Blik op Biertje

Bierpraat mei 2014

163 caches gevonden (logs 6566-6728)

___________________________________________________________________


2 mei: voor 3 caches stortte ik me in de Haagse urban jungle (3 caches)

6566a       6566b

geo 6566. Urban Jungle #1 - van DeEindbazen

2 mei 2014, 13:15
In mei leggen alle vogeltjes een ei, dus ik heb me vanmiddag even in de Haagse urban jungle gestort. Op een wandelpaadje achter de ambassades aan de Alexander Gogelweg mocht ik op zoek naar de eerste jungle-cache. Dat bleek een prachtig verzorgd exemplaar met een verrassend mechaniek. En ik kon gelijk even controleren of mijn haar nog goed zat. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6567. Urban Jungle #2 - van DeEindbazen

2 mei 2014, 13:25
Toen ik in de tuin van het Gemeentemuseum stond, zag ik aan de andere kant van het hek een paar zoekende mensen, waarvan de jongste een GPS in zijn handjes had. Later ontdekte ik dat het de Kruiskopjes waren, die hopeloos verdwaald door de urban jungle struinden. Nadat ik 5 minuten later de juiste toegangsroute had ontdekt en het gebied betrad, bleken zij zojuist de cache gevonden te hebben. Ik noteerde mijn naam en de code voor #3.
Bedankt en proost, Biertje

6568

geo 6568. Urban Jungle #3 Bonus Cache - van DeEindbazen

2 mei 2014, 13:40
Met de 4 cijfers op zak fietste ik naar het hekje aan de Conradkade, dat zeer bekend is bij geocachers uit de omgeving die al wat jaren actief zijn. Dit keer moest ik naar rechts, naar een ander deel van deze urban jungle langs het Verversingskanaal. Onderweg kwam ik onverwachts nog een achtergelaten (goede) fiets tegen. Daarna kon ik als eerste van vandaag mijn naam in het logboekje zetten. Met tegenzin verliet ik nu de jungle en stortte me weer in de Haagse koude drukte.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3 mei: met hulptroepen naar Zoetermeer voor de Geo Challenge (2 caches)

6569

geo 6569. De schat van slot Zweinstein - van Zweinstein16

3 mei 2014, 08:45
Op weg naar het Westerpark in Zoetermeer kon ik nog mooi even een cache graaien. Deze schat had ik pas na lang zoeken in de gaten. Eigenlijk had ik het al opgegeven, want er was volgens mij geen plekje waar je hier een klein doosje zou kunnen verstoppen. Maar ineens... Daarna wierp ik nog even een blik op slot Zweinstein, maar ik begreep niet goed waar dit kasteel te zien zou zijn. Of mis ik wat fantasie?
Bedankt en proost, Biertje

6570a       6570b

geo 6570. Geo Challenge - van wij-twee

3 mei 2014, 11:50
Tijdens ons eigen GME (Goois Mini Event) had ik met mijn goede vrienden Pyne en Boswijk Posse afgesproken samen deze pittige Geo Challenge te doen. Om de kans op succes te vergroten, besloten we Schevy (van Team KIS98) en Wilxlii Carrotte te vragen ons te vergezellen. Het startpunt had ik al berekend en dat werd onze verzamelplek. Boswijk Posse had zijn zoon en speurhond meegebracht en een zak Bounty's. Sommigen van ons hadden thuis al wp2 berekend en om 09:10 uur gingen we op weg. Het vinden van wp4 zou ons grootste probleem worden. Na een tijdje gingen we maar op zoek naar de extra hint die op 10 meter afstand zou moeten liggen, maar ook die bleef onvindbaar. Uiteindelijk ontdekte Schevy ineens wat wij allemaal over het hoofd hadden gezien. De challenge bij wp5 bleek de lastigste. Wij dachten alles te zien, maar op het laatste moment ontdekte Wilxlii nog een foutje. Omdat daarna wp6 niet direct werd gevonden, namen wij aan dat onze oplossing toch niet helemaal correct was, waardoor we ons zoekgebied wat vergrootten. Uiteindelijk vond ik het gezochte, overigens vlak naast de boom waar Wilxlii een paar minuten eerder zonder te kijken nog had staan wateren.
Wp8 was gistermiddag nog speciaal voor ons vervangen. Lastig dat alle cijfers op Wilxlii's Friese centimeter erg veel op elkaar leken, zodat hij eerst een volledig verkeerde waarde aflas. Natuurlijk werd hem deze vergissing snel vergeven, vooral toen hij hierna razendsnel een bijzonder lastige berekening uitvoerde, die ons rechtstreeks naar de cache leidde. Dat hij die eerst straal voorbij liep, zal ik maar niet vermelden. Gelukkig was ik nog scherp en zag ik het doosje liggen. Mijn bedoeling was om het ongezien te pakken, maar de wat achtergebleven Boswijk Posse had mij door. Terwijl het logboekje juichend rondging, vergat ik helemaal de meegebrachte stroopwafels uit te delen. Hulde voor de makers van deze prachtige en uitdagende Geo Challenge. We hebben die zonder hulp in bijna 3 uur volbracht, maar toch vreemd dat wij nergens (!) de extra hints hebben kunnen vinden.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


4 mei: langs de 50 puntjes van Geo3hoek in Nieuwegein (53 caches)

6571

geo 6571. TB hotel de braakies - van braakies1969

4 mei 2014, 10:55
Op mijn weg naar de puntjes van Geo3hoek passeerde ik dit fraaie hotel in Nieuwegein. Dat fraaie ontdekte ik pas toen ik de sleutel had omgedraaid, want van buitenaf oogt het niet bijzonder en zou je er zomaar voorbij rijden. Nadat ik het gastenboek had getekend, werd de hotelier kennelijk zelf wakker, want op de bovenverdieping schoven langzaam de rolluiken open. Tijd dus om uit te checken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6572. Ridder Parcival - van pienokio

4 mei 2014, 11:00
Waarom deze cache in Nieuwegein de naam van Ridder Parcival draagt, bleef een raadsel. Niets in de omgeving heeft te maken met deze legendarische ridder van koning Arthur en ook de cache zelf leek niet op een ridder of een kasteel. Volgens de hint zou ik een paard nodig moeten hebben en met veel fantasie kon je mijn fiets daarmee vergelijken, want die heeft inderdaad een zadel. Nadat ik het jampotje had teruggestopt, gaf ik mijn fiets de sporen, op zoek naar nieuwe avonturen.
Bedankt en proost, Biertje

6573

geo 6573. De puntjes van Geo3hoek #42 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:10
En op dit punt begon mijn route langs de trail van 50 puntjes van Geo3hoek, omdat ik vanmorgen vanaf station Utrecht was komen fietsen. Tot mijn verrassing trof ik hier 2 identieke filmkokertjes aan, plus een lege fles wijn, die je normaal alleen in films ziet. Ik aarzelde even op welk van de 2 logrolletjes ik mijn naam zou zetten en daarna koos ik voor de kortste weg naar beneden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6574. De puntjes van Geo3hoek #43 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:15
Dit puntje langs het Lekkanaal was lekker snel gevonden. Niet alleen vanwege het uitgekozen object en de eenvoudige maar duidelijke verstopwijze, maar vooral door het platgetreden cachepaadje. Het zag ernaar uit dat dit een rondje met eenvoudige puntjes zou worden, maar ik had te vroeg gejuicht, want binnen 10 minuten zou het gruwelijk mis gaan.
Bedankt en proost, Biertje

6575a       6575b

geo 6575. De puntjes van Geo3hoek #44 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:20
Achter het hek waar ik nu stond te loggen, bevond zich een groot glazen kunstwerk. Dankzij mijn scherpe ogen (en de zoomfunctie op mijn camera) zag ik dat de titel 'De kracht van water' luidde, dat in 1976 geplaatst was door president-directeur Cornelis van der Veen van de NV WRK, groot voorvechter van schoon rivierwater. Een prima streven, hoewel ik natuurlijk meer een voorvechter van schoon brouwwater ben. wink
Bedankt en proost, Biertje

geo 6576. De puntjes van Geo3hoek #46 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:30
Nog wat in de war omdat ik puntje 45 niet had kunnen vinden, stapte ik op de fiets om 380 meter verderop weer af te stappen. Ik stond nu bij Meerplaats Lekkanaal, waar een aantal forse vrachtschepen lag aangemeerd. Gelukkig hoefde ik niet onder het oog van de schippers mijn stiekeme werk te doen, maar kon ik me even aan de overkant afzonderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#504. De puntjes van Geo3hoek #47 - van Geo3hoek

   dnf 4 mei 2014
Dit plekje bij de reusachtige reservesluisdeur was het enige puntje dat ik niet heb kunnen vinden, ook al was dit de enige met een hint. Ik heb gevoeld en gekeken met een spiegeltje, maar niets gezien. Thuis zag ik dat ik de enige was en dat 20 andere teams hem vandaag wel hebben kunnen graaien. Helaas.

geo 6577. De puntjes van Geo3hoek #48 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:50
Met uitzicht op de Prinses Beatrix Sluis, vernoemd naar de net geboren prinses, was ook dit puntje weer makkelijk verdiend. Een groot bord (met overigens wel het verkeerde nummer erop wink) schreeuwde gewoon om mijn aandacht. Waren ze allemaal maar zo makkelijk en daarbij dacht ik natuurlijk aan dat niet te vinden lastige puntje 47 bij de reservesluisdeur.
Bedankt en proost, Biertje

6578

geo 6578. De puntjes van Geo3hoek #49 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 11:55
Het Prinses Beatrix Sluiscomplex vormt via het Lekkanaal de scheepvaartverbinding tussen de rivier de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal. Vlakbij de cache stond een opa (met zeemanspet) en zijn kleinzoon te kijken naar de schepen die de sluis binnen voeren. Daardoor kon ik ongezien een snelle blik werpen om de precieze plek te lokaliseren om daarna razendsnel het kokertje te graaien. Alleen de hond keek verbaasd naar mijn actie, maar die hield gelukkig zijn bek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6579. Ailuropoda melanoleuca - van Captain Cageman

4 mei 2014, 12:05
Even had ik een uitstapje tijdens mijn fietsrondje langs de puntjes van Geo3hoek naar dit bruggetje bij de Weg van de Binnenvaart. Thuis had ik in mijn biologieboek opgezocht wat voor dier ik hier kon verwachten, zodat ik niet onverwachts oog in oog zou staan met een 8-potige griezel. Ik ga natuurlijk niet vermelden dat ik hier eerst plat op m'n buik tevergeefs in allerlei hoeken en gaten heb lopen wroeten, totdat ik op het laatste moment ineens de simpele verstopplek zag. Nee, zoiets doms meld je niet. Het beestje lustte helaas geen bier, dus dat meegebrachte blikje heb ik daarom zelf maar leeggedronken.
Bedankt en proost, Biertje

6580

geo 6580. De puntjes van Geo3hoek #1 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:15
Omdat ik bij puntje 42 was begonnen en 2 puntjes had gemist, werd dit voor mij het 7e puntje van de serie. Ik was via de Prinses Beatrix Sluis het Lekkanaal overgestoken en stond nu op de driesprong van de Lekdijk-Oost en de Achterweg. Hoewel de traditionele verstopmethode met de baksteen hier niet was toegepast, schitterde de bergplaats me al van verre tegemoet. Op het logrolletje zag ik voor het eerst dat er vandaag ook een ander team bezig was: Peet & Daan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6581. De puntjes van Geo3hoek #2 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:20
Beneden in het gras langs de Lekdijk-Oost moest ik zijn, naast de loopbrug waar vrachtschip Main V had aangemeerd. Ik parkeerde de fiets dus netjes naast het klaphekje en nam het trappetje naar beneden. De eerste de beste greep was raak, zodat ik snel mijn naam op het logrolletje kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6582

geo 6582. De puntjes van Geo3hoek #3 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:25
In de bocht van de Lekdijk-Oost zette ik mijn fiets even neer, want bij een markant objectje moest ik even bukken. Vanaf dit moment begon de zon het te winnen van de bewolking. Vond ik het vanochtend nog wat fris en bedacht ik dat ik beter een trui had kunnen meenemen, nu was het heerlijk fietsen. Ik volgde de rivier de Lek in oostelijke richting en had een vijfde deel van route achter me. Nog zo'n 39 puntjes te gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6583. De puntjes van Geo3hoek #4 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:30
Dit puntje was weer volgens de vertrouwde methode aan het oog onttrokken en alleen het door mijn ruim 200 voorgangers platgetreden stuk gras zou een toevallige voorbijganger misschien zijn opgevallen. En die waren er veel vandaag, voornamelijk op de fiets en op hun uit de winterstalling gehaalde motor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6584. De puntjes van Geo3hoek #5 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:35
Voor dit puntje moest ik het gebaande pad verlaten en een verstopt grasweggetje nemen. Rond het nulpunt leken zo'n 6 bomen de mogelijke schuilplaats te herbergen, en naar en rond elk daarvan was een duidelijk paadje ontstaan. Uiteindelijk bleek de laatste mogelijkheid de juiste, maar het kokertje zat ineens heel anders verstopt dan verwacht. Het was ook voor het eerst dat er een zwart fotokokertje was gebruikt in plaats van de bekende witte. Omdat de cachelegger gelukkig kwistig was omgesprongen met het vermelden van de bonusgetallen had ik nu het coördinaat voor puntje 50 compleet. Die kon me dus niet meer ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

