Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2014

184 caches gevonden (logs 7020-7203)

___________________________________________________________________


1 augustus: naar een event in Den Haag en een poort in Amsterdam (2 caches)

7020a       7020b

geo 7020. 1e Beatrixkwartier Lunchevent - van jermeer & cve.gps

1 augustus 2014, 12:35
Omdat ik vanmiddag met de trein naar brouwerij 't IJ in Amsterdam zou gaan, kon ik dat prima combineren met een bezoek aan het 1e Beatrixkwartier Lunch-event. Mijn (vloeibare) lunch zou ik straks bij de brouwerij gaan nuttigen, dus kon ik me concentreren op een gezellige (hernieuwde) kennismaking met een groot aantal mede-cachers. Zo sprak ik met leden van Team Wassenaar, defret, Boeg-en-post, oude bekenden JaSy en Bonzo B, en kreeg ik van een Bussie&Co nog een handige tip. Met de belofte aan de Styledancing Animals om hun smartphone-mystery (in etappes) te gaan doen, verliet ik als een van de laatsten om kwart over een de houten bankjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7021. De Muiderpoort - van ElineMatthijsse

1 augustus 2014, 15:10
Vanmiddag zou ik met een paar vrienden een bezoek brengen aan brouwerij 't IJ, maar door een bushalte eerder uit te stappen en een stukje te lopen, kon ik dit prima combineren met een bliksembezoek aan de Muiderpoort. Ooit was dit een van de Amsterdamse stadspoorten, gebouwd in 1770 door stadsarchitect Cornelis Rauws. Het magnetische doosje hield me langer bezig dan ik had verwacht. Nadat ik het stukje groen op meerdere plekken en van beide kanten had onderzocht, kon ik uiteindelijk toch mijn bierkrabbel kwijt. Nu snel naar de brouwerij voor een lekker glas IJwit.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


2 augustus: met Boswijk Posse de Polonaise Trail bij Emmen gefietst (83 caches)

7022

geo 7022. Basisscholen in de Rietlanden 5 - van Team Drenthies

2 augustus 2014, 08:55
Dit weekend zou ik met mijn goede vriend Boswijk Posse een deel van de Polonaise Trail gaan fietsen. Om 7 uur vertrokken wij vanuit Leidschendam voor een lange rit naar Emmen. Ondanks mijn grondige voorbereiding van de route nam mijn chauffeur niet gewoon de weg naar het centrum, maar koos hij voor de afslag Emmen-Zuid.
Pas veel later had ik door dat hij een kijkje wilde nemen bij zijn oude basisschool, de protestants-christelijke Jenaplanschool De Regenboog, waar kinderen zich in een sfeer van openheid kunnen ontplooien op de manier zoals zij zelf willen en waar elke vorm van voorbereiding een taboe is. Al snel stonden wij voor een muur van ijzerdraad, opgevuld met stenen, de nachtmerrie van veel geocachers. Nadat wij alle stenen over een lengte van zo'n twintig meter twee keer hadden omgekeerd, wilde Boswijk Posse het eigenlijk al opgeven. Nadat ik had gedreigd met een tik op de vingers met de liniaal, keek hij ook nog op een heel andere plaats, waar het kokertje onverwachts toch nog bleek te zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7023. Emmermeer-Noord - van Bazzmann

2 augustus 2014, 09:25
Dit weekend zou ik met mijn goede vriend Boswijk Posse een deel van de Polonaise Trail gaan fietsen. De fietsverhuur in Emmen ging echter pas om 10 uur open, zodat wij eerst even naar de wijk Emmermeer-Noord konden. In dit stukje bos lag mijn oudste not-found (uit 2005), die ik vandaag met wat hulp alsnog verwachtte te kunnen loggen. Eerst volgde een kleine warming-up met deze micro in schutkleuren. Achteraf bleek ik het ding wel gezien en betast te hebben, maar niet herkend. Gelukkig was Boswijk Posse al helemaal wakker, zodat hij mij vijf minuten later alsnog kon corrigeren.
Bedankt en proost, Biertje

7024

geo 7024. Groenling - van Kipchen, geadopteerd door Roan2001

2 augustus 2014, 09:40
Dit weekend zou ik met mijn goede vriend Boswijk Posse een deel van de Polonaise Trail gaan fietsen. Groenling stond daarbij ook op mijn lijstje, omdat dit mijn oudste not-found was. In 2005 had ik hier al gezocht, maar vandaag had ik de hulp van Boswijk Posse, die de eerste twee caches van vandaag ook al had weten te vinden. Bij de cryptische hint had ik al die tijd gedacht aan 'klimop', maar tijdens de boswandeling kreeg ik ineens een andere ingeving. Dat had ik aan Boswijk Posse verteld, die mij daardoor op de cache kon wijzen, die ik zojuist was gepasseerd. Met een afwijking van ruim 10 meter kreeg ik de eer de geniepige groenling alsnog te grijpen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 oktober 2005
Dit weekend zat ik met wat biervrienden in een luxe bungalow in een park bij Ees. Terwijl zij zaterdagmiddag gingen kaarten en bieren, fietste ik me in het zweet op zoek naar het Onderduikershol. Die cache heb ik helaas niet kunnen vinden, dus zondag besloot ik een wat simpeler cache te zoeken, Groenling, ook geplaatst door Kipchen. Terwijl mijn vrienden de kaarten schudden, vertrok ik richting Emmen. Om 18:40 uur had ik de cache-locatie bereikt. Tenminste, dat vermoedde ik, want de ontvangst was onder het bladerdak niet denderend. Ik had gehoopt dat dit vogeltje makkelijk te vangen was, maar blijkbaar heb ik Kipchen flink onderschat. Na 25 minuten moest ik het opgeven; van de hint snapte ik ook al niets: why is it in English? And what does it mean? Questions, questions...
Ik moest (in het donker) de 12 kilometer terug razendsnel fietsen, want om 19:00 uur zouden we gaan eten. Kip met een groen ding (brocoli) geloof ik. En bier. Véééél bier...

7025

geo 7025. Trollenbos - van Bazzmann

2 augustus 2014, 09:55
Op de terugweg naar de auto kozen mijn goede vriend Boswijk Posse en ik een iets andere route door het bos, waardoor wij de trollenfamilie nog zouden ontmoeten. Dat bleek lastiger dan gedacht, want pas na ruim vijf minuten struinen had ik de grappige trollen in de gaten. In het boekje hebben wij gelogd met de afkorting B & BP. Hierna reden wij naar het station van Emmen, waar onze OV-fietsen al klaarstonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7026. Zie ZOO NaNo - van Myrlot

2 augustus 2014, 10:25
Dit weekend zou ik met mijn goede vriend Boswijk Posse een deel van de Polonaise Trail gaan afleggen. Vanaf het station van Emmen vertrokken wij op onze OV-fietsen. Er was net een trein gearriveerd en wij volgden een groep enthousiaste dierentuinbezoekers in de richting van de Zoo. Hoewel het pijltje van de GPS een andere richting aanwees, had Boswijk Posse al snel door waar de nano moest zitten. Een snelle blik van mij bevestigde zijn vermoeden. Op het smalle logstrookje stonden geen voorgedrukte vakjes, zodat een paar cachers met een lange naam bijna de hele kant van het papier hadden gebruikt. Wij hebben alleen gelogd met onze initialen B & BP.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7027. Op Fietse! #01 Emmen - van MetSKIK

2 augustus 2014, 10:30
Op weg naar het startpunt van de Polonaise Trail fietsten mijn goede vriend Boswijk Posse en ik langs deze cache aan de Vreding in Emmen. Door puur geluk of door zijn kennis van de hint stopte mijn metgezel precies op de juiste plaats om daarna met een soepele beweging de forse koker tevoorschijn te halen. Hoewel wij vandaag maar 4 van de 30 caches van de Op Fietse-serie zouden passeren, noteerde ik toch zorgvuldig de bonuscode. Je wist immers maar nooit.
Bedankt en proost, Biertje

7028

geo 7028. Wo1~Geo4Bikers 2014~Afstapper Westenesch - van Rieus

2 augustus 2014, 10:35
Op weg naar het startpunt van de Polonaise Trail fietsten mijn goede vriend Boswijk Posse en ik langs dit elektriciteitshuisje in buurtschap Westenesch, nu een wijk van Emmen met 185 inwoners. Hij keek rechts, ik keek links en beiden zagen we de grote plastic trommel liggen. Daarin zat een klein doosje met het logboekje, waarin wij onze initialen B & BP schreven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#529. Op Fietse! #02 Westenesch - van MetSKIK

   dnf 2 augustus 2014
Dit was de tweede van deze serie die Boswijk Posse en ik tegenkwamen op weg naar het startpunt van de Polonaise Trail. Bij de brug over het Oranjekanaal hebben we heel lang gezocht, maar niets gevonden. Mijn zorgvuldig geplande tijdschema werd daardoor ernstig verstoord. En die bonus konden we nu wel op onze buik schrijven. Jammer...

7029

geo 7029. Lichtpunt - van Team Geim

2 augustus 2014, 11:10
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik naar het startpunt van de Polonaise Trail in de buurt van Emmen. Na wat wandelen en struinen door een verwilderd stukje bos mochten we op zoek naar het lichtpunt. We hadden de cachepagina niet gelezen en wisten daardoor niet wat we hier zouden aantreffen. Opeens zag ik tussen de struiken een soort grafsteen met de naam Wim Joost. Achteraf bleek dit een aandenken voor Wim Joost Licht bij zijn vertrek als hoofd van de afdeling stadsontwikkeling bij de gemeente Emmen. Boswijk Posse vond het kokertje en tekende de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7030. Geimpje Delftlanden - van Team Geim

2 augustus 2014, 11:20
Delftlanden is een woonwijk van Emmen waarvan de aanleg in 2006 is begonnen. Op weg naar het startpunt van de Polonaise Trail stonden mijn goede vriend Boswijk Posse en ik voor een metershoge muur van ijzerdraad en opgevuld met stenen. Boswijk Posse begon al te wanhopen en wilde gelijk weer weg. Maar ik bleef kalm en zag dat de cache heel ergens anders lag. Mijn metgezel was dankbaar dat ik het hoofd koel had gehouden en schreef onze initialen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

7031

geo 7031. Bungeejumpen - van Galán

2 augustus 2014, 11:25
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik naar het startpunt van de Polonaise Trail ten westen van Emmen. Na wat zoeken op de verkeerde plaatsen vond ik ineens het hulpstuk. En toen pas zag ik Spiderman, die Boswijk Posse met vaste hand voorzichtig naar ons toe kon halen. Dit was de leukste cache die we vandaag zouden tegenkomen. Fraai gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7032. Polonaise Trail 006 - van Galán

2 augustus 2014, 11:30
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. Om 7 uur waren we vertrokken vanuit Leidschendam en om 9 uur reden we door Emmen. Na 10 andere caches zagen we nu voor het eerst een stukje van de route van de even nummers. Mijn metgezel dook direct het struikgewas in, nadat ik hem op het duidelijke cachepaadje had gewezen. Wij logden vandaag overal met onze initialen B & BP.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7033. Velcro - van Team Geim

2 augustus 2014, 11:45
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. Omdat ik dacht dat Velcro een merknaam was van een fietsband, had ik de beschrijving van deze cache niet gelezen. Mijn metgezel had alleen een pocket querie met 2.000 caches gedraaid en verder niets voorbereid, maar hij had gelukkig wat klittenband bij zich. Bevestigd aan een stuk elektriciteitsdraad en 'aangestampt' met de magneetstaaf wisten wij de cache alsnog in handen te krijgen. Als een stel trotse MacGyfers schreven wij daarna onze initialen B & BP op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

7034

geo 7034. Polonaise Trail 004 - van Galán

2 augustus 2014, 11:50
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. We waren begonnen bij 006 en reden terug naar het 0-punt. Vandaar fietsten we de oneven nummers tot en met 071, waarna we een doorsteek maakten naar de even nummers 082 tot en met 036. We moesten namelijk uiterlijk 17 uur terug zijn bij het station van Emmen om onze gehuurde OV-fietsen weer in te leveren. We hebben overal gelogd met onze initialen B & BP.
Langs de Zandzoom stonden maar weinig objecten die geschikt waren om een micro te verbergen, dus Boswijk Posse stapte kordaat op het elektriciteitskastje af. Het was een hele opluchting toen hij even later weer opdook met de cache in zijn hand.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7035. Polonaise Trail 002 - van Galán

2 augustus 2014, 11:55
Op deze T-splitsing stonden de gebruikelijke voorwerpen: een rood-wit schrikhek, een straatnaambord en een paaltje met diverse fietsroutes en knooppunten. Geroutineerd onderzochten wij deze locatie om even later onze log te kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7036. Polonaise Trail 000 - van Galán

2 augustus 2014, 11:55
Dit was het zogenaamde 0-punt, de start van de trail. Van hieruit liepen de even nummers naar het oosten en de oneven nummers naar het westen. De cache had z'n beste tijd gehad en was geheel verdwenen. In de grijze ring zat slechts een hondenpoepzakje met een stukje papier, waarop wij onze initialen hebben toegevoegd.
Bedankt en proost, Biertje

7037

geo 7037. Polonaise Trail 001 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:00
De polonaise ging niet onder de snelweg door, maar boog linksaf naar de Wienbargsteeg. Maar eerst moesten we bij het schrikhek nog even bukken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7038. Op Fietse! #07 Erm / Achterste Erm - van MetSKIK

2 augustus 2014, 12:00
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. Dit was de derde van de Op Fietse!-serie die we passeerden. De cache lag gelukkig niet bij het bankje, waarop Boswijk Posse direct ging zitten om wat te drinken. Omdat we #02 niet hadden gevonden, hebben we hier de bonuscode ook niet meer genoteerd, want die bonus zouden we toch niet gaan vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7039. Polonaise Trail 003 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:05
Terwijl Boswijk Posse zijn pen ging zoeken, liep ik naar de boom om de cache te graaien. Energiek gooide ik het ding naar mijn metgezel die hem feilloos opving om daarna het logboekje te beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

