Blik op Biertje

Bierpraat februari 2014

227 caches gevonden (logs 6109-6335)

___________________________________________________________________


1 februari: met Boswijk Posse naar de Monskey-serie bij Alphen (65 caches)

6109

geo 6109. Schijn 'n lichtje op mij - van Meesterzoeker Gijs

1 februari 2014, 08:50
Op weg naar de start voor de Monskey serie fietste ik deze ochtend vanaf station Alphen langs de Aziëlaan. Het regende, maar het was al licht, dus ik hoefde niet met een lichtje te schijnen om te zien waar ik moest zijn. Met een soepele beweging haalde ik het kokertje naar boven en schreef mijn naam in het logboekje. De eerste cache voor vandaag was alweer in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

6110a       6110b

geo 6110. Monskey serie: Igor - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 09:25
Vandaag was ik met mijn goede vriend Boswijk Posse op zoek naar de 55 Monskeys en de bonus. Hoewel we van plan waren om te fietsen, kozen we door de aanhoudende regen toch maar voor de auto, met af en toe een korte wandeling.
Igor was de eerste die we uit zijn warme holletje trokken. Op het Rietveldsepad, ter hoogte van de Russische wilgen, zette Boswijk Posse zijn auto even stil, waarna we er een paar onderzochten voor we deze Monskey in de gaten kregen. Wij waren de eerste die onze naam op de nieuwe logrol mochten schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6111. Monskey serie: Johan - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 09:30
Iets verderop troffen we Johan aan. Die had duidelijk geen zin om in de regen te voetballen en zat dus in de kleedkamer op ons te wachten. We namen hem even de auto in, zodat wij droog konden loggen en hij zich even kon opwarmen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6112. Monskey serie: Huppy - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 09:35
Naar Huppy hebben we wat langer moeten zoeken, hier aan het Rietveldsepad. Toch konden we hem uiteindelijk ook in zijn kraag pakken. Bovenaan het logrolletje stond dat het waterproof papier was, maar werkt dat ook als je er steeds fotokopietjes van maakt? wink
Bedankt en proost, Biertje

6113

geo 6113. Monskey serie: Wilhelmus - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 09:40
Deze oranje leeuw deed geen vlieg kwaad. Lachend sprong hij ons tegemoet. Boswijk Posse stelde voor dat wij eerst het volkslied zouden zingen, maar dat vond ik wat overdreven. Wat zou die man op de passerende scootmobiel dan gaan denken? Onze krabbel op de logrol was meer dan genoeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6114. Monskey serie: Aksel - van beanyman

1 februari 2014, 09:45
Nadat Boswijk Posse de auto alvast had gekeerd en geparkeerd, wandelden wij de 100 meter naar de hangplek van Aksel. Die zat namelijk vast met een stuk elektriciteitsdraad. Mooi, die Monskey kon ons dus niet ontsnappen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6115. Monskey serie: Gumballs - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:05
Met een omweg via Boskoop hadden we nu de zuidoosthoek van het Monskey-gebied bereikt. Nadat ik Boswijk Posse even had geholpen bij de Schutsluis was hij mij zo dankbaar dat ik bij Gumballs in de auto mocht blijven zitten, terwijl hij het zware werk deed. Met modderige handen toonde hij mij daarna het resultaat.
Bedankt en proost, Biertje

6116

geo 6116. Monskey serie: Hi*Fi - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:05
We reden nu over de dijk langs de Gouwe, op zoek naar Hi*Fi. Er bleek inmiddels een modderpaadje richting wat wilgen bij de sloot te zijn ontstaan, dus dat spoor volgden wij maar ook. Het leverde ons een nieuwe muzikale vondst op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6117. Monskey serie: Val - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:10
Ook ter hoogte van boomkwekerij Dennis van Eijk mocht ik in de droge auto blijven zitten. Boswijk Posse had de cachemobiel dusdanig neergezet dat hij er snel even uit kon springen. Het begon gelukkig al minder hard te regenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6118. Monskey serie: Floating Blossom - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:15
Ik dacht dat ik Floating Blossom snel kon oppikken, maar die had zich stevig vastgeklemd en wilde niet direct mee. Boswijk Posse maakte nog wat foto's en toen liepen we terug naar de auto, die dit keer wat verder van het nulpunt was neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

6119

geo 6119. Monskey serie: Slush - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:20
Werden (bijna) alle logrolletjes soms aan het einde van elke maand vervangen? Ook bij Slush schreven wij als eerste onze naam op het waterproof papier. Dit witte beestje had een voor honden zeer aantrekkelijk plekje opgezocht, aldus Boswijk Posse die deze Monskey aan mij liet zien. Ik was namelijk op zijn dringende verzoek in de warme auto blijven zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6120. Monskey serie: Chuck - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:25
Het was inmiddels droog, dus ik bood spontaan aan om Chuck te gaan halen, zodat Boswijk Posse voor de verandering eens kon blijven zitten. Op deze driesprong had Chuck zich op een logisch plekje genesteld, dus dat was geen enkel probleem voor mij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6121. Monskey serie: Handy-Andy - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:25
We reden nu over de Baanwegsekade, op zoek naar Handy-Andy. Bij het nulpunt stapten we uit en bogen ons voorover. Ik zag de kleine Andy zitten en kon hem met één hand losmaken, waarna we beiden konden loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6122. Monskey serie: Omar - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:30
Wat was Boswijk Posse blij, hier op het Jagerspad. Moeiteloos had hij Omar gevonden en opgeraapt. Dat zou het beste gevierd kunnen worden met zo'n lekkere Boskoopse stroopwafel, vond hij. Helaas voor hem, maar die had ik dit keer niet bij me. Helemaal vergeten.
Bedankt en proost, Biertje

6123

geo 6123. Monskey serie: Mondo - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:30
Wat een vreemde constructie was hier neergezet, speciaal voor de kleine Mondo. Zonder mijn handen vuil te hoeven maken kon ik de blauwe eenoog eenvoudig losrukken. Het was onze 14e Monskey, dus dat schoot al lekker op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6124. Monskey serie: Jauqua - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:30
Bij één hoek van dit elektriciteitshuisje was het gras helemaal veranderd in een modderplek. Daar zou het Haagse Jokertje zich waarschijnlijk wel verstopt houden. Kordaat liep Boswijk Posse dan ook op de bewuste hoek af. Toch bleek de koker van Jauqua op een andere plek te zitten. Maar niet lang, want mijn metgezel liet me trots zijn vondst zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6125. Monskey serie: Sjonnie - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:35
We maakten even een uitstapje en reden nu op de Molenkolk. Hier hielden zich twee Monskeys verborgen. De eerste was Sjonnie, waarschijnlijk het Amsterdamse broertje van Johnny, die we drie kwartier later zouden ontmoeten. Boswijk Posse wilde nog een liedje voor mij gaan zingen, maar ik wist hem te overtuigen dat hij beter zijn naam op het strookje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6126

geo 6126. Monskey serie: Bernie - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:40
Aan het eind van de Molenkolk stuitten we op Bernie. Die had met z'n verbrande rode hoofd wat verkoeling gezocht. Onbevreesd zocht ik het gevaarlijke randje op en wist alles droog te houden, ook de (nieuwe) logrol. Daar schreven wij bovenaan onze namen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6127. Monskey serie: Knee-hi-jo - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:45
Na ons korte uitstapje op de Molenkolk waren we weer terug op het Jagerspad. Bij het uitstappen riep ik overmoedig dat ik alvast een 'found' zou noteren. Maar ik moet toegeven dat ik hier even drie keer moest kijken. De eerste keer zag ik helemaal niets, de tweede keer keek ik onder het afsluitdeksel van de brandkraan (waar inderdaad een brandkraan zat) en pas bij de derde blik zag ik de kleine Monskey zitten. Gelukkig, dus toch nog een found.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6128. Monskey serie: Brubs - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:45
Op de driesprong bleef ik in de auto zitten om de route bij te werken en te controleren of we geen Monskeys waren vergeten. Boswijk Posse mocht ondertussen Brubs uit de blub trekken. Dat deed hij natuurlijk weer fenomenaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6129. Monskey serie: Shock-Ra - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:50
Waarschijnlijk om te voorkomen dat hij een schok zou krijgen, liet Boswijk Posse mij de kleine Shock-Ra pakken. Niks geen schok, want deze Monskey zat op een isolerend kokertje bevestigd, waaruit we voor de 20e keer een logrolletje haalden.
Bedankt en proost, Biertje

6130

geo 6130. Monskey serie: Hot Dawg - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 10:55
Hier op de Oude Wijk werden de taken netjes verdeeld: terwijl Boswijk Posse iets verderop zijn auto ging keren, zocht ik een plekje waar de honden gek op zijn. Hier zat Hot Dawg netjes op mij te wachten. Hij was nog warm, dus er was waarschijnlijk net een hond geweest. Of een andere geocacher.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6131. Monskey serie: Sugar - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:00
"Ik pak 'm wel even", zei Boswijk Posse, terwijl hij soepel de auto uit sprong. Door zijn voorliefde voor suiker had hij Sugar natuurlijk direct te pakken. Geheel conform het spreekwoord 'Wie zoet is krijgt lekkers' mocht ik daarna mijn naam op de logrol schrijven en dat deed ik dus braaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo Spanning en Sensatie - van beanyman

   note 1 februari 2014
Tijdens de Monskey serie passeerden we ook dit elektriciteitshuisje. Ik herkende in de titel van de cache de naam van een bekend bier van brouwerij De Molen, maar noch het bier, noch de cache kon ik hier vinden. Ik vermoedde wel wat de verstopmethode was en mijn metgezel Boswijk Posse, die deze cache al eerder had gevonden, bevestigde mijn vermoeden. Maar helaas, het ding was weg. Daarom werd de cache een dag later helaas gearchiveerd.

6132

geo 6132. Monskey serie: Lemon Juicy - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:05
Via het Paddegat bereikten we Lemon Juicy. Op het Kruispunt met de Otweg moesten we zijn. Ik liep hier twee keer omheen en Boswijk Posse keek me al vragend aan. Maar gelukkig, daar zat de gluiperd. Ik hield al niet van dit drankje en nu wist ik weer waarom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6133. Monskey serie: Pippy - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:10
We waren weer gekeerd en reden nu naar het begin van de Compierekade. Op dit kruispunt was het ineens erg druk, zodat Boswijk Posse even een rustig momentje afwachtte voordat hij Pippy bij haar kous naar boven trok. Ook bij het terugplaatsen moesten we even wachten voordat al het auto- en fietsverkeer was verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6134. Gemaal Laag Boskoop - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:15
Bij dit gemaal kon Boswijk Posse makkelijk zijn auto parkeren. Nee, natuurlijk niet pal voor het hek, want je zou zien dat er dan net een ijverige waterschapmedewerker naar binnen moest om een knopje te bedienen. Hier konden we tijdens de Monskey route gelijk een wat grotere cache oprapen. Dat mocht ik doen, terwijl mijn metgezel wat foto's maakte van de elektrische installatie. De houten brug over de Padesche Wetering bleek gewoon los te liggen en wij schrokken even toen we er met z'n tweeën op stapten en het een wip werd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6135. Monskey serie: Johnny Q - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:20
Vanaf het gemaal liepen wij het pad langs de Padesche Wetering op. Volgens de kaart heet dit de Padeschekade, maar nu was het gewoon een modderpad. Johnny zat op een plekje waar omheen goed te zien was dat daar al honderden schoenen hadden gestaan.
Bedankt en proost, Biertje

6136

geo 6136. Monskey serie: Buzz - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:25
Wij liepen het modderpad nog iets verder op om ook Buzz te graaien. Die andere twee Monskeys zouden we dan van de andere kant benaderen. Ik wist Boswijk Posse te vertellen dat Buzz Aldrin de astronaut was die in de Apollo 11 achterbleef, maar achteraf bleek dat Michael Collins te zijn. Buzz zette als tweede mens een voet op de maan en ik zette als tweede mijn naam op dit logrolletje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6137. Monskey serie: Eighty-Won - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:40
Omdat door baggerwerkzaamheden een vrachtauto de Loetweg versperde, besloten we dit rondje dan maar andersom te doen en de Compierekade te nemen. Daardoor was Eighty-Won de eerstvolgende Monskey die we aantroffen. Boswijk Posse mocht hem pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6138. Monskey serie: Love Sick - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:45
Op de Compierekade zijn niet veel verstopplekken, dus ook Love Sick troffen we ergens bij de vangrails aan. We wisten niet zeker of dit nou wel de juiste locatie is om van je liefdesverdriet af te komen, maar we hebben hem (of haar) maar weer op dezelfde plaats teruggestopt. Sterkte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6139. Monskey serie: Moycano - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:50
En ook Moycano zat op dezelfde wijze aan de Compierekade verstopt. Voor ons was dat dus wel makkelijk, want vang je er één, dan vang je ze alle drie. En dat lukte ons dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6140. Monskey serie: Rainbo-Skeye - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:55
Voor Rainbo-Skeye moesten we eerst een stukje door de modder waden om bij een leuk bankje aan te komen. Maar zitten was er niet bij. Boswijk Posse ging door de knieën om de Monskey te pakken. Ik probeerde alleen maar om overeind te blijven en niet uit te glijden in de drab. Daarna glibberden we weer terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

6141

geo 6141. Monskey serie: Tinus - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 11:55
Ondanks de geringe omvang van 7 hectare is natuurgebied de Spijkerboorse Kade rijk aan cultuurhistorisch waardevolle elementen. Een van die elementen was de hier verstopte Monskey. Nadat we Tinus hadden gelogd, poseerden we gelijk maar even voor de traditionele groepsfoto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6142. Monskey serie: Whitey - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:00
Na de twee Monskeys aan de Kooiweg reden we nu weer op de vertrouwde Compierekade. Nadat Boswijk Posse de cachemobiel op een gunstig plekje had neergezet, mocht ik naar buiten om Whitey te grijpen. Dat ging bijzonder snel, want aan deze kade zaten de Monskeys allemaal op dezelfde manier gevangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6143. Monskey serie: Gordon - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:05
Voordat we de Spijkerboorse Kade in zouden schieten, mocht Boswijk Posse nog even bukken. Nadat hij Gordon had gegrepen, sloot hij de auto af en wandelden wij het modderpad af.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6144. Dozo's opa: John Doorzon - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:10
Op de plek waar Opa Doorzon moest liggen, stonk het behoorlijk. Lekke riolering of een volle incontinentieluier? Met dichtgeknepen neuzen graaiden wij in het rond, op zoek naar de petling. Boswijk Posse en ik waren hier verzeild geraakt vanwege de Monskey serie. Verderop aan dit modderpad lagen er namelijk nog twee. Het logboekje bleek vol. Wij schreven onze namen daarom op de binnenkant van het kaftje.
Bedankt en proost, Biertje