6585

geo 6585. De puntjes van Geo3hoek #6 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:45
Nadat ik via de Hagesteinsebrug onder de A27 was gefietst, werd ik welkom geheten in de gemeente Houten. Tevens werden alle automobilisten en motorrijders flink gewaarschuwd niet in groepen te rijden en hun snelheid en geluid aan te passen, indien ze hier volgend jaar ook nog met plezier wilden rijden. Ik moest een kijkje nemen in het bos, maar gelukkig niet in de richting van het drijfzand. Het doosje dat er was weggestopt, bevatte een zwart fotokokertje, het tweede dat ik vandaag tegenkwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6586. De puntjes van Geo3hoek #7 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:50
De Lekdijk was de grens van het waterwingebied, zo bleek uit het bordje bij puntje 7. Geconstateerde bodemverontreiniging moest ik hier direct telefonisch melden, maar ik zag slechts een netjes bevestigd fotokokertje, dus de telefoon kon in m'n broekzak blijven. Wel pakte ik m'n pen, want het stempel van wctank en de sticker van Peet & Daan stonden steeds op de achterkant van de logrolletjes, dus ook hier kon ik mijn naam nog net in het onderste vakje van het eerste blaadje kwijt.
Bedankt en proost, Biertje

6587

geo 6587. De puntjes van Geo3hoek #8 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 12:55
Ik verliet de Lekdijk bij de afslag van recreatieterrein 't Waal, waar ik te gast was van recreatieschap Stichtse Groenlanden. Bij de markantste boom op dit terrein mocht ik even recreëren, loggen en fotograferen. In alle rust, want andere recreanten zag ik op dit moment niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6588. De puntjes van Geo3hoek #9 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:05
Ik was weer teruggereden naar de Lekdijk, maar ontdekte even later dat ik beter op het weggetje door het recreatieterrein had kunnen blijven. Ik keerde dus weer terug, nam de hindernis van het opstapje en vond al snel het volgende puntje in een handig klemmetje. Handig, want dat voorkomt dat iedereen het kokertje op een net iets andere plek terugstopt.
Bedankt en proost, Biertje

6589

geo 6589. De puntjes van Geo3hoek #10 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:15
Nog steeds fietste ik op recreatieterrein 't Waal, waar ik ontdekte dat het volgende puntje achter het hek moest liggen. Dat betekende afstappen, fiets neerzetten en via het opstapje het gebied betreden. Of gewoon even wachten, want van de andere kant kwam kordaat een echtpaar aangewandeld, waarvan de vrouw in een mum van tijd het kokertje van z'n plekje plukte. Het bleken Paul en Marlies te zijn, die ik later nog een paar keer zou tegenkomen. Ik kreeg van hun een tip voor puntje 45 dat ik niet had kunnen vinden, maar dat soms verkeerd wordt teruggestopt. Zij wandelden terug naar hun achtergelaten fietsen en ik keerde om richting de Lekdijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6590. De puntjes van Geo3hoek #11 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:25
Terug via de Lekdijk en daarna fietste ik het recreatieterrein via de oostzijde binnen, waarvan de laatste meters door het gras. De drie zwijgende wachters torenden hoog boven mij uit, maar bij een daarvan viel mijn oog op iets wits tussen de tenen. Inderdaad, een nieuw puntje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6591. De puntjes van Geo3hoek #12 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:30
Toen ik aan kwam fietsen, wandelden juist het team DutchVIII weg: man, vrouw en hondje. Mijn haviksoog had nog net gezien waar zij het kokertje hadden teruggestopt, dus voor mij was dit puntje geen enkele punt. DutchVIII was nu recreatieterrein Honswijkerplas binnen gewandeld, dus dat deed ik ook, om er 5 minuten later achter te komen dat ik toch de Lekdijk had moeten nemen.
Bedankt en proost, Biertje

6592

geo 6592. De puntjes van Geo3hoek #14 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:35
Puntje 13 op het schiereiland Ossenwaard kon ik overslaan, want dat was tijdelijk weg. Ik fietste dus verder over de Lekdijk. Met uitzicht op de Heilige Michaëlkerk van Schalkwijk en het weiland waar twee boeren machinaal het gras aan het maaien waren, vond ik hier op eenvoudige wijze het 14e puntje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6593. De puntjes van Geo3hoek #15 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:40
Het werd even heel erg druk op dit plekje op de Lekdijk. Team DutchVIII stond net te loggen toen ik arriveerde en team Welbers kwam van de andere kant aanfietsen. En daar stopte ook nog een auto met Duits kenteken mit Geocachers aus Culemborg. Iedereen wachtte netjes op zijn beurt, maar gelukkig vond niemand dat een punt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6594. De puntjes van Geo3hoek #16 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:45
Op dit kruispunt stond een scheef gezakte grenspaal aan de rand van de dijk, maar het kokertje zat ergens anders. Niet lang, want met een snelle graai had ik het in handen en kon ik mijn naam aan het logrolletje toevoegen. Ik sloeg nu de Lange Uitweg in, om in noordoostelijke richting naar het Amsterdam-Rijnkanaal te fietsen.
Bedankt en proost, Biertje

6595

geo 6595. De puntjes van Geo3hoek #17 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:50
Op dit plekje ontmoette ik voor de tweede keer Paul en Marlies, die bezig waren de laatste puntjes op de i te zetten. Ze misten één cijfertje voor de bonus, dus dat kregen ze van mij cadeau. Ze gingen gelijk op weg, maar ik moest nog even 3 andere puntjes scoren. Zoals deze, bij het Werk aan de Korte Uitweg, oorspronkelijk een aarden wal en onderdeel van de Stelling van Honswijk. Nadat ik aandachtig alle info over het Fort had gelezen, greep ik snel het kokertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6596. De puntjes van Geo3hoek #18 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 13:55
Op de hoek van de Waalseweg knielde ik voor het 18e puntje. Bij een houten picknicktafel was ik even de struiken in gelopen, waar het kokertje zich vlot liet vinden. Hierna koos ik voor het aparte fietspad door het bos, parallel aan de Lange Uitweg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6597. De puntjes van Geo3hoek #19 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:00
Langs het fietspad door het bos moest het volgende puntje liggen, want ineens piepte mijn GPS. Hier moest ik toch even twee keer kijken voordat ik witte kokertje tussen het groen zag zitten. Volgens het logrolletje was ik vandaag nog steeds de derde, na wctank en team Daan & Peet. En achter me zag ik niemand en dat was maar goed ook, want op dit smalle paadje was maar weinig ruimte.
Bedankt en proost, Biertje

6598

geo 6598. De puntjes van Geo3hoek #20 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:05
Op deze rotonde lag het 20e puntje, maar ook het oorlogsmonument van Schalkwijk, waar volgens het spandoek vanavond om half acht de jaarlijkse herdenking zou plaatsvinden. Op de plaquette stonden de namen van vier verzetsleden uit Schalkwijk, die zijn verraden en daarna door de Duitsers zijn geëxecuteerd. Het was direct duidelijk waar het kokertje moest zitten en een stap later en lager bleek dat ik gelijk had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6599. De puntjes van Geo3hoek #Bonus - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:20
Bij de voorbereiding had ik gelezen dat de bonus na puntje 20 te vinden was en omdat in bijna elk kokertje een bonuscijfer zat, kon ik nu met een gerust hard op weg. Volgens de cachepagina moest ik via de Kaaidijk en beslist niet via de woonboot. Die woonboot heb ik nergens gezien. Wel zag ik al van grote afstand Paul en Marlies lopen, dus dat werd even zwaaien. Zij waren na het bruggetje rechtsaf gegaan in plaats van linksaf, waardoor ze een langere weg met brandnetels hadden genomen. De bonuscache was groot, maar bevatte geen logboek, maar een fotokokertje met een rolletje. Hierna moest ik nog de puntjes 21 tot en met 41 afwerken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6600. Eiland van Schalkwijk - van mzeldenthuis

4 mei 2014, 14:30
Dit was even een spannend momentje, want de vondst van mijn 6600e cache kwam eraan. Het eiland van Schalkwijk was niet een echt eiland, want het was ook per fiets bereikbaar. Door het woeste landschap deed ik de laatste meters te voet en ging ik op zoek naar de cache. Het duurde even voordat ik me herinnerde dat er een hint was en daarna was het een fluitje van een cent. Hoewel, ik kwam ietsje te kort en het hulpje was nogal wiebelig. Maar het lukte om de forse koker te pakken te krijgen en daarna mijn bierkrabbel in het boekje te zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6601

geo 6601. De puntjes van Geo3hoek #21 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:45
Bij dit hek langs de Trip zat het volgende puntje geklemd. Nu de spanning van de (gevonden) bonus was weggeëbd, kon ik me weer concentreren op de omgeving, de natuur en de twee hondelaars die aan kwamen lopen toen ik het kokertje wilde terugstoppen. Na een vriendelijke groet mochten de honden het grote veld op en kon ik daarna achter ieders rug snel mijn werk doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6602. De puntjes van Geo3hoek #22 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:50
Vlak aan het einde van de Trip bevond zich een houten huisje waar wat horeca-activiteiten werden uitgevoerd, als ik de wapperende vlaggen mocht geloven. Maar ik had meer aandacht voor het witte kokertje dat hier was weggestopt. Ik hoefde alleen maar even het platgetreden graspad te volgen. Meer dan de helft van de puntjes had ik nu gevonden, maar de laatste wegen altijd het zwaarst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6603. De puntjes van Geo3hoek #23 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 14:55
Nu bevond ik me op de Kanaaldijk Zuid en fietste ik evenwijdig aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Op het weiland waar ik moest zijn, werken boeren en vrijwilligers samen aan de bescherming van weidevogels. Die waren op dit moment blijkbaar allemaal even weggevlogen, waardoor ik ongestoord het goed beschermde kokertje kon rapen. Op de logrol zag ik dat er inmiddels meerdere teams vandaag op pad waren gegaan, zoals Donja2000.
Bedankt en proost, Biertje

6604

geo 6604. De puntjes van Geo3hoek #24 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:00
Na 250 meter zette ik mijn fiets weer aan de kant, want er viel opnieuw een puntje te verdienen. Het verbaasde me overigens dat er zo weinig scheepsverkeer te zien viel op het Amsterdam-Rijnkanaal, maar dat kwam misschien omdat het zondag was. Ik schreef mijn naam onder die van Boertjes&Fleur, die de trail in etappes liepen omdat hun hondje op leeftijd niet meer dan 5 km aankan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6605. De puntjes van Geo3hoek #25 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:05
Ergens op de hoek van het Elpad moest puntje 25 liggen, maar ik graaide twee keer mis voordat ik de juiste plek had. Toen kwam er juist een groep fietsers aan, die zich allemaal langs mijn wat onhandig neergezette tweewieler moesten wurmen. Ze waren waarschijnlijk op weg naar het warme Tull En 't Waal, maar dat was voor mij net een brug te ver.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6606. De puntjes van Geo3hoek #26 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:05
Puntje 26 lag verderop langs het Elpad en het was goed te zien waar, want het paadje waar ruim 200 mensen naar de boom waren gelopen, was overduidelijk. Het zwarte kokertje (het derde zwarte exemplaar dat ik vandaag ben tegengekomen) lag goed zichtbaar, maar zou een dag later verdwijnen, zoals uit de vele not-founds logjes van 5 en 6 mei blijkt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6607. De puntjes van Geo3hoek #27 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:10
Weer terug op de Kanaaldijk Zuid moest ik zijn bij een houten hek en een overstapplekje. Hier begon een wandelpad langs de rand van de weilanden. Die kant hoefde ik niet op, want het kokertje lag op een goed bereikbaar plekje onder een bekende afdekvorm. De speciaal voor vandaag gemaakte logstickers van Peet & Daan waren kennelijk even op, want dit keer hadden ze hun namen met de pen geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

6608

geo 6608. De puntjes van Geo3hoek #28 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:15
Hier aan de Kerkelandwetering had Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een 'De Wit-passage' aangelegd. Het waterschap heeft dit type vispassages in eigen beheer ontwikkeld. Zo kunnen de baars, brasem en paling van het Amsterdam-Rijnkanaal naar het ondiepe polderwater zwemmen om te paaien. Maar ik was naar deze vispassage gekomen om te graaien. Doel was een wit kokertje, waarvan ik er al meerdere in handen had gehad. Net op dat moment passeerde de Amadeus Silver, het 135 meter lange vlaggenschip van Lüftner Cruises uit Innsbruck. Het voer helaas in de richting van Wijk bij Duurstede, dus dat was voor mij precies de verkeerde kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6609. De puntjes van Geo3hoek #29 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:25
Al was ik op de fiets, er moest vandaag toch ook een stukje worden gewandeld. Voor puntjes 29 tot en met 31 liet ik mijn e-bike achter en nam ik het wandelpad naast de vispassage. Ik kwam Donja2000 tegen en daarna ook De Sipskes, want die namen zag ik later op het logrolletje. Bij een fraaie boom aan de overkant van de sloot lag het eerste kokertje van de drie. Via twee piepende hekjes (die de iets verderop zittende visser vandaag al zo'n 50 keer moest hebben gehoord) bereikte ik de plek en vond ik de cache onder een hoop witte veertjes.
Bedankt en proost, Biertje

6610

geo 6610. De puntjes van Geo3hoek #30 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:30
Nadat ik opnieuw door de twee piepende hekjes was gewandeld, mocht ik iets verderop opnieuw over een hek stappen. Er stonden al twee schapen op me te wachten, die nieuwsgierig keken wat ik van plan was. Aan de andere kant van de sloot kwamen enthousiast vijf koeien aangerend. In de afgelopen jaren heb ik al meerdere keren gemerkt dat dieren altijd vrolijk op me af komen. Dat schijnt te komen door de alcoholwalm die continu om me heen hangt en die kennelijk ook voor dieren erg aantrekkelijk is. Het puntje was goed te vinden en liet zich willig grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6611. De puntjes van Geo3hoek #31 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:35
Iets verderop langs dit wandelpaadje langs de rand van het weiland zat het laatste wandelpuntje, waarvoor ik opnieuw wat schapen moest storen in hun herkauwuurtje in de zon. Daarna wandelde ik weer terug naar de vispassage, waarbij ik nog Junnik en Mr. Beam tegenkwam. Zij hadden hun fietsen meegenomen omdat ze dachten dat de route door zou lopen. Helaas, het was een kwestie van heen en weer, legde ik uit, dus ze lieten hun fietsen daarom hier maar even staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6612. De puntjes van Geo3hoek #32 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:50
Langs de Kanaaldijk Zuid stonden twee picknicktafels, die duidelijk hun beste tijd hadden gehad. Planken zaten los of waren verdwenen. Iemand had een reparatiepoging gedaan door middel van een metalen klemmetje, maar of dat hielp? Wel bij het scoren van een volgend puntje. De gigantische windmolens aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal stonden er vandaag stilletjes bij. Was dat omdat het zondag was of vanwege 4 mei?
Bedankt en proost, Biertje

geo 6613. De puntjes van Geo3hoek #33 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 15:55
Rond dit betonnen bruggetje naar het achterliggende weiland waren ruim voldoende verstopmogelijkheden, zo zag ik direct. Maar er was er maar eentje de goede, zo ontdekte ik na een paar minuten zoeken. Hoewel het kokertje voor het grootste deel was afgedekt, viel mijn oog uiteindelijk toch op een stukje wit plastic tussen het groen.
Bedankt en proost, Biertje