7040

geo 7040. Polonaise Trail 005 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:05
De juiste boom leek ons duidelijk, maar toen ik van mijn fiets stapte om het kokertje te pakken, was er helemaal niets te zien. In eerste instantie, want toen ik mijn nek iets verder uitstak, grijnsde de cache mij alsnog tegemoet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7041. Polonaise Trail 007 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:10
Op deze plek kwamen we een groep racefietsers tegen, waardoor we ontdekten dat we wat onhandig onze fietsen op het pad hadden neergezet. Ik was namelijk naar de boom gelopen om de petling te pakken en Boswijk Posse stond breeduit met zijn pen klaar om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7042. Polonaise Trail 009 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:10
Nog geen 200 meter verder aan de Wienbargsteeg stond de volgende boom op ons te wachten. Volgens Boswijk Posse was het een eik en ik geloofde hem direct. Mijn taak bestond er slechts uit om de cache te graaien en daar had ik al mijn aandacht bij nodig.
Bedankt en proost, Biertje

7043

geo 7043. Polonaise Trail 011 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:10
Op deze T-splitsing waren twee mogelijkheden: ik vermoedde dat de cache bij de paal met het straatnaambordje zou zitten, maar Boswijk Posse dacht aan het kunststofpaaltje met fietsroutes. En inderdaad, een van ons had gelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7044. Polonaise Trail 013 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:15
De koeien wisten van het bestaan van deze cache, want ze kwamen direct aanlopen toen Boswijk Posse bij het juiste paaltje even bukte. De petling was verdwenen, maar in de kunststofring stak een ziplockzakje met een stukje papier. Voor ons geen reden om niet te loggen, dus vrolijk noteerden wij onze initialen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7045. Polonaise Trail 015 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:15
Vlak voordat we de drukke Horstingerend (N378) zouden oversteken, mocht ik nog even bij een boom kijken. Dat moest ik wel drie keer doen, want hier zat het buisje niet aan de voet, zoals gebruikelijk, maar een stuk hoger. Gelukkig was ik nog een beetje fris.
Bedankt en proost, Biertje

7046

geo 7046. Polonaise Trail 017 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:20
We reden nu over de Achterste Erm, een weg waarlangs ook nog wat kokers waren gestrooid. De eerste zat vlakbij een hek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7047. Polonaise Trail 019 - van Anelith

2 augustus 2014, 12:20
Eindelijk reden we weer op schema. Bij de start liepen we al 20 minuten achter, dat nog eens opliep door een not-found. Doordat we sneller fietsten en logden dan ik had gepland, konden we de achterstand langzaam inlopen. Dat betekende ook dat we eerder dan verwacht klaar zouden zijn, dus was er tijd over voor wat extra caches.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7048. Polonaise Trail 023 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:25
Nummer 021 was tijdelijk verdwenen, dus fietsten we gelijk door naar 023. Een boom met daarachter wat takjes op de grond. Die konden best wel eens een koker bedekken. Dat bleek inderdaad nummer 023 van deze trail te zijn, die door Boswijk Posse vlot werd gelogd.
Bedankt en proost, Biertje

7049

geo 7049. Polonaise Trail 025 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:25
De Achterste Erm was inmiddels overgegaan in de Schaapdijk. Een smal paadje leidde naar de boom waar tot nu toe zo'n 1400 geocachers de koker hadden gevonden. Ik deed precies hetzelfde en liet Boswijk Posse daarna het logwerk doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7050. Polonaise Trail 027 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:30
Hier werden we weer eventjes op het verkeerde been gezet. Aan en bij de voet van deze boom was niets te vinden. Maar een flink stuk hoger gelukkig wel. Boswijk Posse wees mij nog op het stuk roodwitte waarschuwingslint dat in de boom hing en mij op de juiste hoogte had moeten wijzen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7051. Polonaise Trail 029 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:30
Hier stond een flinke struik hulst, waar ik voorzichtig achter en tussen probeerde te loeren. Toch liet ik me een paar keer prikken voordat ik de koker zag en daarna moest ik ook nog eens heel behoedzaam mijn arm strekken.
Bedankt en proost, Biertje

7052

geo 7052. Polonaise Trail 031 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:35
Op de hoek van dit weiland stond een mooie houten paal met aan de voet een klein rood dopje dat nog net zichtbaar was. Omdat het hek uit schrikdraad bestond, probeerde ik zonder te schrikken de cache te pakken. Toen dat lukte, was ik erg in mijn schik.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7053. Polonaise Trail 033 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:35
Een weiland verderop mocht ik opnieuw bij een hek gaan zoeken. Dit keer bestond het uit prikkeldraad. Een wit berkenboompje koesterde de koker aan zijn voet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7054. Polonaise Trail 035 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:40
Alweer een boom en alweer een koker. Nadat ik die aan Boswijk Posse had overhandigd, wiste ik even het zweet van mijn voorhoofd. Met zo'n 30 graden Celsius was het een pittige klus die wij hier uitvoerden.
Bedankt en proost, Biertje

7055

geo 7055. Polonaise Trail 037 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:40
De kokers aan de Schaapdijk bleken allemaal aan de linkerkant van de weg te liggen. Was hier alvast rekening gehouden met enthousiaste groepen geocachers uit Engeland? Wij fietsers hadden het maar lastig, maar onze steeds slordig neergezette OV-fietsen waren zo opvallend, dat ze nergens omver werden gereden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7056. Polonaise Trail 039 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:45
De berm was hier z'n 10 meter breed, dus de fietsen werden even tussen de struiken gestald. Een smal kronkelpaadje leidde me precies naar de juiste boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7057. Polonaise Trail 041 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:45
Schuin tegenover zorgboerderij 'Ons Kinderparadijs' aan de Emmerstraat mocht ik nog even achter een van de grote bomen kijken. Daarna sloegen we de hoek om.
Bedankt en proost, Biertje

7058

geo 7058. Polonaise Trail 043 - van De Vier Windstreken

2 augustus 2014, 12:50
We reden nu langs de Verlengde Hoogeveensche Vaart over de Oosterhesselerweg. Het leek erop dat ik dit keer achter het groene elektriciteitskastje moest kijken en dat bleek te kloppen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7059. Polonaise Trail 045 - van goosefield

2 augustus 2014, 12:50
Na het viaduct onder de N34 stopten we bij een boom waarachter een bekende baksteen lag. Het loggen was zo gebeurd en we bleven even in het gras zitten om een boterham te eten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7060. Polonaise Trail 047 - van goosefield

2 augustus 2014, 13:00
Nadat we in het gras een boterham hadden gegeten, stapten we weer op de fiets om te ontdekken dat er 150 meter verderop een comfortabele picknicktafel stond. En een boom met klimop en een verstopt kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7061. Polonaise Trail 049 - van goosefield

2 augustus 2014, 13:05
Bij het bruggetje over de Verlengde Hoogeveensche Vaart zochten we eerst aan de verkeerde kant, maar na een tweede blik op de GPS liepen we een paar meter terug en kon ik daarna Boswijk Posse de logisch verstopte koker aanwijzen.
Bedankt en proost, Biertje

7062a       7062b

geo 7062. De Alpaca - van Galán

2 augustus 2014, 13:10
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. Daarbij passeerden wij ook een paar andere caches, zoals de Alpaca. Dat leek mij een originele naam voor de familiecamping van ALfred en PAtty CAminada. Maar Boswijk Posse wees mij op de groep grazende berglama's met een schofthoogte van 90 centimeter en een lange hals en een vacht die in meer dan 22 erkende kleurslagen voorkomt. Terwijl hij een paar spannende actiefoto's probeerde te maken, wierp ik me op de cache. Die zou moeten zitten bij een opmerkelijke boom aan de waterkant. Toen Boswijk Posse het zoekwerk na 5 minuten van mij overnam, was ook hij ervan overtuigd dat hier geen koker kon zitten. Die zat er toch wel, want ineens zag ik de rode dop en konden wij alsnog onze namen noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7063. Polonaise Trail 051 - van goosefield

2 augustus 2014, 13:15
Na het uitstapje bij de alpaca's vervolgden wij onze rit langs het Verlengde Hoogeveensche Kanaal, waar op dat moment net wat winnaars van de Staatsloterij voorbij tuften: man achter het stuurwiel en vrouw en dochter in bikini op het voordek. Niemand zag hoe Boswijk Posse razendsnel de cache tevoorschijn trok.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7064. Wo5~Geo4Bikers 2014~Langs de Jongbloedvaart - van Team The Sweeties

2 augustus 2014, 13:20
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse fietste ik vandaag een deel van de Polonaise Trail. In ons enthousiasme hadden we te laat in de gaten dat iets voorbij De Alpaca nog een tweede cache lag. Daarom reden we nog even terug om achter een boom langs de Jongbloedvaart een grappig verstopt fietstasje te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7065. Polonaise Trail 053 - van goosefield

2 augustus 2014, 13:30
Na ons uitstapje naar de Jongbloedvaart keerden wij weer terug naar de Oosterhesselerweg. Nummer 051 hadden we al gehad, dus daar reden we voorbij. Er kwam ons een auto met geocachers tegemoet die lachend op mijn GPS wezen. Maar wij fietsten door, naar nummer 053, waar een auto met Duits kenteken en open portier stond. De bestuurder was nergens te zien, maar dook ineens op: van beneden bij de trap. Wie het was weten we niet, want op 2 augustus heeft er geen enkele Duitser deze cache gelogd. Met de cache hadden we ook wat moeite. Zelfs met de (duidelijke) hint duurde het even voordat Boswijk Posse uiteindelijk toch de koker wist te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

7066

geo 7066. Polonaise Trail 055 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:35
In de verte zagen we dat hier al 2 dames met hun fietsen de cache stonden te loggen. Het waren moeder met dochter (hangover-hill-dairy) die in de buurt woonden en vandaag een stukje van de trail fietsten. Na een kort gesprekje gingen wij elk onze eigen kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7067. Polonaise Trail 057 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:40
Volgens de thermometer van Boswijk Posse was het nu 35 graden Celsius en hij mijmerde hoe fijn het zou zijn als hier een terras zou staan. Maar ik legde hem uit dat de Drentenaar een noeste werker is en dat ledigheid en drankgelag daar niet bij horen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7068. Polonaise Trail 059 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:45
Hier waren we lang bezig. Gezien de zoeksporen kwamen meerdere bomen in aanmerking en die hadden allemaal holten en gaten. Uiteindelijk gaven we het op en noteerde ik een not-found. Boswijk Posse zat al op de fiets toen ik nog even een boom een heel stuk verder bekeek. En warempel: raak, gewoon bij de voet. Maar wel met een meter of 20 afwijking!
Bedankt en proost, Biertje

7069

geo 7069. Polonaise Trail 061 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:50
We waren rechtsaf geslagen, de Boksloot in. Op de hoek stond een pipowagen en de bezitters zaten lekker te lunchen. Ik dook even naar de alleenstaande boom om daar het kokertje te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7070. Polonaise Trail 063 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:55
Langs de Boksloot stond maar één witte berk en die leek ons daarom uitermate geschikt voor een cache. De trailleggers hadden hetzelfde idee en zo logden wij op eenvoudige wijze nummer 063.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7071. Polonaise Trail 065 - van Orvel

2 augustus 2014, 13:55
Een beetje verscholen stond er iets verder nog een witte berk. Vanwege een juiste verdeling van taken liet ik dit keer Boswijk Posse de koker pakken, terwijl ik wat foto's maakte.
Bedankt en proost, Biertje

7072

geo 7072. Polonaise Trail 067 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:00
Achter het hek stond een bruine pony te grazen, die gelukkig geen enkele aandacht aan ons schonk. Daardoor kon ik ongestoord het kokertje pakken en aan Boswijk Posse overhandigen om te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7073. Polonaise Trail 069 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:00
Ik had net de koker gepakt en Boswijk Posse stond rustig te loggen, toen Dagger38 aan kwam fietsen. Hij deed dit stuk van de trail achterstevoren en ging gelijk op zoek naar de cache. Toen pas zag hij dat wij die nog in onze handen hadden. Hij meldde dat hij een paar kokers niet had kunnen vinden, maar daar zouden we geen last van hebben, want wij zouden straks doorsteken naar de even nummers.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7074. Polonaise Trail 071 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:05
Een boom met een cachepaadje rondom. Dat moest hem dus zijn. Het zou onze laatste log zijn van de oneven nummers van deze trail. Daarna fietsten we via de Oude Tolhuisweg en de Klenkerweg naar Benneveld.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7075. Polonaise Trail 084 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:25
We waren Benneveld binnengefietst om hier de even nummers van de trail af te rijden. Vanwege de grote hitte en onze nog grotere dorst besloten we op zoek te gaan naar een gezellig terras, maar dat kwamen we niet tegen. Wel een transformatorhuisje, waar ik na even speuren tussen de klimop een petling zag zitten.
Bedankt en proost, Biertje

7076

geo 7076. Polonaise Trail 082 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:30
Op de hoek van de Kampweg en de Doolhofweg stond het plaatsnaambord van Benneveld. Maar ik zag ook dat er een koker zat. Nadat Boswijk Posse had gelogd, verlieten wij dit doodstille dorp, dat voor het grootste deel uit boerderijen bestaat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7077. Polonaise Trail 080 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:30
We fietsten nu over de Doolhofweg, een tamelijk rechte weg waar om de 250 meter een boom met koker te vinden viel. De eerste mocht Boswijk Posse pakken, zodat ik even op de kaart kon kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7078. Polonaise Trail 078 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:35
Iets voorbij de knik in de Doolhofweg, bij de laatste boom voor het weiland, stopten we opnieuw. Gelijktijdig had er een piep geklonken uit onze GPS'en. Volgens het inmiddels vaste stramien haalde ik het kokertje, wierp het soepeltjes naar Boswijk Posse, die het behendig opving en rustig onze log schreef. Inmiddels had ik foto's en aantekeningen gemaakt, een biertje gedronken en de volgende cache op de planninglijst opgezocht. Ik nam de koker daarna weer snel over van mijn ontspannen metgezel, die het overigens allemaal lekker vlot vond gaan, en plaatste de petling weer zorgvuldig terug naast de boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7079. Polonaise Trail 076 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:35
Op weg naar deze zagen we in de verte 2 wandelaars. Boswijk Posse dacht overigens de hele dag al in elke willekeurige fietser of hondenuitlater een bekende geocacher te herkennen, maar dit keer leek hij gelijk te krijgen. Het stel kwam namelijk van dezelfde boom vandaan, waar wij nu op af reden. Volgens de nog natte inkt in het logboekje was het Team Bankras, die wij bij de volgende cache zouden inhalen.
Bedankt en proost, Biertje

