Blik op Biertje

Bierpraat juni 2011

26 caches gevonden (logs 3148-3173)

3148

geo 3148. OVT Utrecht - van mlvdburg

12 juni 2011, 11:05
Vanmorgen, Eerste Pinksterdag, arriveerde ik met de trein in Utrecht, dus ik kon makkelijk even een blik werpen op de OV-terminal in aanbouw. Daarna wandelde ik naar buiten om te kijken of ik de nano kon vinden. De plek was compleet uitgestorven, dus ik kon daar ongemerkt mijn gang gaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo Aan de Werf - van BigFurryMonster

   note 12 juni 2011
Eerste Pinksterdag was ik in Utrecht en er was nog even tijd voor een cache. Het startpunt van deze multi is precies naast het terras van café De Poort, waar ik wel eens een witbiertje drink. Maar het bier moest even wachten, want ik moest eerst een wandelingetje maken over de werven. Ik dacht dat ik de tekeningetjes wel begreep, al snapte ik niet waarom sommige twee keer voorkwamen. Toen ik het laatste plaatje had bereikt, dacht ik dat hier ook de cache moest liggen. Met de hint in gedachten liep ik verder, maar ik kwam niets opmerkelijks tegen. Nou heb ik dat vaker bij de caches van BFM, want het is me nog nooit gelukt om een cache van hem in één keer te vinden.
Een paar uur later was ik weer terug. Ik was op bezoek geweest bij een vriend, waar ik op internet de laatste logjes had gelezen. Aha, ik moest dus op zoek naar een coördinaat. De vriend wilde wel mee en ik toonde hem wat ik reeds gevonden had. Hij wist ineens een plausibele oplossing en zo ontdekte ik ook het engeltje in de hoek. Er ontstond op die manier inderdaad een coördinaat, maar dat was een plek op meer dan 1 km afstand. Het laatste deel hebben we daarom nog maar eens gelopen. Daarna heb ik nog diverse mogelijkheden uitgeprobeerd en bezocht, maar een cache hebben we nergens gevonden. Op het terras van De Poort hebben we toen maar een witbiertje gedronken. Voor de cache moet ook ik dus nog een keertje terug...

___________________________________________________________________


3149

geo 3149. Onder de hemel - van Team KIS98

16 juni 2011, 17:35
Ik was al een paar dagen in afwachting wanneer de nieuwe Sculptuurcache zou verschijnen. Daarna heb ik even gewacht op het eerste logje, omdat er meestal nog wat foutjes in de vragen of de formule moeten worden verbeterd. Maar wat een verrassing: dit keer geen Chinese puzzel, maar eenvoudige vragen en een simpele formule. Vol goede moed verliet ik dus vanmiddag wat eerder mijn werkgever (een van de sponsoren, dus dat kon wel, dacht ik) voor een wandeling over het Lange Voorhout. De vragen waren inderdaad van een verrassende eenvoud en slechts voor één uitleg vatbaar. Het controletotaal klopte, dus ik kon naar de cache. Daar zocht ik eerst even op de verkeerde logische plek, maar toen viel mijn oog ineens op een leeg groen blikje dat Team KIS98 natuurlijk voor mij had neergelegd als extra hint. Als tweede kon ik mijn naam op de logrol zetten. Bij het terugstoppen liet de lijm van het magneetje los, dus het kokertje zit nu (op dezelfde plek) geklemd in plaats van gekleefd.
Welk beeld was mijn favoriet? Eentje heb ik niet kunnen zien, want die zat nog in een grote (licht beschadigde) doos. De lege verpakkingsmaterialen spraken mij ook wel aan, want die tref ik vaak aan op cacheplekken (of ik laat ze zelf achter). Uiteindelijk vond ik dat de man met een spijker in z'n kop het meest op mijn dagelijkse situatie slaat na een avondje doorzakken in mijn stamcafé...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3150. De grote kerk - van de beebees