6614

geo 6614. De puntjes van Geo3hoek #34 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:00
Dit puntje zat iets lastiger verstopt, maar ik vond het op de tast. Zoveel mogelijkheden waren er natuurlijk niet en door goed op kale plekken op de grond te letten, zag mijn haviksoog waar ik het beste kon staan. Tot mijn verrassing stonden er ineens weer nieuwe namen als laatste op de logrol. Dit keer Zimmertjes en het team benyvonne, dat momenteel net iets boven mij op de geo-ranglijst staat.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6615. De puntjes van Geo3hoek #35 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:05
Tot nu toe lagen de puntjes steeds aan de linkerkant van de Kanaaldijk Zuid, maar hier moest ik me ineens op rechts richten. Het (zwarte!) kokertje was vlot gespot en ik zag dat Daan & Peet bijna aan het eind van hun Latijn waren, want ze hadden hun sticker op z'n kop opgeplakt. Zimmertjes en benyvonne waren kennelijk weer afgehaakt (of hebben misschien op een ander blaadje gelogd), maar de vertrouwde naam van Donja2000 stond nu weer als laatste. De honden uit het asiel aan de overkant van het kanaal blaften hun kelen schor van blijdschap.
Bedankt en proost, Biertje

6616

geo 6616. De puntjes van Geo3hoek #36 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:10
In het zicht van de Schalkwijksebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal pakte ik puntje 36. Een bijzonder puntje, want het was de enige cache die niet uit een wit (of zwart) fotokokertje bestond, maar uit een gecamoufleerd pillenpotje. Kennelijk was dit een vervanger van een fotokokertje en even neuzen op de cachepagina leerde me dat de oorspronkelijke cache op 13 april was verdwenen en twee dagen op een iets ander plekje was herplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6617. De puntjes van Geo3hoek #37 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:15
Aan het eind van de Knoesterweg en daardoor iets uit de route, lag bij een roestig hek puntje 37. Het geraas van het verkeer over de A27 richting Utrecht voerde hier de luidruchtige boventoon. Ik mocht hierna weer terugfietsen richting het Amsterdam-Rijnkanaal voor de laatste puntjes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6618. Het Klooster - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:20
Net nadat ik onder de Schalkwijksebrug was gefietst, ontdekte ik dat er voor Het Klooster een kortere rechtstreekse weg was. Zo bereikte ik toch nog het einde (voor mij het begin) van de Vuilcop, het zandpad aan de rand van dit bedrijventerrein. Van mijn kant gezien viel de cache direct op, dus ik had voordeel op voordeel. Toen ik terugreed naar de Vuilcopsekanaaldijk, kwam ik Junnik en Mr. Beam weer tegen. Junnik vroeg me of daar ook een cache lag en wilde dus eerst naar Het Klooster. Zijn vader had die al eerder gelogd en informeerde waar puntje 37 zat. Die bleken ze gemist te hebben en moesten ze straks nog even doen.
Bedankt en proost, Biertje

6619

geo 6619. De puntjes van Geo3hoek #38 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:25
Aan de Vuilcopsekanaaldijk lagen mijn laatste vier puntjes. Nummer 38 zat bij een groot bord met een heel ander nummer, dus dat was erg verwarrend. Vooral als je al de hele dag op pad bent en onderweg iets meer hebt gedronken dan goed voor je is. Peet & Daan hadden geen logstickers meer, maar alleen nog een slecht schrijvende pen. Team Brulboei en Cleangardens hadden dit rondje inmiddels ook ontdekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6620. De puntjes van Geo3hoek #39 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:30
Ook dit puntje kon me niet ontgaan. Het lag opvallend afgedekt aan de voet van een object dat echt niet te missen viel. Ik zag dat ik inmiddels anderhalf uur had ingelopen op mijn strakke tijdschema, dus ik besloot straks nog een nieuwe kans te wagen voor het gemiste puntje 45. Daarvoor had ik nu nog ruim voldoende tijd.
Bedankt en proost, Biertje

6621

geo 6621. De puntjes van Geo3hoek #40 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:35
Mijn biervoorraad was inmiddels helemaal op en ik kreeg gelijk dorst toen ik een leeg bierblikje naast het kokertje van puntje 40 zag liggen. Het was wat verkleurd door de zon, dus duidelijk niet achtergelaten door een van de teams die vandaag op pad waren geweest. In de verte zag ik de plofsluis bij Jutfaas al liggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6622. De puntjes van Geo3hoek #41 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:40
In het bosje bij de plofsluis mocht ik op zoek naar een van de laatste puntjes. De plofsluis was destijds onderdeel van de Nieuwe Hollandse waterlinie en moest bij oorlogsdreiging het Amsterdam-Rijnkanaal afdammen om te voorkomen dat het water uit de omliggende gebieden bij inundatie via het kanaal zou wegstromen. Omdat de vernauwing van het Amsterdam-Rijnkanaal bij de plofsluis een obstakel was voor de scheepvaart, maar afbreken te duur zou zijn, besloot men in 1981 het kanaal om de sluis heen te graven. Voor de een-na-laatste keer zette ik vandaag mijn bierkrabbel. Nu nog even naar puntje 45.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6623. De puntjes van Geo3hoek #45 - van Geo3hoek

4 mei 2014, 16:45
Vanmorgen had ik hier al tevergeefs staan zoeken. Later hoorde ik van team Paul & Margriet dat het kokertje vaak verkeerd wordt teruggestopt, waardoor het niet of nauwelijks te grijpen valt. De verstopplek had ik toen ook wel bekeken, maar er niets bijzonders ontdekt. Met die extra kennis op zak fietste ik na puntje 41 toch nog even door naar deze en hoera, ik zag al van verre iets zitten, waardoor deze eerdere tegenslag toch nog gunstig afliep.
Het puntenrondje van Geo3hoek zat er nu op. Voor #47 ga ik terug als ik weet waar die zit en #13 moet eerst herplaatst worden. Ik had vandaag mooie plekjes gezien, leuke mensen ontmoet en lekker gefietst. Nu ging ik terug naar station Utrecht CS om op de trein naar huis te stappen. Het bleek dat ik 55 kilometer had gefietst en 53 caches gevonden. Hoogste tijd voor een vloeibare beloning!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


10 mei: voorafgaand aan het Utrechts bierfestival naar de stadsmuur (1 cache)

6624

geo 6624. Stadsmuur - van Askikker

10 mei 2014, 14:30
Voordat ik naar het Utrechtse Bierbrouwers Festival zou gaan, moest ik natuurlijk eerst even een cache vinden. Regen en harde wind maakten het zoeken bij de Utrechtse stadsmuur niet makkelijk. Mijn GPS gaf een miswijzing van 9 meters en ik had alle zwerversovernachtingsplekken al onderzocht, totdat ik ineens de cache zag liggen. Gelukkig, nu kon ik lekker aan het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


14 mei: in tijdnood op weg naar mijn zwemtraining in Voorschoten (2 caches)

6625

geo 6625. De natte ronde van Voorschoten #1 - van djrobz

14 mei 2014, 20:35
Op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining dacht ik makkelijk even die 4 nieuwe caches van het natte rondje aan te tikken, maar dat viel toch tegen. Bij de eerste kwam ik al in tijdnood. Hier op dit plekje aan de Hofvliet zag ik al iemand fanatiek zoeken. Dat bleek mijn goede biervriend cliff-diver te zijn. Al snel zag ik rond het nulpunt iets drijven, maar toen ik het wilde pakken terwijl ik tegelijkertijd opzij keek om cliff-diver te waarschuwen, was het voorwerp ineens weg. Pas een half uur later en nadat we alles hadden afgegraasd, bukte cliff-diver op precies dezelfde plek en viste hij het kleine doosje alsnog op. Het was inderdaad de cache en opgelucht schreven we onze namen op het logrolletje. Er kwam nog een bewoner naar buiten om ons te feliciteren. Na een kort praatje vertrok mijn metgezel naar nummer 2 en ik naar nummer 4.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6626. De natte ronde van Voorschoten #4 - van djrobz

14 mei 2014, 20:55
Omdat de zoektocht naar nummer 1 veel langer had geduurd dan gedacht en ik om 9 uur in het zwembad werd verwacht, was er nauwelijks tijd voor een tweede cache. Toch probeerde ik het even snel bij nummer 4 aan het Slauerhoffpad. Die was heel lastig uit z'n holletje te halen en toen ik het kokertje eindelijk in handen had, bleek er geen deksel op te zitten. Ik moest dus nogmaals priegelen om ook het achtergebleven logrolletje te pakken. Hier is dus (nu al) onderhoud nodig! De plek was overigens gemarkeerd door een achtergelaten Feyenoord-handdoek. Of was dat service voor cachers die hier een nat voetje hebben gehaald?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


15 mei: met de Braeckgeocachers in een roeiboot in het Haagse Westbroekpark (6 caches)

6627a       6627b

geo 6627. Alleen per boot 2 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 19:15
Deze avond zaten de 4 Braeckgeocachers lekker op het water: in een bootje in het Westbroekpark in Den Haag. Hoewel kapitein Pino zijn vaarbewijs had meegebracht en een luxe motorjacht wilde uitzoeken, bleken hier slechts roeiboten verhuurd te worden. Die hadden de namen van beroemde gezonken schepen, zoals de Titanic, Bismarck of Costa Concordia. Ons bootje zag er gelukkig zeewaardig uit en al snel bracht Corbulo (destijds 'cum laude' geslaagd voor zijn roeiexamen) ons naar de eerste brug. Hier waren weinig verstopmogelijkheden, dus dat glimmende dingetje moest de cache wel zijn. We hebben steeds gelogd onder de verzamelnaam 'Geo Braeck'.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6628. Alleen per boot 1 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 19:25
Corbulo roeide stevig door naar de meest westelijke cache. Op aanwijzing van kapitein Pino manoeuvreerde hij de boot dusdanig dat ik vanaf het achterdek mijn beide handen in de brandnetels kon steken. Natuurlijk had ik wel eerst even mijn neopreen handschoenen aangetrokken. Een voor een onderzocht ik de roosters en inderdaad: het was natuurlijk de laatste. Stuurman Mighty-Mike was inmiddels ("iets later") gearriveerd en stond vanaf de wal onduidelijke aanwijzingen te geven, zoals alleen de beste stuurlui dat kunnen. We namen hem dus mee aan boord.
Bedankt en proost, Biertje

6629

geo 6629. Alleen per boot 4 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 19:50
Schipper Pino had inmiddels de riemen overgenomen en toonde dat hij dat diploma voor Certified Rowing Professional echt had verdiend. Met vlotte maar beheerste slagen roeide hij ons terug langs de botenverhuur, terwijl Mighty-Mike zoveel wetenswaardigheden over de omgeving en zijn ex-vriendinnetjes moest vertellen, dat hij helemaal vergat om Pino te waarschuwen voor de naderende cache. Nummer 3 werd dus ongemerkt gepasseerd en we gingen voor 4, de meest noordelijke. Dankzij handig stuurmanskunst had Corbulo deze cache sneller te pakken dan ik hem kon fotograferen. Het terugplaatsen ging een stuk lastiger, omdat Corbulo niet bleek te weten dat je de logrol eerst in de kop moet steken en daarna het (ruimere) omhulsel eromheen moet schuiven en aandraaien. Probeer je het andersom, dan krijg je het kokertje niet dicht of druk je het rolletje tot moes.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6630. Alleen per boot 5 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 20:00
Inmiddels mocht Mighty-Mike zijn ruime roeiervaring tonen. We voeren nu weer terug langs de trainende korfbalsters van ons Eibernest. Het was duidelijk dat hij een echte man was en roeien niet kon combineren met praten of luisteren, waardoor we steeds stil lagen. Ook bij de brug onder de Haringkade, waar net wat hardloopdames aan het rekken en strekken waren en Mike met een verdraaide nek een glimp probeerde op te vangen en totaal niet hoorde wat wij tegen hem zeiden. Dat het ons toch nog lukte om hier de cache te vinden, mag een wonder heten. Om iedereen weer rustig en scherp te krijgen deelde ik snel wat stroopwafels uit en zag dat het goed was.
Bedankt en proost, Biertje

6631

geo 6631. Alleen per boot 6 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 20:25
De meest zuidelijke cache lag in een rustig deel waar ook een monument voor het Englandspiel stond, waardoor Mighty-Mike het roeien afwisselde met het vertellen van verhalen, want beide tegelijk was niet mogelijk. We hadden nog een ontmoeting met een listig onder water liggende tak, waardoor we even vast zaten en Mighty-Mike zijn spieren moest tonen. Corbulo stak hem nog behulpzaam een hart onder de riem, maar toen waren we al los en stevenden we af op de juiste boom. Eenmaal verscholen onder de overhangende takken was het Pino die het kokertje zag zitten en kon ik mezelf en de boot naar de juiste plek trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6632. Alleen per boot 3 - van DutchDavidof & Radiofreak1041

15 mei 2014, 20:50
We waren nu weer op de terugweg en moesten alleen nog nummer 3 doen, die we op de heenweg ongemerkt waren voorbijgevaren. Ik had inmiddels de riemen overgenomen en bracht (zonder enige roeiervaring) ons bootje snel in een redelijk rechte lijn richting het nulpunt. Hier kregen Pino en Mighty-Mike onenigheid over welke kant ik op moest, maar ze gaven de schuld aan hun GPS'sen. Van Corbulo kon ik geen hulp verwachten, want die had geen GPS en geen pen bij zich, alleen een felroze bidon, waaruit Pino een slok nam en hoopte dat daar geen foto's van werden gemaakt. Uiteindelijk stapte iedereen het eilandje op en bleef schipper Pino achter. Het waren de scherpe ogen van Corbulo die de (duidelijk zichtbare) cache zagen zitten, zodat we ook de laatste van deze serie op onze naam konden zetten. Ruim binnen de 2 uur hadden we onze 3e stroopwafel achter de kiezen en waren we weer terug bij de bootverhuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#505. De Gitaar - van DeDullies in samenwerking met GuitarRick

   dnf 15 mei 2014
Omdat uit logjes bleek dat deze cache in de buurt van de boot-serie moest liggen, besloten de 4 Braeck-geocachers deze te combineren met hun succesvolle wateravontuur. Zelf was het me niet gelukt om de checker op groen te krijgen, dus Mighty-Mike mocht het proberen. Maar ondanks ruim 30 jaar gitaarervaring had die toch moeite met dit puzzeltje van slechts 1,5 ster. Dat kwam door het Csus4-akkoord. Dat betekent dat je de terts vervangt door de 4e noot vanaf de grondtoon van het akkoord. Dus geen terts erin. Pas toen Mike alsnog een terts toevoegde, gaf de checker groen licht. Volgens hem moet je een Csus4 met een terts noteren als Cadd4. Maar de grootste moeilijkheid bleek uiteindelijk toch op locatie te zijn. Hoewel wij hier met 4 man in een ruim gebied rond het nulpunt hebben gezocht, konden wij geen cache vinden. Verdwenen?

