Blik op Biertje

Bierpraat juni 2014

167 caches gevonden (logs 6729-6895)

___________________________________________________________________


1 juni: in Rijswijk (weer) niets gevonden, maar gelukkig in Scheveningen wel (2 caches)

6728no

geo Sprinkle - van t@bgirls

   note 1 juni 2014
De maand juni staat bij mij in het teken van de not-founds. Het alsnog vinden ervan, niet het creëren van nieuwe, hoewel dat af en toe ook zal gebeuren. De dichtstbijzijnde not-found was Sprinkle, dus vanmiddag fietste ik opnieuw naar de Vlietbrug in Rijswijk voor een zoekpartijtje. Ik heb erg moeten lachen toen ik las dat de t@bgirls hier hun eigen cache niet konden terugvinden, terwijl ze heel goed weten hoe het ding eruit ziet en waar hij zou moeten zitten. Die zaken waren voor mij nog een raadsel en dat bleef het ook...
dnf 23 april 2014
Ook bij dit plekje naast de Vlietbrug sta je goed in het zicht van de boven en beneden langsrijdende fietsers. De werklui waren helaas al naar huis, anders had ik die nog om een hint kunnen vragen. Na een kwartier vond ik het wel genoeg.

geo NF#519. Spriet - van t@bgirls

   dnf 1 juni 2014
Zoeken naar een nano in Park Hofrust in Rijswijk op een coördinaat met een afwijking van 8 meter. Dat leek haast onmogelijk, maar gelukkig was er een hint: 'neem een pincet mee'. Dus kroop ik met een pincet over de grond om elk sprietje te onderzoeken. De meeste waren echt en sommige bleken helemaal geen spriet. Binnenkort dus nog maar eens proberen.

6729

geo 6729. Archipel #2: Bankaplein - van DutchDavidof

1 juni 2014, 15:35
De maand juni staat bij mij in het teken van het wegwerken van oude not-founds en hier is me dat gelukt. De cache bij het Haagse Bankaplein bleek op 27 november 2013 verdwenen en ging daarna in het archief. Vandaag kwam hij terug en ik was er zo vlug bij, dat ik als eerste mijn naam op het logrolletje kon schrijven. De Archipel-serie heb ik dus weer compleet.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 27 november 2013
Deze cache is weg. Ik wist het zeker, want ik had alles rond dit plein inmiddels afgezocht. Kennelijk vond men dit verdacht, want dezelfde politiewagen was al twee keer langzaam rond het plein gereden. Ik besloot daarom niet al te moeilijk te doen en belde Team KIS98, die hier twee weken geleden waren geweest. Ik hoorde de kleur van het doosje en waar het moest liggen, maar daar lag helemaal niets. Tijdens dit telefoongesprek kwam de politiewagen voor de derde keer voorbij, dus ik stapte maar snel op mijn fiets. Hier is dringend onderhoud nodig!

geo 6730. Zeezicht #2 - van DutchDavidof

1 juni 2014, 17:05
Ze zeggen wel eens dat ze Scheveningen op het mooiste plekje van de aarde hebben neergelegd. Of dat waar is, weet ik niet. Wel is het hier op zomerse dagen het drukste plekje van de aarde. Deze zondagmiddag was het nog niet echt warm, maar wel aardig druk. Hoe moest ik hier ongezien (en ongestoord) een cache vinden en loggen? Maar brutalen hebben de halve wereld en gelukkig had ik de doorrijhoogte goed geschat. Ik ben erg benieuwd hoe lang deze kist het hier zal volhouden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 juni: de Braeckgeocachers wandelden rond Lisse en de Keukenhof (5 caches)

6731a       6731b

geo 6731. Landgoed Keukenhof: van strandwal tot bollenteelt - van Geogroentje

5 juni 2014, 21:30
Het is deze maand lekker lang licht, dus vanavond liep ik met Pino, Corbulo en Mighty-Mike van de strandwallen tot aan de bollenteelt en weer terug. Op de parkeerplaats besloot Corbulo alsnog zijn te krappe ANWB-wandelschoenen in te ruilen voor een paar sneakers, ondanks onze waarschuwingen voor de onbegaanbare modderpaden. Hierdoor had deze eigenwijze Voorburger onderweg wat meer tijd nodig bij het zoeken naar droge alternatieven, wat grappige momenten opleverde. De fraaie route ging door zeer afwisselend gebied en bij de vragen moest steeds even worden nagedacht over het juiste antwoord. Tussendoor werd de lokale en de wereldpolitiek besproken, geluidstechnische problemen opgelost en met moeite een geschikte vergaderdatum vastgesteld. Pino liep in een rechte lijn op de cacheplek af, terwijl Corbulo riep dat het 20 meter verder moest zijn. Maar Pino vond niets, hoewel hij volgens hem bij de hint stond. Hij wilde al naar Corbulo lopen, toen ik onverwachts de kist pal naast zijn voeten uit de grond trok. Tevreden schreven wij onze namen in het logboekje, waarna ik iedereen trakteerde op een stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6732. Het gedichtenpad - van TrackingBert

5 juni 2014, 21:40
Na afloop van de Keukenhof-multi wandelden we even over het Gedichtenpad. Corbulo, de meest literaire van de Braeck-geocachers, had geen flauw benul waar we het over hadden en dacht eerst dat onder elke tegel een cache lag. Op het nulpunt bleek Mighty-Mike de hint gelezen te hebben, want hij pakte direct het doosje op. Daarna liepen we terug naar het parkeerterrein. Hoewel we daar 2 uur geleden met moeite een plekje hadden gevonden, bleek onze auto nu de enige die daar nog stond.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#520. Turfspoor 2 - van de.trompetter

   dnf 5 juni 2014
Met 4 man hebben we hier naar het doosje gezocht. Niet alleen op de meest logische plekken, ook in onlogische en vreemde plaatsen staken wij onze hoofden en/of handen. Volgens oude logjes was dit een oppikkertje dat meestal in één greep werd gevonden. Het zoekgebied werd daarom vergroot en we hebben nogmaals de plekken bekeken die door een ander al waren doorzocht. Helaas...

6733

geo 6733. Turfspoor 3... the final - van de.trompetter

5 juni 2014, 22:30
Hier was het me direct duidelijk waar de cache zich moest bevinden en Mighty-Mike zag met zijn lampje dat ik gelijk had. Pino liep naar de auto voor het juiste gereedschap en vier tellen later zag het kokertje het schemerige licht. We hebben gelogd onder de verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6734. Turfspoor - van de.trompetter

5 juni 2014, 22:35
Even vreesden we dat de moedige Corbulo in dit rooster zou moeten afdalen, maar gelukkig voor hem: de micro bleek op een veel simpeler plekje te zitten. Na deze twee makkelijke oppikkers snapten we niet dat we het derde Turfspoor niet hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

6735

geo 6735. LVNS #1 NDB CH - van scoutbbs

5 juni 2014, 22:50
Zowel Pino als ik bleken hier al eens eerder tevergeefs gezocht te hebben, maar in het donker met een piepklein lampje wilde Pino het graag nog eens proberen. Het leek een onmogelijke opgave, maar de aanhouder wint. Op een logische plek zowat op ooghoogte wist hij alsnog het kokertje te snaaien. Vol ongeloof kwamen wij kijken en zo konden we deze avond alsnog positief besluiten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 juni: alsnog in Rijswijk de juiste spriet gevonden (1 cache)

6736

geo 6736. Spriet - van t@bgirls

6 juni 2014, 15:25
Voorde tweede keer stond ik in dit Rijswijkse parkje naar de sprietjes te zoeken, maar dit keer had ik wat extra hints meegekregen. Eindelijk kon ik het logrolletje naar buiten peuteren en mijn naam noteren. Ik vond de spriet op ruim 10 meter afstand, op N 52° 03.475 - E 004°20.122.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 juni 2014
Zoeken naar een nano in Park Hofrust in Rijswijk op een coördinaat met een afwijking van 8 meter. Dat leek haast onmogelijk, maar gelukkig was er een hint: 'neem een pincet mee'. Dus kroop ik met een pincet over de grond om elk sprietje te onderzoeken. De meeste waren echt en sommige bleken helemaal geen spriet. Binnenkort dus nog maar eens proberen.

___________________________________________________________________


7 juni: fietsend op safari door Zwolle en een afsluiting in Delft (22 caches)

6737a       6737b

geo 6737. Op safari in Zwolle #1 - van H-H-H <3

7 juni 2014, 10:00
Deze zaterdag fietste ik door Zwolle, het Den Haag van Overijssel. Dat je hier ook leuk op safari kon gaan, was me niet bekend. De meeste caches van deze serie zijn door uitblijven van onderhoud gearchiveerd, maar in park De Wezenlanden ging ik op zoek naar #1. Dat bleek een drijfnat papiertje in een boterhamzakje te zijn. Ik heb nog geprobeerd met mijn pen wat in het papier te krassen, maar dat werkte niet. Jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft om zijn caches te onderhouden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6738. VLG 100 jaar - van Herman en Eugeni

7 juni 2014, 10:05
Met mijn jarenlange scouting-ervaring was het puzzeltje van de Vaandrig Lengton Groep voor mij niet zo moeilijk. Ik zag dat er vandaag een groot luchtkussenparcours stond opgesteld, waar de kabouters straks overheen moesten. Ik heb daar niet op gewacht, maar pakte snel en ongezien de cache, om daarna in het logboekje netjes mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6739

geo 6739. Met je hoofd in de wolken - van walking spirit

7 juni 2014, 10:30
Deze cache was het hoofddoel van mijn reis naar Zwolle. De route door de Diezerstraat had ik in 2010 al drie keer gelopen, maar door een klein foutje stond ik toen op een heel verkeerde plaats naar de micro te zoeken. Vanochtend fietste ik (nog volkomen nuchter) rechtstreeks naar de opnieuw berekende plek en door de hint zag ik meteen dat ik goed zat. Maar met het vinden van het kokertje was ik toch wel even zoet. Uiteindelijk kon ik op een bijna leeg logrolletje trots mijn naam toevoegen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 augustus 2010
Dit is een cache die aanbevolen is voor starters. Met ruim 2800 founds in 7 jaar wil ik me niet echt een starter noemen, maar toch liep ik hier hopeloos vast. Nou had ik het mezelf wel wat moeilijker gemaakt. De foto's had ik in zwart/wit geprint en ik liep wandelend naast m'n fiets op zaterdagmiddag door deze drukke winkelstraat, met één oog naar boven voor de gevels en één oog naar voren vanwege de mensenmassa. Nadat ik twee keer de straat op en neer was gewandeld, miste ik nog 3 foto's. Omdat het wel duidelijk leek waar die cijfers tussen moesten, ben ik met de hint in het achterhoofd, op zoek gegaan naar de cache. Op de logische plekken klopte het mogelijke coördinaat niet, dus uiteindelijk ben ik maar teruggekeerd en ben ik nog eens twee keer op en neer geslalomd, maar toen had ik dan eindelijk alle gevels gevonden. Het eindcoördinaat voldeed beslist niet aan de hint, maar misschien was het wel cryptisch bedoeld (urinoir? putdeksel?). Helaas, ook de verticale hint was op die plek niet te vinden. Na een biertje om weer op krachten te komen en vanwege de stijve nek van het turen, besloot ik het hoofd te laten hangen. Ik zal maar eens een beginneling om raad vragen...
Edit: Nu zie ik pas wat er mis ging. Ik heb de cijfers op de foto's in de juiste volgorde gezet en dat als coördinaat genomen. Ik heb helemaal niet naar de formule gekeken! Had ik dat biertje tussen de middag nou maar laten staan...

geo 6740. Op safari in Zwolle #3 - van H-H-H <3

7 juni 2014, 10:40
Dat je in Zwolle ook leuk op safari kon gaan, was me niet bekend. Bij deze rotonde had de gemeente er door hun werkzaamheden een flinke jungle van gemaakt, maar de cacheplek was goed bereikbaar. Het ding bleek een opgedroogd propje papier in een half houdertje te zijn, waar ik met wat moeite nog net een B op kon krassen. Wat jammer dat de cachelegger geen zin meer heeft om zijn caches te onderhouden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6741. Huize Galgenbeld - van Kusskimx, Suzerr

7 juni 2014, 10:50
Nu fietste ik door de wijk Wipstrik. Dat is een oude benaming voor een galg. Huize Galgenbeld was vroeger het huis waar de bewoners uitzicht hadden op de bult waar die galg stond. Ja, zo steek je nog wat op tijdens het geocachen! Door de uitgebreide hint was het juiste huis snel te herkennen: de kleur van het raam, het huisnummer. Alleen het witte hondje zat vandaag niet bij de deur, maar misschien had hij even een koel plekje opgezocht. Mijn scherpe blik zag direct waar ik het doosje kon graaien en dat deed ik dus ook.
Bedankt en proost, Biertje

6742

geo 6742. Ik sta voor paal #2 - van de 5 beltmannetjes

7 juni 2014, 11:00
Toen ik voorbij fietste, riep de bewoner van het enige huis aan de Gooseveldweg of hij soms moest helpen. "Niet nodig!" riep ik terug, want dit leek me geen lastig geval. Tenslotte had ik wel vaker voor paal gestaan. De hier gebruikte fraaie constructie had ik nog niet eerder gezien. Het kokertje bleek echter geen dop meer te hebben, dus de logrol was wat vochtig. Dat weerhield me er niet van om met zwierige letters mijn bierkrabbel te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6743. Als het erop aankomt - van Team Geo-Meijer

