Blik op Biertje

Bierpraat december 2011

54 caches gevonden (logs 3454-3506)

3454

geo 3454. Getijdemolen - van Winger53

4 december 2011, 11:25
Dit weekend was ik met vrienden in Middelburg. Dan moet er natuurlijk ook een cache worden gevonden. Gelukkig lag de Getijdemolen op 300 meter van ons hotel, dus na het ontbijt wandelden we naar dit sluizencomplex. Het kokertje was snel gevonden, want het lag gewoon op straat. Nadat ik de logrol had beschreven, heb ik hem teruggeplaatst op zijn vermoedelijke verstopplek en die voldoet aan de hint.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3455. Lange Jan - van victorvix

4 december 2011, 14:20
Dit weekend was ik met vrienden in Middelburg. Om het katerige gevoel te verdrijven, besloten we zondag een stukje te wandelen en dan is deze multi een goed idee. Bij WP1 was het even puzzelen welk informatiebord bedoeld werd, maar daarna ging het van een leien dakje. Bij WP5 zochten we tevergeefs naar het grote gebouw met het windvaantje, totdat ik ontdekte dat dit slechts een tussenpunt was en dat we bij WP6 moesten zoeken. Bij WP10 bleek het beeld weggehaald, maar ook het alternatief, de zonnewijzer, hebben we niet gevonden. Was die ook weggehaald om plaats te maken voor de schaatsbaan? Daarom maar een gokje genomen voor L. Dat ging goed tot aan WP14, waar we door een verkeerde waarde van L niet op het plein uitkwamen, maar wel bij de tegels.
Na een kop erwtensoep (tapperij De Mug was helaas nog niet open) liepen we terug naar de auto en reden daarna naar de cache. Die was gelukkig snel ontdekt. Bedankt voor de mooie wandeling, mede namens Miauw en Mimi.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3456

geo 3456. Uitzicht 1: De Zijl - van Werfzoekers

5 december 2011, 14:00
Vanmiddag met Mighty-Mike op pad voor een paar caches rond Leiden. Dit was de eerste en die viel niet mee. Wat leek op een snelle oppikker, bleek een geniepige rakker te zijn. Er was zelfs een hulplijntje nodig om na te gaan of de cache wellicht disabled was wegens een rip. Tijdens dit gesprek zag Mike het ding ineens zitten. Eigenlijk helemaal niet moeilijk of geniepig, dus waarschijnlijk waren we nog niet helemaal wakker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3457. Uitzicht 2: Tengnagel - van Werfzoekers

5 december 2011, 14:45
Met Mighty-Mike wandelde ik langs de achterkant van het Boterhuiseiland, waar ik in een ver (Scouting)verleden regelmatig heb gekampeerd. Terwijl wij diverse soorten poep probeerden te ontwijken, werden we ingehaald door Birdie.NL die het kokertje na even zoeken tevoorschijn haalde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3458. Uitzcht 3: Broek en Simontjespolder - van Werfzoekers

5 december 2011, 15:20
Vanaf de Tengnagel wandelde ik met Mighty-Mike en de onderweg ontmoette Birdie.NL naar het derde uitzichtpunt. Het kokertje lag niet op de eerste de beste plek waar we zochten. Maar wel op de tweede.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#283. 101010 NL: Electriciteitshuisjes - van wilg

   dnf 5 december 2011
Vanmiddag had ik met Mighty-Mike afgesproken voor een paar caches in de buurt van Leiden. Terwijl wij langs de elektriciteitshuisjes wandelden, werd het al snel donker. Door de kou begonnen de batterijen ook nog eens kuren te vertonen en waren we allebei aan een reservesetje begonnen. Vlak voor de cache viel mijn GPS uit en zochten we in het donker tussen de struiken. Later las ik dat de cache bij daglicht al nauwelijks te vinden is, dus na 20 minuten zoeken in een steeds groter gebied, besloten we naar huis te gaan. We komen nog wel eens terug!

