik vond de cache op 52°11.716 - E004°23.228.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 10 augustus 2014
Thuis las ik dat het coördinaat nogal afwijkt en dat ik dus niet bij het stroompje uit de krachtige waterpomp moest zijn, maar ruim 10 meter verder. Helaas... Vanwege de snel naderende onweersbui (code oranje) hebben we het Brouwcafé in Scheveningen overgeslagen en alleen in Den Haag nog even een afsluitend biertje gedronken. Tijdens deze trip had ik 122 kilometer gefietst, 9 cafés en 2 brouwerijen bezocht en 8 caches gevonden.

___________________________________________________________________


7444

geo 7444. Rondje Frederik Kazerne - van victorh145

7 oktober 2014, 18:50
Tussen twee buien door fietste ik in de richting van de Haagse Frederikkazerne in de wijk Benoordenhout. Ik koos niet voor de geadviseerde parkeerplaats aan de Sint Hubertusweg, maar ik zette mijn fiets bovenaan de trap aan de Van Alkemadelaan. Vanaf hier was het maar 100 meter lopen naar de cache. De hockeymeisjes van Klein Zwitserland waren stevig aan het trainen, maar ik liet me niet afleiden en bleef strak op mijn GPS kijken. Het doosje was snel gevonden en lag precies op het nulpunt op een mooie plaats. Een fraaie eerste cache, victorh145!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7445

geo 7445. Rats! (#2) - van RemyD

8 oktober 2014, 20:25
Hoewel deze cache al meer dan een jaar onder dit bruggetje in Leiden te vinden is, heb ik die steeds overgeslagen omdat hij onderdeel was van een serie die alleen vanaf het water was te pakken. Totdat ik ineens ontdekte dat mijn goede vriend Wilxlii Carrotte als een echte rattenvanger dit doosje moeiteloos op zijn bord kreeg. Hij was zich wel eerst wezenloos geschrokken, dus ik was gewaarschuwd. Omdat ratten zich vooral in het donker laten zien, heb ik tot de avond gewacht voordat ik naar Leiden fietste. Twee ogen fonkelden in het duister. Ik liet me niet afschrikken, maar greep de cache bij zijn staart en krabbelde mijn naam op zijn buik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7446. Zuuct en vint - van naj16

8 oktober 2014, 20:45
Dit leuke Leidse puzzeltje had ik al een aantal maanden geleden opgelost en omdat ik vanavond in die stad was, besloot ik een stukje door te fietsen. Eerst dacht ook ik even dat ik in de tuin moest zijn, maar door de laatste log wist ik dat dit niet zo was. Nadat ik twee keer tevergeefs op mijn knieën had gelegen, dacht ik dat ik beter tot de ochtend kon wachten. Met daglicht is geocachen immers toch iets makkelijker. Totdat ineens mijn (scherpe) blik op het kokertje viel. Wie zuuct die vint, zal ik maar zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7447

geo 7447. Tijdverdrijf 2 - van 4duckies

9 oktober 2014, 16:45
Water is voor mij van levensbelang. Brouwwater, natuurlijk, want dat is het meest voorkomende ingrediënt van mijn dagelijkse medicijn. Wekelijks zwem ik er ook in, maar dan is het geen brouwwater. De vragen over waterpolo waren gelukkig niet zo moeilijk, dus de fietsrit naar Pijnacker bracht me tot voor de deur van een klein huisje. Dat bleek gekraakt door een grote groep oorwurmen, die kennelijk geen ander tijdverdrijf kenden. Ik heb ze op vriendelijke wijze verdreven en me daarna ontfermd over de cache.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7448

geo 7448. Brielse Maas Trail 001 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:25
Langs de Brielse Maas lag een trail van 100 stuks plus een bonus, die ik op een prachtige nazomerse oktoberdag al fietsend met mijn goede vriend Boswijk Posse heb bezocht. Van #018 hebben we alleen de losse houder en 2 schroeven gevonden, maar de overige 100 plus 13 andere caches waren na 8,5 uur prima in de pocket. Wij hebben overal gelogd met onze initialen B+BP.
Met een in Maassluis gehuurde OV-fiets reed ik naar Hap Snap #1, waar Boswijk Posse met zijn vouwfiets al op me stond te wachten. Samen fietsten we naar de eerste van de trail. Die was niet moeilijk te vinden en triomfantelijk toonde ik mijn metgezel het eerste potje en overhandigde hem daarna plechtig de logrol. Geduldig poseerden wij voor de grote groep fotografen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7449. Brielse Maas Trail 002 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:35
Nummer 002 was al gelijk een stuk moeilijker. Niet iedereen wist direct de juiste boom te vinden en daardoor waren er meerdere cachepaadjes ontstaan. Die moesten wij ook eerst allemaal af, totdat Boswijk Posse de boom met het potje had ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7450. Brielse Maas Trail 003 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:35
We fietsten verder over het fietspad naar het noordwesten. Zo'n 400 meter verder lag de volgende. Het meerstammige boompje viel direct op en feilloos liep Boswijk Posse naar het potje om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

7451

geo 7451. Brielse Maas Trail 004 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:40
Dit potje naast de houten loods zag Boswijk Posse al vanaf een afstandje zitten. De fietsen werden keurig aan de kant van het pad gezet, want de cachelegger had gewaarschuwd die niet midden op de weg achter te laten. Toen er even later een paar wielrenners voorbij stoven, wisten wij waarom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7452. Brielse Maas Trail 005 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:45
Dat viel niet mee, hier bij de heg en het hek. Nadat we eerst de makkelijke plekken hadden bevoeld, ging ik op mijn knieën voor het lastige werk. Toen dat ook niets opleverde, maakte Boswijk Posse zich even druk en haalde het potje alsnog tevoorschijn. Eigenlijk zat het ding niet eens moeilijk verstopt, maar je oog moet er wel even op vallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7453. Brielse Maas Trail 006 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:50
Omdat Boswijk Posse tot nu toe alle potjes had gevonden, wilde ik ook wel eens wat op mijn naam hebben. Daarom sprong ik hier als eerste van mijn fiets om even later juichend vanachter de liggende boomstammen omhoog te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7454. Brielse Maas Trail 007 - van aller-aller

10 oktober 2014, 09:55
Bij dit boompje was er een stammetje iets te achteloos neergelegd, waardoor ik eronder een blauwe dop vermoedde. En ik kreeg gelijk, want het potje grijnsde me vriendelijk aan.
Bedankt en proost, Biertje

7455

geo 7455. Brielse Maas Trail 008 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:00
Om deze boom bij het water te bereiken, liepen we even door het gras. Voordat we een nieuw potje opende, gokten we elke keer of we een bonusletter zouden vinden of niet. Ook hier kreeg een van ons weer gelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7456. Brielse Maas Trail 009 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:05
We stopten bij een metalen slagboom en doken elk een andere kant de struiken in. Dit bleek weer een lastige, maar uiteindelijk had ik de juiste struik te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

7457a       7457b

geo 7457. Brielse Maas Trail 010 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:10
Hoera, een record! Vandaag, 10 oktober (10-10) om precies 10:10 uur logden we cache #010. Omdat ik wist dat mijn goede vriend en statisticus Wilxlii Carrotte smult van dit soort feitjes, probeerde ik een foto te maken van ons samen met de logrol. Pas de 10e foto bleek goed gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7458. Brielse Maas Trail 011 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:15
We fietsten langs golfclub Kleiburg waar lekker een balletje werd geslagen en kwamen terecht bij een hekje bij het water. Ik volgde het cachepaadje, maar Boswijk Pose zag direct dat dit nergens toe zou leiden en sloeg op een ander plekje zijn slag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7459. Brielse Maas Trail 012 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:15
Mijn gemaakte planning voor vandaag voorspelde dat we pas vanavond kwart over acht de bonus zouden loggen, maar nu al liepen we 20 minuten voor op schema. Het zou gelukkig dus geen nachtwerk worden. Bij nummer 012 waren er twee paadjes ontstaan. Ik koos helaas het verkeerde, zodat Boswijk Posse alweer met de eer kon strijken.
Bedankt en proost, Biertje

7460

geo 7460. Brielse Maas Trail 013 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:20
Om het evenwicht tussen Boswijk en mij weer een beetje te herstellen, moest ik nummer 013 vinden. En het geluk hielp me hier een handje, want ik zag de zwarte tiewrap veel eerder dan het potje. De rest van de dag 'hielpen' we elkaar door het continu roepen van "De hint is tiewrap" of "De hint is boom!".
Bedankt en proost, Biertje

geo 7461. Oosterlandse Rak Oppakker - van GeoDré

10 oktober 2014, 10:25
Even een oppakker tussendoor. Hiervoor moesten we het fietspad verlaten en langs het water lopen, het Oosterlandse Rak. Boswijk Posse bleef wat achter, zodat ik als eerste de verstopplek mocht onderzoeken en de koker tevoorschijn kon halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7462. Brielse Maas Trail 014 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:30
Dit was voor mij weer zo'n snelle oppikker: eerst het cachepaadje aflopen, ontstaan door de voeten van minstens 350 teams, en dan bij de meest opmerkelijke boom even bukken. Daarna gaf ik Boswijk Posse het logrolletje, terwijl ik de administratie bijhield en de bonuscijfers noteerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7463. Brielse Maas Trail 015 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:30
Ook hier offerde ik me even op door de struiken in te lopen en het potje te pakken. Terwijl we logden vloog er een politiehelikopter over ons heen. Het viel me op dat Boswijk Posse wat schichtig keek. Zou hij zijn auto soms verkeerd geparkeerd hebben?
Bedankt en proost, Biertje

7464

geo 7464. Brielse Maas Trail 016 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:35
Vlak voor de brug stond een groot bord dat ons waarschuwde voor een slecht wegdek. Heel voorzichtig liepen we daarom op de brug af. Boswijk Posse durfde het wegdek niet te betreden, bang dat hij er doorheen zou zakken. Het zoekwerk moest dus van mijn kant komen, maar moeiteloos waste ik dit varkentje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7465. Brielse Maas Trail 017 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:40
We waren een brug verder, maar deze zag er behoorlijk nieuw uit. Boswijk Posse durfde hier wel te zoeken, maar deed dat op de verkeerde plek. Ik koos voor de andere kant en toonde hem grijnzend mijn vondst.
Bedankt en proost, Biertje

7465no

geo NF#554. Brielse Maas Trail 018 - van aller-aller

   dnf 10 oktober 2014
Vanaf het fietspad zag ik de grijze houder al op de boomstam liggen, met de 2 schroeven ernaast. Had iemand die ergens uit een boom getrokken? Samen hebben we nog gezocht of het potje ergens op de grond zou liggen, maar het was weg. Vreemd dat bijna iedereen hier een algemene found-log schrijft, ook al viel er helemaal niets te vinden of te loggen.

geo 7466. Brielse Maas Trail 019 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:50
Voor de ingang van natuurreservaat Kleine Beer mocht er niet worden geparkeerd, maar we stopten wel even om het potje te pakken. Ook hier zat het bevestigd met een tiewrap en niet met een magneet, zoals anders. Daardoor is de hele trail natuurlijk straks ook weer snel te verwijderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7467. Brielse Maas Trail 020 - van aller-aller

10 oktober 2014, 10:55
We stonden nu aan de westzijde van het Brielse Meer en volgens Boswijk Posse zouden we vanaf nu wind mee krijgen. We bogen ons over het schrikhek, maar pas bij de tweede blik zagen we het potje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7468 Brielse Maas Trail 021 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:00
Alweer zo'n roodwit schrikhek en wijs geworden keek ik of de cachelegger soms dezelfde methode had gebruikt. Inderdaad, ik stond op de goede plek en kon mijn metgezel direct de logrol overhandigen. Die stond op dat moment net een vest uit te trekken, want nu de tegenwind verdwenen was, zou het wel eens warm kunnen worden.
Bedankt en proost, Biertje

7469

geo 7469. Brielse Maasdam - van GeoDré

10 oktober 2014, 11:00
Terwijl ik de glibberige grote steiger afreed, riep Boswijk Posse mij de hint toe. Ik hoefde dus niet te vissen of anderszins nat te worden, dus ik trapte op de rem maar schoof nog wel een paar meter door. Voorzichtig probeerde ik te keren en zonder te vallen bereikte ik weer vaste grond, waar mijn metgezel al aan het zoeken was. Aansluitend pauzeerden wij hier even voor een hapje (Boswijk Posse) en een drankje (Biertje).
Bedankt en proost, Biertje

geo 7470. Brielse Maas Trail 022 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:10
Terwijl wij nog op 50 meter afstand waren, riep Boswijk Posse vrolijk dat hij de cache al zag zitten. Dat viel tegen, want het bleek een door de gemeente bevestigd bordje. Mijn metgezel stond een beetje beteuterd te kijken, terwijl ik de spot dreef met zijn scherpe ogen. Daarna pakte ik snel de petling, die ik al de hele tijd had zien zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7471. Brielse Maas Trail 023 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:15
Een ambitieus extra uitstapje naar de Svore-serie besloten we vanwege de tijd te schrappen, waardoor we ruim een uur aan tijd wonnen. De bonus zou nu om 19.00 uur worden gelogd, maar dat konden we vervroegen door een efficiënte werkwijze. Hier zag ik direct de tiewrap zitten, zodat de petling niet ver weg kon zijn.
Bedankt en proost, Biertje

7472

geo 7472. Brielse Maas Trail 024 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:15
Bij deze oude bunker en hek met prikkeldraad mocht ik zoeken, want Boswijk Posse had uit zijn rugzak een dikkere trui gehaald. De door hem voorspelde wind-in-de-rug viel nergens te bekennen en hij vond het zelfs wat frisjes worden. Ik gaf hem snel het rolletje, want door stevig te loggen kon hij het misschien weer warm krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7473. Brielse Maas Trail 025 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:20
Boven op de Heinweg kregen we ineens de wind in de rug, zodat we haast vanzelf naar de petling vlogen. We stonden daarna nogal breeduit te loggen, waardoor er een auto moest uitwijken. Ja, hier moesten we de weg delen met het andere verkeer. Het vorige stuk over rustige fietspaden vonden we mooier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7474. Brielse Maas Trail 026 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:30
Zo'n 800 meter verder op de dijk stopten we opnieuw. Ik vroeg me af of we de Voorne fietsroute zouden volgen, dus rechtsaf over de Hoonaardweg. Maar Boswijk Posse zag op de kaart dat we rechtdoor moesten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7475. Brielse Maas Trail 027 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:30
Op de Katteweg was ik al de bocht om gereden, richting camping, maar Boswijk Posse was op tijd gestopt. Ik liet mijn fiets staan en liep even terug om de petling voor hem op te rapen. Na wat struinen door het struikgewas had ik namelijk een tak erg opvallend zien liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7476. Brielse Maas Trail 028 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:35
Terwijl ik riep dat ik deze cache wel even zou vinden, strompelde ik een beetje als een kip zonder kop door het struikgewas, strak het schommelende pijltje van mijn GPS volgend. Uiteindelijk kwam ik uit bij de boom waarnaast Boswijk Posse was gestopt en daar zag ik een lege grijze houder zitten. Mijn metgezel had namelijk niet op mij gewacht en de petling alvast gepakt om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

