Blik op Biertje

Bierpraat maart 2014

127 caches gevonden (logs 6336-6462)

___________________________________________________________________


1 maart: fietsend door Den Haag voor een paar achtergebleven caches (6 caches)

6336

geo 6336. TB Hotel 'Potdicht' - van TeamWassenaar

1 maart 2014, 13:35
Omdat ik naar Delft moest voor een cachecontrole combineerde ik dat met een fietsrondje via Scheveningen, Kijkduin en Rijswijk. Maar eerst ging ik even langs een nieuw hotel op de grens van Den Haag en Wassenaar. Daar bleek een raam ingegooid, maar ik merkte dat de potten goed waren beveiligd tegen diefstal. Ik ging ijverig op zoek naar het logboekje en gelukkig, in het allerlaatste potje trof ik dat aan. Leuk gedaan! Overigens gaf mijn GPS een afwijking van bijna 15 meter. Ik vond de potjes op N 52°05.999 E 004°20.841.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6337. Zeezicht - van DutchDavidof & Radiofreak1041

1 maart 2014, 14:00
Het kronkelpad naar het luchtwachttorentje op het Scheveningse duin werd vanmiddag door een groepje skaters gebruikt om razendsnel af te dalen. Door op het juiste moment toe te slaan, kon ik hier het kokertje volledig ongezien oprapen. Maar toen ik daarna rustig naar beneden fietste richting Zwarte Pad kwamen ze ineens achter me aan. Behendig wist ik ze voor te blijven en daarna fietste ik door naar Kijkduin.
Bedankt en proost, Biertje

6338

geo 6338. Puin in Kijkduin - van mickael79

1 maart 2014, 14:30
Vanuit Scheveningen fietste ik naar Kijkduin om daar op de puinduinen naar een nieuwe cache te zoeken. Een deel van het deksel zag ik schitteren, maar hoe kwam ik daar? Volgens de cachepagina hoef je namelijk niet achter het draad te zijn, maar dat is echt onmogelijk: alleen een 4 meter lange en bijzonder lenige geocacher zou dan het potje kunnen pakken. Maar zo'n persoon had ik vandaag niet bij me, dus ik ben maar brutaal over het ijzerdraad gestapt om zo mijn log te kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6339. Bijzonder speciaal - van Xiefehl

1 maart 2014, 14:45
Rond de bijzonder speciale basisschool De Haagse Beek stond een hoog hek, waardoor het zoekgebied naar de gelijknamige cache gelukkig werd beperkt. Mijn eerste blik viel dan ook direct op de juiste plek, waarna ik iets bijzonder speciaals zag: de doos bevatte twee logboekjes. Ik pakte het grootste en schreef mijn naam onder die van mijn goede vriend Pyne, die hier gistermiddag ook was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

6340

geo 6340. De wiebelteen - van tijnhet

1 maart 2014, 15:05
Na Scheveningen en Kijkduin fietste ik nu naar het Zuiderpark. Hier lag al een tijdje de Wiebelteen van Tijnhet, die ik vorige maand heb ontmoet bij de goudjacht op De Zwarte Poort in Voorburg. Daar was ik hem toen net te snel af. De Wiebelteen was snel gevonden tussen alle wintertenen, zodat de log vlot werd gezet. Er leek regen aan te komen en ik moest nog naar Delft.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#472. Onder de grond - van t@bgirls

   dnf 1 maart 2014
Bij aankomst dacht ik de juiste plek direct te zien, maar daar trof ik helaas niets aan. Na een half uur begon het op te vallen dat ik hier iets aan het zoeken was, dus ben ik maar vertrokken. Door het ontbreken van een hint zijn cachers hier namelijk erg lang aan het zoeken en dat gaat de omstanders opvallen. Als ze dan merken dat het gezochte uiteindelijk wordt gevonden, gaan ze natuurlijk nieuwsgierig kijken wat dat dan is geweest. Logisch dus dat deze cache al na 9 dagen werd geript. Een goede hint is namelijk het behoud van je cache. Hierdoor kunnen cachers gericht gaan zoeken en de locatie ook weer sneller verlaten, waardoor de cache wordt beschermd. Ik kom dus nog een keertje terug als ik wat meer info heb.

geo 6341. Sam op pad 2: Onderweg - van GSStry2find

1 maart 2014, 17:50
Gisteren stond ik hier ook al, maar toen lag er niets. Gelukkig werd er na mijn not-foundlog direct een nieuwe cache gelegd. Een petling weliswaar, maar ook die had ik snel in de gaten. Balancerend wist ik te loggen en foto's te maken van cache en bonusgetal, waarna ik weer kon terugkeren naar mijn veilig neergezette fiets. Thuis zag ik dat Sam een uurtje eerder nummer 5 had neergelegd. Dat nieuwe puzzeltje ga ik straks rustig oplossen met een biertje.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 februari 2014
Hier zou een 'small' moeten liggen, maar ondanks een hulplijntje en heftige acrobatische capriolen kon ik die nergens vinden. Helaas had ik mijn speurhond vandaag niet bij me.

___________________________________________________________________


6 maart: vanavond liepen de 4 Braeckgeocachers door Alphen aan den Rijn (6 caches)

6342a       6342b

geo 6342. Zwarte Piet, in het donker zie je hem niet! - van Team de Graaf

6 maart 2014, 19:50
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op pad in Alphen. Pino had de auto strategisch geparkeerd en we maakten een wandeling van 10 km door het noordelijke deel van de stad. Eerst mochten we op zoek naar Zwarte Piet. Dat leek me een lastige, want volgens de titel zouden we die in het donker niet kunnen zien. Terwijl we allemaal veel te moeilijk dachten, hield Corbulo het lekker simpel en pakte hij Piet snel bij z'n kladden. Omdat hij nu beide handen vol had en een hekel heeft aan schrijven, kreeg Mighty-Mike de logrol in handen gedrukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6343. Kleine bypass Alphen aan den Rijn - van Sideshowback

6 maart 2014, 19:55
Ook de tweede cache werd door Corbulo gevonden. Terwijl Pino en Mighty-Mike de kleine bypass met hun lampen onderzochten, zag Corbulo ineens iets opvallends. Omdat hij niet alleen een hekel heeft aan schrijven, maar ook aan peuteren, mocht ik de nano pakken en onze gezamenlijke naam op het strookje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6344

geo 6344. Nanananana-no - van Sideshowback

6 maart 2014, 20:20
Bij dit bruggetje hadden we toch de meeste moeite. Nadat we alle plekken hadden afgezocht, bleef er eigenlijk maar één vervelende locatie over. Terwijl ik met mijn lamp zorgvuldig de mogelijkheden bescheen, stootte Mighty-Mike mij aan om te vragen wat dat daar eigenlijk was. Het bleek de nano te zijn, die hij daarna van mij mocht pakken en beschrijven. Daarna was er voor iedereen een lekkere stroopwafel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6345. Bus gemist! - van Sideshowback

6 maart 2014, 20:30
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op pad in Alphen. Op dit tijdstip was er gelukkig geen bus te zien, dus we konden ongestoord onze gang gaan. Op de plek waar Mighty-Mike had gestaan, vond Pino 5 minuten later alsnog de nano. Mike legde toen schoorvoetend uit dat hij daar alleen maar had gestaan en niet gekeken, want anders was die kleine rakker hem niet ontgaan. Corbulo dacht dat Mike waarschijnlijk wat uit zijn doen was, omdat we in de buurt waren van een ex-vriendinnetje. Hij stelde therapeutisch voor om een serie caches te leggen in de woonplaatsen van alle exen. Dat zou dan overigens een serie worden die niet op één dag is te doen.
Bedankt en proost, Biertje

6346

geo 6346. Tweety - van zwammetje

6 maart 2014, 21:20
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op pad in Alphen. Deze cache wilde ik beslist op onze avondwandeling bezoeken, want hier had ik in 2012 samen met KIS98 niets kunnen vinden. En ook Mighty-Mike bleek hier al een keer tevergeefs gezocht te hebben. Gedreven beschenen we daarom van alle kanten de boom op het nulpunt, overigens een andere dan die ik destijds had onderzocht. Toen duidelijk was dat hier niets te halen was, wilden Pino en Corbulo al weer verder. Maar Mike nam een kijkje bij een andere boom, waar ik even later doortastend alsnog het witte kokertje vond.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 augustus 2012
Na een korte wandeling stonden La Rosa en ik op een vreemd plekje. Moest hier de cache liggen? We hadden verwacht dat Tweety in een vogelhuisje verstopt zou zitten, maar op dat idee was men niet gekomen. We hebben van alles overhoop gehaald, maar kennelijk heeft de vorige vinder de hint (hoewel, is "weer goed bedekken" eigenlijk wel een hint?) erg goed opgevolgd, want de cache was zo goed bedekt, dat we hem niet hebben gevonden. Of is het vogeltje soms gevlogen?

geo 6347. LEIP: Lommerrijk en zeer onoverzichtelijk terrein - van Axel-F

6 maart 2014, 21:35
Vanavond waren de 4 Braeckgeocachers op pad in Alphen. Omdat Pino als premium member het coördinaat in zijn GPS had staan, stelde ik voor dat hij in het donker voorop zou lopen. Dat bleek een slim plan, want twee tellen later was Pino tot over zijn enkels weggezakt in de modder. Voor hem was het te laat, maar Corbulo en ik zochten de randen van het blubberpad op, om zoveel mogelijk droog te blijven. Daarbij hadden we wel wat last van de doornige stekeltakken van dit lommerrijke plekje. Het zeer onoverzichtelijke deel bevond zich rond het nulpunt, maar door wat rond te baggeren had Pino de cacheplek ineens in het licht gezet. Tevreden schreven we onze log.
Hierna bezochten we nog 4 caches die ik al eerder had gevonden, waarna het nog een flinke tippel was naar de geparkeerde auto. Nee, voorlopig is Alphen nog niet leeg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


12 maart: terug naar station Rijswijk en dit keer met succes (1 cache)

6348

geo 6348. Onder de grond - van t@bgirls

12 maart 2014, 13:45
Op deze zonnige middag was het een stuk drukker rond het station van Rijswijk, maar vandaag had ik extra info op zak. Hoewel je ogen in je achterhoofd en schouders moet hebben, lukte het me om de cache vrijwel ongemerkt te graaien. Het was een vorm die je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt. De cachenaam slaat overigens alleen op de trein en niet op de micro, maar dat staat inmiddels ook al in de hint.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 1 maart 2014
Bij aankomst dacht ik de juiste plek direct te zien, maar daar trof ik helaas niets aan. Na een half uur begon het op te vallen dat ik hier iets aan het zoeken was, dus ben ik maar vertrokken. Door het ontbreken van een hint zijn cachers hier namelijk erg lang aan het zoeken en dat gaat de omstanders opvallen. Als ze dan merken dat het gezochte uiteindelijk wordt gevonden, gaan ze natuurlijk nieuwsgierig kijken wat dat dan is geweest. Logisch dus dat deze cache al na 9 dagen werd geript. Een goede hint is namelijk het behoud van je cache. Hierdoor kunnen cachers gericht gaan zoeken en de locatie ook weer sneller verlaten, waardoor de cache wordt beschermd. Ik kom dus nog een keertje terug als ik wat meer info heb.

geo NF#473. Vitamine X - van Xiefehl

   dnf 12 maart 2014
Tijdens mijn fietsritje naar Den Haag dacht ik ook even wat vitamine op te kunnen doen, maar dat is me niet gelukt. Op een paaltje had iemand een bril neergelegd. Die kon ik wel gebruiken, want het nulpunt lag een stukje achter het schrikdraad. Ik zag voldoende voorwerpen die in de hint worden genoemd, maar onder geen daarvan lag een cache. Eerst maar eens een terrasje zoeken voor wat andere vitamines.