3459

geo 3459. De Molenwijk - van Swamp Pirate Bob

5 december 2011, 16:20
Vanmiddag had ik met Mighty-Mike afgesproken voor een paar caches rond Leiden. In de merenwijk waren we nog niet eerder geweest, maar dat komt natuurlijk omdat hier relatief weinig caches te vinden zijn. Het was nogal lastig om het kokertje terug te plaatsen, want het was ineens waanzinnig druk met wandelaars, fietsers en mensen die in het vlakbij gelegen winkelcentrum even een lekkere snack wilden halen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3460. Gold Rush - van M.I.Casa

7 december 2011, 22:35
Na de wekelijkse intensieve zwemtraining ging ik met Pino en Mighty-Mike nog even op zoek naar goud. In het donker in de storm liepen we achter elkaar naar het hek. Hier verspreidden we ons en het was Pino die de goudstaaf ontdekte. Hierna wandelden we de andere kant op, naar Soldier of Fortune.
Bedankt en proost, Biertje

3461

geo 3461. The Soldier of Fortune last batle - van PD2AVE

7 december 2011, 22:50
In het donker in de storm hadden Pino, Mighty-Mike en ik eerst Gold Rush bezocht. Nu liepen we door het bos, op zoek naar de verdwenen commando. Het was spookachtig, takken zwiepten in ons gezicht, langzaam kwamen we in de buurt. Een piep van de GPS gaf aan dat we op zo'n 10 meter afstand waren. Wat was dat? Stond daar iemand ons op te wachten? Een hinderlaag? Nee, het bleek de verloren soldaat te zijn. Gelukkig had hij een boekje bij zich, waarin we onze namen schreven. Prachtig dat dit al 2 maanden ongestoord blijft staan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3462. Greensleeves - van PD2AVE

13 december 2011, 13:10
Vandaag fietste ik naar Wassenaar om daar een cacheclustertje weg te werken. De eerste was Greensleeves. Na een korte wandeling door een gebied dat steeds drasseriger werd, arriveerde ik bij de cache. Die was al van een flinke afstand herkenbaar. Een deel van het logrolletje zat klem onderin de koker, maar gelukkig kwamen twee stukken tevoorschijn, zodat ik toch mijn naam kon noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#284. Verzicht - van PD2AVE

   dnf 13 december 2011
De jongen aan de kassa van Duinrel keek vreemd op toen ik hem zei dat ik voor de cache kwam. Ik heb hem daarna uitgelegd dat PD2AVE een colega van hem was en dat er 4 doosjes op het terrein waren verstopt. Als eerste had ik voor Verzicht gekozen. In en rond de duinpan heb ik z'n 20 minuten staan prikken. Maar op een gegeven moment is de prik eraf en de lol verdwenen. Jammer.

geo 3464. The Christmas tree - van PD2AVE

13 december 2011, 14:30
Nummer drie was weer wat lastiger. Omdat ik nergens in de boom kerstversiering zag, begon ik te twijfelen of ik wel bij de juiste kerstboom stond. Vooral toen het kokertje ook nog eens nergens te vinden was. Pas na een minuut of tien zag ik de cache eindelijk zitten. Ik was een beetje dom geweest, want zo moeilijk was hij eigenlijk niet verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

3465

geo 3465. Dangerous the next level - van PD2AVE

13 december 2011, 14:50
Dit was de laatste van de Duinrel-serie. Nu ik toch in de buurt was, besloot ik even te kijken hoe moeilijk deze cache voor 50-plussers zou zijn. De ton is goed zichtbaar, maar zou ik de klim wagen? Er zijn voldoende takken, dus de eerste stappen waren zo gezet. Wel was ik bang dat ik met mijn bierbuik klem zou komen te zitten, maar door bewust niet naar beneden te kijken (hoogtevrees) kon ik na een tijdje ineens de cache vastpakken. Het beschrijven van het (juiste) boekje ging nog wel, maar het lastigste was om met één hand een foto van mijn log te maken, terwijl ik met de andere hand mezelf en de cache moest vasthouden. Af en toe waaide het even en dan voelde ik hoe de boom bewoog. Maar de foto was gelukt, ik kreeg de ton weer dicht en daarna maakte ik de afdaling. Alle levels waren bereikt en de missie was volbracht. Een mooie ervaring.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#285. Grabbelton - van PD2AVE

   dnf 13 december 2011
Een grabbelton. Dat is toch dat je van te voren weet dat je altijd iets leuks vindt? Hier was dat helaas anders. Op de cachepagina staat dat PD2AVE het voor klein en oud zo leuk en spannend mogelijk wil maken. Maar is het leuk als je na een half uur niets hebt gevonden? Ja, wel een paar lege wijnflessen (in Wassenaar drinken zelfs de hangjongeren geen bier, maar wijn). Voordat ik hier terugkom, zal ik eerst zo hier en daar wat hints bij elkaar grabbelen.