7080

geo 7080. Polonaise Trail 074 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:40
Team Bankras stond ons al op te wachten met het logboekje in hun handen. We maakten kennis, vertelden onze ervaringen van vandaag, hadden het over geocachen in het algemeen en over bierbrouwen. Hoewel we inmiddels 40 minuten voorliepen op mijn schema konden we niet te lang stilstaan, want Boswijk Posse wilde in die ingelopen tijd nog 7 extra caches gaan doen en ook nog een Weizenbier drinken op een terras in Noord-Sleen. We wisselden nog TB-nummers, coins en bierviltjes uit en namen hartelijk afscheid.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7081. Polonaise Trail 072 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:50
Team Bankras was de andere kant opgelopen, terug naar hun vanmorgen geparkeerde auto en wij fietsten naar de Haarmaatsdijk. Op de driesprong bevond zich een bekend drietal: een schrikhek, een straatnaambordje en een cache. Boswijk Posse zocht aan de ene kant van het hek en ik aan de goede.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7082. Polonaise Trail 070 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:50
De sporen in het gras verraadden dat wij bij deze boom op de Haarmaatsdijk aan de linkerkant moesten zijn. Boswijk Posse wilde alweer een nieuw pak stroopwafels opentrekken, want na elke tiende gevonden cache moest volgens hem een beloning volgen en zo kon tevens de bloedsuikerspiegel op peil worden gehouden. Ik bedankte dit keer, want ik had net een nieuw blikje bier gepakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7083. Polonaise Trail 068 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:55
Hoewel ik bij elke cache meerdere foto's en uitgebreide aantekeningen heb gemaakt, ontbrak nummer 068 op mijn digitale fotorolletje. Was het houten paaltje zo gewoontjes of had ik mijn handen hier vol aan bierblik en stroopwafels? Het viel achteraf niet meer te reconstrueren, dus mijn excuses voor deze slechte log.
Bedankt en proost, Biertje

7084

geo 7084. Polonaise Trail 066 - van Orvel

2 augustus 2014, 14:55
Opnieuw een houten paaltje waar we aan de linkerkant een koker vonden. Terwijl Boswijk Posse stond te loggen, vertelde hij me dat hij inmiddels volledig de oriëntatie kwijt was met betrekking tot de richting waarin Emmen lag. Vanaf nu vertrouwde hij volledig op mijn uitgewerkte schema om op tijd in Emmen te zijn. Ik kon hem gerust stellen: we hadden voldoende tijd voor nog 15 caches van deze trail, een glas Weizenbier in Noord-Sleen en een not-found bij een viaduct onder de N34.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7085. Polonaise Trail 064 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:00
Op het kruispunt van de Haarmaatsdijk met de Bommertsweg stond alleen een paal met twee straatnaambordjes. Er waren dus weinig verschillende mogelijkheden om een cache te verstoppen. Ik bukte even en had direct beet. Hierna sloegen wij de smalle Bommertsweg in, tussen de weilanden en de velden door.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7086. Polonaise Trail 062 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:00
Op de hoek van dit met schrikdraad beveiligde weiland stond een dikke balk, vermoedelijk een deel van een oude spoorbiels, hoewel er geen schroefgaten zichtbaar waren. Wel zag ik er een verstopte koker zitten, die ik enthousiast naar Boswijk Posse toewierp.
Bedankt en proost, Biertje

7087

geo 7087. Polonaise Trail 060 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:05
Dit was weer een lastige, want we zagen dat er bij de bomen overal cachepaadjes waren ontstaan. Die hebben we dus eerst onderzocht. Daarna zagen we aan de andere kant van de weg een bijna droge sloot. Nadat Boswijk Posse de hint had bekeken, bleek dat we hier goed zaten. Ik had inmiddels de grote steen zowat uitgegraven, maar er bleek aan de andere kant van het boerenweggetje nog een kleinere te liggen, waarachter mijn metgezel de koker wist te vinden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7088. Polonaise Trail 058 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:10
Nadat we bij de vorige koker stevig ons best hadden moeten doen, bleek deze weer een eitje. Of eigenlijk meer een keitje, want daaronder lag de cache, naast het grijze elektriciteitskastje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7089. Polonaise Trail 056 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:15
Halverwege de Bommertsweg stond een eenzame boom met een paadje van platgetreden gras ernaartoe. We hadden inmiddels zoveel ervaring dat we niet eens meer op onze GPS keken, maar direct op de cache afliepen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7090. Polonaise Trail 054 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:20
Op de hoek met de Braamweg konden we in eerste instantie niets vinden. Totdat ik mijn blik wat verruimde en de cache wist te grijpen. Het was dit keer geen koker, maar een vreemde constructie, gevuld met overvolle logblaadjes. Boswijk Posse kon slechts met moeite onze initialen ertussen proppen. Wat jammer dat deze cachelegger zo weinig tijd heeft voor onderhoud.
Bedankt en proost, Biertje

7091

geo 7091. Polonaise Trail 052 - van Artjourney

2 augustus 2014, 15:20
Wat een grappige eikenboom stond hier op ons te wachten en het werd nog leuker toen ik er een petling vond. Snel loggen, want de volgende was opnieuw een tiental en dan zou Boswijk Posse weer stroopwafels uitdelen. Ik had er vandaag al 7 op en ik begon een beetje misselijk te worden. Maar dat zou misschien ook door al dat bier kunnen komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7092. Polonaise Trail 050 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:25
We waren inmiddels de Groningerweg ingeslagen en Boswijk Posse maakte zich zorgen omdat hij slechts 2000 caches in zijn GPS had geladen en die rond de stad Groningen daar niet bij zaten. Ik wist hem gerust te stellen dat we nog steeds op de terugweg naar Emmen waren, waar we volgens mijn zojuist bijgewerkt schema om 17:52 uur zouden arriveren. Ik maakte me meer zorgen om de cache, want hoewel dit nummer 050 was, stond er op de logrol 048.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7093. Polonaise Trail 048 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:25
Nu reden we op de Holtweg, waar 2 petlings waren verstopt. De eerste zat achter de enige boom langs deze weg. De cachelegger had duidelijk een voorkeur voor eiken, want inmiddels begon zelfs ik als stadsmens de specifieke wortels te herkennen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7094. Polonaise Trail 046 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:30
En dit was weer een lastige, want langs de saaie Holtweg stond helemaal niets. Nergens een paaltje, kastje of bordje. De petling zat dus op een willekeurige plek in het gras gestoken. Volgens de ontcijferde hint aan de rechterkant van de weg, maar dat is natuurlijk als je de route op normale wijze volgt. Ernaast zou een klein latje moeten zitten. Dat klopte, want het latje ontdekten wij nadat we de cache al lang hadden gevonden.
Bedankt en proost, Biertje

7095

geo 7095. Polonaise Trail 044 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:35
Op de hoek van de Beegmeerweg en de Menso Altingstraat was speciaal voor geocachers die niet uit deze omgeving kwamen een straatnaambordje geplaatst. Voor de afwisseling hoefde ik dit keer niet te bukken, maar moest ik op mijn tenen balanceren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7096. Polonaise Trail 042 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:35
We hadden voorzichtig de provinciale Molenesweg (N376) overgestoken en zaten weer tussen de weilanden. Bij dit verkeersbord vonden we voor het eerst een doosje in plaats van een petling. Vroeger hadden er oordopjes ingezeten. Kennelijk is het tegenwoordig op het platteland ook niet altijd zo stil als vandaag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7097. Polonaise Trail 040 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:40
Bij gebrek aan bomen of straatmeubilair was er opnieuw een petling ergens in het gras in de grond gestoken. Dit keer onder een steen. Boswijk Posse verwachtte hier een kei van het formaat van een hunebed aan te treffen, maar dit steentje bleek toch een maatje kleiner.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7098. Polonaise Trail 038 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:40
Bij de tweestammige eik op de hoek van de Waterkampenweg naderde voor ons bijna het einde van de trail. Boswijk Posse pakte de petling en vulde het logboekje, want ik kon alleen nog maar aan een groot glas Weizenbier denken.
Bedankt en proost, Biertje

7099

geo 7099. Polonaise Trail 036 - van Orvel

2 augustus 2014, 15:45
Nummer 036 leidde ons naar Noord-Sleen, waar ongetwijfeld ergens terras zou staan. We liepen ongeveer een uur voor op mijn oorspronkelijke schema, zodat we makkelijk ergens een biertje konden drinken. Vriendelijke dorpelingen wezen ons de weg naar café-restaurant Wielens, waar we op het terras een groot glas Hertog Jan Weizenbier dronken op de goede afloop.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#530. Op Fietse! #03: Slenerweg - van MetSKIK

   dnf 2 augustus 2014
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse had ik vandaag een deel van de Polonaise Trail gefietst. Nadat we in Noord-Sleen een glas Weizenbier hadden gedronken, zaten we weer stevig in het zadel. Op weg naar het station van Emmen, waar we voor 17 uur onze gehuurde OV-fietsen moesten inleveren, passeerden we nog één cache, onder het viaduct over de N34. Na 10 minuten zoeken naast en onder het viaduct moesten we het opgeven wegens gebrek aan tijd. Dit was al de tweede van deze serie die we niet konden vinden en de muziek van de band SKIK zal mij voor altijd doen herinneren aan deze tegenvallers. Door stevig door te trappen waren we toch nog om 10 voor 5 bij het station, waar bleek dat we vandaag 40 kilometer hadden gefietst.

7100

geo 7100. Westerhaar: First - van Erickje

2 augustus 2014, 18:35
Samen met mijn goede vriend Boswijk Posse had ik vandaag bij Emmen een deel van de Polonaise Trail gefietst. Nu reden we met de auto richting Gorssel (onder Deventer) waar we zouden overnachten. Onderweg kwamen we langs Westerhaar, waar ik graag even wilde stoppen om een oude not-found uit 2009 alsnog te verzilveren. Opnieuw leidde de GPS mij hier de voortuin in. Gelukkig dat Boswijk Posse nog helemaal fris en scherp was, want terwijl ik met de moeder en broer van de cachelegger stond te praten en (opnieuw) tevergeefs wat rondkeek, had hij de plastic doos al weer gevonden. Een heuglijk moment, want het was mijn 7100e cache. Achteraf ontdekte ik dat ik de belangrijkste zin in de lange cachebeschrijving over het hoofd had gezien: "De cache ligt niet in de tuin, dus hier aub uit blijven."
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 augustus 2009
Terwijl mijn vrienden in de tuin van onze villa in Sibculo zaten te kaarten, ging ik op mijn huurfiets naar het nabijgelegen Westerhaar voor een "makkelijk te vinden" cache. Zoeken in voortuinen zonder hint of geoache-sticker vind ik altijd het leukste. Door de afwijkingen in het coördinaat zit ik meestal eerst in de tuin van de buren, wat vaak erg leuke gesprekken oplevert.
Na 5 minuten bij de oprit van Erickje's moeder gezocht te hebben, toch maar even gecontroleerd of ik het juiste coördinaat had ingevoerd. Daarna maar wat brutaler geweest en bloempotten opgetild, witte beelden verplaatst en zelfs onder de deurmat gekeken. Helaas. Tenslotte besloot ik aan te bellen om te vragen waar deze "makkelijk te vinden" cache nou precies lag. Helaas, niet alleen de cache, maar ook de bewoonster was weg. Teleurgesteld verliet ik Westerhaar...

geo 7101. Het einde van... - van Team irisensem

2 augustus 2014, 19:25
Met mijn goede vriend Boswijk Posse reed ik richting Deventer, waarbij we af en toe even stopten voor het loggen van de cache. Hoewel mijn chauffeur 2000 caches in zijn GPS had gezet, moest ik hem toch even waarschuwen snel gas te minderen omdat we anders het einde van Deventer voorbij zouden rijden. Terwijl Boswijk Posse nog aan het kijken was waar hij zijn Porsche kon neerzetten, was ik er al uitgesprongen om de petling te pakken. We hebben gelogd met onze initialen B + BP.
Bedankt en proost, Biertje

7102

geo 7102. Nieuwe industrie - van Team irisensem

2 augustus 2014, 19:30
Het toekomstige A1 Bedrijvenpark Deventer is het nieuwe industrieterrein waar deze cache zou moeten liggen. Toevallig zijn vorige maand juist de eerste 4 straatnamen bekendgemaakt. De toegangsweg bleek afgezet met bouwhekken en er was geen enkele bedrijvigheid te zien. De auto van mijn goede vriend Boswijk Posse was het enige dat in de wijde omgeving bewoog. We stapten uit om hier naar de cache te zoeken. Na wat rondstruinen liep ik ineens tegen het ding op. Ook dit keer hebben we gelogd met onze initialen B + BP.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7103. James Bond #2: the Bond girls - van Team irisensem