___________________________________________________________________


14 maart: fietstocht naar Rotterdam en Vlaardingen (23 caches)

6349

geo 6349. Tunneltjes in de Westpolder #6 - van Team 2nafish2

14 maart 2014, 11:30
Vandaag fietste ik 80 km via Pijnacker en Bergschenhoek naar Rotterdam en Vlaardingen en via Delft weer terug naar Leidschendam. In de ochtendmist was ik eerst naar Berkel en Rodenrijs gereden om het laatste tunneltje in de Westpolder te bezoeken. Hier had ik al twee keer eerder gestaan, maar drie keer is scheepsrecht. Op drie manieren was ik hier op het verkeerde been gezet: het formaat van de cache bleek geen 'small' (zoals bovenaan de cachepagina staat), maar het was een petling, dus een micro. De schroef in de boom zat niet op buikhoogte, maar op ooghoogte. En de cryptische hint begreep ik pas na een uitleg van een mede-cacher. Gelukkig had ik de bonuscache al een jaar geleden gevonden. Die was heel wat makkelijker dan deze cache van anderhalve ster. Opgelucht dat ik deze lastige oude not-found alsnog in de pocket had, fietste ik daarna door het tunneltje, richting Bergschenhoek.
Bedankt en proost, Biertje
note 30 december 2013
Bij de groenstrook in de buurt van dit tunneltje heb ik in augustus ook al eens tevergeefs gezocht. Vandaag was ik er opnieuw. Dit keer vond ik gelukkig wel de boom met de schroef. Hoewel ik best over een forse (bier)buik beschik, zat die schroef niet op buikhoogte, maar op ooghoogte. Maar waar de cache (een 'small') dan zou moeten zitten, bleef een compleet raadsel.
dnf 17 augustus 2013
Vandaag fietste ik van Leidschendam, via Pijnacker en Nootdorp, naar Berkel en vandaar via Delft en Rijswijk weer terug. In precies 10 uur tijd legde ik 80 km af en vond ik 24 caches (en 3 niet). Dit was het tweede tunneltje dat ik niet kon vinden. Omdat ik al gelezen had dat niemand de hint begreep, heb ik me daar maar niet om bekommerd. Rond het nulpunt heb ik goed gezocht. Thuis las ik dat de cache een stuk verderop op de grond lag. Ook hiervoor moet ik dus nog een keertje terug.

geo 6350. Parkzoom cach - van kringspiermusketiers

14 maart 2014, 11:45
Deze cacheleggers uit Bergschenhoek zijn nog niet zo lang bezig, want ze hebben het over hun 'cach'. Maar de voor mij zeer bekende verstopmethode lag goed op het nulpunt. Hoewel er voldoende ruimte is voor iets groters, vond ik er een fotokokertje in een plastic zakje. Ik had het gevoel dat ik de hele tijd vanuit een woonkamer in de gaten werd gehouden, dus na het loggen ben ik weer snel op mijn fiets gesprongen.
Bedankt en proost, Biertje

6350no

geo NF#474. Met STIP op de kaart... Bergschenhoek - van Pwaf

   dnf 14 maart 2014
Een cache in het midden van Bergschenhoek met een moeilijkheid van 1 ster. Een oppikkertje dus, maar dat viel behoorlijk tegen. Tussen de doornstruiken en glasscherven vond ik ook nog twee bierflesjes, maar die waren helaas leeg. Na een kwartiertje heb ik het opgegeven.

geo 6351. Hospice Lansingerland - van FIDuGi

14 maart 2014, 12:10
Op mijn fietsritje naar Rotterdam kon ik mooi langs deze nieuwe cache bij het Hospice in Bergschenhoek. Na de tegenvaller bij de Stip had ik hier alle rust en ruimte om even te zitten en loggen. Op het logstrookje schreef ik mijn naam in vakje 11, want vanmorgen was Team A.A.P. ook al geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6352. Groen en nat: Hoge Limiet - van Carta57

14 maart 2014, 12:25
De Hoge Limiet is de oude grens van de drooggelegde polder Schiebroek. Eerst zocht ik (langdurig) bij de verkeerde paal. Ik was niet de eerste, want een paar van de witte stenen waren al losgewoeld en ook ik heb ze natuurlijk opgetild om eronder te kijken. Toen keek ik nogmaals bij de andere paal en zag ik de cache daar toch nog liggen.
Bedankt en proost, Biertje

6353

geo 6353. De Vensterbank van Schiebroek - van Carta57

14 maart 2014, 12:40
De Vensterbank van Schiebroek is een kunstproject uit 2008. Bij deze gekleurde bloempotten heeft al eerder een cache gelegen ('k Heb een hele grote.. bloem) die ik in mei 2008 heb gevonden. Nadat ik de 15 bloempotten 6 jaar later opnieuw was gepasseerd, bereikte ik een bankje. De eerste zoekpoging zorgde voor twee natte knieën in mijn spijkerbroek, maar die konden makkelijk drogen want de zon was inmiddels doorgebroken. Nadat ik op het bankje een lekker biertje had gedronken, wierp ik een tweede blik en dit keer kon ik de forse micro eenvoudig tevoorschijn trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#475. Vleermuiskelder - van Carta57

   dnf 14 maart 2014
Nee, ik heb geen vleermuis gezien. Of die rustig hingen te slapen, betwijfel ik, want het lawaai van de landende vliegtuigen was hier oorverdovend. De cache heb ik overigens ook niet gezien. Later ontdekte ik bij de andere caches van deze serie een aardige afwijking in het coördinaat, dus ik vermoed dat ik aan de verkeerde kant van de houtwal heb gestaan.

geo 6354. Groen en nat: de vijvers - van Carta57

14 maart 2014, 13:10
Vreemd genoeg lag deze cache niet bij een vijver, maar bij een slootje. Ik moest er even voor rondhobbelen, want het nulpunt bleek lastig te bepalen. En er lagen gelukkig voldoende zaken die in de hint worden genoemd, maar de aanhouder wint. En nu wist ik ook wat er met groen en nat werd bedoeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6355. Groen en nat: Schiebroek- van Carta57

14 maart 2014, 13:20
De gemeente Schiebroek werd in 1941 bij Rotterdam gevoegd en de serie Groen en Nat leidde me vandaag naar diverse plekjes, zoals dit parkje aan de Lindesingel. Van de hint waren er gelukkig meerdere, zodat ik vaak door de knietjes zou mogen. Maar het geluk was me goed gezind, want mijn scherpe oog zag wat plastic, afkomstig van een zak die om de groene (en natte) doos zat gewikkeld. De inhoud was gelukkig kurkdroog, dus enthousiast schreef ik mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

6356

geo 6356. Adriana-Cache - van marty&angie

14 maart 2014, 13:25
De Adrianalaan is een van de oudste straten van Schiebroek en de cacheleggers kregen toestemming van de bewoners om hier een doosje neer te leggen. Ik had verwacht dat ze daarvoor dus een van de mooiste tuinen hadden uitgezocht, maar niets bleek minder waar: een container met puin, afgedekt met een groot blauw zeil, een stel kapotte vlonders en een hoop stenen. Gelukkig hoefde ik hier niet tussen te zoeken, want de hint vermeldde de juiste locatie. Inderdaad, door het geocachen kom je op plekjes waar je anders nooit zou zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6357. Groen en nat: de oevers - van Carta57

14 maart 2014, 13:35
Ik had verwacht dat ik deze cache aan de waterkant zou vinden, maar ik trof de groene container behoorlijk ver van de oevers aan. Uit ervaring liep ik in steeds grotere cirkels rondom het nulpunt, totdat ik ineens een niet te missen plekje tegenkwam. Hierna fietste ik langs de Wilgensingel naar de andere kant van Schiebroek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6358. Groen en nat: de drooglegging - van Carta57

14 maart 2014, 13:45
Als je zelf Biertje heet, is het logisch dat je erg op ziet tegen een cache met de naam De Drooglegging. Maar gelukkig werd hier niet een algeheel alcoholverbod aangekondigd, maar ging het om de drooglegging van de polder Schiebroek in 1771. Opgelucht zette ik mijn fiets neer en ging ik op zoek naar de groene minicontainer. Die bleek dit keer zwart gemaakt te zijn om niet al te veel op te vallen. Om zelf ook niet op te vallen, heb ik snel gelogd en ben weer vlot vertrokken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6359. Groen en nat: de gemalen - van Carta57

14 maart 2014, 13:50
De gemalen houden Schiebroek droog en de cacheleggers hebben hun dankbaarheid getoond door het leggen van een groene container. De cryptische hint zette me eerst voor raadselen. Om 12 uur was de prille voorjaarszon doorgebroken, dus wat moest ik met een open haard? Het laatste deel van de hint behoedde me voor allerlei gevaarlijke capriolen. Gelukkig was mijn blik nog heerlijk helder en al snel had ik de kleine groene micro in mijn handen.
Bedankt en proost, Biertje

6360a       6360b

geo 6360. Wilbur op de Wilgenhof - van mar-ine

14 maart 2014, 13:55
Tijdens mijn zoektocht in stadsboerderij De Wilgenhof maakte ik al snel kennis met Bea en Truus. Deze varkens van het ras Groot York zijn twee vrolijke zusjes, die enthousiast op me af kwamen gerend om me te begroeten. Al vaker heb ik meegemaakt dat dieren vrolijk worden van mijn komst. Volgens jaloerse vrienden komt dat door de permanente alcoholwalm die om me heen hangt. Nadat ik Truus (of was het Bea?) een knuffel had gegeven, ging ik op zoek naar Wilbur. Die zag ik al snel liggen, bovenop de pot met het logboekje. Tijd om te spelen was er helaas niet. Dit was mijn 14e cache vandaag en er lagen er nog 12 op mijn route.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6361. Groen en nat: de plassen - van Carta57

