Blik op Biertje

Bierpraat augustus 2011

89 caches gevonden (logs 3295-3383)

3295

geo 3295. TAKG II Edible Park - van IkbenMamma

1 augustus 2011, 14:30
Op het hek staat dat het terrein om 17:00 wordt afgesloten. Zaterdag was ik dus te laat, maar deze maandagmiddag had ik alle tijd om het eetbare project te bekijken. Liever had ik natuurlijk een drinkbaar project bezocht, vooral omdat het zonnetje krachtig scheen en een biertje er wel in zou gaan. De cache was ook zonder hint goed te vinden en als dank heb ik een coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3296. (KDCC) Kijkduinse Derde CarPark Cache - van Ma-Bu

1 augustus 2011, 15:00
Twee dagen geleden ving ik hier bot, maar met wat extra informatie had ik de onzichtbare cache nu binnen een paar minuten in mijn handen. Mooi zo, weer een not-found weggewerkt. Ik besloot om niet te gaan genieten van zon en bier, maar verder te fietsen naar Ockenburg.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 juli 2011
Het kan Ma-Bu kennelijk weinig schelen of je de cache nu wel of niet vindt. Waarschijnlijk wordt dit logje dus ook niet gelezen. Op het eind van deze zaterdagmiddag was er nog wel een plekje vrij bij het Derde CarPark. En mijn fiets kon ik zowat op het nulpunt neerzetten, maar waar zat die nano nou? Nadat ik alles drie keer afgetast en bevoeld had, besloot ik verder te gaan.

geo 3297. Park Ockenburg - van Ma-Bu

1 augustus 2011, 15:25
Twee dagen geleden zag ik door de rododendrons de cache niet meer, maar dankzij wat tips kon ik vandaag een groot deel van het zoekgebied buiten beschouwing laten. Toch duurde het even voordat ik het kokertje ontdekte. Er bleek een barst in te zitten, waardoor de logrol kletsnat was. Met wat moeite heb ik mijn naam in het papier gekrast.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 juli 2011
Dankzij de hint wist ik dat ik de metalen plaat, het medicijnflesje, de doppen en de lege blikjes niet hoefde te bekijken. Maar voor de rest kwam alles in aanmerking. Na twintig minuten heb ik het opgegeven. Ik kom nog wel eens terug als ik wat extra info heb.

geo 3298. JJCC Jason's Jungle Carpool Cache - van dijk6jes

1 augustus 2011, 15:55
Vandaag was ik van plan een aantal not-founds weg te werken. Omdat dat aardig lukte, besloot ik om ook maar even in de jungle van het Westland een carpoolcache te bezoeken. Het leek er eerst op dat geen enkele auto hier kon komen, maar later ontdekte ik dat er toch eentje op de cache stond geparkeerd.
Bedankt en proost, Biertje

3299

geo 3299. Rare jongens, die Romeinen - van interwiener

1 augustus 2011, 16:55
Het is algemeen bekend dat de Romeinen stevige bierdrinkers waren. En wat moet je ook anders, als je vanuit het zonnige Rome naar de moerassen van de Cananefaten wordt gestuurd. In de buurt van de cache trof ik nog een leeg bierblikje aan, maar dat was duidelijk niet uit de Romeinse periode.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3300. Haagse Hoogte Punten - van krefdebef

1 augustus 2011
Twee dagen geleden had ik hier ook al staan zoeken. Een beetje globaal, want het pijltje van mijn GPS wees duidelijk naar de andere hoek. Ik wist dat ik 'warm' was, want ik stond vlakbij de echte Haagse Toren. Gisteren had ik wat extra informatie gekregen en vandaag ontdekte ik de kleine rakker op een plekje waar hij zich voor het blote oog goed verborgen had gehouden. Dit was voor mij ook een eigen hoogtepunt, want het was mijn 3300e cache.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 30 juli 2011
Het zat me deze zaterdag niet mee, want dit was de 4e not-found op een rij. Toch leek het erop dat ik op het juiste punt stond. Maar keek ik nou te hoog of te laag? Als ik wat extra info heb vergaard, kom ik nog eens terug.

___________________________________________________________________


geo 3301. Busjekomtzo 2 - van sakhahan

7 augustus 2011, 09:10
Twee weken geleden stond ik ook al op station Hillegom om van daaruit met de fiets een aantal caches te doen. Dit keer was het mijn bedoeling om 5 oude not-founds weg te werken. De eerste was Busjekomtzo 2. Nadat ik de logjes van mijn voorgangers bestudeerd had, wist ik dat de cache een behoorlijke afwijking heeft en dat niemand de hint begrijpt. Van een bevriende geocacher had ik al doorgekregen waar ik moest zoeken en daar vond ik het flesje dan ook. In plaats van eindcoords 590/119 had ik op die plek 582/115. Grappig om achteraf te ontdekken dat op de foto's die ik twee weken geleden maakte, de cache gewoon te zien was!
O ja, de enige regenbui van vandaag begon vlak voordat ik het viaduct bereikte, waardoor ik het toch nog droog kon houden.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 juli 2011
En hier ging het voor het eerst mis. Wel een busje gezien (toen ik het zoekgebied steeds verder uitbreidde), maar geen cache. Op het nulpunt staat een boom, maar daar vond ik niets dat leek op de hint. Hoewel er borden staan die waarschuwen dat er cameratoezicht is, heb ik de raarste capriolen uitgehaald en op de vreemdste plekken gezocht, maar uiteindelijk gaf ik het op. Ik moet dus nog een keer terug. Met het busje misschien?

3302

geo 3302. Busjekomtzo 9 - van sakhahan

7 augustus 2011, 09:25
Dit was nog zo'n not-found die ik vandaag wilde wegwerken. Vorige keer had ik gezocht op de co÷rdinaten bovenaan de cachepagina, maar de werkelijke coords bleken verderop in de tekst te staan. Als je dat eenmaal weet, is de cache zo gevonden. Nu alleen nog de lastige Busje8 en dan naar de Bonus.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 juli 2011
Een vreemde plek voor een bus-cache. Nadat ik over wat oud en gedumpt tuinmeubilair was geklommen, bereikte ik een flinke hoop stenen. Na een kwartiertje graaien en hinkstappen, heb ik het hier opgegeven. Het begon weer te regenen en het voelde alsof ik in iemands achtertuin stond te wroeten. Of woont Sakhahan hier soms?
PS: ik zie nu dat de co÷rdinaten bovenaan de cachepagina niet de juiste zijn. Misschien kan Sakhahan dit nog even aanpassen?

geo 3303. Geniedijk 3 - van sakhahan

7 augustus 2011, 09:35
Twee weken geleden stond ik hier ook. Toen klopte ik op het hout, keek aan de onderkant van de latten en zocht onder steentjes. Maar vandaag liep ik doelbewust op de verstopplek af en had in ÚÚn beweging het logrolletje in handen. Het voor de zekerheid meegenomen gereedschap bleek niet nodig. De geniepige verstopplek was me de vorige keer namelijk ook al opgevallen, maar gaf toen niet mee.
Het logrolletje was helaas drijfnat en je moet echt een genie zijn om er iets op te kunnen krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 23 juli 2011
Na de vorige 2 creatieve verstopmethodes was ik hier op van alles voorbereid. Er liep een duidelijk cachepaadje naar het nulpunt en vandaar een spoor naar links en eentje naar rechts. Kennelijk hebben hier meerdere mensen in twijfel gestaan. Ik dus ook, want waar ik ook keek, voelde en peuterde: geen cache. Ook een benadering van de andere kant mocht niet baten. Ik was benieuwd of Zathras deze wÚl heeft gevonden.

geo Busjekomtzo 8 - van sakhahan

   note 7 augustus 2011
Nadat ik hier vorige keer tevergeefs had gezocht (en ik bleek niet de enige) heb ik eerst maar eens de oude logjes doorgespit. Daarin las ik over opengehaalde vingers en gepeuter met bandenlichters. En ik las ook dat veel cachers de nano op een andere (betere?) plaats terugstoppen. Ik dacht dus te weten waar ik de kleine klever moest zoeken. Ondanks de meegebrachte hulpmiddelen bleek het ding echter onvindbaar. We moeten dus wachten totdat iemand 'm weer eens op een betere plek terugplaatst...