2 augustus 2014, 19:30
Nadat mijn goede vriend Boswijk Posse en ik hadden besloten de serie Bellen Blazen in het Gorsselse Bos te gaan doen, kwam mijn metgezel gelijk met een serie puzzels over James Bond op te proppen. Die zouden goed te combineren zijn. Dit bleek de lastigste van de 3. De namen van de Bondgirls kon ik wel dromen, maar wat moest je er daarna mee? Van alles heb ik geprobeerd en daarna nam Boswijk Posse het stokje van mij over. Hij bleek achteraf het juiste idee te hebben, maar maakte daarbij een dom foutje. Gelukkig zag ik dat nog bijtijds, waarna de checker alsnog op groen sprong. Het Bonddoosje stond onbedekt achter een boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7104. Het vernieuwde viswatertje - van Team irisensem

2 augustus 2014, 19:35
Aan de rand van het toekomstige A1 Bedrijvenpark Deventer zou zich een vernieuwd viswatertje bevinden. De sloot die mijn goede vriend Boswijk Posse en ik vanavond bekeken, zag er nogal doods uit. Wij waren dan ook de enige 2 levende wezens in de wijde omgeving. Het kleine potje had alle drukte van bezoekende vissers gelukkig goed doorstaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3 augustus: vervolg van mijn weekend met Boswijk Posse rond Gorssel (38 caches)

7105

geo 7105. Arnie - van spock26

3 augustus 2014, 10:25
Omdat mijn goede vriend Boswijk Posse erg op zijn privacy was gesteld, hadden wij de zaterdagnacht doorgebracht bij Bed & Breakfast 't Hekkert in Gorssel. Na een uitgebreid ontbijt in de gezellige bibliotheek namen wij met weemoed afscheid van onze gastvrouw en reden wij het dorp in. Het puzzeltje had Boswijk Posse in een handomdraai opgelost, maar het vinden van de cache had heel wat voeten in de aarde. Eigenlijk kwam er maar één voorwerp in aanmerking, maar wij kwamen er maar niet achter waar dan precies de cache zat. De zondagse rust werd ineens verstoord door een auto die stopte en een chauffeuse die ons de verlossende tip gaf. Ze bleek bij Arnie te werken en kon ons geklungel niet langer aanzien. Omdat de logrol helemaal vol was, hebben wij gelogd met onze initialen B + BP.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7106. De groeten uit... - van Kinkajoe

3 augustus 2014, 10:35
Voordat wij naar het Gorsselse bos zouden rijden, stopten we eerst even bij deze opgeloste puzzel. Mijn goede vriend Boswijk Posse had met veel zoekwerk de ansichtkaarten herkend, net iets sneller dan mijn broer die ik had ingeschakeld vanwege zijn formidabele kennis van kerktorens en bruggen. Ter plekke hebben we nog lang staan struinen, totdat ik ineens de (goed zichtbare) cache zag staan. Razendsnel logde ik onze namen, om daarna mijn metgezel verder te helpen bij het zoekwerk. Toen hij 5 minuten later eindelijk de cache vond, had ik natuurlijk de grootste lol vanwege zijn verbaasde reactie dat onze namen al in het logboek stonden.
Bedankt en proost, Biertje

7107

geo 7107. Bellen blazen in het Gorsselse bos 1 - van jaro1500

3 augustus 2014, 10:50
Wat is er mooier dan op een warme zondagmorgen met mijn goede vriend Boswijk Posse een stukje van 6 kilometer door het Gorsselse bos te wandelen en onderweg lekker bellen te blazen? Alle ingrediënten waren aanwezig: warm weer, een zondagmorgen, Boswijk Posse, een wandelroute en het Gorsselse bos. Maar de bellenblaaspotjes waren leeg, dus er viel weinig te blazen. Er zaten wel overal logboekjes in, dus daar hebben we steeds onze initialen B + BP in gezet. De overbuurman, die zojuist een stukje in de IJssel had gezwommen, vertelde dat wij vandaag al het derde koppel waren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7108. Bellen blazen in het Gorsselse bos 2 - van jaro1500

3 augustus 2014, 10:55
Nadat Boswijk Posse zijn auto vlakbij #2 had geparkeerd, liepen we eerst terug naar het bellenblaaspotje van #1. Daarna konden we weer naar #2, want ik stond erop dat we de route in de juiste volgorde zouden loggen. Er stonden twee auto's pal naast de cache, dus wij waren niet de enigen die hier vanochtend wandelden. Volgens het logboekje waren dat go4it2, Horsthuizen en JanAngela.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7109. Bellen blazen in het Gorsselse bos 3 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:00
We volgden een stuk van de Drie Kieftenroute, die over verharde en onverharde wegen ging en een goed beeld gaf van de prachtige natuur van Gorssel. Het bellenblaaspotje bij dit routebordje kon ons niet ontgaan en om precies 11 uur zette Boswijk Posse onze initialen in het boekje.
Bedankt en proost, Biertje

7110

geo 7110. Bellen blazen in het Gorsselse bos 4 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:05
Terwijl ik me afvroeg of bosrestaurant Joppe (met ongetwijfeld een grote voorraad bier) wel bereikbaar was, had Boswijk Posse al plaatsgenomen op het bankje dat speciaal gemaakt leek om gerieflijk een verstopt bellenblaaspotje te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7111. Bellen blazen in het Gorsselse bos 5 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:15
Terwijl wij langs het zandpad driftig op zoek waren naar het volgende bellenblaaspotje, passeerde ineens een paard en wagen. Typisch Gorssel op zondagochtend. Boswijk Posse keek niet op of om, want die had alleen maar oog voor caches. Terwijl ik mijn camera weer opborg, kon hij melden dat inmiddels ook potje 5 in de pocket was. Die zat niet, zoals verwacht, bij het stenen paaltje, maar achter een boom.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7112. Bellen blazen in het Gorsselse bos 6 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:20
Inmiddels waren we landgoed Herwalt binnengewandeld, tevens het waterwingebied van Vitens. Vanmorgen hadden wij al genoten van het Gorsselse leidingwater, maar toen wisten we nog niet dat het hier vandaan kwam. Nadat Boswijk Posse de eerste 5 potjes had gevonden, was het eindelijk mijn beurt. Deze was dan ook wat lastiger, dus hier kwam mijn gedegen kennis van de inheemse flora en fauna goed van pas.
Bedankt en proost, Biertje

7113

geo 7113. Bellen blazen in het Gorsselse bos 7 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:25
Terwijl we net aan het genieten waren van de stilte en de Gorsselse natuur, raasde de intercity van Deventer naar Zutphen voorbij. Toen viel ons pas op hoe dicht we hier langs het spoor liepen. Rond alle dennenbomen in de omgeving van het nulpunt was duidelijk gezocht, dus dit was kennelijk een lastige. Het was dus logisch dat ik hier mijn metgezel weer eens te slim af was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7114. Bellen blazen in het Gorsselse bos 8 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:30
Nadat we de Veldhofstraat waren overgestoken, betraden we opnieuw landgoed Herwalt, waar verstoring of vernieling niet was toegestaan. Op onze tenen en fluisterend gingen we daarom op zoek naar #8. De bellenblaaspotjes waren zeker even op, want het bleek een plastic doosje te zijn, dat listig in een holte was weggewerkt. Ik zette het aan de rand van het zandpad en deed alsof Boswijk Posse daar gewoon voorbij gelopen was. Die begreep er inderdaad niets van en schreef beteuterd onze namen in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7115. Bellen blazen in het Gorsselse bos 9 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:40
Nog geen 200 meter verder mochten we opnieuw aan de bak, op een stukje open gebied waar de bomen wat verder uit elkaar stonden. Maar welke was het? Het werd wat eentonig, maar ook hier bleken mijn ogen de scherpste. En ik had inmiddels ook door dat de GPS onder het gebladerte vaak te laat piepte en we meestal de cache dan al waren gepasseerd. Altijd een stukje teruglopen, dus.
Bedankt en proost, Biertje

7116

geo 7116. Bellen blazen in het Gorsselse bos 10 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:45
Wat kwaakte hier onder het struikje? Dat was beslist geen bellenblaaspotje. Nadat ik mijn metgezel de grappige cachebehuizing had getoond, mocht hij onze log zetten. Met deze vondst was het evenwicht gelukkig weer hersteld: Boswijk Posse wist de makkelijke eerste 5 potjes te vinden, maar daarna had ik de lastige nummers 6 tot en met 10 voor mijn rekening genomen. Hoogste tijd voor een stroopwafel om de mogelijk verlaagde bloedsuikerspiegel weer op peil te brengen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7117. Bellen blazen in het Gorsselse bos 11 - van jaro1500

3 augustus 2014, 11:50
De stroopwafel met honing had mijn metgezel duidelijk goed gedaan, want het horizontaal weggestopte potje #11 wist hij toch behoorlijk snel te vinden. Ik had dus graag even luid willen applaudisseren, maar op dit landgoed was zo'n verstoring helaas niet toegestaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7118. Bellen blazen in het Gorsselse bos 12 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:00
Op dit kruispunt zijn we flink bezig geweest. Eén pad was afgesloten met een roestig hek, dus dat trok als eerste onze aandacht. Daarna volgden de andere logische plekken op de hoekpunten, maar dat waren er niet zoveel. Tenslotte besloten we de hint te raadplegen. De punaise op 50 cm hoogte konden we nergens vinden. Uiteindelijk vond Boswijk Posse gelukkig wel het bellenblaaspotje. Na het loggen gingen we alsnog op zoek naar de punaise. Die troffen we op enige afstand aan. Opgelucht konden we nu verder.
Bedankt en proost, Biertje

7119

geo 7119. Bellen blazen in het Gorsselse bos 13 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:05
Ondanks het formaat ('regular') en de hint hadden we ook hier even tijd nodig. Er lagen namelijk meerdere stronken. De grootste en meest voor de hand liggende hadden we beiden al onderzocht, dus breidden we het zoekgebied flink uit. Ruim 5 minuten later stond Boswijk Posse zwetend alsnog met de grote plastic doos in zijn handen, gevonden op de meest logische plek. Hierna hebben we nog uitvoerig gediscussieerd over de schuldvraag en de definitie van een stronk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7120. Bellen blazen in het Gorsselse bos 14 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:10
Een slagboom versperde ons kortstondig de weg, want we hadden nu het einde van het bos bereikt. Maar voordat we de Lindeboomweg opliepen, moest ik nog even een bellenblaaspotje pakken. Dat lag hier op een logisch plekje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7121. Bellen blazen in het Gorsselse bos 15 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:15
Op de Lindenboomweg (ik kreeg steeds erge dorst van die naam) lag alleen een lege huls. Daar had Gietertje met pen zijn naam op geschreven. Duo Penotti Girls hadden er vanmorgen een papiertje met hun naam in gestopt en Boswijk Posse voegde onze initialen eraan toe. De bellenblaaspot was al sinds 23 juli verdwenen en de door anderen achtergelaten logbriefjes inmiddels ook. De wandelaar met hond bleek geen buurman, maar Horsthuizen die hierna nog een andere afspraak had. Hij nam het papiertje van ons over.
Bedankt en proost, Biertje

7122

geo 7122. Bellen blazen in het Gorsselse bos 16 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:25
Bij dit bankje moest mijn metgezel toch even drie of vier keer kijken, voordat hij het duidelijk zichtbare bellenblaaspotje kon pakken. Het leek ons ook een geschikte plek voor de traditionele groepsfoto, ondanks het felle tegenlicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7123. Bellen blazen in het Gorsselse bos 17 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:30
Het coördinaat leek wat af te wijken, dus zochten we hier behoorlijk lang. Dit tot ergernis van de bewoners van de aangrenzende stacaravan, die ons toeriepen dat ze van plan waren de cache weg te halen vanwege al die drukte en bijbehorend luid overleg over tevergeefs afgezochte plekken. We hebben haar uitgelegd dat het weghalen alleen maar zorgt voor nog meer zoekfrustratie en dat het potje daarna gewoon wordt vervangen. Na de belofte dat we de cachelegger zouden waarschuwen, vertelde ze ons de juiste locatie, zodat we snel konden loggen en verdwijnen. Ik ben blij te zien dat het doosje een paar dagen later inderdaad is verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7124. Bellen blazen in het Gorsselse bos 18 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:35
We waren camping Jong Amelte inmiddels gepasseerd, maar mochten op de hoek van de Kwekerijweg nog even op zoek. Een prachtige handgemaakte Gorsselse baksteen markeerde de plek, waar ik bellenblaaspotje #18 onder de bladeren aantrof.
Bedankt en proost, Biertje

7125

geo 7125. Bellen blazen in het Gorsselse bos 19 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:45
Zodra we aan de Kamperweg de fraaie oude vierroedige hooiberg De Steltenberg, die in 2002 afbrandde en daarna in 2004 is herbouwd door Willem Ruhof die veel hooibergen in Salland en de Achterhoek heeft gerestaureerd maar in 2008 is overleden, zagen staan, kreeg mijn metgezel direct een déjà vu. In april had hij hier namelijk van dezelfde cachelegger ook al eens een kokertje gevonden. Om dat te bewijzen wees hij mij zonder aarzelen de plek waar de cache inderdaad ook zat. Achteraf bleek dat het Rondje Met De Hond inmiddels was gearchiveerd en vervangen door deze langere Bellenblaas-serie.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7126. Bellen blazen in het Gorsselse bos 20 - van jaro1500

3 augustus 2014, 12:50
De laatste lag in een grote kist pal voor de fraaie villa van de cachelegger. Ik moet toegeven dat we hier toch heel even de hint moesten raadplegen. Daarin stond namelijk de code voor het hangslot. Nadat dit zachtjes was opengesprongen, konden we hier voor de laatste keer onze initialen in een logboekje kwijt. Met pijn in het hart verlieten we nu het zonnige Gorssel om nog een paar opgeloste puzzeltjes te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7127. Het begin van... - van Team irisensem

3 augustus 2014, 13:30
Wie Eind zegt, moet ook Begin zeggen. Gisteren hadden Boswijk Posse en ik Het Einde van... gevonden en nu reden we naar Het Begin. Dat lag op landgoed Oostermaet bij Lettele, ten oosten van Deventer. Na een korte wandeling vond mijn metgezel het potje tussen de witte benen van een oude dame, die hier duidelijk al een tijdje stond.
Bedankt en proost, Biertje