14 maart 2014, 14:05
Achter de stadsboerderij liggen de Bergse Achterplas en de Bergse Voorplas. Ze zijn ontstaan door turfwinning en nu is het een populair recreatiegebied. Op een groot bord stond dat het verboden was alcoholhoudende drank te nuttigen, dus ik liet mijn bierblikjes maar in de rugzak. Eerst maar eens de cache zoeken. Die was snel gevonden, want deze verstopmethode is tegenwoordig een van de meest voorkomende.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6362. Duveltje uit een doosje - van acaatje

14 maart 2014, 14:25
Kijk, daar werd ik nou vrolijk van: een cache met een goede hint en een verrassende verstopmethode. Zo'n doosje ben ik in mijn 11-jarige geo-carrière nog niet eerder tegengekomen. De locatie (voortuin van een garage) is niet erg inspirerend, maar je kunt er redelijk ongestoord zoeken. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6363. Zicht op Sint Franciscus Gasthuis - van Braboloco

14 maart 2014, 14:35
Zojuist had ik Schiebroek verlaten en nu fietste ik langs het Sint Franciscus Gasthuis. Vanaf de overkant van de snelweg werd mij een nog mooier zicht beloofd, want daar lag de cache. Die had ik natuurlijk snel in handen, want dit is tegenwoordig een van de meest gebruikte verstopmethodes, na de vogelhuisjes en waterputjes. Daardoor had ik alle tijd om het Gasthuis te bewonderen.
Bedankt en proost, Biertje

6364a       6364b

geo 6364. Kleinpolderkade - van Buitenlucht

14 maart 2014, 14:50
Op weg naar Vlaardingen fietste ik langs de Rotterdamse Schie. Een mooie plek, vooral in het beginnende lentezonnetje. Jammer dat de cache juist op het smerigste stukje langs het kanaal is neergelegd. Gelukkig was mijn eerste blik raak en kon ik hier snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#476. Schiewijk - van Buitenlucht

   dnf 14 maart 2014
Mijn derde not-found van vandaag. Hoewel ik plat op mijn buik met een zaklamp alles heb onderzocht, ben ik de cache niet tegengekomen. Kennelijk heb ik er toch overheen gekeken, want ik lees nu dat een lamp niet nodig was.

6365

geo 6365. Zicht op Grote Kerk - van Buitenlucht

14 maart 2014, 15:25
Op weg naar deze cache fietste ik pal langs de Grote Kerk van Overschie. Van zo dichtbij was hij natuurlijk niet goed te zien, dus reed ik even door naar het fietspad aan de overkant van de Schie. Op een plek waar de rijke hangjeugd een feestje had gegeven (er lagen meerdere lege wijnflessen) vond ik de cache, die er nog mooi bij lag. Daarna wierp ik nog een blik op de Grote Kerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6366. Rien Poortvliet - van tommy1939

14 maart 2014, 15:50
De Rien Poortvlietcache in landschapspark Kethel heeft al een tijdje te maken met dieven, want ik las dat de kabouters steeds worden meegenomen. Daarom lag er nu een grote plastic doos ('regular') en geen micro meer. Van verre was de plastic zak al te zien, dus na het loggen heb ik geprobeerd dat wat beter te camoufleren. De achtergelaten handschoen heb ik in een wilg verderop gelegd, zodat de aandacht wordt afgeleid. Misschien krijgt Rien zo een nieuwe kans.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6367. Het wonder van Vlaardingen - van de 5B-tjes

14 maart 2014, 16:00
Voor een wonder hoef je tegenwoordig niet meer naar Lourdes, maar kan je ook terecht in Vlaardingen. Tenminste, als je geluk hebt, want bij mijn eerste bezoek in april vorig jaar bleek de cache verdwenen. Het heeft daarna een half jaar geduurd voordat er een nieuw wonder lag. Op mijn fietsrit naar Rotterdam en Vlaardingen kon ik vandaag de nieuwe creatie bewonderen. Twee meisjes met hun honden kwamen in de buurt hangen, maar gelukkig hadden ze meer interesse in hun telefoons dan in mij.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 april 2013
Na Rotterdam en Schiedam fietste ik nu door Vlaardingen. Ik was erg benieuwd naar dit Vlaardings wonder, maar hoe ik ook tussen het natuurlijk materiaal zocht, een doosje heb ik er niet gevonden. Tenslotte ben ik nog even met de prikstok aan de slag gegaan, maar ook dat leverde niets op. Cachelegger, is deze cache misschien verdwenen?

6368

geo 6368. Verdwaald? - van RCAirpower

14 maart 2014, 16:10
Eekhoorns zie je meestal alleen in de duinen, staat er op de cachepagina. In het Haagse Bos is er voor 150.000 euro een speciale eekhoornbrug gebouwd, maar in anderhalf jaar tijd is daar nog geen diertje gepasseerd. Het zal dus nog wel even duren voordat de eekhoorns Vlaardingen bereiken. Hoewel? Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6369. Rustig plekje - van debruin4u

14 maart 2014, 16:30
Vorig jaar heb ik hier ook gestaan. Met lege handen, want op de meest logische plekken had ik niets gevonden. Toen dacht ik nog simpel dat de micro wel verdwenen zou zijn, maar niets bleek minder waar. Vandaag in de herkansing besloot ik rustig te blijven en dat hielp: ik zag het ding rustig zitten in een mooie constructie. Daarmee had ik vandaag 3 oude not-founds alsnog gevonden, maar er zijn helaas ook 3 nieuwe not-founds bijgekomen. Dat schoot dus weinig op.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 28 augustus 2013
Vanmorgen arriveerde ik op het station van Schiedam. In een heerlijk zonnetje fietste ik via het Beatrixpark naar Vlaardingen om via de Broekpolder en buurtschap De Kapel weer bij het station uit te komen. Op dit fietsrondje van 45 km vond ik 30 caches (en 2 niet). Een van die niet gevonden caches zou moeten liggen op dit rustige plekje in de polder ten noorden van Vlaardingen. Op alle hoekpunten van het bruggetje heb ik gekeken, geprikt en gevoeld. Ik heb dus niet van deze plek genoten, maar ik kom nog wel eens een keertje terug.

6370

geo 6370. Bij de Bijzaak - van ikga

14 maart 2014, 16:55
Bij het zoeken naar voor mij interessante caches, las ik op deze cachepagina dat honing goed is tegen een kater. En de Bijzaak levert die honing. Al snel stond ik te zoeken op het nulpunt en gezien het platgetrapte gras was ik niet de eerste. Elk moment verwachtte ik mijn hand te steken in een zwerm zoemende bijen, maar dat gebeurde gelukkig niet. Uiteindelijk zag ik de cache vrij makkelijk zitten, op zo'n 10 meter van het nulpunt. Hierna nog eentje en dan naar huis!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6371. Het hek - van vanbaarsel

14 maart 2014, 17:10
Dit hek staat langs het fietspad tussen Schiedam en Delft en daarover reed ik aan het eind van mijn rondje naar Rotterdam en Vlaardingen. Achteraf las ik dat je het hek niet hoeft te openen, maar bij mijn voorbereiding lees ik niet alle teksten en het leek me logisch om zodoende de cache makkelijk te pakken. Natuurlijk heb ik het hek weer goed gesloten en de cache keurig teruggeplaatst. Dit was de laatste voor vandaag en ik fietste via Delft naar Leidschendam. Daar bleek er 80 km op de dagteller te staan, en had ik 23 caches gevonden en 3 niet. Tevreden schonk ik een lekker biertje in.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 maart: geheel belangeloos hielp ik Wilxlii Carrotte bij wat caches rond Kaatsheuvel (8 caches)

6371no

geo NF#477. BBY® #04 De visvijver (renewed) - van BonBonYves ®

   dnf 16 maart 2014
Vissen is mijn lust en leven, en dan vooral naar complimentjes. En die kreeg ik vandaag aan de lopende band van mijn vismaatje Wilxlii Carrotte. Die had mij meegenomen naar Kaatsheuvel voor een sprookjesachtige dag. Dat sprookje was meteen uit toen ik bij de eerste de beste worp direct bot ving. In mijn volle viskoffer miste net dat ene stukje aas waarmee we hier de grote vis zouden vangen. Volgende keer beter.

6372

geo 6372. Pietje: pakt uit - van Ralph en Thomas

16 maart 2014, 10:45
Het valt niet mee als je een statistiekcacher bent, zoals mijn goede vriend Wilxlii Carrotte. Die moest volgens zijn kalender vandaag minstens 5 traditionals vinden, waarvan minimaal twee volledig zelfstandig, plus een multi waarbij hij meer dan 10 kilometer zou (om)lopen. Inderdaad, een haast onmogelijke klus. Om te voorkomen dat ik de hele dag door hem gebeld zou worden voor hulp en morele steun, had hij mij gevraagd mee te gaan. Hier in Kaatsheuvel kon ik meteen flink uitpakken. En dat deed ik zo systematisch dat Wilxlii met open mond stond te kijken toen ik hem na een paar minuten sleutelen het doosje met de cache kon overhandigen. Hij was ervan overtuigd dat het hem in z'n eentje nooit was gelukt en dolgelukkig zette hij zijn worteltekening naast mijn bierkrabbel. Mooi gedaan, deze cache!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6373. De Bosvaert - van PlusscoutsMLK

16 maart 2014, 11:05
Als oud-scout had ik bij aankomst bij de Martin Luther Kinggroep direct door welk pad we moesten nemen. Ja, eens een padvinder, altijd een padvinder. Terwijl Wilxlii op een vreemde plek een mislukte poging deed, had ik het logrolletje al in handen. Dankbaar zette hij zijn worteltekening, terwijl ik een vriendelijk praatje maakte met iemand van de welpenleiding die informeerde of we nog meer caches van hun groep gingen doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6374. Het rustpunt: Veldstraat - van Team Alink

16 maart 2014, 11:20
Omdat Wilxlii tot nu toe nog geen enkele cache zelf had gevonden en zijn statistieken dus danig in de war kwamen, liet ik hem op dit rustpunt maar even zijn gang gaan. Na een verkeerde greep en 5 minuten bukken en strekken kwam de micro toch nog boven tafel. Ik heb de wortelkoning daarna natuurlijk uitgebreid gecomplimenteerd met deze fraaie vondst.
Bedankt en proost, Biertje