___________________________________________________________________


17 mei: fietsdag van Bussum via Naarden en Laren naar Hilversum (42 caches)

6633

geo 6633. De Batterijen aan de Karnemelksloot - van ASS3755

17 mei 2014, 10:25
Deze zonnige zaterdag leek me goed geschikt voor een dagje fietsen door het Gooi. Met de trein arriveerde ik 's ochtends in Bussum en via Naarden, Huizen, Eemnes en Laren eindigde ik 9 uur later in Hilversum. Daar werd ik op een verjaardag verwacht en kon ik gelijk aan het (wit)bier.
De Batterijen aan de Karnemelksloot was mijn eerste halte. Het Ericafort kende ik natuurlijk al, van de GME's die ik van 2004 tot en met 2011 heb bezocht. In alle stilte betrad ik natuurgebied Naardermeer en na een korte wandeling van iets meer dan 100 meter was de cache al in de pocket. Ik had net mijn log geschreven en de kist gesloten, toen er een wandelechtpaar passeerde dat vriendelijk groette en het niet vreemd vond dat er iemand even op het graspad was gaan zitten. Hierna fietste ik terug, de bebouwing van Naarden in.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6634. J.R. Thorbecke - van Hameeteman

17 mei 2014, 10:35
Deze cache was disabled vanwege het gebrek aan onderhoud. Omdat ik hier toch langsfietste, wilde ik wel even met eigen ogen zien op welke manier de cachelegger de grootste staatsman van Nederland wilde eren. Dat is gebeurd met een lek fotokokertje dat al 8 maanden in het water drijft en waarvan het logrolletje een natte vieze prop is. Ook de later toegevoegde papiertjes zijn kletsnat. Op eentje heb ik geprobeerd mijn naam te krassen. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

6635

geo 6635. Kunst in Naarden: Wilhelminalaan - van zonnebaars

17 mei 2014, 10:40
In Naarden mocht ik ook veel kunst aanschouwen. Op de Wilhelminalaan trof ik een fors beeld zonder titel. Volgens de cachepagina is het een beeldhouwwerk, maar dat kan niet, want het is van roestvrijstaal. Na deze constatering moest ik even zitten en kon ik gelijk mijn naam op het logrolletje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6636. De prinses Amaliaboom - van zonnebaars

17 mei 2014, 10:45
De prinses Amaliaboom was al behoorlijk gegroeid. Ik zocht in eerste instantie naar een boom met een fraai hekwerk eromheen, maar dat voorrecht is kennelijk alleen aan echte koningslinden voorbehouden. De felle zon maakte het lastig om een fraaie foto te maken, dus concentreerde ik me op het vinden van de nano. Eigenlijk was er maar één plek mogelijk en de hint gaf me gelijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6637. Kunst in Naarden: Meerstraat - van zonnebaars

17 mei 2014, 11:00
Opnieuw kunst, dit keer op de rotonde aan de Meerstraat. Ik herkende direct een serie gestileerde voorjaarsbloemen. Hoewel de beschrijving en de hint duidelijk waren en ik echt mijn best heb gedaan, was dit geen appeltje-eitje. ik vond alleen een blauwe damesfiets in de sloot, een groen/geel snoeppapiertje en een groen bierblikje (leeg). Net toen ik het op wilde geven, zag ik ineens het voorwerp uit de hint en dus ook de cache. Ik bleek er de hele tijd pal naast te hebben gestaan.
Bedankt en proost, Biertje

6638

geo 6638. De Kwakel - van zonnebaars

17 mei 2014, 11:10
Voetgangersbrug De Kwakel ligt over de Naardertrekvaart en werd vandaag goed gebruikt. Wandelaars liepen eroverheen en roeiers gingen eronderdoor. De cache leek met zijn 3,5 ster voor terrein en 2,5 voor moeilijkheid veel lastiger dan verwacht, want door slim gebruik van mijn fototoestel was het varkentje hier snel gewassen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6639. Op het droge - van Ka2sail

17 mei 2014, 11:25
Deze twee forse zeeboeien markeerden de ingang van de jachthaven van Naarden. Gelukkig ben ik nautisch goed onderlegd, maar voor het vinden van deze nano was dat niet nodig. Alleen een paar scherpe ogen waren voldoende en dan ben je bij mij aan het juiste adres. Het logrolletje bleek helemaal vol, zodat ik mijn naam maar ergens doorheen heb geschreven. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6640. Bibliotheek Naarden - van zonnebaars

17 mei 2014, 11:35
De bibliotheek van Naarden is op zaterdagochtend gesloten. Dat kwam goed uit, want pottenkijkers kon ik even niet gebruiken. Het potje dat hier lag, had ik snel in de gaten. Gewoon een kwestie van goed pottenkijken. Ik schreef mijn naam in het bibliotheekboekje en stroopte mijn mouwen op. Het begon namelijk goed warm te worden.
Bedankt en proost, Biertje

6641

geo 6641. Met STIP op de kaart... Naarden - van zonnebaars

17 mei 2014, 11:45
Het middelpunt van Naarden bevond zich bij een brug over de vestinggracht, die erg populair bleek bij hardlopers, vaders met fietsende dochtertjes en moeders met kinderwagens. Al die tijd deed ik alsof ik magistrale foto's maakte, terwijl ik bovenop de cache stond. Toen de kust heel even veilig leek, kon ik razendsnel toeslaan. Weer een stip van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6642. Kunst in Naarden: Rehobothschool - van zonnebaars

17 mei 2014, 11:50
Bij de Rehobothschool zat de kunst aan de muur: daar was een opvallend reliëf aangebracht. Op deze zaterdag had ik niet verwacht dat de deur open stond en een groep vertrekkende moeders met kleine meisjes en wachtende vaders. Ik hoorde dat de cursus breakdancing net was afgelopen en zag dat de jeugdige dansertjes nu werden opgehaald. Glimlachend dacht ik even terug aan de jaren '80 toen ik zelf een begenadigd breakdancer was. Het vinden van de nano was geen kunst en achter de rug van de vertrekkende ouders sloeg ik vliegensvlug toe.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6643. Kunst in Naarden: Oorlogsmonument - van zonnebaars

17 mei 2014, 12:00
Bij het oorlogsmonument stond een natuurstenen gedenknaald met als top een bloem in reliëf. Van te voren had ik opgezocht wat de afkorting BYOP betekende. Het logrolletje bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. BYOP kan dus ook betekenen: Bring Your Own Paper. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6644. Kunst in Naarden: Comeniusmausoleum - van zonnebaars

17 mei 2014, 12:15
De kunst bij het Comeniusmausoleum zit binnen, dus dat deel heb ik overgeslagen. Ik concentreerde me op het vinden van de cache. Toen die niet bleek te zitten waar ik hem verwachtte, heb ik even een slimmigheidje uitgehaald. Daarna kon de zwarte rakker me niet meer ontgaan.
Bedankt en proost, Biertje

6645

geo 6645. Kunst in Naarden: 't Seepaerdt - van zonnebaars

17 mei 2014, 12:30
Het coördinaat leidde me precies tot in het beeld van 't Seepaerdt bij sportfondsenbad De Lunet, maar gelukkig zei de hint dat ik niet tussen het brons hoefde te zoeken. Terwijl ik aan het loggen was, kwam er ineens iemand naast me zitten. Hoewel er met dit mooie weer duizenden geocachers op pad waren, had ik die tot nu toe allemaal weten te ontwijken. Het bleek een geocacher in ruste te zijn, die net in zijn auto wilde stappen maar mijn gepeuter en gepriegel herkende en vermoedde dat ik met een nano bezig was. Hij vroeg hoe deze cache heette en we kletsten even over vroeger, toen alles beter was...
Bedankt en proost, Biertje

geo 6646. NEGFC: Naarden's Eerste Gemeenterace Fotopunt Cache - van ASS3755

17 mei 2014, 12:40
Hier op de grens van Naarden zocht ik mijn eerste Gemeenterace Fotopunt van vandaag. Hoewel, zoeken was niet echt nodig. Door de overduidelijke hint zou ook een dronken geocacher het doosje kunnen vinden. Overigens ben ik al een paar jaar geleden gestopt met het verplaatsen van TB's en coins. Steeds vaker gebeurde het namelijk dat ik 's avonds thuis kwam en de door mij gedropte TB's al door onervaren en ongeduldige cachers waren gegrabt, waardoor de afgelegde kilometers verloren gingen. Jammer.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6647. De Kremmerd - van Tinky12

17 mei 2014, 12:55
De Kremmerd bleek een kinderopvanghuis te zijn aan de Bovenlangewijnseweg in Huizen. Die informatie vond ik achteraf op internet, want op de cachepagina staat geen info. De nano kon op niet veel plekken zitten en de Munzee-sticker hielp me goed op weg. Het logrolletje bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

6648

geo 6648. Met STIP op de kaart... Huizen - van toedeledokie

17 mei 2014, 13:05
Het middelpunt van Huizen bevond zich bij de hoorspecialist in de Burgemeester Munnikhuizenstraat. Gelukkig glinsterde de cache me grappig tegemoet toen ik mijn blik liet vallen en hoera, mijn vingers bleken dun genoeg om de petling uit zijn holletje te trekken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6649. De inslag... - van Corsica-Huizen

17 mei 2014, 13:25
Nu stond ik op de Driftweg op de grens van de huisnummers 19 en 21. Het formaat van de cache was niet gekozen en de hint luidde 'niets is wat het lijkt'. Al snel zag ik een houten kastje waarop geschreven stond dat het geen geocache was. Maar ja, niets is wat het lijkt, dus ik heb geprobeerd het los en open te krijgen. Ook vond ik een zwarte slang met een verdachte gele dop. De buurman van nr. 17 kwam kijken, maar wist helaas niet waar de cache zat. Hij vermoedde dat de bewoners van 21 er meer van wisten, dus daar heb ik aangebeld. De vrouw die opendeed, zei alleen maar "niet in mijn tuin". Dat wist ik wel en daarom had ik alleen in de heg gezocht. Volgens haar hoorde de heg ook bij de tuin en was er al een en ander vernield. Ik stelde voor dat de hint dan iets werd uitgebreid, maar ze herhaalde alleen maar "niet in mijn tuin" en sloot de deur. Hierna had ik de cache in no-time gevonden en heb ik de buurman van nr. 17 getoond waar de nano zat. Inderdaad, niet in de tuin.
Bedankt en proost, Biertje

6650

geo 6650. Magdalena bos - van martru

17 mei 2014, 13:35
Dat er al eerder een cache met deze naam in dit bos heeft gelegen, kon ik me nog goed herinneren. Tijdens het GME van 2007 lag hier de multi Magdalena Bosch (GC11EV5) die ik toen als 2e persoon heb gelogd. Nu moest ik op zoek naar heel iets anders. Door de hint en sommige logjes was ik al op het ergste voorbereid. Toch schrok ik (heel even) toen ik de verstopplek ineens in de gaten kreeg. Gelukkig had ik mijn nipril handschoenen aangetrokken, die aangeraden worden bij werkzaamheden met gevaarlijke stoffen in huis, tuin en omgeving. De bijtweerstand is echter gering, dus heel voorzichtig verwijderde ik het logrolletje om het daarna snel te beschrijven. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6651. X-mas - van Corsica-Huizen

17 mei 2014, 13:45
Volgens de cachepagina is het weer bijna kerst en toen ik om me heen keek naar de ontluikende natuur, de steeds feller schijnende zon en de kwetterende vogels hoorde, had ik inderdaad het idee dat het jaar op z'n einde liep. Hier hadden de cacheleggers echt hun best gedaan om me te misleiden, want de kunstboom leek van veraf sprekend op een kerstboom. En wat een verrassing: aan de voet lag een pakje met mijn naam erop. Het bevatte een kokertje met een logrolletje dat ik feestelijk voorzag van mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6652. Wolfskamer, Gooimeer - van martru

17 mei 2014, 13:50
Recreatiegebied Wolfskamer ligt aan het Gooimeer en ik moest even het fietspad met de honderden dansende muggen verlaten om het cachepaadje te volgen. Daar had ik een prachtig uitzicht over het weiland en de cacheconstructie, die direct mijn aandacht had. Het logpapier bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6653. Trimparcours - van martru