16 juni 2011, 17:55
Na een bezoekje aan de beeldententoonstelling op het Lange Voorhout fietste ik even door naar de Grote Kerk. Ik bedacht me ineens dat ik de beschrijving met de hint niet bij me had, maar die bleek helemaal niet nodig, want de cache zat precies op het nulpunt. Nu kon ik nog snel even naar het tegenover gelegen Wapen van Den Haag voor een lekker witbiertje...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3151. Parkgrens - van Joostw en Marius

16 juni 2011, 19:40
Vanavond zou ik weer met de Braeckgeocachers Pino en Mighty-Mike op stap gaan en ik had dit keer de regio Zoetermeer uitgezocht. Eerst zochten we de grens van het Buytenpark op, een plek waar Mike al twee keer tevergeefs was geweest. We gaven hem dus een kleine voorsprong en met hulp van de hint en het goed lezen van de beschrijving wist hij het kokertje binnen een minuut te vinden. Gelukkig, zijn eer was gered en de eerste cache zat in de pocket.
Bedankt en proost, Biertje

3152

geo 3152. Wandelen op de dijk - van Buytenbeentje

16 juni 2011, 20:00
Vanaf de Parkgrens wandelden we in een onverwachte regenbui op de dijk. Toen onze GPS'sen iets later begonnen te piepen, lieten Pino en ik de veel jongere en lenige Mighty-Mike op zoek gaan naar het doosje. Toen hij dat uiteindelijk had gevonden en iedereen zijn naam had gekrabbeld, liepen we nog wat door voor een cache die ik al eerder had gevonden. Maar daarna was de eerste stroopwafel dan toch eindelijk verdiend.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3153. De vlinderroute in het Westerpark - van Buytenbeentje

16 juni 2011, 21:30
Er stond vanavond natuurlijk ook een multi op het programma. Al heel wat caches heb ik in het Westerpark gezocht en gevonden, maar dit keer moesten we op zoek naar vlinders. Helaas waren die allemaal gevlogen, want we kwamen er slechts eentje tegen. Wel zagen we een hoop andere beesten. Het plaatje van WP3 konden we eerst niet vinden, totdat Mighty-Mike het in een andere hoek ineens zag glinsteren. Bij WP5 vergaten Pino en Mike om de fietsknooppunten op te tellen, dus die zaten eerst met een verkeerd coördinaat. Bij WP6 had Pino niet goed gelezen, maar ik kon hem bijtijds corrigeren. Toen ik daarna ook de antwoorden van WP7 en WP8 goed voorspeld had, mocht ik voorop lopen op het keurig gevormde paadje dat ons naar de cache leidde. Daar was het even zoeken naar de juiste opening, maar toen hadden we het vlinderdoosje in handen.
Bedankt en proost, Biertje

3154

geo 3154. Beveland's Eerste - van BigBrother74

16 juni 2011, 21:50
Dit was de vierde cache van vanavond en die werd razendsnel door Pino gespot. Mighty-Mike en ik dachten eerst nog dat hij een grapje maakte, maar het bleek inderdaad de nep-tupperware doos te zijn. Daarna heb ik nog even een blik in de tuin geworpen, want ik was erg benieuwd of die echt zo bijzonder is dat er een cache aan gewijd moest worden. Familie Beveland heeft gekozen voor een kaarsrecht tegelpad met links en rechts diverse zitjes, waarvan vooral de loungebanken en de verplaatsbare stookplaats mij erg aanspraken. Een prima plek om een biertje te drinken. Ik geef deze tuin daarom een 7.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3155. Silver Dome - van Paul