6375

geo 6375. Pietje: is de cache kwijt - van Ralph en Thomas

16 maart 2014, 12:00
Ook bij deze cache bleek mijn aanwezigheid van onschatbare waarde, want anders had Pietje Carrotte opnieuw met lege handen gestaan. Nadat we (bijna) alles rond het nulpunt hadden onderzocht, stuurde Wilxlii mij de boom in voor de extra hint. Dankzij de meegebrachte klimuitrusting zat ik snel in de top en las ik de extra aanwijzing. Daarmee had ik de geniepig verstopte cache na twee minuten in handen, op de plek die mijn metgezel al een paar keer had bekeken. Vol ongeloof stamelde hij nog "bedankt" toen ik hem het logrolletje overhandigde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6376. Het rustpunt: St.Annapadje - van Team Alink

16 maart 2014, 12:15
Bij dit bankje had Wilxlii echt alles onderzocht. De hele tijd stond ik naast de opzichtig verstopte cache te wachten tot hij in mijn buurt zou komen. Uiteindelijk riep ik hem maar even, want het was inmiddels na twaalven en we moesten nog lunchen en een lastige multi doen.
Bedankt en proost, Biertje

6377

geo 6377. Ruspunt: De Moersedreef - van Team Alink

16 maart 2014, 12:25
Bij dit bankje zag ik de verstopplek direct zitten. Omdat Wilxlii nog bezig was zijn petje recht te zetten, wilde ik mijn tas met bierblikjes er nog snel bovenop zetten, maar ik was net te laat. Trots toonde hij mij waar de micro moest liggen Die had hij toch mooi als eerste ontdekt, dacht hij. Na de lunch maakte ik nog een foto van ons beiden. Wilxlii wilde die graag hebben om in te lijsten, maar volgens mij hoefde dat niet meer.
Bedankt en proost, Biertje

6378a       6378b

geo 6378. De Hel van Loon - van Team Meelhopper

16 maart 2014, 18:20
De Hel van Loon maakte zijn naam meer dan waar. Vooral het gebrek aan bier was het grote probleem. Tot wp10 ging het helemaal foutloos. Tijdens de opdracht bij wp5 ontmoetten we een team dat we nog even uitgelegd hebben wat stapeltellen is. Daarna moesten we verder via een opgegeven tussenpunt dat (zeer vreemd) bovenop een helling lag in plaats van op het pad. Omdat we geen enkele letter wilden missen, namen we toch een kijkje. De opdracht bij wp10 hadden we beiden niet goed gelezen. Daardoor hebben we heel veel tijd en kilometers besteed aan het zoeken naar wp11. Wilxlii vond wel iets anders, waarmee we (achteraf gezien) toch zijn geholpen. Uiteindelijk wees een telefoontje naar de cachelegger ons op onze leesfout. Later die dag maakten we nog een ander interpretatiefoutje, waardoor we langer dan nodig hebben gezocht. Ineens kreeg ik een helder idee, waardoor we tenslotte toch wp13 en even later ook de cache wisten te vinden. De rekenvaardigheden en de scherpe ogen van Wilxlii, die twee keer iets vond waar een nuchter mens niet zou kijken, bleken van cruciaal belang. Samen hebben we de Hel doorstaan. Opgelucht noteerden we onze namen in het logboek en strompelden we na 13,2 km en bijna vijfeneenhalf uur terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6379. Loonse Duin - van Pruttelpotje

16 maart 2014, 18:35
Aan het eind van deze dag bleek dat aan bijna alle statistieken was voldaan. Alleen had Wilxlii slechts één cache zelfstandig gevonden. Gelukkig stond er in Loon op Zand een kunstwerk dat de verbondenheid van het dorp met de duinen symboliseert. Zou mijn metgezel de hier geplaatste cache met een moeilijkheid van 1 ster kunnen vinden? Enthousiast ging de ervaren man te werk: kruipend over en onder bankjes, elke keer weer denkend dat hij de micro nu echt had gezien. Ik wachtte rustig totdat hij de duidelijke verstopplek bij toeval in handen had en prees zijn scherpe blik. Tevreden dat nu echt aan alle statistieken was voldaan, reden we naar huis. Of ik voortaan niet elke dag met hem op stap wilde? Dat was namelijk goed voor zijn statistieken. Nou, daar moest ik nog even over nadenken, antwoordde ik tactisch.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 maart: op zoek in Leidschendam, Wassenaar en Scheveningen (4 caches)

6380

geo 6380. Herberg - van pascool123

28 maart 2014, 13:40
Als bierdrinker verwachtte ik hier bij een oud café uit te komen, maar Herberg is een autoluwe straat, gelegen in de populaire en kindvriendelijke woonwijk 't Lien in Leidschendam. Scholen, winkels en openbaar vervoer mogelijkheden op loopafstand. En sinds kort ook een cache. Die zag ik gelukkig snel liggen, onder wat plastic zwerfafval. Toen ik mijn naam schreef in het doorgeknipte schoolschrift, zag ik dat Bonzo B en LuckyStar hier vanmorgen ook al waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6381. Galgenwater - van TeamWassenaar

28 maart 2014, 14:05
Nu de Nucleaire Top is afgelopen en de wijk Kerkehout weer goed bereikbaar is, fietste ik in een lekker zonnetje richting Wassenaar. Op de fraaie plek waar een paar jaar geleden ook al eens een cache lag, mocht ik opnieuw op zoek. Destijds was het een munitiekist, maar nu zocht ik een micro. Het bankje, het uitzicht en de rust nodigden uit om hier nog even een lekker biertje te drinken, maar helaas, ik moest door naar Den Haag.
Bedankt en proost, Biertje

6382

geo 6382. De Boom - van DeDullies

28 maart 2014, 14:30
De Boom waarnaar ik vandaag op zoek was, stond in de Scheveningse Bosjes. Met de fiets kon ik er vrij dichtbij komen. Al snel zag ik de verstopplek en kon ik mijn naam op de logrol zetten. Ik bleek de eerste die de gerepareerde cache in handen had. Hij zag er goed uit en rook nog een beetje naar houtlijm.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6383. Vitamine X - van Xiefehl

28 maart 2014, 14:55
Tot slot fietste ik naar het Haagse Westduinpark. Het kruispunt waaraan deze cache ligt, staat weliswaar op de kaart, maar in de praktijk blijkt één pad afgesloten met schrikdraad en verdwijnt het langzaam onder de oprukkende begroeiing. Twee weken geleden zocht ik tevergeefs aan de andere kant van het draad, maar vanmiddag was ik omgelopen en had ik de cache snel gevonden. Het kokertje is zo smal, dat ik het logboekje er met moeite uit kreeg. Waarom niet een iets grotere behuizing gekozen? De steen is immers groot genoeg. Ik vond de cache met een afwijking van 9 meter op N52°04.767 E4°14.474.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 12 maart 2014
Tijdens mijn fietsritje naar Den Haag dacht ik ook even wat vitamine op te kunnen doen, maar dat is me niet gelukt. Op een paaltje had iemand een bril neergelegd. Die kon ik wel gebruiken, want het nulpunt lag een stukje achter het schrikdraad. Ik zag voldoende voorwerpen die in de hint worden genoemd, maar onder geen daarvan lag een cache. Eerst maar eens een terrasje zoeken voor wat andere vitamines.

___________________________________________________________________


29 maart: fietsend door Oegstgeest, Noordwijk, Hillegom en Lisse (29 caches)

6384

geo 6384. Uitdaging of een zacht eitje - van aturenhout

29 maart 2014, 10:25
Terug naar Oegstgeest, want het was deze zaterdag lekker fietsweer. Vorige keer werd het een lege dop, maar nu een lekker zacht eitje. Na de not-found van mij en nog iemand bleek dat de glazen pot heel goed en diep was weggestopt. De cachelegger heeft dat toen snel opgelost, zodat ik nu direct zag waar ik moest zijn. Door het droge weer was het zelfs mogelijk om ook de laatste honderd meter door het gras gewoon fietsend af te leggen. Kortom, de eerste cache was moeiteloos in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 26 februari 2014
Door een grondige voorbereiding was ik met mijn fiets op de juiste plek de route langs de snelweg gestart en even later stond ik op de cachelocatie. Daar was het geen zacht eitje, maar eerder een lege dop. Hoewel ik goed tussen het zwerfafval heb gezocht, kon ik de cache nergens vinden. Fijn, dan mag ik hier dus nog een tweede keer komen!

geo 6385. Just smile - van La Trap

29 maart 2014, 10:50
Vanuit Oegstgeest fietste ik door naar Katwijk, waar La Trap gisteravond een nieuwe grap had opgehangen. Ik moest inderdaad even lachen toen ik de fraaie constructie zag. Gelukkig was ik op dit tijdstip nog nuchter, zodat ik direct de bedoeling begreep. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6386. Radioactive - van team coeltjes

29 maart 2014, 11:00
Toen ik vanaf de waterkant deze cache benaderde, ontdekte ik dat de hint niet helemaal klopte, want de bladeren waren inmiddels vervangen door takken. De titel van de cache begreep ik niet, want de radio was helemaal niet actief omdat er (nog) geen batterijen in zaten. Ik heb hem in het doosje laten zitten, evenals de cd. Het logrolletje heb ik keurig voorzien van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

6387

geo 6387. Muurschildering - van Davevindalles

29 maart 2014, 11:35
Eerst bewonderde ik de twee muurschilderingen boven onder het afdakje en daarna ontdekte ik dat ik wat lager moest zijn. Daar bevond zich de grote muurschildering plus een groepje toerfietsers die gezellig koffie zaten te drinken. Die hadden het zo gezellig met elkaar dat ze het helemaal niet vreemd vonden dat ik even achter hun rug wat rommelde en daarna vriendelijk groetend weer vertrok. Het logboek was overigens vochtig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6388. Rondje rotonde: de bollenplanter - van De Tomtommers

29 maart 2014, 11:50
Op het bankje tegenover de bollenplanter zat een ouder echtpaar uit te rusten van hun fietstochtje. Gelukkig hoefde ik daar niet te zijn, dus ik zette mijn eigen fiets vlak naast het nulpunt neer en had al gauw het kokertje in handen. Na het loggen plantte ik de cache als een echte bollenplanter in één soepele beweging weer terug waar hij hoorde.
Bedankt en proost, Biertje

