Blik op Biertje

Bierpraat juli 2011

121 caches gevonden (logs 3174-3294)

3174

geo 3174. P+R / C Uitgeest - van zoekbaars

2 juli 2011, 08:40
Voor vandaag had ik een fietsroute gepland langs 34 caches tussen Uitgeest, Beverwijk en Wijk aan Zee, maar tot mijn verbazing bleek er in Uitgeest geen enkele OV-fiets beschikbaar te zijn. De enige troost was dat ik deze P+R-cache op een paar meter afstand kon oppikken en loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#259. Wonen en Werken, deel 5 - van kilekida

   dnf 2 juli 2011
Omdat er in Uitgeest geen OV-fiets beschikbaar was, ging ik met de trein terug naar Beverwijk. De rijwielstalling bij het station was nog niet open en ik kon ook niet ontdekken of hier OV-fietsen verhuurd werden. Daarom besloot ik maar te wandelen naar de dichtstbijzijnde cache. Zo rond kwart over negen 's ochtends was het daar erg rustig, de speeltuin was dicht en ik dook direct op de cacheplek af. Maar ondanks de uitgebreide hint bleef het kokertje onvindbaar. Helaas...

geo 3175. SiB part 5 Tennis - van no-name

2 juli 2011, 09:30
Omdat Tennis op loopafstand was, wandelde ik door de lege straten van het altijd weer bruisende Beverwijk naar de tennisbaan. Hier was het kokertje gelukkig snel gevonden. Tennisvereniging Westerhout heeft een leuk clubhuis met een gezellig terras, waarop je vast en zeker een lekker biertje kan drinken!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3176. Wonen en Werken, deel 4 - van kilekida

2 juli 2011, 09:50
Figuurlijk wonen? Welnee, het huisje bood letterlijk onderdak aan tientallen oorwurmen die zich daar stevig genesteld hadden en op deze vroege zaterdagmorgen flink opgeschrikt werden toen ik het zakje met het logboek wilde pakken. Maar tegen mijn bierwalm konden ze niet op en terwijl ik mijn log schreef, kozen ze ijlings het hazenpad.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3177. SiB part 9 Tafeltennis - van no-name

2 juli 2011, 10:00
En zo wandelde ik weer verder, nu op weg naar tafeltennisvereniging Rapidity. Die bevond zich in een gebouw zonder ramen op ooghoogte, dus ik kon niet zien of ze er een gezellige kantine hebben. De cache zag ik gelukkig wel. Rond het logrolletje was een nieuw strookje gewikkeld waarop ik mijn naam heb gepriegeld.
Bedankt en proost, Biertje

3178

geo 3178. SiB part 9 Petanque - van no-name

2 juli 2011, 10:15
Er was zo vroeg in de ochtend nog geen speler te vinden, dus ik kon het kokertje snel even ongezien oppikken. Tijdens het loggen dacht ik eraan dat dit spelletje meestal 's middags op een Frans dorpspleintje wordt gespeeld door oude mannetjes en ik kreeg direct trek in een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3179. SiB part 2 Voetbal - van no-name

2 juli 2011, 10:25
Nu wandelde ik verder naar het lege voetbalveld. In de cache hadden zich een paar oorwurmen verstopt, maar die konden niet verhinderen dat ik mijn naam op het rolletje schreef. Vreemd, zo'n voetbalveld zonder doelpalen. Of zet DEM die tijdens de vakantie soms binnen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3180. SiB part 6 Korfbal - van no-name

2 juli 2011, 10:40
Dankzij de duidelijke hint hoefde ik hier niet onnodig rond te hangen, maar kon ik discreet loggen. Het rolletje was echter helemaal vol, maar gelukkig had iemand er een los papiertje bijgestopt. Kennelijk heeft no-name het erg druk met sporten, zodat hij er nog niet aan toe gekomen is om het logrolletje te vervangen. De metalen korf die buiten hing, leek me erg hoog voor Beverwijkse begrippen, maar het clubhuis van HBC zag er fraai uit.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#260. SiB part 7 Atletiek - van no-name

   dnf 2 juli 2011
Lange tijd wandelde ik langs de fraai aangelegde atletiekbaan, totdat mijn GPS zei dat ik hier de cache moest vinden. Helaas, er lagen inmiddels meerdere stenen los, maar een kokertje trof ik nergens aan. Hopelijk heeft mijn langdurige zoekactie niet voor overlast gezorgd (de automobilisten die bij het stoplicht moesten wachten, zullen wel vreemd opgekeken hebben), maar na een tijdje ben ik maar discreet verder gegaan.

3181

geo 3181. SiB part 1 Squash - van no-name

2 juli 2011, 11:05
Dit was de laatste op mijn wandeling door Beverwijk en ook de leukste. Het doosje zit namelijk prachtig verstopt: onzichtbaar voor de gemiddelde squash-speler, maar met het geoefende oog van een geocachende bierdrinker (of bierdrinkende geocacher) was ie snel gespot.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3182. Maatje - van Ambupat

2 juli 2011, 17:10
In de tuin van het maatje van Ambupat ligt een flinke stapel hout opgeslagen. Het maatje heeft waarschijnlijk een flinke open haard. Het uitzicht naar de andere kant is gelukkig een stuk prettiger. In de speeltuin (met tafeltennistafel en klimwand) was rond dit tijdstip slechts één kind te vinden en ik kon de cache dus snel en ongezien oppakken.
Bedankt en proost, Biertje

3183

geo 3183. KrisKras Kapelbosje - van Blauwsnavel

2 juli 2011, 20:50
Dit is een duidelijk voorbeeld van een strafcache: de maker leidt je niet via een mooie route door een gebied, maar laat je met opzet heen en weer lopen, terwijl hij waarschijnlijk grijzend vanuit het keukenraam staat toe te kijken. In de afgelopen 8 jaar heb ik dat pas één keer eerder meegemaakt en dat was (toevallig?) vlakbij, in Mariahoeve. Met de fiets gaat het gelukkig allemaal wat sneller. Het vinden van de cache was nog even lastig, want ik zat een paar meter verderop naar een micro te zoeken. Toen ik zag dat het om een nano ging, was er eigenlijk maar één logisch plekje en daar zat ie ook. Hierna ben ik weer snel linea recta naar huis gefietst, want ik was nu wel toe aan een biertje.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3184. Leonardoschool Rijswijk - van schaafjes

3 juli 2011, 11:40
Vorige week maandag stond ik met een oude uitdraai tijdens het speelkwartier tevergeefs naar deze cache te zoeken. Maar vandaag (zondagochtend) had ik met de nieuwe uitdraai méér succes. Of zou mijn IQ ineens enorm toegenomen zijn?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3185. Mijlpaal 1: Het stille weggetje - van schaafjes

3 juli 2011, 11:50
Momenteel ben ik op weg naar mijn 7e mijlpaal en die zal ik over een maand of 2 hebben bereikt. Ik zat daarover wat te filosoferen, terwijl ik over het stille weggetje fietste. Een mooi plekje voor een cache, want waar vind je nog zo'n stil gebied midden in de Haagse regio? Volgens mij ben ik hier in mijn geocache-tijd nog niet eerder geweest, en ik was erg verrast. De tweede verrassing kwam toen ik het logboekje opende. Mijn goede vriend Corbulo had hier een half uur geleden nog gestaan! Helaas had hij zijn gsm niet bij zich, want hij nam niet op. Maar als hij dezelfde plannen had als ik, kon ik hem misschien nog inhalen...
Bedankt en proost, Biertje

3186

geo 3186. Ilse's Speciale Speeltuinen #1: Pirateneiland - van schaafjes

3 juli 2011, 12:05
Toen ik de speciale speeltuin naderde, zag ik dat ik niet alleen was. Vlakbij de ingang stonden twee vaders naar hun kinderen te kijken. Ik zette mijn fiets strategisch neer en deed alsof ik mijn papieren bestudeerde. Tot mijn verrassing voelde ik de cache direct zitten. Ik peuterde het rolletje eruit en schreef mijn naam. Zoals altijd maakte ik er een foto van. Een van de meisjes wilde weg, maar haar vader zei dat hij even wilde wachten op de clou. Hij had gezien dat ik wat beschreef en er een foto van maakte. Ik zei lachend dat er helemaal geen clou was. Razendsnel had ik het papier opgerold en in de nano gestopt. Terwijl ik wat onhandig mijn fiets probeerde te keren, stopte ik de cache weer ongemerkt terug en reed daarna weg.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3187. Lars' Leuke Lantaarnpalen #1: Lage Veld - van schaafjes

3 juli 2011, 12:15
Wat een uiteenlopende hobby's hebben de schaafjes toch: terwijl Ilse het liefst in een speeltuin zit (maar dan wel een speciale), houdt Lars er meer van om in leuke lantaarnpalen te klimmen. Dit was de tweede uit de serie en volgens het logrolletje was mijn goede vriend Corbulo hier vanmorgen ook al geweest. Zou ik hem nog tegenkomen?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3188. Lucky Number 17 - van Mathos

3 juli 2011, 12:50
Deze cache kostte me heel wat tijd. Kennelijk liet het geluk me in de steek. Vier keer passeerde er een lijn 17, terwijl ik alles voor de derde keer had afgezocht. Waar kan je hier nou een small cache verstoppen? En ineens zag ik het. Op de meest voor de hand liggende plek, waar ik kennelijk al die tijd overheen had gekeken. Mijn goede vriend Corbulo had 'm ook gevonden, bleek uit het logboek. Zou hij er ook zo lang over gedaan hebben?
Bedankt en proost, Biertje

3189

geo 3189. Arachnafobia - van MacOZ58

3 juli 2011, 13:00
Ha, eindelijk een eenvoudige cache van MacOZ58, dus ook voor mij te doen. O nee, iets met spinnen! De plek kende ik al van eerdere (verdwenen) caches en de spinnen waren mij dus ook bekend. Terwijl ik voorzichtig op één been balancerend het doosje probeerde te pakken, viel er een vuistdikke spin op mijn schouder. Gelukkig kon ik die wegslaan, voordat de giftige kaken mijn shirt zouden doorboren. In het logboekje zag ik dat mijn goede vriend Corbulo hier vanmiddag ook was geweest. Had hij die spin soms op het doosje neergezet?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3190. Dennis & Marlie - van vanbaarsel

