Blik op Biertje

Bierpraat april 2011

12 caches gevonden (logs 3073-3084)

3073

geo 3073. Geocaching Multi Event 2011 - van Scoutinggroep Erica

16 april 2011, 10:25
Zoals bijna alle voorgaande jaren reed ik weer met Pyne mee voor (helaas) de laatste editie van het GME. Vanaf 2004 heb ik alle keren meegemaakt, met uitzondering van vorig jaar. Maar toen zijn we met een groep cachers uit de regio precies een week later alsnog richting Naarden getogen, om een aantal (multi)caches te doen en op die manier de traditie in stand te houden. Waarschijnlijk gaan we dat in 2012 herhalen...
Het parkeerterrein van de begincache West stond al behoorlijk vol. Toch presteerde Pyne het een prima plekje in te pikken en konden we op zoek naar fietsborden, brugborden en gekleurde kruisborden. Volgens Pyne was de douchestang eigenlijk een deurstang, dus zochten we verderop nog even naar een douchekop, maar uiteindelijk stonden we naast de kist en kon ik mijn naam voor de 7e keer in het logboek noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3074. Braintrainer 2.0 - van geopeter

16 april 2011, 11:15
Na de inschrijving en bestudering van de nieuwe caches zette Pyne zich aan deze puzzel, met een stevige beker zwarte koffie. Dat leverde uiteindelijk een aantal mogelijke punten op, die we besloten af te lopen. Thex voegde zich bij ons en zo reden we met z'n drietje naar de parkeerplaats. Het eerste punt zag er hoopvol uit, maar leverde niets op. Van de overige mogelijkheden was er eentje die voldoende perspectief bood, maar helaasÖ geen cache. Na hernieuwde bestudering van de puzzel zag Pyne dat er nog 2 andere mogelijkheden waren en daar vond hij tenslotte het gezochte doosje. Nee, geen FTF, maar brons voor hem en blik voor mij. Daarna hebben we Thex maar even geroepen, zodat ook hij zijn naam kon krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3075. Comenius - van PaGis & Grga

16 april 2011, 12:25
Met Pyne en Thex reed ik de vesting binnen, want deze 'oude' GME-cache moest eindelijk ook eens een keertje gevonden worden. Terwijl Thex op heel verkeerde plaatsen zocht, schreven Pyne en ik snel onze naam op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3076. Paradijsbos - van Pallas Athene

16 april 2011, 12:45
Een hondenuitlaatveldje met uitzicht dat niet erg aanspreekt. Dat leek ons wel wat. Met Pyne en Thex stond ik echter aan de overkant van het water. Aha, er was ook een parkeerplaats opgegeven. Met een uitmuntende U-turn draaide onze chauffeur z'n wagen weer in de juiste richting en had ik een paar minuten later het doosje in mijn handen. Tijdens het loggen kwamen er al nieuwe belangstellenden aan en konden we het boekje gewoon doorgeven.
Bedankt en proost, Biertje

3077

geo 3077. sQuaRe code - van figure skating wolf

16 april 2011, 13:15
Dankzij de iPhone van Barny hadden we deze locatie al bij binnenkomst op het GME kunnen ontcijferen. Op de teugweg naar het terrein konden we mooi nog even langs het ganzennest. Helaas waren alle eieren al op. Dan maar een biertje halen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3078. [GME2011] Hey-wie-ben-jij-cache - van Scouting Erica

16 april 2011, 13:30
Terwijl Thex snel wat broodjes kroket ging bestellen, wandelden Pyne en ik naar de Hey-wie-ben-je-plek. Daar stond al een lange rij volkomen onbekende cachers, waar we eerst uitgebreid mee kennis hebben gemaakt voordat we het logboekje in ontvangst namen om onze namen te krabbelen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3079. Lagieskamp - van DS&IO

16 april 2011, 13:40
Ook dit jaar was ik weer met Pyne meegereden naar het GME en nadat we het overzicht van nieuwe caches hadden bestudeerd, hadden we een paar mysteries en deze multi uitgekozen. Zo was ons ochtendprogramma en het begin van de middag al flink gevuld. Toen we bij de cache arriveerden, moesten we even wachten voordat we het boekje en de doos overhandigd kregen. Een mooie wandeling met gelukkig niet al te moeilijke vragen. Dank daarvoor.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3080. Weg van de minste weerstand - van Bas & Stephan

16 april 2011, 16:20
Tijdens het GME hadden Pyne en ik deze multi uitgekozen om samen met Thex, IkbenMamma en het gezin van Keske27 te gaan doen. Nadat de eerste weerstand was overwonnen en Keske's zoon Kevin ons had uitgelegd hoe we de berekeningen moesten maken, konden we op pad. Bij opgave 5 wisten we dat er iets met een factor 100 te groot of te klein moest zijn, en na even piekeren zagen we dat de onderste ring niet zwart maar rood had moeten zijn. Zo bereikten we uiteindelijk het cachegebied waar iedereen op zoek ging naar de kist, maar het was Reigermannetje die de minste weerstand ondervond en ons het logboekje kon overhandigen.
Bedankt en proost, Biertje