17 mei 2014, 13:55
Het trimparcours bij Huizen heb ik niet gezien, maar misschien lag het ergens achter de kunstskibaan. Mijn blik viel namelijk direct op een opmerkelijk plekje, dat door een groene griezel als holletje was uitgekozen. Om alle (chemische) risico's te vermijden heb ik eerst mijn nipril handschoenen aangetrokken, zodat ik veilig mijn log kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6654

geo 6654. Havenzicht - van RemBem

17 mei 2014, 14:05
Het havenzicht-puzzeltje bleek niet zo moeilijk, dus die heb ik op het laatst aan mijn dagtocht toegevoegd. Ik bereikte een mysterieus kunstwerk of door een vorige beschaving achtergelaten bouwmateriaal, waar ik op zoek mocht naar het fotokokertje. De logrol bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6655. Waterkering - van martru

17 mei 2014, 14:20
Sinds de aanleg van de afsluitdijk heeft deze waterkering in Huizen geen nut meer, behalve dan voor het verstoppen van een cache. Bijna had mijn bierbuik me verhinderd om te loggen, dus ik was blij dat ik vandaag nog niets had gedronken. Om dat te vieren trok ik daarna gelijk het eerste halveliterblik open.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6656. 40 jaar - van martru

17 mei 2014, 14:30
40 jaar is een flinke tijd, want zelf doe ik pas 11 jaar aan geocachen. Ik ben in 2003 begonnen, dus ik voel me nog maar een beginneling. Met het vinden van deze cache had ik daardoor wat moeite, vooral ook omdat het voorwerp uit de hint hier veelvuldig voorkomt. Pas na 10 minuten ontdekte ik dat de prikstok eigenlijk niet nodig was, maar dat een paar scherpe ogen volstaan. Kennelijk was mijn blik door al dat bier vandaag wat vertroebeld. Ingrid, alvast gefeliciteerd!
Bedankt en proost, Biertje

6656no

geo The Love Boat (revisited) - van PeetJen

   note 17 mei 2014
De ammobox is al een tijd geleden gesloopt en de inhoud verbrand. Omdat de cachelegger op 22 maart beloofde binnenkort voor onderhoud te zorgen, besloot ik even te kijken naar de vorderingen. De bekisting is nog aanwezig en volledig intact. Het deksel is weg, evenals de ammobox. Alleen de geplastificeerde tekst 'Proficiat, je hebt het gevonden' lag nog in het gat. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.

geo 6657. G-sleutel - van martru

17 mei 2014, 14:55
Waarom deze cache de naam G-sleutel heeft gekregen en niet F-sleutel, saxofoon of iets heel anders, is me nog steeds een raadsel. Omdat het kunstwerk geen cache van het formaat 'small' kon verbergen, richtte ik mijn blik op de omgeving. Al snel kon ik mijn naam in het boekje zetten. Een sleutel was helemaal niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6658. Polderzicht - van martru

17 mei 2014, 15:05
Inmiddels fietste ik over de Gooise Zomerkade met uitzicht op het Gooimeer. Het uitkijkpunt bij Polderzicht zag er aantrekkelijk uit, maar eerst ging ik op zoek naar de cache. De Munzee-sticker verraadde dat die in de buurt moest zijn. Nadat ik de misleidende hint overboord had gegooid en andere plekjes onderzocht, namen onverwachts twee wandelaars plaats op het bankje. Die waren niet verrast toen ik ineens weer opdook om uit te leggen dat ik met een spel bezig was. Ze waren alleen bezorgd dat ik misschien iets tussen de planken had laten vallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6659. Waterzicht - van martru

17 mei 2014, 15:15
Het uitkijkpunt bij Waterzicht zag er ook aantrekkelijk uit, vooral omdat er op het steigertje een leuke meid van de zon zat te genieten. Zij bleek te horen bij de visser die in zijn tentje bleef liggen zolang er geen vis aan de haak zat. Ik nam aan dat het broer en zus waren en concentreerde me op de cache. Ook hier zocht ik veel te moeilijk, want uiteindelijk lag het potje voor het grijpen. Na deze greep fietste ik verder langs de kust.
Bedankt en proost, Biertje

6660

geo 6660. Plek zat - van martru

17 mei 2014, 15:25
Het podium was nog helemaal leeg toen ik op de Gooimeerpromenade arriveerde. Volgens de hint moest je eerst door de knieën en dan juichen, maar toen ik dat deed, stootte ik vreselijk mijn hoofd. Gelukkig kon ik het ergste bloeden met het logrolletje stelpen, maar ik waarschuw iedereen maar vast. Verzwakt door het bloedverlies lukte het me niet meer om het podium te bestijgen, zodat er helaas geen foto van een juichende Biertje is gemaakt.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#506. Kat in het bakkie - van H4RDSTYL3R

   dnf 17 mei 2014
Kat in het bakkie? Nou, deze kat bleek niet voor de poes. Aanvankelijk leek het gesmeerd te gaan toen ik ter plaatse al snel het eerste deel van de hint zag en op weg ging naar het tweede deel. Omdat er boven aan de cachepagina staat dat het formaat van de cache 'small' is, verwachte ik ergens een klein doosje te zien zitten. Niet dus. Wel zag ik de pen van Jopodepojo in het water drijven. Met een kater verliet ik het terrein. Thuis las ik in een logje dat de cache een nano is. Tja, dat scheelt nogal. Mispoes dus.

geo 6661. Bij de buren - van buurmanenbuurman

17 mei 2014, 15:55
Mijn GPS leidde me eerst naar een ander hoekje aan de Galjoen in Huizen, maar mijn ervaring stuurde me de goede kant op. De speciale constructie zorgde ervoor dat buurtkinderen de cache niet kunnen openen, dus ik hoefde me niet druk te maken over de spelende jeugd aan het andere eind van de straat. Munitiekisten hebben grote aantrekkingskracht op naaktslakken en ook deze hield een fors exemplaar vast. Daarom plaatste ik alles weer heel voorzichtig terug.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6662. Voor het anker - van Tinky12

17 mei 2014, 16:10
Het Anker is een woonzorgcentrum aan De Savornin Lohmanlaan in Huizen. Sinds een half jaar heb ik een flinke ervaring opgebouwd in een zorgcentrum. Overigens niet als patiënt, maar als vrijwilliger. Voor het vinden van de nano was die ervaring niet nodig, want die kon eigenlijk maar op één plekje zitten. Het logrolletje bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

6663

geo 6663. Gooische Moordenaar- van Corsica-Huizen

17 mei 2014, 16:20
Hoewel iedereen spreekt van de 'Gooise Moordenaar' zegt het bordje naast dit kunstwerk keurig 'Gooise Stoomtram'. Ik ken zelfs een streekbier met de naam Gooise Moordenaar. Het logrolletje bleek ook hier helemaal vol, zodat ik mijn naam opnieuw dwars door een oude log heb gekrast. Ik trof vandaag maar liefst 7 keer een volle logrol aan. Tja, als zelfs de cacheleggers in het Gooi geen geld meer hebben voor onderhoud, is de financiële crisis nog lang niet voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6664. Wecycle #1 - van Seeking bee

17 mei 2014, 16:30
De vreemde naam van deze cache werd niet verklaard op de cachepagina, maar misschien willen de Seeking Bees aangeven dat ze liever fietsen dan vliegen. In logjes had ik gelezen dat deze kleine cache moeilijk was te vinden. Heel fijn dat mijn voorganger de micro nauwelijks afgedekt had achtergelaten. Een dergelijke constructie was ik al eens eerder tegengekomen, dus die herkende ik direct. Na het loggen heb ik hem ook weer gedeeltelijk onbedekt achtergelaten, want de kans op een 'rip' is hier minimaal.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#507. Piece of Wood - van Seeking bee

   dnf 17 mei 2014
Hoe moeilijk zou het zijn om hier een stuk hout tussen twee rubbertjes te vinden? Nou, heel moeilijk. Recentelijk had de gemeente Huizen bedacht het bos hier eens flink te snoeien. Dat is niet erg voor zoekende geocachers, alleen maar handig. Maar dan moeten ze al dat snoeihout en gebladerte wel even meenemen. Meer dan een kwartier heb ik hier gezocht, maar ik kom wel weer terug als alles is opgeruimd.

geo 6665. Op de grens van Blaricum en Eemnes - van ASS3755

17 mei 2014, 17:10
Hoewel er in de beschrijving een duidelijke instructie stond, bleek de situatie vandaag behoorlijk veranderd. De doorgang zonder prikkeldraad was met nieuw draad volledig afgesloten en de cache leek onbereikbaar. Nadat ik een biertje had gedronken om beter te kunnen nadenken, ontdekte ik dat de laatste houten paal makkelijk uit de aarde kon worden getrokken, zodat ik alsnog het terrein kon betreden. Pas nadat ik de cache had gevonden, ontdekte ik ook het groene touwtje. Ik heb alles weer 'ripproof' achtergelaten, zoals gevraagd, maar ik betwijfel of hier dreuzels zullen komen.
Bedankt en proost, Biertje

6666

geo 6666. BEGFC: Blaricum's Eerste Gemeenterace Fotopunt Cache - van ASS3755

17 mei 2014, 17:20
Mijn 2e Gemeenterace Fotopunt van vandaag bezocht ik in Blaricum. Om die gemeenteracers dwars te zitten, had de gemeente een deel van de Eemnesserweg opgebroken. Dat verhinderde de SUV's en PC Hoofttractoren niet om de afgesloten straat in te rijden en hun weg via het fietspad te vervolgen, zo constateerde ik. Ik dacht dat de cache door de werkzaamheden onbereikbaar was geworden, maar gelukkig zat die op een plekje waar de werklui hem niet lastig konden vallen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6667. EEOCC: Eemnes' Eerste Officieuze Carpool Cache - van ASS3755

17 mei 2014, 17:30
Eemnes kende tot voor kort geen officiële carpoolplaats, maar nu wel een officieuze aan de Zuidersingel. Ook op zaterdag stonden daar een paar auto's, maar dat leken mij geen officieuze carpoolers. Mijn GPS stuurde mij het bos in, maar dat bleek juist de plek te zijn waar dit potje precies in paste. Ook onervaren gynaecologen kunnen hier even oefenen, stelde ik tevreden vast.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6668. Met STIP op de kaart... Eemnes - van ASS3755

17 mei 2014, 17:40
Het middelpunt van Eemnes bevindt zich in een achtertuin, dus werd de bijbehorende cache een paar meter verplaatst naar een logvriendelijker plekje. De glazen pot was vlot gespot en op dit tijdstip zaten alle buurtbewoners braaf binnen, zodat ik ongezien mijn bierkrabbel heb kunnen zetten.
Bedankt en proost, Biertje

6669

geo 6669. Het vergeten park - van ASS3755

17 mei 2014, 17:50
Dit vergeten park in Eemnes wordt dankzij deze cache niet langer meer vergeten. Al snel zag ik waar ik moest zijn. De logrol zat veilig en droog opgeborgen, maar de achtergelaten reclame-visitekaartjes waren doorweekt. Die heb ik er dus uitgehaald en weggegooid. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#508. Bij de IJsclub, langs het Wilgenpad - van ASS3755

   dnf 17 mei 2014
Bij de IJsclub was vandaag weinig te doen. Van die kant hoefde ik dus geen hulp te verwachten. De cache was meesterlijk verstopt. Ik heb hem dus niet gevonden. Misschien kom ik in de winter nog eens terug.

geo 6670. Horse-Cache-2 - van Teamhardc0re

17 mei 2014, 18:25
Via een (door geocachers?) neergelegde plank bereikte ik de overkant van de sloot en kon ik op zoek naar deze lastig te vinden cache. In logjes had ik namelijk gelezen dat de hint niet meer klopte en dat het doosje nu een paar meter verderop lag. Toen ik na veel rondzwerven de cache tenslotte toch nog vond, heb ik 'm verplaatst, zodat de hint nu weer klopt.
Bedankt en proost, Biertje

6671a       6671b

geo 6671. Hollands Glorie - van Agoe

17 mei 2014, 18:45
Korenmolen Hollands Glorie in Laren is een achtkantige binnenkruier en het hulpje van de molenaar lag in de buurt te slapen. Het gesnurk was nauwelijks te horen, maar uiteindelijk had ik beet. Gek genoeg bleek de schone slaper geen logrolletje bij zich te hebben. Ook voelen en wroeten in de omgeving leverde niets op. Daarom heb ik mijn naam maar op het reclame-visitekaartje geschreven. Ik denk dat de cachelegger hier even moet gaan kijken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6672. De Sint Jansberg - van ASS3755

17 mei 2014, 19:00
De Sint Jansbegraafplaats bestaat uit een algemeen deel en een op een heuveltje gelegen katholiek deel met een kapelletje met een beeld van Sint Jan (Johannes de Doper). De cache in het bos was snel gevonden, maar mijn magneet bleek niet sterk genoeg. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn. Mijn vingers waren vanwege de lipsluitingen van ontelbare bierblikjes dusdanig dun geworden, dat ik de koker op eigen kracht omhoog kon krijgen. Na het opendraaien pakte ik het logboekje en scheef ik juichend mijn naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6673. Orion-Cache - van DeWaard & puijk

17 mei 2014, 19:25
Van het scoutingterrein heb ik niets gezien. Ik had namelijk verwacht dat de cache bij de ingang zou liggen, maar ineens zag mijn scherpe blik een stuk van de niet afgedekte koker. Na het loggen heb ik natuurlijk alles beter afgedekt.
Bedankt en proost, Biertje

6674

geo 6674. HEGFC: Hilversum's Eerste Gemeenterace Fotopunt Cache - van ASS3755

17 mei 2014, 19:35
Dit werd de laatste voor vandaag. Gelukkig stonden alle naaldbomen hier scheef, maar bij eentje viel me iets op. Het was de cache van het 3e Gemeenterace Fotopunt dat ik vandaag bezocht. Hierna ging ik op mijn racefiets de gemeente weer in voor het verjaardagsfeest en het bier. Na 9,5 uur en 65 kilometers had ik 42 caches gevonden en 3 niet. Daar moest op gedronken worden!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


21 mei: geen succes op weg naar mijn zwemtraining in Voorschoten (0 caches)

6674no

geo NF#509. De natte ronde van Voorschoten #2 - van djrobz

   dnf 21 mei 2014
Vorige week dacht ik de 4 caches van het natte rondje even op weg naar mijn wekelijkse zwemtraining aan te doen, maar door tijdgebrek bleef dat beperkt tot 2 stuks. De andere 2 kwamen dus deze week aan de beurt. Bij deze was de laatste log een not-found, dus dat beloofde weinig goeds. En ook ik kon hier niets vinden. Later hoorde ik dat ik op de juiste plek had gekeken. De cache is dus verdwenen.

geo NF#510. De natte ronde van Voorschoten #3 - van djrobz

   dnf 21 mei 2014
Na de tegenvaller bij #2 fietste ik door naar #3. In de logjes had ik al gelezen dat de cache niet op een logisch plekje lag, dus die plaatsen kon ik gelijk overslaan. Maar ook op de onlogische plekjes vond ik niets. Is deze dus ook al weg?