3 juli 2011, 13:20
Dennis kende ik wel, maar van Marlie had ik nog nooit gehoord. Dennis is ook een liefhebber van bier, maar ik heb 'm niet meer gezien sinds hij weer in het hoge Noorden woont. Bij zijn ouders. Moeiteloos liep ik naar boven om de schildering van dichtbij te bekijken. Was daar rechts van het hartje een liggend bierflesje getekend?
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#261. ff checke - van Wilxlii Carrotte

   dnf 3 juli 2011
De puzzels van Wilxlii zijn te moeilijk voor mij. Dat bleek ook bij deze, nadat mijn goede vriend mij ruim een half jaar geleden geduldig uitlegde hoe simpel de opgave in elkaar zat. Tja, als je eenmaal weet wat zijn bedoeling is... Vandaag was ik weer eens in Delft en zou ik eindelijk even kunnen checken of de cache lag op de plek die de checker akkoord had gevonden. Maar hoe ik ook zocht, een doosje trof ik nergens aan. En dit was nog de makkelijkste van de hele ff-serie...
PS: nu blijkt dat de hint is veranderd. Ik heb dus 1.50 meter te hoog gezocht...

geo 3191. Bovenop de kleintjes! - van vanbaarsel

3 juli 2011, 15:25
Toevallig was de supermarkt ook op zondag open, want ik had er helemaal niet meer aan gedacht dat vanbaarsel had gewaarschuwd dat fietsers het beste tijdens openingstijden konden komen. Het lastigste vond ik de deur, want zowel bij duwen als bij trekken bleef die dicht. Op slot? Welnee, het was een schuifdeur, zo bleek toen van de andere kant drie jongens op me afkwamen en moeiteloos de deur openden. Nadat dit probleem vanzelf was opgelost, was de rest een goedkoop fluitje van een cent. Na het loggen keek ik nog even of ik die bekende supermarktmanager van de reclame zag, maar die werkt blijkbaar in een ander filiaal. Het bier was overigens in de Bonusaanbieding, maar het was dat merk dat ik liever niet drink...
Bedankt en proost, Biertje

3192

geo 3192. Spanning of Ontspanning - van vanbaarsel

3 juli 2011, 15:50
In Delft liggen wel meer caches bij of rond de hoogspanningsmasten, maar deze ligt er een paar metertjes vanaf. Toch voelde ik voldoende spanning toen ik de petling oppakte. Even wachten totdat de fietsers waren gepaseerd en daarna weer op de makkelijke manier teruggeplaatst.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3193. Fietsen door de IJsmeester tunnel - van Brain and Pinky

3 juli 2011, 16:25
Fijn, zo'n snelle fiets-doorgang onder de A13. Voor mij, als fietsende geocacher, had die er al een paar jaar geleden mogen zijn. Vandaag fietste ik er twee keer door heen. Dat kwam omdat ik begon bij WP4 en eerst maar eens het aantal putten ging tellen. Daarna omgekeerd en de lampen en scharnieren bestudeerd. Gelukkig heeft de tunnel schuine wanden met lichtgekleurde tegels. Daardoor voelde ik me niet onveilig in de lange donkere tunnel. Het doosje was daarna vlot gevonden, op een logische en veilige plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3194. Van west naar oost - van vanbaarsel

3 juli 2011, 16:40
Dit fietspad kende ik al en vandaag zou ik het twee keer afrijden. Eerst van west naar oost, terwijl ik hardop de lantaarnpalen telde. Dat ging foutloos, want elke keer trof ik een kaartje met een getal aan. Ook de berekening ging zonder problemen, want precies op het nulpunt vond ik de beloofde micro.
Bedankt en proost, Biertje

3195

geo 3195. Van oost naar west - van vanbaarsel

3 juli 2011, 17:05
Nadat ik van west naar oost was gefietst, keerde ik om en fietste ik hetzelfde stuk weer terug. Op de juiste momenten stapte ik even af om een getalletje te noteren en om tenslotte de cache te pakken. Gelukkig wist ik van de heenweg hoe die eruit moest zien, want tussen het hoge groen viel die nauwelijks op. O ja, bij het begin van het fietspad stond een bord dat het pad vanaf morgen afgesloten is. De cache is dan waarschijnlijk moeilijk te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3196. De Bras - van joycek67

3 juli 2011, 17:30
Gelukkig was het Buurtcentrum dicht, maar toch liepen er veel mensen in de buurt. Probeer dan maar eens onopvallend een kokertje te zoeken als er geen hint bij de beschrijving staat. Ineens stopte er een vrouw op een brommer die me adviseerde de cache van de andere kant te benaderen, dat zou makkelijker zijn. Toch duurde het even voordat ik de constructie ontdekte. Ik ben benieuwd hoe lang de cache blijft bestaan. Ik adviseer om tóch een hint te plaatsen. Je hoeft dan niet onnodig lang te zoeken, waardoor je minder opvalt en de cache langer onzichtbaar blijft voor buitenstaanders.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3197. Tuinieren - van joycek67

3 juli 2011, 17:55
Vlakbij de cache, op de hoek van de heg, bevindt zich een vreselijk groot bijennest. Dat had ik niet in de gaten, toen ik in de houtsnippers onder de struiken wroette. Pas toen ik eromheen liep, zag ik ineens de bijen zwermen. Oei... Terwijl ik van een afstandje wat foto's maakte, stootte ik ineens tegen de cache. Gauw loggen en wegwezen, voordat de bijen mij in de gaten zouden krijgen...
Bedankt en proost, Biertje

3198

geo 3198. LVC, het kerkje van Leidschenveen - van jolroz

3 juli 2011, 18:15
Bij dit kerkje ben ik vorig jaar al een paar keer eerder geweest. Dan was de plek weer afgezet met hekken, dan was de cache weer weg. En nu ligt er sinds maart op een ander plekje een nieuw kokertje. Opnieuw op de fiets naar Leidschenveen, dus. Eerst ben ik even naar boven geklommen om het kerkje van dichtbij te bekijken. En daarna ging ik rennend naar beneden om de cache te loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#262. LVC, Apenkooi - van jolroz

   dnf 3 juli 2011
Waar ging het hier mis? In ieder geval niet in de apenkooi. Moeiteloos werkte ik me omhoog om de sticker te zoeken. Het was etenstijd, dus ik was de enige aap in de kooi. Alleen beneden stond er een klein ventje naar mijn kunsten te kijken. Daarna fietste ik naar de cache. Maar op het nulpunt kon ik niets vinden, ook al had ik mijn zoekgebied inmiddels flink verruimd. Thuis las ik in de logjes dat men moeiteloos het doosje vond. Ik moet dus nog een keertje terug...

geo NF#263. De cijferfabriek - van Coefcollectief

   dnf 3 juli 2011
Zo op het eind van de dag was ik mijn scherpte volledig kwijt, want ook deze cache kon ik niet vinden. Nou was het op zondag rond 19:00 uur behoorlijk stil, maar ik vroeg me af hoe je een nano onopvallend moet pakken als je niet weet waar je moet zoeken. Thuis ontdekte ik dat er inmiddels een extra hint was verschenen. Aan de hand van de foto's die ik had gemaakt, weet ik nu waar ik moet zoeken. Ik kom dus nog eens terug.

___________________________________________________________________


3199

geo 3199. E.M.C.C. Fun4Two.nl - van aad.agten

7 juli 2011, 19:45
Vanavond waren we weer met de vier Braeck-geocachers op stap en dit keer had ik gekozen voor een paar caches in het altijd mooie Moordrecht. De eerste was op de carpoolplaats. "Een leuke locatie", aldus aad.agten. We waren met z'n vieren, dus dit zou Fun4Four moeten zijn. Maar de logrol bleek een vieze natte prop, waar we met moeite wat in konden krassen. Vreemd waar al dat vocht vandaan kwam, want de cache zit toch redelijk beschut. Weinig Fun voor ons, dus.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3200. Moordrecht - van havik

7 juli 2011, 20:25
Vlak bij het eerste hek sprak Pino twee wandelaars aan, die gelukkig alles van Moordrecht wisten. We kregen een duidelijke routebeschrijving naar de grafkelder en naar de straat van de bekendste inwoner. Corbulo wilde elke keer maar naar het beginpunt en we probeerden hem uit te leggen dat dit helemaal niet nodig was. Voor ons bleef nu alleen nog de gedenksteen over en toen we hadden ontdekt voor wie die daar stond, kregen we ook al snel het metalen object in de gaten. Nu konden we naar het minst spectaculaire plekje van Moordrecht, waar de kist al op ons stond te wachten. Havik had ons met zijn ogen direct in de gaten en kwam naar buiten om te vragen of we de cache zonder hulp konden vinden. Jazeker, en het was mijn 3200e. Tijd dus voor een traktatie en ik haalde de stroopwafels tevoorschijn. En daarna sprak Mighty-Mike weer de gedenkwaardige woorden: "Cache gevonden, stroopwafel verslonden."
Bedankt en proost, Biertje

geo 3201. MoorDDDrecht - van zwerver

7 juli 2011, 20:55
Terwijl we aan de fototocht met veel details bezig waren, vroeg ik aan mijn vrienden om even een straatje om te lopen. Gisteravond had ik nog eens een keer naar de afbeelding van MoorDDDrecht gekeken, en wat mij vorig jaar niet lukte, ging toen ineens goed: kennelijk waren mijn ogen in een jaar tijd een stuk slechter geworden, want ik zag ineens een aantal cijfers.
Dat mijn ogen slechter waren geworden, bleek ook het feit dat ik niet had gezien dat er een checker op de cachepagina stond en dat ik de cache niet zag toen ik er naast stond. Gelukkig had mijn goede vriend Mighty-Mike zijn brillenglazen deze avond extra goed schoongewreven, want dankzij een opmerkelijk detail kon hij de cache tevoorschijn halen. Joep kwam in zijn Feyenoord-pyjama naar buiten rennen en wilde graag met Pino op de foto.
Bedankt en proost, Biertje