3466

geo 3466. 29 - van 4snuffelaars

13 december 2011, 16:05
Op de cachepagina staat dat er geen foto's van de cachelocatie zijn toegestaan, en ook geen omschrijvingen van de locatie of andere spoilers. Ik verwachtte dus een zeer creatieve verstopplek, die behoorlijk uniek zou zijn. Maar toen ik op het nulpunt was aangekomen, hoefde ik niet lang te snuffelen. Het bleek te gaan om iets wat ik al heel wat keren eerder had gezien. Dus vlot loggen en snel weer weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3467. Engelandvaarders en Leidschendam - van Buytenbeentje

13 december 2011, 17:10
Puzzelcaches sla ik tegenwoordig bewust over, maar deze lag zo dicht bij het Bierpaleis en de vragen leken me niet moeilijk, dat ik begin deze week even op zoek ging naar de antwoorden. De checker gaf me gelijk en op de terugweg van een dagje Wassenaar besloot ik de oversteek naar de Engelandvaarders te maken. De cache bleek listig aan het oog onttrokken. Leuk en leerzaam dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3468. Oud Leiden: de Pieterskerk - van nl13286

13 december 2011, 19:25
Vanavond zou ik met Pino en Mighty-Mike de multi Ambachten doen. 's Middags mailde Pino dat we de Pieterskerk makkelijk konden 'meenemen', maar hij kreeg geen groen licht van de checker. Ik verdiepte me in de vragen, maar vond hetzelfde (foute) coördinaat. Toch moest de cache daar in de buurt liggen, dus kennelijk was er 1 cijfertje fout. Na 11 keer proberen had ik het juiste coördinaat. Het verschil zat in vraag E. Kennelijk geven de verschillende websites verschillende antwoorden. Om kwart over zeven zette Pino de cachemobiel voor de kerk en lieten we Mighty-Mike het werk doen. Dit zou namelijk zijn 900e cache worden. Toen ik na een tijdje hardop zei waar ik verwachtte dat het kokertje zou zitten, bleek ik gelijk te hebben. Trots nam Mike alle felicitaties in ontvangst en trakteerde ons daarna op gevulde koeken.
Bedankt en proost, Biertje

3469

geo 3469. Baqre qr oeht - van Faming

13 december 2011, 21:30
Tijdens onze avondwandeling door Leiden passeerden Pino, Mighty-Mike en ik ook de Visbrug. De oorspronkelijke cache had ik ruim 2 jaar geleden al gevonden, maar ik kon me de verstopmethode (en plek) niet meer herinneren. Gelukkig was Pino een volhoudertje, zodat we daarna onze namen toch nog op de rol konden bijschrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#286. Oud Leiden: Ambachten - van nl13286

   dnf 13 december 2011
Vanavond zou ik met Pinio en Mighty-Mike weer eens op stap gaan. Ik had daarvoor deze leerzame multi uitgezocht, die we mooi konden combineren met een paar andere Leidse caches. Dankzij een goede voorbereiding (sommige WP's hebben we in een andere volgorde gedaan) ging alles voorspoedig. Het bleef grotendeels droog en rond elf uur hadden we alle antwoorden verzameld. Voor het rekenwerk zochten we een (droge en warme) kroeg uit. Grand-café De Grote Beer in de Rembrandstraat leek ons prima geschikt en onder het genot van een witbiertje maakten we de eindberekening. Na een discussie óf en wannéér er stapelgeteld moest worden en na correctie van elkaars rekenkunsten, hadden we een coördinaat op papier dat niet in Nederland lag. Zowel bij N als bij E hadden we duidelijk foute cijfers bij de minuten. We besloten die creatief te veranderen in de meest logische en naar dat punt te lopen. Helaas, dat bleek achter een gesloten voordeur te zijn. Omdat we ervan overtuigd waren dat we redelijk in de buurt waren en met de opmerkingen uit eerdere logs in het achterhoofd, probeerden we wat mogelijkheden in de omgeving. Uiteindelijk gaven we het op en reden we naar huis.
De volgende morgen mailde Pino zijn antwoorden en berekeningen nog eens door. Ik besloot ons coördinaat eerst maar eens in de checker te stoppen en tot mijn verrassing bleek dit correct. Inzoomend op Google Maps bleek dat we de cache van de andere kant hadden moeten benaderen. We komen dus nog eens terug voor het slot.