7 juni 2014, 11:10
De Koninklijke Marechaussee district Noord-Oost heeft in Zwolle een kazerne aan de Boerendanserdijk met een leuke cache. Ik had mijn OV-fiets even neergezet en wandelde langs het hek om de zeer toepasselijke behuizing in volle glorie te bewonderen. Hier was weer wat creatiefs afgeleverd met een fraai schuifsysteem om het doosje te bereiken. Dat bevatte geen boekje, maar alleen wat losse blaadjes. Op een daarvan heb dus mijn bierkrabbel gezet.
Bedankt en proost, Biertje

6744

geo 6744. De vier elementen #vuur - van vanaalsum

7 juni 2014, 11:45
Dit was mijn eerste kennismaking met de 4 elementen. Nadat ik de prachtig weggewerkte constructie had ontdekt, haalde ik het meegebrachte waxinelichtje tevoorschijn, want het exemplaar dat iemand behulpzaam had achtergelaten, kreeg ik niet brandend. Toen de code op het display verscheen, vond ik het erg lastig om daar cijfers in te herkennen. Mijn eerste gok was dus fout, maar bij de tweede poging kreeg ik het slot open en kon ik het kokertje naar buiten trekken. Wat een origineel idee en wat leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6745. Rebus 1 - van jaruti

7 juni 2014, 12:20
De rebus van de kinderen van de cachelegger was gelukkig niet zo moeilijk, ook al had ik bij het oplossen een paar biertjes op. In dit stukje groen heb ik eerst verschillende voeten onderzocht, maar toen ik wat meer afstand nam, zag ik de petling duidelijk zitten. Op de rol wou ik eerst mijn log in de vorm van een rebus zetten, maar ik kan helaas niet zo goed tekenen. Het zetten van mijn bierkrabbel lukte me nog net.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6746. De vier elementen #aarde - van vanaalsum

7 juni 2014, 12:30
Ook hier was een fraaie constructie bedacht, maar die bleek niet bestand tegen ongeduldige cachers en/of nieuwsgierige kinderen. Het luikje kon nu gelijk worden geopend en het plastic zakje met het logboekje was simpel te pakken. Na het loggen heb ik toch even aan de schijven gedraaid en dat werkte prima. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6747. De sigaar van Drosten - van Swolly

7 juni 2014, 12:35
Toen ik in de Drostendiep in het noorden van Zwolle stond, had ik de sigaar snel in de smiezen. Het was dan ook geen nano (zoals in de eerste zin van de beschrijving staat), maar een micro. In het halve sigarenkokertje was een smal logboekje gepropt, maar ik kon er nog prima mijn naam in kwijt. Toen ik weer weg wilde fietsen, viel mijn scherpe blik op de ontbrekende helft van de koker, liggend in het gras. Ik heb 'm maar bij het andere deel gestopt.
Bedankt en proost, Biertje

6748

geo 6748. De vier elementen #water - van vanaalsum

7 juni 2014, 12:55
Alweer zo'n leuke creatieve constructie met een variatie op een (voor mij zeer) bekend thema. Ik zag direct dat het hangslotje gesloopt was, dus de koker was zonder veel moeite te pakken. Na het logritueel heb ik nog even onderzocht hoe de constructie werkte. Daarvoor heb ik een halfliterblik bier uit mijn rugzak gehaald en dat bleek precies voldoende om de code zichtbaar te maken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6749. Het Westerveldse Bos 1 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:10
Het Westerveldse Bos in het noorden van Zwolle is een jong bos, want op stortplaats Westerveld is ruim 50 jaar lang huishoudelijk en industrieel afval gedumpt. In 1989 werd het terrein met een laag grond afgedekt en werden er bomen en struiken geplant. En dit jaar is er ook een serie caches neergelegd. Waar de eerste zou moeten zitten, was direct duidelijk en met het juiste gereedschap was de klus kloek geklaard.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6750. Het Westerveldse Bos 2 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:15
Bij de ligplaats voor de boten van visserijvereniging De Hengelsport moest ik de tweede van deze serie zoeken. De constructie waar de nano zat verstopt, had ik al eerder gezien in Amsterdam en Delft. Daar viel hij toen nauwelijks op. Terwijl ik deed alsof ik een paar fraaie foto's maakte, graaide ik de cache zowat onder de ogen van de inzittenden van een fout geparkeerde auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6751. Het Westerveldse Bos 3 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:25
Dit stukje van het Westerveldse Bos bleek goed opgeruimd, want oud huisvuil ben ik niet tegengekomen. Wel een nieuw bierblikje, maar dat was helaas leeg. En daarna ook een nano, met een logstrookje. Daarop heb ik gezellig mijn naam gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

6752

geo 6752. Het Westerveldse Bos 4 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:30
Gelukkig was er vlak voor mijn vertrek naar Zwolle een noodcache geplaatst, zodat de serie weer compleet was. Ik herkende een voorwerp van de spoilerfoto, maar die foto was eigenlijk helemaal niet nodig, want de juiste plek was goed zichtbaar. Bovenop lag een TB met een clubvaantje van Heerenveen. Die TB heb ik meegenomen voor een trouwe supporter uit Delft. Daar zal hij blij mee zijn!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6753. Het Westerveldse Bos 5 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:45
Omdat mijn GPS alle kanten op wees, moest ik een beetje rondlopen op dit plekje met veel houtresten en voornamelijk vertrouwen op mijn scherpe blik. En ineens zag ik het: het leek alsof iemand wat snoep had verloren, maar het was de gezochte cache. Ook hier kon ik weer snel mijn bierkrabbel in het logboekje achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

6754

geo 6754. Het Westerveldse Bos 6 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 13:55
Toen ik de hint las, vermoedde ik al wat ik hier zou aantreffen. Bij Delft ligt er namelijk een hele Powertrail met dergelijke omhulsels. Ook hier moest ik even rondlopen, totdat mijn aandacht werd getrokken door een toevallige opstapeling.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6755. Het Westerveldse Bos 7 - van Babbelegoegies

7 juni 2014, 14:10
Mijn GPS liet het tijdens het laatste stukje onder de bomen afweten en het kwam dus volledig aan op mijn ogen. Ik heb eerst alle cachepaadjes gevolgd, maar uiteindelijk zag ik de forse koker zitten. Eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het laatste bosboekje werd getekend en ik fietste verder naar de mooie Milligerplas.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6756. Kattebel - van hin-jel

7 juni 2014, 14:30
In het noorden van Zwolle mocht ik op zoek naar een kattebel. Niet zo'n waarschuwingsbelletje dat poezen wel eens om hun nek hebben, want deze gaf geen enkel geluid. Aanvankelijk maakte ik het mezelf veel te moeilijk, want de prikstok bleek tenslotte helemaal niet nodig. Ik twijfelde ook nog even of ik goed had geteld, want ook bij de aangrenzende boom was een duidelijk cachepaadje zichtbaar. Maar tenslotte wist ik ook dit katje te wassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#521. Milligerplage - van GJvdB

   dnf 7 juni 2014
Op deze zomerse dag was het natuurlijk vreselijk druk aan de Milligerplas. Op de aangegeven plek heb ik mijn fiets neergezet en ben ik de helling opgeklommen om me tussen de distels en brandnetels te begeven. Ik had gehoopt op een snelle vondst, zodat ik weer vlug weg kon zonder veel op te vallen. Helaas. Op het nulpunt heb ik niets gevonden en ook in een wat ruimere omgeving zag ik niets zitten. Ik ben maar met lege handen vertrokken, voordat de nieuwsgierige Zwolse jeugd naar boven zou komen om te helpen.

6757

geo 6757. Paal & Perk - van GeoPiño

7 juni 2014, 18:20
Na een dagje in Zwolle stond ik nu bij een perkje in de Nieuwe Schoolstraat in Delft. Om paal en perk te stellen, had de buurman hier een cache geplaatst, die ik direct zag zitten toen ik van de juiste kant kwam aanlopen. Op een van de twee gerieflijke logstoeltjes heb ik even plaatsgenomen om rustig mijn bierkrabbel te zetten. Daarna wandelde ik naar de Markt voor het jaarlijkse flashmob Event.
Bedankt en proost, Biertje

6758

geo 6758. WWFM XI: Applaus voor Hugo - van vanBaarsel

7 juni 2014, 19:10
Op een terras op de Markt in Delft met uitzicht op het standbeeld van Hugo de Groot zat ik met een groot glas witbier te wachten totdat het 7 uur werd. Er hingen al een paar mensen onopvallend rond, af en toe toeristisch een foto makend en op hun horloge kijkend. Nadat de 7 klokslagen hadden geklonken, blies VanBaarsel op zijn fluitje en ineens stonden er zo'n 100 mensen te applaudisseren rond Hugo, waarvan ook veel die eerst nog op mijn terras zaten. Na deze overweldigende hulde, van alle kanten gefilmd en gefotografeerd, klonk opnieuw het signaal en viel de groep uiteen. Er werd nog een groepsfoto gemaakt en daarna kon het logboek worden getekend. Voor iedereen was er ook nog een EHBO-tasje, precies zoals Hugo bij zich had tijdens zijn ontsnapping in de boekenkist. Een erg leuke verrassing, na een leuk event.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


8 juni: in Deventer deed ik een spelletje DCGeopoly op de fiets (32 caches)

6759a           6759b

geo 6759. DCGeopoly 11: de Vrouwengevangenis - van Hebbes

8 juni 2014, 10:20
Deventer is bekend vanwege zijn koek, de Deventer moordzaak en het DCGeopoly. Deze Eerste Pinksterdag zat ik om 10 uur op de OV-fiets en reed ik naar de Walstraat. Eerst maakte ik een foto van de ontsnapping uit de voormalige Vrouwengevangenis. Daarna ontdekte ik hoe de 3 lelijke elektra-deuren van prachtige schilderingen waren voorzien, waarin het bordje, scharnieren en handgreep vernuftig waren verwerkt. Doordat mijn GPS in het begin nogal rondtolde heb ik wel 5 verschillende regenpijpen (meerdere keren) onderzocht. Toen ik beter ontvangst had, bleek er ook nog een 6e te zijn en was het eindelijk prijs. De logrol was vol, dus ik heb mijn initialen maar ergens doorheen gekrast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6760. DCGeopoly 15: Athenaeumbibliotheek - van Kpt. Jack Sparrow

8 juni 2014, 10:35
Gisteren was de Deventer zomerkermis begonnen en vanmorgen fietste ik langs de nog stille attracties op weg naar de smalle Kranensteeg. De hint klopte perfect en op kousenvoeten sloop ik na het loggen het steegje weer uit. Van mij kan echt niemand hier last hebben gehad.
Bedankt en proost, Biertje

6761

geo 6761. Finna's cache - van aitchebee

8 juni 2014, 10:40
De toren van de Grote of Sint Lebuinuskerk heeft een hoogte van 62,5 meter en was ooit gebouwd als het begin van een nooit voltooid dubbel torenfront in twee gotische geledingen, las ik op het bordje naast de cache. Ik kwam hier op een gunstig tijdstip, want de botsautootjes van de zomerkermis waren nog niet open. Daardoor kon ik het doosje onopgemerkt oppakken en uitgebreid voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6762. Historisch Deventer: de Raambrug - van de Bakkerij

8 juni 2014, 10:55
Deze ophaalbrug uit 1886 verbond het oude industriegebied met de loskade aan de IJssel. In de oorlog werd de brug verwoest, maar in 2008 is de noodbrug vervangen door een replica van de oorspronkelijke brug op basis van teruggevonden oude constructietekeningen. Een jaar later werd de brug voorzien van een cache, die ik pas na twee keer lezen van de hint wist te vinden. Net toen ik het kokertje wilde terugleggen, stopte er een jong fietsend stel, dat uitgebreid foto's ging maken. Ik ben maar even weggefietst om op een afstand te wachten tot de kust (en de brug) weer veilig waren.
Bedankt en proost, Biertje

6763

geo 6763. DCGeopoly 05: de Boreelkazerne - van Hebbes

8 juni 2014, 11:10
Van een afstandje zag ik al hoe twee dames onopvallend langs de muur van de voormalige Boreelkazerne aan het zoeken waren. Het bleken HMJJ en haar dochter Bidsprinkhaan te zijn, die erg verbaasd keken toen ik de cache tevoorschijn haalde. Ze hadden namelijk nog nooit eerder een nano gezien. We hebben nog even gekletst, maar toen het begon te regenen, gingen we ieder ons weegs.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6764. Tweede havenarm - van Ter-Schure

8 juni 2014, 11:25
Bij de tweede havenarm lag nog een heel klein stukje van het oude havenspoor, inclusief een wissel. Bij het aanleggen van het fietspad was hier mooi rekening meegehouden. Ik heb mijn OV-fiets dus even neergezet en heb de laatste meters maar gelopen. Het stopte met regenen, toen ik het kokertje net had gelokaliseerd. De regenjas kon weer uit en ik fietste door naar de derde havenarm.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6765. Derde havenarm - van Ter-Schure

8 juni 2014, 11:30
De haven van Deventer werd in 1961 uitgebreid met een derde havenarm, maar de oorspronkelijk geplande vierde havenarm is nooit tot stand gekomen. Anders had daar natuurlijk ook een cache gelegen. Het kokertje zat hier netjes waar ik hem verwachtte. De logrol, pas een week oud, was al helemaal nat en schimmelig. Had iemand hem soms in de haven laten vallen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6766. De grote verbouwing - van Ter-Schure