7128

geo 7128. James Bond #1: the movie - van Team irisensem

3 augustus 2014, 13:35
Voor ons dagje rond Gorssel had Boswijk Posse mij op een drietal James Bond-puzzels gewezen, die ik als Bondkenner natuurlijk moeiteloos zou kunnen oplossen. Het idee achter de eerste leek me voor de hand liggend en kon ik met enig nadenken uit het blote hoofd oplossen. Ook voor het vinden van het doosje had ik geen gadgets van Q nodig. Om het voor mijn metgezel nog even lastig te maken, was ik vlug op het deksel van de bekisting gaan staan, maar dat had de slimmerd snel door.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7129. James Bond #3: the music - van Team irisensem

3 augustus 2014, 14:00
Het derde James Bond-puzzeltje had ik ook goed opgelost, maar helaas had ik een simpele rekenfout gemaakt waardoor de checker niet op groen kwam. Boswijk Posse maakte dat gelukkig weer goed, maar voor de oplossing moesten we dwars door Lettele, waar dit weekend net het jaarlijkse dorpsfeest plaatsvond. Het hoogtepunt is altijd de 5-uur durende optocht door het dorp met een bonte stoet van versierde auto's en praalwagens. We besloten voor een forse omtrekkende beweging en maakten daarna een wandeling door een bos met veel hulststruiken. Dat was helaas ook de hint en nadat we elke struik meerdere keren hadden bezocht, vond Boswijk Posse het doosje alsnog bij de eerste. Of de tweede. Volgens mij was het precies de 7e, maar ik ben dan ook een echte Bondfan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7130. 't Uiltje - van zwaluw01

3 augustus 2014, 14:55
Na onze wandeling door het Gorsselse bos bij Deventer waren mijn goede vriend Boswijk Posse en ik naar Achterveld bij Leusden gereden. Aan de rand van dit kerkdorp hadden we een mooi uitzicht op de landerijen. Ik moest mijn metgezel even uit zijn overpeinzingen halen om hem te wijzen op de prachtige uil die hier een mooi plekje had gekregen. Daarna verbaasde ik hem door te zeggen dat ik de cache al had gezien, op de plek waar hij zojuist had gekeken. Met een rood hoofd pakte Boswijk Posse hierna het kokertje en schreven we onze namen op de logrol. Op het terras van de Roskam, met uitzicht op de R.K. kerk van de Sint Joseph-parochie genoten we van een voedzame lunch voordat we aan het Snorrenhoefpad zouden beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

7131

geo 7131. Snorrenhoefpad #2 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 15:40
Na een ochtendje bellen blazen in het Gorsselse bos wandelde ik vanmiddag met mijn goede vriend Boswijk Posse over het Snorrenhoefpad in Achterveld bij Leusden. Na een korte lunch op het terras van café-restaurant de Roskam hoefden we maar 80 meter te lopen voor #1, maar daar was net een familie uitgebreid gaan zitten. We besloten door te lopen naar #2 en straks te eindigen bij #1. Zelfs geblinddoekt had Boswijk Posse de verstopplek voor dit kokertje nog kunnen zien, dus aan hem de eer om het eerste rolletje te beschrijven. We hebben overal gelogd met onze initialen B + BP.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7132. Snorrenhoefpad #3 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 15:45
Op deze plek aan de Schoonderbekerweg stond een echtpaar dat uitleg kreeg van een jongeman met een smartphone. Volgens Boswijk Posse waren dat duidelijk andere geocachers die wat moeite hadden met de cache. Toen we op hoorafstand kwamen, bleken het twee fietsers die de weg vroegen aan iemand die daarvoor zijn telefoon raadpleegde. Onopvallend zochten wij bij de grote palen, totdat wij veel later ontdekten dat we het kleine moesten eren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7133. Snorrenhoefpad #4 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 15:50
We liepen nog steeds op het asfalt. Gelukkig droegen wij geen klompen, want dat had de buurt hier behoorlijk wakker geschud. Bij de restanten van deze boom zag mijn slimme metgezel iets opmerkelijks en even later had hij de petling in handen.
Bedankt en proost, Biertje

7134

geo 7134. Snorrenhoefpad #5 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 16:00
We waren linksaf geslagen en bij de hoek van het weiland werd er gestopt. Ik zag de opvallende oranje dop het eerst. Hierna mochten we het weiland in. Mijn metgezel wilde via een niet bestaand pad langs de sloot, maar ik kon hem ervan overtuigen dat daar beslist nog geen 700 geocachers hadden gelopen. Het echte klompenpad was iets verderop en goed aangegeven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7135. Snorrenhoefpad #6 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 16:05
Ter hoogte van een stel nieuwsgierige kippen die direct op ons af kwamen rennen, moesten we aan de andere kant van het klompenpaadje zijn. De boom viel niet te missen en de cache ook niet.
Bedankt en proost, Biertje

7136

geo 7136. Snorrenhoefpad #7 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 16:15
We bevonden ons nu op particulier terrein, maar opengesteld voor wandelaars. We kwamen terecht in De Glind, een dorp waar van oudsher uithuisgeplaatste kinderen worden opgevangen in een gezinshuis. Er zijn daarom veel recreatiemogelijkheden voor de jeugd, zoals het waterspeelparadijs dat we nu passeerden. Pas bij de rand van het dorp lag de volgende koker op ons te wachten. Als een echte Hans Klok toverde Boswijk Posse die tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7137. Snorrenhoefpad #8 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 16:25
Deze petling lag precies op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland. Boswijk Posse zocht echter in de verkeerde provincie, dus die ving bot. Omdat ik wist dat de hele serie in Utrecht lag, had ik even later de constructie in handen. Als troost mocht mijn metgezel de log schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7138. Snorrenhoefpad #9 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 16:50
Stichting de Boom had dit bos opengesteld en een ingewikkeld klaphek neergezet, waarin dikke mensen onherroepelijk klem komen te zitten. Ik moest mijn bierbuik dus stevig intrekken, want over het hek klimmen was door mijn zware rugzak vol bier ook geen optie. Boswijk Posse wilde beslist de roodwitte bordjes volgen, ondanks mijn argumenten dat dit volgens de kaart niet logisch was. Zo liepen we even later dus het bos uit en daarna 1,5 kilometer over het asfalt van de Postweg en de Moorsterweg. Ondanks deze tegenvaller was ik nog voldoende scherp om #9 strak achter de boom te spotten.
Bedankt en proost, Biertje

7139

geo 7139. Snorrenhoefpad #10 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 17:00
Doordat Boswijk Posse in het bos van stichting de Boom per se het verkeerde pad wilde nemen en we daardoor over een saaie asfaltweg moesten lopen, konden we nu weer een stukje terug voor het bruggetje. Na een wandeling door wat bos en langs een weiland kwamen we op dezelfde plek waar we een kwartier geleden ook al (op het asfalt) hadden gelopen. Ik heb mijn metgezel natuurlijk uitvoerig bedankt voor al deze onnodige kilometers in de hitte, maar hij wilde van geen bedankje weten. De koeien kwamen kijken hoe we #10 op eenvoudige wijze tevoorschijn toverden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7140. Snorrenhoefpad #11 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 17:20
Het was jammer dat de caches tijdens deze wandeling niet wat evenwichtiger waren verspreid. De afstand tussen #8 en #9, en ook tussen #10 en #11 was meer dan 4 keer zo groot als de overige stukken, dus daar had makkelijk nog een extra cache tussen gepast. Boswijk Posse was inmiddels bijna aan het eind van zijn Latijn en liet mij hier het zoekwerk doen. De voor kenners opvallend gemarkeerde plek verborg een verrassend grote plastic pot.
Bedankt en proost, Biertje

7141

geo 7141. Snorrenhoefpad #12 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 17:30
De laatste loodjes kwamen in zicht en vrolijk wandelden we langs de Modderbeek. Bij de betonplaat over het water mocht ik op zoek naar #12. Dat duurde te lang naar Boswijk Posse's zin en hij ging wat bramen plukken. Daarna zocht hij de hint op. Het bleek dat ik toch aan de goede kant stond en heel voorzichtig, want ik had geen zin in een modderpak, voelde ik nogmaals naar de cache. En dit keer met succes. Nu mochten we via #3 en #2 terug naar het startpunt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7142. Snorrenhoefpad #1 - van Team Fozzy

3 augustus 2014, 17:45
En dit werd voor ons de laatste, want 2 uur eerder bij de start bleek het bankje van #1 bezet. Maar het kokertje bleek uiteindelijk helemaal niet onder de bank te liggen. Voor de laatste keer zette mijn metgezel onze initialen op een (kletsnatte) logrol. We eindigden dit fraaie weekend met in totaal 121 gevonden caches en 2 niet. Op het terras van café-restaurant de Roskam bestelden we twee grote glazen witbier en een portie bitterballen om terug te kijken op een meer dan geslaagd weekend.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 augustus: naar Valkenburg, Rijnsburg en Leiden (3 caches)

7143

geo 7143. De Landingsbaan 2 - van TeamWassenaar

4 augustus 2014, 15:20
Op weg naar een verjaardag in Leiden kon ik mooi even langs de tweede landingsbaan van Valkenburg. De GPS had een mooie route rondom dit vliegveld uit 1939 bedacht, maar daar werd ik tegengehouden door wat hekken. Uiteindelijk bleek de kortste route gewoon de beste en stond ik niet veel later met een grote glazen pot in mijn handen. Vanaf dit punt was er op de landingsbaan geen enkele activiteit waar te nemen. Kennelijk zaten de leden van de zweef- en modelvliegclubs allemaal lekker in de kantine.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#531. Landgoed Rijnweyde - van aturenhout

   dnf 4 augustus 2014
Landgoed Rijnweyde is een oase van rust en jong groen aan de Oude Rijn in Oegstgeest. Die rust werd heel even verstoord toen ik bij de ingang naar een cache kwam zoeken. Dat ding zat zo goed verstopt dat ik een tweede (en misschien wel een derde) bezoek nodig heb. Grappig dat ik de eerste ben die hier een not-found heeft!

7144

geo 7144. De reiziger - van team cordre

4 augustus 2014, 16:15
Deze reiziger uit Kaatsheuvel was inmiddels ver van zijn huis gewandeld. Hij stond geduldig op me te wachten langs de Brouwerstraat in Rijnsburg. Zijn ruikertje had wel heel erg veel (regen)water gekregen, dus dat heb ik even afgegoten. Daarna heb ik het doosje gepakt om mijn naam te noteren. Zijn baasje, die de auto aan het uitladen was, had helemaal niets in de gaten. Die was waarschijnlijk al in gedachten bij zijn volgende vakantiereis.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7145. De dolle stier - van hanowar

4 augustus 2014, 16:35
Stier Herman en schaap Dolly, wie kent ze niet? Herman mocht zijn laatste dagen slijten in een stal op het terrein van Naturalis in Leiden, waar hij in 2004 overleed. Ik stond nu op die plaats te kijken naar een stalen zeecontainer, een blauwe ton en een zwarte rolcontainer. In de beschrijving stond dat hier een nano moest liggen, maar op de plek van de hint vond ik een key-holder, dus een micro. Als een dolle schreef ik mijn naam in het boekje en fietste daarna rustig weg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


5 augustus: er lag een nieuw doosje langs de Verlengde Landscheidingsweg (1 cache)

7146

geo 7146. Een blik op de weg - van Mandy Curiosa

5 augustus 2014, 13:30
Op het fietspad langs de Verlengde Landscheidingsweg (N14) ben ik regelmatig te vinden. Jaren geleden was ik al van plan hier een cache neer te leggen, om de verstokte auto-cachers eens uit hun mobiel te krijgen. Nu ligt er alsnog een klein doosje, dat snel was opgeraapt toen de kust even veilig was. Gelukkig had ik een blik bij me, zodat ik dat (figuurlijk) op de weg kon werpen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


6 augustus: in de regen toegeslagen bij de Bosjes van Poot in Den Haag (1 cache)

7147

geo 7147. Koddebeiers Willem en Jacob Poot - van hahim

6 augustus 2014, 17:05
De Haagse boswachters Willem en Jacob Poot zijn de naamgever van de Laan van Poot en de Bosjes van Poot. In de stromende regen fietste ik vanmiddag naar de Vogelwijk om hier een nano te zoeken. Die lag niet in de Bosjes van Poot, maar in een straat met rijtjeshuizen. Ondanks het vieze weer moest ik toch even wachten op een passerende fietser en een parkerende auto, maar daarna sloeg ik razendsnel mijn slag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


7 augustus: in het donker niets gezien in park Overvoorde in Rijswijk (0 caches)

geo NF#532. Houtworm - van Team Mikaro

   dnf 7 augustus 2014
Doordat ik wat lang met La Rosa van Team KIS98 heb zitten borrelen, was het al donker toen ik naar park Overvoorde in Rijswijk fietste. Daardoor heb ik de houtworm niet gezien. Met mijn lamp heb ik wel wat andere dieren wakker gemaakt. Volgende keer moet ik maar wat vroeger vertrekken...