___________________________________________________________________


23 mei: in Den Haag met wat hulpmiddelen 2 caches gevonden (2 caches)

6675

geo 6675. De uithouder wint - van Kvdwerf

23 mei 2014, 14:05
Voor deze nieuwe cache in het centrum van Den Haag had ik een eenvoudig hulpmiddel meegenomen. De micro zat precies waar ik hem verwachtte, maar nu nog even pakken. Met trillende handen probeerde ik dit zo snel mogelijk, maar ik trok natuurlijk toch wat bekijks. Ik deed of mijn actie de gewoonste zaak van de wereld was en schreef rustig mijn naam op het logrolletje. Daarna heb ik even gewacht tot er wat minder verkeer was en kon het terugplaatsen beginnen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6676. Metertje - van sgummie83

23 mei 2014, 14:25
Het is altijd druk in de Haagse Driebergenstraat, dus even ongezien de cache pakken was er niet bij. Vooral ook omdat je van te voren niet weet waar het potje nou precies zit. Ik had wat simpel gereedschap meegenomen en mijn eerste gok bleek gelukkig raak. Ik wilde snel loggen en weer weg, want de waakhond had me gezien en bleef maar blaffen. Ineens kwamen er twee mensen op me af. Geen verontruste buurtbewoners, maar Team JaSy. Zij waren hier nu al twee keer tevergeefs geweest en hadden me in het voorbijrijden ineens herkend. Nu konden ze eenvoudig het logrolletje van me overnemen. Na een gezellig kletspraatje gingen we ieder weer onze eigen weg.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


24 mei: via Benthuizen en Boskoop naar Alphen aan den Rijn (24 caches)

6677

geo 6677. Hartschelpsingel - van estherdroppert

24 mei 2014, 10:40
Vanwege een afspraak vanmiddag in Alphen besloot ik de fiets te pakken en onderweg gelijk wat caches 'mee te nemen'. De eerste was in Leidschenveen. Bij een groen elektriciteitshuisje aan de Hartschelpsingel stapte ik af en mocht ik mijn kunsten vertonen. Waarschijnlijk waren de omwonenden inmiddels gewend aan al die naar de grond starende mensen en viel ik daardoor niet op. Dat was prettig, want ik had hier namelijk wat langer tijd nodig dan gemiddeld. De plastic zak en de bergplaats waren inmiddels ook ontdekt door een flinke kolonie naaktslakken, dus ik moest voorzichtig te werk gaan om geen slachtoffers te maken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6678. Zou zomaar kunnen! - van LuckieStar

24 mei 2014, 11:30
Op deze plek aan de rand van Benthuizen had ik al eens eerder flink staan zoeken, maar nu was mijn eerste greep direct raak. Zou zomaar kunnen dat ik een handige hint had gekregen van Bussie&co en Daanjunior. wink De vorige keer heb ik de cache even in handen gehad, maar me niet gerealiseerd dat ik een van mijn zeven tools had moeten gebruiken. Nu was het varkentje zo gepiept.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 25 april 2014
Dit was een leuk plekje in Benthuizen, waar ik van alles heb opgetild, geopend en losgedraaid. Geen van die objecten bleek echter de cache te zijn, dus ik kom hier nog eens voor terug.

geo Bij het Water Aquaduct - van LuckieStar

   note 24 mei 2014
Voor de tweede keer stond ik hier bij het water, maar dit keer had ik wat hulpmiddelen meegebracht. Niet dat dit wat uitmaakte voor het resultaat, maar het toonde wel mijn inzet en optimisme. Het zal dus scheepsrecht moeten worden, maar voor die tijd raadpleeg ik eerst even een stuurman aan de wal.

6679

geo 6679. Bij de Eerste Tocht - van LuckieStar

24 mei 2014, 12:00
De Eerste Tocht is een watertje in de Noordpolder, waar sinds kort alle bruggen zijn vernieuwd. Het uitzicht was vrijwel onbeperkt en ik kon in de verte Zoeterwoude-Rijndijk en Leiden zien liggen. Wat fijn dat ik mijn scherpe blik had meegenomen, waardoor de cache binnen 10 seconden was gespot. Ik moest wel goed uitkijken waar ik mijn voeten neerzette, want wat die Benthuizer vissers hier achterlaten, is groter en smeriger dan die van de gemiddelde hond. Hierna fietste ik opgewekt terug naar het dorp.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6680. Westzijdeweg - van LuckieStar

24 mei 2014, 12:10
De Westzijdeweg verbindt Benthuizen met Hazerswoude-Dorp. Hier kunnen de boeren nog volop hun land bebouwen. Ik zette mijn fiets naast een groot en roestig hek, dat al in geen tijden door een boer was opengemaakt. Bijna alles hier voldeed aan de hint. Gelukkig lag de cache precies op het nulpunt, zodat ik die toch snel in de gaten en daarna in mijn handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6681. In the Middel of nowhere - van Tim Peters

24 mei 2014, 12:25
Net was ik Hazerswoude-Dorp uitgefietst, of ik bevond me al in the middle of nowhere. Niet letterlijk maar figuurlijk, want ik stond op de oprit van een boerderij aan de Middelweg. Mijn eerste buk leverde alleen een vieze knie op, maar na een ruimere blik viel me iets op en dat bleek precies wat ik zocht. Volgens de cachebeschrijving zat er geen pen of potlood in de cache, maar dat was nou juist het eerste voorwerp dat ik eruit haalde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6682. Mystheery - van RSTW

24 mei 2014, 12:35
Het The-e-vent van 30 maart was helemaal aan mijn aandacht ontsnapt. Maar de speciaal neergelegde caches (met grappige toepasselijke namen) lagen nog steeds op me te wachten. Gisteravond heb ik ook nog even dit puzzeltje opgelost en vandaag mocht ik op theevisite. Het nauwelijks zichtbare cachepaadje leidde naar een leuke constructie. Ik kreeg er spontaan dorst van en was blij dat ik voldoende bier had meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

6683

geo 6683. MulTea - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 12:50
Deze korte multi viel goed te combineren met de andere thee-caches en al snel had ik de benodigde cijfertjes verzameld. De locatie was duidelijk, hoewel ik toch wat afwijking had. De kolossale kist stond al op mij te wachten en terwijl ik een toepasselijk drinklied zong, schreef ik mijn naam in het logboekje. Overigens, de grappige profielfoto van Ed&Pluis hebben ze begin dit jaar gemaakt bij mijn eigen cache SuperSeyss op de grens van Den Haag en Wassenaar. Leuk!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6684. The-e-vent eitje - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 12:55
Door de combinatie van cachenaam en hint had ik al een idee wat ik hier zou aantreffen, maar mijn vermoedens werden ongelooflijk overtroffen. Ik viel haast steil achterover toen ik de verstopmanier zag verschijnen. Simpel, creatief en verrassend en nu al het hoogtepunt van de dag. Heel leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6685. The-e end - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 13:10
In een van de logjes had ik al iets gelezen over een zwart uitsteeksel op een groen deel en dat zou heel goed op deze nano bij de ophaalbrug aan de Dijkgraafweg kunnen slaan. Maar nergens viel een duidelijk uitsteeksel waar te nemen, dus kennelijk had men de cache beter verstopt. Intuïtief voelde ik direct op de goede plek en had ik de kleine rakker meteen bij z'n kladden.
Bedankt en proost, Biertje

6686

geo 6686. Thee-splitsing - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 13:15
Bij deze T-splitsing (of Thee-splitsing) was er natuurlijk voldoende van de hint aanwezig, maar mijn GPS stuurde me toch naar een ander plekje. Deze verstopmethode was ik jaren geleden al eens tegengekomen, maar toen had ik het niet door en was er een hint en een tweede keer nodig om toe te kunnen slaan. Vandaag was mijn geoefend oog behoorlijk scherp, zodat ik razendsnel mijn kunstje uitvoerde en aan de handig geplaatste picknicktafel mijn log kon zetten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6687. Theetuin 't Woutje - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 13:30
In theetuin 't Woutje zaten al diverse theeleuten te genieten en die keken dus een beetje vreemd op toen ik niet aan een tafeltje ging zitten, maar steeds weer rondjes bleef lopen rond de schommel. Het theetuinpersoneel wilde niets verklappen, maar kon bevestigen dat de cache daar niet lag, maar iets verder weg. Op zo'n 25 meter afstand vond ik inderdaad de theestruik. Dat was op N52°06.313 E004°37.802. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6688. Thee blikje - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 13:35
Het theeblik trof ik aan in de buurt van wat van een afstand leek op een gigantische Amerikaanse brievenbus. Er zat helaas geen deksel meer op, maar het voorwerp uit de hint had ervoor gezorgd dat alles droog was gebleven. Ook de thee. Maar voor hoe lang?
Bedankt en proost, Biertje

6689

geo 6689. Pickwick tafel - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 13:45
De Pickwick-tafel werd vanmiddag goed gebruikt, want er zat en stond een grote groep volwassenen omheen, die zich te goed deed aan een uitgebreide lunch. Ze hadden een tocht gemaakt op gehuurde rode steps. Er was een slimmerik die direct door had waarvoor ik kwam. Zelf hadden ze de cache ook al ontdekt, want die werd me direct aangewezen. Snel deed ik mijn ding, terwijl ik iemand hoorde uitleggen dat het een spel was met GPS-coördinaten. De media-aandacht in de afgelopen jaren had zijn werk dus goed gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6690. Het Galgenveld - van Tim Peters

24 mei 2014, 14:00
Toen ik kwam aanfietsen, liep er juist iemand terug naar een wachtende auto. Het bleken beide leden van Gewoon_Wij te zijn, die na een pauze van een jaar de cache-draad onlangs weer hadden opgepakt. Na een gezellig praatje vertrokken zij weer naar huis en dook ik op de cache af. Na het loggen stopte er ineens een racefietser die wilde weten of het was gelukt. Hij was familie van de cachelegger, die direct een klaagzang afstak over plaatselijke vogelaars die hun auto rustig een kwartier stationair laten draaien om ergens een vogeltje te spotten. Ja, zo leer je nog eens wat over andere hobby's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6691. LEIP: Ga direct naar de gevangenis! - van Axel-F

24 mei 2014, 14:30
Vanwege een afspraak in de buurt was ik vandaag op de fiets naar Alphen gereden om tegelijkertijd wat caches aan te doen. Hier stond ik eerst aan de verkeerde kant van de sloot, maar ik reed even om het bedrijvencomplex heen om er daarna achter te komen dat de sloot een paar meter verder ophield. Ik had dus hetzelfde veel en veel sneller kunnen doen door tien meter de andere kant op te rijden. Nu ik weer helemaal wakker was, had ik de cache natuurlijk snel in het oog en zette ik vastberaden mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

6692

geo 6692. Huisvrouwentijd - van Astrid Brouwer

24 mei 2014, 16:35
Wat leuk dat Astrid Brouwer hier aan de rand van Alphen een cache had achtergelaten. Gelukkig was ik met de fiets, zodat ik vandaag mijn eigen huishoudtrapje bij me had. Een dergelijke cacheconstructie had ik nog nooit eerder in handen gehad, maar ik herinner me dat ik mijn moeder vroeger met zo'n apparaat in de weer heb gezien. De koeien in het weiland waren duidelijk op de hoogte van deze cache en keken geïnteresseerd toe terwijl ik mijn acrobatische kunsten vertoonde. Leuk gedaan en mooi uitgevoerd!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#511. Dozo's oma: Mieke Doorzon - van dozodoorzon

   dnf 24 mei 2014
Hoe oma in deze wildernis de weg wist te vinden, was me een raadsel. Ik heb diverse paadjes gevolgd en veel bomen en struiken bekeken. Terwijl iedereen hier logt met "snel gevonden" was ik de allereerste die hier een not-found achterliet. Helaas.

geo 6693. Voorheen rotonde - van hlk

24 mei 2014, 17:05
Op een paar meter van deze fietsrotonde aan de rand van Alphen bevond zich een fietstunneltje onder de Boskoopseweg (N207). Mijn scherpe blik viel direct op de verstopplek, dus lang werk had ik hier niet. Ik kon daarom weer snel op mijn fiets stappen en naar het Afvalbrengstation rijden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6694. Afvalbrengstation Ecopark De Limes - van GeoAad

24 mei 2014, 17:10
Vandaag had ik geen afval te brengen, want de lege bierblikjes kan ik meestal onderweg wel kwijt. Toch nam ik hier even een kijkje. Niet vanwege de indeling van het terrein die voor een snelle doorstroming met minder wachttijden zorgt. Ook niet vanwege de in de grond verzonken containers, want die waren niet te zien. Nee, ik was er vanwege een doosje dat hier heel listig, maar precies passend was weggewerkt. Op het nulpunt was er eigenlijk maar één verstopplek mogelijk en tot mijn verrassing bleek daar inderdaad de cache te liggen. Hierna fietste ik terug om na wat foutrijden de juiste route naar Boskoop te nemen.
Bedankt en proost, Biertje