6145

geo 6145. Monskey serie: Joelia - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:25
In de buurt van Joelia had een vrijwilliger van IVN Landschapsbeheer een papieren bordje neergezet met het verzoek aan de wandelaars om 1 of 2 stokken mee te nemen naar het braambos bij de spoorlijn ter aanvulling van het knuppelpad. Geen idee waar dat braambos en het knuppelpad lagen, dus wij hebben de stokken laten liggen en alleen Joelia opgeraapt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6146. Monskey serie: Cherry - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:25
Bijna aan het eind van de Spijkerboorse Kade lag de kers op de moddertaart. Na een lange wandeling over het blubberpad, met af en toe een meter knuppelpad, bereikten we Cherry. Die had het ondanks de regen en het gestegen waterpeil toch maar mooi droog gehouden. We schreven onze namen op het logstrookje en glibberden het hele stuk weer terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6147. Monskey serie: Football - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:40
Vanaf de bij Gordon geparkeerde auto wandelden we gewoon even door naar Football. De regenwolken waren bijna helemaal weg en de zon deed zijn best om daar doorheen te prikken. Als enthousiast amateurvoetballer mocht Boswijk Posse van mij deze Monskey wel even scoren. Door het ontstane cacherspaadje was dat niet erg moeilijk. Juichend begonnen wij aan de tweede helft van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

6148

geo 6148. Monskey serie: Ellas - van beanyman

1 februari 2014, 12:45
Boswijk Posse had de smaak van het wandelen nu goed te pakken. "Laten we gelijk maar even doorlopen naar Ellas", stelde hij voor. Die lag namelijk aan een voor auto's afgesloten stukje van de Compierekade. Hier was wat omver gereden. Even later ontdekten we dat Ellas met zijn spijker-ski's kennelijk de schuldige was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6149. Monskey serie: Sunn-eye - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:50
Hoewel het weer inmiddels een stuk verbeterd was in vergelijking met vanochtend, hoefden we de zonnebrillen nog niet tevoorschijn te halen. De opgehaalde auto had ons inmiddels naar de Burgemeester Smitweg gebracht, waar Boswijk Posse bij een logisch bouwwerkje zijn bukkwaliteiten demonstreerde. Een nieuwe Monskey was het resultaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6150. Monskey serie: Lucky - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 12:55
Omdat Boswijk Posse altijd zijn middagboterham om 12:45 uur naar binnen werkt, had hij een kadetje gepakt en zat hij al rijdende te eten. Helaas bleek de afstand naar de volgende Monskey veel korter dan het verwerken van een broodje, zodat hij Lucky prompt voorbij reed. Nadat ik hem op zijn fout had gewezen, keerde hij de auto en reed vervolgens nogmaals voorbij de cache. Ik besloot in te grijpen en stapte uit om het laatste stukje te lopen. Gelukkig vond ik daar Lucky, die rustig op me zat te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6151. Monskey serie: Moustache - van meganie

1 februari 2014, 13:00
Door het eten van dat kadetje (en misschien ook door mijn heftige reactie op het voorbijrijden van de vorige cache) was Boswijk Posse weer helemaal scherp. Daardoor zag hij al van een afstand waar Moustache zich verborgen hield. Terwijl ik op een heel andere plek de zaak onderzocht, deed hij een goede greep. Dus dat zat weer helemaal snor!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6152. Monskey serie: Kareltje - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:05
Met precisiewerk positioneerde Boswijk Posse zijn cachemobiel dusdanig dat ik zonder uit te stappen kleine Kareltje in zijn kraag zou kunnen vatten. Helaas verhinderde een slordig neergezette lantaarnpaal deze actie, zodat ik alsnog moest uitstappen.
Bedankt en proost, Biertje

6153

geo 6153. Monskey serie: Queenie - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:05
Nadat we waren uitgestapt, keken Boswijk Posse en ik eerst met verbazing naar wat rare struikjes die daar volgens een groot en opvallend bord waren aangepoot door de boompootmachine van AB Zuid-Holland. Voor het graaien van de hier geplante cache hadden wij echter geen Monskeygraaimachine nodig. Boswijk Posse deed dat gewoon even met zijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6154. Monskey serie: Ted E. Bear - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:10
Door de regen van de afgelopen dagen was het goed te zien waar dit beertje zou moeten zitten. Rond die plek aan het slootje was het gras inmiddels een platgetreden modderstrook. Ted is kennelijk gek op mosselschelpen, want die lagen hier overal verspreid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6155. Monskey serie: Don Pedro - van RSTW

1 februari 2014, 13:15
Tja, daar zaten we dan. We hadden zojuist Don Pedro gevonden, maar we twijfelden over zijn afkomst. Moest dit een Spanjaard voorstellen? Wij dachten toch echt meer aan een Chinees. Don Pedro (of zijn Chinese broer Pee-King) balanceerde hier op een gevaarlijk plekje bij het water, dus van Boswijk Posse mocht ik dit klusje voor hem klaren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6156. Monskey serie: Bonus - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:15
Inmiddels waren we al meerdere keren de cijfers van het bonuscoördinaat tegen gekomen, zodat het nu toch wel eens tijd werd om die super-Monskey te zoeken. We hadden het punt op onze kaart aangetekend, maar in onze euforie rond elke nieuwe gevonden Monskey waren we die plek al een tijdje geleden voorbij gereden. Met een scherpe U-turn had Boswijk Posse zijn snelle wagen in een oogwenk gedraaid, waarna hij in een rechte lijn op de cache af reed. Ik zag de cacheplek als eerste en kreeg de eer om de grote doos te openen. Vreemd genoeg waren alle oude beschreven bladzijden uit het logboekje gescheurd en konden wij als eerste onze namen schrijven in een verder leeg boekje.
Bedankt en proost, Biertje

6157

geo 6157. Monskey serie: Champ - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:20
Nadat we de bonuscache hadden gelogd, voelden we ons echt kampioenen. Dat we nu ineens Champ in onze schoot geworpen kregen, kwam dus goed uit. Terwijl we onze namen op het strookje zetten, mocht Champ even op het dashboard van de kampioensauto staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6158. Monskey serie: Scheids - van yvonjero

1 februari 2014, 13:25
Tot nu toe was het allemaal erg eerlijk gegaan: om beurten graaiden we de Monskeys. En keek ik eens met mijn bierneus, dan was er Boswijk Posse om dat weer te corrigeren. Dat er nu ineens een scheidsrechter zou moeten optreden, leek ons wat overbodig. De rode en gele kaart die in zijn borstzakje zaten, konden daar gewoon blijven zitten. Ik heb hem na het loggen dus gewoon weer naast de (doel)paal teruggeschopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6159. Monskey serie: Dutch Star - van yvonjero

1 februari 2014, 13:30
De Monskeys op de Voorweg waren allemaal op dezelfde manier weggewerkt. Het was de kunst van Boswijk Posse om de auto op het juiste moment te stoppen zodat ik als bijrijder met zo min mogelijk lopen het raapwerk kon doen. Hier reed mijn chauffeur een flink stuk te ver, dus moest ik zo'n dertig meter teruglopen. Bedankt, hoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6160. Monskey serie: Confetti - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:30
Het leek even feest op dit stukje aan de Voorweg, want daar vonden we Confetti, onder een stapel slingers. Maar in de auto kwam er snel een einde aan de pret. Het logrolletje was namelijk doorweekt, dus we konden er nauwelijks onze namen op schrijven. Snel gooide ik Confetti weer terug. Voor ons was dit feestje in het water gevallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6161. Monskey serie: Olek - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:35
Ook bij deze lantaarnpaal reed Boswijk Posse weer te ver door, waardoor ik twintig meter mocht teruglopen. Dit keer deed ik dat voor Olek, een zeer bekende Monskey uit Polen die daar beschermer van de mensheid betekent. Die extra meters liep ik dus uiteindelijk voor een goed doel.
Bedankt en proost, Biertje

6162

geo 6162. Monskey serie: Pike - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:45
Voor Pike wandelden we de Padesche Kade op. De grijze griezel had zich droog weggewerkt, maar Boswijk Posse wist hem toch te spotten. Daarna keken we nog even naar de rijen plantjes die deze Boskoopse kweker hier had staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6163. Monskey serie: Levon - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 13:50
Nog even doorlopen en daar vonden we dan Levon. Dat is een Armeense jongensnaam en betekent leeuw. Door die kennis bekeken we deze Monskey en het logstrookje toch met heel andere ogen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6164. Monskey serie: Grinzly - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 14:00
Onderweg had ik al ontdekt dat we deze Monskey waren vergeten. Op mijn uitgeprinte kaartje was Grinzly namelijk weggevallen. Gelukkig passeerden we op de terugweg naar Alphen deze locatie opnieuw. Boswijk Posse parkeerde op de Parklaan en daarna liepen we naar de verstopplek. Het hondje van de buurman kwam even helpen met snuffelen, maar werd door zijn baasje gelukkig snel teruggeroepen.
Bedankt en proost, Biertje

6165

geo 6165. Rotonde Halve Raak - van Veldfles

1 februari 2014, 14:15
Omdat we de Monskey serie niet per fiets maar met de auto deden, reden we nu aan de andere zijde van de Gouwe. Hierdoor konden we nog mooi langs deze rotonde. Boswijk Posse en ik hadden verwacht ergens onder een steen een nat kokertje te vinden, maar de cache lag heel ergens anders. En ook nog listig verstopt, want ik keek er in eerste instantie overheen. Maar door de hint deed mijn metgezel de gelukkige greep, waarna ons nog een tweede verrassing wachtte. Nadat we door Harry vriendelijk waren begroet en het aangeboden kopje thee dankbaar aanvaarden, bestelden we een lekker glas Texels Bockbier van het vat. Hiervan kon ik nog wel een tweede (en derde) glas bestellen, maar helaas, we moesten verder. Na een gezellig uur vertrokken we voor de laatste 8 caches.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6166. Let op - van GeoAad

1 februari 2014, 15:25
Nadat Boswijk Posse de auto op de parallelweg had geparkeerd en ik hem gewaarschuwd had om goed op te letten, staken we voorzichtig de N207 over. Op een zeer toepasselijke plek trok mijn metgezel de cache direct tevoorschijn. Dat glas Texels Bock had hem duidelijk goed gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6167. Monskey serie: Gretchen - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 15:40
De laatste 3 Monskeys lagen langs het Bedelaarsbos, een druk wandelpad tussen het Rietveldsepad en de spoorbaan. Voor het eerst kwamen we een medecacher tegen: het was EsJaMe2010 die ons lachend succes wenste. Gretchen leek niet echt op een Duitse dirndl, maar meer op een Chinese met grote rode lippen. We ontdekten dat hier vandaag al drie teams waren geweest. Die hadden kennelijk gewacht totdat de buien waren verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6168. Monskey serie: Renar - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 15:45
Deze kon niet missen. Renar had een mooi onderkomen uitgezocht. Terwijl wij de logrol beschreven, kwam EsJaMe2010 weer teruglopen. Ik dacht dat hij iets was vergeten, maar hij had zijn auto bij de spoorbaan gezet en was nu weer op de terugweg.
Bedankt en proost, Biertje

6169

geo 6169. Monskey serie: David - van Ed&Pluis

1 februari 2014, 15:50
Nadat Boswijk Posse mij de cache Bedelaarsbos had laten zien (die ik al in 2003 gevonden had, bleek later) liepen we naar de laatste Monskey die we vandaag zouden ontmoeten. De kleine David had zich verscholen bij een goliath van een boom. Nadat we voorzichtig kennis hadden gemaakt, liepen we terug naar de auto. Nu alleen nog een paar caches in Alphen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6170. Ik lust water - van Rene-Marielle

1 februari 2014, 16:10
Nadat we de Monskey serie hadden volbracht, wandelden Boswijk Posse en ik onder de N11 door naar de dorstige plek. Mijn metgezel liet hier de 1,5 liter water achter, terwijl ik mocht assisteren. Zoals ik inmiddels al vele keren eerder heb meegemaakt, kwam het kokertje daarna vanzelf bovendrijven en konden we proberen het kletsnatte logboekje eruit te wurmen. Schrijven ging moeilijk, maar we hebben het geprobeerd. Inderdaad, dit logboekje lust water!
Bedankt en proost, Biertje

6171

geo 6171. Uitzicht op de N11 - van TeamM&R

1 februari 2014, 16:25
Vanaf Ik Lust Water wandelden Boswijk Posse en ik nog even door over het pad langs de N11. Vanaf de dijk hadden we mooi uitzicht over de snelweg, maar voor de cache moesten we weer naar beneden. Daar was het toch nog even zoeken, maar gelukkig had ik de gebruikte truc snel door.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6172. Hoge Zijde - van VuurDahlia

1 februari 2014, 16:55
Na de Monskey serie moest ik mijn OV-fiets nog even terugbrengen bij station Alphen. Op de terugweg kon ik mooi even naar de Hoge Zijde. De cache lag niet op de plek die ik verwachtte, maar iets ernaast. Snel schreef ik mijn naam op de logrol, want Boswijk Posse wachtte al met de auto bij het station en had al (ongeduldig) gebeld waar ik bleef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6173. AVCC: Alphen's Vierde Carpool Cache - van TeamM&R

1 februari 2014, 17:10
Zowel 's ochtends op de heenweg als 's middags op de terugweg van het station naar de McDrive was ik deze carpoolplek gepasseerd. In beide gevallen had ik de simpele micro niet kunnen vinden, ondanks de zeer duidelijke hint. Toen ik bij het station in de wachtende auto van Boswijk Posse stapte en mijn verhaal vertelde, reed die resoluut naar de bedoelde plek. Maar hij liep niet naar de lantaarnpaal waar ik al twee keer eerder had staan zoeken, maar naar een andere. Triomfantelijk toonde hij mij het kokertje. De cache bleek een half jaar geleden verplaatst. Dankzij mijn metgezel bleef me een not-found bespaard. De logrol was wel behoorlijk nat. Hiermee eindigde mijn eerste cachedag van deze maand met 65 founds.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2 februari: met Boswijk Posse naar de Klompenroute bij Breukelen (40 caches)

6174

geo 6174. Klompenroute 01 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:20
Deze zondag bezocht ik de Klompenserie samen met mijn goede vriend Boswijk Posse. Na een grondige voorbereiding stapten we om 10 uur bij station Breukelen op de fiets. Om half zes waren we weer terug en in de tussentijd vonden we 39 caches en 2 niet (Klomp 19 en Klomp 33). We hebben erg genoten van deze fraaie serie, het mooie weer en de prachtige omgeving.
Voor de eerste klomp moesten we vanaf het station eerst 2,5 km fietsen en lang zoeken. Maar hij zat uiteindelijk toch op de plek die het meest voor de hand lag en bevatte een leuk klein kokertje. Geroutineerd schreven we onze logs en maakten ook nog een fraaie foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6175. Klompenroute 02 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:25
We hadden verwacht overal een klomp aan te treffen, maar dat was kennelijk toch een te forse investering. Of de klomp was hier al snel gebroken en daarom vervangen door een grappig beestje, dat zich makkelijk door mij liet vangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6176. Klompenroute 03 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:35
We fietsten nu over het Zandpad langs de Vecht. Hier zagen we een paar aardige huisjes met een voortuin waar je een flinke multi kan uitzetten. Het 3e klompje vonden we niet direct, maar gelukkig was er een handige hint.
Bedankt en proost, Biertje

6177

geo 6177. Klompenroute 04 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:40
Boswijk Posse wilde eigenlijk gelijk naar nummer 5, want hij bleek vergeten de oplossing van nummer 4 in zijn GPS te zetten. Ik nam hem dus maar even op sleeptouw. Hier leek het alsof iemand z'n oude klomp had weggegooid, maar wij wisten wel beter: het was de bergplaats van de 4e cache. Even later passeerden we kasteel Nijenrode.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6178. Klompenroute 05 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:45
We stonden hier tegenover het Galjoen, het clubgebouw van de Nijenrode roeivereniging. Op zondagochtend was er echter weinig activiteit te bespeuren. De enige actie kwam van Boswijk Posse, die hier een prachtige petling uit de grond trok.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6179. Klompenroute 06 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:50
Dit was een goed voorbeeld van een bike-in-cache: aanrijden, stoppen en de cache graaien zonder af te stappen. Boswijk Posse vond het allemaal prima. Ook het loggen en terugleggen verliep probleemloos.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6180. Klompenroute 07 - van FireFarmer