___________________________________________________________________


8 augustus: fietsweekend met Miauw naar brouwerij Klein Duimpje in Hillegom (2 caches)

7148

geo 7148. 100 jaar Scouting: Scojesa - van scojesa.monic

8 augustus 2014, 12:00
Tijdens een fietsweekend met Miauw langs een paar Nederlandse brouwerijen passeerde ik ook de plek waar scoutinggroep Scojesa uit Sassenheim zijn cache had neergelegd. Al op 30 mei stond ik hier, toen nog verbaasd kijkend naar het hangslot dat de cache afsloot. Vandaag was ik er opnieuw en dit keer met de code. Na het loggen was het nog maar een paar kilometer naar brouwerij Klein Duimpje, waar een groot glas Hillegoms Weizen al op me stond te wachten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 mei 2014
Met ruim een half leven lang scouting-ervaring, was het puzzeltje van de Scojesagroep voor mij niet zo lastig. Het probleem kwam pas toen ik ontdekte dat er een hangslot op de cache zat en ik de combinatie niet wist. Thuis ontdekte ik wat ik over het hoofd had gezien, dus hiervoor moet ik nog een keertje terug.

geo 7149. M&M puzzel IV cache bij het gemeentehuis - van Martien&Maarten

8 augustus 2014, 14:30
Na een enthousiast onthaal bij brouwerij Klein Duimpje in Hillegom fietste ik met Miauw naar het gemeentehuis van Heemstede. Ook hier had ik al eens tevergeefs gezocht, maar de nano lag inmiddels niet meer bij de brug. Dankzij de duidelijke hint had ik het kleinood snel in de gaten. Het vochtige logstrookje was gescheurd, waardoor een deel als prop onderin het buisje zat. Het andere deel was vol, dus heb ik mijn naam maar ergens doorheen geschreven. De bonuscode zag ik niet, dus er is wat onderhoud nodig. Hierna fietsten we naar de Jopenbrouwerij in Haarlem om een paar lekkere bieren te drinken, voordat de verwachte buien zouden losbreken.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 7 augustus 2011
Helaas, het was niet goed. Volgens de hint moet de cache zichtbaar zijn als het goed is. Zelfs toen ik een spiegeltje gebruikte om verborgen plekjes te onderzoeken, bleef de nano onvindbaar. Omdat op deze zondag de parkeerplaatsen van de burgemeester en de wethouders leeg waren, kon ik hen ook niet om hulp vragen. Gezien de verstopruimte zou je hier ook een micro kunnen plaatsen. Die is wat lastiger zoek te maken.

___________________________________________________________________


9 augustus: 2e dag van mijn fietsweekend, langs Zandvoort en Noordwijk (6 caches)

7150no

geo NF#533. E.R.G.(1)ste - van E.R.G.

   dnf 9 augustus 2014
Vanuit Haarlem fietste ik vanmorgen met Miauw richting Zandvoort. Bij scoutingterrein het Naaldenveld bij Aerdenhout gingen we op zoek naar de cache. Helaas dacht ik dat dit een nano was, dus we hebben op de verkeerde plekken gekeken. Volgende keer beter.

geo 7150. Met STIP op de kaart... Bentveld - van Birdie.NL

9 augustus 2014, 11:30
Het middelpunt van Bentveld lag vlakbij de Voormalige Trambaan, het fietspad waar vroeger de Blauwe Tram tussen Amsterdam en Zandvoort reed. Een duidelijk cachepaadje gaf aan waar ik even de struiken in moest duiken om het kokertje op te vissen. Terwijl er een groepje ruiters voorbij kwam, schreef ik mijn naam op de logstrook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7151. De duinrand - van Drabbertje53

9 augustus 2014, 11:40
De duinrand is de rand van het duingebied bij de Westerduinweg in Bentveld. Dankzij de duidelijke hint ("goed zoeken!") had ik de cache al snel gevonden. Die bleek te bestaan uit een papiertje in een plastic zakje. Paste er geen kokertje meer in de holte? Het leek me hier aardig wonen, maar we hadden weinig tijd om huizen te bekijken, want we moesten nog naar Zandvoort en Noordwijk.
Bedankt en proost, Biertje

7152

geo 7152. De duinrand 2 - van Drabbertje53

9 augustus 2014, 11:50
Nog een duinrand, maar nu langs de fietsroute naar Zandvoort. Een korte stop en de cache was in de pocket. Ik heb geen gebruik gemaakt van het logbankje, maar gewoon even staand naast mijn fiets het logboekje ingevuld. Aan deze tweede duinrand-cache is duidelijk meer aandacht besteed dan aan de eerste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7153. De Oude Trambaan - van Drabbertje53

9 augustus 2014, 11:55
In 1957 werd de tramlijn tussen Amsterdam en Zandvoort opgeheven en kwam er een mooie fietsroute bij. Die volgde ik vandaag naar Zandvoort, maar op nog geen 200 meter na Duinrand-2 mocht ik alweer afstappen. Dit keer voor een cache ter ere van de oude trambaan. Op een opmerkelijk plekje sloeg ik mijn slag, nadat ik even gewacht had totdat alle voorbijgangers waren gepasseerd. Daarna fietsten we Zandvoort in.
Bedankt en proost, Biertje

7154

geo 7154. Jutters mu-Zee-um - van De Wijngemachtigde

9 augustus 2014, 12:25
Het juttersmuseum aan de Zandvoortse boulevard was zojuist geopend, maar het was er direct bomvol. Niet alleen met aangespoelde spullen, maar ook met Duitse toeristen en hun kinderen. Systematisch doorzocht ik beide verdiepingen, op zoek naar de verstopte wijnkist. Alle grote kisten heb ik geopend, ik nam zelfs een kijkje in de wijnton in de filmhoek. Na 20 minuten was het duidelijk dat ik als bierdrinker geen verstand van wijn had, dus wendde ik me ten einde raad tot de vrijwilligster bij de balie. Die stuurde me gelukkig niet van het kistje naar de muur. De wijnkist bleek namelijk een maatje kleiner dan ik had verwacht, maar tevreden zette ik mijn naam in het logboek. Op het naastgelegen strandterras bestelde ik een glas Venloosch Wit om weer even fris te worden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7155. Het dolle duin - van de benenmannen

9 augustus 2014, 14:15
Het dolle duin bleek het bekende Kachelduin te zijn bij Noordwijkerhout. Ik fietste vandaag van Haarlem naar Noordwijk, zodat ik hier even afstapte om een sprintje te trekken naar de top. Voor de cache moest ik wel onder het hek door en mijn eerste greep bleek een (leeg) bierblikje te zijn. Maar toen zag ik ineens het nauwelijks bedekte doosje liggen. Na het logritueel bewonderde ik het weidse uitzicht over de omgeving.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 augustus: laatste deel van mijn fietsweekend met tegenslag in Katwijk (0 caches)

7155no

geo NF#534. TOP in Katwijk - van bhfoto

   dnf 10 augustus 2014
Thuis las ik dat het coördinaat nogal afwijkt en dat ik dus niet bij het stroompje uit de krachtige waterpomp moest zijn, maar ruim 10 meter verder. Helaas...
Vanwege de snel naderende onweersbui (code oranje) hebben we het Brouwcafé in Scheveningen overgeslagen en alleen in Den Haag nog even een afsluitend biertje gedronken. Tijdens deze trip had ik 122 kilometer gefietst, 9 cafés en 2 brouwerijen bezocht en 8 caches gevonden.

___________________________________________________________________


13 augustus: op een plein in Den Haag in een minibieb gekeken (1 cache)

7156

geo 7156. Little Free Library - van DutchDavidof

13 augustus 2014, 16:10
Met mijn moeder ben ik vanmiddag naar het Frederik Hendrikplein in Den Haag gewandeld. Na al mijn verhalen over geocachen en tal van foto's met prachtig uitgevoerde caches wilde ik haar eens 'live' laten meemaken hoe dit nu in z'n werk gaat. En met een nieuwe cache bij haar om de hoek was dat een simpele opgave. De Little Free Library is de tweede mini-bibliotheek in Den Haag die voorzien is van een geocache. Eerder was er al de Kabouterbieb aan de Valkenboskade (GC466W3). Ook in andere Nederlandse steden heb ik al een cache in zo'n kast gevonden. Voor het sleuteltje moest er even geklommen worden, maar daarna was de log snel gezet. Ineens stond er iemand achter me die een heel dik boek kwam terugbrengen. Dat lukte na veel passen en meten. Pas toen hij weg was, heb ik het sleuteltje teruggelegd. Mijn moeder vond het allemaal erg vermakelijk.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


16 augustus: via Rijswijk en Delft naar Schiedam en Vlaardingen (20 caches)

7157

geo 7157. Sam op Pad 10: Sam's Mini Multi - van GSStry2find

16 augustus 2014, 13:10
Voor de 10e keer ging ik op pad om het spoor van Sam, de chocoladebruine labrador retriever, te volgen. Dit keer ging het om een mini multi, waarbij ik in de wijk Ypenburg eerst een nummer moest zoeken om daar vervolgens een lange berekening op los te laten. Maar het bracht me in de buurt van de zojuist gerestaureerde verkeerstoren Ypenburg. Die heeft nu weer zijn oorspronkelijke uiterlijk zoals bij de opening van vliegbasis Ypenburg in 1957. Ook de cache zag er lekker fris uit. Er was geen hond te zien toen ik hier vrolijk mijn bierkrabbel zette.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7158. Sam op Pad 11: FF Vogelen - van GSStry2find

16 augustus 2014, 13:25
Iets verder in de wijk Ypenburg lag recreatiegebied De Blauwe Loper. Op deze plas kan gevaren worden met een bootje of kano, maar het is geen zwemwater. Langs het Bitterzoetpad moest er even worden gevogeld. Wat ik verwachtte, bleek niet zo een-twee-drie te vinden, dus fladderde ik door het kreupelhout van boom tot boom. Uiteindelijk viel mijn oog op de logische constructie en mijn tweede greep bleek raak. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7159. Smitsdijker - van oki1980

16 augustus 2014, 13:35
Wat een verrassing: de Smitsdijker lag niet bij de Smitsdijk, maar langs de Nijkampvaart. Het grijze blikje trof ik daar op een logisch plekje aan, maar wel op zo'n 15 meter van het opgegeven coördinaat. Ook had iemand hier een hele matras verstopt. Nadat ik mijn naam op het papiertje had gekrabbeld, fietste ik door naar Delft.
Bedankt en proost, Biertje

7160

geo 7160. Boven water - van t@bgirls

16 augustus 2014, 13:45
De t@bgirls konden kennelijk in Rijswijk geen mooie plekjes meer vinden en hebben nu hun blik op Delft gericht. Ik fietste naar de plek waar vroeger het houten ophaalbruggetje van Calvé stond. Dat is in 2004 vervangen door de moderne Kolenhavenbrug. In 2008 sloot de pindakaasfabriek en werden de gebouwen gesloopt. Met die gedachten stond ik wat over de Delftse Vliet te staren en ineens had ik een cache in mijn handen. De lijm van het kleine magneetje was losgelaten, dus het 'plakken' werkte niet meer. Na het loggen heb ik de cachebehuizing daarom 'geklemd' teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#535. Calimero op z'n kop - van 100%ME

   dnf 16 augustus 2014
Bij dit weiland aan de Ockenburger Tientweg had ik in juni ook al eens staan zoeken, maar dat bleek juist de dag waarop de cache was weggehaald wegens onderhoud. Vandaag was ik weer eens in de buurt, maar opnieuw had ik geen geluk. Tussen het tuinafval, bloempotten en oude kerstbomen zocht ik tevergeefs naar het kuikentje. Ik denk toch echt dat deze cache is verdwenen.

geo 7161. DUCK #5: In de bocht - van vanBaarsel

16 augustus 2014, 14:20
Op weg naar Delft-Zuid fietste ik over de Schieweg langs bierbrouwerij De Koperen Kat, waar ik onlangs nog een middag in de zon van verschillende bieren heb genoten. Dit keer was ik op weg naar de bocht, want op dat drukke plekje zat de 5e van de serie Delft Urban Cache Kick. Het was daar inderdaad bij vlagen erg druk, maar nadat mijn scherpe blik de juiste verstopplek had gelokaliseerd, kon ik op het juiste moment vliegensvlug toeslaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7162. Als elke seconde telt - van firemendave

16 augustus 2014, 14:30
Met zo'n titel had ik eigenlijk verwacht bij een brandweerkazerne uit te komen, maar ik fietste door een gewone woonstraat: de Latijns-Amerikalaan in Delft. Dankzij de hint was de juiste voordeur binnen een paar seconden gevonden en zonder te tellen of te bellen greep ik het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

7163

geo 7163. Natuur langs de spoorweg? - van Buitenlucht

16 augustus 2014, 15:00
Fietsend over het Vockestaertpad langs de spoorweg tussen Delft en Schiedam was ik op zoek naar natuur. Niet het groen waar ik doorheen reed, maar een zwart fotokokertje bij een plank over een sloot. Bij aankomst passeerde net de intercity naar Rotterdam, waarna ik van een afstandje het kokertje al zag zitten. Na het loggen heb ik het wat beter weggestopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7164. Keersluis Poldervaart - van Brokling

16 augustus 2014, 15:20
Keersluis Poldervaart uit 1928, die sinds 1970 niet meer werd gebruikt, is vorig jaar gerestaureerd en lag er vanmiddag mooi bij. Dit was het begin van de Poldervaart bij Overschie. Volgens de cachepagina zou hier een 'small' moeten liggen, maar het bleek een fotokokertje te zijn, dus een micro. Het zou fijn zijn als de cachelegger dit even aanpaste, want hierdoor zocht ik in eerste instantie op andere plekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7165. Aan de Broekkade - van Brokling

16 augustus 2014, 15:30
Vroeger kon je over het pad langs de Poldervaart fietsen, maar zowel aan het begin als het eind is er nu een zandwal opgeworpen. Die konden mij natuurlijk niet tegenhouden, want ik moest slechts 900 meter verder naar de cache aan de Broekkade. De fotohint had ik vooraf goed bestudeerd, maar toch duurde het even voordat ik de geurende plant had ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7166. PerzikenCache - van Daankerque

16 augustus 2014, 15:45
De Perzikengaarde in de Schiedamse wijk Kethel had sinds 11 juni een cache, maar die werd na 5 founds al gearchiveerd omdat de moeder van de jonge cachelegger het niet wilde. Gelukkig kwam de cache een week later weer terug en nu met betere coördinaten en een overduidelijke hint. Daardoor stond ik direct voor het juiste huis met de twee grote GC-stickers. Het doosje was vastgemaakt, dus even snel meenemen om stiekem elders te loggen, was helaas niet mogelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#536. The ball was out! - van Brokling

   dnf 16 augustus 2014
Achter dit Schiedamse tennispark lag een tennisbal op de grond voor de boom. Maar hoorde die bij de cache? In de boom zat een oog met een afgebroken vislijn eraan. Het leek me dat de cache (weer) was verdwenen. New balls, please!