geo NF#287. Bankje langs de Vliet - van M.I.Casa

   dnf 13 december 2011
Na onze not-found na een lange wandeling door nachtelijk Leiden, bracht Pino ons nog even naar een plek waar hij al eerder tevergeefs had staan zoeken. Maar de cache was nu door Opaprikstok gevonden, dus dacht hij met onze hulp een nieuwe kans te hebben. Na ruim 15 minuten zoeken, schijnen en voelen met 3 personen gaven we het op. Volgens de maker is de cache van hetzelfde materiaal als het bankje. Hout plus plastic dus. Volgens een log is er sprake van een behoorlijke afwijking. Hier moeten we dus nog een keertje voor terug.

___________________________________________________________________


3470

geo 3470. Speksikätkö, Helsinki - van Solarflare

15 december 2011, 14:55
This afternoon I arrived in Helsinki and I almost immediately went to this place to find my first Finnish cache. It was difficult to get the film box, but eventually I managed it.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3471. Helsinki City Museum - van Tilhet

15 december 2011, 15:10
After visiting the Christmas Market we went to the Helsinki City Museum. It was closed, but the shop was open. I asked the manager for the cache and he pointed at a large basket with an enormous logbook. after writing our names we bought a do-it-your-self kit of a Helsinki tram for a friend of us.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3472. Market Aquare, Kauppatori [Helsinki] - van Luttu

16 december 2011, 10:00
We went for the ferry to Tallinn and walked across the market. It was obvious were the cache must be hidden, but I had to look three times to find it.
Bedankt en proost, Biertje

3473

geo 3473. NMS14 Uspenski, Helsinki - van Mesu & Helene

16 december 2011, 10:10
Before leaving Helsinki we want to have a look at the famous Uspenski Cathedral, the largest Eastern Orthodox church in western Europe. And we want to find the nearby cache of course.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3474. Sininen hetki muistoissa ain [Helsinki] - van Tilhet

16 december 2011, 11:35
We had to collect our tickets for the ferry to Tallinn and after that we walked to this cache. While I was waiting for the right moment my friend suddenly took the cache and gave it to me.
Bedankt en proost, Biertje

****** hier komen nog de logjes 3475-3484 in Tallin (Estland) *******

___________________________________________________________________


3485

geo 3485. Bankje langs de Vliet - van M.I.Casa

26 december 2011, 11:00
In een lekker zonnetje fietste ik vandaag richting Voorschoten en Leiden. Mijn eerste stop was bij een bankje langs de Vliet waar ik twee weken geleden (in het donker) tevergeefs had gezocht. Maar na het doorlezen van de logjes wist ik dat ik vandaag op zoek moest naar een zwarte petling en dit keer had ik 'm bijna direct te pakken. En hij was niet eens vreemd of geniepig verstopt. Hadden we hier destijds overheen gekeken of zag ik toen wat dubbel door het bier? Maar goed, de eerste cache was in de pocket en vrolijk fietste ik verder.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 december 2011
Na onze not-found na een lange wandeling door nachtelijk Leiden, bracht Pino ons nog even naar een plek waar hij al eerder tevergeefs had staan zoeken. Maar de cache was nu door Opaprikstok gevonden, dus dacht hij met onze hulp een nieuwe kans te hebben. Na ruim 15 minuten zoeken, schijnen en voelen met 3 personen gaven we het op. Volgens de maker is de cache van hetzelfde materiaal als het bankje. Hout plus plastic dus. Volgens een log is er sprake van een behoorlijke afwijking. Hier moeten we dus nog een keertje voor terug.

geo 3486. Kanaalzicht 11 - van PD2AVE

26 december 2011, 11:20
Toen ik aan kwam fietsen, herkende ik de constructie direct van soortgelijke die ik in de afgelopen jaren ben tegengekomen. Helaas had ik de cachepagina al maanden geleden geprint en was ik vergeten dat er zo'n handige tip stond. Daardoor heb ik niet het handige emmertje gebruikt, maar de bierblikken die ik bij me had. Vier halveliterblikken waren net voldoende om de cache in handen te krijgen. Terwijl ik het laatste bier zag wegstromen, ontdekte ik pas dat ik het ook anders had kunnen doen. Biermisbruik, kan je dit dus noemen. Toen bleek dat de constructie helaas niet waterdicht was, want de complete inhoud was drijfnat, inclusief de strookjes papier die als een prop onderin bleef plakken. Ik heb mijn naam gekrabbeld op het natte papiertje dat Geo Vanni gisteren heeft achtergelaten.
Terwijl ik de gemaakte foto's nog eens bekijk, zie ik ineens dat de cache kennelijk op z'n kop in het water stond. En dat ik 'm op dezelfde verkeerde manier heb achtergelaten. Logisch dat sommigen de vastgelijmde kant niet open kregen...
Bedankt en proost, Biertje