6695a       6695b

geo 6695. Sluis Den Ham - van KSRS

24 mei 2014, 17:45
Dit was een prachtig voorbeeld waardoor geocachen zo verrassend kan zijn. Niet alleen de sluis was goed verstopt, ook voor het trappetje naar beneden moest ik even rondkijken. Wat een leuke en spannende plek! De micro zat natuurlijk op de laatste plaats waar ik keek, maar best logisch. Ik schreef mijn naam onder die van Jannie & Ko, een naam die ik vandaag al eerder was tegengekomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6696. Water - van Ed&Pluis

24 mei 2014, 18:05
Bij dit water in Boskoop had ik in december al eens eerder gestaan. Toen was ik samen met Corbulo en dropen we met lege handen af. Inmiddels was het coördinaat iets verbeterd, waardoor ik dit keer aan de andere kant van het pad uitkwam. Hoewel ik wel vermoedde wat ik moest zoeken, was de natuur door al dat hemelwater lekker gegroeid, waardoor het even duurde voordat ik beet had. Toen ik het logboekje wilde pakken, kreeg ik nog een tweede verrassing, maar gelukkig hield ik het droog.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 11 december 2013
Dit werd onze tweede not-found van vandaag. Hoewel Corbulo en ik wel begrepen waar we naar moesten zoeken, lagen er te veel bevroren bladeren en hondendrollen. We hebben overal lekker in staan prikken, maar ik ga eerst maar eens een hulplijntje inschakelen voordat ik terugkom.

geo 6697. MuziekBus - van TeamAir

24 mei 2014, 18:20
Het muzikale puzzeltje was niet zo lastig, dus toen ik vandaag door Waddinxveen fietste, kon ik direct op zoek naar de bus. Mijn intuïtie was vandaag behoorlijk in vorm, want hoewel je hier een nano op wel honderd plekken kunt wegwerken, had ik de kleine snoodaard direct in de smiezen. Pas achteraf ontdekte ik wat met de cryptische hint was bedoeld.
Bedankt en proost, Biertje

6698

geo 6698. Voetbal - van sproetje03

24 mei 2014, 18:35
Op de terugweg naar Leidschendam zou ik nog langs twee caches fietsen. De eerste geworpen blikken leverde niets op, maar toen ik wat verder keek dan mijn neus lang was, zag ik de bal. Ik besloot eerst even mijn nieuwe fiets op slot te zetten, zodat ik me daarna niet hoefde te haasten bij het loggen. Toen ik het boekje terug wilde stoppen, kwamen er twee knulletjes aan met een mobiele telefoon, waarvan de ene zei dat hij hier moest liggen. Ze waren inderdaad op zoek naar de cache en ik kon ze direct het logboekje overhandigen. Ze bewonderden de constructie en daarna schreven ze met mijn pen netjes "Robin en Jaap". Het bleek pas hun tweede gevonden cache en het was grappig om de volgende generatie geocachers aan het werk te zien. Opgewekt fietsten ze verder, op zoek naar hun volgende avontuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6699. Serie A12: Historische N wegen - van thijmens en Silliej

24 mei 2014, 19:10
In de serie A12 had ik er al een paar gevonden, maar deze ter hoogte van Zevenhuizen nog niet. Vandaag was ik op de fiets en daarmee had ik een voordeel ten opzichte van de collega's met een cachemobiel. Toen ik ter plekke op de meest logische plaats een kijkje ging nemen, zag ik de cache aan de andere kant liggen. Ik was verrast door de grootte, want dit is volgens mij een 'regular' en geen 'small'. De koffer was kennelijk ook door dreuzels gevonden, want er zat een leeg chipszakje in, dat ik heb weggegooid. Het logpapier was aan beide kanten helemaal vol, dus ik heb mijn naam maar ergens tussen gepriegeld. Tijd voor onderhoud?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#512. Hoogteverschil - van jwgl

   dnf 24 mei 2014
Toen ik hier vanmorgen fietste, bleek er een zwanenfamilie gestrand, want het hoogteverschil was voor de jonge zwaantjes te groot. Terwijl pa en ma om beurten hun nek door de opening staken, piepte en spartelde het jonge grut dat het een lust was. Dat kon dus nog wel even duren. Toen er vervaarlijk naar mij geblazen werd, heb ik een poging om de stuw in de Ringsloot te betreden maar opgegeven. Maar op de terugweg was er geen kip te zien en liep ik snel naar de plek waar de nano volgens de hint zou moeten zitten. Die zat er dus niet en volgens mij ook niet op andere plekken, dus ik kom nog wel eens terug.

6700

geo 6700. Eenvoudige brug - van jwgl

24 mei 2014, 19:40
Op de heenweg was ik hier ook al gestopt, maar hoewel ik de cryptische hint begreep, kon ik de cache toen niet vinden. Na mijn afspraak in Alphen was ik op de terugweg en besloot ik te kijken of mijn geluk toch gunstig gezind was. En verrassend: nu had ik bij mijn eerste greep direct de cache in handen. Volgens het logrolletje waren hier vandaag Rinad en JvdAkker geweest. Hadden die soms het gevonden doosje op de echte plek teruggestopt? Eenmaal thuis bleek dat ik vandaag ruim 90 kilometer had gefietst, 24 caches had gevonden en 2 niet. Tijd voor een lekker biertje!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


28 mei: op zoek naar een bunker, een vogel en een tuin in Den Haag (3 caches)

6701

geo 6701. Batman's bunker - van Rick1210

28 mei 2014, 14:20
De vleermuisbunker in Park Oosterbeek kende ik wel. De bunker met mijn eigen virtuele cache SuperSeyss staat er zo'n 200 meter vandaan en in Park Oosterbeek ben ik jarenlang als leider bij een scoutinggroep actief geweest. Ik had besloten hier 's middags naar toe te gaan. De vleermuizen zou ik dan niet zien, maar de cache was dan wel makkelijker te vinden. En dat bleek correct, want mijn eerste greep was raak. Batman zou trots op me zijn geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6702. De blauwe vogel - van Wegelaer

28 mei 2014, 14:45
Het van Pallandthuis, het groepshuis van de Wegelaergroep, ken ik al sinds ik als welp met een districtsspel meedeed. Als verkenner heb ik er een houthakkersweekend meegemaakt en later was ik er vaak voor vergaderingen. Mijn scoutingcarrière is inmiddels beëindigd, maar vanmiddag was ik hier weer eens terug voor een cache. Het lag voor de hand waar de blauwe vogel zich verstopt zou hebben en al snel vond ik het logpapier (door de eerste vinder achtergelaten, omdat een logboek ontbrak). Ik heb er ergens mijn bierkrabbel op achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

6703

geo 6703. Princessetuin - van Badgast

28 mei 2014, 15:00
Louise de Cologny, de vierde echtgenote van Willem van Oranje, betrok in 1591 het oude hof aan het Noordeinde. Haar zoon Frederik Hendrik stichtte hier in 1640 de Princessetuin. De tuin werd later aan de gemeente geschonken en deze week werd er een cache geplaatst. Een bord waarschuwde voor bike-surveillance door de politie, terwijl op een ander bord stond dat alcohol verboden was. Ik hoopte maar dat er geen politie-bikers in mijn rugzak zouden kijken en speurde snel naar een plek waar de micro kon zitten. Dankzij mijn scherpe (bier)blik had ik die vlot in de gaten en kon ik ook hier mijn alcoholische naam achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


30 mei: fietsrondje van 115 kilometer langs de Kaag en Braassem (25 caches)

6704

geo 6704. De natte ronde van Voorschoten #5 - van djrobz

30 mei 2014, 10:10
Met de fiets zou ik vandaag een rondje van 115 kilometer maken langs de Kaag en Braassem om nog wat achtergebleven kokertjes op te ruimen. Mijn eerste stop was langs de Vliet. Wat grappig dat de laatste van de natte ronde van Voorschoten in Leidschendam ligt. Waarschijnlijk wist de cachelegger niet dat aan overkant van de Vliet buurgemeente Leidschendam begint. De pot was vlot gespot en de eerste cache was in de pocket. Vier dagen na publicatie was ik toch nog de 4e die zijn naam op het klamme logpapier kon schrijven. (Bier)blik voor Biertje dus!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6705. De natte ronde van Voorschoten #3 - van djrobz

30 mei 2014, 10:25
Twee dagen geleden heb ik hier tevergeefs gezocht, maar na mijn bezoek werd het kokertje toch nog gevonden en goed in het zicht achtergelaten. Snelle actie was dus vereist, want ik verwacht niet dat deze nog lang blijft liggen. Al vanaf een afstand was de micro te zien, dus ik sloeg snel toe en krabbelde mijn naam op het rolletje. Ik ben benieuwd wanneer er een nieuwe #2 geplaatst gaat worden, want dat is de enige die ik nog moet vinden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 22 mei 2014
Na de tegenvaller bij #2 fietste ik door naar #3. In de logjes had ik al gelezen dat de cache niet op een logisch plekje lag, dus die plaatsen kon ik gelijk overslaan. Maar ook op de onlogische plekjes vond ik niets. Is deze dus ook al weg?

geo 6706. Sub-urban cache: Boerderij De Slaagh - van FamHerre

30 mei 2014, 10:50
Vanuit Voorschoten fietste ik vrolijk naar Leiden, waar ik in een wijkpark de cache bij boerderij De Slaagh zou kunnen vinden. De boerderij heb ik niet gezien en de cache in eerste instantie ook niet. Dat kwam omdat ik eerst de cachepaadjes van mijn voorgangers volgde. Die liepen door de hoge varens van boom tot boom en toen dat ook bij de vierde boom niets opleverde, heb ik de GPS er maar bij gepakt. Die bracht me in een rechte lijn tot aan de cache, die ik dankzij mijn scherpe blik direct zag zitten. Het formaat is echter geen micro, maar een nano. Het ieniemienie kleine logblaadje was inmiddels helemaal vol, dus ik heb mijn naam maar ergens doorheen gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

6707a       6707b

geo 6707. Ruïne? - van jofire

30 mei 2014, 11:25
De ruïne in het Oosthoutpark in Voorhout was toch iets anders dan ik had verwacht. Ik liep er op af en zag toen ook 3 jongetjes die rond het nulpunt aan het zoeken waren. Een had er een GPS in zijn hand, dus ik kon rustig informeren of ze de cache al gevonden hadden. Nog niet, dus ik boog me nogmaals over de plekjes die zij reeds bekeken hadden. De jongste wist dat het formaat 'small' was, dat je het nulpunt ook vanaf de andere kant kon benaderen en even later hoorden wij enthousiast gejuich. De cache bleek een petling (dat is dus een 'micro' en geen 'small', want in een 'small' passen kleine TB's) die op een mooie plek was verstopt. Met een beetje moeite kon je vanaf hier een blik werpen op de ruïne, maar dat heb ik maar niet gedaan want dat vond ik zonde van mijn bier. De blikken hield ik dus maar in mijn rugzak. De Houwaartjes gingen nu naar de nieuwe cache Screw You en vertelden trots dat ze daarvoor een schroevendraaier bij zich hadden. Ja, zij hadden zich goed voorbereid en ik gaf ze daarvoor dus een compliment. Trots keek ik hoe de jongste generatie geocachers op hun fiets stapte. Ja, die kwamen er wel!
Bedankt en proost, Biertje

geo 6708. Kleine Beker - van jofire

30 mei 2014, 11:35
In Voorhout moest ik eerst nog naar 2 recentelijk neergelegde caches. De eerste was de Kleine Beker in de buurt van de Wederikhof. Die bleek prachtig weggewerkt in de omgeving, maar mijn scherpe blik, nog niet vertroebeld door enige vorm van alcohol, wist de beker razendsnel te lokaliseren. Volgens de groene sticker was de (oorspronkelijke?) naam 'Niet het bankje', maar dat bankje was er waarschijnlijk niet meer. Leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

6709

geo 6709. Led there be light - van Team DE

30 mei 2014, 11:40
De gemeente Teylingen (Voorhout, Sassenheim en Warmond) gaat dit jaar de openbare verlichting vervangen door ledverlichting. Om dat te vieren werd er een toepasselijke cache geplaatst aan de Kruidenschans. De naam hiervan verraadde al een beetje wat er gezocht moest worden, dus bij mij ging er snel een lichtje branden. Ik bleek vandaag pas de eerste te zijn die zijn naam in het logboekje schreef en daar was ik zo verbaasd over, dat ik helemaal vergat naar de straatlantaarns te kijken. Waren die inmiddels aangepast? Misschien moet ik nog eens 's avonds terugkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6710. Screw you - van team vos 2014

30 mei 2014, 11:50
Bij deze nieuwe cache had ik verwacht de Houwertjes druk bezig te zien, maar het terrein was leeg en ik kon direct aan de slag. Een slag in de rondte, want er moest hard worden gewerkt om het logrolletje te pakken te krijgen. Er moet wel een schroefje bij je los zitten om zoiets te verzinnen Maar ook om de uitdaging aan te gaan, want er leek geen einde aan te komen. Een paar keer heb ik tussendoor gepauzeerd voor het eerste biertje van vandaag, want dat had ik echt wel verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#513. 100 jaar Scouting: Scojesa - van scojesa.monic

   dnf 30 mei 2014
Met ruim een half leven lang scouting-ervaring, was het puzzeltje van de Scojesagroep voor mij niet zo lastig. Het probleem kwam pas toen ik ontdekte dat er een hangslot op de cache zat en ik de combinatie niet wist. Thuis ontdekte ik wat ik over het hoofd had gezien, dus hiervoor moet ik nog een keertje terug.