7167

geo 7167. Tram- en fietsviaduct over de A4 - van chirurgijntjes

16 augustus 2014, 16:10
Het nieuwe tram- en fietsviaduct over de A4, dat Schiedam en Vlaardingen verbindt, was op dit tijdstip gelukkig niet erg druk. Zo kon ik op mijn gemak de bekende muurtjes van draadwerk, opgevuld met lavasteen, bestuderen. Voor veel geocachers is deze verstopplek een nachtmerrie, maar door de duidelijke hint kon ik hier onopvallend en accuraat te werk gaan. En wat een verrassing: ik trof hier geen lukraak weggestopt fotokokertje aan, maar een prachtig stukje creativiteit. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7168. Zicht op het Vlietland Ziekenhuis - van hoekraam

16 augustus 2014, 16:30
Het regionale Vlietland Ziekenhuis in Schiedam bij het Kethelplein telt 452 bedden. Ik stond op het pad langs de Poldervaart en wierp een langdurige blik op het ziekenhuis, maar kon van daaraf het aantal bedden niet controleren. Daarom ging ik maar op zoek naar de cache. Op meerdere plaatsen waren er cachepaadjes ontstaan. Ook ik heb diverse potentiële verstopplekken onderzocht en toen dat niets had opgeleverd nog maar eens een keer. Ik moest over en door het losliggende kreupelhout klimmen en uitkijken daarbij geen benen te breken. Hoewel, met een ziekenhuis in de buurt was dat geen probleem. Bijna wilde ik het opgeven en greep iets vast om niet te vallen en had tot mijn verrassing ineens de cache in handen. Erg stom dat ik die niet eerder had gezien, want zo lastig was dit eigenlijk niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7169. De tien ukkies - van Brokling

16 augustus 2014, 16:35
Vanmiddag zag ik bij dit kinderboerderijtje maar 2 ukkies, die verbaasd even opkeken. En er stonden ook 2 lama's. De cache kon eigenlijk maar op één plekje liggen en daar lag hij ook. Het potje was aan de buitenkant erg smerig geworden, maar de logrol was schoon en droog.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7170. De vijfde - van tommy1939

16 augustus 2014, 16:45
Deze 75-jarige cachelegger heeft inmiddels 10 caches geplaatst en daarvan had ik er vorig jaar al 5 gevonden. Vandaag zouden er nog drie volgen en de Vijfde was de eerste. In dit hoekje van het groen bij het Kethelplein heb ik eerst vier minuten over het kokertje heen gekeken, maar ineens was het raak.
Bedankt en proost, Biertje

7171

geo 7171. De zesde - van tommy1939

16 augustus 2014, 16:50
Ik hoefde maar 200 meter verder te fietsen voor de Zesde. De eenden die hier in het gras zaten, kwamen nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen was. Ik had namelijk de oranje pot gevonden en was bezig mijn naam op het logrolletje te schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7172. Nabij de rijksweg - van tommy1939

16 augustus 2014, 17:00
Aan het Trimpad, pal achter de hoge betonnen geluidswand langs rijksweg A4, lag de volgende cache op mij te wachten. Mijn GPS wees me op het hoekje, maar daar zag ik niets. Dankzij de hint kon ik de opvallende micro daarna alsnog een paar meter verderop traceren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#537. VL.U.T. 1 - van klerkie

   dnf 16 augustus 2014
Zaterdagmiddag half zes. Een nano in een winkelcentrum in Vlaardingen. Mijn GPS bracht me precies tussen een plantenbak en een zitbank. Beide heb ik langdurig onderzocht, totdat de beveiligers voor de tweede keer langskwamen.

7172no

geo NF#538. What about Vlaardingen - van geonauten

   dnf 16 augustus 2014
Dit roestige kunstwerk was ter herinnering aan 2009, toen Vlaardingen de titel Groenste Stad van Nederland won. Na een tijdje zoeken besloot ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte maar eens te bellen, omdat ik vergeten was de hint te noteren. Met die cryptische omschrijving kon ik echter niets, maar toen ik later thuis wat oude logjes las, bleek mijn donkerbruine vermoeden omtrent de verstopplek helemaal waar. Ik kom dus terug.

geo NF#539. VL.U.T. 2 - van klerkie

   dnf 16 augustus 2014
Na de teleurstelling bij #1 fietste ik naar #2 bij de spoorwegovergang bij het perron. Met de cryptische hint kon ik niet zo veel, want waar had de cachelegger een hekel aan? Spoorbomen? Rood licht? De Metro en de Spits? Zwerfvuil? Na een tijdje gaf ik het op. Nummer #3 heb ik maar overgeslagen...

geo 7173. Vlaardingse voortuin - van RicoD

16 augustus 2014, 18:20
De Vlaardingse voortuin bevond zich aan de Van Beethovensingel en door de duidelijke hint had ik niet lang nodig om de koker uit het groen te vissen. Ik zag geen lachende gezichten achter de ramen; kennelijk waren de bewoners op vakantie. Of aan het geocachen, natuurlijk.
Bedankt en proost, Biertje

7173no

geo NF#540. d'Engelsche Boomgaert - van Bliksem77

   dnf 16 augustus 2014
De Engelsche Boomgaert bleek een straat in Vlaardingen te zijn, op de plek waar in 1446 een kasteel heeft gestaan. Hoewel iedereen hier de cache snel weet te vinden, stond ik in de boomgaert met lege handen.

geo Welkom in de Broekpolder #8 - van VLD Cachers

   note 16 augustus 2014
Na een mislukte zoektocht in juni had ik een hint gekregen van iemand die de cache daarna wel had weten te vinden. Maar bij geen van de hekpalen heb ik een petling aangetroffen. Is de cache nu echt weg? Jammer dat de cachelegger geen onderhoud meer wil plegen aan deze serie. Kennelijk zijn we niet meer welkom in de Broekpolder.

geo 7174. Vlaardingse Tubular - van Xa4cornelis

16 augustus 2014, 19:20
In de wildernis van braamstruiken bij de Krabbeplas in Vlaardingen duurde het even voordat ik de cache (van de achterzijde) in de gaten kreeg, maar daarna was het een fluitje van een cent. Dat kwam doordat ik de uitgebreide hint had gelezen en precies wist wat ik moest doen. Een dergelijke fraaie constructie was ik al eens eerder in een bos tegengekomen, maar dan op vijf meter hoogte. Nu had ik de cache al na een paar tellen in handen. Dit was de laatste voor vandaag, want ik werd verwacht op een verjaardag. Eerst maar even mijn handen wassen en dan aan het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


22 augustus: naar de Haagse wijken Leidschenveen en Ypenburg (2 caches)

7175

geo 7175. Wilgenpad - van denniso14

22 augustus 2014, 15:55
Vanmiddag moest ik naar Delft en dus fietste ik door Leidschenveen. Het wilgenpad was een leuk paadje langs een slootje. Bij de juiste wilg stond ik stil. Met mijn scherpe blik ontdekte ik dat de gecamoufleerde koker gewoon op de grond lag. Ik was een dag te laat, maar had hier toch nog een fraaie vijfde plaats. Na het loggen heb ik het ding ergens weggestopt, maar of dat de juiste plek was, wist ik natuurlijk niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7176. Sam op Pad 12: de Bras - van GSStry2find

22 augustus 2014, 16:15
Na diverse puzzels van Sam opgelost te hebben, fietste ik vandaag naar de Brasserskade, de scheidslijn tussen de Blauwe en de Groene Loper. De wijk de Bras in Ypenburg wordt in de volksmond het Smurfendorp genoemd. Aan het cachepaadje te zien had ik de juiste oplossing. De 12e cache van Sam was leuk in stijl uitgevoerd.
Bedankt en proost, Biertje

7177

geo 7177. Brain and Pinky have a dream - van Brain and Pinky

22 augustus 2014, 16:55
Voor de tweede keer stond ik op deze droomplek, maar dit keer had ik me beter voorbereid. Voor de aanbevolen verruimde blik had ik nu 2 blikjes bier meegenomen en nadat ik mijn fiets had neergezet, heb ik het eerste direct leeggedronken. Daarna liep ik in een rechte lijn naar de cache. Als bierliefhebber heb ik hier de eerste keer totaal overheen gekeken. Mijn droom? Mijn eigen café beginnen. Maar ik denk dat ik dan zelf mijn grootste klant zou zijn.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 29 juli 2013
Mijn droom was het om deze cache in één keer te vinden, maar dat is niet gelukt. Volgens de hint moest ik mijn blik verruimen, dus ik had van te voren al een paar halveliterblikken achterover geslagen. Helaas was dat niet voldoende.

geo 7178. Tussendoor(tje) - van Badgast

22 augustus 2014, 17:05
Iets verder lag een tussendoortje op mij te wachten. Omdat bij de hint stond dat ik geen pen moest vergeten, dacht ik dat het logrolletje verstopt zou zijn in een oude pen. Dat bleek dus niet het geval. Maar gelukkig had ik mijn eigen pen bij me.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


23 augustus: op weg naar een afspraak in Hilversum hield ik het net niet droog (6 caches)

7179

geo 7179. Vincent's Cache - van ASS3755

23 augustus 2014, 12:15
Vincent, de lieve je-weet-wel kater uit Eemnes, had in de omgeving van Hilversum een paar caches neergelegd. De eerste die ik vond, was op de hoek van de Gooiergracht, bijna op de grens van Eemnes en Laren. Gelukkig stond er in de hint waar de cache niet was verstopt, dus die plek kon ik overslaan. Zoveel mogelijkheden bleven hier in het bos niet over. Toen ik de tweede keer wat meer kracht uitoefende, kwam het kokertje tevoorschijn. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7180. Koeien - van bali8183

23 augustus 2014, 12:20
De koeienpuzzel was natuurlijk een fluitje van een cent als je in zo'n landelijke omgeving als Leidschendam woont. Vandaag dacht ik de koeienkudde in het echt te gaan zien, maar op de berekende plek was geen beest te vinden. Wel zag ik er een cache, die ik behendig omhoog haalde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7181. Yes, Baxxie 50 jaar! - van Freule Dousa

23 augustus 2014, 12:35
Het is alweer 2 jaar geleden dat Baxxie 50 jaar werd en de cache die ter gelegenheid van dit feest werd neergelegd (een grote ammobox) was al een beetje gaan roesten. Dat kwam omdat hij voor een deel in het water stond, dat helaas niet uit de bekisting kon weglopen. Het duurde overigens een tijdje voor ik die in de gaten kreeg, omdat mijn GPS onder de bomen de weg kwijt raakte. Maar een nieuwe poging vanaf het grasveld zorgde voor het hoera-gevoel. Daarna fietste ik weer terug over het terrein van zorginstelling Sherpa.
Bedankt en proost, Biertje

7182

geo 7182. Rokertje - van Miranda en Robert

23 augustus 2014, 12:45
Het personeel van Sherpa, de zorginstelling voor mensen met een beperking, bestaat uit een groot aantal rokers dat dagelijks een flinke hoeveelheid sigaretten wegpaft. Daarom was er voor hun een speciaal hok neergezet, zodat ze ook bij storm en regen hun hobby kunnen uitvoeren. Zelf heb ik nooit gerookt, want één verslaving vond ik wel genoeg. Nadat ik eerst de asbak had onderzocht, bekeek ik de hint. Daarna ging me ineens een lichtje op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7183. Vincent's 3e - van ASS3755

23 augustus 2014, 12:55
De meest logische plekken op de Albert Schweitzerweg, een bospad tussen Hilversum en Baarn, had ik goed onderzocht. Daarna ben ik nog maar eens gaan kijken waar nu eigenlijk het nulpunt was. Toen kon de cache me natuurlijk niet meer ontgaan. Ook hier had Vincent, de lieve je-weet-wel kater uit Eemnes, weer lekker lopen knutselen. Mooi gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

7184

geo 7184. Hilversums Wasmeer - van Basje en Basje

23 augustus 2014, 13:05
En eindelijk stond ik voor mijn doel van vandaag: het Hilversumse Wasmeer. Nadat ik de antwoorden had genoteerd, klonk er vlak in de buurt een donderslag. De eerste druppels begonnen te vallen, toen ik een selfie maakte met het Wasmeer op de achtergrond. Ik dacht toen rustig mijn regenjack aan te kunnen trekken omdat ik lekker droog onder de overkapping stond, maar die bleek voor het grootste deel open te zijn, zo merkte ik al snel. Door de stromende regen (en hagel) moest ik nog zeker een kwartier fietsen, voordat ik bij mijn vrienden een biertje kon drinken.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 augustus: in het Haagse Westbroekpark bekeek ik het rosarium (5 caches)

7185

geo 7185. Rosarium #2: Het Gesprek - van DutchDavidof

24 augustus 2014, 14:25
Voor een goed gesprek fietste ik zondagmiddag naar het Westbroekpark in Den Haag. In het rosarium zaten twee mensen te praten en ik schoof gelijk aan tafel. Ze hadden het over een verstopt kokertje. Aan de kale plek bij de steile oever was te zien waar ik voorzichtig moest bukken. Wat onhandig krabbelde ik mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7186. Rosarium #1: De Gelaarsde Kat - van DutchDavidof

24 augustus 2014, 14:30
Het beeld van de Gelaarsde Kat wees me de weg naar het tweede kokertje. Dat vond ik nadat ik me voor de tweede keer tussen de struiken had begeven. Steeds moest ik me even als een toerist gedragen als er andere mensen de heuvel op kwamen. Na het loggen dacht ik het klemmetje wel op de tast te kunnen vinden, maar ook daarvoor moest ik weer tussen de struiken kruipen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7187. Rosarium #3: Ariadne - van DutchDavidof