7477

geo 7477. Brielse Maas Trail 029 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:45
We waren voorbij een aantal kanonnen gereden, die hun loop dreigend op het Brielse Meer hadden gericht. Nadat Boswijk Posse wat foto's hadden gemaakt, fietsten we weer verder. We wisten dat we nu in de buurt van Brielle zouden komen. Petling 029 zat lastig weggewerkt en ik dacht eerst dat ik hem vermomd als stronkje naast het cachepaadje zag staan, maar hij werd tenslotte op een andere plek alsnog (door mij) gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7478. Brielse Maas Trail 030 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:50
Ik was lekker op dreef, want ook deze werd door mij vlot gevonden. Tijdens het loggen werden we bijna van de sokken gereden door een wielrenner die wel heel veel haast had. Die had waarschijnlijk een nog strakker schema dan wij!
Bedankt en proost, Biertje

7479

geo 7479. Brielse Maas Trail 031 - van aller-aller

10 oktober 2014, 11:55
Bij deze steiger hadden we veel tijd nodig. Uiteindelijk bekeek Boswijk Posse de zaak vanuit de struiken en zag toen de grijze houder zitten. De petling was verdwenen en het logrolletje was als een natte prop in de houder geduwd. Met moeite krasten wij onze initialen in het zompige papier. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7480. Brielse Maas Trail 032 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:00
Het houtsnipperpad leidde ons naar een boompje waar de blauwe dop de aanwezigheid van een petling verraadde. Na het loggen moest Boswijk Posse eerst even een dunnere trui uit zijn rugzak halen, want hij begon het nu toch weer wat te warm te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7481. Brielse Maas Trail 033 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:05
Terwijl Boswijk Posse aan de linkerkant van het fietspad een wilde sanitaire stop hield, zocht ik aan de rechterkant naar een wilde blauwe dop. Tegelijkertijd waren we klaar. Netjes waste mijn metgezel eerst zijn handen voordat hij het logrolletje van me aanpakte om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7482. Brielse Maas Trail 034 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:05
We fietsten nog steeds over het Brielse Maaspad, het fietspad naar Brielle waarlangs een stuk of 7 petlings lagen. Boswijk Posse zocht dit keer aan de rechterkant van het pad, terwijl ik aan de linkerkant een totaal verdroogd plantje probeerde te redden. Soms moet je de natuur namelijk een beetje helpen.
Bedankt en proost, Biertje

7483

geo 7483. Brielse Maas Trail 035 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:10
Die veelstammige boompjes, waarvan mij de Latijnse soortnaam even is ontschoten, bleken een ideale plek voor het verstoppen van petlings. Een tiewrap is daar namelijk veel sneller bevestigd dan om de stam van een eeuwenoude eik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7484. Brielse Maas Trail 036 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:15
Vanaf het fietspad liepen we over het gras naar de oever voor een blik op het Oosterlandse Rak en op de blauwe dop van petling nummer 036. Die kon zijn kopje maar met moeite boven het maaiveld uitsteken, maar dat was voor ons voldoende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7485. Brielle: Havenhoofd - van geospaap

10 oktober 2014, 12:25
We verlieten de trail even voor een 'omweg' van 450 meter naar het havenhoofd. Daar lag de Hasselter aak Fokkelina uit 1901, waarmee tot 1970 nog vracht werd gevaren. Op een iets andere plek dan verwacht zag ik hier het kokertje zitten. Terwijl ik op m'n knieën ijverig zat te loggen, kwam de bezorgde schipper naar buiten om te vragen of we 'm al gevonden hadden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7486. Brielse Maas Trail 037 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:40
Over de noordelijke toegangsweg fietsten we Brielle binnen. Gelijk mocht Boswijk Posse de grashelling beklimmen om het kokertje te zoeken. Met lege handen kwam hij weer naar beneden. Hoofdschuddend nam ik het werk over en even later liet ik hem de cache zien. Verbaasd dat het mij wel was gelukt, schreef hij onze initialen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

7487

geo 7487. Op 1 april verloor Alfa hier zijn bril - van geospaap

10 oktober 2014, 12:45
Op 1 april verloor de Spaanse landvoogd Alva zijn Bril (den Briel) en Boswijk Posse en ik namen daarom een kijkje bij de plek waar 442 jaar geleden de watergeuzen de noordpoort hadden gerammeid. Daarna kropen we de trap op, niet vanwege het uitzicht, maar omdat daar ergens een kokertje moest liggen. Ik zag het niet, maar mijn metgezel (zonder bril) gelukkig wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7488. Brielse Maas Trail 038 - van aller-aller

10 oktober 2014, 12:55
We waren Brielle weer uit en fietsten verder naar het oosten. Bij de grasdijk deed Boswijk Posse eerst een greep bij het logische, maar verkeerde paaltje. Een man in een scootmobiel stopte en zei dat hij er wel een paar wist te liggen, maar dat ging hij ons niet vertellen. Voordat we konden reageren, was hij alweer weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7489. Brielse Maas Trail 039 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:00
Nummer 039 was voor mij, want Boswijk Posse had even geen tijd. Hij deed zijn jas uit en haalde opnieuw zijn vest uit z'n rugzak. Tussen al het gras haalde ik ondertussen het kokertje tevoorschijn, schreef de log en maakte wat foto's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7490. Brielse Maas Trail 040 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:05
Nummer 040 konden we eerst niet vinden, maar door iets verder het bos in te lopen en daarna de situatie vanaf de achterzijde te bekijken, kreeg Boswijk Posse hem toch te pakken. Daarna zagen we dat hier geen tiewrap was gebruikt, maar een schroef. Ja, dat maakte het zoeken net ietsje lastiger.
Bedankt en proost, Biertje

7491

geo 7491. Brielse Maas Trail 041 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:10
Een stukje verder langs het fietspad waren wat oude bomen gesneuveld, waardoor alleen nog wat resten met wortels in de grond stonden. Wij voelden direct dat hier best wel eens een cache verstopt kon zitten. Het kon natuurlijk ook dat we even een blik op onze GPS hadden geworpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7492. Brielse Maas Trail 042 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:15
Bij de ingang van het Briels Vrijheidsbos, dat in de periode 2000-2005 tot stand was gekomen, lazen we een oproep van de vrijwilligers dat ze geld nodig hadden voor een motormaaier. Wij vroegen ons af wat er mis was met de ouderwetse handmaaier. En waarom mag het gras niet in vrijheid groeien? We stonden ons zo op te winden, dat we bijna vergaten het kokertje te graaien. Daarna hadden we nog een paar minuten nodig om weer tot rust te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7493. Brielse Maas Trail 043 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:15
Terwijl ik nog bezig was mijn fiets netjes neer te zetten, had Boswijk Posse de cache al gevonden. Nou ja, in de houder zat slechts een plastic zakje gepropt met daarin een los blaadje. We zouden dat verderop in de trail nog een paar keer meemaken. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7494. Brielse Maas Trail 044 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:20
"Heb je 'm al?" wilde Boswijk Posse weten. Hij zag namelijk dat ik iets had opgeraapt. Dit was echter een bierblikje van het merk Finkbräu, dat helaas leeg bleek. Dan maar op zoek naar de cache. Die lag een stukje verder en was gelukkig gevuld. Met een logrolletje waarop we onze initialen schreven.
Bedankt en proost, Biertje

7495

geo 7495. Brielse Maas Trail 045 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:25
We waren de Dammenweg gepasseerd en stonden nu bij een hekwerk. Het bleek Kooi nr. 6 van de Rotterdam Antwerpen Pijpleiding. Volgens de bordjes mocht je hier niet fotograferen of bellen, dus toen Boswijk Posse zijn mobieltje pakte, maakte ik een foto van hem.
Bedankt en proost, Biertje

7496

geo 7496. Brielse Maas Trail 046 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:30
Hier kwamen mijn twee hobby's bij elkaar, want dit bordje wees naar het nabijgelegen Fietscafé. Het ging om het Geuzenpaleis, het café waar je ook je band kunt laten repareren of je elektrische fiets kunt opladen. Maar Boswijk Posse werd er niet warm of koud van. Die had intussen al gelogd en wilde weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7497. Brielse Maas Trail 047 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:35
Hier op de Maasdijk woei Boswijk Posse een beetje uit zijn jasje. Hij was gestopt ter hoogte van een verkeersbord. Wat erop stond, wist hij niet, want hij had alleen maar oog voor de cache. Die had hij gauw gepakt, waarna hij automatisch het logritueel uitvoerde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7498. Brielse Maas Trail 048 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:40
De Maasdijk bleek behoorlijk druk: fietsers, auto's, busjes, van alles wilde ons passeren. Men vroeg zich duidelijk af waarom wij hier stilstonden. Terwijl Boswijk Posse aan het loggen was, riep ik steeds "Geocache!" tegen de voorbijrijdende automobilisten. Maar ik geloof niet dat ze het helemaal begrepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7499. Brielse Maas Trail 049 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:45
Op het bord stond 4,8 t. Volgens mij betekende dit dat hier nummer 48 van de Trail lag, maar volgens Boswijk Posse was het nummer 49. Hij stond met een plastic zakje in zijn hand, want in de zwarte houder zat geen potje meer. Jammer dat de cachelegger geen tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

7500

geo 7500. Brielse Maas Trail 050 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:55
Mijn 7500e cache. Terwijl Boswijk Posse met de camera klaar stond voor het feestelijke moment, zocht ik zwetend naar het kokertje. Zo'n 7499 keer was me dat heel makkelijk afgegaan, maar nu ineens door de externe druk lukte het niet zo lekker. Het ding bleek achteraf gezien heel simpel verstopt en toen ik het logpapiertje omhoog hield, maakte mijn metgezel de foto. Door alle opwinding vergaten we bijna nog om onze initialen op het papier te zetten, maar gelukkig was er nog iemand nuchter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7501. Brielse Maas Trail 051 - van aller-aller

10 oktober 2014, 13:55
We waren Zwartewaal gepasseerd en reden nu over de Bernissedijk. Bij een schrikhek moesten we even stoppen. Ik zocht er een kokertje en Boswijk Posse deed zijn jas uit omdat hij het weer warm kreeg. We liepen nu 1 uur 15 minuten voor op het schema, maar dat zou nog verder oplopen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7502. Brielse Maas Trail 052 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:00
Iets verder op de dijk sloeg Boswijk Posse zijn slag. Uit ervaring wisten wij dat de kokers nooit bij de (logische) hoek van een hek lagen, maar altijd een of twee palen verder. Dit was die ene uitzondering, waardoor hij dit keer niet voor paal stond.
Bedankt en proost, Biertje

7503

geo 7503. Brielse Maas Trail 053 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:00
Inderdaad, de koker lag niet bij de hoekpaal. Daar stond ook nog een opvallend los paaltje, dat wel vaker gebruikt werd om een cache te verbergen. Maar hier dus niet. Boswijk Posse moest dus meerdere hekpaaltjes af voordat hij de logrol kon beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7504. Brielse Maas Trail 054 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:05
Dit 'officiële' paaltje zag er een beetje nep uit. Het stond scheef, dus we liepen er direct op af. Maar het was volkomen echt en niet de bergplaats van de cache. Die zat er gewoon achter, in de grond. Hoewel dit al nummer 54 was, waren we bijna op de helft van de route en ook halverwege de tijd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7505. Heenvlietpad #03 - van T.yo

10 oktober 2014, 14:10
Deze lag op 60 meter van de trailroute, dus die konden we wel even meenemen. De fragiele constructie naast de gigantische zendmast leek goed beveiligd, maar werd door ons direct herkend als een cache. Boswijk Posse haalde het logpapiertje tevoorschijn, terwijl ik ademloos toekeek. De andere 2 van deze serie sloegen we over.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7506. Brielse Maas Trail 055 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:15
We waren weer terug op de trail en fietsten nu over de Wieldijk. Bij het kruispunt met de Coolwijkseweg stond een uitnodigend schrikhek. Maar daar moesten we dit keer niet zijn, want ik had al een ander opvallend plekje gezien.
Bedankt en proost, Biertje

7507

geo 7507. Hekje alleen - van Rutty J M

10 oktober 2014, 14:25
Boswijk Posse pakte het eerste de beste hek dat hij zag, maar dat was ver van het nulpunt vandaan. En het stond niet alleen. Ik dook de struiken in en na lang worstelen kon ik melden dat ik een fotokokertje zag zitten. Mijn metgezel was erg blij, want nu kon hij gewoon aan de kant blijven wachten tot ik de logrol zou brengen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7508. Brielse Maas Trail 056 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:30
Vlak bij de Oude Noorlandsedijk waren wat betonnen paaltjes in het gras gezet. Was dat tegen motormaaiers? Ik zag ook nog iets anders liggen en haalde vlot potje 56 boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7509. Brielse Maas Trail 057 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:30
Dit hek moest 2 paarden binnenhouden, maar die hadden geen enkele aandacht voor ons. Daardoor zagen ze niet hoe Boswijk Posse zijn vouwfietsje op de juiste plek neerzette en kordaat de blauwe dop uit het gras plukte.
Bedankt en proost, Biertje

7510

geo 7510. De sluis - van Rutty J M

10 oktober 2014, 14:35
De oude sluis van Geervliet lag ook op onze route. Boswijk Posse zag er wat moe uit, dus ik dook naar beneden en viste na wat wroeten een paars potje op. Hoewel we een strakke taakverdeling hadden, besloot ik niet eerst naar boven te klauteren om mijn metgezel te laten loggen, maar noteerde zelf onze beide namen op een van de blaadjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7511. T-splitsing - van Rutty J M

10 oktober 2014, 14:40
De T-splitsing werd niet gevormd door wegen, maar door het water. Boswijk Posse was de eerste die hier de aanwijzingen correct interpreteerde en op die manier het glazen potje tevoorschijn toverde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7512. Brielse Maas Trail 058 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:40
Helaas bleek potje nummer 58 niet meer in de originele staat. Het kenmerkende blauwe dekseltje was verdwenen. Gelukkig had iemand een plastic zakje om de bovenkant gedaan, zodat het logrolletje droog kon blijven. Ook hier was dus dringend onderhoud gewenst, maar wat jammer dat de cachelegger daar geen tijd meer voor heeft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7513. Brielse Maas Trail 059 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:45
Hier was een handig droog plekje uitgezocht om de cache te beschermen tegen de weersinvloeden. Mijn scherpe blik werd direct geprikkeld en zag het ding zitten. Ergens aan de overkant van het Voedingskanaal Brielse Meer moest nummer 79 liggen, waar we over 2 uur zouden fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

7514

geo 7514. Voltage - van Rutty J M

10 oktober 2014, 14:50
We stonden nu op een zeer belangrijke plek aan de Noorddijk, want deze installatie voorzag het hele Botlekgebied van elektriciteit. Ik had even niet opgelet en fietste voorbij, maar Boswijk Posse was nog fris en fruitig en had het kokertje al uit zijn bergplaats gepeuterd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7515. Brielse Maas Trail 060 - van aller-aller

10 oktober 2014, 14:55
De Noorddijk was stilzwijgend overgegaan in de Hogelandseweg en ongeveer ter hoogte van de jachthaven mocht ik weer bukken. Dat deed ik met plezier, want er lag een wit potje met blauwe deksel en we zaten nu ruim over de helft van deze trail.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#555. RoeKoe - van Rutty J M

   dnf 10 oktober 2014
Dom, ik had Boswijk Posse overgehaald om dit vogeltje even uit z'n boom te lokken. Uit de logjes had ik namelijk begrepen dat de logrol niet bij de duif zat, maar een stuk lager. De duif hebben we gezien, maar ondanks mijn geklauter was het logrolletje onvindbaar. Helaas, dit uitstapje leverde ons dus alleen een not-found op.

geo 7516. Brielse Maas Trail 061 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:00
We zagen de eerste huizen van Spijkenisse, maar er stond hier ook nog een dijkje met een aantal grazende schapen. Wandelroute Puttenpad passeerde deze plek en wij vonden er een prachtig potje.
Bedankt en proost, Biertje

