Blik op Biertje

Bierpraat januari 2011

9 caches gevonden (logs 3061-3069)

3061

geo 3061. Westlands Monopoly: Waterster, Wateringen - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 14:00
Deze middag zou ik met Corbulo eindelijk deze serie gaan afmaken. In twee dagen (op 22 november en 10 december) hadden we bijna alle caches gevonden. Nu zouden we dan eindelijk de bonus gaan vinden. Maar eerst reden we naar de kinderboerderij waar we al twee keer eerder tevergeefs waren geweest (niet goed op de openingstijden gelet). De aanwezige boer wist niets van de cache, of deed alsof hij van niets wist, maar gelukkig kan je de doos bijna niet over het hoofd zien.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3062. Westlands Monopoly: Waterleidingbedrijf - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 14:45
De vragen waren al veel eerder beantwoord en de checker gaf ons gelijk, maar omdat de cache een tijdje niet beschikbaar was geweest, duurde het even voordat Corbulo en ik opnieuw naar het Westland reden om de serie af te maken. Het door mij aangewezen parkeerplekje werd door mijn chauffeur aanvankelijk afgekeurd, maar uiteindelijk was hij overtuigd en daarna kon het zoekwerk beginnen. Gelukkig had ik een helder moment, waardoor ik het doosje snel had gevonden. Een mooie constructie.
Bedankt en proost, Biertje

3063

geo 3063. Westlands Monopoly: A.J. Bruggelingpad, Poeldijk - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 15:00
Nog drie te gaan en dan op naar de bonus. Corbulo zette zijn auto netjes langs het A.J. Bruggelingpad en daarna wandelden we naar de cacheplek. Even stonden we op het verkeerde been, maar daarna zag ik de cache netjes zitten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3064. Westlands Monopoly: Wenpad, Poeldijk - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 15:10
Tijdens het zoeken naar de cache kwamen er al gauw een stel paarden op ons af. Het is me al vaker opgevallen dat koeien, eenden, ganzen en paarden direct op me toe lopen als ik in de buurt ben. Volgens Corbulo komt dat door de bierwalm die continu om me heen hangt, waardoor dieren denken dat ze iets te eten krijgen. Terwijl Corbulo de petling terugstopte, fluisterde ik de paarden toe dat ik helaas niets voor ze bij me had.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3065. Westlands Monopoly: Kans 1 - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 15:40
Nadat we de verschillende wp's al op 10 december hadden bezocht, was het handiger om de eindlocatie pas vandaag te bezoeken. Hoewel de berekende locatie inderdaad ruim 1 km van het beginpunt aflag en zo'n 4 km van de speeltuin, begonnen Corbulo en ik toch te twijfelen toen we het terrein betraden. Het laatste stukje was zelfs behoorlijk modderig en toen we dan (ongeveer) op het nulpunt stonden, dachten we toch ergens een (reken)foutje gemaakt te hebben. Maar ineens zag ik iets schitteren tussen de struiken en bleken we toch een goede Kans te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

3066

geo 3066. Westlands Monopoly: Vrij parkeren (Bonus) - van Fam. Bunschoten

15 januari 2011, 16:05
Na twee en een halve dag door het Westland gereden te hebben, stonden we nu dan eindelijk bij de bonus. Op maandag 22 november en vrijdag 10 december hadden we de meeste caches van deze serie al gevonden, en vanmiddag deden we de laatste. Het lastigst bleken de kinderboerderij (maandag gesloten en vrijdag waren we er eerst te vroeg en daarna te laat) en het geniepige station Naaldwijk. Maar gelukkig had ik voldoende bier bij me om alle kleine tegenslagen op te vangen en Corbulo weer op de been te krijgen.
Nadat mijn metgezel de auto had neergezet ("Moeten we nog wat betalen? O nee, het is hier vrij parkeren.") liepen we naar de cachelocatie. Eerst zochten we voor de vorm op de verkeerde plek, maar daarna openden we de fraai verborgen kist.
Bedankt en proost, Biertje