2 februari 2014, 10:55
Het Delftsblauwe klompje was vlot gespot. Tot nu toe verliep alles op rolletjes, er viel veel te bekijken op deze route en er scheen een lekker zonnetje. We hadden alleen een flinke tegenwind, maar op de terugweg zouden we dus wind in de rug krijgen.
Bedankt en proost, Biertje

6181

geo 6181. Klompenroute 08 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:00
We reden bijna Breukelen uit, maar we moesten hier nog even een klompje zoeken. Deze was erg klein, maar zat wel vast aan een grote petling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6182. Klompenroute 09 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:05
Boswijk Posse wist zeker dat hij een klomp zag liggen, maar toen ik het voorwerp opraapte, bleek het een geel vogeltje te zijn. Volgens mijn metgezel, in zijn vrije tijd een actieve vogelaar, was het een klompparkiet. Hij zat op een potje met een logrolletje, en dat vond ik veel interessanter. Die logrol bleek echter behoorlijk nat en was duidelijk aan vervanging toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6183. Klompenroute 10 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:10
De hier achteloos weggegooide klomp had ervoor gezorgd dat iemand ook een handschoen had achtergelaten. Die bleek leeg, maar de klomp was gevuld. Terwijl ik het logboekje tekende, had Boswijk Posse meer interesse in de tegenoverliggende moderne villa die al een tijdje te koop stond. Het zou me niets verbazen als hij vanavond even op Funda ging kijken. De tiende cache was in de pocket, dus was het tijd voor een traktatie: een stevige stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6184. Klompenroute 11 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:15
We waren nu Maarsen binnengereden en op dit stukje pad mochten we eigenlijk niet fietsen. Boswijk Posse zag weer een mooie koepel staan en wierp een blik naar binnen. Zou de thee al klaar zijn?
Bedankt en proost, Biertje

6185

geo 6185. Klompenroute 12 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:25
Een groot bord wees ons erop dat Miep Schilt ervoor gezorgd heeft dat hier al 100 jaar niet mag worden gefietst. Even googelen leerde ons dat Miep op 6 oktober 2010 haar 100e verjaardag vierde, de oudste student van Nederland is en zich ook nog inzet als vrijwilligster bij Landschap Erfgoed Utrecht. Netjes namen wij daarom de fiets aan de hand en vervolgden lopend onze weg, want we hadden geen zin een kwade Miep tegen te komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6186. Klompenroute 13 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:35
In de buurt van dit bankje aan de rand van het centrum van Maarssen zag Boswijk Posse na wat rondkijken de petling zitten, waarna wij rustig zittend konden loggen. Ik had de zaak net verstopt, toen Ton en Ellie aan kwamen. Zij hadden de auto neergezet en deden een deel van de serie te voet. We zouden ze later nog een keer ontmoeten.
Bedankt en proost, Biertje

6187

geo 6187. Klompenroute 14 - van FireFarmer

2 februari 2014, 11:50
Bij de Ter Meerbrug in Maarssen mochten wij ons weer uitleven. Op aanwijzing van Boswijk Posse raapte ik de petling op, waarbij ik het gelukkig droog wist te houden. De petling had minder geluk: die bleek een flink gat te hebben en de logrol was drijfnat. Met moeite konden we wat in het papier krassen. Hier moet dus even wat onderhoud worden gepleegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6188. Klompenroute 15 - van FireFarmer

2 februari 2014, 12:00
Hoewel we dachten dit puzzeltje goed te hebben opgelost, wilde de checker maar niet meewerken. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte mailde me vorige week een spoilerfoto, waarna ik met Streetview de juiste plaats wist terug te vinden. Vandaag bezocht ik dit stuk in het echt en vond (natuurlijk) ook de verstopte petling. Waarom we moesten oppassen voor honden, wisten we niet. We hebben geen hond gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6189. Klompenroute 16 - van FireFarmer

2 februari 2014, 12:05
Was dit een speelterrein, een hondentoilet of een stukje braakliggend groen? We wisten het niet, maar ik vond er wel een petling. Boswijk Posse stond inmiddels vol ongeloof naar zijn telefoon te kijken, waar in een paar seconden een serie van 30 nieuwe caches in de duinen bij Meyendel was verschenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6190. Op Buuren Park - van Pepijn9

2 februari 2014, 12:15
Tijdens de Klompenserie maakte ik vandaag even een uitstapje van 800 meter naar het Van Buuren Park. Daar had ik vorig jaar in mei tevergeefs naar een doosje lopen zoeken. De cryptische hint had me toen niet veel verder geholpen. Maar een paar dagen geleden begreep ik ineens wat er met 'Kate' werd bedoeld, hoewel ik niet verwacht dat de huidige generatie haar nog kent. Terwijl ik Boswijk Posse uitlegde wat met 'onder Kate' werd bedoeld, had die het doosje al in zijn hand. Was dat nou zo moeilijk? leken zijn ogen te zeggen. Als dank liet ik hem óók in het logboekje schrijven, zodat hij er een extra found aan over hield.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 mei 2013
Stonden de satellieten vandaag wat ongunstig? Was cryptische Kate even een ommetje aan het maken? Van alles heb ik hier gevonden, maar geen Kate of cache. Wel een computermonitor, een reflecterend oranje hesje en een pak reclamefolders. De cache is fantastisch verstopt, dus die zal niet snel worden geript.

6191

geo 6191. Klompenroute 17 - van FireFarmer

2 februari 2014, 12:15
Net buiten Maarssen moesten we weer van de fiets af. Met uitzicht op een rij woonboten raapte ik de 17e klomp op. Hierna passeerden we nog 2 caches van de serie Oud Zuilen, die ik vorig jaar al had gevonden, zodat ik voor de verandering Boswijk Posse eens een keertje kon helpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6192. Bourgondische Cache 2.0 - van Teumaat

2 februari 2014, 12:40
Toen ik vorig jaar in deze regio fietste, was de Bourgondische Cache al een tijdje gearchiveerd. Maar zie: versie 2.0 zag het licht en vandaag passeerde ik met Boswijk Posse de plek tijdens onze fietsdag langs de Klompenroute. Voorzichtig naderden we van twee verschillende zijden de verstopplek van de doos. Vanaf mijn positie zag ik hem duidelijk liggen, waarna mijn metgezel de juiste greep kon doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6193. Klompenroute 18 - van FireFarmer

2 februari 2014, 13:15
Boswijk Posse had in zijn GPS alleen maar de tradi's en (bijna) alle opgeloste puzzels geladen. Gelukkig voor hem had ik deze multi uitgeprint en de wp's al in mijn GPS gezet, zodat we de hele Klompenserie konden volbrengen. Met hoofdrekenen (in onze schooltijd leerden we dat nog gewoon) bepaalden we de gevraagde woordwaardes en door goed te kijken zagen we ook de juiste cijfers op de paaltjes. Met de gedachte aan Miep Schilt nog stevig in ons hoofd, wandelden we met onze fiets aan de hand rond de Kleine Plas, terwijl we onderweg door een stevige tante (een dochter van Miep?) nog eens werden gewezen op het feit dat we hier beslist niet mochten fietsen. Op een bankje met rondom gezellig veel modder en kuilen aten we een boterhammetje en daarna greep Boswijk Posse de cache.
Bedankt en proost, Biertje

6193no

geo NF#465. Klompenroute 19 - van FireFarmer

   dnf 2 februari 2014
Voor het eerst brak onze klomp. Want wat moesten we met de hint 'aan de rechterzijde van het pad'? Is dat gezien vanaf het fietspad of als je eerst (zoals de bedoeling is) de multi van Klomp 18 rond de Kleine Plas hebt gedaan? We hebben dus beide kanten maar afgezocht en ook nog in een ruimer gebied, want hoewel bij de tradi's de nulpunten goed zijn ingemeten, bleken ze bij de opgeloste puzzels meestal wat af te wijken. Uiteindelijk besloot ik de Delftse helpdesk in de vorm van Wilxlii Carrotte te bellen. Daarbij had ik de pech dat die juist op weg was naar de supermarkt en door gebrek aan voorbereiding geen lijstje had gemaakt, maar al zijn boodschappen probeerde te onthouden. Daardoor was er in zijn geheugen nog maar beperkt plaats voor herinneringen aan deze serie, die hij alweer een maand geleden had gedaan. Met zijn vage aanwijzingen probeerden we het opnieuw (de rechterkant is dus gezien vanaf het fietspad), maar de grappig verstopte cache (volgens de log van Axel-F) bleef voor ons verborgen. Hierna gebruikten we de uitdrukking 'grappig verstopt' voor elke cache die we niet direct konden vinden.

geo 6194. Klompenroute 20 - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:00
Na de not-found bij nummer 19 was ons humeur een stuk minder vrolijk. Gelukkig wist Boswijk Posse mij ervan te weerhouden om direct te stoppen en het stevig op een zuipen te zetten in het eerste het beste café. De klompen waren nu kennelijk op, maar nummer 20 was toch weer grappig verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6195. 767 - van GeoGup & Zoefff

2 februari 2014, 14:05
Tijdens de Klompenserie kon ik nog een tweede oude not-found wegwerken. Hier had ik al eens tevergeefs wat geprobeerd, maar later las ik in de logjes dat behoorlijk wat kracht nodig was. Daarvoor had ik vandaag Boswijk Posse bij me, maar ook wat gereedschap. Mijn metgezel stond al met zijn pen klaar om te loggen, terwijl ik met een simpele tik de cache uit zijn holletje bevrijdde. Nadat hij me plechtig had beloofd dat hij de puzzel alsnog zou gaan oplossen, mocht hij van mij ook zijn naam in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 31 mei 2013
In 2008 heb ik voor deze cache al eens een gokpoging ondernomen, op basis van foto's en opmerkingen uit logjes. Dat bleek later een volkomen verkeerde plek, toen ik eenmaal de goede coördinaten had gevonden op basis van logisch nadenken en het uitproberen van de checker. Daarna duurde het nog 3 jaar voordat ik eens in de buurt was. Helaas was ik vandaag alle verzamelde tips en opmerkingen weer vergeten, toen ik de juiste locatie benaderde. Het nulpunt lag onbereikbaar achter een hek en waar ik de cache vermoedde, zat alles stevig vast. Thuis ontdekte ik dat ik op 1 cm van het kokertje bezig ben geweest, dus ik moet nog eens terug.

6196

geo 6196. Klompenroute 21 - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:15
Vanaf een afstandje zagen we al een typische cacheplek en stoer liep Boswijk Posse erop af. Met lege handen kwam hij echter terug. Samen zochten we daarna de omgeving af, totdat ik opnieuw naar de plek van onze eerste keus liep. Tot grote verbazing van mijn metgezel haalde ik daar ineens toch de petling tevoorschijn. Nadat ik zijn uitgebreide excuses had aangehoord en geaccepteerd, fietsten we door naar de volgende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6197. Klompenroute 22 - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:20
We fietsten nu door het Maarsseveense Plassengebied en we waren deze zondag niet de enige. 's Ochtends hebben we alleen maar hardlopers en wielrenners gezien, maar nu waren ook de wandelaars en fietsers actief geworden. Op het door ons berekende punt vond Boswijk Posse inderdaad het kleine potje zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6198. Klompenroute 23 - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:30
Op weg naar Klompje 23 riep een voorbijganger dat ik zojuist een handschoen was verloren. Die had ik bij het loggen even op mijn bagagedrager gelegd en was ze daarna compleet vergeten. Het was met dat lekkere zonnetje ook helemaal niet zo koud. Nadat ik ook de tweede handschoen had opgepikt, zetten we onze fietsen neer bij de ingang van het paadje. Hier kwamen onze meegebrachte klompen goed van pas, want we liepen over een stuk nog niet afgegraven veen, waarin we elk moment konden wegzakken.
Bedankt en proost, Biertje

6199

geo 6199. Klompenroute 24 TB & Coin Hotel - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:40
We naderden nu Oud-Maarsseveen. Het puzzeltje had Boswijk Posse een paar weken geleden al opgelost, maar deze week was de locatie (iets) gewijzigd. Mijn metgezel kreeg de checker ineens niet meer op groen, maar de geraadpleegde cachelegger mailde dat we deze klomp in het Streekmuseum niet konden missen. Bijna gebeurde dat toch nog, maar na wat voorzichtig wrikken bleek uiteindelijk dat mijn eerste keus toch de juiste was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6200. Klompenroute 25 - van FireFarmer

2 februari 2014, 14:55
In het altijd gezellige Tienhoven fietsten we de Middenweg in. Op de hoek met de Dominee Ulferslaan speelden wat kinderen, terwijl wij voorzichtig rond de kleine Koningslinde naar een petling zochten. Net nadat Boswijk Posse had voorgesteld deze grappig verstopte cache maar over te slaan, schopte hij met zijn voet tegen het gezochte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6201. Klompenroute 26 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:00
Waarschijnlijk ter compensatie waren sommige puzzel-klompjes op een zeer makkelijke manier verstopt. Deze hier was ook met de Carrotte-methode te vinden, zelfs door Boswijk Posse, geblinddoekt in het donker. Hij bleef daarom op zijn fiets zitten, terwijl ik de logrol haalde en aan hem overhandigde.
Bedankt en proost, Biertje

6202

geo 6202. Klompenroute 27 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:10
Nadat ik de cache in een toepasselijke behuizing had gevonden, hebben we gelogd op het nabij gelegen bankje. Het was weer tijd voor een stroopwafel en voor een toepasselijke groepsfoto ter nagedachtenis aan de nu al onvergetelijke Klompenroute.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6203. Klompenroute 28 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:20
We dachten allebei dat we de verstopplek al van een afstandje zagen liggen, maar toevallig deed ik iets anders, waardoor ik het potje (op een andere plaats) tevoorschijn haalde. Daarna zagen we een paar oude bekenden lopen, die we al bij Klompje 13 hadden ontmoet. "Hé, dat zijn Ton en Ellie!" riep ik direct. Ze keken erg verbaasd. "Waar kennen jullie ons dan van?" vroegen ze, terwijl ze in hun herinnering hun hele 8-jarige geo-geschiedenis doorliepen. "Van de logboekjes", antwoordde ik lachend, want we hadden hun naam daar vandaag al een paar keer zien staan.
Bedankt en proost, Biertje