3304

geo 3304. Busjekomtzo Bonus - van sakhahan

7 augustus 2011, 10:15
Met 8 van de 9 codes was het toch mogelijk om de waardes van A t/m J te bepalen. Nadat ik vlot de magneten had gevonden, kon ik dus op weg naar de bonuscache. Die bleek niet bij een busremise te liggen, maar op een plek waar een bus onmogelijk kan komen. Gelukkig lukte het mij wel. Het doosje was (fijn!) niet moeilijk verstopt en als dank voor deze serie heb ik een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#278. M&M puzzel IV Cache bij het gemeentehuis - van Martien&Maarten

   dnf 7 augustus 2011
Helaas, het was niet goed. Volgens de hint moet de cache zichtbaar zijn als het goed is. Zelfs toen ik een spiegeltje gebruikte om verborgen plekjes te onderzoeken, bleef de nano onvindbaar. Omdat op deze zondag de parkeerplaatsen van de burgemeester en de wethouders leeg waren, kon ik hen ook niet om hulp vragen.
Gezien de verstopruimte zou je hier ook een micro kunnen plaatsen. Die is wat lastiger zoek te maken.

geo 3305. Put van Vink - van Carpangler

7 augustus 2011, 11:10
De cachelegger vraagt ons zo onopvallend mogelijk te zoeken en te loggen. Maar hoe doe je zoiets als je in een jungle op zoek bent naar een naald in een hooiberg? Ik had geluk dat het niet druk was en dat de cache netjes op het nulpunt lag. En dat er inmiddels een aardig pad was ontstaan dat naar die plek leidde. Zo onopvallend mogelijk ben ik daarna weer verder gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

3306

geo 3306. Harry in het koepeltje - van De Wijngemachtigde

7 augustus 2011, 11:35
Nog niet alle regenwolken waren vertrokken, toen ik het koepeltje naderde. Eerst schreef ik zwierig mijn naam in het logboekje en daarna stelde ik mijn camera op de juiste plaats op. Speciaal voor de foto trok ik een nieuw blikje bier open, nam een slok en poseerde op Harry's plekje. Net op dat moment schoof er weer een wolk voor de zon, zodat de koepel en ik werden verduisterd. De foto moest dus over. En weer. En opnieuw. Het kostte heel wat tijd (en bier) voordat ik tevreden was met het resultaat. En ik hoop de Wijngemachtigde ook.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3307. Alverna - van De Wijngemachtigde

7 augustus 2011, 12:05
Met de fiets is de cache goed te bereiken. De hekjes van de onbewaakte spoorwegovergang stonden echter wagenwijd open. Omdat er volgens een bord een boete staat op het niet sluiten, twijfelde ik of ik de hekjes alsnog dicht moest doen. Of hadden de bewoners liever dat ze open bleven omdat een van hen elk moment terug kon komen? Allerlei vragen speelden door mijn hoofd, toen ik de muren van het klooster bereikte. De cachebox lag er goed bij. De (kleverige) snoepjes heb ik verwijderd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3308. Koning 3s - van josepip

7 augustus 2011, 13:00
Mijn GPS wist een kortere weg, maar op die plek was een afgesloten hek. Ik zag in de verte wel een paar runderen liggen wachten. Uiteindelijk bereikte ik de ingang die (zo zag ik pas achteraf) ook op de cachepagina staat vermeld. Tijdens mijn wandeling over het fraaie landgoed kwam ik alleen een jogger tegen. Nadat ik de Appelberg had beklommen en ik de cache wilde zoeken, kwam ineens de jogger aangerend. Hij wilde kennelijk ook van het uitzicht genieten, dus ik heb maar even wat foto's gemaakt om mijn onschuld te bewijzen. Nadat hij weer was vertrokken, pakte ik het mooi verstopte doosje en heb er een coin in achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3309. Oase - van Waterboys

7 augustus 2011, 14:40
Het was zes jaar geleden (op 2 mei 2005 om precies te zijn) dat ik hier ook al eens wandelde. Samen met mijn goede vriend Mighty-Mike was ik toen op zoek naar deze cache, die op dat moment geript bleek te zijn. Wel hebben we toen Driftige Astrid gevonden.
Bij het aanfietsen wees een groot bord waar ik 'Oase' kon vinden. Niet de cache, maar de uitspanning. Het leek aantrekkelijk, maar ik besloot eerst een kaartje te kopen en de wandeling te maken. Omdat de locatie (en dus ook de vragen) na de rip uit 2005 waren aangepast, wandelde ik langs de paddestoel, de bank en de steen. De zon was inmiddels flink gaan schijnen en ik was niet de enige in het gebied. Maar de laatste 200 meter was ik helemaal alleen. Alleen met de cache. Het vinden van de kist zorgde ervoor dat mijn oudste not-found eindelijk was weggewerkt. Jammer dat het logboekje helemaal vol is (zelfs het karton is aan alle kanten beschreven) en dat ik mijn naam moest schrijven op een van de losse blaadjes die anderen hadden achtergelaten. Deze zeer oude cache verdient een echt boekje. Misschien dat iemand daarvoor wil zorgen?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 2 mei 2005
De combinatie Oase en Driftige Astrid stond al een tijdje op het programma. Vandaag waren we ter plekke, maar na een uur zoeken gaven we het op. Er arriveerde op dat moment een team uit Alphen a/d Rijn, dat aanvankelijk de moed niet opgaf, maar we denken nu toch wel dat de cache echt verdwenen is.

3310

geo 3310. De doos van Lotte - van zonsteam

7 augustus 2011, 10:00
Na de vondst van Oase wandelde ik nog 3 km door voor de Doos van Lotte via de noordelijke route. Bij het hek staat op een bord dat betreden wordt afgeraden vanwege de aanwezigheid van een stier. Die had deze zondag waarschijnlijk een vrije dag, want ik heb 'm niet gezien. En meestal komen dieren al snel op me toerennen, vanwege de aantrekkelijke bierwalm die vaak om me heen hangt. Tenminste, zo is het met koeien, schapen, ganzen en eenden.
Al snel merkte ik dat ik terecht zou komen in een soort van moeras, maar als je niet de kortste weg neemt en een ruime bocht maakt, kan je met droge voeten de duintop beklimmen waarachter Lotte haar doos heeft verstopt. Hoewel, verstopt? De kist is goed zichtbaar, maar ligt aan de ketting.
Na nog een laatste blik vanaf de duinen wandelde ik weer terug naar de ingang van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Bij uitspanning De Oase heb ik mezelf nog op een witbier van de tap getrakteerd. Een aanrader, net als deze cache.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3311. Rondje Kattuk - van cleanmountain

9 augustus 2011, 20:30
Vanavond was ik met Pino en Mighty-Mike op stap in Katwijk. Precies om 7 uur arriveerden we op het aangegeven parkeerterrein en begonnen we aan ons rondje. Pino en Mike moesten kennelijk weer een hoop bespreken en hadden daarvoor weinig aandacht voor de routebeschrijving. Dat ontdekten ze bij WP2, toen ze lazen dat ze onderweg ook nog een vraag over een gebouw met een half rond dak hadden moeten beantwoorden. Gelukkig was ik nog scherp en had ik de juiste letterwaarde genoteerd. Hierna hield iedereen de aandacht erbij en werden er geen fouten meer gemaakt. Met fikse tegenwind (windkracht 5) en dreigende buien boven zee (waar we volgens Mike geen last van zouden krijgen) werkten we de diverse waypoints af. Toen we bij de laatste vraag tot onze opluchting ontdekten dat de checksum klopte, konden we met een gerust hart richting cache. Die lag mooi verborgen. Tevreden schreven we onze namen in het logboekje. Met de opmerking "Wat fijn dat ze Katwijk op de mooiste plek op aarde hebben neergezet" wandelden we terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3312. 't Veereinde Voorbij - van Jaap en Sam