7517

geo 7517. Brielse Maas Trail 062 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:00
Langs de Markenburgweg zag Boswijk Posse ineens wat overtollig hout liggen. Was dat zomaar achtergelaten? Wel nee, het was de plek waar een wit potje zat verstopt. In de verte sloeg een kerkklok 3 uur en automatisch prevelde mijn metgezel een gebed. Dat had hij waarschijnlijk nog overgehouden van ons bezoek aan de Bedevaartcache vorig jaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7518. Brielse Maas Trail 063 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:10
We naderden alweer zo'n vierkante beschermconstructie van ijzeren buizen en ik herinnerde Boswijk Posse aan zijn eerdere misser door hem onschuldig te vragen of hij de cache ook nu al van verre zag zitten. Wijselijk hield deze echter zijn mond en liet mij het werk doen. Maar ik zag niets, dus trok hij alsnog triomfantelijk het potje uit z'n houdertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7519. Brielse Maas Trail 064 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:15
Onder de brug? Aan de voet van de paal? Achter het bord? Tijdens het naderen zagen we meerdere mogelijkheden, maar welke was de juiste? Gelukkig was er gekozen voor de (voor ons) makkelijkste verstopplek, zodat ik zonder rugklachten de logrol aan Boswijk Posse kon overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

7520

geo 7520. Brielse Maas Trail 065 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:20
Hier moest het kokertje ergens beneden aan de dijk liggen. Een afwateringssluisje stond daar al gezellig op ons te wachten. Boswijk Posse offerde zich op en daalde voorzichtig de dijk af. Vlakbij de cache ging hij nog lelijk onderuit, maar ik hoefde gelukkig niet toe te snellen met handdoek en droge kleren. In zijn rugzak had mijn metgezel immers genoeg kledingstukken bij zich voor een hele week.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7521. Brielse Maas Trail 066 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:20
Ook nummer 66 bevond zich vlak bij het water. Maar waar precies? We zochten alles af, totdat ik een kijkje nam op de 'gevaarlijkste' plek. Daar bleek het potje zich verscholen te hebben. Maar niet voor lang, want als een echte durfal greep ik het ding bij zijn lurven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7522. Brielse Maas Trail 067 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:25
De volgende waterplek was voor Boswijk Posse, vond ik. Die had echter weinig moeite om het potje te pakken. We misten overigens nog steeds één bonuscijfer. Mijn metgezel maakte daarom al een tijdje de grap om bij elk nieuw potje steeds een reeds bekend cijfer te roepen. Ja, met humor hielden wij ons op de been!
Bedankt en proost, Biertje

7523

geo 7523. Brielse Maas Trail 068 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:30
Het betonnen paaltje van het waterschap Hollandse Delta zag er bedrieglijk echt uit en misschien was het dat ook wel. Maar het was de enige plek waar wij een wit potje zouden verwachten, dus ik stapte even van mijn fiets af om te kijken. Daarna mocht Boswijk Posse weer loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7524. Brielse Maas Trail 069 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:35
We waren Inlaatsluis Spijkenisse gepasseerd. Die cache had ik al in april gevonden, maar Boswijk Posse mocht hier even aan de slag, wat hij overigens verrassend vlot uitvoerde. De verderop gelegen Voornse sluis werd momenteel gerenoveerd met als doel een veilige doorvaart. Wij kwamen heelhuids aan de overzijde en stonden nu op de Brielse Maasdijk. Daar vonden we de eerste van een serie identiek bij het draadhek gelegde caches.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7525. Brielse Maas Trail 070 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:35
Precies 245 meter verder langs hetzelfde draadhek vonden we het volgende potje. Op de grote parkeerplaats langs het water achter ons stond af en toe een eenzame auto. We vroegen ons af wat men hier moest zoeken, behalve een cache natuurlijk. Maar andere cachers zijn we niet tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7526. Brielse Maas Trail 071 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:40
Dit keer was de tussenliggende afstand 220 meter, maar het draadhek, de schapen en het potje waren identiek. We kregen overigens allebei het idee dat de parkeerplaats achter ons een afwerkplek was. We besloten geen nader onderzoek in te stellen, maar gewoon deze trail af te werken.
Bedankt en proost, Biertje

7526

geo 7527. Brielse Maas Trail 072 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:45
Nu was de tussenafstand 280 meter en heel verrassend: ik vond er een heel ander soort potje. Het was kleiner en beplakt met duckt tape. Waren de medicijnen op of had iemand dit als vervangende cache geplaatst? Hoewel de logrol een natte prop was, waren wij al lang blij dat we iets in handen hadden en gingen vrolijk verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7528. Brielse Maas Trail 073 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:50
Hier ging de Brielse Maasdijk over in een fietspad voorbij een wildrooster. Loslopende honden waren verboden vanwege de nieuwsgierige schapen. Samen met deze dieren hebben we hier flink gezocht naar de cache, totdat ik ineens een blauw plastic zakje vond met daarin een papiertje. Jammer dat de cachelegger geen tijd meer heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

7528a       7528b

geo 7529. Brielse Maas Trail 074 - van aller-aller

10 oktober 2014, 15:55
Met de Hartelbrug op de achtergrond vond Boswijk Posse potje 74. Bij de vorige cache hadden we staand onze boterham opgegeten wegens gebrek aan een gezellig bankje. Maar iets verder kwamen we alsnog zo'n handig zitmeubel tegen. We namen even plaats voor een hapje en een foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7530. Brielse Maas Trail 075 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:10
Na de serie potjes bij het draadhek volgde nu een serie potjes bij de drievoudige bomenrij. Dat betekende steeds weer de fiets neerzetten en naar de middelste of achterste rij bomen lopen. De eerste van deze serie troffen we aan achter een dikke eik. De tiewraps hadden daardoor plaats moeten maken voor schroeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7531. Brielse Maas Trail 076 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:15
Het tweede potje dat we achter een boom vandaan plukten, lag ruim 500 meter verder. Boswijk Posse had inmiddels zijn jas weer aan gedaan, want hij begon het koud te krijgen. Tegelijkertijd rook hij een vreemde lucht. Het waren speculaaskruiden, zo concludeerden wij na aandachtig snuiven. Stond er in de Botlek een fabriek die nu al bezig was met de fabricatie van kruidnoten?
Bedankt en proost, Biertje

7532

geo 7532. Brielse Maas Trail 077 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:20
De afstand tot de volgende cache bedroeg maar liefst 1.000 meter. Dat bevreemdde ons, want meestal was de onderlinge afstand nog geen 200 meter. Zou er misschien tussen 076 en 077 een andere cache gelegen hebben, wellicht de oplossing van een mystery? Nummer 077 lag dit keer niet bij een boom, maar we moesten de dijk op. Met uitzicht op de windmolens, het Hartelkanaal en een passerend vrachtschip vonden we een kleine constructie met een wit potje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7533. Brielse Maas Trail 078 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:25
Nummer 078 zat gelukkig weer bij een boom. We keken nu opnieuw uit over het vertrouwde Voedingskanaal Brielse Meer, waar we 2 uur geleden nog aan de overkant hadden gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7534. Brielse Maas Trail 079 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:25
Hier stond jammer genoeg geen boom, maar gelukkig had het waterschap een paaltje geplaatst. Hoewel dit net zo'n fraai fietspad was als het begintraject, vonden we dit stuk erg saai. Misschien waren we wel gewoon wat moe. Dat ik dit keer geen stroopwafels had meegenomen, begon zich nu te wreken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7535. Brielse Maas Trail 080 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:30
En deze lag weer aan de linkerkant, ver weg van het fietspad, bij wat bomen aan het water. Ik offerde me op en liep er heen. Door de bomen had ik een mooi uitzicht op Geervliet, dat aan de overkant van het water lag. Maar ik had eigenlijk meer aandacht voor het potje dat hier moest zitten. We liepen overigens 1 uur en driekwartier voor op mijn schema. Wilden we de bonus om 18:00 uur vinden, dan moesten we opschieten. Want dat betekende dat we 2 uur en 20 minuten sneller moesten werken dan mijn geplande tijd van 5 minuten per cache (fietsen en loggen).
Bedankt en proost, Biertje

7536

geo 7536. Brielse Maas Trail 081 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:30
Er liepen een paar schapen op de weg, die ons gezelschap wel interessant vonden. Voor nummer 081 moesten we weer aan de rechterkant zijn, waar het waterschap ons weer nadrukkelijk liet weten hier ook aanwezig te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7537. Gemaal Geervliet - van The Tollies

10 oktober 2014, 16:35
Gemaal Geervliet lag er in de middagzon prachtig bij. De bijbehorende cache ook. Sinds de trail hier langs liep, werd deze cache heel wat vaker bezocht. Er was geen hint, maar ik snapte wel dat ik niet over het hek hoefde te klimmen. Een beetje bukken was genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7538. Brielse Maas Trail 082 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:40
Voor deze mochten we weer links bij de bomenrij zoeken. In eerste instantie konden we niets bij de wortels vinden. Totdat ik ontdekte dat we hier flink beet waren genomen. "Stoot je hoofd voorzichtig", waarschuwde ik mijn metgezel, die even vreemd opkeek.
Bedankt en proost, Biertje

7539

geo 7539. Het verdwenen dorp Blankenburg - van geospaap

10 oktober 2014, 16:45
Het dorp Blankenburg moest verdwijnen voor de aanleg van Europoort. De huizen werden onteigend en de laatste bewoner vertrok in 1965. Gelukkig had die nog wel wat stenen en een plastic doosje achtergelaten. Nadat Boswijk Posse en ik de dijk waren opgeklommen, keken we weer uit over het Hartelkanaal. Het was niet moeilijk de cache te vinden, want er was eigenlijk maar één verstopplek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7540. Brielse Maas Trail 083 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:50
Met uitzicht op het Voedingskanaal en het dorp Heenvliet stonden we weer bij de achterste bomenrij te zoeken. Wijs geworden keken we eerst omhoog en daarna pas omlaag. Het potje kon ons daardoor niet ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7541. Brielse Maas Trail 084 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:50
Bij het naderen van dit groepje van drie bomen begonnen we te gokken achter welke de cache zou liggen. Totdat we ineens zagen dat er ook een vreemd stammetje in het gras lag. Toen was het snel bekeken. Daarna zagen we de Johanna Adriana passeren, het motorbeunschip van de gebroeders Mijnster uit Sliedrecht.
Bedankt en proost, Biertje

7542

geo 7542. Brielse Maas Trail 085 - van aller-aller

10 oktober 2014, 16:55
Niet voor of na, maar precies op het wildrooster moesten we zijn. Volgens de GPS zou hier een wit potje moeten liggen. We vonden echter niets op de bekende plaatsen, dus wierp ik ook maar eens een blik op de onbekende plaatsen. En ja hoor, daar zat hij!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7543. Brielse Maas Trail 086 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:00
We mochten weer naar de rijen eikenbomen lopen en vonden er inderdaad een vastgeschroefd potje. Dit keer niet erachter, maar ervoor. Vanwege de broodnodige afwisseling, dachten we, want dit deel vonden we saai worden. We snakten naar het einde. Nog even een uurtje de tanden op elkaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7544. Het verdwenen dorp Nieuwesluis - van geospaap

10 oktober 2014, 17:00
Ook buurtschap Nieuwesluis moest verdwijnen. Het enige wat nog restte was een klein houten huisje. Volgens de cachebeschrijving woonden hier een heleboel kleine diertjes, die maar niet wilden vertrekken. Na een laatste waarschuwing heb ik ze zonder pardon eruit gegooid en daarna het plastic doosje gepakt.
Bedankt en proost, Biertje

7545

geo 7545. Brielse Maas Trail 088 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:15
Nadat we nummer 087 bij het rotsstrandje niet hadden kunnen vinden, probeerden we ons geluk bij 088 opnieuw. Ook hier lagen duizenden stenen, waar we een beetje tevergeefs tussen en onder hebben gezocht. Totdat Boswijk Posse ineens het potje zag zitten. Helemaal niet lastig, maar wel met een afwijking van het nulpunt. Vanwege de tijd besloten we ons op te splitsen: mijn metgezel ging loggen en daarna naar de volgende, terwijl ik terugfietste om alsnog 087 te pakken. Die zou waarschijnlijk op dezelfde wijze (en met dezelfde miswijzing) zijn verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7546. Brielse Maas Trail 087 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:20
Deze konden we in eerste instantie niet vinden. Het strandje lag bezaaid met duizenden stenen, waarvan wij een groot deel hebben opgepakt om eronder te kijken. We houden van zoeken, maar dit vonden we te veel van het goede. Nadat we nummer 088 op een vergelijkbaar strandje bij toeval wel hadden gevonden, ben ik teruggefietst voor de herkansing. Doordat ik de verstopwijze wist en doordat ik de cache van de andere zijde naderde, zag ik hem direct. Ook hier had ik een behoorlijke afwijking op mijn GPS.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7547. Brielse Maas Trail 089 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:25
Hoewel we hadden afgesproken dat Boswijk Posse hier zou wachten totdat ik terug was van mijn herkansing bij 087, was er niets of niemand te zien. Om te controleren of mijn metgezel hier toch was geweest, moest ik zelf op zoek naar de juiste boom. Inderdaad, de cache was zojuist door hem gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

7548

geo 7548. Brielse Maasdijk - van geospaap

10 oktober 2014, 17:25
Achter deze houten huisjes ontmoetten we elkaar weer. Boswijk Posse had de tijd nuttig besteed door alvast de geniepig verstopte cache te vinden en te loggen. Hij liet me zien waar het ding zat, zodat we hierna weer samen verder konden voor het laatste deel van de trail.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7549. Brielse Maas Trail 090 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:30
De serie potjes bij de bomenrijen was nog niet voorbij. Nummer 090 lag tegenover Zwartewaal, aan de overkant van het Voedingskanaal. Maar daar hadden we geen oog voor, we zochten het kokertje. Nog 11 te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7550. Brielse Maas Trail 091 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:30
Hoera, een boom en dus een cache. De laatste loodjes wogen inderdaad het zwaarst. Nog 2 kilometer en 10 caches.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7551. Brielse Maas Trail 092 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:35
We stonden bij een opstapje over het hek, waardoor we fijn over de dijk zouden kunnen wandelen. Dat deden we niet, want we waren op zoek naar een cache. Hoog of laag? Ik zat al op mijn knieën, maar dat bleek achteraf helemaal niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

7552

geo 7552. Brielse Maas Trail 093 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:35
Waterschap Hollandse Delta was nog steeds nadrukkelijk aanwezig met hun betonnen paaltjes. Het ging hier om de dijkring Voorne Putten. Het potje was echter niet achter het paaltje geplaatst, maar zat verderop aan een struik. Ik had net de cache teruggestopt, toen er een lachende wandelaar arriveerde. Het was StassenS, die steeds een paar caches van de trail deed door zijn auto ergens te parkeren en dan te gaan lopen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7553. Brielse Maas Trail 094 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:40
Achter deze boom was een kale plek ontstaan. Het was de plaats waar iedereen bleef staan om te loggen en wij dus ook. Het fietspad liep nu door een stukje bos en dat was weer eens wat anders dan die kilometers over de kale Brielse Maasdijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7554. Brielse Maas Trail 095 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:40
Hier begon het fietspad en had StassenS dus zijn auto geparkeerd. We keken laag, we keken hoog en vonden een wit potje. Hierna nog 4 en de bonus. Zou het ons lukken om die om 18:00 uur te loggen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 7555. Brielse Maas Trail 096 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:45
Tussen de bomen aan de Staaldiepseweg zochten we naar het potje. Dat zat dit keer verrassend hoog, maar mijn scherpe blik viel er bij toeval op. Geduldig schreef Boswijk Posse onze initialen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