8 juni 2014, 11:35
Er lag nog wat gedumpt puin van de verbouwing in het gras, dus ik wist dat ik goed zat. Het grote vogelhuisje bleek niet de cache te zijn, maar even later zag ik toch iets anders opmerkelijks. Het ding is dus niet geript, maar zit nog steeds heel duidelijk op zijn plek. Ik had hier wel een afwijking van zo'n 10 meter.
Bedankt en proost, Biertje

6767

geo 6767. 1000m Colmschate - van Rednalie

8 juni 2014, 12:00
Op de grens van Deventer en het dorp Colmschate ligt het gelijknamige winkelcentrum en dito cache. Door de hint dacht ik eerst dat ik precies in het midden van de X moest zijn, maar na lang zoeken bleek de koker heel simpel en eenvoudig te grijpen. Ik had precies 2 meter (van de 1000 meter) in Colmschate gestaan en fietste nu weer terug naar Deventer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6768. TB Hotel Bling Bling - van Team Hofenk

8 juni 2014, 12:10
Door een goede en degelijke voorbereiding (waar lees je dat tegenwoordig nog?) had ik het eerste deel van de cijfercode thuis al foutloos berekend en nu ik hier voor de deur stond, was het huisnummer ook niet moeilijk meer. Moeiteloos kreeg ik het hangslotje open en kon ik op zoek naar het sleuteltje. Dat bleek wat dieper weggestopt dan verwacht, maar ik had gelukkig geen hulp van de cachelegger nodig. Die was waarschijnlijk op pad of lag nog in bed, want het was verdacht stil in huis. In het hotel blingde en blong mij van alles tegemoet. Ook het schitterende logboekje, waarin ik glimmend van trots mijn naam schreef. Maar waarom staat er met grote letters dat er minstens 3 TB's in het hotel moeten blijven? TB's moeten reizen en kilometers maken; niet vastzitten in een hotel omdat de hotelier dat zo'n leuk gezicht vindt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6769. Kabouterdorp - van Fam.Sebel

8 juni 2014, 12:20
Het kabouterdorp in het noordoosten van Deventer bestond slechts uit één paddestoel en 4 kabouters, dus het was meer een kabouterwoning met 4 bewoners. Ik had net de cache bij deze kabouters weggehaald, toen het opnieuw begon te miezeren. Daarom heb ik snel mijn werk gedaan, mijn regenjas gepakt en ben weer op de fiets gestapt.
Bedankt en proost, Biertje

6770

geo 6770. Kraan kleef aan - van Team Duppie Tessen

8 juni 2014, 12:25
Met zo'n cachenaam verwachtte ik dat de cache magnetisch aan de kraan gekleefd zou zitten, maar dat bleek niet zo. Toch liet het doosje zich makkelijk snaaien. Nu kon ik even een blik in de tuin werpen. Die was bijna geheel bestraat en had alleen aan de zijrandjes wat groen. Makkelijk voor het onderhoud, zodat er meer tijd overblijft om in de plastic stoeltjes lekker van een biertje te genieten. Maar zo te zien was dat een lange tijd niet gebeurd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6771. Paddentrek - van Team irisensem

8 juni 2014, 12:35
Van zo'n dagje fietsen kreeg ik een behoorlijke trek, dus reed ik naar de paddenpoel, waar door de aanleg van twee doorgangen onder het pad het aantal overreden padden gruwelijk was verminderd. De cache lag er geheel onbedekt bij. Waarschijnlijk hadden de padden het doosje gevonden, maar konden ze het niet open krijgen. Na het loggen heb ik het alsnog netjes afgedekt. Daarna wierp ik een blik op het Overijssels Kanaal, dat in 1858 was gegraven door de Overijsselse Kanalisatie Maatschappij, maar dat sinds 1988 gesloten is voor de beroepsvaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6772. Douwelerkolk #1 - van Team irisensem

8 juni 2014, 12:45
Volgens de beschrijving is deze cache alleen per fiets of lopend te bereiken, maar mijn fiets heb ik bij het hek achter moeten laten, want die kon ik er echt niet overheen tillen. Die 100 meter naar de cache waren dus alleen lopend af te leggen, waarna ik de eerste van de 5 hartendoosjes kon openen. Terug bij mijn fiets herinnerde ik me dat ik mijn fietssleutel even op het mos had neergelegd om te kunnen loggen. Ik mocht de korte wandeling dus nog een keer maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6773. Douwelerkolk #2 - van Team irisensem

8 juni 2014, 12:50
De Douwelerkolk is het restant van een oude IJsselarm. Door de verschillende bodemsoorten, de grondwaterstromen en de serie van 5 caches is de Douwelerkolk een waardevolle plek voor flora, fauna en geocachers. Het tweede doosje vond ik daarom een stukje verder, langs het fietspad, dat verrassend genoeg de Douwelerkolkweg bleek te heten.
Bedankt en proost, Biertje

6774

geo 6774. Natuur - van {CVD}Chiller

8 juni 2014, 13:00
Tijdens het rondje Douwelerkolk maakte ik even een uitstapje in de natuur om te zoeken naar Natuur. Daarvoor moest ik een heel smal wandelpaadje volgen en een woeste rivier oversteken via wat achtergelaten boomstammetjes. Maar ik bereikte droog de overzijde en vond daar al snel de bergplaats van moeder natuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6775. DCGeopoly 30: de Rielerkolk - van Dagobert Duck

8 juni 2014, 13:10
De Rielerkolk is een idyllisch gelegen plas, omringd door natuur en woningbouw, en ontstaan als gevolg van zandwinning voor de ophoging van de spoordijk. Hoewel ik volgens de hint niet van het houten bruggetje af hoefde, heb ik dat toch even gedaan. Het waterpeil stond zo laag dat ik droge voeten hield. Maar het hielp me niet. Uiteindelijk ontdekte ik de micro op de enige plek die ik niet (goed) had bekeken vanwege het overdadige groen en toen was de cache snel boven water.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6776. Douwelerkolk #3 - van Team irisensem

8 juni 2014, 13:20
Terug van mijn uitstapje naar de Rielerkolk was ik weer terug op de Douwelerkolkweg en betrad ik buitengoed De Kolk. Dat werd al in 1759 vermeld. In 1949 werd het verkocht aan de gemeente Deventer. Het is nu een prachtig park met vijvers, waar men tijdens een rondwandeling in ongekende stilte kan genieten van de rijke flora en fauna. En van een paar plastic hartvormige doosjes die hier waren verstopt. Nummer drie lag bij een imposante boom, waar je fijn een biertje zou kunnen drinken.
Bedankt en proost, Biertje

6777

geo 6777. Douwelerkolk #4 - van Team irisensem

8 juni 2014, 13:25
Over de oorsprong van de Douwelerkolk spreken de bronnen elkaar tegen. Deels spreekt men van een restant van een oude IJsselarm, deels duidt men het water als gevolg van een dijkdoorbraak van de IJssel. De bodemkundige situatie en de naam 'kolk' wijzen het meest op een doorbraak. Nadat ik een houten bruggetje was gepasseerd met een mooi doorkijkje, heb ik de bodemsituatie rond het vierde doosje uitvoerig bestudeerd. Ook ik ben van mening dat we hier met een dijkdoorbraak te maken hebben gehad. Het zou natuurlijk ook kunnen dat het hier pas nog heeft geregend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6778. Douwelerkolk #5 - van Team irisensem

8 juni 2014, 13:35
De laatste van de serie lag bij een rij eeuwenoude eiken. Even koekeloeren en het gele doosje was in the pocket. Met opgeheven hoofd kon ik het mooie en vooral stille landgoed weer verlaten en via het fietspad mijn weg vervolgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6779. Gezondheid Deventer I - van broedertje

8 juni 2014, 13:40
Het Deventer Ziekenhuis ontstond in 1985 door een fusie van het Sint Jozef Ziekenhuis en het Sint Geertruiden Ziekenhuis. Het nieuwe complex op de Rielerenk, waar ik nu fietste, werd in 2008 betrokken en er werken ongeveer 2200 mensen. Ik had net de cache bereikt, toen er een ambulance met 'alle toeters en bellen' arriveerde en het platform opreed. Toen ik de hint las, dacht ik dat dit niet kon kloppen, maar het klopte wel en tevreden schreef ik mijn naam op het logrolletje. Dat leek in eerste instantie vol, maar bijna alle achterkanten van de strookjes waren nog leeg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6780. Lepus domus - van Reinaert de Vos

8 juni 2014, 13:55
Lepus Domus is het huis van de haas en bij aankomst zag ik al een haasje wegsprinten over het weiland. Toch duurde het even voordat ik het huisje had ontdekt. Het werd ook steeds warmer, dus een verkoelend biertje zou er wel in gaan. Ik had in mijn oren geknoopt dat ik hier geen kracht nodig had, dus moest ik slim zijn. En dat werkte prima, zodat ik na wat gepriegel het logrolletje kon beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

6781

geo 6781. DCGeopoly 34: het St Jozef Ziekenhuis - van Dagobert Duck

8 juni 2014, 14:40
Het vroegere Sint Jozefziekenhuis was mijn eigenlijke doel van vandaag: een not-found uit 2011. De cache ligt inmiddels 2,5 jaar op een 'tijdelijke' plek, maar die 'tijdelijke' coördinaten staan ergens in de tekst en niet bovenaan de cachepagina. Vandaar dat er regelmatig mensen tevergeefs bij de bouwhekken staan te zoeken. Toen ik mijn cachedag aan het voorbereiden was, heb ik wel de spoilerfoto gezien, maar niet de rode tekst met het nieuwe 'tijdelijke' coördinaat. Bij, naast en gedeeltelijk achter de bouwhekken heb ik ruim een half uur lopen zoeken. Ik had het al opgegeven, toen mijn scherpe blik bij toeval in de verte iets zag wat op de spoilerfoto leek. En inderdaad, daar was de bedoelde visplek. Vissen hoefde ik niet, want de vis lag veilig op het droge. De logrol was doorweekt en niet te beschrijven. En toen zag ik ook de oorzaak: de vijver stond helemaal vol water. Kennelijk heeft iemand gedacht dat dit zo'n waterbuis was, met dit kletsnatte gevolg. Maar hoera, deze not-found was nu eindelijk van de kaart!
Ik adviseer de cachelegger vriendelijk de coördinaten bovenaan de pagina aan te passen, het logboekje te vervangen en eventueel de vijver leeg te pompen (of een andere, droge, vijver te kiezen).
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 mei 2011
Vanmorgen had ik Zuurtjes Powertrail gefietst en nu was ik op de terugweg naar het station van Deventer. Na de Watertoren en de Ceintuurbaan reed ik door naar het Sint Jozef Ziekenhuis. Daar heb ik behoorlijk lang gezocht, maar heb ik niets kunnen vinden.

geo 6782. Opruiming #1 - van huismannetjes

8 juni 2014, 15:00
In het noodwesten van Deventer moest ik hoognodig wat caches opruimen. Niet letterlijk natuurlijk, want deze zou lastig mee te nemen zijn op mijn simpele OV-fiets. Uit mijn rugzakje haalde ik eerst een steeksleutel 13, waarmee je overigens ook prima bierflesjes kunt openen. Gelukkig zag ik dat er een hele instructie voor me was achtergelaten, waardoor ik de nano makkelijk kon bereiken. Ik was de eerste die zijn naam mocht schrijven op het nieuwe logstrookje. Wat leuk dat de cachelegger dit soort spullen gewoon in zijn schuurtje heeft gevonden!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6783. Opruiming #2 - van huismannetjes

8 juni 2014, 15:10
Er viel hier achter de voetbalvelden van RDC nog een hoop op te ruimen, zoals een overgebleven micro van het laatste BBQ event. Ik ging gewoon op de lucht van geroosterd vlees af en had de petling daardoor snel te pakken. Pas daarna begreep ik wat er met de grote G van geocaching was bedoeld. Het logboekje was vol, maar iemand had zelf maar een stukje papier toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6784. Opruiming #3 - van huismannetjes

8 juni 2014, 15:15
De laatste opruiming moest plaatsvinden in een klein wild natuurgebiedje, waar een kudde schapen zou rondlopen. Die heb ik niet gezien, want ik was veel te druk bezig om de beste weg naar de cache te vinden. Daarvoor moest ik zelf een route zoeken door de brandnetels. Gelukkig kwam ik precies naast de cache uit. Dat was een kleine ammobox met een mooi logboekje, waar ik keurig mijn naam in schreef.
Bedankt en proost, Biertje

6785

geo 6785. DCGeopoly 13: Electriciteit - van Binky 98

8 juni 2014, 15:25
Bij het transformatorstation aan de noordrand van Deventer zag ik meerdere opvallende verstopplekken voor een cache. Eerst dat vreemde waarschuwingsplaatje op het hek, maar dat bleek echt. Toen zag ik het groene vogelhuisje en het vogelnestje. Maar elke keer greep ik mis, totdat... Het logrolletje viel bijna uit elkaar en was helemaal vol. Ik heb mijn naam maar ergens doorheen geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6786. Zicht op de IJssel - van Huismannetjes

8 juni 2014, 15:45
De verstopplek die hier was gebruikt met zicht op de IJssel had ik in het verleden wel vaker gezien, maar zoals de constructie hier was uitgevoerd, is gewoon geniaal. Ik heb wel eerst even een familie oorwurmen moeten verjagen, maar toen kon ik het kokertje veilig pakken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6787. DCGeopoly 33: het IJsselstadion- van Binky 98