9 augustus 2011, 20:45
Nadat we het Rondje Kattuk hadden volbracht, konden we mooi nog even naar de wijk Schutterswei. Jaap en Sam hadden daar een bijzonder plekje gevonden waar ze voor ons een cache hadden neergelegd. Het bleek een voortuin te zijn, die grotendeels was bestraat. Dankzij de duidelijke hint zaten we direct in de juiste tuin en haalde ik snel de ijsdoos naar boven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3313. Buiten gebruik - van cordre

9 augustus 2011, 20:10
Vanavond was ik met Pino en Mighty-Mike in Katwijk en de stinkende hoop vuilnis zou onze derde cache gaan worden. Op de heenweg namen we het pad omhoog en na wat wendingen arriveerden we op de mooie en schone plek van de cache. Terug namen we het kortere pad rondom de vuilnisbelt, waarna we even de schoenen moesten afkloppen, want van Pino mochten we geen vuil in de auto meenemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3314. Dansende Draken - van Wennepen

9 augustus 2011, 22:00
Vanuit Katwijk waren we in Oegstgeest beland. Pino had deze cache uitgezocht, want hij herkende de plek van 4.UR.I's Only. In het donker gingen we op zoek naar de draken. Die waren makkelijk gevonden, maar met de cache waren we wat meer tijd kwijt. Niemand had een beschrijving bij zich, dus we wisten geen formaat en geen hint. Uiteindelijk zag Pino ineens het doosje zitten en voorzichtig haalde hij het tevoorschijn. Het terugplaatsen deed hij met nog veel meer zorg, want de kleefkracht was niet optimaal. Op onze tenen slopen we daarna weer terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

3315

geo 3315. Het Berenbos - van PD2AVE

9 augustus 2011, 22:10
Dit zou de laatste voor deze avond worden. Pino parkeerde de auto vlak voor de ingang van het bos en achter elkaar slopen we tussen de bomen. Ineens zag Mighty-Mike in het schijnsel van zijn lamp een beer staan. Er bleken er nog veel meer te zijn, maar gelukkig waren ze niet agressief. Nadat we de cache hadden gevonden, liepen Pino en Mike terug naar de auto. Van al dat bier had ik inmiddels een volle blaas gekregen, dus ik bleef even achter. Daarna liep ik in looppas naar de auto, waar mijn vrienden al de volgende cache aan het selecteren waren. Te laat had ik door dat de grond onder mijn schoenen wegzakte en dat het water naar binnen liep. Dat hoge riet kon ik me van de heenweg niet herinneren en terwijl ik me realiseerde dat dit een sloot moest zijn, probeerde ik abrupt te stoppen, maar door de vaart die ik nog had, viel ik voorover in het riet. Druipnat kwam ik overeind en sjokte ik (om de sloot heen) naar de auto. Mijn vrienden waren nog steeds aan het discussiŰren wat de volgende cache moest zijn en zagen niet welk drama de afgelopen twee minuten vlak voor hun ogen had afgespeeld.
Gelukkig had Pino een rol vuilniszakken bij zich, zodat de achterbak droog bleef terwijl we naar huis reden. Hiermee was er een onverwachts einde van deze gedenkwaardige cache-avond gekomen.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3316. Leren lassen - van 5 Musketiers

13 augustus 2011, 09:00
Vandaag zou ik fietsen van Gouda naar Schoonhoven en weer terug. De eerste cache was het product van de lasdocenten van de SBB. Ter plaatse zag ik dat er al een aardig cachepaadje was ontstaan en dat werd dus mijn eerste doel. Daarna bestudeerde ik wat beter mijn GPS en de hint, zodat ik even later het fraaie laswerk kon bewonderen.
Bedankt en proost, Biertje

3317

geo 3317. Je kan mijn rug op - van aad.agten

13 augustus 2011, 09:20
Een cache met een vreemde titel. Wat zou daarachter zitten? Eerst fietste ik naar de aangegeven parkeerplaats. Maar daar hoefde ik dus helemaal niet te zijn. Nadat ik drie bewoners had geraadpleegd, stond ik voor de juiste woning aan de Wachtelstraat. En iets later stond ik op de cacheplek. Daar werd me alles duidelijk. Op dit vroege tijdstip werd er door de jeugd nog niet rondgehangen, dus met een snelle graai had ik het ding te pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3318. TB hotel Vogelplein - van rfaas

13 augustus 2011, 09:35
Voor mijn derde cache fietste ik deze ochtend naar een achtertuin in de wijk Korte Akkeren. Hoewel, van de achtertuinen heb ik vanwege de hoge schuttingen weinig gezien. Maar de geo-sticker viel goed op, zodat ik zeker wist dat ik hier goed zat. Want meestal sta ik door de GPS-afwijking eerst tussen de spulletjes van de buren te graaien. Of dit nou echt zo'n bijzonder plekje is dat hier een cache moet liggen, kan ik niet beoordelen. Wel constateerde ik dat er een handjevol TB's in de koker zat, dus kennelijk voorziet het hotel in een behoefte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3319. Karnemelksloot nano - van Bieker2009

13 augustus 2011, 09:50
Hoewel er geen stoomtrein meer over de Karnemelksloot hoeft, was het op dit punt deze zaterdagochtend toch behoorlijk druk. Maar als nieuwsgierige toerist-met-camera wist ik de nano ongezien te pakken. Iets verderop, waar ik mijn fiets had neergezet, krabbelde ik mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3320. Soccer field - van boodod

13 augustus 2011, 10:10
Terwijl ik richting het veld en de cache fietste, passeerde ik een jeugdspeler met een zware tas over zijn schouder. Ik was dus op de goede weg. De cache lag echter diep in het park en door de misleidende hint was ik hier veel langer aan het zoeken dan nodig. Waarschijnlijk slaat de hint op een vroegere verstopplek, maar tegenwoordig ligt het doosje beslist niet onder het bruggetje.
Bedankt en proost, Biertje

3321

geo 3321. Rood/wit - van boodod

13 augustus 2011, 10:25
'Een plekje waar je alle kanten mee uit kan', staat er in de cachebeschrijving. Maar ik was natuurlijk alleen ge´nteresseerd in de kant van de cache. En gelukkig zag hem al direct liggen, zodat ik me niet heb laten misleiden. Bijna alles is hier rood/wit, waardoor ik even moest nadenken welke toepasselijke foto ik bij mijn log zou plaatsen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#279. Rondje Boenderpas - van Sjaco

   dnf 13 augustus 2011
De eerste helft van dit rondje heb ik in oktober 2009 gefietst. Vandaag was ik opnieuw in de buurt van Schoonhoven en heb ik het laatste deel gedaan. Ik startte bij cafÚ de Vlist van vraag 10, waar ik eerst even op krachten moest komen. De rest van de vragen leverde daarna geen probleem op, behalve dan de laatste, waar ik in eerste instantie voorbij reed. Toen kon de berekening worden gemaakt, en de cacheplek leek me erg plausibel. Maar of dit zonder hint kon? Ik heb ter plekke van alles onderzocht, opgetild en losgewroet. Maar de micro bleek onvindbaar. Omdat ik over het Oost-co÷rdinaat vrij zeker was, heb ik nog wat gevarieerd in het Noord-deel en daarbij kwam ik achter wat huizen uit, waar je zonder geo-sticker beslist in de verkeerde tuin zit. Ik zal de cachelegger toch maar eens om een hint vragen...

geo 3322. Zomaar ergens in... Gouda - van GeoFamilyNL

13 augustus 2011, 10:35
Ineens bevond ik me midden in de landelijke omgeving van het Groene Hart. Ik fietste van Gouda naar Schoonhoven en vlakbij gemaal Stein stopte ik even voor het oprapen van dit kokertje. Op het aangrenzende weiland was een boer bezig met iets onduidelijks. Terwijl ik de cache pakte, keek ik naar hem en hij naar mij. Hij zal van mij ook wel gedacht hebben dat ik met iets onduidelijks bezig was. Ach, het kon me niets schelen. Deze was ook weer in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