16 juni 2011, 22:20
Met de caches van Paul hebben wij altijd wat moeite. Een paar maanden geleden waren we voor Silver Dome al eens op zoek gegaan op mogelijke plekken voor punt B, maar dat is toen niet gelukt. De hoogte van de paal hadden we dus niet goed. Vanavond gingen Pino, Mighty-Mike en ik opnieuw op pad, maar we hebben heel veel hulp gehad. Allereerst van Corbulo, die via-via had achterhaald wat de werkelijke hoogte van de mast was. Ook kregen we via hem nog wat andere waarden doorgespeeld, zodat we al snel op de cacheplek stonden. In de log van Loze Jorry had ik al gelezen dat het een vuilnisbelt leek, dus we wisten dat we hier goed zaten. Via een omtrekkende beweging probeerde Mike de helling te beklimmen en voorzichtig weer af te dalen, maar uit de geluiden maakten we op dat dit niet helemaal goed ging.
Ik besloot Loze Jorry maar even te bellen en vanaf zijn vakantieadres op IJsland gaf die aan hoe we de cache het beste konden benaderen. Pino had inmiddels kennis gemaakt met wat collega's van Paul, die gelijk meehielpen met zoeken. Na een tweede telefoontje met Loze Jorry voor extra aanwijzingen had collega Chiel Brons ineens de doos in handen. Natuurlijk mocht hij van ons daarna zijn naam ook in het logboekje zetten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo Opaprikstok's droomwensen: 1000e found - van sandrakim72

   note 19 juni 2011
Vanaf een afstand zag ik het al: de cache is geript. De plank die de bekisting afsloot, lag opzij en de cacheplek was leeg. De munitiekist was meegenomen. Eén van mijn droomwensen is om mijn 1000e not-found te noteren. Het schiet al lekker op, want ik heb er al 255.

geo 3156. Kaartje, kleine moeite, groot plezier - van my boy lollipop

19 juni 2011, 18:10
Na bezoek aan Pino vanmiddag vanwege zijn verjaardag fietste ik op de terugweg nog even langs een paar caches. Mighty-Mike ging met de auto. Dat is soms sneller, maar ja, waar parkeer je dat ding dan? Ik was net aan het loggen, toen hij kwam aanlopen. Jammer dat er in de beschrijving niet staat dat het leuk is om een ansichtkaart achter te laten, want thuis heb ik nog wel wat grappige bier-kaarten. Ja, het staat wel in de titel van de cache, maar ik dacht dat dit alleen op de verstopplek sloeg. Nu heb ik mijn naam maar op een van de aanwezige kaarten erbij gekrabbeld.
Bedankt en proost, Biertje

3157

geo 3157. Weet jij hoe laat het is? - van team paddestoel

19 juni 2011, 18:25
De hele dag waren er al buien voorbij getrokken en nu was het heel even droog. Aan de plassen op de zonnewijzer kon ik niet aflezen hoe laat het was, maar mijn horloge zei 18:25 uur. Ook hier kwam Mighty-Mike weer aanlopen toen ik net aan het loggen was. Hij mocht dus het nanorolletje oprollen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3158. Van park tot woonwijk 2 - van

19 juni 2011, 18:40
Op weg naar huis fietste ik door de woonwijk. Of was het nou park? Mighty-Mike ging met de auto en moest omrijden. De verstopplek had ik gelukkig snel in de smiezen en ter hoogte van de plaats waar de kinderboerderij had gestaan, kwam ik Mike weer tegen. Ik kon hem geruststellen dat de cache makkelijk te vinden was.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3159. All you need is love - van my boy lollipop

19 juni 2011, 18:50
Op de plek waar ik niet had verwacht een cache te vinden, lag hij tóch. Liefde (en een cache) op het eerste gezicht, dus. Na al die buien was het nu even droog en daardoor was ik niet de enige op straat. Daarom snel een fotootje van mijn grote liefde gemaakt en dan weer snel verder.
Bedankt en proost, Biertje

3160

geo NF#256. Opaprikstok's droomwensen: flessenpost - van Opaprikstok

   dnf 19 juni 2011
Het had de hele dag geregend en onder de nog nadruppelende bladeren zocht ik tevergeefs naar Opa's fles. Bierfles of jeneverfles? Ik kon niets vinden en de hint hielp me ook niet veel verder. Iets met kippen? Ik kom nog wel eens terug...