3487a       3487b

geo 3487. Dubbel dubbelspoor De Vink - van Sunday653

26 december 2011, 11:40
Toen ik vorige week mijn dagje Voorschoten/Leiden voorbereidde, kwam ik toevallig ook dit puzzeltje tegen (omdat het bijna bovenop de Kunstkop ligt). Hoewel ik tegenwoordig de mystery's consequent oversla, leek me dit puzzeltje toch wel te doen. De foto was wel wat onscherp, maar toch kon ik door voldoende in te zoomen het vertrekbord met enige moeite ontcijferen en zodoende zien hoe laat de soldaten de trein zouden nemen. Vandaag moest ik toch op het station zijn, dus kon ik gelijk even het dubbelspoor controleren. Wat een origineel logboekje!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3488. Ik krijg er een kunstkop van - van Opaprikstok

26 december 2011, 12:00
Al fietsende in het lekkere zonnetje was ik bij station de Vink gearriveerd. Nadat ik op handen en voeten, op m'n buik en op m'n tenen had rondgescharreld om te ontdekken waar Opa z'n cache geniepig had verstopt, besloot ik wat hulplijntjes uit te gooien. Bij Pino kreeg ik een voicemail, Corbulo had 'm nog niet gedaan en Mighty-Mike had z'n telefoon uitgezet. Gelukkig belde Pino terug en kreeg ik de juiste tip. Het betrof de enige plek die ik niet onderzocht had en die eigenlijk het meest voor de hand lag. Stom, stom, stom. Maar tevreden krabbelde ik mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3489. Kanaalzicht Twee - van PD2AVE

26 december 2011, 12:40
Nadat ik de aankomende familie op de fiets had weggekregen door breeduit op het bankje te gaan zitten, schoof ik snel de struiken in om stelselmatig laag bij de wilgen te zoeken. Toen er opnieuw mensen aankwamen, besloot ik maar even tevoorschijn te komen en me onschuldig te gedragen. Het bleek HutsPot te zijn, die me direct herkende. Niet vanwege mijn alcoholwalm of een neergesmeten leeg bierblikje, maar vanwege een eerdere kennismaking, enkele jaren geleden. Het bleek dat ik nog met een oude uitdraai op zoek was. De locatie (en de hint) waren twee maanden geleden gewijzigd. Gezamenlijk zochten we nu verder. Hoewel we ieder voor zich allang zouden hebben opgegeven, hielden we vol. De combinatie van hutspot met een biertje leidde uiteindelijk na twintig minuten tot succes. HutsPot, bedankt voor de hulp.
Bedankt en proost, Biertje

3490

geo 3490. Stevenshof 3 - van PD2AVE

26 december 2011, 12:55
Bij Kanaalzicht Twee was ik HutsPot tegengekomen en we bleken hierna allebei naar Stevenshof 3 te gaan. Zij met de auto en ik op de fiets, dus ik was er een stuk eerder. De cache had ik dit keer binnen twee tellen in handen (fraai gedaan!) en na het loggen wachtte ik nog even of ik ergens een auto zag aankomen. De schapen bleken mijn meegebrachte bier toch niet te lusten, dus uiteindelijk ben ik maar weer verder gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3491. Henriette Bosmanpad, Leiden - van Gewoon_Wij

26 december 2011, 13:05
Ik bleek nog een uitdraai van vorige maand te hebben. Toen was deze cache nog een onderdeel van de PIL-serie (Paadjes in Leiden). Omdat ik inmiddels zo'n 3 uur onderweg was en het bier extra goed smaakte vanwege het fraaie weer, kostte deze cache me iets meer tijd dan normaal. Uiteindelijk bleek hij op de meest logische plek te zitten. De dikke overbuurman zag dat ik succes had en zwaaide nog naar me. Toen ik weg wilde fietsen, bedacht ik me dat ik bijna vergeten was de code te noteren. Nu nog wachten totdat de bogus-cache online komt...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3492. Rijksweg A44, afrit 9 - van scojesa.monic