3323

geo 3323. CVCZ Cache Van Cleangardens Zoon - van cleangardens

13 augustus 2011, 12:30
Fijn, zo'n picknicktafel met uitzicht op Schoonhoven Noord. Terwijl ik was gaan zitten en mijn vierde biertje van vandaag nuttigde, keek ik naar de vooruitgang van de bouw. Maar daarna moest ik op zoek naar de cache. In de hint staat iets over het goed vastdrukken in de behuizing, maar dat is nu niet meer mogelijk. Waarschijnlijk is er wat afgebroken of losgeraakt. Een beetje waggelend stapte ik weer op mijn fiets. Ik moest door naar Hoevesteijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3324. Zicht op Hoevesteijn - van Swieb

13 augustus 2011, 12:50
Twee jaar geleden stond ik hier ook. Toen week het co÷rdinaat meer dan 15 meter af, las ik later in de logjes. Logisch dat ik de cache toen niet kon vinden. Vandaag was de herkansing. Misschien was het de toegenomen ervaring of misschien had ik dit keer wat minder gedronken onderweg. In ieder geval had ik het kokertje vrij vlot in handen. Deze not-found was eindelijk weggewerkt.
Bij boerderij Hoevesteijn werd hard gewerkt met betonnen palen. Het interesseerde me niet, want de cache was in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 oktober 2009
Mijn GPS stuurde me naar een plekje achter een hek, dat zo te zien recent was geplaatst. De schapen kwamen gelijk aangerend. Omdat ik vermoedde dat het niet de bedoeling was dat je over het hek klom, heb ik nog wat in het rond gekeken, maar daarna mijn weg vervolgd. Nu lees ik over afwijkingen van minstens 17 meter. Misschien dat de co÷rdinaten kunnen worden aangepast?

geo 3325. Tuitix en Trackix en de Ronde van Lopix 14 - van Geolol.nl

13 augustus 2011, 13:05
Tijdens mijn fietstocht van Gouda naar Schoonhoven en weer terug, passeerde ik ook twee caches van de Ronde van Lopix. Deze lag op een mooi overzichtelijk plekje, waar het lekker zitten is met een biertje in je hand. De logblaadjes waren nat, maar ik kon er nog wel mijn naam op schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3326. Tuitix en Trackix en de Ronde van Lopix 15 - van Geolol.nl

13 augustus 2011, 13:30
Tijdens mijn fietstocht van Gouda naar Schoonhoven en weer terug, passeerde ik ook deze tweede cache uit de serie van de Ronde van Lopix. Eerst ontdekte mijn geoefende oog het bevestigingspunt en daarna vond ik de gevallen cache, liggend in het gras.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#280. Het Schakelbankje - van Geolol.nl

   dnf 13 augustus 2011
Een mooi gebaar van burgemeester Schakel, dit bankje ('uitzichtbalkon') op de Lekdijk. Ik heb het eens goed bekeken. Van boven, van onder, van opzij. Ook de Schakeltafel en het tweede Schakelbankje (van mevrouw Schakel?) heb ik bestudeerd. De hint zegt dat er geen hint nodig is. Dat betekent dus dat de cache weg is. Of dat bierdrinkende geocachers hier toch een hint nodig hebben...

3327

geo 3327. AmfibieŰn en reptielen in de polder - van Geolol.nl

13 augustus 2011, 15:10
Ik was nog maar net aan de wandeltocht begonnen, toen de eerste regendruppels vielen. Maar dit keer stopte de bui niet na een paar minuten, maar bleef het de rest van de middag regenen. Tja, dan kijk je toch met een heel ander oog naar de polder. Ik zag een paar keer een klein kikkertje voor me wegspringen, maar het grootste reptiel trof ik vlakbij de cache aan. wink
Mijn broek was inmiddels doorweekt, mijn jas begon te lekken en ik voelde mijn sokken in mijn schoenen soppen. Zo wandelde ik weer terug naar de plek waar ik mijn fiets had gezet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3328. Zomaar ergens in... Stolwijk - van GeoFamilyNL

13 augustus 2011, 16:30
Het regende nu al twee en een half uur en ik was al helemaal doorweekt. Zo arriveerde ik eindelijk in Stolwijk waar ik zomaar ergens een cache moest vinden. Bij het elektriciteitshuisje stond iemand met een brommer te schuilen. Ik liep met mijn fiets aan de hand naar de cacheplek en zette het ding naast de cache. Zo kon ik snel en ongezien het kokertje pakken en vlug mijn naam op het rolletje schrijven.
Mijn fietstocht van Gouda naar Schoonhoven en weer terug had als doel om een oude not-found weg te werken. Dat is gelukt, maar tegelijkertijd zijn er 2 nieuwe not-founds bijgekomen. En vanwege de regen heb ik de rest van mijn planning laten varen en ben direct naar station Gouda gereden. Ik kom nog wel eens terug als de zon schijnt.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3329. Beroemde Bosschenaar: Borghs - van Kwilniebelluh

15 augustus 2011, 09:10
Elf maanden geleden stond ik hier ook. Toen bukte ik voor niets, want het kokertje was weg. Gelukkig ligt er een nieuw exemplaar, zodat ik vandaag opnieuw een buiging maakte voor Janus Borghs. Tegelijkertijd maakte ik de micro buit. Mooi zo, weer een oude not-found weggewerkt.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 september 2010
Voor vandaag had ik een fietsdag vanaf station Den Bosch gepland. Het was alweer 3 jaar geleden dat ik hier voor het laatst was geweest. Hoog tijd voor een hernieuwd bezoek aan het CacheDorado. Mijn eerste halte was het beeldje van Janus Kiepoog. Met de OV-fiets was dit makkelijk te bereiken. De voorwerpen uit de hint waren allemaal aanwezig, maar de cache trof ik niet aan. Weer een grapje van Janus Kiepoog of van iemand anders?

3330

geo 3330. Bossche Monumenten: Sint Jan - van Le Comte

15 augustus 2011, 09:15
Vandaag vertrok ik met de OV-fiets vanuit Den Bosch voor een tochtje naar Veghel en Schijndel. Maar eerst ging ik nog even wat monumenten bewonderen, want Den Bosch had een nieuwe serie gekregen. De kathedraal stond er weer fraai gerestaureerd bij. Op de Parade werd druk gewerkt (afgebroken) en dankzij de hint stond ik snel op de juiste plek om onopvallend het kokertje te graaien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3331. Bossche Monumenten: Kruithuis - van Le Comte

15 augustus 2011, 09:25
Het tweede Bossche Monument van vandaag was het Kruithuis. Op dit tijdstip van de dag sliepen de kunstenaars nog, dus kon ik ongezien het kokertje uit zijn bergplaats halen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3332. Bossche Monumenten: Watertoren - van Le Comte

15 augustus 2011, 09:30
Het derde Bossche Monument dat ik vandaag bezocht. De jonge kunstenaars lagen nog allemaal hun weekend-roes uit te slapen, zodat ik onopvallend op zoek kon gaan naar het kokertje. Dankzij de hint hoefde ik niet lang rond te drentelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#281. Rosmalense Monumenten: H. Annakerk - van Le Comte

   dnf 15 augustus 2011
Vandaag zou ik in de omgeving van Den Bosch drie oude not-founds wegwerken. Dat is me uiteindelijk ook gelukt, maar er is wel een nieuwe not-found bijgekomen. Op, achter, naast en onder het voorwerp van de hint heb ik gezocht, maar de cache heb ik niet gevonden. Wel een leeg flesje. Nu ik andere logjes lees, hadden anderen dit ook: wel een fles, maar geen cache...