24 augustus 2014, 14:40
Weer zo'n lastig verstopt kokertje, dit keer bij een boom. Na lang ronddolen tussen meerdere potentiële verstopbomen bleek de koker gewon bij mijn eerstgekozen boom te zitten. Kennelijk was mijn blik vandaag niet zo scherp. Als dat maar geen problemen zou opleveren bij de bonus...
Bedankt en proost, Biertje

7188

geo 7188. Rosarium #4: Vrouw (bonus) - van DutchDavidof

24 augustus 2014, 14:55
De laatste (be)zoeker had de bonus niet kunnen vinden en ook ik heb hier lang lopen struinen. Gelukkig was het in dit hoekje niet druk, zodat ik een paar keer tussen de struiken uit kon komen om opnieuw de beste aanlooproute te bepalen. Eindelijk had ik de juiste boom, waarna nog wat klimkunst van me werd verwacht. Ik ben erg benieuwd hoe mijn goede vriend Wilxlii Carrotte dit gaat oplossen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7189. De gitaar - van DeDullies i.s.m. Guitar Rick

24 augustus 2014, 15:20
Hoera, de gitaar van Guitar Rick was teruggevonden en op een betere plek herplaatst. Het puzzeltje was ook aangepast en iets makkelijker geworden. Met het nieuwe coördinaat toog ik opnieuw het Haagse struikgewas in. Ik zal maar niet vertellen hoelang ik hier met een steeds weer rondtollend pijltje heb rondgedoold. Uiteindelijk probeerde ik in een laatste wanhopige poging de locatie van een totaal andere kant te bepalen en toen zag ik de cache ineens zitten. Op ooghoogte? Die Guitar Rick moest dan een jonge rocker zijn van zeker 2 meter. Maar mij hoor je niet klagen, want na deze lange solo schreef ik zwierig mijn naam als eerste op de nieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 15 mei 2014
Omdat uit logjes bleek dat deze cache in de buurt van de boot-serie moest liggen, besloten de 4 Braeck-geocachers deze te combineren met hun succesvolle wateravontuur. Zelf was het me niet gelukt om de checker op groen te krijgen, dus Mighty-Mike mocht het proberen. Maar ondanks ruim 30 jaar gitaarervaring had die toch moeite met dit puzzeltje van slechts 1,5 ster. Dat kwam door het Csus4-akkoord. Dat betekent dat je de terts vervangt door de 4e noot vanaf de grondtoon van het akkoord. Dus geen terts erin. Pas toen Mike alsnog een terts toevoegde, gaf de checker groen licht. Volgens hem moet je een Csus4 met een terts noteren als Cadd4. Maar de grootste moeilijkheid bleek uiteindelijk toch op locatie te zijn. Hoewel wij hier met 4 man in een ruim gebied rond het nulpunt hebben gezocht, konden wij geen cache vinden. Verdwenen?

___________________________________________________________________


25 augustus: in Zoetermeer ging het 1 keer mis en 9 keer goed (9 caches)

7190

geo 7190. 13de - van geonaruco

25 augustus 2014, 14:30
Aan de Zoetermeerse Houtsingel stond een mooie erehaag, bestaande uit 38 palen waarlangs een mij onbekende slingerplant zich een weg had gekronkeld. De juiste paal was te vinden met een onbegrijpelijke som waarin de leeftijd van de cachelegger was verwerkt. Ik had berekend dat die nu minstens 190 jaar moest zijn, maar hoe dat mij kon helpen wist ik niet. En ook als je het juiste paalnummer wist, was het nog maar de vraag of je dan linksom of rechtsom moest tellen, en of de binnenste of de buitenste ring was bedoeld. Na een tijdje vruchteloos zoeken besloot ik La Rosa te bellen, maar die kon me helaas niet helpen. Ik wiep nog een allerlaatste blik en ongelooflijk: ik zag ineens een glimp van de weggestopte nano. Opgelucht kriebelde ik mijn naam op het logrolletje. Het was vakje nr. 10.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7191. Steentje bijdragen - van havik

25 augustus 2014, 14:35
Vanwege de titel van deze cache had ik verwacht uit te komen bij zo'n verschrikkelijke muur van draadstaal, opgevuld met stenen. Maar gelukkig was er rekening gehouden met deze bij geocachers zo verafschuwde verstopplek, want op dit parkeerterrein bij station Zoetermeer waren weinig steentjes te zien. Eigenlijk was er maar eentje en die bevatte toevallig een logrolletje. Nadat ik mijn bierkrabbel had gezet, heb ik 'm teruggelegd met de goede kant boven.
Bedankt en proost, Biertje

7192

geo 7192. Met STIP op de kaart... Kruisweg (letterbox X) - van Kimopo

25 augustus 2014, 15:05
Mijn hoofddoel van vanmiddag was deze letterbox in het midden van Kruisweg. Kruisweg is een gehucht ten oosten van Zoetermeer, bestaande uit 6 straten met rijtjeshuizen, wat boerderijen, een pannenkoekenrestaurant en een eetcafé. Bij dat eetcafé moest ik zijn, want daar leidde mijn GPS (en mijn eeuwig dorst) me naar toe. Het goede nieuws was dat de cache snel gevonden en geopend was, maar het slechte nieuws luidde dat het eetcafé gesloten was en bleef. Hoewel het volgens het grote bord aan de gevel op maandag van 11 tot 22 uur open zou moeten zijn, zag het er binnen doods uit. Nee, even lekker een biertje drinken op het terras zat er helaas niet in.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#541. De poort van Zoetermeer - van LuckieStar

   dnf 25 augustus 2014
Vangrailcaches zijn mijn lust en leven. Volgens mijn statistieken heb ik er inmiddels 27 gevonden, de meeste pas na de tweede of derde keer. Hoewel er meestal makkelijk een small of micro geplaatst kan worden, kiezen de meeste cacheleggers voor een nano, het liefst een zilvergrijze. Ook hier op het viaduct over de Australiëlaan op de grens van Zoetermeer zat het kreng prachtig verstopt. De poort bleef dus gesloten, maar ik kom terug zodra ik een bruikbare hint heb gevonden.

geo 7193. Knutselaar - van skelterboy

25 augustus 2014, 15:30
Langs het fietspad naar Moerkappelle was lekker geknutseld. Met mijn pincet zocht ik eerst de omgeving af, totdat ik eens op het nulpunt ging kijken. Aha, daar zat de geniepige rakker dus. Hierna ben ik weer omgekeerd en Zoetermeer in gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

7194

geo 7194. RandstadRail Willem Dreeslaan - van LuckieStar

25 augustus 2014, 15:45
Ik was niet met de RandstadRail naar Zoetermeer gekomen, maar gewoon onopvallend met de fiets. Bij de stalling onder halte Willem Dreeslaan was ik even afgestapt voor een cache. Mijn eerste de beste greep was raak, want bij NS-stallingen zitten ze bijna altijd op dezelfde plek. Volgens de cachelegger is deze cache met 2,5 ster even moeilijk als zijn Poort van Zoetermeer, waar ik het na een kwartier tevergeefs zoeken heb opgegeven. Het bewijst maar weer dat cacheleggers en cachezoekers een ander idee van moeilijkheid hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7195. Huisje, boompje, beestje - van Femmie86

25 augustus 2014, 15:50
Toen ik de Heenvlietstraat inreed, was snel duidelijk welk huisje ik moest hebben. Het boompje bestond uit 2 forse bloempotten met wat planten erin en het beestje was verdwenen. Het had wel een fotokokertje achtergelaten, dat ik dankbaar in ontvangst nam. Volgens de cachebeschrijving moest ik ervoor zorgen dat ik niet gezien werd en ik ben ervan overtuigd dat dit gelukt is, want er was niemand thuis toen ik door het woonkamerraam naar binnen tuurde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7196. Met de RandstadRail door de bocht - van LuckieStar

25 augustus 2014, 15:55
De wagens van RandstadRail maken nogal wat lawaai, vooral in de bocht. De eerste metingen gaven aan dat de geluidsnorm hier behoorlijk wordt overschreden. De gemeente is nog met het stadsgewest in overleg welke maatregelen getroffen moeten worden. Het plaatsen van een cache was een eerste aanzet, maar ik denk dat een micro niet erg doeltreffend is. In ieder geval had ik het ding direct in handen en kon ik hier snel weg, voordat er zo'n lawaaierige tram voorbij zou komen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7197. Emily's place - van cheetah72

25 augustus 2014, 16:00
De kleine Emily bleek in een achterafsteegje in Zoetermeer te wonen, maar was op dit tijdstip gevlogen. Op 2 juli 2012 stond ik hier ook. Toen heette de cache 'Ongezouten mening'. De vrachtauto en het zoutvaatje waren inmiddels weggehaald. Waarschijnlijk hield Emily niet van zout op haar staart.
Bedankt en proost, Biertje

7198

geo 7198. Hoogteverschil - van jwgl

25 augustus 2014, 16:15
Tijdens mijn fietsrit van vanmiddag had ik te maken met twee vervelende omstandigheden: een snel leegrakende accu en een naderende onweersbui die om 4 uur zou gaan losbarsten. Inderdaad, bij het naderen van de stuw in de Ringsloot begonnen de eerste druppels te vallen. In mei kon ik de nano hier niet vinden, maar nu zag ik hem direct zitten. En daar zat hij vorige keer beslist niet! Maar mij hoor je niet klagen, want deze oude not-found was nu eindelijk in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 24 mei 2014
Toen ik hier vanmorgen fietste, bleek er een zwanenfamilie gestrand, want het hoogteverschil was voor de jonge zwaantjes te groot. Terwijl pa en ma om beurten hun nek door de opening staken, piepte en spartelde het jonge grut dat het een lust was. Dat kon dus nog wel even duren. Toen er vervaarlijk naar mij geblazen werd, heb ik een poging om de stuw in de Ringsloot te betreden maar opgegeven. Maar op de terugweg was er geen kip te zien en liep ik snel naar de plek waar de nano volgens de hint zou moeten zitten. Die zat er dus niet en volgens mij ook niet op andere plekken, dus ik kom nog wel eens terug.

___________________________________________________________________


31 augustus: naar een bierfestival in Delft en ook naar een event (5 caches)

7199

geo 7199. De Nieuwe Veenmolen - van ThijsNL & DutchDavidof

31 augustus 2014, 09:40
Op weg naar Delft passeerde ik zondagmorgen de nieuwe Veenmolen, de achtkantige grondzeiler uit 1654 in de Haagse wijk Bezuidenhout. Mijn GPS was kennelijk ook nog niet helemaal wakker, want die stuurde me eerst naar wat andere potentiële objecten, totdat ik eindelijk naar de plek werd geleid waar ik mijn fiets had neergezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 7200. In je nopjes met speelgoed - van Junior B.

31 augustus 2014, 10:05
Al eerder was ik voor deze cache op pad geweest. Eerst naar de voor de hand liggende (verkeerde) locatie, waar ik pas in tweede instantie de mispoes-sticker vond. De puzzel kende dus nog een tweede oplossing, die ik op een zaterdagmiddag bezocht. Dat bleek niet handig, want daar werd ik door tientallen argwanende ogen aangestaard. Maar die plek voldeed wel erg goed aan de beschrijvingen in eerdere logjes. Zondagochtend is duidelijk een beter moment. Niemand op straat, zodat ik ongestoord naar de GC-sticker kon zoeken. Die heb ik niet gevonden, maar wel zag ik de zwarte nano zitten, gewoon op de berekende plek zonder de projectie van 18 meter. Daar snapte ik niets van, maar het was wel mijn 7200e cache, dus ik was erg in mijn nopjes.
Bedankt en proost, Biertje

7201

geo 7201. Uiltje - van Gerly-charmant

31 augustus 2014, 10:15
Het uiltje heb ik niet gezien vanmorgen. Was dat weggevlogen of kwam het doordat de gordijnen op zondagochtend nog dicht waren? Ik stond met mijn fiets in de Plataanstraat in Rijswijk op zoek naar een voorgevel-cache. Precies de laatste steen die ik optilde bleek de juiste, waarna ik met mijn hanenpoten de logrol van het Uiltje kon beschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo Houtworm - van Team Mikaro

   note 31 augustus 2014
Vanmorgen probeerde ik voor de tweede keer de houtworm te verdelgen, maar dat is opnieuw niet gelukt. Ik ben blijkbaar niet de enige die hier moeite mee heeft, want aan de zoeksporen te zien leek het alsof een kudde wilde zwijnen dit hoekje van Park Overvoorde had omwoeld en doorzocht. Misschien moet de hint iets worden uitgebreid?

7202

geo 7202. Waar blijft de tijd? - van PeterCoef

31 augustus 2014, 10:50
Bij het zoeken tussen de laatste Haagse puzzeltjes die misschien ook voor mij oplosbaar leken, kwam ik ineens een cache van mijn goede vriend PeterCoef tegen. Samen met hem, Corbulo en Mighty-Mike heb ik in oktober vorig jaar nog de Kagerplassen Boottrail gedaan. Ach, waar blijft de tijd... Het tijdpuzzeltje bleek eigenlijk verassend eenvoudig, want in no time keurde de checker mijn oplossing goed. Vandaag was ik op weg naar een bierfestival in Delft en passeerde ik het 'klokhuis'. Ik zag dat ik nog 10 minuten had om te loggen en de laatste kilometers te fietsen. Oef, geen tijd te verliezen!
Bedankt en proost, Biertje

geo 7203. 2e Delftse Meet & Greet Event - van vanBaarsel

31 augustus 2014, 15:35
Er waren vandaag twee redenen voor mij om naar Delft te fietsen: het 7e bierfestival op de Brabantse Turfmarkt en het 2e Meet & Greet Event bij brasserietje Bij Ons aan de Tanthofdreef. Na de nodige bieren geproefd te hebben, fietste ik 's middags even op en neer naar het event-terrein. Ook daar was het een drukte van belang. Leuk om even bij te praten met oude en jonge bekenden uit de regio. De datum van volgend jaar (23-08-2015) staat al in mijn agenda!
Bedankt en proost, Biertje

7203

Terug naar boven

Door naar september 2014