6204

geo 6204. Klompenroute 29 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:30
We hadden verwacht dat we op de terugweg wel wind in de rug zouden hebben, maar die was kennelijk ineens weer gedraaid. Moedig trapten we de pedalen rond. Op de Nieuweweg vond ik de cache tussen de scherven van een ooit forse bloempot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6205. Klompenroute 30 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:30
Hier in dit hoekje van de Loosdrechtse plassen, bij het Fort Bij Tienhoven, werd deze zondagmiddag flink gekapt en gezaagd. De cache liep gelukkig geen gevaar, zodat we die snel konden loggen. Maar het terugleggen koste wat meer tijd, omdat net een groep wandelaars kwam kijken naar al die bedrijvigheid. Met de nieuwsgierige-fotografen-truc kon ik de petling met mijn andere hand ongezien terugstoppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6206. Klompenroute 34 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:45
Nummer 34 was begin deze maand verplaatst en lag op een ander deel van de route. Na Klomp 30 reden we dus naar de oplossing van Klomp 34. Een mooie plek met heel veel verstopmogelijkheden. Tenslotte zag ik ineens de afwijkende constructie, waar we kennelijk rakelings langs waren gelopen. Na wat gehannes door Boswijk Posse schudde ik het kokertje ineens tevoorschijn. Voor alle zekerheid noteerden we nog het telefoonnummer van de cachelegger, maar de bonus hebben we gewoon op eigen kracht kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6207. Klompenroute 31 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:50
Terwijl ik even ging zitten, liet ik Boswijk Posse het zware werk doen. Die was tenslotte nog jong en dankzij mijn stroopwafels nog steeds bijzonder scherp. Daardoor zag hij de cache direct zitten op nog geen 10 centimeter van mij vandaan. Met tegenzin stopte ik het bierblikje weer terug in mijn rugzak. Even relaxen was er vandaag helaas niet bij.
Bedankt en proost, Biertje

6208

geo 6208. Klompenroute 32 - van FireFarmer

2 februari 2014, 15:55
De in de hint genoemde waarschuwing om uit te kijken waar je loopt, had helemaal niets met hondenpoep te maken, maar met de wrakkige staat van het bruggetje. Terwijl ik bij elke stap behoedzaam mijn Meindls neerzette, die hadden immers al drie keer eerder de bodem van een sloot gezien, stond Boswijk Posse al met de cache in zijn handen. Op mijn verzoek liet hij nog even zien waar hij de petling had opgevist. Voorzichtig liep ik daarna weer terug naar het veilige asfalt van het fietspad.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#466. Klompenroute 33 - van FireFarmer

   dnf 2 februari 2014
En dit werd onze tweede not-found. We kwamen tot de conclusie dat de cache was verplaatst en verdwenen. De door hulplijn Wilxlii Carrotte beschreven doos en locatie (zoals hij die in december vond) bleek niet overeen te komen met de rakelings gepasseerde trekker die Dutch Safari recentelijk beschreef. Aan beide zijden van de sloot hebben we gezocht, maar deze klomp is of gezonken of weggedreven.

geo 6209. Zicht op zwembad De Meent - van FireFarmer

2 februari 2014, 16:35
Tijdens ons klompendagje brachten we ook een bezoek aan zwembad De Meent. Niet om te zwemmen, want het bad bleek vandaag gesloten. Maar vanwege de cache die hier iets verderop zou moeten liggen. Die vond ik op een opvallende plek, zodat meester-speurder Boswijk Posse niet in actie hoefde te komen. De roze zonnebril hadden we niet nodig, want we keken vandaag al de hele dag door een roze bril. Als je die twee not-founds dan voor het gemak maar eventjes vergat...
Bedankt en proost, Biertje

6210

geo 6210. Klompenroute Bonus, TB & Coin Hotel - van FireFarmer

2 februari 2014, 16:45
De Bonus was de kers op de appelmoes. Hoewel we door de twee not-founds ook 2 cijfertjes misten, konden we die gelukkig toch herleiden. Daarna was het een klein stukje fietsen om de berekende locatie te bereiken. Daar zag Boswijk Posse de cache al vanaf een afstand zitten en ik herinnerde me gelukkig nog dat we het tweede bruggetje moesten nemen, zodat we niet over privéterrein hoefden. Terwijl de laatste klomp langzaam onze kant op kwam, brachten wij een ere-saluut aan de maker van deze serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6211. (G)een brug te ver #4 - van Zomerzwaluw

2 februari 2014, 17:05
Op de terugweg naar het station van Breukelen fietsten we bij toeval langs deze brug over de Kerkvaart. Nadat Boswijk Posse de hint had ontcijferd, viste ik met één greep de kleine cache tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

6212

geo 6212. (G)een brug te ver #3 - van Zomerzwaluw

2 februari 2014, 17:10
De niet-geplande vondst bij de vorige brug smaakte naar meer. Nadat Boswijk Posse zijn batterijen had verwisseld en de hint had ontcijferd, ging hij op zoek naar de cache. Terwijl hij zijn best deed om schone handen te houden, zag ik ineens de micro zitten. Hierna stond er nog een laatste cache op ons programma en dan was het voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6213. BECC: Breukelse Eerste Carpool Cache (v2.0) - van Wijntjuh

2 februari 2014, 17:30
Nadat ik mijn OV-fiets bij station Breukelen had ingeleverd en Boswijk Posse zijn vouwfiets in de auto had gelegd, reden we nog even langs de carpoolplaats. Volgens mijn metgezel was het toeval, maar feit was dat ik in één keer de cache te pakken had. Bij deze carpoolcache hoefde hij gelukkig niet te helpen, zodat de misser van gisteren in Alphen weer vergeten kon worden.
Op weg naar huis verzamelde ik de cijfertjes voor de statistieken: we hadden in 7,5 uur ruim 38 kilometer gefietst, waarbij we 39 caches hadden gevonden en 2 niet. Tevreden leunde ik achterover in de bijrijdersstoel, terwijl de zon langzaam onderging. Het waren twee fantastische dagen!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 februari: alsnog de stip in de Haagse Archipelbuurt gevonden (1 cache)

6214

geo 6214. Archipelbuurt #3: met STIP op de kaart - van DutchDavidof

5 februari 2014, 14:15
Nadat vorige maand de cache onbereikbaar bleek, was ik vandaag terug in de Archipelbuurt voor een herkansing. Omdat ik de plek van de Stip inmiddels wist, was het varkentje snel gewassen. Het lukte me dit keer moeiteloos om de cache en het logrolletje te pakken te krijgen.
Bedankt en proost, Biertje
note 8 januari 2014
De juiste plek was snel gevonden, maar dan: de cache zat muurvast. Letterlijk. Ik heb nog van alles geprobeerd, maar zonder wat te slopen lukte het me niet om de micro in handen te krijgen. Het lijkt me verstandig als de cacheleggers hier even naar kijken.

___________________________________________________________________


13 februari: met de Braeckgeocachers was ik in het Westland (4 caches)

6215

geo 6215. Het Kikkerbos - van comosa

13 februari 2014, 19:40
Voor de derde keer waren de Braeckgeocachers op zoek in het kikkerbos en ook nu was daar geen kikker te vinden. Omdat de cachelegger onlangs een extra hint had vermeld en wat bedekking had verwijderd, leek het vanavond een goed moment om toe te slaan. Toch duurde het even, maar het was Corbulo die de gelukkige greep deed en de verstopplek van de kikkers wist te onthullen. Blij dat we dit plekje definitief van de kaart hadden gehaald, verlieten we razendsnel dit hoekje van Naaldwijk, op weg naar leukere avonturen.
Bedankt en proost, Biertje
note 12 december 2013
In dit bosje hadden we een maand geleden ook al gezocht en deze avond waren 3 Braeckgeocachers opnieuw op pad. Dit keer hadden we prikstokken, een hark en een ooievaar meegenomen. Zelf had ik nog wat extra water voor de kikkers bij me, voorzien van wat gerst, hop en gist. Maar hoewel we stevig aan de slag zijn geweest, bleven de kikkers onvindbaar. Misschien moeten we toch maar eens overdag gaan zoeken.
dnf 7 november 2013
Op weg naar het Geocaching in Space Event stopten de 4 Braeckgeocachers ook even in Naaldwijk. We zijn het Kikkerbos van twee kanten binnengetrokken, maar ondanks 4 paar ogen, lampen en de nodige ervaring hebben we geen kikker kunnen vinden. Die houden erg van water, wisten wij, maar water zijn we ook niet tegengekomen. Een tegenvaller dus.

geo 6216. Sterren kijken (nachtcache) - van de Zuidjes & de Monstertjes

13 februari 2014, 21:30
In december was ik hier met Corbulo en Pino, en toen konden we na een paar vragen niets meer vinden en gaven we het op. Pino durfde de zware tocht vanavond niet opnieuw aan, maar Mighty-Mike, onze grote sterrenkundige, wist de cartridge aan de praat te krijgen en na wat opstartprobleempjes (Corbulo wist toch echt zeker dat we de vorige keer met de auto helemaal naar boven waren gereden) konden we op weg. Mike toonde Corbulo waar Orion en Jupiter stonden, waardoor hij af en toe vergat om op zijn schermpje te kijken en hij de zoekopdracht keer op keer hardop moest herhalen. Al heel snel bereikten we het punt waar we vorige keer niets vonden, maar nu bleek dat we ruim 60 meter verder moesten zijn. Pas bij het potje ging het mis. Dat konden we nergens vinden. Logisch, want als je de logjes leest, blijkt het al sinds 7 december verdwenen te zijn. Tegelijkertijd liep de Wherigo vast. Ook opslaan, teruglopen naar het vorige punt en opnieuw opstarten, bleek niet te werken. Gelukkig had Corbulo het eindcoördinaat op een papiertje meegenomen, zodat hij uiteindelijk een mooie doos tevoorschijn kon halen en wij allemaal onze namen in het logboekje schreven.
Bedankt en proost, Biertje
note 12 december 2013
Bij het event van vorige maand wilden we niet in de file lopen, dus besloten we deze wherigo een paar weken later te doen. Pino had van alles op z'n telefoon gezet en na uren stoeien ook nog aan de praat gekregen. Vanaf de parkeerplaats liepen we eerst even verkeerd, maar daarna ging het redelijk van een leien dakje. Sterretje verzekerde ons dat er niets mis kon gaan, maar helaas, zo'n 100 meter voor het einde van 5B konden we niets meer vinden. Na lang dwalen vonden we bij toeval een reflector van 5A, maar ook die weg liep dood. Nadat we in alle richtingen hadden gelopen en geschenen, begrepen we waarom wherigo's nooit populair zijn geworden. Teleurgesteld zijn we teruggelopen naar de auto. Overigens, ruim een uur later kwam Pino's telefoon ineens weer tot leven en werd er gereageerd op een antwoord en kwam er een nieuwe vraag. We waren toen 5 km verder bij een andere cache en vonden het prima zo.

6217

geo 6217. Een makkie! - van eikenhofjes

13 februari 2014, 22:10
Op de terugweg naar Leidschendam konden we nog wel even een makkelijke cache doen. Hoewel ik had gewaarschuwd dat er bij De Lier heel veel lastige caches waren geplaatst, maar ook een paar simpele, bleef Mighty-Mike suggesties doen als: 'Geen AppeltjeEitje', 'Lierse Uitdaging' en 'Geen Oppikker'. Ik zuchtte even en uiteindelijk kwamen we aan bij 'Een Makkie'. Dankzij de duidelijke hint kon Mike de koker hier gelukkig vlot tevoorschijn trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6218. De natte knie - van eikenhofjes

13 februari 2014, 22:20
Nog eentje dan ter afsluiting van de avond. Corbulo zette de cachemobiel netjes aan de kant op het geasfalteerde deel van de hoek. Gelukkig maar, want twee minuten later probeerde een vrachtautocombinatie de bocht te nemen terwijl er tegelijkertijd een tegenligger aan kwam stormen. Geen enkele auto liep schade op, zodat we ons weer op ons werk konden concentreren. Mighty-Mike zag de cache als eerste zitten en wist de micro zeer behendig, maar zonder natte knieën, te graaien. Corbulo zorgde ervoor dat het gras nog iets natter werd en voor iedereen was er daarna een stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 februari: met Boswijk Posse op stap in de omgeving van Hoenderloo en Eerbeek (29 caches)

6219

geo 6219. Welkom in Eerbeek 16: Dwarsliggerdorp - van wil&pet

15 februari 2014, 14:50
Vandaag was ik met mijn goede vriend Boswijk Posse op stap in de omgeving van Hoenderloo en Eerbeek. Nadat we ruim 12 kilometer hadden gewandeld op zoek naar Raiders of the Lost Ark, maar daar waren vastgelopen, zochten we een locatie waar we wél welkom waren. Het dorp Eerbeek lag voor de hand, want daar bevond zich een serie van 17 stuks plus een bonus. Vanwege onze aanrijroute deden we nummer 16 als eerste. Hier troffen we de teams Matranja en De bouw, die de route lopend hadden afgelegd en nu bezig waren om de locatie van de bonus uit te rekenen. Wat een hartelijk welkom!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6220. Welkom in Eerbeek 0: De spoorwegovergang - van wil&pet

15 februari 2014, 15:00
Met een serie van 17 caches en een bonus werden we welkom geheten in Eerbeek. Onze tweede was nummer 0. Deze lag iets buiten Eerbeek, vlakbij de spoorwegovergang van de in 1950 opgeheven lijn tussen Dieren en Apeldoorn. In de zomer rijdt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij hier dagelijks museumritten. Omdat het nu winter was, stak Boswijk Posse zonder te kijken de overweg over en wandelden we samen de laatste meters naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6221. Welkom in Eerbeek 1: Kasteel Ter Horst - van wil&pet

15 februari 2014, 15:05
Kasteel Ter Horst stamt uit 1557, maar werd rond 1791 verbouwd in statige neoclassicistische stijl. De bijbehorende cache werd pas in 2013 geplaatst en lag vlak buiten de gemeentegrens. Bij het voorbij rijden zag Boswijk Posse ineens de hint, dus ik mocht uitstappen om het kokertje te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6222. Welkom in Eerbeek 2: Eerbeek-Noord - van wil&pet

15 februari 2014, 15:10
Dankzij de hint had Boswijk Posse de juiste boom in Eerbeek-Noord snel gevonden. Maar bij het vinden van het kokertje was ik hem toch net iets te snel af.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6223. Welkom in Eerbeek 3: Druk puntje - van wil&pet

15 februari 2014, 15:15
Deze hoek van de Boerenstraat en de Heemstedeweg zou volgens Eerbeekse begrippen een druk puntje moeten zijn, maar toen ik hier het kokertje opraapte was er niemand te zien. Volgens Boswijk Posse was het opvallend dat tot nu toe alle caches net buiten het dorp lagen. Daardoor zagen we elke keer de groet 'tot ziens!' voorbij komen. Ik wees mijn chauffeur erop dat we na het keren en weer binnenrijden toch ook steeds de kreet 'welkom!' zagen.
Bedankt en proost, Biertje

6224

geo 6224. Welkom in Eerbeek 4: Huis te Eerbeek - van wil&pet

15 februari 2014, 15:15
Op de cachepagina lazen we een hoop informatie over twee speelgoedmusea, de kinderboerderij en optredens bij de muziektent. Maar niets over Huis te Eerbeek. Was dat soms het huis tegenover de cache? Voorzichtig zochten we naar de kwetsbare micro, die op een bekende manier was weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6225. Thuis op de Veluwe-Eerbeek #1 - van Volvo-team

15 februari 2014, 15:20
Tijdens ons welkomstrondje door Eerbeek maakten we een uitstapje naar dit kruispunt in het bruisende centrum. Terwijl Boswijk Posse de auto nog even netjes inparkeerde, had ik de cache al gespot. Toen mijn chauffeur zich eindelijk bij het huisje meldde, kon hij gelijk het logboek tekenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6226. Welkom in Eerbeek 5: Eerbeek bruist - van wil&pet

15 februari 2014, 15:25
De 'Big M' in het bruisende centrum bleek een modewinkel te zijn. En op dit kruispunt stond een groot reclamebord. Boswijk Posse had het kokertje snel in de gaten en wist het ongemerkt te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