8 juni 2014, 15:50
Thuis las ik dat het IJsselstadion, de tweede kunstijsbaan in Nederland, al in 1992 is gesloopt. Het gebouwtje waar ik naar had staan kijken, met een spandoek met de Oude IJsbaan, was slechts onderdeel van een project op dit braakliggend terrein met activiteiten van en voor de buurtbewoners. Het potje lag gewoon in het zicht, maar dat kon hier blijkbaar. Er liepen ook twee meisjes rond, net als ik met de fiets. Waarschijnlijk beginnende cachers, die niet goed durfden en onverrichter zake weer verdwenen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6788. Kelvin - van MaWa

8 juni 2014, 16:00
In het stukje bos achter het skatepark mocht ik op zoek naar Kelvin, de overleden kater van de cachelegger. De cache met die naam lag hier namelijk ergens in dit muggenparadijs, dus het was voor hun een feestje dat ik de petling niet zo snel kon traceren. Terwijl ik met mijn ene arm de zwermen van me af probeerde te houden, krabbelde ik met de andere hand snel mijn naam op de logrol. Daarna rende ik vlug terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6789. Please to meet you - van broedertje

8 juni 2014, 16:15
De 'voortuin' van Broedertje mag eigenlijk geen naam hebben: drie bloempotten, waarvan slechts 1 gevuld. Op het houten klapstoeltje, waar je tijdens het loggen lekker een biertje zou kunnen drinken, was helaas niet te gebruiken omdat hier een plant was neergezet. Na het beschrijven van het boekje ben ik dus maar gewoon vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

6790

geo 6790. Gezondheid Deventer III - van broedertje

8 juni 2014, 16:20
Het medisch centrum aan de Binnensingel had een fraai uitzicht op het water. De cache viel vanaf hier echter niet te zien, dus ik fietste naar het bankje om eens lekker te genieten. Dat was voor de afleiding, want ik moest even wachten totdat de wandelaars waren gepasseerd en ik hier voor de laatste keer in Deventer zou toeslaan. Nu was de koek echt op en heb ik mijn OV-fiets teruggebracht. Ik zag dat ik 35 kilometer had afgelegd en 32 caches had gevonden. Tijd voor een lekker biertje op mijn gezondheid.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


11 juni: op weg naar de zwemtraining in Voorschoten had ik ineens succes (1 cache)

6791

geo 6791. De natte ronde van Voorschoten #2 - van djrobz

11 juni 2014, 20:40
Op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining reed ik opnieuw langs deze cache. Dat deed ik al eerder, op 21 mei. Toen was de cache weg. Dat was een dag eerder ook al geconstateerd en een dag na mij nogmaals. Daarna werd het 3 weken stil, totdat het doosje op 9 juni ineens weer werd gevonden. Alsof het nooit was weggeweest. Vanavond zag ik dat het oude logrolletje er nog gewoon in zat. Heeft de cache soms diep onder het zand gezeten? Ik weet het niet; ik weet alleen dat ik de natte ronde nu weer compleet heb.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 21 mei 2014
Vorige week dacht ik de 4 caches van het natte rondje even op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining aan te doen, maar door tijdgebrek bleef dat beperkt tot 2 stuks. De andere 2 kwamen dus deze week aan de beurt. Bij deze was de laatste log een not-found, dus dat beloofde weinig goeds. En ook ik kon hier niets vinden. Later hoorde ik dat ik op de juiste plek had gekeken. De cache is dus verdwenen.

___________________________________________________________________


12 juni: voor de 4e keer op zoek in Rijswijk en dit keer gevonden (1 cache)

6792

geo 6792. Sprinkle - van t@bgirls

12 juni 2014, 13:00
Voor de 4e keer stond ik op dit plekje met uitzicht op de Vlietbrug in Rijswijk. Dit keer had ik extra tips van bevriende cachers bij me, plus wat gereedschap zoals schoffel, hark en grasmaaier. Minutieus onderzocht ik de aangewezen locatie, want ik was gewaarschuwd dat de cache nauwelijks zichtbaar was. Na 10 minuten had ik beet: Sprinkle bleek veel groter dan verwacht en was eigenlijk zeer duidelijk zichtbaar. Door de baksteen wist ik zeker hier al eerder gezocht te hebben, maar toen was Sprinkle kennelijk weg. Tot mijn verbazing trof ik het eerste logrolletje aan, met de namen van de 3 podiumwinnaars. Dit was dus de oorspronkelijke cache die de t@bgirls op 18 mei niet konden vinden en waardoor ze een reserve-exemplaar hebben achtergelaten. Dat ding moet hier dus ook nog ergens liggen. Opgelucht verliet ik het terrein; weer een not-found alsnog gevonden.
Bedankt en proost, Biertje
note 1 juni 2014
De maand juni staat bij mij in het teken van de not-founds. Het alsnog vinden ervan, niet het creëren van nieuwe, hoewel dat af en toe ook zal gebeuren. De dichtstbijzijnde not-found was Sprinkle, dus vanmiddag fietste ik opnieuw naar de Vlietbrug in Rijswijk voor een zoekpartijtje. Ik heb erg moeten lachen toen ik las dat de t@bgirls hier hun eigen cache niet konden terugvinden, terwijl ze heel goed weten hoe het ding eruit ziet en waar hij zou moeten zitten. Die zaken waren voor mij nog een raadsel en dat bleef het ook...
dnf 23 april 2014
Ook bij dit plekje naast de Vlietbrug sta je goed in het zicht van de boven en beneden langsrijdende fietsers. De werklui waren helaas al naar huis, anders had ik die nog om een hint kunnen vragen. Na een kwartier vond ik het wel genoeg.

___________________________________________________________________


14 juni: op zoek naar 4 oude not-founds in Bergschenhoek en Rotterdam (31 caches)

6793

geo 6793. TB hotel de Randstad - van Speurneuz

14 juni 2014, 10:30
Deze maand wilde ik wat oude not-founds alsnog gaan vinden en voor deze aardige fiets(zater)dag had ik er 4 uitgezocht: in Bergschenhoek, Rotterdam en Maasland. Maar eerst bezocht ik een nieuw TB Hotel in Leidschenveen. Dat was makkelijk te vinden, want zowel vanaf het fietspad als van de straatkant liep er een duidelijk cachepaadje naar de opvallende verstopplek. Voordat je het logboekje te pakken hebt, ben je wel even (in het volle zicht) bezig, dus ik vraag me af of dit hotel hier lang ongeschonden zal blijven bestaan. Het is in ieder geval een fraaie en degelijke constructie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6794. Moeras voortuin cache - van Angel2498

14 juni 2014, 11:10
Een cache in een voortuin in een moeras? Gelukkig hoef je hier niet bang te zijn om nat te worden, want het moeras heeft slechts betrekking op de straat waaraan deze voortuin ligt Hoewel, tuin? De tuin is voor 99% bestraat, dus eigenlijk een grote parkeerplaats. Er stonden vanochtend alleen een auto en fiets, dus was er genoeg plaats voor mijn e-bike. Het formaat van de cache was groter dan ik had verwacht (het is een 'regular' in plaats van 'small') en ik schreef keurig mijn naam in het fraaie logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6795. Op de grens van De Balij - van Voetbal Smurf

14 juni 2014, 11:30
In het Balijbos tussen Zoetermeer en Pijnacker ben ik al heel wat keren voor een cache op zoek geweest. Deze nieuwe lag op de grens, maar er liepen al diverse cachepaadjes het struikgewas in. De pot verraadde zich door zijn geluid toen ik per ongeluk op een naastliggende tak trapte. In de verte zag ik een groep speurtochtlopers naderen, dus ik hield de cache snel achter mijn rug, terwijl ik ze vriendelijk en onschuldig tegemoet liep.
Bedankt en proost, Biertje

6796

geo 6796. Sjardonnee - van Mozique

14 juni 2014, 11:40
Caches met of over alcoholische drank hebben natuurlijk direct mijn aandacht, maar door de bijzondere spelling van de cachenaam was deze me even ontgaan. Toch moest ook dit goedkope slobberwijntje eraan geloven. Mijn oplossing was goedgekeurd door de checker en ik bleek in Pijnacker bij een interessant voorwerp uit te komen. Een paar tellen later had mijn scherpe blik ook de cache ontdekt. De wijn was op, maar er zat wel een logrolletje in de fles. Daar heb ik met een wat trillende hand mijn bierkrabbel op gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6797. Kwamkwammer - van Mozique

14 juni 2014, 11:50
Op de hoek van de Komkommerweg in het westen van Pijnacker lag een keurig verpakte komkommer op mij te wachten. Ik was de eerste die vandaag kwam om zijn naam op het logrolletje te kriebelen, maar het zou nog behoorlijk druk worden met komkommer-komers.
Bedankt en proost, Biertje

6798

geo 6798. Neolem - van Mozique

14 juni 2014, 11:55
Bij de volgende zijweg, de Meloenstraat, mocht ik op zoek naar een omgekeerde meloen. Het ding leek mij meer op een champignon, maar als stadse bierdrinker vind ik al snel dat al die fruitsoorten op elkaar gaan lijken. Hoewel dit een doodlopend weggetje was, heb ik in die 5 minuten nog nooit zoveel verkeer gezien dat hier met grote haast voorbij jakkerde. Rustig fietste ik weer terug naar Pijnacker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6799. Harg-Booma - van Xiefehl

14 juni 2014, 12:10
Op dit grasveld bij de stenen verdedigingsmuur zou prima een gevecht tussen de Hargs en de Booma's kunnen plaatsvinden. Mits deze figuren uit Starwars dan precies hier zouden landen. Ik was er terechtgekomen door mijn GPS, die me feilloos naar de cache leidde. De hint was namelijk inderdaad misleidend, zo constateerde ook @yorko@. Die ontmoette ik even later, toen ik de cache net wilde terugplaatsen. Hij stond met bewondering naar mijn Flyer e-bike te kijken, want zelf had hij er net eentje van Sparta gekocht. Samen besloten we naar de nabij gelegen BBQ te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

6800

geo 6800. Tamme BBQ? - van Xiefehl

14 juni 2014, 12:35
Samen met @yorko@ fietste ik naar de Tamme BBQ. We hadden hier eigenlijk zo'n openbare barbecueplaats verwacht, maar we stonden bij een stuk fietspad dat op zaterdag intensief werd gebruikt. Minutieus speurden wij de omgeving af, maar het was @yorko@ die ineens iets opmerkelijks zag en de cache al in zijn handen had voordat ik mijn camera kon pakken. Dankzij hem kon ik voor de 6800e keer mijn bierkrabbel zetten. We hebben nog even gezellig gekletst, maar daarna flitsten we weg op onze snelle fietsen, ieder een andere kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6801. 100 jaar - van Esdoorn

14 juni 2014, 13:00
Het Lionsbos Lansingerland bestaat uit boompjes die door betrokken inwoners of ondernemers zijn geplant om iets te vieren of te gedenken. In november 2013 en maart 2014 gingen de eerste bomen de grond in, waaronder die van de cacheleggers: ter herinnering aan de 100e geboortedag van hun vader. De juiste paardenkastanje was snel gevonden, maar ik moest twee keer kijken voordat ik de cache zag. Slim en simpel gedaan op een mooie rustige plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6802. Met STIP op de kaart... Bergschenhoek - van Pwaf

14 juni 2014, 13:10
In maart stond ik hier ook te zoeken, maar dit keer had ik me goed voorbereid. Een opmerking in een van de logjes hielp me op weg, want ik vond de petling uiteindelijk op ruim 10 meter van het nulpunt. Toen ik de Stip weer verliet, kwamen net PuddiPuddi en haar zoontje eraan. Toen ze hoorden dat ik hier al voor de tweede keer was, wilden ze wel een kleine hint. Ik zei haar wat ik in een oude log had gelezen: "Als je er voorbij loopt, zie je hem direct als je teruggaat." Toen ik weer op mijn fiets stapte, hoorde ik achter me zachtjes gejuich.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 maart 2013
Een cache in het midden van Bergschenhoek met een moeilijkheid van 1 ster. Een oppikkertje dus, maar dat viel behoorlijk tegen. Tussen de doornstruiken en glasscherven vond ik ook nog twee bierflesjes, maar die waren helaas leeg. Na een kwartiertje heb ik het opgegeven.

geo 6803. TH Hotel Wildersekade - van Carta57

14 juni 2014, 13:25
De Wildersekade loopt van Rotterdam naar Berkel en Rodenrijs. Het is een oude veenkade, die is ontstaan bij de aanleg van de polders Schiebroek, Berg en Broek en Honderdtien Morgen. Wildert is een oud woord voor wildernis en in die wildernis mocht ik op zoek naar het hotel. Dat was pas 4 dagen oud, dus er was nog geen duidelijk cachepaadje ontstaan. Maar eenmaal midden in de wildernis kon de verstopplaats me niet meer ontgaan. In het logboekje zag ik dat vanmorgen mijn goede vriend PeterCoef langs was geweest. Die was hier natuurlijk voor de hitchhiker Born to Cook!
Bedankt en proost, Biertje