26 december 2011, 13:25
Ik had het foute idee dat de afrit-caches speciaal voor de autocachers waren opgezet, maar de beschrijving adviseert juist om de serie per fiets te doen. Als fietsende geocacher was ik dus weer eens in het voordeel. Daarom had ik voor mijn tochtje richting Leiden deze afrit ingepland. Het vinden was niet moeilijk op deze rustige Tweede Kerstdag, maar juist toen ik het doosje oppakte, fietste er ineens een echtpaar voorbij waarvan de man mij vreemd aankeek. Waar kwam die nou zo plotseling vandaan? Na het loggen maakte ik nog een foto met een bierblik. Een jong stel met een brommer wandelde voorbij. "Heb je hem gevonden?" vroeg hij in het voorbijgaan. En zij voegde daaraan toe: "Hij is makkelijk, hè?" Inderdaad.
Bedankt en proost, Biertje

3493

geo 3493. Sok - van Gewoon_Wij

26 december 2011, 13:30
Een Sok, dat was toch zo'n locomotief die door de Nederlandse Spoorwegen werd gebruikt voor het rangeren? O nee, dat was een Sik. Heel even dacht ik dat de Sok de oude Sik bij het Valkenburgse meer had vervangen, maar het bleek dat beide naast elkaar kunnen bestaan. Toen ik de cache in de gaten kreeg, moet ik even lachen. Vandaar daar er zo weinig in de beschrijving stond! Dit is humor waarvan ik hou. Kerstman, leuk gedaan!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3494. Kweeklust - van Swamp Pirate Bob

26 december 2011, 13:50
Op mijn fietstocht op Tweede Kerstdag had ik dan eindelijk Leiden bereikt. De geitjes kwamen mij al direct tegemoet. Ik heb al vaker meegemaakt dat dieren mij aantrekkelijk vinden. Volgens mijn vrienden komt dat door de permanente alcohollucht die om me heen hangt. Dankzij de heldere hint wist ik waar ik moest zoeken. Toch duurde het even voordat ik de koker tevoorschijn kon halen. Had mijn voorganger de zaak zo goed weggestopt, of kwam dat door mijn eigen capriolen? Tevreden schreef ik uiteindelijk mijn naam onder die van mijn goede vriend Mighty-Mike, die hier 2 weken geleden was geweest.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3495. Sylvius Laboratorium - van Swamp Pirate Bob

26 december 2011, 14:00
Al vaker was ik voor een cache in de buurt van het Bio Science Park. De plek waar deze nieuwe cache was neergelegd, had ik in het passeren wel eens gezien, maar nu kon ik mijn fiets er tegenaan zetten. Dankzij mijn scherpe blik had ik de nano vlot gespot. Grappig om te lezen dat Sylvius eeuwen geleden al propageerde om enorme hoeveelheden thee en bier te drinken. Precies de twee dranken die ik ook zo lust!
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#288. Krijg het heen en weer - van timdrie

   dnf 26 december 2011
Ik blijk niet de eerste te zijn die problemen heeft met deze multi, zo lees ik nu in de oude logjes. En het begon allemaal zo goed: alle punten kon ik moeiteloos vinden, ook de witte huizen. Toen begon het rekenwerk. Uit de uitkomsten bleek dat ik in ieder geval W, Y en Z goed moest hebben. Maar voor de waarde van e kreeg ik een onmogelijke uitkomst. Ik lees nu ook dat sommigen de cache wisten te vinden door alleen de hint te lezen. Mensen uit de omgeving waarschijnlijk, want ik kon er geen chocola van maken. Jammer.