6227

geo 6227. Welkom in Eerbeek 6: De korenmolen/oliemolen - van wil&pet

15 februari 2014, 15:30
Het bij #4 genoemde Huis Te Eerbeek bleek dus bij #6 te staan en was een hotel. Het grijze kokertje was direct gevonden, want het lag duidelijk zichtbaar op de grond. Kennelijk had de wind het gewonnen van de magneet. Na het loggen hebben we het wat steviger vastgeklemd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6228. Welkom in Eerbeek 7: Sonnekempe - van wil&pet

15 februari 2014, 15:35
Wat of wie Sonnekempe was, werd uit de cachepagina niet duidelijk. Misschien was het de naam van een typisch Veluws kruidenbittertje? Van Boswijk Posse mocht ik de helling op om het kokertje voor hem te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6229. Welkom in Eerbeek 8: Eerbeek-Oost - van wil&pet

15 februari 2014, 15:40
Is een cryptische hint ook een hint? Het kokertje was sneller gevonden dan dat je de rekensom kon maken. Boswijk Posse bleef rustig in de auto wachten, terwijl ik even op en neer liep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6230. Markvoortbos 1 - van Volvo-team

15 februari 2014, 15:50
We onderbraken het welkomstrondje door Eerbeek even voor een wandelroute door dit kleine stukje bos. Met een boterham in z'n ene hand en de GPS in z'n andere wees Boswijk Posse met zijn voet waar de cache moest liggen. Die plek had ik zelf ook al op het oog. In het logboekje lazen we dat er vandaag al 4 teams waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

6231

geo 6231. Markvoortbos 2 - van Volvo-team

15 februari 2014, 15:55
Onderweg werden we gewaarschuwd door een groot bord dat er politiehonden aan het werk waren. Die deden dat kennelijk erg stilletjes en ongemerkt. Op precies dezelfde manier logden wij de volgende cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6232. Markvoortbos 3 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:00
Boswijk Posse kreeg een schok toen hij de cache ontdekte. De spanning werd hem te veel. Ik maakte contact met het kokertje en pakte voor de derde keer de logstrook. De stroom aan caches werd nu even onderbroken, want nummer 4 bestond niet, zodat we doorliepen naar nummer 5.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6233. Markvoortbos 5 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:10
Hoewel volgens de hint alle benodigde attributen ter plekke aanwezig waren, haalde ik toch m'n eigen gereedschap tevoorschijn om de cache met een vlotte beweging te grijpen. Na het loggen ontdekte ik een deel van de benodigde attributen, maar we snapten (nog) niet wat de bedenkers voor ogen hebben gehad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6234. Markvoortbos 6 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:15
Nadat Boswijk Posse een spannende foto had gemaakt op de spoorlijn (hij had mij gevraagd om op te letten of er geen trein aan kwam) stonden we bij een niet al te opvallende plek naast een boom. We waren nu op de helft van deze serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6235. Markvoortbos 7 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:20
Van verre zagen we al waar de cache moest liggen. Ik speelde daarna even alsof ik niets zag, maar schoof de boomschijf toch maar opzij. Maar er lag niets onder. En hij bleek ook niet van onderen uitgehold te zijn. Verbaasd keken Boswijk Posse en ik in het rond. Totdat ik ineens de werkelijke verstopplek zag, pal naast de voeten van mijn metgezel. Hoe kon hij die nou missen?
Bedankt en proost, Biertje

6236

geo 6236. Markvoortbos 8 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:30
Hier stond een stukje huisvlijt dat ik in mijn 11-jarige geo-carrière nog niet eerder was tegengekomen. Ik liet het zware werk over aan Boswijk Posse, die ijverig te keer ging. Wat een originele uitvoering!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6237. Markvoortbos 9 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:35
Bij de laatste drie van deze serie was geen hint gegeven, maar we hadden er alle vertrouwen in dat we ook die wel zouden vinden. Door de sporen van onze voorgangers zagen we hier al snel waar we moesten bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6238. Markvoortbos 10 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:40
Hier schitterde het plastic dwars door de geringe camouflage, dus ik kon Boswijk Posse snel het bos in sturen om het doosje te pakken. Hij heeft na afloop de zaak een stuk beter weggewerkt, zodat niet elke passerende hond gelijk zou gaan blaffen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6239. Markvoortbos 11 - van Volvo-team

15 februari 2014, 16:45
Boomdeskundige Boswijk Posse zag hier direct dat er iets niet klopte. Het bleek inderdaad de verstopplaats van de laatste cache. Precies in een uur hadden we de rondwandeling volbracht en daarbij het gehele postzegelbos volledig verkend. We liepen terug naar onze auto voor de rest van Eerbeek.
Bedankt en proost, Biertje

6240

geo 6240. Welkom in Eerbeek 9: Eerbeek-Zuid - van wil&pet

15 februari 2014, 17:05
Na ons uitstapje in het Markvoortbos waren we nu in het zuidwesten van Eerbeek aanbeland. Boswijk Posse parkeerde de auto wat schokkerig en ik verhoogde de spanning door even net te doen alsof de cache weg was. Ongelooflijk dat zo'n grote doos op deze plek zo lang blijft zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6241. Welkom in Eerbeek 10: Mooie natuur - van wil&pet

15 februari 2014, 17:10
Met zo'n duidelijke hint (in de zone, uit de zone) leek het dat je geen GPS meer nodig had. Maar het kokertje zat niet geklemd tussen de 2 bordjes die begin en eind van de 30 km zone aangaven. Hij lag ook niet op de grond (wat we bij deze serie al 2 keer hadden meegemaakt). Maar de GPS stuurde ons het bos in, waar ik de micro ineens zag zitten. Waar de hint nou op sloeg? We hadden geen idee. Was de cache in het verleden soms verplaatst en de hint daarna niet aangepast?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6242. Welkom in Eerbeek 11: Papier in kliko - van wil&pet

15 februari 2014, 17:15
Hier verwachtte ik een prullenbak of kliko te zien staan, maar dat leek in eerste instantie niet het geval. Toch haalde Boswijk Posse ineens een kliko tevoorschijn, waar gelukkig voldoende blanco papier in zat om onze namen aan toe te voegen.
Bedankt en proost, Biertje

6243

geo 6243. Welkom in Eerbeek 12: Graaf van Zutphen - van wil&pet

15 februari 2014, 17:20
Iets voorbij deze voorrangskruising zette Boswijk Posse de auto neer en wandelden wij naar de cache. Die was goed zichtbaar verstopt, maar dat is in Eerbeek geen probleem. Daar blijft men nog van andermans spullen af. Of men ziet het gewoon niet, dat kan natuurlijk ook. Vanaf hier was het 10 kilometer naar Zutphen, maar die kant gingen we niet op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6244. Welkom in Eerbeek 13: De Molenbeek - van wil&pet

15 februari 2014, 17:30
Ook hier trof ik de cache op de grond aan. Maar dankzij het magneetje was wel duidelijk waar ik het ding moest terugplaatsen. Over de hint (numero uno) hebben we nog lang zitten piekeren, want op het bord staat nergens het cijfer 1. Ook de A1 is hier niet om de hoek. Tja, soms levert het geocachen meer vragen op dan je kan beantwoorden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6245. Welkom in Eerbeek 14: Het Bospark - van wil&pet

15 februari 2014, 17:35
Ook langs dit bospad lag een cache en gelukkig klopte de hint, zodat we slechts één keer hoefden te bukken. Daardoor hadden we alle tijd om een blik op het Bospark te werpen. Het leek ons een mooi en gevarieerd park dat de moeite van een wandeling meer dan waard is. Maar ja, we waren met de auto en moesten nog een paar caches doen. En daarna wachtte het bier in onze hotelbar.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6246. Welkom in Eerbeek 15: Eerbeek-West - van wil&pet

15 februari 2014, 17:40
Op een rustige plek in Eerbeek-West lag de laatste van de serie, want we waren bij nummer 16 begonnen. Boswijk Posse wist direct waar ik van hem moest zoeken en daar zat hij dan ook. Nu konden we berekenen waar de bonus zou liggen om het rondje langs de grenzen van dit dorp af te ronden.
Bedankt en proost, Biertje

6247

geo 6247. Welkom in Eerbeek 17: De bonus - van wil&pet

15 februari 2014, 17:45
Na het vinden van die 17 en het noteren van alle bonuscijfers waren Boswijk Posse en ik nu op weg naar de kers op de taart. Er stond al een auto en we maakten kennis met de dames Rieus en Lotte100, die eigenlijk niet hadden verwacht om hier de bonus te vinden. Zij waren ook een weekend op stap, maar logeerden in een ander hotel. Omdat ik erge trek had in een groot glas Brugse Zot, namen we afscheid en vertrokken we naar ons hotel aan de rand van Hoenderloo.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 februari: dag 2 van mijn tocht met Boswijk Posse rond Hoenderloo en Eerbeek (7 caches)

6248

geo 6248. Twee emmertjes water halen - van vanarkjes

16 februari 2014, 10:20
Na een uitgebreid ontbijtbuffet in ons hotel vertrokken mijn goede vriend Boswijk Posse en ik naar het uitgestorven Hoenderloo voor een paar traditionals, alvorens het Pad der 7 Zonden te betreden. De eerste was bij de oude waterput. Mijn metgezel was bijzonder scherp, want hij constateerde slechts één emmertje, terwijl er bij deze cache toch duidelijk sprake is van twee. Maar zo scherp dat hij ook de verstopplek ontdekte, was hij toch weer niet. Lachend toonde ik hem de gebruikte methode en daarna priegelden wij onze namen op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6249. Tjilp tjilp - van vanarkjes

16 februari 2014, 10:30
De vogeltjes in Hoenderloo tjilpten er deze zondagochtend vrolijk op los. Bij het naderen van de locatie zag ik met mijn vogelkennersoog direct waar en hoe we dit diertje moesten vangen. Boswijk Posse mocht het zware werk doen en ik hanteerde de camera.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6250. De Miggelenbergcache - van vanarkjes

16 februari 2014, 10:35
Ook vlakbij bungalowpark de Miggelenberg lag een cache verstopt. Bij het aanwandelen wisten we het beiden zeker: de micro zat bij het hek. Toch bleken we 50 meter verder te moeten zijn, waar we al snel de verstopplek in de gaten hadden en daarna controleerden of onze navel nog op de juiste hoogte zat.
Bedankt en proost, Biertje

6251

geo 6251. Gekke meester Ton - van team fancycode

16 februari 2014, 10:50
Boswijk Posse had er duidelijk plezier in en hij zette zijn auto pal voor het bord zodat het mij niet kon ontgaan dat dit een alcoholvrije camping was. Het liefst wilde ik direct weg, maar we moesten hier eerst nog even een cache vinden. Tergend langzaam onderzocht mijn chauffeur de mogelijke verstopplekken, terwijl het zweet me uitbrak en ik panisch mijn voorraad bierblikjes begon te tellen. Na het loggen las Boswijk ook nog eens rustig de doelstellingen van de Stichting voor: propageren van een alcoholvrije leefstijl en voorlichten over risico's van alcohol en drugs. Gelukkig startte hij daarna de auto en liet hij me hier niet achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6252. Finse Lappenhonden - van SpiceMan

16 februari 2014, 11:00
Ter voorbereiding van ons cacheweekend rond Hoenderloo en Eerbeek had Boswijk Posse dit puzzeltje opgelost. Als hondenkenner wist hij de meeste antwoorden natuurlijk uit z'n hoofd. Een kleine wandeling door een opgelapt stukje bos bracht ons naar de Finse doos.
Bedankt en proost, Biertje

6253

geo 6253. Het Pad der 7 Zonden - van Team Mac Bean Stash

16 februari 2014, 14:55
Als overtuigd Christen stelde mijn goede vriend Boswijk Posse mij voor om op een zondagmiddag het Pad der 7 Zonden af te leggen. Samen hadden wij immers ook de Bedevaartcache volbracht. Met een indrukwekkende voorraad aan materialen gingen wij op pad. De puzzeltjes bij de eerste Zonde werden individueel opgelost en de antwoorden vergeleken. De eerste bleek ik fout te hebben, maar ook Boswijk had uiteindelijk niet het juiste antwoord. Over de oplossing van de tweede puzzel waren we het eens. Trots gingen we door naar wp3. Veel te laat ontdekten we dat dit berekende punt niet langs een pad lag en dus fout moest zijn. Omdat ik alles had gefotografeerd, behalve de puzzels, moesten wij deemoedig terug om te constateren dat Trots onze eerste zonde was en dat wat meer bescheidenheid ons zou sieren. Met die instelling wist mijn metgezel alle verdere verleidingen te weerstaan, hoewel ik wat moeite had met Drankzucht en Luiheid. Bijna 4 uur hadden we nodig om het gehele Pad te volbrengen. Een fraai uitgevoerde laatste aanwijzing leidde ons tenslotte naar de cache. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

6254a       6254b

geo 6254. Raiders of the Lost Arc - van Dukkie

16 februari 2014, 17:15
Omdat mijn goede vriend Boswijk Posse een gratis overnachting in een hotel in Hoenderloo had gewonnen, vroeg hij mij om zaterdagochtend mee te gaan op zijn expeditie naar de verdwenen Ark des Verbonds. Op een verlaten parkeerterrein zetten hij de auto neer en vertrokken we op zoek naar de hiërogliefen. Als ware archeologen borstelden we die schoon en brachten alles nauwkeurig in kaart. Via Nepal en Cairo vonden we de staf van Ra en konden we afdalen in de kaartenkamer. Dat afdalen had ik iets te letterlijk genomen, want we zochten in eerste instantie naar een luik of deur. Mijn metgezel ontdekte ineens de juiste positie voor de staf, maar ondanks nauwkeurig werk bleek de pagina uit de agenda te goed verstopt. Bijna 2 uur hebben we hier doorgebracht, zoekend en wachtend op een reactie van de cachelegger. Teleurgesteld hebben we de tocht moeten afbreken. 's Avonds in de hotelbar besloten we na een aantal glazen Brugse Zot om contact te zoeken met een bevriend archeoloog, die de Ark 3 jaar geleden had gevonden. Met die extra informatie gingen we zondag terug naar de kaartenkamer. Toch duurde het even voordat we de vertaalpagina daadwerkelijk onder ogen kregen en we op zoek konden naar de Ark. Hier was duidelijk groots werk verricht. Trots en moe schreven wij na twee dagen, 18 kilometer en 12 glazen Brugse Zot onze namen in het logboek. Zeer fraai gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


17 februari: Wassenaarder Wandeling in Meyendel met een lekker zonnetje (29 caches)