6804

geo 6804. Vleermuiskelder - van Carta57

14 juni 2014, 13:40
Onder de bomen was het lastig om het GPS-signaal te blijven volgen. Daar hadden de vleermuizen in hun gerieflijke kelder natuurlijk geen last van. In oude logjes had ik meerdere keren gelezen dat men eerst aan de verkeerde kant van de houtwal had gezocht, net als ik in maart dus. Daarom koos ik nu direct voor de andere zijde en had de cache zowat meteen in het oog, hoewel mijn GPS resoluut de andere kant op wees.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 maart 2014
Nee, ik heb geen vleermuis gezien. Of die rustig hingen te slapen, betwijfel ik, want het lawaai van de landende vliegtuigen was hier oorverdovend. De cache heb ik overigens ook niet gezien. Later ontdekte ik bij de andere caches van deze serie een aardige afwijking in het coördinaat, dus ik vermoed dat ik aan de verkeerde kant van de houtwal heb gestaan.

geo 6805. Landscheiding - van JaSteef

14 juni 2014, 13:50
Oudere mensen hebben vaak geen idee meer wat een landscheiding is, maar het is hier de eeuwenoude grens tussen Rotterdam en Berkel en Rodenrijs (thans onderdeel van de gemeente Lansingerland, waarbij lansingh de oude benaming is voor landscheiding). Ik koos voor toenadering via de westzijde en had daardoor eerst nog een weids uitzicht over de velden en vliegveld Zestienhoven, de oude benaming van Rotterdam The Hague Airport. Daarna zette ik mijn bierkrabbel onder de fraaie worteltekening van mijn oude vriend Wilxlii Carrotte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6806. Buitenlucht's Puzzel Caches: Doos van Pandora- van Buitenlucht

14 juni 2014, 14:10
Volgens de Griekse mythologie was Pandora de eerste vrouw op aarde, die haar nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en de doos (oorspronkelijk een vat) opende. Daardoor ontsnapten alle rampen, ziekten en zorgen, en verspreidden die zich over de wereld. Alleen de hoop bleef achter in de doos. Toch had ik voldoende hoop om dit doosje te kunnen openen, want in mijn geo-loopbaan was ik zo'n exemplaar al twee keer eerder tegengekomen. Ik schreef vol trots mijn naam op het grote vel met gelukkigen. Het lastigste was nog de jungletocht om de boom te bereiken. En de (zelfde?) weg terug. Even dacht ik dat mijn fiets was verdwenen, maar die stond gewoon bij een ander cachepaadje.
Bedankt en proost, Biertje

6807

geo 6807. Schiewijk - van Buitenlucht

14 juni 2014, 14:40
Voor de tweede keer lag ik plat op mijn buik onder dit bruggetje in Schiewijk. Boven mij passeerden een vader met kinderen en wat fietsers, terwijl ik met een zaklamp diep achterin op onderzoek was. De vorige keer had ik niets gevonden, maar dit keer moest het lukken. Uiteindelijk bleek ik veel te diep (in het glaasje?) gekeken te hebben, want de cache lag gewoon naast mijn schouders.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 maart 2014
Mijn derde not-found van vandaag. Hoewel ik plat op mijn buik met een zaklamp alles heb onderzocht, ben ik de cache niet tegengekomen. Kennelijk heb ik er toch overheen gekeken, want ik lees nu dat een lamp niet nodig was.

geo 6808. Dierenweetjes: Stippeltje (bonuscache) - van Geo_26

14 juni 2014, 15:20
Ondanks mijn beperkte kennis van dieren, bleek het puzzeltje voor de bonus niet zo moeilijk. Gezien zijn ligging was het de eerste cache die ik bezocht van deze nieuwe serie in de polder ten noorden van Schiedam. Toen ik eenmaal de juiste aanvoerroute had gevonden, kwam het lastigste deel: het vinden van het doosje ergens in het hoge gras. Nadat ik alle cachepaadjes drie keer was nagelopen, mocht ik eindelijk stippeltje in mijn armen nemen. In de plantenbak stond 10 cm water, dat ik er eerst maar heb uitgegoten. Opgelucht schreef ik mijn naam in het (droge) logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6809. Dierenweetjes: Fladdertje - van Geo_26

14 juni 2014, 15:30
Fladdertje had een heel andere verstopplek uitgekozen, maar het potje en het kokertje wist ik razendsnel tevoorschijn te toveren. Er waren hier in de polder nauwelijks mensen op pad en mede door het hoge gras leek ik wel in een verlaten deel van de wereld te zwerven.
Bedankt en proost, Biertje

6810

geo 6810. Dierenweetjes: Kriebels - van Geo_26

14 juni 2014, 15:45
Als grote bieren- en dierenvriend vermoedde ik direct welk beest hier op me zat te wachten, dus had ik mijn nitril-handschoenen meegenomen, die een redelijke bescherming boden tegen beten en steken. Op locatie werd ik eerst nog even op het verkeerde been gezet, wat me een paar natte knieën opleverde. Maar toen ik het nulpunt bepaalde en voorzichtig benaderde, grijnsde het lieve diertje me bloeddorstig tegemoet. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6811. Dierenweetjes: Twiedel Twiet - van Geo_26

14 juni 2014, 15:55
Deze twiedel twiet hield zich vandaag helaas erg stil, dus moest ik de bomengroep van meerdere kanten benaderen om het nestje te spotten. De kenners zouden direct kunnen zeggen welk specifiek beestje hier een schuilplaats had gezocht, maar voor deze stadse bierdrinker geldt: als er geen etiket op zit, ken ik het niet. Daarom stapte ik weer op mijn fiets en twiedelde verder richting Schiedam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6812. Het witte bruggetje - van chirurgijntjes

14 juni 2014, 16:05
Het bruggetje tussen de Bouwmeesterweg en de Heelmeesterstraat in de wijk Woudhoek-Noord dankt zijn naam aan de in Schiedam gebruikte verfkleur. Door de beschrijving en de duidelijke hint was het niet lastig om de hier geplaatste cache te ontdekken en eenvoudig te openen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#522. Welkom in de Broekpolder #8 - van VLD Cachers

   dnf 14 juni 2014
Van deze serie had ik er in augustus vorig jaar 4 gevonden en van de 2 die er nu nog beschikbaar waren, was alleen #8 online. Op mijn fietstocht naar Maasland kon ik hier makkelijk even langs, vooral omdat het laatste logje meldde dat de cache gewoon voor het oprapen lag. Op de grens van natuurgebied De Ruigte heb ik heel wat afgezocht, gelukkig zonder het schrikdraad te raken. Helaas niets kunnen oprapen. Was ik hier nog wel welkom?

6813

geo 6813. Herdenkingsmonument Maasland - van Silijili

14 juni 2014, 16:55
Voor de tweede maal stond ik bij het herdenkingsmonument, maar dit keer wist ik waar ik moest zoeken. Dit bleek toch een lastige, want ondanks de officiële hint en een extra verkregen tip duurde het even voordat ik mijn naam in het logboekje kon schrijven. Maar de aanhouder wint, zodat ook deze oude not-found eindelijk van de kaart is.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 maart 2014
Voordat we op het terras van biercafé Oporto in de zon zouden gaan zitten, namen Miauw en ik nog even een kijkje bij het herdenkingsmonument. De petling hebben we niet gevonden, hoewel we toch heel goed tussen de plantjes hebben gewoeld. Later deze middag kwamen we team I-Eagle nogmaals tegen, die vertelden hoe ze de cache alsnog met hulp van de overburen hebben gevonden.

geo 6814. De knotwilg - van jimboy00

14 juni 2014, 17:10
Toen ik een half uur geleden aan de overkant van het water fietste, dacht ik de knotwilg al te zien. Maar dat bleek een heel ander exemplaar te zijn, want degene met de cache stond verscholen in een bosje met nog veel meer bomen. Ik had wat tijd nodig om het juiste exemplaar ertussenuit te vissen, maar tenslotte stond ik juichend met de petling in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6815. Poldermoord 4: Mwitu Kambi - van Team Moekestorm

14 juni 2014, 17:20
Dat brigadier Biertje deze oude moord ooit nog in zijn eentje zou oplossen, had hij al direct opgegeven na de vondst van de eerste cache uit deze serie. Hoewel die serie bewust eenvoudig was opgezet om samen met kinderen te doen, ging dit volkomen boven mijn pet. Als ik een daderspoor ontdekte, zag ik geen locatiecode, of andersom. En wie of wat Mwitu Kambi was, bleef een groot raadsel. Was dit het slachtoffer of juist de naam van de moordenaar? Ik heb me maar geconcentreerd op de dingen waar ik goed in ben: bier drinken en af en toe een doosje vinden. Dat lukte hier redelijk vlot. Van wat ik aantrof, heb ik foto's gemaakt. Dat doen ze op televisie ook altijd en vaak was dat achteraf heel nuttig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6816. Poldermoord 5: Beter ten halve gekeerd - van Team Moekestorm

14 juni 2014, 17:30
Vrolijk fietste brigadier Biertje door de polders tussen Maasland en De Lier. Het scheen dat de poldermoord al door anderen was opgelost, dus hoefde hij zich alleen maar bezig te houden met het vinden van de slaapplaatsen van de dader. Zoals hier bij dit hekje aan de Duifpolder. Met zijn scherpe blik doorzag hij direct de slimme verstopplek en zette hij zijn krabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

6817

geo 6817. MDTCC: Midden-Delflands Tweede Carpool Cache - van vanBaarsel

14 juni 2014, 18:00
Op weg naar huis fietste ik nog even naar de Tweede carpool cache, terwijl ik een jong stel zag zoeken naar de Eerste. De koker zat klem, dus ik hoefde alleen maar de dop eraf te draaien om het logpapier te pakken. Ik bleek de Derde bezoeker van vandaag!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6818. Gewassen Den Hoorn: 1 de Tomaat - van xizat

14 juni 2014, 18:05
Twee puzzeltjes van deze serie had ik opgelost en gisteravond besloot ik die andere twee ook maar even te doen. Daarmee kwam ook de bonus in zicht, dus dat zouden 5 vliegen in 1 klap gaan worden. De tomaat trof ik op een toepasselijke plek. Met het bekende tooltje viste ik hem snel omhoog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6819. Gewassen Den Hoorn: 4 de Chrysant - van xizat

14 juni 2014, 18:15
De Chrysantenpuzzel had ik gisteravond nog even opgelost. Er was geen checker om mijn oplossing te controleren, maar ter plaatse was de verstopplaats vlot gespot en met mijn speciale bloemen-tooltje kon ik ook hier keurig mijn bierkrabbel zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6820

geo 6820. Gewassen Den Hoorn: 2 de Komkommer - van xizat

14 juni 2014, 18:25
Vanmorgen had ik de Kwamkwammer gelogd bij Pijnacker en nu was de Komkommer aan de beurt. Gelukkig bleek mijn oplossing correct, zo constateerde ik tevreden toen ik op het grasveldje stond. Maar het was hier wel erg druk: naast me waren twee jongetjes aan het voetballen en aan de andere kant was er een straatbarbecue begonnen. Niemand had echter interesse in mij, terwijl ik bezig was het kokertje te graaien. Kennelijk was men hier wel wat gewend. Pas toen ik de cache in handen had, zag ik welk van mijn tooltjes ik had moeten gebruiken voor een sneller resultaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6821. Gewassen Den Hoorn: 3 de Roos - van xizat

14 juni 2014, 18:45
De vierde van de serie gaf me de meeste problemen. De grijze dop die ik had losgedraaid, gaf toegang tot een echte afvoer, want ik graaide in water met wc-papier. Ook de levensechte putdeksel bleek echt. Uiteindelijk besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen. Die was in een vrolijke bui, want hij bevond zich op een verjaardagsfeest. Hij kon mij nauwkeurig vertellen waar ik moest kijken en inderdaad: de listig verborgen cache kon ik hier moeiteloos naar boven krijgen. Dankbaar feliciteerde ik hem en mezelf dat ik voor de 6821e mijn naam in een logboekje mocht schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6822. Gewassen Den Hoorn Bonus - van xizat

14 juni 2014, 18:55
Met alle bonuscodes op zak werd het hier appeltje-eitje. Door de hint vermoedde ik al wat me te wachten stond, want iets dergelijks had ik vorig jaar in de bossen van Brabant meegemaakt. Maar hier bleek de constructie bijzonder fraai en degelijk uitgevoerd. Het was lastig om met één hand te vangen en met de andere hand die actie te fotograferen, dus dat heb ik een paar keer moeten oefenen. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

6823

geo 6823. Kermisverf - van xizat

14 juni 2014, 19:05
Wat een fantastisch verhaal: een cachelegger die geïntrigeerd raakt door een gebouw dat elke keer een andere kleur heeft, navraag gaat doen bij de bouwer en de architect. En zodoende ontdekt dat de 'kermisverf' een kristallaag coating is, die door het perspectief en zonlicht steeds een andere kleur aanneemt. Inderdaad, een heel bijzondere plek waar beslist een cache moet liggen, zodat ook anderen dit kunnen ervaren. Bij het aanrijden waren de platen donkergroen, maar later zag ik dat ze bruin waren. Na het loggen stapte ik weer op mijn fiets en waren ze koperrood. Zeer fraai.
Een maal thuis bleek dat ik vandaag 10 uur onderweg was geweest, 98 kilometer had gefietst, 31 caches gevonden en 1 niet. Een aardig resultaat en tevreden nam ik een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 juni: een cache in Leidschendam rond het thema 'verslaving' sprak me wel aan (1 cache)