3202

geo 3202. Moordrecht met oog voor detail - van

7 juli 2011, 22:00
Acht ogen hielden nauwlettend de foto's en de omgeving in de gaten, hoewel Pino en ik meenden dat Corbulo en Mighty-Mike meer aandacht hadden voor de details van de vrouwelijke voorbijgangers. Mike had (nog) geen ex-vriendinnetje in Moordrecht en was waarschijnlijk druk bezig die omissie goed te maken. Tegelijkertijd kreeg hij van ons allerlei nuttige tips hoe om te gaan met lastige bazen en onwillige vrouwen. En ik was voornamelijk bezig om de rekenfouten van mijn vrienden te corrigeren, die hardnekkig probeerden alles uit het hoofd te doen. Moordrecht is niet zo groot, en als je besluit hier 3 caches te lopen, krijg je al snel een déjà-vu-gevoel. Corbulo dacht bij elke gevonden foto dat daar dan de cache moest liggen en hij vroeg zich af hoe ik nou wist dat we pas na de 10e foto naar de cache konden. Zo wandelden we vrolijk verder door bekende straten en langs eerder bezochte plekken. Bij de cachelocatie lieten we het aan Mighty-Mike over om het laatste detail te herkennen en de koker op te vissen. Hierna was het tijd voor de traditionele stroopwafel en de groepsfoto en reden we nog 'even' naar File Kijken, een cache die ik ruim 2 jaar geleden al eens had gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


geo 3203. De Cijferfabriek - van Coefcollectief

10 juli 2011, 16:45
Vorige week stond ik hier ook en ik heb toen zelfs even (vluchtig) bij de cacheplek gekeken. Maar daar zou ie wel niet zitten, dacht ik toen nog. Thuisgekomen ontdekte ik dat er een extra hint was toegevoegd en dat ik dus te goedgelovig was geweest.
Deze zondag keerde ik terug om in alle stilte de nano te pakken. Mijn goede vriend Corbulo hoefde ik niet meer te bellen. Dat had vorige week ook niet geholpen, want toen nam ie z'n gsm ook al niet op. Tour de France-koorts?
Bedankt en proost, Biertje
dnf 3 juli 2011
Zo op het eind van de dag was ik mijn scherpte volledig kwijt, want ook deze cache kon ik niet vinden. Nou was het op zondag rond 19:00 uur behoorlijk stil, maar ik vroeg me af hoe je een nano onopvallend moet pakken als je niet weet waar je moet zoeken.
Thuis ontdekte ik dat er inmiddels een extra hint was verschenen. Aan de hand van de foto's die ik had gemaakt, weet ik nu waar ik moet zoeken. Ik kom dus nog eens terug.

___________________________________________________________________


geo 3204. HMS - van Tonniere

11 juli 2011, 08:40
Vandaag treinde ik opnieuw naar Uitgeest en ook nu waren er geen OV-fietsen beschikbaar. Kennelijk is dat hier een permanent probleem. Gelukkig had ik een alternatief, maar eerst wandelde ik naar het HMS-terrein, waar overigens geen enkele activiteit viel waar te nemen. Daarom kon ik ongestoord de pot van z'n plekje pakken en het logrolletje beschrijven. Hierna wandelde ik weer terug naar het station om de trein naar Castricum te nemen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3205. P & R / C Castricum - van zoekbaars

11 juli 2011, 09:20
Omdat er bij station Uitgeest geen OV-fietsen waren, treinde ik naar Castricum om daar alsnog zo'n fiets op te halen. Eerst reed ik naar het parkeerterrein om het kokertje te zoeken, dat daar op het parkeerterrein moest liggen Gelukkig stonden er geen auto's rond de cache, dus kon ik zonder op te vallen mijn fiets parkeren loggen en weer verder rijden.
Bedankt en proost, Biertje

3206

geo 3206. Sportief Castricum 02 De Vinkebaan - van DaffyDuck53

11 juli 2011, 09:30
Vanaf het P+R terrein fietste ik naar het eerste sportpark van Castricum: De Vinkebaan. Terwijl ik de cache opraapte, hoorde ik dat er al stevig een balletje werd geslagen. Maar ook het terras was deze ochtend al goed bezet. Ja, in Castricum weten ze dat goed te combineren.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3207. Sportief Castricum 01 De Puikman - van DaffyDuck53

11 juli 2011, 09:40
Het tweede sportpark was De Puikman. Hier kon ik ongestoord de cache pakken, want ik zag geen activiteiten, hoewel het hek open stond. Het clubgebouw staat nogal ver weg, dus ik ben maar niet gaan kijken of ze hier ook een gezellig terras hebben.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#264. THeW: de Lugtenakker - van no-name

   dnf 11 juli 2011
Volgens de hint ligt de cache er ruim 10 meter achter, maar volgens mijn GPS was het ruim 30 meter. Er was net (illegaal?) een flinke lading mest gestort. Alle mogelijke plekken bekeken, zelfs in het bosje (pas nu lees ik dat dit niet nodig was). Helaas niets gevonden. Misschien kom ik nog eens terug...

geo 3208. Waterberging Noorderveld - van guus&mary

11 juli 2011, 10:10
Op weg van Castricum naar Beverwijk fietste ik langs de waterberging van Heemskerk. De waterberging heeft een inlaat die overtollig regenwater het gebied in en uit laat stromen. Het molentje pompt de waterberging leeg als deze te vol wordt door het regenwater en het kwelwater uit de bodem. Het dijkje is aangelegd voor onderhoud van de waterberging. Nadat ik de tekst van het infobord op me had laten inwerken, liep ik rustig naar de cache. Terwijl de koeien niet op of om keken, pakte ik het doosje (hoezo micro?) en liet als dank een TB achter.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3209. Weeg - van Tonniere

11 juli 2011, 10:30
Het doodlopende pad is voor fietsers goed begaanbaar en daarom stond ik al snel op deze stralende ochtend op de oude dijk rond te kijken waar de cache zou liggen. Die bleek extra goed verstopt, maar ik had nog geen bier op en was daarom nog goed scherp.
Bedankt en proost, Biertje

3210

geo 3210. Bonne Chance - van no-name

11 juli 2011, 10:50
Het was maandagochtend en het clubgebouw was gesloten. Ik hoefde dus niet discreet te werk te gaan om de cache uit z'n schuilplaats te bevrijden. Daarna liep ik even naar het speelveld om virtueel een balletje op te gooien en een foto te schieten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3211. TIG De Akermaat - van Gele Teken

11 juli 2011, 11:00
Het tuincomplex De Akermaat wordt goed beveiligd: een hoog hek houdt de niet-leden buiten. Voor het vinden van de cache was de hint helemaal niet nodig, want de plek is goed zichtbaar. Nadat ik mijn fiets tegen het hek had geparkeerd, kon ik de koker pakken. Tot ieders genoegen heb ik er een coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3212. Siempel - van siemp

11 juli 2011, 11:15
Een eenvoudig fotorolletje. Door sommigen verguisd, door anderen gekoesterd. Op het coördinaat waar de A9 de oorspronkelijke Communicatieweg doorkruist, vond ik de cache. Gelukkig viel ik niet in het water!
Bedankt en proost, Biertje

3213

geo 3213. Weerstation - van Cumulus-Humilis

11 juli 2011, 11:35
Van buitenaf ziet deze voortuin er niet uit als een professioneel weerstation. De opvallende witte lamellenkorf op de paal lijkt de voor de hand liggende cacheplek, maar een bordje met "Niet in deze paal" moet voorkomen dat zoekers met hun handen in de thermometers zitten. Maar wat is dan wel de juiste plaats? Nadat ik alle mogelijkheden had onderzocht (mijn GPS wees de ene keer naar de tuin van de buren, dan weer achter de -helaas afgesloten- poort) en de temperatuur op deze zonnige dag nóg meer was opgelopen, vond ik uiteindelijk de pot. Pas nu begreep ik wat er met de hint was bedoeld...
Voordat ik vertrok, heb ik nog even deze bijzondere voortuin beoordeeld. Die is behoorlijk onderhoudsvrij omdat bijna alles is betegeld, maar op het zitje onder het zonnescherm kan je lekker een (wit)biertje drinken. Daarom krijgt de tuin van mij toch een 7.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3214. SiB part 7 Atletiek - van no-name

11 juli 2011, 11:55
Ruim een week geleden heb ik hier ook al gezocht, maar toen kon ik niets vinden. Omdat de cache na mij toch gelogd was, besloot ik deze keer alles op alles te zetten. Alle loszittende stenen werden opgetild en de grond eronder stevig doorwoeld. Uiteindelijk vond ik het kokertje diep in de modder op een plekje waar ik 't niet had verwacht en waar ik nog niet eerder had gekeken. Het loggen deed ik daarna heel discreet, maar het is onmogelijk om hier onopvallend te zoeken met al die auto's die steeds voor het stoplicht moeten wachten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3215. Recreatiegebied Buitenlanden - van no-name

11 juli 2011, 12:10
Dit recreatiegebied zag er erg verlaten uit, op deze zonnige maandagmiddag. Het parkeerterrein was leeg en ik vroeg me af waar al de fiets- en wandelpaden waren. Maar waar de cache zich bevond, was gelukkig wel duidelijk en daar heb ik dan ook flink van genoten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#265. Recreatiegebied? Nog even niet! - van no-name

   dnf 11 juli 2011
Na de Buitenlanden fietste ik door naar het aankondigingsbord met de plannen. De GPS wees overigens naar een plekje op 10 meter afstand. Was het bord inmiddels iets verplaatst? Na een kwartier zoeken was ik ervan overtuigd dat het kokertje er niet meer was. Ook in de omliggende struiken zag ik 't niet liggen, dus misschien is het in de sloot gewaaid? Controle is wenselijk...