6255a       6255b

geo 6255. Wassenaarder Wandeling 1 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:30
Het was maandagmiddag windstil en er stond een lekker zonnetje onder een strakblauwe lucht. Prima tijd voor een ruim 11 km lange wandeling door Meyendel, waar ik 3:45 uur mee zoet was, iets langer dan gepland vanwege een not-found bij WW12. Een deel van de logboekjes was zojuist vervangen, zodat ik 16 keer een 'FTF' had en 3 keer een 'STF'. Bij WW21 vond ik een petling met een afwijkende witte dop met slechts een geel logstrookje dat aan beide zijden beschreven was; het originele logboekje was hier verdwenen. De niet gevonden WW12 zou ik een dag later alsnog in handen krijgen. En hoewel er vandaag meerdere teams op pad bleken te zijn, heb ik alleen Biekoetje ontmoet.
WW1 bleek makkelijk te vinden, want die zat helemaal niet verstopt. De eerste was daardoor lekker snel in de pocket. Deze cache en WW6 waren de enige twee waar geen potloodje in de petling zat. Misschien meegenomen door iemand die zonder pen van huis was vertrokken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6256. Wassenaarder Wandeling 2 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:40
In een lekker zonnetje wandelde ik ruim 11 kilometer door Meyendel. Door mijn enthousiasme was ik direct via de trap het duin met het uitkijkpunt opgelopen, maar toen zag ik pas op mijn GPS dat de cache daar helemaal niet lag. Ach, ik had de tijd, dus ik maakte eerst een paar foto's van het fraaie uitzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6257. Wassenaarder Wandeling 3 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:45
De ophangmethode met gebogen elektradraad was slim gekozen. Dat leverde geen beschadigingen op en de petlings werden daardoor automatisch steeds op dezelfde plek teruggestopt. Zo kon Dunea natuurlijk makkelijk toestemming geven voor deze trail.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6258. Wassenaarder Wandeling 4 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:50
Hier hing de petling bij een heel andere boom dan ik had verwacht, en waar ik dus in eerste instantie stond te zoeken. De boom uit de hint leek me meer een uit de kluiten gewassen struik. Maar mijn vreugde om al weer mijn naam op de eerste plek in het nieuwe logboekje te schrijven, was er niet minder om.
Bedankt en proost, Biertje

6259

geo 6259. Wassenaarder Wandeling 5 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:50
Mede door de hints waren de petlings goed te vinden, de ene keer bij een hek en de andere keer bij een boom. Omdat de vorige cache bij een boom lag, zat deze dus bij een hek. Of was het nu precies andersom? wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 6260. Wassenaarder Wandeling 6 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 13:55
Vreemd, deze petling had geen potloodje, net als WW1. Maar gelukkig had ik mijn eigen pen bij me, afkomstig van een bekende bierbrouwerij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6261. Wassenaarder Wandeling 7 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 14:05
Ik was het informatiebord bij de ingang van Kijfhoek/Bierlap gepasseerd en stak een smalle plas over. Nummer 7 was iets lastiger te vinden, want die zat niet bij de voor de hand liggende boom. Na een omtrekkende beweging zag ik de micro ineens toch zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6262. Wassenaarder Wandeling 8 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 14:10
Na 7 keer mijn naam als eerste in een nieuw logboekje geschreven te hebben, was ik verbaasd hier opeens een oud en vol boekje aan te treffen. Was deze plek bij het onderhoud soms vergeten? Of was het misschien te druk met uitzichtkijkers? Toen ik arriveerde stond er iemand bij het hekje, erg verdiept in zijn telefoon. Ik deed of ik wat fraaie foto's maakte, waardoor de internetter snel vertrok.
Bedankt en proost, Biertje

6263

geo 6263. Wassenaarder Wandeling 9 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 14:15
Mijn tocht door het stille duingebied duurde al driekwartier en ik was pas één iemand anders tegen gekomen. Aan het cachepaadje te zien, moest ik hier even naar boven. Dat lukte me en ook het vinden van de petling ging me goed af.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6264. Wassenaarder Wandeling 10 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 14:30
Dit bleek een druk punt, want van beide zijden kwamen er steeds andere wandelaars voorbij. De GPS stuurde me eerst naar de verkeerde zijde van het pad. Toen ik de petling alsnog had gevonden, duurde het terugplaatsen ook wat langer vanwege de drukte. Ik zag een wat ouder echtpaar aankomen, waarvan de vrouw met een telefoon in de hand direct naar de boom liep waar ik in eerste instantie ook had gestaan. Omdat ze mij helemaal niet in de gaten hadden, stopte ik de cache snel terug en vervolgde mijn weg. In het volgende logboekje zag ik dat ik team Age-S bezig had gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6265. Wassenaarder Wandeling 11 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 14:35
Op deze plek werkt Dunea hard aan de natuur om de oorspronkelijke dynamiek weer terug te brengen in het landschap. Zand en wind krijgen weer vrij spel en het duin kan weer echt duin zijn. Ik vond er een nieuw logboekje, maar er stond al een naam in. Team Age-S was hier zojuist geweest en ik had ze 5 minuten geleden gezien bij WW10, zonder dat ze mij hadden herkend als geocacher.
Bedankt en proost, Biertje

6265no

geo NF#467. Wassenaarder Wandeling 12 - van TeamWassenaar

   dnf 17 februari 2014
In het begrazingsgebied lopen Gallowayrunderen en Konikspaarden. Het betreden van het gebied is dus op eigen risico. Gelukkig ben ik geen van deze grote grazers tegen gekomen. Maar ook de petling heb ik niet gezien, hoewel ik toch ruim een kwartier heb lopen snuffelen. Ik nam aan dat het ding was verdwenen, maar thuis las ik dat hij vandaag meerdere keren was gelogd.

geo 6266. Wassenaarder Wandeling 13 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:00
Door de not-found bij WW12 bleek dat dit geen wandeling met snelle oppikkertjes zou zijn. Maar ik was weer helemaal scherp en klokslag 3 uur zette ik weer vrolijk mijn bierkrabbel op de eerste pagina van een nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6267. Wassenaarder Wandeling 14 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:05
Deze petling lag op een onhandig plekje, vlak naast een bankje waar drie mensen over het strand uitkeken. Hoe ging ik hier onopvallend op zoek? Met mijn camera in mijn hand deed ik alsof ik een leuke strandfoto wilde maken, maar ondertussen zocht ik vanuit mijn ooghoeken naar de micro. Ik liep een stukje weg om ongestoord mijn log te zetten, maar daarna moest ik weer terug. De rustzoekers vonden het maar lastig dat die fotograaf bleef rondhangen en nu zelfs pal voor hun neus ging staan voor een goed plaatje. Ze stapten op en ik kon de petling dus ongezien terugleggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6268. Wassenaarder Wandeling 15 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:15
Ik dacht dat de route een stukje over het strand zou lopen, maar na 100 meter zag ik mijn vergissing in. Vlak voor het einde van het begrazingsgebied moest ik mijn arm nog even strekken om voorzichtig de volgende petling te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

6269

geo 6269. Wassenaarder Wandeling 16 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:25
Voor deze moest ik even van het pad af. Daar kwam me een hardloopster in een groen jack tegemoet. Langs een klein vennetje liep een modderpaadje waar ik het volgende nieuwe logboekje vond. Hier was ik niet de eerste, want Biekoetje was me voor geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6270. Wassenaarder Wandeling 17 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:30
Hier moest ik even het gebaande pad verlaten, maar er liep een duidelijk cachepaadje naar boven. Ik heb even wat rond gelopen voordat ik de juiste boom zag staan. Ook hier bleek Biekoetje mij voor geweest te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6271. Wassenaarder Wandeling 18 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:35
Slechts 3 van de 30 caches hadden geen hint en dit was er eentje van. Bij de andere petlings waren de hints afwisselend 'hek', 'boom', of 'struik'. Omdat op deze plek geen hek stond, waren de mogelijkheden beperkt. En ja hoor, daar was ie al. Bij een boom. Of was het een struik?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6272. Wassenaarder Wandeling 19 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:45
Parallel aan het fiets- en wandelpad bleek nog een 'geheim' paadje te lopen. Daar moest ik zijn om deze petling te plukken uit een boom die daar het meest voor geschikt leek.
Bedankt en proost, Biertje

6273

geo 6273. Wassenaarder Wandeling 20 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 15:50
Vlakbij een lichte helling, verstevigd met balken, moest ik op zoek naar een 'boom/struik'. Gelukkig had ik de juiste snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6274. Wassenaarder Wandeling 21 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:00
Toen ik via het cachepaadje boven was, zag ik dat ik aan het verkeerde kant van de houten balustrade stond en dat ik wel de kortste maar niet de reguliere weg had genomen. Dit was de enige petling met een witte dop (de andere waren zwart) en deze bevatte alleen een gele logstrook, die aan beide zijden was beschreven door cachers die hier op 15, 16 of 17 februari waren geweest. Waar was het oorspronkelijke logboekje gebleven? Ik maakte nog een foto en zag toen de hardloopster in het groene jack van WW16 naar boven komen. Dat was geen toeval, zei ik, want dit moest Biekoetje zijn, de naam die ik al twee keer in een logboekje was tegengekomen. Dit bleek te kloppen en na een kort gesprek ging zij op zoek en ik weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6275. Wassenaarder Wandeling 22 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:10
Vanaf hier kwam ik alleen nog volle logboekjes tegen met een extra toegevoegd strookje, waar ik dus ook maar mijn naam op zette. Ik zag dat hier vandaag Age-S, Kim + Mandy en Hessel25 al waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

6276

geo 6276. Wassenaarder Wandeling 23 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:20
Het zonnetje was inmiddels verdwenen en ik liep nu over groene mospaden tussen grillig gevormde meidoorns. Zonder hint was de petling ook hier weer vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6277. Wassenaarder Wandeling 24 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:25
De grove den die hier al vele tientallen jaren staat te pronken schreeuwde gewoon om een petling te mogen dragen. Dat bleek ook inderdaad het geval te zijn. Over de bestrate weg vervolgde ik mijn pad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6278. Wassenaarder Wandeling 25 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:35
Op de splitsing had ik gekozen voor de weg richting het monument van Waalsdorp. Zo kwam ik via een zandpad bij de struik naast de bomen waar de 25e petling was bevestigd.
Bedankt en proost, Biertje

6279

geo 6279. Wassenaarder Wandeling 26 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:40
Het leek me logisch om iets door te lopen en dan via het ruiterpad de zandvlakte te bereiken, waar maar één struik stond. Het was voor mij dus niet moeilijk om op deze plek de petling te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6280. Wassenaarder Wandeling 27 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:50
Ik sjokte door het zand naar WW27 en ontdekte achteraf dat er ook een pad langs deze opvallende boom liep. Dat pad stond echter niet op mijn kaart, maar nu wel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6281. Wassenaarder Wandeling 28 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 16:55
Ik bereikte een hek, waar ik de laatste 800 meter van de trail langs zou lopen. Op een beetje vreemde plek vond ik WW28 na wat lang rondzoeken.
Bedankt en proost, Biertje

6282

geo 6282. Wassenaarder Wandeling 29 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 17:00
Op een mooi gesitueerde plek vond ik de een-na-laatste petling in een holletje verscholen. Nog eentje en dan zat het er al weer op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6283. Wassenaarder Wandeling 30 - van TeamWassenaar

17 februari 2014, 17:05
De laatste petling was weer net zo opvallend 'verstopt' als de eerste. Lekker makkelijk, dus. Hiermee was er voorlopig een einde gekomen aan een mooie wandeling. Alleen voor die ene not-found zou ik nog een keertje terug moeten. Maar dat zou geen straf zijn.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 februari: terug naar Meyendel voor die ene niet-gevonden cache (1 cache)

6284

geo 6284. Wassenaarder Wandeling 12 - van TeamWassenaar

18 februari 2014, 16:05
Na thuiskomst gistermiddag zag ik dat WW12, die ik niet had kunnen vinden, toch meerdere keren was gelogd. Van zowel Boswijk Posse als de Naaktslakkies kreeg ik opbeurende woorden, zodat ik vanmiddag opnieuw naar Meyendel vertrok. Dit keer was de petling snel gevonden en schreef ik mijn naam als 7e in het gisteren nieuw geplaatste logboekje. De wandeling is kennelijk ook doordeweeks erg populair.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 17 februari 2014
In een lekker zonnetje wandelde ik ruim 11 kilometer door Meyendel. In het begrazingsgebied lopen Gallowayrunderen en Konikspaarden. Het betreden van het gebied is dus op eigen risico. Gelukkig ben ik geen van deze grote grazers tegen gekomen. Maar ook de petling heb ik niet gezien, hoewel ik toch ruim een kwartier heb lopen snuffelen. Ik nam aan dat het ding was verdwenen, maar thuis las ik dat hij vandaag meerdere keren was gelogd.

___________________________________________________________________


23 februari: via Zoetermeer fietste ik naar Koudekerk en Leiden (27 caches)

6285

geo 6285. Under the Bridge - van Team_SLYR

23 februari 2014, 08:40
Al heel wat keren ben ik onder deze spoorbrug over de Vliet gefietst, maar deze zondagochtend ben ik even afgestapt. Hier moest de eerste van zo'n 28 caches liggen die ik vandaag wilde bezoeken. Na drie keer loeren bleek mijn eerste ingeving uiteindelijk toch de juiste te zijn. Gelukkig waren er op dit tijdstip slechts een paar joggers op pad, zodat mijn capriolen niet al te veel bekijks trokken. Nadat ik mijn naam had gekriebeld, fietste ik verder naar Zoetermeer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6286. Xyje 'Rusty' - van Team Xyje

23 februari 2014, 09:20
Ruim een half jaar geleden was ik deze nieuwe fietsbrug (Jan Waaijerbrug, maar in de volksmond 'Rusty' genoemd) al een keer bij toeval tegengekomen, maar vandaag fietste ik eroverheen omdat er sinds vorige maand ook een cache ligt. Die zocht ik eerst op een veel te moeilijke plek, totdat ik uiteindelijk vlak naast mijn neergezette fiets keek. Voor de afslag richting Driemanspolder moet nog wel wat werk worden verzet.
Bedankt en proost, Biertje

6287

geo 6287. Oma's verjaardag - van de Haantjes, MiJeMoYo en Slechtvalkjes

23 februari 2014, 10:10
Oma wordt binnenkort 69, dus dat betekent dat ik deze fietsmulti al 4 jaar lang heb weggeschoven omdat die zo lang leek. Maar de route is maar 20 kilometer, zo ontdekte ik onlangs, dus die kon ik mooi combineren met wat andere caches in Zoetermeer. Bij wp 4 heb ik niets kunnen vinden, maar gelukkig bleek het juiste antwoord makkelijk te herleiden. Ook het infobord bij wp 14 zag ik niet, maar het nummer van het knooppunt had ik al eerder op een ander bord gevonden. De rest van de vragen leverden geen problemen op, zodat ik na een leuke tocht de kist kon openen. De TB en coin die er al 4 maanden op me lagen te wachten, heb ik natuurlijk meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6288. Zoek de mol - van Frijmann.nl

23 februari 2014, 10:40
Vlakbij dit plekje in Zoetermeer heb ik al eens eerder een cache gevonden, maar nu moest ik wat dieper zoeken. De mol was dankzij mijn voorraad aan speciale tooltjes in 2 seconden boven de grond. Overigens zoek ik de mol ook op de televisie. Volgens mij is dat dit seizoen Freek Bartels.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6289. Ruim je speelgoed nu eens op! - van Dragon1ord

23 februari 2014, 10:55
Er was deze zondagochtend geen enkel spelend kind te zien; die zaten waarschijnlijk allemaal in de kerk, voor de tv of achter de spelcomputer. Gelukkig hadden ze niet al hun speelgoed opgeruimd, want ik was op zoek naar een weggestopt doosje. Op een toepasselijk plekje was dat voor mij achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6290. Kunstobject Landmark/Birthmark - van ronnoo