6824

geo 6824. Geketend - van MuppetsH&R

16 juni 2014, 16:50
Een cache rond het thema 'verslaving', zoiets sprak me direct aan. Ik stond toevallig net voor de deur van mijn slijter om de biervoorraad aan te vullen, toen deze nieuwe online kwam. Lang stond ik te twijfelen aan welke verslaving ik het eerst zou toegeven, maar op een lege maag kan je niet cachen. Met 24 halveliterblikken (waarvan 1 leeg) fietste ik een uurtje later het onbekende stukje groen in Leidschendam-Zuid binnen. Het pijltje van mijn GPS tolde alle kanten op en pas toen ik het voor de hand liggende plekje voor de derde keer onderzocht, kwam de cache tevoorschijn. Een dergelijke constructie heb ik wel eens vaker gezien, maar hier viel het gelukkig mee.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


18 juni: naar de jaarlijkse beeldentenstoonstelling op het Lange Voorhout (2 caches)

6825

geo 6825. Grandeur - van Team KIS98

18 juni 2014, 13:20
Gisteren las ik in de krant dat onze koning deze nieuwe beelden-multi had geopend. Er zaten alleen wat te veel knopen in het touw, waardoor hij wat langer werk had om het beeld te onthullen. Datzelfde verwachtte ik vanmiddag ook, toen ik bij het startpunt stond en naarstig rondkeek, op zoek naar het eerste beeld. Maar in tegenstelling tot andere jaren leek het allemaal op rolletjes te gaan. Geen listig verstopte balkonnetjes, geen foute aantal houten latjes of paarse (en lila en violette) hangertjes. En hoera, na twee keer tellen bleek mijn checksum toch te kloppen. En ook die geniepige nano liet zich gemakkelijk graaien! In vakje zeven zette ik zorgvuldig mijn bierkrabbel. Mijn favoriete beeld dit jaar was de kers op de taart, gelijk al bij de start. Omdat ik niet had verwacht deze cache al in één keer te vinden, had ik nog helemaal geen foto gemaakt. Die ga ik dus dit weekend nog even maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6826. Het Statenkwartier - van DutchDavidof & ThijsNL

18 juni 2014, 13:35
Een groot deel van mijn jeugd heb ik in het Statenkwartier doorgebracht en op een kroonkurkafstand van dat statige herenhuis werd vorige week een cache neergelegd. Omdat ik vandaag toch in Den Haag moest zijn, kon ik die mooi even bezoeken. En ook hier had ik vandaag geluk, want al op de eerste plek waar ik zocht, vond ik de forse Nutella-pot.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


20 juni: van Utrecht naar Vleuten en Oud Zuilen voor 2 gemiste klompjes (44 caches)

6827

geo 6827. Social Media - van Mongoosita

20 juni 2014, 10:20
Terwijl Mongoosita lekker aan het werk was in de Cijferfabriek, fietste ik vanaf het station van Utrecht naar haar cache, die volgens de cachepagina onbereikbaar zou zijn. Dat viel in de praktijk reuze mee: nergens in de omgeving viel enige activiteit te ontwaren en moeiteloos bereikte ik het kleine huisje. Dat bleek inmiddels gekraakt door een grote familie oorwurmen, die ik er eerst maar even sociaal uitgebonjourd heb. Daarna noteerde ik mijn naam op het logstrookje. Dankzij de Social Media zal mijn vondst straks wel de hele wereld over gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6828. J.C. Verthorenkade - van sjon.post

20 juni 2014, 10:30
Via de 170 meter lange Hogeweidebrug bereikte ik de overzijde van het Amsterdam-Rijnkanaal, de drukst bevaarde waterweg van Nederland. Daar fietste ik over de J.C. Verthorenkade naar een opvallend bouwwerk waar een doosje moest liggen. Dat was snel gevonden en leek wel precies op maat gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

6829

geo 6829. Gemaal Terwijde - van Vogon1

20 juni 2014, 10:45
Nergens in Nederland wordt met het oppervlaktewater van zo´n groot gebied zo milieuvriendelijk omgegaan als in Leidsche Rijn. In de hogere delen liggen brede greppels, de zogenaamde wadi's, waar in de ondergrond een teveel aan regenwater tijdelijk wordt opgeslagen. In de lager gelegen delen loopt het regenwater via poreuze straatstenen en de goten naar de sloten. Door al die verhalen over gezuiverd water, filtering door zandlagen en een dompelpomp met een capaciteit van 30.000 liter per minuut, wilde ik een en ander wel eens in de praktijk zien. En gelukkig, op weg naar de Terwijdesingel begon het ineens te regenen. In mijn milieuvriendelijke regenjas ging ik op zoek naar de cache. Al snel herkende ik een bekende verstopmethode en zag ik hoe het regenwater langs mijn jas op de poreuze straatstenen viel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6830. Hout je vast - van Alver2105

20 juni 2014, 10:55
De cachelegger wil graag horen wat wij van zijn eerste creatie vinden, langs de spoorlijn Woerden-Utrecht. Het regende nog steeds een beetje, dus ik ben tijdens mij zoektocht inderdaad een keer naar beneden gegleden. Voor deze cache waren geen extra tools nodig, want alles was met de hand te doen. Dat klopte: onder het hout lag een kapot plastic zakje met daarin een losbladig logboekje. Waarom men in oude logjes eerst nog had zitten puzzelen, was mij dus een raadsel. Of is de constructie niet meer in zijn originele staat?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6831. TB Station Terwijde - van hjmabkgb

20 juni 2014, 11:05
De beste tijd om te loggen is net na het vertrek van de trein, stond er in de cachebeschrijving. Gelukkig was de sprinter van 11:05 precies op tijd, zodat ik de pot op het geadviseerde tijdstip uit zijn verstopplaats kon halen. Ook als ik het eerder zou hebben gedaan, hadden de drie wachtende reizigers nooit kunnen zien wat ik daar nou in de verte aan het doen was. De reislustige TB's en coins heb ik overigens met rust gelaten. Die moeten maar op een ander tijdstip vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

6831no

geo NF#523. Goudjacht 1: Aantrekkingskracht - van Becktracker

   dnf 20 juni 2014
Bij dit bankje in het Maximapark in Vleuten was in acht maanden tijd zojuist voor de derde keer een cache geplaatst. Die dingen hebben kennelijk een grote aantrekkingskracht op dreuzels of andere goudjagers. Ruim een kwartier heb ik hier op handen en voeten rondgekropen, maar helaas...

geo 6832. Gezond tussendoortje 1 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 11:40
Voor mij bestaat een gezond tussendoortje uit een stuk leverworst of een bitterbal, waarna de volgende bierblikken geopend kunnen worden. De figuurtjes in de puzzel kon ik me slechts vaag uit het verleden herinneren, dus het duurde even voordat ik een correct coördinaat had. Vandaag fietste ik van Utrecht via Leidsche Rijn naar Breukelen en kon ik dit gezonde rondje makkelijk tussendoor tot me nemen. Nummer 1 was appeltje-eitje, dus ik dacht dat de rest ook zo eenvoudig was. Niet dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo Gezond tussendoortje 2 - van Onzichtbare

   note 20 juni 2014
Nummer 2 stond op 'disabled' omdat hij verdwenen zou zijn. Omdat ik deze plek toch passeerde, heb ik even een blik in de nis geworpen. Inderdaad: die was leeg.

geo 6833. Gezond tussendoortje 3 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:25
Nummer 3 was de lastigste van het stel. Terwijl ik zocht naar de aanwijzing, passeerde een man op de fiets die mij waarschuwde dat hij er niet meer lag. "Maar gisteren is hij nog gevonden!" riep ik hem na. Na een kwartier besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte te bellen, maar die had nog nooit van deze gezonde route gehoord. Toch had ik tien minuten later de cache in mijn handen, dankzij het gezonde Bier-proces: eerst wat drinken om weer heerlijk helder te worden en dan het gezonde verstand gebruiken om te bedenken wat een logische plek voor de cache zou zijn. De logrol was kletsnat en met moeite kraste ik mijn naam in het papier.
Bedankt en proost, Biertje

6834

geo 6834. Gezond tussendoortje 4 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:30
Nummer 4 was gelukkig weer kipsimpel. Op een rustig, maar gezond plekje lag het plastic doosje al op me te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6835. Gezond tussendoortje 5 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:40
Nummer 5 vond ik bij toeval. Op weg naar het nulpunt merkte ik ineens dat ik op iets vreemds stond. Het bleek het afdekmateriaal te zijn van een blauw potje met een roestig dekseltje. Met deze 5e bierkrabbel was ik op de helft van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6836. Gezond tussendoortje 6 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:45
Nee, op de voor de hand liggende plek lag helemaal niets. Dan maar even naar de hint kijken en daarna kwam ook nummer 6 boven water.
Bedankt en proost, Biertje

6837

geo 6837. Gezond tussendoortje 7 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:50
Nummer 7 lag op een mooi plekje en zat weer op een heel andere wijze verstopt. Het fotokokertje had alleen geen dekseltje meer, maar het extra plastic zakje had zijn werk tot nu toe goed gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6838. Gezond tussendoortje 8 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 12:55
Gelukkig had het potje van nummer 8 een opvallende kleur. Daardoor zag ik een stukje van het dekseltje tussen de bladeren schitteren. Even een stapje over het lage hekje en ik had hem bij z'n lurven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6839. Kasteel van Harmelen - van Moredale

20 juni 2014, 13:00
Tijdens de serie Gezond Tussendoortje kon ik mooi deze cache tussendoor doen. Huize te Harmelen is een voormalig kasteel en meerdere keren verwoest en weer opgebouwd, het laatst in 1950. Helaas had ik niet opgelet toen ik de oprit voorbijreed, want ik had verwacht dat de cache uitzicht zou hebben op het kasteel. Maar mijn GPS stuurde me ergens diep het bos in, waar ik na wat zoeken bij de enorme woudreuzen ineens het kokertje ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6840. Gezond tussendoortje 9 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 13:05
De laatste loodjes wegens het zwaarst, maar voor deze serie gold dat gelukkig niet. Nummer 9 kon ik snel oprapen, maar daar wachtte ik even mee totdat de twee naderende wandelaars waren gepasseerd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6841. Gezond tussendoortje 10 - van Onzichtbare

20 juni 2014, 13:10
En ook de laatste kon ik in mijn zak steken. Toch had ik even twee keer moeten kijken, omdat het zwarte kokertje in dit donkere hoekje eerst niet opviel.
Bedankt en proost, Biertje

6842

geo 6842. Gezond tussendoortje Bonus - van Onzichtbare

20 juni 2014, 13:30
Nadat ik 9 van de 10 beschikbare tussendoortjes had gevonden, bleek dat ik slechts 4 van de 6 benodigde cijfers had verzameld. Waren mijn ogen nog wel gezond? Maar het spreekwoord luidt: Wie niet opgelet heeft, moet zijn gezonde verstand gebruiken. Ik gokte daarom een mogelijk bonuscoördinaat, waarbij ik er maximaal 50 meter naast kon zitten. Met mijn scherpe blik tuurde ik rustig fietsend naar zichtbare cachepaadjes die mijn 421 voorgangers hadden achtergelaten en ja hoor: op een opmerkelijke plek vond ik een mooie doos met een logboekje, waar ik als 422e mijn naam in schreef.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6843. Border Patrol: Limes Fletiomare - van Robinenmarieke

20 juni 2014, 13:40
Als je zelf in Leidschendam-Voorburg (Forum Hadriani) woont, weet je wel het een en ander van onze (interessante) Romeinse geschiedenis. Ik stond nu op een plek in de Meern waar in 2002 bij toeval de resten van een oude wachttoren zijn gevonden. Die torens stonden langs de Oude Rijn, de noordelijke grens van het Romeinse rijk. Van hieruit werd de scheepvaart in de gaten gehouden en overvallen door piratenbendes voorkomen. Na onderzoek van de jaarringen bleek het hout van deze toren uit het jaar 40 na Christus. Ook werd er keukenafval gevonden en houtresten van de puntige palissade rondom de toren. In 2007 zijn de plekken van de wachttorens gemarkeerd met vierkante stalen platen en in 2012 werd er met toestemming een cache geplaatst. Na grondige inspectie van de locatie kon ik de Romeinse koker bemachtigen. Ik schatte de ouderdom op zo'n 2 jaar. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 6844. Blaaskaak geeft licht - van Triomphpeertjes

20 juni 2014, 13:50
In deze voortuin in de Triumphperenlaan in deelgebied de Boomgaarden van Vleuterweide, een deelplan van Vinexlocatie Leidsche Rijn, leek het varkentje snel gewassen. Maar niets bleek minder waar. Alle (on)mogelijke plekjes heb ik onderzocht, waarna de behulpzame eigenaar naar buiten kwam om vriendelijk te vragen of hij licht in deze duisternis moest brengen. Verontwaardigd wees ik dit aanbod af. Nee, dit klusje zou ik geheel zelfstandig klaren, daar had ik geen hulp bij nodig! Nadat ik alle mogelijkheden nogmaals had bestudeerd, bleef er eigenlijk maar één ding over. Tot mijn verbazing bevond zich daar inderdaad de doos met TB's, ruilspullen en een logboek. Tevreden zette ik hier mijn naam in. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