3333

geo 3333. Castle/Kastelenseries 1: Bridge to bridge - van Geopatra

15 augustus 2011, 11:50
Omdat ik vandaag voor de derde keer naar kasteel Seldensate zou fietsen, besloot ik om ook de andere kastelen van deze serie te bezoeken. Fietsend vanuit Den Bosch was kasteel de Wamberg de eerste.
Het begon al goed, want bij brug 1 was geen enkel verbodsbod te vinden. Dan maar naar brug 2 om planken te tellen. Brug 3 bleek er niet meer te zijn, dus het verdwenen bord van brug 1 was gelukkig helemaal niet nodig. Ondanks twijfels bij het aantal stammen van de oude eik en het aantal vertikale rijen stenen, bleek ik steeds weer goed uit te komen. Het zonnetje scheen, ik zag een ree en ik bleek de enige wandelaar in het park. Tevreden dronk ik een biertje.
Tenslotte maakte ik uit mijn hoofd de berekening voor de cache, maar die plek lag 1,7 km verderop. Had ik toch de verkeerde initialen in de boom gezien? Met een andere Noord-formule kwam ik vlak in de buurt uit, op een plek waar wellicht vroeger een brug had gelegen. Maar helaas, tussen de braamstruiken kon ik geen kist zien schitteren. Dan maar eens naar de hint gekeken. De checksum bleek te kloppen en toen ik mijn cache-berekening controleerde met de rekenmachine, ontdekte ik mijn foutje in het Noord-co÷rdinaat. Ik stapte opnieuw op de fiets en iets later kon ik eindelijk de doos openen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3334. Allemaal beestjes: het restant - van Geopatra

15 augustus 2011, 12:15
Bij het idee 'allemaal beestjes' begon het bij mij gelijk te kriebelen. Wat voor plek zou ik hier aantreffen? Mijn GPS wees richting een groot hek, maar dat leek me niet de bedoeling. Ik maakte daarom een omtrekkende beweging en naderde de cache vanuit het westen. Later las ik in de beschrijving dat je dus wel door het hek mocht. Misschien heb ik nu wat beestjes gemist, maar dat vind ik niet erg...
Bedankt en proost, Biertje

3335

geo 3335. Castle/Kastelenseries 3: Seldensate castle - van Geopatra

15 augustus 2011, 13:05
In 2007 en in 2010 wandelde ik hier ook, maar nu de cache weer is hersteld, zou ik hem vandaag eindelijk afmaken. Thuis had ik alle gevonden (en gefotografeerde) aanwijzingen nog eens op een rijtje gezet en ontdekt dat ik met een kruispeiling op een mooi en logisch plekje uitkwam.
Vandaag fietste ik dus opnieuw naar het verlaten kasteel en daarna naar de cache. Eigenlijk had ik de spoilerfoto niet nodig, want op de berekende locatie zag ik al snel een glimp van het rode dekseltje. Mooi zo, weer een oude not-found eindelijk van de kaart.
Bedankt en proost, Biertje
note 18 september 2010
Vandaag fietste ik van Den Bosch via Boxtel naar Schijndel en weer terug. Drie jaar geleden ben ik al eens eerder op zoek gegaan naar deze cache. Ik dacht toen dat het kistje bij de cachekey moest liggen. Het begon toen inmiddels ook al te schemeren, dus ben ik uiteindelijk onverrichterzake weer vertrokken. Vandaag was ik opnieuw in de buurt en heb ik alle punten nog eens gecontroleerd. Niet alle bomen hebben meer een nummer, maar gelukkig had ik destijds foto's gemaakt. Het kokertje in het hoekje is weg, maar de sticker, de paal en de cachekey kon ik goed vinden, dus kennelijk waren al mijn cijfers goed. Ik had ook nog een foto van de formule die in het kokertje zat, maar ik denk dat er nog een tweede aanwijzing moet zijn geweest die ik niet heb gefotografeerd, want hier kon ik verder geen chocola van maken. Kennelijk moet ik nog voor een derde keer terugkomen...
dnf 23 september 2007
Vanuit Den Bosch was ik op weg voor een fietsrondje Bernheze. Onderweg pikte ook nog even de caches langs de Brabantse Aa op. In mijn enthousiasme dacht ik deze korte multi ook wel even te doen. Waarschijnlijk vanwge het bladerdak had mijn Geko zeer slecht ontvangst. 'Hoekje' wist ik gelukkig dankzij mijn ervaring te vinden, maar ik kon niet controleren of die plek klopte met mijn berekende co÷rdinaat, zodat ik ook niet wist of ik de waardes van C, D en E juist had. Ook de precieze plek binnen de ruitvorm kon ik niet bepalen, maar ik vermoed dat ik de juiste 4 cijfers heb genoteerd. Met de paal had mijn GPS ineens geen moeite en toen kon ik naar de cachekey. Ik kwam bij een 'big tree' uit, die overigens wel omgehakt was. Maar de cachekey op 2 meter hoog heb ik niet gevonden, hoewel ik mijn zoekgebied behoorlijk had verruimd. Omdat ik voor vandaag nog 22 caches op mijn lijstje had staan (ik was immers op weg naar Bernheze) heb ik het zoeken voortijdig afgebroken. Ik kom nog een keer terug, maar dan alleen voor de kastelenserie.

3336

geo 3336. Castle/Kastelenseries 2: Heeswijk castle - van Geopatra

15 augustus 2011, 14:40
Nu ik twee van de drie kastelen met positief resultaat had bezocht, durfde ik nummer drie ook wel aan. Kasteel Heeswijk staat er nog in volle glorie bij en dankzij de fraaie uitgezette route kan je het van alle kanten bewonderen. Bij het beantwoorden van de vragen kwam ik gelukkig geen problemen tegen. De glazen pot heb ik niet gevonden, maar wellicht is die al een tijdje geleden gesneuveld en staat de formule daarom al in de beschrijving.
Wel was ik blij dat ik beide spoilerfoto's had uitgeprint. De bergplaats van de cachekey week toch wel zo'n 15 meter af van mijn berekening. Maar nu kon ik op weg naar de doos. Die lag ergens tussen bramenstruiken en brandnetels. Tenminste, dat zei mijn GPS. Toen ik uiteindelijk mijn zoekgebied ook hier zo'n 15 meter uitbreidde, zag ik ineens het voorwerp uit de hint plus een stuk van de plastic zak. Hoera! Zou de bonus me nu ook gaan lukken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3337. Castle/Kastelenseries 4 bonus: Kersouwe - van Geopatra

15 augustus 2011, 15:15
Nu ik alle bonusgegevens had verzameld, kon ik kijken of ik het startpunt kon berekenen. De formules zagen er ingewikkeld uit, maar het viel uiteindelijk allemaal erg mee. Na het beantwoorden van twee simpele vragen, kon ik naar de cache. En die kon ik zonder veel moeite vinden.
Toen ik 4 jaar geleden aan Seldensate begon, leek het me door de complexiteit haast onmogelijk om die tot een goed einde te kunnen brengen. Maar met de toegenomen ervaring, je hoofd erbij houden (niet te veel bier drinken dus) en nauwgezet rekenwerk is het allemaal goed te doen. Ik kan de serie dan ook zeker aanraden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3338. De Schil en De Punt - van Team Voyager, adopted by johanvc

15 augustus 2011, 16:10
Als je vanuit het noordwesten aan komt rijden, heb je niets te maken met slagbomen, parkeerterreinen en infoborden. Ik fietste langs de Zuid-Willemsvaart en zag zo hoe het industriegebied hier inderdaad oprukt. Na eerst even op de verkeerde plek gezocht te hebben, haalde ik daarna zonder kleerscheuren het potje te voorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

3339

geo 3339. Duits Lijntje: Veghel, de brug over het kanaal - van dark angel1969

15 augustus 2011, 16:30
Met de fiets is het geen probleem om dit gebied in te komen. Ik passeerde twee vissers die troosteloos naar hun dobber staarden. Bij de brug twijfelde ik even, maar toen herinnerde ik me de hint. Ik dacht eerst dat ik met mijn vingers erin moest, maar dat bleek niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3340. Duits Lijntje: Veghel, wachtershuisje - van dark angel1969

15 augustus 2011, 16:35
Even verderop stond het wachtershuisje bij de spoorwegovergang, waar in de korte tijd dat ik er was, regelmatig fietsers voorbij kwamen. De werkdag was kennelijk voorbij. Dankzij de hint had ik het kokertje snel te pakken. Ach, zoveel verstopplekjes waren er hier nou ook weer niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3341. Duits Lijntje: Eerde, uitzicht - van bvdp02