___________________________________________________________________


geo 3160. Moppentrommel - van PD2AVE

20 juni 2011, 12:40
Ondanks de voorspelde buien leek het best aardig weer te blijven, dus ik besloot om 12 uur toch maar op de fiets te stappen en van Wassenaar naar Katwijk te rijden en daarna via Oegstgeest en Leiden terug door Voorschoten. Zo kon ik nog een paar caches doen en mijn achtertuin weer even schoonvegen. De moppentrommel was de eerste. De hint leek op meerdere situaties toepasbaar, maar ik zag een cachepaadje en iets opvallends en dat bleek inderdaad de cache te zijn.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3161. Koninklijke cache - van Wennepen

20 juni 2011, 14:20
Tja, een nano zoeken in een tuin met een hint die werkelijk op alles kan slaan. En nergens een geocachesticker te zien. Na een kwartier besloot ik gewoon aan te bellen voor hulp, maar er deed niemand open. Nadat ik de batterijen van mijn GPS had vervangen, bleek dat ik al die tijd in de verkeerde tuin had gezocht. Ik moest dus bij de buren zijn. Daar was helaas ook geen sticker te vinden, maar na een tijdje zag ik wel de groene nano zitten.
Na het loggen heb ik ook even de tuin beoordeeld, want kennelijk was dit een bijzonder plekje dat men graag aan andere geocachers wil laten zien. Ik vond de tuin eigenlijk niet erg bijzonder. Door de schaduw is het ook niet mogelijk om daar gezellig met een biertje te zitten. Ik waardeer deze voortuin dus met een 6.
Bedankt en proost, Biertje

3162

geo 3162. Weg uit Oegstgeest - van Goudvis 89

20 juni 2011, 14:30
Ik vertrok uit Oegstgeest en was op weg naar Leiden. De mijmerende landman keek uit over de splitsing der wegen. Piekerde hij soms over een hutje op de hei? Moeiteloos gaf hij de cache prijs. De meeste strookjes waren beschreven, maar gelukkig vond ik nog een leeg achterkantje. Goudvisje moet binnenkort dus weer een keertje terug naar haar (ouderlijk) nest...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3163. Mysterious ways - van PD2AVE

20 juni 2011, 14:45
Bij het vinden van deze cache vond ik inspiratie bij een song van UB40: Food For Thought. Want waar zou ik zelf een doosje verstoppen? Ja, inderdaad en daar lag het ook. Het was de hele dag al droog, dus deze cache kon ik ook droog loggen. Er was alleen geen logboekje, alleen een visitekaartje en twee papiertjes die andere cachers hadden achtergelaten. Alles was al helemaal volgeschreven, dus ik heb geprobeerd om ergens in een hoekje mijn naam erbij te krabbelen. Jammer dat PD2AVE zo weinig tijd heeft voor onderhoud...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3164. Willem van Oranje - van amstaffgirl071

20 juni 2011, 15:10
Nadat ik het monument goed had bekeken plus de omgeving, vroeg ik me af waar je hier een small cache zou kunnen verstoppen. Er was één plekje waar ik nog niet had gekeken en daar trof ik inderdaad iets aan wat op de hint leek, maar dat kon het toch niet zijn? Ik was verbaasd toen ik inderdaad de cache in handen had. Mooi gedaan, hoor!
Bedankt en proost, Biertje

3165

geo 3165. De sleutels van de hemel - van nl13286

20 juni 2011, 15:30
De puzzel had ik al een hele tijd geleden opgelost, maar toen ik er onlangs nog eens naar keek, snapte ik niet hoe ik aan de oplossing gekomen was. Waren de voorwerpen ineens veranderd of de volgorde? Met het 'vreemde' coördinaat gaf de checker toch een 'proficiat' en vandaag trof ik de doos zonder moeite op die plek aan. En toen begreep ik ook de naam van de cache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3166. Oost west, thuis best - van nl13286 & amstaffgirl071