3216

geo 3216. Wonen en Werken, deel 2 - van kilekida

11 juli 2011, 12:50
Op deze zonnige maandagmiddag rond pauzetijd was het natuurlijk erg druk op dit bedrijventerrein. Een hele uitdaging dus om deze listig verstopte cache te vinden. Vooral als je niet mag graven en niks uit elkaar mag halen. Ik was dus erg opgelucht toen ik uiteindelijk het kleine doosje in handen had en ik deze plek weer snel kon verlaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3217. Wonen en Werken, deel 1 - van kilekida

11 juli 2011, 12:55
Na deel 2 fietste ik door naar deel 1. Vlakbij de cache parkeerde net een koerier zijn auto en verdween in een gebouw aan de overkant. Ik zette mijn fiets neer en probeerde niet de indruk te wekken dat ik van plan was in te breken. Gelukkig had ik het doosje snel in handen, zodat ik na het loggen weer vlug kon vertrekken. Een bedrijventerrein op maandagmiddag tijdens lunchtijd is niet de makkelijkste plek om je onopvallend te gedragen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3218. Velsen-Noord - van no-name

11 juli 2011, 13:20
Toen ik aan kwam fietsen stond er al iemand voorover gebukt het logrolletje te beschrijven. Het bleek Cendris-Fisher te zijn, die de cache zojuist gevonden had. Dat was makkelijk, ik hoefde alleen nog mijn naam erbij te schrijven. Na een gezellig praatje kon ik toezien hoe hij behendig het kokertje weer terugplaatste. Nog even een fotootje en daarna gingen wij elk onze kant op.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3219. Wonen en Werken, deel 5 - van kilekida

11 juli 2011, 13:40
Ruim een week geleden stond ik hier ook. Tevergeefs zocht ik toen naar het doosje dat door zo velen als 'supersnel gevonden' was omschreven. Het kon haast niet anders, of de cache was verdwenen.
Vandaag had ik aan een halve blik al voldoende: het felgekleurde doosje bleek niet te missen. En volgens het logboekje was dit inderdaad het tweede exemplaar met het tweede logboekje, dat op 10 juli voor het eerst weer was gevonden. Mooi zo, weer een Not-Found die ik kon wegstrepen. Nog even een blik op de afgesloten speeltuin en toen fietste ik weer verder door Beverwijk.
Bedankt en proost, Biertje
dnf 4 juli 2011
Omdat er in Uitgeest geen OV-fiets beschikbaar was, ging ik met de trein terug naar Beverwijk. De rijwielstalling bij het station was nog niet open en ik kon ook niet ontdekken of hier OV-fietsen verhuurd werden. Daarom besloot ik maar te wandelen naar de dichtstbijzijnde cache. Zo rond kwart over negen 's ochtends was het daar erg rustig, de speeltuin was dicht en ik dook direct op de cacheplek af. Maar ondanks de uitgebreide hint bleef het kokertje onvindbaar. Helaas...

3220

geo 3220. SiB part 3 Zwemmen - van no-name

11 juli 2011, 13:55
Met wat (geo-)vrienden trek ik elke woensdag mijn baantjes in het Sportfondsenbad van Voorschoten, dus het was leuk om hier in Beverwijk een zusje aan te treffen. Gezien de rust leek het bad gesloten, hoewel een frisse duik met dit warme weer best aanlokkelijk leek. Maar nee, er moesten doosjes gevonden worden, en snel ging ik over tot de orde van de dag: eerst even op de verkeerde plaats zoeken en daarna de een grijns toen het kokertje te voorschijn kwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3221. De Lunetten - van no-name

11 juli 2011, 14:05
De rotonde voor de ingang naar de lunetten stond niet op de kaart van mijn gps, maar met mijn OV-fiets maakte ik een omtrekkende beweging om zodoende precies goed uit te komen. Het kokertje was ook hier weer snel gevonden. Terwijl twee paarden op me af kwamen, schreef ik mijn naam op het strookje.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3222. Van Wonen naar Werken, deel 3 - van kilekida

11 juli 2011, 10:00
Het kostte me heel wat hoofdbrekens om deze cache met de fiets te bereiken. Mijn gps wilde mij steeds via het fietspad over het Hoogovens-terrein sturen. Uiteindelijk vond ik een duinpaadje dat parallel liep en langs een waterpartij leidde. Zo bereikte ik de drukke rotonde en het viaduct, waar ik mijn fiets tegen een bom kon parkeren om daarna het laatste stukje omhoog te kruipen. Daar trof ik geen kokertje, maar een mooi doosje aan. Als dank heb ik een coin achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

3223

geo 3223. Staal aan Zee - van Klettermusen

11 juli 2011, 15:00
Een mooie plaats die inderdaad een cache verdient. Nadat ik mijn fiets had neergezet, wandelde ik omhoog naar de Golven om vandaar de beelden op het terrein om me heen te bekijken. Bijna vergat ik waarvoor ik hier was: een doosje vinden. Dat zag ik pas na de derde poging, maar toen was mijn vreugde ook groot. Even tijd voor een rondedansje en daarna weer verder door Wijk aan Zee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3224. Mooi Uitzicht? - van no-name

11 juli 2011, 15:15
Bij Velsen-Noord was ik Cendris-Fisher tegengekomen, die me al gewaarschuwd had dat het logrolletje in deze nano al tijdenlang helemaal volbeschreven was, dat er al meerdere keren over geklaagd was, maar dat de cachelegger geen tijd of zin had om het te vervangen. Kennelijk hoorde dit helemaal bij zijn waarschuwing op de cachepagina: "Deze cache is minder geschikt voor cachers met een afkeer voor nano's en zij die lijden aan een vorm van schrijfruimtegebrekfobie." Ik heb daarom niet meer de moeite genomen om de nano te openen. Wel heb ik extra veel genoten van het uitzicht: aan de ene kant het helse decor van Corus, aan de andere kant de zee en de pier.
Bedankt en proost, Biertje

3225

geo 3225. Pier V.N. - van no-name

11 juli 2011, 15:35
Het duurde even voordat ik door had dat de V.N. in 'Pier V.N.' niets met de Verenigde Naties te maken had, maar gewoon 'Velsen-Noord' betekende. Toen kon ik dus op weg. Het was nogal een toer met de fiets, want op sommige stukken van de pier lag zoveel zand, dat ik moest afstappen om mijn tweewieler voort te slepen. Misschien als de cachelegger weer even tijd heeft..? wink
Aan de overzijde van de cacheplek had een visser zijn hengel uitgeworpen en af en toe wilden wat wandelaars passeren om naar het uiteinde van de pier te lopen. Ik kon hier prima mijn camera-truc toepassen: even zitten en wat turen door mijn fototoestel voor een prachtig plaatje, terwijl ik met mijn andere hand snel de cache pakte.
Bedankt en proost, Biertje

3226

geo 3226. Screaming Sea - van Frank&Anja

11 juli 2011, 15:55
Virtuele caches zijn een uitstervende soort en omdat ik er zelf eentje heb ('SuperSeyss' bij de bunker van Seyss-Inquart) vond ik dat ik de virtuele cache Screaming Sea ook met een bezoekje moest vereren. Het kostte me nog wat moeite om met een bierblikje in m'n ene hand een foto te maken van mezelf met de camera in m'n andere hand. Maar het is gelukt.
Bedankt en proost, Biertje

geo Boeken aan Zee - van Klettermusen

   note 11 juli 2011
Vaak denken mensen dat ik niet van lezen hou, maar dat is niet waar. Het valt prima te combineren met een biertje. In de tuin, op een dakterras of op het strand. Veel van de teksten kwamen mij dus bekend voor, maar voor een paar moest ik heel diep in mijn geheugen graven. Ik had de puzzel in 2007 al opgelost en het wachten was totdat ik eens naar zee zou gaan. Toen ik vorige week mijn plannen maakte, zag ik dat de opgave in 2009 was aangepast. Met mijn oude aantekeningen was het echter niet moeilijk de nieuwe locatie te bepalen. De cache was voor het laatst op 18 maart gevonden en toen had men een prikstok nodig gehad. Ik had dus mijn twijfels toen ik de cacheplek naderde, maar ik hoefde niet over prikkeldraad te klimmen, dus het was mogelijk...
Op het nulpunt aangekomen zag ik geen aanwijzingen dat hier een regular-cache zou moeten liggen. Vanwege de hitte en de noodzaak om mijn OV-fiets voor sluitingstijd terug te brengen, besloot ik niet te lang rond te hangen. Pas veel later bekroop me het gevoel dat ik misschien toch op de juiste plek was geweest en dat ik misschien toch een paar prikjes had moeten proberen. Een volgende keer dus maar...

geo 3227. De Kaag - van Cumulus-H

11 juli 2011, 16:35
Zo'n tocht door het duingebied op deze warme juli-dag viel niet mee. Toen ik uiteindelijk met de aanbevolen prikstok naar het nulpunt liep, moest ik even glimlachen. Door de 'zorgvuldige afdekking' was de plek al vanaf grote afstand zichtbaar. Waarschijnlijk was dat bij het leggen (in de februari-sneeuw?) heel anders geweest. Ik heb een coin achtergelaten voor de volgende bezoekers.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#266. Berenweide - van HTVDCL95

   dnf 11 juli 2011
Ik was inmiddels op de terugweg naar Castricum om mijn OV-fiets in te leveren. Die terugweg leidde langs een paar laatste caches, waarvan de Berenweide er eentje was. Precies op het nulpunt lag een opvallende steen (de enige in de omtrek), dus het was logisch om daaronder het kokertje aan te treffen. Groot was mijn verbazing toen ik ontdekte dat de plek leeg was. Wroeten en graven hielp niet. Ook in de omgeving zag ik verder geen mogelijke bergplaatsen. Was de cache geript of had ik onderweg iets te veel bier gedronken?

geo 3228. De Duinrand - van Beers

11 juli 2011, 17:10
Dit was de laatste cache voor deze warme juli-dag. Een korte wandeling in de schaduw van de bomen. Ter plekke even moeten zoeken totdat ik de mooie constructie ontdekte. Hier heeft iemand met veel liefde een doosje achtergelaten.
Toen ik terug was op het station van Castricum bleek ik 68 km gefietst te hebben in 9 uur. Daarin heb ik 25 caches gevonden en 2 niet. Een fraaie score op een prachtige dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3229

geo 3229. Cache aan de Vliet - van de landloper

13 juli 2011, 22:10
Deze avond wandelde ik met een goede vriend een stukje langs de Vliet. Het leek net even droog te worden, maar halverwege begon het toch weer te regenen. Gelukkig had ik een paraplu meegenomen, zodat de cache en het boekje droog bleven tijdens het loggen. Door de regen en de invallende schemering heb ik niet op het erf en de bijzondere tuinen gelet. Wel nam ik de TB (King of the Rubberducks) mee.
Terwijl nog meer donkere wolken zich samenpakten boven Leidschendam, wandelde ik door de inmiddels stevige regenbui terug naar huis.
Bedankt en proost, Biertje

