Blik op Biertje

Bierpraat oktober 2011

24 caches gevonden (logs 3427-3450)

3427

geo 3427. Aan de Werf - van BigFurryMonster

1 oktober 2011, 18:00
In juni heb ik de route over de Werven drie keer gelopen, gisteravond gedeeltelijk (het werd te snel donker) en vanmiddag concentreerde ik me op het laatste deel. Want daar zit de lastigheid, met name in het een-na-laatste plaatje. Toen ik was gaan zitten om de verschillende mogelijkheden in m'n GPS in te voeren, stond ineens Arne H. voor me, die ook was vastgelopen. Twee weten vaak meer dan één en over het N-coördinaat waren we het snel eens. Samen liepen we terug om het O-deel nog eens te controleren. Uit de laatste logjes had ik al begrepen dat er wat verwarring was over welke blanco's nu wel mee doen, dat de route maar 1,5 km was en dat de hint je op het verkeerde been kan zetten. Met die informatie bekeken we het laatste stuk nogmaals. We hebben tenslotte één blanco niet meegeteld, omdat de route dan minstens 2,5 km zou worden en voor het een-na-laatste plaatje hebben we alle (4) mogelijkheden doorgerekend, om daarna het zoekgebied wat ruimer te nemen. Tenslotte gooide Arne een hulplijntje uit, die iets over de cache-locatie onthulde. Daar hebben we uitgebreid gezocht, totdat Arne ineens de verlossende kreet slaakte. De cache bleek zo'n 5 meter te liggen van de plek waar ik na mijn tweede wandeling al had gezocht. Opgelucht schreven we onze namen in het logboekje. Weer zo'n lastige BFM-cache was van de kaart af. Voor een biertje was helaas geen tijd meer en daarom namen we afscheid.
Bedankt en proost, Biertje
note 12 juni 2011
Eerste Pinksterdag was ik in Utrecht en er was nog even tijd voor een cache. Het startpunt van deze multi is precies naast het terras van café De Poort, waar ik wel eens een witbiertje drink. Maar het bier moest even wachten, want ik moest eerst een wandelingetje maken over de werven. Ik dacht dat ik de tekeningetjes wel begreep, al snapte ik niet waarom sommige twee keer voorkwamen. Toen ik het laatste plaatje had bereikt, dacht ik dat hier ook de cache moest liggen. Met de hint in gedachten liep ik verder, maar ik kwam niets opmerkelijks tegen. Nou heb ik dat vaker bij de caches van BFM, want het is me nog nooit gelukt om een cache van hem in één keer te vinden.
Een paar uur later was ik weer terug. Ik was op bezoek geweest bij een vriend, waar ik op internet de laatste logjes had gelezen. Aha, ik moest dus op zoek naar een coördinaat. De vriend wilde wel mee en ik toonde hem wat ik reeds gevonden had. Hij wist ineens een plausibele oplossing en zo ontdekte ik ook het engeltje in de hoek. Er ontstond op die manier inderdaad een coördinaat, maar dat was een plek op meer dan 1 km afstand. Het laatste deel hebben we daarom nog maar eens gelopen. Daarna heb ik nog diverse mogelijkheden uitgeprobeerd en bezocht, maar een cache hebben we nergens gevonden. Op het terras van De Poort hebben we toen maar een witbiertje gedronken. Voor de cache moet ook ik dus nog een keertje terug...

___________________________________________________________________


geo 3428. Egel - van mus-musculus

3 oktober 2011, 19:05
Vanavond waren de Braeck-geocachers weer op pad. Op weg naar de woning van Pino stelde Mighty-Mike voor om eerst even langs Egel te gaan. Deze nieuwe cache ligt op zo'n 100 meter van Pino's werkkamer, dus die had hij natuurlijk al een keer 's ochtends, tussen de middag of na het eten opgepikt. Terwijl Corbulo en Mike op zoek gingen naar egel-sporen, zag ik het beestje ineens zitten. Nadat ik hem even had geaaid, zag ik dat het een vrouwtje moest zijn. Die zal dus niet snel overreden worden.
Toen we daarna bij Pino aanbelden, bleek die de Egelcache helemaal niet te kennen. We hebben hem daarom maar even op sleeptouw genomen en aangewezen waar het diertje zat. Hij was ons erg dankbaar.
Bedankt en proost, Biertje