7556

geo 7556. Brielse Maas Trail 097 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:45
Het aftellen was al een tijdje geleden begonnen. Het ging niet alleen om het resterende aantal caches, maar ook om de laatste kilometers en de minuten. Het potje zat hier weer op een vertrouwde plek: met een tiewrap om een veelstammig struikje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7557. Brielse Maas Trail 098 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:50
Een smal paadje leidde me de struiken in. Achter een klein boompje zag ik daar een bekende blauwe dop zitten. Snel loggen en daarna nog maar 2.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7558. Brielse Maas Trail 099 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:50
Het fietspad bereikte hier een stuk grasland. Aan de rand bij de struiken zag ik iets schitteren. Het was wit met blauw en zat bevestigd met een tiewrap.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7559. Brielse Maas Trail 100 - van aller-aller

10 oktober 2014, 17:55
En dat was het laatste reguliere potje. Het bleek achter een klein boompje te zitten, waarvoor wij eerst wat tussen de struiken moesten scharrelen. Opgelucht schreef Boswijk Posse voor de laatste keer vandaag onze initialen op een logrolletje. Nu konden we naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

7560

geo 7560. Brielse Maas Trail Bonus - van aller-aller

10 oktober 2014, 18:00
We benaderden de cacheplek van twee kanten, maar kwamen elkaar in dit bosje toch weer tegen. Samen zochten we het doosje, dat de kers was op de taart waarvoor wij de hele dag in touw waren geweest. Een fraaie constructie stond op ons te wachten en trots poseerden wij voor de slotfoto. Boswijk Posse kon nu naar zijn geparkeerde auto en daarna naar de veerboot, maar ik moest dat stuk nog even fietsen. Uiteindelijk heb ik 62 kilometer afgelegd en in 8,5 uur 113 caches gevonden en 2 niet. Een prachtig resultaat en meteen een verbetering van mijn dagrecord.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7561

geo 7561. Smurf de geocache! - van schaafjes

11 oktober 2014, 15:00
Puzzels met een moeilijkheidsgraad van 1,5 smurf zijn mijn lust en mijn leven. Toch lukte het me niet om de checker op smurf te krijgen. Pas na de zesde smurf ontdekte ik in welk antwoord ik er één smurfje naast zat. Vanmiddag ging ik op de smurf naar Rijswijk. De smurf die de cache bewaakte was makkelijk om de smurf te leiden. Daarna moest ik nog een spin verjagen die een smurf boven het doosje had gespannen. Maar toen kon ik eindelijk mijn smurf in het logboek smurfen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7562

geo 7562. Woudsepolder waterberging - van schaafjes

12 oktober 2014, 09:50
De tweede zondag van oktober is het Internationale Earthcache Dag en voor mij was de dichtstbijzijnde earthcache de Woudsepolder waterberging. Toen ik kwam aanfietsen, ging er net een andere fietser weg. Dat moet haast wel een geocacher geweest zijn, want tot nu toe was ik alleen maar joggers en hondelaars tegen gekomen. De glazen plaat was aan beide kanten nat van de dauw, dus daar moest ik eerst iets aan doen. Vanwege het tijdstip had ik geen bier bij me en daar had ik met dit lekkere zonnetje een beetje spijt van. De antwoorden waren gelukkig niet lastig te vinden. Ik zag dat men hier tientallen miljoenen liters kwijt kan. Dat lijkt veel, maar voor een brouwer als Heineken is dat natuurlijk niets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7563. Hou het droog! - van Mondjes

12 oktober 2014, 10:10
Op buienradar had ik al gezien dat ik het vandaag zeker droog zou houden. Na mijn bezoek aan waterberging Woudsepolder fietste ik dus door naar waterberging Hoenderparklaan. Hier verzamelde ik lustig wat cijfertjes, om even later bij een klein huisje aan te komen. Het spinnengezin en de oorwurmenfamilie die hier onderdak hadden gezocht, wilden het vast ook droog houden. Omdat dierendag al achter de rug was, heb ik ze eruit gezet en daarna mijn naam op de droge logrol gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7564

geo 7564. Aan het water - van g.brink

13 oktober 2014, 14:15
Haastig fietste ik naar Wassenaar. Bij deze eergisteren verschenen cache was namelijk van alles mis: de coördinaten klopten niet en de plek werd gebruikt door hangjongeren. Voordat de cache zou zijn verdwenen, moest ik er dus snel naar toe. Volgens de kaart lag het doosje in het water in plaats van aan het water, maar ik nam aan dat hij op de dichtstbijzijnde oever lag. Daar heb ik ruim een kwartier rond allerlei bomen gezocht. Tenslotte besloot ik ook een kijkje te nemen aan de overkant, de minst logische plek. Daar zag ik het doosje tot mijn verrassing direct liggen, op ruim 35 meter van het nulpunt. Maar mij hoor je niet klagen, want deze had ik alsnog boven water gekregen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7565

geo 7565. Carozine - van carozine69

14 oktober 2014, 20:10
Op weg naar een afspraak in Leiderdorp fietste ik in de motregen door Mooi Noord, een volkswijk in Leiden Noord. De GPS stuurde me naar een oprit naast een voortuin, maar gelukkig herinnerde ik me bijtijds dat ik voor dit doosje niet in een voortuin hoefde te zijn. Een beetje rondturen in het donker leverde een grappige voorgevelcache op.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7566

geo 7566. Rondje Ypenburg #4 - van Birdie68

15 oktober 2014, 13:45
Gisteravond hoorde ik de bekende 'plop' toen er in Leiderdorp een biertje voor me werd ingeschonken. Op datzelfde moment verscheen ergens anders het Rondje Ypenburg. Vanmiddag besloot ik een paar van deze serie te gaan doen. Eerst reed ik even naar de fietsenmaker voor een nieuwe zadelpen en daarna door naar het fietspad achter het Prins Clausplein. Hier had ik net de nano (dus geen micro, zoals bovenaan de pagina stond) gegraaid, toen Ildikó aan kwam lopen. Zij had me al van een afstand herkend, waarschijnlijk door het bierblikje dat ik in mijn andere hand hield.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7567. Rondje Ypenburg #5 - van Birdie68

15 oktober 2014, 13:50
Samen met Ildikó wandelde ik naar nummer 5. Volgens de logjes van gisteravond was dit de lastigste van de serie. Gelukkig waren we met z'n tweeën en gelukkig was mijn scherpe blik niet vertroebeld door het vele bier van gisteravond. Ildikó was dolblij dat ik de petling zo snel had gevonden. Nu kon ze met een gerust hart verder met haar wandelrondje, ter voorbereiding van een groot evenement binnenkort. Voordat we afscheid konden nemen, passeerden twee heren op de fiets die dachten dat wij verslaggevers van het AD waren. Ze hadden onze GPS'sen aangezien voor een camera. Teleurgesteld dat er geen sensatie te beleven viel, reden ze weer door.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7568. Rondje Ypenburg #6 - van Birdie68

15 oktober 2014, 14:05
Omdat ik niet zoveel tijd had vanmiddag, werd dit de laatste. Nadat ik eerst tevergeefs een omtrekkende beweging had gemaakt, bleek deze petling veel makkelijker weggestopt dan ik had verwacht. Het camouflagemateriaal van de dop was al grotendeels weggesleten, waardoor hij goed zichtbaar was.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7569

geo 7569. Het tweede puzzelstukje - van wij-twee

16 oktober 2014, 16:35
Na het werk fietste ik even in de richting van het Westerpark in Zoetermeer vanwege een puzzeltje van 1,5 ster. Vorige week had ik daar een oplossing voor berekend, maar ik kwam uit op een grasveld met wat schapen. Gelukkig was de cachelegger bereid mij een flinke hand te helpen. En zo werd het uiteindelijk toch nog een puzzeltje van 1,5 ster. Op de juiste locatie was het niet moeilijk het doosje te vinden. Op de nieuwe logrol was ik de derde die hier zijn naam kon schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7570a       7570b

geo 7570. Aapjes kijken op de Veluwe #08 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 13:10
Met mijn goede vriend Corbulo reed ik deze prachtige herfstdag naar de hei bij Nunspeet. We zouden daar 24 apen bekijken die ons naar 2 bonuscaches zouden leiden. Helaas was de Stakenbergweg wegens werkzaamheden al geruime tijd afgesloten, zodat we een alternatieve parkeerplaats hebben gezocht. Daardoor begonnen we met #08 en misten we wat bonusaanwijzingen. Na 14,7 kilometer wandelen (inclusief ruim 3 kilometer van de parkeerplaats naar de route en weer terug) hadden we 23 aapjes en 1 bonuscache gezien. We hebben overal gelogd met onze initialen B+C.
De Stakenbergweg bleek over een lengte van 3,5 km afgesloten, zo ontdekten we toen we de opgegeven parkeerplaats zowel vanaf Nunspeet als vanaf Elspeet probeerden te bereiken. We hebben de auto daarom maar op de parkeerplaats van het Hampshire Hotel gezet en maakten vanaf daar een wandeling naar de dichtstbijzijnde koker. We wisten toen nog niet wat we konden verwachten, maar Corbulo vond de cache en terwijl ik logde, zocht hij de juiste aap erbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7571. Aapjes kijken op de Veluwe #09 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 13:25
De afstand tussen #08 en #09 was ruim 900 meter, maar ter plaatse ontdekten wij waarom dat zo was: op dit traject stond geen enkele boom of paal. Het zoeken naar de cache kostte ons hier de meeste tijd. Uiteindelijk zagen we hem zowat gelijktijdig, vanaf verschillende plekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7572. Aapjes kijken op de Veluwe #10 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 13:30
We staken de afgesloten Stakenbergweg over en liepen langs de bosrand op weg naar #10. De hint was duidelijk en Corbulo mocht graaien, ik logde en fotografeerde, en hij zocht daarna het juiste aapje erbij.
Bedankt en proost, Biertje

7573

geo 7573. Aapjes kijken op de Veluwe #11 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 13:40
In de hint stond dat we hier erg voorzichtig moesten zijn, dus behoedzaam trok ik mijn witte handschoenen aan om de koker laag na laag langzaam te onthullen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7574. Aapjes kijken op de Veluwe #12 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 13:50
Even werden we naar de verkeerde hoek van het kruispunt gestuurd, maar toen ontdekten we dankzij de hint dat we voor paal moesten staan. Ook hier moesten we voorzichtig doen, dus dat deed ik ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#556. Aapjes kijken op de Veluwe #13 - van The Dutch Phantoms

   dnf 17 oktober 2014
Bij meerdere bomen was hier zichtbaar stevig gezocht. Wij deden dat ook, maar zonder resultaat. Nadat we hierna #14 hadden gevonden, zijn we teruggelopen om te kijken of die lastige #13 soms op dezelfde manier was weggewerkt. Helaas. Een paar dagen bleek dat de koker was verdwenen, maar 's middags werd teruggevonden op een heel andere plek op de heide. Nadat die was teruggelegd, konden anderen hem op deze dag weer loggen. Maar wij misten hier dus een aapje.

geo 7575. Aapjes kijken op de Veluwe #14 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:15
Aanvankelijk stonden we hier met de handen in het haar. Dit moest de juiste boom zijn, maar waar zat dan die cache? Uiteindelijk deed ik de gouden greep. Corbulo gaf toe hier volkomen gefaald te hebben. We besloten even terug te lopen om te kijken of #13 op dezelfde (geniepige) manier was weggewerkt, maar dat was niet zo.
Bedankt en proost, Biertje

7576

geo 7576. Aapjes kijken op de Veluwe #15 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:30
Op deze cache had Corbulo de hele dag gewacht. Dit was een belangrijk moment voor hem, dus hij mocht deze koker vinden. Dolblij overhandigde hij mij de logrol. Het was zijn 2250e cache en na de felicitaties en het gebruikelijke fotomomentje vervolgden we onze weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7577. Aapjes kijken op de Veluwe #16 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:35
Terwijl ik het bordje met informatie over de mieren bestudeerde, zocht Corbulo de koker. Als een ijverige mier sjouwde hij met dode takjes, dennennaalden en ander bouwmateriaal, totdat hij de cache had gevonden. Een echte werkster dus.
Bedankt en proost, Biertje

7578

geo 7578. Aapjes kijken op de Veluwe #17 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:45
We hadden nu het meest noordelijke punt van onze wandeling over de Westeindse heide bereikt. We waren de hint vergeten, dus het duurde even voordat ik de koker zag zitten. De temperatuur was vanmiddag opgelopen tot 21 graden, dus ook Corbulo trok nu zijn jas uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7579. Aapjes kijken op de Veluwe #18 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:50
Struikheide is een opvallende paarse bloeier in augustus. De plant kan lang zonder vocht, dus we vinden hem voornamelijk op de drogere en hogere gronden op de Veluwe, zoals hier. We vonden er overigens ook een doorzichtige koker met een foto van een aap.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7580. Aapjes kijken op de Veluwe #19 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 14:55
Dat was nou rot voor ons: de verstopplek van de koker viel zowat uit elkaar, maar moest wel heel blijven. In de praktijk viel het allemaal erg mee. Lastiger hadden we het bij het herkennen van de apensoort. Maar de mogelijkheden werden steeds minder, dus het zou makkelijker moeten worden. Mits we geen fouten hadden gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7581. Aapjes kijken op de Veluwe #20 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:05
Hier was de verstopplek subtiel weggewerkt. Corbulo had de hint voorgelezen, doch dat ding bleek niet te verplaatsen. Maar in de buurt viel me iets op. Corbulo stond verbaasd om mijn scherpe blik, maar hij was duidelijk niet veel gewend.
Bedankt en proost, Biertje

7582

geo 7582. Aapjes kijken op de Veluwe #21 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:15
Een berk tussen de naaldbomen, nou die lagen niet voor het oprapen. Ondanks het tollende pijltje van onze GPS bleef er maar één berkje over en na wat doortastend optreden haalde ik daar ineens de koker tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7583. Aapjes kijken op de Veluwe #22 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:25
In het stuk bos waar we liepen, stonden voornamelijk douglassparren. Volgens Corbulo was dit een productiebos, want er lagen alleen maar takken op de grond en er waren nergens struiken. Hij had helemaal gelijk, want door het regelmatig omzagen van een aantal bomen krijgen de overblijvende exemplaren meer ruimte, licht en lucht. Ze staan vrij dicht op elkaar waardoor ze gedwongen worden recht omhoog te groeien naar het licht. Hierdoor ontstaan rechte stammen die goed kunnen worden gebruikt in de industrie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7584. Aapjes kijken op de Veluwe #23 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:30
Aan de rand van een kuil moesten we zijn. Onder wat resten lag de koker al op ons te wachten. Tot nu toe hadden we op de logrolletjes nog geen andere team gezien dat vandaag naar aapjes aan het kijken was. Ondanks het fantastische weer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7585. Aapjes kijken op de Veluwe #24 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:35
We kwamen nu weer bij de Stakenbergweg, waar firma Dusseldorp behoorlijk aan het werk was. Na het oversteken en wat rondkijken haalde ik een leuk rond doosje tevoorschijn. We misten nu helaas nog 8 bonuscijfers: 1 van de verdwenen cache #13 plus 7 stuks omdat we bij #08 waren begonnen door de afgesloten weg.
Bedankt en proost, Biertje