3230

geo 3230. Toolenburger Plas - van Spakkie

23 juli 2011, 09:00
Vandaag zou ik een rondje fietsen van Hillegom via Hoofddorp naar Nieuw Vennep en weer terug. Op deze zaterdagochtend was het aan de Toolenburger Plas nog erg rustig. Er waren geen zwemmers of zeilboten en ik zag ook nergens een gezellig terras waar je een lekker biertje zou kunnen drinken als het wat zonniger zou zijn geweest. Dan maar even de cache zoeken en mijn log plaatsen. Een hond met zijn baasje was het enige wat ik tegenkwam.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3231. Busjekomtzo 1 - van sakhahan

23 juli 2011, 09:10
Ik had verwacht bij een bushalte uit te komen, maar die was hier in geen velden of wegen te zien. Het busje ook niet en ik had ook niet het idee dat die zo zou komen. Het plastic flesje was snel gevonden, maar in de haast vergat ik de code te noteren. Gelukkig kwam ik een paar uur later op de terugweg hier nogmaals voorbij, zodat ik mijn eerdere vergissing alsnog kon goedmaken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3232. Aqua Fobia (kdr4) - van Kopdorf-Rangers

23 juli 2011, 09:20
Nee, van watervrees heb ik geen last. Ik ben zelfs over de stapstenen gelopen met m'n fiets op m'n nek. Er stond een stevige wind en ik was zo bezig om het logrolletje niet uit m'n vingers te laten glippen, dat ik helemaal niet meer aan de bonuscode heb gedacht. Een paar uur later, bij Paarden (kdr1) zou me hetzelfde overkomen. Die bonus gaat dus voorlopig aan mijn neus voorbij.
Bedankt en proost, Biertje

3233

geo 3233. Busjekomtzo 4 - van sakhahan

23 juli 2011, 09:30
Ook dit flesje had ik zo gevonden en terwijl ik mijn log schreef, zag ik ineens het busje voorbij komen. Door het slechte weer waren er kennelijk geen reizigers, want hij reed de halte gewoon voorbij. Of had de buschauffeur vanmorgen niet goed ontbeten?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3234. Busjekomtzo 3 - van sakhahan

23 juli 2011, 09:40
De kans dat je bij het zoeken naar de cache wordt aangereden door het busje, is nihil. Er liggen namelijk drie verschillende barrières tussen de busbaan en het glazen potje. Met een hulpmiddel wist ik dat tevoorschijn te peuteren en na het loggen kon ik verder naar de volgende halte.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3235. Busjekomtzo 5 - van sakhahan

23 juli 2011, 09:50
Al een hele tijd had ik geen busje gezien. Nou fietste ik natuurlijk stevig door en op zaterdag rijden er duidelijk minder busjes. Het kokertje had ik hier direct te pakken en daardoor had ik alle tijd om een foto te maken van de lege busbaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#267. Busjekomtzo 2 - van sakhahan

   dnf 23 juli 2011
En hier ging het voor het eerst mis. Wel een busje gezien (toen ik het zoekgebied steeds verder uitbreidde), maar geen cache. Op het nulpunt staat een boom, maar daar vond ik niets dat leek op de hint. Hoewel er borden staan die waarschuwen dat er cameratoezicht is, heb ik de raarste capriolen uitgehaald en op de vreemdste plekken gezocht, maar uiteindelijk gaf ik het op. Ik moet dus nog een keer terug. Met het busje misschien?

3236

geo 3236. Geniedijk 1 - van sakhahan

23 juli 2011, 10:20
Op mijn fietsdagje kwam ik ook bij de Geniedijk die dwars door Hoofddorp loopt en waar Sakhahan voor een paar mooie caches heeft gezorgd. Deze was verrassend en creatief verstopt. Dat beloofde nog wat! Ik zag ook dat Zathras (zonder hond?) vanmorgen al was geweest en ik was benieuwd of ik die vandaag nog zou tegenkomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3237. Geniedijk 2 - van sakhahan

23 juli 2011, 10:30
Na twee rondjes dacht ik dat ik alles had gezien en dat de cache weg was. Maar ineens viel me iets op en ja, het bleek de nano te zijn. Deze was kennelijk te moeilijk geweest voor Zathras, want zijn naam stond niet op het strookje. Nu snel naar nummer drie.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#268. Geniedijk 3 - van sakhahan

   dnf 23 juli 2011
Na de vorige 2 creatieve verstopmethodes was ik hier op van alles voorbereid. Er liep een duidelijk cachepaadje naar het nulpunt en vandaar een spoor naar links en eentje naar rechts. Kennelijk hebben hier meerdere mensen in twijfel gestaan. Ik dus ook, want waar ik ook keek, voelde en peuterde: geen cache. Ook een benadering van de andere kant mocht niet baten. Ik was benieuwd of Zathras deze wél heeft gevonden.

geo NF#269. Busjekomtzo 9 - van sakhahan

   dnf 23 juli 2011
Een vreemde plek voor een bus-cache. Nadat ik over wat oud en gedumpt tuinmeubilair was geklommen, bereikte ik een flinke hoop stenen. Na een kwartiertje graaien en hinkstappen, heb ik het hier opgegeven. Het begon weer te regenen en het voelde alsof ik in iemands achtertuin stond te wroeten. Of woont Sakhahan hier soms?
PS: ik zie nu dat de coördinaten bovenaan de cachepagina niet de juiste zijn. Misschien kan Sakhakan dit nog even aanpassen?

geo 3238. Geniedijk 4 - van sakhahan

23 juli 2011, 11:30
Van de 5 geniedijkjes vond ik dit de minst interessante: het kokertje was goed zichtbaar, dus de tijd die ik met nummer 3 had verloren, werd hier weer gecompenseerd. De cache ligt ook een flink stuk van de dijk af, maar dat heb je dus met nieuwe locaties. Op speciaal verzoek van de cachelegger ben ik behoedzaam door het gebied gefietst en heb ik alles goed in me opgenomen.
Bedankt en proost, Biertje

3239

geo 3239. Key cord cache - van Next Wave

23 juli 2011, 11:45
In mijn mapje van 'nog te doen Noord-Holland' ligt al sinds 2004 een printje met de Key Cord Cache. De traditional was toen net omgezet in een multi. Ik had er al een keycord van mijn werkgeer bijgestopt, maar het zou dus 7 jaar duren voordat ik deze cache in een van mijn routes zou opnemen.
Op de plek waar ik mijn fiets neerzette was geen poort, maar wel een alternatieve toegang vanwaar een duidelijk cachepaadje liep, dat kennelijk al jarenlang wordt gebruikt. Het begon weer te regenen en waarschijnlijk daardoor duurde het even voordat ik de aanwijzing had gevonden. Nu kon ik op weg naar de kist. Die bevatte 18 verschillende keycords, maar daar was helaas geen enkele van een bierbrouwerij bij. Ik heb er 2 andere aan toegevoegd en een TB meegenomen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3240. Geniedijk 5 - van sakhahan

23 juli 2011, 12:10
De laatste van deze serie en die was ook weer heel creatief verstopt. Eigenlijk een combinatie van 2 bekende technieken en daardoor op deze plek bijzonder effectief. Zathras had deze gelukkig ook gevonden. Thuis zag ik op de foto dat hij als logdatum 23-11-2011 had genoteerd. Ik was kennelijk al wat aangeschoten door de paar blikjes die ik onderweg had gedronken, zodat ik per ongeluk óók 23-11-2011 heb opgeschreven. Kennelijk gaat je geheugen door de alcohol vooruit!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3241. Paarden (kdr1) - van Kopdorf-Rangers

23 juli 2011, 12:20
Toen ik de cache naderde, kwam een man met een GPS in z'n hand me tegemoet. Ik besloot even door te fietsen en van een afstandje toe te kijken. Toen ik zag dat hij de cache gevonden had, kwam ik tevoorschijn en kon ik kennismaken met De Dwalers. terwijl we even naar de paarden keken (was het een oefening of een wedstrijd?) en onze ervaringen van deze ochtend uitwisselden, was ik dusdanig afgeleid dat ik helemaal vergat om de bonuscode te noteren.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#270. Busjekomtzo 8 - van sakhahan

   dnf 23 juli 2011
Van de Dwalers had ik zojuist gehoord dat hij hier driekwartier had lopen zoeken. Maar of hij de cache nou gevonden had of niet, wist ik eigenlijk niet. Toen ik had begrepen wat er met de hint werd bedoeld, kon ik het zoekgebied al aardig inperken. Na een kwartier dacht ik dat ik alles had afgetast. Toen ontdekte ik dat ik een nano moest vinden en geen micro. Na nóg een kwartier heb ik het opgegeven. Dit was nu al de derde Busjekomtzo die ik niet heb kunnen vinden...