3496

geo 3496. Oud Leiden, Ambachten - van nl13286

26 december 2011, 15:00
Twee weken geleden liep ik met Pino en Mighty-Mike langs de punten van deze multi, en nadat we met een biertje het onmogelijke coördinaat wat hadden aangepast, bleken we in een gebouw te moeten zijn. Thuis mailde Pino zijn antwoorden nog eens door en had daabij alvast een rekenfoutje gecorrigeerd. Ik zette simpelweg ons gevonden punt eventjes in de checker en het bleek tot mijn verassing helemaal correct.
Vandaag was ik weer in Leiden en via Google Maps had ik gezien dat je de locatie van de andere kant moest benaderen. Dat deed ik nu, maar toch kostte het me even voordat ik het doosje kon pakken. Ik bleek te ver doorgelopen te zijn. Met een afwijking van 23 meter (door de bebouwing?) herkende ik ineens de hint en kon ik eindelijk mijn naam in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 13 december 2011
Vanavond zou ik met Pinio en Mighty-Mike weer eens op stap gaan. Ik had daarvoor deze leerzame multi uitgezocht, die we mooi konden combineren met een paar andere Leidse caches. Dankzij een goede voorbereiding (sommige WP's hebben we in een andere volgorde gedaan) ging alles voorspoedig. Het bleef grotendeels droog en rond elf uur hadden we alle antwoorden verzameld. Voor het rekenwerk zochten we een (droge en warme) kroeg uit. Grand-café De Grote Beer in de Rembrandstraat leek ons prima geschikt en onder het genot van een witbiertje maakten we de eindberekening. Na een discussie óf en wannéér er stapelgeteld moest worden en na correctie van elkaars rekenkunsten, hadden we een coördinaat op papier dat niet in Nederland lag. Zowel bij N als bij E hadden we duidelijk foute cijfers bij de minuten. We besloten die creatief te veranderen in de meest logische en naar dat punt te lopen. Helaas, dat bleek achter een gesloten voordeur te zijn. Omdat we ervan overtuigd waren dat we redelijk in de buurt waren en met de opmerkingen uit eerdere logs in het achterhoofd, probeerden we wat mogelijkheden in de omgeving. Uiteindelijk gaven we het op en reden we naar huis.
De volgende morgen mailde Pino zijn antwoorden en berekeningen nog eens door. Ik besloot ons coördinaat eerst maar eens in de checker te stoppen en tot mijn verrassing bleek dit correct. Inzoomend op Google Maps bleek dat we de cache van de andere kant hadden moeten benaderen. We komen dus nog eens terug voor het slot.

3497

geo 3497. Oud Leiden, de Burcht - van nl13286

26 december 2011, 15:15
Twee weken geleden liep ik 's avonds met Pino en Mighty-Mike door Leiden voor de multi Ambachten. De toegang tot de Burcht was toen helaas afgesloten. Op deze Tweede Kerstdag bleek het hier ineens gigantisch druk te zijn. Het leek wel een meubelboulevard met Pasen. Was iedereen op zoek naar Kops & Streks? Nee, ik bleek de enige en daarom duurde het even voordat ik het juiste antwoord had. Hoewel ik foto-opdrachten altijd nauwkeurig probeer op te volgen, was ik helemaal vergeten dat ik eigenlijk mezelf op de foto had moeten zetten. Helaas, nu is niet zichtbaar hoeveel bier ik op zo'n cachedag met me meezeul...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3498. 't Vierde Schaap - van Femmar

26 december 2011, 15:45
Op mijn fietstocht naar Leiden moest ik op zoek naar het vierde schaap. Niet bij een wei of kinderboerderij, maar bij wat huizen langs een stukje groen. Drie van de vier schapen zag ik vrijwel meteen. De vierde duurde wat langer. Bijna alle huizen voldeden namelijk aan de hint. Toen viel me ineens iets op en kon ik het doosje openen. Gelukkig was er genoeg ruimte voor de grote TB die ik al maanden bezit en nergens kon achterlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3499. ? - van PD2AVE

26 december 2011, 16:15
Waarom heet deze cache zo? En waarom ligt die hier? Waarom is de beschrijving zo vaag? En wat wordt bedoeld met de hint? Zou ik ooit antwoord krijgen op alle vragen die in me opkwamen toen ik hier op Tweede Kerstdag naar toe fietste?
Bedankt en proost, Biertje