20 juni 2011, 15:350
Ik was er zo van overtuigd dat de cache natuurlijk om het hoekje van de flat zou liggen, dat ik er tientallen meters voorbij was, voordat ik mijn vergissing inzag. Toen ik uiteindelijk verbaasd in de buurt van het nulpunt arriveerde en me afvroeg hoe je hier een regular cache kan verstoppen, werd me al van bovenaf een balkon toegeroepen of ik 'm al had gevonden. Na wat aanwijzingen (ik vermoed van nl13286) had ik het doosje in handen. Eronder bleek nog een klokje te liggen, maar ik kon niet horen of het nog tikte.
Bedankt en proost, Biertje

3167

geo 3167. Magnificent - van PD2AVE

20 juni 2011, 15:45
Bij het vinden van deze cache vond ik inspiratie bij een song van UB40: If It Happens Again. Maar dat was pas nadat ik had bedacht dat ik niet óp de brug, maar eronder moest zijn. Die fout had ik destijds bij Kanaalzicht 1 ook gemaakt. De nano leek me meer een micro, maar veel erger was, dat het logboekje helemaal vol was. Uit wanhoop had iemand nog een los blaadje toegevoegd, maar ook dat was inmiddels helemaal volgeschreven. Met moeite heb ik nog ergens mijn naam erbij gekrabbeld. Jammer dat PD2AVE zo weinig tijd heeft voor onderhoud...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3168. I still haven't found what I am looking for - van PD2AVE

20 juni 2011, 16:00
Bij het vinden van deze cache vond ik inspiratie bij een song van UB40: I Got You Babe. Mijn GPS leidde me eerst naar de verkeerde kant van het water, zodat ik weer helemaal terug moest fietsen. Gelukkig zaten de vissers niet naast de cache, maar een stukje verderop. Ze konden dus niet zien wat ik aan het doen was en dat ik uiteindelijk 'I got you, babe' mompelde, toen ik het doosje in handen had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3169. De dierenweide - van ph7fe

20 juni 2011, 16:20
Met mijn slechte ogen (probeer deze puzzel niet op te lossen in een duister café!) had ook ik wat moeite met de juiste kleuren. Diverse mogelijkheden werden door de checker keihard afgestraft. Toch moest ik in de buurt zijn, hield ik koppig vol. Vandaag was ik op mijn rondje door de regio eindelijk in de buurt van de dierenweide. En ik had geluk: precies tussen de 2 punten die ik als mogelijkheid in mijn GPS had ingevoerd, zag ik ineens het kokertje zitten. Mooi zo, nu naar huis en naar het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3170. Opaprikstok's droomwensen: flessenpost - van Opaprikstok

22 juni 2011, 22:550
Vanavond was ik hier voor de derde keer. Na het wekelijkse zwemuurtje had ik mijn goede vriend Mighty-Mike gevraagd om met zijn paraplu mee te komen. Ik had namelijk uit de logjes begrepen dat opa's fles ergens onder de grond lag. Omdat Mike ineens ook nog een andere cache wilde zoeken, stonden we een stuk later dan ik had gepland, tussen de struiken. Hier hebben we systematisch een flink stuk bos beprikt, zonder iets te vinden. Toen ik het wilde opgeven, deed mijn collega een laatste poging om het nulpunt te bepalen. Rond deze nieuwe plek zijn we opnieuw aan de gang gegaan en uiteindelijk hoorde ik het lang verwachte 'plok'. Op het logboekje staat dat Opaprikstok de fles op 31/7 vanaf de Pier in zee gaat gooien. Ik ben erg benieuwd waar de fles gaat aanspoelen en of we daar nog wat van horen...
Bedankt en proost, Biertje
dnf 19 juni 2011
Het had de hele dag geregend en onder de nog nadruppelende bladeren zocht ik tevergeefs naar Opa's fles. Bierfles of jeneverfles? Ik kon niets vinden en de hint hielp me ook niet veel verder. Iets met kippen? Ik kom nog wel eens terug...