3429

geo 3429. Joop! - van Team Kluskabouter

3 oktober 2011, 20:35
Vanavond waren de Braeck-geocachers weer op pad. Speciaal voor onze wielrenfanaat Corbulo hadden we deze toepasselijke multi uitgezocht. Hij wist de antwoorden van de eerste drie vragen natuurlijk uit zijn hoofd. Om hem te testen beweerde ik dat het jaartal fout was, maar hij kon mijn argumenten goed weerleggen.
Pino parkeerde de auto bij WP1 en we bewonderden eerst het fraaie beeld van Joop en daarna het bruggetje. Omdat er op het dak van Pino's cachemobiel geen plaats was voor 4 racefietsen, besloten we de route lopend af te leggen. We wisten dat Joop dat ook zo had gewild. Nu was er alle tijd om de diverse bijzondere plekken in ons op te nemen. We passeerden het café waar Joop vaak een biertje dronk en we zagen het huis waar hij als kind wel eens belletje had getrokken. Terwijl Corbulo diverse interessante wetenswaardigheden over Joop onthulde (niemand wilde bij hem op de kamer slapen omdat hij zo stonk) wandelden we tenslotte naar de cache, die ik net iets eerder dan onze wielerprof ontdekte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3430. Lijnbaan - van harryvl

3 oktober 2011, 21:35
Vanavond waren de Braeck-geocachers weer op pad. Op de terugweg zouden we nog twee tradi's oppikken. De eerste was Lijnbaan. Hiervoor was gelukkig geen touw nodig. In het donker volgden we een paadje op een 300 meter lange smalle strook grond, totdat Mighty-Mike ineens tussen de struiken iets opvallends zag.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3431. De grootste neus ter wereld - van Team Hebbes

3 oktober 2011, 21:45
Vanavond waren de Braeck-geocachers weer op pad. Op de terugweg zouden we nog langs de grootste neus rijden. Daarvoor hoefden we niet naar Amsterdam, maar bleven we gewoon in Leiderdorp. Het was dit keer Pino die de micro het eerst wist te vinden. Die heeft daar echt een neus voor.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________*** hier komen nog logjes 3432-3448 (Bad Bentheim) van 8-13 oktober 2011 ********___________________________________________________________________


3449

geo 3449. Brievenbus Tries - van Los Rositas

26 oktober 2011, 22:25
Na ons wekelijkse trainingsuurtje in het zwembad zouden Mighty-Mike en ik deze avond nog even langs de brievenbus van Tries gaan. Hoewel Pino al jaren in Voorschoten woont, had hij nog nooit van Tries gehoord en hij wilde wel mee. Zo reden we naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein en na een valse start liepen we recht op de cache af. De straatlantaarns gaven voldoende licht, zodat we onze lampen niet nodig hadden. Pino keek in de brievenbus, zag niets en zocht naar een andere plek. Ik keek iets beter en zag het logboekje liggen, zodat we toch nog onze namen konden bijschrijven. Op de terugweg liepen we opnieuw langs café De Lindeboom, maar mijn vrienden hadden geen dorst, dus gingen we stilletjes dit huisje voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3450. Polderzicht 3 - van PD2AVE

26 oktober 2011, 22:45
Na Brievenbus Tries zouden Mighty-Mike en ik ook nog langs Polderzicht 3 rijden. Mike had deze cache vorige week overdag bezocht, maar 's avonds is het weer een compleet andere ervaring. In het schijnsel van mijn lamp zag ik ineens een verrassend leuke verstopplek, waarna ik met wat gewriemel het logboekje te pakken kreeg. Dankzij de flitser van mijn camera kreeg ik uiteindelijk toch een beetje zicht op de polder hier.
Bedankt en proost, Biertje

3450

Terug naar boven

Door naar november