23 februari 2014, 11:10
Nu fietste ik verder naar de Zoetermeerse wijk Oosterheem, waar vorig jaar dit kunstobject is geplaatst. De 11 meter hoge constructie met daaromheen een trap staat op een eilandje in het Heemkanaal. Er zitten slotjes aan bevestigd, die elke nieuwe geboorte in de wijk symboliseren. Het eerste dat me direct opviel was dat de hangsloten allemaal identiek zijn en dat de namen op dezelfde manier zijn gegraveerd. Sloten met een jaartal uit 2013 heb ik niet gezien, maar wel een logisch weggestopt kokertje met een stuk papier waarop ik in alle stilte mijn naam heb gezet. De gevreesde hangjongeren lagen deze zondagochtend kennelijk allemaal nog in bed.
Bedankt en proost, Biertje

6291

geo 6291. Ikjoujijmij - van Stuijfzand1953

23 februari 2014, 11:20
Aan het eind van het Heemkanaal stond nog een kunstwerk: een cirkel van cortenstaal dat ledlicht straalt naar de identieke cirkel aan de andere kant van het kanaal. Maar de kunst mocht ik links laten liggen, want de nano zat op heel andere plaats verstopt. Nadat ik eerst alle makkelijke plekjes had onderzocht, bleef er nog maar één mogelijkheid over. De tientallen voorbijgangers op dit drukke fiets- en wandelpad keken helemaal niet gek op toen ik mijn lenigheid demonstreerde. En ook deze cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6292. Het huis van Rosa en Chocolade - van famveneman

23 februari 2014, 11:50
Op weg naar de wijk Noordhove passeerde ik het huis van Rosa en Chocolade. De kitten en de koe hebben hun eigen website, maar daar staat slechts één verhaaltje op: over de dag van hun vertrek in oktober 2012. Om te weten te komen waar hun oorspronkelijke huisje heeft gestaan, verzamelde ik eerst wat gegevens over dieren en klokken. Daarna kwam ik op een plaats uit waardoor ik me ineens het advies herinnerde om niet op zondag te gaan zoeken. Er was op dit tijdstip gelukkig weinig activiteit te bespeuren, dus het leek me wel veilig om het huisje snel te pakken. Op mijn GPS had ik gezien waar ik ongeveer moest zijn, maar daar greep ik mis. Gelukkig herinnerde ik me dat mijn goede vriend Bonzo B hier als laatste was geweest en door dit hulplijntje ontdekte ik dat ik helemaal niet op het berekende nulpunt stond, maar 15 meter te ver. Het glazen huisje lag nog precies waar het altijd had gestaan en ik liet er een fraaie coin achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6293. Noordhove - van Team KippKoRN

23 februari 2014, 12:05
Voor deze micro zou je een pincet nodig hebben, maar dat was natuurlijk een grapje. Om hem tevoorschijn te trekken heb je meer aan een tang, want het ding zat vreselijk klem. De oorzaak? Een schuin ingedraaid schroefje waarvan de kop te veel uitsteekt. Het terugplaatsen was daardoor zelfs nog veel lastiger. Daar zou je het liefst een hamertje bij gebruiken.
Bedankt en proost, Biertje

6294

geo 6294. Boerderij 't Geertje - van Dolle-Joeri

23 februari 2014, 12:15
Volle parkeerterreinen, lange rijen met ouders en kinderen: boerderij 't Geertje leek deze mooie zondag wel het drukste plekje van Nederland. Gelukkig was ik wel de enige die op zoek was naar de cache. Die viel beslist niet snel en ongezien weg te graaien. Op een plaats waar iedereen langs komt, stond ik zeker 5 minuten te prutsen voordat ik het eitje in handen had. Daarna moest ik proberen om tegen de stroom in weer buiten te komen. Maar het is me allemaal gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6295. Jolly Duck (B-24H) - van Dolle-Joeri

23 februari 2014, 12:25
Er liggen relatief veel caches bij monumentjes voor neergestorte vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maar dit plekje tussen Stompwijk en Zoetermeer kende ik nog niet. De cache was vlot gespot en daarna fietste ik verder richting Zoeterwoude-Rijndijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6296. Heen en weer - van Dolle-Joeri

23 februari 2014, 12:35
Bij dit bruggetje aan het Zwetpad had ik 10 jaar geleden al een cache willen plaatsen, maar iemand bleek me toen net voor. Daarna heeft er nog een tijd een mystery-cache gelegen en nu dus Heen en Weer. Een populair plekje dus! Nadat ik met een tooltje het doosje binnen handbereik had gekregen, bleek dat dit ook anders had gekund. Kennelijk was ik niet meer volledig scherp. "Tijd voor mijn medicijn", zou mijn bijna-naamgenoot Biertjuh in zo'n geval zeggen.
Bedankt en proost, Biertje

6296no

geo NF#468. Tussen de velden - van Team Nosce Orbis

   dnf 23 februari 2014
Aan het begin van het Molenslootpad stond een hek met een bord dat de brug wegens onderhoud was afgesloten. Ik kon dus lekker ongestoord zoeken, dacht ik, maar al gauw passeerde een echtpaar op de fiets dat na 5 minuten weer terug kwam (de hele brug bleek weggehaald). Hoewel ik eerst dacht goed bezig te zijn, bleek dit toch niet de gezochte cache te zijn. Hiervoor kom ik nog een keertje terug.

geo 6297. Picknickplaats - van Dolle-Joeri

23 februari 2014, 13:30
Bij nadering van de picknickplaats had ik geluk, want de familie die hier zojuist nog zat, stapte net op de fiets. Die van mij kon ik dus rustig naast de cache neerzetten, maar hier greep ik mis. Gelukkig was er nog een tweede optie, een stukje verder, en daar was het raak. Voor mijn lunch ben ik toen maar niet gaan zitten, want ik moest nog naar de planetenserie tussen Leiderdorp en Koudekerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6298. 01 KK Mercurius - van visjes

23 februari 2014, 14:00
De Koudekerker planetenserie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en deze zondagmiddag startte de reis. Mercurius bleek veel kleiner dan bovenaan de cachepagina stond vermeld: het was een micro (petling) en geen 'small'. Dat moeten de cacheleggers dus even aanpassen, want Mercurius is de kleinste planeet van ons zonnestelsel. Volgens de hint moest ik een eigen pen meebrengen, maar de petling bevatte al een potloodje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6299. 02 KK Venus - van visjes

23 februari 2014, 14:05
Venus is genoemd naar de Romeinse godin van de liefde. Wellicht daarom dat ik het logpapier in een leeg potje frambozenjam aantrof. Gelukkig had ik mijn fiets netjes aan de kant gezet, want even later stoven er twee wielrenners voorbij. Dankzij de duidelijke hint was de cache overigens snel gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

6300

geo 6300. 03 KK Aarde - van visjes

23 februari 2014, 14:10
De derde planeet van ons zonnestelsel is de Aarde. Waarschijnlijk vanwege die bruine kleur zat het logpapier in een leeg bruin emmertje van Wijko satésaus. Verder was de cache leeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6301. 04 KK Mars - van visjes

23 februari 2014, 14:15
Mars is de vierde planeet van ons zonnestelsel. Hoewel die meestal de rode planeet wordt genoemd, was dit keer gekozen voor een bruine pot van Duo Penotti (dubbel lekker in één potti). Op het logpapier zag ik dat ADHDellûft en ameinema vandaag ook op pad waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6302. 05 KK Jupiter - van visjes

23 februari 2014, 14:20
Jupiter is de vijfde en tevens grootste planeet van ons zonnestelsel. Ik verwachtte hier dus de grootste cache te vinden, maar dat bleek een klein potje augurkenschijven te zijn. Ook best lekker, dus tevreden noteerde ik mijn naam op het logpapier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6303. 06 KK Saturnus - van visjes

23 februari 2014, 14:25
De zesde planeet en een-na-grootste is Saturnus, bekend van zijn ringen. Omdat deze reus voor 93% bestaat uit waterstofgas, trof ik hier een knalroze pot Vanish aan. Dat was overigens in tweede instantie, want in eerste instantie volgde ik een ander en dus verkeerd cachepaadje.
Bedankt en proost, Biertje

6304

geo 6304. 07 KK Uranus - van visjes

23 februari 2014, 14:30
Uranus was de volgende cache die ik aantrof op de Mattenkade. Zelfs bekeken door een grote telescoop is de zevende planeet niet meer dan een klein lock & lock doosje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6305. 08 KK Neptunus - van visjes

23 februari 2014, 14:40
Rond mijn vondst van de achtste planeet werd het ineens druk op de kade. Voor het pakken moest ik dus even wachten, maar ook bij het terugleggen. Net toen ik het doosje weer wilde verstoppen, kwam TeamKIMONNO aan. Die keek even verbaasd op toen hij zomaar Neptunus in z'n handen geduwd kreeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6306. 09 KK Pluto - van visjes

23 februari 2014, 14:45
De laatste van deze serie was Pluto. Tot 2006 was dit de negende planeet van ons zonnestelsel, maar sindsdien geclassificeerd als planetoïde. Dit werd treffend tot uitdrukking gebracht door het afwijkende formaat van dit doosje gesneden oregano, waarvan de rode dop al van verre zichtbaar was. Dank voor deze serie, maar waarom er bij elke cache als hint staat dat je een pen mee moet nemen, snap ik niet. Hints moeten je helpen bij het vinden van de cache, en voor het vinden heb je echt geen pen nodig.
Bedankt en proost, Biertje

6307

geo 6307. Leeghwater - van globe explorer

23 februari 2014, 14:55
Puzzelen is mijn lust en leven, maar dit puzzeltje over Leeghwater was niet zo moeilijk. De uitgebreide hint over de zoveelste wilg ten westen maar gerekend vanaf het noorden plus een projectie van een aantal graden deden mij van te voren al vrezen voor een not-found. Maar uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. De vijf jaar geleden ingegraven koker lag gewoon op het nulpunt, maar bevatte wel een laagje water. Dat heb ik eruit gegoten en na het droogwrijven van de binnenzijde met een papieren zakdoekje heb ik mijn naam in het (droge) logboekje geschreven. Leeghwater zou trots op me zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6308. Met STIP op de kaart... Hazerswoude-Rijndijk - van Meriadoc-NL

23 februari 2014, 15:05
Bij de basisschool in Hazerswoude was het op zondagmiddag compleet uitgestorven, zodat ik de nano ongestoord tevoorschijn kon toveren. Het logstrookje was lastig op te rollen en terug te stoppen omdat iemand het nodig had gevonden er een sticker met zijn teamnaam op te plakken. Die sticker heb ik dus verwijderd, zodat dit ongemak nu is verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6309. De stroombron - van Dolle-Joeri

23 februari 2014, 15:35
Vanuit Hazerswoude fietste ik naar Leiden. Het Grote Polderpad was jarenlang afgesloten vanwege de verbreding van de A4, maar het pad is nu weer open en er ligt een cache. Volgens de cachelegger is deze stroombron het belangrijkste onderdeel van deze brug, omdat hij anders niet open kan. Nu ben ik natuurlijk geen deskundige, maar na het loggen vroeg ik me af wanneer de brug voor het laatst open is geweest. Volgens mij is de geplaatste stroombron daarvoor net iets te klein. wink
Bedankt en proost, Biertje

6310

geo 6310. Urban cache: Drang naar Vrijheid - van FamHerre

23 februari 2014, 16:10
Toen ik aan kwam fietsen, was Arendsoog35 al druk aan het zoeken. Hoewel we beiden alle plekjes twee keer hadden doorzocht en betast, voelde ik bij een derde keer ineens iets zitten. Omdat het anders zo sneu was voor Arendsoog (die z'n scherpe blik vandaag vergeten was) mocht hij van mij de cache pakken. Discreet loggen was natuurlijk geen probleem. Maar hoe kan je met z'n tweeën een kwartier lang discreet een bushokje afzoeken? Oorspronkelijk bracht het geocachen je naar fraaie plekjes die je anders nooit had ontdekt, maar inmiddels is die regel achterhaald. Het heeft me overigens wel een leuke ontmoeting en een gezellig gesprek opgeleverd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6311. Heart Song #1: Heart of Glass - van Naj16

23 februari 2014, 16:40
Nadat ik de videoclip een paar keer had gezien, dacht ik dat ik wel wist hoe vaak Blondie "oeoeoeoooh" en "pain in the ass" had gezongen. Het coördinaat werd toegevoegd als laatste cache voor deze zondag waarin ik een rondje via Zoetermeer, Leiderdorp, Hazerswoude en Wassenaar heb gefietst. Voorzichtig heb ik het glazen hart naar me toe gehaald en bewonderd. Daarna heb ik het logboekje getekend. Thuis nam ik een toepasselijk Blond biertje en zag ik dat ik vandaag in precies tien uur tijd 92 kilometer had gefietst en daarbij 27 caches had gevonden en 1 niet. Ooeoeoeoooh en pain in the ass...
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


25 februari: nachtcache in Nieuw-Vennep met Bonzo B, Boswijk Posse, Mighty-Mike en Pino (3 caches)

6312

geo 6312. Niet te geloven... ondersteboven - van FamHerre

25 februari 2014, 19:10
Vanavond was ik met Boswijk Posse op weg naar Nieuw-Vennep voor een nachtcache. De vorige zoekers hadden die niet kunnen vinden, dus dat werd voor ons een leuke uitdaging. Om straks in ieder geval met een 'found' thuis te komen, stopte mijn chauffeur bij een boom in Leiden. Nadat we de micro in het donker hadden gevonden en gelogd, zocht Boswijk op zijn GPS naar de naam van de cache. Aha, dat is die ondersteboven geplante boom, zo legde ik hem uit en aandachtig luisterde hij naar het verhaal dat ik gisteren op de cachepagina had gelezen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#469. Linquenda 2 - van mfakkeldij

   dnf 25 februari 2014
Tijdens onze nachtwandeling maakten we een klein uitstapje naar deze cache. Hoewel we met 5 teams (7 personen en 1 hond) hebben gezocht, konden we het doosje niet vinden.