___________________________________________________________________


3171

geo 3171. De Hof van Onthaasting - van GeoLash

25 juni 2011, 16:45
Voor een verjaardagsfeest was ik dit weekend in Sittard. Vanaf het station liep ik eerst snel naar deze cache. In de Hof was niemand te zien, dus ik kon op mijn gemak gaan zoeken. Mijn GPS wees eerst naar de andere kant van het pad, maar toen ik daar niets vond en nadat ik de hint had gelezen, kon dat maar op één plek slaan. Daar vond ik uiteindelijk ook het doosje. Hierna ging ik gehaast naar de plaats waar de barbecue en het bier al op me stonden te wachten.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo NF#257. Oud Rijswijk - van Paul

   dnf 27 juni 2011
De caches van Paul zijn niet de makkelijkste, weet ik uit ervaring. En bij het fietsen van Oud Rijswijk bleek dat opnieuw. De route gaat niet langs historische plekken, maar draait alleen om rekenopgaven. Gelukkig had ik mijn rekenmachine bij me, want een foutje is zó gemaakt. Ik had nog een oude uitdraai, waarin bij WP3 voor de formule van D1 in de routebeschrijving '-90' staat, maar bij de additional waypoints niet. Ik kwam op een plek waar ik geen zone kon ontdekken. maar met wat logisch nadenken kwam ik voor de mogelijke cacheplek bij een tuin uit. Daar hoopte ik een geocachesticker te vinden, zodat duidelijk zou zijn dat ik goed zat. Helaas. In die tuin zag ik overigens ook niets wat op een cache leek, dus ik probeerde een andere waarde voor de zone. Ik kwam daabij op een straathoek uit, waar ik langs het hek heb gezocht. Ook daar geen cache, dus ik zal eerst nog wat oude logjes lezen en dan nog eens teruggaan...

geo NF#258. Leonardoschool Rijswijk - van schaafjes

   dnf 27 juni 2011
Rondhangen bij een school als man alleen is tegenwoordig verdacht, vooral als dat in de pauze is en alle 48 kinderen op het schoolplein spelen. Ik zag dat de leerkrachten me in de gaten hielden, zodat ik besloot om op een ander moment nog maar eens terug te komen. Nu zie ik dat de cache al een paar maanden geleden is verplaatst. Met het nieuwe coördinaat ga ik komend weekend nog maar eens terug.

3172

geo 3172. Lars' Leuke Lantaarnpalen #2: Beerninkplantsoen - van schaafjes

27 juni 2011, 13:00
Toen ik kwam aanfietsen, zag ik de palen al in een kluitje bij elkaar staan. De auto's die eronder waren geparkeerd, worden 's avonds dus goed verlicht. Vreemd dat de palen niet gewoon langs de hele straat staan. Het gaat dus kennelijk om kunst en niet om openbare verlichting. Na deze filosofische beschouwing reed ik door naar de cache, waar ik even mijn ketting controleerde en de petling oppakte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3173. In mei leggen alle vogeltjes een ei - van schaafjes

27 juni 2011, 13:15
Hoewel het geen mei meer is, bleek dit vogeltje nog steeds op haar eitjes te broeden. De plek was inmiddels goed bereikbaar door het cachepaadje dat in de afgelopen weken is ontstaan. Het was vandaag een zomerse dag volgens het KNMI, maar ik had nog voldoende bescherming aan om de begroeiing te weerstaan. Na het pellen vond ik een klein logboekje, waar ik netjes mijn naam in heb geschreven.
Bedankt en proost, Biertje

3173

Terug naar boven

Door naar juli