6389

geo 6389. Rondje rotonde: de ziekzoeker - van De Tomtommers

29 maart 2014, 12:05
Nadat ik op de vermoedelijke plek niets voelde zitten, ontdekte ik dat het kokertje onbereikbaar diep was weggestopt. Hoe zou de ziekzoeker dit hebben aangepakt? Gelukkig heb ik wat handige zaken bij me en via de andere zijde duwde ik de cache naar buiten. De constructie bleek losgeraakt te zijn en het kokertje had ook geen dop meer. Na het loggen heb ik alles voorzichtig teruggestopt, zodat de volgende zoeker het een stuk makkelijker heeft.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6390. Het Melklokaal - van De Tomtommers

29 maart 2014, 12:10
Bijna alles in dit tuintje heb ik in handen gehad. Uiteindelijk bleef er nog maar één ding over en ja hoor, raak! Tijd om daarna nog het melkmuseum te bezoeken, had ik niet. Als professioneel bierdrinker zat ik met dit lenteweer natuurlijk liever op het terras van een gezellig café.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6391. Huis te Boekhorst - van Arendsoog35

29 maart 2014, 12:20
Huis te Boekhorst, een voormalig zaaltorenkasteel in het noorden van Noordwijkerhout, werd in 1743 gesloopt. In het bos langs de Langevelderweg vond ik dus geen fraai ridderslot, maar een fraai verstopte cache en twee mountainbikers die duidelijk het verkeerde pad hadden gekozen. Ja, dan hadden ze maar niet klakkeloos achter me aan moeten fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

6392

geo 6392. Comomeer 2 - van TeamM&E

29 maart 2014, 12:30
Het was lang geleden dat ik bij het Comomeer ben geweest. In oktober 2007 heb ik samen met een aantal bevriende geocachers een hele middag tevergeefs geprobeerd de cache die hier onder water lag naar boven te krijgen. Gelukkig waren de caches die er nu liggen een stuk eenvoudiger te pakken. De nano was vlot gespot en gelogd. Voordat ik vertrok wierp ik nog een blik op het Comomeer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6393. Comomeer 3 - van TeamM&E

29 maart 2014, 12:40
In mijn herinnering was dit deel langs het Comomeer een haast onneembare wildernis waar een smal paadje doorheen liep. Maar nu, 7 jaar later, zag ik een lange grasgroene oever met af en toe een boom. Gelukkig was er een praktische hint, want anders had het waarschijnlijk een stuk langer geduurd voordat ik de micro in de gaten kreeg. Zonder het beestje te laten schrikken, wist ik hem te benaderen. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6394. Sollasi - van Idefix33

29 maart 2014, 12:50
Het terras van Sollasi zag er zeer aantrekkelijk uit, maar helaas: er moest gewerkt worden. Ik had net mijn fiets neergezet en een voorzichtige blik geworpen, toen de ober eraan kwam, me een hand gaf en daarna de cache aanwees. Wat een snelle service! Zo'n persoon zou ik graag op al mijn cachetochten bij me willen hebben en dan vooral bij de caches die ik niet kan vinden! wink
Bedankt en proost, Biertje

6395

geo 6395. Garfield - van Arendsoog35

29 maart 2014, 12:55
Garfield is een luie kat die niets liever doet dan eten en slapen. Hij heeft ook een onweerstaanbare drang om in bomen te klimmen, ondanks dat hij weet dat hij er niet zelf meer uit kan komen. Met die kennis en de duidelijke hint was de koker snel gevonden. Helaas, alles in de cache bleek nat, behalve de logrol: die was vol. Ik heb mijn naam daarom maar ergens in een hoekje gekrabbeld. Wat jammer dat het baasje van Garfield zo weinig tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6396. Comomeer 1 - van TeamM&E

29 maart 2014, 13:00
Deze cache heeft helaas geen uitzicht op het meer, want het ligt er zo'n 200 meter vandaan. Met water moet je hier trouwens uitkijken, want dat geeft vervelende ongelukken. Gelukkig hoefde ik voor de cache niet veel moeite te doen, die vond ik 'rapido'. Na dit halve rondje rond het Italiaans aandoende Comomeer fietste ik verder richting Hillegom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6397. Sportief genieten - van pecora312

29 maart 2014, 13:10
Er viel behoorlijk veel te genieten, want elke keer als ik de cache wilde pakken, kwamen er nieuwe voorbijgangers. Eerst twee echtparen die naar de Keukenhof wilden en hun fietsen naast de mijne zetten om uitgebreid te overleggen. Toen moest er nog een foto worden gemaakt en daarbij heb ik aangeboden te helpen zodat ze er alle vier op stonden (en dus ook weer snel verder konden). Toen kwamen er nog een paar skaterboys naar beneden suizen en daarna twee paardrijmeisjes. Iedereen genoot sportief en ook van het fraaie lenteweer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6398. Sportief milieu - van pecora312

29 maart 2014, 13:25
Tot mijn verrassing leidde mijn GPS me naar het drukke parkeerterrein van de Amsterdamse waterleidingduinen. De hint had ik niet nodig, want op het nulpunt kon de cache eigenlijk maar op één plek zitten. Daarvoor moest ik wel even wachten totdat de kust volkomen veilig was. Maar in mijn milieu heb ik geleerd dat geduld een schone zaak is.
Bedankt en proost, Biertje

6399

geo 6399. Rondje Hillegom: 3e Loosterweg - van PA1EJ

29 maart 2014, 13:35
Het was tijd voor een fietsrondje door Hillegom. Bij deze eenvoudige rotonde was het kokertje ook eenvoudig gevonden. Ik hoefde dus niet opvallend te zoeken, en dat was maar gelukkig ook, want de wijkagenten hebben de inwoners van Hillegom opgeroepen om alert te zijn op verdachte situaties. Ik heb me dus onverdacht gedragen en ben snel weer doorgefietst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6400. Rondje Hillegom: Wilhelminalaan - van PA1EJ

29 maart 2014, 13:50
Op weg naar mijn 6400e cache werd ik op een smal fietsbruggetje tegengehouden door een gehandicapte vrouw op een driewieler, die er niet langs kon omdat twee vissende jongetjes hun fietsen en hengels hadden achtergelaten en daarna waren verdwenen. Ik schoof alles wat opzij, zodat de dame kon passeren en ik er daarna ook langs kon. Vlakbij de cache stopte de vrouw opnieuw. Ze wilde een stekje van de roze oleander plukken en vroeg aan mij of dat goed was. Ik vond het prima, want ik had inmiddels de cache al gespot. "Ik zal goed voor je kindje zorgen", hoorde ik haar ineens tegen me zeggen. Ik keek verbaasd op. Ze had echter tegen de struik gesproken, dus dat misverstand was opgelost. Toen ze eindelijk wegreed, graaide ik snel de koker en zette voor de 6400e keer mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6401. Rondje Hillegom: Satellietbaan - van PA1EJ

29 maart 2014, 13:55
Via het industrieterrein bereikte ik de cache, die vlakbij de drukke rotonde ligt. Die rotonde wordt onderhouden door Gebr. vd Geest grondwerk, die er een fleurig geheel van heeft gemaakt. Ik bevond me nu in het noorden van Hillegom en via de Weerlaan zou ik naar het zuiden fietsen. Het rondje deed ik dus met de klok mee.
Bedankt en proost, Biertje

6402

geo 6402. Zomaar ergens in Hillegom #1 - van TimBeen

29 maart 2014, 14:10
Ik bevond me zomaar ergens in Hillegom, waar iemand een petling zomaar ergens in een met klimop begroeide dijk had verstopt. Je staat hier goed in het zicht, want van drie kanten kan iedereen je aan het werk zien. Omdat er geen hint was, heb ik hier zeker 10 minuten staan wroeten en graaien. Ik ben zelfs nog wat omhoog geklommen, maar dat bleek achteraf niet nodig. Na het loggen heb ik de cache zomaar ergens teruggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6403. Sportcomplex De Vosse - van PA1EJ

29 maart 2014, 14:15
Sportcomplex De Vosse in Hillegom bestaat uit een zwembad en een multifunctionele sporthal, waar ook menig feest wordt gevierd. Mijn eigen feestje vierde ik deze middag buiten het sportcomplex, want ik had zojuist de cache gevonden. Die was van een afstand heel goed te zien, dus na het loggen heb ik hem iets beter verstopt. Bovenaan de cachepagina staat overigens dat het formaat een 'micro' zou zijn, maar volgens mij is deze doos een 'regular'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6404. Rondje Hillegom: Willem de Zwijgerlaan - van PA1EJ

29 maart 2014, 14:25
Bij deze rotonde was het erg druk, maar de cache lag op een plekje waar je nauwelijks opvalt. De locatie moest ik eerst even ontdoen van tientallen pissebedden, die dit kennelijk een lekker droog plekje vonden. Jammer jongens, zoek maar een ander huisje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6405. Rondje Hillegom: Hillinenweg - van PA1EJ

29 maart 2014, 14:35
In de cachebeschrijving staat dat deze tijdelijk uit de roulatie is in verband met beschadiging van de cacheplek, maar dat deze z.s.m. terugkomt. Volgens mij is dat een oude tekst, want de cache lag er gewoon en van beschadiging van de cachelocatie was geen sprake. Misschien moet dit stukje uit de cachebeschrijving worden weggehaald? Vanaf deze plek aan de Hillinenweg was de rotonde overigens niet meer te zien, maar daar was ik zojuist al een rondje overheen gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6406. Rondje Hillegom: Eboralaan - van PA1EJ

29 maart 2014, 14:40
De laatste rotonde die ik bezocht was die aan de Eboralaan. Nadat ik had gekeken waar de cache zich precies bevond, ben ik rustig gaan zitten. Ik had alle tijd om even op de website van gemeente Hillegom te kijken, maar toen ik zocht op "schatzoeken in Hillegom" kreeg ik bericht dat er niets was gevonden. Kennelijk heeft de gemeente hun website gewijzigd. Ik had inmiddels de cache gevonden en gelogd en kon Hillegom weer verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

6407

geo 6407. Welkom in Hillegom - van BorisjeNL

29 maart 2014, 14:50
Nu fietste ik al een paar uur door Hillegom, maar ik was nog nergens welkom geheten. Daar zou gelukkig nog net op tijd een einde aan komen, want toen ik de gemeente wilde verlaten, passeerde ik deze cache. Die zat overigens op een vreemde plek, want ik had hier eigenlijk een informatiebord of een stadsplattegrond verwacht, maar er was alleen een parkeervak en een hoop zand. En een nano-cache, die ik na wat zoekwerk toch nog wist te vinden. Welkom, maar ik vertrok naar Lisse.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#478. Eendjes tellen??? - van Team Kluskabouter

   dnf 29 maart 2014
De puzzel had ik al een tijd geleden opgelost, maar vandaag was ik in Lisse om de eendjes in levenden lijve te zien. Toen ik het gebied betrad, was er echter geen enkele eend in het water te zien. En ook de micro hield zich goed verborgen, hoewel de checker mijn oplossing had goedgekeurd. Is de cache misschien verdwenen?