6313

geo 6313. Linquenda by night - van TeamM&E

25 februari 2014, 21:55
Samen met Boswijk Posse, Bonzo B, Pino en Mighty-Mike vertrok ik om 19:30 uur voor een nachtwandeling door de wijk Linquenda in Nieuw-Vennep. In het begin hadden we even een kleine hapering, maar na een stukje op ons logische richtingsgevoel gelopen te hebben, verschenen de reflectoren weer en liep alles op rolletjes. Bonzo Junior las elke keer de nieuwe coördinaten voor en trakteerde ons op KitKats. Bij het stukje door de wijk voelden we ons net de burgerwacht op surveillance. Maar vlak voor het einde ging het mis en hielden de reflectoren op, in welke richting we ook liepen of schenen. Het was ook nog gaan regenen. Uiteindelijk besloten we richting parkeerplaats te wandelen om zodoende mogelijk het spoor weer op te pakken. Net toen Pino teleurgesteld in de auto wilde stappen, kwamen we gelukkig een hondenuitlaatster tegen die wist waar de cache lag. De 3 reflectoren waren verdwenen en Mighty-Mike dacht dat de cache dan ook wel weg zou zijn. Maar ik wist zeker dat dit niet het geval was, want op dat zelfde moment kon ik hem trots het potje tonen, waarna we opgelucht toch nog onze namen in het logboekje konden schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6314. Parking wandelroute 3 - van de.trompetter

25 februari 2014, 22:20
Op de terugweg van de nachtcache stopte Boswijk Posse nog even bij een cache die hij al had gedaan. Hij gaf me de coördinaten en daarmee wist ik de koker feilloos in het donker te traceren. Ik schreef mijn naam vlak onder mijn vrienden Pino en Mighty-Mike, die hier op de heenweg waren gestopt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


26 februari: op de fiets door Wassenaar en Oegstgeest naar Noordwijk en terug (15 caches)

6315

geo 6315. Het viaduct - van TeamWassenaar

26 februari 2014, 11:30
Op weg naar Noordwijk fietste ik eerst langs het viaduct over de Rijksstraatweg. In mijn jeugd ben ik hier heel wat keren onderdoor gefietst, op weg naar het scouting kampeerterrein Raaphorst in Wassenaar. Dit oude viaduct is in 2004 vervangen door het huidige moderne (en hogere) exemplaar. Via de roltrap ging ik naar boven om even snel het eerste potje van vandaag te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6316. Windlust - van TeamWassenaar

26 februari 2014, 11:50
Korenmolen Windlust is een ronde stenen stellingmolen op een achtkantige onderbouw in het centrum van Wassenaar. Ik moest even zoeken naar de ingang, maar toen ik die eenmaal had gevonden, was de nano vlot gespot. Iemand had een extra papiertje in de dop gepropt. Waarschijnlijk omdat hij het rolletje er niet uit kreeg, want op het strookje bleek nog voldoende ruimte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6317. De Poort - van TeamWassenaar

26 februari 2014, 12:05
Op weg naar Noordwijk fietste ik nu door de Wassenaarse wijk Oostdorp, op zoek naar de Poort, die precies een eeuw geleden is neergezet door de Wassenaarsche Bouwvereeniging. Rond deze plek zijn de leden van TeamWassenaar opgegroeid en het is dus logisch dat hier ook een petling is verstopt. Nadat ik mijn fiets netjes had neergezet, viel mijn oog er al gauw op.
Bedankt en proost, Biertje

6318

geo 6318. Coulrofobie - van TeamWassenaar

26 februari 2014, 12:10
Angst voor clowns? De kans dat je bij deze horecagelegenheid een clown zou vinden, leek me erg klein. Maar tot mijn verbazing stond ik ineens oog in oog met 3 van die angstaanjagende verschijningen. Op de meest logische plek lag niets, maar even later verscheen er toch nog een grijns van oor tot oor, toen ik de petling op WW-achtige wijze bevestigd zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6319. De landingsbaan - van TeamWassenaar

26 februari 2014, 12:25
Bij het begin van de weg naar de Landingsbaan stond een verkeersbord dat aangaf dat ik een doodlopende weg in reed. Mijn goede vriend Wilxlii Carrotte ziet daarin altijd de bevestiging dat hij goed rijdt, want de meeste caches liggen namelijk aan het eind van een doodlopende weg. Het blik zag ik pas toen ik er een tweede blik op wierp en het openen kostte me ook wat moeite omdat de schroefdraad was versleten. Maar toen stond de landingsbaan van vliegveld Valkenburg weer op mijn kaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6320. Tocht in de slop - van Wiebel&Co

26 februari 2014, 12:40
Voor mensen buiten de regio Rijnsburg staat er op de cachepagina uitgelegd wat een slop is. Het woord is onzijdig, dus dat is: het slop en niet de slop. Tocht in het slop. Gelukkig waren alle poortjes netjes gesloten, want ik kan me voorstellen dat het hier behoorlijk kan tochten. Naar aanleiding van de hint verwachtte ik een hoop gepriegel, maar de cache was verrassend groter dan gedacht en netjes uitgevoerd. Hierna fietste ik verder naar Oegstgeest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6321. Groene kerk Oegstgeest - van team coeltjes

26 februari 2014, 12:55
Bij mijn vorige bezoek stond ik nog tevergeefs te zoeken op de oude locatie, maar vandaag was ik weer helemaal bij de tijd. Gezien de vele liggende boomstammen leek het alsof de groene kerk was ingestort. Voor de zekerheid had ik de spoilerfoto uitgeprint, maar die had ik niet nodig. De juiste plek was opvallend gecamoufleerd en tot mijn verbazing vond ik er twee caches: een zwart potje en een rood doosje. En allebei bevatten ze een logboekje. Ik kon geen keuze maken en heb dus in beide mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 december 2013
Deze zondag leek me zeer geschikt voor een bezoek aan een kerk. De Groene kerk in Oegstgeest bevond zich echter in een stukje bos waar bijna alle bomen leken op die van de spoilerfoto. Dat ik de cache niet kon vinden, bleek achteraf niet door mijn geloof in alcohol te komen, maar doordat ik nog de oude coördinaten in mijn GPS had staan. Volgende keer beter.

6321no

geo NF#470. Uitdaging of een zacht eitje - van aturenhout

   dnf 26 februari 2014
Door een grondige voorbereiding was ik met mijn fiets op de juiste plek de route langs de snelweg gestart en even later stond ik op de cachelocatie. Daar was het geen zacht eitje, maar eerder een lege dop. Hoewel ik goed tussen het zwerfafval heb gezocht, kon ik de cache nergens vinden. Fijn, dan mag ik hier dus nog een tweede keer komen!

geo 6322. Het speeltuintje - van Team.Vreugdevol

26 februari 2014, 14:05
Bij dit speeltuintje in Katwijk ben ik lang bezig geweest. Ten einde raad besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen om te controleren of ik de coördinaten goed had overgenomen. Wilxlii bevestigde de juistheid en begon daarna als een ware hulpverlener op me in praten om niet op te geven, terwijl ik mijn GPS al in de bomen wilde hangen om het in de dichtstbijzijnde kroeg op een zuipen te zetten. En net toen ik dat ook daadwerkelijk wilde doen, viel mijn oog op een klein stukje plastic. Het bleek afkomstig van een vreselijk goed weggewerkt potje met logboekje, waarin ik opgelucht mijn naam achterliet. Ik vroeg Wilxlii of ik ook gelijk zijn naam moest noteren, maar die wilde hier graag eerst zelf gaan zoeken. Voor de zekerheid nam ik wel wat extra foto's, zodat ik hem zou kunnen helpen mocht hij hier over een half jaar met zijn handen in het haar staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6323. Gewoon omdat het kan 3 - van Varckuh

26 februari 2014, 14:250
Het op de cachepagina beschreven olifantenpaadje (een niet-officieel door wandelaars gecreëerd afstekertje) ken ik onder de naam mensenpaadje. Via zo'n paadje beklom ik het Coepelduin in Noordwijk, gewoon omdat het kon. Door de duidelijke voetstappen van mijn goede vriend Cliff-diver zag ik al snel waar de ingegraven cache zich moest bevinden, want in het logboekje las ik dat deze biervriend hier gisteren nog was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

6324

geo 6324. Hart van de Bollenstreek - van Arendsoog35

26 februari 2014, 14:55
Voor de derde keer stond ik hier bij de brug net buiten Noordwijk te turen over de nog kale bollenvelden. Maar dit keer had ik een spoilerfoto bij me, die mijn goede vriend Wilxlii Carrotte me welwillend had toegestuurd. "Snel gevonden", had hij er nog bij geschreven, om het me nog eens lekker in te wrijven. De (logische) plekken waar ik vorige keren ook had gezocht, bleken echter niet aan de foto te voldoen. Maar toen ontdekte ik een klein detail, waardoor de cache eigenlijk maar op één plek kon liggen. En ja hoor, toen ik daar een kijkje ging nemen, bleek ik gelijk te hebben. Even later kon ik eindelijk mijn naam in het logboekje zetten. Arendoog35, die urban cache bij de bushalte vond ik een stuk makkelijker! wink
Bedankt en proost, Biertje
note 29 december 2013
Voor de tweede keer was ik in het hart van de Bollenstreek, maar nu had ik een extra hint van mijn goede vriend Wilxlii Carrotte op zak. Helaas was ik hier niet alleen, want er stond al een auto en onder het viaduct zaten twee vissers. Ik probeerde onzichtbaar voor hen te blijven en ging haastig op zoek. Toch lukte het me niet de cache boven water te krijgen. Is drie keer dan toch scheepsrecht?
dnf 26 december 2013
Weinig bollen gezien vandaag. En ook de cache hield zich goed verborgen. Wat een botte streek!

geo 6325. Op laag water - van La Trap

26 februari 2014, 15:25
Nu ik eindelijk het Hart van de Bollenstreek had gevonden, kon ik ook wel even op zoek naar de lage spijkers in Sassenheim, dat was maar een klein stukje fietsen. De cache was snel gevonden, maar voor het openen moest er wel wat worden gewerkt. Lastig, want door al dat onderweg genuttigde bier zag ik alles dubbel. Maar ik kreeg ineens een slimme ingeving, zodat ik razendsnel de twee plastic doosjes in handen had. Voor de TB's had ik geen interesse, maar het andere bevatte een logboekje, waar ik trots mijn naam in schreef.
Bedankt en proost, Biertje

6326a       6326b

geo 6326. Kinderboerderij De Klaprooshof Voorhout - van team coeltjes

26 februari 2014, 15:45
Voor de derde maal stond ik hier bij de kinderboerderij in Voorhout, maar dit keer zag ik direct dat de cache er was. De vorige keren was hij om onduidelijke redenen weggehaald, terwijl dat niet op de cachepagina stond aangegeven. Snel zette ik nu mijn naam in het boekje en verliet Voorhout.
Bedankt en proost, Biertje
note 29 december 2013
Met een extra hint van Jeroen &, die deze cache op 28 november had gevonden, was ik vandaag opnieuw op pad in Voorhout. Op mijn gemaakte foto's had ik de verstopplek niet kunnen ontdekken, en vandaag bleek dat die inderdaad niet meer aanwezig was. Ik trof alleen nog een roestige spijker aan. Is de cache soms tijdelijk weggehaald?
dnf 26 december 2013
Het oplossen van het puzzeltje was kinderspel in vergelijking met het vinden van de cache. Helaas wist ook de vriendelijke vrijwilligster niets over een verstopt doosje. Is de cache soms (tijdelijk) weggehaald?

geo 6327. De schat van Isa en Noud - van Familie-Jonker

26 februari 2014, 15:50
Feilloos leidde mijn GPS me naar de schat van Isa en Noud. In de straat was al goed te zien waar zij moesten wonen, zodat ik niet per ongeluk in de verkeerde tuin stond, zoals me meestal overkomt. De coördinaten waren zeer nauwkeurig, zodat ik even later de schat netjes in handen had. De inhoud heb ik laten zitten, want ik had alleen interesse in het logboekje. Ik was al de 57e die er zijn naam in zette.
Bedankt en proost, Biertje

6328

geo 6328. Langs het spoor - van ph7fe

26 februari 2014, 16:25
Voor de tweede maal stond ik bij dit waterrad aan de rand van Leiden. De vorige keer kon ik met de hint niet zo veel kanten op, maar inmiddels had ik uitgezocht wat tegenwoordig zeer traditioneel is. Daardoor wist ik dat ik over de draden moest stappen om het magnetische fotokokertje te vinden. Gelukkig bleven er nog voldoende verstopmogelijkheden over om me even bezig te houden. De micro zat uiteindelijk netjes op het nulpunt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 december 2013
Op deze plek langs het spoor staat een mega-waterrad. Het werd me niet duidelijk of dit nu een kunstwerk is of iets anders. Van de cachepagina werd ik ook niets wijzer. De hint was ook wat cryptisch, want wat is nu zeer traditioneel? Tien jaar geleden was dat een munitiekistje, later werd dat een fotokokertje onder een steen en nu zou ik zeggen: een vogelhuisje. Geen van deze zaken trof ik hier aan. Achteraf las ik dat je inderdaad over de draad moest stappen. Is dat soms een nieuwe traditie? Volgende keer beter.

geo 6329. De hunkerbunker - van Am ber

26 februari 2014, 16:50
De laatste op mijn lijstje was de voormalige zusterflat uit 1971, die nu tijdelijk in gebruik is voor studentenhuisvesting. Ik zette mijn fiets neer en ging op zoek naar de juiste boom. Het nulpunt bleek echter precies tussen een paar bomen uit te komen. Na lang turen zag ik iets geks en bleek de crea-cache toch op het nulpunt te liggen. Hierna reed ik naar huis, waar bleek dat ik 80 kilometer had gefietst en 15 caches had gevonden, waaronder 3 oude not-founds. Een nuttige dag, zei ik tegen mezelf toen ik een nieuw biertje open maakte.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 februari: fietsmiddag door Ypenburg en Voorburg (6 caches)

6330

geo 6330. Zeven Stenen 2.0 (Ode aan GG) - van Papafish71

28 februari 2014, 12:40
De oorspronkelijke cache van Grote Griezel heb ik in april 2008 gelopen en toen ik gisteravond mijn oude foto's bekeek, kon ik me grote stukken van de route nog herinneren. Maar de plek waar het doosje lag, kende ik niet meer. Vandaag, zes jaar later, stond ik er opnieuw en met de hint erbij was het niet moeilijk. Mooi dat deze cache weer is hersteld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 63331. Spitfiretje - van angelepientje

28 februari 2014, 13:20
De GC-sticker was vlot gespot zodat ik in ieder geval in de juiste tuin stond te loeren. De nano bleek echter helemaal niet in een vliegtuigje te zitten en het had best iets groter kunnen zijn (een fotokokertje bijvoorbeeld). Pas toen ik de straat uit fietste, zag ik dat het hier Spitfire heet.
Bedankt en proost, Biertje

6332

geo 6332. Sam op pad 1: Het bruggetje - van GSStry2find

28 februari 2014, 13:35
Aan het Ypenburgse Van Weerden Poelmanpad lag een aantal caches van labrador Sam, die ik vanmiddag wel even dacht op te rapen. De eerste bevond zich op een heel ander plekje dan ik bij dit object had verwacht, maar met modderige handen schreef ik uiteindelijk toch nog mijn naam in het eerste logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#470. Sam op pad 2: Onderweg - van GSStry2find

   dnf 28 februari 2014
Hier zou een 'small' moeten liggen, maar ondanks een hulplijntje en heftige acrobatische capriolen kon ik die nergens vinden. Helaas had ik mijn speurhond vandaag niet bij me.

geo 6333. Sam op pad 3: Langs het pad - van GSStry2find

28 februari 2014, 14:05
Voor dit puzzeltje had ik 5 van de 7 antwoorden kunnen vinden. Maar de formules waren gelukkig dusdanig gemaakt dat er maar één oplossing was die langs het pad lag. En daar zag ik de petling op een verrassende plek zitten. Aan de bonuscodes te zien, gaat dit een heel lange serie worden...
Bedankt en proost, Biertje

6334

geo 6334. Sam op pad 4: Knooppunt - van GSStry2find

28 februari 2014, 14:10
En dit was dan voorlopig de laatste. Deze petling kon ik gelukkig met schone handen te pakken krijgen, zodat er op dit logboekje geen moddersporen kwamen. Het was hier inderdaad lekker druk, maar honden ben ik vanmiddag niet tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6335. Spelen op Forum Hadriani - van Mirjam101

28 februari 2014, 14:20
Park Arentsburg in Voorburg ligt bovenop de resten van Forum Hadriani, destijds de meest noordelijke Romeinse stad op het Europese vastenland. De stad had slechts een oppervlakte van 300 bij 400 meter, maar had een stadsmuur met meerdere poorten en een dubbele gracht en er woonden in totaal 1000 mensen. Naast de onlangs geplaatste gedenkzuil is er nu ook een cache gelegd. De hint was zo duidelijk dat de kleine afwijking in het coördinaat niet stoorde.
Bedankt en proost, Biertje

6335

Terug naar boven

Door naar maart 2014