6845

geo 6845. Fin de la course des cartes de Tuckies - van veen006

20 juni 2014, 14:10
Het startpunt van de speelkaartenrace van de Tuckies ligt op een camping in Frankrijk en hier in Vleuten is de finish. Na tien minuten vruchteloos zoeken belde ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte voor morele steun. Die zat zich thuis voor te bereiden op de voetbalwedstrijd Italië-Costa Rica, die al over 4 uur zou beginnen. Juist op dat moment kwam het zoontje van de Tuckies naar buiten en die was direct bereid de juiste plek aan te wijzen. Maar tot zijn verbazing lag daar helemaal niets. De telefoon had ik inmiddels weggestopt en rustig doorzocht ik de omgeving. Iets verder vond ik inderdaad de cache. Er zaten nog geen teruggekeerde speelkaarten in. Dat vond ik niet vreemd, want de race was pas een paar weken geleden begonnen. Misschien helpt het een beetje als er een hint op de cachepagina wordt toegevoegd, bijvoorbeeld met de zoekhoogte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6846. Black box - van BergMeertje

20 juni 2014, 14:25
De coördinaten van de Black Box had ik al een tijdje geleden in mijn GPS gezet, maar toen ik deze week mijn definitieve route ging samenstellen, bleek het ineens een Premium Member-cache geworden te zijn. Daardoor kon ik als gewoon Member de beschrijving en een mogelijke hint niet meer zien. Maar door de naam van de cache wist ik de kleur en binnen een paar tellen had ik het ding in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6847. Birdy - van Thijsco

20 juni 2014, 14:40
In de Thematervelden (35 hectare nieuw natuurgebied) bij de Haarrijnse Plas mocht ik op zoek naar Birdy. Met zo'n naam verwacht je natuurlijk een vogelhuisje of -nestje te vinden. Toen ik de gemarkeerde boom zag, viel me gelijk de cacheplek op. Het vogeltje was kennelijk dood en begraven, maar opgewekt schreef ik als eerste mijn naam in het nieuwe logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

6848

geo 6848. De Haar - van GoGup & Zoefff

20 juni 2014, 15:00
In Nederland liggen nog maar 37 virtuele caches. Zelf bezit ik er ook eentje, dus deze fraaie plek in Haarzuilens mocht ik op mijn fietsroute niet overslaan. Ik twijfelde of ik een biertje zou nemen in De Vier Balken of in restaurant 't Wapen van Haarzuylen, maar ik besloot eerst voor de gevraagde foto te zorgen. Die is gemaakt door een van de daar spelende kinderen, dus daarom sta ik dit keer niet met een bierblik in mijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#524. Rijnveldsche Pad - van GeoGup & Zoefff

   dnf 20 juni 2014
Dit leek me geen lastige klus, maar zowel van bovenaf als vanaf de grond kon ik geen nano zien zitten. Heeft iemand die soms laten vallen? Helaas...

geo 6849. Zwaantje - van marjanenluuk

20 juni 2014, 15:20
Nadat ik via de zwierige fietsbrug over de A2 in Maarssen was beland, liep ik dit parkje in, onderdeel van een nieuw recreatiegebied. Een beetje beschut en afgezonderd van de vele hondenuitlaters vond ik het potje Rosita's Surinaamse Paramaribo saus. Waarschijnlijk houden honden niet van deze verrassende zoetzure, licht pittige saus en laten ze de cache daarom met rust. Pittig zette ik mijn bierkrabbel op de logrol en vervolgde mijn weg richting Breukelen.
Bedankt en proost, Biertje

6850

geo 6850. Spoorzicht - van marjanenluuk

20 juni 2014, 15:35
Vanaf deze plek aan de Laan van Duuring tussen Maarssen en Breukelen kon ik zien dat het verkeer op de A2 lekker door kon rijden. De intercity van Utrecht naar Amsterdam van 15:25 uur was op tijd vertrokken en passeerde precies op het moment dat ik de cache vond. De lokale vegetatie was inmiddels vervangen door een baksteen. Die waait natuurlijk minder snel weg. Het potje was kennelijk niet helemaal waterdicht, want de logrol was kletsnat. Toch lukte het me om er mijn naam op te krassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6851. Can't fly without umbrella - van Team C&M

20 juni 2014, 15:50
Met de juiste coördinaten in mijn GPS fietste ik nu naar Breukelen, waar ik op een mooie locatie een nano mocht zoeken. Gelukkig had de cachelegger voldoende stickers aangebracht, waardoor mijn eerste greep direct raak was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6852. Klompenroute 33 - van FireFarmer

20 juni 2014, 16:10
Op 2 februari had ik de hele Klompenroute gefietst, maar twee klompjes moest ik toen laten staan. Nummer 33 bij de Scheendijk in Breukelen was verdwenen, zoals meerdere mensen rond die tijd constateerden. De twee teams die na mij ineens wel een 'found' logden (met een standaardtekst) heb ik nog gevraagd waar ze de petling hadden gevonden, maar vreemd genoeg werd mijn vriendelijke mail niet beantwoord. Er was inmiddels een nieuwe plek gecreëerd en daar fietste ik vandaag naar toe. Volgens de hint moest ik op zoek naar een bijzonder klompje, maar het doosje stond onafgedekt tussen een meerstammig struikje. Er zaten wel twee klompjes in, maar die vond ik niet bijzonder, dus heb ik ze laten liggen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 februari 2014
Deze zondag bezocht ik de Klompenserie samen met mijn goede vriend Boswijk Posse. Na een grondige voorbereiding stapten we om 10 uur bij station Breukelen op de fiets. Om half zes waren we weer terug en in de tussentijd vonden we 39 caches en 2 niet (Klomp 19 en Klomp 33). We hebben erg genoten van deze fraaie serie, het mooie weer en de prachtige omgeving.
En dit werd onze tweede not-found. We kwamen tot de conclusie dat de cache was verplaatst en verdwenen. De door hulplijn Wilxlii Carrotte beschreven doos en locatie (zoals hij die in december vond) bleek niet overeen te komen met de rakelings gepasseerde trekker die Dutch Safari recentelijk beschreef. Aan beide zijden van de sloot hebben we gezocht, maar deze klomp is of gezonken of weggedreven.

6853

geo 6853. Klompenroute 19 - van FireFarmer

20 juni 2014, 16:40
Op 2 februari had ik de Klompenroute gefietst, maar twee klompjes moest ik toen laten staan. Nummer 19 bij de Maarsseveense Plassen had ik niet kunnen vinden, maar uit foto's die ik achteraf onder ogen kreeg, heb ik er op 1 cm vanaf gezeten. Eigenlijk was het toen een grote nano. Op diezelfde plek stond ik vandaag weer, maar ik vond er niets. Maar aan de andere kant van het pad, dichter bij het nulpunt, lag een nieuwe petling op me te wachten, waar ik als eerste op de nieuwe logrol mocht schrijven. Kennelijk is de plek en het formaat gewijzigd, waardoor ik nu eindelijk de hele Klompenroute heb volbracht.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 februari 2014
Deze zondag bezocht ik de Klompenserie samen met mijn goede vriend Boswijk Posse. Na een grondige voorbereiding stapten we om 10 uur bij station Breukelen op de fiets. Om half zes waren we weer terug en in de tussentijd vonden we 39 caches en 2 niet (Klomp 19 en Klomp 33). We hebben erg genoten van deze fraaie serie, het mooie weer en de prachtige omgeving.
Voor het eerst brak onze klomp. Want wat moesten we met de hint 'aan de rechterzijde van het pad'? Is dat gezien vanaf het fietspad of als je eerst (zoals de bedoeling is) de multi van Klomp 18 rond de Kleine Plas hebt gedaan? We hebben dus beide kanten maar afgezocht en ook nog in een ruimer gebied, want hoewel bij de tradi's de nulpunten goed zijn ingemeten, bleken ze bij de opgeloste puzzels meestal wat af te wijken. Uiteindelijk besloot ik de Delftse helpdesk in de vorm van Wilxlii Carrotte te bellen. Daarbij had ik de pech dat die juist op weg was naar de supermarkt en door gebrek aan voorbereiding geen lijstje had gemaakt, maar al zijn boodschappen probeerde te onthouden. Daardoor was er in zijn geheugen nog maar beperkt plaats voor herinneringen aan deze serie, die hij alweer een maand geleden had gedaan. Met zijn vage aanwijzingen probeerden we het opnieuw (de rechterkant is dus gezien vanaf het fietspad), maar de grappig verstopte cache (volgens de log van Axel-F) bleef voor ons verborgen. Hierna gebruikten we de uitdrukking 'grappig verstopt' voor elke cache die we niet direct konden vinden.

geo 6854. Oud Zuilen 2 - van geurdy

20 juni 2014, 16:55
De route door Oud Zuilen heb ik in mei 2013 gefietst, maar nummer 2 was toen verdwenen en zou worden herplaatst. Vandaag was ik weer eens in de buurt en na twee zoekgeraakte Klompjes alsnog gevonden te hebben, was er een herkansing voor deze petling langs de smalle Tweede Polderweg. Er reed een bestelauto achter me die me niet durfde in te halen en blij was dat ik met mijn fiets maar een inrit opreed. Daarna moest ik weer een flink stuk terug. De cache was gelukkig vlot gevonden en gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6855. Utrecht aan Zee 1 - van geurdy

20 juni 2014, 17:30
Als de zeespiegel stijgt en de dijken bezwijken, zal het westen van ons land overstromen en komt Utrecht aan zee te liggen. Met dat idee is de serie in het Noorderpark in het noorden van Utrecht gelegd. Bier bestaat voor 93% uit water, dus deze waterrijke tocht viel bij mij goed in de smaak. Bij de eerste cache bleek de logrol al behoorlijk vochtig en viel hij gedeeltelijk uit elkaar. Dat wordt nog een heel probleem als Utrecht straks inderdaad aan zee komt te liggen!
Bedankt en proost, Biertje

6856

geo 6856. Utrecht aan Zee 2 - van geurdy

20 juni 2014, 17:40
Hier stond het hek uitnodigend open, waardoor ik de cache ongewild via de achterzijde benaderde. Dat was dus helemaal niet nodig geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6857. Utrecht aan Zee 3 - van geurdy

20 juni 2014, 17:45
Wat groeide hier nou? vroeg ik mij als stadsmens af. Het bleek een glazen potje en de derde cache van deze serie, geheel in stijl.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6858. Utrecht aan Zee 4 - van geurdy

20 juni 2014, 17:50
Gelukkig richtte ik mijn scherpe blik precies op de juiste plek in dit stukje wildernis, zodat ik het kokertje met een flinke graai uit het struikgewas kon plukken.
Bedankt en proost, Biertje

6859

geo 6859. Utrecht aan Zee 5 - van geurdy

20 juni 2014, 17:55
Er was hier vandaag net gemaaid, maar het hooi was nog niet weggehaald. Daardoor was het wat lastig om dit boompje aan de waterkant te bereiken. Meestal zie je een hele rij wilgen staan, maar hier stond hij moederziel alleen. O nee, hij had gezelschap van een cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6860. Utrecht aan Zee 6 - van geurdy

20 juni 2014, 18:05
Bij toeval vond ik het bord waar de hint naar verwees onder de struiken liggen. Ik heb het weer rechtop in het gat gezet en het kokertje vastgeklemd. Of de bordjes met begin en einde van het losloopgebied nu goed staan, weet ik niet. Anders moet iemand de paal even 180 graden draaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6861. Utrecht aan Zee 7 - van geurdy

20 juni 2014, 18:15
de loopgraaf met uitzicht op de betonnen bunkers was het wat drassig, maar gelukkig lag de cache hier goed droog. Ook het hoge gras was nat, door de korte regenbui van vanmiddag. Het thema werd dus goed volgehouden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6862. Utrecht aan Zee 8 - van geurdy

20 juni 2014, 18:20
Vlakbij de provisorische parkeerplaats voor het Tweetakt & Kaap Festival in Fort Ruigenhoek vond ik een bijzondere schelp. En gelukkig, met een kokertje, waardoor ik ook nummer 7 zonder pikhouweel heb weten te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

6863

geo 6863. Utrecht aan Zee 9 - van geurdy

20 juni 2014, 18:25
Dwars door de plassen hier lagen smalle steigers. Behendig liep ik achter het pijltje van mijn GPS aan. Precies op het nulpunt wierp ik voorzichtig een blik en het kokertje keek me grijnzend aan. Loggen zonder te vallen en daarna weer voorzichtig terug. Gelukkig bleef alles en iedereen droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6864. Utrecht aan Zee 10 - van geurdy

20 juni 2014, 18:40
Door de cryptische hint was ik even in verwarring gebracht. Wat werd hier bedoeld? Deuren? Schietgaten? Waterpompen? Uiteindelijk vond ik het potje precies op het nulpunt. Ik kon me goed voorstellen dat mensen het hier vroeger en nu moeilijk hadden en hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6865. Utrecht aan Zee 11 - van geurdy

20 juni 2014, 18:50
Alweer zo'n cryptische hint, want er was nergens water te zien. En pootje baden doe je met je voeten en het kokertje bleek uiteindelijk helemaal niet laag bij de voet te liggen. Maar ik trok rustig nog even een blikje bier open om weer op adem te komen en vervolgde mijn tocht door het mooie park.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6866. Utrecht aan Zee 12 - van geurdy

20 juni 2014, 18:55
De bomen in het Gagelbos werden geplant voor kinderen die geboren werden tussen 1999 en 2003. Daarna was het bos vol of het geld op. Maar met het aantal kokers zat het nog goed, want ook nummer 12 wist ik te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