geo 6408. Zwaansbroek - van Bula

29 maart 2014, 15:55
Drie jaar geleden was ik hier ook al eens geweest, maar toen heb ik de cache niet kunnen vinden. Maar nu ik weer eens in Lisse was, bracht ik opnieuw een bezoek aan deze recreatieve uithoek. En opnieuw heb ik een behoorlijk lange tijd gezocht, maar net toen ik het wilde opgeven, was het raak. Hoera, want nu hoefde ik hier niet nog een derde keer heen. Toen ik opgelucht mijn naam in het logboek schreef, zag ik dat de Soepkippen hier vanochtend ook al waren geweest.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 juli 2011
Voordat ik naar station Hillegom zou terugfietsen, besloot ik nog even langs Zwaansbroek te rijden. De kaart van mijn GPS had geen paadjes van dit gebied, dus ik moest weer eens ouderwets op het pijltje vertrouwen. Toen ik uiteindelijk bij het nulpunt was aangekomen, kreeg ik een onbeheersbaar verlangen om te gaan graven. Maar de hint zei me dat niet te doen, dus ik nam aan dat ik de cache dan wel op een andere manier zou kunnen vinden. Helaas, na ruim een half uur gezocht te hebben en daarbij het zoekgebied steeds ruimer nemend, ben ik onverrichterzake naar het station gereden.

6409

geo 6409. TB hotelletje 'Het logo 2.1' - van pecora312

29 maart 2014, 16:15
Het puzzeltje was niet zo moeilijk, maar om hier een TB achter te laten was toch een hele puzzel. Dat heb ik dus maar niet gedaan. Toen ik ter plaatse was, zag ik meerdere verstopmogelijkheden, maar de eerste de beste greep was raak. Op de grote petling had zich een naaktslak vastgezet, die het wel lekker vond om even het daglicht te zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6410. Sportief afval - van pecora312

29 maart 2014, 16:25
Met zo'n naam had ik verwacht dat de cache in of naast een grote berg afval zou liggen, maar het parkeerterrein van dit sportcomplex zag er keurig uit. Er viel me iets op en na wat friemelen had ik het kokertje te pakken. Bij het terugplaatsen moest ik even wachten, want kennelijk was er juist een wedstrijd of training afgelopen.
Bedankt en proost, Biertje

6411

geo 6411. 100 jaar Scouting: Lisser Kaninefaten - van Team Helpies

29 maart 2014, 16:35
In 2010 bestond scouting precies 100 jaar en dat was voor veel scoutinggroepen aanleiding een cache te plaatsen. Zo ook de Lisser Kaninefaten. Hoewel het zaterdag was, waren de meeste scouts al naar huis. Ik was er namelijk al een paar tegengekomen toen ik naar hun clubhuis fietste. Toch heb ik geprobeerd zo onopvallend mogelijk te loggen door in mijn camouflagejas plat op mijn buik liggend het rolletje te beschrijven. Jullie hebben me vast niet gezien!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6412. Cijfers en letters - van La Trap

29 maart 2014, 17:05
Mijn tweede cache vandaag was er eentje van La Trap (Just smile) en mijn laatste ook. Wat zou dit keer de bedoeling zijn? Gelukkig was er een duidelijke uitleg en na wat proberen kon ik mijn naam in het logboekje schrijven. Ik was al een liefhebber van La Trappe, maar ik ben nu ook een fan van La Trap. Leuk gedaan!
Hierna reed ik terug naar het station van Leiden en zag toen dat ik vandaag 85 kilometer had gefietst en daarbij 29 caches gevonden en 1 niet. Een aardige score.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 maart: met Miauw op de fiets van Delft naar Maassluis (6 caches)

6413no

geo Wijsheid onder het bruggetje - van basspijk1973

   note 30 maart 2014
Het lijkt meer geluk dan wijsheid als je deze cache weet te vinden. Een 'regular' onder een bruggetje, hoe moeilijk kon dat nou zijn? Toch heb ik hier een kwartier lopen zoeken, aan beide kanten. Thuis ontdekte ik dat de cache net deze ochtend was verplaatst, nadat die voor de tweede keer was verdwenen. De aanwijzing naar de nieuwe plek is me niet opgevallen. Of moest die toen nog worden aangebracht?

geo 6413. Halverwege - van Nanobel

30 maart 2014, 13:40
Vanwege het lekkere lenteweer fietste ik vanmiddag met mijn goede vriend Miauw van Delft naar Maassluis, om te lunchen en een biertje te drinken. Op een bepaald moment waarschuwde ik dat we even moesten stoppen. "Waarom?" wilde Miauw weten. Omdat we hier ongeveer bij halverwege zijn", legde ik hem uit. Even later toonde ik hem de petling. "Zie je wel? Dit is halverwege." De logrol was behoorlijk vol, dus ik moest mijn naam ergens in een hoekje krabbelen. Bovenaan de weg stonden de Aakjes, die achter ons aan zouden fietsen en die we later nog een keer zouden zien.
Bedankt en proost, Biertje

6414

geo 6414. Gemalen Delfland #5 - van De Zuidjes

30 maart 2014, 13:45
Op weg naar Maassluis fietsten Miauw en ik over het Gaagpad. Ik wilde even oversteken naar het gemaal dat in 1876 werd gebouwd als stoomgemaal naar ontwerp van T. van der Boll. Het was me direct duidelijk waar ik de petling moest zoeken en ja hoor, daar zat hij ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6415. Uitzicht vanaf de hoeve - van Golddigers2645

30 maart 2014, 13:55
Iets verderop langs de Oostgaag (N468) lag restaurant Lickebaertshoeve, maar voor de cache hoefden we niet naar binnen. Er was namelijk een apart bankje neergezet, waar je prima een biertje zou kunnen drinken, met uitzicht over de velden. Toen we weer vertrokken, kwamen net de Aakjes eraan. "Hij ligt er nog, hoor!" lachten we.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6416. Met STIP op de kaart... Midden-Delfland - van MLAtje

30 maart 2014, 13:55
Het centrum van Midden-Delfland lag precies op het erf van Hoeve Bouwlust, waar net een leuk feestje aan de gang was. De nano lag hier goed in het zicht. Daar werd ik erg vrolijk van, want dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Na het loggen fietsten we verder richting Maassluis, op zoek naar een gezellig terras.
Bedankt en proost, Biertje

6417

geo 6417. Poldermoord 1: Zicht op dubbel middelpunt - van Team Moekestorm

30 maart 2014, 14:05
Het was behoorlijk druk, deze zondagmiddag op het Weidepad. Waarschijnlijk veel nieuwsgierigen die gehoord hadden van de poldermoord en nu een kijkje kwamen nemen. Tussen alle foeterende fietsers en mopperende wandelaars vond ik verrassend snel de benodigde aanwijzingen, zodat we vlot onze fietsen weer konden oppakken, die we even op het smalle pad hadden neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6418. Thijs' mooiste plekje in Maasland - van Team Moekestorm

30 maart 2014, 14:15
Een cache waar geen hint voor nodig is, maar die toch door 20 mensen als een not-found is gelogd (en waarschijnlijk nog door velen helemaal niet is gelogd). Maar ik had het geluk dat ik vanmiddag mijn goede vriend Miauw bij me had. Terwijl we beiden zochten naar geniepige verstoptechnieken, haalde hij binnen een halve minuut de cache tevoorschijn. Daar moest op gedronken worden, dus op naar biercafé Oporto, het mooiste plekje in Maassluis!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#479. Herdenkingsmonument Maasland - van Silijili

   dnf 30 maart 2014
Voordat we op het terras van biercafé Oporto in de zon zouden gaan zitten, namen Miauw en ik nog even een kijkje bij het herdenkingsmonument. De petling hebben we niet gevonden, hoewel we toch heel goed tussen de plantjes hebben gewoeld. Later deze middag kwamen we team I-Eagle nogmaals tegen, die vertelden hoe ze de cache alsnog met hulp van de overburen hebben gevonden.

___________________________________________________________________


31 maart: in Castricum deed ik de triathlon en in Akersloot was ik sportief (44 caches)

6419

geo 6419. Met STIP op de kaart... Castricum - van Zoekbaars

31 maart 2014, 10:10
Het was nog wat bewolkt, toen ik deze maandagochtend in Castricum uit de trein stapte. Snel fietste ik naar de slagerij in de Dorpsstraat, waar alles nog in diepe rust verkeerde. De nano was snel gevonden en de eerste stip van vandaag was gezet. Er zouden er nog 43 volgen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6420. De W van Stamppot - van MartijnZ

31 maart 2014, 10:20
Wat deze bekende regel uit het Koningslied met de cache te maken had, ontging me volkomen. Maar waarschijnlijk houdt de cachelegger erg van stamppot, heet hij Willem en is hij erg koningsgezind. De feestslingers hingen namelijk nog steeds tussen de bomen. Gelukkig had ik in de beschrijving gelezen dat het niet nodig was de tuin te betreden, want er waren hier heel wat plekjes waar je een pannetje stamppot zou kunnen verstoppen. Maar mijn oog viel al vlot op een opvallend detail, waarna het fotokokertje zich snel prijs gaf.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6421. Sportief Castricum 05 Noord-end - van Daffyduck53

31 maart 2014, 10:25
Op weg naar de Triathlon van Castricum passeerde ik een andere sportieve cache: een kokertje bij sportpark Noord-end. Terwijl een ijverige en sportieve buurtbewoner wat zwerfvuil langs de oever opprikte, maakte ik uitgebreid foto's van het beeld in de vijver om daarna in een oogwenk ongezien de cache te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

6422

geo 6422. De Triathlon van Castricum #01 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 10:45
Toen ik gisteravond ontdekte dat er in Castricum een Triathlon te doen was, leek me dat een prima doel voor deze maandag. Omdat ik geen tijd had om alle puzzels op te lossen, zou de bonus een andere keer moeten volgen, maar alles zou vandaag heel anders verlopen. Terwijl ik bij #01 de juiste cijfers noteerde, kwam er een wielrenner voorbij die vroeg of hij moest helpen en waarschuwde voor een lastige tocht. Even later vond ik moeiteloos de cache van #01. Tevreden stapte ik weer op mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6423. De Triathlon van Castricum #02 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 10:50
De eerste 300 meter van de Triathlon zat er op. Tijd om even af te stappen om aan de waterkant het kokertje van #02 op te pikken. Ik zag dat er deze ochtend nog 2 teams op pad waren. Een daarvan zou ik later nog tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#480. Ontdek uw eigen land (deel 4) - van Team JoWi

   dnf 31 maart 2014
Tijdens de Triathlon van Castricum pakte ik even een afslag om deze sneller oppikker te graaien. Helaas, ik heb nog plat op m'n buik gelegen om een foto te maken van de mogelijke verstopplek. Thuis las ik dat de hint helemaal niet (meer) klopt. Tja, hoe moest ik nou mijn eigen land ontdekken?