7586

geo 7586. Aapjes kijken op de Veluwe #Bonus 1 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 15:50
Ondanks 8 ontbrekende bonuscijfers konden we door onze ruime ervaring en door logisch nadenken de eerste bonuscache makkelijk uit de boom plukken. Van de 2e bonus hadden we alleen het Noord-coördinaat. We hebben nog geprobeerd om langs die lijn door het bos te lopen, maar het vinden van die andere bonuscache is ons niet gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7587. Aapjes kijken op de Veluwe #01 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 16:30
Omdat we bij #08 waren begonnen, liepen we na de bonuscache door naar #01. Daar hadden we toch veel moeite mee. Bij veel 'logische' bomen bleek al vaker gezocht te zijn. Na tien minuten haalde Corbulo gelukkig toch nog de koker tevoorschijn, bij een van de eerste van de bezochte bomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7588. Aapjes kijken op de Veluwe #02 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 16:40
We liepen nu over de Elspeetse heide en door de bomen zag ik ineens een glinstering. Het bleek de cache te zijn, die hier op een geheel andere wijze was bevestigd. Eigenlijk zouden we om 17:00 uur bij ons huisje in Zeewolde moeten zijn, maar Corbulo had bericht gekregen dat we ons niet hoefden te haasten, omdat de anderen vastzaten in de file.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7589. Aapjes kijken op de Veluwe #03 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 16:45
Gelukkig keek Corbulo wat verder dan zijn neus lang was, waardoor hij de koker toch nog vond. Of had hij even stiekem de hint bestudeerd? Mij maakte het niets uit, want alleen het resultaat telde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7590. Aapjes kijken op de Veluwe #04 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 16:50
Er liepen hier voldoende ruiterpaden, maar we hadden de hele dag nog geen ruiter gezien. Eigenlijk hadden we nog helemaal niemand gezien en dat vonden we prima. We waren blij dat we hier niet op zaterdag of zondag zouden wandelen, want dan was het waarschijnlijk polonaise-lopen.
Bedankt en proost, Biertje

7591

geo 7591. Aapjes kijken op de Veluwe #05 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 16:55
De Liesberg bleek gelukkig geen forse berg te zijn die met moeite beklommen moest worden. Het was slechts een heuveltje dat nauwelijks opviel in het heidelandschap. Er stond wel een bordje en een boom. En we vonden er een cache. Op het bankje maakten we nog een foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7592. Aapjes kijken op de Veluwe #06 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 17:05
Bij een opmerkelijke scheve den langs het pad moesten we zijn. Er was een uitgebreide hint, maar die hadden we niet nodig omdat ik de koker bij de eerste greep al in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7593. Aapjes kijken op de Veluwe #07 - van The Dutch Phantoms

17 oktober 2014, 17:20
En dit was voor ons de laatste. Corbulo kon niets vinden, maar ik zag de bergplaats direct liggen. We noteerden het laatste cijfertje en liepen nu terug naar de auto. We hadden een prachtige wandeling over de hei achter de rug, vooral doordat we de hele middag geen mens waren tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7594

geo 7594. Mooi Amsterdam Zuidoost - van vegateam

18 oktober 2014, 17:25
Na een workshop brandveiligheid tegenover grandcafé ZO in Amsterdam Zuidoost reed ik met Pino, Corbulo en Oude Maart terug naar onze Centerparcs premium cottage in Zeewolde. Natuurlijk moesten we onderweg nog een paar caches doen, zoals deze voortuincache aan de Nieuwlandhof. Door de foto zaten we eerst nog bij de verkeerde tuin, maar gelukkig kreeg Pino aanwijzingen vanachter het raam waardoor hij de micro alsnog zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7595. AHCC: Almere-Hout Carpool Cache - van ASS3755

18 oktober 2014, 18:00
Op weg naar Zeewolde stopten we even bij de gezellige carpoolplaats van Almere-Hout. De cacheplek was al van een afstand te zien, maar voordat we het logboekje te pakken hadden, moest Pino eerst even de cachepagina raadplegen voor de code en daarna met een schroevendraaier het zand rond het deksel wegschrapen. Daarna konden we zonder magneet de cache openen en onze namen in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

7596

geo 7596. Zicht op het Eemmeer - van ASS3755

18 oktober 2014, 18:10
Omdat we toch over de Eemmeerdijk reden, stopten we even voor een korte wandeling naar deze cache. Vanaf een afstandje zagen we al waar het ding verstopt moest zitten. Ouwe Maart verbaasde zich over de creativiteit, maar Pino, Corbulo en ik hadden zoiets wel vaker gezien. Toch zat de constructie stevig verankerd. De afsluiting werkte echter niet (meer) zoals in de hint stond beschreven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7597

geo 7597. Het Energiebos - van Langzaam

19 oktober 2014, 16:40
Met mijn vrienden van Stichting Braeck had ik vanmiddag een wandeling gemaakt door het Hollandse Hout bij de Oostvaardersplassen. Na een afsluitend witbiertje in het bezoekerscentrum, reden we nog even langs het Energiebos. Hier had ik in april tevergeefs naar de petling gezocht. Die was toen verdwenen, samen met het informatiebord dat hier had gestaan. Inmiddels was er een nieuwe cache gelegd en die werd door Joeridepoeri snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 april 2014
Deze cache op de uitkijkheuvel is maar 1,5 ster en in alle logjes staat "een vlotte vondst" of "gemakkelijk gevonden". Ik heb hier een kwartier op handen en voeten rondgekropen, maar ging uiteindelijk met lege handen weer naar beneden. Helaas...

___________________________________________________________________


7598

geo 7598. Ed Armageddon 3014 - van havik

20 oktober 2014, 15:55
Tot dusver had geen van de 19 bezoekers aan deze cache Ed Armageddon ontmoet, de onheilsprofeet waar je niet meer vanaf kwam. Het leek me dus redelijk veilig om de micro in Zoetermeer te gaan zoeken. Na wat rondkijken of ik die ergens zag hangen, waagde ik me aan de klauterpartij. Zonder resultaat overigens. Terug met vaste grond aan de voet stopte er ineens een fietser. Het was helaas niet Ed Armageddon, maar Vergane Glorie. Die kon me gelukkig de plek aanwijzen waar de cache zat. Daar was me wel wat opgevallen, maar ik had niet gedacht dat het ding daar toch nog zou zitten. Een tweede glibberpartij over de palen leverde me daarna alsnog succes op. Leuk plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7599. Parc-o-duct - van daanjunior

20 oktober 2014, 16:15
Sinds deze maand is het parc-o-duct tussen het Heempark en het van Tuyllpark open. Voetgangers en fietsers kunnen voortaan makkelijker doorsteken. Dat moest ik dus even uitproberen en op mijn bier-bike fietste ik naar Zoetermeer. De cache leek in eerste instantie geheel onzichtbaar. Na drie rondjes rond het nulpunt besloot ik me even kwaad te maken. Dat hielp, want eerst verscheen de constructie en daarna de glazen pot. Mooie plek en leuk gedaan, Daan!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7600

geo 7600. Rondje Ypenburg #3 - van Birdie68

21 oktober 2014, 16:30
Het KNMI had hondenweer voorspeld, dus er was geen kip op straat. Een mooi moment om het Rondje Ypenburg af te maken. Het was eigenlijk het Rondje TNO, want ik moest aan de achterzijde van het TNO-terrein zijn. Tussen het hoge hek en de brede sloot waren er niet veel mogelijkheden voor een petling. Die had ik dus snel in de smiezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7601. Rondje Ypenburg #2 - van Birdie68

21 oktober 2014, 16:35
Iets verder langs het hek van het TNO-terrein lag nummer 2. Nadat ik ook die had verschalkt, kon ik terugfietsen. Op dat moment begon het ineens helemaal op te klaren, zodat ik in een waterig zonnetje naar huis reed.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7602

geo 7602. TAKG II Heemtuin Heymanshof - van IkbenMamma

22 oktober 2014, 15:40
De storm was over zijn hoogtepunt heen, dus fietste ik woensdagmiddag naar het Haagse Zuiderpark om te kijken naar de gevolgen. Bij het gesloten hek van heemtuin Heymanshof had ik al eens op een zondag gestaan om erachter te komen dat deze tuin alleen op doordeweekse dagen open is. De tag bij wp1, de pergola, kon ik ondanks langdurig turen niet ontdekken. Kennelijk was mijn blik nog niet scherp genoeg. Bij de andere vragen had ik geen enkel probleem. Via 't Bijenhofje, de zonnewijzer en het verhoogde beekje kwam ik bij de olifantenvijver. De bejaarde olifant Jenny van circus Sarrasani overleed in 1937 na de voorstelling en werd door het Museum Voor Onderwijs in de Hemsterhuisstraat gekocht om het skelet tentoon te stellen. Na het uitbenen werd het in deze vijver van het Zuiderpark gelegd om verder schoon te laten worden, maar toen het een jaar later boven water werd gehaald, bleken de botten groen van de algen. Daarom werd het skelet in de tuin van het museum begraven in een laag wit zand. Men vergat het totdat het pand in 1991 werd afgebroken. Toen is men uitgebreid gaan zoeken, maar het skelet werd nergens meer gevonden.
Ik had al gelezen dat de tag bij wp5 was verdwenen, maar het antwoord werd in de logs gegeven. Het was ook uit de formules af te leiden. Via het eikenberkenbos kwam ik bij het hek waar de tag van wp7 niet meer te lezen zou zijn. Inderdaad is het metalen plaatje verroest, maar mijn scherpe blik kon hier toch prima een getal ontdekken. Ik wist nu hoe de tags eruit zagen, dus ik zou na het vinden van de cache nog even langs de pergola lopen, waar ik toen de (niet verroeste) tag alsnog zag zitten. Na het beekje en de lier kon ik gaan rekenen. De waarde van A heb ik daarbij moeten gokken, maar ik kwam uit op een paar meter van de goed herkenbare afsluitplaat van de cache. De inhoud was al aan het schimmelen, maar het logboek was nog goed beschrijfbaar. Wegens gebrek aan onderhoud zal deze cache binnenkort worden gearchiveerd, dus ik ben waarschijnlijk de laatste die hier logt. Dat is erg jammer, want het was een leuke en leerzame wandeling.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7603

geo 7603. Kaas - van Paul

23 oktober 2014, 16:40
Deze cache verscheen tijdens mijn bezoek aan het Zoetermeerse event in september. Op tafel zag ik een cacheprintje liggen waarop een tekening was gemaakt. Toen ik informeerde wat dat met de cache te maken had, werd me gelijk het hoe en waarom uitgelegd. Daar zou ik zelf nooit opgekomen zijn, want van dit onderwerp had ik geen kaas gegeten. Pas weken later schoot me de uitleg weer te binnen en het bleek inderdaad een coördinaat op te leveren. Vanmiddag fietste ik tegen de wind in naar Zoetermeer. Ik had wat extra materialen meegenomen, waarmee ik de cache netjes boven water wist te halen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7604

geo 7604. Kaas! - van Hanskitty

24 oktober 2014, 16:45
Na het kaas-puzzeltje van gisteren boog ik me vanmiddag opnieuw over de kazen. De Zoetermeerse puzzel had niets met kaas te maken, maar bracht me toen wel naar een zeer toepasselijke plek. De Wassenaarse opgave ging juist wel over kazen (de chiquere soorten), maar leidde naar een plaats die daar helemaal niets mee te maken had. Meer dan een kwartier heb ik tussen de bomen lopen zoeken en uiteindelijk ben ik zelfs nog even aan de andere kant van de sloot gaan kijken, net zoals ik 11 dagen geleden bij die andere Wassenaarse cache deed (Aan de Waterkant). Dat de constructie in korte tijd al twee keer gerepareerd moest worden, komt misschien door de hint die helemaal geen hint is. Tenzij je een talenwonder bent. Maar mij hoor je niet klagen, want uiteindelijk haalde ik opgelucht de petling tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7605

geo 7605. Bicycle parking - van Sean J. Allen

25 oktober 2014, 19:10
Na mijn bezoek aan het 37e PINT Bokbierfestival in Amsterdam liep ik met mijn biervrienden terug naar het Centraal Station. Door de duizenden fietsen was het lastig de hint te zien, maar ik had de spoilerfoto beschreven en die plek werd door mijn vrienden ineens ontdekt. Hierna was het Zweistein die de cache voelde zitten, zodat we tevreden de trein naar huis konden nemen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7606

geo 7606. Het arboretum Landengebied - van fam.jong

26 oktober 2014, 16:35
Op deze fraaie zonnige zondag maakte ik in het Haagse Zuiderpark een wandeling door het arboretum Landengebied. Deze wetenschappelijke bomentuin werd in 1929 aangelegd en ingericht op 7 herkomstgebieden: China, Himalaya, Japan, Voor-Azië, Noord-Amerika, Noord-Europa en Zuid-Europa. Alleen met China (wp1) had ik moeite: de foto's waren verkleurd en vervaagd, dus hier heb ik moeten gokken. Uit de formule bleek dat de andere mogelijkheid niet kon kloppen, dus zelfverzekerd liep ik naar de cachelocatie. Daar zocht ik eerst op de voor de hand liggende plek, maar de glazen pot en het kokertje bleken toch ergens anders te liggen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7607no

geo Badducks in Deutschland Challenge - van badducks

   note 27 oktober 2014
Met mijn goede vriend Boswijk Posse reed ik vandaag door de Beemster voor wat challenges en een trail. We hadden een prachtige dag uitgekozen, die mij ook nog eens 84 caches en 6 not-founds opleverde. In de meeste gevallen hebben we gelogd met onze initialen B+BP.
Dit zou onze eerste cache moeten worden, maar precies naast de bedoelde boom werd met een graafmachine een geweldig gat gemaakt. Iets met de riolering, zo leek het. Misschien dat de micro gespaard is, maar we zijn hier niet gestopt om te kijken (of te helpen).

geo 7607. Op weg naar de Bonus 2 - van aloys-kylian

27 oktober 2014, 09:30
Onder dit viaduct van de A7 had ik in augustus vorig jaar al eens gezocht, maar vandaag had ik versterking meegenomen. Boswijk Posse keek op de plekken waar ik destijds ook al had gezocht en toen leken de mogelijkheden uitgeput. Ik zag ineens nog wel een plekje en besloot een hulpstukje te halen. En inderdaad: het doosje lachte me vriendelijk toe. Mijn metgezel keek stomverbaasd toen ik het tevoorschijn haalde, maar hij aarzelde geen moment toen hij het logboekje onder ogen kreeg.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 augustus 2013
Omdat er in Purmerend geen OV-fiets beschikbaar was, maakte ik vandaag een wandeling van 22 km langs 18 caches, waarvan ik er 14 heb gevonden. Dat deze cache niet op de snelweg zou liggen, had ik wel verwacht. Dus met de hint schoot ik niet veel op. Ik stond op een plekje waar wel vaker mensen komen, gezien de rommel die ze dan gelijk maar achterlaten. Meerdere keren heb ik geprobeerd de buis open of los te krijgen, maar ik denk nu dat die daar gewoon hoort te zitten. Dan maar op weg naar een hele andere cache.