6867

geo 6867. Utrecht aan Zee 13 - van geurdy

20 juni 2014, 19:00
Hier werd mijn aandacht getrokken door een opmerkelijk object, dat bij vluchtige inspectie geen kokertje kon bevatten. Maar toen ik nergens anders duidelijke cachepaadjes zag lopen en de hint had geraadpleegd, snapte ik de bedoeling. Even later was ook nummer 13 boven water. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6868. Utrecht aan Zee 14 - van geurdy

20 juni 2014, 19:05
Bij het loggen van nummer 14 zat ik toch wel in het zicht van passerende wandelaars en fietsers. Toch lag dit doosje al 4 maanden ongestoord langs de Gageldijk. Nu nog eentje en dan naar de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6869. Utrecht aan Zee 15 - van geurdy

20 juni 2014, 19:10
Ondanks de dubbele camouflage ontging ook nummer 15 niet aan mijn scherpe blik. Trots zette ik mijn bierkrabbel op het strookje en voerde daarna resoluut het bonuscoördinaat in.
Bedankt en proost, Biertje

6870

geo 6870. Utrecht aan Zee 16 Bonus - van geurdy

20 juni 2014, 19:20
Na een mooie fietsrit door afwisselend gebied was ik bij de bonuslocatie beland. Tot nu toe had ik het droog weten te houden, maar er stond mij nog een leuke oversteek te wachten voordat ik het plastic doosje in mijn armen kon sluiten. Ik liep inmiddels 20 minuten achter op mijn dagplanning en ik moest nu binnen 10 minuten bij stadsbrouwerij Oudaen in het centrum van Utrecht zijn, waar ik met een oud-collega had afgesproken. Onder het genot van een witbiertje kon ik hem daar vertellen dat ik in 9,5 uur ruim 75 km had afgelegd, 44 caches had gevonden en 2 niet. Daar mocht dus best op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


25 juni: bij de paddenoversteekplaats in Den Haag kreeg ik ineens trek (1 cache)

6871

geo 6871. Paddentrek - van boeg-en-post

25 juni 2014, 11:35
Toen ik rond lunchtijd naar Den Haag fietste, kreeg ik ineens trek. Paddentrek. Bij de Boslaan nam ik eerst een kijkje bij de paddenoversteekplaats en daarna zocht ik de lekkere trekplek. De kikker die ik hier aantrof, was duidelijk van het padje af, maar liet zich gewillig pakken. Als 5e zette ik mijn bierkrabbel op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


27 juni: met Braeckvrienden via de oudste cache van België naar Han (20 caches)

6872

geo 6872. Geocache - van Pierre Cao, adopted by Speerpunt

27 juni 2014, 13:30
De oudste cache van Europa (Europe's First, van 3 juni 2000) en van Nederland (First Dutch, 27 januari 2001) had ik al bezocht en vandaag was de oudste van België (7 juli 2000) aan de beurt. Samen met Pino, Corbulo en goede vriend James was ik op weg naar het Braeckweekend in Han, waar we pas om 19 uur werden verwacht. Zodoende konden we de hele vrijdag besteden aan een aantal caches in de Ardennen. Nadat Pino de auto had geparkeerd, wandelden we de laatste meters naar de cache, die door Corbulo al van een afstand werd gespot. De fraaie kist met toepasselijke beschildering is ongetwijfeld een replica. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6873. Le ruisseau de Pont prêtre (1/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:00
Samen met Pino, Corbulo en goede vriend James was ik op weg naar het Braeckweekend in Han, waar we pas om 19 uur werden verwacht. Zodoende konden we de hele vrijdag besteden aan een aantal caches in de Ardennen. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Deze wandeling liep een paar kilometer langs de kreek van de Priesterbrug en leek ons met zijn hoogteverschil van 170 meter prima geschikt voor onze onervaren groep. Pino parkeerde de auto flink ver weg (in de buurt van de Bonus), terwijl wij alvast op zoek gingen naar de eerste cache. Die was snel gevonden en daarna wandelden we gezamenlijk over het verharde pad.
Bedankt en proost, Biertje

6874

geo 6874. Le ruisseau de Pont prêtre (2/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:05
Hier werden we verwelkomd door een groep jonge stiertjes, die enthousiast naar het hek kwamen rennen. Wij hadden echter alleen aandacht voor een verstopte cache. Ik wees onze goede vriend James op een klein cachepaadje en hij mocht op zoek naar het doosje. Dat vond hij verrassend snel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6875. Le ruisseau de Pont prêtre (3/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:15
Volgens de spoilerfoto moest dit de juiste bom zijn, maar Pino en Corbulo konden niets vinden. Ik werd erbij gehaald en even later kon ik ze een klein doosje overhandigen. Nee, niet alles is wat het lijkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6876. Le ruisseau de Pont prêtre (4/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:25
Pino en Corbulo waren al driftig op zoek verderop in het bos, toen James en ik arriveerden. Ik tilde iets op en vroeg vriendelijk: "Is dit soms wat jullie zochten?" Het was inderdaad de cache en opgewekt noteerden we onze namen. De jassen waren inmiddels uitgetrokken, want het was een stuk warmer dan we hadden verwacht.
Bedankt en proost, Biertje

6877

geo 6877. Le ruisseau de Pont prêtre (5/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:30
De kenmerkende boom schreeuwde om een cache en op dat geluid vloog Pino af. Voorzichtig (dus met een stok en niet met z'n arm) haalde hij het doosje daarna tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6878. Le ruisseau de Pont prêtre (6/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:35
Hier kwam mijn scherpe blik weer eens goed van pas. Feilloos had ik de subtiele verstopmanier in de gaten en kon ik het doosje aan mijn vrienden tonen. Het formaat is overigens 'micro' en geen 'small', zoals ten onrechte bovenaan de cachepagina staat vermeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6879. Le ruisseau de Pont prêtre (7/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:45
Terwijl mijn vrienden met de handen in het haar zaten omdat ze de cache niet konden vinden, had ik de plek toch snel in de gaten. Achteraf vond iedereen het logisch, maar zo gaat het vaak als ik een cache vind en zij niet.
Bedankt en proost, Biertje

6880

geo 6880. Le ruisseau de Pont prêtre (8/16) - van B0uille

27 juni 2014, 14:50
Dit was een van de plekken waar we de kreek moesten oversteken en hier was het Corbulo die direct bedacht waar het doosje moest liggen. Daarmee maakte hij zijn gebrekkige voorbereiding (geen caches in de GPS geladen, geen pen bij zich) weer een beetje goed.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6881. Le ruisseau de Pont prêtre (9/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:05
Dit was voor ons de lastigste. Bij aankomst leek het duidelijk waar de cache verstopt moest zijn en Corbulo zocht systematisch het object af. Toen hij niets kon vinden, heb ik het werk nog eens grondig overgedaan. Daarna hebben we met z'n allen de omgeving uitgekamd, totdat Corbulo alsnog het doosje vond. Inderdaad, in het object van onze eerste keuze. Om dit succes te vieren was er voor iedereen een stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6882. Le ruisseau de Pont prêtre (10/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:10
Er waren hier veel mogelijkheden, maar toen ik de hint had bekeken, was het duidelijk. James mocht het doosje halen en dat deed hij feilloos. Hij had inmiddels goed door waar je op moet letten.
Bedankt en proost, Biertje

6883

geo 6883. Le ruisseau de Pont prêtre (11/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:20
Nadat we even bij de gedenksteen voor Daniel Dury hadden gestaan, gingen we op zoek naar doosje nummer 11. Pino keek bij de verkeerde steen en ik bij de juiste. De logrol bleek behoorlijk nat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6884. Le ruisseau de Pont prêtre (12/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:30
Hier stond een opmerkelijke boom, die zijn schat niet makkelijk prijsgaf. Dankzij de gynaecologische handigheid van Pino (18 jaar getrouwd) kregen we toch het doosje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6885. Le ruisseau de Pont prêtre (13/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:40
Ook hier kwam mijn scherpe blik weer goed van pas, zodat mijn vrienden het zoeken direct konden staken. Een stukje verderop eindigde het bos en kregen wij ineens een mooi kijkje op de kreek, een paard en een boer die heel luidruchtig aan het maaien was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6886. Le ruisseau de Pont prêtre (14/16) - van B0uille

27 juni 2014, 15:45
Pino en Corbulo waren al enthousiast naar boven geklommen, om daarna te constateren dat daar niets lag. Het was dus James die hier zijn slag kon slaan, want voordat de anderen beneden waren, hield hij het doosje triomfantelijk omhoog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6887. Le ruisseau de Pont prêtre (15/16) - van B0uille

27 juni 2014, 16:05
En dit was de geniepigste van allemaal. Het duurde even voordat we uiteindelijk op de juiste plek stonden. Daar constateerden we dat hier alles kaal was afgegraven. Met het getal in de hint kon natuurlijk van alles worden bedoeld, maar ik redeneerde juist. En het was tenslotte Corbulo die het listig verstopte kokertje ineens zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

6888

geo 6888. Le ruisseau de Pont prêtre (16/16) - van B0uille

27 juni 2014, 16:20
En dit was de leukste van de hele serie, want hier zaten 2 identieke doosjes verstopt op nog geen twintig centimeter van elkaar. Op beide logrollen hebben we maar onze naam geschreven, want we konden het er niet over eens worden welk doosje nou de echte cache was en welke niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6889. Le ruisseau de Pont prêtre (Bonus) - van B0uille

27 juni 2014, 16:25
En dan nu naar de bonus. De GPS van Pino was nauwkeuriger, want hij stond gelijk bij de doos, terwijl wij zo'n 15 meter verder zochten. terwijl we onze namen op de 67e plaats op de logrol schreven, vielen de eerste druppels al. Het was allemaal mijn schuld, want ik had een paar minuten eerder nog beweerd dat de bui was overgetrokken. Maar het noodweer barstte los en we renden razendsnel naar de auto. De mooie tocht was volbracht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6890. Le Four / De Oven - van spetterke

27 juni 2014, 17:15
Het had zojuist geregend, maar gelukkig nog niet zo erg dat we niet naar boven konden klauteren. Daar probeerden we de hint te betrekken op alles wat we zagen. Corbulo vond het doosje tenslotte, waarna we allemaal even controleerden of de hint klopte.
Bedankt en proost, Biertje

6891a       6891b

geo 6891. Han-sur-Lesse: Rue des Grottes - van Le Pere Noel

27 juni 2014, 17:25
Samen met Pino, Corbulo en goede vriend James was ik op weg naar het Braeckweekend in Han, waar we pas om 19 uur aan het diner werden verwacht. We hadden dus nog ruim de tijd om deze cache bij het bruggetje over een zijtak van de Lesse te gaan zoeken. Nadat ik aan de hand van de spoilerfoto de juiste hoek had gevonden, daalde James direct een stukje af om daarna triomfantelijk de goed weggestopte cache tevoorschijn te peuteren. Hierna hebben we nog een half uur tevergeefs naar Trou de Han gezocht en daarna zijn we op het terras gaan zitten om verschillende Belgische bieren te proeven.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 juni: tijdens ons Braeckweekend bij Han stopten we bij een kapel (2 caches)

6892

geo 6892. La chapelle du Maquis - van félix le chat

28 juni 2014, 16:00
Na een kajaktocht op de Lesse reden we door de regen weer terug naar Han. Ineens zette Pino de auto aan de kant en mochten Corbulo, goede vriend James en ik op zoek naar een cache. Terwijl de GPS nog naar een signaal moest zoeken, bekeken wij alvast de logische verstopplekken. Ik bleek er heel dicht in de buurt te staan, maar het was James die verrassend goed doorhad waar het kokertje zou kunnen zitten en het ding tot onze stomme verbazing snel in zijn handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6893. N955: Picnic! - van Le Pere Noel

28 juni 2014, 16:10
Na een kajaktocht op de Lesse reden we door de regen weer terug naar Han. Bij deze picknickplek was het net even droog, maar toch waren wij de enige aanwezigen. James wilde bij de bankjes gaan zoeken, maar dat leek ons geen logische plek als het daar erg druk zou zijn. De cache lag inderdaad ergens anders, want Pino stapte de struiken in en kwam met een logrol weer terug.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


29 juni: na afloop van ons Braeckweekend in België nog even scoren (2 caches)

6894

geo 6894. Aire de Wanlin L->B - van zefabe

29 juni 2014, 13:40
Na afloop van ons Braeckweekend in de Ardennen reed ik met Pino, Corbulo en goede vriend James weer terug naar Nederland. Onderweg passeerden we nog een cache op een parkeerplaats aan de E411 (Luxemburg-Brussel). Ik was de eerste die het plekje betrad en ik waarschuwde mijn vrienden voor de proppen wc-papier en andere vieze restanten die haastige reizigers hier hadden achtergelaten. De cache had ik natuurlijk direct gezien en samen met James trok ik het kokertje en de logrol tevoorschijn. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6895. E411-Salazine - van Le Pere Noel

29 juni 2014, 13:55
Na afloop van ons Braeckweekend in de Ardennen reed ik met Pino, Corbulo en goede vriend James weer terug naar Nederland. Iets verderop langs de E411 zette Pino opnieuw de auto even stil. Het begon weer te regenen en daarom liepen we snel naar de verwachte verstopplek. Wij hebben gelogd met onze verzamelnaam Geo Braeck. Dit was onze laatste cache voor dit weekend, dat we met 24 stuks beslist als 'geslaagd' mochten beschouwen.
Bedankt en proost, Biertje

6895

Terug naar boven

Door naar juli 2014