15 augustus 2011, 16:55
Met de fiets is het Duits Lijntje goed te volgen. Bij deze oude overgang had ik de cache gelukkig weer snel te pakken. Daarna moest ik even zoeken welk uitzicht ik hier nou moest fotograferen. Ik twijfelde even en ik hoop dat ik de goede richting heb gekozen.
Bedankt en proost, Biertje

3342

geo 3342. Duits Lijntje: Skendel camping Skonste Plekske - van bvdp02

15 augustus 2011, 17:25
En dit was de derde oude not-found die ik vandaag wilde wegwerken. Ik had alle oude logjes grondig bestudeerd en wist dus dat de cache creatief was verstopt en dat je op je nulpunt moest vertrouwen. Dit keer zag ik 'm binnen een minuut. Gek eigenlijk, dat ik hier de vorige keer zo lang heb staan zoeken...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 18 september 2010
Vandaag fietste ik van Den Bosch via Boxtel naar Schijndel en weer terug. Deze cache zit fantastisch verstopt, want hoewel ik ruim een kwartier tussen de stenen en de struiken heb gezocht, kon ik hem niet vinden. Vreemd dat 198 cachers hem moeiteloos konden vinden en ik de pas tweede ben met een not-found. Er staat geen hint bij de beschrijving, dus kennelijk is die niet nodig. Ik ga daarom maar wat hulplijntjes raadplegen om achter de verstopplek te komen.

geo 3343. De Hultert - van MrEWalker

15 augustus 2011, 18:05
Gelukkig lagen er op mijn terugweg naar Den Bosch nog een paar caches, zodat ik toch af en toe kon afstappen. Dit deed ik ook bij de Hultert, waar mijn pijltje precies het plekje aanwees waar het potje was geplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3344. De Zuiderplas - van geotrotterNL

15 augustus 2011, 18:40
Gelukkig zaten er geen vissers op het plekje waar mijn GPS heen wees en ook de hondenuitlaters en joggers lieten mij met rust. Ik zette mijn fiets tegen de boompjes en ging op zoek naar de cache. Mooi uitzicht over de Zuiderplas heb je hier.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3345. Bossche Monumenten: tankstation - van Le Comte

15 augustus 2011, 19:00
De laatste voor vandaag en geschikt om even lekker vol te tanken. Ik had namelijk nog een biertje in mijn rugtas zitten en dat moest op. Mijn fraaie fietsdag van Den Bosch via Veghel en Schijndel en weer terug (80 km) leverde 17 gevonden caches op en 1 not-found (geript), waarvoor ik 10 uur bezig ben geweest.
Bij het station van Den Bosch nam ik nog snel een burgermenu en daarna stapte ik in de trein terug naar Leidschendam.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3345

geo 3346. First Dutch - adopted by mts

22 augustus 2011, 10:00
Deze maandag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike van station Soest Zuid naar het parkeerterrein aan de rand van de Soester Duinen. Vandaag zouden we eindelijk de oudste cache van Nederland opgraven. Mike had dat vorig jaar al eens geprobeerd, ik in september 2009. Nadat we zorgvuldig de juiste plek hadden bepaald (en ontdekt dat we allebei de vorige keer op een andere plaats hadden gegraven), prikte ik met een fietsspaak en Mike met een uitschuifbare microfoonstandaard in het zand. Al snel had mijn collega beet en kwam, veel sneller dan verwacht, de kist naar boven. Opgelucht dat deze lastige cache eindelijk van de geo-kaart af was, poseerden we voor de foto.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3347. Banjers First - van carmo

22 augustus 2011, 10:15
Na First Dutch wandelden we door naar Banjers First. Het vinden van dit doosje ging heel wat makkelijker, want ik zag het deksel al van een afstand glinsteren in het zand. Na afloop heb ik het dus wat beter toegedekt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3348. SoesterLindeNano - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 10:45
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike van Soest naar Amersfoort. Bij de prachtige linde stopten we even om een rondje rond deze boom te maken. Mike vond de nano op de plek waarvan ik zei dat het de meeste waarschijnlijke plaats was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3349. Vogel Quiz Eempolder 14 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 10:55
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Ik had Mike meegevraagd, omdat er in de cachebeschrijving staat dat je een vogelgids mee moest nemen. Mike is wel een vreemde vogel, maar zijn kennis is fenomenaal. Dat bleek ook op deze locatie, want daar pakte hij zonder aarzelen de cache uit z'n verstopplaats. Of zou hij de hint hebben gelezen? Ik moest van hem wel eerst even die vieze slak verwijderen, want hij houdt zijn handen graag schoon. Gelukkig bleek de kwisvraag niet erg moeilijk, dus het eerste goede antwoord hadden we in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

3350

geo 3350. Vogel Quiz Eempolder 15 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 11:05
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Terwijl ik mijn naam op de logrol schreef, noteerde Mike het antwoord op de 15e kwisvraag. Hij zag het juiste antwoord direct, dus de vogelgids kon in de fietstas blijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3351. Vogel Quiz Eempolder 16 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 11:15
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Wat hier nou precies bedoeld werd met de hint, was voor mij onduidelijk. Maar Mike legde me geduldig uit hoe ik het geometrische figuur moest zien en gaf terloops gelijk even antwoord op de kwisvraag. Ja, zo ging dat lekker vlot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3352. Vogel Quiz Eempolder 13 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 11:30
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. We stonden nu tegenover de Vogelopvang Soest. Op maandag is het daar kennelijk altijd erg rustig. En ook op het fietspad bleef het verder stil. Zo hadden we alle tijd om eerst op de verkeerde plek (Mike) en daarna op de juiste plek (ik) voorzichtig naar het broedsel te zoeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3353. Vogel Quiz Eempolder 12 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 11:40
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Aan de rand van een wilgenlaantje bukte ik om de cache van het spijkertje te halen. Het simpele kokertje was op een leuke manier aangepast aan het vogelthema. Ook deze kwisvraag wist Mike weer feillos te beantwoorden, dus even later konden we weer opstappen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3354. Vogel Quiz Eempolder 11 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 11:45
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Over een prachtig fietspad reden we naar de cache, die mijn metgezel sneller vond dan ik. Ik was namelijk het cachepaadje richting sloot afgelopen, maar dat was helemaal niet nodig.
Bedankt en proost, Biertje

3355

geo 3355. Eemlijn: Baarn - van Running Deer

22 augustus 2011, 12:00
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Mijn GPS leidde ons naar de nabij gelegen scheepswerf, waar ik al snel door had dat het juiste fietspad een paar meter achter het hek en de vuilcontainer liep. De eigenaar vertelde ons dat de boot net weg was. Nou, dat vonden we niet erg. Dan was het lekker rustig en konden we de cache ongestoord zoeken. Ik zag het kokertje direct zitten en gaf Mike gerichte aanwijzingen hoe hij het ding makkelijk kon pakken. Daarvoor moest hij eerst een paar spinnen en wat webben verwijderen.
Bedankt en proost, Biertje

geo Vogel Quiz Eempolder 10 - van Struijsvogels

   note 22 augustus 2011
Deze maandag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Bij nummer 10 viste we voor het eerst achter het net. Terwijl we zowel de linker als de rechter vangrails afzochten, stoof het verkeer (ook op de parallelweg) op korte afstand voorbij. Na zoveel leuke plekjes in de polder gezien te hebben, vonden we het onbegrijpelijk waarom speciaal hier nu een vogelcache moest liggen. Kan dat niet een klein stukje verder?
Toen we thuis waren, ontdekten we dat de cache afgelopen zaterdag was verplaatst. En naar een beter plekje, gelukkig.