7608a       7608b

geo 7608. Challenge Lane: The travelling cacher ** - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 09:55
Nadat we hadden getankt reden we naar het begin van de Challenge Lane. De eerste cache was dankzij de hint niet moeilijk te vinden en beiden hadden we in 5 landen minstens 25 caches gevonden. Trots poseerden we daarom voor de foto, met op de achtergrond de Challenge Lane. De twee passerende fietsers begrepen niet waarom wij zoveel lol hadden.
Bedankt en proost, Biertje

7609a       7609b

geo 7609. Challenge lane: The multiplier**** - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:00
Ook de tweede challenge was snel in de pocket. Hoewel het doosje volgens de hint op 4 meter hoogte zou zitten, zag ik het gewoon op de grond liggen. Het logboekje was nat, zoals de meeste van de caches op deze (kennelijk zeer natte) laan. Ik heb de cache weggestopt aan de voet van de boom. Voor de challenge moest ik 25 dagen hebben met minstens 25 gevonden caches. Daaraan voldoe ik ruimschoots.
Bedankt en proost, Biertje

geo Challenge lane: The travelling cacher**** - van Niels&Sandra

   note 27 oktober 2014
Vreemd genoeg bleken de challenges langs deze laan niet in de GPS van Boswijk Posse te staan, zodat hij helemaal op mij was aangewezen. Hij compenseerde dit met zijn handige uitklapbare ladder, die wij hier voor de eerste keer in elkaar zetten. Hoewel ik 22 landen heb bezocht, zijn er daarbij nog geen 5 landen met minstens 100 gevonden caches. Daarom volsta ik hier met een note.

7610a       7610b

geo 7610. Challenge lane: The tough cacher** - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:15
Het doosje hing beslist hoger dan 4 meter, maar Boswijk Posse klom rustig steeds een treetje hoger op zijn uitvouwbare ladder, terwijl ik het ding vasthield. Het logboekje was nat en schimmelig en met moeite kraste Boswijk Posse onze initialen in het natte papier. Daarna ging hij de ladder weer op om alles terug te plaatsen. Met de gevraagde sterren voor moeilijkheid en terrein kwam ik op 157, dus dat was ruim meer dan de gevraagde 100.
Bedankt en proost, Biertje

7611

geo 7611. Challenge lane: Star freak 50 - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:15
Op de Hobrederweg (de Challenge Lane) lieten we eerst een landbouwvoertuig passeren, voordat we de auto in de berm konden zetten. De koker zou op ooghoogte moeten zitten, maar lag gewoon op de grond. Voor deze challenge moest ik op 1 dag minstens 50 sterpunten hebben gehaald voor terrein en moeilijkheid. Op 20-07-2012 haalde ik er 336 tijdens een trail in Nunspeet.
Bedankt en proost, Biertje

7612

geo 7612. Challenge lane: The diverse cacher* - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:20
Iets verderop in de Challenge Lane stopten we voor de volgende uitdaging. Het graaien van de cache was gelukkig simpel en aan de voorwaarden van minstens 100 'diverse' caches voldeed ik ook ruimschoots. Op dat moment had ik er 113.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7613. Challenge lane: The multiplier* - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:25
Eerst zocht ik aan de verkeerde kant van de weg, maar daar viel weinig te verstoppen. Aan de andere kant gelukkig wel. Het doosje was opvallend afgedekt, dus dat was snel gespot. Ook het zoeken naar 10 dagen met minstens 10 gevonden caches was een fluitje van een cent.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7614. Challenge lane: The multiplier** - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:25
Op de grens van Westbeemster zocht Boswijk Posse naar de cache. Dat was hem wel toevertrouwd, want vanachter het bord verscheen ineens zijn arm met het kokertje. Een mooi moment om even vast te leggen, vond ik. Het vinden van 15 dagen met minstens 15 caches was ook geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

7614no

geo Challenge lane: The travelling diverse cacher** - van Niels&Sandra

   note 27 oktober 2014
Samen klapten we de opvouwbare ladder weer uit, want Boswijk Posse moest opnieuw de boom in. Deze had voldoende takken om je aan vast te houden, dus ik hoefde niet bij de ladder te blijven en kon wat mooie actiefoto's maken. Opeens hoorde ik mijn metgezel vanuit de kruin een verwensing uitroepen: hij had geen pen bij zich. Gelukkig bleek die in zijn achterzak te zitten, zodat hij alsnog onze initialen kon krabbelen. Voor de challenge moest ik in 10 landen 3 verschillende cachetypes hebben gevonden. Helaas kwam ik maar tot 6 landen, dus dit is voorlopig een note.

geo 7615. Challenge lane: Star freak 250 - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:45
Deze cache met z'n blauwe dekseltje hing niet 4 meter hoog, maar lag aan de voet. De ladder kon dus in de auto blijven en ik kon moeiteloos het logboekje aangeven. Omdat ik op 20-07-2012 tijdens de trail in Nunspeet 336 sterren voor terrein en moeilijkheid heb gescoord, had ik ruimschoots meer dan de gevraagde 250.
Bedankt en proost, Biertje

7615no

geo Challenge lane: The travelling cacher*** - van Niels&Sandra

   note 27 oktober 2014
Ook deze cache zat niet op de beloofde 4 meter hoogte, maar een stukje lager. Met een hulpstukje en op mijn tenen kon ik er net bij. Helaas had ik in slechts 3 in plaats van 5 landen minstens 50 caches gevonden, dus dit blijft voorlopig een note.

7616

geo 7616. Challenge lane: The travelling cacher* - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:50
We waren bijna aan het eind van de Challenge Lane en we bekeken op mijn fameuze schema hoe vaak we nog de ladder moesten opzetten. Hier was dat niet nodig en daarom mocht mijn metgezel het kokertje oprapen. Voor deze challenge moest ik in 5 landen minstens 10 caches hebben gevonden en dat was geen probleem.
Bedankt en proost, Biertje

7617

geo 7617. Challenge lane: The travelling diverse cacher* - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:50
Boswijk Posse liep kordaat op het hek bij het weiland af en haalde het doosje tevoorschijn. Het logboekje was helaas nat en beschimmeld. Het was dus al een hele 'challenge' om hier leesbaar je naam in te krijgen. Het is me nog niet gelukt om 3 verschillende cachetypes te vinden in 10 landen, maar wel in 5 landen. Ook deze challenge heb ik dus behaald.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7618. Challenge lane: The multiplier*** - van Niels&Sandra

27 oktober 2014, 10:50
Bij het aanrijden zagen we direct waar we moesten zoeken. Ik hield het dicht bij huis en vond niets. Boswijk Posse was iets verder doorgelopen en ging tot het randje. Daar trof hij een doosje met een geel dekseltje aan. Ook het opzoeken van 20 dagen met minstens 20 gevonden caches was geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje

7618no

geo Challenge lane: The diverse cacher** - van Niels&Sandra

   note 27 oktober 2014
Het karretje dat witte lijnen op het wegdek schilderde, kwam langzaam onze kant op. Boswijk Posse riep dat ik op moest schieten, want anders zou hij zijn auto moeten verplaatsen. Ik was druk bezig de petling te pakken te krijgen. Omdat die net buiten mijn bereik zat, moest ik twee treden op het laddertje klimmen. Met het aantal 'diverse' caches stond ik nu op 113, maar omdat ik verwacht dat ik de 200 nog wel eens zal halen, heb ik toch mijn initialen achtergelaten. Voorlopig staat hier dus een note.

geo NF#557. Challenge lane: Star freak 100 - van Niels&Sandra

   dnf 27 oktober 2014
Dat was nog eens pech hebben: nu voldeed ik aan de challenge, maar was de cache verdwenen. Op de plek waar duidelijk meerdere mensen hadden gezocht, heb ik ook mijn schoenen (voorzichtig) neergezet. Maar helaas... Er verdwijnen wel vaker caches in de Beemster, want dit was de eerste van de 6 not-founds die we vandaag zouden tegenkomen.

geo 7619. TJPTrail 44 (Team JoWi's Poldertrail 44) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:15
We waren nu aangekomen bij ons tweede hoofddoel van vandaag: de Team JoWi's Poldertrail. Die bestond uit 46 caches en een bonus. We begonnen met nummers 44 en 45, waarna we vanaf nummer 01 netjes de route hebben afgereden. Op de hoek van de Oosthuizerweg en de Purmerenderweg zette Boswijk Posse de auto neer en haalde ik het eerste kokertje op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7620. TJPTrail 45 (Team JoWi's Poldertrail 45) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:25
Halverwege de Oosthuizerweg lag de volgende. Opnieuw haalde ik het kokertje op, waarna Boswijk Posse de logrol aannam en onze initialen noteerde. Aan het eind van de weg lag nummer 46, maar die sloegen we even over omdat precies bij de cacheplek twee fietsers naast hun tandem stonden te discussiëren.
Bedankt en proost, Biertje

7621

geo 7621. Challenge: Can you spell Challenge - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:30
Tijdens de voorbereidingen voor onze trip bleek deze cache ineens verdwenen, maar gelukkig werd hij gisteren op een andere plek herplaatst. Wij waren dan ook de eerste cachers die hun naam op de nieuwe logrol mochten schrijven. Boswijk Posse had zijn auto op een veilige plek geparkeerd, vanwege het waarschuwingsbord voor een gevaarlijke berm. Ik moest daardoor dit keer wat extra meters lopen. Dat had ik er wel voor over, want na flink puzzelen had ik gisteravond ontdekt dat ik inderdaad 'Challenge' kon spellen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7622. TJPTrail 01 (Team JoWi's poldertrail 01) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:30
De trail begon in het centrum van Oosthuizen en dit was de enige cache met een hint. Dat bleek helemaal niet nodig, want de dop was goed zichtbaar. Toen Boswijk Posse onze log schreef, begon ineens de klok van de Grote Kerk van vreugde te slaan en toen ik de petling teruglegde, passeerde er een dame op de fiets die vroeg: "En, gevonden?" Ja, je maakt wat mee in Oosthuizen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7623. TJPTrail 03 (Team JoWi's poldertrail 03) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:35
Helaas was nummer 02 verdwenen, dus reden we door naar 03. Die lag net buiten Oosthuizen, bij de toegang tot een weiland. Boswijk Posse dacht eerst dat de hint wel 'poep' zou zijn, vanwege het verbodsbord voor poepende honden, maar de petling bleek een hekje verder te liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7624. TJPTrail 04 (Team JoWi's poldertrail 04) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:40
Voorbij de bocht in de Seevancksweg, ter hoogte van de Middenweg, lag nummer 04. Boswijk Posse haalde deze moeiteloos tevoorschijn, terwijl ik wat foto's maken.
Bedankt en proost, Biertje

7625a       7625

geo 7625. Challenge: the other cacher- van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:40
Boswijk Posse bleef even in de auto zitten, terwijl ik op en neer rende om hem het subtiel verstopte kokertje te overhandigen. Het vinden van 150 caches met het formaat 'other' was voor mij geen enkel probleem: in de afgelopen 11 jaar was ik er al 464 tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7626. Uitzicht in de polder #2 - van adoY

27 oktober 2014, 11:45
Ook hier bleef Boswijk Posse even in de auto zitten. Niet alleen om van het uitzicht te genieten, maar ook om even een noodzakelijk telefoontje te plegen. Nee, geen hulplijntje naar een mede-cacher, want de petling was ondanks de zeer behulpzame hint "Goed zoeken!" toch razendsnel gespot. Natuurlijk dankzij mijn scherpe blik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7627. TJPTrail 05 (Team JoWi's poldertrail 05) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:45
Nog voordat Boswijk Posse kon vragen of het nu zijn beurt was om de cache te pakken, was ik de auto al uitgesprongen. Omdat de petling niet op de verwachte plaats zat, keek ik bij deze wilg ook maar eens wat hoger. En inderdaad, dat bleek een goed idee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7628. TJPTrail 06 (Team JoWi's poldertrail 06) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:50
Omdat ik steeds razendsnel de cache wist te spotten en er geen verkeer op dit weggetje was, kon Boswijk Posse gewoon steeds aan de kant blijven staan. Maar vanwege een soort voorgevoel parkeerde hij de wagen hier flink in de berm. En gelukkig maar, want even later kwam er ons een agrarische tegenligger tegemoet in een gevaarlijk uitziende landbouwmachine.
Bedankt en proost, Biertje

7629

geo 7629. TJPTrail 07 (Team JoWi's poldertrail 07) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:50
Na het passeren van de onbewaakte spoorwegovergang kwamen we in het dorp Middelie terecht. Bij de splitsing, voorzien van een fietsknooppunt en een fraaie picknicktafel, was voldoende parkeerruimte en gingen we beiden op zoek. Boswijk Posse zocht op de plekken waar de petling natuurlijk nooit kon liggen en ik zag het ding al snel op een heel andere, maar volkomen logische plek. We besloten nog even te wachten met onze lunch, want er zouden hier vast nog veel meer picknicktafels in de buurt staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7630. TJPTrail 08 (Team JoWi's poldertrail 08) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:55
En hier herhaalde het zoekritueel zich: Boswijk Posse zocht links van het hek en ik rechts. Of was het nou andersom? In ieder geval had ik de Bingo. En ook met het verzamelen van de bonuscijfers ging het lekker vlot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7631. TJPTrail 09 (Team JoWi's poldertrail 09) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 11:55
Boswijk Posse was hier als eerste ter plaatse en graaide de petling voor mijn ogen weg. Ik kon hem slechts complimenteren met zijn snelle vondst, terwijl hij rustig onze log schreef. Daarna mochten we beiden op zoek naar de dop. Die had mijn metgezel kennelijk uit zijn handen laten vallen of hij was weggewaaid. In ieder geval lag het ding aan de andere kant van het hek. Maar voor een sportief ingestelde Leidenaar was zoiets geen enkel probleem.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7632. Kris Kras door de polder #2 - van goldfish72

27 oktober 2014, 12:00
Ook op het kruispunt met de Zesstedenweg stond een picknicktafel. En waar Boswijk Posse zojuist nog had gekeken, haalde ik lachend alsnog de koker tevoorschijn. Nadat we lekker zittend aan de tafel hadden gelogd, besloten we onze lunch nog even uit te stellen totdat we een betere plek hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

7633

geo 7633. TJPTrail 10.5 (Team JoWi's poldertrail 10.5) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:05
Bij dit boerenhek zorgde Boswijk Posse ongewild voor een komische noot. Bij toeval zocht hij dit keer aan de goede kant en kon hij mij overdreven triomfantelijk de petling tonen. Maar het logrolletje zat stevig vast en pas na heftig schudden kwam het los. Daarbij schoot het wel over het hek heen, zodat mijn metgezel zijn lenigheid opnieuw mocht demonstreren door zich soepel tussen de spijlen van het hek te wurmen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7634. TJPTrail 10 (Team JoWi's poldertrail 10) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:10
Terwijl ik dacht dat Boswijk Posse direct op de cache af zou lopen, ging die eerst het roestige molentje fotograferen. Daarna zag hij nog een bord op de grond liggen dat naar een (verdwenen?) pad richting de vogelkijkwand moest verwijzen. Op dat moment was ik koortsachtig op zoek naar de petling. Pas in laatste instantie zag ik die zitten en eigenlijk helemaal niet moeilijk weggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7635. Vogels spotten in Middelie - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:15
Terwijl ik moeite deed om een verdwaalde wulp of smient te spotten, zorgde Boswijk Posse met zijn wild geraas voor ongewenste bijgeluiden. Hij legde me uit dat hij op zoek was geweest naar het kokertje, maar dat de logrol helemaal vol was. Met moeite had hij onze initialen nog ergens in een hoekje kunnen krabbelen. Omdat je zittend op het bankje tegen een kale houten muur aankijkt, besloten we onze lunch op een betere plek te verorberen. Wel werd er alvast een stroopwafel opgepeuzeld om de bloedsuikerspiegel op peil te houden.
Bedankt en proost, Biertje

geo Challenge: de kalender piramide - van Team JoWi

   note 27 oktober 2014
Bij dit hekje in het hoekje aan het water was de cache niet moeilijk te ontdekken. Maar aan de challenge voldoe ik nog niet helemaal: de 2 dagen met meer dan 200 gevonden caches ontbreken. Wellicht lukt me dat volgend jaar, dus voorlopig is dit een note.