3242

geo 3242. Busjekomtzo 6 - van sakhahan

23 juli 2011, 13:10
Bij de bushalte zag ik een aardige poster hangen, waar ik graag even met een nieuw bierblikje wilde poseren. Toen naar de cache. Die lag precies op het nulpunt en dankzij de duidelijke hint was die snel gevonden. Tja, de Busjes uit deze serie zijn óf direct te vinden óf ze zijn onvindbaar. Een tussenweg is er kennelijk niet.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3243. Busjekomtzo 7 - van sakhahan

23 juli 2011, 13:20
De laatste keer dat ik een busje moest zoeken. Vanaf de cacheplek valt er niets van een busje te zien, maar er waren maar weinig plekken om te zoeken, dus de laatste code kon ik nu ook noteren. Maar omdat ik er maar 6 van de 9 had, dacht ik dat het geen zin had om naar de magneten te fietsen. Thuis ontdekte ik dat ik bij toeval 9 van de 10 benodigde letters had gevonden, dus ik had een poging kunnen wagen...
Bedankt en proost, Biertje

geo 3244. Vlieland - van Boeijkes

23 juli 2011, 13:40
Het is zeker 10 jaar geleden dat ik op Vlieland ben geweest. Dat was toen ik een week op Texel bivakkeerde en op een ochtend met de boot van Texel naar Vlieland ben gevaren. Vandaag arriveerde ik per fiets. De cache lag gelukkig niet in een voortuin en was creatief verstopt. Er stond alleen een laagje water in. Dat heb ik er maar even uit gegoten.
Bedankt en proost, Biertje

3245

geo 3245. Floriande Bruggen - van Geondre

23 juli 2011, 14:10
Na een lekker stukje fietsen, kwam ik onder de brug uit. Het voordeel was dat ik de gezichten goed kon zien, maar het nadeel was dat ik niet bij de cache kon komen. Ik zag wel een dame met een hond staan, en het leek erop dat zij het kokertje had gevonden. Ik moest eerst een stuk omfietsen om boven te komen en toen ik daar eenmaal was, kon ik de cache nergens vinden. Wat vreemd. Toen kwam de dame weer aangelopen. Het was Coinzs, die de cache had laten vallen en dus eerst naar beneden moest lopen om 'm op te rapen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3246. Hoe ver kan jij kijken? 4 - van Het stalen ros

23 juli 2011, 14:50
Nadat ik de eerste nano van deze serie had gevonden, ben ik in de binocle gaan zitten om te zien hoe ver ik kon kijken. Dat was niet zo ver, want iemand had een hoop houten borden neergezet, waardoor het mooie uitzicht flink bedorven werd. Maar gelukkig zijn er nog 3 andere plekken met uitzicht.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3247. Hoe ver kan jij kijken? 3 - van Het stalen ros

23 juli 2011, 15:00
Het uitzicht vanuit binocle 3 was al een stuk beter. Tijdens het loggen, beschut tegen de stevige wind, maakte ik gelijk een foto van de polder. Nu naar nummer twee.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3248. Hoe ver kan jij kijken? 2 - van Het stalen ros

23 juli 2011, 15:05
Het uitzicht vanuit binocle 2 is gevarieerd: niet alleen een blik over de polder, maar ook op een kruispunt met een doorgang onder de snelweg door. Je zou hier lekker met een biertje kunnen zitten, maar het was vandaag geen lekker weer en ik moest nog een paar caches doen.
Bedankt en proost, Biertje

3249

geo 3249. Hoe ver kan jij kijken? 1 - van Het stalen ros

23 juli 2011, 15:15
De laatste voor mij en de eerste van deze serie. Er staan 4 duo's van binocles en bij elke ligt een nano. Dat maakt het lekker overzichtelijk voor een fietsende cacher zoals ik.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#271. Zwaansbroek - van Bula

   dnf 23 juli 2011
Voordat ik naar station Hillegom zou terugfietsen, besloot ik nog even langs Zwaansbroek te rijden. De kaart van mijn GPS had geen paadjes van dit gebied, dus ik moest weer eens ouderwets op het pijltje vertrouwen. Toen ik uiteindelijk bij het nulpunt was aangekomen, kreeg ik een onbeheersbaar verlangen om te gaan graven. Maar de hint zei me dat niet te doen, dus ik nam aan dat ik de cache dan wel op een andere manier zou kunnen vinden. Helaas, na ruim een half uur gezocht te hebben en daarbij het zoekgebied steeds ruimer nemend, ben ik onverrichterzake naar het station gereden.
Deze dag rond Hillegom en Hoofddorp heb ik 60 km gefietst in 8,5 uur en daarbij 20 caches gevonden en 5 niet.

___________________________________________________________________


3250

geo 3250. Het Vlaardingstapijt - van Xa4cornelis

25 juli 2011, 09:45
Vandaag reed ik met Corbulo en Mighty-Mike naar Vlaardingen, om vandaar via de Broekpolder naar Schiedam en weer terug te fietsen om zo'n 25 caches op te pikken. De eerste was het pleintje van 1 miljoen euro. Mijn vrienden hadden weinig oog voor het diagonaal lijnenspel van drie verschillende kleuren stenen en de ruit van terrazzo waarop de geschiedenis van het Veerplein is verbeeld. Zij werden door hun GPS naar verschillende plekken gestuurd, waar zij de zwarte nano hoopten te vinden. Pas toen we de hint hadden gelezen, bleek er maar één plek mogelijk te zijn. Opgelucht vond ik daar de verscholen kleine rakker.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3251. Hopmaniaxxxx - van Team MaChrAp

25 juli 2011, 09:55
Voor het gezellige verjaardagsfeest van Hopmaniak waren wij ruim 3 maanden te laat. Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en zo arriveerden wij bij de woning van Hopmaniak, waar Mike al snel de cache uit de tuin viste.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3252. De eendjes singel - van Coreije

25 juli 2011, 10:05
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Dit was de derde keer dat wij afstapten, maar deze cache liet zich niet zo snel vinden. Het nulpunt lag iets van de uiteindelijke plek af, waardoor we even op het verkeerde been werden gezet. Maar de meest logische plek was toch de goede en Corbulo pakte het flesje, waar wij in eerste instantie overheen hadden gekeken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3253. Haringkoppen: De krabbeplas - van Koen-Thirza

25 juli 2011, 10:30
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Als bomen-inspecteurs keken we naar de omgeving, zodat we een alibi hadden voor de twee wandelaars die daarna dachten dat het wel goed zat. De cache lag iets verder van het pad dan we verwachtten, maar hij bleek gelukkig niet moeilijk verstopt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3254. Rondje sportief Broekpolder 4: Hippische sport - van ippons

25 juli 2011, 10:45
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Ons hoofddoel was het rondje door de Broekpolder, wat het makkelijkst per fiets afgelegd kon worden. Ook lekker sportief dus. Dit was de eerste. Corbulo vond de pot en ik was wat afgeleid door de hippische verrichtingen van de twee paardenmeisjes, waardoor ik pas tien minuten later ontdekte dat we vergeten waren de bonuscode te noteren. Maar Corbulo zat zich inwendig te verkneukelen tot het moment waarop wij dit zouden ontdekken. Helaas hoefde ik dus niet terug naar de paarden, want mijn slechte neef bleek het getal stiekem al genoteerd te hebben.
Bedankt en proost, Biertje

3255

geo 3255. Rondje sportief Broekpolder 2: Voetbal - van ippons

25 juli 2011, 11:10
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. De voetballocatie was een beetje vreemd: een raar buisje en een lange draad. Maar geen cache. Totdat voetbalkenner en spiritueel motivator Corbulo ineens het rode potje te voorschijn toverde.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3256. Rondje sportief Broekpolder 5: Hockey - van ippons

25 juli 2011, 11:15
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Vol verwachting reden we naar de hockeymeisjes. Die speelden natuurlijk niet op maandagochtend. Dan maar op zoek naar de cache. Die werd op mijn aanwijzingen door Corbulo opgeraapt.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3257. Hertenkamp Broekpolder - van Koen-Thirza

25 juli 2011, 11:30
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Na een tocht over een dichtbegroeid paadje, een modderige afdaling en een zoektocht bij het hek (geen hert te zien, waarschijnlijk allemaal een last-minute geboekt naar een zonbestemming?) was het Corbulo die ineens de pot in de gaten kreeg. Hij heeft daarna de cache vriendelijk teruggelegd zoals hij lag. Dus precies zoals de cacheleggers dat hadden gevraagd.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3258. Groenste stad van Nederland: Broekpolder - van Wurmpje

25 juli 2011, 11:45
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Tijdens een sportief rondje door de Broekpolder leerden we dat Vlaardingen in 2009 de groenste stad van Nederland was. Na de regen van de afgelopen dagen zag het groen er twee jaar later weer lekker fris uit. Ik liet Corbulo de kist pakken en nam zelf de coin mee. Vlak voordat we weggingen, bedacht ik dat we de bonuscode niet hadden genoteerd, dus moest ik de kist opnieuw pakken en weer terugleggen.
Bedankt en proost, Biertje

3259

geo 3259. Rondje sportief Broekpolder 10: Wandelen/Fietsen - van ippons

25 juli 2011, 12:00
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. We waren inmiddels halverwege ons rondje door de Broekpolder. Voor de Wandel/Fietscache zagen we direct een logisch object, maar de cache bleek daar iets vandaan te liggen. Corbulo wees ons namelijk op de nauwelijks bedekte glazen pot, die we daarna wat beter verstopt hebben achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3260. Rondje sportief Broekpolder 8: Vissen - van ippons

25 juli 2011, 12:10
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. We waren juist het Balkon gepasseerd, een mooi plekje voor een cache, leek mij. Maar voor Vissen moesten we iets verderop het riet inlopen om de pot te vinden op een plek waar geen vis te zien viel. Wat vissers hier zouden moeten zoeken?
Bedankt en proost, Biertje

geo 3261. Rondje sportief Broekpolder 9: Golf - van ippons

25 juli 2011, 12:15
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Terwijl de golfers op zoek waren naar hun balletje, zochten wij naar ons potje. Corbulo pakte ook hier weer snel de glazen cache op. Hij was lekker in vorm, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij vandaag z'n 900e cache zou gaan loggen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3262. Rondje sportief Broekpolder 6: Watersport - van ippons

25 juli 2011, 12:30
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Op zoek naar de haven namen we eerst een afslag te vroeg. Maar daarna stonden we op de juiste plek, waar een klein keffertje ons weg wilde hebben. Het was even zoeken in de struiken, maar gelukkig vond Corbulo al snel het potje.
Bedankt en proost, Biertje

3263

geo 3263. Rondje sportief Broekpolder 1: Tennis - van ippons

25 juli 2011, 13:25
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Op zoek naar de juiste route voor Atletiek, passeerden we ineens Tennis. De ingang zag er nogal vervallen uit. Ik werd door mijn GPS naar de verkeerde kant gestuurd, want Mike en Corbulo vonden het potje aan de andere kant.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3264. Rondje sportief Broekpolder 3: Jeu de boule - van ippons

25 juli 2011, 13:30
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Deze cache heet 'Jeu de boule' maar op de vlaggen van de club staat 'Jeu de boules'. Ik dacht even na over dit subtiele verschil, nadat ik gestopt was om de pot te pakken, waar mijn metgezellen zojuist voorbij waren gereden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3265. Rondje sportief Broekpolder 7: Atletiek - van ippons