geo 3356. Vogel Quiz Eempolder 9 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 12:35
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Na de teleurstelling bij de vangrail was deze plek weer een stuk interessanter. Mike haalde vlot het doosje tevoorschijn, zodat we daarna konden loggen en de nieuwe kwisvraag konden oplossen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3357. Vogel Quiz Eempolder 6 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 12:55
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. De GPS wees naar de overkant van de sloot. Hoe kwamen we daar droog aan? Verderop was een bruggetje met vissers en na een groet en een korte wandeling zagen we de leuk in stijl verstopte cache zitten.
Bedankt en proost, Biertje

3358

geo 3358. Vogel Quiz Eempolder 7 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 13:05
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Het laatste deel van dit pad gaat door het gras. Voor goed getrainde fietsers zoals wij, was dat geen enkel probleem. Ik bereikte de locatie als eerste en zag direct waar de doos moest liggen. De kwisvraag zette ons even aan het denken, maar samen met de vogelgids kwamen we er wel uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3359. Vogel Quiz Eempolder 8 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 13:10
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Terwijl we door het gras rond de visvijver reden (geen visser te zien, het was waarschijnlijk veel te mooi weer), zochten we het enige stukje niet-natuur. Daar lag de cache op de grond, maar na het loggen heb ik hem weer op z'n plekje gehangen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3360. Vogel Quiz Eempolder 5 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 13:25
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Nadat we dezelfde weg terug hadden gereden, stonden we bij een uitnodiging om het klompenpad te betreden. Omdat we geen klompen bij ons hadden, hebben we de vriendelijke uitnodiging afgeslagen. Maar de cachedoos heb ik wel even gepakt. Tenslotte moesten we nog een kwisvraag beantwoorden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3361. Vogel Quiz Eempolder 4 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 13:35
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Met de hint in ons achterhoofd kon deze cache maar op ÚÚn plekje liggen. Dankzij mijn scherpe blik zag ik het kokertje uiteindelijk ook zitten en konden we onze namen op de logrol zetten.
Bedankt en proost, Biertje

3362

geo 3362. Vogel Quiz Eempolder 3 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 13:50
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Bij deze cache staat een extra gebruiksaanwijzing over niet ver wegstoppen en met het handvat naar beneden. Het kokertje (zonder handvat) lag echter gewoon op de grond. Ik heb het daarna op dezelfde plek teruggelegd. Bij de kwisvraag twijfelde Mike even, maar zei daarna dat hij zeker was van zijn antwoord.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3363. BECC: Bunschotens Eerste Carpool Cache - van Maabo

22 augustus 2011, 13:55
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Bij de carpoolplaats was het erg druk. Auto's reden af en aan. De fietsenstalling was bijna geheel leeg en er was dus genoeg ruimte om onze karretjes even neer te zetten. Mijn GPS leidde me de verkeerde kant op, maar Mike trok de cache snel tevoorschijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3364. Vogel Quiz Eempolder 2 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 14:10
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Na een kort uitstapje naar een carpoolplek, waren we weer terug in de polder. We zagen een duidelijke aanwijzing waar de cache moest liggen, maar daar lag hij dus niet. Een paar meter verderop, precies volgens de hint, zat het kokertje netjes verstopt.
Voor onze lunch vonden we iets verderop een bankje, waar we onze boterhammen op aten. Het bokje achter het hek vond onze fietsen een inbreuk op zijn territorium en probeerde ze met wat heftige stoten om te duwen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3365. Vogel Quiz Eempolder 1 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 14:45
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Op deze plek zaten gelukkig geen vissers, maar we moesten ook opletten om niet in het water te vallen. Mike dacht dat hij bijna met zijn voeten in een sloot stapte, maar dat bleek een droge greppel. Uiteindelijk zag ik ineens de fraaie verstopplaats en konden we ook deze kwisvraag beantwoorden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3366. Vogel Quiz Eempolder 25 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 15:00
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Mijn GPS wilde me over het pad van de boerderij sturen, maar op de kaart zag ik dat er een stukje terug een nieuw fietspad liep. Dat leidde precies naar de cachelocatie, waar al een mooi cachepaadje was ontstaan. Naar het water, overigens, niet naar de cache.
Bedankt en proost, Biertje

3367

geo 3367. Vogel Quiz Eempolder 24 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 15:10
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Hier stonden we bij de Vogelboulevard van Natuurmonumenten. We konden zien dat er hard aan de vernieuwing was gewerkt. En we zagen ook de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#282. Vogel Quiz Eempolder 19 - van Struijsvogels

   dnf 22 augustus 2011
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Op het moment dat we bij de wilg aankwamen, was er niemand te zien. Maar als je met z'n tweeŰn een kwartier aan het zoeken bent, val je toch echt wel op. Omdat we alle andere caches direct konden vinden, zijn we ervan overtuigd dat dit kokertje verdwenen is. Misschien is een plekje bij een iets naar achteren gelegen boompje wat veiliger?
Dit was de tweede gemiste cache, dus de bonus zagen we aan onze neus voorbij vliegen...

geo 3368. Eemlijn: Soest - van Running Deer

22 augustus 2011, 15:45
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Tussen de caches van de Vogel Quiz passeerden we ook wat Eemlijn-opstapplaatsen. Hier stond een mooi kunstwerk te verroesten. "Zoals deze polder een grensgebied vormt tussen Zuiderzee en Heuvelrug, zo groeit riet op de grens van water en land." Ik zag de verstopplek en Mike maakte een paar fraaie foto's.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3369. Vogel Quiz Eempolder 18 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 15:55
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Voor fietsers zouden de laatste 300 meter lastig zijn. Nou, niet voor ons. Moeiteloos trapten we door het gras en zagen de cache steeds dichterbij komen. Ik zette als eerste mijn fiets tegen het paaltje en pakte het doosje uit zijn bergplaats.
Bedankt en proost, Biertje

geo Vogel Quiz Eempolder 17 - van Struijsvogels

   note 22 augustus 2011
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Toen we hier een half uur geleden voorbij kwamen, waren twee mannen bezig het gras te maaien, zaten er wat vissers onder een paraplu en waren er wat knulletjes aan het zwemmen. Maar nu was ineens iedereen verdwenen, zodat we ongestoord op zoek konden naar de cache. Mike vond het draadje en ik pakte mijn neopreen handschoenen om de bodem van de vijver af te tasten, op zoek naar het gevallen kokertje. Helaas, dat is weggedreven of meegenomen. Thuis ontdekte ik dat de cache al een paar dagen op 'disabled' stond en dat er al aan herstelpogingen wordt gewerkt.

geo 3370. Vogel Quiz Eempolder 20 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 16:15
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Na drie teleurstellingen waren we wel weer toe aan een vondst. Gelukkig was Mike goed in vorm en had hij het kokertje weer snel te pakken. Toen ik een foto maakte van de verstopplek, zat ik met mijn arm in de brandnetels. Soms zit het een beetje tegen.
Bedankt en proost, Biertje

3371

geo 3371. Vogel Quiz Eempolder 23 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 16:25
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. De route zat er bijna op. Hier haalde mijn metgezel het kokertje weer vlot tevoorschijn, terwijl ik me concentreerde op de fraaie natuur.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3372. Vogel Quiz Eempolder 22 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 16:40
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. We arriveerden op een prachtige rustgevende plek. Er stond een auto geparkeerd naast de cache en een man met een camera keek hoe we ons op het bankje installeerden. Terwijl ik genoot van een verfrissend biertje, pakte Mike een nieuwe krentenbol. We lieten zo duidelijk zien dat we voorlopig niet zouden vertrekken, dat de fotograaf (of was het toch een geocacher?) in zijn auto stapte en wegreed. Op een iets andere plek dan verwacht troffen we daarna het kokertje aan. Later hoorden we dat ook deze cache iets was verplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3373. Vogel Quiz Eempolder 21 - van Struijsvogels

22 augustus 2011, 16:50
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder. Bij het aanrijden zag ik net iemand de cache terugleggen. Het was inderdaad Onraab, de naam die we bij de vorige cache ook al op de logrol hadden zien staan. Ik stootte vreselijk hard mijn hoofd en was even uitgeteld. Daardoor pakte Mike de cache. We hadden net gelogd of de volgende cachers stonden al te wachten. Dit was voor ons de laatste van de serie, maar met drie not-founds zullen we nog en keertje terug moeten voor de bonus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3374. Eemlijn: Amersfoort - van Running Deer