3500

geo 3500. Het vaasje van Juliana - van Naaktslakkies

26 december 2011
Wil ik mijn 3500e cache loggen (en dat moest er natuurlijk weer eentje van de Naaktslakkies worden), zijn er ineens problemen met het vaasje van Juliana. Gelukkig lag het vaasje inmiddels weer op niet-schietterrein en was er een nieuwe logrol aanwezig. Voor de zekerheid had ik zelf al een logrol meegebracht, maar die bleek dus niet nodig. Met bewondering heb ik het resultaat van de pottenbakkerscursus bekeken. Dit vaasje doet niet onder voor een Chinees of Taiwanees product. En het ziet er een stuk beter uit dan het grote exemplaar op de rotonde, want dat is krom en zit vol barsten en gaten. Thuis heb ik nog een lekker biertje gedronken om deze kleine mijlpaal te vieren. Uit een toepasselijk bierglas: een vaasje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3501. Geen vluggertje ;) - van Gewoon_Wij

26 december 2011
Het werd al schemerig toen ik het adventure terrein op ging. Ik wilde nog even vlug een cache doen. De laatste 15 meter waren het lastigst: waterplassen en braamstruiken. Van verschillende kanten heb ik de cache benaderd, maar uiteindelijk bleek de kortste weg ook de droogste. Hangend aan boomstammen wist ik het droge deel te bereiken en kon ik de doos openen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3502. Opaprikstok's droomwensen: portemonnee vinden - van Opaprikstok

28 december 2011, 22:30
Na de wekelijkse zwemavond liepen Mighty-Mike niet naar de auto, maar naar het stukje groen waar Opa Prikstok z'n portemonnee had gevonden. Of verloren. Mike controleerde nog even of er nog wat geld was achtergebleven, want hij had net een paar dure schaatsen gekocht. Op dit stukje grond hebben al eerder twee caches gelegen, maar deze uitwerking vonden we de mooiste. Zelfs in het donker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3503. Grenspaal - van Opaprikstok

28 december 2011, 22:55
Na de wekelijkse zwemavond reden Mighty-Mike en ik nog even naar deze grenspaal. We konden ons herinneren dat hier vroeger ook al een cache heeft gelegen. Als 6e en 7e schreven wij onze namen op de logrol en daarna gingen we op zoek naar de paal. Door het duister hadden we die niet direct gezien.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3504

geo 3504. Multi Cache Voorschoten Urban - van team paddestoel

31 december 2011, 12:50
Traditiegetrouw sluiten wij op 31 december altijd het geo-jaar af. Dit keer liep ik met Pino, Corbulo, Mighty-Mike en Prutsdoos + Proppie door de flattenwijk van Voorschoten-noord. Gedurende onze wandeling van iets meer dan 30 minuten hoorden we hoe een paar duizend euro aan vuurwerk werd weggeknald. Bij het rekenbankje was zelfs zoveel jeugd actief, dat we de berekeningen uit het hoofd hebben gedaan. Op de cachelocatie bleek de steen inmiddels verdwenen en het logstrookje was bijna vol. Wij konden er gelukkig nog al onze namen op zetten, maar de volgende groep krijgt het moeilijk.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3505. Jean-Paul Gaultier - van M.I.Casa

31 december 2011, 13:10
Traditiegetrouw sluiten wij op 31 december altijd het geo-jaar af. Dit keer liep ik met Pino, Corbulo, Mighty-Mike en Prutsdoos + Proppie van de multicache naar het park van Jean-Paul Gaultier. Rond de locatie waren de paden afgezet omdat er verderop een boom wat scheef stond, maar wij lieten ons hierdoor niet afschrikken. Terwijl Corbulo altijd staat op te scheppen hoe snel hij alle doosjes vindt (als er niemand bij is), stond hij hier toch met lege handen. Uiteindelijk ontdekte ik de verstopplek en konden wij allemaal de fraai gevormde cache even betasten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3506. Hedera Helix - van M.I.Casa

31 december 2011, 13:25
Traditiegetrouw sluiten wij op 31 december altijd het geo-jaar af. Dit keer liep ik met Pino, Corbulo, Mighty-Mike en Prutsdoos + Proppie na de multicache in Voorschoten-noord en Jean-Paul Gaultier naar het bankje met de klimop. Proppie had de cache al te pakken voordat we konden zoeken. Het logboekje bleek helemaal vol. Daarom moesten we onze namen krassen op de plastic achterkant. De volgende cachers moeten dus zelf wat papier meenemen. Daarna was het tijd voor de stroopwafels en de groepsfoto. In Pino's vogelhuisje stonden het bier en de oliebollen al klaar, en daar konden we nog even wat historische hoogtepunten en hilarische herinneringen aan het afgelopen jaar ophalen.
Bedankt en proost, Biertje

3506

Terug naar boven

Door naar januari 2012