25 juli 2011, 13:50
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. De toegangsweg leek onvindbaar. We waren zelfs al de atletiekbaan op gereden, om daar te ontdekken dat we 25 meter achter het hek (dus buiten het gebied van de vereniging) moesten zijn. Daar zagen we wel een paadje, maar hoe kwam je daar? Corbulo leidde ons over een modderpad en door een oerwoud van brandnetels en andere stekelplanten, om uiteindelijk in de cache-area te komen. Nadat we een kwartier rond het nulpunt hadden gezocht, vonden we de pot op zo'n 20 meter afstand op een logisch plekje.
Bedankt en proost, Biertje

3266

geo 3266. Rondje sportief Broekpolder 11: Bonus - van ippons

25 juli 2011, 14:00
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen. Nadat we alle cijfertjes hadden verzameld, reden we naar de plek van de bonus. Corbulo was zijn scherpte even kwijt en Mike zat aan de verkeerde kant van de struiken. Dat gaf mij de gelegenheid de pot te pakken. Als dank heb ik er een coin en een TB achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3267. Haringkoppen: (geen) carpool - van Koen-Thirza

25 juli 2011, 14:25
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Het was even puzzelen om de juiste weg naar de geen-carpoolplaats te vinden. Uiteindelijk hadden we het juiste pad en reden we naar de plek die al van verre duidelijk gemarkeerd werd. Maar daar vonden we geen kokertje. Het nulpunt lag er ruim 10 meter vandaan, leek niet logisch en er was nergens een verstopplaats. Toch weer terug en toen zag ik het kokertje ergens zitten. De logrol was een natte vieze pop, waarop het nauwelijks mogelijk was iets te schrijven. Ja, dit was dus duidelijk een carpoolcache.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3268. Lekker lezen - van Mick Hall

25 juli 2011, 150:05
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Men keek wel even op toen er drie mannen met modderige schoenen binnen kwamen, waarvan eentje met een rugzak vol bier. Corbulo volgde z'n GPS en kwam vlakbij de hint uit. Mighty-Mike keek en zag niets. Daarop besloot ik zelf nog maar eens goed te kijken en direct zag ik het kokertje zitten. Daarna konden we onopgemerkt onze namen op de logrol schrijven.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3269. GHOR - van hed320

25 juli 2011, 10:00
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Hier wordt gewerkt aan Geneeskundige Hulpverlening Ongeval en Rampen. Gelukkig hadden we geen hulp nodig. Corbulo vond het potje al snel, nadat hij de hint had gelezen. Maar dat vonden we geen ramp.
Bedankt en proost, Biertje

3270

geo 3270. Dieselmotor - van hoekraam

25 juli 2011, 16:00
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Voor Corbulo was het extra spannend of hij deze zou vinden, want het zou voor hem nummer 900 worden. Eerst vond hij de magneet van de eerste cache. Die bleek niet te verwijderen. En toen vond hij ook de echte cache, op de plek waar Mike en ik ook al even hadden gekeken. Met een stroopwafel werd deze mijlpaal gevierd en daarna maakten we nog even een groepsfoto ter herinnering.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3271. Walvis - van hoekraam

25 juli 2011, 16:10
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Nadat we onze rijwielen tegen de molen hadden gezet, gingen we op zoek naar het kokertje. Mike haalde 'm tevoorschijn en we schreven fier onze namen op de logrol.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3272. Babbersmolen cache - van Mitssz

25 juli 2011, 16:25
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Op 10 juni 2006 stond ik hier ook al eens met een kokertje in mijn hand. Het was toen mijn 734e cache. Nu ligt er bijna op dezelfde plaats een nieuwe cache, maar de beschrijving is letter voor letter dezelfde, alleen het GC-nummer en de naam van de cachelegger zijn anders. Ook was het grappig om te zien dat er in de afgelopen 5 jaar door de Stichting nog niets aan de reconstructie en restauratie is gedaan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3273. 't Groen - van Xa4cornelis

25 juli 2011, 16:40
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Vakantietijd, dus in de gehele omgeving was er geen leerling te zien. We zagen al snel waar de cache moest zitten (de zelfde constructie is ook in Rotterdam te vinden) en daarna was het wat prutsen om te kunnen loggen. Ja, de logrol was echt aanwezig.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3274. Tjielp Tjielp - van Xa4cornelis

25 juli 2011, 16:55
Met Corbulo en Mighty-Mike fietste ik vandaag door Vlaardingen en Schiedam. Dit zou de laatste cache voor vandaag worden en onderweg voorspelde ik al wat voor constructie we zouden tegenkomen. Die hing er ook inderdaad, maar de logrol zat niet waar we hem verwachtten. Dankzij de ervaring bij een eerdere cache van Xa4cornelis had ik al snel het boekje gevonden.
In totaal heb ik 45 km afgelegd in 7,5 uur en daarbij 25 caches gevonden. Het was dus beslist een geslaagde dag.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3275

geo 3275. Zoetermeer Oosterheem #001 - van wij-twee

29 juli 2011, 20:05
Deze avond reden Mighty-Mike en ik door de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Hoe je #001 ongezien kunt loggen, leek ons een raadsel, want voor de aanstormende automobilisten ben je hier duidelijk zichtbaar. Zij zullen zich wel afgevraagd hebben wat wij daarboven aan het doen waren, want door de kruiskopschroef heb je even tijd nodig voordat je kunt loggen. Nadat we de eerste hint voor de bonus hadden genoteerd, konden we op weg naar #002
Bedankt en proost, Biertje

geo 3276. Zoetermeer Oosterheem #002 - van wij-twee

29 juli 2011, 20:10
Terwijl Mighty-Mike zijn auto onzichtbaar parkeerde, liep ik alvast onzichtbaar naar de cachelocatie. Daar was al snel te zien waar het kokertje moest zitten, dus de hint hadden we niet nodig. We vroegen ons nog af hoe wij-twee deze constructie ongezien voor elkaar heeft gekregen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3277. Zoetermeer Oosterheem #003 - van wij-twee

29 juli 2011, 20:25
Voordat Mighty-Mike de aanwijzingen van zijn TomTom wilde opvolgen, reed hij nog even door om te kijken of het huis van een ex-vriendinnetje er nog stond. Terwijl allerlei herinneringen bij hem naar boven kwamen, hielp ik hem snel uit de droom. Die meid was al lang met een jonge knappe knul mee gegaan naar een warm tropisch eiland. Waarom zou ze nog zitten wachten op een verlopen muzikant in dat regenachtige weer in een saaie nieuwbouwwijk?
Terwijl Mike deze wijze woorden tot zich door liet dringen, kwamen we na een korte wandeling bij het water, waar hij uiteindelijk een goede ingeving kreeg en we alsnog de pot vonden.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3278. Zoetermeer Oosterheem #004 - van wij-twee

29 juli 2011, 20:40
De TomTom wilde ons over wegen sturen die nog niet waren aangelegd. Hoewel ik zei dat we best een paar meter konden lopen, vond Mighty-Mike dat hij zijn auto naast de cache moest kunnen parkeren. Dat lukte hem uiteindelijk ook, maar toen waren we wel tien minuten verder. Vanaf een afstand hadden we de onzichtbare constructie direct in de gaten, en na het loggen waren we precies op de helft van deze serie.
Bedankt en proost, Biertje

3279

geo 3279. Zoetermeer Oosterheem #005 - van wij-twee

29 juli 2011, 21:00
Terwijl Mighty-Mike de aanwijzingen van de TomTom probeerde te combineren met de richting die de GPS op wees, gaf ik het advies om de auto even te parkeren en het laatste stuk te gaan lopen. Er begonnen wat druppels te vallen, maar de bui zette niet door, terwijl we rond het bouwwerk liepen. Mike dacht de cache te hebben, maar ik bleek de gelukkige greep te doen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3280. Zoetermeer Oosterheem #006 - van wij-twee

29 juli 2011, 21:15
De TomTom van Mighty-Mike was even de weg kwijt, maar koelbloedig adviseerde ik mijn chauffeur om de wagen te keren en verderop alsnog de wijk in te rijden. Hoewel de afstand tot de cache steeds kleiner werd, wilde Mike per se achter een witte caravan parkeren, in plaats van wat dichterbij. Daarna klaagde hij dat we nog 90 meter moesten lopen. Dat was overigens over een grappig kronkelig grintpaadje langs het water. Terwijl ik de steiger opliep naar het nulpunt, vond hij echter de pot op enige afstand, maar op een logische plek.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3281. Zoetermeer Oosterheem #007 - van wij-twee

29 juli 2011, 21:55
Dit bleek de lastigste van deze serie. Niet alleen om er te komen, maar ook om te vinden. De cache wordt kennelijk steeds op andere plaatsen teruggelegd, want nadat we onze zaklantaarns uit de auto hadden gehaald en een hulplijntje hadden ingeschakeld, vond Mike het potje in een compleet andere hoek dan de GPS aanwees en op een plaats waar onze goede vriend Corbulo hem 2 weken geleden beslist niet had achtergelaten.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3282. Zoetermeer Oosterheem Bonus - van wij-twee

29 juli 2011, 22:40
Het was inmiddels veel later dan we hadden verwacht en in het donker reden Mighty-Mike en ik naar het berekende coördinaat. Daar parkeerden we in de woonwijk en liepen toen nog een heel stuk om de cacheplek te bereiken. Hier verwachtten we dezelfde constructie als #002, maar hoe we ook zochten: geen cache. We breidden het zoekgebied uit en ten slotte schakelde ik een hulplijntje in, zodat we wisten wat we moesten zoeken. Toch duurde het daarna nog een kwartier voordat Mike de cache, bijna op het nulpunt, in het donker en in de beginnende regen alsnog zag glinsteren. Tevreden over de resultaten van deze avond liepen we terug naar de auto.
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3283       3283

geo 3283. Oranje boven - van prinskok

30 juli 2011, 15:30
Omdat ik zelf een multicache heb in Delft met de naam 'Oranje Boven', was ik benieuwd hoe dit Haagse zusje eruit zou zien. Het doosje wordt bewaakt door een vriendelijke dame, die me graag had horen zingen. Maar ik had de cache al op eigen kracht gevonden, dus ik had geen extra hint nodig. Ik zag in het logboekje dat er vanmorgen ook al bezoek was geweest. "Ja, en die hebben heel mooi gezongen", vertelde de dame in de kiosk. Kennelijk vond ze dat ik ook mijn zangtalent moest tonen, maar als ik een paar biertjes op heb, kom ik helaas niet verder dan "olé, olé!"
Bedankt en proost, Biertje

geo 3284. Emma's Hof - van sjnarruf

30 juli 2011, 15:55
Een stadstuin in een versteende wijk. Op de plek waar mijn GPS me heen leidde, kon ik echter geen cache vinden. Uiteindelijk hielp sjnarruf me op weg. Hij vertelde ook dat de tuin pas 6 weken open was. Er zaten heel wat uurtjes in en ook vanmiddag werd er weer hard gewerkt. In de poort hangen foto's van de sloop van het patronaatsgebouw, waar op het laatst een boksschool in zat. Nu is er een prima plek ontstaan waar je heerlijk rustig een biertje kan drinken.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3285. Mamam's Euroshopper - van Ruijtenbergjes