3081       3081

geo 3081. [GME2011] Avondcache - van Scouting Erica

16 april 2011, 22:45
Na wat biertjes en het avondeten was het wachten op de start van de avondcache. Klokslag 21:00 uur stond ons team, bestaande uit Pyne, Thex, IkbenMamma en team Lion King op de parkeerplaats van de vesting en konden we op zoek naar het hondje van Yvonne. De geest va het GME had ook nog wat boodschappen voor ons, in lege drankflessen, via morse (klopgeest?) en een kubus, totdat we uiteindelijk bij het graf arriveerden. Een vuurspuwer heette ons welkom, we moesten een kaarsje branden en de laatste eer betuigen. Voor Thex duurde het allemaal veel te lang, die had duidelijk een grote dorst. Terug op het GME-terrein troffen we hem aan met twee (half lege) flessen bier in zijn hand. Met een drankje bij het kampvuur en het ophalen van goede herinneringen namen we afscheid van een gedenkwaardige event-serie.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3082. Sportief Voorschoten - van M.I.Casa

27 april 2011, 20:55
Toen ik met Mighty-Mike arriveerde op de parkeerplaats voor ons wekelijks sportief avondje in zwembad Het Wedde, stond Pino al op ons te wachten. Of we die nieuwe cache aan de overkant ook al hadden gedaan? Sportief gaf hij ons ongeveer de richting en een schatting van de afstand. Met z'n drieŽn liepen we dus naar het sportveld, waar door FC Sportief Voorschoten juist een belangrijke wedstrijd werd gespeeld. We hadden direct een vermoeden waar de micro zich zou bevinden. Terwijl ik de nieuwsgierige voetballers even afleidde, kon Mike het kokertje ongezien pakken en beschreven we even later op een afstandje de logrol. Terwijl Pino zich verbaasde over onze snelle actie, plaatste Mike de cache terug. Onze eerste sportieve daad hadden we verricht. Nu naar het zwembad en de koffie!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3083

geo 3083. Reflections in the dark - van Amerod

28 april 2011, 20:10
Vanavond zouden we met de Braeck-geocachers op pad gaan voor 2 nachtcaches in Rotterdam. Omdat dit keer iedereen op tijd was en zich goed had voorbereid, waren we al erg vroeg (het was nog volop licht) op het parkeerterrein. Bij het startpunt duurde het dus eventjes voordat we de eerste reflector vonden. De tocht was nog korter dan we hadden verwacht en daarom liepen we de eerste keer straal voorbij de cache. Gelukkig hadden we de scherpe ogen van Pino bij ons, die ineens iets zag oplichten. Toen duidelijk was dat we op het eindpunt stonden, haalde ik snel de doos tevoorschijn. Nadat we de waarde van A hadden genoteerd, liepen we door naar het vervolg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3084. More reflections in the dark - van Amerod

28 april 2011, 22:05
Omdat Reflections in the Dark veel sneller was gevonden dan verwacht, hadden we een probleempje met het licht. Om kwart over acht is het namelijk nog niet donker, dus het schijnen met onze mega-lampen bleek weinig zin te hebben. We verspreidden ons om op mogelijke plekken op verder weg liggende bomen ons licht te laten schijnen, maar ook dat bleek niet te helpen. Dan maar eens logisch nadenken. Eťn richting hadden we nog niet geprobeerd, maar een waadpak hadden we niet bij ons. Corbulo had watervrees, Mighty-Mike wilde zijn nieuwe brogues niet nat laten worden, dus we besloten een ommetje te maken. Daarna werd het eentonig: Pino vond het volgende WP en ook het daaropvolgende. Gelukkig kon ik me nuttig maken met mijn spiegeltje.
Bijna bij het eind werd het toch net iets te moeilijk voor ons. Hoe we ook schenen, hoe ver we ook wegliepen, nergens zagen we iets opgloeien. Gelukkig was het iets voor tienen, dus durfde Pino wel even te bellen. Amerod was nog wakker en gaf ons de richting waar de reflector moest zitten. Na een stukje lopen, kregen we het beloofde licht ineens dan toch nog te zien. Met nieuwe energie wandelden we nu naar de cache, die ik onder de ogen van mijn vrienden tevoorschijn trok. Na het loggen liepen we terug naar de auto. Nu kon eindelijk ook de tweede stroopwafel worden uitgedeeld en poseerden we voor de groepsfoto.
Bedankt en proost, Biertje

3084

Terug naar boven

Door naar mei