6711

geo 6711. De verrekijker - van McGhostburg

30 mei 2014, 12:20
Een verrekijker had ik niet bij me, maar de cachebehuizing kon ik al vanaf een afstand aanwijzen. Vanwege het hoge gras kon ik hier op mijn hurken ongezien mijn werk doen. Daarna heb ik vanaf een afstand de drukte op de Kagerplassen bekeken. Er kwamen net een paar lelievleten voorbij en aan de zeilnummers zag ik dat het om Scoutinggroep Oranje Blauw uit Rotterdam ging, de Van Wassenaer van Obdamgroep (Wassenaar), Jan van Galengroep (Leiden), Van der Does Liethorpgroep (Leiderdorp), de Cornelis de Houtmangroep (Gouda) en de Martin Gasmangroep uit Kampen. Als ik wat meer tijd had gehad, zou ik meer boten hebben kunnen zien, maar helaas, ik moest weer verder.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6712. Rijksweg A44, afrit 2 - van scojesa.monic

30 mei 2014, 13:00
Afrit 2 van de A44 lag hier toch een stukje vandaan, maar voor mij maakte dat niets uit, want ik was toch met de fiets. Nauwkeurig noteerde ik de code voor de bonus, want die kwam (figuurlijk) steeds dichterbij. Het logboekje was bijna vol, maar gelukkig heb ik een korte naam.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#514. Paaltje 9 - van johnnycache77

   dnf 30 mei 2014
Gelukkig stonden er hier bij rederij Van der Meer aan de Ringvaart voldoende paaltjes, zowel van hout als metaal, dus ik kon mijn geluk niet op. Uit wanhoop belde ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte, maar hoewel die bijna 19.000 caches had gevonden en in bijna alle gemeentes van Nederland is geweest, was het gebied rond de Kagerplassen voor hem een blinde vlek. Tijdens dit gesprek ontdekte ik overigens wel dat ik geen 'small' maar een 'nano' moest zoeken, maar dat maakte het niet makkelijker, helaas.

geo 6713. Wat ruist er door het struikgewas? - van Angel2498

30 mei 2014, 13:40
Wat daar door het struikgewas bij Weteringbrug nu precies ruiste, was niet goed te horen. Misschien een struikrover of een wasbeer? Nadat ik mijn fiets had neergezet, nam ik een flinke duik en struikelde ik me door het gewas en de houtwal. Daar ontdekte ik wat het geruis had veroorzaakt: het bleek een pot witte chocoladepasta (voor de lekkerste boterham).
Bedankt en proost, Biertje

6714

geo 6714. Paaltje 2 - van johnnycache77

30 mei 2014, 13:50
Op mijn fietstocht langs Kaag en Braassem zou ik 5 paaltjes, 3 bruggetjes en 4 voortuinen passeren. Het tweede paaltje was geen lastige. Net alleen vanwege de hint, maar er stond hier in Oude Wetering maar één paaltje met maar één mogelijke verstopplek. Ik hoefde dus niet lang te verpozen en deponeerde hier gelijk mijn schillen en de dozen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6715. Paaltje 3 - van johnnycache77

30 mei 2014, 13:55
Het derde paaltje was lekker geniepig weggewerkt, maar als je eenmaal weet welke je moet hebben, is het een fluitje van een eurocent. Al fluitend friemelde ik dus de nano tevoorschijn en schreef toen als eerste mijn naam op de splinternieuwe logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6716. Paaltje - van johnnycache77

30 mei 2014, 14:05
Het eerste paaltje was eigenlijk erg simpel, maar ik maakte het mezelf wat lastiger om eerst door het struikgewas te kruipen om er later achter te komen dat je er ook gewoon omheen kan lopen. Mijn scherpe blik zag direct welk paaltje hier was bedoeld, maar minder geoefende bierdrinkers zouden het hier toch lastig kunnen hebben. Ik wist het van binnen en van buiten droog te houden en liep daarna via de makkelijke weg terug naar mijn fiets.
Bedankt en proost, Biertje

6717

geo 6717. Paaltje 8 - van johnnycache77

30 mei 2014, 14:10
Tegenover een verzorgingshuis in Oude Wetering ging ik op zoek naar paaltje 8. Ook hier lag de cache prachtig op het nulpunt. Als ik dat van te voren geweten had, was paaltje 9 misschien geen not-found geweest. Tot mijn verbazing vond ik in het potje zowel een logboekje als een papiertje waarop twee teams hun naam hadden geschreven. Was het logboekje soms helemaal vol? Welnee, de helft van de blaadjes was nog leeg. Ruimte genoeg dus voor mijn bierkrabbel.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6718. Bonus Kaag & Braassem Trail deel 2 - van Team Plop

30 mei 2014, 14:25
Toen we met de Braeck-geocachers in januari 2013 deel 2 van de Kaag & Braassem Trail deden, werden die avond net de logboekjes vervangen. Misschien dat we daardoor (of door de gezelligheid of wat onoplettendheid) de aanwijzing voor het juiste bonuscoördinaat hebben gemist. Gelukkig zijn er achteraf genoeg (bierdrinkende) collega-cachers die je willen helpen en ruim een jaar later kon ik alsnog deze bonus verzilveren.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 14 januari 2013
Het eerste deel van deze trail heb ik in oktober wandelend afgelegd, maar voor deel 2 kozen we de auto, maar dan wel 's avonds en in de sneeuw. Vanmiddag was het in het westen van Nederland gaan sneeuwen en het vroor, maar Pino, Corbulo en ik houden wel van een extra uitdaging. Na 12 gevonden caches met 12 unieke logjes (ook bij een trail schrijf ik bij elke cache een unieke log) was het tijd voor de Bonus. Waarschijnlijk kwam het door de duisternis en de sneeuw, of anders door de kou en de drank, maar nergens hebben we het bonusgetal kunnen ontdekken. Dan maar alle 5 de mogelijkheden af. Natuurlijk was het de laatste die ons het meest logische leek en de meeste verstopmogelijkheden bood. Maar helaas. Pino zocht nog in oude logjes naar extra aanwijzingen en we vroegen ook aan de overburen of ze wisten waar de cache lag, maar het mocht niet baten. Jammer dat de afsluiting van een leuke Trail bestaat uit een moeilijk verstopte cache zonder enige hint.

geo 6719. Bruggetje 1 - van Team Plop

30 mei 2014, 14:45
Dit was mijn eerste bruggetje van de drie en het was ook de enige cache die ik wist te vinden. Het bruggetje over deze brede sloot in Nieuwe Wetering lag aan een doodlopende weg, dus hier kon ik ongestoord zoeken. Mijn (toen nog) scherpe blik liet me niet in de steek en bijna direct had ik het kokertje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

6719no

geo NF#515. Paaltje 7 - van johnnycache77

   dnf 30 mei 2014
Vanaf dit moment liet mijn scherpe blik me voor bijna 2 uur in de steek. Een micro bij een paaltje aan de Poeldijk, met uitzicht op de Ade, hoe moeilijk kon dat zijn? In een logje stond dat ze hier met vier man overheen hadden gekeken, maar de cache uiteindelijk precies op het nulpunt hadden gevonden. Mij lukte dat niet, ook niet bij de aanpalende paaltjes. Wel vond ik een prachtige hamer, kennelijk achtergelaten bij het vasttimmeren van het nieuwe prikkeldraad.

geo NF#516. Het drukste punt van Nederland omzeilen - van kyteluna

   dnf 30 mei 2014
Hier had de plantsoenendienst onlangs stevig huisgehouden. Er was eigenlijk maar één mogelijke verstopplek voor een 'small', maar daarvoor zou je nu een pikhouweel bij je moeten hebben. Daarom belde ik mijn goede vriend Wilxlii Carrotte voor hulp. Maar bij dit punt was hij nog nooit geweest, beweerde hij. Dat probeerde hij namelijk altijd te omzeilen. Helaas...

6719no2

geo NF#517. Bruggetje 5 - van Team Plop

   dnf 30 mei 2014
Ook hier ging het mis. Voor Team Hebbes was het hun 11.000e found, maar voor mij was het m'n 517e not-found. Toen ik opnieuw mijn goede vriend Wilxlii Carrotte wilde raadplegen, zei hem de graffiti van het podium met de namen van de eerste drie goudjagers helemaal niets. De volgende keer kan ik dus beter naar een streek gaan waar hij pas is geweest en alle caches heeft gevonden.

geo NF#518. Bruggetje 3 - van Team Plop

   dnf 30 mei 2014
De vierde not-found op rij, want in dit fietstunneltje vond ik niets. Maar de cache heet Bruggetje, dus heb ik ook bij het fietspad erboven gekeken. Het mocht allemaal niet baten. Snel hier weg dus.

geo 6720. Flying High - van LARS Hakker

30 mei 2014, 16:40
Met dit eenvoudig ogende puzzeltje ben ik toch heel lang bezig geweest. Uiteindelijk was de checker tevreden met mijn oplossing en kon ik vandaag op pad met de juiste coördinaten op zak. Toen de cache in 2009 verstopt werd, was dit waarschijnlijk een heel overzichtelijk plekje. Nu voelde ik me haast een Indiana Jones die zich een pad door de jungle moest banen op zoek naar een stukje hout. Het leek haast onmogelijk, maar bij toeval viel mijn oog ineens op iets grijs. Het was de cache. Uit het logboek bleek dat hier slechts eens per maand bezoek komt. Best wel logisch, want zo'n bijzondere plek was dit niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6721. Shit cache - van LARS Hakker

30 mei 2014, 17:00
Ook toen ik de hint had geraadpleegd en daarna naar de juiste tuin was teruggelopen, bleef de cache onvindbaar. Ik had wel een donkerbruin vermoeden hoe die eruit zou zien, dus op aanwijzingen van de overbuurvrouw achter het raam, liep ik de tuin in. Uit haar gebaren begreep ik waar ik zou moeten kijken, maar daar lag echt helemaal niets. Ik zat al op mijn fiets, toen ze naar buiten kwam en vroeg of het nu gelukt was. Ik zei dat hij weg was en liet haar zien waar ik gezocht had. Ze vertelde me dat ze al heel wat keren had geholpen en na even snuffelen toonde ze me waar de micro verstopt zat. Ik was haar erg dankbaar dat ik nu niet meer terug hoefde voor een tweede keer en nam hartelijk afscheid van haar.
Bedankt en proost, Biertje

6722

geo 6722. Molen Boepolder - van Maatje1990

30 mei 2014, 17:05
Van deze achtkantige grondzeiler uit 1763 was tegenwoordig weinig meer over. Alleen het stenen fundament stond er nog en het houten bankje van de molenaar. De cache bleek een doorzichtig kokertje. Dat is dus een micro en geen 'small', zoals ten onrechte bovenaan de cachepagina stond. Na deze constatering kon ik met een gerust hart de logrol tekenen en Woubrugge weer veilig verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6723. Trail Kaag & Braassem #9-#10-#11 - van Team De Graaf

30 mei 2014, 17:30
Ten oosten van de Braasemermeer lagen nog wat caches op me te wachten, zoals hier in Woudsedijk. Ik had beide delen van de Kaag & Braassem Trail gedaan, maar een jaar later zijn er nieuwe nummers 9, 10 en 11 geplaatst. Vreemd genoeg als één cache en niet als drie. Mijn GPS stuurde me eerst naar de waterkant, maar toen ik de hint had gelezen, kon de petling me niet meer ontgaan. De Trail is nu dus weer compleet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6724. Onder spanning - van Team DESJA

30 mei 2014, 17:40
Met spanning betrad ik deze kinderrijke maar rustige buurt in Rijnsaterwoude, onderdeel van de gemeente Kaag & Braassem. Die naam staat onder meer voor het recreatieve karakter van deze fusie-gemeente. Daarom zou ik ook in de buurt van de cache een kabelbaan, voetbalveld, speeltuin en geitenwei kunnen vinden, maar ik had alleen maar oog voor de cache. Nadat ik die in de gaten kreeg, viel alle spanning weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6725. Vogeltje is weer gevlogen - van Highthorns

30 mei 2014, 17:50
Fietsend over de Woudsedijk keek ik goed om me heen of ik nog bijzondere vogels zag. Maar die bleken allemaal weer gevlogen. Wel zag ik ineens een zwarte petling met een logboekje. Dat moest bijna zeker een cache zijn. Ik ben dus afgestapt en heb er mijn naam achtergelaten. Nu nog even een roofvogel zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

6726

geo 6726. Roofvogels in de tuin - van Highthorns

30 mei 2014, 17:55
Gelukkig had ik zorgvuldig opgeschreven hoe ik deze roofvogels kon vinden, want meestal sta ik eerst in de tuin van de buren te zoeken. Nadat ik bij de goede lantaarnpaal het juiste paadje had genomen, liep alles van een leien dakje. Pas nu lees ik op de cachepagina dat er werkelijk roofvogels te zien zijn en niet alleen degene die de cache bewaakt. Zonder kleerscheuren liep ik weer naar mijn fiets en reed daarna terug richting Woubrugge.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6727. Zwaartepunt - van LARS Hakker

30 mei 2014, 18:15
Puzzelen is mijn lust en leven, maar pas 4 jaar na het uitkomen van dit wiskundig probleem had ik een oplossing die binnen de gewenste afwijking viel. Met die juiste coördinaten in mijn GPS kon ik vandaag naar de plek van de foto op de cachepagina. De huidige situatie zag er iets anders uit, maar het plastic doosje lag voor het grijpen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 6728. Julia's cache - van Iwonapeter

30 mei 2014, 19:10
Midden in de binnenstad van Leiden lag de laatste cache die ik vandaag zou zoeken. In de logjes had ik wat opmerkelijke zaken verzameld, waardoor het vinden van de juiste verstopplek een stuk makkelijker werd. De koker was simpel maar doeltreffend weggewerkt. Wat leuk dat een 2-jarig meisje zoiets weet te verzinnen! Toen ik terug was in Leidschendam had ik vandaag 115 kilometer gefietst, 25 caches gevonden en 6 niet. Nu eerst maar eens een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

6728

Terug naar boven

Door naar juni 2014