7636

geo 7636. TJPTrail 11 (Team JoWi's poldertrail 11) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:20
Langs de Klemweg lagen nog meer caches, zoals deze. Bij hek 55 zag ik iets zitten en daaronder bevond zich de petling. De auto die hier net nog even stond, zou best wel eens van geocachers geweest kunnen zijn. Maar op de logrolletjes schreef iedereen door elkaar, dus we konden niet snel ontdekken of er vandaag al iemand had gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7637. TJPTrail 12 (Team JoWi's poldertrail 12) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:25
De koker was snel gevonden. Tot onze verrassing zat er slechts één strookje in, waarop alleen de naam van U571 stond. We lazen op internet dat die hier 2 dagen eerder de natte logprop had verwijderd en een eigen (droog) blaadje had achtergelaten. Erg fijn, waardoor wij nu zonder veel moeite onze initialen konden toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#558. Kris Kras door de polder #9 - van goldfish72

   dnf 27 oktober 2014
Deze cache stond niet in mijn routeschema, maar Boswijk Posse wilde per se kris kras door de polder. Volgens hem hadden we nog tijd genoeg en was dit een simpele oppikker. Bij het boerenhek, het schrikhek en het knooppuntbord hebben we alles onderzocht, maar niets gevonden. Volgens de laatste vinder lag deze cache zo voor het grijpen, maar wij grepen hier mis. Het werd dus onze tweede not-found van deze dag.

geo 7638. Kris Kras door de polder #4 - van goldfish72

27 oktober 2014, 12:35
Staande aan het einde van de doodlopende Klemweg leek het even alsof we hier ook een not-found moesten accepteren. Totdat ik een ingeving kreeg en alsnog het kokertje kon laten zien. Bosweg Posse dacht dat de vorige misschien op dezelfde wijze was verstopt, maar ik kon hem verzekeren dat ik daar toen ook had gekeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7639. TJPTrail 13 (Team JoWi's poldertrail 13) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:40
Na het Kris Kras-uitstapje vervolgden we onze trailroute. We reden op de Oosterweg in de richting van het IJsselmeer. Maar eerst moest er even worden gestopt bij een hek en een kleine wilg. Om zijn onbesuisde actie van daarnet goed te maken (die ons een extra not-found had opgeleverd) haalde Boswijk Posse hier snel de petling tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

7640

geo 7640. TJPTrail 14 (Team JoWi's poldertrail 14) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:45
We reden het dorpje Warder binnen, waar we op de T-splitsing bij een bonte verzameling verkeersborden op de IJsselmeerdijk moesten stoppen. Fietsknooppunt 64, pension Zonneweelde en vakantiehuis Country en Lake vroegen om onze aandacht. Boswijk Posse meldde dat hij nergens een kokertje zag zitten, maar ik had de micro inmiddels in mijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7641. TJPTrail 15 (Team JoWi's poldertrail 15) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 12:50
We lieten de auto beneden aan de dijk staan en namen het trappetje naar boven. Eerst genoten we van het uitzicht over het lege IJsselmeer en daarna van een onopvallende behuizing. Ja, de volgende petling was weer in de pocket. Opmerkelijk dat we sommige bonusletters wel 3 keer tegenkwamen, maar andere nog helemaal niet. En we waren ook nog steeds op zoek naar een gezellig plekje voor onze lunch.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#559. Kris Kras door de polder #1 - van goldfish72

   dnf 27 oktober 2014
Boswijk Posse parkeerde de auto op de parkeerplaats van het Warder Zwembad en wij liepen de dijk op. Het openluchtzwembad zag er verlaten uit, maar wij kwamen natuurlijk niet voor een verkoelende duik. Op de plek waar de fietsen neergezet konden worden, zochten wij ons een slag in de rondte. Uiteindelijk viel mij iets vreemds op, waarna ik in de auto mijn rugzak met tools ging halen. Er zat inderdaad iets weggestopt, maar dat bleek niet magnetisch. Inmiddels was er een beheerder naar buiten gekomen, die ons helaas niets over een verstopt kokertje kon vertellen. Dit werd dus onze 3e not-found.

7642

geo 7642. TJPTrail 16 (Team JoWi's poldertrail 16) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 13:40
Gemaal Warder pompt overtollig water uit de polder naar het veel hoger gelegen Markermeer. Ik was erg benieuwd wat het hoogteverschil was en hoeveel kubieke water dat per minuut zou zijn. Het leek erop dat Boswijk Posse de antwoorden uit zijn hoofd wist, maar het kon natuurlijk ook dat hij even op het infobordje bovenop de dijk had gekeken. We besloten niet direct naar de cacheplek te gaan, maar eerst te lunchen op een bankje met uitzicht op polder De Zeevang. Een heel domme keuze, die ons veel tijd zou kosten. Na de uitgebreide maaltijd reden we terug naar de plek waar volgens onze berekening de cache moest liggen, maar dat plekje bleek vanaf de weg onbereikbaar. We reden dus weer terug naar het gemaal, om daar weer de trap naar de dijk te nemen. Vanaf hier was het nog een stukje wandelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7643. TJPTrail 17 (Team JoWi's poldertrail 17) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 13:45
Nadat we de multi hadden afgerond, stapten we weer in de auto om te kijken waar de volgende cache moest liggen. Maar wacht eens, was dat niet bij het bankje waar we een half uur geleden nog zaten te eten? Beschaamd moest Boswijk Posse even later toegeven dat hij al die tijd bovenop de cache had gezeten, zonder ook maar iets te merken. Nadat hij meerdere malen nederig zijn excuses had gemaakt, besloot ik, ruimhartig als ik ben, de arme man te vergeven. We moesten tenslotte nog 5 uur samen op stap. En hij had een auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7644. TJPTrail 18 (Team JoWi's poldertrail 18) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 13:50
Met een groot bord kondigde bezoekerscentrum De Breek zijn verse appeltaart aan. Dat leek me toepasselijk, want tenslotte was het feest: Boswijk Posse vond hier namelijk zijn 5000e cache. De kurken knalden, confetti daalde neer en tientallen genodigden kwamen hem op deze prachtige maandagmiddag feliciteren. Van appeltaart was helaas geen sprake, want het bezoekerscentrum was alleen op zaterdag en zondag open. Misschien dat er nog wat van gisteren in de kliko lag, maar dat zou dan geen verse appeltaart meer zijn. We stapten dus weer in de auto en reden nieuwe avonturen tegemoet.
Bedankt en proost, Biertje

7645

geo 7645. TJPTrail 19 (Team JoWi's poldertrail 19) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 13:55
Na de bocht in de IJsselmeerdijk reden we een stukje boerenweg in. Voor het roestige hek stond er met grote witte kalkletters 'NP' op het asfalt, waar Boswijk Posse brutaal zijn auto bovenop zette. Hier mocht ik eruit om snel de geniepig weggewerkte koker te pakken. Mijn scherpe blik had namelijk meteen een stuk van het dopje gezien. Ik heb hem na het loggen weer teruggestopt zoals het hoorde, waardoor de volgende zoeker wat beter zijn best moet doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#560. FddP18 (Fietsen door de Polder 18) - van Team JoWi

   dnf 27 oktober 2014
Bij het gehucht Etersheim zetten we de wagen neer en liepen we vlot de dijk op. Aan de andere kant zagen we een grote groep stenen liggen, die de dijk moest beschermen bij hoog water. Sommige cacheleggers vinden het leuk om ergens daartussen een kokertje te verstoppen en sommige zoekers vinden dat dan weer leuk. Of niet. Gelukkig was er hier een bruikbare hint. Precies op het nulpunt zag ik inderdaad de vierkante baksteen liggen, maar het kokertje ontbrak. Weggespoeld, weggewaaid of meegenomen door een palingvisser? Het was onze 4e not-found van deze dag.

geo 7646. FddP17 (Fietsen door de Polder 17) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:05
Op de hoek van de Burgerwoudweg stopte Boswijk Posse even, zodat ik hier de cache kon ophalen. Er kwam een fietser tegemoet, die ook bleef staan. Ik dacht dat het een geocacher was, maar hij kwam alleen even rondkijken. Maar toen er een forse landrover de Burgerwoudweg in wilde, moest iedereen toch echt opzij. Ik stond al die tijd aan de verkeerde kant van de weg, zo bleek later, want Boswijk Posse stapte uit en vond de petling aan de overkant.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7647. FddP16 (Fietsen door de Polder 16) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:10
De volgende zijweg was de Westerkoogdijk. Boswijk Posse parkeerde iets voorbij het plaatsnaambord van Schardam. Hier sloeg ik mijn slag, want er waren eigenlijk maar 2 objecten waar de cache zou kunnen liggen. Het fotokokertje was 'onopvallend' afgedekt, dus dat was weer een appeltje-eitje.
Bedankt en proost, Biertje

7648

geo 7648. TJPTrail 20 (Team JoWi's poldertrail 20) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:15
In de Beemster hebben ze niet alleen veel kaas, maar ook veel picknicktafels. Aan de Westerkoogdijk stond een uitnodigend exemplaar, maar we zijn niet gaan zitten omdat we net een uur geleden al hadden geluncht. Ik raapte wel even het kokertje op, dat iemand hier kennelijk voor ons had verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7649. TJPTrail 21 (Team JoWi's poldertrail 21) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:20
Boswijk Posse wilde hier eerst voorbijrijden, want bij dit huisje bij de Molensloot waren ze met een graafmachine bezig. Op mijn aandringen zette hij de auto toch maar even aan de kant en liepen we terug om de cache te zoeken. Terwijl mijn metgezel vriendelijk "puzzeltocht!" riep tegen de ene werkman, zocht ik razendsnel aan de slootkant bij het hek. Gelukkig zag Boswijk Posse dat de petling heel ergens anders lag en na het loggen wandelden we weer terug naar de wagen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7650. TJPTrail 22 (Team JoWi's poldertrail 22) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:25
Nadat we de spoorlijn Purmerend-Hoorn voor de derde keer vandaag waren overgestoken, stopten we bij het eerstvolgende hek. Links (of rechts) graaiden we de koker en noteerden we de bonusletter (of niet).
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#561. FddP04 (Fietsen door de Polder 04) - van Team JoWi

   dnf 27 oktober 2014
Bij dit hek vonden we wel de grijze plastic houder, maar er zat geen kokertje in. We hebben nog gezocht of het ding ergens anders lag, maar nee. Dit werd dus onze 5e not-found vandaag.

geo 7651. FddP03 (Fietsen door de Polder 03) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:30
Boswijk Posse wilde beslist even de Beetserweg inslaan, want de vondst van FddP03 zou de vorige not-found kunnen compenseren. Toen we naar het hek liepen, kwamen de koeien kijken of we de cache wel zouden vinden. Maar dat bleek geen probleem. Hierna draaiden we de auto en vervolgden we onze weg door onder de A7 te duiken.
Bedankt en proost, Biertje

7652

geo 7652. FddP05 (Fietsen door de Polder 05) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:30
Nadat we de brug over de Korsloot waren gepasseerd, arriveerden we in het dorp Beets. Tegenover de cache was een parkeerplekje waar Boswijk Posse precies zijn auto kon plaatsen. Terwijl hij foto's ging maken van de ophaalbrug uit 2003, had ik de cache al gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7653. Challenge dubbel of niks 2x4 - van Huntpostmus

27 oktober 2014, 14:40
Deze cache stond hoog op het verlanglijstje van Boswijk Posse, want 4 cachetypes op één dag had hij vast wel gevonden, dacht hij. Bij de voorbereidingen wees ik hem erop dat het om 2 caches van 4 verschillende types ging. Maar als we vandaag ook nog eens 2 earthcaches zouden vinden, voldeden we aan deze challenge. En dat is ons gelukt. De grootste 'challenge' was nog om onze initialen op de natte logrol te krijgen, want die viel door het vocht helemaal uit elkaar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7654. FddP06 (Fietsen door de Polder 06) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:45
We reden over de Beets, het weggetje langs de Korsloot. Ook bij dit hek was het kokertje weer snel gevonden, mede dankzij de cryptische hint. Maar we waren het er al snel over eens dat we deze ook zonder hint vlot opgevist zouden hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7655. FddP07 (Fietsen door de Polder 07) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:50
Volgens de cacheleggers was de hint afhankelijk van waar men de cache had teruggeplaatst. Eerst twijfelde ik aan de juiste plek en Boswijk Posse riep dat ik op moest schieten. Er was in de verste verte geen verkeer te zien, maar dat zou zo kunnen veranderen en dan moest hij doorrijden. Toen ik doorhad dat de cache anders van vorm en anders van bevestiging was, greep ik raak.
Bedankt en proost, Biertje

7656

geo 7656. FddP08 (Fietsen door de Polder 08) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 14:55
We naderden niet alleen een voorrangsweg, de Hoornse Jaagweg, maar ook een cache. Ik nam de cache voor mijn rekening en daarna nam Boswijk Posse de voorrangsweg. De taken waren dus goed verdeeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7657. Ortem - van piet144

27 oktober 2014, 15:00
Boswijk Posse had dit puzzeltje van de week opgelost, maar kreeg het coördinaat maar niet goed. Daarmee heb ik 'm even geholpen en nu wilde ik graag het bijbehorende kokertje in mijn handen houden. Volgens de hint zou de cache een paar meter verder liggen dan het gevonden coördinaat, maar wij vonden hem precies op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#562. TJPTrail 23 (Team JoWi's poldertrail 23) - van Team JoWi

   dnf 27 oktober 2014
We reden nu op de Beetskoogkade en we zagen al van een afstandje dat we hier bot zouden vangen. Er werd aan de oprit naar het weiland gewerkt en er lag veel aarde en modder. Het hek was weggehaald en lag in delen in de berm naast de sloot. De grijze bevestigingsring was goed zichtbaar, maar leeg. We hebben nog geprobeerd onder de houten delen te kijken of het kokertje daar lag, maar het kon tijdens het weghalen natuurlijk ook ergens in de modder terecht gekomen zijn. Het werd onze 6e not-found van vandaag.

geo 7658. TJPTrail 24 (Team JoWi's poldertrail 24) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 15:05
Bij deze witte brug over de Beemster Uitwatering vond ik al snel waar de petling zat weggestopt. Boswijk Posse keek ondertussen op zijn GPS waar de volgende cache lag. Dat was al over 168 meter.
Bedankt en proost, Biertje

7659

geo 7659. Vissen of hengelen - van U571

27 oktober 2014, 15:25
Dit vonden wij overduidelijk de leukste cache van de hele dag. De 100 favorites hadden mij al gewaarschuwd en met de titel in het achterhoofd gingen we hier onder het viaduct op zoek. De eerste 5 minuten zagen we niets, totdat Boswijk Posse ineens de verstopplek ontdekte. Maar hoe kwamen we erbij? Zou de cachelegger soms een hulpmiddel hebben verstopt? Ik ging alvast mijn tas met tools uit de auto halen en met een stuk elektriciteitsdraad vormden we een hengel. Daarmee haalde Boswijk Posse de vis naar binnen. Ik hield het spartelende beest vast, terwijl mijn metgezel vrolijk de logrol tekende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7660. TJPTrail 25 (Team JoWi's poldertrail 25) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 15:30
Langs de Beetskoogkade stond bij elke toegang tot het weiland een boerenhek en bij elk lag een petling. Hier zat hij niet onder de aandachttrekkende baksteen, maar ergens anders. Het cachepaadje vertelde ons waar ik even moest bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7661. TJPTrail 26 (Team JoWi's poldertrail 26) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 15:30
Bij dit hek stond een graafmachine, waarin de eigenaar zat te slapen. Toen ik stiekem de petling probeerde te pakken, schrok de man wakker en keek me vragend aan. "Puzzeltocht", gaf ik hem als uitleg en liep met de cache naar Boswijk Posse in de wachtende auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7662. TJPTrail 27 (Team JoWi's poldertrail 27) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 15:35
Bij dit boerenhek mocht Boswijk Posse weer eens aan de bak. Terwijl hij naar het bord van de boerderijwinkel keek ("over de brug, 100 meter terug"), zette hij in een soort automatisme onze initialen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