6424a       6424b

geo 6424. De Triathlon van Castricum #03 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 11:10
Na een zinloze afslag voor een not-found fietste ik nu weer langs de N513. Bij het informatiebord las ik eerst zorgvuldig de tekst en beantwoordde daarna de vragen. Dankzij een slimme voorbereiding had ik in een oogwenk het coördinaat van #03 op papier. En daarna volgde al snel mijn 3e bierkrabbel en 3e bonusgetal. Dat schoot al lekker op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6425. De Triathlon van Castricum #04 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 11:15
Hier moest ik even het fietspad verlaten om via een karrenspoor de 4e halte van de Triathlon te loggen. De koker was gelukkig al van verre te herkennen. Daarna draaide ik de fiets om en reed ik weer terug naar het fietspad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6426. De Triathlon van Castricum #05 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 11:20
Dit werd een lastige, want de fiets moest ik laten staan om me een weg door het struikgewas te worstelen. Aan de waterkant hing een grote cachebehuizing op me te wachten. Ik had niet goed opgelet waar ik de struiken had verlaten, dus ik nam daardoor een andere weg terug naar boven.
Bedankt en proost, Biertje

6427

geo 6427. De Triathlon van Castricum #06 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 11:25
Voor #06 moest ik opnieuw de fiets laten staan en ergens richting een hek lopen. Alle listige verstopplekken heb ik tweemaal onderzocht, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Uiteindelijk zat de cache op een simpele maar doeltreffende plaats verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6428. Sportief Castricum 03 Wouterland - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 11:30
Tijdens de Triathlon van Castricum dook ik even de struiken in bij sportpark Wouterland. Nadat mijn GPS me eerst een vreemde omtrekkende beweging had laten maken, zag ik ineens (zonder GPS) de juiste verstopplek. Op de tweede plek van het derde strookje van de achtste logrol zette ik sportief mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6429. De Triathlon van Castricum #07 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 11:40
Hier moest ik even goed rondkijken, want #07 van de Triathlon was niet direct zichtbaar. Maar ik voelde me al snel aangetrokken tot een bepaalde hoek. Even loeren en ja hoor, daar was het kokertje boven water en daarmee tevens in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6430. Met STIP op de kaart... Bakkum-Noord - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 11:45
Tijdens de Triathlon van Castricum maakte ik een kort uitstapje naar Bakkum-Noord. Veel viel daar overigens niet te beleven, want het middelpunt lag op een leeg parkeerterrein aan de Heereweg. De micro had ik natuurlijk moeiteloos gevonden, na even goed, voorzichtig en onopvallend zoeken, precies zoals in de beschrijving stond.
Bedankt en proost, Biertje

6431

geo 6431. Pietje Bell 1 - van Zoekbaars

31 maart 2014, 11:50
Puzzelen is mijn lust en leven, en dit puzzeltje had ik jaren geleden al eens opgelost. Waarschijnlijk was ik toen van plan richting Castricum te gaan, maar ben ik nooit in de buurt gekomen. Vandaag deed ik de Triathlon en had ik Pietje Bell in mijn dagroute ingepast, zodat mijn puzzelwerk eindelijk kon worden verzilverd. Ik kwam terecht op een mooi en rustig plekje, waar het kokertje keurig zat geklemd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6432. De Triathlon van Castricum #08 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 12:25
Ik was weer terug op route van de Triathlon, maar dan wel een half uur later dan gepland. Die tijd had ik namelijk besteed aan een zoektocht aan de andere kant van de N513. Bij toeval ontdekte ik daarna dat er aan de overkant ook een pad liep (verscholen in het bos), wat de 'afwijking' in het coördinaat verklaarde. Eenmaal de oversteek gemaakt, was #08 snel ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6433. Sportief Castricum 04 De Duinloper - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 12:40
Sportpark de Duinloper is er speciaal voor atletiek. Maar het kokertje vond ik bij de fietsenstalling van de Kennemer IJsbaan. Buiten was daar vandaag weinig activiteit te ontdekken, maar misschien zat iedereen gezellig in de kantine met een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6434. De Triathlon van Castricum #10 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 12:55
Voor #10 moesten er ter plekke wat vragen worden beantwoord, maar of ik de juiste antwoorden had, betwijfelde ik. Toch kwam er een redelijk logisch coördinaat uit en ik nam er een kijkje. Hoera, na eerst wat verkeerde blikken geworpen te hebben, had ik toch het kokertje in handen. Dat zat uiteindelijk veel makkelijker weggestopt dan ik had verwacht, maar dat vond ik helemaal niet erg.
Bedankt en proost, Biertje

6435

geo 6435. De Triathlon van Castricum #11 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:00
Meer dan de helft van de Triathlon had ik er nu op zitten en ik voelde me nog niet moe. Sterker nog, ik was veel scherper dan anders. Want ook #11 had ik pijlsnel in de peiling. Doping? Welnee, alleen een klein blikje bier voor de nodige calorieën. De zon was inmiddels doorgebroken en dat verklaarde misschien ook mijn jubelstemming.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6436. De Triathlon van Castricum #12 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:10
Vrolijk fluitend stond ik #12 te loggen, toen er een fietser aankwam. Het bleek #.9 te zijn, die me al de hele ochtend voor was gebleven, maar nu vlak voor de finish ontdekte dat hij ergens een bonusgetal had gemist. Gelukkig had ik overal foto's van gemaakt, dus kon ik hem heel makkelijk uit de brand helpen. Toen ik vertelde dat ik #09 niet had kunnen vinden, was hij direct bereid om terug te rijden om mij te helpen. Dat bleek achteraf een slimme zet van hem, want bij de Bonus viel bij mij het ontbrekende kwartje, dat hij anders nooit zelf had gezien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6437. De Triathlon van Castricum #09 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:15
Hier zou ik aanvankelijk een not-found moeten loggen, maar een half uur later kwam ik toevallig medecacher #.9 tegen, die me aanbood deze listige cache even aan te wijzen. Hij had hem eigenlijk bij toeval gevonden en ik moest toegeven: hier had ik wel even staan kijken, maar dat de micro zo onzichtbaar zou zijn verstopt, had ik echt niet verwacht. Ook de vele cachepaadjes rond de bomen aan de andere kant van het pad, hadden me hier op het verkeerde been gezet.
Bedankt en proost, Biertje

6438

geo 6438. De Triathlon van Castricum #13 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:25
De rest van de Triathlon fietste ik samen met medecacher #.9 die al tot aan de Bonus was gekomen, maar ergens één code was vergeten te noteren. Dat had voor mij het voordeel dat ik de locatie van cache #13 op een presenteerblaadje kreeg aangeboden, want gisteravond had ik geen tijd meer gehad om dit puzzeltje op te lossen. Het was lastig om een leeg plekje te vinden op de overvolle logrol, maar ergens onderaan heb ik mijn naam gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6439. De Triathlon van Castricum #14 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:30
Gisteravond bij de voorbereiding voor de Triathlon had ik gezien dat het van belang was wp1 van deze korte multi niet te vergeten, dus die cijfers had ik nu paraat. Het getal bij wp2 was vlakbij en daarna kon ik naar de cache. Ik fietste dit stuk samen met medecacher #.9 die toegaf wp1 gemist te hebben, maar de cache met een kleine gok en verder op goed geluk toch had weten te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6440. De Triathlon van Castricum #15 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:35
Het eind van de Triathlon kwam in zicht. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Er was een kansje dat ik vandaag de hele tocht zou kunnen volbrengen, maar dan moest ik wel scherp blijven. De locatie lag hier voor de hand, maar de hint werd pas duidelijk toen ik het kokertje in handen had. Gelukkig had ik wel vaker met dat bijltje gehakt.
Bedankt en proost, Biertje

6441

geo 6441. De Triathlon van Castricum #16 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:40
Het laatste deel van de Triathlon fietste ik samen met medecacher #.9 die hier wel de cache had weten te vinden, maar niet de twee metalen plaatjes aan weerszijden van het veerooster. Zo moeilijk kon dat toch niet zijn? Ik zou wel even laten zien hoe dat moest en ging direct voortvarend te werk. Mijn metgezel deed nu ook een duit in het zakje en had de bingo. Daarna liepen we samen naar de verstopplek, die voor een geoefend geocacher niet viel te missen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6442. De Triathlon van Castricum #17 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:45
Voor deze fotopuzzel van de Zeeweg richting kust had ik gisteravond bij de voorbereiding geen tijd meer. Maar medecacher #.9 die ik onderweg had ontmoet, legde me de oplossing uit en wees de juiste locatie aan. Daar moest ik even wachten totdat de kust vrij was en daarna deed ik de gouden greep.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6443. De Triathlon van Castricum #18 - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 13:50
Voor de laatste multi van deze Triathlon hoefde ik me niet in te spannen, want medecacher #.9 die ik onderweg was tegengekomen, had deze al gedaan en wees me de opvallend verstopte cache aan. Zou ik die bij het passeren ook hebben herkend? Ik dacht het wel, maar met deze hulp wist ik het zeker. Het laatste bonusgetal werd genoteerd en we konden beginnen aan het rekenwerk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6444. Met STIP op de kaart... Castricum aan Zee - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 13:45
Terwijl medecacher #.9 aan het rekenwerk voor de Triathlon-bonus was begonnen, wilde ik nog even een stipje wegwerken. Eerst probeerde ik dat op goed geluk, maar met hulp van de hint ging dat een stuk sneller. Zo viel ik niet zo op, want het was hier best wel druk rond de rotonde. Dat kwam vast door het prachtige weer.
Bedankt en proost, Biertje