22 augustus 2011, 17:20
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder van Soest naar Amersfoort. We hadden al wat voorzichtig rondgeneusd om de twee vissende jongetjes niet achterdochtig te maken. Maar opeens kwam er een vrouw aangefietst die vroeg of we voor de cache kwamen. Nadat ik bevestigend had geantwoord, pakte ze de nano met een snelle beweging ergens vandaan en duwde het ding in mijn hand. Dat is nog eens een service!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3375. Rondje Amersfoort: Centrum - van Biegstra

22 augustus 2011, 18:10
Vandaag fietste ik met mijn goede vriend Mighty-Mike door de Eempolder van Soest naar Amersfoort. De fotowandeling door de Langestraat had ik in februari 2009 al eens gedaan. Er was toen een gevel onherkenbaar veranderd en ondanks diverse pogingen om alle mogelijkheden af te gaan, bleef de cache toen verborgen.
Vandaag probeerde ik het opnieuw. Ik had destijds genoteerd waar ik welke foto had gezien, dus ik hoefde alleen nog te checken waar de (nieuwe) foto van ldenhof precies tussen moest. Helaas begon het nu te regenen en moesten we ervoor zorgen dat de inkt van de printjes niet begon door te lopen. Ik ontdekte nu ook dat ik vorige keer een cruciale fout had gemaakt en toen was het ineens een fluitje van een cent. Opgewekt fietsten we naar de berekende locatie en daar trok ik opgelucht het kokertje uit zijn schuilplaats.
Hierna reden we nog naar de Amersfoortse Kei, maar die had ik 2 jaar geleden al eens gezien. Zo wisten we vandaag in 9 uur 30 caches te vinden (3 niet), waarvoor we in totaal 55 km hebben gefietst.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3376

geo 3376. Stadshart 5 - van Paul

26 augustus 2011, 19:40
Nu de Stadshart-serie weer online is, besloten mijn goede vriend Mighty-Mike en ik om snel toe te slaan. Vrijdagavond reden wij naar Zoetermeer, waar Mike al snel ruzie kreeg met de TomTom, die ons naar de eerste cache wilde leiden, maar niet wist dat dit via de ingang van de parkeergarage moest. Nadat ik Mike 'vriendelijk' had gevraagd om de irritante vrouwenstem het zwijgen op te leggen, konden we in alle rust op zoek naar de ingang. Op de juiste verdieping was het helemaal leeg, zodat we alle tijd en ruimte hadden om de eerste bonusgegevens te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3377. Stadshart 1 - van Paul

26 augustus 2011, 20:00
Voor onze nummer twee van deze serie schakelde mijn goede vriend Mighty-Mike zijn TomTom weer in, maar zocht dit keer op de dichtstbijzijnde parkeergarage. Na een wirwar van straatjes stonden we uiteindelijk binnen. Maar was dit de juiste etage? Nee dus. Uiteindelijk vonden we ook het tweede kokertje en werden de bonusgegevens genoteerd. Op de terugweg naar de auto begon het ineens te regenen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3378. Stadshart 2 - van Paul

26 augustus 2011, 20:15
Voor onze nummer drie van deze serie leek dit op de kaart de dichtstbijzijnde, maar we ontdekten dat we daarbij de ingang van Stadshart 4 voorbij reden. Toch maar de eigen gekozen volgorde aangehouden en mijn goede vriend Mighty-Mike kon zich daarna lekker uitleven op het bochtencircuit naar de juiste etage. Ook hier was het weer lekker uitgestorven, zodat we de cache ongestoord konden pakken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3379. Stadshart 4 - van Paul

26 augustus 2011, 20:30
Dit was onze nummer vier van de serie en mijn goede vriend Mighty-Mike en ik reden terug naar de ingang van de parkeergarage voor Stadshart 4, die we eerder deze avond al voorbij gereden waren. Er begon zich al een zekere routine te ontwikkelen. De cache was snel gevonden, nog even een fotootje maken en dan op zoek naar de stempelautomaat voor de uitrijkaart.
Bedankt en proost, Biertje

3380

geo 3380. Stadshart 3 - van Paul

26 augustus 2011, 20:45
Voor ons was dit de laatste van de serie en nadat we de juiste ingang hadden gevonden en mijn goede vriend Mighty-Mike zijn auto op de juiste etage had geparkeerd, pakte ik het kokertje en noteerde de laatste bonus-gegevens. Achteraf gezien was het handiger om de auto in ÚÚn parkeergarage te laten staan en vandaaruit de andere garages lopend te bezoeken. Maar Mike houdt ervan om kilometers te maken en is ook nog eens gek op manoeuvreren op smalle plekjes. Nu konden we eindelijk naar de bonus, de kers op de taart van vanavond.
Bedankt en proost, Biertje

geo Stadshart Bonus - van Paul

   note 26 augustus 2011
Nadat we in de auto van mijn goede vriend Mighty-Mike de locatie van de bonus hadden uitgerekend (met dubbele check), waren we verrast dat de cache zo dichtbij leek. Maar helaas, die plek bleek in een gebouw te liggen. Of bovenop het (onbereikbare) dak. Een rondje wandelen leverde geen geheime ingangen op. We vonden het ook een onlogische plek voor een glazen pot, hoewel we bij de caches van Paul wel wat gewend zijn...
Terug naar de auto en nogmaals de berekeningen gecontroleerd (aan de hand van de foto's die ik had gemaakt van de logrollen). We hebben daarna ook nog een foutieve Meneer-Van-Dalen-berekening uitgeprobeerd. Tenslotte gaven we het op. Ik denk dat er een foutje in de formule staat. Of een van de cijfers op de logrolletjes is verkeerd. Ik zal de maker maar eens mailen...

geo 3381. Het studentenhuis - van Boekenhuis

26 augustus 2011, 21:55
Na de tegenvaller bij de Stadshart Bonus wilde mijn goede vriend Mighty-Mike nog even naar een studentenhuis. Hoewel hij nooit heeft gestudeerd, is zijn interesse in jonge vrouwelijke studenten onverminderd gebleven. In het donker zochten we onze weg naar het Nicolaasplein, waar mijn GPS even het spoor bijster raakte en ik een geheim paadje langs de Dobbeplas insloeg. Gelukkig was Mike bij de les en bracht ons weer terug bij het oude schoolgebouw, waar hij al snel de cache ontdekte. Ik had meer belangstelling voor een bijzondere bierdoppenverzameling in het zand. Woont hier een lotgenoot?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3382. Europese Unie - van daanjunior

26 augustus 2011
We besloten de terugweg vanuit Zoetermeer via het Balijbos te laten lopen. Mijn goede vriend Mighty-Mike zette zijn auto aan het einde van de bekende parkeerplaats neer en daarna wandelden we de vertrouwde omgeving binnen. Al heel wat jaren zijn we hier op zoek geweest naar caches, hebben we multi's gelopen en er liggen hier zelfs een paar nachtcaches. Via de kortste route bereikten we het gele potje dat dankzij de Europese Unie hier is neergelegd. We hebben er veel plezier aan beleefd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3383. Balijdriehoek - van rakker

26 augustus 2011, 22:55
Vreemd dat deze cache juist aanbevolen wordt om 's nachts te doen, terwijl de nabijgelegen cache 'Europese Unie' beslist niet na zonsondergang bezocht mag worden. Na het bezoek aan de Europses Unie hebben mijn goede vriend Mighty-Mike en ik daarom maar even gewacht totdat het donker werd en daarna zochten we onze weg over de overbekende paden. Eigenlijk hadden we hier geen GPS of zaklamp nodig, maar ja, anders wordt het zo saai. Het laatste stukje deden we op de tast en toen ontdekte Mike een leuke verstopplek, waar zich inderdaad de cache bevond. De makers kunnen gerust zijn: deze cache is (nog) niet verdwenen in de Balijdriehoek.
Bedankt en proost, Biertje

3383

Terug naar boven

Door naar september