7663

geo 7663. Gemaal Beetskoog - van jdnd

27 oktober 2014, 15:40
Soms is het lastig om bij elke cache een aparte log te schrijven, maar als je met Boswijk Posse op pad bent, maak je meer mee dan je lief is. Zo liet hij vanmorgen al eens een dop achter het hek vallen, schudde hij een logrolletje uit de petling het weiland in en zat hij ruim een half uur op een verstopte cache zonder iets te merken. Hier had ik de nano natuurlijk vlot gespot en overhandigde het ding aan mijn metgezel, die vandaag overal het logwerk voor zijn rekening nam. Hij probeerde het rolletje uit de dop te krijgen, maar liet ineens de dop in het gras vallen. Toen hij na een minuut nog niets had teruggevonden, ben ik mee gaan zoeken. Zeker tien minuten hebben wij met beide handen door het gras gewoeld, maar de dop met daarin het witte logrolletje bleek spoorloos verdwenen. In de huls van de nano heb ik daarom een stukje papier gedaan met onze namen en het geheel weer teruggeplaatst. Boswijk Posse beloofde mij dat hij de cachelegger uitgebreid zijn excuses zou aanbieden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7664. Met STIP op de kaart... Oudendijk - van Torimaro

27 oktober 2014, 16:00
Oudendijk is sinds 2007 onderdeel van de gemeente Koggenland. Om de dorpskern op de kaart te houden, werd er vorig jaar januari een cache gelegd. Pas toen we de kerk voorbijgereden waren, zag ik dat we beter op de parkeerplaats konden stoppen. Boswijk Posse pakte deze cache met een zeer natte logrol, terwijl ik een foto maakte van het eenbeukige zaalkerkje uit 1648 waarna de klok spontaan begon te luiden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7665. TJPTrail 29 (Team JoWi's poldertrail 29) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 16:05
Het was duidelijk dat onze suikerspiegel te laag was gezakt, want we reden zomaar een cache voorbij. Dan toch eerst maar de 29e van de trail pakken, want die lag weer bij een gezellig boerenhek. Daarna keerde Boswijk Posse de wagen en reden we terug naar Oudendijk.
Bedankt en proost, Biertje

7666

geo 7666. Verborgen schatten van de dijk: Koggenland - van Westfriese Omringdijk

27 oktober 2014, 16:10
Terwijl Boswijk Posse nog wat aarzelend naar het bord met bieren stond te kijken, zat ik al met de cache op tafel. Wat mij betreft hadden we een lekker biertje besteld, maar we moesten nog meer dan 20 caches vinden, dus we stapten snel weer in de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7667. Topografie - van jdnd

27 oktober 2014, 16:15
Boswijk Posse had dit puzzeltje met veel moeite opgelost, maar toen ik er even naar keek, kon ik zowat uit mijn hoofd de cachelocatie bepalen. Vooral nummertje 7 was een makkelijke. Mijn taak bestond erin om de route in de gaten te houden en op het juiste moment mijn metgezel zijn slag te laten staan. En dat is ons gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

7668

geo 7668. Mijzenpolder - van BBosman

27 oktober 2014, 16:30
Voor een van de challenges van vandaag zouden we 2 earthcaches bezoeken. De Mijzenpolder, die in 2007 door de provincie is aangewezen als aardkundig monument, was de eerste. Nadat we de gevraagde antwoorden op het informatiebord hadden opgezocht, poseerden we samen voor een vrolijke foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7669. TJPTrail 30 (Team JoWi's poldertrail 30) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 16:45
We waren weer terug op de trail en reden nu over de Zomerdijk. Over een lengte van ruim 1,5 kilometer zagen we 6 boerenhekken staan, dus we wisten al hoe laat het was. Bij dit roestige hek pakte ik nummer 30.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7670. TJPTrail 31 (Team JoWi's poldertrail 31) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 16:50
Weer een roestig boerenhek, dus nu mocht Boswijk Posse de auto uit. Hij had de verwarming net wat hoger gezet, zodat de kap omlaag kon blijven.
Bedankt en proost, Biertje

7671

geo 7671. Challenge: the large cacher - van Team JoWi

27 oktober 2014, 16:55
Boswijk Posse had toch maar een truitje aangetrokken, want de zon was aan het zakken. Voor deze challenge moesten we 50 large caches hebben gevonden. Een peulenschilletje voor mij, want ik stond op 64 stuks. Ik mocht dus naar het boerenhek lopen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7672. TJPTrail 32 (Team JoWi's poldertrail 32) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 16:55
Het was weer de beurt aan Boswijk Posse. Dit keer mocht hij bukken bij een houten boerenhek dat wagenwijd open stond. Een beetje fris, vond hij dan ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7673. Challenge: the small cacher - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:00
En deze was weer voor mij. Ik liep door het openstaande hek heen en bekeek de zaak van de achterzijde. Dat bleek een stuk makkelijker. Net zo makkelijk als deze challenge: er werden 700 small caches gevraagd, maar ik had er al 1655 gevonden. Nauwelijks een uitdaging dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7674. TJPTrail 33 (Team JoWi's poldertrail 33) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:00
We stonden beiden bij het boerenhek en ik zag de cache gewoon in het gras liggen. Boswijk Posse vond daarna de plek waar hij eigenlijk hoorde te zitten. Onbegrijpelijk dat de petling daaruit gesprongen was. We hebben hem na het loggen weer keurig teruggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

7675

geo 7675. TJPTrail 28 (Team JoWi's poldertrail 28) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:05
De cache van deze korte multi lag heel ergens anders dan ik had verwacht. Maar het berekende nulpunt zag er goed uit. Ik vond het doosje achter opmerkelijk veel hout en kon het keurig aan mijn metgezel overhandigen om te loggen. De tweede multi van vandaag was dus in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7676. TJPTrail 36 (Team JoWi's poldertrail 36) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:10
Terwijl ik aan het berekenen en bekijken was waar de bonus zou liggen, liet ik Boswijk Posse geheel zelfstandig naar de eerstvolgende cache rijden. Dat was een beetje dom, want later bleek dat hij niet alle caches in zijn GPS had staan en daardoor doodleuk 2 caches voorbijreed. Gelukkig kon ik nog ingrijpen, zodat hij op tijd stopte voor nummer 36. Door het blauwe dekseltje had ik die al vanuit de auto zien liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7677. Challenge: the regular cacher - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:15
Hoewel we nummer 34 en 35 van de trail voorbij waren gereden, hakte ik de knoop door en dirigeerde ik mijn chauffeur eerst naar de laatste challenge voor vandaag. Hiervoor moest je minstens 365 regular caches hebben gevonden. Ik had er 1014, dus dat was ruim voldoende. Terwijl ik aan de andere kant van het pad zocht, pakte Boswijk Posse de cache.
Bedankt en proost, Biertje

7678

geo 7678. TJPTrail 34 (Team JoWi's poldertrail 34) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:15
We reden terug over het hobbelige graspad naar de twee caches die Boswijk Posse voorbij was gereden. Hier stond weer eens een boerenhek, dus Boswijk Posse mocht lekker aan de bak.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7679. TJPTrail 35 (Team JoWi's poldertrail 35) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:20
Terwijl ik was uitgestapt, keerde Boswijk Posse verderop de auto, zodat we daarna voor de derde keer over het hobbelige graspad mochten crossen. Het blauwe potje had ik inmiddels gevonden en gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7680. TJPTrail 37 (Team JoWi's poldertrail 37) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:25
Doordat Boswijk Posse niet alle caches in zijn GPS had staan, wat hemzelf nog het meest verbaasde, waren we flink wat tijd verloren. Daardoor zette hij er nu flink de sokken in. We waren de fabriek van het Middelie Development Project gepasseerd en ik riep rustig het aantal meters af tot de volgende koker, maar mijn chauffeur remde iets te laat. Daardoor moest ik 5 bomen teruglopen om de petling te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

7681

geo 7681. TJPTrail 38 (Team JoWi's poldertrail 38) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:30
Ook hier op de Havermeerweg remde Boswijk Posse weer te laat af, zodat ik opnieuw 3 bomen terug moest lopen voordat ik de koker vond. Maar het einde kwam gelukkig in zicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7682. TJPTrail 39 (Team JoWi's poldertrail 39) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:30
Bij het begin van de Havermeerweg had Boswijk Posse het kokertje vlot in de smiezen. De cache zat goed in het zicht, maar hield het daar kennelijk prima uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7683. TJPTrail 40 (Team JoWi's poldertrail 40) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:35
Volgens de beschrijving waren alle caches met de auto te bereiken, dus ik stapte even uit om voor Boswijk Posse het hek te openen. Voorzichtig stuurde mijn chauffeur de wagen de helling op en ik deed het hek achter hem dicht, zodat de haan niet kon ontsnappen. Mijn metgezel vond bovenaan al snel het juiste paaltje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7684. TJPTrail 41 (Team JoWi's poldertrail 41) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:40
We reden weer terug en op de T-splitsing dacht Boswijk Posse de cache al te zien. Dat was alleen niet het juiste punt, dus ik liep iets door om daarna de koker ergens bij het viaduct bij zijn kladden te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

7685

geo 7685. TJPTrail 42 (Team JoWi's poldertrail 42) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:40
Achteruit reed Boswijk Posse de andere helling op, zodat hij dit keer bovenaan niet hoefde te keren. We hadden daar overigens een mooi uitzicht over de Beemsterringvaart en ik zag er ook nog een fotokokertje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7686. TJPTrail 43 (Team JoWi's poldertrail 43) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:45
Op de Purmerenderweg stond nog een metalen boerenhek. Hoewel dat eigenlijk de specialiteit van Boswijk Posse was, stoof ik de auto uit om het kokertje op te rapen. Links of rechts? Het leek links te zijn, maar het werd rechts. Of andersom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7687. TJPTrail 46 (Team JoWi's poldertrail 46) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 17:50
Met nummers 44 en 45 waren we vanmorgen al begonnen, maar bij nummer 46 stonden toen wat dreuzels. Die waren nu verdwenen en terwijl Boswijk Posse de auto alvast keerde, trok ik het laatste kokertje uit het gras.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7688. TJPTrail Bonus (Team JoWi's poldertrail Bonus) - van Team JoWi

27 oktober 2014, 18:00
De bonus is natuurlijk de kers op de taart en daar hadden wij erge trek in. We dachten het doosje wel even in het donker op te kunnen pakken, maar na een paar minuten tasten en voelen, besloten we terug te lopen naar de auto voor de zaklampen. Hoewel ik op een mooi plekje aan het zoeken was, vond Boswijk Posse de pot op een veel makkelijker toegankelijk plekje. Na het loggen en het maken van foto's, moesten we nog naar het Purmerbos voor de laatste.
Bedankt en proost, Biertje

7689

geo 7689. Grondwater Purmerbos - van Geonoria

27 oktober 2014, 18:25
De laatste cache voor vandaag was de tweede earthcache die we nodig hadden voor onze challenge. Boswijk Posse wilde niet door het drukke centrum van Purmerend rijden, dus nam hij een alternatieve (dus langer durende) route, die helaas niet tot aan de parkeerplaats leidde, zodat we ook nog eens een paar honderd meter extra moesten lopen. In het licht van onze zaklampen bekeken we de waterstand (-54 cm, dus goed) en maakten we een foto. Daarna kwamen we in de file richting Den Haag terecht, ontstaan doordat veel automobilisten in de war waren van de vroege duisternis door de wintertijd. Het was een mooie maar lange dag geweest.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7690

geo 7690. Rondje met het hondje - van Sofled

28 oktober 2014, 12:50
Tijdens dit rondje zonder hondje in het Zoetermeerse Buytenpark was er helemaal geen hond te zien. Dat lag niet aan het weer, want hoewel de beloofde zon niet was verschenen, was het mistig maar beslist geen hondenweer. De vragen waren prima te beantwoorden, maar kennelijk had ik een paar bankjes over het hoofd gezien. Gelukkig bezat ik genoeg ervaring om een geloofwaardig coördinaat te vormen en eindigde ik bij een op verrassende wijze verstopte cache. De inhoud en de logrol waren nat en dat was jammer, want dit rondje heeft recht op een klein notitieboekje in een plastic zakje. Beter is natuurlijk een waterdicht doosje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7691

geo 7691. De componist - van smileproductions

29 oktober 2014, 21:05
Zelf woon ik ook in een componistenbuurt, maar Edvard Grieg (1843-1907) komt daar niet voor. Dus moest ik 's avonds helemaal naar Leiden fietsen voor een bezoekje aan de Griegstraat aldaar. Mijn GPS stuurde me naar een gangetje tussen twee tuinen, waar ik met mijn zaklamp geroutineerd de heg doorzocht. Daarna heb ik nog diverse andere plekken bestudeerd. De tijd begon te dringen, want om 21 uur werd ik in het zwembad verwacht. Uiteindelijk heb ik toch maar een paar stappen in de tuin gezet, om eerst een leuke slak en daarna de plastic muziekdoos te vinden. Dat klonk me als muziek in de oren en snel componeerde ik een fraaie krabbel in het muziekboek.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7692

geo 7692. Stinkie-winkie - van JasKaLeiMi

30 oktober 2014, 16:40
Gistermiddag wilde ik dit vieze plekje al bezoeken, maar net toen ik op het pleintje aan de 2e van Louise de Colignystraat arriveerde, ging er een zwerver op het bankje zitten met een paar blikken bier. Ik besloot daarom een andere keer terug te komen. Vandaag was het rustig en kon ik ongestoord op zoek. Thuis had ik mijn hersentjes al gebruikt, zodat ik wel vermoedde hoe de cache was verstopt. Toch duurde het even voordat ik 'm ook daadwerkelijk in handen had. Volgens mijn statistiek van verstopmethoden was dit de 6e van deze vorm die ik in de afgelopen jaren had gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7693a

geo 7693. Seaside #3 Harbour - van DutchDavidof & ThijsNL

31 oktober 2014, 14:50
Na familiebezoek in Den Haag fietste ik naar Scheveningen, het dorp dat ze op het mooiste plek op aarde hebben neergezet. Op de hoek, iets verderop, waren twee mannen achter de vangrails aan het werk en ik keek ter hoogte van de cacheplek eerst maar eens naar de tweede haven en 'de pijp', de smalle doorgang naar de eerste haven. Een Scheveningse automobilist vroeg me lachend in het voorbijrijden: "Je gaat toch niet springen, hè?" Dat heb ik natuurlijk snel ontkend. Toen de kust veilig was, trok ik de stoute schoenen aan en nam de afdaling. Het was nog even lastig om het fotokokertje te pakken te krijgen, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

7693b

Terug naar boven

Door naar november 2014

© www.mijn-eigen-website.nl (design)