6445

geo 6445. De Triathlon van Castricum Bonus - van Castricums Cachers Gilde

31 maart 2014, 14:20
Medecacher #.9 was zeer voortvarend aan het rekenen geslagen, maar zijn antwoorden kwamen steeds in zee uit. We hadden allebei wat oude logjes gelezen en wisten daardoor dat dit niet juist kon zijn. Ik kreeg een ingeving en wist mijn metgezel te overtuigen van mijn gelijk. Die ging opnieuw aan het rekenen. We wisten dat we bijna op de goede plaats stonden, maar pas bij de derde berekening kwam er een plausibel coördinaat tevoorschijn. En die locatie klopte met onze verwachtingen. Dankzij de hulp van #.9 had ik een aantal (puzzel)caches gevonden die ik anders had overgeslagen, maar als tegenprestatie had ik hem aan de Bonus geholpen. Iedereen was dus tevreden en vrolijk fietsten we de Zeeweg terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6446. Met STIP op de kaart... Bakkum - van Zoekbaars

31 maart 2014, 14:40
Het dorpje Bakkum stond voornamelijk bekend om zanger Jim, maar dankzij deze nieuwe cache staat het pas echt op de kaart. Het middelpunt bevond zich aan de Doctor Ramaerlaan, waar een fors object bijna schreeuwde om een cache te mogen verbergen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6447. Ons paleisje - van jreurts71

31 maart 2014, 14:55
Den Haag kent een aantal paleizen, maar in Castricum staat er ook eentje. Het was wat kleiner dan ik gewend was en ook de paleistuin was niet echt opzienbarend. De hofhouding heeft hier niet veel werk aan, vermoed ik. De hier verstopte cache was daarentegen een stuk groter dan verwacht. Door de cryptische hint stond ik eerst in de tuin met de verkeerde steen in mijn hand, maar daarna zag ik dat er nog andere mogelijkheden waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6448. Fluitje van een cent - van geo55tig

31 maart 2014, 15:05
Dankzij mijn muzikale talent was het Fluitje van een cent een eitje. Volgens de cachelegger kon het doosje maar op één plek liggen, maar hij gaf er ook nog een duidelijke hint bij. Die bleek dus niet te kloppen, want er was nergens een steen te vinden. Had iemand die soms meegenomen? Het doosje lag dus ergens anders onder, maar na wat voelen was dat toch nog vlot gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

6449

geo 6449. Met STIP op de kaart... Starting - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 15:20
Na mijn bezoek aan Castricum fietste ik naar het buurtschap Starting, vlakbij Akersloot. Het bestaat uit een straat, 3 huizen en een cache. Die straat, de Sluisweg, zorgde voor veel passerend verkeer, maar men had gelukkig weinig oog voor een voorzichtig en onopvallend zoekende geocacher. Weer een stip van de kaart!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6450. Met STIP op de kaart... Akersloot - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 15:30
In het bruisende Akersloot is altijd wat te doen. In november vorig jaar kwamen zelfs de Howling Hurricanes op bezoek. Toen ik de poster wat beter bestudeerde, bleek dat ze in Heemskerk waren geweest, dus een paar kilometer verderop. Het genoemde aanplakbiljet bevond zich overigens precies op het middelpunt van Akersloot, waar ik moest zijn vanwege een cache. Die viel hier in dit plantsoen nauwelijks te missen. Stip, ik heb je!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#481. Sportief Akersloot 04: kanoën - van DaffyDuck53

   dnf 31 maart 2014
Na de Triathlon van Castricum en bezoek aan 2 Castricumse sportparken probeerde ik mijn sportieve prestaties te verhogen in Akersloot. De boom heb ik goed bestudeerd, want andere mogelijkheden waren er niet. Helaas. Later zou blijken dat de cache inderdaad was verdwenen.

6451

geo 6451. Rustplek - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 15:50
Een rustplek, maar niet voor mij, want er moest hard worden gewerkt. Eerst zoeken naar de cache, daarna loggen, foto's maken en de administratie bijwerken. De rustplek bleek gesitueerd vlak voor de brandweerkazerne. Daar was het vanmiddag pas echt rustig. Geen brand, geen paard in de sloot of volgelopen kelder. En gelukkig maar.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#482. Sportief Akersloot 05: watersport - van DaffyDuck53

   dnf 31 maart 2014
Na een mislukt avontuur bij nummer 4 probeerde ik het sportief toch maar eens bij nummer 5. Brutaal heb ik het aan beide zijden van het hek geprobeerd, maar nergens hoorde ik een plok. Ik bleek niet de enige die hier problemen ondervond. Een week later is er een nieuwe cache gelegd.

6452

geo 6452. Sportief Akersloot 03: handbal - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 16:15
Na twee verloren pogingen (nummer 4 en 5) bleef ik sportief en waagde ik een nieuwe kans bij nummer 3. En zoals zo vaak in de sport: drie keer is scheepsrecht en de aanhouder wint. Dit keer vond ik een keurige micro op de meest logische plek, op een handbalworp afstand van clubgebouw 't Boshuis van handbalverenging Meervogels. Vol goede moed fietste ik verder voor de rest van de serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6453. Sportief Akersloot 02: tennis - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 16:20
De overwinning bij nummer 3 smaakte naar meer, dus fietste ik naar de tennisvereniging. Op een vreemde plek, maar die voldeed aan de hint, vond ik daar de gezochte koker. De moeder die met haar dochtertje stond te tennissen, zal zich wel afgevraagd hebben wat die man daar in de bosjes deed, maar ze vroeg het me niet. Gewoon even loggen en een foto maken, zou ik hebben geantwoord.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6454. Sportief Akersloot 01: voetbal - van DaffyDuck53

31 maart 2014, 16:30
De laatste van de sportieve serie lag bij het voetbalveld. Hier vond ik een duidelijke behuizing en kon ik makkelijk mijn bierkrabbel kwijt. Op het veld was weinig te zien. Misschien omdat het maandagmiddag was, maar wellicht zat iedereen gezellig in de kantine met een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

6455

geo 6455. Klein Dorregeest - van siemp

31 maart 2014, 16:45
Buurtschap Klein Dorregeest bestaat uit een kruispunt en een hotel. Dat is hotel Akersloot van het Van der Valk concern, bekend van de kers op de appelmoes. Ik moest hier even het terrein op, want de kers die ik zocht lag naast hun reclamebord. Even ongezien loggen was er dus niet bij, want er reed continu verkeer over de Geesterweg en de oprit naar de A9. Snel weer verder dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6456. TB Hotel Van den Kommer Kazerne - van Team-Krom

31 maart 2014, 16:55
Vanuit Akersloot fietste ik naar Uitgeest, waar mijn aandacht werd getrokken door de Van den Kommer Kazerne. Voor de glanzende brandweerauto's die stonden te wachten op de volgende calamiteit had ik geen interesse, want ik had inmiddels het TB hotel zien staan. Op een brandveilig plekje zette ik daarna mijn naam in een vuurrood boekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6457. Met STIP op de kaart... Uitgeest - van Tonniere

31 maart 2014, 17:00
Natuurlijk had ook Uitgeest een middelpunt. En toevallig lag daar een cache. Ik stond in een doodlopend straatje met uitzicht op de Hervormde kerk. De klokken van de 14e eeuwse toren begonnen feestelijk te luiden toen ik mijn naam op het logrolletje zette. Kennelijk had de koster mij gezien. Met een hemelse blik verliet ik daarna het terrein.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6458. Gemaal Meldijk - van Benno

31 maart 2014, 17:10
Het gemaal aan de Meldijk uit 1874 is in 1996 gerenoveerd. Gelukkig bleven enkele authentieke elementen behouden, zodat er in 2009 een cache geplaatst kon worden. De nano had ik natuurlijk vlug in het oog, maar bij het schudden om het logrolletje te pakken te krijgen, schoot dat er ineens uit en verdween het ergens op de grond. Ik heb ruim 5 minuten nodig gehad om het smalle stoepje af te zoeken en vond het rolletje uiteindelijk onder mijn fiets. Een variant van het Biertje-Jorry-syndroom, dat ik nog niet eerder had meegemaakt. Na het loggen heb ik alles natuurlijk weer voorzichtig teruggeplaatst, zonder iets te laten vallen.
Bedankt en proost, Biertje

6459

geo 6459. De Tweede Broeker - van Benno

31 maart 2014, 17:25
De Tweede Broeker is een windmolen uit 1586 en oorspronkelijk de tweede uit een serie van 6. Achtkantige poldermolens van het type grondzeiler hebben altijd mijn bijzondere aandacht, maar dit keer was ik meer geïnteresseerd in de cache die hier moest liggen. Het formaat was 'small', dus dat kon niet moeilijk zijn. Toen ik na 5 minuten nog niets had gevonden, begon ik licht te wanhopen. Maar ineens, op de plek waar ik het niet verwachtte, had ik beet. In mijn opwinding hoorde ik niet dat er een auto stond te wachten tot ik mijn slordig neergezette fiets weg zou halen. Maar kennelijk wist de dame van de cache, want ze stelde geen vragen en kon ik snel weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6460. Speeltuin Uitgeest - van Team-Krom

31 maart 2014, 17:35
De speeltuin van Uitgeest was compleet verlaten, waarschijnlijk omdat hij 5 minuten geleden was gesloten. In alle rust kon ik dus op zoek naar de cache, die overigens een stuk buiten de speeltuin lag, maar wel op een plek waar je lekker een biertje zou kunnen drinken. Dat deed ik echter niet, want volgens mijn planning zou ik nog net 2 caches kunnen doen voordat de trein richting Haarlem zou vertrekken.
Bedankt en proost, Biertje

6461

geo 6461. Sportcentrum Uitgeest - van Team-Krom

31 maart 2014, 17:40
Ook bij de sporthal was weinig activiteit te bespeuren. Slechts een enkele sportieveling liep over het bijna lege parkeerterrein, dus dat gaf mij alle gelegenheid om op zoek te gaan naar de nano die hier moest zitten. En wat een geluk: bij de eerste greep had ik al beet. Dat is wel eens anders geweest...
Bedankt en proost, Biertje

geo 6462. Met STIP op de kaart... Assum - van Tonniere

31 maart 2014, 17:50
Omdat ik nog een klein beetje tijd overhad, fietste ik het station van Uitgeest voorbij en belandde ik in het middelpunt van Assum. Dat is beslist geen nieuwbouwwijk, want Assum is veel ouder dan Uitgeest. Al in 450 jaar voor Christus zaten hier al mensen in eenvoudige houten woningen. Het is dan ook een belangrijke archeologische vindplaats van waterputten, Romeinse potscherven en een boomstamkano. En ik vond er een micro! Die was inderdaad makkelijk te vinden, maar moeilijk ongezien te pakken. Nog net op tijd was ik weer terug bij het station. Vandaag had ik 50 kilometer gefietst en daarbij 44 caches gevonden en 3 niet. Tijd voor een biertje!
Bedankt en proost, Biertje

6462

Terug naar boven

Door naar april 2014