30 juli 2011, 16:20
Nadat ik vandaag een bezoekje aan mijn eigen moeder had gebracht, fietste ik ook even langs mamam. De gordijnen waren dicht, dus misschien lag ze te slapen. Of was ze even een boodschapje halen. Bier van de Euroshopper, bijvoorbeeld. Ik drink dat ook wel eens, maar meestal heb ik een ander merk in mijn rugzak zitten. Na even zoeken vond ik de cache in het piepkleine tuintje. Ik heb daarna toch maar even gezwaaid en een foto gemaakt. Toen moest ik weer verder. Dag mamam!
Bedankt en proost, Biertje

geo 3286. TAKG II: Kinderboerderij de Nijkamphoeve - van Ma-Bu

30 juli 2011, 16:45
Voordat ik de cache onopvallend kon pakken, heb ik toch wel 10 minuten rondgelopen om alle mogelijke verstopplekken te onderzoeken. Uiteindelijk stond ik met iets in mijn hand, dat ik meestal niet drink tijdens het cachen. Maar ja, je moet er iets voor over hebben, en even later schreef ik mijn naam in het logboekje.
Bedankt en proost, Biertje

3287

geo 3287. Loosduinse hondenuitlaat cache 1 - van GeoDré

30 juli 2011, 17:00
Na de carpoolcaches komt er kennelijk ook een serie caches bij hondentoiletten. Dit is de eerste, maar in plaats van het verwachte poepveldje, arriveerde ik bij een pergola met rozen. Het rook dus lekker fris en honden heb ik niet gezien. Wel een kleine cache, waarna ik mijn naam op het logrolletje priegelde.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#272. (KDCC) Kijkduinse Derde CarPark Cache - van

   dnf 30 juli 2011
Het kan Ma-Bu kennelijk weinig schelen of je de cache nu wel of niet vindt. Waarschijnlijk wordt dit logje dus ook niet gelezen. Op het eind van deze zaterdagmiddag was er nog wel een plekje vrij bij het Derde CarPark. En mijn fiets kon ik zowat op het nulpunt neerzetten, maar waar zat die nano nou? Nadat ik alles drie keer afgetast en bevoeld had, besloot ik verder te gaan.

geo 3288. Kijkduin Park - van Ma-Bu

30 juli 2011, 17:30
In juni 2008 was ik hier ook al. Op dezelfde plek lag toen de cache Bridge Over Troubled Water. Het water is nog steeds troebel, maar het huidige kokertje was een stuk makkelijker te vinden, dan destijds.
Bedankt en proost, Biertje

3289

geo 3289. Hemelzicht in Ockenburg - van bvdkruk

30 juli 2011, 17:55
Ik had een kleine open plek in het bos verwacht, maar het bleek een groot grasveld met flinke lampen op de hoeken. Doordat de cache stevig geklemd zit, zaten de beide uiteinden van de koker moervast. Ze leken wel gelijmd. Draaien en wrikken hielp niet en zelfs met zakmes en schroevendraaier kreeg ik 'm niet open. Nadat grof geweld ook niet tot een oplossing leidde, heb ik uiteindelijk mijn naam maar op de sticker op de buitenkant geschreven. Sorry voor de beschadigingen, maar hier moet dus wat onderhoud worden gepleegd.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#273. Park Ockenburg - van Ma-Bu

   dnf 30 juli 2011
Dankzij de hint wist ik dat ik de metalen plaat, het medicijnflesje, de doppen en de lege blikjes niet hoefde te bekijken. Maar voor de rest kwam alles in aanmerking. Na twintig minuten heb ik het opgegeven. Ik kom nog wel eens terug als ik wat extra info heb.

geo NF#274. Park Madesteijn - van Ma-Bu

   dnf 30 juli 2011
Een vreemde plek voor een cache. Tussen de glasscherven en lege wietzakjes heb ik gezocht naar het kokertje. En dat aan beide kanten van de afscheiding, want wat is de goede kant? Dat ligt eraan van welke kant je komt. Twee dagen later ben ik nog eens teruggegaan, omdat ik had gehoord waar de cache moest liggen (zo'n 15 meter vanaf het nulpunt). Maar ook daar kon ik niets vinden. Na nogmaals alles afgestruind te hebben, denk ik dat de cache is verdwenen...

geo NF#275. Haagse Hoogte Punten - van krefdebef

   dnf 30 juli 2011
Het zat me deze zaterdag niet mee, want dit was de 4e not-found op een rij. Toch leek het erop dat ik op het juiste punt stond. Maar keek ik nou te hoog of te laag? Als ik wat extra info heb vergaard, kom ik nog eens terug.

3290

geo 3290. Ilse's Speciale Speeltuinen #3 Zuiderpark - van schaafjes

30 juli 2011, 19:50
Deze zaterdag bleek het Zuiderpark gevuld met het Milanfestival. Gelukkig lag deze cache wat uit het zicht, dus als ik gebukt bleef zitten, kon ik ongezien loggen. Maar twee politie-agenten hadden me bezig gezien en wilden weten wat ik aan het doen was. Ik toonde ze de cache en het logboekje, en legde de bedoeling van het geocachen uit.
Ik was de tweede die in het nieuwe boekje zijn naam schreef. Helaas stond nergens de bonuscode vermeld. Die is Ilse kennelijk vergeten. Ik zal haar daarom maar even een mailtje sturen.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3291. Lars' Leuke Lantaarnpalen #3 Berlage - van schaafjes

30 juli 2011, 20:00
De Berlagepaal is voor mij de bekendste lantaarnpaal. In mijn jeugd was er volgens mij geen andere paal. Soms hing er een oude fietsband rond de rode dwarslegger, door een kwajongen omhoog geworpen, over de lamp heen. Ik dacht dat ze inmiddels allemaal vervangen en verdwenen waren, maar in deze buurt blijken ze er nog steeds te staan.
Bedankt en proost, Biertje

geo 3292. Plaspoelcache - van de landloper

30 juli 2011, 20:50
De laatste cache voor vandaag lag op de grens van Voorburg en Leidschendam. Het al jaren leegstaande gebouw krijgt op deze manier wat meer aandacht. Misschien zit er een potentiële huurder tussen de geocachers?
Bedankt en proost, Biertje

___________________________________________________________________


3293

geo 3293. Raar Maar Waar - van WijZijnRaar

31 juli 2011, 11:45
Samen met Pyne, de Watjes, Team KIS98 en IkbenMamma was ik vandaag op stap voor een lekker gezellig dagje in de natuur. Tijdens de multi 'Na Regen Komt Dorresteijn' liepen we even in de richting van de piramide van Austerlitz, waar we het potje tussen de struiken vandaan plukten.
Bedankt en proost, Biertje

geo NF#276. Na regen komt Dorrestijn - van Jut en Jul

   dnf 31 juli 2011
Vandaag wandelde ik met Pyne, de Watjes, Team KIS98 en IkbenMamma in de omgeving van Maarn. Door de jonge Watjes en José was ons tempo niet zo hoog en ook het bezoek aan de speeltuin (en een uitstapje naar de cache Raar Maar Waar) kostte natuurlijk even tijd. Daardoor waren we pas na ruim 3 uur op de cachelocatie. Vlak daarvoor waren we ingehaald door team Gotcha en gezamenlijk doorzochten we het gebied. Na het lezen van wat eerdere logjes, wisten we bijna zeker waar de cache had moeten zitten. Een telefoontje naar Jut en Jul gaf de bevestiging: de cache bleek verdwenen. We mochten dit toch als een found beschouwen, maar omdat ik mijn naam niet in het logboekje heb kunnen schrijven, is het voor mij een not-found.
Het gebied is fraai genoeg voor een tweede bezoek, dus ik kom op een ander tijdstip deze not-found alsnog omzetten in een found.

geo NF#277. Hart van Zeist - van Peterdelamar

   dnf 31 juli 2011
Na de teleurstelling van de geripte cache bij 'Na Regen Komt Dorresteijn', gingen de Watjes terug naar huis en besloten Pyne, Team Kis98, IkbenMamma en ik naar Zeist te rijden. De cache in het centrum kon prima gecombineerd worden met een drankje op een terras. Maar ook hier zat het ons niet mee. Nadat we de benodigde waarden voor de eindcache hadden verzameld, bleek daar niets te liggen. Tijdens het lezen van eerdere logjes ontdekten we dat de cache de laatste keer ook niet was gevonden en dat hij ook eens bijna was weggedreven. Met een lange stok hebben Pyne en ik nog wat plastic zakken opgedregd, in de hoop dat daar de cache in zou zitten.
Uiteindelijk besloten we ons verdriet te verdrinken met een witbiertje op een terras. Ondanks de twee not-founds van vandaag vond iedereen dat we toch een gezellige dag hadden gehad. Binnenkort weer?

geo 3294. Eerste Harmelense Carpool Cache - van JayJays

31 juli 2011, 18:45
Vandaag was ik met Pyne, de Watjes, Team KIS98 en IkbenMamma op stap geweest voor twee multi's in Maarn en Zeist. In beide gevallen hadden we de cache niet kunnen vinden. Op weg naar huis stopte Team KIS98 nog even bij deze carpoolcache, die zij al eerder hadden gedaan en die vanmorgen op de heenweg door Pyne en IkbenMamma was bezocht.
Bedankt en proost, Biertje

3294

Terug naar boven

Door naar augustus