3067

geo 3067. Ollekebolleke - van Klein-Duimpje

15 januari 2011, 16:20
Nadat ik samen met mijn goede vriend Corbulo het Westlands Monopoly had afgerond, wilde ik graag ook nog even langs deze cache. Vroeger (2004) lag er aan de voet van dit kunstwerk een microcache met de naam 'Stonehenge'. Die heb ik op de ochtend van 17 januari op de fiets ontmaagd, vlak voordat superontmaagder Pyne in z'n zwarte monster langs zou rijden. Een goed gevoel was dat. De nieuwe cache ligt echter op een heel ander plekje, maar is fraai in stijl uitgevoerd.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3068. Gouda spoortunnel - van DiedB

23 januari 2011, 13:00
Vandaag was het jaarlijkse Pint Winterbierfestival en met twee biervrienden had ik de trein naar Gouda genomen om weer wat zware bieren te proeven die de Nederlandse brouwers speciaal voor de donkere wintermaanden voor ons gemaakt hebben. (Tip: neem allemaal een glas met een verschillend bier en schuif de glazen steeds door nadat je een paar slokken hebt genomen. Zo kan je veel verschillende bieren proeven, zonder direct van je stoel te vallen.)
"Eerst moeten we even een cache vinden, hier achter het station", zei ik toen we uit de trein stapten. Mijn vrienden kennen mijn hobby inmiddels en liepen geduldig achter mij aan. Op de cacheplek aangekomen liet ik ze eerst even zelf zoeken, maar toen dat te lang ging duren en ik dorst begon te krijgen, pakte ik de micro op en konden we eindelijk aan het bier!
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3069. Marinapark - van awema & piet144

31 januari 2011, 09:45
Met vier biervrienden zat ik dit koude en winderige weekend in een huisje op dit bungalowpark en zaterdagmiddag stelde ik voor om even deze 'slechts 1,5 km lange en vrij makkelijke cache' te gaan doen. Uiteindelijk hebben we heel wat mr kilometers gelopen en kostte het ons drie dagen om de cache te vinden! Dat kwam om te beginnen omdat ik aangenomen had dat de 6 wp's in de volgorde van A t/m F stonden en zo had ik ze dus ook in mijn GPS gezet. Daardoor hebben we heel lang op de plek vanwaar je een vrijstaand gebouw kan zien, gezocht naar het getal 161x. Alle paaltjes, bordjes, stickers en serienummers onderzocht, en toen maar besloten naar het volgende punt te lopen. Pas toen ik daar geen beeld van een visserman, maar een groene brievenbus aantrof, begreep ik mijn fout. Mijn vrienden snapten niet hoe ik zo stom kon zijn en vroegen zich hardop af hoe ik nou 3000 caches heb kunnen vinden. Alleen met de belofte van een biertje in het hoofdgebouw kon ik ze even stil krijgen. Via het vissersbeeld en de plattegrond vonden we een tafeltje waar we (een paar) bieren van bierbrouwerij Volendam hebben gedronken. Op hun website stond dat een rondleiding mogelijk was, dus dat hebben we voor zondagmiddag direct geregeld. Hierna hebben we nog een poging ondernomen om de cache te vinden, maar kennelijk was de alcohol of de kou te sterk voor ons.
Zondagmiddag, na het bezoek aan de brouwerij, deden we een tweede uitgebreidere poging. Helaas had ik de hint niet afgedrukt, waardoor ik opnieuw commentaar kreeg van mijn vrienden. Terug in de warme bungalow kon ik via mobielinternet alsnog de hint opschrijven en daarna letter voor letter decrypten. Aha, toen werd duidelijk dat we vlakbij de cacheplek hadden gestaan, maar juist dr niet hadden gekeken. Inderdaad, een beetje dom.
Maandagochtend, de derde dag en tevens onze dag van vertrek, zijn we alsnog gaan loggen. Onbegrijpelijk dat we op deze plaats niet hadden gezocht. Maar het heeft ons leuk bezig gehouden. En zo zie je nog eens wat anders dan bierkratten op je balkon.
Bedankt en proost, Biertje

3069

Terug naar boven

Door naar februari

© www.mijn-eigen-website.nl (design)